10 NİSAN 2019 ÇARŞAMBA 19:30 ÜÇ ÇALGIDAN KIVILCIMLAR. Çağ Erçağ viyolonsel Erman Türki li keman İbrahim Yazıcı piyano

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "10 NİSAN 2019 ÇARŞAMBA 19:30 ÜÇ ÇALGIDAN KIVILCIMLAR. Çağ Erçağ viyolonsel Erman Türki li keman İbrahim Yazıcı piyano"

Transkript

1 10 NİSAN 2019 ÇARŞAMBA 19:30 ÜÇ ÇALGIDAN KIVILCIMLAR Çağ Erçağ viyolonsel Erman Türki li keman İbrahim Yazıcı piyano

2 Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini mümkün kılan ana destekçimiz T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür ederiz. Ulaşım Destekçisi

3 PROGRAM FELIX MENDELSSOHN-BARTHOLDY ( ) Re minör, Piyanolu Trio, No. 1, Op. 49 SÜRE: 30 dakika Molto allegro agitato / Andante con moto tranquillo / Scherzo: Leggiero e vivace / Finale: Allegro assai appassionato İBRAHİM YAZICI GEORGE FRIDERIC HANDEL ( ) WILHELM KEMPFF( ) Sol minör Minuet SÜRE: 3 dakika FRÉDÉRIC CHOPIN ( ) Do Diyez minör Noktürn SÜRE: 4 dakika ERMAN TÜRKILI JASCHA HEIFETZ ( ) Ponce Estrellita SÜRE: 3,5 dakika JOHANNES BRAHMS ( ) Scherzo SÜRE: 5,5 dakika ÇAĞ ERÇAĞ CAMILLE SAINT-SAENS ( ) Kuğu SÜRE: 3,5 dakika ÇAĞ ERÇAĞ (1976) Karadeniz SÜRE: 3 dakika 20 saniye ARA JOHANNES BRAHMS ( ) Si Majör Trio, No. 1 Op. 8 SÜRE: 37 dakika Allegro con moto - Allegro con brio / Scherzo & Trio. Allegro molto - Più lento / Adagio non troppo / Finale. Allegro molto agitato Programda değişiklik yapma hakkı saklıdır. Konserlerimizde ses ve görüntü kaydı yapılması, fotoğraf çekilmesi kesinlikle yasaktır.

4 ÇAĞ ERÇAĞ viyolonsel 1986 da girdiği Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı nda, Jozsef Györffy ve Prof. Doğan Cangal dan eğitim alan Çağ Erçağ, 1996 da pekiyi derece ile mezun oldu. Öğrenimi sırasında Akdeniz Gençlik Orkestrası ile Fransa, Hollanda, Lüksemburg ve Mısır gibi birçok ülkede konser veren sanatçı, ayrıca Lluis Claret nin ustalık sınıfına katılma fırsatı buldu. Gürer Aykal, Fazıl Say, Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca, Robert Cohen, Alexander Rudin ve Daniel Grosgurin gibi birçok sanatçıyla konserler verdi; 35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, Kıbrıs, Eskişehir, Mersin Müzik Festivalleri başta olmak üzere birçok etkinlikte solist olarak yer aldı. Borusan İstanbul Filarmoni, İstanbul Senfoni, Eskişehir Senfoni, Cumhurbaşkanlığı Senfoni, İzmir Devlet Senfoni, Bursa Bölge Senfoni, Antalya Devlet Senfoni, Viyana Jeunesse ve Strazburg da Şişli Belediye Orkestrası eşliğinde solist olarak konserler verdi te Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası solo viyolonseli görevine getirilen Erçağ, 2002 de kurdukları dört viyolonselden oluşan Çellistanbul ve 2005 te Prof. Gürer Aykal ın öncülüğünde kurulan Borusan Quartet in üyesi oldu. Müzik danışmanlığını Alban Berg Quartet üyelerinden Gerhard Schulz un yaptığı Borusan Quartet le Maxim Vengerov, Joshua Epstein, Juilliard Quartet gibi kişi ve toplulukların ustalık sınıfı çalışmalarına katıldı. Borusan Quartet le New York, Boston, Montpellier, Milano, Strazburg, Shimonoseki ve Tokyo nun yanı sıra, Ankara Müzik Festivali, Antalya Piyano Festivali, Bodrum D-Marin, İstanbul Müzik Festivali, İtalya Merano ve Almanya Schleswig-Holstein festivallerde konserler verdi. Bugüne dek İzmir, İstanbul, Bursa, Eskişehir Senfoni orkestraları eşliğinde solist olarak sahneye çıkan ve 2014 Donizetti Müzik Ödülleri nde Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu ödülünü alan Erçağ, 2017 yılında aldığı davet ile Amerika'da Alan Gilbert yönetimindeki New York Filarmoni orkestrası ile iki konser gerçekleştirerek dünyaca ünlü viyolonselci Yo-Yo-Ma ile aynı sahneyi paylaştı. Çağ Erçağ, mimar-fotoğraf sanatçısı Ahmet Ertuğ un, babası Prof. Dr. Celal Ertuğ un klasik müziğe olan sevgisi anısına alımına katkıda bulunduğu 1740 yapımı bir Petrus Guarneri viyolonsel çalıyor. Ayrıca 2016 yılında Ada Müzik etiketiyle çıkardığı Aydınlık Evler isimli bir de albümü bulunuyor.

5 ERMAN TÜRKİLİ keman 1984 Adana doğumlu Erman Türkili, keman öğrenimine 1995 yılında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı nda Dania Kainova ile başladı; ilkokul, lise ve lisans öğrenimini burada tamamladı. Erken yaşta orkestra solistliğne başlayan sanatçı, 2005 yılında Amerika da bulunan Pittsburgh Eyalet Üniversitesi nden aldığı asistanlık teklifi üzerine, lisans üstü çalışmalarını Türk keman sanatçısı ve akademisyen Prof. Selim Giray ile devam ettirdi. Amerika da bulunduğu ilk yıldan itibaren, katıldığı yarışmalarda birincilik ve ikincilik ödüllerinin sahibi olan Türkili, son olarak Amerika da ASTA (American String Teachers Association) kuruluşunun düzenlediği yarışma sonucu Amerika da seçilen 52 kemancıdan biri oldu. Doktora öğrenimini Florida Eyalet Üniversitesi nde, en yüksek dereceden verilen asistanlık teklifini kabul ederek, New York Filarmoni ve Dallas Senfoni gibi önde gelen Amerikan orkestraların başkemancısı olan Prof. Eliot Chapo ile 3,5 yıl gibi kısa bir sürede tamamladı. Erman Türkili, keman ve genel anlamda müzik eğitimi alanında daha önce denenmemiş yenilikçi bir eğitim metoduna imza atarak, Amerika da kendi kurduğu eğitim merkezlerinde, kemanda öğrenime başlama yaşını 2,5 a kadar indirerek, erken yaşta yüzlerce çocuğun klasik müzik öğrenimine başlamasını sağladı yılında İstanbul da 105 yıllık bir Rum köşkünde Bilim ve Sanat Köşkü nü kuran Dr. Türkili, çocuklar ile olan bilim ve sanat çalışmalarına Türkiye genelinde projeleri ve eğitimleri ile devam etmekte; Girne Amerikan Üniversitesi nde Yard. Doç. Dr. olarak akademik hayatını aktif olarak sürdürmekte ve Türkiye nin farklı bölgelerinde solo ve oda müziği konserleri vermektedir.

6 İBRAHİM YAZICI piyano 1970 yılında Ankara'da doğan İbrahim Yazıcı Ankara Devlet Konservatuvarı nda Nimet Karatekin ile piyano, Nevit Kodallı ve İstemihan Taviloğlu ile kompozisyon, Hikmet Şimşek ve Rengim Gökmen ile orkestra şefliği çalıştı ve bu okuldan yüksek lisans derecesi ile mezun oldu. Çalışmalarını Conservatoire National de Région Perpignan da sürdürdü ve üç Premier Prix alarak bu okulu bitirdi. Ayrıca Gilbert Varga ile çalışıp asistanlığını yaptı ve pek çok ustalık sınıfına katıldı. Şeflik kariyerine 1995 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi nde başlayan Yazıcı sonraki yıllarda Luzern Senfoni, Alman Senfoni, WDR Köln, Saint Petersburg Akademik Senfoni, Taipei Senfoni, Brandenburg Şehir, Wuppertal Senfoni, Camerata de France, Ensemble Resonanz Hamburg gibi Avrupa nın seçkin topluluklarının yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Türkiye deki tüm büyük orkestraları yönetti. Bu orkestralarla Berlin Philharmonie, Vienna Konzerthaus, Théatre des Champs Elysées, Essen Philharmonie, Moskova Uluslararası Müzik Evi, Hamburg Laeiszhalle, Stuttgart Liederhalle, Brüksel Palais des Beaux Arts Bruxelles, Berlin Konzerthaus, Tel Aviv Sahne Sanatları Merkezi ve Seoul Sanat Merkezi gibi çok önemli salonlarda konserler gerçekleştirdi yılında Valencia Puccini Festivali nde bestecinin Suor Angelica ve Gianni Schicchi operalarını yönetti. Europäischer Musik Sommer Berlin, CBS Korea, Mersin, İzmir, İstanbul, Şimdi-Now Berlin ve Stuttgart festivallerine katıldı yılında Hacettepe Üniversitesi Sanat Teşvik Ödülü ne, 2005 yılında İtalya Cumhurbaşkanı tarafından verilen "Cavaliere dell'ordine della Stella d Italia ya, 2012 yılında ise Donizetti Ödülleri kapsamında Yılın Şefi ödülüne layık görüldü. Hacettepe, Bilkent, Anadolu ve Dokuz Eylül Üniversitelerinde ders verdi yılları arasında Devlet Çoksesli Korosu Şefliği yaptı ve bu toplulukla yurt içi ve yurtdışında çok geniş bir repertuvarı kapsayan sayısız konser yönetti yılları arasında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası müzik direktörlüğü, arasında Mersin Devlet Opera ve Balesi nde orkestra şefliği ve yılları arasında İzmir Devlet Opera ve Balesi nde orkestra şefliği görevlerini üstlendi.

7 Ahmed Adnan Saygun, Fazıl Say, Muammer Sun ve Turgay Erdener gibi birçok Türk bestecisinin eserlerinin CD ve DVD kayıtlarını yaptı yılında Fazıl Say'ın Nâzım oratoryosunun Almanya daki ilk seslendirilişini Wuppertal de yönetti. Aynı eseri sonraki yıl Essen ve Frankfurt'ta çok yankı uyandıran iki konserde seslendirdi. Yoğun orkestra konserlerinin yanı sıra, piyano konserlerini de sürdüren Yazıcı 2014 yılından bu yana Olten Filarmoni Orkestrası Müzik Direktörlüğünü yürütmektedir.

8 FELIX MENDELSSOHN-BARTHOLDY Mendelssohn, Berlioz, Chopin ve Liszt gibi Romantik çağdaşlarının aksine hem kariyerinde hem de aile yaşamında refahı görmüş bir bestecidir. 19. yüzyılın Mozart ı olarak tanımlayabileceğimiz besteci, imge zenginliği, lirik anlatımı, coğrafi başlıklı senfonik yapıtları, keman ve piyano için yazdığı konçertoları, piyano için Sözsüz Şarkılar ı ve oda müzikleriyle klasik dönemle romantik dönemi birleştirmiştir. Müzik tarihine, kendi parlak bestelerinin yanı sıra, J. S. Bach ın yapıtlarını kazandırması da ayrı bir katkıdır. Onun en ünlenmiş parçalarından birisi Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı sahne müziğinin içindeki Düğün Marşı dır. dev bir yolcu gemisi gibi akar. İlk bölümün ikinci teması ise aksine sakin bir şarkıyı andırır ve piyano dipten mırıldanmaya devam eder. Bölümün sonuna doğru piyano alevlenir. İkinci bölüm piyanonun önderlik ettiği ve yaylıların cevap verdiği sözsüz bir şarkıdır; minör tona geçerek güzelliğine derinlik katar. Sabırsız diyalog yerini yine ilk şarkıya bırakır. Scherzo nun hızı o dönemin piyanolarında hafif ve canlı çalmak için hayli zorlayıcıdır. Final bölümü sakin başlar, viyolonselin sürpriz girişleriyle savrulur ve piyanizmin gücüyle yükselir da yazılan Re minör, Piyano Trio, No. 1, Op. 49, daha ilk dinletisinden büyük başarı kazanmıştır. Schumann eseri Beethoven ın Si bemol Majör ve Re Majör trioları ve de Schubert in Mi bemol Majör trioları ile birlikte kendi çağlarının en büyük şaheserleri arasında göstermiş, başarısının nesillerce devam edeceğini söylemiştir. Mendelssohn yazımını bitirdikten sonra Leipzig de yanında yaşadığı, aynı zamanda Liszt ve Chopin in de dostu olan, besteci Ferdinand Hiller e trioyu göstermiş, Hiller ise ona daha yeni yeni kullanılan piano-forte için kaleme aldığı pasajları eski alışkanlıklardan arındırmasını tavsiye etmiş, bunun üzerine Mendelssohn da piyano partisini silbaştan yazmış, hattâ ortaya çalışı çok daha ustalık gerektiren bir müzik çıkarmıştır. Açılıştaki viyolonsel teması piyanonun ajite akorları arasında tıpkı dalgalı denizde kayan

9 JOHANNES BRAHMS yüzyılda, Romantik Dönem in altın günlerinde yaşayan Alman besteci Brahms, mutlak müziği savunmuş, yapıtlarına dinleyiciyi yönlendiren isimler vermemiştir. Aslında biçimsel olarak klasik kalıplara bağlı kalsa da yapıtlarında yüce bir romantik ruh egemendir. Senfonileri, uvertürleri, konçertoları, piyano müziği, keman sonatları, Macar Dansları, oda müziği yapıtları, lied leri ve Bir Alman Requiem iyle tarihe geçmiştir. Schumann ın eşi Clara Schumann ile yakın dostluğunu ömür boyu devam ettirmiş, onu bestecilik kariyerindeki danışmanı ve özel hayatındaki en yakın dostu olarak korumuştur. onun en yakın destekçisi olmuştur. İşte bu ilk tanışmanın en pembe günlerinde Joachim in Hannover deki evinde yazıp bitirdiği 1 No. lu Si Majör Trio, romantizme bulanmış, gençlik ateşiyle sarmalanmış, kabına sığmayan bir yapıttır. Clara nın desteğiyle, Breitkopf und Härtel yayınevi tarafından 1854 te basılmıştır. Ne var ki Brahms yıllar sonra bu trioyu aşırı ağdalı bulmuş, yine Clara ya danışarak üzerinde revizyon ve sadeleştirmelere gitmiş, eseri daha olgun bir kılıfa sokmuştur. Bu ikinci versiyon 1891 de Simrock tarafından basılmıştır. Şimdi dinleyeceğiniz versiyon da işte bu olgun versiyondur. Brahms 1853 te, yani 20 yaşındayken kemancı Joseph Joachim in sayesinde Robert ve Clara Schumann ile tanışmış, onlarla çok hızlı bir dostluk bağı kurmuş, Robert Schumann ın yaşamının son sıkıntılı zamanlarına tanıklık etmiş ve Clara Scumann ile yakınlaşmış;

10

11 GELECEK PROGRAM 17 SENFONİK GENÇLİK NİSAN ÇARŞAMBA 19:30 Ankara Gençli k Senfoni Orkestrası Barış Demirezer şef Solistler: Görkem Batuhan Çatak trompet İdil Bursa viyolonsel

12 BİLGİ İÇİN Çiğdem Babayiğit Klasik Müzik Koordinatörü T: e-posta: /albertlonghall /alhclassicalmusic

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Rus asıllı kemancı Olga Martinova ve Fransız piyanist Jean- Bernard Pommier çifti, 8 Ağustos Cuma akşamı 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Detaylı

KARŞIYAKA DAN BOĞAZİÇİ NE

KARŞIYAKA DAN BOĞAZİÇİ NE 13 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA 19:30 KARŞIYAKA DAN BOĞAZİÇİ NE KARŞIYAKA ODA ORKESTRASI (KODA) şef Rengim Gökmen Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini mümkün kılan ana destekçimiz

Detaylı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum Antik Tiyatro da sanatseverlerle buluştu. 12 yıldır Bodrum un Gümüşlük beldesinde gerçekleştirilen

Detaylı

HÜZÜNLÜ VE NEŞELİ EZGİLER

HÜZÜNLÜ VE NEŞELİ EZGİLER 20 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA 19:30 HÜZÜNLÜ VE NEŞELİ EZGİLER PETROF PİYANOLU TRIO Jan Schulmeister keman Kamil Žvak viyolonsel Martina Schulmeisterová piyano Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin

Detaylı

28 KASIM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 BRAHMS COŞKUSU BOZOK QUARTET

28 KASIM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 BRAHMS COŞKUSU BOZOK QUARTET 28 KASIM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 BRAHMS COŞKUSU BOZOK QUARTET Tayfun Bozok I. keman Derya Bozok II. keman Evren Bilgenoğlu viyola Erkan Özbek viyolonsel ve Gökhan Aybulus piyano Ana Destekçi Albert Long Hall

Detaylı

KUZEY DENİZİNDEN BRAHMS TRIO

KUZEY DENİZİNDEN BRAHMS TRIO 21 KASIM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 KUZEY DENİZİNDEN BRAHMS TRIO Natalia Rubinstein piyano Nikolai Sachenko keman Kirill Rodin viyolonsel Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini

Detaylı

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ PİYANO A. F. Chopin: Etüdler Aşağıda belirtilen etüdlerden bir tanesi: Op. 10 no: 1, 2, 4, 7,

Detaylı

AASSM KONSERLERİ ÖZGÜR AYDIN & NAOKO SHIMIZU PİYANO VE VİYOLA RESİTALİ. 3 NİSAN 2017, PAZARTESİ Saat: 20:00

AASSM KONSERLERİ ÖZGÜR AYDIN & NAOKO SHIMIZU PİYANO VE VİYOLA RESİTALİ. 3 NİSAN 2017, PAZARTESİ Saat: 20:00 AASSM KONSERLERİ ÖZGÜR AYDIN & NAOKO SHIMIZU PİYANO VE VİYOLA RESİTALİ 3 NİSAN 2017, PAZARTESİ Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / KÜÇÜK SALON PROGRAM J.S. Bach / Süit No. 1 J. Brahms / Viyola

Detaylı

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu nun, Sanat Yönetmenliğini Yücel Canyaran ın üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/ 1-2-3

Detaylı

HAZIRLIK 1. SINIF. * BEYER No: 78,80, 81, 82, 90, 91, 93, 94 ve sonrasından 1 parça

HAZIRLIK 1. SINIF. * BEYER No: 78,80, 81, 82, 90, 91, 93, 94 ve sonrasından 1 parça PİYANO PROGRAMI DERS MÜFREDATI HAZIRLIK 1. SINIF * BEYER No: 78,80, 81, 82, 90, 91, 93, 94 ve sonrasından 1 parça *CZERNY Op. 599 No 18 e kadar 1 Etüd *Serbest bir Parça *GAM Do, Sol, Re, La, Mi, Fa Majör

Detaylı

BACH Anna Magdalena Albümü'nden bir eser veya Barok Dönemden düzeyine uygun başka bir eser.

BACH Anna Magdalena Albümü'nden bir eser veya Barok Dönemden düzeyine uygun başka bir eser. SERTİFİKA PROGRAMI PİYANO MÜFREDATI (2018 2019 Eğitim Öğretim yılından itibaren) 1. SINIF: BAROK DÖNEM: 1 ESER, BACH Anna Magdalena Albümü'nden bir eser veya Barok Dönemden düzeyine uygun başka bir eser.

Detaylı

SERTİFİKA PROGRAMLARI PİYANO PROGRAMI MÜFREDATI 1. SINIF. * BEYER No: 78,80, 81, 82, 90, 91, 93, 94 ve sonrasından 1 parça

SERTİFİKA PROGRAMLARI PİYANO PROGRAMI MÜFREDATI 1. SINIF. * BEYER No: 78,80, 81, 82, 90, 91, 93, 94 ve sonrasından 1 parça SERTİFİKA PROGRAMLARI PİYANO PROGRAMI MÜFREDATI 1. SINIF * BEYER No: 78,80, 81, 82, 90, 91, 93, 94 ve sonrasından 1 parça Op. 599 No 18 e kadar 1 Etüd *Serbest bir Parça *GAM Do, Sol, Re, La, Mi, Fa Majör

Detaylı

F. Mendelssohn String Quartet Op.80 in f-moll. L.v. Beethoven Op.74 String Quartet in f-moll 'Hafen'

F. Mendelssohn String Quartet Op.80 in f-moll. L.v. Beethoven Op.74 String Quartet in f-moll 'Hafen' Yaylı dörtlüsü Con Fuoco, üç farklı ülkeden müzisyenler tarafından 2005 yılında kuruldu. Türk keman sanatçıları İmge Tilif ve Güldeste Mamaç, Fransız viyola sanatçısı Marion Plard ve İspanyol çellist İris

Detaylı

Bilkent. Senfoni Orkestrası. Barış Demirezer şef Özgür Deniz Kaya viyolonsel Çağla Turhan trombon

Bilkent. Senfoni Orkestrası. Barış Demirezer şef Özgür Deniz Kaya viyolonsel Çağla Turhan trombon Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası Barış Demirezer şef Özgür Deniz Kaya viyolonsel Çağla Turhan trombon P.I. Tchaikovsky Bir Rokoko Teması Üzerine Çeşitlemeler, Op.33 N. Rimsky-Korsakov Trombon Konçertosu

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ANTALYA DEVLET KONSERVATUVARI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ANTALYA DEVLET KONSERVATUVARI 1. TALİMAT DAYANAĞI: Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı tarihli Konservatuvar Kurulu Kararı. 2. AMAÇ VE KAPSAM: Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Ana Sanat

Detaylı

2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ

2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ 2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ Konser 15 Ocak 2015 15 Ocak 2015 Antalya Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı Dönem sonu konseri gerçekleştirdi. Konser 16 Ocak 2015 16 Ocak

Detaylı

Bilkent Müzik Günleri III Bilkent Music Days III

Bilkent Müzik Günleri III Bilkent Music Days III Bilkent Müzik Günleri III Bilkent Music Days III Yaylıların (Dayanılmaz) Cazibesi (Irresistible) Attraction of Strings Ankara Trio Trio Kai 14 Mart March 2018 Çarşamba Wednesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu

Detaylı

SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri

SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri 2013-2014 Sezonu K A D I K Ö Y B E L E D İ Y E S İ SÜREYYA OPERASI ODA MÜZİĞİ KONSERLERİ 21 Nisan Pazartesi 18:00 Birsen Ulucan Piyano Sınıfı SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri Konuk Sanatçı: Özcan Ulucan 20

Detaylı

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 2013-2014 Sanat Sezonu Konser Programı

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 2013-2014 Sanat Sezonu Konser Programı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 2013-2014 Sanat Sezonu Konser Programı 05 Aralık 2013 Stanislav Ushev Mario Hossen "Keman" Program: Niccolo Paganını Keman Konçertosu No.2 Manuel De Falla Üç Köşeli

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ANTALYA DEVLET KONSERVATUVARI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ANTALYA DEVLET KONSERVATUVARI ONAYLAYAN SÜRÜM NO SAYFA NO 1. TALİMAT DAYANAĞI: Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı. tarihli Konservatuvar Kurulu Kararı. 2. AMAÇ VE KAPSAM: Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı

Detaylı

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Tel: +90 (224) 2940962 e-mail: cigdemyigit07@gmail.com Ankara da doğdu. Müzik eğitimine Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosunda şarkı söyleyerek başladı. 1992 yılında Gazi

Detaylı

İDİL BELGİN KÜÇÜKDOĞAN

İDİL BELGİN KÜÇÜKDOĞAN İDİL BELGİN KÜÇÜKDOĞAN Çengelköy Mah. Bakırcıbaşı Sok. Ayanoğlu Apt. Daire No.1 Çengelköy, Üsküdar, İstanbul Cep telefonu : 0 537 554 86 32 E-posta : idilkucukdogan@yahoo.com KİŞİSEL BİLGİLER Uyruğu: T.C

Detaylı

Yüksek Lisans Programları: Başvuru Koşulları, Giriş Sınavları, Genel Başarı Değerlendirmesi (2013-2014/Bahar)

Yüksek Lisans Programları: Başvuru Koşulları, Giriş Sınavları, Genel Başarı Değerlendirmesi (2013-2014/Bahar) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans Programları: Başvuru Koşulları, Giriş Sınavları, (2013-2014/Bahar) 1 İçindekiler Sayfa Nr. Bale Anasanat Dalı Koreoloji Yüksek Lisans Programı

Detaylı

SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri

SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri 2013-2014 Sezonu K A D I K Ö Y B E L E D İ Y E S İ SÜREYYA OPERASI ODA MÜZİĞİ KONSERLERİ 21 Nisan Pazartesi 18:00 Birsen Ulucan Piyano Sınıfı SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri Konuk Sanatçı: Özcan Ulucan 20

Detaylı

13 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 VİYOLA VE PİYANODAN DÜETLER. Tatjana Masurenko viyola Boris Kusnezow piyano

13 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 VİYOLA VE PİYANODAN DÜETLER. Tatjana Masurenko viyola Boris Kusnezow piyano 13 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 VİYOLA VE PİYANODAN DÜETLER Tatjana Masurenko viyola Boris Kusnezow piyano Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini mümkün kılan ana destekçimiz

Detaylı

Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com

Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com 1972 Bursa doğumlu olan Öğretim Görevlisi Z.Göknur Kara 1993 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü nden

Detaylı

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI Bu yıl 10 uncusu düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/1-2-3 Ağustos tarihleri arasında Bodrum da gerçekleştiriliyor. Festivalin açılış

Detaylı

: Engin ŞEN. : Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzikoloji Anabilim Dalı:

: Engin ŞEN. : Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzikoloji Anabilim Dalı: Engin ŞEN Ad Soyad e-mail : Engin ŞEN : enginsen2011@gmail.com EĞITIM 50.Yıl Besim Kadırgan İlköğretim Okulu: 1997-2004 Maltepe Ertuğrulgazi Yabancı Dil Ağırılıklı Lise: 2004-2008 Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

6 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 GÜLSİN ONAY ÇALIYOR. Gülsi n Onay piyano

6 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 GÜLSİN ONAY ÇALIYOR. Gülsi n Onay piyano 6 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 GÜLSİN ONAY ÇALIYOR Gülsi n Onay piyano Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini mümkün kılan ana destekçimiz T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na

Detaylı

İstanbul Filarmoni Derneği Faruk Erengül Ulusal Piyano Yarışması

İstanbul Filarmoni Derneği Faruk Erengül Ulusal Piyano Yarışması ifd2018şn01r3 İstanbul Filarmoni Derneği Faruk Erengül Ulusal Piyano Yarışması I. GENEL KURALLAR 1. Bu yarışma İstanbul Filarmoni Derneği (İFD) tarafından düzenlenmektedir. 2. Yarışma tarihi: 4-10 Mart

Detaylı

17 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 "MOZART İLE MERHABA" Sasha Rozhdestvensky keman Josiane Marfurt piyano

17 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 MOZART İLE MERHABA Sasha Rozhdestvensky keman Josiane Marfurt piyano 17 EKİM 2018 ÇARŞAMBA 19:30 "MOZART İLE MERHABA" Sasha Rozhdestvensky keman Josiane Marfurt piyano Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini mümkün kılan ana destekçimiz

Detaylı

ÖN PROGRAM BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI BORUSAN QUARTET 1. BASKI

ÖN PROGRAM BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI BORUSAN QUARTET 1. BASKI ÖN PROGRAM 2017 2018 BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI BORUSAN QUARTET 1. BASKI BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI BORUSAN QUARTET 2017-2018 SEZONU ÖN PROGRAMI Borusan Sanat ın programda değişiklik

Detaylı

NEYZEN ERCAN IRMAK. 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir.

NEYZEN ERCAN IRMAK. 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir. 1 NEYZEN ERCAN IRMAK 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir. 2 Müzik tutkusu, çocukluk yıllarında kaval çalarak başladı. Bu tutku onun önce Bursa ya, sonra İstanbul a yerleşmesine

Detaylı

ERMAN, A. Suzuki Metodu Felsefesi ve Keman Eğitiminde Kullanılışı Ankara-2000 (Lisans Tezi)

ERMAN, A. Suzuki Metodu Felsefesi ve Keman Eğitiminde Kullanılışı Ankara-2000 (Lisans Tezi) TEZLER ERMAN, A. Suzuki Metodu Felsefesi ve Keman Eğitiminde Kullanılışı -2000 (Lisans Tezi) ERMAN, A. İlköğretim IV. Sınıf Öğrencilerinin Çoklu Zeka Türlerindeki Dağılım ve Düzey Ölçümlerinin Müziksel

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI 2012-2013 AKADEMİK YILI 15 ŞUBAT 2012 TARİHİNDEN 17 EYLÜL 2012 TARİHİNE KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER I. MÜZİK BÖLÜMÜ AKADEMİK TEŞKİLAT ŞEMASI A)

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Kutup Ata Tuncer Doğum Tarihi: 22/02/1980 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Sanatta Yeterlik/Doktora Türk Müziği Haliç Üniversitesi Tez Aşaması Yüksek Lisans Eğitim

Detaylı

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI SANATTA YETERLİK GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI SANATTA YETERLİK GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI SANATTA YETERLİK GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ PİYANO A. F. Chopin: Etüdler Aşağıda belirtilen etüdlerden 1 tanesi: Op.l0 no: 1,2, 4, 7,

Detaylı

Batuhan Civelek obua Ömer Berk Taraklı klarnet Barış Demirezer şef

Batuhan Civelek obua Ömer Berk Taraklı klarnet Barış Demirezer şef Batuhan Civelek obua Ömer Berk Taraklı klarnet Barış Demirezer şef 19 Aralık 2018 Çarşamba, 20:00 Bilkent Konser Salonu Değerli Dinleyicilerimiz, Gittikçe artan sayılarla yeni dinleyicilerimizin aramıza

Detaylı

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Müzik Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde Bestekar Erol Sayan Özel Konseri düzenlendi.

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ SÜREYYA OPERASI ULUSAL KEMAN YARIŞMASI 2015 ŞARTNAMESİ

KADIKÖY BELEDİYESİ SÜREYYA OPERASI ULUSAL KEMAN YARIŞMASI 2015 ŞARTNAMESİ KADIKÖY BELEDİYESİ SÜREYYA OPERASI ULUSAL KEMAN YARIŞMASI 2015 ŞARTNAMESİ I. GENEL KURALLAR 1) Bu yarışma Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenmiştir. 2) Yarışma tarihi: Haziran 2015 3) Yarışma Yeri:

Detaylı

Kendi bünyesinde oluşturduğu kortej ekiplerinin yanı sıra dünyaca ünlü performans sanatçıları ile başarılı işlerde bir araya gelmiştir.

Kendi bünyesinde oluşturduğu kortej ekiplerinin yanı sıra dünyaca ünlü performans sanatçıları ile başarılı işlerde bir araya gelmiştir. Kendi bünyesinde oluşturduğu kortej ekiplerinin yanı sıra dünyaca ünlü performans sanatçıları ile başarılı işlerde bir araya gelmiştir. Clown felsefesi ve yeni nesil sanat anlayışı ile Clown Art, geliştirdiği

Detaylı

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ PİYANO A. F. Chopin: Etüdler Aşağıda belirtilen etüdlerden bir tanesi: Op. 10 no: 1, 2, 4, 7,

Detaylı

FELİX MENDELSSOHN KEMAN KONÇERTOSU'NUN FORM ANALİZİ, KEMAN TEKNİĞİ VE İCRA YÖNÜNDEN İNCELENMESİ

FELİX MENDELSSOHN KEMAN KONÇERTOSU'NUN FORM ANALİZİ, KEMAN TEKNİĞİ VE İCRA YÖNÜNDEN İNCELENMESİ 1 T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YAYLI ÇALGILAR SANAT DALI YÜKSEK LİSANS TEZİ FELİX MENDELSSOHN KEMAN KONÇERTOSU'NUN FORM ANALİZİ, KEMAN TEKNİĞİ VE İCRA YÖNÜNDEN

Detaylı

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ PİYANO A. F. Chopin: Etüdler Aşağıda belirtilen etüdlerden bir tanesi: Op. 10 no: 1, 2, 4, 7,

Detaylı

Yarışma Sınavı. 5 " Falsetto " nedir? A ) Nota yanlışlığı B ) Erkek şarkıcıların zorlanarak çıkardıkları en ince. ses

Yarışma Sınavı. 5  Falsetto  nedir? A ) Nota yanlışlığı B ) Erkek şarkıcıların zorlanarak çıkardıkları en ince. ses 1 " Carmina Burana " adlı yapıt kimindir? ) Beethoven B ) Mendelssohn C ) C. Orff D ) Mozart E ) Berlioz 5 " Falsetto " nedir? ) Nota yanlışlığı B ) Erkek şarkıcıların zorlanarak çıkardıkları en ince ses

Detaylı

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ İletişim: Antalya Kültür Merkezi Tel: 0242 248 90 22 / Faks: 0242 243 92 82 / email: info@anset.com.tr "BEZİRGAN" Tiyatro Oyunu İstanbul Halk Tiyatrosu,

Detaylı

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ İletişim: Antalya Kültür Merkezi Tel: 0242 248 90 22 / Faks: 0242 243 92 82 / email: info@anset.com.tr "BEZİRGAN" Tiyatro Oyunu İstanbul Halk Tiyatrosu,

Detaylı

4 Mart March, 2015 PİYANOLU. Piano BİLKENT DÖRTLÜ BİLKENT. Quartet. Çarşamba Wednesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall

4 Mart March, 2015 PİYANOLU. Piano BİLKENT DÖRTLÜ BİLKENT. Quartet. Çarşamba Wednesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall Irina Nikotina keman violin Elİf Önal piyano piano BİLKENT PİYANOLU DÖRTLÜ BİLKENT Piano Quartet Laura Manko viyola viola Yİğİt Ülgen viyolonsel violoncello 4 Mart March, 2015 Çarşamba Wednesday, 20.00

Detaylı

Bodrum Müzik Festivali, Yarımadayı Kültür Sanatla Doldurdu

Bodrum Müzik Festivali, Yarımadayı Kültür Sanatla Doldurdu Bodrum Müzik Festivali, Yarımadayı Kültür Sanatla Doldurdu Doğuş Grubu nun kurucu destekçisi olduğu, sanatsal programlama ve planlamasını Pozitif in üstlendiği Bodrum Müzik Festivali, 12 farklı mekanda,

Detaylı

ARAS POYRAZ AÇIKGÖZ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

ARAS POYRAZ AÇIKGÖZ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ARAS POYRAZ AÇIKGÖZ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İLETİŞİM BİLGİLERİ: İş :02362018518 E-Posta :araspoyrazacikgoz@gmail.com Faks : ÖĞRENİM BİLGİLERİ: Lisans : Plovdiv Müzik,Dans ve Resim Sanatları Akademisi / İcra

Detaylı

Koro Okulu Bahçeşehir Üniversitesi BAUART Koro Şefliği Sertifika Programı. Takvim & Plan. 1) Haftasonu Modülleri

Koro Okulu Bahçeşehir Üniversitesi BAUART Koro Şefliği Sertifika Programı. Takvim & Plan. 1) Haftasonu Modülleri Koro Okulu 2017 Bahçeşehir Üniversitesi BAUART Koro Şefliği Sertifika Programı BAUART Koro Okulu, 3. sezonunda yepyeni bir programla genç koro şeflerini ağırlamaya hazırlanıyor. Yeni programa göre, 6 aylık

Detaylı

Şef: CEM MANSUR 2011 FAALİYET RAPORU

Şef: CEM MANSUR 2011 FAALİYET RAPORU Şef: CEM MANSUR 2011 FAALİYET RAPORU 1. TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI HAKKINDA Belli bir düzeyde müzik eğitimi ve yaşamı olan ülkelerdeki Ulusal Gençlik Orkestrası kavramını Türkiye de de oluşturma

Detaylı

AASSM KONSERLERİ.

AASSM KONSERLERİ. AASSM KONSERLERİ www.aassm.org.tr FLÜT - ARP RESİTALİ 6 ARALIK 2016, SALI Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / KÜÇÜK SALON PROGRAM Bach Sonat Sol minör, BWV 1020 Allegro Adagio Allegro Faure

Detaylı

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ "BEZİRGAN" Tiyatro Oyunu ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ İletişim: Antalya Kültür Merkezi Tel: 0242 248 90 22 / Faks: 0242 243 92 82 / email: info@anset.com.tr İstanbul Halk Tiyatrosu,

Detaylı

Derece Bölüm / Program Üniversite Yıl

Derece Bölüm / Program Üniversite Yıl Adı Soyadı: Server ACİM Doğum Tarihi: 22 Nisan 1961 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm / Program Üniversite Yıl Lisans Müzik Bölümü Kompozisyon Anasanat Dalı Y. Lisans Müzik Anasanat Dalı / Kompozisyon Doktora

Detaylı

AASSM KONSERLERİ.

AASSM KONSERLERİ. AASSM KONSERLERİ www.aassm.org.tr 1 FESTİVAL İZMİR AÇILIŞ KONSERİ / SERTAB ERENER & İZMİR BIG BAND 17 EKİM 2017, SALI Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON HAKKINDA Türkiye'nin en

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI SANAT SEZONU PERİYODİK KONSER PROGRAMI

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI SANAT SEZONU PERİYODİK KONSER PROGRAMI T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI 2017 2018 SANAT SEZONU I TARİHİ: : 6 EKİM 2017 SEZON AÇILIŞ KONSERİ : ALEXANDER RAHBARİ : :SERENAT BESTE:

Detaylı

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI SANATTA YETERLİK GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI SANATTA YETERLİK GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜZİK ANASANAT DALI SANATTA YETERLİK GİRİŞ SINAVLARI İÇİN İSTENEN ESERLER LİSTESİ PİYANO A. F. Chopin: Etüdler Aşağıda belirtilen etüdlerden 1 tanesi: Op.l0 no: 1,2, 4, 7,

Detaylı

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Bursa da Klasik Müzik Keyfi Devam Ediyor

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Bursa da Klasik Müzik Keyfi Devam Ediyor Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Bursa da Klasik Müzik Keyfi Devam Ediyor Uludağ Premium sponsorluğunda faaliyetlerini sürdüren Bursa Filarmoni Derneği nin kente kazandırdığı Bursa Bölge Devlet

Detaylı

PİYANO ANASANAT DALI PİYANO SANAT DALI 11. SINIFA NAKİL VE GEÇİŞ SINAVLARI

PİYANO ANASANAT DALI PİYANO SANAT DALI 11. SINIFA NAKİL VE GEÇİŞ SINAVLARI DEÜ. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PİYANO ANASANAT DALI PİYANO SANAT DALI 11. SINIFA NAKİL VE GEÇİŞ SINAVLARI FARK DERSLERİ MÜFREDATLARI Konservatuvarlar arası geçiş sınavı için öğrenciler sadece

Detaylı

FELIX MENDELSSOHN UN OP.64 Mİ MİNÖR KEMAN KONÇERTOSUNUN MÜZİSYENLER VE DİNLEYİCİLER TARAFINDAN TERCİH EDİLMESİNİN NEDENLERİ

FELIX MENDELSSOHN UN OP.64 Mİ MİNÖR KEMAN KONÇERTOSUNUN MÜZİSYENLER VE DİNLEYİCİLER TARAFINDAN TERCİH EDİLMESİNİN NEDENLERİ ANADOLU ÜNİVERS İTES İ S OS YAL BİLİMLER DERGİS İ ANADOLU UNIVERSITY JOURNAL OF SOCIAL SCIENCES Cilt/Vol. :9 - S ayı/no: 1 : 251 262 (2009) FELIX MENDELSSOHN UN OP.64 Mİ MİNÖR KEMAN KONÇERTOSUNUN MÜZİSYENLER

Detaylı

KLASİK DÖNEM MÜZİĞİ. Kazım ÇAPACI

KLASİK DÖNEM MÜZİĞİ. Kazım ÇAPACI Kazım ÇAPACI KLASİK DÖNEM MÜZİĞİ 1750-1827 Klasik dönemin evreleri Müzikte klasisizm, XVIII. yüzyılın ikinci yarısı ile XIX. yüzyılın başlarını kapsayan dönem müziğini karakterize eden estetik eğilimi

Detaylı

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI BORUSAN QUARTET BORUSAN MÜZİK EVİ SEZONU ÖN PROGRAMI

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI BORUSAN QUARTET BORUSAN MÜZİK EVİ SEZONU ÖN PROGRAMI BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI BORUSAN QUARTET BORUSAN MÜZİK EVİ 2019-2020 SEZONU ÖN PROGRAMI Borusan Sanat ın programda değişiklik yapma hakkı saklıdır. SASCHA GOETZEL Sanat Yönetmeni ve Sürekli

Detaylı

DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM

DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM Bodrum Belediyesi nin etkinlik takviminde yerini alan ve yedincisi gerçekleşen olan Karsanat Barok Müzik Festivali, bu yıl da Antik Tiyatro da 9 ve 10 Eylül de halka açık ve

Detaylı

AASSM KONSERLERİ.

AASSM KONSERLERİ. AASSM KONSERLERİ www.aassm.org.tr AASSM KASIM KONSERLERİ İZDSO & İZDOB KOROSU / ATATÜRK'Ü ANMA KONSERİ SARI ZEYBEK SAHNE KANTATI 10 KASIM 2017, CUMA Saat: 20:30 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK

Detaylı

26/08/2010 Hocamızı saygı ile anmaktayız... Gaziantep (Merkez), 1964

26/08/2010 Hocamızı saygı ile anmaktayız... Gaziantep (Merkez), 1964 26/08/2010 Hocamızı saygı ile anmaktayız... Adı Soyadı Dr. Kemal YILDIRIM Doğum Yeri/Yılı Gaziantep (Merkez), 1964 Lisans Yüksek Lisans Doktora Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi

Detaylı

Oleksandr Samoylenko - Keman

Oleksandr Samoylenko - Keman Oleksandr Samoylenko - Keman 1968 yılında Ukrayna'da doğdu. 1995 yılında Kiev Devlet Konservatuarı'ndan mezun oldu. 1995-1998 yılları arasında Kiev Devlet Senfoni Orkestrası'nda 'başkemancı' olarak görev

Detaylı

TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV

TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV BİYOGRAFİ TUNCAY LANGAL 1978 yılında Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak da doğdu. Ticaret Meslek Lisesini bitirdikten sonra Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği

Detaylı

ÇALIŞTIĞI EĞİTİMCİLER

ÇALIŞTIĞI EĞİTİMCİLER M. NEVRA KÜPANA ÖĞRENİM DURUMU 2008- : Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı Doktora Programı (Tez Aşaması) 2006 2008: Marmara

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü, Piyano Anasanat Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü, Piyano Anasanat Dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Ece KAPTANOĞLU 2. Doğum Tarihi ve Yeri : 20.01.1982 AlaĢehir - MANĠSA 2. Öğrenim Durumu : Sanatta Yeterlik 3. Dil : Ġngilizce YDS puanı: 70 4. ĠletiĢim : Emek Mahallesi, Tuğra

Detaylı

hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R

hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R HANEDANDAN BİR RESSAM ABDÜLMECİD EFENDİ Prof. Dr. Günsel Renda Arnavutköy Amerikan

Detaylı

Fazıl Say, 14 Ocak 1970 Ankara doğumlu dünyaca ünlü besteci ve klasik müzik piyanisti.

Fazıl Say, 14 Ocak 1970 Ankara doğumlu dünyaca ünlü besteci ve klasik müzik piyanisti. On5yirmi5.com Fazıl Say kimdir? Fazıl Say, 14 Ocak 1970 Ankara doğumlu dünyaca ünlü besteci ve klasik müzik piyanisti. Yayın Tarihi : 1 Haziran 2012 Cuma (oluşturma : 1/26/2017) Üç yaşındayken Ali Kemal

Detaylı

20 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 MOZART IN COŞKUSU

20 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 MOZART IN COŞKUSU 20 MART 2019 ÇARŞAMBA 19:30 MOZART IN COŞKUSU Hande Küden birinci keman Elena Rindler ikinci keman Öykü Koçoğlu viyola Dorukhan Doruk viyolonsel ve Can Çakmur piyano Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik

Detaylı

Sergei Vasilievich RACHMANINOFF

Sergei Vasilievich RACHMANINOFF Kazım Çapacı Sergei Vasilievich RACHMANINOFF 1 Nisan 1873, Semionova, Rusya 28 Mart 1943 Beverley Hills, California, ABD. Tatar Kökenli Rus besteci, orkestra şefi, piyanist. XX.yy ın en büyük piyanist

Detaylı

TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ

TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ Bodrum oda orkestrası 29 ekim de Turgutreis Atatürk meydanında Tobav çoksesli korosunun da yer aldığı konserde yer alıyor. Konser Turgutreis mahalle meclisinin etkinlikleri

Detaylı

Keman sanatçısı Melisa Uzunarslan, "Melisa Uzunarslan ve Chamber Works" konseriyle kendi bestelediği eserleriyle 7 Şubat'ta, Borusan Müzik Evi nde.

Keman sanatçısı Melisa Uzunarslan, Melisa Uzunarslan ve Chamber Works konseriyle kendi bestelediği eserleriyle 7 Şubat'ta, Borusan Müzik Evi nde. Müzik Kemanın genç yıldızı, Melisa Nilüfer Nogayoğlu Keman sanatçısı Melisa Uzunarslan, "Melisa Uzunarslan ve Chamber Works" konseriyle kendi bestelediği eserleriyle 7 Şubat'ta, Borusan Müzik Evi nde.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Tuğçe RENDA. Doğum Tarihi ve Yeri : 3.06.198 - Ankara 3. Unvanı : Araştırma Görevlisi. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans Öğrencisi Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Keman Ana Sanat

Detaylı

Ana Sponsorumuz. klasik keyifler. Sayın Belediye Başkanı Dr. Mustafa Körükçü ye ve bütün belediye çalışanlarına çok özel teşekkürlerimizi sunarız

Ana Sponsorumuz. klasik keyifler. Sayın Belediye Başkanı Dr. Mustafa Körükçü ye ve bütün belediye çalışanlarına çok özel teşekkürlerimizi sunarız Ana Sponsorumuz Sayın Belediye Başkanı Dr. Mustafa Körükçü ye ve bütün belediye çalışanlarına çok özel teşekkürlerimizi sunarız Viyana, 18 inci ve 19 uncu yüzyıllar; tıpkı o zamanların Istanbul u gibi

Detaylı

ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II

ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II 04.03.2019 ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II (Türk Müziği Sazları ve Orkestrası İçin) (Tolga Karaca) I ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II (Türk Müziği Sazları ve Orkestrası İçin) (Tolga Karaca) II (Çoksesli Saz Eserleri

Detaylı

Yarışma Sınavı. 4 Çoksesli korolarda yer alan en kalın erkek sesi. A ) Tenor B ) Bariton C ) Alto D ) Soprana E ) Bas

Yarışma Sınavı. 4 Çoksesli korolarda yer alan en kalın erkek sesi. A ) Tenor B ) Bariton C ) Alto D ) Soprana E ) Bas 1 şağıdakilerden hangisi Doğa sevgisini dile getiren lirik şiirler ve bu şiirlerden bestelenen şarkıları ifade eder? Madrigal Koral Kantat Oratoryo Lirik 4 Çoksesli korolarda yer alan en kalın erkek sesi

Detaylı

Uluslararası İzmir Festivali 28 Mayıs'ta başlıyor

Uluslararası İzmir Festivali 28 Mayıs'ta başlıyor On5yirmi5.com Uluslararası İzmir Festivali 28 Mayıs'ta başlıyor Bu yıl "Türkiye'de Çin Kültür Yılı"olması da dikkate alınarak, festival "Aslan" ve "Ejderha" sokak gösterileriyle başlıyor... Yayın Tarihi

Detaylı

SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN KAYIT KABUL YÖNERGESİNİ OKUYUNUZ

SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN KAYIT KABUL YÖNERGESİNİ OKUYUNUZ SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN KAYIT KABUL YÖNERGESİNİ OKUYUNUZ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS KAYIT KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU TARİHÇE Konservatuvarımız, 11.03.2005 tarihinde 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla

Detaylı

D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ!

D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ! D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ! Doğuş Grubu nun kurucu destekçiliğiyle 10 yıldır düzenlenen; 2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri nde Yılın

Detaylı

YAPTIĞI ÇALIġMALAR: TEZLER: BĠLDĠRĠLER VE SUNUMLAR:

YAPTIĞI ÇALIġMALAR: TEZLER: BĠLDĠRĠLER VE SUNUMLAR: YAPTIĞI ÇALIġMALAR: TEZLER: Lisans bitirme tezi: "Kızılcahamam Düğün Gelenekleri ve Düğün Müzikleri" Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Etnomüzikoloji ve Folklor Anabilimdalı

Detaylı

I. Eleme: 4-5 Mart 2019 Saat: 14:00-17:00 İTÜ MİAM İlhan Usmanbaş Salonu. II. Eleme: 7 Mart 2019 Saat: 11:00-19:00 İTÜ MİAM İlhan Usmanbaş Salonu

I. Eleme: 4-5 Mart 2019 Saat: 14:00-17:00 İTÜ MİAM İlhan Usmanbaş Salonu. II. Eleme: 7 Mart 2019 Saat: 11:00-19:00 İTÜ MİAM İlhan Usmanbaş Salonu 4-9 Mart 2019 I. Eleme: 4-5 Mart 2019 Saat: 14:00-17:00 İTÜ MİAM İlhan Usmanbaş Salonu II. Eleme: 7 Mart 2019 Saat: 11:00-19:00 İTÜ MİAM İlhan Usmanbaş Salonu Final: 9 Mart 2019 Saat: 14:00-20:00 İTÜ Türk

Detaylı

11. D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ NİN PROGRAMI AÇIKLANDI!

11. D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ NİN PROGRAMI AÇIKLANDI! 11. D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ NİN PROGRAMI AÇIKLANDI! Her yıl büyük bir heyecanla beklenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 15-19 Ağustos tarihleri arasında

Detaylı

İçindekiler. ÖKöşe / Doç. Dr. Ozan Tunca Klasik Müziği Nasıl Dinleyelim? Köşe / Şerif Can Ünver Bir Beethoven ki...

İçindekiler. ÖKöşe / Doç. Dr. Ozan Tunca Klasik Müziği Nasıl Dinleyelim? Köşe / Şerif Can Ünver Bir Beethoven ki... İçindekiler 4 7 8 9 10 13 14 20 26 27 30 32 38 40 42 43 44 46 47 48 ÖKöşe / Doç. Dr. Ozan Tunca Klasik Müziği Nasıl Dinleyelim? Köşe / Şerif Can Ünver Bir Beethoven ki... Sahnelerden Anna Karenina Balesi

Detaylı

Bu beş sanatçının ortak özellikleri sadece klasik müziğe gönül vermiş olmaları değildir. Hepsi 1900 lü yılların başında doğmuş olan değerli

Bu beş sanatçının ortak özellikleri sadece klasik müziğe gönül vermiş olmaları değildir. Hepsi 1900 lü yılların başında doğmuş olan değerli TÜRK BEŞLERİ TÜRK BEŞLERİ KİMDİR? Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yıllarındaki klasik batı müziği tarzındaki önemli eserleri ile dikkat çeken beş bestecinin oluşturduğu gruba Türk Beşleri denmiştir. Ahmet

Detaylı

Aykurt NUHOĞLU Kadıköy Belediye Başkanı

Aykurt NUHOĞLU Kadıköy Belediye Başkanı 2016 Mart Programı D E Ğ E R L İ K A D I K Ö Y L Ü L E R Yerel yönetim anlayışımızla kentin deneyimini bir araya getiren kültür politikalarımızı çeşitlendirmeyi sürdürüyoruz. Kurumsal olarak ilçemizde

Detaylı

@ahmed_adnan_saygun

@ahmed_adnan_saygun AhmedAdnanSaygunSanatMerkezi @AASSM_ @ahmed_adnan_saygun Adres: Mithatpaşa Caddesi No:1087 Güzelyalı İzmir HALKLA İLİŞKİLER: 0 232 293 38 18 / 19 / 20 iletisim@aassm.org.tr www.aassm.org.tr AASSM KONSERLERİ

Detaylı

KEMAN RESİTALİ VIOLIN RECITAL. 29 Ekim October, 2014 TAYLAN ERGÜL KEMAN VIOLIN. Çarşamba Wednesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall

KEMAN RESİTALİ VIOLIN RECITAL. 29 Ekim October, 2014 TAYLAN ERGÜL KEMAN VIOLIN. Çarşamba Wednesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall KEMAN RESİTALİ VIOLIN RECITAL TAYLAN ERGÜL KEMAN VIOLIN GULMİRA TOKOMBAEVA PİYANO PIANO 29 Ekim October, 2014 Çarşamba Wednesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall Program T. Ergül Konser Etüdü

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü ne 2016-2017 öğretim yılında Lisans

Detaylı

kültürü araştırmaya, incelemeye adayan ve muhteşem eserler

kültürü araştırmaya, incelemeye adayan ve muhteşem eserler n Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü nde uzun yıllar öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Erman Artun onuruna, kurumsal emeklilik töreniyle Aşıklık Geleneği ve Aşık

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SANATSAL GELİŞİMİ DESTEKLEME PROGRAMI PİYANO SINAV REPERTUVARI

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SANATSAL GELİŞİMİ DESTEKLEME PROGRAMI PİYANO SINAV REPERTUVARI MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SANATSAL GELİŞİMİ DESTEKLEME PROGRAMI PİYANO SINAV REPERTUVARI HAZIRLIK KADEMESİ Do M- Sol M Gam (2 el ayrı+2 oktav) 3- Eser Katılımcının seçeceği

Detaylı

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI BORUSAN QUARTET SEZONU PROGRAMI. Borusan Sanat ın programda değişiklik yapma hakkı saklıdır.

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI BORUSAN QUARTET SEZONU PROGRAMI. Borusan Sanat ın programda değişiklik yapma hakkı saklıdır. BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI BORUSAN QUARTET 2017-2018 SEZONU PROGRAMI Borusan Sanat ın programda değişiklik yapma hakkı saklıdır. SASCHA GOETZEL Sanat Yönetmeni ve Sürekli Şef GÜRER AYKAL Onursal

Detaylı

LALE LANGAL BİYOGRAFİ

LALE LANGAL BİYOGRAFİ LALE LANGAL BİYOGRAFİ BİYOGRAFİ LALE LANGAL 1979 yılında Yenierenköy de doğdu. Müzik çalışmalarına 7 yaşında bağlama çalarak başladı. Henüz okul yıllarındayken Yenierenköy Belediyesi Halk Müziği Korosunu

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü, Piyano Anasanat Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü, Piyano Anasanat Dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Ece KAPTANOĞLU 2. Doğum Tarihi ve Yeri : 20.01.1982 AlaĢehir - MANĠSA 2. Öğrenim Durumu : Sanatta Yeterlik 3. Dil : Ġngilizce YDS puanı: 70 4. ĠletiĢim : Emek Mahallesi, Tuğra

Detaylı

HAKKIMDA EĞĠTĠM BĠLĠMSEL VE SANATSAL ETKĠNLĠKLER. A. Yayınlar. Makaleler: Atatürk ün Müzik AnlayıĢı Öner Sanat Dergisi Haziran 1995

HAKKIMDA EĞĠTĠM BĠLĠMSEL VE SANATSAL ETKĠNLĠKLER. A. Yayınlar. Makaleler: Atatürk ün Müzik AnlayıĢı Öner Sanat Dergisi Haziran 1995 HAKKIMDA Adı Soyadı : Ayhan HELVACI Doğum Yeri ve Tarihi : Ġnegöl, 1969 Unvanı : Öğretim Görevlisi, Doktor Yazışma Adresi : U.Ü. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü 16059 Görükle/Bursa E-Posta

Detaylı