Güvenlik Bilgi Formu FENDONA 6% SC. 1. Madde/preparasyon ve firma adõ. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Güvenlik Bilgi Formu FENDONA 6% SC. 1. Madde/preparasyon ve firma adõ. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler"

Transkript

1 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde/preparasyon ve firma adõ FENDONA 6% SC Firma: BASF Aktiengesellschaft - D Ludwigshafen Germany İletişim adresi: BASF Türk Kimya San. ve Tic. Ltd. Sti. Defterdar Yokusu No Tophane- Istanbul Telefon: (212) Telefaks numarasõ: (212) Elektronik posta adresi: tulin.cetin@basf-turk.com.tr Acil durum için bilgi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic. Ltd. Sti. Telefon: (262) Telefaks numarasõ: (262) Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Kimyasal yapõsõ tarõm ilaçlarõ, insektisit, süspansiyon konsantrat (SC) Tehlikeli bilesenleri alpha-cypermethrin İçerik (W/W): 5,9 % CAS numarasõ: Tehlike işaret(ler)i: T, N R ifadesi(-leri): 25, 37, 48/22, 50/53 Eğer tehlikeli bileşenler belirtilmişse, tehlike sembolleri ve risk ibarelerinin açõk ifadeleri Bölüm 16'da verilmektedir.

2 Sayfa: 2/8 3. Olasõ tehlikeler Sudaki organizmalar için çok toksik. Su ortamõnda uzun süreli olumsuz etkilere neden olabilir. Paraestezyaya neden olabilir. 4. İlk yardõm önlemleri Genel bilgiler: Cilde, gözlere ve giysilere temas etmesinden kaçõnõnõz. Ürünün bulaştõğõ giysileri çõkarõn. Eğer güçlükler meydana gelirse: Tõbbi yardõm isteyin. Ambalaj, etiket ve/veya güvenlik bilgi formunu doktora gösterin. Solunursa: Hastayõ sakinleştirin, açõk havaya çõkarõn, tõbbi yardõm isteyin Deri ile temas ederse: Cilt ile temasõnda, derhal bol su ve sabun ile iyice yõkayõn. Tahriş oluşursa, tõbbi yardõm çağõrõn. Göz ile temas ederse: Derhal, etkilenen gözleri, göz kapaklarõnõ açõk tutarak en az 15 dakika süreyle akar su altõnda yõkayõn, bir göz doktoruna danõşõn. Yutulursa: Derhal ağzõnõzõ çalkalayõn ve bol su için, kusmaya çalõşmayõn, tõbbi yardõm çağõrõn. Eğer kazazede bilincini yitirmişse veya çõrpõnõyorsa asla kusturmaya veya ağõzdan herhangi birşey vermeye çalõşmayõn. Doktor için bilgiler: Belirtiler: el ve ayaklarda uyuşma ve karõncalanma, akciğer ödemi, kramp Tedavi: Semptomlara bağlõ tedavi uygulayõnõz(dekontaminasyon, hayati fonksiyonlar), bilinen spesifik antidotu yoktur. 5. Yangõnla mücadele önlemleri Uygun söndürücü maddeler: su püskürtme, köpük, su sisi, kuru söndürücüler Özgül tehlikeler: karbon monoksit, hidrojen klorür, hidrojen siyanür, azot oksitler, organoklor bileşikleri Yangõn durumunda adõ geçen maddeler/madde gruplarõ açõğa çõkabilir. Özel koruyucu donanõm: Bağõmsõz soluma aparatõ ve kimyasal maddelere karşõ koruyucu elbise kullanõn.

3 Sayfa: 3/8 Ek bilgiler: Patlamasõ ve/veya yanmasõ ile yayõlan gazlarõ solumayõn. Yangõna maruz kalmalarõ durumunda su püskürtme yolu ile konteynerleri soğuk tutun. Ürünle kirlenmis olan söndürme suyunu ayri bir yerde toplayin, kanalizasyon ya da atiksu sistemlerine ulasmasina izin vermeyi n. Yangõn enkazõnõ ve kirlenmiş söndürme suyunu resmi mevzuata uygun olarakbertaraf ediniz. 6. Kaza sonucu serbest kalmasõ durumunda alõnacak önlemler Kişisel korunma önlemleri: Kişisel koruyucu elbise kullanõnõz. Cilde, gözlere ve giysilere temas etmesinden kaçõnõnõz. Kirlenmiş kõyafetleri, iç çamaşõrlarõnõ ve ayakkabõlarõ derhal çõkartõn. Çevreyi koruyucu önlemler: Toprağa/yeraltõna deşarj etmeyiniz. Kanalizasyona/yüzey sularõna/yeraltõ sularõna deşarj etmeyiniz. Temizleme yöntemleri: Küçük miktarlar için: Uygun bir absorban madde ile toplayõnõz (Örn. kum,talaş, genel amaçlõ b ağlayõcõ, kiselgur). Büyük miktarlar için: Çanak sõzõntõsõ. Ürünü pompalayarak boşaltõn. Atõklarõ etiketlenebilen ve mühürlenebilen uygun kaplarda toplayõn. Kirlenmiş zeminleri ve nesneleri çevresel mevzuatõ gözönünde bulundurarak su ve temizlik maddeleri ile iyice temizleyiniz. Yerel otoritelerin düzenlemelerine uygun şekilde yakõnõz veya özel atõk bertaraf tesisine gönderiniz. 7. Kullanõm şekli ve depolama Kullanma şekli Doğru şekilde depolanõr ve kullanõlõrsa özel önlemler gerektirmez. Depo ve çalõşma alanlarõnõn tamamen havalandõrõlmasõnõ sağlayõnõz. Yangõn ve patlamaya karşõ koruma: Özel tedbirler gerekmez. Ürün/madde yanici degildir. Ürün patlayõcõ değildir. Depolama Yiyeceklerden ve hayvan yemlerinden ayrõ tutunuz. Güçlü bazlardan ayrõ tutun Depolama şartlarõ hakkõnda ilave bilgiler: Sõcaktan koruyun. Nemden koruyunuz. Direkt günõşõğõndan koruyunuz. Depolama stabilitesi: Depolama süresi: 24 Ay Aşağõda belirtilen õsõnõn altõna düşmesinden koruyun: -10 C Ürün limit sõcaklõk değerinin altõnda kristalize olabilir. Aşağõda belirtilen õsõnõn üstüne çõkmasõndan koruyun: 40 C Madde/ürün uzun süreler belirtilen sõcaklõğõn üzerinde depolanõrsa ürün özelliklerinde değişimler olabilir.

4 Sayfa: 4/8 8. Maruz kalma sõnõrlarõ ve kişisel korunma Kişisel korunma donanõmlarõ Solunum korumasõ: Buhar/aerosol yayõlmasõ durumunda solunum korumasõ. Partikül filtresi EN 143 Tip P2, filtreleme kapasitesi orta (daha az toksik maddelerin katõ ve sõvõ partikülleri). El korumasõ: Uzun süreli doğrudan temasõ için de uygun olan kimyasal koruyucu eldiven(en 374)(Tavsiye edilen: Koruyucu indeks 6, EN 374'e göre >480 dakika nüfuz etme süresine karşõlõk gelen): Örneğin nitril kauçuk (0.4 mm), kloropren kauçuk (0.5 mm), polivinilklorit (0.7 mm) ve diğer Göz korumasõ: Yan siperlikleri olan emniyet gözlükleri (frame goggles) (EN 166) Vücut korumasõ: Vücut korumasõ yapõlacak çalõşmaya ve olasõ maruz kalma şekline göre seçilmelidir. Örneğin yüz siperliği, koruyucu çizme, kimyasal koruyucu elbise (DIN-EN 465'e göre). Genel güvenlik ve hijyen önlemleri: Kullanma talimatlarõndaki kişisel koruma araçlarõ konusundaki bilgiler tarõm ilaçlarõnõ son tüketici ambalajõnda kullanõrken geçerlidir. Cilde, gözlere ve giysilere temas etmesinden kaçõnõnõz. Kapalõ iş elbisesi giyilmesi tavsiye edilir. Bu maddenin bulaşmõş olduğu tüm giysileri derhal çõkarõn. İş elbisesini ayrõ saklayõn. Yiyeceklerden, içeceklerden ve hayvan yemlerinden uzak tutun. Çalõşma yerinde yemek, içmek, sigara içmek ve burundan herhangi bir maddeyi içine çekmek yasaktõr. Eller ve/ya yüz molalardan önce ve vardiya bitiminden sonra yõkanmalõdõr. 9. Fiziksel ve kimyasal özellikleri Form: Renk: sõvõ, süspansiyon beyaz ph değeri: 7-8 (seyreltilmemiş madde ile ölçülmüş) Yoğunluk: Suda çözünebilirlik: yakl. 1,02 g/cm3 (20 C) dağõlabilir 10. Stabilite ve reaktivite Termal bozunma: Öngörüldüğü / belirtildiği gibi kullanõlõr ve depolanõrsa bozunma olmaz.

5 Sayfa: 5/8 Kaçõnõlmasõ gereken maddeler: güçlü bazlar Tehlikeli reaksiyonlar: Belirtildiği/tarif edildiği şekilde depolanõr ve kullanõlõrsa tehlikeli reaksiyonlar oluşmaz. Tehlikeli bozunma ürünleri: Öngörülen/belirtilen şekilde depolanõr ve kullanõlõrsa tehlikeli bozunma ürünleri oluşmaz. 11. Toksikolojik bilgiler LD50/oral/sõçan: > mg/kg LC50/Enhalatif ( nefesle beraber içine çekerek )/sõçan: > 1,59 mg/l Test sonucu, sadece solunabilir aerosollere transfer olan madde için geçerlidir (partikül <20 µm). LD50/Deri ile ilgili/sõçan: > mg/kg Birincil deri tahrişi/tavşan: tahriş edici değil Ürün test edilmemiştir. Verilen bilgiler benzer yapõ ve bileşimdeki ürünlerden türetilmiştir. Birincil mukoza zarõ tahrişi/tavşan: tahriş edici değil Ürün test edilmemiştir. Verilen bilgiler benzer yapõ ve bileşimdeki ürünlerden türetilmiştir. Hassaslaşma/kobay: hassaslaşmaya yol açmaz Ürün test edilmemiştir. Verilen bilgiler benzer yapõ ve bileşimdeki ürünlerden türetilmiştir. İlave bilgiler: Yanlis kullanim sagliga zarar verebilir. Paraestezyaya neden olabilir. 12. Ekolojik bilgiler Ekotoksisite Balõk toksisitesi: Oncorhynchus mykiss/lc50 (96 h): 0,0028 mg/l Su omurgasõzlarõ: Daphnia magna/lc50 (48 h): 0,0001-0,0003 mg/l

6 Sayfa: 6/8 Su bitkileri: Pseudokirchneriella subcapitata/ec50 (96 h): > 0,1 mg/l Devamlõlõk ve bozunabilirlik Eliminasyon bilgileri Değerlendirme: Biyolojik olarak kolayca ayrõştõrõlamaz(oecd kriterine göre). İlave bilgiler Diğer ekotoksikolojik tavsiyeler: Verilen ekolojik veri aktif bileşene aittir. Ürünü kontrolsuz olarak çevreye bosaltmayin. 13. Atõk giderme ile ilgili tavsiyeler Yerel mevzuata uygun şekilde bertaraf edilmeli veya yakõlmalõdõr. Kirlenmiş ambalaj: Kirlenmiş ambalajlar mümkün olduğunca boşaltõlmalõ ve ürün/kimyasal madde ile aynõ şekilde bertaraf edilmelidir. 14. Taşõma bilgileri Karayolu taşõmasõ ADR : Sõnõf 9 Ürünlerin işaretlenmesi SUBSTANCE, LIQUID, N.O.S. (İçerir: RID : Sõnõf 9 Ürünlerin işaretlenmesi SUBSTANCE, LIQUID, N.O.S. (İçerir:

7 Sayfa: 7/8 Kanal gemisi ile taşõma ADNR : Sõnõf 9 Ürünlerin işaretlenmesi SUBSTANCE, LIQUID, N.O.S. (İçerir: Deniz taşõmasõ IMDG/GGVSee : Sõnõf 9 deniz kirletici YES Doğru teknik adõ SUBSTANCE, LIQUID, N.O.S. (contains Havayolu taşõmasõ ICAO/IATA : Sõnõf 9 Doğru teknik adõ SUBSTANCE, LIQUID, N.O.S. (contains 15. Mevzuat bilgileri Avrupa Birliği mevzuatõ (Etiketleme) / Ulusal yasalar/yönetmelikler AB Direktifleri: Tehlike işaret(ler)i N Çevre için tehlikeli. R ifadesi(-leri) R50/53 Sudaki organizmalar için çok toksik. Su ortamõnda uzun süreli olumsuz etkilere neden olabilir. S ifadesi(-leri)

8 Sayfa: 8/8 S2 Çocuklarõn ulaşabileceği yerlerden uzak tutun. S13 Yiyeceklerden, içeceklerden ve hayvan yemlerinden uzak tutun. S20/21 Kullanõmõ sõrasõnda yemek yemeyin, içecek ve sigara içmeyin. S35 Atõklarõnõ ve kaplarõnõ güvenli bir biçimde bertaraf edin. S36/37 Çalõşõrken uygun koruyucu giysi, koruyucu eldiven kullanõn. S57 Bulaşma ve birikme yolu ile çevreyi kirletmemesi için uygun bir kap kullanõn. Paraestezyaya neden olabilir. Etiketlemede gözönünde bulundurulacak tehlike oluşturan bileşenler: alpha-cypermethrin Diğer düzenlemeler Bu tesis-koruyucu ürünün kullanõcõsõnõ ilgilendirmektedir:'insan ve çevre risklerinden kaçõnmak için kullanõm talimatlarõna uyunuz'. (Direct 1999/45/EC, Article 10, No. 1.2) 16. Diğer bilgiler Bölüm 2'de belirtilmiş tehlikeli bileşenler varsa tehlike sembolleri ve risk ibarelerinin açõk ifadeleri: T Toksik N Çevre için tehlikeli. 25 Yutulursa zehirlidir. 37 Solunum sistemini tahris eder. 48/22 Zararlõ: yutularak uzun süreli maruz kalõnõrsa sağlõğa ciddi zararlar verebilir. 50/53 Sudaki organizmalar için çok toksik. Su ortamõnda uzun süreli olumsuz etkilere neden olabilir. Sol kenarda yer alan bir ters kesme işareti, bir önceki metin üzerinde düzeltme yapõldõğõnõ gösterir. Bu güvenlik bilgi formunda verilen bilgiler şu anki bilgi ve tecrübelerimize dayanmakta ve ürünü güvenlikle ilgili gereklilikler açõsõndan tanõmlamaktadõr. Bilgiler ürünün özelliklerini tanõmlamaz (ürün spesifikasyonu) Üzerinde mutabõk kalõnmõş herhangi bir özellik ya ürünün spesifik bir amaca uygunluğu güvenlik bilgi formunda bulunan bilgilere dayandõrõlamaz. Entellektüel mülkiyet haklarõnõn korunmasõ ve ve mevcut yasa ve yönetmeliklere uyulmasõ ürün alõcõsõnõn sorumluluğundadõr.

Güvenlik Bilgi Formu SIEGE GEL. 1. Madde/preparasyon ve firma adõ. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu SIEGE GEL. 1. Madde/preparasyon ve firma adõ. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde/preparasyon ve firma adõ SIEGE GEL Kullanõm: tarõm ilaçlarõ Firma: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen Germany İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu PIX. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu PIX. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/7 1. Madde/preparasyon ve firma adı PIX Kullanım: tarım ilaçları, büyüme düzenleyici Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu STOMP EXTRA. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu STOMP EXTRA. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/9 1. Madde/preparasyon ve firma adı STOMP EXTRA Kullanım: tarım ilaçları, herbisit Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu CANTUS. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu CANTUS. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde/preparasyon ve firma adı CANTUS Kullanım: tarım ilaçları, fungisit Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic. Ltd.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu CANDIT. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu CANDIT. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/9 1. Madde/preparasyon ve firma adı CANDIT Kullanım: tarım ilaçları, fungisit Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic. Ltd.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu BASAGRAN. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu BASAGRAN. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde/preparasyon ve firma adı BASAGRAN Kullanım: tarım ilaçları, herbisit Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic. Ltd.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu BUTYLGLYCOL. 1. Madde/preparasyon ve firma adõ. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler. 3.

Güvenlik Bilgi Formu BUTYLGLYCOL. 1. Madde/preparasyon ve firma adõ. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler. 3. Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/7 1. Madde/preparasyon ve firma adõ BUTYLGLYCOL Kullanõm: kimyasal madde Firma: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen Germany İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu SPECTRUM. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu SPECTRUM. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/10 1. Madde/preparasyon ve firma adı SPECTRUM Kullanım: tarım ilaçları, herbisit Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic. Ltd.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu OPERA MAX. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu OPERA MAX. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/10 1. Madde/preparasyon ve firma adı OPERA MAX Kullanım: tarım ilaçları, fungisit Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic.

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ŞİRKET VE ÜRÜN TANIMI 31.08.2012 ÜRÜN İSMİ : COMA 550 SC AKTİF MADDE : FENBUTATIN OXIDE ÜRÜN KODU : ERTKİM 129 ÜRÜN TİPİ : AKARİSİT ŞİRKET ADI : ERTAR KİMYA TARIM URUNLERİ LTD. ADRES : HACI SABANCI

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu PYRAMIN SUPER. 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi. 2. Tehlikelerin Tanıtımı

Güvenlik Bilgi Formu PYRAMIN SUPER. 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi. 2. Tehlikelerin Tanıtımı Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/10 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi PYRAMIN SUPER Kullanım: tarım ilaçları, herbisit Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu COSMOS. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu COSMOS. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/9 1. Madde/preparasyon ve firma adı COSMOS Kullanım: tarım ilaçları, insektisit Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic. Ltd.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu VIVANDO. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu VIVANDO. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde/preparasyon ve firma adı VIVANDO Kullanım: tarım ilaçları, fungisit Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic. Ltd.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu GOLIATH GEL. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu GOLIATH GEL. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde/preparasyon ve firma adı GOLIATH GEL Kullanım: biosit Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic. Ltd. Sti. Mete Plaza,

Detaylı

Yönetmelik(EC) No 1272/2008 sınıflandırma, etiketleme ve maddeler ve karışımların ambalajlamasına göre

Yönetmelik(EC) No 1272/2008 sınıflandırma, etiketleme ve maddeler ve karışımların ambalajlamasına göre Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi QL AGRI 35 SL Kullanım: tarım ilaçları, insektisit Firma: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic. Ltd. Sti. 34752 Icerenkoy - Atasehir / Istanbul

Detaylı

Kullanım: Endüstriyel ürünlerin formulasyonunda veya sentezinde kullanılan kimyasallar.

Kullanım: Endüstriyel ürünlerin formulasyonunda veya sentezinde kullanılan kimyasallar. Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/6 1. Madde/preparasyon ve firma adı Loxanol PL 5825 Kullanım: Endüstriyel ürünlerin formulasyonunda veya sentezinde kullanılan kimyasallar. Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu DUETT ULTRA. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu DUETT ULTRA. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/10 1. Madde/preparasyon ve firma adı DUETT ULTRA Kullanım: tarım ilaçları, fungisit Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu ARRAT. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu ARRAT. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/10 1. Madde/preparasyon ve firma adı ARRAT Kullanım: tarım ilaçları, herbisit Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic. Ltd.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu. T-Shade* Green N. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler. 3.

Güvenlik Bilgi Formu. T-Shade* Green N. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler. 3. Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/6 1. Madde/preparasyon ve firma adı T-Shade* Green 73297 N Kullanım: Boya, vernik ve cila endüstrileri için boyar maddeler Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim

Detaylı

ULTRASON S 2010 G4 UNCOLORED POLYARYLETHERSULFONE

ULTRASON S 2010 G4 UNCOLORED POLYARYLETHERSULFONE Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/6 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi ULTRASON S 2010 G4 UNCOLORED POLYARYLETHERSULFONE Kullanım: polimer Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün : CAS No : 141-78-6 Kullanım alanları : Çözücü ve seyreltici olarak kullanım alanı

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu AVISO WG. 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi. 2. Tehlikelerin Tanıtımı

Güvenlik Bilgi Formu AVISO WG. 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi. 2. Tehlikelerin Tanıtımı Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/11 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi AVISO WG Kullanım: tarım ilaçları, fungisit Firma: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic. Ltd. Sti. 34752 Icerenkoy - Atasehir / Istanbul TURKEY

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu MASAI 20 WP. 1. Madde/preparasyon ve firma adõ. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu MASAI 20 WP. 1. Madde/preparasyon ve firma adõ. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/9 1. Madde/preparasyon ve firma adõ MASAI 20 WP Firma: BASF Aktiengesellschaft - D-67056 Ludwigshafen Germany İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic. Ltd. Sti. Defterdar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Tarih: 11.11.2010 L/C No: 941AA00085 Ürün Adı: METADEX PELLET Aktif maddenin kimyasal adı (IUPAC): r-2,c-4, c-6, c-8-tetramethyl-1,3,5,7-tetroxocane

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu ACROBAT PLUS. 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi. 2. Bileşimi / İçindekiler Hakkında Bilgi

Güvenlik Bilgi Formu ACROBAT PLUS. 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi. 2. Bileşimi / İçindekiler Hakkında Bilgi Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/10 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi ACROBAT PLUS Kullanım: tarım ilaçları, fungisit Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic.

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ŞİRKET VE ÜRÜN TANIMI 13.07.2012 ÜRÜN İSMİ : HUESCA ULTRA AKTİF MADDE : IMAZAMOX ÜRÜN KODU : ERTKİM 117 ÜRÜN TİPİ : HERBİSİT ŞİRKET ADI : ERTAR KİMYA TARIM URUNLERİ LTD. ADRES : HACI SABANCI ORGANİZE

Detaylı

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01 Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIM Ürün Bilgisi Ticari Adı Ürün Kodu Spesifikasyon Kullanım Ruhsat Sahibi Üretici Firma İMPOTEK DİFLUBENZURON SC Acil

Detaylı

Üretici/Tedarikçi: Cadde/Posta Kutusu: Kornwestheimer Str. 107. Telefon: 0711-8009-0 Faks: 0711-8009-321

Üretici/Tedarikçi: Cadde/Posta Kutusu: Kornwestheimer Str. 107. Telefon: 0711-8009-0 Faks: 0711-8009-321 91/155/EEC ve ISO 11014-1' e göre Güvenlik Bilgi Formu Yazklks Tarihi: 24.09.2005 Sayfa: 1/7 1. Madde/müstahzar ve sirket/is sahibinin tanktkmk Ürün Ürün Adk Üretici/Tedarikçi Bilgisi Üretici/Tedarikçi:

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR KT-34 L Ürün Tanımı Sebze

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu CABRIO TR. 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi. 2. Bileşimi / İçindekiler Hakkında Bilgi

Güvenlik Bilgi Formu CABRIO TR. 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi. 2. Bileşimi / İçindekiler Hakkında Bilgi Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/11 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi CABRIO TR Kullanım: tarım ilaçları, fungisit Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Chroma-Lite Magenta CL Madde/Karışım ve Firma Bilgisi Chroma-Lite Magenta CL Tehlikelerin Tanıtımı

Güvenlik Bilgi Formu Chroma-Lite Magenta CL Madde/Karışım ve Firma Bilgisi Chroma-Lite Magenta CL Tehlikelerin Tanıtımı Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/7 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi Chroma-Lite Magenta CL4505 Kullanım: kosmetik içerik Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu. Luvigel STAR. 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi. 2. Bileşimi / İçindekiler Hakkında Bilgi. 3. Tehlikelerin Tanıtımı

Güvenlik Bilgi Formu. Luvigel STAR. 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi. 2. Bileşimi / İçindekiler Hakkında Bilgi. 3. Tehlikelerin Tanıtımı Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/7 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi Luvigel STAR Kullanım: kosmetik içerik Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic. Ltd. Sti.

Detaylı

Yönetmelik(EC) No 1272/2008 sınıflandırma, etiketleme ve maddeler ve karışımların ambalajlamasına göre

Yönetmelik(EC) No 1272/2008 sınıflandırma, etiketleme ve maddeler ve karışımların ambalajlamasına göre Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/7 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi Magnetic Pigment 347 BASF Kullanım: endüstriyel kullanım amaçlı boyar maddeler Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi:

Detaylı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı 9191/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR HEAVY L Ürün Tanımı Ağır

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAYI : B100TSH0100003-29.07.04. 12435 Ankara KONU: Siege %2 Gel ĐLPAŞ ĐLAÇ, TOHUM, FĐDAN, ÜRETĐM VE PAZARLAMA A.Ş. Şehreküstü Cadde Gökdelen

Detaylı

Yönetmelik(EC) No 1272/2008 sınıflandırma, etiketleme ve maddeler ve karışımların ambalajlamasına göre

Yönetmelik(EC) No 1272/2008 sınıflandırma, etiketleme ve maddeler ve karışımların ambalajlamasına göre Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/11 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi PYRADEX T Kullanım: tarım ilaçları, herbisit Firma: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic. Ltd. Sti. 34752 Icerenkoy - Atasehir / Istanbul TURKEY

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu. Attasorb 20/40 LVM. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu. Attasorb 20/40 LVM. 1. Madde/preparasyon ve firma adı. 2. Bileşimi/bileşenleri konusunda bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/6 1. Madde/preparasyon ve firma adı Attasorb 20/40 LVM Kullanım: kimya endüstrisi için kimyasal madde Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk

Detaylı

ELASTOFLEX* TE 3450 C-B

ELASTOFLEX* TE 3450 C-B Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/9 1. Madde/preparasyon ve firma adõ ELASTOFLEX* TE 3450 C-B Kullanõm: kimyasal madde Firma: Elastogran GmbH Postfach 1140 49440 Lemfoerde, GERMANY Telefon: +49 5443 12-2121

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (1907/2006 No lu yönetmeliğe (AB) göre)

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (1907/2006 No lu yönetmeliğe (AB) göre) 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ticari ismi :PETROBAND Kullanım : Endüstriyel kullanım Üretici Bilgileri : Evonik Goldschmidt GmbH Goldschmidtstr. 100 45127 Essen Telephone: +4920117301

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DEZ 925 Ürün Tanımı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 1/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR GT-510 Ürün Kodu FH-002 Ürünün Uygulama Alanı Gıda hijyeni Üretici/Tedarikçi Bayer Kimya Temizlik Hijyen ve Kozmetik Ürünleri San. Tic.

Detaylı

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic. Ltd.

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/08/2015 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR MOLDEX Ürün Tanımı Sert

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : TEKNOLATEX 500 Malzemenin Kullanım Amacı : Beton Harç Katkısı Üretici Kuruluş : Tekno Yapı Kimyasalları San. Tic. A.Ş. İstanbul Deri OSB. Arıtma

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR CARP Ürün Tanımı Kuru Köpük Halı Yıkama Maddesi Ürün Kodu GH-011 Üretici/Tedarikçi Bayer Kimya Temizlik Hijyen ve Kozmetik Ürünleri

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR FİNAL-L Ürün

Detaylı

Yönetmelik(EC) No 1272/2008 sınıflandırma, etiketleme ve maddeler ve karışımların ambalajlamasına göre

Yönetmelik(EC) No 1272/2008 sınıflandırma, etiketleme ve maddeler ve karışımların ambalajlamasına göre Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi Ultramid B40 L Kimyasal adı: polyamide (PA 6) Kullanım: polimer Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR GRİPİX Ürün Tanımı Alkol Bazlı El Temizleme Jeli Ürün Kodu KH-008 Ürünün Uygulama Alanı Kişisel Hijyen Üretici/Tedarikçi Bayer Kimya

Detaylı

Üretici/Tedarikçi: Cadde/Posta Kutusu: Kornwestheimer Str. 107. Telefon: 0711-8009-0 Faks: 0711-8009-321

Üretici/Tedarikçi: Cadde/Posta Kutusu: Kornwestheimer Str. 107. Telefon: 0711-8009-0 Faks: 0711-8009-321 91/155/EEC ve ISO 11014-1' e göre Güvenlik Bilgi Formu Yazklks Tarihi: 24.09.2005 Sayfa: 1/6 * 1. Madde/müstahzar ve sirket/is sahibinin tanktkmk Ürün Ürün Adk Üretici/Tedarikçi Bilgisi Üretici/Tedarikçi:

Detaylı

Yönetmelik(EC) No 1272/2008 sınıflandırma, etiketleme ve maddeler ve karışımların ambalajlamasına göre

Yönetmelik(EC) No 1272/2008 sınıflandırma, etiketleme ve maddeler ve karışımların ambalajlamasına göre Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/7 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi Paliotol Yellow L 1970 Kullanım: Boya, vernik ve cila endüstrileri için boyar maddeler Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim

Detaylı

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009 1. ÜRÜN ve ŞİRKET TANITIMI Ürün Adı : Kullanım Amacı : İnsektisit Kimyasal Grubu : phenylpyrazole Üretici ve Ruhsat Sahibi: Koru -San Çevre Koruma Kimyasalları San.ve Tic.Ltd.Şti Adres: : 104.Cadde No:138

Detaylı

Zehirlenme durumunda UZEM in 114 no lu telefonunu arayın.

Zehirlenme durumunda UZEM in 114 no lu telefonunu arayın. Yeni Düzenleme Tarihi : Kaçıncı Düzenleme Olduğu : Form No : RFM018 Sayfa No : 1 / 6 1.Madde / müstahzar ve Şirketin Tanıtımı : TOMCAT 2 4 MEVSİM BLOK YEM Kullanım Amacı : Rodentisit Üretici Firma : Bell

Detaylı

REVİZYON : 02 YAYINLAMA TARİHİ: 15-05-2007 REVİZYON TARİHİ : 30-11-2010

REVİZYON : 02 YAYINLAMA TARİHİ: 15-05-2007 REVİZYON TARİHİ : 30-11-2010 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Maratem 613 Demir Bağlayıcı Yardımcı Yıkama Maddesi Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarında

Detaylı

Ürün, 648/2004/EC Deterjanlar Direktifinde belirtilen gerekliliklere uygun olarak hazırlanmıştır.

Ürün, 648/2004/EC Deterjanlar Direktifinde belirtilen gerekliliklere uygun olarak hazırlanmıştır. 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Maratem 332 Hassas Yüzeyler İçin Bulaşık Deterjanı Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarında

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DEEP Ürün Tanımı Leke Çıkarıcı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 1/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DAİLY MAT Ürün Tanımı Otomatlar için Günlük Temizlik ve Bakım Maddesi Ürün Kodu ZH-008 Ürünün Uygulama Alanı Zemin Hijyeni Üretici/Tedarikçi

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU 91/155/ /EEC, 93/112/EC, 2001/58/EC ye göre Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: NX 402 Hijyenik Genel Temizlik Ürünü Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu ORVEGO. 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi. 2. Tehlikelerin Tanıtımı

Güvenlik Bilgi Formu ORVEGO. 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi. 2. Tehlikelerin Tanıtımı Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/11 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi ORVEGO Kullanım: tarım ilaçları, fungisit Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic. Ltd.

Detaylı

TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 801029

TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 801029 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı, Ürün Adı : TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic.

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ŞİRKET VE ÜRÜN TANIMI 26.03.2012 ÜRÜN İSMİ : DAGOS MZ AKTİF MADDE : DIMETHOMORPH + MANCOZEB ÜRÜN KODU : ERTKİM 092 ÜRÜN TİPİ : FUNGUSİT ŞİRKET ADI : ERTAR KİMYA TARIM URUNLERİ LTD. ADRES : HACI SABANCI

Detaylı

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethyl Alcohol >%30 F R 11 67-63-0 2- Propanol <%5 F,Xi R11,R36,R67

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethyl Alcohol >%30 F R 11 67-63-0 2- Propanol <%5 F,Xi R11,R36,R67 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR AİRFRESH FANTASTİK

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR HBY 5 Ürün Tanımı

Detaylı

Yönetmelik(EC) No 1272/2008 sınıflandırma, etiketleme ve maddeler ve karışımların ambalajlamasına göre

Yönetmelik(EC) No 1272/2008 sınıflandırma, etiketleme ve maddeler ve karışımların ambalajlamasına göre Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/11 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi INTERVIX PRO Kullanım: tarım ilaçları, herbisit Firma: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic. Ltd. Sti. 34752 Icerenkoy - Atasehir / Istanbul TURKEY

Detaylı

Yönetmelik(EC) No 1272/2008 sınıflandırma, etiketleme ve maddeler ve karışımların ambalajlamasına göre

Yönetmelik(EC) No 1272/2008 sınıflandırma, etiketleme ve maddeler ve karışımların ambalajlamasına göre Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı ULTRASON E 2010 NATURAL POLYARYLETHERSULFONE Kullanım: polimer Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi:

Detaylı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Form No: MSDS0855 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: CLAX SPOTLESS BOYA VE YAĞ ÇÖZÜCÜ Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen

Detaylı

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ Acil durum Telefonu: 0 262 751 14 12

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ Acil durum Telefonu: 0 262 751 14 12 FORM NO : INS.036 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: INSEKTİSİT(BÖCEK İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUESTEAM A 12

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUESTEAM A 12 Sayfa No : 1/5 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Adı : Organik kimyasallar karışımı CAS No : EINECS No : Kullanım Alanları : Kazan

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR GT-520 Ürün Tanımı Asidik

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR POLISH Ürün Tanımı Paslanmaz

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/8 Düzenlenme tarihi: 01.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: CAPTA ROOM P5 Konsantre Çiçek Kokulu Oda ve Çamaşır Parfümü Ürünün uygulama alanı: Çamaşır Hijyen Sistemleri Tedarikçi Firma :

Detaylı

MasterSeal M 811 PART A also MASTERSEAL M 811 grau PTA

MasterSeal M 811 PART A also MASTERSEAL M 811 grau PTA Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/9 1. Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı MasterSeal M 811 PART A also MASTERSEAL M 811 grau PTA Kullanım: Yapı kimyasalları ürünü Firma: BASF Tuerk Kimya San.

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün Adı : HMPlus Mikronütrient Şirket : Kayhan ÜNLÜALP HidroMetan Biyogaz ve Arıtma Teknolojileri 1768 Sokak No:4/5 Karşıyaka İZMİR Acil Telefon numarası

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Avrupa Birliği nin 1907/2006 sayılı 18.12.2006 tarihli Yönetmeliği Madde 31 uyarınca

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Avrupa Birliği nin 1907/2006 sayılı 18.12.2006 tarihli Yönetmeliği Madde 31 uyarınca Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Avrupa Birliği nin 1907/2006 sayılı 18.12.2006 tarihli Yönetmeliği Madde 31 uyarınca Güncelleme tarihi: 10.01.2008 01.04. 2002 tarihli dokümanın yerine geçer Sayfa 1 / 5 1.

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/8 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 14.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: CHEF GREENS D1 - Sebze ve Meyve Hijyen Ürünü Ürünün uygulama alanı: Mutfak hijyen sistemleri Tedarikçi

Detaylı

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444 Sayfa 1/5 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu. Ammonium bicarbonate F Food Grade. 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi. 2. Tehlikelerin Tanıtımı

Güvenlik Bilgi Formu. Ammonium bicarbonate F Food Grade. 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi. 2. Tehlikelerin Tanıtımı Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi Ammonium bicarbonate F Food Grade Kimyasal adı: ammonium hydrogencarbonate Kullanım: kimyasal madde Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY

Detaylı

REVİZYON : 01 YAYINLAMA TARİHİ: 15-05-2007 REVİZYON TARİHİ : 22-12-2009

REVİZYON : 01 YAYINLAMA TARİHİ: 15-05-2007 REVİZYON TARİHİ : 22-12-2009 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Maratem 622 Sıvı Alkali Yardımcı Yıkama Maddesi Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarında

Detaylı

ULTRAMID A3W BLACK 00464 POLYAMIDE

ULTRAMID A3W BLACK 00464 POLYAMIDE Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı ULTRAMID A3W BLACK 00464 POLYAMIDE Kullanım: polimer Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk

Detaylı

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ FORM NO : İNS.064 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: İNSEKTİSİT (BÖCEK İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

ULTRAMID C3U UNCOLORED POLYAMIDE

ULTRAMID C3U UNCOLORED POLYAMIDE Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/9 1. Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı ULTRAMID C3U UNCOLORED POLYAMIDE Kullanım: polimer Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1501 Ürün Adı INTERFLEX (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım İKİ BİLEŞENLİ, POLİSÜLFİT DERZ DOLGU MALZEMESİ MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler

Detaylı

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Fenoxaprop-p-ethyl 6,5 71283-80-2 Xi,N R43, R50

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Fenoxaprop-p-ethyl 6,5 71283-80-2 Xi,N R43, R50 FORM NO : HERB.040 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: HERBİSİT (YABANCI OT İLACI ) 1.3.

Detaylı

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10008 Kullanım Alanı : Endüstriyel temizlik malzemesi, bulaşık makinesi deterjanı Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-592 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA TRANSFER ASTARI 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı, akrilik dönüşüm

Detaylı

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444 Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Telefon ++49 +5664/9496-0 Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR FİNAL-P Ürün Tanımı

Detaylı

REVİZYON : 02 YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ :

REVİZYON : 02 YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ : 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Maratem 106 Dezenfekte Edici El Yıkama Ürünü Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarında kullanılacak

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 07.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: FLOOR PREPP Sert Polimer Cila Ürünün uygulama alanı:genel Temizlik/Bakım/Hijyen Ürünü Tedarikçi Firma

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/5 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 05.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: PERSONA PEARL S 100 Sedefli Sıvı El Sabunu Ürünün uygulama alanı: Kişisel Hijyen Ürünü Tedarikçi Firma

Detaylı

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi

BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. BÖLÜM 2: Tehlikelerin Tanıtımı. BÖLÜM 3: Bileşimi/İçindekiler Hakkında Bilgi BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Temizleme maddesi. özel kullanım için. 1.3. Şirket/İş

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR F 10 Ürün Tanımı Konsantre

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı Üretici Şirket adı: Cadde: Şehir:

Detaylı

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması FORM NO : FUNG.080 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGİSİT(MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu. Laromer UA Madde/Karışım ve Firma Bilgisi. 2. Tehlikelerin Tanıtımı

Güvenlik Bilgi Formu. Laromer UA Madde/Karışım ve Firma Bilgisi. 2. Tehlikelerin Tanıtımı Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde/Karışım ve Firma Bilgisi Laromer UA 9029 Kullanım: Endüstriyel amaçlı kaplama malzemesi Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-202 ULTRA ÇAMAŞIR SUYU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-202 ULTRA ÇAMAŞIR SUYU Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ FORM NO : FUNG.014 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGUSİT(MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ : -

YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ : - 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Sens Sıvı Sabun Lavanta Maddenin / Preparatın Kullanımı: Sıvı El Yıkama Sabunu Üretici / Tedarikçi: Eczacıbaşı Girişim Pazarlama Tüketim Ürünleri

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu. Cinquasia Scarlet L Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. 2. Tehlikelerin Tanıtımı

Güvenlik Bilgi Formu. Cinquasia Scarlet L Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı. 2. Tehlikelerin Tanıtımı Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/8 1. Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı Cinquasia Scarlet L 3080 Kullanım: boyar madde Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya

Detaylı