1. Yardım Masası SWEP Web Uygulaması Ayarları Tarayıcı Ön Belleğinin Silinmesi Güvenlik Ayarları 5

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1. Yardım Masası 3. 2. SWEP Web Uygulaması Ayarları 3. 2.1. Tarayıcı Ön Belleğinin Silinmesi 3. 3. Güvenlik Ayarları 5"

Transkript

1 1 1 1

2 2 1. Yardım Masası 3 2. SWEP Web Uygulaması Ayarları Tarayıcı Ön Belleğinin Silinmesi 3 3. Güvenlik Ayarları Açılır Pencere Engelleyicisi Güvenilen Sitelere Anadolu Sigorta Adresini Tanıtmak 8 4. Tarayıcı İndirilmesi ve Kurulumu IE İndirilmesi SWEP Web için Internet Explorer kurulumu SWEP Web için Chrome İndirilmesi ve Kurulumu SWEP Ekranı Çalışma Alanım Kullanımı İnternet Erişim Hızlarında İyileştirme Donanım Özelliklerindeki İyileştirmeler İnternet Tarayıcı Ayarlarını Düzenlenmesi Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Önemli Hususlar 24 2

3 3 Yardım Masası Acentelerimiz tarafından SWEP Web, AS400 ve diğer tüm uygulamalarımızla ilgili karşılaşılan sorunların bildirilmesi için Yardım Masası uygulamamız kullanılmaktadır. Buradan girilen bildirimler Bilgi İşlem Müdürlüğü ne bağlı ekip tarafından takip edilmekte ve çözüme en hızlı şekilde ulaşılacak şekilde yönlendirilmeleri yapılmaktadır. Kurulumlar ile ilgili bilgi ve yardım almak için 7 gün / saatleri arasında hizmet veren ve (sadece ASOS sistemi ile ilgili bildirimler için) numaralı Teknik Destek Hattı nı arayabilirsiniz. SWEP Web Uygulaması Ayarları SWEP Web ekranlarında yaşanılan yavaşlık, donma, kopma gibi sorunların sebebi genelde bilgisayar yapılandırma (konfigürasyon) ayarlarının düzgün olmamasından veya var olan ayaların bozulmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle yapılandırma ayarlarınızı zaman zaman kontrol etmeniz önerilmektedir. Aşağıda yapılandırma ayarlarının nasıl yapılacağı tarif edilmektedir. Sorun yaşadığınız zamanlarda öncelikle bu ayarları kontrol etmeniz size zaman kazandıracaktır. SWEP Web Uygulamasına aşağıdaki linki kullanarak ulaşabilirsiniz: SWEP Web Uygulaması Internet Explorer 10, Internet Explorer 11, Internet Explorer Edge ve Chrome tarayıcılarını desteklemektedir. Aşağıda tarif edilen tüm ayarlar Internet Explorer 11 sürümü ve Chrome içindir. Daha güvenli bir internet kullanımı için en son sürümün yüklenmesi gerekmektedir. Yükleme işlemi için kullandığınız tarayıcıya uygun olarak IE İndirilmesi ve Kurulumu (4.1 ve 4.2) veya Chrome İndirilmesi ve Kurulumu (4.3) bölümüne gidiniz Tarayıcı Önbelleğinin Silinmesi SWEP Web Uygulaması üzerinde yapılan geliştirmeler sonucunda tarayıcı önbelleğinin temizlenmesi gerekebilir. Aşağıda Internet Explorer 11 ve Chrome için bu işleme ait adımlar anlatılmaktadır:

4 4 Internet Explorer uygulamasında, Menüden Araçlar tıklanır, Gözatma Geçmişini Sil tıklanır,

5 5 Açılan sayfada sadece Geçici Internet dosyaları ve web sitesi dosyaları ile Tanımlama bilgileri ve web sitesi verileri seçenekleri seçili olacak şekilde Sil tıklanır. İşlem tamamlandığında sayfanın alt kısmında şu şekilde bir bilgilendirme görülür. Ardından tarayıcı kapatılır.

6 6 Chrome uygulamasında, Sağ üst köşedeki Chrome menü simgesine ( ) tıklanır. Ardından Ayarlar a tıklanır.

7 7 Sayfanın en altında Gelişmiş ayarları göster... linkine tıklanır. Gizlilik bölümünde Tarama verilerini temizle butonuna tıklanır.

8 8 Görüntülenen kutuda, Çerezler ve diğer site verileriyle eklenti verileri, Önbelleğe alınmış resimler ve dosyalar ve Barındırılan uygulama verileri seçilir. Üstteki menü kutusundan en baştan seçilir. Tarama verilerini temizle ye tıklanır. Tarama verilerini temizle ekranı işlem bitiminde otomatik olarak kapanır. Ardından Ayarlar sayfası ve tarayıcı kapatılır.

9 9 Güvenlik Ayarları SWEP Web uygulamasının kullanıcı bilgisayarında sorunsuz çalışması için bazı özel güvenlik ayarlarına ihtiyaç vardır. Bunlar açılır pencere engelleyicisini (pop-up blocker) kapatmak, anadolusigorta.com.tr adresini güvenilen sitelere eklemek olmak üzere ikiye ayrılır Açılır Pencere Engelleyicisi SWEP Web uygulaması Ana Bağlantı linkine tıklandığında SWEP Web uygulaması yeni bir pencerede çalışmaya başlayacaktır. Yeni pencere bir pop-up uygulaması olduğu için kullanıcının internet görüntüleyici ayarlarından bu işleme izin vermesi gerekmektedir. İzin verme işlemi şöyle yapılır: Internet Explorer uygulamasında, Alt butonuna basılarak menüler görüntülenir. Araçlar, Açılır Pencere Engelleyicisi, Açılır Pencere Engelleyicisi Ayarları seçilir.

10 10 İzin verilecek web sitesinin adresi ( *.anadolusigorta.com.tr ) yazılır ve Ekle butonuna basılarak İzin Verilen Siteler listesine eklenir. *.anadolusigorta.com.tr adresi açılır pencerelere İzin Verilen Listeler arasına eklenir.

11 11 Chrome uygulamasında, Sağ üst köşedeki Chrome menü simgesine ( ) tıklanır. Ardından Ayarlar tıklanır.

12 12 Sayfanın en altında Gelişmiş ayarları göster... linkine tıklanır. Gizlilik bölümünde İçerik ayarları butonuna tıklanır.

13 13 Pop-up lar bölümünde İstisnaları yönet butonuna tıklanır.

14 14 Açılan Pop-up istisnaları sayfasında Ana makine adı kalıbı [*.]anadolusigorta.com.tr şeklinde yazılır ve Davranış İzin ver olarak seçilir. Ardından açılan sayfaları kapatmak için ardı ardına Bitti butonuna tıklanır ve sonrasında Ayarlar sayfası kapatılır.

15 Güvenilen Sitelere Anadolu Sigorta Adresini Tanıtmak Internet Explorer uygulamasında, Ekranda İnternet Seçenekleri seçilir, Açılan ekranda Gelişmiş sekmesi içinde, varsa Şifreli Sayfaları Diske Kaydetme seçeneğinin işareti kaldırılır

16 16 Daha sonra yine İnternet Seçenekleri ekranında sırasıyla, Güvenlik Güvenilen Siteler Siteler butonu tıklanır, Sonraki ekranda, Bu web sitesini bölgeye ekle kısmına ( *.anadolusigorta.com.tr ) yazılır ve Ekle butonuna basılarak Web Siteleri Listesi ne eklendiği görülür, Kapat butonu ile ilgili ekran kapatılır. İnternet Seçenekleri ekranını kapatmadan Güvenlik Seçenekleri sekmesinde ayarlara devam edilir. Bunun için Özel Düzey butonu tıklanır,

17 17 Özel Düzey ekranında sırasıyla görüntülerdeki alanlar işaretlenir (Etkinleştir seçeneği seçilir) ve Tamam butonu ile ekran kapatılır.

18 18 İnternet Seçenekleri ekranında yapılan ayarlar Chrome için de otomatik olarak geçerli olmaktadır. Son olarak SmartScreen filtresinin kapatılması gerekmektedir. Menüden Araçlar SmartScreen Filtresi SmartScreen Filtresi ni Aç tıklanır, gelen ekranda SmartScreen Filtresi ni kapat seçeneği işaretlenir. Tamam butonu ile çıkılır.

19 19 Güvenlik ayarları tamamlandıktan sonra Internet Explorer kapatılıp yeniden başlatılır. Artık SWEP Web uygulaması düzgün bir şekilde çalışacaktır.

20 20 Tarayıcı İndirilmesi ve Kurulumu 4.1. IE İndirilmesi SWEP Web uygulamasının bilgisayarınıza uyumlu bir IE sürümü ile çalışması hem güvenlik hem de hız bakımından önemlidir. Bunu için bilgisayarınızın işletim sistemi ve yapılandırma özelliklerinin bilinmesi gereklidir. Bunun tespiti için, Windows Başlat menüsü tıklanır. Bilgisayar üzerinde fare ile sağ tıklanır ve Özellikler seçilir. İkinci bir yol olarak, Başlat Menüsü Denetim Masası Sistem ve Güvenlik Sistem yolu izlenir. Gelen ekranda işaretli alanlardan gerekli bilgiler edinilir. Aşağıdaki örnek Windows 7-64 Bit bir işletim sistemi içindir.

21 21 Bilgisayarla ilgili gerekli bilgiler alındıktan sonra da IE Kurulum Programlarından uygun olan seçilerek bilgisayara IE kurulumu yapılır. Parantez içindeki açıklamaların yanındaki linkler indirilecek program linkleridir. INTERNET EXPLORER KURULUM PROGRAMLARI SWEP Web Uygulaması IE11 (Windows 7/8/ Bit) SWEP Web Uygulaması IE11 (Windows 7/8/ Bit) SWEP Web Uygulaması IE10 (Windows 7/8/ Bit) SWEP Web Uygulaması IE10 (Windows 7/8/ Bit) Linke tıklandığında kurulum ekranı gelecektir. Ekranda Kaydet Farklı Kaydet seçimi yapılır. Gelen ekranda Masaüstü seçilir ve Kaydet butonu tıklanır. İnternet bağlantısının hızına göre indirme işleminin süresi değişebilir. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra gelen ekranda Çalıştır butonu tıklanır. Eğer bu ekran gelmezse Masaüstüne kaydedilen uygulama bulunarak çift tıklanır ve kurulum işlemi başlatılır.

22 SWEP Web için Internet Explorer kurulumu Kuruluma başlamadan önce dikkat edilmesi gerekenler: Açık olan diğer tüm sayfaları ve programlarınızı kapatınız. Kurulum yapıldığında Internet Explorer da tanımlı Proxy ayarlarınız varsa sıfırlanacaktır. Kurulumdan sonra Proxy ayarlarınızı tekrar yapmalısınız. Uygulamanın kurulumunu yapacak kullanıcının bilgisayarında kurulum yapma yetkisi olması gerekmektedir. (Administrator veya Power User) Ekrana gelen güvenlik sorusuna Evet seçilerek devam edilir. Daha önce IE nin seçmiş olduğunuz sürümü kurulmuş ise yandaki uyarı gelecektir. Bu mesaj kapatılır. IE çalıştırılarak yapılandırma ayarları yapılabilir. Ayarlar için Güvenlik Ayarları bölümüne gidiniz. Eğer kurulum yapılmamışsa gelen ekrandan Yükle tıklanır. Yükleme işlemi otomatik olarak bitecektir. Yükleme bittikten sonra bilgisayarın yeniden başlatılması gerekmektedir. Gelen ekranda Şimdi Yeniden Başlat butonu tıklanır. Internet Explorer uygulamasını varsayılan tarayıcınız olarak ayarlamak için aşağıdaki linkte belirtilen adımları izlemeniz yeterli olacaktır:

23 SWEP Web için Chrome İndirilmesi ve kurulumu Kuruluma başlamadan önce dikkat edilmesi gerekenler: - Açık olan diğer tüm sayfaları ve programlarınızı kapatınız. - Uygulamanın kurulumunu yapacak kullanıcının bilgisayarında kurulum yapma yetkisi olması gerekmektedir (Administrator veya Power User) SWEP Web uygulamasının bilgisayarınıza uyumlu bir Chrome sürümü ile çalışması hem güvenlik hem de hız bakımından önemlidir. Bunun için: Hâlihazırda var olan tarayıcınız ile şu linke giriş yapılır: Açılan sayfada Chrome u indirin butonuna tıklanır:

24 24 Ardından açılan hizmet şartları sayfasında Kabul Et ve Yükle tıklanır: Ekrana gelen güvenlik sorusuna Evet seçilerek devam edilir:

25 25 İşlem durumu aşağıdaki gibi bir pencerede görüntülenir: Kurulum tamamlandığında Chrome otomatik olarak açılır: Chrome uygulamasını varsayılan tarayıcınız olarak ayarlamak için aşağıdaki linkte belirtilen adımları izlemeniz yeterli olacaktır:

26 26 SWEP Ekranı Çalışma Alanım Kullanımı Teklif İşlemleri Görüntüleme SWEP Web uygulaması üzerinde girişi yapılan tekliflerin son durumu hakkında bilgi alabilmek için takip edilmesi gereken yollar aşağıda tarif edilmiştir. Acente/MSU tarafından girilen ve onaya gönderilen teklifler Çalışma Alanım/Teklif Havuzu/Onay Beklenenler bölümünden görüntülenir. Onay Beklenenler bölümündeki teklifleri görüntülemek için, Teklif Havuzu Onay Beklenenler Sorgula butonuna basılır. Sorgula butonunun üstündeki tarih aralığı değiştirilerek eski tekliflerin durumuna ulaşılır.

27 27 Bölge Müdürlüğü tarafından onaylanan teklifler Çalışma Alanım/Teklif Havuzu/Onaylanan bölümüne düşer. Onaylanan bölümünde bulunan tekliflere Revizyon ya da Poliçelendirme işlemleri yapılır.

28 28 Bölge Müdürlüğü tarafından reddedilen teklifler Çalışma Alanım/Teklif Havuzu/Reddedilenler bölümüne düşer. Reddedilen bir teklifi Üzerine Al ve Revizyon butonları sırasıyla tıklanarak yeniden Bölge onayına gönderilebilir. Teklif Arama işlemi yapılabilmesi için Çalışma Alanım/Teklif Havuzu seçilir. Daha sonra Sorgu ve Teklif Sorgulama butonları tıklanarak gelen ekranda Teklif Numarası yazılır. Sorgula butonu ile istenen teklif görüntülenir.

29 29 İnternet Erişim Hızlarında İyileştirme SWEP Web uygulamasına internet üzerinden erişildiği için sahip olunan internet erişim hızı önem kazanmaktadır. Hızın asgari ölçütlere yükseltilmesi uygulamanın sağlıklı ve en iyi performansıyla çalışması için önemlidir. Var olan internet erişim hızınız TTNET Hız Testi ( uygulaması ile tespit edilebilir. 1-5 arası kullanıcı: 2-4 Mbps 5-10 arası kullanıcı: 4-8 Mbps 10 üzerinde kullanıcı: 8-10 veya üstü Mbps 6.1. Donanım Özelliklerindeki İyileştirmeler SWEP Web uygulamasının kullanıldığı bilgisayarların donanım özellikleri de uygulama performansı üzerinde etkili olmaktadır. SWEP Web uygulamasında kullanılan bilgisayarlardaki donanım özellikleri aşağıda belirtilen ölçütlerle örtüşecek şekilde olması uygundur. İşletim Sistemi : Windows 7 ve üstü İşlemci (CPU) : Intel Core i3, i5, i7 ve üstü veya muadili başka marka bir işlemci Hafıza (RAM) : 4 GB Ekran Çözünürlüğü: 1024 x 768 piksel 6.2. İnternet Tarayıcı Ayarlarının Düzenlenmesi Tarayıcı da yapılacak doğru ayarlar, SWEP Web uygulaması ekran geçişlerindeki takılmaları Ekranda yapılan işlemlerin uygulamanın esasına uygun şekilde tepki verebilmesi Çalışma hızının artması Güvenlik düzeyinin yükseltilmesi, bilgisayara zarar verecek sitelerin engellenmesine sebep olacaktır. Bu ayarların nasıl olması gerektiği yine bu doküman içinde Güvenlik Ayarları başlığı altında anlatılmıştır.

30 Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Önemli Hususlar Acente internet erişimi birden çok bilgisayar tarafından paylaşıldığında; yoğun veri alışverişi gerçekleştiren programların kullanılması, SWEP Web uygulamasının performansını olumsuz yönde etkilemektedir. Aşağıdaki hususlara özen gösterilmesi, acentelerin SWEP Web uygulamasını daha yüksek işlem hızı ile kullanmalarına olanak sağlayacaktır. SWEP Web uygulaması kullanılırken bilgisayar bellek ve işlemci kapasitesini dolduracak kadar fazla sayıda MS Word, MS Excel, Internet Explorer vb. uygulamaların kullanılması önerilmemektedir. SWEP Web uygulamaları kullanılırken; Internet üzerinden radyo, TV, film, müzik yayınlarının takip edilmesi, büyük boyutlu dosyaların indirilmesi, dosya paylaşımında kullanılan P2P programlarının (Bittorent, LimeWire, Ares, edonkey vs.) kullanılması ve büyük boyutlu dosyaların e-posta programları ile gönderilmesi önerilmemektedir. Sürekli veri alışverişi gerçekleştiren borsa ve sermaye piyasası programlarının, kendini dakika başı yenileyen internet haber kanallarının yoğun olarak kullanılması önerilmemektedir. İkiden fazla SWEP Web ekranı ile çalışılması tavsiye edilmemektedir. Sigortacılık işlemlerinde zorunlu olarak bilgi alışverişinde bulunulan MERNIS, TRAMER, DASK gibi sistemlerde SWEP Web uygulamasını etkileyen problemler yaşandığında acentelerimiz yaşanan sorun ile ilgili bilgilendirilmeye devam edilecektir.

1. Yardım Masası 3. 2. SWEP Web Uygulaması Ayarları 3. 3. Güvenlik Ayarları 3. 3.1. Açılır Pencere Engelleyicisi 3

1. Yardım Masası 3. 2. SWEP Web Uygulaması Ayarları 3. 3. Güvenlik Ayarları 3. 3.1. Açılır Pencere Engelleyicisi 3 1 1. Yardım Masası 3 2. SWEP Web Uygulaması Ayarları 3 3. Güvenlik Ayarları 3 3.1. Açılır Pencere Engelleyicisi 3 3.2. Güvenilen Sitelere Anadolu Sigorta Adresini Tanıtmak 5 4. IE İndirilmesi ve Kurulumu

Detaylı

AS/400 veya SWEP uygulaması ile ilgili bildirimler, SWEP Giriş ekranında bulunan 'Talep/Hata/Sorun Bildirimi' adımından girilmektedir.

AS/400 veya SWEP uygulaması ile ilgili bildirimler, SWEP Giriş ekranında bulunan 'Talep/Hata/Sorun Bildirimi' adımından girilmektedir. ANADOLU SİGORTA ÇALIŞMA ALANIM KULLANIM KILAVUZU: 1. HATA BİLDİRİMİ: AS/400 veya SWEP uygulaması ile ilgili bildirimler, SWEP Giriş ekranında bulunan 'Talep/Hata/Sorun Bildirimi' adımından girilmektedir.

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

Sisteme giriş için bilgiler doldurulur ve «Login» butonu ile giriş yapılır.

Sisteme giriş için bilgiler doldurulur ve «Login» butonu ile giriş yapılır. Sisteme giriş için bilgiler doldurulur ve «Login» butonu ile giriş yapılır. Sisteme giriş ana ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir Yeni Şirket Başvuru İşlemleri : Mersis Modülü => Tescil Başvuru alt sekmesi

Detaylı

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali www.neosinerji.com.tr / www.babonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: acentedestek@mapfregenelsigorta.com tel: 212 334 90 90 MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 8 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI

İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI GEÇİCİ DOSYALARIN TEMİZLENMESİ: Araçlar menüsü altındaki internet özellikleri seçeneğine girilir. Göz atma geçmişi başlığı altındaki Sil butonu tıklanır. GEÇİCİ DOSYALARIN

Detaylı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/

Detaylı

TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI

TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet teslimatını yapacak ekip, kargoyu alır, ilgili

Detaylı

Orkestra Ürünler. Ana Sayfa / Orkestra Ürünler

Orkestra Ürünler. Ana Sayfa / Orkestra Ürünler DILLER YARDIM SISTEME GIRIŞ Orkestra Ürünler Ana Sayfa / Orkestra Ürünler 1- Satış Faturalarının İHRACAT Faturası olarak Gönderilebilmesi İhraç kayıtlı e-faturaların Logo'da "İhracat" modülünde oluşturulması

Detaylı

GELEN EVRAK KAYIT KULLANICI KILAVUZU

GELEN EVRAK KAYIT KULLANICI KILAVUZU GELEN EVRAK KAYIT KULLANICI KILAVUZU 2012 İÇERİK GELEN EVRAK KAYIT... 4 1.1. Gelen Evrak Detaylı Kayıt... 4 Geliş Şekli: Evrakın birime ulaşma şekli seçilir, birden fazla kutucuk işaretlenebilir.... 5

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

E-İMZA OTOMATİK KURULUM PAKETİ DÖKÜMANI

E-İMZA OTOMATİK KURULUM PAKETİ DÖKÜMANI E-İMZA OTOMATİK KURULUM PAKETİ DÖKÜMANI Adım 1: İnternet tarayıcısı (İnternet Explorer vb.) açılarak http://mgmftp.muhasebat.gov.tr adresine giriş yapıldıktan sonra kurulum paketi indirilir. Şekil 1 de

Detaylı

Web Labaratuar Modulu

Web Labaratuar Modulu Web Labaratuar Modulu http://212.156.99.42:777/mlis Linkini web tarayıcıların(google Chrome tercih sebebi) adres satırına linki yazıp Enter butonu tıklanır. Kullanıcı ekranı karşımıza gelir. Karşımıza

Detaylı

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI YAYINLANAN RAPORLAR FORMU 1905.023.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. YAYINLANAN RAPORLAR... 5 2.1 Yayınlanan Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Yayınlanan Raporları Listeleme... 5 2.3 Yayınlanan

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 2. Adım:...

İÇİNDEKİLER. Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 2. Adım:... ELEKTRONİK İMZA 1 İÇİNDEKİLER Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 1. Adım:... 4 2. Adım:... 4 Sürücü Yükleme Nasıl Yapılır?...

Detaylı

Windows Server 2003 ün XP Gibi Görünmesi ve Hissedilmesi İçin Gereken Ayarlar

Windows Server 2003 ün XP Gibi Görünmesi ve Hissedilmesi İçin Gereken Ayarlar Windows Server 2003 ün XP Gibi Görünmesi ve Hissedilmesi İçin Gereken Ayarlar Windows Server 2003 ve Windows XP aynı kod tabanını paylaşmaktadırlar. Ancak Server 2003 farklı varsayılan ayarlar nedeniyle

Detaylı

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1 Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1. Giriş Ekranı Yardım Masası uygulamasına, http://yardimmasasi.anadolusigorta.com.tr linki üzerinden, Self Servis kullanıcı adı ve tek şifre ile giriş yapılmaktadır.

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN MEDULA YETKİ SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN MEDULA YETKİ SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN MEDULA YETKİ SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU MEDULA Hastane Uygulaması ve Şahıs Ödemeleri Sisteminde kullanıcı tanımlanması ve mevcut kullanıcıların yetkilerinde değişiklik

Detaylı

TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAYICI TARAMA VERİLERİNİ TEMİZLEME VE SERTİFİKA KULLANIM YÖNERGESİ

TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAYICI TARAMA VERİLERİNİ TEMİZLEME VE SERTİFİKA KULLANIM YÖNERGESİ TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAYICI TARAMA VERİLERİNİ TEMİZLEME VE SERTİFİKA KULLANIM YÖNERGESİ 1. Google Chrome Tarama Verilerini Temizleme Google Chrome menü butonu Ayarlar sekmesine tıklanır.(görüntü 1)

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereksinimlerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

AYDES PROJESİ ARAMA KURTARMA HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ ARAMA KURTARMA HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ ARAMA KURTARMA HİZMET GRUBU 31.12.2014 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 6 2. ARAMA KURTARMA HİZMET GRUBU... 7 2.1 Arama Kurtarma Hizmet Grubu Ana Ekranı... 7 2.2 Arama Kurtarma Hizmet

Detaylı

problemlerde ekders bürosu ile iletişime geçiniz. Programın kullanımı;

problemlerde ekders bürosu ile iletişime geçiniz. Programın kullanımı; ogr.gop.edu.tr adresinden Ekders Takip Sistemi butonuna tıklayınız. Bu PDF dosyası Yeni Ekders Programının rahat kullanımı için hazırlanmıştır. İdari personelimizin programı verimli bir şekilde kullanabilmesi

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 1.1 DocPlace e-fatura Portalı Nedir?... 3 1.2 Sistem Gereksinimleri... 4 2. Başlarken... 5 2.1 Uygulamanın Başlatılması... 6 2.2 DocPlace e-fatura

Detaylı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı YÖNETİM WEB UYGULAMALARI EĞİTİM DOKÜMANI Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri Tarih: 11.06.2015 Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanlığı Hazırlayan: Uğur KAYA Versiyon

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır.

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır. Windows 2012 Server Windows Server 2012 Programını VmWare Altına Kurma Microsoft firmasının ürettiği en son Server İşletim Sistemi 2012 dir. Bu işletim sistemi sürümleri 64 bit olarak yazılmış 32 bit sürümü

Detaylı

DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ

DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ Yazılım (Software) Yazılımlar, bilgisayarları amaçlarımız doğrultusunda kullanabilmemiz için geliştirilmiş programlardır. Yazılımlar kendi

Detaylı

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI 1) Aşağıdaki birimlerden hangisi ile bilgisayara veri girişi yapılabilir? A) Monitör C) Klavye B) Yazıcı D) Çizici 8) Aşağıdakilerden hangisi onay tuşudur? A) Enter

Detaylı

Halil CEYLAN Uyumsoft Kamu Projeleri Danışmanı

Halil CEYLAN Uyumsoft Kamu Projeleri Danışmanı Halil CEYLAN Uyumsoft Kamu Projeleri Danışmanı MERSİS sayesinde şirket değişiklik başvuruları, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. İşlem yapabilmek için siteme e-imza ile giriş yapmak

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN;

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; 1. İnternet Explorer açılır. ARAÇLAR > İNTERNET SEÇENEKLERİ iletişim

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA KAMPÜS DIŞINDAN ERİŞİM REHBERİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA KAMPÜS DIŞINDAN ERİŞİM REHBERİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA KAMPÜS DIŞINDAN ERİŞİM REHBERİ Batman Üniversitesi Kütüphanesi veritabanlarına kampüs dışından erişebilmek için Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Detaylı

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu GİRİŞ SSK İşgöremezlik Ödemeleri Sistemi ne giriş yapmadan önce aşağıda belirtilen tarayıcı (örn. İnternet Explorer, FireFox gibi) ayarlarını yapmak sistemin sağlıklı

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU İçindekiler Yayım Takip Sistemi (YAYSİS)... 2 https://yaysis.ayk.gov.tr... 2 I. Sisteme Kayıt... 2 II. Üye Giriş... 4 III. Eser/Makale Başvurusu... 4 IV. Başvuru Takibi... 7 V. Hakemden Gelen Düzeltmeler...

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Versiyon: 0.2 TC. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEGSİS

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HAFTA 1 İÇERİĞİNE AİT UYGULAMA FÖYÜ

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HAFTA 1 İÇERİĞİNE AİT UYGULAMA FÖYÜ SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HAFTA 1 İÇERİĞİNE AİT UYGULAMA FÖYÜ Ek Uygulama 1. Bilgisayar temel bileşenlerinin öğrenilmesi, Windows işletim sisteminde

Detaylı

BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA

BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA Başvuru öncesi önemli birkaç hatırlatma; Başvuru yapabilmeniz

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru 1.) Sağ tuş fonksiyonları * Masaüstünde * Bilgisayarım içinde * Klasör ve dosya simgesi üzerinde * Sürücü simgesi

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR?

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR? Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR? İnternet tarayıcınızdan www.deu.edu.tr adresine girip, açılan sayfada Bilişim Servisleri bölümüne

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Taşınır Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu. Giriş Sayfası... 1. Menü... 2. Taşınır Mal Girişi... 3

Süleyman Demirel Üniversitesi Taşınır Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu. Giriş Sayfası... 1. Menü... 2. Taşınır Mal Girişi... 3 Süleyman Demirel Üniversitesi Taşınır Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu rev: 0.15 İçindekiler Giriş Sayfası... 1 Menü... 2 Taşınır Mal Girişi... 3 Taşınır Mal Çıkışı... 5 Geçici Taşınır Kabulü... 6 İstekler...

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EK-YARDIM DOKÜMANI

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EK-YARDIM DOKÜMANI CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EK-YARDIM DOKÜMANI İçindekiler ELEKTRONİK İMZA... 2 KURUM İÇİ GİDEN EVRAKLAR... 3 YANLIŞ ALICININ SEÇİLMESİ DURUMU... 3 KURUM DIŞI GİDEN EVRAKLAR...

Detaylı

TOBB SİGORTACILIK MÜDÜRLÜĞÜ

TOBB SİGORTACILIK MÜDÜRLÜĞÜ TOBB SİGORTACILIK MÜDÜRLÜĞÜ ACENTE VE EKSPERLER KAYIT SİSTEMİ ACENTE UYGUNLUK BELGESİ OTOMASYONU TOBB-AEKS PROGRAMI ACENTE UYGUNLUK BELGESİ ÖN BAŞVURU KULLANIM KILAVUZU ANKARA (2008) İçindekiler 1. GİRİŞ...

Detaylı

1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır.

1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır. 1. Web Sitesine Giriş 1. Giriş Yapmak için tıklayın tıklanır. 2. Aşağıdaki ekranda e-mail adresi ve şifre ile giriş yapılır. Şifrenizi hatırlamıyorsanız Şifremi unuttum bağlantısı kullanılarak yeni şifrenin

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

AYDES PROJESİ ULAŞIM ALTYAPI HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ ULAŞIM ALTYAPI HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ ULAŞIM ALTYAPI HİZMET GRUBU 07.04.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 6 2. ULAŞIM ALTYAPI HİZMET GRUBU... 7 2.1 Ulaşım Altyapı Hizmet Grubu Ana Ekranı... 7 2.2 Ulaşım Altyapı Hizmet

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ E-İMZA KURULUM AŞAMALARI Birimimizden almış olduğunuz e-imzanızı

Detaylı

ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU. Acente El Kitabı

ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU. Acente El Kitabı ACENTE PORTAL YENİ BAŞVURU Acente El Kitabı İÇİNDEKİLER Elektronik İmza Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar... 1 1. Yeni Acentelik Başvuru İşlemleri... 2 2. Yeni Başvuru Sözleşme İmzalama...

Detaylı

1. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM

1. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ 1. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM 1.1. Giriş Ekranları İş yazılım tarafından Kamu Denetçiliği

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi Kurum&Öğretmen ve Sınıf Güncelleme Aşamaları Bilgilendirme Kılavuzu 2016 ŞUBAT

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi Kurum&Öğretmen ve Sınıf Güncelleme Aşamaları Bilgilendirme Kılavuzu 2016 ŞUBAT BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi Kurum&Öğretmen ve Sınıf Güncelleme Aşamaları Bilgilendirme Kılavuzu 2016 ŞUBAT Aşağıda bulunan ekran görüntülerinde, her tür ve dereceli

Detaylı

Campus Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013

Campus Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013 Campus Online Güncelleme: Haziran 24, 2013 Campus Online, Course Online ile birlikte hocaların kullanımına açık, verdikleri derslerle ilgili çeşitli değişiklikleri ve bildirimleri yapabilecekleri web tabanlı

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Giriş... 1 1.1 Rotaban Nedir?... 1 2 Rotaban Viewer... 2 2.1 Giriş... 2 2.2 Ana Sayfa... 3 2.2.1 Adres Güncelleme... 3 2.2.2

Detaylı

Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanamaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve İnternet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

İbrahim DOLUKÜP İstatistik Analiz Bilgi Sistemleri DB. 5 Nisan 2016- BURSA

İbrahim DOLUKÜP İstatistik Analiz Bilgi Sistemleri DB. 5 Nisan 2016- BURSA İbrahim DOLUKÜP İstatistik Analiz Bilgi Sistemleri DB 5 Nisan 2016- BURSA http://saglikhizmetleri.saglik.gov.tr/istatistik ÇKYS ve TSİM e giriş yaparken kullanılan, kullanıcı adı ve şifre ile sisteme

Detaylı

DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ KILAVUZU

DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ KILAVUZU DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ KILAVUZU Oluşturma Tarihi:07.12.2011 Revizyon No : 2012 Sürüm 4 İÇERİK

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 İÇERİK OLUŞTURMA (YAZI VE

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU AYDIN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Elektronik - Sağlık Personeli Bilgi Sistemi 12.11.2015 2 E-SPEBİS NEDİR? Elektronik Sağlık Personeli

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanamaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

Erişim Makina. IFS Admin Kullanım Klavuzu. Umut Aytaç Mutlu

Erişim Makina. IFS Admin Kullanım Klavuzu. Umut Aytaç Mutlu Erişim Makina Umut Aytaç Mutlu 15 Aralık 2010 2 İÇİNDEKİLER 1. Rol Tanımlama... 3 2. Yetki Tanımlama... 3 3. Kullanıcı Tanımlama... 4 3.1. Kullanıcı Adı... 4 3.2. Kullanıcı Bilgileri... 4 4. Kullanıcıya

Detaylı

AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU 2005.0203.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. HIZLI RAPORLAR... 5 2.1 Hızlı Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Hızlı Raporları Listeleme... 5 2.3 Hızlı Rapor

Detaylı

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu 2015 Sayfa No : 1 / 16 İçindekiler GİRİŞ SAYFASI... 2 E-İmza ile Giriş... 2 Mobil İmza ile Giriş... 3 Kullanıcı Adı ve Şifre ile

Detaylı

WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU

WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU Admin/Account/Login linkinden İKÇÜ Panele Kullanıcı Adı ve Şifre ile giriş yapılır. Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüden; websitesinde güncellemek

Detaylı

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır.

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır. UYAP AVUKAT PORTAL KULLANIMI HAKKINDA BİLGİ NOTU 1-Sertifika Kurulumu: Avukatların UYAP Avukat Portalına (https://avukat.uyap.gov.tr)giriş yaparak vekaleti olan dosyaları ve bu dosyalarda kayıtlı belgeleri

Detaylı

TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU

TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU TESCİL EDİLEMEYEN ÖZEL KULLANIM AMAÇLI ARAÇLARA ÖZEL İZİN VERİLMESİNE ESAS OLMAK ÜZERE ARAÇ TEKNİK ÖZELLİK TESPİT RAPORU BAŞVURUSU 1 İÇİNDEKİLER Belgenet kaydı ve e-imza sahibi olunması (sayfa 3) E-imzada

Detaylı

TYS e-ihale Entegrasyonu

TYS e-ihale Entegrasyonu TYS e-ihale Entegrasyonu E-İhale Kayıt/Arama TYS e-ihale entegrasyon ekranına satış servisi profili ile giriş yaptıktan sonra E- İhale Kayıt/Arama ekranından ulaşabilirsiniz. E-İhale Kayıt/Arama Ekran

Detaylı

VİO kuruluş İŞLEMLERİ

VİO kuruluş İŞLEMLERİ VİO kuruluş İŞLEMLERİ Doküman Kodu : RVK-01 Açıklama : Vio Kuruluş Kapsam : Vio Ticari Program Kuruluş Revizyon No : 1 Yayın Tarihi : Şubat 2013 BAŞLARKEN Vio Ticari Programlarını bilgisayara kurmak için

Detaylı

TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI EBYS KURULUM YÖNERGESİ

TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI EBYS KURULUM YÖNERGESİ TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI EBYS KURULUM YÖNERGESİ 1) İlk olarak java.com aratılır www.java.com/tr/ sitesine girilir. Arama yapılacak olan tarayıcı FIREFOX olmalıdır. GÖRÜNTÜ-1

Detaylı

Talep ve Şikayet Geri Dönüş Ekranı Kullanım Kılavuzu

Talep ve Şikayet Geri Dönüş Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Talep ve Şikayet Geri Dönüş Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 16.01.2012 Doküman Değişim Takibi Tarih Versiyon Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 16.01.2012 1 Dilek Güzel

Detaylı

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019)

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) 27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) F. +90 212 440 00 00 https://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@istanbul.edu.tr İçindekiler I. Genel Bilgiler... 1 Sınav Ücreti...

Detaylı

e-rapor / PSİKOTEKNİK RAPORU İŞLEMLERİ PSİKOLOG KULLANICI KILAVUZU YZL-SB-TK-03

e-rapor / PSİKOTEKNİK RAPORU İŞLEMLERİ PSİKOLOG KULLANICI KILAVUZU YZL-SB-TK-03 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞLEMLERİ PSİKOLOG KULLANICI YZL-SB-TK-03 09.11.2018 Sürüm 1.0 YZL.SB.TK.03 14.10.2016 14.10.2016 1 2/20 Doküman Onay Sayfası AD-SOYAD UNVAN

Detaylı

MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ

MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Nisan 2013 MARM ASSISTANCE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ Yenişehir Mh. Mustafa Akyol Sk. Grup Center İş Mrkz. No:9/158 34912 Kurtköy Pendik/İSTANBUL Tel

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016)

21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016) 21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016) F. +90 212 44 000 45 http://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@auzef.istanbul.edu.tr İçindekiler

Detaylı

İNTERNET EXPLORER AYARLARI 1. Başlat-Ayarlar-Denetim Masası menüsünden "İnternet Özellikleri" (Seçenekleri)'ni seçiniz. Resim. 1

İNTERNET EXPLORER AYARLARI 1. Başlat-Ayarlar-Denetim Masası menüsünden İnternet Özellikleri (Seçenekleri)'ni seçiniz. Resim. 1 A.K.Ü VERİTABANLARINA UZAKTAN ERİŞİM AYARLARI Araştırmacılar, kampüs dışından erişim için kullanıcı adı ve parola doğrulaması ile Üniversitemiz sistemi üzerinden Kütüphane veri tabanlarını kullanabilmektedir.

Detaylı

OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU

OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU OKULSİS ÖN MUHASEBE SÖZLEŞME HAZIRLAMA KULLANIM KLAVUZU 1-Okulsis girişindeki muhasebe modülü dışındaki kurumlardan Öğrenci Bilgileri/Detaylı Öğrenci Kayıt Ekranından bütün öğrenciler ve anne baba yakınları

Detaylı

Satış Fırsatlarım Ekranı Kullanım Kılavuzu

Satış Fırsatlarım Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Satış Fırsatlarım Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 12.10.2010 Doküman Değişim Takibi Tarih Versiyon Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 12.10.2010 1 Sibel Koç Dedeoğlu Belge

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:Mobil Kurulum Adımları Kuruluma başlamadan önce ana bilgisayarınızda kontrol etmeniz gereken minimum gereksinimler aşağıda belirtilmiştir. 1. Microsoft Windows Versiyon Kurulum

Detaylı

İLETİNİN İLETİLMESİ 1. ADRES DEFTERI

İLETİNİN İLETİLMESİ 1. ADRES DEFTERI G İLETİNİN İLETİLMESİ Konuya Hazırlık 1. Adres defteri nedir? Hangi amaçla kullanılır? 2. E-posta iletisine dosya eklerken nelere dikkat etmeliyiz? 1. ADRES DEFTERI a. Adres defterini kullanma: Günlük

Detaylı

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Portal / Ana sayfa... 3 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 3 2.2 Sisteme Giriş Yapılamaması...

Detaylı

MORAL DESTEK HASTALIK SİGORTASI

MORAL DESTEK HASTALIK SİGORTASI MORAL DESTEK HASTALIK SİGORTASI KULLANIM KILAVUZU (VERSİYON 2.) 1 İÇİNDEKİLER 1. UYGULAMAYA GİRİŞ a) Acente Girişi b) Sağlık Beyanı 2. SİGORTALILAR & SİGORTA ETTİREN EKRANI a) Sigortalı Bilgileri Giriş

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN.

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE programını yükleme Sayfa 8: INSITE programını kaldırma NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. AÇABİLİR. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM HATALI

Detaylı

Kampaya Aktivitelerim Ekranı Kullanım Kılavuzu

Kampaya Aktivitelerim Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Kampaya Aktivitelerim Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 11.10.2010 Doküman Değişim Takibi Tarih Versiyon Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 11.10.2010 1 Sibel Koç Dedeoğlu

Detaylı