Doğal Saç Ekimi Yöntemi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Doğal Saç Ekimi Yöntemi"
  • Oz Koca
  • 8 yıl önce
  • İzleme sayısı:

Transkript

1 Saç mezoterapisi, saçın ihtiyacı olan vitamin mineral ve kan dolaşımını artırıcı çeşitli ilaçların ufak dozlar halinde deriye uygulanmasıdır. Mezoterapi saç dökülmesini iyileştirmek ve kontrol altına almak için ek bir yöntemdir. Saç Mezoterapisi günümüzde de tüm dünyada yaygın olarak uygulanan bir yöntem haline gelmiştir. Saç ekimi yaptırdıktan sonra saçların ekim olduğunun anlaşılmasını istemez. Bu nedenle saç çizginizi oluştururken yüzünüzün şekli, göz ve kaş yapınıza kadar incelenerek size en uygun saç çizgisi oluşturulur. Karar verirken sizinde fikriniz göz önünde bulundurularak değerlendirilmeye alınır. Erkeklerde alından yanlara doğru giden hafif V şeklinde devam eden doğal bir görüntü vardır. Nadiren bu şekil kişiye göre değişebilmektedir. Amacımız yüzünüze yeni saçlarınızla oluşabilecek en doğal ekimi yapmaktır. Ekiminizin doğal olması saç çizginizin de doğal olmasına bağlıdır. Eski ekimlerde genelde seyrek oluşu, ekim saçlarının ağaç gibi sıralı durması, saçların sert sert çıkışı, kaba ekilmesi ve standart bir saç çiziminin oluşması herkes tarafından saç ektirdiğinizin anlaşılmasına sebebiyet verir. Mevcut saçlarla aynı doğrultuda ekilen saçlarda çıkacağı için, ekilen saçlar ile eski mevcut saçlar arasında fark da olmayacağından, çok doğal bir görünüm kazandıracaktır. Saç insanoğlu için yüzümüzü tamamlayan önemli bir aksesuardır. Bu nedenle saçlarımız konusunda hassas davranmaktayız. İster bayan ister erkek olsun, saç kaybı, saç dökülmesi yaşımızı gerçekte olduğundan daha fazla göstermektedir. Saç ekimi, saçsızlık problemini çözmede önemli bir yöntemdir. Doğal saç ekimi ile size kaybettiğiniz saçları geri vererek daha genç görünmenizi sağlıyoruz. Ekimi yapılan saçlar eskisinden farklı olarak bir daha dökülmeyecektir. Saç ekimi yapıldıktan sonra yine eskisi gibi saçlar uzadıkça kestirebilir, tekrar uzatabilir, boyatabilirsiniz. Kısaca, ekim yapılan saçlar normal saçlarla aynı olacaktır. Doğal Saç Ekimi Yöntemi Estetik ve plastik cerrahi olarak, saç ekiminde 10 yılı aşkın bir tecrübe ile iz bırakmayan stillerin (kanal açıcıların) geliştirilmesi, saç yönlerine göre kanalların açılması, Türkiye 'de ilk defa kaş ekiminin gerçekleştirilmesi, fue yönteminin geliştirilmesinde mikromotor mikro pançlarının geliştirilmesindeki katkıları ile saç ekiminde doğal sonucun güvencesini müşterilerine sunmaktadır.

2 Dünyada ilk defa yanık ve yara izlerinin saç ekimi ile kapatılmasını gerçekleştiren tecrübenin güveni ile EsteGarden olarak profesyonel ekibimizle sizlerin hizmetinizdeyiz. EsteGarden olarak, müşterilerin karşılanıp konaklama ihtiyaçları da dahil olmak üzere, her türlü memnuniyeti temel ilke olarak edinmiştir. Öncelikle size uygulamakta olduğumuz en son teknik olan mikromotorlu Fue tekniği hakkında kısa bir açıklama yapayım. Arkasından da doğal görünüm elde edilmesi için özellikle dikkat edilmesi gereken konularda aydınlatmaya çalışayım. Mikromotor ile gerçekleştirilen fue yöntemi, mikromotorun ucuna taktığımız mikropunçlar ile ense veya göğüs kılını içeren greftlerin hiçbir iz bırakmayacak şekilde alınması ile gerçekleştirilir. Bazen çok duyarlı olan ciltlerde sivilce sönüğü gibi bir belirti olabilir. Alınan greftleri, canlılığını 6 8 saat boyunca koruyabilecek olan özel bir solüsyon içerisinde bekletiyoruz. Böylece ekilen greftlerde herhangi bir kayıp söz konusu olmaz. Doğal görünümü sağlamak için, 1. ön saç çizgisinin çok doğal bir şekilde belirlenmesi gerekiyor. Böylece açılış hattına bağlı olarak, doğal bir hattın belirlenmesi bize çok tabi bir sonuç yansıtacaktır. 2. ve en önemli husus ise, çok ince özel kanal açıcılar ile mevcut saç yönleri ile aynı yön ve açıda alınan greftlerinde, çok titiz bir şekilde bu yönlerin doğrultusunda ekilmesi ile doğal bir görünümü garanti edebiliriz. Saç Ekimi İle Dolgun ve Doğal Saçlar Saç ekimi yaptırmak isteyen hastalar genellikle saç ekimi ile sık saçlara sahip olup olamayacaklarını merak ederler. Cevap genelde "hayır" dır. Hayal edilen saç yoğunluğunu sağlamak kişinin saç dökülme seviyesine ve donor bölgesindeki saç yoğunluğuna bağlıdır. Her saç ekimi hastası sınırlı donor bölgesine sahiptir. Bu yüzden FUE tekniği ile uygulanacak seans sayısı sınırlı iken, FUT tekniği ile böyle bir kaygı yoktur. Donor bölgesinden alınacak greft sayısı sınırlıdır. Bu sebeple saç ekimi yapan doktorlar saç yoğunluğunu ve ekilecek alanı göz önünde bulundurarak greftleri dikkatlice kullanmalıdır. Saç Ekimi İle Doğal Saç Görünüme Nasıl Kavuşabiliriz? Saç ekimi sonrası doğal bir görünüm sağlaması için, saç çizgisinin ve kanalların yönünün aslını yansıtacak bir şekilde, çok doğal oluşturulması gerekmektedir.

3 1.Soru: İlk olarak, saç ekimi için en uygun adayı kimler oluşturur, kimlere saç ekimi uygulanabilir? Cevap: İster ırsi olsun, ister yaralanma veya yanığa bağlı gelişsin yada ağır bir hastalık, kemoterapi sonrası ortaya çıksın. Kişi de özgüven, özel yaşantısı ve iş hayatında kendisini ifade etmede yetersizliğe yol açıyorsa, çok hafif bir seyrelme bile olsa, uygun adaydır. Çünkü saç ekimi sonrası, eski saçlarına kavuşur kavuşmaz, en az 8 10 yaş genç görünüme kavuşacak, hatta yanık veya yaraya bağlı saç kaybı varsa, bu bölgenin yine doğal görünüme kavuşacak olması kişinin tekrar topluma daha özgüvenle dönmesine çok büyük bir katkı sağlayacaktır. 2.Soru: Doğal bir görünüme kavuşuruz dediniz. Bunun sağlanması için uygulanan teknik ve yöntem hakkında bilgi verebilir misiniz? Cevap: Tabii. Öncelikle size uygulamakta olduğumuz en son teknik olan mikromotorlu FUE tekniği hakkında kısa bir açıklama yapayım. Arkasından da doğal görünüm elde edilmesi için özellikle dikkat edilmesi gereken konularda aydınlatmaya çalışayım. Mikromotor ile gerçekleştirilen FUE yöntemi, mikromotorun ucuna taktığımız mikropunçlar ile ense veya göğüs kılını içeren greftlerin hiçbir iz bırakmayacak şekilde alınması ile gerçekleştirilir. Bazen çok duyarlı olan ciltlerde sivilce sönüğü gibi bir belirti olabilir. Alınan greftleri, canlılığını 6 8 saat boyunca koruyabilecek olan özel bir solüsyon içerisinde bekletiyoruz. Böylece ekilen greftlerde herhangi bir kayıp söz konusu olmaz. Doğal görünümü sağlamak için, 1. ön saç çizgisinin çok doğal bir şekilde belirlenmesi gerekiyor. Böylece açılış hattına bağlı olarak, doğal bir hattın belirlenmesi bize çok tabi bir sonuç yansıtacaktır. 2. ve en önemli husus ise, çok ince özel kanal açıcılar ile mevcut saç yönleri ile aynı yön ve açıda alınan greftlerinde, çok titiz bir şekilde bu yönlerin doğrultusunda ekilmesi ile doğal bir görünümü garanti edebiliriz. 3.Soru: Peki ekilen bu köklerin tutma şansı, başarı oranı nedir? Cevap: Bu hususta dikkat edilecek en önemli noktalar; ilk olarak saç köklerini içeren greftleri alırken, çok dikkatli olunması ve saç köklerinin canlılığının üst düzeyde korunması. 2. olarak bekletilen solüsyonun belli bir ısıda ve sürede bulundurulması. Çok sıcak ortamda ve sürede 6 8 saati geçerse canlılıklarını yitirmeye başlarlar. 3. ve en önemli nokta ise, alınan greftlerin içerisinde eğer saçın kökünü içeren saç soğanı yok ise, saç hiçbir şekilde çıkmayacaktır. 4. ise ekim esnasında yine çok titiz davranıp, saç köklerinin zarar görmemesini sağlamak şartı ile çok yüksek oranda başarı elde edilebilir. Bu kriterlere dikkat edildiği taktirde % oranında başarı rahatlıkla elde edilebilir. 4.Soru: Saç ekimi işlemi ne kadar sürüyor ve sonrasında nasıl bir süreç yaşanıyor? Cevap: Saç ekimi günümüzde hastane ortamında, lokal anestezi altında yaklaşık 6 8 saat süren bir süreç içerisinde tamamlanıyor.

4 Sonrasında uygulanacak olanlara gelince, müdahale bitince ensedeki veya göğüsten alınan bölgeyi antibiyotikli merhemli sargı ile kapatıyoruz. Ertesi gün bu sargıları açıp, alınan bölgelerin ve ekim yapılan alanın kontrolü yapılıyor. İlk yıkama uygulanarak, hastaya kendisinin 3. günden itibaren saçını nasıl yıkaması ve bakım yapması gerektiği izah ediliyor. Ekilen saçlar 2. haftadan itibaren kabuklarla beraber dökülmeye başlayacak. Bu süreç 1,5 2 ay boyunca devam edecek. 3. hafta ile 8 haftalar arasında enseden alınan bölgede yer yer şişlikler, hassasiyet ve kaşıntı oluşmaya başlayacak. Aralardaki saçların yeniden çıkmaya başlamasının belirtisi olarak bu doğal olarak belirir. Sonraki süreçte azalarak kaybolmaya başlar. Ekilen saçlar döküldükten sonra 2. aydan başlamak üzere 6 8 aya kadar saçların çıkma süreci başlar. Ama ilk çıktıkları zaman alttaki deriyi örtemez. Altta deri gözlemlenecek boyutta cılız ve seyrek bir görünüm oluşturur. Tam kapatacak boyuta gelip, altta deriyi örtecek aşamaya gelmesi için en az 6 8 ay gerekir. Tam anlamı ile saçın oturması, iyileşmenin tamamlanması için ise 1 yıl gerekmektedir. 5.Soru: 2. seans gerekenlere, en erken ne zaman 2. müdahale yapılabiliyor? Cevap: Eğer çok geniş bir açıklığa sahip ve ensedeki saçın sıklığı, bir seansta bütün açıklığı kapatmaya yetmiyor ise, en aşağı 6 8 ay sonra 2. bir seans uygulayarak, bütün açıklığı ensedeki saçların ve vücut kıllarının el verdiği ölçüde kapatmak mümkün olabiliyor. 6.Soru: Peki son olarak, saç ekimi ile doğal bir görünüme kavuşmak isteyecek olanlara ne gibi tavsiyeleriniz olacaktır? Cevap: Saçın ekimi sonrası doğal bir görünüm sağlaması için, saç çizgisinin ve kanalların yönünün aslını yansıtacak bir şekilde, çok doğal oluşturulması gerekmektedir. Bu da tamamen estetiğe girdiği için, bu konunun ehli olan tecrübeli bir Estetik Cerrah tarafından yapılmasında büyük fayda vardır. Saç ekiminde doğal bir sonuç elde etmek isteyen adaylar, başvurdukları saç ekimi merkezlerinde mutlaka canlı örnek görmeyi talep etsinler. Sonuçlar kendi beklentilerini karşılıyor ise, saç ektirmeye karar versinler. Böylece sonuç itibarı ile hayal kırıklığına uğramazlar. Fue Yöntemiyle Saçlar Ne kadar Doğal Saç Görünümü Alıyor? Fue yöntemiyle yapılan işlemler sonucunda saçınız tamamıyla doğal bir görünüm alır. Alınan kökler kişinen kendine ait olması bu doğallığı sağlar. Saç rengi sizin saçınızın rengi ve karakterindedir. Hiç bir yabancı madde, reaksiyon veya yan etkileri yoktur. Doğal Görünümlü Saç Çizgisinin Elde Edilmesi Bir takım matematiksel ölçümlerle ve alnın fizyolojik özelliklerinin doğru tanımlanmasıyla, başkaları tarafından en çok dikkat edilen bölgedeki saçların doğallıklarının istenen

5 verimlilikte oluşturulması mümkün olmakla birlikte, bu konuda en önemli işlevi operatörün el becerisi ve sanatsal yeteneği oluşturmaktadır. Yıllarca sürekli aynı deneyime maruz kalmış ve sonuçlardan en doğal saç çizgisini belirlemiş öngörü ve ehil bakış açısı, doğru sonucun ortaya çıkarılmasında tartışmasız en önemli faktördür. Operasyonda Doğal Saç Çizgisinin Önemi Başarılı bir saç ekimi operasyonunda en önemli noktalarından biri doğal saç çizgisinin oluşturulmasıdır. Saç çizgisi simetrik ve ahenkli olmalıdır; kişinin yüz şekli ile orantılı şekilde belirlenmelidir. Yüz hatları yanında, saçın dökülme şekline uygun çizilmelidir. Saç çizgisinin belirlenmesinde doktorun deneyimi ve estetik yaratıcılığı belirleyici olur. Oluşturulacak saç çizgisinin yıllar boyunca sabit kalacağı gerçeğinden dolayı, şekil ve yer (lokalizasyon) olarak ideal çizginin belirlenmesi amaçtır. Hastalar ileri yaşlarda da çizginin doğal görünmesi gerektiğini unutmamalıdırlar. Saç çizgisi, gençlik yıllarının başlarındaki kadar aşağıda tutulmamalıdır. Alnın iki yanında (temporal bölge) çizginin daha geride olduğu yüksek bir saç çizgisi hayat boyu süren mükemmel bir sonuç sağlayacaktır. Bu şekilde; düşük ve oval bir saç çizgisi ile karşılaştırıldığında, daha fazla yoğunluğa ve daha doğal görünüme ulaşılacaktır. Gelecekte Saç Ekiminin Yerini Alabilecek ve Hastaya Daha Doğal Bir Görünüm Kazandırabilecek Seçenekler Olacak Mı? Şu anda erkek tipi saç dökülmesindeki en etkili tedavi şekli saç ekimidir. Halen saç klonlaması üzerine çalışmalar devam etmekle birlikte henüz elde edilen bir sonuç yoktur. Eğer bu başarılırsa saçlı deriden alınacak birkaç saç folikülü, laboratuar ortamında çoğaltılarak kısıtlama olmaksızın saçsız alana ekim yapmak mümkün olabilecektir.

Saç Ekimi BR.HLİ.050

Saç Ekimi BR.HLİ.050 Saç Ekimi Saçlarınızda ciddi bir azalma mı söz konusu? Saçlı bölgenin giderek azaldığını hissetmenizin yanı sıra çevrenizde de fark edilmeye mi başlandı? Bazıları dalga mı geçiyor? Hiç canınızı sıkmayın.

Detaylı

For Sifa University Hospital Saç Ekimi Ünitesi

For Sifa University Hospital Saç Ekimi Ünitesi For Sifa University Hospital Saç Ekimi Ünitesi www.sifa.edu.tr FUE SAÇ EKİMİ Saç ekimi, çeşitli nedenlerle saç açıklığı ya da seyrekliği oluşmuş alanlara, kişinin kendi saç köklerinin nakledilerek saçsız

Detaylı

Saç Ekimi. hair implant. dünyanın saçını ekiyoruz

Saç Ekimi. hair implant. dünyanın saçını ekiyoruz Saç Ekimi dünyanın saçını ekiyoruz Beslenmenizden mevsim değişikliklerine pek çok faktör saçlarınızı etkileyebilir ve dökülmelerine sebep olabilir. Ciddi olmayan düzeyde saç dökülmesi problemi yaşıyorsanız

Detaylı

SAÇ EKİM HASTA BİLGİLENDİRME REHBERİ

SAÇ EKİM HASTA BİLGİLENDİRME REHBERİ SAÇ EKİM HASTA BİLGİLENDİRME REHBERİ User Özel Çevre Hastanesi nde Saç Ekimi yapılacak ve yapılan hastalar için hazırlanmış bilgilendirme rehberidir. D o k u m a n N o : S A Ç. R H B. 0 1 Y a y ı n T a

Detaylı

SAÇ EKİMİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN MADDE

SAÇ EKİMİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN MADDE SAÇ EKİMİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN MADDE 1. FİYATLANDIRMADA GREFT SAYISI ve KIL SAYISI FARKLI KAVRAMLARDIR Saç grefti, saç kökü, saç follikülü ve saç kılı kavramları sık sık karıştırılır. Bu kavramlar,

Detaylı

Uygulama yirmi dakika sürüyor ve hemen normal yaşamınıza dönebiliyorsunuz. "Kaşlarımın arasındaki çizgi beni aslında olmasamda, kızgın gösteriyor.

Uygulama yirmi dakika sürüyor ve hemen normal yaşamınıza dönebiliyorsunuz. Kaşlarımın arasındaki çizgi beni aslında olmasamda, kızgın gösteriyor. Yüzümüzde aşırı çalışan mimik kasları dinamik yüz çizgilerine yol açıyor ve bizi olduğumuzdan daha yaşlı gösteriyor. Bu çizgilerin cerrahi ile giderilmesi çok zahmetli olabiliyor. Botoks maddesini yüzdeki

Detaylı

Dr.Jale Yüksek Pehlivan Saç Dökülmesi Artık Korkulu Rüya Değil 15.02.2015. Tarih Aralığı: 15.02.2015-15.02.2015. Haber Sayısı: 45

Dr.Jale Yüksek Pehlivan Saç Dökülmesi Artık Korkulu Rüya Değil 15.02.2015. Tarih Aralığı: 15.02.2015-15.02.2015. Haber Sayısı: 45 Dr.Jale Yüksek Pehlivan Saç Dökülmesi Artık Korkulu Rüya Değil 15.02.2015 Tarih Aralığı: 15.02.2015-15.02.2015 Haber Sayısı: 45 İÇİNDEKİLER No Adı Haber Başlığı 1 15.02.2015 AJANSMANISA.COM Saç Dökülmesi

Detaylı

ISTANBUL ÜNIV. ÖGRETIM ÜYESI ALIM ILANI

ISTANBUL ÜNIV. ÖGRETIM ÜYESI ALIM ILANI YASAR KEMAL IN DURUMU STABIL Portal : www.sonhaberx.com İçeriği : İletişim Teknolojileri Tarih : 21.02.2015 Adres : http://www.sonhaberx.com/d/yasar-kemalin-durumu-stabil_37354 Yaşar Kemal in durumu stabil

Detaylı

Bizi çekici kýlan, etrafýmýza karþý ilk imajýmýzý belirleyen, elbetteki saðlýklý bir gülümsemedir. Bu sebeple, doðal diþlerin kaybý, kiþinin kendisini toplumdan izole etmesi ya da toplum içinde tedirgin

Detaylı

Sağlığı. Saç. Eylül Sayısı. Saç Ekimi ve Tedavileri. Ÿ Choi İmplanter Nedir? Ÿ Prp lı Fue Tekniği Nedir? Ÿ 10 Adımda Saç Ekimi?

Sağlığı. Saç. Eylül Sayısı. Saç Ekimi ve Tedavileri. Ÿ Choi İmplanter Nedir? Ÿ Prp lı Fue Tekniği Nedir? Ÿ 10 Adımda Saç Ekimi? Eylül Sayısı Ekimi ve Tedavileri Ÿ Choi İmplanter Nedir? Ÿ Prp lı Fue Tekniği Nedir? Ÿ 10 Adımda Ekimi? Ÿ ını Neden Dökülür? Ÿ Tedavileri Nelerdir? Ekimi ve Tedavileri 04 İçindekiler Ekimi Nedir? Choi

Detaylı

PLASTİK CERRAHİ MEME ESTETİĞİ

PLASTİK CERRAHİ MEME ESTETİĞİ PLASTİK CERRAHİ MEME ESTETİĞİ PLASTİK CERRAHİ MEME KÜÇÜLTME VE DİKLEŞTİRME MEME KÜÇÜLTME Meme küçültme ameliyatı, kadının dış görünümünü düzeltmek amacıyla yapılan kozmetik bir ameliyat gibi bilinmekle

Detaylı

SAÇ DÖKÜLMELERİ. Yrd.Doç.Dr. Nazlı Dizen Namdar. DPÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilimdalı

SAÇ DÖKÜLMELERİ. Yrd.Doç.Dr. Nazlı Dizen Namdar. DPÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilimdalı SAÇ DÖKÜLMELERİ Yrd.Doç.Dr. Nazlı Dizen Namdar DPÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilimdalı SAÇ DÖKÜLMELERİ İnsanlık tarihi boyunca saç büyük öneme sahipti. Saç insanın doğal güzelliğinin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol.

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. KULLANMA TALİMATI STİDERM jel Cilde uygulanır. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. Yardımcı Maddeler: Benzalkonyum klorür, mentol kristali, karbomer 980, disodyum EDTA, sodyum

Detaylı

Meme Estetiği. Meme Büyütme

Meme Estetiği. Meme Büyütme Meme Estetiği Meme Büyütme Modern meme büyütme cerrahisi 1963 yılında ABD de ilk silikon meme protezlerinin kullanılması ile başlamıştır. Bu tarihten sonra da her yıl giderek artan sayıda protez ameliyatları

Detaylı

ÖZEL ÖZKAYA HASTANE İŞLETMECİLİĞİ

ÖZEL ÖZKAYA HASTANE İŞLETMECİLİĞİ ÖZEL ÖZKAYA HASTANE İŞLETMECİLİĞİ Özel Özkaya Hastane İşletmeciliği olarak 2006 yılından itibaren Kızılay da bulunan Tıp Merkezlerimiz siz değerli hastalarımıza hizmet vermektedir. Merkezlerimiz ; - Milli

Detaylı

Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde hem de iş güvenliği mevzuatlarında Acil durum hazırlığı ve bu durumda yapılması gerekenler tanımlanmıştır.

Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde hem de iş güvenliği mevzuatlarında Acil durum hazırlığı ve bu durumda yapılması gerekenler tanımlanmıştır. ACİL DURUM Afet olarak değerlendirilen olaylar ve dikkatsizlik, tedbirsizlik, ihmal, kasıt ve çeşitli amaçlarla meydana getirilen olayların tümünün yol açtığı hallerdir. Hem OHSAS 18001 yönetim sisteminde

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ RİSK ANALİZİ PROSEDÜRÜ

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ RİSK ANALİZİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 6 1. AMAÇ 2. KAPSAM Nazilli Devlet Hastanesinde bölüm bazında risk değerlendirmeleri yaparak çalışanların çalıştıkları alanlardan kaynaklı risklerini belirlemek ve gerekli önlemlerin alınmasını

Detaylı

KULLANMA TALİMATI 1/6

KULLANMA TALİMATI 1/6 KULLANMA TALİMATI ÜREDERM LİPO %10 emülsiyon Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1 gram emülsiyonda 100 mg Üre (Karbamid) içerir. Yardımcı maddeler: Abil WE09, Sıvı parafin, Siklometikon, Tegosoft

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Bu hafta gözler FED toplantısına çevrildi. 2006 dan bu yana yapılması olan ilk faiz artırımı sürecine girmeye hazırlanan ABD de halen yüksek oranda tartışmalar devam etmekte. Gelişen piyasalar

Detaylı

Eğer saç nakli düşünüyorsanız, bu yazı yapılabilecek olan girişimler hakkındaki temel bilgileri size vermeyi amaçlamaktadır.

Eğer saç nakli düşünüyorsanız, bu yazı yapılabilecek olan girişimler hakkındaki temel bilgileri size vermeyi amaçlamaktadır. Saç nakli düşünüyorsanız? Yaşlılık, hormonal değişiklikler ve ailede kelliğe yatkınlık gibi birçok faktör saç kaybına sebep olabilmektedir. Saç kaybı ne kadar erken başlarsa, kellik gelişmesi de o kadar

Detaylı

07.10.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

07.10.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 07.10.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Doç. Dr. Hoşnuter: Basit Merdiven Altı Güzellik Merkezlerine Dikkat Yaz aylarında

Detaylı

GÜNDEM. Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi

GÜNDEM. Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi 1 GÜNDEM Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi 2 RİSK ANALİZİNDE YASAL DURUM 6311 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Risk değerlendirmesi, kontrol,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI TESTOGEL 50 mg transdermal jel içeren saşe Haricen kullanılır Etkin madde Herbir Testogel saşe 50 mg testosteron içerir. Yardımcı maddeler karbamer 980, izopropil miristat, etanol % 96,

Detaylı

Referans Araştırması Formu

Referans Araştırması Formu Referans Araştırması Formu../../... REFERANS ARAŞTIRMASI FORMU Adayın Adı Soyadı Başvurduğu Pozisyon Referansına Başvurulan Kişinin Adı Soyadı Çalıştığı Kuruluş Ünvanı Aday ile ilişki derecesi Adayı tanıdığı

Detaylı

Autologous Tissue Regenating Kit

Autologous Tissue Regenating Kit 93/42/EEC Kapsamında ClassIIb Tıbbi Cihaz Autologous Tissue Regenating Kit 0476 Saç dış görünüşümüzün ayrılmaz bir parçasıdır, sosyo kültürel bağlamda sembolik anlamları vardır; benlik saygısı, özgüven

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her 1 g jel, 1 mg dimetinden maleat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her 1 g jel, 1 mg dimetinden maleat içerir. KULLANMA TALİMATI FENİSTİL jel Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1 g jel, 1 mg dimetinden maleat içerir. Yardımcı maddeler: Benzalkonyum klorür, sodyum edetat, karbomer, propilen glikol, sodyum

Detaylı

REGENERATION INSIDE US

REGENERATION INSIDE US SUCCESSFULL METHOD TO GIVE ENERGY AND BRIGHTNESS TO HAIR REGENERATION INSIDE US PROGRAMMA INNOV ATIVO CONTRO CAL VIZIE E DIRADAMENTI INNOVATIVE PROGRAM TO REDUCE THE FALL OF HAIR 0476 AUTOLOGOUS CELLULAR

Detaylı

Katarakt cerrahisinde bıçak yerine lazer

Katarakt cerrahisinde bıçak yerine lazer femtosaniye lazer Yaşa bağlı olarak göz içi merceğinin saydamlığını kaybetmesi anlamına gelen kataraktın cerrahi tedavisinde en son aşama olan ve operasyonun önemli bir kısmının el değmeden bilgisayar

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ACNEDUR Merhem. Haricen uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ACNEDUR Merhem. Haricen uygulanır. KULLANMA TALİMATI ACNEDUR Merhem Haricen uygulanır. Etkin madde: 100 g merhem 3 g Tetrasiklin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Beyaz vazelin, orta zincirli trigliserid, titanyum (IV) oksit (E 171),

Detaylı

EXELDERM KREM KULLANMA TALİMATI

EXELDERM KREM KULLANMA TALİMATI KULLANMA TALİMATI EXELDERM krem Deri üzerine uygulanır. Etkin Madde: % 1 Sulkonazol Nitrat Yardımcı Maddeler: Propilen glikol, stearil alkol, setil alkol, askorbil palmitat. Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

COUMADİN TEDAVİSİ. Cerrahi Servisler

COUMADİN TEDAVİSİ. Cerrahi Servisler COUMADİN TEDAVİSİ Cerrahi Servisler Coumadin tedavisi hakkında merak ettikleriniz Bu kitapçık Coumadin tedavinizin daha başarılı ve yaşamınızın olabildiğince normal hale gelmesine yardımcı olmak üzere

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ZİNCOPLEX 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat Yardımcı maddeler: Gliserin, sorbitol, esans olarak raspberry

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CANOLEN, vajinanın mantar hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. CANOLEN, vajinanın mantar hastalıklarının tedavisinde kullanılır. CANOLEN %1 VAJİNAL KREM Vajinaya sürülerek kullanılır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Siklopiroksolamin 10 mg/g Yardımcı maddeler: Palmito-stearik etilen glikol ve polioksietilen glikon, PEG-6 gliseril

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her 1 g jel 10 mg Diklofenak sodyuma eşdeğer Diklofenak dietilamonyum içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her 1 g jel 10 mg Diklofenak sodyuma eşdeğer Diklofenak dietilamonyum içerir. KULLANMA TALİMATI VOLTAREN EMULGEL Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1 g jel 10 mg Diklofenak sodyuma eşdeğer Diklofenak dietilamonyum içerir. Yardımcı maddeler: Karbomer, makrogol ketostearil eter,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI DİFENAK %1 jel Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1 g jel 10 mg diklofenak sodyuma eşdeğer 11.6 mg diklofenak dietilamonyum içerir. Yardımcı maddeler: Karbomer 940, propilen glikol,

Detaylı

Hisar Intercontinental Hospital

Hisar Intercontinental Hospital Varisler BR.HLİ.92 Venöz Hastalıklar (Toplardamarlar) Varis Hastalığı: Bacaklarımızda kirli kanı yukarı taşımak üzere görev alan iki ana ven sistemi bulunur. Yüzeyel ve derin ven sistemi olarak adlandırılan

Detaylı

Cebemyxine Göz Damlası

Cebemyxine Göz Damlası KULLANMA TALİMATI CEBEMYXINE göz damlası Göze damlatılır. Etkin Madde: 5 ml. damla; etkin madde olarak 17.000 IU neomisin sülfat, 50.000 IU polimiksin B sülfat içermektedir. Yardımcı Maddeler: Benzalkonyum

Detaylı

Firmamız, uluslararası deneyimiyle son trendleri, estetiği, işlevselliği, kaliteyi, güvenceyi ve uygun fiyatı bir arada sunuyor.

Firmamız, uluslararası deneyimiyle son trendleri, estetiği, işlevselliği, kaliteyi, güvenceyi ve uygun fiyatı bir arada sunuyor. Firmamız, uluslararası deneyimiyle son trendleri, estetiği, işlevselliği, kaliteyi, güvenceyi ve uygun fiyatı bir arada sunuyor. Firmamız, dünyadaki yenilikleri müşterilerimize daha rahat ve mükemmel bir

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GRİZİNC 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat bulunur. Yardımcı maddeler: Şeker (sükroz), gliserin, nipajin

Detaylı

Cildinize hak ettiği geleceği verin

Cildinize hak ettiği geleceği verin Cildinize hak ettiği geleceği verin «Profesyonel estetik metodlarımızla kişilerin güzellik ihtiyaçlarına cevap verebilmeniz mümkün olabilecektir» Eczacı ve kurucu Georges Gay - 1926 HİKAYEMİZ DÜNYA ESTETİĞİ

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. PULMĐSTAT FORT 22.5mg / 5ml şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup, 22,5 mg butamirat sitrat içerir.

KULLANMA TALĐMATI. PULMĐSTAT FORT 22.5mg / 5ml şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup, 22,5 mg butamirat sitrat içerir. PULMĐSTAT FORT 22.5mg / 5ml şurup Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: Her 5 ml şurup, 22,5 mg butamirat sitrat içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum sakarin dihidrat, karboksimetil selüloz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ADVANTAN S %0.1 Çözelti Cilt üzerine haricen uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ADVANTAN S %0.1 Çözelti Cilt üzerine haricen uygulanır. ADVANTAN S %0.1 Çözelti Cilt üzerine haricen uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 1 ml ADVANTAN S Çözelti, 1.0 mg metilprednisolon aseponat (%0.1 (a/h) lik metilprednisolon aseponat çözeltisine eşdeğer

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat bulunur. Yardımcı maddeler: Ksantan gum, gliserol, sodyum sitrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SINECOD depo tablet 50 mg Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. SINECOD depo tablet 50 mg Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI SINECOD depo tablet 50 mg Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir depo tablet 50 mg butamirat sitrat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz, tartarik asit, povidon K30, hidroksipropil metil

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. STİLEX jel Cilde uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. STİLEX jel Cilde uygulanır. KULLANMA TALİMATI STİLEX jel Cilde uygulanır. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. Yardımcı Maddeler: Koruyucu olarak benzalkonyum klorür, koku verici olarak oleum adonia,

Detaylı

l Sağlıkta Kalite

l Sağlıkta Kalite www.avicennahospital.com l 0212 440 32 00 Sağlıkta Kalite GENEL BİLGİLER 1997 yılında hizmet vermeye başlayan Avicenna Sağlık Grubu, konum itibariyle İstanbul da faaliyetlerine devam etmektedir. GENEL

Detaylı

TEDAVİDE HATASIZLAŞTIRMA VE YALIN. Prof.Dr. Ömer Faruk BİLGEN Medicabil / BURSA

TEDAVİDE HATASIZLAŞTIRMA VE YALIN. Prof.Dr. Ömer Faruk BİLGEN Medicabil / BURSA TEDAVİDE HATASIZLAŞTIRMA VE YALIN Prof.Dr. Ömer Faruk BİLGEN Medicabil / BURSA Giriş Önce zarar vermeyeceksin Primum non nocere Hippocrates of Kos Giriş Hatalar sıklıkla özensiz ya da dikkatsiz çalışmalar

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI İHTİYOL POMAT Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her bir tüp 2 g ihtiyol içerir. Yardımcı maddeler: Beyaz vazelin Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli

Detaylı

Enerji Verimli Çelik Evler

Enerji Verimli Çelik Evler Enerji Verimli Çelik Evler Enerji verimliliği nedir? Enerji verimliliği son yıllarda sıkça duyduğumuz bir kavram. Genel olarak; yaşam standardını düşürmeden, enerjinin verimli kullanılarak tüketimin azaltılmasına

Detaylı

h e r ş e y z a m a n ı n d a

h e r ş e y z a m a n ı n d a h e r ş e y z a m a n ı n d a ÖNSÖZ; 2005 Yılında bir damla olarak çıktığımız lezzet yolculuğunda ; çalışanlarımızın emekleri, tedarikçilerimizin destekleri ve müşterilerimizin memnuniyeti sayesinde zamanla

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LEVOSOL 30 mg/5 ml Şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: 1 ml de 6 mg levodropropizin içerir. Yardımcı maddeler: Sakkaroz, metil parahidroksi benzoat, propil parahidroksi benzoat, sodyum

Detaylı

Kalıtsal saç dökülmesi ve azalması

Kalıtsal saç dökülmesi ve azalması Kalıtsal saç dökülmesi ve azalması Sık karşılaşılan bir sorunla ilgili küçük bir broşür ROG-5001 Pfizer in reçetesiz satılan ilaçları hakkındaki sorularınız için lütfen bizimle temasa geçiniz. Tel 08-550

Detaylı

Kalıcı Yara Kapatma Yöntemleri KALICI YARA KAPATMA YÖNTEMLERİ : 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği

Kalıcı Yara Kapatma Yöntemleri KALICI YARA KAPATMA YÖNTEMLERİ : 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği Kalıcı Yara Kapatma Yöntemleri 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği 5.Hafta (13-17 / 10 / 2014) 1.KALICI YARA KAPATMA YÖNTEMLERİ 2.)YARA KAPATMADA GEÇİCİ ÖRTÜLER 3.)DESTEK SAĞLAYAN YÖNTEMLER Slayt No: 7

Detaylı

Lojistikte yeni bir düşünce biçimi. Quattro!

Lojistikte yeni bir düşünce biçimi. Quattro! Lojistikte yeni bir düşünce biçimi. Quattro! Quattro Hakkında Müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlayarak, onlara beklentilerinin ötesinde bir hizmet sunmaktayız. Quattro Lojistik; 2012 yılında %100 Türk

Detaylı

DOĞUM UZM.DR.SEZER ARDA

DOĞUM UZM.DR.SEZER ARDA DOĞUM UZM.DR.SEZER ARDA DOĞUMUN BAŞLADIĞINI GÖSTEREN BELİRTİLER NELERDİR BAŞLICA BELİRTİLER; Sancı Kanama (lekelenme) Su gelmesi UYARI; Kanama az veya çok fark etmeksizin gebelikte en önemli durumlardan

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI KONAZOL Medikal Şampuan Saçlı deriye ve/veya deri üzerine bölgesel olarak uygulanarak kullanılır. Etkin madde: Yardımcı maddeler:

KULLANMA TALĐMATI KONAZOL Medikal Şampuan Saçlı deriye ve/veya deri üzerine bölgesel olarak uygulanarak kullanılır. Etkin madde: Yardımcı maddeler: KULLANMA TALĐMATI KONAZOL Medikal Şampuan Saçlı deriye ve/veya deri üzerine bölgesel olarak uygulanarak kullanılır. Etkin madde: Konazol Medikal Şampuan, her gramında 20 miligram ketokonazol içerir. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FINACEA jel % 15, 30g Haricen uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. FINACEA jel % 15, 30g Haricen uygulanır. KULLANMA TALİMATI FINACEA jel % 15, 30g Haricen uygulanır. Etkin maddeler: 1 g FINACEA, 150 mg (%15) azelaik asit içerir. Yardımcı maddeler: Lesitin, propilen glikol, polisorbat 80, carbomer 980, trigliseritler

Detaylı

MIT IN BASINA EMNIYET MÜDÜRÜ

MIT IN BASINA EMNIYET MÜDÜRÜ Portal Adres MIT IN BASINA EMNIYET MÜDÜRÜ : www.sondakika.net.tr İçeriği : Gündem Tarih : 23.02.2015 : http://www.sondakika.net.tr/gundem/mitin-basina-emniyet-muduru-h20987.html 1/2 MIT IN BASINA EMNIYET

Detaylı

Kepçe kulak ameliyatında yapılan temelde kulak şeklini değiştirmek. Bu yukarıda saydığım iki sorun için ayrı ayrı müdahaleler yapılıyor.

Kepçe kulak ameliyatında yapılan temelde kulak şeklini değiştirmek. Bu yukarıda saydığım iki sorun için ayrı ayrı müdahaleler yapılıyor. Kepçe kulak genellikle olması gerekenden daha büyük kulak olarak algılanır. Hâlbuki çok doğru değil. Kepçe kulakları olan bir insan ile normal kulakları olan bir insanın aslında kulak büyüklüğü olarak

Detaylı

Müşteri Memnuniyeti Ölçümü ve Klasik Pazar Araştırması

Müşteri Memnuniyeti Ölçümü ve Klasik Pazar Araştırması NOBODY S UNPREDICTABLE Müşteri Memnuniyeti Ölçümü ve Klasik Pazar Araştırması 17 Nisan 1008 STF04 1 Müşteri Etkisi Müşteri etkisini gerektiğinde tasarım sürecine kadar geri götüren ve kendisini güncelleyebilen

Detaylı

Yaşam Tarzınıza Açılan Farklı Kapılar

Yaşam Tarzınıza Açılan Farklı Kapılar Yaşam Tarzınıza Açılan Farklı Kapılar LUCENTIST, alışılagelmiş mobilya anlayışından daha farklı ve özel olarak; yüksek kaliteli, zarif, şık ve lüks Pleksiglas mobilyaları sizlere sunmaktan gurur duymaktadır.

Detaylı

PROJE YÖNETİMİ. Halil AGAH Antalya, 2012

PROJE YÖNETİMİ. Halil AGAH Antalya, 2012 PROJE YÖNETİMİ Halil AGAH Antalya, 2012 İÇERİK Proje Nedir? Yönetim Nedir? Proje Yönetimi ve Unsurları Proje Başarısı Proje Yönetiminin Kalitesi 06.11.2012 2 Proje Nedir? Belli bir süre içinde ve belli

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FERRİSİTA 107.7 mg / 5 ml Şurup Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. FERRİSİTA 107.7 mg / 5 ml Şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI FERRİSİTA 107.7 mg / 5 ml Şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 107.7 mg Demir III amonyum sitrat (16.4 mg elementel demire eşdeğerde) bulunur. Yardımcı maddeler : Metil

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. NETİRA göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde :

KULLANMA TALİMATI. NETİRA göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde : KULLANMA TALİMATI NETİRA göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde : Netilmisin sülfat. 100 ml de, 0.300 g Netilmisin e eşdeğer 0.455 g Netilmisin sülfat içerir. Yardımcı Maddeler : Sodyum klorür, Benzalkonyum

Detaylı

TABURCUYUZ, YA SONRASI?

TABURCUYUZ, YA SONRASI? TABURCUYUZ, YA SONRASI? Uzm. Hemş. Emel DİLEK Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları ABD Annem, 67 yaşında, Emekli öğretmen, HT hastası, 2002 yılında geçirmiş olduğu beyin ameliyatı sonrası

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI ARMATHENE %5 krem Haricen kullanılır. Etkin madde: 30 g tüp 1.50 g dekspantenol içerir. Yardımcı maddeler: Metil paraben, Propil paraben, Esans (Licas ca 10297), Propilen glikol, Setil

Detaylı

Tek başına etkili olduğu gibi, istenildiği takdirde antiemetik bir ilaçla da kombine edilebilir.

Tek başına etkili olduğu gibi, istenildiği takdirde antiemetik bir ilaçla da kombine edilebilir. TÜRKİYE Bulantı Kontrolü İçin Acupressure Bilekliği: güvenli ve etkili Acupressure temel prensibine dayanan Sea-band bilekliği; hamilelik, yol tutması, migren, anestezi ve kemoterapinin neden olduğu bulantı

Detaylı

LAZER LIPOSUCTION (LAZER İLE YAĞ ALMA) GÖĞÜS ESTETİĞİ KEPÇE KULAK ESTETİĞİ BURUN ESTETİĞİ

LAZER LIPOSUCTION (LAZER İLE YAĞ ALMA) GÖĞÜS ESTETİĞİ KEPÇE KULAK ESTETİĞİ BURUN ESTETİĞİ LAZER LIPOSUCTION (LAZER İLE YAĞ ALMA) Vücut şekillendirme ve sıkılaştırmak için yeni jenerasyon lazer liposuction... GÖĞÜS ESTETİĞİ Etkin ve güvenilir Tek seansta fazla yağlarınızdan kurtulma imkanı Narkoz

Detaylı

15 Soruda Rinoplasti!

15 Soruda Rinoplasti! 15 Soruda Rinoplasti! 15 Soruda Rinoplasti! Op. Dr. Hüseyin Kandulu 10 Soruda Rinoplasti 1. Güncelleme Rinoplasti Nedir?... 4 Septorinoplasti nedir?... 4 Rinoplastide hedef nedir?... 4 Rinoplasti sonrası

Detaylı

Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir.

Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir. KULLANMA TALİMATI NETİRA tek doz göz damlası Göze uygulanır. Etkin madde : Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) 1.365 mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir. Yardımcı Maddeler

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında:

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında: KULLANMA TALİMATI TEMETEX %0.1 krem Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde : 1 gramında 1 mg diflukortolon valerat içerir. Yardımcı maddeler: Polioksietilen stearat, sıvı parafin, beyaz vazelin, disodyum

Detaylı

Solunum ve Kalp Durması Nedir? Solunum Durması: Kalp Durması: Temel YaĢam Desteği Nedir? ilaçsız 112 112 Hayat Kurtarma Zinciri Nedir?

Solunum ve Kalp Durması Nedir? Solunum Durması: Kalp Durması: Temel YaĢam Desteği Nedir? ilaçsız 112 112 Hayat Kurtarma Zinciri Nedir? Temel Yaşam Desteği Solunum ve Kalp Durması Nedir? Solunum Durması: Solunum hareketlerinin durması nedeniyle vücudun, yaşamak için ihtiyacı olan oksijenden yoksun kalmasıdır. Hemen yapay solunuma başlanmaz

Detaylı

Kendiniz ve Sevdikleriniz İçin Sağlıklı Bir Karar! AEGON KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI

Kendiniz ve Sevdikleriniz İçin Sağlıklı Bir Karar! AEGON KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI Kendiniz ve Sevdikleriniz İçin Sağlıklı Bir Karar! AEGON KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI 0850 221 15 55 Uluslararası güç Farklı plan alternatifleri Geniş medikal hizmet ağı Bütçenize uygun çözümler Aegon

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KETORAL vajinal suppozituar Vajina içerisine uygulanarak kullanılır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Ketokonazol. Her bir KETORAL vajinal suppozituar, 400 miligram ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI BELOGENT merhem Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1 gram merhemde dipropiyonat formunda 0,5 mg a eşdeğer betametazon ve sülfat formunda 1,0 mg a eşdeğer gentamisin bulunmaktadır.

Detaylı

ŞİDDET ŞİDDETİN DERECELENDİRME BASAMAKLARI

ŞİDDET ŞİDDETİN DERECELENDİRME BASAMAKLARI ŞİDDET ŞİDDETİN DERECELENDİRME BASAMAKLARI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ AMAÇ: Hastane hizmetlerinin sunumu esnasında meydana gelebilecek riskleri belirlemek ve ortadan kaldırmak için gerekli yöntemleri

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır. KULLANMA TALİMATI VİROSİL %5 krem Haricen kullanılır. Etkin madde: Her 1 g krem %5 a/a 50 mg asiklovir içerir. Yardımcı madde(ler): Poloksamer, setostearil alkol, sodyum lauril sülfat, beyaz yumuşak parafin,

Detaylı

Dikkat çekici olması için tasarlandı

Dikkat çekici olması için tasarlandı PHILIPS LED Ampul 7 W (60 W) E27 Sıcak Beyaz Kısılamayan Dikkat çekici olması için tasarlandı Bildiğiniz ve sevdiğiniz şekillerde tasarlanmıştır. En yeni LED enerji tasarrufu teknolojisi sayesinde geleneksel

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SİSTRAL Krem. Cilt üzerine, haricen uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. SİSTRAL Krem. Cilt üzerine, haricen uygulanır. KULLANMA TALİMATI SİSTRAL Krem Cilt üzerine, haricen uygulanır. Etkin madde: 1 gram kremde 15 mg klorfenoksamin hidroklorür bulunur. Yardımcı maddeler: İsopropil miristat, stearik asit, setostearil alkol,

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı ALAN ALT ALAN KODU. (Özel)

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı ALAN ALT ALAN KODU. (Özel) T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişim Programı ALAN ALT ALAN KODU Yönetim Bilimleri Ġdari Ġşler (Özel) 4.02.02.0.09. ETKĠNLĠĞĠN ADI İş Sağlığı ve

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz. Çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz. Çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MAGNEZİNC Film Tablet Ağız yolu ile kullanılır. Etkin madde: Her bir film tablet 30 mg çinko (çinko sülfat monohidrat halinde) ve 300 mg magnezyum (magnezyum oksit halinde) içerir. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI LEVOPRONT öksürük şurubu Ağızdan alınır. Etkin madde: 1 ml de 6 mg Levodropropizin içerir. Yardımcı maddeler: Metil paraben, propil paraben, sakkaroz, kiraz aroması, monohidrat sitrik

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI NİMEKSİL %1 jel Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her bir gram jel 0.01 gram nimesulid içerir. Yardımcı maddeler: Makrogol 400, propilen glikol, sepineo 600, etanol, saf su. Bu ilacı

Detaylı

Diyabet nedir? Ensülin nedir?

Diyabet nedir? Ensülin nedir? Was ist Diabetes? Was ist Insulin? (Türkisch) Diyabet nedir? Ensülin nedir? Diyabet melitusun temelleri Diyabet melitus Diyabet, kronik bir özümleme bozukluğudur. Diyabetli olmak demek, ya vücudunuzun

Detaylı

AVM check-up. MallX. Alışveriş Merkezi Araştırmaları. www. mallx.org. AVM nin verimliliğini ölçer ve diğer AVM ler ile karşılaştırır.

AVM check-up. MallX. Alışveriş Merkezi Araştırmaları. www. mallx.org. AVM nin verimliliğini ölçer ve diğer AVM ler ile karşılaştırır. AVM check-up Alışveriş Merkezi Araştırmaları MallX AVM nin verimliliğini ölçer ve diğer AVM ler ile karşılaştırır. Markayı doğru konumlandırmaya yardım eder. AVM ler içindeki sıcak satış noktalarını gösterir.

Detaylı

Bu yüzden kendinizi ve de özellikle çocuğunuzu suçlamak için en ufak bir nedeniniz yoktur!

Bu yüzden kendinizi ve de özellikle çocuğunuzu suçlamak için en ufak bir nedeniniz yoktur! Bit? Sirke? Panik? NYDA ile kolaylıkla gider. Sevgili Anne ve Babalar, eğer doktor çocuğunuzda baş biti tespit ettiyse, bitler ve bitin büyüme evreleriyle etkin bir şekilde mücadele edilmesi en önemli

Detaylı

Şaşılık cerrahisi onam formu

Şaşılık cerrahisi onam formu Göz kaymasının düzeltilmesi hasta açısından isteğe bağlı yapılan bir cerrahi o lup zorunlu değildir. Şaşı doğan bebeklerde en iyi düzeltme zamanı 6 ay ile 18 ay arasındadır. Erken yapılan cerrahi iki gözün

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir. KULLANMA TALİMATI Madegsole % 1 Merhem Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: 1 g merhem 10 mg Centella asiatica nın titre edilmiş ekstresini içerir. Yardımcı maddeler: Glikol stearat, propilen glikol, sıvı

Detaylı

Saç dökülmelerinde*: Saçları güçlendirir. YENİ. * Hastalığa bağlı olmayan saç dökülmelerinde.

Saç dökülmelerinde*: Saçları güçlendirir. YENİ. * Hastalığa bağlı olmayan saç dökülmelerinde. Saç dökülmelerinde*: Saçları güçlendirir. YENİ * Hastalığa bağlı olmayan saç dökülmelerinde. Saçımız: doğanın bir mucizesi Saçlar, insan vücudunun en gösterişli yerlerinden biridir. Kişiliğimizi vurgular,

Detaylı

Sade ve sakin bir tasarım: İLLÜZYON

Sade ve sakin bir tasarım: İLLÜZYON Sade ve sakin bir tasarım: İLLÜZYON Evinize ilham veren tasarımlar.. Tasarımlarıyla evinizi, tarzıyla sizi tamamlayan salonlar.. İDEAL RAHATLIK VE KONFOR Geniş ürün gamıyla her zevke hitap eden ZELL CONCEPT

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Saçlı deriye ve/veya deri üzerine bölgesel olarak uygulanarak kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. Saçlı deriye ve/veya deri üzerine bölgesel olarak uygulanarak kullanılır. KULLANMA TALİMATI NIZORAL Medikal Şampuan Saçlı deriye ve/veya deri üzerine bölgesel olarak uygulanarak kullanılır. Etkin madde:nizoral Medikal Şampuan, her gramında 20 miligram ketokonazol içerir. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI PROCTOLOG 0,5g / 5,8 g Rektal Krem Topikal olarak uygulanır. Etkin Madde: 100 g lık kremde 0.5 g ruskogenin ve 5.8 g trimebutin Yardımcı Maddeler: Emülsifiye edici bal mumu, setostearil

Detaylı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Sinop Yatırım Destek Ofisi Ara Faaliyet Raporu 01.01.2011 30.06.2011 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i TABLOLAR LİSTESİ... ii 1. Sinop Yatırım Destek Ofisine İlişkin Genel

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. EVİNOLLE 400 I.U. yumuşak kapsül Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. EVİNOLLE 400 I.U. yumuşak kapsül Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI EVİNOLLE 400 I.U. yumuşak kapsül Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir yumuşak kapsül 400 I.U. Naturel Vitamin E (d-alfa tokoferil asetat) içerir. Yardımcı maddeler: Ayçiçek yağı, yenilebilir

Detaylı

17 Mart 2002 / Milliyet Kadınlar artık küçük göğüs istiyor...

17 Mart 2002 / Milliyet Kadınlar artık küçük göğüs istiyor... 17 Mart 2002 / Milliyet Kadınlar artık küçük göğüs istiyor... Kadınların çeşitli sıkıntılardan kurtulmak ve yaşam kalitelerini artırmak için göğüslerini küçülttüğü, dünyada tercih edilen göğüs ölçüsünün

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ADVANTAN 15g Yağlı Pomat Haricen uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ADVANTAN 15g Yağlı Pomat Haricen uygulanır. KULLANMA TALİMATI ADVANTAN 15g Yağlı Pomat Haricen uygulanır. Etkin madde: 1 g ADVANTAN, 1 mg metilprednisolon aseponat (%0.1) içerir. Yardımcı maddeler: Beyaz yumuşak parafin, sıvı parafin, mikrokristalin

Detaylı

Ek 6. ÇALIŞANLARI DEĞERLENDİRMEK İÇİN KULLANILACAK KRİTERLER. 16. Temsil Yeteneği

Ek 6. ÇALIŞANLARI DEĞERLENDİRMEK İÇİN KULLANILACAK KRİTERLER. 16. Temsil Yeteneği Ek 6. ÇALIŞANLARI DEĞERLENDİRMEK İÇİN KULLANILACAK KRİTERLER 16. Temsil Yeteneği Kurumu temsil yeteneğinden yoksun, tutarsız ve güven oluşturmayan bir izlenim vermektedir. 1 Giyim, konuşma ve tavırlarında

Detaylı

RİSK YÖNETİMİ -GENEL BAKIŞ- -KLİNİK RİSK-

RİSK YÖNETİMİ -GENEL BAKIŞ- -KLİNİK RİSK- RİSK YÖNETİMİ -GENEL BAKIŞ- -KLİNİK RİSK- Prof. Dr. Haydar SUR Mart 2006 GENEL YAKLAŞIM Çalışma hayatı risklerle doludur Risk ve kazanç elele gider Proaktif risk yönetimi yaklaşımının büyük bir kazanç

Detaylı

Kesme Halıya Adını Veren Marka

Kesme Halıya Adını Veren Marka Kesme Halıya Adını Veren Marka 2 Kesme Halıya Adını Veren Marka 6 / 9 Estetik Koleksiyonu 10 / 11 Stil Koleksiyonu 12 / 23 Conforium Koleksiyonu 24 / 25 Çizgi Koleksiyonu 26 / 29 30 / 35 Renk Koleksiyonu

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LEODEX % 1.25 jel Haricen uygulanır. Etkin madde: 1 g jel, 12.50 mg deksketoprofene eşdeğer 18.45 mg deksketoprofen trometamol Yardımcı maddeler: Karbomer 980 NF (Carbomer Homopolymer),

Detaylı