ZİZOLİD 100mg/5ml ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ZİZOLİD 100mg/5ml ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ"

Transkript

1 ZİZOLİD 100mg/5ml ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ Formül : Su ile hazırlanan süspansiyonun her 5 ml si; 100 mg Linezolid içerir. Yardımcı madde olarak ; Pudra şekeri, sodyum sakarin, sodyum benzoat ve aroma olarak portakal aroması ile sütlü krema aroması kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri : Linezolid yeni bir antibiyotik sınıfı olan oksazolidinonlardan sentetik bir antibakteriyel ajandır. Aerobik gram pozitif bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde etkili olduğu gösterilmiştir. Linezolid in in vitro aktivite spektrumu ayrıca bazı gram negatif bakterileri ve anaerobları da içerir. Linezolid in bakteriyel protein sentezini inhibe etme mekanizması diğer antibiyotiklerden farklıdır. Bu nedenle Linezolid ile diğer antibiyotikler arasında çapraz direnç görülmesi beklenmez. Linezolid bakteri ribozomlarının 50S alt ünitesinde 23S ribozomal RNA üzerinde bir yere bağlanarak fonksiyonel 70S başlatıcı kompleksin oluşumunu engeller. Bu kompleks bakterilerde translasyon prosesi için gereklidir. Linezolid enterokok ve stafilokoklara karşı bakteriyostatiktir, streptokokların ekseri suşlarına karşı bakterisittir. Klinik araştırmalarda Enterococcus faecium, Enterococcus faecalis ve metisiline dirençli Staphylococcus aureus ta Linezolid e karşı direnç bildirilmiştir. Bu direnç bakterilerin 23S ribozomal RNA sındaki bir nokta mutasyonundan kaynaklanmaktadır. Streptococcus spp de ve Streptococcus pneumoniae de Linezolid e karşı direnç bildirilmemiştir. İn vitro araştırmalarda Linezolid ile aşağıdaki antibiyotikler arasında aditif etki ya da etkileşimsizlik gösterilmiştir : Vankomisin, gentamisin, rifampin, imipenem-silastatin, aztreonam, ampisilin ve streptomisin. Mikrobiyoloji : Linezolid aşağıdaki mikroorganizmaların çoğu suşlarına karşı hem in vitro hem klinik enfeksiyonlarda aktiftir. Aerobik ve fakültatif Gram-pozitif mikroorganizmalar : - Enterococcus faecium (yalnız vankomisine dirençli suşlar) - Staphylococcus aureus (metisiline dirençli suşlar dahil) - Streptococcus agalactiae - Streptococcus pneumoniae (çoklu ilaç direncine sahip suşlar* dahil) - Streptococcus pyogenes

2 Aşağıdaki mikroorganizmaların en az % 90 ının in vitro minimum inhibitör konsantrasyonları (MIC) kabul edilen sınıra (break point) eşittir veya sınırın altındadır. Ancak Linezolid in bu mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonların tedavisindeki etkinliği ve güvenilirliği yeterli ve iyi kontrollü araştırmalarla belirlenmiş değildir. Aerobik ve fakültatif Gram-pozitif mikroorganizmalar : - Enterococcus faecalis (vankomisine dirençli suşlar dahil) - Enterococcus faecium (vankomisine duyarlı suşlar) - Staphylococcus epidermidis (metisiline dirençli suşlar dahil) - Staphylococcus haemolyticus - Viridans grup streptokoklar Aerobik ve fakültataif Gram-negatif mikroorganizmalar : - Pasteurella multocida Farmakokinetik Özellikleri : Absorpsiyon : Linezolid oral yolla verildikten sonra çabuk ve yoğun biçimde absorbe olur. Maksimum plazma konsantrasyonuna (Cmaks) doz alındıktan yaklaşık 1 saat sonra erişilir. Eliminasyon yarı ömrü 4 5 saat arasındadır. Linezolid in mutlak biyoyararlanımı yaklaşık % 100 dür. Bundan dolayı doz ayarlaması yapılmadan, oral veya intravenöz yollarla aynı dozda verilebilir. Linezolid yemek saatleri gözetilmeden kullanılabilir. Yağlı bir yemekle birlikte alınırsa maksimum plazma konsantrasyonuna erişmek için geçen süre (Tmaks) 1,5 saatten 2,2 saate uzar ve Cmaks yaklaşık % 17 azalır. Ancak toplam maruz kalma ölçütü olan eğrinin altındaki alan (EAA o- ) değerleri değişmez. Dağılım : Linezolid kanlanması iyi olan dokulara kolayca geçer. Plazma proteinlerine bağlanma oranı % 31 dir ve bu oran konsantrasyondan bağımsızdır. Kararlı durumda dağılım hacmi erişkinlerde litredir. Çeşitli beden sıvılarında Linezolid konsantrasyonları gönüllülerde tayin edilmiştir. Tükürükteki Linezolid in plazmadakine oranı 1,2 : 1, terdeki Linezolid in plazmadakine oranı ise 0,55 : 1 dir. Metabolizma : Linezolid başlıca morfolin halkasının oksidasyonu ile metabolize olur. Bunun sonucu iki inaktif karboksilik asit metaboliti oluşur : (A) aminoetoksiasetik asit metaboliti, (B) hidroksi etil glisin metaboliti. Metabolit B, in vitro non-enzimatik kimyasal reaksiyonla oluşturulabilir. Linezolid sıçanlarda sitokrom P(450) CYP enziminde indüksiyon yapmaz. İn vitro çalışmalar, Linezolid in insanda sitokrom P450 ile metabolize olmadığını ve klinikte önem taşıyan CYP izoformlarının aktivitelerini inhibe etmediğini göstermiştir.

3 Atılım : Linezolid in total klirensinin % 65 i non-renal klirenstir. Kararlı durumda verilen dozun yaklaşık % 30 u Linezolid olarak, % 40 ı metabolit B olarak ve % 10 u da metabolit A olarak idrara geçer. Linezolid in renal klirensi düşüktür (yaklaşık 40 ml/dak), bu durum net tübüler reabsorpsiyonu akla getirir. Linezolid değişmemiş molekül olarak feçeste görülmez. Verilen dozun % 6 sı metabolit B olarak, % 3 ü ise metabolit A olarak feçesle çıkar. Dozun artması ile renal ve non-renal klirens azalır ve total klirenste non-lineer görünüme neden olur; ancak bu değişmeler küçük çaplı olduğundan görünür eliminasyon yarı ömrüne yansımaz. Özel Hasta Grupları Farmakokinetiği : Yaşlı Hastalar : Yaşlı hastalarda (> 65 yaş) Linezolid in farmakokinetiği önemli ölçüde değişmez. Yaşlılarda doz ayarlamasına gerek yoktur. Çocuk Hastalar : Linezolid in Cmaks ve dağılım hacmi (Vss) değerleri çocuk hastaların yaşı ne olursa olsun aynıdır; ancak klirens yaşa göre değişir. Yaşça küçük hastalarda (1 haftalık ile 11 yaş arası) klirens en hızlıdır ve erişkinlerle karşılaştırıldığında daha düşük tek dozda sistemik etkilenim ve daha kısa yarı ömür değerleri görülür. Yaş ilerledikçe klirens azalır ve ergenlikte erişkin değerlerine erişir. Doğumdan 11 yaşına kadar olan çocuk hastalarda 8 saatte bir verilen Linezolid ile bulunan eğrinin altındaki alan (EAA) değerleriyle, ergenlerde veya erişkinlerde 12 saatte bir verilen Linezolid ile bulunan EAA değerleri aynıdır. Bundan dolayı 11 yaşına kadar olan çocuk hastalarda Linezolid dozu 8 saatte bir 10 mg/kg olmalıdır. 12 yaşından büyük çocuk hastalarda Linezolid dozu 12 saatte bir 600 mg olmalıdır. Cinsiyet : Kadınlarda Linezolid in dağılım hacmi erkeklere göre biraz daha azdır, plazma konsantrasyonları ise daha yüksektir. Ortalama oral klirens kadınlarda erkeklere göre yaklaşık % 38 daha düşüktür. Ancak ortalama görünür eliminasyon hızı değişmesinde veya yarı ömürde önemli cinsiyet farklılıkları görülmediğinden kadınlarda ilaçtan etkilenmenin tolerans düzeylerinin üstünde olması beklenmez. Buna göre cinsiyet nedeniyle doz ayarlaması gerekmemektedir. Böbrek Yetmezliği : Linezolid ana molekülünün farmakokinetiği böbrek yetmezliğinin derecesi ne olursa olsun değişikliğe uğramaz ancak iki primer metabolit birikir ve birikim renal yetmezlik arttıkça artar. Böbrek fonksiyonları ne olursa olsun Linezolid ile aynı plazma konsantrasyonları elde edilebildiğinden renal yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez. Ancak metabolit birikiminin klinik önemi bilinmediğinden Linezolid kullanırken bunun potansiyel riskleri dikkate alınmalıdır. Linezolid ve iki metaboliti hemodiyalizle vücuttan uzaklaştırılabilir. Diyalizden 3 saat önce verilen bir dozun % 30 u 3 saatlik bir diyaliz seansı sonunda elimine edilir. Bunun için Linezolid hemodiyalizden sonra verilmelidir. Periton diyalizinin Linezolid in farmakokinetiği üzerine etkisi olup olmadığı hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

4 Karaciğer Yetmezliği : Linezolid farmakokinetiği hafif ve orta derecede karaciğer hastalığı (Child-Pugh Klas A veya B) olan hastalarda değişmez. Bu hastalarda Linezolid için doz ayarlaması gerekmez. Linezolid in farmakokinetiği şiddetli karaciğer yetmezliği olanlarda değerlendirilmemiştir. ENDİKASYONLARI : ZİZOLİD aşağıda bildirilen duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir : - Vankomisin e dirençli Enterococcus faecium enfeksiyonları : Bakteremi ile birlikte olan vakalar dahil olmak üzere. - Nozokomiyal pnömoni : Staphylococcus aureus (metisiline duyarlı ve dirençli suşlar dahil), veya Streptococcus pneumoniae (çoklu ilaç direncine sahip suşlar* dahil). Gram negatif mikroorganizmalar varsa ya da varlığından şüphe ediliyorsa kombinasyon tedavisi endike olabilir. - Komplikasyonlu deri ve yumuşak doku enfeksiyonları : Staphylococcus aureus (metisiline duyarlı ve dirençli suşlar), Streptococcus pyogenes veya Streptococcus agalactiae. Linezolid in etkinliği dekubitus ülserlerinin tedavisinde araştırılmamıştır. Gramnegatif mikroorganizmaların varlığı gösterilmişse ya da varlığından şüpheleniliyorsa kombinasyon tedavisi düşünülebilir. - Komplikasyonsuz deri ve yumuşak doku enfeksiyonları : Staphylococcus aureus (yalnız metisiline duyarlı suşlar) veya Streptococcus pyogenes. - Toplumdan edinilmiş pnömoni : Streptococcus pneumoniae (çoklu ilaç direncine sahip suşlar* dahil), bakteremili vakalar dahil veya Staphylococus aureus (yalnız metisiline duyarlı suşlar) tarafından oluşturulurlar. * : Penisilin, ikinci kuşak sefalosporinler, makrolidler, tetrasiklinler, trimetoprim/sülfametoksazol. KONTRENDİKASYONLARI : ZİZOLİD, Linezolid e ve formül içindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

5 UYARILAR / ÖNLEMLER : UYARILAR : Linezolid tedavisi gören hastalarda miyelosupresyon (anemi, lökopeni, pansitopeni ve trombositopeni dahil) bildirilmiştir. Linezolid kesildiğinde hematolojik parametreler düzelmektedir. Linezolid tedavisi gören hastalarda, özellikle Linezolid i 2 haftadan daha uzun süre alanlarda, önceden miyelosupresyonu olanlarda, Linezolid i kemik iliğinde inhibisyon yapan ilaçlarla birlikte alanlarda, kronik enfeksiyon nedeniyle daha önce veya Linezolid ile birlikte antibiyotik alanlarda haftalık olarak tam kan sayımları yapılmalıdır. Miyelosupresyonun görüldüğü veya ağırlaştığı vakalarda Linezolid tedavisi kesilmelidir. Deneysel sistemlerde Linezolid verilmesiyle miyelosupresyon, dalak ve karaciğerde ekstramedüler hemopoezde azalma; timus, lenf bezleri ve dalak gibi lenfoid organlarda küçülme olduğu gözlenmiştir. Linezolid dahil hemen hemen bütün antibakteriyel ilaçlarla psödomembranöz kolit bildirilmiştir. Bu hastalık hafif olabildiği gibi yaşamı tehdit edecek derecede ağır da olabilir. Bunun için antibiyotik aldıktan sonra diyare şikayeti olan bütün hastalarda bu teşhis düşünülmelidir. Hastalığın nedeni antibiyotik etkisiyle bozulan bağırsak florasında üreyen Clostridium difficile nin ürettiği bir toksindir. Psödomembranöz kolit hafifse antibiyotiğin kesilmesi ile düzelebilir. Ağır vakalarda ise elektrolit, sıvı, protein verilmesi ve C.difficile ye karşı etkili bir antibiyotik kullanılması gerekli olabilir. ÖNLEMLER : Laktik Asidoz : Linezolid tedavisi sırasında laktik asidoz geliştiği bildirilmiştir. Bu sendromda tekrarlayan bulantı ve kusmalar görülür. ZİZOLİD alırken bulantı ve kusma, asidoz ve düşük bikarbonat seviyesi görülen hastalar derhal medikal değerlendirmeye alınmalıdır. Serotonin Sendromu : ZİZOLİD in ve serotonerjik ajanların aynı anda kullanımı klinik olarak uygun olsa da, hastalar kognitif disfonksiyon, hiperpireksi, hiperrefleksi ve ataksi gibi serotonin sendromu semptom ve bulguları açısından yakın olarak gözlenmelidir. Aynı anda kullanıma bağlı olarak semptom ve bulguların oluşması durumunda doktorlar, ajanların birinin veya her ikisinin kullanımını durdurmayı değerlendirmelidir.

6 Periferal ve Optik Nöropati : Tavsiye edilen maksimum tedavi süresi olan 28 günden daha uzun süre tedavi gören hastalar başta olmak üzere, ZİZOLİD tedavisi uygulanan hastalarda periferal ve optik nöropati gözlenmiştir. Görme kaybına kadar ilerleyen optik nöropati durumlarında hastalar tavsiye edilen maksimum tedavi süresinden daha uzun süre tedavi görmüştür. 28 günden daha kısa süreyle ZİZOLİD tedavisi gören hastalarda görme bulanıklığı geliştiği bildirilmiştir. Hastaların görüş netliğinde ve renkleri ayırt edebilme yeteneğindeki değişimler, bulanık görme veya görme alanı defekti gibi görme bozukluğu semptomlarının belirmesi durumunda derhal göz muayenesi yapılması tavsiye edilir. Uzun süre ( 3 ay) ZİZOLİD alan hastaların tamamında ve ZİZOLİD tedavisinin süresinden bağımsız olarak yeni görme semptomları gözlenen hastaların tamamında görme fonksiyonu izlenmelidir. Periferal veya optik nöropati oluşması durumunda bu hastalarda ZİZOLİD kullanımının devamına veya durdurulmasına, potansiyel riskler değerlendirilerek karar verilmelidir. Antibiyotik kullanımı duyarlı olmayan bakterilerin üremesine ve buna bağlı olarak da süperenfeksiyon gelişmesine neden olabileceğinden böyle durumlarda uygun tedavi tedbirleri alınmalıdır. Linezolid ile tedavi edilen hastalarda konvülsiyon görüldüğü rapor edilmiştir; ancak bu vakaların bir kısmında hastanın nöbet geçmişi olduğu veya nöbet geçirebilme ile ilgi bazı risk faktörlerini taşıdığı da bildirilmiştir. ZİZOLİD, kontrolsüz hipertansiyonda, feokromasitomada, karsinoid sendromda veya tedavisiz hipertiroidizmde araştırılmamıştır. ZİZOLİD in güvenilirliği ve etkinliği 28 günden daha uzun süren tedavilerde araştırılmamıştır. Çocuk Hastalarda Kullanım : Linezolid in emniyeti ve etkinliği komplikasyonsuz deri ve deri yapısı enfeksiyonlarının tedavisinde 5 17 yaş arası çocuklarda ve diğer enfeksiyonların tedavisinde de 0 11 yaş arası çocuklarda yapılan kontrollü çalışmalarla desteklenmiştir. Linezolid in çocuk hastalardaki Cmaks ve V SS değeri, hastanın yaşı ne olursa olsun aynıdır. Ancak klirens en genç yaşta (>1 hafta) en yüksek olup, ondan sonra gitgide azalarak ergenlik yaşlarda erişkinlerdekine erişir. Buna bağlı olarak küçük yaşlarda düşük olan EAA ve yarı ömür değerleri de yaş ilerledikçe artar. 11 yaşına kadar olan çocuk hastalarda ZİZOLİD dozu 8 saatte bir 10 mg/kg olmalıdır. 12 yaş ve üstündeki çocuklara 12 saatte bir 600 mg ZİZOLİD verilmelidir.

7 Yaşları 7 günlükten az olan prematüre yeni doğmuşlar (gebelik yaşı 34 hafta) 12 saatte bir 10 mg/kg ZİZOLİD ile tedavi edilmelidir. Optimalin altında klinik yanıt alınırsa 8 saatte bir 10 mg/kg ZİZOLİD verilmesi düşünülür. Yaşlı Hastalarda Kullanım : ZİZOLİD tedavisi gören genç ve yaşlı (> 65 yaş) hastalar arasında ilacın etkinliği ve güvencesi yönünden bir farklılık görülmemiştir. Gebelikte ve Laktasyonda Kullanımı : Gebelikte kullanımı : Gebelik kategorisi C dir. Hamile kadınlarda Linezolid ile yapılmış yeterli ve iyi kontrollü araştırma bulunmamaktadır. ZİZOLİD gebelikte anneye sağlayacağı faydalar fetus için potansiyel risklerine uygunsa kullanılmalıdır. Laktasyonda kullanımı : Linezolid in anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir; ancak birçok ilaç süte geçtiğinden ZİZOLİD de emzirenlerde dikkatle kullanılmalıdır. Araç ve Makine Kullanmaya Etkisi : Linezolid in araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde herhangi bir etkisinin olduğu bildirilmemiştir. Hastanın Bilgilendirilmesi : - ZİZOLİD yemeklerle birlikte veya aç karnına alınabilir. - Hasta, yüksek tansiyonu olup olmadığını doktoruna bildirmelidir. - Hasta yüksek miktarda tiramin (yemek başına > 100 mg) içeren besinlerden kaçınmalıdır. Bunlar turşu, şarap, bira, soya sosu, peynir gibi bekletilmiş, fermante veya kurutulmuş besinlerdir. - Hasta psödoefedrin HCl veya fenilpropanolamin HCl içeren herhangi bir ilaç kullanıyorsa (ör : çeşitli soğuk algınlığı ilaçları) doktorunu bu konuda bilgilendirmelidir. - Hasta serotonin geri alım inhibitörleri veya antidepresan alıyorsa bu durumu doktoruna bildirmelidir. - Hasta görme ile ilgili olarak bir değişiklik yaşadığında doktorunu bilgilendirmelidir. - Nöbet geçmişi olan hasta bu durumu doktoruna bildirmelidir. - Antibiyotik kullanımına bağlı olarak görülebilen diyare genellikle ilaç bırakıldıktan sonra düzelir; fakat bazen son antibiyotik dozunun alınmasının üzerinden iki ay veya daha fazla zaman geçmiş olmasına rağmen hastalarda mide kramplarının ve ateşin de eşlik edebildiği sulu ve kanlı dışkılama görülebilir. Böyle bir durum ile karşılaşıldığında hasta en kısa süre içerisinde doktoru ile temasa geçmelidir.

8 YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER : Linezolid kullanımına bağlı olarak görülen yan etkilerin yetişkinlerdeki görülme sıklığı ile çocuk hastalarda görülme sıklığı birbirine yakındır. > % 10 : Merkezi Sinir Sistemi (MSS) : Baş ağrısı (< % 1 - % 11) Gastrointestinal Sistem : Diyare (% 3 - % 11) % 1 - % 10 : Merkezi Sinir Sistemi (MSS) : İnsomni (% 3), baş dönmesi (% 0,4 - % 2), ateş (% 2) Dermatolojik : Döküntü (% 2) Gastrointestinal : Bulantı (% 3 - % 10), kusma (% 1 - % 4), pankreas enzimlerinde yükselme (< % 1 - % 4), kabızlık (% 2), tat alma duyusunda değişiklik (% 1 - % 2), dil renginde değişiklik (% 0,2 - % 1), oral moniliyaz (% 0,4 - % 1), pankreatit. Genitoüriner : Vajinal moniliyaz (% 1 - % 2) Hematolojik : Trombositopeni (% 0,3 - % 10), hemoglobin miktarında azalma (% 0,9 - % 7), anemi, lökopeni, nötropeni; Not : Miyelosupresyon (anemi, lökopeni, pansitopeni ve trombositopeni dahil olmak üzere) Linezolid i iki haftadan daha uzun süre kullanan hastalarda daha sık olarak görülebilir. Hepatik : Anormal karaciğer fonksiyon test sonuçları (% 0,4 - % 1). Renal : Kan üre azotunda (BUN) yükselme (% 1 - % 2) Diğer : Mantar enfeksiyonu (% 0,1 - % 2), laktat dehidrogenaz düzeyinde yükselme (< % 1 - % 2). < % 1 : Bulanık görme, Clostridium difficile kaynaklı komplikasyonlar, kreatinin düzeyinde yükselme, dispepsi, hipertansiyon, lokalize karın ağrısı, şiddetli kaşıntı, laktik asidoz, periferal nöropati, optik nöropati, serotonin sendromu (diğer serotonerjik ajanlarla beraber kullanımda). BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

9 İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ : Monoamin oksidaz inhibisyonu : Linezolid monoamin oksidazın seçici olmayan ve geri dönüşümlü bir inhibitörüdür. Bundan dolayı adrenerjik ve serotonerjik ilaçlarla etkileşim potansiyeli vardır. Adrenerjik İlaçlar : Linezolid ve 100 mg ın üstünde tiramin birlikte verildiğinde kan basıncında yükselme görülür. Hastalar yüksek tiramin içerikli besinlerden (turşu, şarap, bira, soslar, peynir) kaçınmalıdır. İndirekt etki eden sempatomimetik, vazopresör ve dopaminerjik ajanlarla birlikte kullanıldığında bu ilaçların kan basıncı yükseltici etkilerinde artış görülebilir. Dopamin veya epinefrin gibi adrenerjik ajanların başlangıç dozları azaltılmalı ve istenen etkiyi elde edene kadar doz titre edilmelidir. Serotonerjik İlaçlar : Sağlıklı gönüllülere dekstrometorfan ve Linezolid birlikte verildiğinde serotonin sendromu görülmemiştir. Linezolid in diğer serotonerjik ilaçlarla etkileşimi ile ilgili araştırmalar sınırlı olduğundan birlikte kullanılırken, hiperpireksi ve zihinsel disfonksiyon gibi serotonin sendromu belirtilerine karşı dikkatli olunmalıdır. Sitokrom P450 ile metabolize olan ilaçlar : Linezolid sitokrom P450 (CYP) enziminde indüksiyon yapmaz. İnsanda sitokrom P450 enzim sistemi tarafından gösterilebilir düzeylerde metabolize olmaz ve klinikte önem taşıyan CYP izoformlarını inhibe etmez. Bundan ötürü Linezolid in P450 sistemi tarafından metabolize edilen ilaçlarla (varfarin, fenitoin) etkileşime girmesi beklenmez. Antibiyotikler : Aztreonam ve Gentamisin : Bu antibiyotikler Linezolid ile birlikte verildiklerinde, farmakokinetik özellikleri değişmez.

10 KULLANIM ŞEKLİ ve DOZU : ZİZOLİD ORAL SÜSPANSİYON un endike olduğu enfeksiyonların tedavisindeki dozu ve tedavi süresi aşağıda gösterilmiştir : Enfeksiyon Komplikasyonlu deri ve deri yapısı enfeksiyonları Toplumdan edinilmiş pnömoni, bakteremi dahil Nozokomiyal pnömoni Vankomisine dirençli Enterococcus faecium enfeksiyonları, bakteremi dahil Komplikasyonsuz deri ve deri yapısı enfeksiyonları Çocuk Hastalar için Doz ( 0 11 yaş arası) 8 saatte bir 10 mg/kg İV veya Oral** 8 saatte bir 10 mg/kg İV veya Oral** < 5 yaş : 8 saatte bir 10mg/kg 5 11 yaş : 12 saatte bir 10 mg/kg Oral** Erişkinler ve Adolesanlar için Doz (12 yaş ve üstü) 12 saatte bir 600 mg İV veya Oral** 12 saatte bir 600 mg İV veya Oral** Erişkin : 12 saatte bir 400 mg Adolesan : 12 saatte bir 600 mg Oral** Önerilen Tedavi Süresi gün gün gün ** ZİZOLİD FİLM TABLET veya ZİZOLİD ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ ile oral kullanım İntravenöz uygulamadan oral uygulamaya geçildiğinde doz ayarlaması gerekli değildir. ZİZOLİD İNFÜZYON ÇÖZELTİSİ ile tedavisine başlanan hastalar, klinik olarak gerekli olduğu zaman, klinisyenin takdirine bağlı olarak, ZİZOLİD FİLM TABLET veya ZİZOLİD ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ tedavisine geçebilirler. 7 günlükten küçük prematüre yeni doğmuşlar (gebelik yaşı < 34 hafta) zamanında doğan ve daha büyük bebeklere göre daha yüksek klirens ve EAA değerleri gösterir. Bunlara 12 saatte bir 10 mg/kg dozunda ZİZOLİD verilmelidir. Bu doza optimalin altında klinik yanıt veren hastalara 8 saatte bir 10 mg/kg dozunda ZİZOLİD verilebilir. Bütün yeni doğan bebekler için 7. günden itibaren ZİZOLİD dozu, 8 saatte bir 10 mg/kg dır. Metisiline dirençli Staphylococcus aureus enfeksiyonu olan erişkin hastalar 12 saatte bir 600 mg ZİZOLİD ile tedavi edilmelidir. Eğer tedavi sırasında bir doz unutulur / atlanırsa, fark edildiği an derhal alınmalıdır. Bir sonraki doz ise bu doza göre hesap yapılarak (tedavinin şekline göre 8 saat veya 12 saat

11 sonra) alınmalı ve tedaviye buna göre devam edilmelidir. Unutulan / Atlanan dozu telafi etmek için ilaç dozu artırılmamalıdır. Süspansiyonun Hazırlanması : ZİZOLİD ORAL SÜSPANSİYON, hazırlanması için toz olarak sunulmaktadır. Tozu gevşetmek için şişeye hafifçe vurunuz. Şişeye, işaretli yere kadar kaynatılmış ve soğutulmuş suyu iki kısımda ilave ediniz. Suyun ilk yarısını ilave ettikten sonra, tozun tamamının ıslanabilmesi için kuvvetlice çalkalayınız. Daha sonra suyun ikinci yarısını ilave ediniz ve homojen bir süspansiyon elde edebilmek için kuvvetlice çalkalayınız. Elde edilen süspansiyonun her 5 ml si 100 mg Linezolid içerir. Kullanmadan önce ; Şişeyi 3-5 kez nazikçe baş aşağı çeviriniz. ÇALKALAMAYINIZ. Hazırlamış olduğunuz süspansiyonu oda sıcaklığında saklayınız ve hazırlama tarihinden itibaren 21 gün içinde tüketiniz. DOZ AŞIMI ve TEDAVİSİ : Doz aşımı vakalarında semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır. Glomerüler filtrasyonun sürdürülmesi önemlidir. Hemodiyaliz Linezolid in daha çabuk elimine olmasını sağlayabilir. Linezolid in peritoneal diyaliz veya hemoperfüzyon ile uzaklaştırılmasıyla ilgili olarak ise bildirilmiş bir çalışma bulunmamaktadır. SAKLAMA KOŞULLARI : Çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. 25 C nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ ve AMBALAJ MUHTEVASI : ZİZOLİD 100mg/5ml ORAL SÜSPANSİYON İÇİN KURU TOZ, 200 ml lik cam şişede, 5 ml lik plastik ölçek ile birlikte. PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK DOZAJ ŞEKLİ: ZİZOLİD 2 mg/ml İnfüzyon Çözeltisi, 300 ml 1 ve 10 flakonluk kutularda RUHSAT SAHİBİ ve ÜRETİM YERİ : BİOFARMA İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Akpınar Mahallesi, Fatih Caddesi, No : 2, 34885, Samandıra - İSTANBUL RUHSAT TARİH ve NO : / 69 Prospektüs Onay Tarihi : Reçete ile satılır.

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2

12007864-02 CEFT 081201P7 Sayfa 2 CEFTĐNEX 300 mg FĐLM KAPLI TABLET FORMÜLÜ: Her film kaplı tablet 300 mg sefdinir, ayrıca boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLER: Farmakodinamik özellikleri: Ceftinex Tablet,

Detaylı

CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz

CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz CEFTİNEX 125 mg\5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak için kuru toz FORMÜLÜ: Her 5 ml süspansiyon; 125 mg sefdinir ayrıca koruyucu olarak sodyum benzoat, aroma verici olarak çilek ve krema aroması içerir. FARMAKOLOJİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LYNOZİD 600 mg film tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LYNOZİD 600 mg film tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LYNOZİD 600 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Linezolid 600.0 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 bakınız 3. FARMASÖTİK

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml de; Amoksisilin Klavulanik asit 250.00 mg 62.5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR

Detaylı

DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER

DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER DİRENÇLİ BAKTERİ ENFEKSİYONLARINA KARŞI KULLANILAN ANTİBİYOTİKLER 1. Vankomisin Vankomisin, Nocardia Orientalis in (eskiden Streptomyces orientalis olarak bilinen) belli suşlarından elde edilen amfoterik

Detaylı

Zyvoxid 2 mg/ml Enfüzyon Solüsyonu Steril-Apirojen. İzotonik, berrak, renksiz-sarı renkli, intravenöz enfüzyonluk solüsyon.

Zyvoxid 2 mg/ml Enfüzyon Solüsyonu Steril-Apirojen. İzotonik, berrak, renksiz-sarı renkli, intravenöz enfüzyonluk solüsyon. Zyvoxid 2 mg/ml Enfüzyon Solüsyonu Steril-Apirojen FORMÜLÜ: 1 ml solüsyonda; Linezolid Sodyum sitrat dihidrat Sitrik asit anhidr Dekstroz monohidrat Enjeksiyonluk su k.m. içerir. 2.00mg 1.64mg 0.85mg 50.24mg

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ZİZOLİD 100 mg/5 ml oral süspansiyon için kuru toz. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ZİZOLİD 100 mg/5 ml oral süspansiyon için kuru toz. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ZİZOLİD 100 mg/5 ml oral süspansiyon için kuru toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Linezolid 100.0 mg/5 ml Yardımcı madde(ler): Pudra şekeri

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 7 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae ve ozaenae,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 3,5 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae ve ozaenae,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg Yardımcı maddeler: Mannitol... 50 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS. DEMAX 10 mg FİLM TABLET

DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS. DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS DEMAX 10 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ : Her film tablet etken madde olarak 8.31 mg Memantin e eşdeğer 10 mg Memantin HCl ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MIKOSTATIN oral süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Nistatin 100.000 ünite/ml Yardımcı maddeler: Etanol Sukroz 8,07 mg/ml 500 mg/ml

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FUSİNAT 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristal selüloz PH 200, krospovidon, laktoz anhidrat,

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI EYESTIL 10 ml göz damlası 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde : 100 ml de : 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı maddeler : Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiyokolşikosid 4 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür

Detaylı

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RECBUTİN rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g kremde; Etkin madde: Trimebutin baz Ruskogenin 58.00 mg 5.00 mg Yardımcı maddeler: Setostearil alkol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LEVOSOL 30 mg/5 ml Şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: 1 ml de 6 mg levodropropizin içerir. Yardımcı maddeler: Sakkaroz, metil parahidroksi benzoat, propil parahidroksi benzoat, sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir film tablette 5 mg Levosetirizin dihidroklorür

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir film tablette 5 mg Levosetirizin dihidroklorür KULLANMA TALİMATI XYZAL 5 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablette 5 mg Levosetirizin dihidroklorür Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selülöz, laktoz monohidrat, kolloidal anhidrus

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MULTANZİM Draje Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. MULTANZİM Draje Ağızdan alınır. MULTANZİM Draje Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 300 mg pankreatin (en az 8000 FIP ünitesi lipaz; en az 9000 FIP ünitesi amilaz; en az 500 FIP ünitesi proteaz) ve 50 mg safra disperti (%

Detaylı

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablet; 120 mg feksofenadin hidroklorür ve boyar madde olarak ; titanyum dioksit, kırmızı demir oksit ve sarı demir oksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir. KULLANMA TALİMATI BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir. Yardımcı Maddeler: Diğer yardımcı maddeler için 6.1 e

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Her 15 ml de, 200 mg Guaifenesin bulunur. Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat bulunur. Yardımcı maddeler: Ksantan gum, gliserol, sodyum sitrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MUCOLATOR PLUS 600 mg Toz İçeren Saşe Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. MUCOLATOR PLUS 600 mg Toz İçeren Saşe Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI MUCOLATOR PLUS 600 mg Toz İçeren Saşe Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir saşede, 600 mg asetilsistein Yardımcı maddeler: Aspartam, sorbitol, betakaroten, portakal aroması. Bu ilacı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MEROZAN 1 g Enjektabl Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. MEROZAN 1 g Enjektabl Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI MEROZAN 1 g Enjektabl Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Meropenem trihidrat (1 g anhidr meropenem e eşdeğer) 1.14 g/flakon Yardımcı madde: Anhidr sodyum karbonat Bu

Detaylı

OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY

OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY OROHEKS % 0,2 ORAL SPREY FORMÜL %0.2 klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı madde olarak; gliserin, limon esansı ve nane esansı içerir. Bir püskürtme 0.15 ml dir ve 0.0003 g klorheksidin glukonat içerir.

Detaylı

Etkin madde: Her 5 ml ampul, 1 g L-karnitin iç tuz içerir. Yardımcı maddeler: Hidroklorik asit %10 ve enjeksiyonluk steril su.

Etkin madde: Her 5 ml ampul, 1 g L-karnitin iç tuz içerir. Yardımcı maddeler: Hidroklorik asit %10 ve enjeksiyonluk steril su. KULLANMA TALİMATI NEFRO-CARNITIN IV infüzyon solüsyonu içeren ampul Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her 5 ml ampul, 1 g L-karnitin iç tuz içerir. Yardımcı maddeler: Hidroklorik asit %10 ve enjeksiyonluk

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Nimesulide (mikronize) içermektedir. Yardımcı madde(ler): Laktoz

Detaylı

1000 ml sulu çözeltide 667 gram laktüloz

1000 ml sulu çözeltide 667 gram laktüloz Duphalac 670 mg/ml şurup Ağız yolundan uygulanır. Etkin madde: 1000 ml sulu çözeltide 667 gram laktüloz Yardımcı Maddeler: Duphalac Şurup hiçbir yardımcı madde içermemektedir. Duphalac Şurup, laktuloz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. Ürünün İsmi EUCARBON tablet 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi Etkin maddeler: Bir tablette; 180,0 mg bitkisel kömür, 50,0 mg kükürt, 105,0 mg senne (sinameki) yaprağı tozu ve 25,0

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. LYNOZİD 100 mg / 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. LYNOZİD 100 mg / 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ LYNOZİD 100 mg / 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Linezolid 100.00 mg / 5 ml Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 2 mg loperamid e eşdeğer 2,16 mg loperamid HCl içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 2 mg loperamid e eşdeğer 2,16 mg loperamid HCl içerir. KULLANMA TALİMATI LOPERAN 2 mg Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet 2 mg loperamid e eşdeğer 2,16 mg loperamid HCl içerir. Yardımcı maddeler: Mısır nişastası, laktoz, talk, jelatin, Mg stearat,

Detaylı

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır.

16 yaş altı hastalarda viral grip/ soğuk algınlığı veya suçiçeği durumlarında hekime danışılmadan kullanılmamalıdır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DENCOL Jel Sprey 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her 1 g jel, Etkin madde: Kolin salisilat içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol (%70) Karboksimetil selüloz sodyum 87.1 mg 70.0

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. TIENAM 500 mg I.V. enjektabl flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde(ler): Her bir flakon steril olarak 500 mg imipenem (imipenem monohidrat olarak) ve 500 mg silastatin (silastatin

Detaylı

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır.

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. TENOX KAPSÜL FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri Tenoksikam kuvvetli

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. PULMĐSTAT FORT 22.5mg / 5ml şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup, 22,5 mg butamirat sitrat içerir.

KULLANMA TALĐMATI. PULMĐSTAT FORT 22.5mg / 5ml şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup, 22,5 mg butamirat sitrat içerir. PULMĐSTAT FORT 22.5mg / 5ml şurup Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: Her 5 ml şurup, 22,5 mg butamirat sitrat içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum sakarin dihidrat, karboksimetil selüloz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MAFLOR saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MAFLOR saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAFLOR saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Probiyotik (Bifidobacterium animalis ssp lactis B94) (Min. 5x10 9 CFU 5 Milyar aktif probiyotik ), 60,00

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 3,5 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI LEVOPRONT öksürük şurubu Ağızdan alınır. Etkin madde: 1 ml de 6 mg Levodropropizin içerir. Yardımcı maddeler: Metil paraben, propil paraben, sakkaroz, kiraz aroması, monohidrat sitrik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BATTICON Pomad 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 10.00 g Yardımcı Maddeler Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Ayrıca diğer antiseptiklerle birlikte erisipel, lupus erithematozus gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardımcıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Ayrıca diğer antiseptiklerle birlikte erisipel, lupus erithematozus gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardımcıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI İHTİYOL POMAT 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin m addeler: Her bir 20 g lık İHTİYOL POMAT, 2 g ihtiyol içerir. Y ardım cı m addeler: Yardımcı maddeler

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MEROSİD 1000 mg I.V. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. MEROSİD 1000 mg I.V. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI MEROSİD 1000 mg I.V. Enjeksiyonluk Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her flakonda 1000 mg meropenem e eşdeğer miktarda 1140 mg meropenem trihidrat. Yardımcı madde:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GASTEROL 40 mg Film Tablet GASTEROL 40 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet 40 mg famotidin içerir. Yardımcı maddeler: Nişasta, Mikrokristalin selüloz, Talk, Magnezyum

Detaylı

Meronem bolus intravenöz enjeksiyon için enjeksiyonluk su ile veya intravenöz infüzyon için uygun bir infüzyon sıvısı ile çözülür.

Meronem bolus intravenöz enjeksiyon için enjeksiyonluk su ile veya intravenöz infüzyon için uygun bir infüzyon sıvısı ile çözülür. MERONEM 500 mg IV Enjeksiyon için Toz İçeren Flakon Steril, apirojen Formülü: Beher flakon etken madde olarak 500 mg meropenem anhidre eşdeğer 570 mg meropenem trihidrat ve yardımcı madde 104 mg anhidr

Detaylı

CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler

CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler CABASER Tabletin etken maddesi olan kabergolin, güçlü ve uzun süreli

Detaylı

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : 0.45 ml lik enjektör içinde; Tinzaparin sodyum 4 500 IU Anti-Xa Sodyum asetat, 3H2O 2.25 mg Enjeksiyonluk su k.m. 0.45 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Tinzaparin

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI TEARON % 0.05 Oftalmik Emülsiyon Đçeren Tek Dozluk Flakon 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her 1 ml de etkin madde olarak 0.5 (%0.05) mg siklosporin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sulandırılmadan önce; her 100 gram granül, 787

Detaylı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5 Şimdi KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Yaşlılık Düşük bağışıklık Hırıltılı öksürük Kirli ortam Pasif içicilik Zamanı Tekrarlayan

Detaylı

SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin

SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin FORMÜLÜ Her Sporex Mikropellet kapsül 100 mg itrakonazol içerir. Kapsül boyar maddeleri: titanyum dioksit, eritrosin, indigotin

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİBEST % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir gram krem 20 mg Fusidik asit içerir. Yardımcı maddeler: Bir gram krem 150 mg Propilen

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HEDNAVİR, somon renkte, bikonveks, bir yüzünde E olan film kaplı tabletler halindedir. Her kutuda 30 tablet vardır.

KULLANMA TALİMATI. HEDNAVİR, somon renkte, bikonveks, bir yüzünde E olan film kaplı tabletler halindedir. Her kutuda 30 tablet vardır. KULLANMA TALİMATI HEDNAVİR 0,5 mg film kaplı tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir film kaplı tablet 0,5 mg entekavir içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mikrokristalin selüloz, krospovidon,

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir.

ÜRÜN BİLGİSİ. 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir. ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI ALZAMED 5 mg Film Tablet 2. BİLEŞİM Etkin madde: Donepezil hidroklorür 5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. OXXA ŞURUP ( %4 Asetilsistein içeren Şurup hazırlamak için Granül ) Ağız yoluyla uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. OXXA ŞURUP ( %4 Asetilsistein içeren Şurup hazırlamak için Granül ) Ağız yoluyla uygulanır. KULLANMA TALİMATI OXXA ŞURUP ( %4 Asetilsistein içeren Şurup hazırlamak için Granül ) Ağız yoluyla uygulanır. Etkin madde: Her 5 ml şurup 200 mg (%4) asetilsistein içerir Yardımcı maddeler: Metil paraben

Detaylı

Kurutulmuş Hedera helix folium (Duvar sarmaşığı yaprağı) ekstresi 0.7 gram (5-7.5:1) Ekstraksiyon solvanı (Etanol)

Kurutulmuş Hedera helix folium (Duvar sarmaşığı yaprağı) ekstresi 0.7 gram (5-7.5:1) Ekstraksiyon solvanı (Etanol) KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROSPAN Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : 100 ml şurup aşağıdakileri içerir: Kurutulmuş Hedera helix folium (Duvar sarmaşığı yaprağı)

Detaylı

KİDYFEN PEDİATRİK SÜSPANSİYON

KİDYFEN PEDİATRİK SÜSPANSİYON B. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI: Kidyfen Pediatrik Süspansiyon. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ: Maddeler Miktar (g) Ibuprofen 2.000 g. Şeker 66.000 g. % 70'lik Sorbitol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. KULLANMA TALİMATI ZADİTEN oral damla Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. Yardımcı maddeler: Propil paraben

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ZİZOLİD 400 mg film tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ZİZOLİD 400 mg film tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ZİZOLİD 400 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Linezolid 400.0 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız 3. FARMASÖTİK

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. TAMİRAL 7,5 mg/5 ml Şurup Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. TAMİRAL 7,5 mg/5 ml Şurup Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI TAMİRAL 7,5 mg/5 ml Şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup 7,5 mg butamirat sitrat içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum sakarin, benzoik asit, sodyum karboksimetil selüloz,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KARDOZİN 2 MG TABLET KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir. Yardımcı maddeler için,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GAVISCON likit Ağız yoluyla alınır. Her bir 5 ml süspansiyon; Etkin madde: 250,00 mg sodyum aljinat ve 133,50 mg sodyum bikarbonat ve 80 mg kalsiyum karbonat, Yardımcı maddeler: Karbomer,

Detaylı

FİNARİD 5 mg FİLM TABLET

FİNARİD 5 mg FİLM TABLET FİNARİD 5 mg FİLM TABLET FORMÜL Bir Finarid Film Tablet 5 mg finasterid ve boyar madde olarak sarı demir oksit, titanyum dioksit, sunset sarısı, indigo karmin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Finasterid,

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI PULMOREST 30mg/5ml şurup 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: 1 ml şurup için: Levodropropizin 6,0 mg Yardımcı maddeler: Sakkaroz Metil paraben (E218)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI BELOGENT merhem Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1 gram merhemde dipropiyonat formunda 0,5 mg a eşdeğer betametazon ve sülfat formunda 1,0 mg a eşdeğer gentamisin bulunmaktadır.

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ALORES 2.5mg/5ml Şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml (1 ölçek) şurup 2.5 mg desloratadin içerir. Yardımcı maddeler: Propilen glikol, sorbitol %70, sitrik asit monohidrat, sodyum sitrat, sodyum

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin/çocuğunuz için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin/çocuğunuz için önemli bilgiler içermektedir. BUTİROL 7.5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup, 7.5 mg butamirat sitrat (1,5 mg/ml) içerir. Yardımcı maddeler: Nipagin M, sodyum sakarin, portakal aroması, gliserin, sorbitol.

Detaylı

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül FORMÜLÜ: Her kapsülde mide asidine dayanıklı enterik kaplı mikropelletler halinde; Lansoprazol 30 mg Boyar madde olarak: Kinolin sarısı (E 104), İndigokarmin (E 132), Titandioksit

Detaylı

OXXA ŞURUP. % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül

OXXA ŞURUP. % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül OXXA ŞURUP % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül FORMÜLÜ Sulandırıldıktan sonra her 5 ml şurup 200 mg (%4) asetilsistein içerir. Yardımcı maddeler: Metil-propil paraben (koruyucu), portakal esansı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ZYVOXID 2 mg/ml enfüzyon solüsyonu 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde: Yardımcı maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ZYVOXID 2 mg/ml enfüzyon solüsyonu 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde: Yardımcı maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ZYVOXID 2 mg/ml enfüzyon solüsyonu 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Linezolid 2 mg/ml Yardımcı maddeler: Dekstroz monohidrat(glukoz) Sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI MELANDA

KULLANMA TALİMATI MELANDA KULLANMA TALİMATI MELANDA 10 mg/g oral damla Ağızdan alınır. Etkin Madde: Her 1 g oral damla; 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin hidroklorür içerir. Yardımcı Maddeler: Sorbitol (E 420), potasyum

Detaylı

CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml

CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml CİSPLATİNUM - ONKO INJECTION 10 mg/20 ml FORMÜLÜ Aktif madde Cisplatinum 10 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür 180 mg (stabilizatör olarak), Hidroklorik asit 9.8 mg (ph'ı ayarlamak amacıyla), Enjeksiyonluk

Detaylı

LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON

LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON LARGOPEN 250 mg SÜSPANSİYON FORMÜLÜ: Her 5 ml lik ölçekte; 250 mg Amoksisilin e eşdeğerde Amoksisilin trihidrat bulunur. Tat ve aroma verici: Şeker, Sodyum sakkarin, ahududu esansı; Boyar madde: Eritrosin.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks film kaplı tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks film kaplı tabletler. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OSTEOFLEX Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Maddeler: Glukozamin Sülfat Bunda: Serbest Glukozamin (kabuklu deniz hayvanından elde edilen)

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERRAMYCIN deri merhemi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 gram merhemde 30 mg oksitetrasiklin e eşdeğer oksitetrasiklin hidroklorür ve 10.000

Detaylı

DESLORAN, HDPE kapaklı 150 ml lik şişelerde ambalajlanmıştır.

DESLORAN, HDPE kapaklı 150 ml lik şişelerde ambalajlanmıştır. KULLANMA TALİMATI DESLORAN 2,5 mg/5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml (1 ölçek ) şurup etkin madde olarak 2.5 mg desloratadin içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol, sitrik asit monohidrat, sodyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. LYNOZİD 600 mg/300 ml İ.V. İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon. y.m. (ph ayarı için)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. LYNOZİD 600 mg/300 ml İ.V. İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon. y.m. (ph ayarı için) 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ LYNOZİD 600 mg/300 ml İ.V. İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her bir ml çözeltide 2 mg linezolid. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1. Terapötik endikasyonlar Hafif ve orta dereceli ağrı ve ateşin semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1. Terapötik endikasyonlar Hafif ve orta dereceli ağrı ve ateşin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PİROFEN FORTE SUPOZİTUAR 325 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Paracetamol 325 mg Yardımcı maddeler için bölüm 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTİK

Detaylı

KAN DOLAŞIMI İNFEKSİYONLARI VE DAPTOMİSİN

KAN DOLAŞIMI İNFEKSİYONLARI VE DAPTOMİSİN KAN DOLAŞIMI İNFEKSİYONLARI VE DAPTOMİSİN Dr. Kaya Süer Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Kan dolaşımı enfeksiyonlarının tanımı Primer (hemokültür

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SINECOD depo tablet 50 mg Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. SINECOD depo tablet 50 mg Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI SINECOD depo tablet 50 mg Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir depo tablet 50 mg butamirat sitrat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz, tartarik asit, povidon K30, hidroksipropil metil

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. TĐORELAX 4 mg/2 ml IM ampul Steril-apirojen Kas içine uygulanır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: Bir ampulde, 4 mg tiyokolşikosid bulunur. Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, distile su. Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

Eklem Protez Enfeksiyonlarında Antimikrobiyal Tedavi

Eklem Protez Enfeksiyonlarında Antimikrobiyal Tedavi Eklem Protez Enfeksiyonlarında Antimikrobiyal Tedavi Dr. Çağrı Büke Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı 26.12.15 KLİMİK - İZMİR 1 Eklem protezleri

Detaylı

12004988-00 KT250 mg-080509p11

12004988-00 KT250 mg-080509p11 CLARICIDE 250 mg Film tablet FORMÜLÜ: Her tablet; 250 mg klaritromisin, koruyucu madde olarak sorbik asid ve boyar madde olarak da kinolin sarısı lak ve titandioksit içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Klaritromisin

Detaylı

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı).

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı). Glucobay 100 Tablet Akarboz Formülü : 1 tablet Glucobay 100, 100 mg akarboz içerir. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikler: Glucobay ın aktif maddesi olan akarboz bir alfa - glukozidaz inhibitörüdür.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FENİSTİL Jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g jel, 1 mg dimetinden maleat içerir. Yardımcı maddeler: Propilen glikol, benzalkonyum klorür

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. GİSMOTAL 24 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. GİSMOTAL 24 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI GİSMOTAL 24 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül Ağızdan alınır. Etkin madde: Sulandırılmadan önce; her 100 gram toz, 787 mg trimebutin içerir. Sulandırıldıktan sonra; her

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. EKSPAZ, 30, 60 ve 90 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır.

KULLANMA TALİMATI. EKSPAZ, 30, 60 ve 90 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır. KULLANMA TALİMATI EKSPAZ 40 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablet 40 mg otilonyum bromür içerir. Yardımcı madde: Laktoz granül, krospovidon, sodyum nişasta glikolat, kolloidal

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 ml oral çözeltide 0.5 mg levosetirizin dihidroklorür

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 ml oral çözeltide 0.5 mg levosetirizin dihidroklorür KULLANMA TALİMATI XYZAL 0.5 mg/ml oral çözelti Ağızdan alınır. Etkin madde: 1 ml oral çözeltide 0.5 mg levosetirizin dihidroklorür Yardımcı maddeler: Maltitol, gliserol, metil parahidroksibenzoat, propil

Detaylı

FUCITHALMIC VISKOZ GÖZ DAMLASI %1

FUCITHALMIC VISKOZ GÖZ DAMLASI %1 KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİTHALMİC viskoz göz damlası % 1 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : %1 anhidr maddeye ekivalan fusidik asit hemihidrat içerir. Yardımcı maddeler

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir enterik kaplı tablet 250 mg B 1 vitamini, 250 mg B 6 vitamini ve 1 mg B 12 vitamini içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film tablet. Beyaz, bir yüzü çentikli, yuvarlak, bikonveks film kaplı tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film tablet. Beyaz, bir yüzü çentikli, yuvarlak, bikonveks film kaplı tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LYNOZİD 600 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Linezolid 600.0 mg Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz sodyum 34,0 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik

SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik SEFBAKTAM 1 g ENJEKTABL FLAKON Steril, Apirojen Antibiyotik FORMÜLÜ: Her Sefbaktam flakonu 1000 mg sulbaktam a eşdeğer sulbaktam sodyum + 1000 mg sefoperazon a eşdeğer sefoperazon sodyum içerir. Beraberindeki

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CASODEX film tablet 28 tablet içeren ambalajda sunulmaktadır.

KULLANMA TALİMATI. CASODEX film tablet 28 tablet içeren ambalajda sunulmaktadır. KULLANMA TALİMATI CASODEX 50 mg film tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde : 50 mg bikalutamid Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, magnezyum stearat, polividon, sodyum nişasta glikolat, metil hidroksi

Detaylı

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin

ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin ZĐMAKS 100 mg /5 ml ORAL SÜSPANSĐYON HAZIRLAMAK ĐÇĐN KURU TOZ 3. Jenerasyon Sefalosporin Pediatrik Kullanım Đçin FORMÜLÜ: Hazırlanmış süspansiyon her 5 ml sinde (1 ölçek) 100 mg Sefiksim (Koruyucu; Sodyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STAFİNE krem %2 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Bir gram kremde;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STAFİNE krem %2 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Bir gram kremde; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STAFİNE krem %2 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Bir gram kremde; Etkin madde: Fusidik asit 20,00 mg (fusidik asit anhidr olarak) Yardımcı madde(ler): Butilhidroksianisol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. NODİZİL 600 mg/300 ml I.V. İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. NODİZİL 600 mg/300 ml I.V. İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ NODİZİL 600 mg/300 ml I.V. İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Linezolid 2 mg/ml Yardımcı maddeler: Dekstroz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BUTİROL 7.5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. BUTİROL 7.5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır. BUTİROL 7.5 mg/5 ml şurup Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 5 ml şurup, 7.5 mg butamirat sitrat (1,5 mg/ml) içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol sıvı kristalize olmayan (%70), gliserol,

Detaylı