ŞAHIS YAYINCI (kendi kitabını yayınlayan kişiler) BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ŞAHIS YAYINCI (kendi kitabını yayınlayan kişiler) BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ"

Transkript

1 ISBN Türkiye Ajansı

2 ŞAHIS YAYINCI (kendi kitabını yayınlayan kişiler) BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ ISBN SİSTEMİNE KAYITLI [Daha önce ISBN li (ISBN , ISBN ) kitap yayınlamış] ŞAHIS YAYINCILAR İÇİN

3 ŞAHIS (kendi kitabını yayınlayan kişiler) YAYINCI BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ Güncelleme işleminin yapılabilmesi için öncelikle üye no ve şifrenin şahısa ulaşmış olması gerekmektedir. Üye no ve şifre şahısa ulaşmadı ise adresine ad, soyad ve yayıncı ön sayısı (ya da yayında kullanılan ISBN) yazılarak üye no ve şifrenin gönderilmesi istediğinizi belirten bir e-posta gönderilmelidir.

4 LGİLERİNİN N GÜNCELLENMESG NCELLENMESİ ÜYE NO ŞİFRE Üye no ve şifrenizi yazarak GİRİŞ kısmına basınız.

5 LGİLERİNİN N GÜNCELLENMESG NCELLENMESİ Yayımcı Türü Yayımcı bilgileri işleminde ilk işlem Yayımcı Türünü şahıs olarak seçilmesidir.

6 LGİLERİNİN N GÜNCELLENMESG NCELLENMESİ Yayımcı Bilgi Formunun doldurulması sırasında istenilen bilgiler YARDIM kutucukları dikkate alınarak, tam ve doğru olarak doldurulmalıdır.

7 LGİLERİNİN N GÜNCELLENMESG NCELLENMESİ Nüfus hüviyet cüzdanınızda yazılı tam adınızı yazınız.

8 LGİLERİNİN N GÜNCELLENMESG NCELLENMESİ Nüfus hüviyet cüzdanınızda yazılı soy adınızı yazınız.

9 Cinsiyetinizi işaretleyiniz.

10 Mesleğinizi yazınız. Örnek: Kütüphaneci, Gazeteci, Akademisyen, Bankacı, Emekli vd.

11 Öğrenim durumunuzu yazınız.

12 T.C. Kimlik Numaranızı yazınız. T.C. Vatandaşı olmayan yayımcılar pasaport numaralarının önüne sıfır 0 ekleyerek 11 haneye tamamlamalıdır. Örnek :

13 Yayımcı İletişim Bilgileri Yayıncı iletişim bilgileri tam ve doğru olarak doldurulmalıdır. Yayımcı iletişim bilgilerinde meydana gelen değişiklikler, yayımcılar tarafından ISBN sisteminden de de değiştirilmelidir.

14 Yayınlanacak materyal sayısı (baskı adedi değil) 1. Daha önce yayınlanan (ISBN li ya da ISBN siz) materyal (ISBN kapsamına giren kitap, harita, sesli kitap, elektronik kitap vb.) sayısı (ilk yayın ise 1 yazılmalıdır). 2. Bu yıl yayınlanması düşünülen materyal sayısı, 3. Gelecek 10 yılda yayınlanacak tahmini materyal sayısı. Yayımcılara tahsis edilecek grupları belirleme yetkisi ISBN Türkiye Ajansı na aittir.

15 Yayın Yapılan Ortamlar Yayın yapılan ortamların belirlenmesi, yayımcıların ulusal ve uluslararası yayıncı kataloglarında daha iyi tanıtılmasını sağlayacaktır.

16 Yayın Yayımcıların Yapılan en Ortamlar çok yayın yaptığı ilk Yayın üç konunun yapılan ortamların tespiti Yayımcıların belirlenmesi, hangi yayımcıların konuda ulusal daha çok ve uluslararası kitap yayınladığı yayıncı ve yayımcıların kataloglarında kataloglarda daha iyi doğru tanıtılmasını olarak tanıtılması sağlayacaktır. için yayın yapılan konuları öncelik sırasına göre yazınız.

17 Tüm bilgiler girildikten sonra, verilerin sisteme yüklenebilmesi için KAYDET düğmesine basılmalıdır.

18 Kayıt onaylamadan, iptal seçilerek yayımcı bilgilerinde değişiklikler yapılabilir, tamam seçilerek bilgilerin ISBN sistemine gönderilmesi sağlanacaktır.

19 Tamam seçilerek bilgilerin ISBN sistemine gönderilmesi sağlanacaktır.

20 Kaydedilen Şahıs Yayımcı Başvuru Formu güncelleme bilgileri Yayımcı Başvuru Formunun Çıktısı bölümü seçilerek alınabilir.

21 Çıktısı alınan Şahıs Yayımcı Başvuru Formu (Şahıs yayıncılarımız için yalnızca bu form) imzalı olarak en geç 15 gün içinde kargo, posta ya da elden ISBN Türkiye Ajansına ulaştırmaları gerekmektedir.

22 Şahıs Yayımcı Başvuru Formu (Şahıs yayıncılarımız için yalnızca bu form) ISBN Türkiye Ajansına ulaştığında bilgiler kontrol edilerek yayımcı kaydı onaylanacak ve şahıs yayımcıya üye no ve şifresi e-posta ile bildirilecektir.

23 Üye No Şifre Üye no ve şifre ile sisteme erişerek, yeni yayınlanacak materyaller için ISBN başvurusunda bulunulabilir.

24 ISBN Yeni Materyal Başvurusu Üye no ve şifre kullanılarak sisteme erişildiğinde, ISBN bölümünün altında bulunan Yeni Materyal Başvurusu kısmı seçilerek yeni yayınlanacak materyalleri için ISBN başvurusunda bulunulabilir.