ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KODU ADI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI"

Transkript

1 ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği Milli Mücadele'nin anlam ve öneminin kavranmasını sağlamaktır. TUR181 Türk Dili I Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki konumu, Türk dilinin gelişimi ve tarihi devreleri, Türk dilinin bugünkü durumu ve yayılma alanları, Türkçenin ses özellikleri ve ses bilgisi ile ilgili kurallar, Türkçenin yapım ve çekim ekleri, Türkçenin kelime türleri ve kelime grupları, cümlenin öğeleri. YDL183 Yabancı Dil I Dersin içeriği İngilizce dilinin temel dilbilgisi konularını öğretmek için tasarlanmıştır. Bu konular: To be, there is/are, have/has got, tenses, modals, passives, conditionals, noun clauses, reported speech, gerunds/infinitives konularıdır. STT119 Matematik I 2 1 2,5 3 Temel Matematiksel Kavramlar, Sayılar, Denklemler, Sayı Sistemleri, Bölme-Bölünebilme, Rasyonel Sayılar, Üslü-Köklü İfadeler, Çarpanlara Ayırma, Eşitsizlik Sistemleri, Trigonometri, Açılar, Üçgenler, Çokgenler, Çember ve Daire, Cisimlerin Alan ve Hacimleri. STT103 Doğal Lifler Lif tanımı, tekstil liflerinin sınıflandırılması, tekstil liflerinin mekanik, fizksel, kimyasal özellikleri, Bitkisel lifler (tohum lifleri, sak lifleri, yaprak lifleri, meyve lifleri), hayvansal lifler (deride meydana gelen lifler, spesiyal lifler, salgı lifleri) elde edilişleri, fizikselkimyasal yapısı ve özellikleri, mikroskopik görünüşleri, standartları olumlu ve olumsuz özellikleri, bakım özellikleri.

2 STT121 Konfeksiyon Teknolojisi Hazır Giyim sanayinin tanımı özellikleri, ülkemizdeki gelişimi, hazır giyim sanayinde pazarlama, hammadde deposu, hazır giyim üretiminde kesim, dikim, ütü işlemi ve kalite kontrol. STT123 Yün İplikçiliği Türkiye de ve Dünyada Tekstilin yeri, önemi ve geleceği, yünün elde edilişleri, sınıflandırılmaları, Türkiye deki ve dünyadaki durumu yün iplikçiliğinde kullanılan makine parkı, çalışma elemanları, çalışma prensipleri, görevleri ve teknolojik şemaları. STT125 Temel Sanat Eğitimi Hazır Giyim alanında sanat bilgilerinin yeri ve önemi; Çizim teknikleri; Çizimle ilgili örnekler ve temel terimler. STT127 Pamuk İlikçiliği I Harmanlama, açma, temizleme kavramları, ilk işlemler. Harman-hallaç makineleri ve bu makinelerin çalışma sistemleri, işletilmeleri, hesapları giren ve çıkan ürün kontrolü. Ham pamuktan bir materyal tabakası eldesi. Tarak makinesinin çalışma prensibi, fonksiyonu, materyalin tek lif halinde açılması ve temizlenmesi, Bir materyal tabakasından band (şerit) elde edilmesi, çekim -dublaj düzgünleştirme, çekim makineleri, ince tarama, penye makinesi, kesin temizleme penye bandı eldesi. STT129 Bilgi ve İletişim Teknolojisi Bilgisayar sistemleri ile ilgili temel bilgiler, bilgisayar donanım ve yazılımına giriş, DOS ve WINDOWS işletim sistemleri, kelime işlem, sunu hazırlama, tablolama ve grafik uygulamaları, veritabanı kullanımı, internet, e-posta kullanımı. STT131 Dokuma Teknolojisi Dokumacılığa giriş, dokuma tekniği, dokuma kumaş yapısı, temel örgüler, dokuma ve tahar planı; tahar işlemi ve çözgü düğümleme; kumaş tasarım ilkeleri ve üretim hesapları; türetilmiş örgüler ve basit dokuma kumaşlar; dokuma kumaş desenlendirme teknikleri; karmaşık yapılı dokuma kumaşlar.

3 STT133 Geleneksel Nakışlar Elde Türkişi işleme; Hesapişi işleme; Yardımcı iğne teknikleri işleme; Tel kırma işleme. STT135 Bilgisayar Destekli Kalıp Hazırlama Hazır Giyim alanında modelhane bölümünün ve bilgisayar kullanımının yeri ve önemi; Bilgisayarda kalıp hazırlama teknikleri; Bilgisayarda kalıp hazırlama aşamaları; Bilgisayarda çeşitli giysi temel kalıplarını hazırlama.

4 2.YARIYIL AIT182 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II Siyasal Alanda Yapılan İnkılâplar, Hukuk Alanında Yapılan İnkılâplar, Eğitim ve Kültür Alanında Yapılan İnkılâplar, İktisâdi Alanda Yapılan İnkılâplar, Sosyal Alanda Yapılan İnkılâplar, Atatürk İlkeleri, Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası, İkinci Dünya Savaşı Yıllarında Türkiye, Jeopolitik Kavramı ve Türkiye nin Jeopolitiği. TUR182 Türk Dili II Cümlenin ne olduğu, cümlenin öğelerinin neler olduğu, bir cümlenin tahlilin nasıl yapılması gerektiği ve cümle inceleme örnekleri, cümle türleri, genel kompozisyon bilgileri, yazılı kompozisyonda kullanılacak plan, yazılı ve sözlü anlatım türlerinin neler olduğu ve bunların örnekleri, anlatım biçimleri ve paragrafta düşünceyi geliştirme yollarının neler olduğu, anlatım bozuklukları ve uygulaması, bilimsel yazıların uygulanmasında uyulacak kurallar. YDL184 Yabancı Dil II Bu dersin içeriği şu şekilde tasarlanmıştır: Adjectives and adverbs, relative clauses, adverbial clauses, pronouns, nouns, quantifiers, articles, causatives, tag questions, prepositions. STT120 Matematik II Lineer denklem sistemleri ve matrisler, limit ve süreklilik, türev ve uygulamaları, integral ve uygulamaları, diferansiyel denklemler, istatistik, olasılık. STT122 Yapay Lifler 2 1 2,5 3 Kimyasal lif tanımı, tarihçesi, Dünyada ve Türkiye deki durumları, temel özellikleri, elde edilme prensipleri ve yöntemleri, tekstürizasyon ve tekstüre lif elde etme yöntemleri, rejenere lifler, sentetik lifler. STT124 Dokuma Analizi 1 1 1,5 2 Dokuma kumaş yapı analizi yapmak, Kumaş renk rapor analizi yapmak, Bezayağı-dimi-saten dokudan mamul kumaşların analizi, Tek katlı-çok katlı kumaşların örgü analizini yapmak.

5 STT126 Kimya Maddenin özellikleri ve ölçümü. Atomlar ve atom kuramı. Kimyasal bileşikler. Kimyasal tepkimeler. Gazların özellikleri ve gaz kanunları. Termokimya, Periyodik çizelge ve bazı atom özellikleri, Kimyasal bağlar I; temel kavramlar. Kimyasal bağlar II; bağ kuramları. Sıvılar, katılar ve moleküller arası kuvvetler. STT128 Giysi Teknik Çizimi Temel çizgiler, Geometrik çizimler, Giysi detayları teknik çizimi, Giysi teknik çizimi, Model araştırması, Model çizimi. STT110 Staj Staj eğitimi boyunca öğrenci, mesleki bilgi ve becerisinin yanı sıra iletişim kabiliyeti, takım ve teçhizat kullanma yeteneği, algılama gücü, sorumluluk duygusu, çalışma hızı, zaman yönetimi, grup çalışması gibi konularda öğrendiği bilgileri pratiğe dökecektir. STT130 İplik Testleri Tekstil ham maddelerinde (Doğal ve yapay liflerde), işlem kademelerinde, yarı-tam mamullerde, ipliklerde standartlara (TSE ve uluslararası standartlara ) uygun olarak fiziksel tekstil muayenelerini yapmak ve muayene bulgularını değerlendirmektir. STT132 Pamuk İplikçiliği II Kısa lif iplikçiliğinde, fitil, ring ve OE-rotor iplik makinelerinin yapıları, çalışma sistemleri, teknik imkânları, işletilmeleri, hesapları, kontrolleri, materyalin işlenmesi ve ipliğin üretilmesi için gerekli her türlü bilgi ve becerilerdir. STT134 Moda Pazarlama Moda pazarlama planlaması, önemi ve yararları, planlama süreci ve çeşitleri Moda müşterileri, davranışları ve müşterilerin moda pazarlamaya etkileri, Modada ürün oluşturma süreci, Moda pazarlamada marka kavramı, fonksiyonları, marka yönetimi ve marka yapılandırma, Moda ürün ve hizmetlerinin fiyatlandırılması.

6 STT136 E-Ticaret Ekonominin değişen yönü ve bilgi işleme, elektronik ticaretin tanımı, elektronik ticaret araçları, internetin tanımı ve gelişimi, elektronik ticarette güvenlik sorunu. STT138 İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku İş hukuku temel özellikleri ve kavramları, sosyal güvenlik kurumu, iş sağlığı ve güvenliğinin genel prensipleri, sağlık ve güvenlik konusunda devlet işveren ilişkileri. STT140 Moda Pazarlama Moda pazarlama planlaması, önemi ve yararları, planlama süreci ve çeşitleri Moda müşterileri, davranışları ve müşterilerin moda pazarlamaya etkileri, Modada ürün oluşturma süreci, Moda pazarlamada marka kavramı, fonksiyonları, marka yönetimi ve marka yapılandırma, Moda ürün ve hizmetlerinin fiyatlandırılması.

7 3.YARIYIL STT231 Hazır Giyim Üretim Teknikleri I 5 1 5,5 6 Birleştirme dikişleri, yedirme dikişleri, basit dikişler, çıma-gaze dikişi, köşeli ve yuvarlak dikim egzersizleri. Örnek kumaş parçaları üzerine dikim çalışmaları. Etekte pens, yırtmaç, fermuar, astar ve kemer dikimi. Pantolonda pens, pili, cep, patlet ve kemer dikimi. Bluzda pens, kol yırtmacı ve manşet, yaka dikimi. Şekline göre pervaz çalışması. STT233 Kalıp Hazırlama ve Model Uygulama Tekn.I 5 1 5,5 6 Hazır Giyim alanında modelhane bölümünün yeri ve önemi; Kalıp hazırlama teknikleri; Kadın vücut tiplerini ve oranları; Kalıp hazırlama aşamaları, Giyim çeşitlerinin temel kalıplarının hazırlanması, temel etek ve pantolon kalıplarının hazırlanması, etek ve pantolon çeşitlerinin kalıplarının hazırlanması. STT235 Kalite Güvence ve Standartları Kalite Kavramı, Standart ve Standardizasyon, Standardın üretim ve hizmet sektöründe önemi, Yönetim kalitesi ve standartları, Yönetim kalitesi ve standartları, Çevre standartları, Stratejik yönetim Yönetime katılma, Süreç yönetim sistemi, Kaynak yönetim, Toplam kalite kontrol sistemi, Üretimde kalite kontrolü, Muayene ve örnekleme, Toplam kalite yöntemi. STT237 Üretim Planlaması İşyeri planlaması ve proje akış planlaması, işletme organizasyonunun alanları, işletme üretim sistemlerinin planlanması, iş planlaması ve iş biçimlendirilmesi, malzeme ve işçilik maliyetlerini hesaplama. STT219 Konfeksiyon Yardımcı Malzemeleri Astar ve tela, Dolgu ve destek malzemeleri, Dikiş ipliği, Kapama gereçleri, Aksesuarlar, Süsleme gereçleri, Etiketler, Ambalaj. STT241 Fizik Malzeme Özellikleri, Birimler, Statik, Dinamik, Enerji, İş ve Güç, Analiz ve grafik yorumlama, Elektrostatik, Magnetizma.

8 STT243 İletişim İletişimin tarif ve türleri, Sözlü iletişim, Yazılı iletişim, Meslek hayatında iletişim, Grafik iletişim, Teknolojik araçlarla iletişim. STT229 İstatistik İstatistiğin yeri ve önemi; İstatistiksel tekniklerle ilgili temel bilgi; İstatistiksel verilerin bulunması. STT247 Konfeksiyon Üretim Teknolojisi Hazır giyim ve konfeksiyon işletmelerinin sınıflandırılması, hazır giyim sanayinin bölümleri ve iş akışına göre makinelerin sınıflandırılması, hammadde deposunda, model tasarım bölümünde, kesim bölümünde kullanılan makineler, düz dikiş makinesi ve makineyi oluşturan temel elemanlar, dikim bölümünde kullanılan özel dikiş makineleri, ütü bölümünde kullanılan ütü ve presler, ambalaj bölümünde kullanılan makineler. STT249 Terbiye Teknolojisi Tekstil terbiyesi ve temel işlemleri, Doğal liflerin ön terbiyesi, Doğal liflerin renklendirilmesi ve bitim işlemleri, Sentetik liflerin ön terbiyesi, renklendirilmesi ve bitim işlemleri. STT227 Kumaş Yapısı I Dokumaların sınıflandırılması, Bezayağı dokuma ve türevleri, Dimi dokumalar ve türevleri, Saten dokumalar ve türevleri. STT253 İlk Yardım İlk Yardım ile ilgili kavramlar, olay yeri işlemleri, hasta veya yaralıların değerlendirilmesi, bazı değişik durumlar için ilk yardım yöntemleri, taşıma teknikleri.

9 4.YARIYIL STT234 Hazır Giyim Üretim Teknikleri II 5 1 5,5 6 Gömlekte pat, cep takma, roba, kol yırtmacı ve manşet, kol takma, kol altı ve yan dikiş kapatma, yaka, yaka ayağı, yaka takma, ilik ve düğme dikme. Yelekte pens çeşitleri, yelek cep, astarlama ya da şekline göre pervaz ile çalışma, klapa takma. Kız çocuk elbisesinde büzgü ve biye çalışması, yaka takma tekniği uygulama. STT236 Kalıp Hazırlama ve Model Uygulama Tekn.II 5 1 5,5 6 Modelhane bölümünün yeri ve önemi; Kalıp hazırlama teknikleri; Vücut tiplerini ve oranları; Kalıp hazırlama aşamaları; Giyim çeşitlerinin temel kalıplarının hazırlanması; T-Shirt, Temel beden, kol ve elbise kalıplarını hazırlama. STT216 Mesleki Yabancı Dil Yabancı dilin yeri ve önemi; kalıp ile ilgili temel yabancı dil bilgisi; üretim öncesi, sonrası ve üretim sırasında kullanılan yabancı dil terimleri; kullanılan formlar. STT238 Marka Yönetimi ve Pazarlama 1 1 1,5 2 Pazar araştırmasının faydası ve günümüzde kullanılma nedenleri, Pazar araştırmasının amacı, Pazarlama araştırma süreci, Pazar araştırmasındaki başlıca veri toplama metotları, Giyside markalaşmanın önemi, Pazarlamada markalaşma fonksiyonları, Pazarlamada marka yönetimi ve marka yapılandırma, Markalaşmanın başarısını etkileyen faktörler. STT240 Konfeksiyonda Kalite Kontrol Hammadde kontrolü yapmak, Yardımcı malzeme ve aksesuar kontrolü yapmak, Ürün kontrol yöntemlerini belirlemek, Kesimhanede kontrol yapmak, Üretimde kontrol, Sevkiyat kontrolü, Kalite kontrol sonuçlarını değerlendirmek. STT212 Proje Hazırlama Proje-Araştırma konularının seçimi, araştırmanın yapılması, araştırma sonuçlarının değerlendirilmesi, raporlanması, araştırma raporunun sunum haline getirilmesi ve sunumu.

10 STT242 Müşteri İlişkileri Yönetimi Müşteriler ile iletişim kurma, müşterileri sınıflandırma, müşterilerin online ve geleneksel türdeki davranışlarını yorumlayabilme, müşteri değeri yaratma, ilgili şikayetlerin yönetimini yapabilme. STT244 Örme Teknolojisi Örmeciliğin tanımı ve kısa tarihçesi, örme makinelerinin sınıflandırılması, örme makinesi elemanları, atkılı örmede ilmek oluşumu, yaygın olarak üretilen atkılı örme kumaşlar, örme kumaş üretiminde karşılaşılan hatalar ve önleme yöntemleri, atkılı örmede üretim hesapları, Çözgülü örme makinesi elemanları, çözgülü örmede ilmek oluşumu, çözgülü örme kumaş üretiminde karşılaşılan hatalar ve önleme yöntemleri. STT220 Moda Modanın tanımı, Moda ürünlerinin hazırlanışı ve piyasaya sürülmesi, Avrupa ve Türk Modacıları, Yüzyıllara göre moda olgusu. STT246 Kumaş Yapı Testleri 2 1 2,5 3 Kumaşlarda analiz, atkı-çözgü sıklığı, atkı-çözgü iplik identifikasyonu, iplik cins, kat, numarası belirleme, kumaş gramajı, kumaş eni metrajı, atkı ve çözgü yönünde kumaş kopma mukavemeti ve elastikiyeti, kumaş sürtünme mukavemeti, kumaş kalınlığı gibi fiziksel kumaş özellikleri ve bu özellikleri ölçen makine ve cihazlar. STT248 Kumaş Yapısı II 2 1 2,5 3 Örmelerin sınıflandırılması, özel örme ve türevleri, atkı-çözgü bağlantısı temelli örmeler ve türevleri. STT250 İşletme Yönetimi 2 1 2,5 3 İşletme kavramı, tanımı ve amaçları; işletmenin işlevleri; işletme yönetimi.

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL TUR 181 Türk Dili I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YIL DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AIT101 Atatürk İlkeleri

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2007 2008 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2007 2008 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2007 2008 1.YARIYIL STK101 Matematik I 3 1 4 4 Temel Matematiksel Kavramlar, Sayılar, Denklemler, Sayı Sistemleri, Bölme-Bölünebilme, Rasyonel Sayılar, Üslü-Köklü İfadeler,

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı

( ) I. YARIYIL. AIT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2+0) TBT101 Temel Bilgi Teknolojileri I (1+1)

( ) I. YARIYIL. AIT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2+0) TBT101 Temel Bilgi Teknolojileri I (1+1) T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017-2018)

Detaylı

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI 3.Yarıyıl Ders Planı Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS 905341 Kadın Giysi Kalıpları III 5+1 Zorunlu 7 905342 Kadın Giysi Üretimi III 3+1 Zorunlu 7 905343 Üretim

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ

Detaylı

Konfeksiyon Teknolojisi Dersi Uygulama Formu

Konfeksiyon Teknolojisi Dersi Uygulama Formu Konfeksiyon Teknolojisi Dersi Uygulama Formu Adı Soyadı: No : Model adı: Tarih : 1. Model Tanımı ve Resmi: 2.Kumaş türü ve özellikleri 3. Yardımcı malzemeler ve aksesuarlar: 4. Temel ölçüler: No: Operasyonlar:

Detaylı

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi ön lisans programı 2002-2003 eğitim-öğretim yılında

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL TUR 181 Türk Dili I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ MOD1001 MODA (2 0 2) Giyimde Modanın Yeri ve Önemi, Moda Ürünün Özellikleri, Modanın Tarihsel Gelişimi, Ünlü Modacıların Stilleri ve Moda Akımları. MOD1003 KALIP HAZIRLAMA

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS İÇERİKLERİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM I. SINIF I. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ-I 2 0 2 2 Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri,

Detaylı

TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ ve ÜÇEL MODA AKADEMİSİ TEKSTİL KALIPÇILIĞI TEMEL EĞİTİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ

TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ ve ÜÇEL MODA AKADEMİSİ TEKSTİL KALIPÇILIĞI TEMEL EĞİTİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ ve ÜÇEL MODA AKADEMİSİ TEKSTİL KALIPÇILIĞI TEMEL EĞİTİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ 1- TEMEL KALIP BİLGİSİ 1 Terimler ( uygulamalı anlatım ) 2 Ölçü alma teknikleri 3 İhracat

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI

Detaylı

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI 1.Yarıyıl Ders Planı Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS 905145 Mesleki Matematik I 2+0 Zorunlu 3 905146 Kadın Giysi Kalıpları I 5+1 Zorunlu 7 905147 Kadın Giysi

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi-I 2 0 2 2 DERS

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi-I 2 0 2 2 DERS ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AİT 181 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi-I 2 0 2 2 Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son

Detaylı

Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları:

Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları: 1. GİYSİLERDE ÖLÇÜ KONTROL NOKTALARI Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları: 1. Göğüs genişliği: Koltuk altının

Detaylı

TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ

TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ ATA101 Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I (2+0) İnkılapçılığın tanımı,

Detaylı

DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS STA147 TURİZM

DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS STA147 TURİZM ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AİT181 ATATÜRK İ.İ. TARİHİ1 2 0 2 2 Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde Fikir

Detaylı

AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS

AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AİT181 ATATÜRK 2 0 0 2 İLKELERİ VE İNK. TARİHİ I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet

Detaylı

TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL GİY101 Tekstil Teknolojisi Tekstilin tanımı, ülkemizdeki yeri ve önemi. Tekstil liflerinin tanımı ve

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜİMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜİMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜİMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI DERSİ 1.ADIM BÜTÜNLEŞİK DERS PLANI HAZIRLAMA 2.PROJE GRUBU FİGEN KOÇAK ATEŞ

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı KISA DERS İÇERİKLERİ 2018/2019

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı KISA DERS İÇERİKLERİ 2018/2019 Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı KISA DERS İÇERİKLERİ 2018/2019 BİRİNCİ YARIYIL (GÜZ) GİY 4107 Temel Sanat Eğitimi Öğrencilerin; nesnelerin

Detaylı

KONFEKSİYONDA MALZEME BİLGİSİ DERSİ DÖNEM SONU PROJESİ 2015-2016

KONFEKSİYONDA MALZEME BİLGİSİ DERSİ DÖNEM SONU PROJESİ 2015-2016 KONFEKSİYONDA MALZEME BİLGİSİ DERSİ DÖNEM SONU PROJESİ 2015-2016 KONU: Konfeksiyonda kullanılan malzeme ve aksesuarlar hakkında özet bilgiler ve örnekler içeren bir klasör hazırlanması. AMAÇLAR: 1. Malzemeleri

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x)

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2015-2016 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 ATATÜRK

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2015-2016 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 ATATÜRK ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2015-2016 1.YARIYIL AIT181 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ/ TERBİYE OPSİYONU

TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ/ TERBİYE OPSİYONU TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ/ TERBİYE OPSİYONU 2017/2018 EĞİTİM PLANI AÇIKLAMA:TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ/ TERBİYE OPSİYONU X TEK MÜFREDAT: Yeni Eklenen Dersler ve Ders Değişiklik İstek Formları ile birlikte yapılan

Detaylı

AKADEMİK YILI 2014-2015 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS

AKADEMİK YILI 2014-2015 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2014-2015 1.YARIYIL AİT181 ATATÜRK 2 0 0 2 İLKELERİ VE İNK. TARİHİ I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet

Detaylı

Doç. Dr. Nazım PAŞAYEV Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi. Genel Konfeksiyon Teknolojisi

Doç. Dr. Nazım PAŞAYEV Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi. Genel Konfeksiyon Teknolojisi Doç. Dr. Nazım PAŞAYEV Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Genel Konfeksiyon Teknolojisi İÇİNDEKİLER Sayfa 5 Ön söz 1. Hazır Giyim Sanayisinin Tanımlanması,

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1 I. YARIYIL TBP101 Programlama Temelleri Algoritma, Akış

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM I. SINIF I. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ-I 2 0 2 2 Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI K.Maraş ta en önemli sektör olan tekstil Endüstrisine kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla 1995 yılında kurulan okulumuzda; en fazla öğrenciye ve en geniş eğitim ortamına sahip

Detaylı

GİYİM ENDÜSTRİSİ ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI

GİYİM ENDÜSTRİSİ ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI GİYİM ENDÜSTRİSİ ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI I.YARIYIL TDL 101 Türk Dili 2-2 2 TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2-2 2 YDL 101 Yabancı Dil (İngilizce,Fransınca, Almanca) 2-2 2 ENF 101 Temel Bilgi Teknolojisi

Detaylı

D.E.Ü. TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNDEN GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNE TEKNİK GEZİ

D.E.Ü. TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNDEN GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNE TEKNİK GEZİ D.E.Ü. TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNDEN GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNE TEKNİK GEZİ 23-25 Ekim 2013 tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi (D.E.Ü.) Tekstil Mühendisliği Bölümü 37 öğrenci ve 5 akademik personelden

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1 TBP101 Programlama Temelleri KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Algoritma, Akış

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0).

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0). I.SINIF-1.YARIYIL TÜRK DİLİ I : Haftalık ders 2 saattir (T-2 ) (U-0) (K-2). Ders İçeriği; % 10 Dil, Diller ve Türk Dili, % 15 Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle % 25 Kelime Türleri % 25 Anlatım Öğeleri ve Anlatım

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KOD ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KOD ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2016-2017 1.YARIYIL AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM PLANI

ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM PLANI ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM PLANI I. YARIYIL OREM1004 Genel Botanik 3 5 OREM1005 Genel Kimya 3 4 OREM1006 Matematik I 3 3 OREM1001 Genel Fizik I 3 4 OREM100 Teknik Resim 3 4 ODAI0001 Atatürk

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEKSTİLMÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEKSTİLMÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ Yüksek Lisans BARTIN ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEKSTİLMÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ ZORUNLU DERSLER Dersin Kodu Dersin adı Teorik Uygulama AKTS TEK 795 Bilimsel Araştırma

Detaylı

MESLEK DERSLERĠ DESTEKLĠ PROGRAM 8. Sınıf Atöyle Uygulamaları Dersi Ġzlencesi

MESLEK DERSLERĠ DESTEKLĠ PROGRAM 8. Sınıf Atöyle Uygulamaları Dersi Ġzlencesi MESLEK DERSLERĠ DESTEKLĠ PROGRAM 8. Sınıf Atöyle Uygulamaları Dersi Ġzlencesi AĞAÇ ĠġLERĠ 1 : Terimler - kesme-oyma araçları - bağlama araçları - delme araçları 2 : Kesme-oyma (aplik uygulama) 3 : Kesme-oyma

Detaylı

ABDULKADİR KONUKOĞLU FEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BİRİMİ

ABDULKADİR KONUKOĞLU FEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BİRİMİ HAZİRAN AYI 1. TÜRKÇE Sözcük Anlamı-Söz Yorumu FEN İ Trigonometri-yönlü açılar 10. sınıf matematik Sıralama Ve Ölçme -Basit Olayların Olasılıkları Fizik Bilimine Giriş- Madde 9.fizik Ve Özellikleri 9.biyoloji

Detaylı

Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler BİLGİ FORMU Çocuk

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ GIY1001 KADIN GİYSİ KALIPLARI I (4 2 5) AKTS:9 Giysi Çeşitleri, Giysi İçin Ölçü Alma, İnsan Vücut Ölçülerinde Oran-Orantı, Ölçü Tabloları, Düz Dar Etek Kalıbı, Model Uygulamalı

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA 2007 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -38 TEKSTİL TEKNOLOJİSİ Bu öğrenme faaliyeti

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi-I 2 0 2 2 DERS

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi-I 2 0 2 2 DERS ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL AİT 181 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi-I 2 0 2 2 Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS STA101 GENEL TURİZM 3 0 3 4 DERS İÇERİĞİ

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS STA101 GENEL TURİZM 3 0 3 4 DERS İÇERİĞİ ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL STA101 GENEL TURİZM 3 0 3 4 BİLGİSİ Turizm ile ilgilin genel bilgiler, turizmin tanımı, turizm çeşitleri, turizm işletmeleri ve kurumları, turizm endüstrisinin

Detaylı

ÖRME TEKNİKERİ TANIM A- GÖREVLER

ÖRME TEKNİKERİ TANIM A- GÖREVLER TANIM Çeşitli iplerle düz, yuvarlak ve çözgülü örgü yapan, model geliştiren kalıp hazırlayan, seri üretimini yapabilen meslek elemanıdır. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Kadın, erkek ve

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜİMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜİMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜİMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MATERYALİ TASARIMI STEM İLİŞKİLENDİRMESİ PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI DERSİ HAZIRLAYAN

Detaylı

12.SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ

12.SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ .SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ A-TEST SAYILAR- TEMEL KAVRAMLAR A-TEST SAYILAR- POLİNOMLAR B-TEST POLİNOMLAR- PARALEL DOĞRULARDA VE ÜÇGENDE AÇILAR A- B TEST PARALEL

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı Modül Seçimli Ders İçerikleri-(I.Grup)

Eğitim Öğretim Yılı Modül Seçimli Ders İçerikleri-(I.Grup) 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Modül Seçimli Ders İçerikleri-(I.Grup) 5.YARIYIL TEK3405 Bilgisayarlı Kumaş Tasarımı (2-0-0) AKTS:4 1-2 Bilgisayarlı örme desen programının tanıtılması 3-4 Bilgisayarda desen

Detaylı

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ ORE 222 4 2+2 3 4

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ ORE 222 4 2+2 3 4 BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Orman Endüstri Makineleri ORE 222 4 2+2 3 4

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ MOD1001 MODA (2 0) AKTS:2 Giyimde Modanın Yeri ve Önemi, Moda Ürünün Özellikleri, Modanın Tarihsel Gelişimi, Ünlü Modacıların Stilleri ve Moda Akımları. MOD1003 KALIP HAZIRLAMA

Detaylı

KE DS 9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DA ILIMLARI

KE DS 9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DA ILIMLARI Ürün Detaylar 0-0 Ürün Detaylar 0-0 // 9. S n f Program - Dil Ve Anlat m // 0 0 0 0 0 DİL ve ANLATIM 0 0 0 0 0 0 İletişim, Dil ve Kültür Dillerin Sınıflandırılması ve Türk Dilinin Tarihi Gelişimi Ses Bilgisi

Detaylı

TGT101 Mesleki Matematik 1 ( 3 0 ) 3 Sayılar,Denklemler ve Eşitsizlikler,Denklem kurma problemleri, Fonksiyonlar, Logaritma, Geometri, Trigonometri

TGT101 Mesleki Matematik 1 ( 3 0 ) 3 Sayılar,Denklemler ve Eşitsizlikler,Denklem kurma problemleri, Fonksiyonlar, Logaritma, Geometri, Trigonometri KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (NORMAL ÖĞRETİM - II. ÖĞRETİM) 2018-2019 I. Yarıyıl TGT101 Mesleki Matematik 1 ( 3 0 )

Detaylı

Business Projesi için Talimatlar

Business Projesi için Talimatlar Business Projesi için Talimatlar www.mybernette.com Business Projesi için Talimatlar Etek İhtiyacınız olanlar 2 adet erkek gömleği 0,7 m gri takım elbise kumaşı (1,4 m genişliğinde) 1 m astar kumaşı 14

Detaylı

TC İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YEŞİLYURT MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIM PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

TC İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YEŞİLYURT MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIM PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 4.DÖNEM 3.DÖNEM 2.DÖNEM 1.DÖNEM Sıra No Teorik Uygulama Toplam Ulusal Kredi AKTS TC İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YEŞİLYURT MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIM PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ Ders Saati Ders Adı Z/S

Detaylı

9. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

9. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM SINAVLARI LİSTESİ / DİL VE ANLATIM İletişim Dil - Kültür İlişkisi İnsan, İletişim ve Dil Dillerin Sınıflandırılması Türk Dilinin Tarihi Gelişimi ve Türkiye Türkçesi Türkçenin Ses Özellikleri Telaffuz (Söyleyiş)

Detaylı

HAZIR GİYİM ATÖLYESİNDE BİRİM MALİYET HESABI

HAZIR GİYİM ATÖLYESİNDE BİRİM MALİYET HESABI HAZIR GİYİM ATÖLYESİNDE BİRİM MALİYET HESABI 1. Başlangıç Verileri: Üretilecek ürün bayan şortu olup yıllık üretimin % 20 sini kapsamaktadır. İşletmede fazla mesai yapmak istenmemektedir. 1.1. Yıllık Sipariş

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ GIY1001 KADIN GİYSİ KALIPLARI I (4 2) AKTS:9 Giysi Çeşitleri, Giysi İçin Ölçü Alma, İnsan Vücut Ölçülerinde Oran-Orantı, Ölçü Tabloları, Düz Dar Etek Kalıbı, Model Uygulamalı

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: TKS 2005

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: TKS 2005 Dersi Veren Birim: Tekstil Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: TEMEL İPLİKÇİLİK Dersin Orjinal Adı: TEMEL İPLİKÇİLİK Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: TKS 005 Dersin

Detaylı

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 Muhasebe kavramı (Tanımı, Gelişimi, Bölümleri ve Muhasebe Bilgi Sistemi),

Detaylı

9. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

9. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI SINAVLARI LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Türk Dili ve Edebiyatına Giriş İletişim Ses Bilgisi Yazım Kuralları Paragraf Bilgisi Bir Tür Olarak Hikâye Şekil Bilgisi ktalama Kuralları Bir Tür Olarak Şiir

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Matematik Ders No : 0690230018 Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI / DİL VE ANLATIM

9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI / DİL VE ANLATIM 9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI / DİL VE ANLATIM 01 İletişim 6 3 2 1 02 İnsan, İletişim ve Dil 3 1 03 Dil-Kültür İlişkisi 3 1 1 1 04 Dillerin Sınıflandırılması 6 3 1 1 1 05 Türk Dilinin Tarihî

Detaylı

T C. MİLLİ EĞİTİM BAKAN LIĞI

T C. MİLLİ EĞİTİM BAKAN LIĞI T C. MİLLİ EĞİTİM BAKAN LIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇ LENDİRİLMES İ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ERKEK GÖMLEĞİ KALIBI ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 2 Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin

Detaylı

Tarih Saat Yer Dersin adı Gözetmen

Tarih Saat Yer Dersin adı Gözetmen TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ DERİ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 11:00 205 DERİ MAKİNALARI 14:00 205 ORGANİK KİMYA 14:00 205 *DERİ ÜRÜNLERİNİN PAZARLANMASI 15:00 205 DERİ ÜRETİM PROSESLERİ -II 13:00 205

Detaylı

KADIN GİYSİ DİKİMİ DERSİ. Bluz dikmek

KADIN GİYSİ DİKİMİ DERSİ. Bluz dikmek KADIN GİYSİ DİKİMİ DERSİ Dersin Modülleri Temel Dikiş Teknikleri Giyimde Süsleme Etek Dikimi Kadın Pantolon Dikimi Bluz Dikimi 1 Bluz Dikimi 2 Elbise Dikimi Kazandırılan Yeterlikler Temel dikiş tekniklerini

Detaylı

KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MAKĠNE VE METAL TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ ELEKTROMEKANĠK

KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MAKĠNE VE METAL TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ ELEKTROMEKANĠK 1 KARABÜK ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MAKĠNE VE METAL TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ ELEKTROMEKANĠK TAġIYICILAR PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETĠM YILI DERS ĠÇERĠKLERĠ I. YARIYIL KEM101 Doğru Akım Devre Analizi Elektrik

Detaylı

KARABÜK YENĠCE MESLEK YÜKSEKOKULU BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGAMCILIĞI PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (BOLOGNA UYUMLU)

KARABÜK YENĠCE MESLEK YÜKSEKOKULU BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGAMCILIĞI PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (BOLOGNA UYUMLU) KARABÜK YENĠCE MESLEK YÜKSEKOKULU BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGAMCILIĞI PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (BOLOGNA UYUMLU) I. YARIYIL DERSLERĠ Ders Kodu Ders Adı Ders Ġçeriği Teorik Uygulama AKTS

Detaylı

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı. Dersin Ön Koşulları

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı. Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim

Detaylı

Güzel Sanatlar ve Tasarým Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarýmý

Güzel Sanatlar ve Tasarým Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarýmý Güzel Sanatlar ve Tasarým Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarýmý FA 142 - Kalýp Hazýrlama ve Dikiþ Becerileri DERS TANITIM BÝLGÝLERÝ Dersin Adý Kodu Yarýyýl Teori (saat/hafta) Uygulama/Laboratuar (saat/hafta)

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU DOĞAL LİFLER. Dersin Kodu: TKS 2001

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU DOĞAL LİFLER. Dersin Kodu: TKS 2001 Dersi Veren Birim: Tekstil Mühendisliği Dersin Adı: DOĞAL LİFLER Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin Kodu: TKS 00 Dersin Öğretim Dili: Türkçe Formun Düzenleme / Yenilenme Tarihi:

Detaylı

OREM1004 Genel Botanik Z. OREM1005 Genel Kimya Z. OREM73495 Mathematics I Z. OREM73497 General Physıcs I Z

OREM1004 Genel Botanik Z. OREM1005 Genel Kimya Z. OREM73495 Mathematics I Z. OREM73497 General Physıcs I Z ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 016-017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDATI I. YARIYIL OREM1004 Genel Botanik 3 5 OREM1005 Genel Kimya 3 4 OREM73495 Mathematics I 3 3 OREM73497 General Physıcs I 3 4 OREM100

Detaylı

RAPORLAMA ÖRNEĞİ-1 TALEP: Erciyes Üniversitesi LYS sınavı GEREĞİ: NOT:

RAPORLAMA ÖRNEĞİ-1 TALEP: Erciyes Üniversitesi LYS sınavı GEREĞİ: NOT: RAPORLAMA ÖRNEĞİ-1 TALEP: Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünde eğitim gören Mustafa MOLU isimli öğrenci LYS sınavı ile Fakültemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü kazanmış olup,

Detaylı

9. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

9. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Adı 01 Türk Dili ve Edebiyatına Giriş - I 02 Türk Dili ve Edebiyatına Giriş - II 03 Türk Dili ve Edebiyatına Giriş - III 04 Türk Dili ve Edebiyatına Giriş - IV 05 İletişim 06 Ses

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Öğretim Yılı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Öğretim Yılı KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2018-2019 Öğretim Yılı I. Yarıyıl TMP101 Matematik I (4 0 4 ) 4 AKTS Cebir, Polinom kavramı ve polinom işlemleri,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN YELEK ÜRETİMİ II ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

Tarih Ders Konuları Görevli hoca Ders Saati Ders Yeri

Tarih Ders Konuları Görevli hoca Ders Saati Ders Yeri Kurul no: 1 Eczacılık Tarihi, Deontolojisi, Terminolojisi ve Etik Koordinatör: Ders veren hocalar: Prof. Dr. Gülaçtı Topçu Prof. Dr. Nuran Yıldırım Prof. Dr. Melih Altan Doç. Dr. Şerife Evrim Tekkeli Yard.

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü 2018 Eğitim - Öğretim Planı

Makine Mühendisliği Bölümü 2018 Eğitim - Öğretim Planı Makine Mühendisliği Bölümü 2018 Eğitim - Öğretim Planı 1. Yarıyıl FIZ1001 Fizik 1 Temel Bilimler 3 0 2 4 5 - MAK1051 Bilgisayar Destekli Teknik Resim Meslek Dersi 2 2 0 3 5 - MAK1061 Temel Bilgisayar Bilimleri

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEK OKULU SERAMİK CAM VE ÇİNİCİLİK PROGRAMI ÖNLİSANS PROGRAMI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEK OKULU SERAMİK CAM VE ÇİNİCİLİK PROGRAMI ÖNLİSANS PROGRAMI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEK OKULU SERAMİK CAM VE ÇİNİCİLİK PROGRAMI ÖNLİSANS PROGRAMI I.YARIYIL T+U TOPLAM AKTS KREDİSİ TDB 107 Türk Dili- I 2+0 2 2 YDB 105English I 2+0 2

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kullanımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

ĠPLĠĞĠ BOYALI PAMUKLU DOKUMA KUMAġLARDA FĠZĠKSEL ÖZELLĠKLERĠN REGRESYON ANALĠZĠ

ĠPLĠĞĠ BOYALI PAMUKLU DOKUMA KUMAġLARDA FĠZĠKSEL ÖZELLĠKLERĠN REGRESYON ANALĠZĠ ISSN ISSN 1019-1011 1019-1011 Ç.Ü.MÜH.MĠM.FAK.DERGĠSĠ CİLT.25 SAYI.1-2 Haziran/Aralık June/December 2010 Ç.Ü.J.FAC.ENG.ARCH. VOL.25 NO.1-2 ĠPLĠĞĠ BOYALI PAMUKLU DOKUMA KUMAġLARDA Füsun DOBA KADEM ve R.Tuğrul

Detaylı

1. SINIF 1.YARIYIL DERSİN ADI T+U+L KREDİ

1. SINIF 1.YARIYIL DERSİN ADI T+U+L KREDİ SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE KREDİLERİ NORMAL ÖĞRETİM 1. SINIF 1.YARIYIL 0370020008 Bilgisayar Destekli Teknik

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜLKİYET KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK PROGRAMI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜLKİYET KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK PROGRAMI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜLKİYET KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK PROGRAMI 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019 ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ TSS101

Detaylı

2018 YGS Konuları. Türkçe Konuları

2018 YGS Konuları. Türkçe Konuları 2018 YGS Konuları Türkçe Konuları 1. Sözcük Anlamı 2. Söz Yorumu 3. Deyim ve Atasözü 4. Cümle Anlamı 5. Cümle Yorumu 6. Paragrafta Anlatım Teknikleri 7. Paragrafta Konu-Ana Düşünce 8. Paragrafta Yapı 9.

Detaylı

Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı

Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı HİTİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Ders

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Mesleki Matematik-II Ders No : 0690040050 Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Ürün Detayları EHO DES 9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var

Ürün Detayları EHO DES 9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var . 115 // 9. Sınıf Programı - Türk Dili Ve Edebiyatı // 01 Türk Dili ve Edebiyatına Giriş 02 İletişim 03 Ses Bilgisi 04 Yazım Kuralları TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 05 Pragraf Bilgisi 06

Detaylı

SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE AKTS (ECTS) KREDİLERİ

SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE AKTS (ECTS) KREDİLERİ SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE KREDİLERİ NORMAL ÖĞRETİM 1. SINIF 1.YARIYIL 0370020008 Bilgisayar Destekli Teknik

Detaylı

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 10.12.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 03) KONU DAĞILIMLARI

9. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 10.12.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 03 (GDS - 03) KONU DAĞILIMLARI Paragraf 4 Sözcükte Anlam 3 Edebi Türler 1 Noktalama 2 Dillerin Sınıflandırılması 1 Şiir Bilgisi 9 İletişim 1 Dilin İşlevleri 2 Ses Olayları 1 Dil Dışı Göstergeler 1 TÜRKÇE Yazım Kuralları 2 Dil ve Kültür

Detaylı

Dikiş Teknikleri (MTT223) Ders Detayları

Dikiş Teknikleri (MTT223) Ders Detayları Dikiş Teknikleri (MTT223) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Dikiş Teknikleri MTT223 Güz 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

26-29 EKİM 2015 I. TÜRK-ARAP. HAZIR GİYİM, TEKSTİL, KONFEKSİYON, DERİ, AYAKKABI, ÇANTA ve TEKNOLOJİLERİ FUARI İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU

26-29 EKİM 2015 I. TÜRK-ARAP. HAZIR GİYİM, TEKSTİL, KONFEKSİYON, DERİ, AYAKKABI, ÇANTA ve TEKNOLOJİLERİ FUARI İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU 26-29 EKİM 2015 I. TÜRK-ARAP HAZIR GİYİM, TEKSTİL, KONFEKSİYON, DERİ, AYAKKABI, ÇANTA ve TEKNOLOJİLERİ FUARI İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU 1. ORGANİZASYON TANITIM TURAB Fuarcılık, Türk-Arap

Detaylı

2015-2016 GÜZ YARIYILI GENEL SINAV TAKVİMİ

2015-2016 GÜZ YARIYILI GENEL SINAV TAKVİMİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI GENEL SINAV TAKVİMİ TURİZM ANİMASYONU 1. SINIF 1. ÖĞRETİM STA143 - Genel Turizm Bilgisi (7754) 28.12.2015 10:00 STA149 - Ritim ve Hareket Eğitimi (7760)*** 29.12.2015 11:00 STA157

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Temel Matematik 1 TEM

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Temel Matematik 1 TEM DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Temel Matematik 1 TEM425 7 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin

Detaylı

TEKST L MÜHEND SL BÖLÜMÜ 2010-2011 TEKNOLOJ OPS YONU E M PLANI

TEKST L MÜHEND SL BÖLÜMÜ 2010-2011 TEKNOLOJ OPS YONU E M PLANI EGE ÜN VERS TES, MÜHEND SL K FAKÜLTES TEKST L MÜHEND SL BÖLÜMÜ TEKNOLOJ OPS YONU E M PLANI. Yar l. Yar l Kodu: Dersin Ad : Dersin Dersin Ad 6 8 9 7 8 Türk Dili I Ata. lk. nk. Tar. I Matematik I Fizik I

Detaylı