SAÇ YAPISI, SAÇIN DÖNGÜSÜ, SAÇIN DÖKÜLME NEDENLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAÇ YAPISI, SAÇIN DÖNGÜSÜ, SAÇIN DÖKÜLME NEDENLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME"

Transkript

1 GİRİŞ HairMD şampuan ve saç serumu 2012 yılında eczacılarımızın ve hastalarımızın kullanımına sunulmuştur. İçeriği çok zengin olup 14 den fazla aktif madde içermektedir. Ve bu maddelerin (6 tanesi ile ilgili klinik çalışmalar yapılmıştır) ilgili çalışmaların belgeleri ektedir. HairMD Serum ve Şampuan, tüm saç dökülme tiplerinde etkilidir. Özel formülasyonu sayesinde (normal, kuru, yağlı) kullanılabilir.

2 SAÇ YAPISI, SAÇIN DÖNGÜSÜ, SAÇIN DÖKÜLME NEDENLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

3 SAÇIN YAPISI Saç, (Scalp) baş derisinde bulunan saç foliküllerinde saç yapımından sorumlu hücreler tarafından üretilir. Saçın beslendiği, büyüdüğü, geliştiği yer, saç folikülüdür. Her saç teli aylık ortalama 1-1,5 cm. uzar. Saçların ortalama ömrü ise yaklaşık 5 yıldır. Saçlarımızın %5-10 u pigment, mineral ve lipitlerden, %10-15 i su ve %80 i kopmaya ve aşınmaya dayanıklı bir protein olan keratinden oluşmaktadır. Keratin sayesinde saç teli ince olmasına rağmen dayanıklı bir yapıya sahiptir. SAÇIN YAŞAM DÖNGÜSÜ Saçın yaşam döngüsü bir birini izleyen 3 evre halinde seyreder. Anajen Evre: Saçın büyüme evresidir, yaklaşık 3-5 yıl sürer. Katajen Evre: Saçın ara evresidir. Bu evrede saçın büyümesi durur. 1-2 hafta sürer. Telojen Evre: Saçın dinlenme ve dökülme evresidir. Saçın ölümü 3-4 ay sürer. Aslında dökülmeyen saç yoktur! Her bir seç telinin ortalama ömrü 5 yıldır. Günlük (100 ila 150) tel saçın dökülmesi normaldir. Bu adedi aşıyor ise bir an önce önlem alınmalıdır. Hormonal ve genetik faktörler (DHT) Hamilelik ve doğum + menapoz Stres (depresyon + sinir hastalıkları) Daimi ilaç kullanımı ve medikal tedaviler Yetersiz kan dolaşımı (kan eksikliği saç döktüğü gibi, kan fazlası da saç döker, (çinko ve folikasit) eksikliği de buna neden olur) Aşırı yağlanma (yanlış veya yetersiz beslenme) Saça uygulanan (kimyasal) içerikli ürünler

4 HAIRMD ŞAMPUAN VE SERUM İÇERİĞİ Phyto Cell Tech Malus Domestica (Bitkisel Kök Hücre): Bitkisel kök hücre kültürü; bitkisel Kök Hücre Teknolojisi ile (Phyto Cell Tech Malus Domestica) nadir bulunan İsviçre Yeşil Elmasından elde edilmiştir. Bu elma türü, uzun süre canlı kalabilen doku kök hücrelerine sahiptir. Aynı zamanda, insan saç hücreleri ile en iyi uyumu gösteren bitki kök hücresi olduğu kanıtlanmıştır. Mibelle Biochimistry tarafından keşfedilen bu özel aktif, 2008 yılında Avrupa da Yılın En İyi Aktifi Ödülü nü almıştır. Bu eşsiz ve devrimci madde; Hücre canlılığını artırır. Yeni hücrelerin oluşumunu hızlandırır. Hücreleri uzun süre korur. Temel hücre yaşlanmasını geciktirir. Cilt hücrelerinin daha uzun süre aktif ve genç kalmasını sağlar. 1. GÜN 4. GÜN 7. GÜN Mibelle Biochemistry AG Laboratuarlarında, %0,2 oranında Phyto Cell Tech Malus Domestica uygulanan saç foliküllerinde 7 günde gerçekleşen hızlı büyümeyi gösteren in vitro çalışma. Bkz.

5 Plantafluid Complex PV-1: Saç köklerinin, saçın ve baş derisinin besin ihtiyacını karşılar. Kan dolaşımını hızlandırır. DHT (Dihidrotestesteron) nin toksik etkilerine karşı saç köklerini korur. Saçın nem kaybını önler. Saç üretiminden sorumlu hücreleri uyararak yeni saç oluşumunu arttırmaya yardımcı olur. Saç köklerinin beslenmesini, korunmasını ve arındırılmasını amaçlayan bitkisel ekstraktlar, suda çözülebilen bitkisel yağlar ve vitaminler içeren özel bir bitkisel komplekstir. Baş derisini canlandırır. Cildi yatıştırır. Saçın elektriklenmesini engeller. Saçın daha kolay taranabilmesini sağlar. Kırılma ve kopmalara karşı saçı korur. Yağ dengesinin düzenlenmesine yardımcı olur. Amisol Trio: Kullanılan aktiflerin, saç ve baş derisine tutunmalarını ve hızla emilmelerini sağlar. Ayrıca, F Vitamini (Linoleik Asit) açısından zengin bir aktif maddedir.saç dökülmelerini engellemeye yardımcı olur. Saçlara, elastikiyet, parlaklık, canlılık, hacim kazandırır. Dış etkenlere karşı saçı ve baş derisini korur. Tahrişi engeller. Saw Palmetto: DHT (Dihidrotestesteron) nun toksik etkilerine karşı saç köklerini korur. DHT (Dihidrotestesteron) dan kaynaklanan saç dökülmelerini önlemeye yardımcı olur. Saw Palmetto nun, aynı etkiyi gösteren diğer maddeler gibi zararlı yan etkileri yoktur. Saw Palmetto ve benzer etkileri gösteren diğer kimyasal maddelerle yapılan karşılaştırılmalı klinik çalışmalarda, Saw Palmetto Extract ı modern tıpta alternatif bir etken madde olarak yerini almıştır. Yan etkilerinin olmaması tercih edilebilirliğini arttırmaktadır.

6 Ginseng Extract: Uyarıcı,sıkılaştırıcı ve canlandırıcı etkilere sahiptir. Saça elastikiyet kazandırır. Güçlü bir anti-aging ve hücre yenileyicidir. Mikro-sirkülasyonu uyararak kan dolaşımını hızlandırırı. Saç köklerinin oksijenlenmesini ve beslenmesini arttırır. Saç ve kirpikleri uyarıcı etkisi ile ve büyümelerini destekler. Sebum kontrolü sağlar. Allantoin: Hücre yapılanmasını destekler. Teskin edici ve onarıcı özelliğe sahiptir. Cildi dış etkenlere karşı korur. Saça parlaklık ve canlılık kazandırır. Yıpranmış, tahriş olmuş dokuları hızla onarır. Allium Sativum Extract (Sarımsak Özütü): Sarımsak, 5000 yıldır tıp alanında tedaviye yardımcı bir bitki olarak önemli bir yer tutmuştur. İçeriğinde 30 dan fazla yararlı madde barındırır. Bu özel bitki, tıp alanında Enfeksiyonlardan romatizmaya, tansiyondan kolesterole, bağışıklık sisteminden cilt sorunlarına kadar bir çok konuda tedaviyi destekleyici bitki olarak önerilmektedir. Bu eşsiz özellikleri nedeniyle sarımsak özütü, Hairmd Şampuan ve Serum un formülasyonunda yoğun olarak kullanılmıştır. Sarımsak, saç ve baş derisi için gerekli bir çok vitamin, mineral ve amino asitleri içermektedir. Baş derisinde kan dolaşımın hızlandırır, kepek oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Baş derisindeki hücreleri korur ve yeni hücre oluşumunu destekler. Enfeksiyon, mantar gibi etmenlere karşı korur. Saçları ve baş derisini canlandırır. Saç köklerini besler.

7 Olea Europaea Extract (Zeytin Özütü): Yumuşak ama etkili temizleyici, arındırıcı ve geri yağlandırıcı özelliği ile baş derisini ve saçları temizlerken tamamen korumasız kalmalarını engeller, Nemlendirici (TEWL) sıvı kaybını azaltarak baş derisi ve saçlarda nem dengesini korur.teskin edicidir. Cilde parlaklık ve canlılık kazandırıcı Saponaria Officinalis Extract (Çöven Özütü): İyi bir arındırıcıdır. Antibakteriyel ve anti fungal özelliklerre sahiptir. Baş derisini enfeksiyonlara karşı korur. Kepek oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Lauris Nobilis Extract (Defne Özütü): Kan dolaşımını hızlandırır. Saç köklerini besler. Hücre yenilenmesine yardımcı olur. Toksinlerin atılmasında etkilidir. Cildi sıkılaştırır. Yaşlanmayı geciktirir. Saç kökü hücrelerinin daha enerjik kalmalarını sağlar.

8 Chamomilla Recutita Extract (Papatya Özütü): Nemlendirici, Arındırıcı, Özellikle hassas ve tahriş olmuş kafa derisi ve saçlar için teskin ve tedavi edicidir. Saçlara, yumuşaklık ve parlaklık kazandırır. Serbest radikallerin ve çevre kirliliğinin vermiş olduğu zararlara karşı koruyucu bir film tabakası ile saçları ve kafa derisini sararak korunmalarını sağlar. Yüksek oranda içermiş olduğu Apigenin flavonu sayesinde, kan dolaşımını hızlandırarak saç köklerini beslenmesini maksimize ederek ve saç dökülmelerine karşı etkili olur. Cassia Acutifolia Extract (Sinameki Extract): Kan dolaşımını hızlandırır. Saç köklerinin oksijenlenmesini ve beslenmesini arttırır. Arındırıcı ve temizleyici bir etkiye sahiptir.cildin nem dengesini sağlamaya yardımcı olur. Urtica Dioica Extract (Isırgan Extract): Sebum salgısını düzenler, Cildi sıkılaştırır,kepek oluşumunu engeller. Saç köklerinde ki mikro-sirkülasyonu uyarıcı, kan dolaşımını hızlandırıcı özelliği sayesinde saç dökülmelerine karşı etkili olup sağlıklı saç büyümesini destekler. İçermiş olduğu Flavonoidler (özellikle Kaempferol) sayesinde 5- alfa-reductase enzimini inhibe ederek, DHT oluşumunu ve dolayısı ile saç dökülmelerini engeller. Saçlara canlılık, parlaklık ve hacim kazandırırır.

9 Vitis Vinifera Seed Extract (Üzüm Çekirdeği Extract): Antioksidan özelliğe sahiptir cildi yeniler, sıkılaştırır. Hücre yenilenmesini sağlar. Kan dolaşımını hızlandırır. Zararlı toksinlerin atılmasını sağlayarak kanı temizler. Biotin (Vitamin H ya da B7 olarak da tanımlanır): Günümüzde karşımıza sıklıkla güzellik vitamini ismiyle çıkan Biotin, literatürde H Vitamini veya B7 vitamini denilmektedir. Hücre gelişimine katkıda bulunur. Biotin in son zamanlarda güzellik vitamini olarak anılmasının en büyük sebebi saçlara ve tırnaklara olan pozitif etkisidir. Bu yüzden kozmetik ürünlerde sıklıkla kullanılmaktadır.biotin; Cildin kurumasını, pullanmasını ve döküntüleri önler.pigment kaybı yaşanmasını engeller. Saçları güçlendirir kırılmalarını ve dökülmelerini engeller. Saç dökülmesi sorunlarının çözümünde aktif rol oynar. Niacin: Literatürde Vitamin B3, Nicotinic asit, Niacinamide, PP olarak ta adlandırılan suda eriyen bir vitamindir. Niacin, damar genişletici özelliğinden dolayı saç diplerindeki kan akımını artırarak saç foliküllerinin (köklerinin) daha iyi beslenmesini ve saçların güçlenmesini sağlar. Ayrıca saçların yapı taşlarının oluşumunu destekler.

10 Panthenol: Pantotenik asit, Panthenol veya Vitamin B5 olarak ta tanınır. Hem hayvansal hem de bitkisel kaynaklarda bulunabilir. Vücutta depolanmayan ve suda eriyen bir vitamindir. Vitamin B5 ; Derinin epitelyum yapısını güçlendirir, hasar görmüş deriyi ve saçları onarır, nemlendirir ve başlamış saç dökülmelerinin engellenmesinde aktif bir rol oynar. Saçları korur ve saçlara canlılık ve parlaklık kazandırır, sağlıklı saç büyümesini destekler. Yatıştırıcı ve teskin edicidir. Saçların büyümesinde önemli olan Koenzim A oluşmasında önemli bir rol oynayarak karbonhidratların, yağların ve proteinlerin enerjiye çevrilmesinde bir katalizatör olarak hayati bir rol oynar. Saçları ve kafa derisini nemlendirir ve saçlara parlaklık kazandırırır. Eksikliğinde, saç folikülü hücrelerinin yeterince beslenememsine neden olmakta ve saç dökülmeleri (alopesi) meydana gelmekte Tocopheryl Acetate (Vitamin E): Vitamin E bir antioksidan olup hücre membranlarını UV-Işınlarına ve serbest radikallere karşı korur. Bu yüzden anti-aging ajan olarak kozmetik ürünlerinde sıkça kullanılan Vitamin E aynı zamanda hücre yenilenmesinde aktif rol alır.

11 SAÇ ANALİZ UZMANI TARAFINDAN YAPILAN SAÇ ANALİZLERİNDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE BAZI HASTALARIN GÖRSEL ANALİZ SONUÇLARINDA GÖRÜLEN DEĞİŞİKLİKLER İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

12 SEBOREİK DERMATİT İnatçı bir cilt sorunu olan seboreik dermatit, bulaşıcı bir hastalık değildir. Deride aşırı yağlanma olan bölgelerde (kızarıklık, sarımtırak kepeklenme ve hafif kaşıntı) gibi belirtiler gösterir. Bu deri hastalığı sadece baş derisinde değil, burun kenarlarında, kulak arkasında, göğüs ortasında vs. görülebilir. Tedavisi olan bir deri hastalığıdır. Bu Hastalık Kimlerde Görülür? Sinir sistemi rahatsızlıkları, Parkinson hastalığı, stresli tıbbi sorunlar yaşayan (kalp krizi) gibi insanlarda artabilir. Daimi ilaç kullanan hastalarda da sık görülür. Bu deri hastalığı tekrarlar ve kaybolur. Soğuk havalarda bu hastalık tekrarlar ve alevlenmelere neden olur. Doğru tedavi edildiğinde kaybolur fakat, (kaşıntı ve alevlenme) baş derisinde devam eder. Bu hastalığı teşhisi esnasında (egzama türleri ve yüzeysel mantar) hastalıklarıyla bulaşması olasıdır. Strese bağlı Seboreik Dermatit Birçok baş derisinin belli başlı sorunu olan STRES birçok seboreikli hasta takibinde, her hastanın tedaviye farklı cevaplar verdiği görülmüştür. Psikolojik sıkıntısı olan hasta, tedaviye daha geç cevap verirken, daimi ilaç kullanan hastanın 1 hafta içerisinde olumlu yönde sonuç aldığı görülmüştür.

13 LÜTFÜ ERMAN den sonra seboreik dermatit ( ) 1. analiz seboreik dermatit ( ) 2. analiz

14 SAÇ KIRAN 2 çeşit saçkıran vardır! Mantar enfeksiyonunun oluşturduğu ve özellikle saç, sakal kıllarını döken bir deri hastalığıdır. Aşırı stres ve depresyon altında görülebilen bir hastalıktır, psikolojik durum düzelmeye başladığında hastalık da eş zamanlı olarak düzelmeye başlar. Bu hastalıkla ilgili bir çok açılı tedaviler uygulanmış olup, tedavi süresi maksimum (6 ila 12) aydır. Yapmış olduğumuz araştırma ve almış olduğumuz sonuç ile 2 hafta içerisinde HairMD Şampuan ve Serum uygulamasında olumlu sonuç alınmıştır. saçkıran analiz ÖRNEK 1: MEHMET ÖZMEN den sonra saçkıran analiz

15 Saçkıranlı hastalarda HairMD Şampuan + Serum uygulamasında 15.gün kameranın görebileceği, diğer 15.gün ise gözle görülen saç çıkışı olduğunu gözlemlenmiştir. ÖRNEK 2: YAŞAR USTA den sonra saç kıran ( ) 1.analiz saç kıran ( ) hairmd den sonra 2.analiz

16 SEBUM Vücudun ve başderisinin salgıladığı yağlı sıvı. (Yağ bezlerinin meydana getirdiği salgı) NOT: Psikolojik sorunları olan, antidepresan ilaçları kullanan hastalarda, bu sebum salgısı daha yoğun olmakla birlikte psikolojik sorunun boyutuna göre bu salgı baş derisinde ve vücutta çok keskin ve kötü bir koku yayar. Çoğu hasta depresif durumda olduğunun farkında bile değildir. 1. ÖRNEK DR. LEVENT ÖZTAN den sonra analiz analiz

17 2. ÖRNEK ELİF CAN 17 yaşında psikolojik sıkıntısından dolayı saçı dökülmüş analiz den sonra hair md ' den sonra 2. analiz ( )

18 Medikal Tedavi Gören ve Saç Ekimi Yaptırmış Hastalar Azami 5 bin adede kadar ekleme yaptırabiliyorlar ve ilk ekimde baş derisindeki kelliğe yeterli gelmiyor. Hasta ekimden sonra saç dökülmesini önlemek için çeşitli ürünlere baş vurmakta fakat, hastanın hassas olan baş derisi özellikle minoxidil e karşı aşırı hassasiyet gösterdiği gözlenmiştir. Bu hastalarda HairMD Şampuan + Serum uygulaması yapıldığında herhangi bir reaksiyona rastlanmadığı gibi olumlu gelişmeler gözlemlenmiştir. minoxidil kullanmış yan etkisi görmüş ve saç eklettirmiş analiz ECZACI MERT ALTINKAYA hairmd den sonraki hali den sonra 2. analiz

19 ÖNEMLİ NOTLAR Kan sulandırıcı ilaçlar (Coraspine, Ecopirine, Aspirin vs.) saç dökülmesini hızlandırırken baş derisinde ve vücudun belli yerlerinde kaşıntı yapar. Saç dökülmesini önleyici şampuan kullanımlarından önce hastayı mutlaka bilgilendirmek gerekir. Kan sulandırıcı kullanan hastalarda, saç dökülmesi miktarı artarken medikal tedaviye bağlı olarak, ilaç kullanıldığı sürece devam etmektedir. Ancak, HairMD kullanan hastalarda saç dökülme miktarının azaldığı gözlenmiştir. Saç boyası kullanımlarında dikkat edilmesi gereken hususlar: Hastanın saç dökülme tedavisi esnasında uygulanan saç boyaları kimyasal içerdiği için tedaviyi geriletebilir veya tekrar eski haline döndürebilir. Bitkisel boya kullanıcılarının ise dikkat etmesi gereken boyayı karıştırdığı (oksidanın) da bitkisel olup olmadığına dikkat etmelidir. Bitkisel boyayı kimyasal oksidan ile karıştılır ise, boya bitkisel olmaktan çıkıp kimyasala dönüşür. En büyük düşmanımız olan Saç Kremi saçların dökülmesindeki en büyük etken ASLA BAŞ DERİSİNE değdirilmeden uygulanmalı. Saç kremi yerine hastaya mavi su, kırmızı su ve durulamaya gerek duyulmayacak saç serumu önerilir.

20 NEDEN HAIRMD TERCİH EDİLMELİ Var olan bir çok ürün kan dolaşımını hızlandırarak ve/veya DHT'yi (Dihidrotestesteron) baskılayarak saç dökülmelerini durdurmaya çalışır. Ayrıca bazı vitaminlerle saç köklerini beslediklerini iddia ederler. Ancak, saç dökülmesinin durması ve yeni saç oluşumunun gerçekleşmesi için öncelikle kullanılan aktiflerin, yeterli oranlarda emiliminin gerçekleşmesi gereklidir. Hairmd'nin içeriğinde yer alan, tutundurucu ve emilimi destekleyici aktifler, kullanılan diğer aktiflerin saç ve baş derisine tutunmasını ve en yüksek oranda emilimin gerçekleşmesini sağlar. Bu özel etken madde sayesinde, Hairmd içeriğinde var olan aktifler hızla baş derisi ve saçlar tarafından yeterli oranlarda emilir ve güçlü bir sinerji oluştururlar. Hairmd'nin içeriğindeki aktifler ve oluşturdukları sinerji; 5 farklı noktada etki ederek bozulmuş saç yaşam döngüsünü düzenleyerek. Saç kayıplarını engellemeyi, yeni saç oluşumunu sağlamayı ve korumayı hedefler. Bu hedefler sırasıyla; 1. Erkek tipi saç dökülmesinin en önemli sebebi olan DHT'nin toksik etkilerini ortadan kaldırır. 2. Mikro Sirkülasyonu uyararaqk kan dolaşımını hızlandırır. Saç köklerinin oksijenlenmesini ve beslenmesini destekler. 3. İçeriğindeki Bitkisel Kök Hücre Kültürü sayesinde, saç üretiminden sorumlu hücrelerin bölünerek çoğalnmasını, daha aktif çalışmasını ve daha uzun süre genç kalmalarını sağlar. 4. İçeriğinde yer alan saç gelişimi için gerekli vitamin, mineral ve peptidler sayesinde saç köklerinin beslenmesini sağlar. 5. Saçları ve baş derisini dış etkenlere karşı korur. Saçların elastikiyetini, hacmini ve parlaklığını arttırır. Saçların koparak dökülmelerini engellemeye yardımcı olur.

21 HAIRMD ETKİ VE KULLANIM SÜRESİ Hairmd Şampuan ve Serum, düzenli kullanıldığında, ilk kullanımdan itibaren etkisini gösterir. Saç dökülmesine neden olan etkenleri ortadan kaldırır ve yeni saç oluşumunu destekler. 2-4 hafta sonunda saç dökülmelerinin durmasına yardımcı olur. İlk haftalardan itibaren saçların hacim kazandığı, daha kolay şekil aldığı ve parlaklığının arttığı gözlenir. Baş derisinin yağ üretimini dengeler. Kepek oluşumu önler. Yeni saç oluşumunun gözle görülür hale gelmesi için, Hairmd Şampuan ve Serum un 4-6 aylık düzenli kullanımı önerilmektedir. Hairmd Serum ve Şampuan ın 4-6 aylık düzenli kullanımdan sonra, Hairmd Şampuan, tek başına kullanıldığında saç dökülmesini engellemeye devam eder. Yeni saç oluşumunun devamı için, Hairmd Serum un 4-6 aylık düzenli kullanımdan sonra günde bir defa, takip eden süreçte haftada dört gün olarak uygulanması önerilir. HAIRMD ŞAMPUAN NASIL UYGULANIR 2 günde 1 kez baş derisine friksiyon (masaj) yaparak uygulanır. Şampuanı saçınızda 5 dakika bekletiniz ve çok iyi durulayınız. Günlük kullanıma ve tüm saç tiplerine uygundur. HAIRMD SERUM NASIL UYGULANIR Sabah ve akşam günde 2 defa dökülmenin yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere saçların arasına 5 er kez püskürtme yeterlidir. Özellikle, gece olan püskürtme unutulmamalıdır. Her püskürtmeden sonra çok iyi friksiyon (masaj) yapılmalıdır. 5 saat saç yıkanmamalıdır.

22

23 İLETİŞİM BİLGİLERİ ASG MEDİKAL KOZMETİK ELEKTRONİK SANAYİ VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Adres : Yeni Doğan Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi Ramtaş Sanayi Sitesi No : 163/49-50 Bayrampaşa / İSTANBUL Telefon : ( pbx ) Fax : info@asgkozmetik.com WEB : wwww.babyavm.com

ActiveShine. Bitkisel Şampuan Serisi

ActiveShine. Bitkisel Şampuan Serisi Bitkisel Şampuan Serisi Active Shine, her saç tipine özel olarak tasarlanmış, bitkisel aktiflerle zenginleştirilmiş bir seridir. Bitkisel içeriğiyle herhangi bir yan etkiye neden olamadan doğrudan saçlara

Detaylı

PROFESYONEL SAÇ BAKIM SERİSİ THE COMPLETE NOURISHING THERAPY FOR SCALP & HAIR

PROFESYONEL SAÇ BAKIM SERİSİ THE COMPLETE NOURISHING THERAPY FOR SCALP & HAIR PROFESYONEL SAÇ BAKIM SERİSİ THE COMPLETE NOURISHING THERAPY FOR SCALP & HAIR Tam bir tedavi için, Nutri+ Şampuan haftada en az 2 kere olmak üzere düzenli olarak kullanılmalıdır. Haftada en az 1 kez Nutri+

Detaylı

SPAKARE Kenevir yağı ile

SPAKARE Kenevir yağı ile Kenevir yağı ile Kenevir oldukça çok yönlü bir bitkidir. Geleneksel olarak, kenevir yelkenli gemilerde halatlar yapmak için kullanılır. Daha yakın zamanlarda, moda tasarımcıları kenevir liflerini elbise

Detaylı

Salyangoz Mukus Süzüntüsü Bazlı Kozmetik

Salyangoz Mukus Süzüntüsü Bazlı Kozmetik İMDİ YENİLENME ZAMANI! IT'S TIME TO SLOW DOWN! EXCLUSIVE Salyangoz Mukus Süzüntüsü Bazlı Kozmetik ŞİMDİ YENİLENME ZAMANI! Ultra Enerji Kremi Salyangoz Mukus Süzüntüsü Bazlı Cildi yenilemek için olağanüstü

Detaylı

MASKE Normal Ciltler için

MASKE Normal Ciltler için MASKE Normal Ciltler için Normal, kuru, yağlı ve akneli cilt tipleri için 4 farklı çeşidi bulunmaktadır. İçeriğinde zengin bileşimlerin (Demir, Magnezyum, Kalsiyum, Bakır, Fosfor) yanı sıra, Susam Yağı,

Detaylı

SAÇLARINIZIN GÜZELLİĞİ KONUŞULSUN.

SAÇLARINIZIN GÜZELLİĞİ KONUŞULSUN. SAÇLARINIZIN GÜZELLİĞİ KONUŞULSUN www.perfectmeturkiye.com Belıso Dünyanın bir çok ülkesinde tüketicinin sık kullandığı saç serilerine sahip olan Polonya firmasıdır. Perfect.Me serisi Londra tesislerinde

Detaylı

Günde bir elma doktoru evden uzak tutar.

Günde bir elma doktoru evden uzak tutar. ELMANIN FAYDALARI Günde bir elma doktoru evden uzak tutar. Elmanın Sağlığa Faydaları Elma A, E, B6, C, K vitamin kaynağıdır, bunun yanında yüksek miktarda potasyum ve çeşitli mineralleri içeren su içerir.

Detaylı

Başladığı günden bu güne bitkisel yağlar ve özleri ile kozmetik sektöründe faaliyet gösteren ve 1924 yılında kurulan Aroma Cosmetics Jsc.

Başladığı günden bu güne bitkisel yağlar ve özleri ile kozmetik sektöründe faaliyet gösteren ve 1924 yılında kurulan Aroma Cosmetics Jsc. Başladığı günden bu güne bitkisel yağlar ve özleri ile kozmetik sektöründe faaliyet gösteren ve 1924 yılında kurulan Aroma Cosmetics Jsc. 90 yıllık bir Bulgaristan şirketidir. Üretim sahası olarak Balkanların

Detaylı

Kenevir Yağı İçeren SPAKARE

Kenevir Yağı İçeren SPAKARE Kenevir Yağı İçeren SPAKARE Kenevir Yağı İçeren SPAKARE Kenevir, benzersiz, olağanüstü bir bitkidir. Geleneksel olarak kenevir, yelkenli gemi halatlarının imalatında kullanılır. Yakın geçmişte moda tasarımcıları,

Detaylı

güzelliğiniz için! Diş macunu 100 ml % 100 Bitkisel % 100 Bitkisel Misvak Özlü Diş macunu 50 ml % 100 Bitkisel Reishi Özlü

güzelliğiniz için! Diş macunu 100 ml % 100 Bitkisel % 100 Bitkisel Misvak Özlü Diş macunu 50 ml % 100 Bitkisel Reishi Özlü güzelliğiniz için! Diş macunu 100 ml % 100 Bitkisel Diş macunu 100 ml % 100 Bitkisel Misvak Özlü Diş macunu 50 ml % 100 Bitkisel Reishi Özlü 3 %100 Bitkisel Krem Reishi 50 ml Total kırışıklık bakımı %100

Detaylı

Gıdalar ve Güzellik Ananas Armut Avokado Balık Balkabağı Biber Böğürtlen Brezilya fıstığı Çilek Elma

Gıdalar ve Güzellik Ananas Armut Avokado Balık Balkabağı Biber Böğürtlen Brezilya fıstığı Çilek Elma Gıdalar ve Güzellik Besinlerin dengeli bir şekilde tüketilmesi cildin sağlıklı bir görünüme sahip olmasını sağlar. Aşağıda cilt sağlığına katkıları olan besinler ve içerdikleri vitaminler ile mineraller

Detaylı

SAÇ DÖKÜLMELERİ. Yrd.Doç.Dr. Nazlı Dizen Namdar. DPÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilimdalı

SAÇ DÖKÜLMELERİ. Yrd.Doç.Dr. Nazlı Dizen Namdar. DPÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilimdalı SAÇ DÖKÜLMELERİ Yrd.Doç.Dr. Nazlı Dizen Namdar DPÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilimdalı SAÇ DÖKÜLMELERİ İnsanlık tarihi boyunca saç büyük öneme sahipti. Saç insanın doğal güzelliğinin

Detaylı

Yaşam MiniDolin le başlar DermaDolin le devam eder

Yaşam MiniDolin le başlar DermaDolin le devam eder Yaşam MiniDolin le başlar DermaDolin le devam eder www.dermadolin.com.tr www.minidolin.com.tr www.seranem.com.tr Büyükler de kullanabilir 1- Hodan Yağı (Borago Officinalis) 2- Bal Özütü (Ekstraktı) 3-

Detaylı

AREN KOZMETİK KOZMETİK ÜRÜNLER SERİSİ

AREN KOZMETİK KOZMETİK ÜRÜNLER SERİSİ AREN KOZMETİK KOZMETİK ÜRÜNLER SERİSİ ŞAMPUANLAR İçeriğinde bulunan zeytinyağı, ısırgan özü, sarımsak özü, argan yağı ve defne özü sayesinde saçlarınızda bulunan tüm sorunları çözebilirsiniz. Saç ve saç

Detaylı

Saç dökülmelerinde*: Saçları güçlendirir. YENİ. * Hastalığa bağlı olmayan saç dökülmelerinde.

Saç dökülmelerinde*: Saçları güçlendirir. YENİ. * Hastalığa bağlı olmayan saç dökülmelerinde. Saç dökülmelerinde*: Saçları güçlendirir. YENİ * Hastalığa bağlı olmayan saç dökülmelerinde. Saçımız: doğanın bir mucizesi Saçlar, insan vücudunun en gösterişli yerlerinden biridir. Kişiliğimizi vurgular,

Detaylı

PURE OCEAN MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ

PURE OCEAN MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ YENİ NESİL MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ KOLAY KULLANIM VE ETKİLİ SONUÇ ÖZEL GELİŞTİRİLMİŞ BENZERSİZ FORMÜL BİYOTEKNOLOJİ İLE ÜRETİM BİTKİSEL AKTİF MOLEKÜLLER EKSTRA CİLT BAKIMI TEMİZLEME

Detaylı

Hiçbir katkı maddesi içermez. Gül çiçeklerinin işlenmesi esnasında elde edilir Doğal tonik etkisi sağlar. Doğal nem dengesine kavuşturur

Hiçbir katkı maddesi içermez. Gül çiçeklerinin işlenmesi esnasında elde edilir Doğal tonik etkisi sağlar. Doğal nem dengesine kavuşturur G İ R İ Ş %100 Doğal Hiçbir katkı maddesi içermez Gül çiçeklerinin işlenmesi esnasında elde edilir Doğal tonik etkisi sağlar Cildi nemlendirir Doğal nem dengesine kavuşturur Cilde taze ve duru bir görünüm

Detaylı

Efsanevi SBK serisi 19 yıllık başarı! 20 den fazla ülke

Efsanevi SBK serisi 19 yıllık başarı! 20 den fazla ülke Efsanevi SBK serisi 19 yıllık başarı! 20 den fazla ülke ! Saç bakım eko-ürünlerinin tasarımı, doğa ile bilimin sentezi temelinde yenilikçi ürünleri yaratabilen profesyonellere bırakılmalıdır. Saç bakımı

Detaylı

Sağlıkla ışıldayan saçlar için

Sağlıkla ışıldayan saçlar için Sağlıkla ışıldayan saçlar için Saç dökülmesi: Saç dökülmesi hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilir. Erkeklerde daha sık olarak görülen saç dökülmesi, 25 yaşına kadar erkeklerin %25 ini, 40 yaşına

Detaylı

Derideki kök hücrelerinin korunması için bitkisel kök hücre teknolojisi!

Derideki kök hücrelerinin korunması için bitkisel kök hücre teknolojisi! www.orenda.gen.tr Derideki kök hücrelerinin korunması için bitkisel kök hücre teknolojisi! Cansız, mat ve dökülen saçlar için hazırlanmış, saç bakım ailesinin yeni bir üyesi olan Orenda Magic Power Serum

Detaylı

Trend pazarında erkek akımı

Trend pazarında erkek akımı Care Line Man Trend pazarında erkek akımı İçerik: Mineraller ve doğal ekstreler Saç güçlendirici ajanlar Saçlı deri için onarıcı ürünler Şekillendirici ürünlerde destekleyici ajanlar Trend pazarında erkek

Detaylı

Vitaminlerin yararları nedendir?

Vitaminlerin yararları nedendir? Vitaminlerin yararları nedendir? Vitamin ve mineraller vücudun normal fonksiyonlarının yerine getirilmesinde, büyüme ve gelişiminde çok önemlidir. Az miktarlarda yeterlidirler. Gebelikte anne yanında bebeğin

Detaylı

Ruhu güçlü olanlar için doğal gücü GHESER ERKEK KOZMETIK SERISINDE YENILIK

Ruhu güçlü olanlar için doğal gücü GHESER ERKEK KOZMETIK SERISINDE YENILIK Ruhu güçlü olanlar için doğal gücü ERKEK KOZMETIK SERISINDE YENILIK ERKEK KOZMETİK SERİSİNDE İLKİ* ULTRA KONFOR TRAŞ JELİ Bu ferahlatıcı jel mükemmel tıraş için olağanüstü ipeksi kopük oluşturur. Jel sadece

Detaylı

Kişisel Bakım ve Estetik Ürünleri

Kişisel Bakım ve Estetik Ürünleri Kişisel Bakım ve Estetik Ürünleri Mescare ürünleri, insanların kaliteli ve doğal ürün isteklerine cevap verebilmek için, uzun ve özenli bir ar-ge sürecinden sonra Polattürk güvencesi ile üretilmiştir.

Detaylı

YENİ! Profesyonel Cilt Bakımı

YENİ! Profesyonel Cilt Bakımı Menalind professional Yaşlı ve hassas cilt için profesyonel cilt bakım serisi YENİ! Profesyonel Cilt Bakımı Cildin koruyuculuğuna mükemmel destek: Nutriskin Protection Complex Yeni Nutriskin Protection

Detaylı

Ürünlerimiz paraben içermez

Ürünlerimiz paraben içermez Yaşam MiniDolin le başlar DermaDolin le devam eder Ürünlerimiz paraben içermez www.dermadolin.com.tr www.minidolin.com.tr SLES, SLS, Sabun, Boyar Madde, Fenoksietanol, Paraben içermez Nemlendirici bileşenler

Detaylı

PURE OCEAN MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ

PURE OCEAN MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ YENİ NESİL MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ KOLAY KULLANIM VE ETKİLİ SONUÇ ÖZEL GELİŞTİRİLMİŞ BENZERSİZ FORMÜL BİYOTEKNOLOJİ İLE ÜRETİM BİTKİSEL AKTİF MOLEKÜLLER EKSTRA CİLT BAKIMI TEMİZLEME

Detaylı

Saç Ekimi. hair implant. dünyanın saçını ekiyoruz

Saç Ekimi. hair implant. dünyanın saçını ekiyoruz Saç Ekimi dünyanın saçını ekiyoruz Beslenmenizden mevsim değişikliklerine pek çok faktör saçlarınızı etkileyebilir ve dökülmelerine sebep olabilir. Ciddi olmayan düzeyde saç dökülmesi problemi yaşıyorsanız

Detaylı

www.efendikozmetik.com

www.efendikozmetik.com www.efendikozmetik.com HAKKIMIZDA 2005 yılında kurulan Efendi Kozmetik, kurucularının kozmetik ve perakende sektöründeki 17 yıllık deneyimini de birleştirerek, müşterilerine doğal kozmetik alanında uzun

Detaylı

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein, kalsiyum ve fosfor alımı nedeniyle; kemiklerin ve dişlerin gelişiminde Önemlidir.

Detaylı

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein,

Detaylı

%98 OKSİJEN GEÇİRGEN RENKLİ MİNERAL FONDÖTEN

%98 OKSİJEN GEÇİRGEN RENKLİ MİNERAL FONDÖTEN %98 OKSİJEN GEÇİRGEN RENKLİ MİNERAL FONDÖTEN SPF30 Mineral güneş koruyucu Temel olarak cildin tüm dokularına oksijen geçirgenliği sağlayan üçlü silika retiküler taşıyıcı sistem. FDA nın cilt iyileştirici

Detaylı

Dr.Jale Yüksek Pehlivan Saç Dökülmesi Artık Korkulu Rüya Değil 15.02.2015. Tarih Aralığı: 15.02.2015-15.02.2015. Haber Sayısı: 45

Dr.Jale Yüksek Pehlivan Saç Dökülmesi Artık Korkulu Rüya Değil 15.02.2015. Tarih Aralığı: 15.02.2015-15.02.2015. Haber Sayısı: 45 Dr.Jale Yüksek Pehlivan Saç Dökülmesi Artık Korkulu Rüya Değil 15.02.2015 Tarih Aralığı: 15.02.2015-15.02.2015 Haber Sayısı: 45 İÇİNDEKİLER No Adı Haber Başlığı 1 15.02.2015 AJANSMANISA.COM Saç Dökülmesi

Detaylı

Yeni. Genç görünümlü bir cilt? Dâhice.

Yeni. Genç görünümlü bir cilt? Dâhice. Yeni Genç görünümlü bir cilt? Dâhice. Cildin yaşlanması ile ilgili gerçekler Kabul edelim, kadınlar da erkekler de mümkün olduğunca uzun süre genç görünümünü korumak ister. Zamanın ilerleyişini durdurmayı,

Detaylı

Karaciğer koruyucu DAHA İYİ DAHA SAĞLIKLI, DAHA İYİ VERİMLİ SÜRÜLER İÇİN HEPALYX

Karaciğer koruyucu DAHA İYİ DAHA SAĞLIKLI, DAHA İYİ VERİMLİ SÜRÜLER İÇİN HEPALYX Karaciğer koruyucu DAHA İYİ Karaciğer fonksiyonu Antioksidan aktivite Protein sentezi Anti-fibrotik aktivite Süt Verimi Süt Proteini Metabolik Sağlık Performans Bağışıklık Karlılık DAHA SAĞLIKLI, DAHA

Detaylı

Güzellik... Asırlardır.

Güzellik... Asırlardır. www.syorell.com Güzellik... Asırlardır. Anadolu... Efsanevi karakterleri ve tanrıçaları temsil eden güzellik ve dişil enerjinin ana vatanı. Güzeller güzeli Helen, estetik ve dişiliğin simgesi Kleopatra,

Detaylı

Saç Dökülmesine Karşı Etkili Bitkisel Şampuanlar

Saç Dökülmesine Karşı Etkili Bitkisel Şampuanlar www.thaliasoap.com Saç Dökülmesine Karşı Etkili Bitkisel Şampuanlar NEDEN ISIRGAN ÖZLÜ ŞAMPUAN? Etken maddeleri laboratuvar ortamında hazırlanan % 100 bitki ekstrelerinden oluşmaktadır. Thalia laboratuarı

Detaylı

Hangi vitamin hangi besinlerde var?

Hangi vitamin hangi besinlerde var? On5yirmi5.com Hangi vitamin hangi besinlerde var? Pazara ya da markete giderek filenizi doldururken aldığınız sebze ve meyvelerin hangi vitaminleri içerdiğini biliyor musunuz? Yayın Tarihi : 28 Nisan 2014

Detaylı

ERGENLİKTE HİJYEN SAĞLIK VE KİŞİSEL BAKIM. Hazırlayan Okul Rehber Öğretmeni İrem YILDIRIM

ERGENLİKTE HİJYEN SAĞLIK VE KİŞİSEL BAKIM. Hazırlayan Okul Rehber Öğretmeni İrem YILDIRIM ERGENLİKTE HİJYEN SAĞLIK VE KİŞİSEL BAKIM Hazırlayan Okul Rehber Öğretmeni İrem YILDIRIM SAĞLIK VE HİJYEN NEDİR? Sağlık; kişinin doğuştan getirdiği kalıtsal özellikleri ile fiziksel, biyolojik ve sosyal

Detaylı

TIENS. Aprotie Organics. Sağlıklı ve güzel cildin sırrını bulunuz!

TIENS. Aprotie Organics. Sağlıklı ve güzel cildin sırrını bulunuz! TIENS Aprotie Organics Sağlıklı ve güzel cildin sırrını bulunuz! APROTIE ORGANICS Aprotie Organics, organik portakal suyunu su yerine kullanır, çünkü bu, vitamin ve mineraller gibi besleyici maddeler açısından

Detaylı

Omega 3 nedir? Balık ve balık yağları, özellikle Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA açısından zengin besin kaynaklarıdır.

Omega 3 nedir? Balık ve balık yağları, özellikle Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA açısından zengin besin kaynaklarıdır. Alfalino Omega 3 nedir? Omega 3 yağ asitleri vücut için gerekli olan ama vücudun üretemediği yağ asitleridir. Besinlerle alınamadığı durumlarda gıda takviyeleri ile alınmaları gerekmektedir. Temel Omega-3

Detaylı

International Ürün Sunumu ONE MORE PAINLESS NIGHT GLU & ONE MORE SLIM STYLE

International Ürün Sunumu ONE MORE PAINLESS NIGHT GLU & ONE MORE SLIM STYLE International Ürün Sunumu ONE MORE PAINLESS NIGHT GLU & ONE MORE SLIM STYLE Efsaneleri One More Painless Night GLU, içeriğindeki doğal bileşenler ve otlar ile, TTS teknolojisi bir araya getirilmiş, sağlık

Detaylı

www.thaliasoap.com facebook.com/thaliasoap twitter.com/thaliasoap

www.thaliasoap.com facebook.com/thaliasoap twitter.com/thaliasoap www.thaliasoap.com facebook.com/thaliasoap twitter.com/thaliasoap Saç Dökülmesine Karşı Etkili Bitkisel Şampuanlar Boyalı Saçlar Normal Saçlar Yağlı Saçlar BUĞDAY ÖZLÜ ŞAMPUAN İçeriğindeki yoğun Buğday

Detaylı

SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ

SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ Prof. Dr. Metin ATAMER Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Aralık 2006 ANKARA Sütün Tanımı ve Genel Nitelikleri Süt; dişi memeli hayvanların, doğumundan

Detaylı

gereksinimi kadar sağlamasıdır.

gereksinimi kadar sağlamasıdır. Yeterli beslenme, vücudun yaşamı ve çalışmasını sürdürebilesi için gerekli olan enerjinin sağlanması anlamına gelir. Dengeli beslenme ise, alınan enerjinin yanında bütün besin öğelerini gereksinimi kadar

Detaylı

Güzellik... Asırlardır.

Güzellik... Asırlardır. www.syorell.com Güzellik... Asırlardır. Anadolu... Efsanevi karakterleri ve tanrıçaları temsil eden güzellik ve dişil enerjinin ana vatanı. Güzeller güzeli Helen, estetik ve dişiliğin simgesi Kleopatra,

Detaylı

EĞİTİM KİTAPÇIĞI EĞİTİM KİT

EĞİTİM KİTAPÇIĞI EĞİTİM KİT EĞİTİM KİTAPÇIĞI İLE DOĞAL SAÇ BAKIMI %100 Türk malı olan Bota Care; Uzun yıllar yapılan araştırmaların, güzel ülkemizin ve coğrafyamızın bize sunduğu bitkisel mucizelerin, bitkisel saha tecrübelerinin

Detaylı

w w w.sanovis.com.tr

w w w.sanovis.com.tr w w w.sanovis.com.tr WWW.MELINESKIN.COM NEDEN MELINE? ÇÜNKÜ HER CİLT KENDİNE ÖZEL BİR YAPIYA SAHİPTİR, MELINE BU BİLİNÇLE ÜRETİLMİŞTİR. FELSEFEMİZ Meline; nedeni ve yerleşim yeri neresi olursa olsun, her

Detaylı

ÜRÜN KATOLOĞU EMR KERVAN HERBS GARDEN (İSVEÇ ŞURUBU) Sinüzit Rahatsızlığında. Ağız içi Yaralarda. Kolit ve Mide Rahatsızlıklarında

ÜRÜN KATOLOĞU EMR KERVAN HERBS GARDEN (İSVEÇ ŞURUBU) Sinüzit Rahatsızlığında. Ağız içi Yaralarda. Kolit ve Mide Rahatsızlıklarında EMR KERVAN HERBS GARDEN (İSVEÇ ŞURUBU) Sinüzit Rahatsızlığında Ağız içi Yaralarda Kolit ve Mide Rahatsızlıklarında Egzama ve Sedef Rahatsızlıklarında Diş Ağrılarını Gidermeye Yardımcıdır Safra Kesesi Ağrılarında

Detaylı

Deriye Uygulanan Ürünler. 9. Hafta

Deriye Uygulanan Ürünler. 9. Hafta Deriye Uygulanan Ürünler 9. Hafta Cilt bakım ürünlerinin temel amaçları: Cildin sağlıklı ve iyi durumda kalmasını sağlamak, Derinin temizlenmesi Derinin nem dengesinin korunması Derinin yaşlanması belirtilerinin

Detaylı

Kişisel Temizlik ve Bakım Ürünleri

Kişisel Temizlik ve Bakım Ürünleri Kişisel Temizlik ve Bakım Ürünleri KİŞİSEL TEMİZLİK ve HİJYEN ÜRÜNLERİ M101 El Yıkama Ürünü - Sedefli Beyaz M101 El Yıkama Ürünü - Sedefli Pembe El temizliği için idealdir. Yumuşak formülü sayesinde

Detaylı

Kalıtsal saç dökülmesi ve azalması

Kalıtsal saç dökülmesi ve azalması Kalıtsal saç dökülmesi ve azalması Sık karşılaşılan bir sorunla ilgili küçük bir broşür ROG-5001 Pfizer in reçetesiz satılan ilaçları hakkındaki sorularınız için lütfen bizimle temasa geçiniz. Tel 08-550

Detaylı

DÜNYADA TEK SERTİFİKALI, ORGANİK, PROFESYONEL SAÇ BAKIMI SERİSİ.

DÜNYADA TEK SERTİFİKALI, ORGANİK, PROFESYONEL SAÇ BAKIMI SERİSİ. DÜNYADA TEK SERTİFİKALI, ORGANİK, PROFESYONEL SAÇ BAKIMI SERİSİ. İLE SAÇLARIN ORGANİK VE SAĞLIKLI Natulique neden üstün? Natulique de vizyonumuz, saç bakım endüstrisinde mümkün olan en güvenilir ve temiz

Detaylı

KULLAN. BÜYÜLEN. DEĞİŞİMİ YAŞA.

KULLAN. BÜYÜLEN. DEĞİŞİMİ YAŞA. KULLAN. BÜYÜLEN. DEĞİŞİMİ YAŞA. İLERİ FORMÜL ENERJUVE Amway'e özel patentli* bir komplekstir. Özel güçlendirici lipit çeşitleri kreatini güçlendirir ve hasarlı saçta bulunan negatif yükü nötrleştirmek

Detaylı

Su / Hasta Değil Susuzsunuz adlı kitapta suyun önemi anlatılıyor ve yazara göre vücudumuz tam 46 nedenle suya ihtiyaç duyuyor.

Su / Hasta Değil Susuzsunuz adlı kitapta suyun önemi anlatılıyor ve yazara göre vücudumuz tam 46 nedenle suya ihtiyaç duyuyor. Su / Hasta Değil Susuzsunuz adlı kitapta suyun önemi anlatılıyor ve yazara göre vücudumuz tam 46 nedenle suya ihtiyaç duyuyor. 1- Hiçbir şey susuz yaşayamaz. 2- Göreceli su yetersizliği vücudun bazı fonksiyonlarını

Detaylı

07.10.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

07.10.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 07.10.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Doç. Dr. Hoşnuter: Basit Merdiven Altı Güzellik Merkezlerine Dikkat Yaz aylarında

Detaylı

Kimyagerler Derneği 4.Kozmetik Kongresi Antalya, 14-16.Şubat 2014

Kimyagerler Derneği 4.Kozmetik Kongresi Antalya, 14-16.Şubat 2014 - Kozmetik Ürünlerde Kök Hücre Kullanımı Sayfa : 1-36 Kimyagerler Derneği 4.Kozmetik Kongresi Antalya, 14-16.Şubat 2014 Kozmetik Ürünlerde Kök Hücre Kullanımı - Kozmetik Ürünlerde Kök Hücre Kullanımı Sayfa

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı. Cildimiz, yaşlanma belirtilerini en belirgin olarak yansıtan organdır.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı. Cildimiz, yaşlanma belirtilerini en belirgin olarak yansıtan organdır. YAŞLILARDA SIK KARŞILAŞILAN DERİ SORUNLARI Prof.Dr.Ayşen Karaduman Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Cildimiz, yaşlanma belirtilerini en belirgin olarak yansıtan organdır.

Detaylı

Cilt Bakımları. *Epidermisin en üst katmanının nemlendirilmesi

Cilt Bakımları. *Epidermisin en üst katmanının nemlendirilmesi GÜZELLİĞİNİZ İÇİN Cilt Bakımları Bu bakım, cildin doğal parlaklığını ortaya çıkararak yüzün ışıldamasını sağlar. Ölü deri giderme, yüz ve boyun masajı ile başlar, özel bir maskenin uygulanması ile devam

Detaylı

BARİATRİK CERRAHİ GEÇİRMİŞ HASTALARDA SAÇ DÖKÜLMESİ VE NEDENLERİ

BARİATRİK CERRAHİ GEÇİRMİŞ HASTALARDA SAÇ DÖKÜLMESİ VE NEDENLERİ BARİATRİK CERRAHİ GEÇİRMİŞ HASTALARDA SAÇ DÖKÜLMESİ VE NEDENLERİ Saç dökülmesi de bariatrik cerrahi hastalarında sıklıkla karşılaşılan bir sorundur. Saç dökülmesi kişiyi ciddi şekilde etkiler. Kişinin

Detaylı

ECH 208 KOZMETİK ÜRÜNLER. 3.Hafta Ders Notları Deri ve Bakımı

ECH 208 KOZMETİK ÜRÜNLER. 3.Hafta Ders Notları Deri ve Bakımı ECH 208 KOZMETİK ÜRÜNLER 3.Hafta Ders Notları Deri ve Bakımı 1 Cilt Nemlendirici Ürünler Amaç; Cildin nem dengesini korumak, kuru cildi önlemek Çevresel faktörlerin cilt üzerinde yarattığı hasarları önlemek

Detaylı

Galvanik Tedavı: Ön Bakım

Galvanik Tedavı: Ön Bakım Galvanik Tedavı: Ön Bakım Nu Skin Galvanik Spa II sistemi Hakkında Bilgi: Patentli, ayarlanabilir Galvanik akım özelliğine sahip ve yüz, kafa derisi ve vücut için değiştirilebilir başlıkları olan programlanan

Detaylı

55 Çeşit Cilt Hastalığına 55 Çeşit Sabun

55 Çeşit Cilt Hastalığına 55 Çeşit Sabun On5yirmi5.com 55 Çeşit Cilt Hastalığına 55 Çeşit Sabun Mardinli sabun üreticisi Mehmet Yüksel, 55 çeşit sabun ile 55 çeşit cilt hastalığına şifa kaynağı olduğunu söylüyor. Yayın Tarihi : 24 Şubat 2012

Detaylı

A - Bitkisel Ekstreler

A - Bitkisel Ekstreler Sn Erdogan Guler in Bitkisel Ekstractlar ile alakalı yazısından alıntıdır. A - Bitkisel Ekstreler INCI-Name Calendula Officinalis Extract Aynısefa (kadife çiçeği) Marigold Ringelblume İsim kökeni Latince

Detaylı

Modüler Buharsız Sauna

Modüler Buharsız Sauna Modüler Buharsız Sauna SunCare Buharsız Sauna Teknolojisi SunCare Buharsız Sauna Teknolojisi SunCare Buharsız Sauna Sistemleri sauna anlayışına yepyeni bir bakış getirmek amacı ile tamamıyla güneş ışınları

Detaylı

Indermo Laboratuvarları, S.L. İspanya'da profesyonel kozmetik en yenilikçi üretim şirketlerinden biridir.

Indermo Laboratuvarları, S.L. İspanya'da profesyonel kozmetik en yenilikçi üretim şirketlerinden biridir. CORONA Tarihçe Şirketler-Laboratuvarlar Indermo Laboratuvarları, S.L. İspanya'da profesyonel kozmetik en yenilikçi üretim şirketlerinden biridir. Firmamız 1985 yılında kurulmuştur ve o zamandan beri kendini

Detaylı

Plantafluid Complex MAS-1

Plantafluid Complex MAS-1 renewed: 22.05.08 Plantafluid Complex MAS-1 kozmetik ürün formülasyonlarında kullanılan Aqua-gylcolik doğal saf bitkisel özler Calendula Officinalis Extract Camelia Sinensis Extract Chamomilla Recutita

Detaylı

Bakır (Cu) Bakır anemi de kritik bir rol oynar.

Bakır (Cu) Bakır anemi de kritik bir rol oynar. Bakır (Cu) Bakır anemi de kritik bir rol oynar. Vücutta küçük miktarda bakır varlığı olmaz ise demirin intestinal yolaktan emilimi ve kc de depolanması mümkün değildir. Bakır hemoglobin yapımı için de

Detaylı

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek,

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, YEMLERİ EVREK & ÇİPURA L 1 Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, Çipura ve Alabalık yemlerinin

Detaylı

Nar yaprak, meyve, kabuk ve kök gibi pek çok kısmı tedavi amacıyla kullanılan bir ağaçtır. Ayrıca son yıllarda nar çekirdek yağı da kullanılmaktadır.

Nar yaprak, meyve, kabuk ve kök gibi pek çok kısmı tedavi amacıyla kullanılan bir ağaçtır. Ayrıca son yıllarda nar çekirdek yağı da kullanılmaktadır. NAR (Punica granatum, Pomegranate) Nar yaprak, meyve, kabuk ve kök gibi pek çok kısmı tedavi amacıyla kullanılan bir ağaçtır. Ayrıca son yıllarda nar çekirdek yağı da kullanılmaktadır. Nar Çekirdek yağı;

Detaylı

Bornova Vet.Kont.Arst.Enst.

Bornova Vet.Kont.Arst.Enst. Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları Süreyya ÖZCAN Besin Öğeleri Canlının yaşamını devam ettirmesi için gerekli olan kimyasal element veya bileşiklerdir. Hücrelerin

Detaylı

Keratin Saç Düzleştirme Sistemi KERA-FORCE TREATMENT. Straight, Smooth, Shine

Keratin Saç Düzleştirme Sistemi KERA-FORCE TREATMENT. Straight, Smooth, Shine Keratin Saç Düzleştirme Sistemi KERA-FORCE TREATMENT Straight, Smooth, Shine KERATİN SAÇ DÜZLEŞTİRME SİSTEMİ Ceylinn Keratin Systems Keratin Saç Düzleştirme Sistemi, tüm saç tipleri için geliştirilmiş,

Detaylı

Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları. Süreyya ÖZCAN

Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları. Süreyya ÖZCAN Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları Süreyya ÖZCAN Besin Öğeleri Canlının yaşamını devam ettirmesi için gerekli olan kimyasal element veya bileşiklerdir. Hücrelerin

Detaylı

Kansız kişilerde görülebilecek belirtileri

Kansız kişilerde görülebilecek belirtileri Kansızlık (anemi) kandaki hemoglobin miktarının yaş ve cinsiyete göre kabul edilen değerlerin altında olmasıdır. Bu değerler erişkin erkeklerde 13.5 g/dl, kadınlarda 12 g/dl nin altı kabul edilir. Kansızlığın

Detaylı

Synergy+ Nedir? Bu bakımları farklı çalışma modu ve ayrı başlık ile gerçekleştirir.

Synergy+ Nedir? Bu bakımları farklı çalışma modu ve ayrı başlık ile gerçekleştirir. SYNERGY + Synergy+ Nedir? Synergy + cildin derinlemesine temizliğini bakımını sağlayan, çeşitli cilt problemlerine çözüm bulmayı hedefleyen kombine bir bakım cihazıdır. Bu bakımları farklı çalışma modu

Detaylı

Okaliptüs Eter Yağı. Okaliptüs Eter Yağı

Okaliptüs Eter Yağı. Okaliptüs Eter Yağı Okaliptüs Eter Yağı Yeryüzündeki en yüksek yapraklı ağaç olan okaliptüsün şifalı özellikleri ilk defa Aborjinler bulmuştur. Onlar, okaliptüs yapraklarını, enfeksiyon kapmasını önlemek ve iyileşmesini hızlandırmak

Detaylı

Kusursuz Saç Güzelliği

Kusursuz Saç Güzelliği Kusursuz Saç Güzelliği CEYLINN PROFESSIONAL FELSEFESİ Ceylinn Professional, saç güzelliği ve estetiği felsefesini benimser. Bu düşünceden hareketle, profesyonel saç bakımı alanında bilimsel, çözümsel,

Detaylı

Cilt sorunlarının çözümü. Tıbbi etki. Doğal bakım.

Cilt sorunlarının çözümü. Tıbbi etki. Doğal bakım. Cilt sorunlarının çözümü Tıbbi etki. Doğal bakım. Yeni doğmuş bebek cildi gibi Cildiniz için sorun giderici DADO SENS DADO SENS olarak amacımız cildinizin ihtiyacı olanı vermektir. DADO SENS ürünlerini

Detaylı

Cildinizde yaşın ilerlemesine ve çevresel faktörlere bağlı olarak kurumalar ve kırışıklıklar meydana gelir

Cildinizde yaşın ilerlemesine ve çevresel faktörlere bağlı olarak kurumalar ve kırışıklıklar meydana gelir Cildinizde yaşın ilerlemesine ve çevresel faktörlere bağlı olarak kurumalar ve kırışıklıklar meydana gelir Cilt kırışıklıkları herhangi bir hastalık belirtisi değil, doğal bir süreçtir. Ciltte oluşan kırışıklıkların

Detaylı

REGENERATION INSIDE US

REGENERATION INSIDE US SUCCESSFULL METHOD TO GIVE ENERGY AND BRIGHTNESS TO HAIR REGENERATION INSIDE US PROGRAMMA INNOV ATIVO CONTRO CAL VIZIE E DIRADAMENTI INNOVATIVE PROGRAM TO REDUCE THE FALL OF HAIR 0476 AUTOLOGOUS CELLULAR

Detaylı

GRİP İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ 2008

GRİP İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ 2008 GRİP İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ 2008 GRİP HAKKINDA BİLMEMİZ GEREKENLER Gribin nasıl bir hastalık olduğunu, Gripten korunmak için neler yapmamız gerektiğini, Grip aşısını ve ne zaman aşı olmamız

Detaylı

Yeterli ve Dengeli Beslen!

Yeterli ve Dengeli Beslen! Yeterli ve Dengeli Beslen! Hareketli Ol, Egzersiz Yap! Kişisel Bakımına ve Günlük Hijyenine Özen Göster! Uyku Düzenine Dikkat Et! Stresten Uzak Dur! Yeterli ve dengeli beslenme «4 Yapraklı Yonca» içerisindeki

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI BİOAK 5 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet, 5 mg biotin (Vitamin H) içerir. Yardımcı madde(ler): Laktoz anhidr, mikrokristalin selüloz, krospovidon, povidon K-30 ve

Detaylı

www.havrano.com 0 212 210 4595-0 505 147 1919 NATÜREL SIZMA ZEYTİNYAĞI Havran ın Edremit Körfezi ne bakan yamaçlarından, özenle toplanan zeytinlerden eşsiz ve enfes Havrano natürel sızma zeytinyağı üretildi.

Detaylı

Kilo verme niyetiyle diyet tedavisinin uygulanamayacağı durumlar nelerdir? -Hamilelik. -Emziklik. -Zeka geriliği. -Ağır psikolojik bozukluklar

Kilo verme niyetiyle diyet tedavisinin uygulanamayacağı durumlar nelerdir? -Hamilelik. -Emziklik. -Zeka geriliği. -Ağır psikolojik bozukluklar Diyet denilince aklımıza aç kalmak gelir. Bu nedenle biz buna ''sağlıklı beslenme programı'' diyoruz. Aç kalmadan ve bütün besin öğelerinden dengeli biçimde alarak zayıflamayı ve bu kiloda kalmayı amaçlıyoruz.

Detaylı

VÜCUDUMUZDAKİ SİSTEMLER. Boşaltım Sistemi

VÜCUDUMUZDAKİ SİSTEMLER. Boşaltım Sistemi VÜCUDUMUZDAKİ SİSTEMLER Boşaltım Sistemi İNSANLARDA BOŞALTIMIN AMACI NEDİR? VÜCUDUMUZDAN HANGİ ATIK MADDELER UZAKLAŞTIRILIR? İDRAR SU TUZ KARBONDİOKSİT BESİN ATIKLARI ÜRE ATIK MADDELERİ VÜCUDUMUZDAN HANGİ

Detaylı

BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK

BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK Beslenme İle İlgili Temel Kavramlar Beslenme: İnsanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması, Yaşam kalitesini artırması için

Detaylı

13 VİTAMİN - 6 MİNERAL- KARAMÜRVER EKSTRELİ ŞURUP

13 VİTAMİN - 6 MİNERAL- KARAMÜRVER EKSTRELİ ŞURUP 13 VİTAMİN - 6 MİNERAL- KARAMÜRVER EKSTRELİ ŞURUP Büyüme ve Gelişme Çağındaki Çocuklar İçin Uluslararası Kalite Standartlarında Özel Atmosfer Basıncı Altında Üretilen TEMEL BESİN TAKVİYESİ 1 VİTAMİNLER

Detaylı

Turcos Kozmetik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

Turcos Kozmetik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Turcos Kozmetik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Turcos Kozmetik A.Ş 2014 yılında kurulmuş olup kozmetik ürünleri, bitkisel ekstreler ve etken molekül üretiminde sektöre yön veren lider firmalardan biridir.

Detaylı

For Sifa University Hospital Saç Ekimi Ünitesi

For Sifa University Hospital Saç Ekimi Ünitesi For Sifa University Hospital Saç Ekimi Ünitesi www.sifa.edu.tr FUE SAÇ EKİMİ Saç ekimi, çeşitli nedenlerle saç açıklığı ya da seyrekliği oluşmuş alanlara, kişinin kendi saç köklerinin nakledilerek saçsız

Detaylı

Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da

Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da bir yıllık sürede, bebeğin en önemli gıdasını anne sütü

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI BELOGENT merhem Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1 gram merhemde dipropiyonat formunda 0,5 mg a eşdeğer betametazon ve sülfat formunda 1,0 mg a eşdeğer gentamisin bulunmaktadır.

Detaylı

SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu

SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu -Broşür- Buğday Çimi Suyu Hakkında Vücudumuz her gün 25 milyon yeni hücre oluşturur. Bu, yaklaşık olarak her yıl 9 milyar yeni hücre demektir. 9 milyar yeni hücre, yalnızca

Detaylı

Deri, vücudun sa lam ve koruyucu dı örtüsüdür. Salgı bezleri, tırnaklar,tüyler ile deri bir organ ve sistemdir. En geni organdır (Yakla ık 1.

Deri, vücudun sa lam ve koruyucu dı örtüsüdür. Salgı bezleri, tırnaklar,tüyler ile deri bir organ ve sistemdir. En geni organdır (Yakla ık 1. Deri, vücudun sa lam ve koruyucu dı örtüsüdür. Salgı bezleri, tırnaklar,tüyler ile deri bir organ ve sistemdir. En geni organdır (Yakla ık 1.5-2 m 2 ) Deri esas olarak iki tabakadan olu ur Üst deri (Epidermis)

Detaylı

ELECTA Classic. 9 FONKSİYONLU CİLT BAKIM CİHAZI - Kullanım Kılavuzu - www.estemarket.net

ELECTA Classic. 9 FONKSİYONLU CİLT BAKIM CİHAZI - Kullanım Kılavuzu - www.estemarket.net ELECTA Classic 9 FONKSİYONLU CİLT BAKIM CİHAZI - Kullanım Kılavuzu - 1 1 PANEL DİAGRAMI 1. Zaman göstergesi 2. Zaman ayarı 3. Power On/Off 4. Ultrasonik güç göstergesi 5. Göz probu ışığı 6. Yüz probu ışığı

Detaylı

09/11/2015 BEYAZ KAN HÜCRELERİ. Lökosit ya da akyuvarlar olarak adlandırılan beyaz kan hücresi, kemik iliğinde üretilir.

09/11/2015 BEYAZ KAN HÜCRELERİ. Lökosit ya da akyuvarlar olarak adlandırılan beyaz kan hücresi, kemik iliğinde üretilir. BEYAZ KAN HÜCRELERİ Lökosit ya da akyuvarlar olarak adlandırılan beyaz kan hücresi, kemik iliğinde üretilir. 1 Görevleri nelerdir? Bu hücreler vücudu bulaşıcı hastalıklara ve yabancı maddelere karşı korur.

Detaylı

ANTİPERSPİRANTLAR, DEODORANTLAR ve ANTİMİKROBİYAL AJANLAR

ANTİPERSPİRANTLAR, DEODORANTLAR ve ANTİMİKROBİYAL AJANLAR ANTİPERSPİRANTLAR, DEODORANTLAR ve ANTİMİKROBİYAL AJANLAR Deodorantlar ve antiperspirantlar en fazla kullanılan kozmetik ürünlerindendir. Her gün milyonlarca kişi tarafında koltuk altına uygulanmaktadırlar.

Detaylı

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU.

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU. Kalbimizden Toprağa... 2018 ÜRÜN TANITIM KATALOĞU www.olkatarim.com 01 İ Ç İ N D E K İ L E R 02. Olka Tarım Hakkında 03. Solucan Gübresi Hakkında 04. Solucan Gübresi Özellikleri 05. Ürün Bilgileri 06.

Detaylı

Yenilenmiş ve geliştirilmiş anti-aging favori serisi CHRONOLONG.

Yenilenmiş ve geliştirilmiş anti-aging favori serisi CHRONOLONG. КРАСОТА HER YAŞTA В GÜZELLİK! ЛЮБОМ ВОЗРАСТЕ! ПРЕДСТАВЛЯЕМ ВАМ ОБНОВЛЕННУЮ И УСОВЕРШЕНСТВОВАННУЮ СЕРИЮ ЛЮБИМЫХ АНТИВОЗРАСТНЫХ СРЕДСТВ CHRONOLONG Yenilenmiş ve geliştirilmiş anti-aging favori serisi CHRONOLONG.

Detaylı