T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI"

Transkript

1 Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ 7.1. ÜNİVERSİTEMİZ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ BÜNYESİNDE BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜNÜN AÇILMASI VE 40 ÖĞRENCİ ALINMASI Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığı nın, Balıkçılık Teknolojisi Bölümü açılması ve 40 öğrenci alınması hakkındaki tarih ve sayılı yazısı ve ekleri görüşüldü: Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi bünyesinde Balıkçılık Teknolojisi Bölümü nün açılması ve 40 öğrenci alınmasına, Kararın gereği için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı na arzına, Oybirliği ile karar verildi. Bu belge 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununun 5. Maddesi gereğince güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

2 Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ 7.2. ÜNİVERSİTEMİZ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1. SINIF NO LU ÖĞRENCİSİ MARYAN SHARIFF İN İNGİLİZCE EĞİTİM VEREN YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ UOLP PROGRAMINA BAŞLAMASI Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü 1. Sınıf no lu öğrencisi Maryan SHARIFF in İngilizce eğitim veren Yazılım Mühendisliği UOLP Programı na başlayabilmesi hakkındaki tarih ve sayılı Dekanlık yazısı ve ekleri görüşüldü: Adı geçen öğrencinin kayıt yaptırdığı Türkçe Yazılım Mühendisliği Bölümü nün, ÖSYM yerleştirme puanının, İngilizce eğitim veren Yazılım Mühendisliği UOLP programına yerleştirilen öğrencilerin puanından daha yüksek olduğunu belirlediğinden; Öğrencinin isteğinin kabulüne ve gerekli işlemlerin yapılarak Maryan Shariff in İngilizce eğitim veren Yazılım Mühendisliği UOLP programına Bahar döneminde başlayabilmesinin uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi.

3 Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ 7.3. ÜNİVERSİTEMİZ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MET 312 İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DERSİNİN KODUNUN MET 320 OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİ Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi, MET 312 İşçi Sağlığı ve Güvenliği dersinin kodunun MET 320 olarak değiştirilmesine ilişkin tarih ve sayılı Dekanlık yazısı ve ekleri görüşüldü: Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılında açılan MET 312 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Dersinin kodu sehven Eğitim-Öğretim yılında Döküm Teknolojisi ve Uygulamaları Dersine verildiğinden, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Dersi öğrencilerin mağduriyetine yol açtığı anlaşıldığından söz konusu dersin kodunun MET 320 olarak değiştirilmesinin uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi.

4 Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ 7.4. ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME KILAVUZUNDA TABLO 38.2 MESLEKİ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI MEZUNLARI LİSTESİNDE YER ALAN TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NE BAZI ORTA ÖĞRETİM ALAN KODU VE ADLARININ İLAVE EDİLMESİ Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi öğrenci yerleştirme kılavuzunda Tablo 38.2 Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumları mezunları listesinde yer alan Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü nün bazı orta öğretim alan kodu ve adlarının ilave edilmesine ilişkin tarih ve sayılı Dekanlık yazısı ve ekleri görüşüldü. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi öğrenci yerleştirme kılavuzunda Tablo 38.2 Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumları mezunları listesinde yer alan Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü ne aşağıda adı verilen Mesleki ve Teknik Orta Öğretim Kurumu alanlarından da mezun olan adayların yerleştirilmesinin uygun olacağına, bu amaçla aşağıda belirtilen orta öğretim alan kodu ve adlarının mevcut listeye ilave edilmesinin uygun olduğuna, Kararın gereği için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı na arzına, Oybirliği ile karar verildi.

5 Ortaöğretim Alan Kodu ve Adı Yükseköğretim Lisans Programları Listesi Ahşap Teknolojisi Bilgisayar Elektrik Elektrik-Elektronik Elektromekanik Taşıyıcılar Endüstriyel Elektronik Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Otomatik Kumanda Raylı Sistemler Teknolojisi Elektrik Tesisat ve Pano Manitörlüğü Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme Bilgisayarlı Nümerik Kontrol (CNC) Endüstriyel Mekanik Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi (Mekanik/Makine) Kalıp/Kalıpçılık Makine Makine Model Makine Ressamlığı Makine Teknolojisi Tesviye Hidrolik ve Pnömatik Teknolojisi Hidrolik ve Pnömatik Model Modelcilik Nümerik Kontrollü Makineler (CNC) Tasarım Teknolojisi Tasarım ve Teknolojisi Deniz Araçları Yapımı İş Makineleri Gemi Makineleri Gemi İnşaa Gemi Yapımı

6 Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ 7.5. ÜNİVERSİTEMİZ FEN FAKÜLTESİ BÜNYESİNDE MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI NIN AÇILMASI Üniversitemiz Fen Fakültesi bünyesinde, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Lisans Programı nın açılmasına ilişkin tarih ve sayılı Dekanlık yazısı ve ekleri görüşüldü: Üniversitemiz Fen Fakültesi bünyesinde Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Lisans Programı nın açılmasına, Kararın gereği için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı na arzına, Oybirliği ile karar verildi.

7 Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ 7.6. ÜNİVERSİTEMİZ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ I. ÖĞRETİM PROGRAMI NUMARALI ÖĞRENCİSİ ZUHAL ARSLAN IN, YDİ 208 YABANCI DİL II (3 0 3) DERSİNDEN MUAF SAYILMA İSTEĞİ Üniversitemiz Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği I. Öğretim Programı numaralı öğrencisi Zuhal ARSLAN ın, YDİ 208 Yabancı Dil II (3 0 3) dersinden muaf sayılma isteği hakkındaki tarih ve sayılı Dekanlık yazısı ve ekleri görüşüldü: Daha önce okuduğu Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü nün 1. Sınıf Güz Döneminde aldığı 2 kredilik YDİ 111 İngilizce (2 0 2) ile Bahar Döneminde aldığı 2 kredilik YDİ 110 Temel İngilizce (2 0 2) derslerinden başarılı olmayıp DC ile koşullu başarılı sayılan (Başarı için öğrencinin Not Ortalamasının 2.00 olması gerekirken; I. Dönem Not Ortalaması 1.45; II. Dönem Not Ortalaması 1.88 dir.) Üniversitemiz Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği I. Öğretim Programı numaralı öğrencisi Zuhal ARSLAN ın, toplam 4 kredilik bu derslere karşılık denk sayılabilip sayılamayacağı tartışılabilecek olan Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği 3 kredilik I. Dönem YDİ 207 Yabancı Dil I (3 0 3) dersi yerine, ikinci dönemde okutulan 3 kredilik YDİ 208 Yabancı Dil II (3 0 3) dersinden muaf sayılma isteğinin; alındığı düşünülmüş 4 kredilik dersi 6 kredilik derse denk kabul etme gibi, kabul edilmesi mümkün olmayan sonucunu gerektireceğinden, adı geçenin muafiyet talebinin uygun olmadığına oybirliği ile karar verildi.

8 Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ 7.7. ÜNİVERSİTEMİZ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BÜNYESİNDEKİ KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI NIN İSMİNİN YENİ DERS MÜFREDATI İLE MEKATRONİK PROGRAMI OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİ Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı nın isminin yeni ders müfredatı ile Mekatronik Programı olarak değiştirilmesine ilişkin tarih ve sayılı Müdürlük yazısı ve ekleri görüşüldü: Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı nın isminin yeni ders müfredatı ile Mekatronik Programı olarak değiştirilmesinin uygun olduğuna, Kararın gereği için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı na arzına, Oybirliği ile karar verildi.

9 Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ 7.8. ÜNİVERSİTEMİZ SİVRİCE MESLEK YÜKSEKOKULU BÜNYESİNDE LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK PROGRAMI (I.ÖĞRETİM) NIN AÇILMASI Üniversitemiz Sivrice Meslek Yüksekokulu bünyesinde, Laborant ve Veteriner Sağlık Programı (I. Öğretim) nın açılmasına ilişkin tarih ve sayılı Müdürlük yazısı ve ekleri görüşüldü: Üniversitemiz Sivrice Meslek Yüksekokulu bünyesinde, Laborant ve Veteriner Sağlık Programı (I.Öğretim) nın açılmasına, Kararın gereği için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı na arzına, Oybirliği ile karar verildi.

10 Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ 7.9. YARDIMCI DOÇENTLERE VERİLEN BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi nin, yardımcı doçentlere verilen Bilimsel Araştırma Projeleri hakkındaki tarih ve sayılı yazısı görüşüldü: Yardımcı Doçent olarak atanmış Öğretim üyelerinin ilk atama döneminde (İlk 3 Yıl) Münferit Proje kapsamında değerlendirilmek üzere Başlangıç Araştırma Projesi olarak TUBİTAK, SAN-TEZ vb kurumlara sunulmadan doğrudan Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi ne sunulabilmesinin uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi.

11 Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ İŞARET DİLİ DERSİNİN TÜM PROGRAM MÜFREDATLARINA SEÇMELİ DERS OLARAK EKLENMESİ Üniversitemiz Engellileri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü nün, İşaret Dili Dersi nin tüm Program müfredatlarına seçmeli ders olarak eklenmesine ilişkin tarih ve sayılı yazısı ve ekleri görüşüldü: İşaret Dili Dersi nin tüm Program müfredatlarına seçmeli ders olarak eklenmesinin uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi.

12 Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ ÜNİVERSİTEMİZ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU NUN SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu nun, Spor Bilimleri Fakültesi ne dönüştürülmesine ilişkin tarih ve sayılı Müdürlük yazısı ve eki dosya görüşüldü: Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu nun, Spor Bilimleri Fakültesi ne dönüştürülmesinin uygun olduğuna, Kararın gereği için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı na arzına, Oybirliği ile karar verildi.

13 Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ TARİHLİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM SENATO ESASLARI 10. MADDESİ (1.) BENDİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ tarihli Fırat Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Senato Esasları 10. Maddesi (1.) Bendinin değiştirilmesi konusu görüşüldü: MADDE 10- (1) Genel sınav ve bütünleme sınavı sonuçları, ilgili sınav döneminin bitimini izleyen en geç üç iş günü içinde öğrenci işleri otomasyonuna girilir. Dördüncü iş gününde de tüm dersler için başarı notları öğrencilere aynı anda ilan edilir. Şeklindeki bendin; MADDE 10- (1) Genel sınav ve bütünleme sınavı sonuçları, ilgili sınav döneminin bitimini izleyen en geç üç iş günü içinde öğrenci işleri otomasyonuna girilir. Şeklinde değiştirilmesinin uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi.

14 Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ NİN 27. MADDESİNİN (1.) BENDİNİN KALDIRILMASI Fırat Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi nin 27. Maddesi nin (1.) Bendinin kaldırılması, Fırat Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi nin 27. Maddesi nin; Öğrencinin kayıtlı olduğu program ile geçmek istediği programın aynı olması gerekmektedir. Şeklinde olan (1.) Bendinin kaldırılmasının uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi.

15 Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ AKADEMİK TAKVİMDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu nun, Üniversitemiz Akademik Takviminde 16 Haziran 2014 olarak belirtilen Hazırlık sınıfları yabancı Dil Yeterlik Sınavı tarihinin, 2013 girişliler için 2 Haziran 2014 olarak, 2013 öncesi girişliler için 16 Haziran 2014 olarak değiştirilmesi ayrıca, Hazırlık Sınıfları Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı için başvuru gerekli olmadığından, Haziran 2014 Hazırlık Sınıfları için yabancı dil yeterlik sınavı başvuru dönemi maddesinin akademik takvimden çıkarılması konusuna ilişkin tarih ve sayılı Müdürlük yazısı görüşüldü: Üniversitemiz Akademik Takviminde 16 Haziran 2014 olarak belirtilen Hazırlık sınıfları Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı tarihinin, 2013 girişliler için 2 Haziran 2014 olarak, 2013 öncesi girişliler için 16 Haziran 2014 olarak değiştirilmesi ayrıca, Hazırlık Sınıfları Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı için başvuru gerekli olmadığından, Haziran 2014 Hazırlık Sınıfları için Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı başvuru dönemi maddesinin akademik takvimden çıkarılmasının uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi.

16 Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ ÜNİVERSİTEMİZ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ'NDE BELİRTİLEN (7 TEMMUZ 2014 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK) TEK DERS SINAVININ (7-9 TEMMUZ 2014 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK) "MEZUNİYET SINAVI" OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı nın, Üniversitemiz Eğitim-Öğretim yılı Akademik Takvimi'nde belirtilen (7 Temmuz 2014 tarihleri arasında yapılacak) Tek Ders Sınavının "Mezuniyet Sınavı" olarak değiştirilmesi konusuna ilişkin tarih ve sayılı yazısı görüşüldü: Üniversitemiz Eğitim-Öğretim yılı Akademik Takvimi'nde belirtilen (7 Temmuz 2014 tarihleri arasında yapılacak) Tek Ders Sınavının (7-9 Temmuz 2014 tarihleri arasında yapılacak) "Mezuniyet Sınavı" olarak değiştirilmesinin uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi.

17 Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ ÖĞRENCİLERE EK BÜTÜNLEME SINAVI HAKKI VERİLMESİ Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı nın, öğrencilere ek bütünleme sınavı hakkı verilmesine ilişkin yazısı görüşüldü: Eğitim-Öğretim yılı genel sınav notlarının ilan edilme tarihi Senato Esaslarımız gereği genel sınav not giriş tarihinin bitimini izleyen dördüncü iş günüdür. Ancak bu tarihten önce değerlendirilen notlarını görerek, geçtiğini düşünen ve bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler bulunmaktadır Eğitim-Öğretim yılında uygulanan yönetmelik maddelerinin otomasyonda düzenlenmesinden sonra sonuçlandırılan bazı harf notlarında değişiklik olmuştur. Bu arada tekrar otomasyona girmediklerinden değişikliği görmeyen öğrenciler için ek bütünleme sınavı hakkı verilmesinin uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi. Kurul Üyeleri: Prof. Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ Prof. Dr. Hasan ALLİ Prof. Dr. Nuri ORHAN Prof. Dr. Ahmet KAZEZ Prof. Dr. Sadettin TANYILDIZI Prof. Dr. Rifat ÇOLAK Prof. Dr. Fikret KARATAŞ Prof. Dr. Enver ÇAKAR Prof. Dr. Gıyasettin ARSLAN Prof. Dr. Ömer Osman UMAR Prof. Dr. Rahmi DOĞANAY Prof. Dr. Ubeyde İPEK Prof. Dr. Ahmet ÖZER Prof. Dr. Dursun ŞEN Prof. Dr. Z. Hakan AKPOLAT Prof. Dr. Yasin VAROL Prof. Dr. İrfan ORHAN Prof. Dr. Kadir SERVİ Prof. Dr. Halil HASAR Prof. Dr. Mustafa KAPLAN Doç. Dr. Zahir KIZMAZ Doç. Dr. Mukadder BOYDAK ÖZAN

18 Prof. Dr. Cengiz ARSLAN Yrd. Doç. Dr. Yavuz DEMİRTAŞ Prof. Dr. Yusuf ÖZKAN Prof. Dr. İhsan DAĞTEKİN Doç. Dr. Servet YILDIZ Prof. Dr. İhsan HALİFEOĞLU Prof. Dr. Gürsel DİNÇ Doç. Dr. Tarık ÖZCAN Prof. Dr. Erdal DUMAN Doç. Dr. Hasan GÜL Doç. Dr. Ahmet Orhan GÖRGÜLÜ Doç. Dr. Nihat TOSUN Prof. Dr. Şemsettin CİVELEK Prof. Dr. Şener DEMİREL Prof. Dr. Etibar PENAHLI Doç. Dr. Mehtap YEŞİLORMAN Prof. Dr. H. Mehmet SOYSALDI Doç. Dr. Mustafa YAĞBASAN Prof. Dr. Ahmet AKSIN Prof. Dr. Yakup DEMİR Prof. Dr. Naim SAĞLAM Prof. Dr. Mehmet Horik KORKUT Prof. Dr. Asaf VAROL Prof. Dr. Yaşar DOĞAN Prof. Dr. Metin BAYRAKTAR Prof.Dr. Hasan ALLİ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet KAZEZ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Fikret KARATAŞ Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Gıyasettin ARSLAN Dekan Prof.Dr. Rahmi DOĞANAY Profesör Prof.Dr. Ahmet ÖZER Dekan Prof.Dr. Zühtü Hakan AKPOLAT Dekan Prof.Dr. İrfan ORHAN Profesör Prof.Dr. Halil HASAR Enstitü Müdürü Prof.Dr. Zahir KIZMAZ Enstitü Müdürü Prof.Dr. Cengiz ARSLAN Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Yusuf ÖZKAN E-İmzalıdır Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ Rektör Prof.Dr. Nuri ORHAN Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Rifat ÇOLAK Profesör Prof.Dr. Enver ÇAKAR Dekan Vekili Prof.Dr. Ömer Osman UMAR Dekan Vekili Prof.Dr. Ubeyde İPEK Dekan Prof.Dr. Dursun ŞEN Dekan Prof.Dr. Yasin VAROL Dekan Prof.Dr. Kadir SERVİ Dekan Prof.Dr. Mustafa KAPLAN Enstitü Müdürü Doç.Dr. Mukadder BOYDAK ÖZAN Enstitü Müdürü Yrd.Doç.Dr. Yavuz DEMİRTAŞ Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. İhsan DAĞTEKİN

19 Yüksekokul Müdürü Öğr.Gör. Engür Esen AKARSU Bölüm Başkanı Prof.Dr. Gürsel DİNÇ Meslek Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Erdal DUMAN Meslek Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Ahmet Orhan GÖRGÜLÜ Meslek Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Şemsettin CİVELEK Meslek Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Mehtap YEŞİLORMAN Doçent Prof.Dr. Ahmet AKSIN Profesör Prof.Dr. Naim SAĞLAM Dekan Yardımcısı Prof.Dr. YAŞAR DOĞAN Profesör Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. İhsan HALİFEOĞLU Meslek Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Tarık ÖZCAN Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Koray Şener PARLAK Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Nihat TOSUN Meslek Yüksekokul Müdürü Etibar PENAHLI Rektör Danışmanı Doç.Dr. Mustafa YAĞBASAN Doçent Prof.Dr. Yakup DEMİR Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Horik KORKUT Profesör Prof.Dr. Metin BAYRAKTAR Profesör