PĐSĐ. L: Pleuronectes platessa Đ: Euroean plaice A: Schullen F: Plie commune

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PĐSĐ. L: Pleuronectes platessa Đ: Euroean plaice A: Schullen F: Plie commune"

Transkript

1 PĐSĐ L: Pleuronectes platessa Đ: Euroean plaice A: Schullen F: Plie commune Vücut üstten ve alttan yassılaşmıştır. Gözler vücudun sağ tarafında olup, gözlerin bulunduğu sırt yeşilimsi veya sarımsı kahverengi lekelerle kaplıdır. Sırt yüzgeci başta gözden, kuyruk yüzgeci kaidesine kadar devam eder, kuyruk yüzgeciyle birleşmez. Üst kısmının rengi esmer, kısmen kahverengi, koyu noktalı, alt tarafı ise beyazdır. Vücut küçük pullarla kaplıdır. Yan çizgi gözün bulunduğu tarafta göğüs yüzgeci etrafında kıvrımlıdır. Sırt ve anüs yüzgeçleri kuyruk yüzgecine ulaşmaz. Pisi balıkları, yeterli miktarda yiyecek buldukları kumlu deniz tabanlarında yaşayan yassı balıklardır. Ancak yetişkin pisi balıkları yumurtalarını bu bölgede bırakacak olurlarsa, akıntılar savunmasız yumurtaları güvenli yerlerinden uzağa taşıyacaktır. Bu nedenle pisi balıkları akıntıya karşı yüzerek, suyun daha derin olduğu başka bir yere doğru göç ederler. Bu göç sırasında 60 milyon pisi balığının yumurtlamak üzere toplandığı tahmin edilmektedir. Güvenlikli sularda yumurtadan çıkan yavru yassı balıklar deniz yüzeyinde kalarak bir ay kadar beslenirler ve gelişirler. Bir ayın sonunda akıntıyla beraber sürüklenerek beslenme bölgesine geri gelirler. Bu süre içinde yavru pisi balıkları ebeveynlerine benzeyen balıklar haline gelmişlerdir. Onlar da büyük balıklar gibi su dibine inerler ve orada yaşamlarını sürdürürler. Büyüklüğü ortalama cm dir, maksimum 50 cm olur. ÜREME DÖNEMĐ : Pisi balığı aralık-ocak aylarında yoğun olmak üzere kasım-şubat aylarında 7-13 C arasında ürer. Đlk üreme yaşı dişi pisi balıkları için 2 olarak tespit edilmiş olup, bu yaştaki dişi pisilerin boyu ortalama 22 cm civarındadır. AV YASAĞI : 15 Şubat-15 Mart tarihleri arasında avcılığı yasaktır. TÜKETĐM ZAMANI: TÜR/AY OCAK ŞUBAT MART NĐSAN MAYIS HAZĐRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKĐM KASIM ARALIK Pisi TÜKETĐM ŞEKLĐ: Kalkan ve dil balığı gibi tüketilebilir.

2 TARĐFLER: PĐSĐ BALIĞI TAVASI MÖNĐYER USULÜ Küçüklerinden 1 kilo pisi balığı 2 çorba kaşığı un Yeteri kadar tuz 1 bardak zeytinyağı 5 çorba kaşığı margarin yağı 1/2 limonun suyu 1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz Balıkların solungaçlarını çekip çıkardıktan sonra bu delikten sokulacak parmakla içlerini çıkarmalı. Yüzgeçlerini ve çevresindeki yüzgeçleri kesip attıktan sonra bol akarsuda iyice yıkamalı ve büyük delikli bir süzgece koyup sularını iyice süzmeli. Sonra balıkların etlerini zedelemeden kıvırarak içlerindeki kalın kılçığı kırmalı. Eğer böyle yapılmazsa kalın kılçıklı bütün balıklar gibi pisiler de tavada pişerken kıvrılırlar. Balıkları tuzladıktan sonra una bulamalı ve içinde kızdırılmış bir bardak zeytinyağı bulunan tavaya teker teker veya ikişer ikişer koyup iki yanlarını da kızartmalı. Đki yanları da kızaran balıkları kevgirle tavadan alıp yağlarını süzdükten sonra servis tabağına yerleştirmeli. Üzerlerine yarım limonun suyuyla kıyılmış maydanozu serpiştirdikten sonra margarin yağını tavada kızdırıp balıkların üstüne dökmeli ve sıcak sıcak sofraya götürüp servis yapmalı.

3 PĐSĐ BALIĞI ŞĐŞ 1 adet pisi balığı filetosu 1 su bardağı sıvı yağ 6 adet taze defneyaprağı 2 adet çarliston biber 1 limonun kabuğu Pisi balığı filetosunu 2 parmak kalınlığında şerit şeklinde kesin. Şeritleri rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız balıklı ruloları küçük çöp şişlere limon kabuğu, defneyaprağı ve biber sıralamasıyla dizin. Balık şişleri kızdırılmış sıvı yağda kızartın pisi balığını, haşlanıp tereyağında sote edildikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpilmiş patatesle birlikte servis yapın.

4 PĐSĐ BALIĞI DOLMASI 500 g pisibalığı (ya da dilbalığı) filetosu 6 iri olgun domates 3 havuç (kazınıp, ince dilimlenmiş) 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 5 diş sarımsak (dövülmüş) 1 soğan (doğranmış) V4 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 70 g (4 çorba kaşığı) krema Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, verevine 1 cm genişliğinde parçalar halinde keserek, bir kenara bırakın. Domateslerin üstlerinden kapak kesip, kapakları bir kenara bırakın. Bir kaşıkla domateslerin çekirdeklerini ve etli bölümlerini (kenarda 0,5 cm kalınlığında bırakarak) çıkarıp, kesik üst bölümleri alta gelecek biçimde mutfak tezgâhına dizerek, kurumaya bırakın. Önce fırınınızı 200 C'a ısıtın. Bir tencereye havuçları koyup, üstlerini örtecek kadar su ve limon suyunu ekledikten sonra, tencereyi harlı ateşe oturtarak, havuçları iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) haşlayın. Bu arada kalın dipli bir tavaya zeytinyağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca sarımsakları koyup, 2 dakika pişirerek, soğanları katın ve 30 saniye pişirin. Balık parçaları, kekik, tuzun yarısı ve karabiberin yarısını ekleyip, ara sıra çatalla balıkları ezerek, karışımı 10 dakika pişirin. Kremayı katıp, karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alarak, bir kenara bırakın. Havuçlar pişince tencereyi ateşten alıp, havuçları süzgeçte süzerek (pişme suyundan 6 çorba kaşığını saklayın), blender kabına aktarın. Ayırdığınız pişme suyunu, kalan tuzu ve kalan karabiberi ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Havuç püresini tavadaki karışıma ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, bu balıklı harcı bir kaşıkla, içi boşaltılmış domateslere doldurun. Doldurulmuş domatesleri, bir fırın tepsisine yan yana dizip, üstlerine ayırmış olduğunuz kapakları yerleştirin ve tepsiyi fırına vererek, domatesleri kabukları sertleşinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Tepsiyi fırından alıp, domateslerin kapaklarını atın ve her domates dolmasını bir düz tabağa yerleştirerek, bekletmeden servis yapın.

5 LĐMONLU PĐSĐ BALIĞI 2 pisi balığının filetosu (yaklaşık 500 g) 9 limon 1/2 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış) 3 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, her biri ortadan boylamasına 2'ye kesilip, doğranmış) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı tozşeker 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber 18 yeşil salata yaprağı (yıkanıp kurulanmış) 1 küçük kırmızı soğan (ince dilimlenip, halkalar halinde ayrılmış) Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, 6 cm boyunda, 2,5 cm eninde parçalar halinde kesin. Sonra bu parçaları ateşe dayanıklı bir cam kaba, tek kat halinde yan yana yerleştirin. Ayırdığınız yarım limon kabukları, yeşil salata yaprakları ve kırmızı soğan halkaları dışında bütün malmeyi bir kâsede karıştırıp, karışımı cam kaptaki balık parçalarının üstüne boşaltın (karışım balıkları iyice örtmelidir). Sonra kabı buzdolabına yerleştirip, balık parçaları bütünüyle saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 3 saat) bekletin. Ayırdığınız yarım limon kabuklarının kenarlarını bir bıçakla testere ağzı biçiminde kesin. Buzdolabındaki kabı alıp, bir kaşıkla balıklı karışımı yarım limonlara doldurun. Yeşil salata yapraklarını 6 servis tabağına döşeyip, üstlerine doldurulmuş limonları yerleştirin. Kapta kalan balıklı karışımı da yanlarına bölüştürüp, her tabağı kırmızı soğan halkalarıyla süsleyerek, servis yapın.

6 PORTAKALLI PĐSĐ BALIĞI 1 pisi balığı (750 g - 1 kg, içi temizlenmiş) 1 iri portakal (kabuğu beyaz bölümleri bütünüyle alınarak soyulup, yuvarlak dilimlenmiş) 1 portakalın kabuğu (ince şeritler halinde kesilmiş) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış) 1 çorba kaşığı karışık baharatlı ot (maydanoz, dereotu, vb.; ince kıyılmış) birkaç maydanoz ve dereotu dalı (süsleme için) Tuz ve Karabiber Önce fırınınızı 200 C'a ısıtın. Pisi balığının her iki yanındaki derisini soyup atın. Başını ve her iki yanındaki yüzgeçleri de kesip attıktan sonra, balığı soğuk su altında yıkayarak, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Ateşe dayanıklı bir servis tabağını hafifçe yağlayıp, pisibalığını tabağa yerleştirin. Portakal dilimlerini balığın üstüne hafifçe birbirinin üstüne binecek biçimde döşeyin. Erimiş tereyağını balığın üstünde gezdirip, ince kıyılmış otları serpiştirin. Tuzu ve karabiberi serpip, tabağı alüminyum folyoyla örterek fırına verin ve pisi balığını, çatalla dokunulduğunda kolayca ayrılacak kadar (25-30 dakika) pişirin. Tabağı fırından alıp, maydanoz - dereotu dalları ve portakal kabuğu şeritleriyle süsleyerek, bekletmeden servis yapın.

7 PĐSĐ BALIĞI SEN JERMEN Her biri 250 gram gelen 3 pisi balığı 350 gram margarin yağı 1 kahve fincanı sirke 2 dal tarhun otu 2 sap frenk maydanozu 1 baş arpacık soğanı 3 yumurta Yeteri kadar kurutulmuş ekmek tozu Tuz ve karabiber Pisi balığının içini temizledikten sonra derisini yüzmeli ve her iki yanından ikişerden dört fileto çıkarmalı. Filetoları iyice yıkayıp kurulamalı. Margarin yağının 100 gramını eritip bir yayvan kâseye boşaltmalı. Filetoları teker teker önce erimiş yağa batırıp çıkarmalı, tuzlayıp biberledikten sonra kurutulmuş ekmek tozuna bulamalı. Ekmek tozundan sonra tekrar yağa batırılacak balık filetolarını odun kömürü ateşinin dört - beş parmak yukarısına konmuş bir ızgaraya oturtmalı. Gerektikçe balıkları bir tüyle yağlanarak bu ızgarada her yanlarını nar gibi kızartmalı. Hafif bir ateşte on on beş dakika kadar pişecek pisi filetoları iyice kızarınca bunları ızgaradan alıp sıcak bir yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli. Tabağın çevresini haşlandıktan sonra sote edilmiş ve kıyılmış maydanoza bulanmış küçük yuvarlak patateslerle süsledikten sonra yanında bir bernez «bearnaise» salçası olduğu halde sofraya götürüp sıcak sıcak servis yapmalı. Bernez salçasını elde kalan malzemeyle şöyle hazırlamak mümkündür: Sirkeyi bir kuşaneyle ateşe oturtmalı. Buna rendelenmiş soğanı bir dal tarhun otuyla bir sap frenk maydanozunu, bir tutam karabiber ve yeteri kadar tuz serpip kaptakileri kaynatmalı. Kuşanedeki sıvı yarıdan az kalınca kabı ateşten indirmeli, soğumaya bırakmalı. Soğuyunca süzgeçten geçirmeli. Porselen bir kâseye yumurtaların sarılarını koymalı. Çırparken soğumuş olan sıvıdan azar azar katıp bunu yumurtaya yedirmeli. Salçayı benmari usulüyle karıştırarak kaynayacak kadar ısıtmalı. Kalan margarin yağını küçük parçalar halinde içine atmalı. Karıştırmalı. Salça kaynamaya başlarken bunu benmariden çıkarmalı, kıyılmış tarhun otuyla frenk maydanozunu ve tuzuyla biberini serpip salçayı servis kâsesine boşaltmalı ve sıcak olarak balıkla birlikte servis yapmalı.

8 ENDONEZYA USULÜ PĐSĐ BALIĞI Her biri 250 gramlık 3 pisi balığı 1 baş soğan 1 limon 1 çay kaşığı acı kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı ketçap 1 kaşık domates salçası 1 kaşık et suyu Bol zeytinyağı Yeteri kadar tu Pisi balığının filetolarını çıkarmalı, yıkamalı ve bir kenarda kuruttuktan sonra tuzlamalı. Bir kuşaneye bol zeytinyağı koymalı. Yağ ısınınca rendelenmiş soğanla rendelenmiş limon kabuğunu (sadece sarısı) ve kırmızıbiberleri katmalı. Tahta kaşıkla karıştırılarak soğan kavrulunca buna 1 kaşık et suyunda eritilmiş domates salçasıyla ketçapı katmalı, karıştırmalı. Salçayı, koyulaşıncaya kadar kaynatmalı, Tuzlanmış pisi balığı filetolarını bir tavada nar gibi oluncaya kadar kızartmalı. Kızaran balık filetolarını servis tabağına yerleştirmeli. Üzerlerine de salçayı gezdirerek dökmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı.

9 KARĐDESLĐ PĐSĐ BALIĞI ŞĐŞ 1 adet pisi balığı filetosu 250 gr. karides 1 su bardağı sıvı yağ 6 adet taze defneyaprağı 2 adet çarliston biber 1 limonun kabuğu Pisi balığı filetosunu 2 parmak kalınlığında şerit şeklinde kesin. Şeritlerin ortalarına karides koyup rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız balıklı ruloları küçük çöp şişlere limon kabuğu, defneyaprağı ve biber sıralamasıyla dizin. Balık şişleri kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Karidesli pisi balığını, haşlanıp tereyağında sote edildikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpilmiş patatesle birlikte servis yapın.

10 ACI EKŞĐ SOSLU SEBZELĐ PĐSĐ BALIĞI FĐLETOSU (ÇĐN) 4 pisi balığı (ya da dil balığı) filetosu (her biri yaklaşık 125 g) 2 çorba kaşığı pirinç sirkesi 4 taze soğan (ayıklanmış; sap taraflarından 1,5 cm'lik bölümleri boylamasına ikiye yarılmış, baş tarafları verevine ince doğranmış) 8 sultani bezelye (ayıklanıp, her biri boylamasına 2'ye kesilmiş) 1 küçük kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenip, ince şeritler halinde doğranmış) Acı - ekşi sos 1 limon 1 1/2 çorba kaşığı sirke (tercihen pirinç sirkesi) 1 çorba kaşığı soya sosu 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 1/4 tatlı kaşığı susam yağı 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (2 tatlı kaşığı suda eritilmiş) 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı bir tutam zencefil 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, bir servis tabağına yan yana yerleştirin. Üstlerine sirkeyi gezdirip, tabağı buzdolabında 30 dakika bekletin. Bekletme süresinin sonuna doğru, taze soğanların beyaz bölümleri ile bezelyeleri, kaynar suda 10 saniye haşlayıp, bir süzgeçte süzerek, akar su altında çalkalayın ve süzülmeye bırakın. Dolaptaki tabağı alıp, filetoları kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Her filetonun ortasına haşladığınız soğanların 1/4'ünü, bezelyelerin 1/4'ünü ve dolmalık biber şeritlerinin 1/4'ünü koyup, filetoları yuvarlayarak rulo haline getirin. Ruloları düz bir tabağa yan yana yerleştirin. Tabağı delikli buğulama kabına yerleştirip, buğulama kabını da içine 2,5 cm yükseklikte su konmuş bir tencereye oturtun. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp, harlı ateşe oturtarak, balık rulolarını, saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 6 dakika) buharda pişirin. Bu arada sosu hazırlamak için limonun kabuğunu soyup, bir kâseye rendeleyin. Aynı kâseye suyunu da sıkıp, sirke, soya sosu pul kırmızıbiber, susamyağı ve eritilmiş mısır nişastasını ekleyerek iyice karıştırın. Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca zencefil ve sarımsağı katıp, 2 dakika karıştırarak pişirin (sarımsaklar kararmamalıdır). Kâsedeki sirkeli karışımı ekleyip, sosu kalınlaşıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirin. Sonra tavayı ateşten alıp, bir kenara bırakın. Balık ruloları pişince tencereyi ateşten alıp, buğulama kabındaki tabağı çıkarın. Dibinde biriken suyu tavadaki sosa karıştırın. Balık rulolarını düz tabakla1ara bölüştürüp, üstlerine sosu boşaltın ve taze soğanların yeşil bölümleriyle süsleyerek, servis yapın. Not: Bu yemek Çin'de, vok adı verilen geniş tava ve hasır buğulama sepeti içinde pişirilir. Ama delikli buğulama kabı da aynı işi görür.

11

DÜLGER L: Zeus Faber M: Peygamber Balığı;Güneş Balığı Đ: John dory A: Europäischer Heringskönig F: Dorede

DÜLGER L: Zeus Faber M: Peygamber Balığı;Güneş Balığı Đ: John dory A: Europäischer Heringskönig F: Dorede DÜLGER L: Zeus Faber M: Peygamber Balığı;Güneş Balığı Đ: John dory A: Europäischer Heringskönig F: Dorede Boyu 50-60 santimetreye ulaşan dülger balığı, geçici balıktır. Mayısta Marmara'dan Karadeniz'e

Detaylı

PALAMUT ÜREME DÖNEMĐ: AV YASAĞI :

PALAMUT ÜREME DÖNEMĐ: AV YASAĞI : PALAMUT L: Sarda sarda Büyüklüğüne göre: Vanoz, Çingene Palamudu, Palamut, Kestane Palamudu, Zindandelen, Torik, Sivri, Altı parmak, Peçuta Đ: Atlantic bonito A: Bonito F: Bonite à dos rayé Uzun ve iri

Detaylı

FENER BALIĞI. L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune

FENER BALIĞI. L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune FENER BALIĞI L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune Fener balığı (Lophius piscatorius), Lophiidae familyasına ait ilginç bir balık türü. Yüzünün önüne sarkan "feneri" ile denizin

Detaylı

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI Pirinç 2 su bardağı 360 gram Domates 3 küçük boy 300 gram Yağ 1/2 su bardağı 100 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Su(sıcak) 3 su bardağı 600 gram Pirinci yıkayın, süzün. Domatesi

Detaylı

GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI Y: Alabalık, Deniz Alabalığı L: Salmo trutta labrax Đ: Black Sea Salmon A: See Forelle F: Truite arc-en-ciel

GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI Y: Alabalık, Deniz Alabalığı L: Salmo trutta labrax Đ: Black Sea Salmon A: See Forelle F: Truite arc-en-ciel GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI Y: Alabalık, Deniz Alabalığı L: Salmo trutta labrax Đ: Black Sea Salmon A: See Forelle F: Truite arc-en-ciel Vücutta egemen olan renk zeytin yeşili olup, üst kısımları kahverengi veya

Detaylı

Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler. aggoodfoods.com

Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler. aggoodfoods.com Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler aggoodfoods.com AG GoodFoods renkli pirinçleri kendine has yoğun aroması, doygun kıvamı, harika lezzeti ve göz alıcı renkleri ile sofralarınızı şenlendirirken, protein

Detaylı

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan iftar mönüleri Ramazan denince, çoğumuzun aklına, gün boyu sabrettikten sonra, güneşin batışı ile bir araya gelen insanların sevdikleri ile beraber paylaştığı güzel bir sofra gelir. Hayatın bizim için

Detaylı

Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler

Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler 1. OMLET MÜCVER (1 SDM Porsiyonu yerine ) Malzemeler & Tarif: 1 paket SDM omlet 2 dilim SDM kızarmış ekmek un haline getirilmiş 100 ml su Dereotu 1/2 kabak rendesi(suyu

Detaylı

KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon

KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon Ege, Akdeniz ve Marmara'nın fazla göç etmeyen, yerli balığıdır. Kısmen Karadeniz'de rastlanır.

Detaylı

GÜMÜŞ. L: Atherina hepsetus M: Çamuka, Tokmakbaş, Aterin Đ: Mediterranean sand smelt A: Gmeiner Ährenfisch F: Cabasson

GÜMÜŞ. L: Atherina hepsetus M: Çamuka, Tokmakbaş, Aterin Đ: Mediterranean sand smelt A: Gmeiner Ährenfisch F: Cabasson GÜMÜŞ L: Atherina hepsetus M: Çamuka, Tokmakbaş, Aterin Đ: Mediterranean sand smelt A: Gmeiner Ährenfisch F: Cabasson Vücut yanlardan hafif yassılaşmış, ince uzun bir şekildedir. Baş uzunluğu vücut yüksekliğine

Detaylı

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz.

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz. Sebzeli Omlet Muf ff f in Ma emeler (4 kişilik / 12 adet) Yarım soğan (küp küp doğranmıș) Yarım kabak (rendelenmiș) 1 adet kırmızı dolma biber (küp küp doğranmıș) 8 adet yumurta 40 g doğranmıș roka 25

Detaylı

ĐSTAVRĐT L: Trachurus trachurus Đ: Atlantic horse mackerel A: Holzmakrele F: Chinchard d'europe

ĐSTAVRĐT L: Trachurus trachurus Đ: Atlantic horse mackerel A: Holzmakrele F: Chinchard d'europe ĐSTAVRĐT L: Trachurus trachurus Đ: Atlantic horse mackerel A: Holzmakrele F: Chinchard d'europe Sırtı mavimsi yeşil, yanları gümüşi ve karın beyazdır. Kuyruk yüzgecinin rengi sarıdır. Maksimum uzunluk

Detaylı

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kuru domatesleri nohut, kuru fasulye ve bamya gibi yemeklerde kullanabilirsiniz. Domatesleri yemeğiniz

Detaylı

LÜFER. L: Pomatomus saltator Büyüklüğüne göre: Defneyaprağı, Çinakop, Sarıkanat, Lüfer, Kofana Đ: Bluefish A: Blaubarsch F: Tassergal

LÜFER. L: Pomatomus saltator Büyüklüğüne göre: Defneyaprağı, Çinakop, Sarıkanat, Lüfer, Kofana Đ: Bluefish A: Blaubarsch F: Tassergal LÜFER L: Pomatomus saltator Büyüklüğüne göre: Defneyaprağı, Çinakop, Sarıkanat, Lüfer, Kofana Đ: Bluefish A: Blaubarsch F: Tassergal Türkiye deki suların ve Đstanbul un deyim yerindeyse en özel balığıdır.

Detaylı

KILIÇ BALIĞI. L: Xiphias gladius Đ: Swordfish A: Schwertfisch F: Espadon

KILIÇ BALIĞI. L: Xiphias gladius Đ: Swordfish A: Schwertfisch F: Espadon KILIÇ BALIĞI L: Xiphias gladius Đ: Swordfish A: Schwertfisch F: Espadon Nesli son yıllarda çok azalan kılıç balığı okyanusların sıcak ve ılıman bölgelerinde yaşayan çok gösterişli bir balıktır. Vücut kaslarından

Detaylı

AV YASAĞI TÜR BÖLGE BAŞLANGIÇ BĐTĐŞ AÇIKLAMA KALKAN

AV YASAĞI TÜR BÖLGE BAŞLANGIÇ BĐTĐŞ AÇIKLAMA KALKAN KALKAN L: Psetta maxima M: Sofra Balığı Đ: Turbot A: Haandreiß F: Turbot Vücutları üstten dairevi görünüşlü ve biraz bombelidir. Alt tarafları tamamen düzdür. Derisi pulsuz fakat küçük kemiksi yumrularla

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. SEBZELİ TAVUK ÇORBASI (1.Grup) 4 parça tavuk göğüs eti 3 su bardağı su Ayçiçek yağı (sebzeleri kavuracak kadar) 10 g tereyağı

Detaylı

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI ENERJi veren KAHVALTI Küçük Kitap 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi EGZERSİZ PROGRAMLARI (. ENERJi veren KAHVALTI Güne enerji dolu başlamak için kahvaltınızı en sevdiğiniz besinlerle yapın. Klasik kahvaltı yapmaktan

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. TEL ŞEHRİYE ÇORBASI (2.Grup) 300 g tel şehriye 4 litre sıcak su 2 tatlı kaşığı domates salçası 4 adet domates 1 demet maydanoz

Detaylı

Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık

Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık On5yirmi5.com Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık İştah açan görüntüleri ve en pratik tarifleriyle tatlıdan çorbaya türlü seçeneğin bulunduğu yemek siteleri kadınların artık vazgeçilmezi. Yayın Tarihi

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. KARALAHANA ÇORBASI (3. Grup) Kuru fasulye Mısır yarması (kırık mısır) Su Kuru soğan Tereyağı Dana kıyma Domates salçası Karalahana

Detaylı

Detox Beslenme Programı

Detox Beslenme Programı Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Kliniği Detox Beslenme Programı Yağ Yakıcı ve Vücut Şekillendirici 7 Günlük Özel Program Merhaba İç hastalıkları uzmanı doktorumuz Dr. Nafiz Karagözoğlu önderliğinde; Klinik Diyetisyen

Detaylı

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi On5yirmi5.com Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç yaza özel çorbalar hazırladı. Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2015 Çarşamba (oluşturma : 12/17/2015) Yaz sıcaklarının bastırdığı Ağustos

Detaylı

ÇĐPURA. L: Sparus aurata M: Alyanak, Mendik, Lidaki (Küçüğü) Đ: Gilthead seabream A: Dorade Royal F: Daurade

ÇĐPURA. L: Sparus aurata M: Alyanak, Mendik, Lidaki (Küçüğü) Đ: Gilthead seabream A: Dorade Royal F: Daurade ÇĐPURA L: Sparus aurata M: Alyanak, Mendik, Lidaki (Küçüğü) Đ: Gilthead seabream A: Dorade Royal F: Daurade Çipura balığı (Sparus aurata), Sparidae familyasına ait, antik çağdan beri sevilerek tüketilen

Detaylı

KOLAY KADAYIF MANTI. Yoğurt için 3 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak

KOLAY KADAYIF MANTI. Yoğurt için 3 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak KOLAY KADAYIF MANTI Mantı için; 250 gr. kadayıf 200 gr. dana kıyma 2 çay kaşığı köfte baharı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz 1/3 bağ maydanoz 2 çorba

Detaylı

KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER

KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER YEMEK TARİFLERİ KİTABI 1 Erdoğan Akdağ Araştırma ve Eğitim Merkezi. 2 Güneş Evi ve Güneş Ocakları İÇİNDEKİLER Kerkenes Eko-Merkez...5

Detaylı

SARDALYA. L: Sardina pilchardus M: Ateş Balığı Đ: European pilchard A: Sardine F: Sardine d'europe. Vücut yuvarlak, yanlardan

SARDALYA. L: Sardina pilchardus M: Ateş Balığı Đ: European pilchard A: Sardine F: Sardine d'europe. Vücut yuvarlak, yanlardan SARDALYA L: Sardina pilchardus M: Ateş Balığı Đ: European pilchard A: Sardine F: Sardine d'europe Vücut yuvarlak, yanlardan hafif basık, solungaç kapakları dalgalı görümündedir. Vücudun yanlarında ve sırta

Detaylı

Mercan. Mercan Tava: Akyaka Su Ürünleri Kooperatifi Balık Tarifleri. Malzemeler: Tarif:

Mercan. Mercan Tava: Akyaka Su Ürünleri Kooperatifi Balık Tarifleri. Malzemeler: Tarif: Mercan Mercan Tava: 1 kilo mercan Mısır unu ve galeta unu karışımı Ayçiçek yağı (2/3), zeytinyağı (1/3) karışımı 1 limon Temizlenmiş mercanları yarı yarıya galeta ve mısır unu karışımına batırın. Bol (1/3

Detaylı

PULLU SAZAN. L: Cyprinus carpio Đ: Common carp A: Carpfen F: Carpe

PULLU SAZAN. L: Cyprinus carpio Đ: Common carp A: Carpfen F: Carpe PULLU SAZAN L: Cyprinus carpio Đ: Common carp A: Carpfen F: Carpe Sazan balığı (Cyprinus carpio), sazangiller (Cyprinidae) familyasına adını veren tatlısu balığıdır. Göl ve yavaş akan derelerde bulunur.

Detaylı

Pakmaya ile En Güzel Yılbaşı Sofraları

Pakmaya ile En Güzel Yılbaşı Sofraları Pakmaya ile En Güzel Yılbaşı Sofraları Siz nerede biz de orada! Pakmaya ile Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com En Güzel Yılbaşı Sofraları Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz

Detaylı

Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler

Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler On5yirmi5.com Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler Sıcak havalarda ağır yemekler ve tatlılar sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi (oluşturma : 11/8/2017) Özellikle tatlı

Detaylı

Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams

Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams Süt ve Süt Ürünleri Milk and Dairy Products 04128-04 Süt Milk 1 lt Koli barkodu / Carton barcode 68692971421843 04128-03 Yarım Yağlı Süt Semi Skimmed

Detaylı

Culture and Local Meals

Culture and Local Meals Culture and Local Meals Comenius Project 2007-2009 Bolu Atatürk Anadolu Lisesi - Bolu TARHANA yaz mevsiminde,her şey bol ve ucuzken,türk kadınları domatesi,maydonozu,naneyi,nohutu ve biberi birlikte pişirirler,daha

Detaylı

Yağlar ve Margarinler

Yağlar ve Margarinler Yağlar ve Margarinler Fats & Oil Pastacılık Yağları Bakery Fats Teremyağ 06089-03 Pastacı 06087-00 Börek 06088-05 Ürün barkodu / Unit barcode 68691375608935 Ürün barkodu / Unit barcode 8691375608704

Detaylı

Standart Ekmeğin Hazırlanması. (Standart Bread Dough)

Standart Ekmeğin Hazırlanması. (Standart Bread Dough) Standart Ekmeğin Hazırlanması (Standart Bread Dough) 2.5 Ölçü Kabı Ilık Su 2 Ölçü Kabı Tam Buğday Unu 2 3 Ölçü Kabı Genel Amaçlı Un veya Ekmeklik Un. 1 Büyük Kaşık Tuz ½ Ölçü Kabı Sıvı Yağ ½ Ölçü Kabı

Detaylı

www.ufs.com Nasıl mı? Şehir Otellerinde Kazandıran Banket Çözümleri Kokteyl Prolonge Paketi Toplantı Paketi

www.ufs.com Nasıl mı? Şehir Otellerinde Kazandıran Banket Çözümleri Kokteyl Prolonge Paketi Toplantı Paketi Ocak - Şubat 2014 Şehir Otellerinde Kazandıran Banket Çözümleri Şehir otellerinde, şeflerin ve misafir kitlesinin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış 4 banket paketi, toplam 95 reçete ile işletmenize daha çok

Detaylı

Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler

Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden güzel tarifler

Detaylı

MARİFETLİ MUTFAK. Nefis sos tarifleriyle. Köfteler. Lezzet

MARİFETLİ MUTFAK. Nefis sos tarifleriyle. Köfteler. Lezzet Lezzet MARİFETLİ MUTFAK Nefis sos tarifleriyle Köfteler MARİFETLİ MUTFAK Nefis sos tarifleriyle Köfteler Lezzet Fesleğen ve sarımsak soslu köfte 4-6 KİŞİLİK GEREKLİ MALZEME Yarım kg kıyma 1 yumurta 3-4

Detaylı

Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Irish Coffee. ESPRESSO Tarifleri. İçindekiler. Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin.

Irish Coffee. ESPRESSO Tarifleri. İçindekiler. Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin. KLASİK KAHVELER Irish Coffee 50 ml espresso 1 çay kaşığı esmer şeker 20 ml viski 20 ml krema Bardak 3 dk Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin. Karışımı bir bardağa alın ve

Detaylı

SÜTLÜ TATLILAR. FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) KEŞKÜL (2 kişilik)

SÜTLÜ TATLILAR. FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) KEŞKÜL (2 kişilik) SÜTLÜ TATLILAR FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) 1/3 su bardağı un (100 gr) 1,5 su bardağı tatlandırıcı Yarım çay kaşığı tuz 2 limon kabuğu rendesi 1/4 su bardağı limon suyu (30 ml) 3 yumurta 1,5 su bardağı

Detaylı

YILBAŞI YEMEKLERİ. İçerik. Biz Kimiz? Neler Bulacaksınız? Fotoğraflar. Ana Yemek Kestaneli İç Pilavlı Yılbaşı Hindisi. Başlangıçlar Ana Yemek Tatlılar

YILBAŞI YEMEKLERİ. İçerik. Biz Kimiz? Neler Bulacaksınız? Fotoğraflar. Ana Yemek Kestaneli İç Pilavlı Yılbaşı Hindisi. Başlangıçlar Ana Yemek Tatlılar YILBAŞI YEMEKLERİ Başlangıçlar Ana Yemek Tatlılar Biz Kimiz? Biz yeni tatlar ve eski tarifleri biraraya getirip, sentez lezzetler yaratmaya ve yeni tatları denemeye bayılan biz ekibiz. Yemeğin bir felsefe

Detaylı

Bayramlık Lezzetler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Bayramlık Lezzetler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Bayramlık Lezzetler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

1500 lü yıllara kadar olan tarifler

1500 lü yıllara kadar olan tarifler Bu proje AB komisyonu tarafından desteklenmektedir. İçeriği yazarlarının ve komisyonun izni olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz. 1500 lü yıllara kadar olan tarifler EFIF 1500 lü yıllara kadar olan tarifler

Detaylı

HELLMANN'S İLE DAYANILMAZ TARİFLER ELİNİZİN ALTINDA!

HELLMANN'S İLE DAYANILMAZ TARİFLER ELİNİZİN ALTINDA! Eylül - Ekim 2012 HELLMANN'S İLE DAYANILMAZ TARİFLER ELİNİZİN ALTINDA! lezzeti ortaya çıkarın .... ISTER TAVUK, ISTER BALIK, ISTER ET LEZZET. TIKKA MASALA, BARBEKÜ, KEBAP VE CAJUN HEPSİ BİRBİRİNDEN LEZZETLİ

Detaylı

ÜZÜM HOŞAFI. Malzemeler. Yapılışı. 150 gram Çekirdeksiz Kuru Üzüm ( Sultaniye) 1 Su Bardağı Toz Şeker 6 Bardak Su 3 Adet Karanfil

ÜZÜM HOŞAFI. Malzemeler. Yapılışı. 150 gram Çekirdeksiz Kuru Üzüm ( Sultaniye) 1 Su Bardağı Toz Şeker 6 Bardak Su 3 Adet Karanfil ÜZÜM HOŞAFI 50 gram Çekirdeksiz Kuru Üzüm ( Sultaniye) Su Bardağı Toz Şeker 6 Bardak Su 3 Adet Karanfil. Üzümler önceden ıslatılır ve kaynamaya bırakılır. 2. Pişmeye yakın şeker ve karanfiller ilave edilir.

Detaylı

Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi ile Lezzetli Tarifler

Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi ile Lezzetli Tarifler Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi ile Lezzetli Tarifler Cucinox Blend & Cook Çorba Makinesi Isıtır, karıştırır, doğrar ve size mutlulukla sunar. Çorba Yapıcı Püf Noktaları ve Tavsiyeler 1. Cucinox Çorba

Detaylı

MEZGĐT. L: Merlangius merlangius euxinus M: Mavi mezgit Đ: Whiting A: Merlan F: Merlu

MEZGĐT. L: Merlangius merlangius euxinus M: Mavi mezgit Đ: Whiting A: Merlan F: Merlu MEZGĐT L: Merlangius merlangius euxinus M: Mavi mezgit Đ: Whiting A: Merlan F: Merlu Kafası gövdesine orantılı büyüklükte olan Mezgitin ağzı büyüktür. Çenelerinde sivri dişler bulunur. Alt çenelerinde

Detaylı

nefis tatlar altında kalorinin 200 kalori 98 MART 2010 yemektarifleri

nefis tatlar altında kalorinin 200 kalori 98 MART 2010 yemektarifleri 098-102_FS_94:Layout 1 2/22/10 1:25 PM Page 98 yemektarifleri 250 nin altında nefis tatlar Düşük li yemek deyince aklınıza bir tutam ot ve tatsız tuzsuz yemekler geliyorsa bir de bu tarifleri deneyin.

Detaylı

Ekmek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Ekmek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Ekmek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

KEFAL (HAS KEFAL) L:Mugil cephalus M:Avrita, Topan, Topbaş, Koklan balığı Đ: Black mullet A: Flachkopf-Meeräsche F: Cabot

KEFAL (HAS KEFAL) L:Mugil cephalus M:Avrita, Topan, Topbaş, Koklan balığı Đ: Black mullet A: Flachkopf-Meeräsche F: Cabot KEFAL (HAS KEFAL) L:Mugil cephalus M:Avrita, Topan, Topbaş, Koklan balığı Đ: Black mullet A: Flachkopf-Meeräsche F: Cabot Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz de sürüler halinde yaşar. Has kefal, sidikli

Detaylı

Ev Dışı Tüketim Kataloğu. 1978'den beri

Ev Dışı Tüketim Kataloğu. 1978'den beri Ev Dışı Tüketim Kataloğu 1978'den beri R Geleneksel tatların yanında farklı ve yenilikçi ürünleri ile yemeklerinize değer katan FERSAN, 1978 yılından beri İzmir'de bulunan tek fabrikasında değişmeyen kalite

Detaylı

Mini tart kalıpları tr

Mini tart kalıpları tr Mini tart kalıpları tr Ürün bilgisi ve tarifler Değerli Müşterimiz! Silikondan üretilmiş mini tart kalıpları son derece esnektir ve yapışmaz özelliğe sahiptir. Bu sayede pastacıklar kolayca çıkarılır,

Detaylı

Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için

Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için tr Ürün bilgileri ve tarifler Ürün numarası: 336 547 Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89024AS1X2VII 2016-10 336 547 Yapışmaz kaplama Hazırlanan kekin kolayca

Detaylı

Çocuklarınızı Ketçap ve Mayonez Canavarına Yem Etmeyin! - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Çocuklarınızı Ketçap ve Mayonez Canavarına Yem Etmeyin! - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Hemen hemen herkesin sıkça kullandığı, mutfaklardan eksik etmediği ketçap ve mayonez yapımında kullanılan kimyasallar çocuklar başta olmak üzere yetişkin sağlığını da tehdit ediyor. Aşırı derecede kiloya

Detaylı

Nefis Kış Kekleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Nefis Kış Kekleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Nefis Kış Kekleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

HAMSĐ. L: Engraulis encrasicolus M: Platika, Çatal kuyruk, Trina Đ: Anchovy A: Anchovis F: Anchois commun

HAMSĐ. L: Engraulis encrasicolus M: Platika, Çatal kuyruk, Trina Đ: Anchovy A: Anchovis F: Anchois commun HAMSĐ L: Engraulis encrasicolus M: Platika, Çatal kuyruk, Trina Đ: Anchovy A: Anchovis F: Anchois commun Hamsi özellikle Karadeniz'de kış aylarında gırgır adı verilen çevirme ağlarıyla avlanan doğal ürünümüz.

Detaylı

Kahvaltı. Çorbalar. Süzme Mercimek Çorbası Baharatlı & Şehriyeli Günün Çorbası

Kahvaltı. Çorbalar. Süzme Mercimek Çorbası Baharatlı & Şehriyeli Günün Çorbası lezzette zirve Köfteli Den Çorbası Kahvaltı Spesiyal Kahvaltı Beyaz peynir, kaşar peynir, siyah zeytin, yeşil zeytin, tereyağı, bal, ev reçelleri, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, biber, maydanoz,

Detaylı

PANCAR(KARA LAHANA) ÇORBASI MISIR ÇORBASI PANCAR(KARA LAHANA)SARMASI PANCAR(KARA LAHANA) DİBLESİ SAKARCA KAYGANASI HAMSI KAYGANASI PANCAR DÖŞEMESİ

PANCAR(KARA LAHANA) ÇORBASI MISIR ÇORBASI PANCAR(KARA LAHANA)SARMASI PANCAR(KARA LAHANA) DİBLESİ SAKARCA KAYGANASI HAMSI KAYGANASI PANCAR DÖŞEMESİ PANCAR(KARA LAHANA) ÇORBASI MISIR ÇORBASI PANCAR(KARA LAHANA)SARMASI PANCAR(KARA LAHANA) DİBLESİ SAKARCA KAYGANASI HAMSI KAYGANASI PANCAR DÖŞEMESİ KURU YUFKA BÖREĞİ MISIR YARMALI AS SARMASI GALDIRIK KAVURMASI

Detaylı

Seç Haber. Haber, Özel Haber, Özgün Haber,

Seç Haber. Haber, Özel Haber, Özgün Haber, 1 Seç Haber Haber, Özel Haber, Özgün Haber, Yılbaşına özel menü tarifleri Nimet Bayrak Monday, December 22nd, 2014 2015 e girmemize az zaman kala misafirlerinize neler ikram edeceğinizi bilmiyorsanız sizler

Detaylı

Malzeme : Konkase domates. Malzeme :

Malzeme : Konkase domates. Malzeme : MALTA SOS Kan portakalı Hollandez sos 1 adet 500 gr Portakalın yarısının kabuğunu rendele ve suyunu tamamen sık ve hollandez sos ile karıştır. Bu sos kuşkonmaz ve sebze yemekleri ile kullanılır. ŞARON

Detaylı

Yağlı ciltler için mucize maskeler

Yağlı ciltler için mucize maskeler On5yirmi5.com Yağlı ciltler için mucize maskeler İşte yağlı ciltler için doğal temizlik ve bakım önerileri... Yayın Tarihi : 6 Eylül 2012 Perşembe (oluşturma : 10/26/2015) Yağlı ciltlerin bakımı için,

Detaylı

DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ DEVEKUŞU YUMURTASININ KAPSAMI

DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ DEVEKUŞU YUMURTASININ KAPSAMI DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ Yeryüzünde yaşayan kanatlı hayvanlar arasında yumurtası en büyük kuş, devekuşudur. Devekuşu yumurtasının ortalama boyu 15 cm, genişliği 13 cm dir. Ortalama 1,5 kg ağırlığa,

Detaylı

Erenli köyü mahalli yemek çeşitleri. Malzeme: 1 bağ pancar 1 baş soğan 1 tane acı biber 2 kaşık yağ Yeterli kadar tuz

Erenli köyü mahalli yemek çeşitleri. Malzeme: 1 bağ pancar 1 baş soğan 1 tane acı biber 2 kaşık yağ Yeterli kadar tuz PANCAR (KARA LAHANA) ÇORBASI: Erenli köyü mahalli yemek çeşitleri Erenli köyü mutfağında,. Türk mutfağının tüm zenginliklerini görmek mümkünd Malzeme: 1 bağ pancar 1 baş soğan 1 tane acı biber 2 kaşık

Detaylı

Yılbaşı Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Yılbaşı Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Yılbaşı Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden güzel

Detaylı

Kapaklı pasta kalıbı

Kapaklı pasta kalıbı tr Kapaklı pasta kalıbı Ürün bilgileri ve tarifler Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93708AS1X2VIII 2017-09 353 686 Yapışmaz kaplama Hazırlanan yiyeceklerin kolayca alınabilmesi için kalıp ve zemin kaplaması

Detaylı

YABANİ AMERİKAN PİRİNCİ SAĞLIKLI VE LEZZETLİ TARİFLER

YABANİ AMERİKAN PİRİNCİ SAĞLIKLI VE LEZZETLİ TARİFLER YABANİ AMERİKAN PİRİNCİ SAĞLIKLI VE LEZZETLİ TARİFLER 02 / 03 GENEL BİLGİ Amerika ya özgü: Su çimi bir ile üç metreye kadar büyüyebilir ve köklerini ıslak toprağın derinliklerine yerleştirir. En çok sığ,

Detaylı

Gavurdağı Salatası Domates, soğan, sivri biber, maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve nar ekşisi

Gavurdağı Salatası Domates, soğan, sivri biber, maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve nar ekşisi Mezeler Tabule Maydanoz, taze nane, dereotu, salatalık, domates, nar ve köftelik bulgur Humus/Pastırmalı Panço Patlıcan, patates ve sarımsaklı yoğurt Çiğ Köfte Muhammara Domates salçası, ceviz ve baharat

Detaylı

1. Akdeniz Soslu Makarna Tarifi

1. Akdeniz Soslu Makarna Tarifi 1 1. Akdeniz Soslu Makarna Tarifi 1 paket spagetti 4 domates 5 sivribiber 200 gr zeytin 2-3 diş sarımsak 1 kaşık domates salçası 3-4 dal maydanoz 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Detaylı

Büyümeyi Destekleyen Tarifler

Büyümeyi Destekleyen Tarifler Büyümeyi Destekleyen Tarifler DEKILER N I IC YEMEKLER 4-5 Yumurtalı Ekmek 6-7 Vanilya Aromalı Yulaf Ezmesi 8-9 Ev Yapımı Patates Püresi 10-11 En Kırmızı Çorba 12-13 TATLILAR 14-15 Meyveli ve Vanilyalı

Detaylı

Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri ile birlikte BALIĞIN FAYDASINI ARTIRACAK 6 ÖNEMLİ ÖNERİ

Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri ile birlikte BALIĞIN FAYDASINI ARTIRACAK 6 ÖNEMLİ ÖNERİ Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri ile birlikte BALIĞIN FAYDASINI ARTIRACAK 6 ÖNEMLİ ÖNERİ Uskumrudan lüfere, palamuttan hamsiye Balık tezgahlarında çeşit çeşit balıklar, iştah açan görüntüleriyle hem

Detaylı

BİZ DOĞAL VE PRATİK YEMEK YAPMANIN PEŞİNE DÜŞTÜK! NASIL ÜRETTİK?

BİZ DOĞAL VE PRATİK YEMEK YAPMANIN PEŞİNE DÜŞTÜK! NASIL ÜRETTİK? BİZ DOĞAL VE PRATİK YAPMANIN PEŞİNE DÜŞTÜK! Bilinen en eski gıda saklama yöntemi olan kurutma tekniğini kullanarak sizlere Naturelka sebze-meyve tozlarını ve kestane ununu hazırladık. NASIL ÜRETTİK? Sebze-meyveleri

Detaylı

DÜĞÜN MENÜ 1. Ispanak ve Dağ Mantarlı Krep, Krem Sos ve Tatlı Mısır Taneleri ile. Bebek Roka Salatası, Parmesan Peyniri ve Balsamik Sos ile

DÜĞÜN MENÜ 1. Ispanak ve Dağ Mantarlı Krep, Krem Sos ve Tatlı Mısır Taneleri ile. Bebek Roka Salatası, Parmesan Peyniri ve Balsamik Sos ile DÜĞÜN MENÜ 1 Zeytinyağlı Enginar ve Dolma Tabağı Sebze ile Doldurulmuş Zeytinyağlı Enginar, Mini İmam Bayıldı, Yaprak Sarma, Biber Dolma, Naneli Kese Yoğurdu, Limon, Domates, Salatalık, Ispanak ve Dağ

Detaylı

Makarna. Pasta

Makarna.  Pasta www.ekspergida.com.tr Yemek yapma sanatının profesyonelleri, kullandıkları ürünlerde kalite ve farklı özellikler ararlar. Türkiye nin en modern tesislerinde el değmeden üretilen Ülker Bizim Mutfak Makarna;

Detaylı

Yeni yıl için. tatlı fikirler. Tarif Kitapçığı No.36

Yeni yıl için. tatlı fikirler. Tarif Kitapçığı No.36 Yeni yıl için tatlı fikirler Tarif Kitapçığı No.36 Yeni yıl için tatlı fikirler Yine ve yeniden, bir kez daha, yeni bir yılın tazeliği ve yılbaşı akşamının heyecanı kalplerimizi sarmaya başladı! İkramlarınız,

Detaylı

çorbalar 10,00 TL 5,00 TL beyran mercimek ezogelin (haşlanmış kuzu incik, haşlanmış pirinç, sarımsak, pul biber, karabiber, et suyu sosu ile)

çorbalar 10,00 TL 5,00 TL beyran mercimek ezogelin (haşlanmış kuzu incik, haşlanmış pirinç, sarımsak, pul biber, karabiber, et suyu sosu ile) www.kebapkar.com.tr Antep Fıstığı Gaziantep yemekleri, Türk mutfağında malzeme çeşitliliği, pişiriliş tarzları, göze ve damak tadına hitap eden sunuluş şekilleriyle her zaman için önemli biryer tutmaktadır.

Detaylı

QimiQ Classic. Soğuk tuzlu ve tatlı yemeklerde kullanılmak için tasarlanmıştır. QimiQ Classic doğal veya vanilya lezzetlerinde mevcuttur.

QimiQ Classic. Soğuk tuzlu ve tatlı yemeklerde kullanılmak için tasarlanmıştır. QimiQ Classic doğal veya vanilya lezzetlerinde mevcuttur. QimiQ Classic Ürün QimiQ Classic. Soğuk tuzlu ve tatlı yemeklerde kullanılmak için tasarlanmıştır. %15 yağ içeren tek güvenli doğal süt kreması. QimiQ Classic doğal veya vanilya lezzetlerinde mevcuttur.

Detaylı

Guglhupf kek kalıpları tr

Guglhupf kek kalıpları tr Guglhupf kek kalıpları tr Ürün bilgileri ve tarifler Değerli Müşterimiz! Mini Guglhupf kek kalıpları silikon malzemeden oldukları için çok esnek ve yapışmaz özelliğe sahiptirler. Bu sayede mini kekleri

Detaylı

Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti

Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti tr Ürün bilgisi ve tarif Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti Değerli Müşterimiz! Mükemmel şekillendirilmiş tarçınlı yıldız kurabiyeler hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı: Tarçınlı yıldız kurabiye

Detaylı

Müsli bar fırın kalıbı

Müsli bar fırın kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarifler Müsli bar fırın kalıbı Değerli Müşterimiz! Sağlıklı beslenin: Bu fırın kalıpları ile en sevdiğiniz müsli barlarınızı en iyi malzemelerden kolayca ve hızlı bir şekilde kendiniz

Detaylı

Yeni. Yılda Neșeli lkramlar! Tarif Kitapçığı No.34

Yeni. Yılda Neșeli lkramlar! Tarif Kitapçığı No.34 Yeni. Yılda Neșeli lkramlar! Tarif Kitapçığı No.34 . Yeni Yılda Neșeli Ikramlar! Yeni yıl yeniliklerin, umudun, neşenin, çoşkunun habercisidir. Bir sofra etrafında sevdikleriniz ile birlikte olmayı, uzun

Detaylı

Çok fonksiyonlu pişirici RMC-M10/M20/M30. yemek tarifi MUTFAĞINIZDAKİ YEMEK USTASI

Çok fonksiyonlu pişirici RMC-M10/M20/M30. yemek tarifi MUTFAĞINIZDAKİ YEMEK USTASI Çok fonksiyonlu pişirici RMC-M10/M20/M30 10 0 yemek tarifi MUTFAĞINIZDAKİ YEMEK USTASI 10 OTOMATIK ÇALIŞMA MODU REDMOND RMC-M10/M20/M30 Çok fonksiyonlu pişirici sayesinde kendinizi muhteşem aşçıbaşı olarak

Detaylı

İlkbahar - Yaz Tarifleri

İlkbahar - Yaz Tarifleri İlkbahar - Yaz Tarifleri Akdeniz Simit Reçete: 700 g PanPan Akdeniz Sebzeli Ekmek Miksi 540 g Su (15-20 C) 300 g Ekmeklik Buğday Unu 30 g Yaş Maya 5 g Tuz Dolgu reçetesi: 200 g Beyaz peynir küpleri

Detaylı

RESTAURANT. Keyif veren mekanlarda, damakta iz bırakan tatlar

RESTAURANT. Keyif veren mekanlarda, damakta iz bırakan tatlar Keyif veren mekanlarda, damakta iz bırakan tatlar RESTAURANT Değerli Müşterilerimiz, Ticaret hayatına Samsun da 1970 yılında kuyumculuk mesleği ile başlayan Gülhan ailesi 1993 yılında içerisinde akaryakıt

Detaylı

güne baslarken kahvaltılar

güne baslarken kahvaltılar güne baslarken kahvaltılar Menemen Karışık Peynir Eritmesi Padya Köy Kahvaltısı Soğuklar : 2 çeşit reçel, pekmez, tulum peyniri, köy peyniri, ezine peyniri, kaşar peyniri, helva, siyah ve yeşil zeytin,

Detaylı

SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM

SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM TEREYAĞI KG 5 TL 5 TL 8 TL 3 TL MISIR UNU 5 GR 5 TL 5.5 TL 5,75 TL 3 GALATA UN KG 6 TL 6 TL 6,5 TL MARGARİN KG TL TL,5 TL,75 TL 5 SÜT (hazır) KG TL TL,75 TL,5 TL 6 YOĞURT KG,3 TL,

Detaylı

Daha iyi beslenin. Daha iyi yaşayın. Afiyet Olsun! Premium Pişirme Sistemi. www.amc.info 1

Daha iyi beslenin. Daha iyi yaşayın. Afiyet Olsun! Premium Pişirme Sistemi. www.amc.info 1 Daha iyi beslenin. Daha iyi yaşayın. Afiyet Olsun! Premium Pişirme Sistemi www.amc.info 1 Lezzetli yemek sağlıklı olamaz? Ah evet, olabilir! 2 Arkadaşlarla harika bir akşam yemeği... Lezzetli yemekler:

Detaylı

Kahvaltılık Tarifler

Kahvaltılık Tarifler Kahvaltılık Tarifler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

MAYIS - HAZİRAN 2013 www.ufs.com. İlham veren Carte d Or Tatlı Serisi ile kârınızı artırmak istemez misiniz?

MAYIS - HAZİRAN 2013 www.ufs.com. İlham veren Carte d Or Tatlı Serisi ile kârınızı artırmak istemez misiniz? MAYIS - HAZİRAN 2013 www.ufs.com İlham veren Carte d Or Tatlı Serisi ile kârınızı artırmak istemez misiniz? Tiramisu Tatlıyla daha kârlı bir işletme yaratmak mümkün! Müşteri memnuniyetini artırırken 41.000

Detaylı

Recipe from 1500 to 1800

Recipe from 1500 to 1800 Bu proje AB komisyonu tarafından desteklenmektedir. İçeriği yazarlarının ve komisyonun izni olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz. Recipe from 1500 to 1800 Recipe from 1500 to 1800 İÇİNDEKİLER DANİMARKA...

Detaylı

PİYASA ANALİZ SONUÇLARI

PİYASA ANALİZ SONUÇLARI -7 PİYASA ANALİZ SONUÇLARI SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM 5 7 TEREYAĞI KG 5 TL 5 TL 8 TL TL 5. TL MISIR UNU 5 GR 5 TL 5.5 TL 5,75 TL.5 TL GALATA UN KG TL TL,5 TL.89 TL MARGARİN KG TL TL,5 TL,75 TL. TL 5 SÜT (hazır)

Detaylı

Bahar Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Bahar Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Bahar Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Live. to the. fullesttr

Live. to the. fullesttr Tr Içerik Proje hakkında Örnekler Karşilaşma Haftalık Plan Yemek tarifleri Yaşamı dolu dolu yaşa(live ) projesi çeşitli Avrupa ülkelerinden(litvanya,letonya,slovakya,polonya,türkiye);avrupa vatandaşlarının

Detaylı

No: 226 Mahreç işareti TARSUS HUMUSU

No: 226 Mahreç işareti TARSUS HUMUSU No: 226 Mahreç işareti TARSUS HUMUSU Tescil Ettiren TARSUS TİCARET VE SANAYİ ODASI Bu coğrafi işaret, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 26.05.2017 tarihinden itibaren korunmak üzere 01.11.2017

Detaylı

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

Böbrek Hastalıklarında BESLENME. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ Böbrek Hastalıklarında BESLENME Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize

Detaylı

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif Deneme kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Yapışmaz kaplama Yapışmaz kaplaması sayesinde pişen kek kalıptan kolayca çıkar ve kalıp çok daha kolay bir biçimde temizlenebilir. Kaplamayı korumak için pişirirken

Detaylı

Yuvarlak ve baton ekmekler

Yuvarlak ve baton ekmekler Yuvarlak ve baton ekmekler Yuvarlak veya uzun, kendi pişirdiğiniz ekmek özeldir. Çıtır kabuk ekmeği çevreler ve kesim sırasında leziz iç kısım görünür. Burada ekmeği kendi damak tadınıza göre pişirme olanağınız

Detaylı

Pakmaya dan çocuklara özel. Yıldızlı Pekiyi Alan Tarifler

Pakmaya dan çocuklara özel. Yıldızlı Pekiyi Alan Tarifler Pakmaya dan çocuklara özel Yıldızlı Pekiyi Alan Tarifler Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! /mutfaginyildizi

Detaylı