Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers"

Transkript

1 Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers

2 Size iş imkanı sağlayacak bir sertifikaya mı ihtiyacınız var? Dünyanın önde gelen İngilizce sınavı TOLES, Hukuk İngilizcesi becerilerinin test edilmesine yönelik bir sınavdır. Hukuk ve Hukukçular için İngilizce Size iş imkanı sağlayacak bir sertifikaya mı ihtiyacınız var? Dünyanın önde gelen İngilizce sınavı TOLES, Hukuk İngilizcesi becerilerinin test edilmesine yönelik bir sınavdır. TOLES sınavını kimler alır? Uluslararası bir sertifika elde etmeyi hedefleyen Hukuk Fakültesi öğrencileri, hukukçular ve hukuk çevirmenleri bu sınavı alabilir. TOLES sınavları kaç seviyeden oluşmaktadır? Üç seviyeden oluşmaktadır: TOLES Temel seviye TOLES Üst seviye TOLES İleri seviye Sınavı ne zaman ve nerede alabilirim? Sınavlar, Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulunda yapılmaktadır yılı sınav tarihleri aşağıdaki gibidir 26 Ocak Mart Hazıran Ağustos Kasım 2012 Doğu Akdeniz Üniversitesi nde TOLES kursu var mı? Hukuk Fakültesi ikinci sınıf öğrencilerinin almakta zorunlu olduğu Hukuk İngilizcesi dersleri, TOLES temel kitabı baz alınarak düzenlenmiş olup Hukuk Fakültesi nde verilmektedir. TOLES temel ve ileri seviye sınavlarına yönelik dersler ise alan seçmelisi olarak üçüncü ve dördüncü sınıf hukuk öğrencilerine sunulmaktadır. Bu seçmeli dersler ENGL 352, 353, 452 ve 453 dersleridir. Gelen talep üzerine, hukukçu olarak çalışmaya başlamış kişilere de yoğun hukuk İngilizcesi programı sunulacaktır. TOLES kursları kimler tarafından verilir? Programımıza dahil olan tüm öğretim elemanlarımız Hukuk İngilizcesi öğretiminde hem deneyimli hem de eğitimlidirler. TOLES sertifikası gelecekte bir iş bulmama nasıl yardımcı olacaktır? Hukuk öğrencileri ve hukukçuların TOLES e ihityacı vardır, çünkü uluslararası hukuk şirketleri TOLES in önde gelen bir Hukuk İngilizcesi sınavı olduğunu biliyorlar. Birçok farklı İngilizce sertifika sınavları olsa da, personel alımında veya kıdem artışında hukuk şirketlerinin aradığı özellik genellikle TOLES sertifikasıdır. TOLES sertifikası, Hukuk İngilizcesi için sahip olabileceğiniz en doğru ve en uygun sertifikadır. Bu sertifika ömür boyu geçerli olduğu için de tercih sebebi olmaktadır. Daha çok bilgi için adresini ziyaret edebilirsiniz. TOLES sertifikasıyla nerede iş bulabilirim? Adaylarını TOLES sınavlarına teşvik eden uluslararası hukuk şirketleri ve kuruluşlarından bazıları aşağıdaki gibidir: Daha fazla bilgi için lütfen, Peril Emiroğluları na E: peril.emiroglulari@emu.edu.tr T: (+0392) veya tanıtım ofisine başvurunuz E: sfleps.promotion@emu.edu.tr T: (+0392)

3 Do you need a certificate that can get you a job? TOLES is the world s leading English exam which tests legal English skills. English for Law and Lawyers Do you need a certificate that can get you a job? TOLES is the world s leading English exam which tests legal English skills. Who takes TOLES? Students of Faculty of Law, lawyers and legal translators who are interested in an international-recognised certificate. What are the levels of the TOLES? There are 3 levels to the TOLES exam series: TOLES Foundation TOLES Advanced TOLES Higher When and where can I take the exam? The exams are timetabled and progressive by level and they are taken in the School of Foreign Languages and English Preparatory School. The exam dates for 2012 are as below: 26th January nd March th June 2012 Is there a TOLES course in EMU? 23rd August nd November 2012 Legal English core courses are offered in the Faculty of Law on TOLES Foundation basis for second year students. TOLES Foundation and higher courses are offered as an elective for third and fourth year Law students. These elective courses are ENGL 352, 353, 452 and 453. Intensive Courses will also be offered on demand to lawyers and anyone who have already started pursuing their careers in the field of Law. Who teaches TOLES courses? All our teachers in the programme are trained and experienced in teaching legal English courses. How will the TOLES certificate help me in finding a job in the future? Law students and lawyers need TOLES because international law firms know that TOLES is the world s leading legal English exams. Of the many different English exams available, TOLES is favoured by many law firms when selecting or promoting staff. The TOLES certificates in legal English are the most accurate and relevant documents that you can possess. For more information, visit: Where can I find a job with this certificate? Law firms and organisations that already have candidates who have sat the TOLES exams include: For further information, please contact Peril Emiroğluları E: peril.emiroglulari@emu.edu.tr T: (+0392) or the SFL Promotion Unit E: sfleps.promotion@emu.edu.tr. T: (+0392)

4 Size iş imkanı sağlayacak bir sertifikaya mı ihtiyacınız var? Dünyanın önde gelen İngilizce sınavı TOLES, Hukuk İngilizcesi becerilerinin test edilmesine yönelik bir sınavdır. Hukuk ve Hukukçular için İngilizce Size iş imkanı sağlayacak bir sertifikaya mı ihtiyacınız var? Dünyanın önde gelen İngilizce sınavı TOLES, Hukuk İngilizcesi becerilerinin test edilmesine yönelik bir sınavdır. TOLES sınavını kimler alır? Uluslararası bir sertifika elde etmeyi hedefleyen Hukuk Fakültesi öğrencileri, hukukçular ve hukuk çevirmenleri bu sınavı alabilir. TOLES sınavları kaç seviyeden oluşmaktadır? Üç seviyeden oluşmaktadır: TOLES Temel seviye TOLES Üst seviye TOLES İleri seviye Sınavı ne zaman ve nerede alabilirim? Sınavlar, Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulunda yapılmaktadır yılı sınav tarihleri aşağıdaki gibidir 26 Ocak Mart Hazıran Ağustos Kasım 2012 temel kitabı baz alınarak düzenlenmiş olup Hukuk Fakültesi nde verilmektedir. TOLES temel ve ileri seviye sınavlarına yönelik dersler ise alan seçmelisi olarak üçüncü ve dördüncü sınıf hukuk öğrencilerine sunulmaktadır. Bu seçmeli dersler ENGL 352, 353, 452 ve 453 dersleridir. Gelen talep üzerine, hukukçu olarak çalışmaya başlamış kişilere de yoğun hukuk İngilizcesi programı sunulacaktır. TOLES kursları kimler tarafından verilir? Programımıza dahil olan tüm öğretim elemanlarımız Hukuk İngilizcesi öğretiminde hem deneyimli hem de eğitimlidirler. TOLES sertifikası gelecekte bir iş bulmama nasıl yardımcı olacaktır? Hukuk öğrencileri ve hukukçuların TOLES e ihityacı vardır, çünkü uluslararası hukuk şirketleri TOLES in önde gelen bir Hukuk İngilizcesi sınavı olduğunu biliyorlar. Birçok farklı İngilizce sertifika sınavları olsa da, personel alımında veya kıdem artışında hukuk şirketlerinin aradığı özellik genellikle TOLES sertifikasıdır. TOLES sertifikası, Hukuk İngilizcesi için sahip olabileceğiniz en doğru ve en uygun sertifikadır. Bu sertifika ömür boyu geçerli olduğu için de tercih sebebi olmaktadır. Daha çok bilgi için adresini ziyaret edebilirsiniz. TOLES sertifikasıyla nerede iş bulabilirim? Adaylarını TOLES sınavlarına teşvik eden uluslararası hukuk şirketleri ve kuruluşlarından bazıları aşağıdaki gibidir: Doğu Akdeniz Üniversitesi nde TOLES kursu var mı? Hukuk Fakültesi ikinci sınıf öğrencilerinin almakta zorunlu olduğu Hukuk İngilizcesi dersleri, TOLES Daha fazla bilgi için lütfen Peril Emiroğluları na E: peril.emiroglulari@emu.edu.tr T: (+0392) veya tanıtım ofisine başvurunuz E: sfleps.promotion@emu.edu.tr T: (+0392)

5 Do you need a certificate that can get you a job? TOLES is the world s leading English exam which tests legal English skills. English for Law and Lawyers Do you need a certificate that can get you a job? TOLES is the world s leading English exam which tests legal English skills. Who takes TOLES? Students of Faculty of Law, lawyers and legal translators who are interested in an international-recognised certificate. What are the levels of the TOLES? There are 3 levels to the TOLES exam series: TOLES Foundation TOLES Advanced TOLES Higher of Law on TOLES Foundation basis for second year students. TOLES Foundation and higher courses are offered as an elective for third and fourth year Law students. These elective courses are ENGL 352, 353, 452 and 453. Intensive Courses will also be offered on demand to lawyers and anyone who have already started pursuing their careers in the field of Law. Who teaches TOLES courses? All our teachers in the programme are trained and experienced in teaching legal English courses. How will the TOLES certificate help me in finding a job in the future? Law students and lawyers need TOLES because international law firms know that TOLES is the world s leading legal English exams. Of the many different English exams available, TOLES is favoured by many law firms when selecting or promoting staff. The TOLES certificates in legal English are the most accurate and relevant documents that you can possess. For more information, visit: When and where can I take the exam? The exams are timetabled and progressive by level and they are taken in the School of Foreign Languages and English Preparatory School. The exam dates for 2012 are as below: 26th January nd March th June 2012 Is there a TOLES course in EMU? 23rd August nd November 2012 Legal English core courses are offered in the Faculty Where can I find a job with this certificate? Law firms and organisations that already have candidates who have sat the TOLES exams include: For further information please contact Peril Emiroğluları E: peril.emiroglulari@emu.edu.tr T: (+0392) or the SFL Promotion Unit E: sfleps.promotion@emu.edu.tr. T: (+0392)

6 Kayıt için detaylı bilgi/ For Registration details DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi T: (+0392) Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Daha fazla bilgi için/ For more information Yabancı Diller Okullu T: (+0392) Peril S. Emiroğluları T: (+0392) / (+0392) F: (+0392) E: "For Your International Career"

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course.

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course. - University I would like to enroll at a university. Stating that you want to enroll I want to apply for course. Stating that you want to apply for a course an undergraduate a postgraduate a PhD a full-time

Detaylı

2 0 15-2016 Eğitim-Öğretim Yılında

2 0 15-2016 Eğitim-Öğretim Yılında 2 0 15-2016 Eğitim-Öğretim Yılında TÜRKİYE'DEKİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Yükseköğretim Genel Kurulunun 19.03.2015 tarihli toplantısında kabul edilen;

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvuruları 23 Temmuz -03 Ağustos 2018 Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvurusu Sonuçlarının

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvuruları 23 Temmuz -03 Ağustos 2018 Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvurusu Sonuçlarının

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvuruları Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvurusu Sonuçlarının İlan Edilmesi e-devlet Üzerinden Yeni Öğrenci Kayıtları

Detaylı

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Physical Training and Sport's Instructor 4 15

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Physical Training and Sport's Instructor 4 15 Programın Adı MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ (BURDUR) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Name of Programme Süre Duration Kontenjan Quota Özel Koşullar Requirements & Explanations MEHMET AKİF ERSOY UNIVERSITY

Detaylı

II. YABANCI DİL PROGRAMI MUAFİYET SINAV BAŞVURULARI 5-6 EYLÜL 2017 TARİHLERİNDE YAPILACAKTIR. II.

II. YABANCI DİL PROGRAMI MUAFİYET SINAV BAŞVURULARI 5-6 EYLÜL 2017 TARİHLERİNDE YAPILACAKTIR. II. II. YABANCI DİL PROGRAMI MUAFİYET SINAV BAŞVURULARI 5-6 EYLÜL 2017 TARİHLERİNDE YAPILACAKTIR. II. YABANCI DİL PROGRAMI MUAFİYET SINAVLARI 8 13 EYLÜL 2017 TARİHLERİNDE YAPILACAKTIR. SINAV YERLERİ YDYO TARAFINDAN

Detaylı

Özel Koşullar Requirements & Explanations Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği

Özel Koşullar Requirements & Explanations Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Faculty of Education Teacher Training in Sciences İlköğretim Matematik Öğretmenliği Teacher Training in Mathematics at Primary School Level Rehberlik ve Psikolojik

Detaylı

Yaz okulunda (2014 3) açılacak olan 2360120 (Calculus of Fun. of Sev. Var.) dersine kayıtlar aşağıdaki kurallara göre yapılacaktır:

Yaz okulunda (2014 3) açılacak olan 2360120 (Calculus of Fun. of Sev. Var.) dersine kayıtlar aşağıdaki kurallara göre yapılacaktır: Yaz okulunda (2014 3) açılacak olan 2360120 (Calculus of Fun. of Sev. Var.) dersine kayıtlar aşağıdaki kurallara göre yapılacaktır: Her bir sınıf kontenjanı YALNIZCA aşağıdaki koşullara uyan öğrenciler

Detaylı

Uluslararası bir sertifika elde etmeyi hedefleyen Hukuk Fakültesi öğrencileri, hukukçular ve hukuk çevirmenleri bu sınavı alabilir.

Uluslararası bir sertifika elde etmeyi hedefleyen Hukuk Fakültesi öğrencileri, hukukçular ve hukuk çevirmenleri bu sınavı alabilir. HUKUK VE HUKUKÇULAR İÇİN İNGİLİZCE Size iş imkanı sağlayacak bir sertifikaya mı ihtiyacınız var? TOLES nedir? (Hukuk İngilizcesi Sınavı) Dünyanın önde gelen İngilizce sınavı TOLES, Hukuk İngilizcesi becerilerinin

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI THE INFORMATION TECHNOLOGIES DEPARTMENT

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI THE INFORMATION TECHNOLOGIES DEPARTMENT BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI THE INFORMATION TECHNOLOGIES DEPARTMENT Bilişim Teknolojileri Alanı THE INFORMATION TECHNOLOGIES DEPARTMENT Mesleki ortaöğretim kurumlarında eğitim verilen alanlardan birisidir.

Detaylı

ÖZEL KOŞULLAR REQUİREMENTS & EXPLANATIONS SÜRE DURATION KONTENJAN QUOTA. FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ Teacher Training in Sciences 4 4 -

ÖZEL KOŞULLAR REQUİREMENTS & EXPLANATIONS SÜRE DURATION KONTENJAN QUOTA. FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ Teacher Training in Sciences 4 4 - MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA BÖLÜM/PROGRAMLARA YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI QUOTAS OF MANİSA CELAL BAYAR UNIVERSITY BACHELOR'S DEGREE PROGRAMS

Detaylı

ENG ACADEMIC YEAR SPRING SEMESTER FRESHMAN PROGRAM EXEMPTION EXAM

ENG ACADEMIC YEAR SPRING SEMESTER FRESHMAN PROGRAM EXEMPTION EXAM ENG111 2016-2017 ACADEMIC YEAR SPRING SEMESTER FRESHMAN PROGRAM EXEMPTION EXAM Exam Type Date / Classes / Time Written Thursday, September 22 nd, 2016 Classes & Time to be announced on September 20th.

Detaylı

İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU

İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU HEDEFLERİNİZE BİZİMLE ULAŞIN M A Y I S 2 0 1 3 İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSLARININ STAJ SÜRESİNDEN SAYILMASI in 06.03.2013/442 nolu genelgesine istinaden İşletme

Detaylı

Argumentative Essay Nasıl Yazılır?

Argumentative Essay Nasıl Yazılır? Argumentative Essay Nasıl Yazılır? Hüseyin Demirtaş Dersimiz: o Argumentative Essay o Format o Thesis o Örnek yazı Military service Outline Many countries have a professional army yet there is compulsory

Detaylı

ŞULE BAYAR OKUTMAN. Öğrenim Durumu. E-Posta Adresi : sbayar@pirireis.edu.tr. Telefon (İş) : 2165810050. Adres MONASH ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

ŞULE BAYAR OKUTMAN. Öğrenim Durumu. E-Posta Adresi : sbayar@pirireis.edu.tr. Telefon (İş) : 2165810050. Adres MONASH ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ŞULE BAYAR OKUTMAN E-Posta Adresi : sbayar@pirireis.edu.tr Telefon (İş) Adres : 2165810050 : Piri Reis Üniversitesi,Hazırlık Kampüsü İstasyon Mah. Hakim sk. No:3, 34940 Tuzla, İSTANBUL Öğrenim Durumu Yüksek

Detaylı

FAKÜLTE FACULTY BÖLÜM DEPARTMENT YEDEK ADAYLAR SUBSTITUTE CANDIDATES. Bilgisayar Mühendisliği. Computer Engineering. Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

FAKÜLTE FACULTY BÖLÜM DEPARTMENT YEDEK ADAYLAR SUBSTITUTE CANDIDATES. Bilgisayar Mühendisliği. Computer Engineering. Malzeme Bilimi ve Mühendisliği FAKÜLTE FACULTY BÖLÜM DEPARTMENT YEDEK ADAYLAR SUBSTITUTE CANDIDATES Mühendislik Fakültesi Faculty of Bilgisayar Mühendisliği Computer Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Materials Science and Elektronik Mühendisliği

Detaylı

TURKEY SPECIAL OFFER Q1 JANUARY MARCH 2017

TURKEY SPECIAL OFFER Q1 JANUARY MARCH 2017 TURKEY SPECIAL OFFER Q1 JANUARY MARCH 2017 A special discount for this promotion! School Destination USA Canada Offer 20% discount for courses of 4+ weeks at New York Empire State, LA Westwood, San Francisco

Detaylı

İNGİLİZCE DİL KURSU HEDEFLERİNİZE BİZİMLE ULAŞIN M U H A S E B E C İ L E R İ Ç İ N M A R T 2 0 1 3 D Ö N E M İ

İNGİLİZCE DİL KURSU HEDEFLERİNİZE BİZİMLE ULAŞIN M U H A S E B E C İ L E R İ Ç İ N M A R T 2 0 1 3 D Ö N E M İ İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU HEDEFLERİNİZE BİZİMLE ULAŞIN M A R T 2 0 1 3 D Ö N E M İ Değerli Üyelerimiz ve Stajyerlerimiz, İngilizce, uluslararası ilişkiler,medya, (reklamcılık, radyo yayınları,filmler,

Detaylı

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research 2016-17 AKADEMİK YILI ÖNEMLİ TARİHLER 2016-17 ACADEMIC YEAR IMPORTANT DATES Temmuz July Ağustos August, Ekim,

Detaylı

M U H A S E B E C İ L E R İ Ç İ N M A R T 2 0 1 2 D Ö N E M İ İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

M U H A S E B E C İ L E R İ Ç İ N M A R T 2 0 1 2 D Ö N E M İ İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU M A R T 2 0 1 2 D Ö N E M İ Değerli Üyelerimiz ve Stajyerlerimiz, 6102 sayılı TTK, 01 Temmuz 2012 tarihinde genel maddeleriyle yürürlüğe girecektir. Buna göre Uluslararası

Detaylı

ÖRNEKTİR - SAMPLE. RCSummer Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form

ÖRNEKTİR - SAMPLE. RCSummer Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form RCSummer 2019 - Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form BU FORM SADECE ÖN KAYIT FORMUDUR. Ön kaydınızın geçerli olması için formda verilen bilgilerin doğru olması gerekmektedir. Kontenjanımız

Detaylı

İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU

İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU HEDEFLERİNİZE BİZİMLE ULAŞIN Ş U B A T 2 0 1 5 Değerli Üyelerimiz ve Stajyerlerimiz, İşletme Ağırlıklı İngilizce Dil kursularımız, konularında uzman ve tecrübeli Türk

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. İş Adresi: MCBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, Oda:215. Şehzadeler/Manisa

ÖZGEÇMİŞ. İş Adresi: MCBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, Oda:215. Şehzadeler/Manisa ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ Adı ve Soyadı: Seden Onsoy Akademik Unvanı: Öğretim Görevlisi Telefonu: 0 (236) 239 45 32-215 İş Adresi: MCBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, Oda:215. Şehzadeler/Manisa E-postası: seden.onsoy@cbu.edu.tr

Detaylı

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT .. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY... /... AKADEMİK YILI... DÖNEMİ... /... ACADEMIC YEAR... TERM ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT Deneyimleriniz hakkındaki bu rapor, Mevlana Değişim Programı nın amacına

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH 2017 18 AKADEMİK YILI ENSTİTÜ TAKVİMİ 2017 18 ACADEMIC YEAR INSTITUTE CALENDAR Temmuz July Ağustos August, Ekim,

Detaylı

Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek. Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington

Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek. Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Islington daki tüm Pratisyen Hekimlikler (GP) tercümanlık

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvuruları Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvurusu Sonuçlarının İlan Edilmesi e-devlet

Detaylı

İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU

İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU HEDEFLERİNİZE BİZİMLE ULAŞIN E K İ M 2 0 1 5 Değerli Üyelerimiz ve Stajyerlerimiz, İşletme Ağırlıklı İngilizce Dil kursularımız, konularında uzman ve tecrübeli Türk

Detaylı

2017/1 DÖNEM MUHASEBECİLER İÇİN İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU HEDEFLERİNİZE BİZİMLE ULAŞIN İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

2017/1 DÖNEM MUHASEBECİLER İÇİN İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU HEDEFLERİNİZE BİZİMLE ULAŞIN İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU HEDEFLERİNİZE BİZİMLE ULAŞIN 2017/1 DÖNEM Değerli Üyelerimiz ve Stajyerlerimiz, İşletme Ağırlıklı İngilizce Dil kursularımız, konularında uzman ve tecrübeli Türk ve

Detaylı

İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU

İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU HEDEFLERİNİZE BİZİMLE ULAŞIN E Y L Ü L 2 0 1 3 Değerli Üyelerimiz ve Stajyerlerimiz, İşletme Ağırlıklı İngilizce Dil kursularımız, konularında uzman ve tecrübeli Türk

Detaylı

Lesson 66: Indirect questions. Ders 66: Dolaylı sorular

Lesson 66: Indirect questions. Ders 66: Dolaylı sorular Lesson 66: Indirect questions Ders 66: Dolaylı sorular Reading (Okuma) Could you tell me where she went? (Bana nereye gittiğini söyler misiniz?) Do you know how I can get to the hospital? (Hastaneye nasıl

Detaylı

a) Present Continuous Tense (Future anlamda) I am visiting my aunt tomorrow. (Yarin halamı ziyaret ediyorum-edeceğim.)

a) Present Continuous Tense (Future anlamda) I am visiting my aunt tomorrow. (Yarin halamı ziyaret ediyorum-edeceğim.) a) Present Continuous Tense (Future anlamda) I am visiting my aunt tomorrow. (Yarin halamı ziyaret ediyorum-edeceğim.) He is having an exam on Wednesday. (Çarşamba günü sınav oluyor-olacak.) Mary is spending

Detaylı

YABANCI DİL I Zorunlu 1 1 4

YABANCI DİL I Zorunlu 1 1 4 Ders Öğretim Planı Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS 200001212010 YABANCI DİL I Zorunlu 1 1 4 Dersin Seviyesi Lisans Dersin Amacı After attending the Foreign Language I, students will

Detaylı

Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement

Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement TURKISH Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement Female 1: Bebeğim yakında doğacağı için bütçemi gözden geçirmeliyim. Duyduğuma göre, hükümet tarafından verilen Baby Bonus ödeneği yürürlükten kaldırıldı.

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH Temmuz Ağustos August 17-21, 24-28, 1-5 Ekim 17-21, 24-28, 1-5 17-18, 24-25, 1-2, 8-9 Ekim 17-18, 24-25, 1-2, 8-9 LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH

Detaylı

PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS

PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS INTRODUCTION AND POLICY EXPLORATION IN RELATION TO PROFESSIONAL DEVELOPMENT FOR VET TEACHERS AND TRAINERS IN TURKEY JULIAN STANLEY, ETF ISTANBUL, FEBRUARY 2016 INTRODUCE

Detaylı

The Council of Higher Education's Requirements for Int.Students

The Council of Higher Education's Requirements for Int.Students Published on International Students Maltepe University (http://int-students.maltepe.edu.tr) Ana Sayfa > Printer-friendly PDF > Printer-friendly PDF The Council of Higher Education's Requirements for Int.Students

Detaylı

Uygulama, bir öğrencinin dersi bırakıp aynı anda bir arkadaşının dersi almasına engel olacak şekilde kurgulanmıştır. Buna göre:

Uygulama, bir öğrencinin dersi bırakıp aynı anda bir arkadaşının dersi almasına engel olacak şekilde kurgulanmıştır. Buna göre: YAZ OKULUNDA AÇILAN MATEMATİK SERVİS DERSLERİNE KAYIT Matematik Bölümü tarafından verilen servis derslerinde kontenjanlar sınırlıdır. Taleplerin tümünün karşılanması mümkün olmayacaktır. Belirtilen derslerde

Detaylı

AKTS Başvurumuz. Bologna Süreci Uzmanlarının Değerlendirmesi

AKTS Başvurumuz. Bologna Süreci Uzmanlarının Değerlendirmesi AKTS Başvurumuz Bologna Süreci Uzmanlarının Değerlendirmesi Bologna Süreci Uzmanlarının Değerlendirme Sistemi Her bir bölüm için verilen skorlar Kabul edilebilir: 3 Çok iyi : 4 Örnek çalışma : 5 Part 1.

Detaylı

Immigration Bank. Bank - General. Bank - Opening a bank account

Immigration Bank. Bank - General. Bank - Opening a bank account - General [ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Asking whether there are commission fees when you withdraw money in a certain country Başka bankamatikleri kullanırsam ne kadar

Detaylı

SCHOOL OF FOREIGN LANGUAGES NEVSEHIR HACI BEKTAS VELI UNIVERSITY ERASMUS EXAM THIRD SECTION

SCHOOL OF FOREIGN LANGUAGES NEVSEHIR HACI BEKTAS VELI UNIVERSITY ERASMUS EXAM THIRD SECTION NEVSEHIR HACI BEKTAS VELI UNIVERSITY ERASMUS EXAM THIRD SECTION 2018-2019 Değerli Öğrenciler, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanan Erasmus Sınavının Üçüncü Basamağına (Konuşma) katılmaktasınız.

Detaylı

İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU

İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU İŞLETME AĞIRLIKLI İNGİLİZCE DİL KURSU HEDEFLERİNİZE BİZİMLE ULAŞIN 2017/2 DÖNEM Değerli Üyelerimiz ve Stajyerlerimiz, İşletme Ağırlıklı İngilizce Dil kursularımız, konularında uzman ve tecrübeli Türk ve

Detaylı

My Year Manager is Sınıf Müdürüm. P.E. is on Beden eğitimi dersimin günü

My Year Manager is Sınıf Müdürüm. P.E. is on Beden eğitimi dersimin günü EMTRAS [Turkish] My Headteacher is Okul müdürüm My Year Manager is Sınıf Müdürüm My Form Tutor is Sınıf öğretmenim My Form is Sınıfım P.E. is on Beden eğitimi dersimin günü I must bring in a T-shirt, shorts

Detaylı

K12NET ÖĞRENCİ-VELİ PORTALI KULLANIMI USE OF K12NET STUDENT-PARENT PORTAL

K12NET ÖĞRENCİ-VELİ PORTALI KULLANIMI USE OF K12NET STUDENT-PARENT PORTAL K12NET ÖĞRENCİ-VELİ PORTALI KULLANIMI USE OF K12NET STUDENT-PARENT PORTAL 1. K12NET i İnternet Explorer 7, 8 ya da 9 sürümlerinde kullanınız. Firefox, Google Chrome vb. tarayıcılarda açmayınız. Use K12NET

Detaylı

Topluluk Önünde Konuşma (İngilizce) (KAM 432) Ders Detayları

Topluluk Önünde Konuşma (İngilizce) (KAM 432) Ders Detayları Topluluk Önünde Konuşma (İngilizce) (KAM 432) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Topluluk Önünde Konuşma (İngilizce) KAM 432 Güz 4 0 0 4 5 Ön

Detaylı

Helping you to live more independently. Insanlari ve bagimsiz yasami destekleme. Daha bagimsiz yasamak için size yardim ediyor

Helping you to live more independently. Insanlari ve bagimsiz yasami destekleme. Daha bagimsiz yasamak için size yardim ediyor The Supporting People Logo Insanlari ve bagimsiz yasami destekleme The Supporting People Door in Watermark The Supporting People Introduction Helping you to live more independently Daha bagimsiz yasamak

Detaylı

THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT

THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT The purpose of the study is to investigate the impact of autonomous learning on graduate students

Detaylı

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research 2015-16 AKADEMİK YILI ÖNEMLİ TARİHLER 2015-16 ACADEMIC YEAR IMPORTANT DATES Temmuz July,, GÜZ DÖNEMİ / FALL

Detaylı

A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION

A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION 1. Çeviri Metni - 9 Ekim 2014 A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION Why is English such an important language today? There are several reasons. Why: Neden, niçin Such: gibi Important: Önemli Language:

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI Programın Adı Name of Programme Süre Duration Kontenjan Quota Eczacılık Fakültesi Faculty of Pharmacy

Detaylı

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research 2014 15 ÖNEMLİ TARİHLER/ IMPORTANT DATES GÜZ DÖNEMİ / FALL SEMESTER 2014-15 Güz döneminde açılacak lisansüstü

Detaylı

Lesson 20: Where, when. Ders 20: Nerede, ne zaman

Lesson 20: Where, when. Ders 20: Nerede, ne zaman Lesson 20: Where, when Ders 20: Nerede, ne zaman Reading (Okuma) Where is the City Hall? (Belediye binası nerede?) Where are you now? (Şu an neredesin?) Where is he working? (Nerede çalışıyor?) Where did

Detaylı

ERASMUS KURUMLARARASI ANLAŞMALAR

ERASMUS KURUMLARARASI ANLAŞMALAR ERASMUS KURUMLARARASI ANLAŞMALAR ERASMUS KURUMLARARASI ANLAŞMALAR ERASMUS ANLAŞMASI: İki üniversitenin ilgili bölümleri arasında yapılan anlaşmadır. Anlaşma, bölümler tarafından hazırlanır ve Koordinatörlük

Detaylı

daha çok göz önünde bulundurulabilir. Öğrencilerin dile karşı daha olumlu bir tutum geliştirmeleri ve daha homojen gruplar ile dersler yürütülebilir.

daha çok göz önünde bulundurulabilir. Öğrencilerin dile karşı daha olumlu bir tutum geliştirmeleri ve daha homojen gruplar ile dersler yürütülebilir. ÖZET Üniversite Öğrencilerinin Yabancı Dil Seviyelerinin ve Yabancı Dil Eğitim Programına Karşı Tutumlarının İncelenmesi (Aksaray Üniversitesi Örneği) Çağan YILDIRAN Niğde Üniversitesi, Sosyal Bilimler

Detaylı

Lesson 30: will, will not Ders 30: will, will not

Lesson 30: will, will not Ders 30: will, will not Lesson 30: will, will not Ders 30: will, will not Reading (Okuma) I hope you will visit me one day. ( Umuyorum bir gün beni ziyaret edeceksin ) I think your sister will like that cellphone. ( Bence kız

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SİLİFKE OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ 11 A/B SINIFI MESLEKİ İNGİLİZCE DERSİ YILLIK DERS PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SİLİFKE OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ 11 A/B SINIFI MESLEKİ İNGİLİZCE DERSİ YILLIK DERS PLANI 0-0 ÖĞRETİM YILI SİLİFKE OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ A/B SINIFI İ YILLIK PLANI Y ÖĞRENME ALANLARI VE EKİM -5 8/ Ekim- Kasım THEME THEME INTRODUCING YOURSELF DESCRIPTION OF THE DESCRIPTION OF THE

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES AND RESEARCH 2017-18 AKADEMİK YILI ENSTİTÜ TAKVİMİ 2017-18 ACADEMIC YEAR INSTITUTE CALENDAR Temmuz July Ağustos August, Ekim,

Detaylı

ACADEMIC YEAR MEVLANA EXCHANGE PROGRAMME APPLICATIONS

ACADEMIC YEAR MEVLANA EXCHANGE PROGRAMME APPLICATIONS 018-019 ACADEMIC YEAR MEVLANA EXCHANGE PROGRAMME APPLICATIONS Dear Partners, Mevlana Exchange Programme applications have started for 018-019 Academic Year. It would be a great pleasure and honor for us

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI Programın Adı Name of Programme Süre Duration Kontenjan Quota Özel Koşullar Requirements & Explanations

Detaylı

Yangın Güvenliği Kursları Eğitim Kayıt Formu

Yangın Güvenliği Kursları Eğitim Kayıt Formu Yangın Güvenliği Kursları Eğitim Kayıt Formu Aon Global Risk Consulting Yangın Güvenliği Kursları için belirlenmiş tarihler, lokasyon, ücret bilgileri ve iletişim bilgileri bu kayıt formunda bulunmaktadır.

Detaylı

YAPI ATÖLYESİ. make difference.. DESIGN & CONSTRUCTION ENGINEERING ARCHITECTURE CONTRACTING. Design & Construction

YAPI ATÖLYESİ. make difference.. DESIGN & CONSTRUCTION ENGINEERING ARCHITECTURE CONTRACTING. Design & Construction ENGINEERING ARCHITECTURE CONTRACTING Design & Construction DESIGN & CONSTRUCTION make difference.. ABOUT US Our company is specialized in four main subjects; CONSTRUCTION, INTERNATIONAL TRADE, NATURAL

Detaylı

Özgeçmiş (CV/Resume) Hazırlanması

Özgeçmiş (CV/Resume) Hazırlanması Özgeçmiş (CV/Resume) Hazırlanması CV (curriculum vitae): (Kısa özgeçmiş) (Kaynak: Cambridge Dictionary Online :http://dictionary.cambridge.org/ dictionary/english/cv) (In UK) A short written description

Detaylı

2015/2016 ERASMUS+ APPLICATION RESULTS 2015/2016 ERASMUS+ BAŞVURU SONUÇLARI

2015/2016 ERASMUS+ APPLICATION RESULTS 2015/2016 ERASMUS+ BAŞVURU SONUÇLARI 2015/2016 ERASMUS+ BAŞVURU SONUÇLARI Bu başvuruların değerlendirilmesi ve nihai kararı aşamasında, değerlendirmeyi yapan personel ile başvuru sahipleri arasında değerlendirmeyi yapan personelin tarafsızlığını

Detaylı

AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition)

AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition) AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition) Hakan Cora Click here if your download doesn"t start automatically AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri

Detaylı

HEARTS PROJESİ YAYGINLAŞTIRMA RAPORU

HEARTS PROJESİ YAYGINLAŞTIRMA RAPORU HEARTS PROJESİ YAYGINLAŞTIRMA RAPORU BOLU HALKIN EGITIMINI GELISTIRME VE DESTEKLEME DERNEGI TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ - TURKİYE Bolu Halkın Egitimini Gelistirme ve Destekleme

Detaylı

ERASMUS KURUMLARARASI ANLAŞMALAR SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ERASMUS KURUMLARARASI ANLAŞMALAR SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS KURUMLARARASI ANLAŞMALAR SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS KURUMLARARASI ANLAŞMALAR ERASMUS ANLAŞMASI: İki üniversitenin ilgili bölümleri arasında yapılan anlaşmadır. Anlaşma,

Detaylı

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research 2013 2014 ÖNEMLİ TARİHLER/ IMPORTANT DATES Ağustos August - Ekim - October Ekim October GÜZ DÖNEMİ / FALL SEMESTER

Detaylı

INDIVIDUAL COURSE DESCRIPTION

INDIVIDUAL COURSE DESCRIPTION INDIVIDUAL COURSE DESCRIPTION Course Unit Title INTERNATIONAL TRADE I Course Unit Code 821 Type of Course Unit (Compulsory, Optional) Level of Course Unit (Short Cyle, First Cycle, Second Cycle, Third

Detaylı

Konforun Üç Bilinmeyenli Denklemi 2016

Konforun Üç Bilinmeyenli Denklemi 2016 Mimari olmadan akustik, akustik olmadan da mimarlık olmaz! Mimari ve akustik el ele gider ve ben genellikle iyi akustik görülmek için orada değildir, mimarinin bir parçası olmalı derim. x: akustik There

Detaylı

Mart 31, Google News Kaydı. by

Mart 31, Google News Kaydı. by www.anasayfa.xyz Mart 31, 2016 Google News Kaydı by www.anasayfa.xyz Google News sisteminin gücünü bütün SEO cular olarak bilmekteyiz. Peki bu çok güçlü olan ağa nasıl sitemizi kaydettirebiliriz? Piyasa

Detaylı

Tablo 3 / Table 3 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENIZ TECHNICAL UNIVERSITY (TRABZON) - - ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU ARAKLI VOCATIONAL SCHOOL - -

Tablo 3 / Table 3 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENIZ TECHNICAL UNIVERSITY (TRABZON) - - ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU ARAKLI VOCATIONAL SCHOOL - - (*) Aşağıdaki bilgiler 12.04.2018 tarihinde http://www.yok.gov.tr/web/guest/yurt-disindan-kabul-edilecek-ogrenci-kontenjanlari adresinden alınmıştır. The following information was taken from the address

Detaylı

İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir:

İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir: İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir: Informal Greetings (Gayri Resmi selamlaşmalar) - Hi. (Merhaba) -Hello. (Merhaba)

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI SÜRE (YIL) DURATION (YEARS))

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI SÜRE (YIL) DURATION (YEARS)) ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI ERZINCAN UNIVERSITY SÜRE (YIL) DURATION (YEARS)) KONTENJAN QUOTAS BAKINIZLAR

Detaylı

1/9 KONTENJAN QUOTAS BAKINIZLAR INFORMATION (*) ADALET JUSTİCE 2 4 ADALET (İÖ) JUSTİCE (EP) 2 5

1/9 KONTENJAN QUOTAS BAKINIZLAR INFORMATION (*) ADALET JUSTİCE 2 4 ADALET (İÖ) JUSTİCE (EP) 2 5 T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ 2.EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI VE KOŞULLARI ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZINCAN UNIVERSITY SÜRE (YIL) DURATION

Detaylı

1/9 KONTENJAN QUOTAS BAKINIZLAR INFORMATION (*) ADALET JUSTİCE 2 4 ADALET (İÖ) JUSTİCE (EP) 2 5

1/9 KONTENJAN QUOTAS BAKINIZLAR INFORMATION (*) ADALET JUSTİCE 2 4 ADALET (İÖ) JUSTİCE (EP) 2 5 T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ 3.EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI VE KOŞULLARI ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZINCAN UNIVERSITY SÜRE (YIL) DURATION

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ ' m MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ MEVLANA ECHANGE PROGRAMME PROTOCOL Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumlan olarak, kurumlarımız arasında Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği

Detaylı

Lesson 42: have to, don t have to. Ders 42: -meli/-malı, zorunda olmamak

Lesson 42: have to, don t have to. Ders 42: -meli/-malı, zorunda olmamak Lesson 42: have to, don t have to Ders 42: -meli/-malı, zorunda olmamak Reading (Okuma) We have to go to school tomorrow. ( Yarın okula gitmeliyiz. ) I have to get up at 5 am tomorrow. ( Yarın sabah 5

Detaylı

Implementing Benchmarking in School Improvement

Implementing Benchmarking in School Improvement Implementing Benchmarking in School Improvement "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı, http://www.ua.gov.tr) yürütülen Erasmus+

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING AND ARCHITECTURE DEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERING. Course Name T P L ECTS

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING AND ARCHITECTURE DEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERING. Course Name T P L ECTS FIRST YEAR 1st semesr T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING AND ARCHITECTURE DEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERING MAT101 Calculus I Mamatik I PHY101 Physics I Fizik I 3 0 2 7 CHE101 Chemistry

Detaylı

BAŞVURU ŞİFRE EDİNME EKRANI/APPLICATION PASSWORD ACQUISITION SCREEN

BAŞVURU ŞİFRE EDİNME EKRANI/APPLICATION PASSWORD ACQUISITION SCREEN BAŞVURU ŞİFRE EDİNME EKRANI/APPLICATION PASSWORD ACQUISITION SCREEN 1) http://obs.karatay.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_yabanci_login.aspx Linkinden E-Mail adresini kullanarak şifrenizi oluşturunuz. Create

Detaylı

Yangın Güvenliği Kursları Eğitim Kayıt Formu

Yangın Güvenliği Kursları Eğitim Kayıt Formu Yangın Güvenliği Kursları Eğitim Kayıt Formu Aon Global Risk Consulting Yangın Güvenliği Kursları için belirlenmiş tarihler, lokasyon, ücret bilgileri ve iletişim bilgileri bu kayıt formunda bulunmaktadır.

Detaylı

Özgeçmiş (CV/Resume) Hazırlanması

Özgeçmiş (CV/Resume) Hazırlanması Özgeçmiş (CV/Resume) Hazırlanması CV (curriculum vitae): (Kısa özgeçmiş) (Kaynak: Cambridge Dictionary Online :http://dictionary.cambridge.org/ dictionary/english/cv) (In UK) A short written description

Detaylı

Bankacılık ve Sigortacılık Banking ve Insurance 2 2

Bankacılık ve Sigortacılık Banking ve Insurance 2 2 Programın Adı Sosyal Bilimler Meslek Y.O. Name of Programme Vocational School of Social Sciences Süre Duration Bankacılık ve Sigortacılık Banking ve Insurance 2 3 Bankacılık ve Sigortacılık (İÖ) Banking

Detaylı

EĞİTİM Doktora Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara 1997 2005 Eğitim Fakültesi, Bilgisayar Öğretimi ve Teknolojileri Bölümü

EĞİTİM Doktora Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara 1997 2005 Eğitim Fakültesi, Bilgisayar Öğretimi ve Teknolojileri Bölümü HAKKIMDA Dr. Erhan Şengel, yüksek lisans eğitimi yıllarında başlamış olduğu öğretim teknolojileri ile ilgili çalışmalarına 1994 yılından beri devam etmektedir. Online eğitim, Bilgisayar Destekli Eğitim,

Detaylı

2013 YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI (TABLO 4) TABLE:4 2013 THE GUİDE FOR FOREİGN STUDENTS FOR HIGHER EDUCATION PROGRAMS

2013 YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI (TABLO 4) TABLE:4 2013 THE GUİDE FOR FOREİGN STUDENTS FOR HIGHER EDUCATION PROGRAMS 2013 YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI (TABLO 4) TABLE:4 2013 THE GUİDE FOR FOREİGN STUDENTS FOR HIGHER EDUCATION PROGRAMS BÜLENT ECEVİT (ZONGULDAK KARAELMAS) ÜNİVERSİTESİ (ZONGULDAK)

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI Programın Adı Name of Programme Süre Duration Kontenjan Quota Özel Koşullar Requirements & Explanations

Detaylı

The University of Jordan. Accreditation & Quality Assurance Center. COURSE Syllabus

The University of Jordan. Accreditation & Quality Assurance Center. COURSE Syllabus The University of Jordan Accreditation & Quality Assurance Center COURSE Syllabus 1 Course title TURKISH FOR BEGİNNERS II 2 Course number 2204122 3 Credit hours (theory, practical) 3 Contact hours (theory,

Detaylı

ALANYA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BAĞIMSIZ YAŞAM İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR ADLI GRUNDTVIG PROJEMİZ İN DÖNEM SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ALANYA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BAĞIMSIZ YAŞAM İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR ADLI GRUNDTVIG PROJEMİZ İN DÖNEM SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ALANYA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BAĞIMSIZ YAŞAM İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR ADLI GRUNDTVIG PROJEMİZ İN DÖNEM SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ALANYA PUBLIC EDUCATION CENTRE S FINAL INFORMATIVE MEETING OF THE GRUNDTVIG

Detaylı

EK: SENATO ONAYI ALMIŞ MEVCUT EKDAL PROGRAMLARI A) GENEL EKDALLAR Genel ekdallar tüm öğrencilere açıktır.

EK: SENATO ONAYI ALMIŞ MEVCUT EKDAL PROGRAMLARI A) GENEL EKDALLAR Genel ekdallar tüm öğrencilere açıktır. EK: SENATO ONAYI ALMIŞ MEVCUT EKDAL PROGRAMLARI A) GENEL EKDALLAR Genel ekdallar tüm öğrencilere açıktır. HUKUK EKDALI (Aşağıdaki derslerden 4/5 adet) LAW250 Main Concepts of Turkish Law/IR 263 Fundamental

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY (AYBU) 2018/2019 Academic Year MEVLANA Exchange Programme Student Mobility Application Period

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY (AYBU) 2018/2019 Academic Year MEVLANA Exchange Programme Student Mobility Application Period ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY (AYBU) 2018/2019 Akademik Yılı MEVLANA Değişim Programı Öğrenci Hareketliliği Başvuru Süreci ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY (AYBU) 2018/2019 Academic Year MEVLANA

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ MEVLANA EXCHANGE PROGRAMME PROTOCOL Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumları olarak, kurumlarımız arasında Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği

Detaylı

Çocuk bakımı için yardım

Çocuk bakımı için yardım TURKISH Çocuk bakımı için yardım Avustralya Hükümeti, ailelere çocuk bakımı giderlerinde yardımcı olmak için, şunlar dahil bir dizi hizmet ve yardım sunmaktadır: Onaylı ve ruhsatlı çocuk bakımı için Child

Detaylı

BBC English in Daily Life

BBC English in Daily Life İçindekiler Lesson one - Ders 1:... 2... 2 Lesson Two - Ders 2:... 2... 3 Lesson Three - Ders 3:... 3... 3 Lesson Four - Ders 4:... 4... 4 Lesson Five - Ders 5:... 4... 4 Lesson Six - Ders 6:... 5... 5

Detaylı

INFORMATION SHEET FOR ERASMUS PERIOD

INFORMATION SHEET FOR ERASMUS PERIOD EGE UNIVERSITY Faculty of Economics and Administrative Sciences Busıness Administration Department INFORMATION SHEET FOR 2017-2018 ERASMUS PERIOD A. GENERAL INFORMATION Faculty Address International Relations

Detaylı

Lesson 31: Interrogative form of Will. Ders 31: Will kalıbının soru biçimi

Lesson 31: Interrogative form of Will. Ders 31: Will kalıbının soru biçimi Lesson 31: Interrogative form of Will Ders 31: Will kalıbının soru biçimi Reading (Okuma) Will it be sunny tomorrow? (Yarın güneşli mi olacak?) Will you lend her the car? (Arabayı ödünç verecek misin?)

Detaylı

ÜNİTE 7 QUANTIFIERS (2) İÇİNDEKİLER HEDEFLER YABANCI DİL I. Quantifiers: - lots of - a lot of - several - a bit - How many - How much

ÜNİTE 7 QUANTIFIERS (2) İÇİNDEKİLER HEDEFLER YABANCI DİL I. Quantifiers: - lots of - a lot of - several - a bit - How many - How much QUANTIFIERS (2) BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ İÇİNDEKİLER Quantifiers: - lots of - a lot of - several - a bit - How many - How much HEDEFLER YABANCI DİL I Bu ünitede amaçlanan kazanımlar;

Detaylı

U.D.E.K. Ishik Universitesi Erbil/ Irak, basar.batur@ishik.edu.iq ÖZET ABSTRACT

U.D.E.K. Ishik Universitesi Erbil/ Irak, basar.batur@ishik.edu.iq ÖZET ABSTRACT Yabanc klar Ishik Universitesi Erbil/ Irak, basar.batur@ishik.edu.iq ÖZET ABSTRACT Problems of teaching Turkish as a foreign language are showed up with the recent teaching experiences in different places

Detaylı

UNIT 1 HELLO! Quiz I'm from Greece. I'm. Where are you from? Boşluğa uygun olan hangisidir? A) German. B) Greek I'm from. C) Turkish D) English

UNIT 1 HELLO! Quiz I'm from Greece. I'm. Where are you from? Boşluğa uygun olan hangisidir? A) German. B) Greek I'm from. C) Turkish D) English Sosyal Bilgiler HELLO! UNIT 1 1. Quiz-1 Where are you from? 3. I'm from Greece. I'm. A) German B) Greek I'm from. C) Turkish D) English A) German C) Turkey 4. I come from. I'm Spanish. D) French A) China

Detaylı

HIGH SCHOOL BASKETBALL

HIGH SCHOOL BASKETBALL SCHOOLS Bulletin No: 7 (08 December 21 December 2014 ) Page 1 BASKETBALL MIDDLESCHOOL STREETBALL 8B has won the match that it played against 8C and got 3rd place with a a score of 10-9. 8D became the champion

Detaylı