Eğitim-Öğretimde Kalite Yönetimi. Doğan Uçar, 25 Nisan 2012, SÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Konya

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Eğitim-Öğretimde Kalite Yönetimi. Doğan Uçar, 25 Nisan 2012, SÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Konya"

Transkript

1 Eğitim-Öğretimde Kalite Yönetimi Doğan Uçar, 25 Nisan 2012, SÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Konya

2 İlke Lâfı uzatanlara ne yapmak lâzım diye Farabî'ye sormuşlar, şöyle demiş: ` Uzun konuşanı kısa dinlemeli. `

3 KALİTELİ EĞİTİM HAKKI Anne karnından başlayarak insanlar her dönemde, insan olma onuruna yakışan haklara sahiptirler. Eğitim ve hem de kaliteli eğitim bu hakların en kapsamlı olanı ve dolayısıyla listenin en başında gelenlerinden biridir. Kaliteli eğitim hakkı kavramı altında örneğin UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu) ne anlamaktadır? 1) Sağlıklı, iyi yetiştirilmiş, toplumun bir parçası olarak öğrenmeye hazır bir gençliğin bu gayretlerinin ailesi, toplum ve hükümetler tarafından desteklenmesi, 2) Bu amaçla kendilerine sağlıklı, emin, koruyucu, cinsiyet farklılıklarını dikkate alan bir ortam, uygun kaynaklar ve olanakların sunulması, 3) Temel bilgi, beceri ve davranışları kazanmaları için kendilerine amaca uygun bir eğitim planı hazırlanması, 4) Öğreticilerin öğrenci odaklı öğretim tekniklerini kullanması, iyi donanımlı sınıflar ve diğer çevre mekânlarının sunulması, ayrımcılığı dışlayan herkesin başarısını objektif olarak değerlendiren uygun başarı değerlendirme sisteminin kullanılması, 5) Öğrencilere tüm sistem ile kazandırılacak bilgi, beceri ve davranışların eğitimin ulusal amaçları ile uyumlu ve onların toplumsal-sosyal katılımını güçlendirici yapıda olması.

4 Her alanda sözü edilen Kalite kavramı ile ne ifade edilmektedir? Kalite için, birbirine kısmen yakın ve uygulanmak istendiği alanların özelliklerini yansıtmaya çalışan, değişik kısa tanımlar vardır. Burada bunlardan üçünü zikretmekle yetinelim. American Society for Quality: Bir ürün ya da hizmetin mutlak tanımlı ya da tam tanımlı olmayan ihtiyaçları karşılayabilme karakteristiğidir. Peter Drucker (Yönetim Bilim uzmanı): Kalite, malı üreten ya da hizmeti sunanın gerçekleştirdiği değildir. Tüketicinin ya da hizmeti alanın ondan elde ettikleri ve dolayısıyla onun için ödeme yapma iştahıdır. ISO Standardı: Bir ürün ya da hizmetin barındırdığı, mutlak tanımlı ya da tam tanımlı olmayan ihtiyaçları karşılayabilme konusundaki, karakteristik ve diğer özelliklerinin toplamıdır.

5 Kaliteli Eğitim-Öğretim! NASIL? Üniversitelerde, yukarıdaki temel ilkeler referans alınarak, kaliteli eğitimöğretim verebilmek için geliştirilmiş uluslararası standartlar vardır. Bu standartlara göre eğitim-öğretim verebilmek için son 10 yıldan beri ülkemizde de ciddi çabalar görülmektedir. Anılan çabalara temel teşkil olan fikir, ölçme-değerlendirme-geri besleme döngüsüne dayanmaktadır.

6 ISO 9001 e göre

7

8 Ölçüt 1 - Öğrenciler 1.1 Öğrencilere, ders ve kariyer planlaması konularında yönlendirecek danışmanlık hizmeti verilmelidir. 1.2 Öğrencilerin derslerdeki ve diğer etkinliklerdeki başarıları şeffaf, adil ve tutarlı yöntemlerle ölçülmeli ve değerlendirilmelidir.

9 * Dersin etkin olması ya da programdaki tanımlı amacına ulaşması anlamındadır *

10 Ölçüt 1 ÖĞRENCİLER- Olmaması Gereken Yetersizlikler A - Öğrenci değerlendirmesi ile ilgili sorunlar Aynı dersi farklı şubelerde alan öğrencilerin değerlendirmesinde tutarsızlık, Öğretim üyelerinin not verme insiyatifini ortadan kaldıran bir sistemin kullanımı. B- Öğrenci danışmanlığı ile ilgili sorunlar Sürekliliği olmayan ve sorun çıktıkça yapılan danışmanlık, Etkin ve tutarlı olmayan danışmanlık, Danışmanların eğitim programını kavramadaki yetersizlikleri (özellikle çok opsiyonlu programlarda), Tümüyle araştırma görevlilerince yürütülen danışmanlık.

11 Ölçüt 2 - Program Eğitim Amaçları 2.1 Bir kurumun, değerlendirilmesini istediği her mühendislik programı için, program mezunlarının yakın bir gelecekte erişmeleri istenen kariyer hedeflerini ve mesleki beklentilerini tanımlayan genel ifadelerden oluşan program eğitim amaçları olmalıdır (Bir mühendisin mezuniyetinden 2-3 sene sonra üretimde güçlü biçimde kullandığı ve vazgeçemeyeceği mesleki ve davranışsal alışkanlıkları). 2.2 Bu amaçlar, Kurumun, fakültenin ve bölümün özgörevleriyle uyumlu olmalıdır, Tüm paydaşların kolayca erişebileceği şekilde yayımlanmış olmalıdır, Programın iç ve dış paydaşlarının gereksinimleri dikkate alınarak belirlenmelidir ve Programın iç ve dış paydaşlarının gereksinimleri doğrultusunda uygun aralıklarla güncellenmelidir.

12 Ölçüt 2 - Program Eğitim Amaçları 2.3 Programın eğitim amaçlarına ulaşıldığını belirlemek ve belgelemek için kullanılan bir ölçme ve değerlendirme süreci oluşturulmuş ve işletiliyor olmalı ve bu süreç yardımıyla program eğitim amaçlarına ulaşıldığı kanıtlanmalıdır. Program eğitim amaçları, 2-3 senelik mezun mühendislerin, teknik ve sosyal bir insan olarak üretimde kullandıkları mesleki ve insani içselleştirilmiş davranışlarıdır.

13 Ölçüt 2 PROGRAM EĞİTİM AMAÇLARI Olmaması Gereken Yetersizlikler 1. Program eğitim amaçları yayımlanmamış ya da kamuya açık değil, 2. Paydaş girdisi yok ya da kısıtlı, 3. Program eğitim amaçları yalnızca öğretim kadrosunca belirlenmiş, 4. Paydaş girdisi kulaktan dolma bilgilere, söylentilere dayalı, 5. Program eğitim amaçlarına ulaşıldığını belirlemek ve belgelemek için kullanılan bir ölçme ve değerlendirme süreci oluşturulmamış, 6. Eğitim amaçlarına erişildiğini gösteren değerlendirmelere dayalı kanıtlar yok, 7. Süreçler tanımlanmamış, belgelenmemiş, çoğunluğu sistematik değil, 8. Eğitim amaçlarına ulaşıldığını göstermek için çok az mezun bulunmakta ve/veya yeterli veri bulunmamakta.

14 Ölçüt 3 - Program Çıktıları 3.1 Program çıktıları, öğrencilerin bir dersi başardıktan sonra ya da mezun oluncaya kadar kazanmaları gereken ve mezuniyetlerinden sonra program eğitim amaçlarına ulaşabilmeleri için gerekli olan bilgi, beceri ve davranışları tanımlayan bileşenlerinin tümünü kapsamalı ve tanımlanmış nitelikleri içerecek biçimde oluşturulmalıdır. 3.2 Program çıktılarının sağlanma düzeyini dönemsel olarak belirlemek ve belgelemek için kullanılan bir ölçme ve değerlendirme süreci oluşturulmuş ve işletiliyor olmalıdır. 3.3 Mühendislik programları, mezuniyet aşamasına gelmiş olan öğrencilerinin program çıktılarına sahip olduklarını kanıtlamalıdır.

15 Ölçüt 3 - Program Çıktıları i. Matematik, fen bilimleri ve kendi dalları ile ilgili mühendislik konularında yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri mühendislik problemlerini modelleme ve çözme için uygulayabilme becerisi, ii. Karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analitik ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi, iii. Karmaşık bir sistemi, sistem bileşenini ya da süreci ekonomi, çevre sorunları, sürdürülebilirlik, üretilebilirlik, etik, sağlık, güvenlik, sosyal ve politik sorunlar gibi gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi, iv. Mühendislik uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi, v. Mühendislik problemlerinin incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi,

16 Ölçüt 3 - Program Çıktıları vi. Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi (bölümler hangi derslerde ya da ödevlerle bu beceriyi öğrencilerine kazandıracaklarını iyi planlamadırlar) vii. Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi. viii. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi, ix. Mesleki ve etik sorumluluk bilinci (Mühendislik Etiği dersinin eğitim planında en erken beşinci yarıyılda bulunması tavsiye edilir), x. Proje yönetimi ile risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürebilir kalkınma hakkında farkındalık, xi. Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık,çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ile çağın sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.

17 Ölçüt 3 PROGRAM ÇIKTILARI Olmaması Gereken Yetersizlikler 3.1 Program çıktılarının ölçümünde kullanılan sistematik bir ölçmedeğerlendirme süreci bulunmamakta, 3.2 Sürece öğretim kadrosundan destek ya yok ya da çok az, 3.3 Program çıktılarının ölçümünde yetersiz yöntemler kullanılmakta, Not: Program eğitim amaçlarının teknik ve sosyal bir insan olarak mezun mühendislerin üretimde kullandıkları eylemleri ve program çıktılarının bir dersi başaran ya da programı tümden başaran öğrenci ya da yeni mezunun içselleştirdiği bilgi, beceri ve davranış niteliklerini tanımladığına dikkat ediniz.

18 Ölçüt 4 - Sürekli İyileştirme 4.1 Kurulan ölçme ve değerlendirme sistemlerinden elde edilen sonuçların programın sürekli iyileştirilmesine yönelik olarak kullanıldığına ilişkin kanıtlar sunulmalıdır. 4.2 Bu iyileştirme çalışmaları, başta Ölçüt 2 ve Ölçüt 3 ile ilgili alanlar olmak üzere, programın tüm gelişmeye açık alanları ile ilgili, sistematik bir biçimde toplanmış, somut verilere dayalı olmalıdır. Ölçüt 4 SÜREKLİ İYİLEŞTİRME- Olmaması Gereken Yetersizlikler 4.1 Değerlendirme sürecinin sonuçlarının programı iyileştirmek için kullanılmakta olduğuna dair kanıt bulunmamakta, Değişiklikler sorun çıktıkça, sistemsiz (sistematik değil) olarak yapılmakta, Değerlendirme sonuçları iyileştirme sürecinde kullanılmamakta, Ölçme-değerlendirme-geri besleme çevrimi tamamlanmamış, 4.2 Yapılan iyileştirme çalışmaları olmasına rağmen bunlar değerlendirme sonucunda elde edilmiş somut verilere dayalı değil.

19 Ölçüt 5 Eğitim Planı 5.1 Her programın program eğitim amaçlarını ve program çıktılarını destekleyen bir eğitim planı (müfredatı) olmalıdır. 5.2 Eğitim planının uygulanmasında kullanılacak eğitim yöntemleri, deklare edilen bilgi, beceri ve davranışların öğrencilere kazandırılmasını garanti edebilmelidir. 5.3 Eğitim planının öngörüldüğü biçimde uygulanmasını güvence altına alacak ve sürekli gelişimini sağlayacak bir (akademik ve idari) yönetim sistemi bulunmalıdır. 5.5 Öğrenciler, önceki derslerde edindikleri bilgi ve becerileri kullanacakları, mühendislik standartlarını ve gerçekçi koşulları/kısıtları (ekonomi, çevre sorunları, sürdürülebilirlik, üretilebilirlik, etik, sağlık, güvenlik, sosyal ve politik sorunlar gibi) içerecek bir ana tasarım deneyimiyle mühendislik uygulamasına hazır hale getirilmelidir.

20 Ölçüt 5 EĞİTİM PLANI Olmaması Gereken Yetersizlikler 5.1 Eğitim planı ile program eğitim amaçları ve/veya program çıktıları arasından bağlantı kurulmamış, 5.2 Mühendislik konuları seçmeli derslerle karşılanmakta, ancak verilen danışmanlık her öğrenci için uygun bir ders planını garanti etmemekte, 5.3 Ana tasarım deneyiminde kalite sorunları bulunmakta, örneğin Üst düzey bir tasarım deneyimi bulunmamakta, Tasarım deneyiminde ekonomi, çevre sorunları, sürdürülebilirlik, üretilebilirlik, etik, sağlık, güvenlik, sosyal ve politik sorunlar gibi gerçekçi tasarım kısıtlarından çok azı göz önüne alınmakta.

21 Ölçüt 6 - Öğretim Kadrosu Öğretim kadrosu herhangi bir eğitim programının temel unsurudur. 6.1 Öğretim kadrosu sayıca yeterli olmalıdır: (a) Her biri yeterli düzeyde olmak üzere, öğretim üyesi-öğrenci ilişkisini, öğrenci danışmanlığını, üniversiteye hizmeti, mesleki gelişimi, sanayi, mesleki kuruluşlar ve işverenlerle ilişkiyi sürdürebilecek sayıda öğretim üyesi bulunmalıdır. (b) programın tüm mesleki ve genel alanlarını kapsayacak elemanları bulunmalıdır. 6.2 Öğretim kadrosu yeterli niteliklere sahip olmalı ve programın etkin bir şekilde sürdürülmesini, değerlendirilmesini ve geliştirilmesini sağlamalıdır.

22 Ölçüt 6 ÖĞRETİM KADROSU Olmaması Gereken Yetersizlikler 6.1 Yetersiz sayıda öğretim kadrosu Önemli alanlarda derinleşme sağlanamamakta, Makul sayıda seçmeli dersler açılamamakta, Zorunlu dersler kalabalık şubelerde yapılmakta, Öğrenci danışmanlığı verilememekte. 6.2 Programı olumsuz etkileyen motivasyon eksikliği Kuruma-programa sahip çıkmama, Ağır ders yükü. 6.3 Öğretim kadrosu kalitesi Tasarım dersleri yalnızca 1-2 öğretim üyesince yürütülmekte,

23 Ölçüt 7 - Altyapı 7.1 Sınıflar, laboratuarlar ve diğer teçhizat yeterli ve öğrenmeye yönelik bir atmosfer hazırlamaya yardımcı olmalıdır. 7.2 Öğrencilerin ders dışı etkinlikler yapmalarına olanak veren, sosyal gereksinimlerini karşılayan, mesleki faaliyetlere ortam yaratarak mesleki gelişimlerini destekleyen ve öğrenci-öğretim üyesi ilişkilerini canlandıran, uygun altyapı mevcut olmalıdır. 7.3 Programlar, öğrencilerinin modern mühendislik araçlarını kullanmayı öğrenecekleri olanakları sağlamalıdır. Bilgisayar ve enformatik altyapıları, programın eğitim amaçlarını destekleyecek doğrultuda, öğrenci ve öğretim üyelerinin bilimsel ve eğitsel çalışmaları için yeterli düzeyde olmalıdır. 7.4 Öğrencilere sunulan kütüphane olanakları eğitim amaçlarına ve program çıktılarına ulaşmak için yeterli düzeyde olmalıdır.

24 Ölçüt 7 ALTYAPI - Olmaması Gereken Yetersizlikler A- Yetersiz ve uygun olmayan mekan Bakımsız ve kötü koşullardaki derslikler ve laboratuarlar, Aşırı kalabalık derslikler ve laboratuarlar, Çağdaş öğretime uygun araç-gereç eksikliği. B- Laboratuarlar Çalışmayan düzenekler, Çağdaş teçhizat eksikliği, Yenileme için kaynak yetersizliği. C- Bilgisayar ve enformatik altyapısı Yetersiz sayıda kullanıcı ara yüzü, Çağdaş yazılım, donanım ve enformatik altyapısı eksikliği, Yenileme için kaynak yetersizliği.

25 Ölçüt 8 - Kurum Desteği ve Parasal Kaynaklar 8.1 Üniversitenin idari desteği, yapıcı liderliği, parasal kaynaklar ve dağıtımında izlenen strateji, programın kalitesini ve bunun sürdürülebilmesini sağlayacak düzeyde olmalıdır. 8.2 Kaynaklar, nitelikli bir öğretim kadrosunu çekecek, tutacak ve mesleki gelişimini sürdürmesini sağlayacak yeterlilikte olmalıdır. 8.3 Program için gereken altyapıyı temin etmeye, bakımını yapmaya ve işletmeye yetecek parasal kaynak sağlanmalıdır.

26 Ölçüt 8 KURUM DESTEĞİ VE PARASAL KAYNAKLAR - Olmaması Gereken Yetersizlikler A- Üniversitenin idari desteği, yapıcı liderliği yetersiz Merkezi bir elektronik kayıt ve izleme sistemi olmadığı için programlar danışmanlık hizmeti ve mezuniyet kontrollerinde zorlanmakta, Üniversite yönetimi kaynak yaratmakta yeterli çaba göstermiyor. B- Yetersiz bütçeler Olumsuz etkilenen derslik, laboratuar ve enformatik altyapıları, Öğretim üyesi kadrosunu çekmede, tutmada ve mesleki gelişimini sürdürmesini temin etmede yetersizlikler. C- Yetersiz destek personeli Araştırma görevlileri, uzmanlar, Laboratuar ve bilgisayar teknisyenleri.

27 Ölçüt 9 - Organizasyon ve Karar Alma Süreçleri Rektörlük, fakülte, bölüm ve varsa diğer alt birimler düzeyindeki tüm karar alma süreçleri, program çıktılarının gerçekleştirilmesini ve eğitim amaçlarına ulaşılmasını destekleyecek şekilde düzenlenmelidir. Programların etkin yürütülmesini olumsuz etkileyen yönetim örgütlenmesi olmamalıdır. Uzunca süre vekaleten yürütülen Dekanlık ve Bölüm Başkanlıkları, Üniversite üst yönetimi ve Mühendislik Fakültesi yönetimlerinde çok sık değişiklikler, Yönetim kademelerinde dikey ve yatay uyumsuzluklar ve uyuşmazlıklar.

28 Ölçüt 9 ORGANİZASYON VE KARAR ALMA SÜREÇLERİ Olmaması Gereken Yetersizlikler Karar alma süreçlerinde yetersizlik var Dekanlık Bölüm Başkanlıklarına hiç bir konuda karar alma insiyatifi vermemiş, Karar alma süreci çok yavaş, Programı yürüten öğretim kadrosu karar alma süreçlerinde devre dışı bırakılmış.

29 Ölçüt 10 - Programa Özgü Ölçütler Programa özgü ölçütler, belirli bir mühendislik disiplinindeki eğitim planına yönelik ek ölçütleri tanımlamaktadır Her mühendislik programı, ilgili Programa Özgü Ölçütleri sağlamalıdır. JEODEZİ, FOTOGRAMETRİ VE BENZERİ ADLI MÜHENDİSLİK PROGRAMLARI PROGRAM ÖLÇÜTLERİ Bu program ölçütleri başlıklarında jeodezi, fotogrametri ve benzeri nitelemeler bulunan programlar içindir. Mezunların aşağıdaki konuların en az birinde yeterli olduğu kanıtlanmalıdır: Sınır ve/veya kara jeodezisi, coğrafi ve/veya kara bilgi sistemleri, fotogrametri, haritacılık, jeodezi, uzaktan algılama ve diğer ilgili konular.

30 Eğitim Öğretimde (uygulanması durumunda) Sürekli Gelişim Modelinin Gücü için iki değerlendirme! 1) Programlarımız ile, bu sunuda öz olarak edilmeye çalışılan kalitede (standartta), iyi mühendis mezun etmek için hangi formasyonu (sürekli değişen) hangi seviyede kazandırdığımızı sistematik olarak göstermesinde ve 2) Öğrencilerimize bu formasyonu kazandırmaya çalışırken, onların hangi noktalarda ne tür desteğe ihtiyaçları olduğunu sürekli bir sistematik içinde anlatmasında yatmaktadır. Sistematik Hiç olmayan ya da tesadüflere bağlı değil

31 ÜÇ SÖZ: 1) Pozitif dönüşüm sürekli olursa anlam ifade eder. Bu nitelikte bir dönüşüm, başta Akademik Kadro olmak üzere tüm program paydaşlarının aynı zamanda etik sorumluluğudur. 2) Bu çerçevede size düşen işi yapacak zamanınız yoksa, sizinle ilişkili olanların da sizin için yapacak bir şeyleri olmayacaktır. 3) Gelişme, onları gerçekleştirecek paydaşların irade ve yöntemleri (sistematiği) olmadığı takdirde, hep üzerinde konuşulan, sadece bir rüya olarak kalacaktır. Bu nedenle bu yaklaşıma sahip çıkmak ve sahip çıkılmasını sağlamak, ilgili bölüm akademik kadrosu ve öğrenciler başta olmak üzere, her üniversitenin baş görevlerinden biri olmalıdır.

32 EKİP OLUN!!!!

33 Son Bir Söz! İmal edilen bir üründe ya da verilen bir hizmette kalite asla tesadüfü değildir. Sistematiğiniz, yöntemleriniz yok ve yapılan iş tesadüflere bırakılmışsa kalitesizlik kaçınılmaz sonuçtur. İkisinin de sorumlusu sizsiniz (başta akademik kadro, sonra öğrenciler olmak üzere tüm paydaşlar)!

34 Son Bir Söz Daha! Öğretim elemanlarınızın üç temel ilkesi: Size karşı açık sözlüdürler ve sizi görmek onlar için daima keyifli bir olgudur, Kendileri sizlerin iyi birşeyler öğrenmesi için çok yönlü yoğun çaba içindedirler, Sizin iyi bir meslek adamı olarak yetişmeniz, dolayısıyla sizin, hem öğrenciyken hem de mezun olduktan, sonra mutlu olmanız için burada var olduklarının bilincindedirler.

35 TEŞEKKÜR EDİYORUM! DOĞAN UÇAR 25 Nisan 2012, Konya

FEF LİSANS PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

FEF LİSANS PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ FEN, EDEBİYAT, FEN - EDEBİYAT, DİL VE TARİH - COĞRAFYA FAKÜLTELERİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME VE AKREDİTASYON DERNEĞİ FEF LİSANS PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ FEDEK FEN, EDEBİYAT, FEN-EDEBİYAT,

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) BİLGİ PAKETİ 05.01.2016 İletişim Bilgileri Bölüm Başkanı:

Detaylı

FEDEK DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

FEDEK DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ FEN, EDEBİYAT, FEN- EDEBİYAT, DİL VE-TARİH COĞRAFYA FAKÜLTELERİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME VE AKREDİTASYON DERNEĞİ FEDEK DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ GİRİŞ TANIMLAR A. GENEL ÖLÇÜTLER Ölçüt 1. ÖĞRENCILER

Detaylı

MÜDEK Değerlendirmelerinde Sık Karşılaşılan Sorunlar. H. Altay Güvenir

MÜDEK Değerlendirmelerinde Sık Karşılaşılan Sorunlar. H. Altay Güvenir MÜDEK Değerlendirmelerinde Sık Karşılaşılan Sorunlar H. Altay Güvenir Değerlendirme Ölçütleri Özdeğerlendirme raporu incelenmesi Bölüm Ziyareti Genel Ölçütler Tüm Mühendislik Programları Programa Özgü

Detaylı

HEDEF 2020 ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KTÜ 2014 MÜDEK AKREDİTASYON ÇALIŞMALARI. 12 Şubat 2014. Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ Bölüm Başkanı

HEDEF 2020 ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KTÜ 2014 MÜDEK AKREDİTASYON ÇALIŞMALARI. 12 Şubat 2014. Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ Bölüm Başkanı KTÜ 2020 ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2014 MÜDEK AKREDİTASYON ÇALIŞMALARI Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ Bölüm Başkanı 12 Şubat 2014 MÜDEK ÖLÇÜTLERİ (Sürüm 2.0) 01 Öğrenciler 02 Program Eğitim Amaçları

Detaylı

MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 17-18 Ocak 2015, Ankara

MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 17-18 Ocak 2015, Ankara MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 17-18 Ocak 2015, Ankara MÜDEK Mühendislik Lisans Programları Değerlendirme Ölçütleri (Sürüm 2.1) Mühendislik Lisans Programları

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri MÜDEK Değerlendirme erlendirme Ölçütleri MÜDEK MÜDEK Mühendislik Lisans Prgramları Değerlendirme erlendirme Ölçütleri (Sürüm m 2.0) 1. Öğrenciler 2. Prgram Eğitim Amaçları 3. Prgram Çıktıları (Değişti/gelişti)

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. MÜDEK Eğitim Çalıştayı, 18 Nisan 2015, Ankara

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. MÜDEK Eğitim Çalıştayı, 18 Nisan 2015, Ankara MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri MÜDEK Eğitim Çalıştayı, 18 Nisan 2015, Ankara MÜDEK Mühendislik Lisans Programları Değerlendirme Ölçütleri (Sürüm 2.1) Mühendislik Lisans Programları Değerlendirme Ölçütleri

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme. MÜDEK Eğitim Çalıştayı, 16 Mayıs 2015, İstanbul

MÜDEK Değerlendirme. MÜDEK Eğitim Çalıştayı, 16 Mayıs 2015, İstanbul MÜDEK Değerlendirme erlendirme Ölçütleri MÜDEK Eğitim Çalıştayı, 16 Mayıs 2015, İstanbul MÜDEK Mühendislik M Lisans Programları Değerlendirme erlendirme Ölçütleri (Sürüm m 2.1) Mühendislik Lisans Programları

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme. MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 8-9 Ekim 2016, İstanbul

MÜDEK Değerlendirme. MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 8-9 Ekim 2016, İstanbul MÜDEK Değerlendirme erlendirme Ölçütleri MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 8-9 Ekim 2016, İstanbul MÜDEK Mühendislik M Lisans Programları Değerlendirme erlendirme Ölçütleri (Sürüm m 2.1)

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme. MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı Ocak 2017, Ankara

MÜDEK Değerlendirme. MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı Ocak 2017, Ankara MÜDEK Değerlendirme erlendirme Ölçütleri MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 21-22 Ocak 2017, Ankara MÜDEK Mühendislik M Lisans Programları Değerlendirme erlendirme Ölçütleri (Sürüm m 2.1)

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. MÜDEK Program Değerlendirici Eğitim Çalıştayı Ekim 2017, İstanbul

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. MÜDEK Program Değerlendirici Eğitim Çalıştayı Ekim 2017, İstanbul MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri MÜDEK Program Değerlendirici Eğitim Çalıştayı 28-29 Ekim 2017, İstanbul MÜDEK Mühendislik Lisans Programları Değerlendirme Ölçütleri (Sürüm 2.1) Mühendislik Lisans Programları

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı Ekim 2018, Ankara

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı Ekim 2018, Ankara MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 13-14 Ekim 2018, Ankara MÜDEK Mühendislik Lisans Programları Değerlendirme Ölçütleri (Sürüm 2.1) Mühendislik Lisans Programları

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul MÜDEK Mühendislik Lisans Programları Değerlendirme Ölçütleri (Sürüm 2.1) Mühendislik Lisans Programları Değerlendirme Ölçütleri

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 12 Mayıs 2018, İstanbul

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 12 Mayıs 2018, İstanbul MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri MÜDEK Eğitim Çalıştayı 12 Mayıs 2018, İstanbul MÜDEK Mühendislik Lisans Programları Değerlendirme Ölçütleri (Sürüm 2.1) Mühendislik Lisans Programları Değerlendirme Ölçütleri

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 27 Mayıs 2017, İAnkara

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 27 Mayıs 2017, İAnkara MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri MÜDEK Eğitim Çalıştayı 27 Mayıs 2017, İAnkara MÜDEK Mühendislik Lisans Programları Değerlendirme Ölçütleri (Sürüm 2.1) Mühendislik Lisans Programları Değerlendirme Ölçütleri

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme. MÜDEK Öğrenci Değerlendirici Eğitim Çalıştayı 09 Ekim 2016, MÜDEK Ofisi, İstanbul

MÜDEK Değerlendirme. MÜDEK Öğrenci Değerlendirici Eğitim Çalıştayı 09 Ekim 2016, MÜDEK Ofisi, İstanbul MÜDEK Değerlendirme erlendirme Ölçütleri MÜDEK Öğrenci Değerlendirici Eğitim Çalıştayı 09 Ekim 2016, MÜDEK Ofisi, İstanbul MÜDEK Mühendislik M Lisans Programları Değerlendirme erlendirme Ölçütleri (Sürüm

Detaylı

Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Ünal Akkemik Tel: (12 Hat) Faks: e-posta:

Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Ünal Akkemik Tel: (12 Hat) Faks: e-posta: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) BİLGİ PAKETİ 02.01.2014 İletişim Bilgileri Bölüm Başkanı: Prof.

Detaylı

İLEDAK İLETİŞİM PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ. İLEDAK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 10 Aralık 2016, İstanbul

İLEDAK İLETİŞİM PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ. İLEDAK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 10 Aralık 2016, İstanbul İLEDAK İLETİŞİM PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ İLEDAK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 10 Aralık 2016, İstanbul İLETİŞİM LİSANS PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ GENEL ÖLÇÜTLER: 1. Öğrenciler

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİSİ AÇISINDAN AKREDİTASYON, MÜDEK DEĞERLENDİRME SÜRECİ VE AEFIS SİSTEMİNİN KULLANIMI 27 ARALIK 2013 SUNUM İÇERİĞİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK

Detaylı

İLEDAK İLETİŞİM PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ. İLEDAK Eğitimci/Değerlendirici Eğitim Çalıştayı 9 Aralık 2017, İstanbul

İLEDAK İLETİŞİM PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ. İLEDAK Eğitimci/Değerlendirici Eğitim Çalıştayı 9 Aralık 2017, İstanbul İLEDAK İLETİŞİM PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ İLEDAK Eğitimci/Değerlendirici Eğitim Çalıştayı 9 Aralık 2017, İstanbul İLETİŞİM LİSANS PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ GENEL ÖLÇÜTLER: 1. Öğrenciler

Detaylı

Bölüm Başkanı: Prof. Dr. S. Nami KARTAL Tel: (12 Hat) Faks: e-posta:

Bölüm Başkanı: Prof. Dr. S. Nami KARTAL Tel: (12 Hat) Faks: e-posta: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) BİLGİ PAKETİ 01.01.2014 İletişim Bilgileri Bölüm Başkanı:

Detaylı

FEN - EDEBİYAT FAKÜLTELERİ DEĞERLENDİRME KURULU

FEN - EDEBİYAT FAKÜLTELERİ DEĞERLENDİRME KURULU Ek-1 FEN - EDEBİYAT FAKÜLTELERİ DEĞERLENDİRME KURULU FEN EDEBĠYAT FAKÜLTELERĠ DEĞERLENDĠRME KURULU KOMĠSYONU Prof.Dr.Sermin ÖRNEKTEKĠN Prof.Dr.Figen KADIRGAN Prof.Dr.Gökay KAYNAK Mustafa Kemal Üniversitesi

Detaylı

SABAK. Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme Ölçütleri İÇİNDEKİLER

SABAK. Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme Ölçütleri İÇİNDEKİLER SABAK Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme Ölçütleri İÇİNDEKİLER GİRİŞ VE TANIMLAR GENEL ÖLÇÜTLER Ölçüt 1. Eğitim Programı Ölçüt 2. Program Çıktıları Ölçüt 3. Öğrenciler Ölçüt 4. Öğretim Elemanları

Detaylı

Program Eğitim Amaçları

Program Eğitim Amaçları Program Eğitim Amaçları Eğitim amaçlarımız; programımız mezunlarının yakın bir gelecekte erişmeleri istenen kariyer hedeflerini ve mesleki beklentilerini tanımlayan genel ifadelerden oluşmakta olup aşağıda

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Mezun Bilgi Formu

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Mezun Bilgi Formu YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Mezun Bilgi Formu Bu çalışma; Program Çıktılarının mezunlarımız tarafından ne ölçüde sağlandığının belirlenebilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İş Hayatı İçin Yabancı Dil BIL302 6 2+2 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İş Hayatı İçin Yabancı Dil BIL302 6 2+2 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İş Hayatı İçin Yabancı Dil BIL302 6 2+2 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK - Program Değerlendirme Çizelgesi Sürüm: 1.0-13.09.2013 Sayfa 1 HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi:

Detaylı

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK - Program Değerlendirme Çizelgesi (Sürüm: 3.0-16.01.2017) Sayfa 1 HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi:

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜDEK (MÜHENDİSLİK DEĞERLENDİRME KURULU) BİLGİ PAKETİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜDEK (MÜHENDİSLİK DEĞERLENDİRME KURULU) BİLGİ PAKETİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜDEK (MÜHENDİSLİK DEĞERLENDİRME KURULU) BİLGİ PAKETİ 09.01.2012 İletişim Bilgileri Bölüm Başkan Yardımcıları: Yrd. Doç. Dr. İbrahim

Detaylı

İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız.

İlgili satırda, Eksiklik için E, Zayıflık için Z, Kaygı için K, Gözlem için G, hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız. HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi: Ziyaret Tarihi: İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir

Detaylı

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları

Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Tez Konularında Özel Çalışmalar (MECE 598) Ders Detayları Ders Adı Tez Konularında Özel Çalışmalar Ders Kodu MECE 598 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Bahar 0 0 0 0 10 Ön Koşul

Detaylı

Havaalanı ve Havaalanı Donanımı (AVM201) Ders Detayları

Havaalanı ve Havaalanı Donanımı (AVM201) Ders Detayları Havaalanı ve Havaalanı Donanımı (AVM201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Havaalanı ve Havaalanı Donanımı AVM201 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

PROGRAM ÇIKTILARI ÖĞRENME ÇIKTILARI

PROGRAM ÇIKTILARI ÖĞRENME ÇIKTILARI PROGRAM ÇIKTILARI ÖĞRENME ÇIKTILARI http://tyyc.yok.gov.tr/?pid=48 MÜDEK Program Çıktıları Program Çıktılarının Kapsaması Gereken Nitelikler i. Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

İş Süreçlerinin Yeniden Yapılandırılması (IE 320) Ders Detayları

İş Süreçlerinin Yeniden Yapılandırılması (IE 320) Ders Detayları İş Süreçlerinin Yeniden Yapılandırılması (IE 320) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati İş Süreçlerinin Yeniden Yapılandırılması IE 320 Seçmeli

Detaylı

Kablosuz Haberleşme (EE 402) Ders Detayları

Kablosuz Haberleşme (EE 402) Ders Detayları Kablosuz Haberleşme (EE 402) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kablosuz Haberleşme EE 402 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i EE 301 Dersin

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri I (ENG 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri I ENG 101 Güz 4 0 0 4 4.5 Ön Koşul

Detaylı

Elektrik -Elektronik Mühendisliğine Giriş (EE 104) Ders Detayları

Elektrik -Elektronik Mühendisliğine Giriş (EE 104) Ders Detayları Elektrik -Elektronik Mühendisliğine Giriş (EE 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Elektrik -Elektronik Mühendisliğine Giriş EE 104 Bahar

Detaylı

Sağlık Bilimlerinde Akreditasyon Süreci SABAK 29 kurucu üye ile 18 Mayıs 2015 tarihinde Ankara da kurulmuştur.

Sağlık Bilimlerinde Akreditasyon Süreci SABAK 29 kurucu üye ile 18 Mayıs 2015 tarihinde Ankara da kurulmuştur. Sağlık Bilimlerinde Akreditasyon Süreci Prof.Dr. Özlem Ülger H.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü SABAK Ülkemizde; Sağlık Bilimleri alanında mezun veren eğitim programları

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri 10 Mayıs 2014 Mövenpick Htel, Ankara MÜDEK Mühendislik Lisans Prgramları Değerlendirme Ölçütleri (Sürüm 2.0) 1. Öğrenciler 2. Prgram Eğitim Amaçları 3. Prgram Çıktıları 4.

Detaylı

Havacılık Emniyeti (AVM 204) Ders Detayları

Havacılık Emniyeti (AVM 204) Ders Detayları Havacılık Emniyeti (AVM 204) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Havacılık Emniyeti AVM 204 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Mekanik Makina Elemanları (MECE 304) Ders Detayları

Mekanik Makina Elemanları (MECE 304) Ders Detayları Mekanik Makina Elemanları (MECE 304) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mekanik Makina Elemanları MECE 304 Bahar 2 0 2 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Elektrik Makinaları ve Sürücüler (EE 450) Ders Detayları

Elektrik Makinaları ve Sürücüler (EE 450) Ders Detayları Elektrik Makinaları ve Sürücüler (EE 450) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Elektrik Makinaları ve Sürücüler EE 450 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Proje Yönetimi (AVM424) Ders Detayları

Proje Yönetimi (AVM424) Ders Detayları Proje Yönetimi (AVM424) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Proje Yönetimi AVM424 Seçmeli 3 0 0 5 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Elektronik Devreler I (EE 201) Ders Detayları

Elektronik Devreler I (EE 201) Ders Detayları Elektronik Devreler I (EE 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Elektronik Devreler I EE 201 Bahar 3 2 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i EE 102 (FD)

Detaylı

Yönetim Bilgi Sistemleri (AVM426) Ders Detayları

Yönetim Bilgi Sistemleri (AVM426) Ders Detayları Yönetim Bilgi Sistemleri (AVM426) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Yönetim Bilgi Sistemleri AVM426 Seçmeli 3 0 0 5 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Staj II (EE 499) Ders Detayları

Staj II (EE 499) Ders Detayları Staj II (EE 499) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Staj II EE 499 Bahar 0 0 0 0 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

Yapay Zeka (MECE 441) Ders Detayları

Yapay Zeka (MECE 441) Ders Detayları Yapay Zeka (MECE 441) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yapay Zeka MECE 441 Bahar 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Ramp Hizmetleri (AVM403) Ders Detayları

Ramp Hizmetleri (AVM403) Ders Detayları Ramp Hizmetleri (AVM403) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Ramp Hizmetleri AVM403 Güz 2 0 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Havayolu Yönetimi (AVM202) Ders Detayları

Havayolu Yönetimi (AVM202) Ders Detayları Havayolu Yönetimi (AVM202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Havayolu Yönetimi AVM202 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Kalite Yönetim Sistemleri (AVM429) Ders Detayları

Kalite Yönetim Sistemleri (AVM429) Ders Detayları Kalite Yönetim Sistemleri (AVM429) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Kalite Yönetim Sistemleri AVM429 Seçmeli 3 0 0 5 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Endüstriyel Ekonomi (IE 415) Ders Detayları

Endüstriyel Ekonomi (IE 415) Ders Detayları Endüstriyel Ekonomi (IE 415) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Endüstriyel Ekonomi IE 415 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazılım Mühendisliği BIL304 6 3+0 3 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazılım Mühendisliği BIL304 6 3+0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yazılım Mühendisliği BIL304 6 3+0 3 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

Örgütsel Davranış (MGMT 206) Ders Detayları

Örgütsel Davranış (MGMT 206) Ders Detayları Örgütsel Davranış (MGMT 206) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Örgütsel Davranış MGMT 206 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Elektrik Mühendisliğine Giriş (EE 234) Ders Detayları

Elektrik Mühendisliğine Giriş (EE 234) Ders Detayları Elektrik Mühendisliğine Giriş (EE 234) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Elektrik Mühendisliğine Giriş EE 234 Her İkisi 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İşletim Sistemleri BIL252 4 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

Genel Fizik II (PHYS 102) Ders Detayları

Genel Fizik II (PHYS 102) Ders Detayları Genel Fizik II (PHYS 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Genel Fizik II PHYS 102 Her İkisi 3 2 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İş Hukuku BIL411 7 2+0 2 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

Havayolu ve Havaalanı Pazarlaması (AVM303) Ders Detayları

Havayolu ve Havaalanı Pazarlaması (AVM303) Ders Detayları Havayolu ve Havaalanı Pazarlaması (AVM303) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Havayolu ve Havaalanı Pazarlaması AVM303 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

Müşteri İlişkileri Yönetimi (IE 422) Ders Detayları

Müşteri İlişkileri Yönetimi (IE 422) Ders Detayları Müşteri İlişkileri Yönetimi (IE 422) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Müşteri İlişkileri Yönetimi IE 422 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Akıllı Mekatronik Sistemler (MECE 404) Ders Detayları

Akıllı Mekatronik Sistemler (MECE 404) Ders Detayları Akıllı Mekatronik Sistemler (MECE 404) Ders Detayları Ders Adı Akıllı Mekatronik Sistemler Ders Kodu MECE 404 Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bahar 2 0 2 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

İnsan Kaynakları Yönetimi (AVM307) Ders Detayları

İnsan Kaynakları Yönetimi (AVM307) Ders Detayları İnsan Kaynakları Yönetimi (AVM307) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati İnsan Kaynakları Yönetimi AVM307 Güz 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri (AVM301) Ders Detayları

Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri (AVM301) Ders Detayları Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri (AVM301) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri AVM301 Güz 2 0 0 2 3 Ön Koşul

Detaylı

İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları

İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II ENG 302 Bahar 3 0 0

Detaylı

Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları

Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik

Detaylı

Kalite Kontrol ve Güvencesi (IE 326) Ders Detayları

Kalite Kontrol ve Güvencesi (IE 326) Ders Detayları Kalite Kontrol ve Güvencesi (IE 326) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kalite Kontrol ve Güvencesi IE 326 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Elektronik Devreler II (EE 313) Ders Detayları

Elektronik Devreler II (EE 313) Ders Detayları Elektronik Devreler II (EE 313) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Elektronik Devreler II EE 313 Güz 3 0 2 4 7 Ön Koşul Ders(ler)i EE 212 Dersin

Detaylı

Mikrodalga Devre Tasarımı (EE 434) Ders Detayları

Mikrodalga Devre Tasarımı (EE 434) Ders Detayları Mikrodalga Devre Tasarımı (EE 434) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mikrodalga Devre Tasarımı EE 434 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i EE 310

Detaylı

Uzman Sistemler (IE 416) Ders Detayları

Uzman Sistemler (IE 416) Ders Detayları Uzman Sistemler (IE 416) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uzman Sistemler IE 416 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Optik Haberleşme Sistemleri (EE 406) Ders Detayları

Optik Haberleşme Sistemleri (EE 406) Ders Detayları Optik Haberleşme Sistemleri (EE 406) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Optik Haberleşme Sistemleri EE 406 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Karar Destek Sistemleri (IE 444) Ders Detayları

Karar Destek Sistemleri (IE 444) Ders Detayları Karar Destek Sistemleri (IE 444) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Karar Destek Sistemleri IE 444 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Havacılık İngilizcesi (AVM305) Ders Detayları

Havacılık İngilizcesi (AVM305) Ders Detayları Havacılık İngilizcesi (AVM305) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Havacılık İngilizcesi AVM305 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Elektrik ve Elektronik Mühendisliğine Giriş (EE 102 ) Ders Detayları

Elektrik ve Elektronik Mühendisliğine Giriş (EE 102 ) Ders Detayları Elektrik ve Elektronik Mühendisliğine Giriş (EE 102 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Elektrik ve Elektronik Mühendisliğine Giriş EE 102 Bahar

Detaylı

Mezuniyet Projesi (CEAC 404) Ders Detayları

Mezuniyet Projesi (CEAC 404) Ders Detayları Mezuniyet Projesi (CEAC 404) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mezuniyet Projesi CEAC 404 Bahar 1 4 0 3 8 Ön Koşul Ders(ler)i Öğretim üyeleri

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders No : 0010090001 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Lineer Cebir ve Vektörler EEE118 2 3+0 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Lineer Cebir ve Vektörler EEE118 2 3+0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Lineer Cebir ve Vektörler EEE118 2 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı

Otomotiv Mühendisliğinde Mekatronik (MECE 451) Ders Detayları

Otomotiv Mühendisliğinde Mekatronik (MECE 451) Ders Detayları Otomotiv Mühendisliğinde Mekatronik (MECE 451) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Otomotiv Mühendisliğinde Mekatronik MECE 451 Güz 3 0 0 3 4

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ELEKTRİK TESİSLERİNDE KORUMA EEM

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ELEKTRİK TESİSLERİNDE KORUMA EEM DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ELEKTRİK TESİSLERİNDE KORUMA EEM 428 8 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri Önerilen Seçmeli Dersler Enerji İletim Sistemleri/ Elektrik Enerjisi Üretimi/Elektrik

Detaylı

MÜDEK Mühendislik Yüksek Lisans Programları Değerlendirme Ölçütleri Taslağı A. Erbil PAYZIN MÜDEK Yönetim Kurulu Başkanı

MÜDEK Mühendislik Yüksek Lisans Programları Değerlendirme Ölçütleri Taslağı A. Erbil PAYZIN MÜDEK Yönetim Kurulu Başkanı MÜDEK Mühendislik Yüksek Lisans Programları Değerlendirme Ölçütleri Taslağı A. Erbil PAYZIN MÜDEK Yönetim Kurulu Başkanı Fen Bilimleri Lisansüstü Eğitim Sempozyumu Sunum İçeriği MÜDEK YL Değerlendirme

Detaylı

Endüstri Mühendisliği Tasarımı I (IE 401) Ders Detayları

Endüstri Mühendisliği Tasarımı I (IE 401) Ders Detayları Endüstri Mühendisliği Tasarımı I (IE 401) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Endüstri Mühendisliği Tasarımı I IE 401 Güz 2 2 0 3 11 Ön Koşul

Detaylı

Rassal Modeller (IE 324) Ders Detayları

Rassal Modeller (IE 324) Ders Detayları Rassal Modeller (IE 324) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Rassal Modeller IE 324 Güz 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i IE 201 Olasılık ve İstatistik

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliğinin Temelleri (COMPE 100) Ders Detayları

Bilgisayar Mühendisliğinin Temelleri (COMPE 100) Ders Detayları Bilgisayar Mühendisliğinin Temelleri (COMPE 100) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Bilgisayar Mühendisliğinin Temelleri COMPE 100 Güz 1 2 0

Detaylı

İşletmeye Giriş I (MGMT 111) Ders Detayları

İşletmeye Giriş I (MGMT 111) Ders Detayları İşletmeye Giriş I (MGMT 111) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İşletmeye Giriş I MGMT 111 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders No : 0700000 : Pratik : 0 Kredi : ECTS : Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Genel Fizik I (PHYS 101) Ders Detayları

Genel Fizik I (PHYS 101) Ders Detayları Genel Fizik I (PHYS 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Genel Fizik I PHYS 101 Güz 3 2 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yapay Zeka Sistemleri BIL308 6 3+0 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yapay Zeka Sistemleri BIL308 6 3+0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yapay Zeka Sistemleri BIL308 6 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

Beton Yapıların Dayanıklılığı CE

Beton Yapıların Dayanıklılığı CE DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS Beton Yapıların Dayanıklılığı CE 422 7-8 3+0+0 3 5 Ön KoĢul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Kısıtlı Seçmeli Dersin

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS YAZ STAJI-2 CE

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS YAZ STAJI-2 CE DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS YAZ STAJI-2 CE 400 7 0+2+0 0 1 Ön KoĢul Dersleri AFE 132, İki CEXXX Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

Termodinamik ve Isı Aktarımı (MECE 310) Ders Detayları

Termodinamik ve Isı Aktarımı (MECE 310) Ders Detayları Termodinamik ve Isı Aktarımı (MECE 310) Ders Detayları Ders Adı Termodinamik ve Isı Aktarımı Ders Kodu MECE 310 Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

HDL ile Gelişmiş Sayısal Tasarım (EE 425) Ders Detayları

HDL ile Gelişmiş Sayısal Tasarım (EE 425) Ders Detayları HDL ile Gelişmiş Sayısal Tasarım (EE 425) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS HDL ile Gelişmiş Sayısal Tasarım EE 425 Her İkisi 2 2 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

E-Ticaret ve KKP (IE 421) Ders Detayları

E-Ticaret ve KKP (IE 421) Ders Detayları E-Ticaret ve KKP (IE 421) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS E-Ticaret ve KKP IE 421 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Karar Analizi (IE 418) Ders Detayları

Karar Analizi (IE 418) Ders Detayları Karar Analizi (IE 418) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Karar Analizi IE 418 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Teknik Resim EEE114 2 2+0 2 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Teknik Resim EEE114 2 2+0 2 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Teknik Resim EEE114 2 2+0 2 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

Operasyon Yönetimi (AVM401) Ders Detayları

Operasyon Yönetimi (AVM401) Ders Detayları Operasyon Yönetimi (AVM401) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Operasyon Yönetimi AVM401 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Endüstri Mühendisliği Tasarımı II (IE 402) Ders Detayları

Endüstri Mühendisliği Tasarımı II (IE 402) Ders Detayları Endüstri Mühendisliği Tasarımı II (IE 402) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Endüstri Mühendisliği Tasarımı II IE 402 Güz 1 4 0 3 14 Ön Koşul

Detaylı

Bilgisayar Destekli Teknik Resim (MECE 104) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Teknik Resim (MECE 104) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Teknik Resim (MECE 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Teknik Resim MECE 104 Bahar 2 0 2 3 4.5 Ön

Detaylı

Sivil Havacılığa Giriş (AVM101) Ders Detayları

Sivil Havacılığa Giriş (AVM101) Ders Detayları Sivil Havacılığa Giriş (AVM101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Sivil Havacılığa Giriş AVM101 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı