ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız."

Transkript

1 SAYI:8

2 SOHBET SAATLERİ ETKİNLİKLERİMİZ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER: Bitki çeşitlerini, bitkilerin bölümlerini, bitkilerin gelişimlerini inceleyeceğiz. Sınıflarımızda bitkiler yetiştireceğiz. 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI: Bu bayramın kime, kim tarafından ve niçin verildiğini öğreneceğiz. Atamızın spora ve sporcuya verdiği önemi kavrayacağız. Atatürk ün hayatı hakkında öğrendiklerimizi tekrar edeceğiz. Yaptığı yenilikler hakkında konuşacağız. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı hakkında sohbet edeceğiz. OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Ses, çizgi, dikkat ve matematik kitaplarıyla çalışmalarımıza mayıs ayında da devam ediyoruz. AİLE KATILIMI İÇİN ÖNERİLER Kavramlarla ilgili pekiştirici çalışmalar yapabilir ya da öğrendikleri konular hakkında sohbet edebilirsiniz. Gazete ve dergilerden ilgili konularda keseceğiniz resimleri okula gönderebilirsiniz. Atatürk ile ilgili albüm oluşturabilirsiniz.

3 MÜZİK ve ORFF ETKİNLİKLERİ: Anneciğim, Oyun Bizim İşimiz, Masallar Ülkesinde ve Her gün Spor Yaparız şarkılarını öğreneceğiz. Ritim aletleriyle şarkılara eşlik edeceğiz. Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilmek, kendi kendini güdüleyebilmek, dinlediklerini çeşitli yollarla ifade edebilmek ve varlıkları çeşitli özelliklerine göre eşleştirebilmek amacıyla Hareket Eden Ağaçlar, Çöl Devesi etkinliklerini gerçekleştireceğiz. İNGİLİZCE ETKİNLİKLERİ: Mrs. Tuba nın etkinlik saatlerinde ilk hafta Yiyecekler konusunu tamamlayacağız. İkinci ve üçüncü hafta Meslekler konusunu işleyip son haftada ise Toplu Taşıma konusuna başlayacağız. Hikayelerimizi ve şarkılarımızı dinleyip, kitaptaki etkinlik sayfalarını tamamlayacağız. Miss Myra nın saatlerinde ilk iki hafta Bitkiler, üçüncü hafta Kıyafetler son haftada ise Deniz Canlıları konularını işleyeceğiz. Hikayeler okuyup sanat etkinlikleriyle pekiştireceğiz. Captain Jack 2 CD ROM Unite yı evde yapabilirsiniz. SATRANÇ ÇALIŞMALARI: Şah ve vezir kanadına rok yapmayı kurallarıyla birlikte öğreneceğiz. Beraberlik türlerini Pat ve Materyal yetersizliğini öğreneceğiz. Bir hamlede vezir ile mat etmeyi öğreneceğiz. BİLGİSAYAR ÇALIŞMALARI: Resim programında açma-kapama işlemleri yanında bir pencereyi simge durumuna küçültme, ekranı kaplama, yeniden boyutlandırma işlemleri ve açık pencereler arasında geçişler yapacağız. HAREKET ÇALIŞMALARI: Mayıs ayında her dersin başında olduğu gibi ısınma ve esneme hareketleri (streching) ile çalışmalarımıza başlayacağız. Yerde ve eğimli yüzeylerde el ayak yardımıyla sürünme ve tırmanma çalışması ve labirent çalışmaları yapacağız. Grup oyunları ve geleneksel oyunlar oynayacağız.

4 KULÜP ÇALIŞMALARI Basketbol Çalışmaları: Önce ısınma hareketleri (streching) yapacağız. Top sürme, sektirme ve paslarla ilgili alıştırmalar yapacağız. Şut fundamentali çalışacağız. Grup içi küçük maçlar yapacağız. Basketbol sevgisi kazanma amaçlı eğitsel oyunlar oynayacağız. Tenis Çalışmaları: Mayıs ayında ısınma hareketlerinin ardından raketle top sürme alıştırmaları yapacağız. Tenis kurallarının anlatımının ardından elle mini saha maçı yapacağız. Servis vuruşunun gölge çalışması ve topa vuruş çalışmaları yapıp, eğitsel oyunlar oynayacağız. Seramik Çalışmaları: Öğrenilen tekniklerle serbest çalışmalar yapacağız. Çalışmaları kurutup pişirilmeye hazırlayacağız. Çalışmaları tekniğe uygun şekilde sırlayacağız. Yapılan çalışmaları sergi için hazırlayacağız. Bale Çalışmaları: Yıl içerisinde öğrendiklerimizi ailelerimize sunmak amacıyla koreografi çalışmaları yapacağız. UNUTMAYALIM OYUNCAK GÜNÜ; öğrencilerimiz yıl boyunca her hafta PAZARTESİ günü, taşınması güç olmayan, hiçbir tehlike unsuru içermeyen, zarar gelebileceği ihtimalini göze alabileceğiniz, oyuncaklarından birini okula getiriyor ve arkadaşlarıyla birlikte oynuyor.

5 OKUL OLGUNLUĞU Okul olgunluğu çocuğun bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal anlamda okula hazır olmasıdır. Çocuğun yaşının gelmesi, harfleri yazabiliyor olması ya da saymayı bilmesi okula hazır olmak için yeterli değildir. Birçok alanda çocuğun bilgi ve becerilere erişmiş olması gerekir. Okula başlamadan önce gerçekleştirmesini beklediğimiz özellikler: Kendini ifade edebilecek ve iletişim kurabilecek düzeyde anadilini kullanabilme Yaşına uygun kavram bilgisine sahip olma Dikkatini verme ve sürdürebilme becerisi Benzerlik ve farklılıkları ayırt edebilme El becerileri ve genel koordinasyonunun yeterli olması Kendi adına düşünebilme ve karar verebilme Sorun çözme becerisine sahip olma Kendine karşı gerçekçi bir güven duygusu içinde olma Olumlu bir benlik değerini geliştirmiş olma, kendini sevme Gerçekçi bir çevre algısına sahip olma (örneğin çevreyi düşmanca algılamama) Özbakım becerilerinin gelişmiş olması İstek ve ihtiyaçlarını uygun bir yer ve zamana kadar erteleyebilme Anlık ve tepkisel davranmak yerine duygu ve düşüncelerini muhakeme becerisini de kullanarak ifade edebilme Sosyal kurallara uyabilme Yaşına uygun sorumluluklar alabilme Ne zaman yardım almalı? Çocuğun okula hazır olup olmadığı konusunda kuşkular varsa bir uzmana başvurmak ve gerekli değerlendirmeleri yapmak gerekir. Bu değerlendirmeler sonucunda hazır olmadığı sonucuna varılırsa; çocuğun okul için gerekli donanıma sahip olması için zayıf becerilerini desteklemek gerekmektedir. Kaynak:

6 MAYIS AYI SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ YAŞ GRUBU ETKİNLİK TARİH /YER 6 Yaş 6 Yaş Florya Havacılık Müzesi Gezisi Florya Atatürk Deniz Köşkü Gezisi 7 Mayıs 2015 Perşembe Florya Havacılık Müzesi 12 Mayıs 2015 Salı Florya Atatürk Deniz Köşkü 21 Mayıs 2015 Perşembe 6 Yaş Beyoğlu İtfaiyesi Gezisi Okul Olgunluğu konulu Beyoğlu İtfaiyesi 27 Mayıs 2015 Çarşamba Yaş Rehberlik Birimi Toplantısı Işık Anaokulu 28 Mayıs 2015 Perşembe Yaş Modern Sanat Müzesi Gezisi Yaş Dünya Oyun Oynama Günü Etkinlikleri Modern Sanat Müzesi Işık Anaokulu 28 Mayıs 2015 Perşembe Yaş Anaokulu Kermesi (OAB Etkinliği) Işık İlköğretim Fuaye Mayıs ayı içerisinde DOĞUM GÜNLERİMİZ 2 Mayıs 2009 Oğuz KIRDAĞLI 6 Mayıs 2009 Tayra GÜNAY 10 Mayıs 2009 Arda Efe AYKAÇ 14 Mayıs 2009 İrem IŞIK 17 Mayıs 2009 Funda Bianca BAKKAL 18 Mayıs 2009 Ömar VALİZADA 20 Mayıs 2009 Yankı BÜK Doğum Günlerini Kutlar, Sağlıklı ve Mutlu Nice Seneler Dileriz.

7

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER (4-5-6 Yaş): Bitki çeşitlerini,

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız.

ETKİNLİKLERİMİZ. ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. SAYI:8 SOHBET SAATLERİ ETKİNLİKLERİMİZ ANNELER GÜNÜ (Mayıs ayının ikinci pazarı): Anneler gününü neden kutladığımızı öğrenip, annelerimiz için sürprizler hazırlayacağız. BİTKİLER: Bitki çeşitlerini, bitkilerin

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7 ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7 SOHBET SAATLERİ 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Atatürk ün hayatı hakkında öğrendiklerimizi tekrar edeceğiz.

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7 ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:7 SOHBET SAATLERİ 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Atatürk ün hayatı hakkında öğrendiklerimizi tekrar edeceğiz.

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. Ses, çizgi, dikkat ve matematik kitaplarıyla çalışmalarımıza mart ayında da devam ediyoruz.

ETKİNLİKLERİMİZ. Ses, çizgi, dikkat ve matematik kitaplarıyla çalışmalarımıza mart ayında da devam ediyoruz. SAYI:6 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ YUMURTALAR: Mart ayında yumurta ile çoğalan canlılar üzerinde duracağız. Yumurtaların renk ve büyüklüklerine göre gruplama çalışması, yumurtalı mutfak faaliyetleri

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. 24 Kasım Öğretmenler Günü: Öğretmenler Günüyle ilgili etkinlikler yapıyoruz, Baş Öğretmen Atatürk le ilgili sohbet ediyoruz.

ETKİNLİKLERİMİZ. 24 Kasım Öğretmenler Günü: Öğretmenler Günüyle ilgili etkinlikler yapıyoruz, Baş Öğretmen Atatürk le ilgili sohbet ediyoruz. SAYI:2 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ 10 Kasım ve Atatürk :Atatürk kimdir?, Ailesinde kimler vardır?, Atatürk ün hayatı, neler yaptığı, Atatürk ün kişisel özellikleri ve 10 Kasım Atatürk ü anma günü ile

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ

ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ SAYI:5 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ Filler: 5 yaş grubunda Gems aktivitelerinde Filler konusunu işleyip, fillerin özelliklerini inceleyeceğiz, fillerin yaşamları hakkında sohbet edeceğiz. İcatlar-Mucitler:

Detaylı

PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI

PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI PEK ANAOKULU HAZİRAN AYI EĞİTİM PLANI KONULARIMIZ: Yaz mevsimi Babalar günü Yaz tatili Genel tekrar SORGULAMA HATLARIMIZ *Yaz mevsimi nedir? *Doğada değişiklik gösteren şeyler *Kıyafetlerimizdeki değişiklikler

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ

ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ SAYI:7 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ MEYVELER VE SEBZELER: Sağlıklı Yaşıyoruz konusu ile birlikte meyve ve sebzeler konusunu işleyeceğiz. Sağlıklı beslenmek için gereken yiyeceklere dikkat çekerek konu

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:5

ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:5 ETKİNLİKLERİMİZ SAYI:5 SOHBET SAATLERİ KAVRAMLAR VE SAYILAR: 4 Yaş gruplarımızda 10 a kadar ritmik sayma ve rakamları tanımaya yönelik çalışmalar yapacağız. Zıt Kavramlar ve Renkler konularında öğrendiklerimizi

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 31 MART PAZARTESİ 01 NİSAN SALI 02 NİSAN ÇARŞAMBA 03 NİSAN PERŞEMBE 04 NİSAN CUMA CUMARTESİ-PAZAR II. DÖNEM ARA TATİL II. DÖNEM ARA TATİL II. DÖNEM

Detaylı

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? ANNELER GÜNÜ TRAFİK VE TAŞITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ. YAŞADIĞIMIZ ŞEHİR- İSTANBUL: Yaşadığımız şehri daha yakından tanıyabilmek için sohbet ediyoruz.

ETKİNLİKLERİMİZ. YAŞADIĞIMIZ ŞEHİR- İSTANBUL: Yaşadığımız şehri daha yakından tanıyabilmek için sohbet ediyoruz. SAYI:5 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ UZAY: Ocak ayında başladığımız uzay konusuna devam edeceğiz. Uzay konusunda gezegenler, uzay araçları, gökyüzü, astronot vb. konularını konuşup inceleyeceğiz, konuyla

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)serbest

Detaylı

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, rakam-nesne eşleştirme, gruplama çalışmalarına yer verdik. Dikkat ve ayırt etme

Detaylı

OKULA BAŞLAMA VE OKULA UYUM SÜRECİ. Yrd. Doç. Dr. Ebru Deretarla Gül. Ç.Ü. Eğitim Fak. İlköğretim Böl. Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı

OKULA BAŞLAMA VE OKULA UYUM SÜRECİ. Yrd. Doç. Dr. Ebru Deretarla Gül. Ç.Ü. Eğitim Fak. İlköğretim Böl. Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı OKULA BAŞLAMA VE OKULA UYUM SÜRECİ Yrd. Doç. Dr. Ebru Deretarla Gül Ç.Ü. Eğitim Fak. İlköğretim Böl. Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Okula başlama, çocuğun yaşamındaki önemli dönüm noktalarından

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde ilk bir haftalık süreçte;

Detaylı

KAVRAMLARIMIZ. Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra. -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat. -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız

KAVRAMLARIMIZ. Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra. -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat. -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLARIMIZ Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız -Aynı-Farklı-Benzer -Altında-Üstünde

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ UMUTLAR NEREDE BÜYÜRSE MUCİZELER ORADA ÇİÇEK AÇAR OKULUM BENİM HAKKIMDA HERŞEY EVİMİZ-AİLEMİZ İLKÖĞRETİM HAFTASI Okulunu tanıma Okulunun

Detaylı

YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ

YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ 2015-2016 ŞUBAT AYI BÜLTENİ STAR CLASS BU AYIN TEMASI KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ ANA HATLARIMIZ *Toplumların ve bireylerin ihtiyaçları farklı meslekleri ortaya çıkarır

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz,

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz, Sevgili Velilerimiz, Bizler çocuklarımızla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Onlara vatan, millet sevgisini birliği, bütünlüğü yaşlarının alabildiği ölçüde aktarmaya

Detaylı

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ. DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını inceledik. Taşıtlar konusunda

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI KASIM AYI BÜLTENİMİZ

KELEBEKLER SINIFI KASIM AYI BÜLTENİMİZ KELEBEKLER SINIFI KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI YÜZME ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ KASIM AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI Kale nedir? Ev ve kale resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

ÖZEL AKASYA İLKÖĞRETİM OKULU 2011/2012 ÖĞRETİM YILI SINAV ÇİZELGESİ 2A SINIFI

ÖZEL AKASYA İLKÖĞRETİM OKULU 2011/2012 ÖĞRETİM YILI SINAV ÇİZELGESİ 2A SINIFI 2A SINIFI EKİM AYI KASIM AYI ARALIK AYI 24 Ekim 2011 Pazartesi 21 Kasım 2011 Pazartesi 05 Aralık 2011 Pazartesi 19 Aralık 2011 Pazartesi 02 Ocak 2012 Pazartesi 25 Ekim 2011 Salı OKULİSTİK 1 22 Kasım 2011

Detaylı

BENİM DÜNYAM ANAOKULU 6 YAŞ TURKUAZ VE İNCİLER SINIFI EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI

BENİM DÜNYAM ANAOKULU 6 YAŞ TURKUAZ VE İNCİLER SINIFI EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI BENİM DÜNYAM ANAOKULU 6 YAŞ TURKUAZ VE İNCİLER SINIFI EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI 1.HAFTA: DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ-HAYVANLARI KORUMA VE BEN VE DUYGULARIM SOSYAL DUYGUSAL ALAN: AMAÇ.2 **Duygularını söyleme. **Duygularının

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık.

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık. Değerli velilerimiz, Bu hafta her dersin planlamasında yer alan konuları ele aldık, işledik ve etkinliklerle pekiştirdik. Takvimimizde yer alan, Oyuncak Yap, Mutluluk Kap adlı atık malzemelerle oyuncak

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI KONULARIMIZ: *Taşıtlar(kara taşıtları) *Taşıtlar(deniz taşıtları)

Detaylı

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ 5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ FEN VE DOĞA ETKİNLİĞİ DRAMA Araştırma ve problem çözme becerilerini Arkadaş ilişkilerini geliştirmek,akıcı geliştirmek konuşmalarını kendine güvenmelerini - Öğrenmeyi

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler: Beyin fırtınası tekniği ile telefon,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Annelerimizin bizim için neler yaptığını tartıştık. Annemize

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Örüntü çalışmaları yaptık. OYUN ve HAREKET ETKİNLİKLERİMİZ Orff Etkinliğimizde Kurmalı oyuncak

Detaylı

ÇĠÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENĠ. Hazırlayan: Ġnci Değer

ÇĠÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENĠ. Hazırlayan: Ġnci Değer ÇĠÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENĠ Hazırlayan: Ġnci Değer 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLĠK VE SPOR BAYRAMI ANNELER GÜNÜ TRAFĠK VE TAġITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün hayatı ve ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

ÖZEL PEK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

ÖZEL PEK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! ÖZEL PEK ANAOKULU 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? İnsanlar duygularını olaylar

Detaylı

ANAOKULLARI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ

ANAOKULLARI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ E Y L Ü L 01 Eylül 2014 Pazartesi 10.00-11.30 Tüm Anaokulları Oryantasyon Programı Tüm Öğrenciler - Öğretmenler Okul Müdürleri 02 Eylül 2014 Salı 03 Eylül 2014 Çarşamba 04 Eylül 2014 Perşembe 05 Eylül

Detaylı

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA: YAZ, ANNELER GÜNÜ, MÜZELER HAFTASI, ENGELLİLER HAFTASI, TRAFİK HAFTASI 02.05.2017 03.05.2017 ÖĞRENME TAKVİMİ Çocuklarla sabah sporu yapılır. çeşitli bilmeceler sorulur. Hikaye

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ÇOCUKLAR YARININ BÜYÜKLERİDİR. GELECEĞİN YÖNETİCİSİ VE GÜVENCESİDİRLER. BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI, KIZILAY HAFTASI, DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ,

Detaylı

ETKİNLİK GÜNÜ ÖĞRENCİNİN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN MALZEMELER

ETKİNLİK GÜNÜ ÖĞRENCİNİN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN MALZEMELER SERAMİK ATÖLYESİ Çocukların 3 boyut algısını geliştirmek, ince motor becerilerini desteklemek amacı ile seramik etkinliğinde kil ile 3 boyutlu baykuş çalışması yaptırılacaktır. Kontenjan Sayısı : 10 Kişi

Detaylı

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI 05-09- Ekim 2015 5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Ağaç Evler (GEMS) Özel Gün ve Kutlamalar: Hayvanları Koruma Günü Dünya Çocuk Hakları Günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Kasım ayı temamız; Benim Hakkımda Her şey TÜRKÇE DİL Haftanın Alışkanlığı ; Paylaşıyorum Mutluyum, Lütfen, teşekkür ederim diyorum

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Ara tatilimizde yaptıklarımızı sınıfımızla yazılı ve sözlü olarak paylaştık. Okulumuzdaki kitap

Detaylı

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (4 YAŞ) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK-PAYLAŞIM (02.11.2015) KAYBOLAN ŞEKİLLER SANAT VE OYUN SUDOKU MATEMATİK BU NE İŞE YARAR?

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI KONULARIMIZ: *Babalar Gününü Niçin Kutluyoruz? Baba Sevgisi Babamızın

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ Nisan Ayında Temamız SİHİRLİ TOHUMLAR Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI HAZİRAN AYI BÜLTENİ HAZİRAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Babalar günü hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Babalarımızın bizim için neler yaptığını tartıştık.

Detaylı

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI DIL BECERILERIM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Skinner tekniği ile okulum,tik tak,her sabah,çocuklar adli tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

ARI GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ ARI GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2014-2015 OKULA UYUM BENİM HAKKIMDA HERŞEY Okulunu tanıma Okulunun ismini,adresini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda personeli ile tanışma Sınıfını gözlemleme

Detaylı

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama ZORUNLU DERSLER ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER İlkokul Ortaokul 1 2 3 4 5 6 7 8 Toplumsal Uyum

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi:

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi: Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2012-2013 KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ SPOR ANNELER GÜNÜ TRAFİK HAFTASI SÜT-DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI İLKBAHAR 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Spor nedir? Çeşitli spor dallarını

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Okulöncesi eğitim çevresini merak eden, öğrenmeye ve düşünmeye güdülenmiş çocuğun bu özelliklerini yönetme, teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir.

Detaylı

ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ YUMURTALAR:

ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ YUMURTALAR: SAYI:6 ETKİNLİKLERİMİZ SOHBET SAATLERİ YUMURTALAR: Mart ayında yumurta ile çoğalan canlılar üzerinde duracağız. Yumurtaların renk ve büyüklüklerine göre gruplama çalışması, yumurtalı mutfak faaliyetleri

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSiTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILARI

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSiTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILARI KÜÇÜK KURBAĞA Küçük kurbağa,küçük kurbağa Kulağın nerede? Kulağım yok Kulağım yok yüzerim derede Ku vak vak vak ku vak vak vak Kuvak kuvak kuvak ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSiTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU KASIM

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Serbest ve yönergeye uygun çizgi çalışmaları yaptık. 8 rakamı ile büyük ve küçük Ö harflerini boyadık ve yazdık. Altında-Arasında-Üstünde, Baş- Son kavramlarını

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU BULUTLAR SINIFI EYLÜL AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU BULUTLAR SINIFI EYLÜL AYI KAVRAM VE ŞARKILAR YAŞASIN OKULUMUZ Daha dün annemizin kollarında yaşarken Çiçekli bahçemizin yollarında koşarken Şimdi okullu olduk Sınıfları doldurduk Sevinçliyiz hepimiz yaşasın okulumuz. ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI

Detaylı

Taşdelen Anaokulu MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ AYLIK EĞİTİM PLANI kelolan anaokulu

Taşdelen Anaokulu MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ AYLIK EĞİTİM PLANI kelolan anaokulu Taşdelen Anaokulu MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ AYLIK EĞİTİM PLANI kelolan anaokulu 2015-2016 eğitim öğretim yılı 2016 Kasım ayi eğitim planı 2016 KASIM AYI YILDIZLAR SlNIFI EĞİTİM PROĞRAMI Taşdelen

Detaylı

ASTRONOTLAR ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ

ASTRONOTLAR ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ ASTRONOTLAR ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI 23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA 25.05.2015-29.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

PENGUENLER AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ ANASINIFI EYLÜL- EKİM OCAK BÜLTENİ

PENGUENLER AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ ANASINIFI EYLÜL- EKİM OCAK BÜLTENİ PENGUENLER ANASINIFI EYLÜL- ANAOKULU EKİM OCAK BÜLTENİ EYL AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, sayı kadar nesne bulma ve sıralama çalışmalarına yer verdik. OYUN ve HAREKET

Detaylı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar Mevsimi Canlıların

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velilerimiz, Bizler Kasım ayında olmanın burukluğunu yaşadık. Atatürk ü anma haftamızı Atamızı anarak yaşadık. Bu ayda Sentez Koleji olarak etkinliklerimiz keyifli ve dolu dolu geçti. Etkinliklerimiz

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA

Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA 20.10.2014 PAZARTESİ Ö.Ç BİLFEN OKULLARI GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI 6YAŞ 20.EKİM.PAZARTESİ-25.EKİM.CUMA Türkçe Dil Etkinliği: Sağlıklı olmak için neler yapıyoruz? Nasıl sağlıklı olabiliriz? Soruları sorularak

Detaylı

YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ

YENİ BİLİM AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ YENİ BİLİMAMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ 2015-2016 ŞUBATAYI BÜLTENİ RAINBOW CLASS BU AYIN TEMASI KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ ANA HATLARIMIZ *Toplumların ve bireylerin ihtiyaçları farklı meslekleri ortaya çıkarır

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Ocak ayında kış mevsimi, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik.hava, deniz ve kara taşıtlarıyla ilgili

Detaylı

PEK ANAOKULU TOHUMLAR SINIFI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PEK ANAOKULU TOHUMLAR SINIFI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PEK ANAOKULU TOHUMLAR SINIFI ŞUBAT AYI BÜLTENİ ŞUBAT AYI HAFTALIK TEMALAR 3.HAFTA 1.HAFTA 2.HAFTA 4.HAFTA HABERLEŞME İLETİŞİM *Haberleşme nedir? *Nasıl haberleşiriz? *Haberleşme ile ilgili meslekler HAYVANLAR

Detaylı

E K Ġ M. YILLIK PLAN (36-48 AYLIK ÇOCUKLAR ĠÇĠN) OKULUN ADI: Pinokyo Anaokulu AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

E K Ġ M. YILLIK PLAN (36-48 AYLIK ÇOCUKLAR ĠÇĠN) OKULUN ADI: Pinokyo Anaokulu AMAÇLAR VE KAZANIMLAR E K Ġ M PSĠKOMOTOR ALAN Amaç 1. Bedensel koordinasyon gerektiren 1. Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. 2. Değişik yönlere yuvarlanır. 4. Sözel yönergelere uygun olarak yürür. Amaç

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYLARI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYLARI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYLARI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL SINIFIMIZDA KUKLALAR VE MASAL KİTAPLARININ OLDUĞU BİR MASAL KÖŞESİ OLUŞTURDUK. MASALLAR ; AÇ TIRTIL,KIRMIZI

Detaylı

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şeklini ve 4,5,6 rakamını öğrendik. Dinlediğimiz müzikte önceden belirlenen kelimeyi her duyduğumuzda,

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ YUNUS GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç ve gereçleri kullanıldığını

Detaylı

MAYIS 2014 BÜLTENİ. Merhaba! Mayıs ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz.

MAYIS 2014 BÜLTENİ. Merhaba! Mayıs ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz. MAYIS 2014 BÜLTENİ Merhaba! Mayıs ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu içindeyiz. DOĞUM GÜNLERİMİZ Şirinlerden Arda, Elif Sena ve Kerem

Detaylı

GÖKYÜZÜ ADATEPE ANAOKULU 2011-2012 EKİM AYI BÜLTENİ

GÖKYÜZÜ ADATEPE ANAOKULU 2011-2012 EKİM AYI BÜLTENİ GÖKYÜZÜ ADATEPE ANAOKULU 2011-2012 EKİM AYI BÜLTENİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ ŞİRİNLER SINIFI:NURDAN ÇALIŞ Türkçe Dil Etkinliği Amacımız: Türkçe dil etkinliklerinde Ailem, Atatürk ve Cumhuriyet Bayramı ile

Detaylı

2010 2011 EĞĠTĠM YILI 6 YAġ SINIFI NĠSAN AYI EĞĠTĠM PROGRAMI

2010 2011 EĞĠTĠM YILI 6 YAġ SINIFI NĠSAN AYI EĞĠTĠM PROGRAMI 2010 2011 EĞĠTĠM YILI 6 YAġ SINIFI NĠSAN AYI EĞĠTĠM PROGRAMI 04 NĠSAN PAZARTESĠ 05 NĠSAN SALI 06 NĠSAN ÇARġAMBA 07 NĠSAN PERġEMBE 08 NĠSAN CUMA CUMARTESĠ- PAZAR KONUMUZ: Doğa Canlanıyor, İlkbahar Mevsimi

Detaylı

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4-

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- Sayın Velimiz, PYP programımız çerçevesinde Yuvamda Mutluyum ünitesinde, İnsanların ve hayvanların kendilerine

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: ZEYNEP TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;25.05.2015-29.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal: Yardımlaşalım adlı hikayemizi biz hazırladık. Tekerlemeler: şeker,

Detaylı

İSTNBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU BALIKLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILARI

İSTNBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU BALIKLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILARI İSTNBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU BALIKLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILARI Renk: kahvrengi,siyah,beyaz Zıt: kızgın-korkmuş,hızlı-yavaş,canlı-cansız,şişman-zayıf,ön-arka,altında-

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ. DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını inceledik. Taşıtlar konusunda

Detaylı

Sihirli Parmaklar Öğrencilerimizin; çizgi, renk, doku, kompozisyon, perspektif gibi bilgilerini geliştirerek resim sanatını sevdirmek

Sihirli Parmaklar Öğrencilerimizin; çizgi, renk, doku, kompozisyon, perspektif gibi bilgilerini geliştirerek resim sanatını sevdirmek Hareket Eğitimi Küçük Dev Adamlar Haydi Dans Et Filenin Yıldızları 1.2. SINIFLAR AFTER SCHOOL CLUB SPORTİF SANATSAL BİLİMSEL/KÜLTÜREL Ritm Atölyesi Etkileşimli Masal Öğrencilerimizin yürüme, koşma, sıçrama,

Detaylı

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA KOLEJİ ARALIK AYI BÜLTENİ

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA KOLEJİ ARALIK AYI BÜLTENİ ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA KOLEJİ ARALIK AYI BÜLTENİ -Sayılar (4-5-6) KAVRAMLARIMIZ -Sıcak-Soğuk -Şekiller: Üçgen -Önce-Sonra -Sıcak-Soğuk-Ilık -Sabah-Öğle-Akşam -Gece-Gündüz -Karanlık-Aydınlık -İç-Dış -Uzak-Yakın

Detaylı