GMDSS Kanun ve Yönetmelik Test Soruları
|
|
|
- Selim Nalci
- 10 yıl önce
- İzleme sayısı:
Transkript
1 GMDSS Kanun ve Yönetmelik Test Soruları Açıklama: Burada yer alan sorular,. GMDSS Telsiz Operatörlüğü sınavlarına katılacak adayların kendi Kanun ve Yönetmelik bilgilerini ölçebilmeleri amacıyla Ulusal kanunlar ve yönetmelikler ile GMDSS sınav yönetmeliği dikkate alınarak hazırlanmıştır. Kesinlikle sınav soruları değildir. Zaman zaman bu sorulara başka sorular da eklenerek soru sayısı arttırılacak ve sürekli olarak güncelleştirilecektir. Ayrıca müfredat programında ve sınav konularında değişmeler oldukça, bu değişmelere paralel olarak güncelliğini yitirmiş sorular çıkartılarak yerine yeni müfredata, kanunlara ve yönetmeliklere uygun sorular eklenecektir. Böylece de soruların güncelliği sağlanacaktır. Başarı dileklerimle Ekrem Ali SÜZEN S O R U L A R 1- Elektronik Haberleşme Kanunu'nun tarih ve sayısı, aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak yazılmıştır? A) 05 Nisan 1983 tarih ve 2813 sayılıdır, B) 06 Ekim 1983 tarih ve sayılıdır, C) 04 Haziran 2004 tarih ve sayılıdır, D) 05 Kasım 2008 tarih ve 5809 sayılıdır, E) 15 Ocak 2001 tarih ve 5070 sayılıdır. 2-Telsiz Operatör yeterlilikleri ve sınav yönetmeliğinin tanımlar maddesinde geçen "Sözleşme" neyi tanımlamaktadır? A) SOLAS, B) STCW, C) MARPOL, D) WRC, E) CEPT. 3-GMDSS kapsamı dışında olan deniz araçları için tanımlanmış olan en az bir VHF kıyı istasyonu tarafından kaplanan ve VHF DSC tehlike ve güvenlik frekansında sürekli nöbet tutulan deniz alanı, aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) A1 deniz bölgesi, B) VHF Deniz bölgesi, C) Kısa mesafe,
2 D) Uzak mesafe, E) MF deniz bölgesi. 4-Elektronik Haberleşme Kanunu'nun amacı, elektronik haberleşme sektöründe düzenleme ve denetleme yoluyla etkin rekabetin tesisi, ithâlâtçı ve imâlâtçı haklarının gözetilmesi, ülke gejnelinde hizmetlerin belli bir düzeyde tutulması, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, yeni yatırımların teşvik edilmesi ve bunlara ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir. Açıklama sizce doğru mudur? A) Doğru, B) Yanlış. 5-Spektrum yönetimi yönetmeliğinin amacı aşağıdaki hangi seçenekte verilmiştir? A) Spektrum plânlaması ve yönetimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemek, B) Elektronik haberleşme kullanıcıları arasında rekabetin sağlanması ile ilgili usul ve esasları düzenlemek, C) Haberleşme kurallarının belirlenmesi ile ilgili usul ve esasları düzenlemek, D) Deniz, hava ve kara haberleşmeleri ile ilgili usul ve esasları düzenlemek, E) Deniz haberleşmesi ile ilgili usul ve esasları düzenlemek. 6- Telsiz Operatör Yeterlikleri ve sınav Yönetmeliğinin tarih ve sayısı aşağıdakilerden hangisidir? A) 06 Ekim 1983 tarih ve sayılıdır, B) 04 Nisan 2008 tarih ve sayılıdır, C) 21 Mayıs 2006 tarih ve 2694 sayılıdır, D) 04 Haziran 2004 tarih ve sayılıdır. E) 06 Mayıs 2009 tarih ve sayılıdır. 7-Sağlık yardım taleplerinin karşılanması maksadıyla, ilk yardım tavsiyeleri ile birlikte, sağlık durumlarının takibi, değerlendirilmesini amaçlayan, sağlık hizmeti veren kuruluşlar, Türk Arama Kurtarm Yönetmeliğinde nasıl ifade edilmiştir? A)Ana Kurtarma Merkezi, B) Tele Sağlık Servisi, C) Ana Sağlık Servisi, D) Tele Sağlık Merkezi, E) Deniz Sağlık Servisi 8-Elektronik Haberleşme Kanunu'nunda "Cıhazın satış ve/veya tedarik zincirinde yer alan ve faaliyetleri cıhazın özelliklerini etkilemeyen gerçek veya tüzel kişilik" olarak aşağıdakilerden hangisi tanımlanmıştır? A) Kullanıcı, B) Đthalatçı,
3 C) Teknik servis, D)Dağıtıcı, E) Đmâlatçı. 9-Bakanlığın görev ve yetkilerinden biri de; olağanüstü hâl ve savaşta elektronik haberleşme hizmetlerini tarihli ve 2265 sayılı kanun hükümleri içinde plânlamak, gerekli işleri yapmak ve yaptırmaktır. A) Doğru, B) Yanlış. 10-Aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisine Elektronik Hasberleşme Kanunu'nun 36 ve 39'ncu maddleri uygulanmaz? A) Đçişleri Bakanlığı, B) Gemiadamları sınav merkezi, C) Liman Başkanlığı, D) Türk Silâhlı Kuvvetleri, E) Maliye Bakanlığı. 11-WRC'nin anlamı nedir? A) Gemiadamları konferansı, B) Dünya Telekomünikasyon Merkezi, C) Dünya Radyo Konfferansı, D)Avrupa Posta ve Telekomünikasyon Merkezi, E)Uluslar arası Telgraf ve Telefon Konferansı. 12-Telsiz kurma ve kullanma izni ve telsiz ruhsatnamesinin süresi, yenikenmesi, değişikliği ve iptâli ile ilgili usul ve esaslar ile bu çerçevede öngörülen telsiz cıhaz ve sistemlerinin kurulması, kullanılması, nakli, işletme tipinin değiştirilmesi, devri ve hizmet dışı bırakılmasında kullanıcıların tabi olacağı hususları belirlemektir Yukarıda amacı yazılı olan kanun/ yönetmelik, aşağıdaki hangi seçenekte verilmiştir? A) Spektrum yönetimi yönetmeliği, B) Telsiz Đşlemlerine Đlişkin usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik, C)Elektronik haberleşme kanunu, D)Deniz ve hava bandı telsiz sistemlerinin kurulması, kullanılması hakkındaki yönetmelik, E) Elektronik imza kanunu. 13-Türk hava sahası, iç sular, kara suları ve açık denizlerde tehlike içinde bulunan hava ve deniz vasıtalarına ait arama ve kurtarma hizmetlerinin koordinasyonu, Denizcilik Müsteşarlığı tarafından yürütülür. Yukarıdaki açıklama sizce doğru mudur?
4 A) Doğru, B) Yanlış. 14-Elektronik Haberleşme Kanunu'nda, "Elektriksel işaretlere dönüştürülebilen her türlü işaret, sembol, ses, görüntü ve verinin kablo, telsiz, optik, elektrik, manyetik, elektromanyetik, elektrokimyasal, elektromekanik v diğer iletim sistemlerivasıtasıyla iletilmesi, gönderilmesi ve alınması" şeklinde yapılan açıklama ile aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi tanımlanmıştır? A) Elektriksel haberleşme, B) Elektronik haberleşme, C) Uzak haberleşme, D) Genel Haberleşme, E) Radyokomünikasyon. 15-Elektronik Haberleşme Kanunu'nda "Kamu kullanımına açık elektronik haberleşme hizmetlerinin üzerinden yürütüldüğü, belirli noktalar arasında elektronik haberleşme sağlayan transmisyon alt yapısı ve anahtarlama elemanları da dahil olmak üzere erişim ve iletim sistemi" biçimnde yapılan açıklama ile aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi tanımlanmıştır? A) Ara bağlantı haberleşme şebekesi, B) Ana bağlantı haberleşme şebekesi, C) Telsiz haberleşme sistemi, D) Elektronik haberleşme sistemi, E) Aboneden aboneye haberleşme sistemi. 1- D, 6- D, 11-C, 2- B, 7- B, 12- B, 3- C, 8- D, 13- B, 4- B, 9- B, 14- B, 5- A, 10- D, 15- B. 16-Ulusulararası Telsiz Tüzüğü'nü tanımlayan kısaltma, aşağıdaki seçeneklerde yazılanlardan hangisidir? A) ITU/RR B) ITU/R C) RR, D) EAS,
5 E ) CCIT. 17-Spektrum yönetimi Yönetmeliği, radyo ve televizyon yayınlarında ilişkin ilgili kanunda belirtilen hükümler saklı kalmak kaydıyla, spektrum yönetimi kapsamında temel ilke ve esasları, Milli frekans plânının hazırlanması ve güncellenmesini, frekans tahsisi ile ulusal ve uluslar arası koordinasyonu ve tescilini, tahsis edilen frekansların geri alınması ve yeniden tahsisi ile ilgili usul ve esasları kapsar. Yukarıdaki açıklama sizce doğru mudur? A) Doğru, B) Yanlış. 18-"Sistematik erişim imkânı olan, yönetilebilir, güncellenebilir, taşınabilir, birbirleri arasında tanımlı ilişkiler bulunabilen analog veya sayısal metin, resim, görüntü ve benzeri bilgi kümesi" açıklaması ile aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi tanımlanmıştır? A) Mesaj, B) Data, C) Veri, D) Đleti, E) Faks. 19-Türk Arama Kurtarma Yönetmeliğinde yer alan AKB, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) Arama Kurtarma Bölgesi, B) Arama Kurtarma Birliği, C) Arama Kurtarma Bandı, D) Arama Kurtarma Birimi, E) Arama Kurtarma Balonu. 20- Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde yer alan "Uluslararası ve ulusal sahada kullanılacak tehlike, emniyet, çağrı ve arama kurtarma frekansları" tablosundaki frekanslar arasında bulunan MHz frekans bandının kullanım amacı ve yeri, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) Acil yardım ve emniyet (Kara - GMDSS), B) Arama kurtarma - Radar (Kara/Deniz), C) Tehlike ve acil yardım (Hava/Kara/Deniz), D) Arama kurtarma ve eğitim (Hava/Kara/Deniz), E) Meteorolojik ve seyir bilgi uyarıları (Deniz-GMDSS). 16- A 17- A
6 18- C 19- A 20- B 21-Elekronik haberleşme amacıyla kullanılan, frekansı khz ile. GHz arasında olan uluslararası düzenleme yapılması halinde. 'in üzerindeki frekanslar da dahil olmak üzere elektromanyetik dalgaların frekans aralığına spektrum denir. Noktalın yerlere aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi yazılmalıdır? A) 9 khz GHz, B) khz, C) khz, D) KHz, E) khz. 22-Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Deniz ve Hava Bandı Telsiz Haberleşme Sistemlerinin Kurulması, Kullanım Đzinlerinin Verilmesi, Ruhsatlandırılması ile Tarifelerinin Düzenlenmesine dair Yönetmelik, hangi tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir? A) , B) , C) , D) , E) Dar Band Doğrudan Yazmalı Telgraf tekniği, aşağıdaki seçeneklerde yazılı olanlardan hangisi ile gösterilirt? A) DSC, B) DBDY, C)SIMPO, D) EPIRB, E ) NBDP. 24-Spektrum yönetimi yönetmeliğinde yer alan CEPT kısaltması, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisini tanımlamaktadır? A)Avrupa Posta ve Telekomünikasyon Birliği, B) Avrupa Posta ve Telekomünikasyon Đdareleri Genel Kurulu, C) Posta ve Telekomünikasyon Đdareleri Avrupa Konferansı, D) Avrupa Posta ve Telgraf Haberleşmeleri Genel Kurulu, E) Avrupa Posta ve Telekomünikasyon Birliği Genel Sekreterliği.
7 25-Arama Kurtarma Bölgelerinde kıyılardan itibaren deniz sahalarındaki arama kurratma çalışmalarının koordinatörü, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidr? A) Ulaştırma Bakanlığı, B) Denizcilik Müsteşarlığı, C) Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, D) Kıyı Telsiz stasyonu, E) Sahil Güvenlik Komutanlığı. 21- A 22- C 23- E 24- C 25- E 26- Aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisine Elektronik Hasberleşme Kanunu nun 36 ve 39 ncu maddleri uygulanmaz? A) Jandarma Genel Komutanlığı, B) Denizcilik Müsteşarlığı, C) Türk Telekomünikasyon AŞ. Genel Müdürlüğü, D) Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü E) Türk Hava Kurumu. 27- Her çeşit deniz ve hava bandı telsiz haberleşme sistemlerinin kurulması, kurdurulması, kullanım izinlerinin verilmesi, ruhsatlandırılması, deniz bandı telsiz haberleşme ve seyrüsefer cıhazlarına çağrı kod ve benzeri tahsis ve tescil işlemlerinin usul ve esasları ile tarifelerini düzenlemektir. Yukarıdaki açıklama, hangi yasa/yönrtmelik in amacını belirtmektedir? A) Elektronik Haberleşem Kanunu, B) Telsiz Kanunu, C) Spektrum yönetmeliği, D) Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Deniz ve Hava Bandı Telsiz Haberleşme Sistemlerinin, kurulması, Kullanım izinlerinin Verilmesi, Ruhsatlandırılmas ile tarifelerinin düzenlenmesine dair yönetmelik, E) Telsiz Đşlemlerine ilişkin usul ve esaslar hakkındaki Yönetmelik. 28- Telsiz operatör yeterlik belgesinin 2 nci kez başkasına kullandırıldığının belirlenmesi halinde verilecek ceza aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) Yeterlik belgesi iptâl edilir, B) Yeterlik belgesi 1 yıl süre ile geçici olarak geri alınır,
8 C)Yeterlik belgesi 6 ay süre ile geçici olarak geri alınır, D) 45 günden 80güne kadar adli para cezası verilir, E) 90 günden 130 güne kadar adli para cezası verilir. 29- Aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi MF olarak gösterilir? A) 3 30 Hz arasındaki frekans aralığı, B) 3 30 khz arasındaki frekans aralığı, C) 3 30 MHz arasındaki frekans aralığı, D) MHz arasındaki frekans aralığı, E) GHz arasındaki frekans aralığı. 30-Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezlerinin görevlerinden biri de; arama kurtarma bölgesinde var olan arama kurtarma imkânları hakkında tüm bilgileri Ulaştırma Bakanlığı na aktarmak tır. A)Doğru, B) Yanlış. 26-A 27-D 28-A 29-D 30-B 31-Elekronik haberleşme amacıyla kullanılan, frekansı khz ile 3 GHz arasında olan uluslararası düzenleme yapılması halinde 3 GHz'in üzerindeki frekanslar da dahil olmak üzere elektromanyetik dalgaların frekans aralığına spektrum denir. A) Doğru, B) Yanlış. 32-Elektronik haberleşme kanununun 10'uncu maddesi kapsamında verilen deneme izinleri hariç olmak üzere, geçici olarak düzenlenen fuar, sergi, konferans, konser, spor, araştırma, geliştirme, test ve benzeri faaliyetlerde kullanılacak telsiz cıhaz ve sistemleri için; A) faaliyet öncesi kuruma başvurularak izin alınır, B) faaliyet sonrası kuruma bilgi verilir, C) Başvuru yapılarak izin alınmasına gerek yoktur, D) kuruma bilgi verilmesine gerek yoktur,
9 E) faaliyetin kısa süreli ve geçici olması nedeniyle kuruma başvurularak izin alınmasına veya bilgi verilmesine gerek yoktur. 33- Hangi kanunlara veya kanunun kendi içinde yapılan atıflar, elektronik haberleşme kanununa yapılmış sayılır? I-Telsiz kanunu, II-Telgraf ve telefon kanunu, III-Karasularu kanunu, IV-Su ürünleri kanunu, V-Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumunun kuruluşuna dair kanun A) Yalnızca I, B) Yalnızca II, C) I ve IV, D) I ve II, E) I, II, IV ve V. 34- STCW sözleşmesine taraf olan başka bir devlet tarafından düzenlenmiş telsiz operatör yeterlik belgelerinin idare tarafından tanınmasında hangi esaslar geçerlidir? A) Bakanlık tarafından yayımlanmış olan talimatlardaki esaslar, B) GMDSS Telsiz Operatör yeterlikleri ve sınav yönetmeliğindeki esaslar, C) Elektronik Haberleşme Kanunundaki esaslar, D) Gemiadamları yönetmeliğindeki esaslar, E) SOLAS sözleşmesindeki esaslar. 35-Spektrum Yönetimi Yönetmeliği'nin hükümlerini aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi yürütür? A) Ulaştırma Bakanı, B) Denizcilik Müsteşarı, C) Haberleşme Yüksek Kurulu, D) Kıyı Emniyeti Genel Müdürü, E) Bilgi Teknolojileri ve Đletişim Kurumu Başkanı. 31-B 32-A 33-D 34-D 35-E
10 36-Aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi Telsiz işlemlerine ilişkin usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik in 13, 16, 17 ve 18 nci maddeleri hariç yönetmeliğin kapsamı dışındadır? A)Türk Silâhlı Kuvvetleri, B) Dışişle4ri Bakanlığı, C) Belediye Başkanlıkları, D) Emniyet Genel Müdürlüğü, E) Đşletmeciler. 37-Telsiz cıhaz ve sistem kurma ve kullanma izni olan kullanıcıların sistemlerine ekleyecekleri her telsiz cıhazı veya frekans için; A) Kurumdan izin alınmasına gerek yoktur, B) Kuruma bilgi verilmesine gerek yoktur, C) Kurumdan izin alınması gerekmektedir, D) Ekleme yapılamdan önce kuruma bilgi verilmesi gerekmektedir, E) Ekleme yapıldıktan sonra kuruma bilgi verilmesi gerekmektedir. 38-Đşletmeciler ile telsiz cıhaz ve sistemi kullanıcıları mevcut cıhazlarını veya sistemlerini, devralmak isteyen kullanıcıya devredemezler. Açıklama doğru mudur? A) Doğru, B) Yanlış. 39- Elekronik haberleşme amacıyla kullanılan, frekansı 9 khz ile 3000 GHz arasında olan uluslararası düzenleme yapılması halinde 3000 GHz in üzerindeki frekanslar da dahil olmak üzere elektromanyetik dalgaların frekans aralığına şeklinde yapılan tanım, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisini belirtir? A) Acil frekans aralığı, B) Ara frekans, C) Etkili frekans aralığı, D) Enterferans, E) Spektrum. 40- Mobil Cıhaz Kimlik Tanımı Veri Tabanı, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi ile gösterilmektedir? A) MCKS, B) MCKVT, C) CMERK, D) MCKT, E) EASZN.
11 36- E, 37- C, 38- B, 39- E, 40- D. 41-Aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisine Elektronik Hasberleşme Kanunu'nun 36 ve 39'ncu maddleri uygulanmaz? A) Uluslararası Denizcilik Organizasyonu, B) Çevre Bakanlığı, C) Uluslararası Telsiz Danışma Komitesi, D) Yukarıdaki seçeneklerde verilenlerin tümüne, E) Yukarıdaki seçeneklerde verilenlerin hiç birine. 42-Elektronik Haberleşme Kanunu'nda "Mobil Cıhaz Kimlik Tanımı Veri Tabanı" şeklinde tanımlanan kısaltma, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) EIR, B) CEIR, C) MKSC, D) MCKS, E) MCKSVT. 43- "Aralarında herhangi bir fiziki bağlantı olmaksızın elektromanyetik dalgalar yoluyla açık, kodlu veya kriptolu sus ve veri vermeye, almaya veya yalnızca vermeye veya almayayarayan sistemler" şeklindeki açıklama, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisini tanımlamaktadır? A) Telekomünikasyon, B) Radyokomünikasyon, C) Uzak mesafe haberleşme sistemi, D) Anten sistemi, E) Telsiz. 44- Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Deniz ve Hava Bandı Telsiz Haberleşme Sistemlerinin Kurulması, Kullanım Đzinlerinin Verilmesi, Ruhsatlandırılması ile Tarifelerinin Düzenlenmesine dair Yönetmelik'in yayımlandığı Resmi Gazete'nin sayısı aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) 27276, B) 27338,
12 C) 27291, D) 22576, E) GMDSS Telsiz Operatörlüğü yeterlik sınavları aşağıdaki hangi tarihlerde yapılır? A) Şubat, Temmuz, Ekim, B) Mart, Haziran, Eylül, C) Nisan, Ağustos, Kasım, D) Şubat, Haziran, Eylül, E) Şubat, Temmuz, Eylül. 41- E, 42- A, 43- E, 44- B, 45- E. 46-"Arama kurtarma bölgesinde var olan arama kurtarma imkânları hakkında tüm bilgileri elinde bulundurmak, bunları tablolar ve haritalar halinde muhafaza etmek, ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşlardan gelen bilgi ve belgelerle ilgili değişiklikleri işleyerek güncel halde muhafaza etmektir." Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi ile ilgili yukarıdaki açıklama sizce doğru mudur? A) Doğru, B) Yanlış. 47-Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'ne göre Denizcilik Müsteşarlığı'nın görev ve yetkileri ile ilgili olarak aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi doğrudur? I_Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ni uluslararası standartlarda, uygun, yeterli malzeme, teçhizat ve personel ile donatır, II-Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin 24 saat etkinlikle görev yapmasını sağlar, III-Arama Kurtarma çalışmalarına katılması plânlanan kuruluşların Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ne bildirdikleri imkân ve kabiliyetleri ile ilgili bilgilerin güncelliğini sağlar, IV-Arama Kurtarma çalışmalarına ilişkin görevlendirme, koordinasyon, teçhizat, muhabere, eğitim konularını içeren ulusal arama kurtarma plânını,ilgili bakanlık kurum/kuruluşlar ile hazırlar ve yayımlar, V-Arama Kurtarma çalışmaların ilişkin gerekli duyuruları yapar. A) Yalnızca I, B) I ve II, C) Yalnızca V
13 D) I, III ve V, E) I, II, III, IV ve V. 48- TĐM tarafından verilen izin tarihinden başlayarak. Süre içerisinde haberleşme sistemi veya cıhaz satın alınarak ruhsatname ve kullanma izni için başvurulması gerekir? Noktalı yere, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi yazılmalıdır? A) 15 gün, B) 1 ay, C) 3ay, D) 6 ay, E) 1 yıl. 49- Bölgesindeki deniz taşıtlarına NBDP tekniği ile periyodik olarak uluslar arası standartta formatlanmış meteorolojik ve seyir ikaz mesajlarını, tehlike ve kaza raporlarınıyayınlayan kıyıdaki verici istasyonlar ile deniz taşıtlarındaki otomatik alıcılarda meydana gelen sistem. Yukarıdaki açıklama aşağıdaki seçeneklerde yazılı olanlardan hangisini tanımlamaktadır? A) EPIRB, B) NAVAREA, C) INMARSAT, D) COSPAS SARSAT, E) NAVTEX. 50- En az bir MF DSC kıyı istasyonu tarafından kaplanan ve MF NBDP uyarılarının alınabileceği deniz alanı A1 deniz bölgesi olarak tanımlanır. Açıklama sizce doğru udur? A)Doğru, B) Yanlış. 46- A, 47- E, 48- D, 49- E, 50- B Aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisine Elektronik Haberleşme Kanunu nun 36 ve 39 ncu maddeleri uygulanmaz? A) Kültür Bakanlığı,
14 B) Denizcilik Đşletmeleri Genel Müdürlüğü, C) Türk Armatörler Birliği, D) Türk Hava Yolları, E) Sahil Güvenlik Komutanlığı, 52-Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Deniz ve Hava Bandı Telsiz Haberleşme Sistemlerinin Kurulması, Kullanım Đzinlerinin Verilmesi, Ruhsatlandırılması ile Tarifelerinin Düzenlenmesine dair Yönetmelik in kısaltmalarla ilgili maddesinde yer alan TĐM kısaltması, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisini tanımlamaktadır? A) Telekomünikasyon Đstişare Merkezi, B) Telsiz Đşletme Müdürlüğü, C) Telekomünikasyon Đletişim Müdürlüğü, D) Telekomünikasyon Đletişim Merkezi, E) Telsiz Đletişim Merkezi. 53-Aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi GMDSS Telsiz Operatör Yeterliklerinden değildir? A) 1 nci Sınıf Telsiz elektronik operatör yeterliği, B) 2 nci sınıf Telsiz elektronik operatör yeterliği, C) 3 ncü sınıf telsiz operatörlüğü, D) GMDSS Tahditli telsiz operatörlüğü, E) GMDSS Genel Telsiz operatörlüğü. 54- Spektrum yönetimi Yöntmeliği nin tanımlarla ilgili maddesinde; Yan kanallardaki uygulamalar için koruma aralığının da dahil olduğu tanımlı frekans bandı veya bir haberleşme kanal kapasitesi olarak yapılmış olan açıklama aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangısını tanımlamaktadır? A) Kanal, B) Frekans, C) Frekans bandı, D) Frekans kanalı, E) Band genişliği. 55-Yönetmelikte Yetkilendirme çerçevesinde elektronik haberleşme hizmeti sunan ve/veya elektronik haberleşme şebekesi sağlayan ve alt yapısını işletem şirket şeklinde aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi tanımlanmıştır? A) Kullanıcı, B) Operatör, C) Đşletmeci, D) Đşleten, E) Telekomünikasyon kurumu.
15 51- E, 52- B, 53- C, 54- E, 55- C. 56- Aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisine Elektronik Haberleşme Kanunu'nun 36 ve 39'ncu maddleri uygulanmaz? A)Yüksek Öğretim Kurumu, B) Büyükşehir Belediye Başkanları, C) Milli Eğitim Bakanlığı, D) Resmi Devlet Kurumları. E)Emniyet Genel Müdürlüğü. 57- GMDSS Telsiz Operatör sınavlarına katılmak isteyen adayların sınavdan en az kaç gün öncesine kadar başvuruda bulunmaları gerekir? A) 3 gün, B) 7 gün, C) 10 gün, D) 15 gün, E) Sınav günü saat 09.00'a kadar başv uru yapılabilir. 58- Spektrum yönetimi yönetmeliğinin amacı aşağıdaki hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir? A) Elektronik cıhaz ve sistemlerinin imâl ve ithâli ile ilgili usul ve esasları düzenlemek, B) Uluslar arası deniz haberleşmesi ile ilgili usul ve esasları düzenlemek, C) Frekansların tahsisi ile ilgili usul ve esasları düzenlemek, D)VHF Deniz bandı ile ilgili usul ve esasları düzenlemek, E) Tehlike ve emniyet haberleşmeleri ile ilgili usul ve esasları düzenlemek. 59-Tahsis edilen frekansların kullanım süresi, verilen sistem kurma ve kullanma izin süresi kadardır. Yapılan açıklama süzce doğru mudur? A) Doğru, B) Yanlış. 60- Aşağıdakilerden hangisi Milli Frekans Plânı çerçevesinde kendilerine tahsis edilen frekans bandlarında frekans plânlamasını yapar ve uygular? A) Başbakanlık, B) Đçişleri Bakanlığı,
16 C) Türk Silahlı Kuvvetleri, D) Emniyet Genel Müdürlüğü, E) Milli Đstihbarat Teşkilâtı Müsteşarlığı. 56- E, 57- D, 58- C, 59- A, 60- C. 61-Aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisine Elektronik Haberleşme Kanunu nun 36 ve 39 ncu maddleri uygulanmaz? A) Başbakanlık, B) Denizcilik Müsteşarlığı, C) Dışişleri Bakanlığı, D)Tarım Bakanlığı, E) Uluslararası Telekomünikasyon Birliği, 62- Her türlü deniz ve hava araçlarının emniyetli seyirleri için ses ve veri şeklinde yayın alan ve/veya gönderen telsiz cıhazları. Yukarıdaki açıklama ile aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi tanımlanmaktadır? A) Genel telsiz cıhazları, B) Haberleşme sistemi ile ilgili cıhazlar, C) Seyrüsefer cıhazları, D) Elektronik haberleşme cıhazları, E) Can güvenliği ile ilgili cıhazlar. 63- GMDSS Telsiz Operatör sınavlarına katılacak adayların listeleri. Tarafından. na bildirilir. Noktalı yere, aşağıdaki hangi seçenekte yazılı olanlar yazılmalıdır? A) GASM Başkanlığı Ulaştırma Bakanlığı, B) Liman Başkanlığı Denizcilik Müsteşarlığı, C) Liman Başkanlığı GASM Başkanlığı, D) GASM Başkanlığı Denizcilik Müsteşarlığı, E) GASM Başkanlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü. 64-GMDSS Telsiz Operatör yeterlik belgesi sınavına katılmak isteyen adaylarda aranan yaş sınırı nedir? A) 16 yaşında olmak,
17 B) 17 yaşında olmak, C) 18 yaşında olmak, D)19 yaşında olmak, E) Yaş sınırı yoktur. 65-Spektrum yönetimi yönetmeliğinin amacı aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) Telsiz istasyonlarında görev yapacak olan operatörlerle ilgili usul ve esasları düzenlemek, B) Telsiz istasyonlarının kurulması ve çalıştırılması ile ilgili usul ve esasları düzenlemek, C) Frekansların tahsisi ile ilgili usul ve esasları düzenlemek, D) Telsiz istasyonlarında bulundurulacak telsiz cıhazlarının standartları ile ilgili usul ve esasları düzenlemek, E) Telsiz istasyonlarında kullanılacak anten tipleri ile ilgili usul ve esasları düzenlemek. 61- C, 62- C, 63- C, 64- B, 65- C. 66- Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde yer alan "Uluslararası ve ulusal sahada kullanılacak tehlike, emniyet, çağrı ve arama kurtarma frekansları" tablosundaki frekanslar arasında bulunan MHz frekansının kullanım amacı ve yeri, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) Acil durum özel çağrı (Deniz - GMDSS) B) Tehlike, emniyet (Hava - GMDSS), C) Arama kurtarma kontrol (Deniz/Hava), D) Arama kurtarma (Deniz/Hava)-GMDSS E) Meteorolojik ve seyir bilgi uyarıları (Deniz - GMDSS). 67- Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde yer alan "Uluslararası ve ulusal sahada kullanılacak tehlike, emniyet, çağrı ve arama kurtarma frekansları" tablosundaki frekanslar arasında bulunan khz frekansının kullanım amacı ve yeri, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) Tehlike, emniyet (Deniz-GMDSS), B) Meteorolojik ve seyir bilgi uyarıları (Deniz-GMDSS), C) Arama kurtarma (Deniz-/Hava) D)Tehlike, emniyet, genel çağrı (Deniz/Hava), E)Seyir uyarıları (Deniz/Hava),
18 68- Merkezi Mobil Cıhaz Kimlik Tanımı Veri Tabanı, aşağıdaki seçeneklerde gösterilen kısaltmalardan hangisi ile gösterilmektedir? A) MARTI, B) CEIR, C) EIR, D)MKTC, E) MMKT. 69- Spektrum yönetimi yönetmeliğinin amacı aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) Frekansların telsiz kullanıcıları tarafından seçilmesi ile ilgili usul ve esasları düzenlemek, B) Frekans kullanımı konusunda rekabetin arttırılması ile ilgili usul ve esasların düzenlenmesi, C) Telsiz kullanıcılarının uyması gereken kurallarla ilgili usul ve esasları düzenlemek, D) Elektronik haberleşme cıhazı sahibi olabilme ile ilgili usul ve esasları düzenlemek, E) Frekansların ulusal ve uluslararası koordinasyonu ve tescili ile frekansların etkili ve verimli kullanımı için gerektiğinde tahsis edilen frekansın geri alınması ve yenien tahsisi ile ilgili usul ve esasları düzenlemek. 70-GMDSS Telsiz Operatörlüğü Sınavlarına başvuruda bulunanların Listesi, sınavdan en az kaç gün öncesine kadar GASM Başkanlığına bildirilir? A) 3 gün, B) 7 gün, C) 10 ghün, D) 15 gün, E) Son güne kadar. C e v a p l a r 71- C, 72- A, 73- A, 74- C, 75- C. 76-Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin görevlerinden biri de; A) Đngilizce dilinde tehlike yeri bilgilerini yayınlamaktır, B) Tehlike haberlerini değerlendirip, ayrıntılı bilgi toplamaktır, C) Tehlike anında susarak, tehlike trafiğini iyice dinlemektir, D) Tehlike yerini kesin olarak belirlemektir,
19 E) Seçeneklerde verilenlerin tümünü yapmaktır. 77-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) 515 khz, B) 405 khz C) 550 khz, D) 490 khz, E) 580 khz. 78-Aşağıdaki seçeneklerde verilen tarihlerden hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayınlandığı tarihi göstermektedir? A) , B) , C) , D) , E) Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) khz, B) khz, C) khz, D) 5579 khz, E) khz. 80-Aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisine Elektronik Haberleşme Kanunu'nun 36 ve 39'ncu maddeleri uygulanmaz? A) Milli Đstihbarat Teşkilâtı Müsteşarlığı, B) Belediye Başkanlıkları, C) PTT Genel Müdürlüğü, D) Devlet Demir Yolları, E) Sular Đdaresi. 76-B, 77-D,
20 78-C, 79-A, 80-A. 81-Elektronik Haberleşme Kanunu'nda "Merkezi Mobil Cıhaz Kimlik Tanımı Veri Tabanı" şeklinde tanımlanan kısaltma, aşağıdaki hangi seçenekte gösterilmiştir? A) MMCKT, B)MCKT, C) MEC, D) MHTY, E) MCKS. 82--Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'ne göre Denizcilik Müsteşarlığı'nın görev ve yetkileri ile ilgili olarak aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi doğrudur? A) Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ni kurar, B) Arama kurtarma sırasında valiliklerden gelen taleplere göre Kurtarma birimlerini yönlendirir, C) Arama kurtarma çalışmaları sırasında kıyı telsiz istasyonlarının etkili bir şekilde çalıştırılmasını sağlar, D) Arama Kurtarma çalışmaları sırasında Sağlık Bakanlığına bilgi verir, E) Seçeneklerde belirtilenlerin tümünü yapar. 83-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) 518 khz, B) 1605 khz, C) 2210 khz, D) 2670 khz, E) 2760 khz. 84-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) MHz, B) MHz, C) MHz, D) MHz, E) MHz.
21 85-Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde yer alan "Uluslararası ve ulusal sahada kullanılacak tehlike, emniyet, çağrı ve arama kurtarma frekansları" tablosundaki frekanslar arasında bulunan khz frekansının kullanım amacı ve yeri, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) Tehlike, emniyet (Deniz-GMDSS), B) Meteorolojik ve seyir bilgi uyarıları (Deniz-GMDSS), C)Seyir uyarıları (Deniz/Hava), D) Arama kurtarma (Deniz-/Hava/Kara-GMDSS) E) Tehlike, emniyet, genel çağrı (Deniz/Hava/Amatör). 81-E, 82-A, 83-A, 84-A, 85-A. 86-Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin görevlerinden biri de; A) Ulusal ve uluslararası frekans plânlamaları ile belirlenen arama kurtarma frekanslarının ilgili Kuruluşlar nezdinde sağlıklı kullanımını sağlamaktır, B) Can ve mal güvenliğini sağlamak için telsiz haberleşmesi kural ve yöntemlerini geliştirmektir, C)Belirsizlik, alârm ve tehlike aşamalarına ait var olan tüm bilgileri ve hizmet ile ilgili gelişmeleri sürekli olarak Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ne bildirmektir, D) Arama Kurtarma çalışmalarının siyasi nitelikteki hususlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunmaktır, E) Seçeneklerde verilenlerin tümünü yapmaktır. 87-Arama kurtarma çalışmalarının başlatılmasına ve sona erdirilmesine aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi karar verir? A) Ulaştırma Bakanlığı, B) Denizcilik Müsteşarlığı, C) Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi/ Đlgili Arama Kurtarma Kordinasyon Merkezi, D) Arama Kurtarma Birliği, E) Bölgeye en yakın kıyı telsiz istasyonu. 88-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A)2022,5 khz, B) khz,
22 C) 2183 khz, D) 3025,5 khz, E) khz. 89-Aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nin yayımlandığı resmi gazete'nin tarih ve sayısını göstermektedir? A) tarihli ve sayılıdır, B) tarihli ve sayıldır, C) tarihli ve sayılıdır, D) tarihli ve sayılıdır, E) tarihli v e sayılıdır. 90-TÜRK Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde yer alan ATS kısaltması, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi tanımlamaktadır? A) Arıza Tespit Sistemi, B) Ana Telsiz Sistemi, C) Ana Telsiz Servisi, D) Ana Tele Sağlık Servisi, E) Arama Tarama Sistemi. 86- C, 87- C, 88- B, 89-D, 90- D. 91-Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezlerinin görevlerinden biri de; A) Tehlike sonuna kadar tehlike frekanslarından tehlike alârmı yayınlamaktır, B) Kazazedeler ile haberleşmeyi sağlamaktır, C) Tehlike frekansından yapılan tehlike haberleşmelerini denetlemektir, D) Kazazedelerin sayısını belirlemektir, E) Đlgili bakanlık, kurum/kuruluşlar ile koordineyi sağlamaktır. 92-Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'ne göre; Maliye Bakanlığı, arama kurtarma çalışmalarının organizasyon plânlama ve icrası açısından ilgili kurumlarca belirlenen ihtiyâçların mevcut bütçe kaynaklarından karşılanmasına ilişkin esasları belirler. Açıklama sizce doğru mudur? A) Doğru,
23 B) Yanlış. 93-Türk Arama Kurtarma Yönetmeliğinde yer alan uluslararası ve ulusal sahada kullanılacak tehlike, emniyet, çağrı ve arama kurtarma frekanslarından MHz frekansında kullanılan modülâsyon türü ve haberleşme tipi aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) AM NBDP, B) FM RTF, C) FM NBDP, D) AM RTF, E) PM RTF. 94- Türk Arama Kurtarma Yönetmeliğinde yer alan uluslararası ve ulusal sahada kullanılacak tehlike, emniyet, çağrı ve arama kurtarma frekanslarından MHz frekansında kullanılan modülâsyon türü ve haberleşme tipi aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) AM NBDP, B) FM RTF, C) FM NBDP, D) AM RTF, E) GM RTF. 95- Haberleşme Yüksek Kurulu'nun görevleri nelerdir? A) Telsiz haberleşmesi alanında Ulaştırma Bakanlığına tavsiyede bulunmak ve bu konudaki uygulmaları takip etmek, B) Kural ihlâllerini belirlemek, C) Olağanüstü durumlarda seferberlik halinde telsiz yayın kontrolünü yürürlüğe koymak, D) Đçişleri Bakanlığının sekreterya hizmetini yürütmek, E ) Kara ve hava telsiz istasyonlarını denetlemek, 91- E, 92- A, 93- D, 94- B, 95- A. 96-Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezlerinin görevlerinden bir de; A) Arama kurtarma bölgesinde meteorolojik durumu sürekli olarak takip etmektir, B) Kıyı istasyonlarına yardımcı olmaktır, C) Tehlike trafiğini karıştıran istasyonları uyarmaktır,
24 D) Tehlike alârmı ve mesajı yayınlayamayan gemi adına tehlike alârmı ve mesajını yayınlamaktır, E)Seçeneklerde verilenlerin tümünü yapmaktır. 97-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği nde A) khz, B) 3033 khz, C)3450 khz, D) 3670 khz, E) 4025 khz. 98-Aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği nin yayımlandığı resmi gazete nin sayısını göstermektedir? A) 22366, B) 24573, C) 24611, D) 25482, E) Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği nde A) 4109 khz, B) 4210 khz, C) 4351 khz, D) 5620 khz, E) 6344 khz Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği nde A) 3333 khz, B) 3500 khz, C)3850 khz, D) khz, E) 4000 khz.
25 96- A, 97- A, 98- C, 99- B, 100-B. 101-Arama Kurtarma çalışmalarının asli amacı aşağıdakilerden hangisidir? A) Tehlikede bulunan deniz ve hava araçlarının kurtarılması, B) Arama kurtarma ile ilgili yardımcı yayınlar çıkartılması, C) Denzide mal güvenliğinin sağlanması, D) Đnsan hayatının kurtarılması, E) Seçeneklerde verilenlerin tümü Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) 4125 khz, B) 42l5 khz, C) khz, D) khz E) 5010 khz, 103-Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde yer alan "Ana Arama Kurtarma Merkezi", aşağıdaki seçeneklerde verilen kısaltmalardan hangisi ile gösterilir? A) AKKM, B) AAKM, C) AAKKM, D) AKAMER, E) AKM. 104-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A)240 MHz, B) MHz, C) MHz, D) MHz, E) khz.
26 105-Aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi/hangileri, GMDSS telsiz operatörlerinin işletme hatalarındandır? I-Çağrılan istasyon adının 3 kez veya daha az söylenmesi, II-Cihaz çıkış gücünün kurallarda belirtilen sınırların üstünde çalıştırılması, III-Zararlı karıştırmas (enterferans) durumunda frekansın kaydırılarak çalışılması, IV-Ayar kontrollerinin sun'i güçlerle yapılması, V-Yedek enerji kaynağı olarak akümülâtör bataryalarının kullanılması, A) I ve II, B) II, IV ve V, C) II ve V, D) II ve III, E) II, III, IV ve V D, 102- A, 103- C, 104- C, 105- D 106- Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) 4115 khz, B) khz, C) khz, D) 4245 khz, E) 4360 khz. 107-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) khz, B) khz C) khz, D) 5l22.5 khz, E) khz.
27 108-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) MHz, B) MHz, C) MHz, D) MHz, E) khz. 109-Yasa ve Yönetmeliklerde geçen EHK kısaltması, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisini göstermektedir? A) Elektronik Haberleşme Kanunu, B) Elektronik Haberleşme Kurulu, C) Elektronik Haberleşme Kurumu, D) Elektronik Hizmet Kanalı, E) Elektroteknik Hizmet Kalitesi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliğinde yer alan uluslararası ve ulusal sahada kullanılacak tehlike, emniyet, çağrı ve arama kurtarma frekanslarından MHz frekansında kullanılan modülâsyon türü ve haberleşme tipi aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) AM NBDP, B) FM DSC, C) FM NBDP, D) AM RTF, E) FM RTF. Soruların cevapları ve yeni sorular 16 Eylül 2011 Cuma günü akşamı verilecektir B, 107- B, 108- B, 109- A, 110- E. 111-Arama kurtarma deniz ve/veya hava taşıtlarının bulunduğu yer ve son durum ile ilgili bilginin devamlı olarak alınamaması, veya ciddi bir zorluk içinde bulunmasının kesinlikle kaçınılmaz olması nedeniyle taşıt veya personelinin tehlike içinde olduğu biliniyorsa. Đlân edilir. Noktalı yere, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi yoazılmalıdır)
28 A) Şüpheli safha, B) Alârm safhası, C)Tehlike alârmı, D) Tehlikeli durum, E) Yasak bölge. 112-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) 4321 khz, B) 5321 khz, C) khz, D) khz, E) khz. 113-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) MHz, B) MHz, C) MHz, D) MHz, E) MHz. 114-Türk Arama Kurtarma Yönetmeliğinde yer alan uluslararası ve ulusal sahada kullanılacak tehlike, emniyet, çağrı ve arama kurtarma frekanslarından 490 khz frekansında kullanılan modülâsyon türü ve haberleşme tipi aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) AM DSC, B) FM RTF, C) FM DSC, D) FM NBDP, E) PM NBDP. 115-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) MHz, B) MHz, C) MHz, D) MHz,
29 E) MHz B, 112- D, 113- A, 114- D, 115- E Deniz/hava taşıdının veya personelinin ciddi bir tehlike içinde veya acil olarak yardıma gereksinim duyulduğuna dair bilgi alındığında alârm safhasının ardından taşıt ile bağlantı kurmak için yapılan teşebbüsler ve yapılan girişimler başarısız kaldığında, taşıt veya kişinin tehlike içinde olduğu ihtimâlinin açıklık kazandığı durumlarda. Đlân edilir. Noktalı yerle, aşağıdaki seçeneklerde verilenleden hangisi yazılmalıdır? A) Acil durum, B) Kesin acil durum safhası, C) Tehlike safhası, D) Yüksek alârm safhası, E) Kırmızı alârm safhası Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) khz, B) 3521 khz, C) 6268 khz, D) khz, E) khz. 118-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) MHz, B) MHz, C) MHz, D) MHz, E) MHz.
30 119-Türk Arama Kurtarma Yönetmeliğinde yer alan uluslararası ve ulusal sahada kullanılacak tehlike, emniyet, çağrı ve arama kurtarma frekanslarından 518 khz frekansında kullanılan modülâsyon türü ve haberleşme tipi aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) AM DSC, B) FM RTF, C) FM DSC, D) FM NBDP, E) PM NBDP Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde yer alan "Uluslararası ve ulusal sahada kullanılacak tehlike, emniyet, çağrı ve arama kurtarma frekansları" tablosundaki frekanslar arasında bulunan MHz frekans bandının kullanım amacı ve yeri, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) Acil yardım ve emniyet (Kara - GMDSS), B) Arama, eğitim (Hava/Kara/Deniz), C) Arama kontrol (Hava/Kara) D) Tehlike emniyet - GMDSS - EPIRB, E) Meteorolojik ve seyir bilgi uyarıları (Deniz-GMDSS) C, 117- C, 118- D, 119- D, 120- D, 121) Aşağıdakilerden hangisi telsiz operatörlerinin sebep olabileceği genel işletme hatalarından biridir? A) Tahsisli frekansın kullanılması B) Frekansın kaydırılarak kullanılmaması C) Ayar kontrollerinin sun'i yüklerle yapılması D) Cıhazların gücünün arttırılması E ) Cıhazların teknik kitaplarında belirtilen esaslara göre kullanılmaması 122) Uluslararası haberleşmeler, aşağıdaki hangi kod ve esaslara göre yapılır? A) CEPT'teki B) TGM'deki C) ITU/RR'deki D) HM/RR'deki
31 E) INMARSAT'taki 123) Aşağıdakilerden hangisi telsiz sistemlerinin montaj ve yerleştirme hatalarından biridir? A) Cıhazların teknik kitap ve broşürlerinde belirtilen esaslara göre kurulmaması B) Tahsisli frekans kullanılması C) Frekansın kaydırılarak kullanılması D) Ayar ve kontrollerin sun'i yüklerle yapılmaması E ) Tescil edilmiş emisyonlar dışında çalışılması 124- Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) 463o.5 khz, B) 5150 khz, C) 5510 khz, D) 5680 khz, E) khz Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) 5021 khz, B) 5368 khz, C) 6015 khz, D) khz, E) 6215 khz D, 122- C, 123- A, 124- D, 125- E Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) khz, B) 4451 khz,
32 C) khz, D) khz, >E) 6312 khz Arama kurtarma haberleşmesinin amacı; A) Hızlı haberleşmeyi sağlamaktır, B) Aranan taşıt ile en kısa süre içinde haberleşme sağlamaktır, >C) Arama kurtarma hizmetlerinin yapılmasını sağlamaktır, D) Kara ile aranan taşıt arasındaki haberleşme bağlantısını sağlamaktır, E) Haberleşmeyi yapacak olan görevlilerin haberleşme becerilerini artırmaktır. 128-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) 124 MHz, B) 123 MHz, C) 133 MHz, D) MHz, >E) MHz "Karasal, kablolu, uydu ve diğer ortamlar üzerinden, şifreli veya şifresiz olarak kitle haberleşmesi amacıyla yapılan ve bireysel iletişim hizmetlerini kapsamayan görüntü ve/veya ses iletimi" aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) Telekomünikasyon, B) Radyokomünikasyon, >C) Radyo ve Televizyon yayını, D) Broadcast yayını, E) Faks yayını. 130-Türkiye'de her türlü elektronik cıhaz, sistem ve şebekelerinin kurulması ve işletilmesine izin verilmesi, gerekli frekans, numara, uydu pozisyon ve benzeri kaynak tahsislerinin yapılması ile bunların düzenlenmesi 'nın yetki ve sorumluluğu altındadır. Noktalı yere, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi yazılmalıdır? A) Uluslararası Telekomünikasyon Birliği, B) Türk Telekomünikasyon Genel Müdürlüğü, >C) Devlet, D) Denizcilik örgütü, E) UROD başkanlığı.
33 126- E, 127- C, 128- E, 129- C, 130- C. 131-Bakanlığın görev ve yetkilerinden biri de; elektronik haberleşme politikalarının tespiti ve uygulanması amacıyla gerekli araşıtırmaları yapmak ve yaptırmaktır. A) Doğru, B) Yanlış. 132-Yabancı devletlerin ülkemizdeki diplomatik temsilciliklerine, karşılıklılık esasına bağlı olarak aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisinin uygun görüşüne dayanılarak telsiz cıhaz ve sistemi kurma ruhsatı ve kullanma izni verilebilir? A) Türk Silâhlı Kuvvetleri, B) Emniyet Genel Müdürlüğü, C) Đçişleri Bakanlığı, D) Dışişleri Bakanlığı, E) Bakanlar Kurulu. 133-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) 4444 khz, B) khz, C) 6314 khz, D) KHz E) khz. 134-Türk Arama Kurtarma Yönetmeliğinde yer alan uluslararası ve ulusal sahada kullanılacak tehlike, emniyet, çağrı ve arama kurtarma frekanslarından 2174,5 khz frekansında kullanılan modülâsyon türü ve haberleşme tipi aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) AM DSC, B) FM RTF, C) FM DSC, D) FM NBDP, E) PM NBDP.
34 135- Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde yer alan "Uluslararası ve ulusal sahada kullanılacak tehlike, emniyet, çağrı ve arama kurtarma frekansları" tablosundaki frekanslar arasında bulunan MHz frekansının kullanım amacı ve yeri, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) Arama kontrol (Hava/Kara/Deniz), B) Arama, eğitim (Hava/Kara/Deniz), C) Tehlike ve acil yardım (Hava/Kara/Deniz), D) Arama kurtarma ve eğitim (Hava/Kara/Deniz), E) Meteorolojik ve seyir bilgi uyarıları (Deniz-GMDSS) A, 132- D, 133- C, 134- D, 135- A Deniz taşıtlarının karayla haberleşmesini sağlayan sahil telsiz istasyonlarının ve bu istasyonlar üzerinden yapılan seyir güvenliği haberleşmesi dahil telsiz haberleşme sistemlerinin kurulması ve işletilmesi,... bünyesindeki bir müdürlük tarafından yürütülür? A) Sahil Güvenlik Komutanlığı, B) Denizcilik Müsteşarlığı, C) Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, D) Türk Telekomünikasyon AŞ Genel Müdürlüğü, E) PTT Genel Müdürlüğü Deniz yetki alanlarında Elektronik Haberleşme Kanunu kapsamındaki her türlü denetim ile spektrum izleme görevini, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi yürütür? A) Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, B) Sahil Güvenlik Komutanlığı, C) Liman Başkanlığı, D) Sahil Telsiz Đstasyonu, E) Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürlükleri. 138-Yabancı devletlerle yapılan anlaşmalara dayanılarak kurulmış veya kurulacak telsiz cıhaz veya sistemleri; A) uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin karar hükümlerine tabidir. B) uluslararası Denizcilik Örgütü'nün karar hükümlerine tabidir, C) varsa Avrupa Birliği hükümlerine tabidir, D) varsa anlaşmalardaki özel hükümlere tabidir,
35 E) Bakanlar kurulu kararlaına tabidir Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde >A) khz, B) khz C) khz, D) khz, E) khz Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) 5670 khz, B) 8291 khz, C) khz D) 6286 khz, E) Kkz C, 137- B, 138- D, 139- A, 140- B 141- Deniz taşıtlarının karayla haberleşmesini sağlayan sahil telsiz istasyonlarının ve bu istasyonlar üzerinden yapılan seyir güvenliği haberleşmesi dahil telsiz haberleşme sistemlerinin kurulması ve işletilmesi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesindeki. tarafından yürütülür? A) Telsiz Đşleri Genel Müdürlüğü, B) Telekomünikasyon Müdürlüğü, C) Haberleşme Müdürlüğü, D) Elektronik Haberleşme Müdürlüğü, E) Telsiz Đşletme Müdürlüğü Ulusal ve uluslararası kuruluşların belirlediği standart değerleri dikkate alınmak suretiyle telsiz cıhaz ve sistemlerinin kullanımında uyulacak elektromanyetik alan şidedet limit değerlerinin
36 belirlenmesi, kontrol ve denetimleri, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi tarafından yapılır veya yaptırılır? A) Bakanlık, B) Kurum, C) Müsteşarlık, D) Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, E) Telsiz Genel Müdürlüğü Telsiz ücret tarifesinde belirlenen ücretlerde; gerektiğinde her bir ücret kaleminin yüzde kaçına kadar azaltma yapılabilir? A) 75'ine, B) 70'ine, C) 60'ına, D) 55'ine, E) 50'sine Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) 2173 khz, B) 2665 khz, C) khz, D) 6110 khz, E) khz Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) khz, B) 8215 khz, C) khz, D) khz, E) khz E 142- B 143- E 144- C
37 145- D 146- Gemi telsiz istasyonları, telsiz yayın kontrolü (TYK) açısından aşağıdaki hangi kategoriye girmektedir? A) TYK 0 B) TYK 1 C) TYK 2 D) TYK 3 E) TYK Yabancı bayraklı yatlardan; gezi, eğlence ve turizm amacıyla Türkiye ye gelenler, yatlardaki telsizlerini; A) Kullanmalarına izin verilmez, B) Türk mevzuatına uymak kaydıyla kullanabilirler, C) Sadece, tehlike kanallarını kullanabilirler, D) Sadece tehlike, acelelik ve emniyet amacıyla yapacakları haberleşmeler için kullanabilirler, E) Yukarıdaki seçeneklerde verilenlerden hiçbiri Gemilerden telsiz haberleşmesi yoluyla gelecek olan sağlık yardım istekleri,. 'nın belirleyeceği en yakın. 'ne bildirilir. Noktalı yerlere, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi yazılmalıdır? A) Ulaştırma Bakanlığı - Denizcilik Müsteşarlığı, B) Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü - Kıyı telsiz istasyonu, C) Denizcilik Müsteşarlığı - Đlgili ilin valiliği, D) Sağlık Bakanlığı - Tele Sağlık Servisi, E) Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü - Kıyı telsiz istasyonu. 149-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) khz, B) khz, C) 6700 khz, D) khz, E) khz. 150-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A)100 MHz,
38 B) 101 MHz, C) MHz, D) MHz, E) khz A, 147- B, 148- D, 149- E, 150- D 151- Her hangi bir şekilde izinsiz verici veya alıcı-verici telsiz tesisi kuran veya ruhsat aldıktan sonra bu tesisleri maddi çıkar veya siyasi amaçlarla ve milli güvenlik gereklerini dikkate almadan kullananlar, aşağıdaki seçeneklerde verilen hangi ceza ile cezalandırılırlar. A) Her iki durumda da 6 aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar, B) Her iki durumda da 3 aydan 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar, C) Đzinsiz verici veya alcı/verici telsiz tesisi kuranlar 500 güne kadar adli para cezası ile, bu tesisleri milli güvenliği ihlâl amacıyla kullananlar, eylemleri daha ağır bir cezayı gerektiren bir suç oluşturmadığı takdirde 3 aydan 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar. D) Đzinsiz verici veya alcı/verici telsiz tesisi kuranlar 10 bin güne kadar adli para cezası ile, bu tesisleri milli güvenliği ihlâl amacıyla kullananlar, eylemleri daha ağır bir cezayı gerektiren bir suç oluşturmadığı takdirde 1 aydan 3 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar. E) Đzinsiz verici veya alcı/verici telsiz tesisi kuranlar 2000 güne kadar adli para cezası ile, bu tesisleri milli güvenliği ihlâl amacıyla kullananlar, eylemleri daha ağır bir cezayı gerektiren bir suç oluşturmadığı takdirde altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ve ayrıca 10 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılırlar. EHK. Md.63/ Elektronik Haberleşme Kanunu'nda tanımı yapılan CEIR aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisini göstermektedir? A) Cihaz Emisyon Đşaretleme Reisliği, B) Seyyar Cihaz Kalite Kontrol Reisliği, C) Merkezi Mobil Cihaz Kimlik Tanımı Veri Tabanı, D) Mobil Cihaz Kimlik Tanımı,
39 E) Elektronik Cihaz Kontrol Tablosu Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A)12577 khz, B) khz, C) khz, D) khz, E) khz, 154- Türk Arama Kurtarma Yönetmeliğinde yer alan uluslararası ve ulusal sahada kullanılacak tehlike, emniyet, çağrı ve arama kurtarma frekanslarından 2182 khz frekansında kullanılan modülâsyon türü ve haberleşme tipi aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) AM DSC, B) FM RTF, C) FM DSC, D) FM NBDP, E) AM RTF 155- Uluslar arası kurallarla, ülkemizin yasa ve yönetmeliklerinde belirtilen sayı ve teknik özellikte cihaz bulundurmayan deniz araçlarına aşağıdaki hangi seçenekte verilen işlem uygulanır? A) Ruhsatnameleri yenilenmez, B) Ruhsatnameleri iptâl edilir, C) Sefere çıkmalarına izin verilmez, D) 1200 TL'ye kadar adli para cezası verilir, E) Süre verilip telsiz istasyonunun kurallara, yasa ve yönetmeliklere uygun hale getirilmesi istenir E, 152- C, 153- A, 154- E, 155- C "Sahil telsiz istasyonunun" tanımı ağıdakilerden hangisidir? A) Deniz araçları ile kara arasındaki haberleşme bağlantısını sağlayan kara istasyonu B) Kıyısal seyir yapan gemilerde bulunan telsiz istasyonu, C) Deniz araçlarının haberleşmelerini kontrol eden kara istasyonu,
40 D) Deniz araçlarının tehlike haberleşmelerini yöneten kara isatasyonu, E) Yukarıdaki seçeneklerde verilenlerden hiçbiri değildir Ulusal ve uluslararası kuruluşların belirlediği standart değerleri dikkate alınmak suretiyle telsiz cıhaz ve sistemlerinin kullanımında uyulacak elektromanyetik alan şidedet limit değerlerinin belirlenmesi, kontrol ve denetimleri, konusundaki işlemlerle ilgili usul ve esaslar için çıkartılacak yönetmelikler konusunda görüşleri de dikkate alınır? I-Ulaştırma Bakanlığı, II-Çevre ve Orman Bakanlığı, III-Dışişleri Bakanlığı, IV-Emniyet Genel Müdürlüğü, V-Sağlık Bakanlığı. A) Yalnızca I, B) Yalnızca III, C) I ve III, D) II ve V, E) I, III ve IV. 158-Uluslararası plânlama ve kriterler çerçevesinde uydu pozisyonuna ilişkin plânlama, tahsis, ulsulararası koordinasyon ile tescil işlemlerini; A) Kurum, Bakanlıkla koordineli olarak yürütür, B) Kurum, IMO ile koordineli olarak yürütür, C) Kurum, ITU ile koordineli olarak yürütür, D) Bakanlık, ITU ile koordineli olarak yürütür, E) Kurum, Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yürütür sayılı Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanunundaki cetvelde yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ve özel bütçeli idareler ile düzenleyici ve denetleyici kurumlar, köy tüzel kişilikleri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Kızılay, Belediyeler ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kullanılan ve Dışişleri Bakanlığınca belirlenen yabancı temsilciliklere ait yetkilendirme kapsamı dışında olan her türlü cıhaz ve sistemler, telsiz ruhsatnamesi ve yıllık kullanım ücretinden muaftır. A) Doğru, B) Yanlış Gemilerden gelecek olan sağlık yardım istekleri konusunda, olayın koordinasyonunu, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi üstlenir? A) Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi, B) Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi, C) Sağlık Bakanlığı,
41 D) Denizcilik Müsteşarlığı, E) Yardımı ilk alan kıyı telsiz istasyonu A, 157- D, 158- A, 159- A, 160- E Đki bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılan davranış aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir? A) Kurma ve kullanma izni ile ruhsatname alınması gereken telsiz cıhaz ve sistemlerini kurumdan izin almaksızın satan, kuran, işleten ve kullananlara, B) Kurumdan izin almadan haberleşme hizmeti verenlere, C) Kuruma bildirimde bulunmadan elektronik haberleşme hizmeti verenlere, D) Telsiz cıhazlarının teknik özelliklerini değiştirenlere, E) Telsiz cıhaz ve sistemlerini yüksek güçle çalıştıranlara Telsiz haberleşme sistemi veya cıhaz kurulum başvurularının TĐM'e ulaştığı tarihten başlayarak başvurular, kaç gün içerisinde değerlendirilir, uygun görülenlere izni verilir? A) 3 gün, B) 5 gün, C) 7 gün, D) 15 gün, E) 30 gün Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) 9000 khz, B) khz, C) khz, D) khz, E) khz 164- Bir istasyonun yönünü, telsiz dalgalarını alarak tayin etmeyi ifade eden terim aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) Radio DF,
42 B) Radio Beacon, C) Radio Phare, D) SART, E) Yukarıdaki seçeneklerde verilenlerden hiçbiri Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) khz, B) khz, C) khz, D) khz, E) 234 MHz A, 162- D, 163- B, 164- A, 165- C Deniz taşıtlarının karayla haberleşmesini sağlayan sahil telsiz istasyonlarının ve bu istasyonlar üzerinden yapılan seyir güvenliği haberleşmesi dahil telsiz haberleşme sistemlerinin kurulması ve işletilmesi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesindeki Telsiz işletme Müdürlüğü tarafından yürütülür? A)Bakanlar kurulu kararıyla, B) Ulaştırma Bakanlığı'nın görevlendirmesine tabi olarak, C) Denizcilik Müsteşarlığı'nın yetkilendirmesine tabi olarak, D) Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün yetkilendirmesine tabi olarak, E) Herhangi bir yetkilendirmeye tabi olmaksızın. 167-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) khz, B) khz, C) khz, D) khz, E) MHz.
43 168-Yasada kodlu ve kriptolu haberleşme yapmaya yetki verilmiş olan bakanlık, kurum/kuruluş dışındaki kamu kurum/kuruluşlar ile gerçek ve tüzel kişilerin elektronik haberleşme hizmeti içinde kodlu veya kriptolu haberleşme yapma usul ve esasları. tarafından belirlenir. A) Ulaştırma Bakanlığı, B) Türk Silâhlı Kuvvetleri, C) Bilgi Teknolojileri ve Đletişim Kurumu, D) Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, E) Emniyet Genel Müdürlüğü Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) 121 MHz, B) 122 MHz, C) MHz, D) MHz. E) Seçeneklerde verilen frekanslardan hiçbiri değildir. 170-GMDSS Telsiz Operatör yazılı ve uygulamalı sınavlarda değerlendirme kaç puan üzerinden yapılır? A) 45 puan, B) 60 puan, C) 70 puan, D) 80 puan, E) 100 puan E, 167- D, 168- D, 169- C, 170- E. 171-Telsiz ücret tarifesindeki ücretleri azaltmaya ve artırmaya aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi yetkilidir? A) Bakanlar Kurulu, B) Maliye Bakanlığı, C) Ulaştırma Bakanlığı,
44 D) Bilgi Teknolojileri ve Đletişim Kurumu, E) Türktelekom Her çeşit deniz ve hava bandı telsiz ve haberleşme sistemlerini ve sahil telsiz istasyonları üzerinden yapılan seyir güvenliği haberleşmesi dahil telsiz haberleşme sistemlerini kurma, kurdurma, kullanma izinlerini verme, ruhsatlandırma işlemleri, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi tarafından yürütülür? A) Denizcilik Müsteşarlığı, B) Ulaştırma Bakanlığı, Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü, C) Sahil Telsiz Đstasyonu, D) Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü, E) Telsiz Đşletme Müdürlüğü aya kadar hapis ve 5 bin günden 15 bin güne kadar adli para cezas ile cezalandırılan davranış, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) Telsiz tesislerinin fiziki yerini değiştirmek, B) Telsiz cıhazlarının ruhsatlarında gösterilen emisyon türünü kullanmamak, C) Kullanma hakkı olmadan elektronik haberleşme hizmeti vermek, tesis kurmak ve işletmek, D) Kurumdan izin almadan telsiz cıhazlarının teknik özelliklerini değişirmek, E) Telsiz cıhaz ve sistemlerini milli güvenliği ihlâl amacıyla kullanmak Arama kurtarma müşterek (ortak) tatbikatı, arama kurtarma ile ilgili kurum/kuruluşlar tarafından ne kadar ara ile yapılır? A) Ayda en az bir kez, B) 3 ayda en az bir kez, C) 6 ayda en az bir kez, D) Yılda en az bir kez, E) Yılda en k 6 kez. 175-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) khz, B) khz, C) khz, D) khz, E) khz.
45 171- D, 172- E, 173- C, 174- D, 175- D 176-Telsiz ücret tarifesindeki ücretleri azaltmaya ve artırmaya aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi yetkilidir? A) Bakanlar Kurulu, B) Maliye Bakanlığı, C) Ulaştırma Bakanlığı, D) Bilgi Teknolojileri ve Đletişim Kurumu, E) Türktelekom. 177-Her çeşit deniz ve hava bandı telsiz ve haberleşme sistemlerini ve sahil telsiz istasyonları üzerinden yapılan seyir güvenliği haberleşmesi dahil telsiz haberleşme sistemlerini kurma, kurdurma, kullanma izinlerini verme, ruhsatlandırma işlemleri, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi tarafından yürütülür? A) Denizcilik Müsteşarlığı, B) Ulaştırma Bakanlığı, Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü, C) Sahil Telsiz Đstasyonu, D) Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü, E) Telsiz Đşletme Müdürlüğü aya kadar hapis ve 5 bin günden 15 bin güne kadar adli para cezas ile cezalandırılan davranış, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) Telsiz tesislerinin fiziki yerini değiştirmek, B) Telsiz cıhazlarının ruhsatlarında gösterilen emisyon türünü kullanmamak, C) Kullanma hakkı olmadan elektronik haberleşme hizmeti vermek, tesis kurmak ve işletmek, D) Kurumdan izin almadan telsiz cıhazlarının teknik özelliklerini değişirmek, E) Telsiz cıhaz ve sistemlerini milli güvenliği ihlâl amacıyla kullanmak Arama kurtarma müşterek (ortak) tatbikatı, arama kurtarma ile ilgili kurum/kuruluşlar tarafından ne kadar ara ile yapılır? A) Ayda en az bir kez, B) 3 ayda en az bir kez, C) 6 ayda en az bir kez, D) Yılda en az bir kez, E) Yılda en çok 6 kez.
46 180-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) khz, B) khz, C) khz, D) khz, E) khz D, 177- E, 178- C, 179- D, 180- D. 181-Telsiz ücret tarifesinde belirlenen ücretlerde, her bir önceki yıla ilişkin olarak aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi tarafından belirlenecek yeniden değerlendirme oranına göre artış yapılabilir? A) Maliye Bakanlığı, B) Ulaştırma Bakanlığı, C) Bakanlar Kurulu, D) Bilgi Teknolojileri ve Đletişim Kurumu, E) Denizcilik Müsteşarlığı Elektronik Haberleşme Kanunu'nda tanımı yapılan MCKS aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisini göstermektedir? A) Merkezi Mobil Cihaz Kimlik Tanımı Veri Tabanı, B) Mobil Cihaz Kalite Tablosu, C) Mobil Cihaz Kimlik Tanımı, D) Mobil Cihaz Kalite Veri Tablosu, E) Merkezi Cihaz Kontrol Sistemi. 183-TĐM tarafından verilen. Kurma izin süresi, zorunlu bir neden gösterilmedikçe ve gösterilen neden kabul edilerek ek süre verilmedikçe verilen sürenin sonunda yazışmaya gerek kalmadan. Sayılır. Noktalı yerlere, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi yazılmalıdır? A) 15 günlük - uzatılmış, B) 3 aylık - uzatılmış,
47 C) 6 aylık - uzatılmış, D) 3 aylık - iptâl edilmiş, E) 6 aylık - iptâl edilmiş GMDSS Telsiz Operatör sınavlarına katılmak isteyen adaylarda aranan şartlardan biri de; "Türk vatandaşı olmak veya Türkiye'de yahut Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde denizcilikle ilgili eğitim gçren ve/veya mezun olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak ya da 2527 sayılı Türk soylu yabancıların Türkiye'de meslek ve sanatlarını serbestçe yapabilmelerine, kamu, özel kuruluş veya işyerlerinde çalıştırılabilmelerine ilişkin kanun kapsamında Türk soylu yabancı olmak" tır. A) Doğru, B) Yanlış. 185-Spektrum yönetimi yönetmeliğinde "Genel frekans plânlamasına uygun olarak belirli bir frekans aralığının ülke genel veya bölgesel olarak belirli şartlar içinde karasal ve uzay haberleşme hizmetine mahsus kullanımını sağlamak üzere milli frekans plânına işlenmesi." Şeklinde yapılan açıklama aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisini tanımlamaktadır? A) Kullanım frekansı, B) Detay frekans plânı, C) Milli frekans kaydı, D) Frekans aralığı belirleme, E) Frekans bandı A, 182- A, 183- E, 184- A, 185- B Yüz günden az olmamak üzere adli para cezasını gerektiren davranış aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisidir? A) Kuruma bilgi verilmeden elektronik haberleşme hizmeti altyapısının değiştirilmesi, B) Kuruma bildirimde bulunmaksızın elektronik haberleşme hizmeti verilmesi, C) Telsiz sistemlerinin, telsiz ruhsatnamesine uygun olmayan bir şekilde işletilmesi, D) Telsiz cıhaz ve sistemlerinin alınması ve satılması, E) Elektronik haberleşme hizmeti vermek üzere yetkilendirilmiş işletmecilerin, personelinin, özel hayatın gizli alanına karşı suç işlemesi.
48 187-Telsiz haberleşme sistemi kurma ve kullanma izinleri faaliyetin özelliğine göre. veya. olarak verilebilir. Noktalı yerlere, aşağıdaki seçeneklerin hangisindeverilmişş olanlar yazılmalıdır? A) geçici - daimi, B) 3 aylık - 6 aylık, C) 6 aylık - 9 aylık, D) 1 yıllık - 5 yıllık, E) 5 yıllık - süresiz. 188-GMDSS Telsiz Operatör yeterlik sınavlarında adayların başarılı sayılabilmeleri için,yazılı ve uygulamalı sınavların her birinden en az kaç puan almaları gerekir? A) Yazılı sınavlarda en az 60 puan, uygulamalı sınavlarda en az 70 puan, B) Yazılı ve uygulamalı sınavların her birinden en az 60 puan, C) Yazılı ve uygulamalı sınavların her birinden en az 70 puan, D) Yazılı sınavlarda en az 50 puan, uygulamalı sınavlarda en az 60 puan, E) Yazılı sınavlarda en az 55 puan, uygulamalı sınavlarda en az 60 puan Arama kurtarma çalışmalarına katılan ilgili kurum/kuruluşlar tarafından yapılacak olan arama kurtarma ile ilgili müşterek (ortak) tatbikatlar, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisinin koordinatörlüğünde yapılır? A)Ulaştırma Bakanlığı, B) Ulaştırma Bakanlığı ve Sağlık bakanlığı birlikte, C) Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, D) Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi, E) Denizcilik Müsteşarlığı. 190-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) khz, B) khz, C) khz, D) khz, E) khz C, 187- A,
49 188- B, 189- E, 190- E. 191-Telsiz ücret tarifesindeki ücretlere yeni kalemler eklemek, çıkarmak, eklenen hizmet kalemlerine ilişkin ücretleri belirlemek; A) Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün onayı ile olur, B) Bilgi Teknolojileri ve Đletişim Kurumu'nun önerisi ve Ulaştırma Bakanlığı'nın teklifi ile olur, C) Ulaştırma Bakanlığı'nın önerisi ve başbakanlığın teklifi ile olur, D) Bakanlar Kurulu'nun önerisi ve başbakanlığın onayı ile olur, E) Denzicilik Müsteşarlığı'nın önerisi ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün teklifi ile olur Kurma ve kullanma izni ile ruhsatname alınması gereken telsiz cıhaz ve sistemlerini milli güvenliği ihlâl amacıyla kullananlar; A) 6 aydan 5 yıla kadar ağır hapis cezasıyla cezalandırılırlar, B) eylemleri daha ağır cezayı gerektiren bir suç oluşturmadığı takdirde 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırırlılar C) eylemleri daha ağır cezayı gerektiren bir suç oluşturmadığı takdirde 6 aydan 1 yıla kadar hapis ve 10 bin güne kadar adli Para cezası ile cezalandırılırlar, D) 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar, E) eylemleri daha ağır cezayı gerektiren bir suç oluşturmadığı takdirde 3 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılırlar. 193-Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği ile ilgili hükümleri, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi yürütür? A) Başbakanlık, B) Bakanlar Kurulu, C)Ulaştırma Bakanlığı, D) Denizcilik Müsteşarlığı, E) Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, 194-Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği ile ilgili hükümleri, aşağıdaki seçeneklerde verilenlerden hangisi yürütür? A) Başbakanlık, B) Bakanlar Kurulu, C)Ulaştırma Bakanlığı, D) Denizcilik Müsteşarlığı, E) Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü,
50 195-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) khz, B) khz, C) khz, D) khz, E) khz B, 192- C, 193- B, 194- B, 195- D Telsiz Đşletme Müdürlüğü'nün yürütmekle görevli kılındığı hizmetlere ilişkin tarifesi, ilğili mevzuatı gereğince kimin onayı ile belirlenir? A) Başbakanlığın, B) Bakanlar Kurulu'nun, C) Ulaştırma Bakanlığı'nın, D) Maliye Bakanlığı'nın, E) Đlgili yönetim kurulunun. 197-Elektronik Haberleşme Knunu'nun 43'ncü maddesine göre Amatör telsizcilik belgesi; A) Telsiz Đşletme Müdürlüğü tarafından verilir, B) Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından verilir, C) Telekomünikasyon Kurumu Bölge Müdürlüğü tarafından, D) Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürlüğü tarafından, E) Sahil Telsiz Đstasyonları tarafından. 198-Yürütülen faaliyet, belirli bir zaman içerisinde bitirilmesi gereken türden ise, telsiz haberleşme sistemi kullanma izni ve ruhsatname. süre sonunda kendiliğinden. olur. Noktalı yere, aşağıdaki seçeneklerdeıkilerden hangisi yazılmalıdır? A) 3 aylık - uzatlmış, B) 6 aylık - uzatılmış, C) bu - iptâl, D) bu - uzatılmış, E) 6 aylık - iptâl.
51 199-Sınavla ilgili evraklar, sınav tarihinden itibaren ne kadar süre ile saklanmak zorundadır? A) 6 ay, B) 1 yıl, C) 2 yıl, D) 3 yıl, E) 5 yıl. 200-Aşağıdaki seçeneklerde verilen frekanslardan hangisi Türk Arama Kurtarma Yönetmeliği'nde A) khz, B) khz, C) khz, D) khz, E) khz.
GMDSS ROC KANUN VE YÖNETMELİK ÖRNEK TEST SORULARI
GMDSS ROC KANUN VE YÖNETMELİK ÖRNEK TEST SORULARI Açıklama: Burada yer alan sorular, GMDSS ROC Telsiz Operatörlüğü sınavlarına katılacak adayların kendi kanun ve yönetmelik bilgilerini ölçebilmeleri amacıyla
GÖREV TANIMLARI. HABERLEŞME UZMANI (Telsiz Sistemleri) GÖREVİ
DİĞER Telsiz kurma ve işletme izninin verilmesi, süresi, yenilenmesi, değişikliği ve iptali ile ilgili usul ve esasları belirlemek ve bu çerçevede öngörülen telsiz cihaz veya sistemlerinin kurulması, kullanılması,
C- Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Soruları
1) ERO nun açılımı nedir? C- Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Soruları a) Avrupa Haberleşme Ofisi b) Avrupa Telgraf Ofisi c) Avrupa Radyo Haberleşme Ofisi d) Avrupa Telefon Ofisi 2) ITU nun amacı
GMDSS GENEL TELSİZ OPERATÖR YETERLİLİĞİ KURS PROGRAMI
GMDSS GENEL TELSİZ OPERATÖR YETERLİLİĞİ KURS PROGRAMI 1-KURUMUN ADI : 2-KURUMUN ADRESİ : 3-KURUCUNUN ADI : 4-PROGRAMIN DAYANAĞI 20.04.1989 tarihli ve 3539 sayılı Kanun ile taraf olduğumuz Gemi Adamları
SPEKTRUM YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
2 Temmuz 2009 Perşembe Resmî Gazete Sayı : 27276 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: SPEKTRUM YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin
Resmi Gazete Tarihi: 14.10.2011 Resmi Gazete Sayısı: 28084
Resmi Gazete Tarihi: 14.10.2011 Resmi Gazete Sayısı: 28084 KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DENİZ VE HAVA BANDI TELSİZHABERLEŞME SİSTEM VEYA CİHAZLARI İLE SEYRÜSEFER CİHAZLARINA KURMA VE KULLANIM İZNİ VERİLMESİ,
Resmî Gazete Sayı : 26849
16 Nisan 2008 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 26849 YÖNETMELİK Telekomünikasyon Kurumundan: ANTEN VE ORTAK ANTEN SİSTEM VE TESİSLERİNİN KURULMASINA VE KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK
A-B Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Soruları. 2) HAREC belgesinin Türkiye de hangi sınıfı Amatör Telsizcilik Belgesine karşılık gelmektedir?
1) ECC ne anlama gelmektedir? A-B Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Soruları a) Elektronik Komitesi b) Haberleşme Komitesi c) Elektronik Haberleşme Komitesi d) Teknoloji Komitesi 2) HAREC belgesinin
Gemilerde bulunması gereken emniyet ve haberleşme cihazlarının kullanımı
22 Ekim 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28799 YÖNETMELİK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: LİMANLAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 31/10/2012 tarihli ve 28453
17 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27291 YÖNETMELİK
17 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27291 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: TELSİZ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve
TASNİF DIŞI İÇİNDEKİLER İKİNCİ BÖLÜM
İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM DENİZDE HABERLEŞME KONSEPTİ 1.1 KÜRESEL DENİZ TEHLİKE VE EMNİYET SİSTEMİ NE (GMDSS) GİRİŞ 1-1 1.2 TELSİZ HABERLEŞMESİ UYGULAMALARI VE GMDSS SİSTEMİNE DUYULAN İHTİYAÇ 1-1 1.2.1
TEST VE DENEME AMACIYLA GEÇİCİ OLARAK TELEKOMÜNİKASYON ALTYAPISI KURULMASI VE KULLANILMASINA İZİN VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR
TEST VE DENEME AMACIYLA GEÇİCİ OLARAK TELEKOMÜNİKASYON ALTYAPISI KURULMASI VE KULLANILMASINA İZİN VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç Madde 1 Bu Usul ve Esasların amacı, kamu kurum ve kuruluşları
TÜRK ARAMA VE KURTARMA YÖNETMELİĞİ
TÜRK ARAMA VE KURTARMA YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 2.9.1997 No: 97/9916 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10.6.1946 No: 4922 9.7.1982 No: 2692 14.10.1983 No: 2920 9.4.1987 No: 3348 Yayımlandığı
C- SINIFI ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZENLEMELER SORU BANKASI
C- SINIFI ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZENLEMELER SORU BANKASI 1) ERO nun açılımı nedir? a) Avrupa HaberleĢme Ofisi b) Avrupa Telgraf Ofisi c) Avrupa Radyo HaberleĢme Ofisi d) Avrupa Telefon Ofisi 2) ITU nun
Elektromanyetik dalgalar kullanılarak yapılan haberleşme ve data iletişimi için frekans planlamasının
2. FREKANS TAHSİS İŞLEMLERİ 2.1 GENEL FREKANS TAHSİS KRİTERLERİ GENEL FREKANS TAHSİS KRİTERLERİ Elektromanyetik dalgalar kullanılarak yapılan haberleşme ve data iletişimi için frekans planlamasının yapılması
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : 2014 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi.
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 18.12.2013 Karar No : 2013/DK-SYD/662 Gündem Konusu : 2014 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi. KARAR :Spektrum Yönetimi Dairesi Başkanlığının hazırladığı
Resmî Gazete YÖNETMELİK
17 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27291 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: YÖNETMELİK TELSİZ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: TELSİZ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK
17 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27291 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: TELSİZ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve
5) Sabit Telsiz ( kara,deniz,hava)
TELEKOMÜNİKASYON HİZMETLERİ ÜCRET TARİFESİ - 2007 I- TELLİ SİSTEMLER II- TELSİZ SİSTEMLER 1. Telsiz ruhsatname ücretleri (amatör telsiz istasyonlarından 1/4 oranında alınır.) 01.01.2007 tarihi İtibarı
RADYO VE TELEVİZYON ALICI CİHAZLARININ STANDARTLARINA AİT YÖNETMELİK
2057 RADYO VE TELEVİZYON ALICI CİHAZLARININ STANDARTLARINA AİT YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 16.1.1985, No : 85/8988 Dayandığı Kanunun Tarihi : 11.11.1983, No : 2954 Yayımlandığı R. Gazetenin
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Sayı :B.18.0.ÇYG MAYIS 2009 Konu :Yetki Devri Genelgesi
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Sayı :B.18.0.ÇYG.0.06.01-010.06.02-7968-29919 15 MAYIS 2009 Konu :Yetki Devri Genelgesi GENELGE (2009/13) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. : 2012 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi.
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 14.12.2011 Karar No : 2011/DK-11/642 Gündem Konusu : 2012 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi. KARAR :Spektrum Yönetimi Dairesi Başkanlığının hazırladığı
Resmi Gazete Tarihi: 04.06.2004 Resmi Gazete Sayısı: 25482
Resmi Gazete Tarihi: 04.06.2004 Resmi Gazete Sayısı: 25482 TELSİZ OPERATÖR YETERLİKLERİ VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu
çok daha geniş menzilli başka sistemler de kullanılır.
Denizde radyo dalgaları ile haberleşmenin ve bilgi akışı sağlamanın en pratik yöntemi VHF Deniz Bandı üzerinden yapılan telsiz görüşmeleridir. Ancak mesafesi geniş bir alanı kapsamaz. VHF Deniz Bandı ortalama
TELSĐZ OPERATÖR YETERLĐKLERĐ VE SI AV YÖ ETMELĐĞĐ. Resmi Gazete Tarihi: 04/06/2004 Resmi Gazete Sayısı: 25482 BĐRĐNCĐ KISIM : Genel Hükümler
TELSĐZ OPERATÖR YETERLĐKLERĐ VE SI AV YÖ ETMELĐĞĐ Resmi Gazete Tarihi: 04/06/2004 Resmi Gazete Sayısı: 25482 Amaç BĐRĐNCĐ KISIM : Genel Hükümler BĐRĐNCĐ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Spektrum Yönetimi Dairesi Başkanlığının hazırladığı
BİLGİ TNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 11.12.2018 Karar No : 2018/DK-SYD/355 Gündem Konusu KARAR sayılı takrir ve ekleri incelenmiştir. : 2019 Yılı Telsiz Ücret Tarifesi : Spektrum
SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 53 İST, 22.05.2009. Gemi, deniz ve iç su taşıtları ile ilgili bazı yasal değişiklikler yapıldı.
SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 53 İST, 22.05.2009 ÖZET: Gemi, deniz ve iç su taşıtları ile ilgili bazı yasal değişiklikler yapıldı. GEMİ, DENİZ VE İÇ SU TAŞITLARI İLE İLGİLİ BAZI YASAL DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI 16
KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN
KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5952 Kabul Tarihi : 17/2/2010 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 4/3/2010 Sayı : 27511 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü. Sayı: B.18.0.ÇYG.0.06.03-140.08-51662 06/06/2011 Konu: Yetki Devri Genelgesi
Sayı: B.18.0.ÇYG.0.06.03-140.08-51662 06/06/2011 Konu: Yetki Devri Genelgesi GENELGE (2011/9) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu Genelgenin amacı; Türkiye nin yargılama yetkisine
GEMİ ACENTELERİ EĞİTİM YÖNERGESİ ( 16 Mayıs 2013 tarih ve 5299 sayılı Bakanlık Olur u ) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler
GEMİ ACENTELERİ EĞİTİM YÖNERGESİ ( 16 Mayıs 2013 tarih ve 5299 sayılı Bakanlık Olur u ) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, gemi acentelerinin ulusal mevzuat ve uluslararası denizcilik
TELSĐZ ÜCRET TARĐFESĐ
Ücret Tarifesi Site Haritası Ücretsiz Üyelik Site Đçi Arama Erişim E-Posta ANA SAYFA 1. TELSĐZ RUHSATNAME ÜCRETLERĐ TELSĐZ ÜCRET TARĐFESĐ a. Telsiz verici-alıcı cihazları (karada kullanılan, ruhsatnamede
DERS 17: Elektronik haberleşme hukuku
DERS 17: Elektronik haberleşme hukuku ELEKTRONİK HABERLEŞME KANUNU Kanun Numarası : 5809 Kabul Tarihi : 5/11/2008 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 10/11/2008 Sayı : 27050 (Mük.) Yayımlandığı Düstur : Tertip
Madde 2- Türkiye'de serbest bölgelerin yer ve sınırlarını belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkilidir.
15 Haziran 1985 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 18785 SERBEST BÖLGELER KANUNU Kanun No: 3218 Kabul Tarihi: 06.06.1985 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Kanun, Türkiye'de ihracat için yatırım
EVRENSEL HİZMET KANUNU (1)
9451 EVRENSEL HİZMET KANUNU (1) Kanun Numarası : 5369 Kabul Tarihi : 16/6/2005 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 25/6/2005 Sayı : 25856 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 44 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Tanımlar
GEMİADAMI YETİŞTİRME KURSLARI YÖNETMELİĞİ. Resmî Gazete Tarih ve Sayısı. 22 Nisan 2007 PAZAR 26501
GEMİADAMI YETİŞTİRME KURSLARI YÖNETMELİĞİ Resmî Gazete Tarih ve Sayısı 22 Nisan 2007 PAZAR 26501 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, gemiadamlarının
SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNDE UYGULANACAK İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNDE UYGULANACAK İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 29/07/2008 tarih ve 26951 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar
Sahil Güvenlik Komutanlığı TASNİF DIŞI 1/18
Sahil Güvenlik Komutanlığı TASNİF DIŞI 1/18 Deniz Kirliliklerinde Şikayet Prosedürü ve Kurumların Sorumlulukları TASNİF DIŞI 2/18 2692 Sayılı Sahil Güvenlik Kanunu Sahil Güvenlik Komutanlığı'na 2692 sayılı
BANKACILIK KANUNU. Kanun Numarası : 5411
BANKACILIK KANUNU Kanun Numarası : 5411 Etik ilkeler Madde 75 Bankalar ile bunların mensupları; bu Kanuna, ilgili düzenlemelere, kuruluş amaç ve politikalarına uygun olarak faaliyetlerin icra edilmesini
HAVACILIK UZMAN YARDIMCILARININ YETİŞTİRİLMESİ, YETERLİK SINAVI VE TEZ HAZIRLAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden, HAVACILIK UZMAN YARDIMCILARININ YETİŞTİRİLMESİ, YETERLİK SINAVI VE TEZ HAZIRLAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı;
ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Acil Sağlık Hizmetleri
KAZA ARAŞTIRMA ve İNCELEME KURULU DENİZ KAZALARINI ARAŞTIRMA VE İNCELEME ÇALIŞTAYI. Durali İŞLER - GS Uzm.
KAZA ARAŞTIRMA ve İNCELEME KURULU DENİZ KAZALARINI ARAŞTIRMA VE İNCELEME ÇALIŞTAYI Durali İŞLER - GS Uzm. DENİZ KAZALARININ İNCELENMESİNDE ANA ARAMA KURTARMA KOORDİNASYON MERKEZİ (AAKKM) ROLÜ Deniz kazalarının
DENİZ YOLU İLE YAPILACAK DÜZENLİ SEFERLERE DAİR YÖNETMELİK
Resmi Gazete Tarihi: 25.11.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27766 DENİZ YOLU İLE YAPILACAK DÜZENLİ SEFERLERE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-23/8/2014-29097)
ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN
12247 ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 6563 Kabul Tarihi : 23/10/2014 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 5/11/2014 Sayı : 29166 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 55 Amaç
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Sayı :B.18.0.ÇYG.0.04.01.159.06/ Konu :Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Yetki Devri GENELGE (2008/06) Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 56 ncı maddesinde; Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede
SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNE İLİŞKİN HARP SANAYİİ FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK
3357 SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNE İLİŞKİN HARP SANAYİİ FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 19/12/1996, No: 96/9012 Dayandığı Kanunun Tarihi : 28/2/1995, No:
Telekomünikasyon Sektöründe Hizmet Kalitesi Yönetmeliği
Telekomünikasyon Kurumundan: Telekomünikasyon Sektöründe Hizmet Kalitesi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; telekomünikasyon hizmetleri yürüten ve/veya telekomünikasyon
DENİZ HARP OKULU ASKERİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Ders saati (T+U+L) Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y.
DENİZ HARP OKULU ASKERİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Denizde Haberleşme (GMDSS) AMB-315 3/I (2+0+0) 2 2 Dersin Dili Dersin
2) HAREC belgesi Türkiye de hangi sınıf Amatör Telsizcilik Belgesine karģılık gelmektedir?
A-B SINIFI ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZENLEMELER SORU BANKASI 1) ECC ne anlama gelmektedir? a) Elektronik Komite b) HaberleĢme Komitesi c) Elektronik HaberleĢme Komitesi d) Teknoloji Komitesi 2) HAREC belgesi
KANUN NO: 3796 30 Nisan 1992 (Resmi Gazete ile neşir ilanı:5 Mayıs 1992-Sayı:21219) 5.t. Düstur, c.31-s.
KANUN NO: 3796 30 Nisan 1992 (Resmi Gazete ile neşir ilanı:5 Mayıs 1992-Sayı:21219) 5.t. Düstur, c.31-s. Amaç ve Kapsamı Madde 1- Bu kanun İstanbul Kentinin uluslararası olimpik anlaşma şartlarına uygun
Güney Akım Açık Deniz Boru Hattı Türkiye Bölümü
Güney Akım Açık Deniz Boru Hattı Türkiye Bölümü Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi (ÇSED) - Ekler Haziran 2014 Ek 2.1: Ulusal Mevzuat URS-EIA-REP-203876 Genel Çevre Kanunu, Sayı: 2872 ÇED Yönetmeliği
ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Espiye Belediyesi İtfaiye teşkilatının kuruluş,
TEBLİĞ. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: SİBER OLAYLARA MÜDAHALE EKİPLERİNİN KURULUŞ, GÖREV VE
11 Kasım 2013 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28818 TEBLİĞ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: SİBER OLAYLARA MÜDAHALE EKİPLERİNİN KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMALARINA DAİR USUL VE ESASLAR HAKKINDA
MİLLİ FREKANS PLANI ABDULLAH KARAKAŞ SPEKTRUM YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANI 19 OCAK 2007
MİLLİ FRKANS PLANI ABDULLA KARAKAŞ SPKTRUM YÖNTİMİ DAİRSİ BAŞKANI 19 OAK 2007 SUNUM İÇRİĞİ Spektrum & Spektrum Yönetimi Spektrum Yönetimi Dairesi Başkanlığı MİLLİ FRKANS PLANI Referanslar Çerçeve Mevcut
YÖNETMELİK. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
5 Kasım 2011 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28106 YÖNETMELİK Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 18/11/2008 tarihli
DENİZ ARAÇLARI İÇİN KISA MESAFE TELSİZ (KMT) OPERATÖRÜ YETERLİĞİ SINAVINA HAZIRLIK KURS PROGRAMI
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı DENİZ ARAÇLARI İÇİN KISA MESAFE TELSİZ (KMT) OPERATÖRÜ YETERLİĞİ SINAVINA HAZIRLIK KURS PROGRAMI ANKARA 2010 1 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ
GIDA İLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEME ÜRETEN İŞLETMELERİN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İYİ ÜRETİM UYGULAMALARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM
GIDA İLE TEMAS EDEN MADDE VE MALZEME ÜRETEN İŞLETMELERİN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İYİ ÜRETİM UYGULAMALARINA DAİR YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,
TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN
6545 TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 3096 Kabul Tarihi : 4/12/1984 Yayımlandığı R. Gazete
ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN
ELEKTRONİK TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN Kabul Tarihi 23.10.2014 Kanun No 6563 Yürürlük Tarihi 05.11.2014 Yayın Tarihi 05.11.2014 RG Sayısı 29166 MADDE 1- AMAÇ VE KAPSAM (1) Bu Kanunun amacı, elektronik
BÖLÜM I Genel Esaslar
865 KARADA ÇIKABİLECEK YANGINLARLA, DENİZ, LİMAN VEYA KIYIDA ÇIKIP KARAYA ULAŞABİLECEK VE YAYILABİLECEK VEYA KARADA ÇIKIP KIYI, LİMAN VE DENİZE ULAŞABİLECEK YANGINLARA KARŞI ALINABİLECEK ÖNLEME, SÖNDÜRME
GMDSS MEVZUAT ÖR EK SÖZLÜ SORULARI
GMDSS MEVZUAT ÖR EK SÖZLÜ SORULARI Açıklama Burada yer alan sorular,. GMDSS Telsiz Operatörlüğü sınavlarına katılacak adayların sözlü sınavlarında karşılaşacakları Mevzuat sorularına yabancı kalmamaları
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Sayısı : 2 Yayımlandığı Resmî Gazetenin Tarihi - Sayısı : 10/7/
GENEL KADRO VE USULÜ HAKKINDA CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Sayısı : 2 Yayımlandığı Resmî Gazetenin Tarihi - Sayısı : 10/7/2018-30474 Amaç MADDE 1 (1) Bu Cumhurbaşkanlığı
SAVUNMA SANAYİİ GÜVENLİĞİ KANUNU
SAVUNMA SANAYİİ GÜVENLİĞİ KANUNU Kanun Numarası : 5202 Kabul Tarihi : 29/6/2004 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 3/7/2004 Sayı :25511 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 43 Sayfa: Amaç Madde 1- Bu Kanunun
YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE
YAZI İŞLERİ VE KARARLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu
NOTİK YAYINLAR. Seyir Haritaları ve Notik Yayınlar Kataloğu. Yayım Tarihi 2013. Yayım Şekli. Stok Numarası 7610270038535.
Yayım Tarihi 2013 NOTİK YAYINLAR Seyir Haritaları ve Notik Yayınlar Kataloğu Stok Numarası 7610270038535 Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığınca üretilen ve sayışa sunulan harita ve notik
YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
7 Kasım 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29525 YÖNETMELİK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: GEMİ VE SU ARAÇLARININ İNŞA, TADİLAT VE BAKIM-ONARIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,
DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA ALANLARI YÖNETİM VE İŞLETME YÖNERGESİ
Yür. tarihi: 01/12/2003 Rev. tarihi: 26/07/2006 Rev.No:01 Sayfa:1/9 DÜZELTMELER No Tarih Tarafından Yapılmıştır. No Tarih Tarafından Yapılmıştır. Yür. tarihi: 01/12/2003 Rev. tarihi: 26/07/2006 Rev.No:01
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE
AMATÖR DENİZCİLİK İLE İLGİLİ OLUP CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİZİN KORUNABİLMESİ İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER
AMATÖR DENİZCİLİK İLE İLGİLİ OLUP CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİZİN KORUNABİLMESİ İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER 01. ADB nedir, ne işe yarar? ADB, Amatör Denizci Belgesi nin kısaltmasıdır. Kişilerin, ticari amaç olmaksızın
BAND PLANI EMİSYONLAR
BAND LANI EMİYONLAR Tablo 1: Amatör Radyo Band lanları Band Dalga () Boyu Frekans Bandı Tahsis Durumu Frekans Bandlarına İlişkin Açıklama Verici Çıkış Gücü Verici E Gücü İzin Verilen Belge ınıfı İzin Verilen
Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak
Konya Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 18/04/2008 Kabul Sayısı: 183 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi:
Belediyelere Ait Özel Hesapların Muhasebeleştirilmesi Düzenlendi
www.mevzuattakip.com.tr Belediyelere Ait Özel Hesapların Muhasebeleştirilmesi Düzenlendi 17 Ekim 2017 tarih ve 30213 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kamu İdarelerine Ait Özel Hesaplara İlişkin İşlemlerin
İSTANBUL KENTİNDE YAPILACAK OLİMPİYAT OYUNLARI KANUNU
7269 İSTANBUL KENTİNDE YAPILACAK OLİMPİYAT OYUNLARI KANUNU Kanun Numarası : 3796 Kabul Tarihi : 30/4/1992 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 5/5/1992 Sayı : 21219 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt :
YARDIM TOPLAMA KANUNU. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler
YARDIM TOPLAMA KANUNU Kanun Numarası : 2860 Kabul Tarihi : 23/6/1983 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 25/6/1983 Sayı : 18088 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 22 Sayfa : 438 Amaç: BİRİNCİ BÖLÜM Genel
MİLLİ AĞAÇLANDIRMA VE EROZYON KONTROLÜ SEFERBERLİK KANUNU
MİLLİ AĞAÇLANDIRMA VE EROZYON KONTROLÜ SEFERBERLİK KANUNU Kanun Numarası : 4122 Kabul Tarihi : 23/7/1995 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 26/7/1995 Sayı : 22355 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 34
Bakanlık Sistemi. Türkiye nin Yönetim Yapısı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu
Bakanlık Sistemi Türkiye nin Yönetim Yapısı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Bakan Merkezi yönetim bakanlıklar biçiminde örgütlenmiştir ve her bakanlıkta en üst yönetici olarak bakan bulunur. Bakanlıklardaki yönetsel
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ
PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ Ankara, 14 Kasım 2013 PERSONEL BİRİMLERİ TÜM ÇALIŞANLARIN; İşe alınmaları, İstihdamı, sözleşmelerinin tanzimi ve uygulanması, Atama, yükselme ve diğer özlük hakları, Sosyal haklar ve
Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilatı ile bu teşkilatta görevli personeli kapsar.
SAĞLIK ARAŞTIRMALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DAİRE BAŞKANLIKLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilat yapısını, görevlerini, yetkilerini ve
SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat
SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Su Şebeke ve Arıtma
Yasal Çerçeve (Bilgi Edinme Kanunu ve Diğer Gelişmeler) KAY 465 Ders 1(2) 22 Haziran 2007
Yasal Çerçeve (Bilgi Edinme Kanunu ve Diğer Gelişmeler) KAY 465 Ders 1(2) 22 Haziran 2007 Ders Planı Ders İçeriği: Yasal Çerçeve Bilgi Edinme Kanunu Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Çalışma Usul ve Esasları
Telsiz Yayın Kontrolü Yönetmeliği
Telsiz Yayın Kontrolü Yönetmeliği (Yayımı:22.02.1990 tarih ve 20441 sayılı Resmi Gazete) BİRİNCİ KISIM Başlangıç Hükümleri BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar Amaç Madde 1-2813 sayılı Telsiz Kanunu'nun
TURİZMİ TEŞVİK KANUNU NUN CEZAİ HÜKÜMLERİ
TURİZMİ TEŞVİK KANUNU NUN CEZAİ HÜKÜMLERİ 15 Ekim 2008 Sayı : 27025 Kültür ve Turizm Bakanlığından: TURİZMİ TEŞVİK KANUNUNUN CEZAİ HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,
KANUN NO: 3096 TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN
KANUN NO: 3096 TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN Kabul Tarihi: 4 Aralık 1984 Resmi Gazete ile Neşir ve
TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8)
30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8) Amaç
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYNAK GELİŞTİRME VE İŞTİRAKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYNAK GELİŞTİRME VE İŞTİRAKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE
KET-Kısa Mesafe Erişimli Telsiz Cihazlarının Kurma Ve Kullanma Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Kısaltmalar ve Tanımlar
Telekomünikasyon Kurumundan: KET-Kısa Mesafe Erişimli Telsiz Cihazlarının Kurma Ve Kullanma Esasları Hakkında Yönetmelik Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Kısaltmalar ve Tanımlar Madde 1- Bu Yönetmeliğin
: Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Yayımlanmıştır.
Sirküler No : 2014/82 Sirküler Tarihi : 25.11.2014 Konu : Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Yayımlanmıştır. Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 5 Kasım 2014 tarih ve 29166 sayılı
FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE
FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Denizli
ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK
SİRKÜLER TARİHİ : 29.08.2012 SİRKÜLER NO : 2012/49 SİRKÜLER ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE
YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 2828 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamına girenlerin;
12 Haziran 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29028 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) ndan: SOSYAL HİZMETLER KANUNU KAPSAMINDA TANINAN İSTİHDAM HAKKININ KULLANIMINA
KKTC ULUSAL FREKANS PLANI (TRNC NATIONAL FREQUENCY PLAN) Geçerli olduğu tarih : (Effective Date) 07/04/2014
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU (TURKISH REPUBLIC OF NORTHEN CYPRUS INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES AUTHORITY) KKTC ULUSAL FREKANS PLANI (TRNC NATIONAL
RADYASYON GÜVENLİĞİ DENETİMLERİ VE YAPTIRIMLARI YÖNETMELİĞİ
Türkiye Atom Enerjisi Kurumundan: RADYASYON GÜVENLİĞİ DENETİMLERİ VE YAPTIRIMLARI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete: 31.7.2010-27658 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -(1) Bu Yönetmeliğin
1. Üzerinde silinti/kazıntı bulunan TIR Karneleri gümrük idarelerinde nasıl işlem görür?
1. Üzerinde silinti/kazıntı bulunan TIR Karneleri gümrük idarelerinde nasıl işlem görür? A) Gümrük idarelerince kabul edilmez B) Gümrük idarelerince kabul edilir C) Gümrük idarelerince yenisi verilir D)
T.C. TORBALI BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE
T.C. TORBALI BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Torbalı Belediyesinde
T Ü R K İ Y E K İ C K B O K S F E D E R A S Y O N U. YAYIN ve MÜSABAKA İZİN TALİMATI
T Ü R K İ Y E K İ C K B O K S F E D E R A S Y O N U YAYIN ve MÜSABAKA İZİN TALİMATI TÜRKİYE KİCK BOKS FEDERASYONU YAYIN VE MÜSABAKA İZİN TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR AMAÇ MADDE
