VAHİDE AKTUĞ ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ YAZILIM DERSİ 5. SINIFLAR İÇİN DERS NOTLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "VAHİDE AKTUĞ ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ YAZILIM DERSİ 5. SINIFLAR İÇİN DERS NOTLARI"

Transkript

1 VAHİDE AKTUĞ ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ YAZILIM DERSİ 5. SINIFLAR İÇİN DERS NOTLARI Siber Zorbalık: Siber zorbalık, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak bir birey ya da grup tarafından diğer birey ya da gruba zarar vermek için tasarlanan kasıtlı, tekrarlanan ve düşmanca davranış içeren zorbalık türü olarak tanımlanıyor. Siber Zorbalık: Bilgi ve iletişim araçlarını kullanarak (bilgisayar, internet, cep tel) Web sitesi çökertme Bilgilere zarar verme, Hakaret etme Küçük düşürme gibi sanal ortamda yapılan zorbalık türüdür. Örnekler Özel numara ile rahatsız etme İzinsiz fotoğraf/video çekme ve yayma Chat ve online oyunların oynandığı odalardan atılma SMS, online oyunlarla, Chat odasında hakaret/cinsel içerikli/tehdit içeren konuşmalar yapma Hakaret, küfür etme, küçük düşürme İzin almadan bilgisayardaki bilgileri alma E-posta hesaplarının şifrelerini çalarak özel mesajlara ulaşma

2 KLASÖR VE DOSYA İŞLEMLERİ İstediğiniz bir eşyayı rahatlıkla bulabilir misiniz? Bilgisayarımızın harddiskini, (yani kısaca bilgi depolama ünitelerinden herhangi birini) günlük hayatımızda zaman zaman karşılaştığımız bir dosya dolabı gibi düşünelim. Dosya dolabının içinde neler olur? Klasörler, Dosyalar, Kağıtlar vs. İşte günlük hayatımızda dosya dolabında bulunan klasör ve dosyalar basit bir anlatımla, bilgisayarın ikinci önemli temel yapısını olan yazılımı oluştururlar. Tabi burada ifade edilen klasör ve dosyalar sanal özellikteki klasör ve dosyalardır. Klasör Nedir? Ortak bir özelliğe sahip dosyaları bir arada bulunduran birimlere klasör (dizin) denir. Örneğin bilgisayarımızda hazırladığımız belgeler, hesap tabloları, sunular vb. C sürücüsünde bulunan Belgelerim adlı klasörde gruplanmışlardır. Windows a ait dosyalar C sürücüsünde bulunan Windows adlı klasörde gruplanmışlardır. Klasörün Kullanım amaçları: 1. Aynı özellikteki dosya ve belgeleri bir arada tutmak, 2. Karışıklığı önlemek ve bir düzen sağlamak, 3. Konu ile ilgili bir dosya ya da belgeye daha kolay ulaşmak, 4. Konu ile ilgili bir dosya ya da belgeyi diğerlerinden ayırt etmektir.

3 Klasör Oluşturmak: Boş bir alana sağ tıklayıp gelen menüden Yeni Klasör komutu aracılığı ile yeni boş bir klasör oluşturulur. Klasörün ismini değiştirmek: İsmi Değiştirilecek klasörün üzerinde sağ tıklanır Yeniden Adlandır seçilir ve klasöre yeni ismi verildikten sonra Enter tuşuna basılır.

4 Klasör silmek: Silmek İstenilen klasör seçilir. Seçildikten sonra sağ tıklanır Sil seçilir. Silmek istediğinizden emin misiniz uyarı penceresinden evet tıklanır. Dosya Nedir? Bilgisayarda bilgilerin kaydedildiği birimlere dosya adı verilir. Dosya içerisindeki bilgi; resim, yazı, çizim, ses gibi her şey olabilir. Bilgisayarda bulunan bütün bilgiler dosyalarda saklanır. Bir oyun oynayacaksak onun için gerekli dosyalar, ekran görüntüleri, sesler dosyalarda saklanır. Kullandığımız bir muhasebe programında girdiğimiz faturalar, çekler, senetler ilgili dosyalara kaydedilir. Bu dosyalar bilgisayarımızda hard disk adını verdiğimiz fiziksel bir aygıtta saklanır.

5 Bir dosya ismi 3 kısımdan oluşur. Sınıf.TXT Dosya Adı Nokta Dosya uzantısı Dosya Adı Dosyaya kendimizin verdiği isimdir. Bu isim ile dosya içerisinde ne olduğunu dosyayı açmadan bilebiliriz. Örneğin, Anneler Günü Şiiri.txt dosyasında anneler gününe ait bir şiir olduğunu açmadan anlayabiliriz. Nokta Dosya adı ile dosya uzantısı ayıran işarettir. Tüm dosyalarda bulunur. Örnek: istiklal marşı.mp3 Dosya uzantısı Dosyanın türünü, hangi yazılım tarafından oluşturulduğunu ve açılabileceğini gösteren kısımdır. Genellikle 3 harften oluşur. Bu harfler dosya türünün İngilizce karşılığının kısaltmasıdır. Örneğin şiir yazdığımız bir dosyanın uzantısı TXT dir. TXT uzantısı TEXT kelimesinin kısaltılmış hali olup yazı anlamına gelir. Dosya uzantıları Dosya Uzantısı.txt.mp3.wav.bmp.jpg.gif.pdf.mp4.avi.mpeg.exe.rar.zip İçerik Yazı-Metin Dosyası Ses-Müzik Dosyası Resim Dosyası Hareketli Resim Dosyası Elektronik Kitap Dosyası Film-Video Dosyası Çalıştırılabilir Program Sıkıştırılmış Dosya

6 SIKIŞTIRILMIŞ DOSYA Dosyalarımızın daha az yer kaplamasını sağlamak için dosya sıkıştırma yapmak birçok bilgisayar kullanıcısının başvurduğu bir yoldur. Dosya sıkıştırmaktaki amaç, bilgisayarımızın kapasitesini azaltmaktır. Örnek: 16,5 GB olan bir dosyamıza sıkıştırma bir programı kullandığımızda dosyanın 16GB olduğunu görürüz. Winrar İle Dosya Sıkıştırma Bu tür işlemler için en fazla kullanılan dosya sıkıştırma programı WİNRAR'dır. (Öncelikle bilgisayarımızda winrar programının kurulu olması gerekmektedir.) Sıkıştırmak istediğimiz dosya veya klasörün üzerine sağ tık yapıldığında winrar programına ait 4 seçenek çıkacaktır. Biz şimdilik sadece 2. Seçenek olan Arşive ekle dosyaadı.rar seçeneğini seçeceğiz. Dosya adı yazan kısımda üzerinde sağ tık yaptığımız dosyanın adı yazar. Resimdeki örnekte yeni klasör isimli klasöre sağ tık yapıldığından arşive ekle yeniklasör.rar yazmaktadır. Seçili klasöre sağ tıklayıp Arşive ekle seçeneğini seçmeliyiz. Sıkıştırılmış dosyayı çıkartmak Sıkıştırılmış dosyayı çıkartmak demek daha önceden winrar ile sıkıştırılmış bir dosyayı veya klasörü eski haline getirmek demektir. Bunu yapabilmek için çıkaracağımız sıkıştırılmış dosyaya sağ tık yapılır açılan menüde Buraya çıkart seçeneği seçilir Böylelikle sıkıştırılmış dosyalar eski hallerine dönerler. Seçili olan Winrar dosyasına sağ tıklayıp Buraya Çıkart seçeneğini seçmeliyiz.

7 BİLGİSAYARIM Masaüstünden bulunan bilgisayar simgesi, bilgisayarınızdaki sabit disk, CD-ROM ve çıkarılabilir disk (flash bellek) sürücüleri gibi kaynaklara ulaşma imkanı tanır. Bu simgeye çift tıklayarak bilgisayarımızda bulunan sürücü ve klasörlere ulaşabilirsiniz. Bilgisayar simgesine çift tıklanarak içine girilir. İçerisinde Sabit Disk Sürücüleri ve Çıkarılabilir Depolama Birimi Olan Aygıtlar adında alanlar vardır. Bilgisayarım içinde; Yerel Disk(C:) ve Yerel Disk(D:) Flash Bellek DVD RW Sürücü (CD-RW, CD-ROM) bulunur. Yerel Disk(C:) = Bilgisayarımızın ilk sabit diskidir. C nin içinde bulunan dosyalar bizim bilgisayarımızda kurulu olan programın dosya içeriklerini tutar. Burada bulunan dosyalar bilgisayarımızın çalışması için gerekli dosyalardır ve silinmemesi gerekir. Yerel Disk (D:) = Bilgisayarımızın bir diğer sabit diskidir. D nin içine kendi oluşturduğumuz dosya ve klasörleri burada saklayabiliriz. Yerel Disk(C:) ve Yerel Disk(D:) kapasite toplamları bilgisayarımızın HARDDİSK nin ne kadar olduğunu gösterir. Harddisk, bilgisayarımızda bulunan yazılımların, klasörlerin ve dosyaların kalıcı olarak saklandığı yerdir.

8 Yerel Disk(C:) ve Yerel Disk(D:) Kapasite Hesaplama Yerel Disk(D:) seçilip sağ tıklanır Özellikler seçilir. Açılan Özellikler menüsünden kırmızı kare içerisine aldığım kısımdan Yerel Disk(D:) nin kapasitesinin ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz. Burada Yerel Disk(D:) 198GB dır. Sizlerde bilgisayarınızın Yerel Disk(C:) ve Yerel Disk(D:) sürücülerinizin kaç kapasiteli olduğunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca Yerel Disk(C:) ve Yerel Disk(D:) kapasitelerini toplayarak bilgisayarınızın ne kadar harddiske sahip olduğunu hesaplayabilirsiniz.

9 KAPASİTE BİRİMLERİ Bilgisayarda en küçük kapasite birimi bit tir. 8 bit 1 byte tır. 8 bit = 1 byte Kapasite birimlerini küçükten büyüğe doğru yazayım. Bit Byte(B) Kilobyte(KB) Megabyte(MB) Gibabyte(GB) Terabyte(TB) 8 bit = 1 byte 1024 Byte = 1 KB 1024 KB = 1 MB 1024 MB = 1 GB 1024 GB = 1TB SORU: 4MB kaç KB eder? Cevap: 1MB = 1024KB ise 4MB = 1024*4 (1024 çarpı 4) Sonuç 1024*4 = 4096 KB eder. SORU: 2TB kaç MBeder? Cevap: 1TB = 1024GB ise 2TB = 2048GB eder. Eğer 1GB = 1024MB ise 2048GB kaç MB eder? 2048GB = 1024*2048(1024 çarpı 2048) Sonuç 1024*2048 = MB eder. SORU: 4096 MB kaç GB tır 1GB 1024 MB ise 4096 MB; 4096/1024=4 GB tır

10 KES - KOPYALA YAPIŞTIR NASIL YAPILIR? KES : Bir dosya veya klasörünü başka bir klasöre taşıma işlemi yapacaksan KES işlemini yapmalısın. 1.Klasör adlı klasörden 2.Klasör adlı klasöre büşra adındaki klasörü kesip oraya yapıştırmak istiyorum. Öncelikle klasörü seçip sağ tuş yaptıktan sonra Kes sekmesine tıklarız. 2.Klasöre gelip sağ tuş yaptıktan sonra Yapıştır seçeneğini seçtiğin an 1.Klasörde bulunan büşra klasörünü taşımış olursun.

11 KOPYALA: Bir dosya veya klasörden bir tane daha oluşturmak için KOPYALA işlemini yapmalısın. 1.Klasör adlı klasörden 2.Klasör adlı klasöre büşra adındaki klasörü kopyalayıp oraya yapıştırmak istiyorum. Öncelikle klasörü seçip sağ tuş yaptıktan sonra Kopyala sekmesine tıklarız. 2.Klasöre gelip sağ tuş yaptıktan sonra Yapıştır seçeneğini seçtiğin an 1.Klasörde bulunan gösterir. Kırmızı işaretli yerler her iki klasörde aynı klasörün olduğunu vurgular. FLASH BELLEĞE DOSYA KOPYALAMA YOLLARINDAN BİRİ DE ŞÖYLEDİR: Dosyanın/klasörün üzerindeyken Sağ tuş yapılır, Sağ tuş menüsünden Gönder Çıkarılabilir disk seçeneğine tıklanarak bilgisayarımızda bulunan bir klasörü ya da dosyayı flash belleğimize kopyalamış oluruz.

12 KISAYOL OLUŞTURMA Kısayol, bir dosya veya programın bağlantısıdır. Kısayol olarak ayarlanmış sekmeye çift tıklayarak içerisine girdiğimizde o dosya veya program içerisine aynı şekilde giriş yapmaış oluruz. Büşra adlı kalsörün kısayolunu oluşturmak istediğimde öncelikle klasörü seçip sağ tuş yaptıktan sonra Kısayol oluştur sekmesine tıklarız. Aynı klasör içinde kısayol aşağıdaki gibi görünür.

13 Masaüstüne Kısayol Oluşturmak Büşra adlı klasörü masaüstünde kısayolunu oluşturmak istediğimde öncelikle klasörü seçip sağ tuş yaptıktan sonra Gönder Açılan pencereden Masaüstü( Kısayol oluştur) sekmesine tıklarız. Masaüstüne gönderilen klasör görüntüsü aşağıdaki gibi görünür.

14 GOOGLE HESAPLARI Google a ait hizmet ve servislerden (gmail, drive, youtube vb.) yaralanabilmek için bir Google hesabımızın olması gerekmektedir. Google Hesabı Edinme=Bir Google Hesabı Oluşturmak İçin 1. Google ana sayfasındayken ekranın sağ üst köşesindeki oturum açın butonuna tıklayın. 2. Açılan sayfadaki hesap oluşturun yazısına tıklayın.

15 3. Karşımıza gelen formu eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra sonraki butonuna basarak hesap oluşturabiliriz. 1. Adınızı ve Soyadınızı bu bölüme yazın. 2. Google hesaplarında her zaman kullanacağınız isminizi seçiniz. Bu bölümde Türkçe harfler(ş,ç,ğ,ü,ö,i,ı) ve boşluk kullanamayız. Ayrıca daha önceden alınmamış bir isim seçmemiz gerekmektedir. 3. Hesabınıza ait şifrenizi belirleyin. Şifrenizin harf ve rakamlardan oluşması tavsiye edilmektedir. Ve en az 8 karakterden oluşmalıdır. Şifrenizi hiç kimseyle paylaşmayın. 4. Üst bölüme girdiğiniz şifreyi tekrar girin yaşından büyük olmak gerektiği için uygun bir tarih giriniz. 6. Cinsiyetinizi belirleyiniz. 7. Bu bölümü girmek zorunda değiliz boş bırakabiliriz. 8. Eğer başka bir e-posta adresiniz varsa yazabilirsiniz. Boşta kalabilir. 9. Resimde gösterilen rakamları alt bölüme giriniz. 10. Yaşadığınız ülkeyi belirleyiniz. 11. Hizmet şartlarını ve gizlilik politikasını kabul etmek için seçeneği işaretleyin.

16 e-posta gönderme: Hesap oluşturduktan sonra e-posta gönderebilmek için Google ın e- posta servisi olan gmaili kullanarak mail gönderme ve alma işlemleri yapabiliriz. Öncelikle Google ana sayfasında sağ üst köşedeki oturum açın linkini tıklayarak kullanıcı adı ve şifremizi girerek oturum açmalıyız. Oturumumuzu açtıktan sonra Google ana sayfasındaki uygulamalar sekmesinden Gmail seçeneğini seçeceğiz. Gmail sayfamızın sol tarafındaki menüden E-POSTA YAZ butonuna bastığımızda Yeni İleti penceremiz açılır. Bu pencerede alıcı kısmına mail göndereceğiniz kişinin adresini konu kısmına mailinizin konusunu (Başlık) alt kışındaki boş alanada mail içeriğinizi yazdıktan sonra gönder butonuna basarak mail gönderebiliriz. Mailinize dosya eklemek için alt taraftaki ataç işareti seçilerek açılan pencereden eklemek istediğimiz dosya bulunur ve seçilir.

17 e-posta alma okuma : Gmail hesabımıza girdiğimizde ilk açılan ekran gelen maillerimizi görüp okuyabileceğimiz gelen kutusu dur. Bu bölümde gelen postalarımızın nerden geldiği ve konusunun ne olduğunu görebiliriz. Okumak istediğimiz mailin üstüne tıklamamız yeterlidir. Tekrar gelen kutumuza sol menüdeki gelen kutusu butonuna tıklayarak dönebiliriz.

Güç Düğmesi WINDOWS İŞLETİM SİSTEMİ KULLANIMI. a. Bilgisayarı çalıştırma

Güç Düğmesi WINDOWS İŞLETİM SİSTEMİ KULLANIMI. a. Bilgisayarı çalıştırma BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ DERS NOTLARI-2 *İşletim Sistemi çeşitleri: a)masaüstü İşletim sistemleri:pc ve Dizüstü bilgisayarlarda kullanılan işletim sistemleridir.en yaygın kullanılan masaüstü

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 İÇERİK OLUŞTURMA (YAZI VE

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad ve Soyad E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Hesabına Kolay Erişmek İçin

Detaylı

Dosya Yönetimi. Dosya, Klasör ve Sürücüler. Ahmet SOYARSLAN biltek.info

Dosya Yönetimi. Dosya, Klasör ve Sürücüler. Ahmet SOYARSLAN biltek.info Dosya Yönetimi Dosya, Klasör ve Sürücüler Ahmet SOYARSLAN biltek.info Bu Dersimizde Dosya, klasör ve sürücü kavramlarını, Neden klasör kullanmamız gerektiğini, Dosya uzantısının ne olduğunu, Sık kullanılan

Detaylı

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI Bu programa müşterilerinizi ekleyerek müşterilerinizin listesini takip edebilirsiniz, aynı zamanda müşterilerinize sms gönderebilir ve arayan müşterilerinizin listesini

Detaylı

DOSYA-KLASÖR VE DOSYA UZANTILARI Batıkent Ortaokulu,Ders Notları,2016

DOSYA-KLASÖR VE DOSYA UZANTILARI Batıkent Ortaokulu,Ders Notları,2016 DOSYA-KLASÖR VE DOSYA UZANTILARI Batıkent Ortaokulu,Ders Notları,2016 Sürücü Kavramı Dosya Kavramı Klasör Kavramı Dosya Yada Klasörleri Kopyalamak Dosya ve Klasörleri Taşımak Dosya veya Klasörleri Silmek

Detaylı

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Mayıs 2016 MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Bu dokümanda SMS Gönderimi, Rehber aktarımı, Raporlama ve buna benzer özelliklerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler yer almaktadır. İÇİNDEKİLER Markam

Detaylı

Bu sayfa şifre hatırlatma sayfasıdır. Öğrenci numarası ve ön kayıt başvurusu sırasında girdiğiniz e- posta ile şifrenizi isteyebilirsiniz.

Bu sayfa şifre hatırlatma sayfasıdır. Öğrenci numarası ve ön kayıt başvurusu sırasında girdiğiniz e- posta ile şifrenizi isteyebilirsiniz. Sisteme girebilmek için resimde gördüğünüz Öğrenci No ve Şifre girerek Giriş düğmesinin üzerindeki alana girerek giriş tuşuna basınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız resimde görüldüğü gibi Şifrenizi Hatırlamıyorsanız

Detaylı

Windows XP Professional Kurulumu

Windows XP Professional Kurulumu Windows XP Professional Kurulumu ve YönetimiY Kuruluma Geçmeden Önce XP HOME EDİTİON / XP PROFESSİONAL ONAL ARASINDAKİ FARK Şimdi Kuruluma Geçelim elim XP Cd mizi takıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Microsoft Windows Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran, Microsoft

Detaylı

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl 1. E-imza bulunmayan personelin e-imza alması gerekmektedir. 1.1. https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go internet adresine giriniz. 1.2.Girdiğiniz internet sayfasında Nitelikli Elektronik Sertifika Başvurusu

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu İnternet tarayıcınıza(internet Explorer vb.) www.wikispaces.com adresini yazıp enter tuşuna bastığınızda yukarıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Önceden oluşturmuş olduğunuz

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

Microsoft Excel 1.BÖLÜM

Microsoft Excel 1.BÖLÜM Microsoft Excel 1.BÖLÜM Dersin Amacı İş hayatını ve günlük yaşamı kolaylaştırmada yardımcı olan işlem tabloları hakkında bilgi vermek. Bu işlem tablolarından en yaygın olarak kullanılan Excel programını,

Detaylı

İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, İletişim?

İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, İletişim? Bilgi? İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, İletişim? Kişilerin duygu, düşünce yada fikirlerini çeşitli yollarla başkasına aktarmasına iletişim denir. BİLGİ + İLETİŞİM = BİLİŞİM

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER 1. BAŞVURU... 4 1.1. Hesap Oluşturma... 5 1.2. Kimlik Bilgileri... 6 1.3. Hesap, Tarife, Paket Seçimi... 7 1.4. Ödeme Seçenekleri... 10 2. WEB POSTA HESAP KULLANIMI... 13 2.1. Web Posta Kullanıcı

Detaylı

UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ios UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Klasörler... 6 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 7 Paraf İşlemi... 7 Red İşlemi... 8 Mobil İmza İşlemi... 8 İlgi ve Ek Görüntüleme... 9 Havale

Detaylı

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz.

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz. MİCROSOFT WORD Office programlarının içersinde genelde yazı yazmak amaçlı kullanılan bir programdır Microsoft Word. Aşıdaki şekilde çalışma sayfası görülür. Şimdi Word çalışma sayfasını inceleyelim. Microsoft

Detaylı

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr İLETİŞİM: Adres: Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu, Ahmet Necdet Sezer Kampusü, Gazlıgöl Yolu, 03200 Merkez / Afyonkarahisar Telefon: (0272) 228 11 74 Faks : (0272) 444 03

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO 103

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO 103 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SMO 103 4. HAFTA Bilgisayar Kullanımı Ve Dosya Yönetimi Bilgisayar cihazı Masaüstü Dosya yönetimi BİLGİSAYAR CİHAZI Kullanıcıdan aldığı veri yada bilgilerle istenilen doğrultuda işlem

Detaylı

Merkezi İşlem. Birimi

Merkezi İşlem. Birimi VERİ: Kullanıcı veya bilgisayar tarafından sağlanırlar. Sayılar, harfler, sözcükler, ses sinyalleri ve komutlardır.. Veriler bilgisayarın giriş birimleri tarafından toplanırlar. Giriş İşlem Çıkış Önbellek

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

Blogcu Kullanma Kılavuzu

Blogcu Kullanma Kılavuzu Blogcu Kullanma Kılavuzu İnternet tarayıcınıza www.blogcu.com adresini yazın ve görüntüleyin. 1 İki adımda basit olarak Web günlüğü oluşturabilirsiniz. Lütfen aşağıdaki adımları takip edin. Adım 1 : Sayfa

Detaylı

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI ARAYÜZ MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI Baskı Önizleme Microsoft Word 2007 Hızlı Yeni Geri Al Yinele Yazdır Aç Kaydet (İleri Al) Hızlı Erişim Çubuğu Ofis Düğmesi Word programdaki tüm komutları hızlı

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru 1.) Sağ tuş fonksiyonları * Masaüstünde * Bilgisayarım içinde * Klasör ve dosya simgesi üzerinde * Sürücü simgesi

Detaylı

Ek Uygulama 1: Windows 7 Güncelleme İşlemleri

Ek Uygulama 1: Windows 7 Güncelleme İşlemleri Ek Uygulama 1: Windows 7 Güncelleme İşlemleri Windows 7 Denetim Masası ndan (1) ve (2) numaralı ekranlardaki kırmızı işaretli komutları kullanarak işletim sisteminin güncelleştirme paketlerini denetleyerek

Detaylı

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi Duyurular Nasıl Girilir? Duyuru girmek için ilk olarak İKÇ yönetim panelinden; 1-Kullanıcı adınızı

Detaylı

Temel Bilgisayar (Basic Computer) Word e Giriş (Introduction to Word)

Temel Bilgisayar (Basic Computer) Word e Giriş (Introduction to Word) Temel Bilgisayar (Basic Computer) Word e Giriş (Introduction to Word) Konular Word Nedir? Word ile Neler Yapılabilir? Eğitim TV - egitimtv.biz - facebook.com/egitimtv 2 Microsoft Office Nedir? Eğitim TV

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI

İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI İNTERNET NEDİR? Dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır. BİLGİSAYAR AĞI NEDİR? İki ya da daha

Detaylı

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HAFTA 1 İÇERİĞİNE AİT UYGULAMA FÖYÜ

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HAFTA 1 İÇERİĞİNE AİT UYGULAMA FÖYÜ SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ HAFTA 1 İÇERİĞİNE AİT UYGULAMA FÖYÜ Ek Uygulama 1. Bilgisayar temel bileşenlerinin öğrenilmesi, Windows işletim sisteminde

Detaylı

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 -

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 - PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Sayfa - 1 - İÇİNDEKİLER Yeni aktivasyon... 2 Sisteme giriş... 6 Şifre hatırlatma... 7 Sınavlarım... 8 Sınav girişi... 8 Sınav sonucu... 10 Konu

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HESABI OLUŞTURMA... 3 1.1. E-DEVLET İLE İŞLEM YETKİLİSİ KAYDI OLUŞTURMA...

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ

2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ 2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ YENİ YIL AÇMA İŞLEMLERİ Merhaba Değerli Evrim yazılım kullanıcıları; Her yıl genel muhasebe kullanıcılarının zorunlu olarak yapmış olduğu yeni yıl işlemlerini isteğe bağlı olarak

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

Yanıtlar: Twitter Facebook Instagram Myspace

Yanıtlar: Twitter Facebook Instagram Myspace Başlık: 140 karakterden oluşan ve tweet (tivit) adı verilen mesajlar göndermemizi, gündemi ve kişileri takip etmemizi sağlayan sosyal paylaşım sitesi hangisidir? Soru:140 karakterden oluşan ve tweet (tivit)

Detaylı

PARDUS TOPLULUK SÜRÜMÜ 3.0 KDE KURULUMU

PARDUS TOPLULUK SÜRÜMÜ 3.0 KDE KURULUMU PARDUS TOPLULUK SÜRÜMÜ 3.0 KDE KURULUMU Aşağıdaki linkten Pardus Topluluk Sürümü 3.0 KDE 64-bit sürümü indirebilirsiniz. http://sourceforge.net/projects/gnupardus/files/pardus3.0/tr/pardus_topluluk_3.0

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Web Yönetimi Birimi Drupal Kullanım Kılavuzu KONULAR 1. Kullanıcı Girişi Yapma 2. Ana Menüyü Düzenleme 3. Site Logosunu Düzenleme 4. Yeni Sayfa Ekleme / Düzenleme

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Özel Yetenek Başvuru Modülü.....

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER. Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır.

AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER. Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır. AKOFİS.NET - PRATİK BİLGİLER Bu sunum; siz değerli müşterilerimizin web sitemizi kolay kullanmanız için pratik bilgiler vermeyi amaçlamaktadır. Siteye Giriş Siteye üye girişi yapmak için ana sayfada, sağ

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

Yeni bir Gmail hesabı açmak(almak) için İnternet Explorer gezgininde www.google.com.tr adresine ya da doğrudan www.gmail.com adresine girilir.

Yeni bir Gmail hesabı açmak(almak) için İnternet Explorer gezgininde www.google.com.tr adresine ya da doğrudan www.gmail.com adresine girilir. Gmail(Google Mail) Yeni bir Gmail hesabı açmak(almak) için İnternet Explorer gezgininde www.google.com.tr adresine ya da doğrudan www.gmail.com adresine girilir. Burada Gmail bağlantısını(linki) tıklayıp

Detaylı

E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA

E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA Sürekli olarak okulunuzda ya da işyerinizdeki arkadaşlarınızın posta adreslerine e-posta atmak zorunda olduğunuzda her defasında tek tek bu kişilerin posta

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ

YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad.soyad@ E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Şifre Yenileme (Resetleme) veya

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Konya, 2015 ENOCTA sisteme giriş: 1. Web tarayıcınızın adres çubuğuna

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ. 2 1.1. AKSİS BAŞVURU ADRESİNDEN BAŞVURU SİSTEMİNE

Detaylı

Google Dokümanlar Servisi

Google Dokümanlar Servisi Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi Instructional Technology Support Office Google Dokümanlar Servisi Mayıs 2009 Orta Doğu Teknik Üniversitesi Middle East Technical University İletişim Bilgileri: Web: http://www.its.metu.edu.tr

Detaylı

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı KAYS Tanıtım Sunumu Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? 24.12.2013 www.kuzka.gov.tr 2 Sisteme Nasıl Giriş Yapılır? http://portal.kays.kalkinma.gov.tr

Detaylı

İş Başvuru Kayıt Formu

İş Başvuru Kayıt Formu İş Başvuru Kayıt Formu Adı Soyadı:Metin girmek için burayı tıklatın. Cinsiyet: Erkek Medeni Hali: Evli Kadın Bekâr Doğum Tarihi:08.05.1997 İşi/Mesleği : Bir öğe seçin. E Posta : @ @yahoo.com Yorumlar :

Detaylı

E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları

E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları Bu derste neler öğreneceğiz? E-posta Nedir? Hangi amaçla kullanılır? Yararları nelerdir? Anında mesajlaşma yazılımı nedir? Anında mesajlaşma yazılımlarını

Detaylı

Kullanıcı kodunuz, Aile hekimleri için Aile Hekimliği numarasıdır. Diğer kullanıcıların ise ad ve soyadlarıdır. ( Arada boşluk olmadan).

Kullanıcı kodunuz, Aile hekimleri için Aile Hekimliği numarasıdır. Diğer kullanıcıların ise ad ve soyadlarıdır. ( Arada boşluk olmadan). GENSİS OTOMASYON SİSTEMİ 1.GİRİŞ Sistemimize kullanmak için kullanıcı kodu ve şifresinizi girmeniz gerekmektedir. Daha sonraki girişlerde aynı kullanıcı kodu ve şifresi ile giriş yapacaksanız, BENİ HATIRLA

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU İçindekiler Yayım Takip Sistemi (YAYSİS)... 2 https://yaysis.ayk.gov.tr... 2 I. Sisteme Kayıt... 2 II. Üye Giriş... 4 III. Eser/Makale Başvurusu... 4 IV. Başvuru Takibi... 7 V. Hakemden Gelen Düzeltmeler...

Detaylı

Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler

Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Yetkili Girişi Formu... 2 3. Soru Hazırlayıcısı Başvurusu... 2 4. Şifremi Unuttum... 3 5. Yönetim Paneli... 3 6. Yeni Soru Eklemek...

Detaylı

2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu

2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu 2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı KAYS Tanıtım Sunumu Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? 18.12.2012 www.kuzka.gov.tr 2 Sisteme Nasıl Giriş Yapılır? http://portal.kays.kalkinma.gov.tr

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir.

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir. MEB.K12.TR Uzantılı E-Posta Hesabının Kullanımı 1) http://mail.meb.k12.tr internet adresinden e-posta hesabına giriş yapılır. Kullanıcı Adı : KURUM KODUNUZ (meb.k12.tr kısmını yazmayınız.) Şifre : Hesabınıza

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

DEÜ HASTANESİ BAŞHEKİMLİK ONLINE EĞİTİMLERİ HIZLI BAŞLAMA KILAVUZU

DEÜ HASTANESİ BAŞHEKİMLİK ONLINE EĞİTİMLERİ HIZLI BAŞLAMA KILAVUZU 1) Yeni kayıtlanan ve sisteme ilk defa giriş yapacak personel, http://debis.deu.edu.tr/ adresi üzerinden DEBİS hesaplarıyla giriş yapmalıdır. DEBİS e ilk girişten sonra şifrenizi, harf veya rakamdan oluşan

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

Kontrol ünitesi açıldıktan sonra sol üstte bulunan Windows simgesine tıklanarak menüden MagnetField programı seçilir.

Kontrol ünitesi açıldıktan sonra sol üstte bulunan Windows simgesine tıklanarak menüden MagnetField programı seçilir. MAGNET FIELD PROGRAMINDA CORS-TR SİSTEMİNİN KULLANILMASI Kontrol ünitesi açıldıktan sonra sol üstte bulunan Windows simgesine tıklanarak menüden MagnetField programı seçilir. Magnet Field programının açılması

Detaylı

2014 PROGRAMININ AUTODESK SİTESİNDEN İNDİRİLMESİ

2014 PROGRAMININ AUTODESK SİTESİNDEN İNDİRİLMESİ AutoCAD 2014 PROGRAMININ AUTODESK SİTESİNDEN İNDİRİLMESİ ve YÜKLENMESİ Adımlar: 1. Adım: www.autodesk.com adresine giriş yapılır. 2. Adım: Autodesk firmasının web sayfasında Communities----Students &Educators

Detaylı

Öğrenciler İçin Moodle Kullanma Kılavuzu

Öğrenciler İçin Moodle Kullanma Kılavuzu ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini değişik biçimlerde paylaşma ve tartışma, derslere kayıt olma,

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: İşletim Sistemine göre en az bellek ve ana işlemci hızı: İşletim Sistemi Bellek

Detaylı

EVRAK TAKİP SİSTEMİ (ETS) GENEL AÇIKLAMALAR

EVRAK TAKİP SİSTEMİ (ETS) GENEL AÇIKLAMALAR EVRAK TAKİP SİSTEMİ (ETS) GENEL AÇIKLAMALAR 1. Kişisel Bilgilerin korunması kapsamında okul ve kurumlarımızda özel şirketlerin sağladığı her türlü programın kullanılmaması gerekmektedir. 2. Bu bağlamda

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kluzem Panel Kullanımı Öğrenci Sürümü 2 Hazırlayan: Uzman Süleyman ASLAN Uzaktan Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri Kluzem Müdürü Yrd.

Detaylı

Windows Live ID ve parolanızı giriniz.

Windows Live ID ve parolanızı giriniz. Ücretsiz Deneme Hesabı Oluşturma ve Temel Özelliklerin Kullanım Kılavuzu Bilgi girilmesi gerekli alanlar Kişisel bilgi içeren alanlar http://www.windowsazure.com/tr-tr/pricing/free-trial/ adresine gidiniz

Detaylı

İLETİNİN İLETİLMESİ 1. ADRES DEFTERI

İLETİNİN İLETİLMESİ 1. ADRES DEFTERI G İLETİNİN İLETİLMESİ Konuya Hazırlık 1. Adres defteri nedir? Hangi amaçla kullanılır? 2. E-posta iletisine dosya eklerken nelere dikkat etmeliyiz? 1. ADRES DEFTERI a. Adres defterini kullanma: Günlük

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Microsoft Outlook 2003 E-POSTA KURULUMU 02.11.2012 NOT: Microsoft Outlook 2003, Microsoft Office 2003 lisanslı ürünün bir parçasıdır. Microsoft Office 2003 bilgisayarınıza yüklü

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

Bilgi ve İletişim Teknolojileri

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bilgi günümüzde çok değerli bir konumda. Şöyle bir düşünün taş devrinde yaşıyor olsaydınız ne kadar bilgiye sahip olurdunuz. Bir zamanlar insanlar dünyanın yuvarlak olduğunu

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KAĞIDI (6.SINIFLAR)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KAĞIDI (6.SINIFLAR) BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KAĞIDI (6.SINIFLAR) İŞLETİM SİSTEMİ Bilgisayarda çalışan, bilgisayar donanım kaynaklarını yöneten ve çeşitli uygulama yazılımları için yaygın servisleri sağlayan

Detaylı

İçindekiler İÇİNDEKİLER... 1 MALİYET HAZIRLAMA... 8. Yeni Dosya Açma... 8. Birim fiyat kitabından teklif veri penceresine poz aktarma (F2

İçindekiler İÇİNDEKİLER... 1 MALİYET HAZIRLAMA... 8. Yeni Dosya Açma... 8. Birim fiyat kitabından teklif veri penceresine poz aktarma (F2 İçindekiler İçindekiler İÇİNDEKİLER... 1 MALİYET HAZIRLAMA... 8 Yeni Dosya Açma... 8 Dosya Aç... 9 Yeni adla sakla... 9 Değiştir... 9 Sil... 9 Birim fiyat kitabından teklif veri penceresine poz aktarma

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

AKÇATARLA ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINAVI ÇALIŞMA KÂĞIDI

AKÇATARLA ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINAVI ÇALIŞMA KÂĞIDI Mahmut Gürkan KAYA Bilişim Teknolojileri Öğretmeni AKÇATARLA ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SINAVI ÇALIŞMA KÂĞIDI Dosya Nedir? Bilgisayarımızda bilgilerin kayıt edildiği birimlere dosya denir. Dosyanın

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı