TEKNİK ŞARTNAME İŞ KALEMİNİN ADI VE KISA AÇIKLAMASI. 1.KISIM 1 Sunucu ADET Ağa Bağlı Depolama Ünitesi ADET 5

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEKNİK ŞARTNAME İŞ KALEMİNİN ADI VE KISA AÇIKLAMASI. 1.KISIM 1 Sunucu ADET 24. 1 Ağa Bağlı Depolama Ünitesi ADET 5"

Transkript

1 TEKNİK ŞARTNAME AMAÇ Bu şartnamede, TRT Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı E-Radyo Projesi kapsamında kullanılmak üzere satın alınacak 5 adet Ağa Bağlı Depolama Ünitelerine (NAS) ve 24 adet sunucu(server) alımına ilişkin teknik ve fonksiyonel özellikler tanımlanmıştır. KISIM SIRA NO. İŞ KALEMİNİN ADI VE KISA AÇIKLAMASI BİRİMİ MİKTARI 1.KISIM 1 Sunucu ADET 24 1 Ağa Bağlı Depolama Ünitesi ADET 5 2.KISIM 2 7/24 Sistem Desteği (2 yıl- Depolama Üniteleri İçin) ADET Gün süreli 8 kişilik eğitim(depolama Üniteleri için) ADET 1 İhale konusu işe ilişkin yukarıda belirtilen tabloya göre birinci (1.) ve ikinci (2.) kısımlar için kısmi teklif verilebilecektir. 1. GENEL HUSUSLAR(DEPOLAMA ÜNİTELERİ İÇİN) 2.1. Teklif edilen 5 adet Ağa Bağlı Depolama Üniteleri; - 2 tanesi TRT İstanbul Radyosu Yerleşkesine, - 2 tanesi TRT İzmir Radyosu Yerleşkesine, - 1 tanesi TRT Oran Yerleşkesine kurulacaktır. Teklif edilen ürünler üretici firmanın uzman personeli ile birlikte yüklenici firma tarafından kurulacak ve rack ünitesine montaj için gereken her türlü bağlantı ekipmanları yüklenici tarafından sağlanacaktır Cihazlar 365 gün/yıl ve 24 saat/gün, C sıcaklık aralığı ve 30%-70% bağıl nem aralığında, teknik karakteristiklerinde herhangi bir problem olmaksızın kesintisiz olarak çalışacaktır Cihazlarla birlikte teklif edilecek tüm yazılımlar lisanslı olacaktır Teklif edilen Depolama Üniteleri aynı marka ve model olacaktır.

2 2.5. İstenilen bütün özellikler (eğer varsa) lisansı ile beraber verilecektir. Adet, miktar, kapasite gibi birimi belirtilmemiş özellikler için sınırsız lisans teklif edilecektir. Bütün lisanslar İdare adına temin edilecektir. Lisanslar maksimum kapasite için teklif edilecektir Lisanslama yöntemi bu şartnamede talep edilen özelliklerin lisansları için, ileride ilave lisans gerektirmeyecek şekilde kalıcı lisans tipinde olacaktır Lisans gerektiren diğer özellikler teklifte belirtilecektir Teklif edilen sistemler dahilindeki donanımlar ve yazılımlar kurum adına olmak şartıyla 5 (Beş) yıl üretici tarafından garanti kapsamında bulunacaktır. Garanti hizmeti Depolama Ünitelerinin bulunduğu yerlerde verilecektir Teklif edilen her bir depolama birimi, IP ver6 yı destekleyecektir Rack tipi tüm aktif cihazlar; inch genişliğinde kabinlere monte edilebilecektir Rack montaj kitleri verilecektir Depolama birimleri için gerekli tüm kart ve kablo gibi aksesuarlar teklife dahil edilecektir Yedekli hot-plug güç kaynağı ve fan bulunacaktır. Güç kaynağı ve fan aynı modül içerisinde sağlanabilir VAC ve 50 Hz tek veya üç faz enerji beslemesi ile şehir şebekesinde çalışacaktır Üretici, Genel Amaçlı Disk Sistemleri (General-purpose disk arrays) için hazırlanmış Ekim 2015 tarihli Gartner raporunda Magic Quadrant ta Leaders (liderler) konumda olacaktır Her bir Depolama sistemi aktif-aktif yedekli olarak en az 2 disk kontrol biriminden oluşacaktır Her bir Depolama birimindeki Disk kontrol birimleri, disklerle en az 6 Gbps hızında yedekli iletişim kuracaktır. Sistemin toplam disk ve disk çekmeceleri için veri yolu bant genişliği en az 96 Gbps olacaktır Disk kontrol birimleri üzerinde çalışacak yazılım (firmware), üreticiye ait olacaktır. Dosya erişim (NAS) protokolleri ve fonksiyonlarının kullanılabilmesi için harici donanım ve yazılımların kullanılmasını gerektiren sistemler için teklif edilecek bileşenler yedekli yapıda olacaktır. NAS protokolleri, bu amaç için özel olarak geliştirilmiş sistemler üzerinden sağlanacak olup MS Windows tabanlı sistemler teklif edilmeyecektir.

3 2.15. Disk kontrol birimlerinin elektriğinin kesilmesi v.b. durumlarda veri kaybını önlemek için writecache belleğindeki verileri en az 72 saat boyunca kaybetmeyecek ve koruyacaktır Hangi tür disklerden kaç adet oluşacağı teklifte belirtilecektir Her bir Depolama sistemi için Caching veya Auto-tiering lisansı istenilen kapasiteden bağımsız ve sınırsız olarak verilecektir Her bir Depolama sistemi en az 128 adet sunucuyu destekleyecektir Her bir Depolama sisteminde, bir sunucuya birden fazla mantıksal alan tahsis edilebilecektir Her bir Depolama sisteminde, bir mantıksal alan birden fazla sunucuya tahsis edilebilecektir Her bir Depolama sisteminde, mantıksal alanların boyutu genişletilebilecektir Her bir Depolama sisteminin desteklediği Maksimum kapasiteye göre ThinProvisioning lisansı verilecektir Her bir Depolama sistemi, Linux ve Microsoft Windows Server işletim sistemleri ve bu işletim sistemlerinin kümeleme yazılımları ve Vmware, Hyper-V sanallaştırma çözümleri ile sorunsuz çalışacak, eşzamanlı erişimleri sağlanacaktır Her bir Depolama sistemi oluşan hataları e-posta ile servis merkezine bildirecektir Her bir Depolama sistemi Web arayüzüne sahip bir yazılım ile yönetilebilecektir. Tüm fonksiyonlara web arayüzü üzerinden erişmek mümkün olacaktır Her bir Depolama sistemi için, Yönetim yazılımı arayüzü, Internet Explorer, Google Chrome, Firefox, gibi tarayıcıları destekleyecektir Her bir Depolama sistemi, http, ssh veya telnet protokolleri ile uzaktan yönetilebilecektir. http üzerinden yönetimi grafiksel bir arabirim üzerinden gerçekleştirilecektir. Tüm yönetim fonksiyonlara grafik arabirim üzerinden erişilebilecektir Her bir Depolama sisteminde Kapasite ve performans analiz yazılımı bulunacaktır. Anlık ve geçmişe yönelik analizler yapılacaktır. Sistemin tüm performans metriklerinin grafiksel olarak izlenmesine olanak verecektir Her bir Depolama sisteminde Yapılan her türlü yönetimsel aksiyon kayıt altında alınacak, geriye dönük olarak hangi kullanıcının hangi işlemleri yaptığı raporlanacaktır.

4 2.27. Her bir Depolama sistemi için, Sistem mimarisi No Single Point of Failure şeklinde yapılandırılmalıdır. Öyle ki herhangi bir bileşen (ağ bağdaştırıcısı [network switch], enerji kaynağı [powersupply], ağ bağlantısı, fan üniteleri, önbellek, disk kontrol birimleri, ön yüz (frontend) ve arka yüz (backend) bağlantı birimleri) arızalanması durumunda dahi sistem veri kaybı olmadan kesintisiz olarak hizmetine aktif/aktif devam edecektir Her bir Depolama sistem için, Microcode/firmware/yazılım güncelleme, yazılım açıklarının yüklenmesi, mantıksal alanların farklı diskler ve RAID grupları arasında taşınması, mantıksal alanların boyutlarının genişletilmesi, konfigürasyon değişiklikleri, disk değiştirilmesi, disk çekmecesi eklenmesi sistem çalışırken ve erişim kesilmeden yapılabilecektir Teklif edilen her bir sistem, bu şartnamede belirtilen tüm fonksiyonları ile çalışır halde gerekli tüm kurulum konfigürasyonları yapılmış olarak teslim edilecektir Birden fazla veri depolama sistemi ile oluşturulmuş kümeleme çözümleri ve disk sanallaştırma çözümleri kabul edilmeyecektir Teklif edilen her bir depolama sistemi için dosya sistemi boyutu (file system size) en az 16 TB olacaktır Sistemlerde yaşanacak herhangi bir sorun halinde en geç 4 saat içerisinde sisteme müdahale edilecek ve sorun parça değişimi de dahil olmak üzere en geç 24 saat içerisinde çözülecektir Teklif veren firma teklif ettiği ürünler ile ilgili üretici firma tarafından yetkilendirilmiş teknik servis partner olacaktır. Veya teknik servis hizmetini üretici firmanın kendi teknik servisi verecektir Teklif edilen sistemlerin üreticisinin Türkiye de Ofisi, Ankara da ise yerleşik, teknik destek verebilecek seviyede en az 1 elemanı olacaktır. Bu husus, teklif ekinde verilecek dokümanlarla belgelenecektir Firma teklif verdiği sistemler için garanti süresi boyunca 7/24 sistem desteği sağlayacaktır. 3. TEKNİK VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLER (5 Adet depolama) 3.1. Teklif edilen her bir sistem toplam net ve data saklanabilir kapasitesi sıkıştırmasız en az net 48 (kırksekiz) TB, RAID 6 veya eşdeğeri güvenlikte, en az 7.2K rpm, en az 6 Gbps hızında ve en az 2 TB kapasiteli Nearline SAS veya SATA disklerden oluşturulacaktır. Depolama sisteminin tasarımı gereği kullandığı alanlar varsa (vault, snapshot, clonev.b.) bu alanlar net alan hesaplamasının dışında

5 tutulacaktır. Her bir depolama sistemi, 3 adet global hotspare disk ile birlikte en az 28 diskten oluşacaktır Sistemler çalışma anında değiştirilebilir güç kaynaklarına (hot-plug), fan birimlerine ve disklere (hot-swappable) sahip olacaktır Sistemlerde herhangi bir disk arızasında hotspare disk arızalı disk görevini alacak şekilde kendiliğinden yapılandırılacaktır. Arıza sırasında veri kaybı yaşanmadan sistem kesintisiz olarak işlevlerine devam edebilecektir. Arıza sonrasında disk değişiminde kayıp verilerin yeniden oluşturulması (re-build) işlemi otomatik olarak gerçekleştirilecek ve bu işlem sırasında sistemsel herhangi bir kullanım engeli olmayacaktır Sistemler genişleme kasaları ile en az 120 diske kadar genişleyebilmelidir. Genişleme sırasında disk ve disk kasası dışında herhangi bir ilave donanıma ihtiyaç duyulmayacak, bu genişleme için gerekli olacak lisanslar teklife dahil edilecektir Her bir depolama biriminde, DIMM slotlarına takılı en az 24 GB, toplamda en az 48 GB DRAM cache belleği bulunacak ve bu cache bellek hem yazma belleği (writecache) hem de okuma belleği (readcache) olarak kullanılacaktır. Ayrıca disk tabanlı cache kabul edilmeyecektir Teklif edilen veri depolama sistemlerinin 4 tanesinin her bir kontrol birimi üzerinde en az 2 adet her biri 1Gbps hızında veri erişim bağlantı portları olacak ve bu bağlantı portları kendi aralarında yedekli olarak kullanılabilecektir. İstemciler verileri bu portlar üzerinden okuyup yazacaktır. Teklif edilen her bir depolama birimi ile kurum network altyapısına 1Gbps bağlantılar yapılırken, gerek Kurum network anahtarlama cihazları tarafında gerekse depolama birimleri tarafında ihtiyaç duyulacak tüm bağlantı arabirimleri firma tarafından karşılanacaktır Teklif edilen veri depolama sistemlerinin 1 tanesinin her bir kontrol birimi üzerinde en az 2 adet her biri 10Gps hızında SFP+ ve en az 2 adet her biri 1Gbps hızında veri erişim bağlantı portları olacaktır. 10 Gbps bağlantılar kendi aralarında, 1 Gbps bağlantılar da kendi aralarında yedekli olarak kullanılabilecektir. İstemciler verileri bu portlar üzerinden okuyup yazacaktır. Portlar için gerekli 10Gbps SFP+ SR LC modüller (4 adet depolama birimi tarafına, 4 adet Kurum Network altyapısı tarafındaki Brocade MLX veya Brocade VDX 67xx cihazlarıyla uyumlu olacak şekilde toplamda en az 8 adet modül teklif edilecektir. Tüm modüller orjinal olacak, OEM kesinlikle teklif edilmeyecektir.) ve en az 10 metre fiber LC-LC OM3/OM4 kablolar teklife dahil edilecektir. Teklif edilen her bir depolama birimi ile kurum network altyapısına 10Gbps bağlantı yapılırken, gerek Kurum network anahtarlama

6 cihazları tarafında gerekse depolama birimleri tarafında ihtiyaç duyulacak tüm bağlantı arabirimleri firma tarafından karşılanacaktır Teklif edilen sistemler üzerinde, ağ üzerinden blok seviyesinde erişim için iscsi desteği bulunacak, iscsi desteği için sistemlere ağ geçidi (gateway), yönlendirici (router) benzeri cihazlar ilave etme ihtiyacı bulunmayacaktır Teklif edilen sistemler ilgili yönetim ve performans analiz yazılımları ile birlikte teklif edilecektir. Performans analiz yazılımı, sistemlerin tüm performans metriklerinin uzaktan izlenmesine ve kayıtların tutulmasına imkan verecektir Performans analiz yazılımı grafik arabirim üzerinde performansın grafiksel olarak izlenmesine olanak verecektir Teklif edilen sistemler üzerinden snapshot alınabilecektir Teklif edilen sistemler CIFS, NFS ve iscsi protokollerini destekleyecektir. Desteklenen protokoller için gerekli lisanslar teklif edilen depolama biriminin desteklediği maksimum kapasite için teklife dahil edilecektir Teklif edilen Sistemler ileride ihtiyaç duyulduğu takdirde SSD ve SAS disk genişlemesini destekleyecektir. 1. Genel Hususlar(24 adet sunucu için) 1.1. Teklif edilen sunucuların marka ve modelleri teklif dosyasında belirtecektir Tüm ürünler 5 yıl üretici garantisinde olacaktır Sunucuların kabinetlere montaj işlemi yüklenici firma tarafından yapılacak ve rack ünitesine montaj için gereken her türlü bağlantı ekipmanları yüklenici tarafından sağlanacaktır Sunuculardan, - 2 tanesi İstanbul Müdürlüğüne, - 2 tanesi İzmir Müdürlüğüne, - 2 tanesi Antalya Müdürlüğüne, - 2 tanesi Çukurova Radyosuna, - 2 tanesi Diyarbakır Müdürlüğüne, - 2 tanesi Erzurum Müdürlüğüne, - 2 tanesi Trabzon Müdürlüğüne, - 4 tanesi Ankara Radyosu Müdürlüğüne, - 6 tanesi Genel Müdürlükte kullanılacak olup garanti hizmeti sunucuların bulunduğu yerlerde verilecektir.

7 2. Teknik ve Fonksiyonel Özellikler (24 Adet sunucu için) Teklif edilen her bir sunucu aşağıdaki teknik özellikleri karşılayacaktır; 2.1 Aynı üreticinin ürünü olacaktır inch genişliğinde 1U veya 2U yüksekliğinde rack tipi olacaktır bit mimari olacaktır. 2.4 En az 2 adet fiziksel işlemci yuvası bulunacaktır. 2.5 En az 2 adet, çalışma hızı en az 2.40 GHz olan, L3 cache belleği en az 15MB olan fiziksel işlemci (CPU) olacaktır. Her bir İşlemcide en az 6 çekirdek (core) olmak üzere toplamda en az 12 çekirdek (core) olacaktır. 2.6 DDR4 tipinde toplamda en az 32GB kapasitede, en az 1866 MHz hızında bellek bulunacaktır. Bu kapasite 8 GB bellek modülleri kullanılarak elde edilecektir. Bellek modülleri ECC özelliğinde olacaktır. 2.7 En az 24 adet bellek yuvası bulunacaktır. 2.8 Toplam 768 GB bellek kapasitesini destekleyecektir. 2.9 Teklif edilecek sunucularda en az 16 adet disk yuvası bulunacaktır. Bu sunuculardan 10 adedinin her birinde; -16 adet SAS tipinde, 12 Gbps hızında, 2.5 inch, en az 1.8 TB kapasitede ve en az rpm dönme hızında, çalışma esnasında sökülüp takılabilen sabit diskler bulunacaktır. -10 sunucunun her birinde 16 diskin 2 diski işletim sistemi için kullanılacak olup Raid-1 olarak, 1 disk global hotspare olarak, kalan 13 disk raid6 olarak yüklenici tarafından yapılandırılarak teslim edilecektir. Bu sunuculardan 14 adedinin her birinde; -En az 3 adet SAS tipinde, 12 Gbps hızında, 2.5 inch, en az 1.8 TB kapasitede ve en az rpm dönme hızında, çalışma esnasında sökülüp takılabilen sabit diskler bulunacaktır En az 1 GB belleğe sahip, flash koruma desteği olan RAID kontrol kartı bulunacaktır, İşletim sisteminden bağımsız ve donanımsal olarak RAID 0,1,5,6,10 seviyeleri desteklenecektir Uzaktan yönetim için kullanılacak port hariç en az 2 adet 10/100/1000BaseT ethernet arabirimleri bulunacaktır En az 4 adet USB port bulunacaktır Dahili olarak DVD-RW sürücü bulunacaktır.

8 2.14 Çalışma esnasında sökülüp takılabilen ve yedekli soğutma üniteleri bulunacaktır Çalışma esnasında sökülüp takılabilen (hot-plug) en az 750W yedekli güç kaynağı bulunacaktır En az 1 (bir) adet PCIe kart takılmaya hazır PCIe x8 veya PCIe x16 boş genişleme yuvası bulunacaktır (bir) adet konsol anahtar kablosu bulunacaktır Belli başlı donanım arızalarında, sistemi kapağını açmadan dışardan görülebilecek şekilde ışıklı uyarı paneli bulunacaktır Donanımla bütünleşik, uzaktan erişimi de destekleyen sistem yönetim yazılımı bulunacaktır. Bu yazılım ile kritik sunucu ayarları, sistem donanım kaynaklarının izlenmesi ve alarmların alınabilmesi, sistem açma-kapatma, işletim sistemi yükleme, firmware güncelleme gibi yönetimsel işlevler yapılabilecektir. Sistem yönetim yazılımı hem lokal hem de uzaktan erişim durumlarında komut satırı ve grafik arabirim ile yönetilebilmelidir. Bu yazılım hiçbir kısıtlama olmadan bütün fonksiyonları ile teklif edilecektir. Bu özellikler için lisans gerekiyor ise sınırsız ve süresiz bütün lisanslar sağlanacaktır TPM (Trusted Platform Module) desteği bulunacaktır Windows 2008 R2, 2012, 2012 R2 Enterprise, Redhat Enterprise ve Vmware ESX 5.X sunucu işletim sistemlerini destekleyecektir V AC ve 50 Hz tek veya üç faz enerji beslemesi ile şehir şebekesinde çalışacaktır. Enerji girişi için besleme fişleri kabinle verilecek güç dağıtım ünitesine uygun tipte olacaktır gün/yıl ve 24 saat/gün, +10 ºC ile +35 ºC sıcaklık ve 30% -70% bağıl nem aralıklarında kesintisiz olarak çalışacaktır Teklif edilecek sunucuların kabinetlere montajı için gerekli her türlü donanım ve kablo düzenleyicisi teklife dahil edilecektir Teklif edilen ürünler FCC, TUV, GS, UL, CE, belgelerinden en az ikisine sahip olacaktır En az 4 adet ethernet girişi olmalı,(1 adet KVM, 1 adet uzaktan yönetim için olacak.) her ethernet girişi için kurum personelinin gösterdiği kabinete bağlantı sağlayacak uzunlukta catx kablo yüklenici tarafından sağlanmalı ve kablolaması yapılmalıdır.

9 2.27 Sunucuların Linux çekirdeğinin amd64 versiyonunda sorunsuz çalıştığı geçici kabul sırasında gösterilmelidir. EĞİTİM 1. Teklif edilen depolama ünitelerinin eğitimi Ankara da 8 kişiye 2 gün olarak verilecektir.

DEPOLAMA SİSTEMLERİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

DEPOLAMA SİSTEMLERİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ Bu şartnamede, TRT Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı E-Radyo Projesi kapsamında kullanılmak üzere satın alınacak 3 adet Ağa Bağlı Depolama Ünitelerine

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Teklif edilen her bir sunucu aşağıdaki teknik özellikleri karşılayacaktır;

TEKNİK ŞARTNAME. Teklif edilen her bir sunucu aşağıdaki teknik özellikleri karşılayacaktır; TEKNİK ŞARTNAME Bu şartname, Kurum ihtiyaçlarını karşılamak üzere satın alınacak olan 15 (onbeş) adet sunucu, 8 (sekiz) adet CNA kart ve 1 (bir) adet kabinetin minimum teknik özelliklerini tanımlar. 1.

Detaylı

2 ADET SAN ANAHTARLAYICI (SWITCH) VE 1 ADET VERİ DEPOLAMA ALANI (STORAGE) SİSTEMİ ALIMI VE KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ

2 ADET SAN ANAHTARLAYICI (SWITCH) VE 1 ADET VERİ DEPOLAMA ALANI (STORAGE) SİSTEMİ ALIMI VE KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ 2 ADET SAN ANAHTARLAYICI (SWITCH) VE 1 ADET VERİ DEPOLAMA ALANI (STORAGE) SİSTEMİ ALIMI VE KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ...3 2. GENEL ŞARTLAR...3 3. SİSTEM STANDARTLARI...4 4. SAN ANAHTARLAMA SİSTEMİ...4

Detaylı

HABER MERKEZİ KAYIT, YAPIM VE YAYIN SİSTEMİ VİDEO SUNUCULARININ HD YE YÜKSELTİLMESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

HABER MERKEZİ KAYIT, YAPIM VE YAYIN SİSTEMİ VİDEO SUNUCULARININ HD YE YÜKSELTİLMESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ HABER MERKEZİ KAYIT, YAPIM VE YAYIN SİSTEMİ VİDEO SUNUCULARININ HD YE YÜKSELTİLMESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ Bu şartnamede, TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığında kullanılmakta olan mevcut

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü ELEKTRONİK BELGE YÖNETİMİ VE ARŞİVLEME SİSTEMİ (e-beyas) UYGULAMASI TEKNİK ALTYAPI PROJESİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMİ VE SUNUCU

Detaylı

T. C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

T. C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI T. C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİL Gİ İŞLEM DAİRESİ VERİ DEPOLAMA BAŞKANLIĞI ÜNİTESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Özellikler 2. Disk Sistemi (Bir adet) 2.1 Ara Bağlantı 2.2 Disk Sistemi Yönetimi 2.3

Detaylı

DEVAMLILIK STÜDYOLARI AĞA BAĞLI DEPOLAMA SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

DEVAMLILIK STÜDYOLARI AĞA BAĞLI DEPOLAMA SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ DEVAMLILIK STÜDYOLARI AĞA BAĞLI DEPOLAMA SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ Bu şartnamede TRT Devamlılık Stüdyoları nda yer alandevamlılık Merkezi Kayıt, Yapım ve Yayın Sistemi nde kullanılmak üzere satın

Detaylı

2.1.2.Aynı Sunucu Şasesi üzerine İNTEL ve AMD tabanlı sunucular takılabilmelidir.

2.1.2.Aynı Sunucu Şasesi üzerine İNTEL ve AMD tabanlı sunucular takılabilmelidir. ŞASE TİPİ SUNUCULAR ve SANALLAŞTIRMA YAZILIMI ALIMI İŞİ TEKNİK ŞARTNAME 1.GENEL KOŞULLAR İstekliler, teknik şartnamenin tüm maddelerine açık, anlaşılır ve yeterli teknik düzeyde sırasıyla cevap vereceklerdir

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU ZEYİLNAME 2 6/2012 Elektronik Haberleşme Yasası nda belirtilen elektronik kimlik bilgisini haiz cihazlar ile ilgili teknik düzenlemeleri

Detaylı

SUNUCU, İŞ İSTASYONU VE LTO TEYP KARTUŞU OKUYUCU/YAZICI CİHAZ TEKNİK ŞARTNAMESİ

SUNUCU, İŞ İSTASYONU VE LTO TEYP KARTUŞU OKUYUCU/YAZICI CİHAZ TEKNİK ŞARTNAMESİ SUNUCU, İŞ İSTASYONU VE LTO TEYP KARTUŞU OKUYUCU/YAZICI CİHAZ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ: Arşiv Dairesi Başkanlığının ihtiyacı olan sunucu, iş istasyonu ve LTO teyp kartuşu okuyucu/yazıcı satın alınması

Detaylı

Detaylı bilgi ozcangokburun@tff.org mail adresinden veya 0212 362 22 48 no lu telefondan alınabilir.

Detaylı bilgi ozcangokburun@tff.org mail adresinden veya 0212 362 22 48 no lu telefondan alınabilir. 20.11.2014 ÜNİTESİ : Satın Alma Müdürlüğü SAYI : 2014/26752 KONU : IBM Server Alım İşi SON BAŞVURU TARİHİ : 27 Kasım 2014 Perşembe günü Saat 15.00 Türkiye Futbol Federasyonu nda kullanılmak üzere 3 adet

Detaylı

SPSDB7-15-IH-60784 KURGU YAZILIM VE DONANIMI ALIMI TEKNİK ŞARTNAME 1/8

SPSDB7-15-IH-60784 KURGU YAZILIM VE DONANIMI ALIMI TEKNİK ŞARTNAME 1/8 SPSDB7-15-IH-60784 KURGU YAZILIM VE DONANIMI ALIMI TEKNİK ŞARTNAME 1/8 1. Amaç: Bu şartnamenin amacı, Kurumumuz birimlerinde kullanılmak üzere muhtelif kurgu yazılım ve donanımının teknik özelliklerini

Detaylı

VERİ DEPOSU TEMİNİ ve KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ

VERİ DEPOSU TEMİNİ ve KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ VERİ DEPOSU TEMİNİ ve KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Konu ve Kapsam Bu teknik şartname, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı (BİDB) sistemlerinin ihtiyaç duyduğu ilave veri depolama

Detaylı

Zeyilname. Zeyilname No:2

Zeyilname. Zeyilname No:2 Zeyilname Zeyilname No:2 Zeyilname No:2 1/2 GİRİŞ SUNUCU, YIĞIN DEPOLAMA VE ÇEVRESEL BT EKİPMAN ALIMI (GA2.2) ZEYİLNAME NO: 2 Orijinal ihale dökümanları ile ilgili olarak düzenlenen işbu Zeyilname yukarıda

Detaylı

TARİŞ ÜZÜM BİRLİĞİ MERKEZİ SUNUCU ALT YAPISI OLUŞTURMA PROJESİ TEKNİK ŞARTNAME

TARİŞ ÜZÜM BİRLİĞİ MERKEZİ SUNUCU ALT YAPISI OLUŞTURMA PROJESİ TEKNİK ŞARTNAME TARİŞ ÜZÜM BİRLİĞİ MERKEZİ SUNUCU ALT YAPISI OLUŞTURMA PROJESİ TEKNİK ŞARTNAME PROJENİN TANIMI Tariş Üzüm Birliği Genel Müdürlüğü Birimleri ile Birliğe bağlı 2 işletme ve 14 kooperatifin ortak kullanımı

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME FORMU

TEKNİK ŞARTNAME FORMU BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR BİLEŞENLERİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 - a) Masaüstü Bilgisayar 36 Adet 1. Intel Core i5-4.nesil ve işlemci hızı 2.6 Ghz veya üzeri olmalıdır. 2. İşlemci Önbelleği en az 3Mb olmalıdır.

Detaylı

HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMİ ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME

HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMİ ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMİ ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME 1.GENEL KOŞULLAR: 1.1.Firmalar, teknik şartnamenin tüm maddelerine açık, anlaşılır ve yeterli teknik düzeyde sırasıyla cevap vereceklerdir. (Okunmuştur,

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Sayı : 10962 29/06/2010 Konu : Sunucu Bilgisayar Alımı İhalesi Sayın Üyemiz, Odamız üyesi firmalardan Sunucu Bilgisayar Alımı için kapalı zarfta teklif almak sureti ile satın alınacaktır.

Detaylı

ÖZELLİKLERİN KARŞILAŞTIRILMASI

ÖZELLİKLERİN KARŞILAŞTIRILMASI ÖZELLİKLERİN KARŞILAŞTIRILMASI UYGULAMA SERVER TEKNİK ŞARTNAMESİ Genel Hususlar ALICININ ŞARTLARI FİRMANIN CEVABI 1. Teknik şartnamedeki tüm maddeler sırası ve madde numarası ile birlikte teker teker cevaplanmalı,

Detaylı

2016 YILI TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU VERİ TABANI SUNUCUSU, VERİ DEPOLAMA SİSTEMİ VE AĞ ANAHTARI ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

2016 YILI TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU VERİ TABANI SUNUCUSU, VERİ DEPOLAMA SİSTEMİ VE AĞ ANAHTARI ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 2016 YILI TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU VERİ TABANI SUNUCUSU, VERİ DEPOLAMA SİSTEMİ VE AĞ ANAHTARI ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ Kurumumuzda mevcut yedekleme sunucularının yenilenmesi, veritabanı sunucularıyla

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491

Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491 Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491 Bu belge, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre Güvenli Elektronik İmza ile imzalanmıştır. Evrak sorgulaması http://ebys.gop.edu.tr/envision/validate_doc.aspx?v=bek44ht6

Detaylı

Zeyilname. Zeyilname No:1

Zeyilname. Zeyilname No:1 Zeyilname Zeyilname No:1 Zeyilname No:1 1 YEREL AĞ OMURGA SİSTEMİNİN OLUŞTURULMASI VE FELAKET KURTARMA SİSTEMİNİN KURULMASINA YÖNELİK DONANIM ALIMI İHALESİ GC2.3-Pendik ZEYİLNAME NO: 1 GİRİŞ Orijinal ihale

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Bilgisayarların, PS2 veya USB arayüzlü, Q Türkçe klavyesi bulunacaktır.

TEKNİK ŞARTNAME. Bilgisayarların, PS2 veya USB arayüzlü, Q Türkçe klavyesi bulunacaktır. TEKNİK ŞARTNAME A) MASA ÜSTÜ BİLGİSAYARLAR (150 ADET) 1) İŞLEMCİ ve CHIPSET Bilgisayarların, merkezi işlemci birimi en az 6 MB akıllı ön bellekli, saat hızı en az 3.2 Ghz, maximum turbo frekansı en az

Detaylı

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından aşağıda teknik özellikleri verilmek üzere Server ve Storage satın alınacaktır.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından aşağıda teknik özellikleri verilmek üzere Server ve Storage satın alınacaktır. 23.02.2016 ÜNİTESİ : Satın Alma Müdürlüğü SAYI : 2016/3982 KONU : Server ve Storage Alım İşi. SON BAŞVURU TARİHİ : 29 Şubat 2016 Pazartesi günü Saat 15.00 Türkiye Futbol Federasyonu tarafından aşağıda

Detaylı

PureSystem DeepDive Kaan R. SOYGÜR PROSİSTEM

PureSystem DeepDive Kaan R. SOYGÜR PROSİSTEM PureSystem DeepDive Kaan R. SOYGÜR PROSİSTEM BT ANALİZ Durum Tesbiti 2 Bilişim Teknolojileri Analizi Dünya Genelinde Sunucu, Güç, Soğutma ve Yönetim İçin Harcamalar 2013 1996 2001 %8 %11 %43 %29 %63 %46

Detaylı

Solving Solutions. Esnek Disk Depolama Sistemleri

Solving Solutions. Esnek Disk Depolama Sistemleri saynas NSV1 Serisi Esnek Disk Depolama Sistemleri Esnek Disk Depolama Sistemi Network Attached Storage (NAS) Esnek Disk Depolama Sistemleri şirketlerin ağ yapılandırmasında hızla yaygınlaşmakta, bunun

Detaylı

500TB NET KAPASİTELİ AĞ TABANLI SAKLAMA ALANI TEKNİK ŞARTNAMESİ

500TB NET KAPASİTELİ AĞ TABANLI SAKLAMA ALANI TEKNİK ŞARTNAMESİ 500TB NET KAPASİTELİ AĞ TABANLI SAKLAMA ALANI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ: Arşiv Dairesi Başkanlığının ses sistemleri ve restorasyon setlerinde ağ destekli saklama alanı ihtiyacını karşılamak üzere satın

Detaylı

Copyright 2012 EMC Corporation. All rights reserved.

Copyright 2012 EMC Corporation. All rights reserved. 1 Yeni Nesil Bütünleşik Veri Depolama Çözümleri Göksel Okay Kıdemli Sistem Mühendisi 2 Yeni Nesil VNX 04.09.13 3 Yeni VNX ile Performans Sınırlarını Zorlayın Sanal Ortamlar için Görülmemiş Yüksek Performans

Detaylı

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5)

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) 1. Dizüstü Bilgisayar en az Intel Core i5 2,3 GHz hızında işlemcisi olmalıdır. 2. Dizüstü bilgisayarın 4 GB DDR3 1333 MHz belleğe sahip olmalıdır. 3. Dizüstü bilgisayar ekran kartının

Detaylı

8 ADET SUNUCU SİSTEMİ ALIMI VE KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ

8 ADET SUNUCU SİSTEMİ ALIMI VE KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ 8 ADET SUNUCU SİSTEMİ ALIMI VE KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ... 3 2. GENEL ŞARTLAR... 3 3. SİSTEM STANDARTLARI... 4 4. SUNUCU SİSTEMİ ÖZELLİKLERİ... 4 5. KURULUM VE MONTAJ....6 6. EĞİTİM....7 1. AMAÇ

Detaylı

HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMİ ALIMI İŞİ TEKNİK ŞARTNAME

HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMİ ALIMI İŞİ TEKNİK ŞARTNAME HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMİ ALIMI İŞİ TEKNİK ŞARTNAME 1.GENEL KOŞULLAR: 1.1. Firmalar, teknik şartnamenin tüm maddelerine sırasıyla, açık, anlaşılır ve yeterli teknik düzeyde, Harici Veri Depolama Sistemi

Detaylı

Zeyilname. Zeyilname No:1

Zeyilname. Zeyilname No:1 Zeyilname Zeyilname No:1 Zeyilname No:1 1 YEREL AĞ OMURGA SİSTEMİNİN OLUŞTURULMASI VE FELAKET KURTARMA SİSTEMİNİN KURULMASINA YÖNELİK DONANIM ALIMI İHALESİ GC2.2-Bağcılar ZEYİLNAME NO: 1 GİRİŞ Orijinal

Detaylı

SPSDB7-15-IH-58325 Kayıt ve Yayın Sistemleri Alımı

SPSDB7-15-IH-58325 Kayıt ve Yayın Sistemleri Alımı SPSDB7-15-IH-58325 Kayıt ve Yayın Sistemleri Alımı Teknik Şartname 1. Amaç Bu şartnamenin amacı, Devamlılık Merkezi ve TRT Kurdi kanalının yayın hizmetlerinde kullanılması için alınması planlanan sistem

Detaylı

Solving Solutions. IP-Video ve Ses video kayıt sistemleri

Solving Solutions. IP-Video ve Ses video kayıt sistemleri saynvr NSV1 Serisi IP-Video ve Ses video kayıt sistemleri Analog kameraların dezavantajları: Düşük çözünürlüklü, Kablo maliyeti, Kayıt imkanı kısıtlılığı Uzun mesafelerde tek bir kablo kullanımında sinyal

Detaylı

Net-Sis İnternet Ve Bilişim Hizmetleri Cloud VDS Altyapı Tanıtım Kataloğu

Net-Sis İnternet Ve Bilişim Hizmetleri Cloud VDS Altyapı Tanıtım Kataloğu Net-Sis İnternet Ve Bilişim Hizmetleri Cloud VDS Altyapı Tanıtım Kataloğu İÇİNDEKİLER 1- Cloud VDS Nedir? Niçin Net-Sis VDS Paketleri? 2- Sunucu Özellikleri 3- Veri Depolama Birimi Özellikleri 4- Network

Detaylı

1.2. Teklif edilecek; Sunucular, Veri Depolama Sistemleri ve Anahtarlar aynı marka olacaktır.

1.2. Teklif edilecek; Sunucular, Veri Depolama Sistemleri ve Anahtarlar aynı marka olacaktır. 1. Genel istek ve özellikler 1.1. Teklif edilecek sistemler, 7 gün 24 saat parça dahil 3 yıl yerinde üretici destek garantisi ile teklif edilmelidir. 1.2. Teklif edilecek; Sunucular, Veri Depolama Sistemleri

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KAMPÜSÜ SİSTEM ODASININ İYİLEŞTİRİLMESİ VE BİLGİSAYAR ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KAMPÜSÜ SİSTEM ODASININ İYİLEŞTİRİLMESİ VE BİLGİSAYAR ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KAMPÜSÜ SİSTEM ODASININ İYİLEŞTİRİLMESİ VE BİLGİSAYAR ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde bulunan ve Sağlık Kampüs ağına hizmet

Detaylı

ÇORUH ELEKTRİK DAĞITIM A. Ş. BİLGİ İŞLEM ALTYAPI ŞARTNAMESİ 2012

ÇORUH ELEKTRİK DAĞITIM A. Ş. BİLGİ İŞLEM ALTYAPI ŞARTNAMESİ 2012 ÇORUH ELEKTRİK DAĞITIM A. Ş. BİLGİ İŞLEM ALTYAPI ŞARTNAMESİ 2012 TARAFLAR : YÜKLENİCİ Bu şartnameye konu olan iş için sözleşme imzalayan gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder. ÇORUH EDAŞ Bu şartnameye konu

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı İLGİLİ MAKAMA

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı İLGİLİ MAKAMA T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Proje Yönetim Ofisi Başkanlığı Sayı : 597124S6-934.99-E.17337 14/09/2015 Konu : Yaklaşık Maliyet Fiyatı İLGİLİ MAKAMA Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetimi

Detaylı

Zeyilname Zeyilname No:2

Zeyilname Zeyilname No:2 Zeyilname Zeyilname No:2 Not: Bu Zeyilname bu sayfa dahil olmak üzere toplam 6 sayfadan oluşmaktadır. Zeyilname No:2 1 GİRİŞ BT EKİPMANLARI ALIMI İHALESİ (GA2.1) ZEYİLNAME NO: 2 Orijinal ihale dökümanları

Detaylı

2. hafta Bulut Bilişime Giriş

2. hafta Bulut Bilişime Giriş 1 2. hafta Bulut Bilişime Giriş 3. Bulut Bilişime Duyulan İhtiyaç Son yıllarda veri kullanımında görülen artışlar sayesinde verinin elde edilmesi ve üzerinde analizler yapılarak genel değerlendirmelerde

Detaylı

SİSTEM İHTİYAÇLARI (Tiger Plus / Tiger 3)

SİSTEM İHTİYAÇLARI (Tiger Plus / Tiger 3) SİSTEM İHTİYAÇLARI (Tiger Plus / Tiger 3) / Gereksinimleri : Sunucu: 60 GB boş disk GB boş disk *** Disk sistemi için pil yedeklemeli, yüksek ön bellekli (512 MB ve üstü) RAID control kartı ve RAID seviyesi

Detaylı

1.Baskı Çözümleri: 2. Bilgisayar Bileşenleri: 1.Baskı Ürünleri. 1.1. Faks Cihazları. 1.2. Fotokopi Cihazları. 1.3. Tarayıcılar. 1.4.

1.Baskı Çözümleri: 2. Bilgisayar Bileşenleri: 1.Baskı Ürünleri. 1.1. Faks Cihazları. 1.2. Fotokopi Cihazları. 1.3. Tarayıcılar. 1.4. Yıldırım Bilişim - 2014 1.Baskı Çözümleri: 1.Baskı Ürünleri 1.1. Faks Cihazları 1.2. Fotokopi Cihazları 1.3. Tarayıcılar 1.4. Yazıcılar 2. Bilgisayar Bileşenleri: 2.1. Anakartlar 2.2. Bellekler 2.3. Ekran

Detaylı

SİSTEM İHTİYAÇLARI (Tiger Enterprise / Tiger 3 Enterprise)

SİSTEM İHTİYAÇLARI (Tiger Enterprise / Tiger 3 Enterprise) SİSTEM İHTİYAÇLARI (Tiger Enterprise / Tiger 3 Enterprise) / Gereksinimleri : Sunucu: 60 GB boş disk 21-50 kullanıcı arası en az çift işlemcili Intel Xeon Processor L5638 (12M Cache, 2.00 GB boş disk RAID

Detaylı

Dell PowerEdge T110 II kompakt tower sunucu

Dell PowerEdge T110 II kompakt tower sunucu Dell PowerEdge T110 II kompakt tower sunucu Küçük işletmelerin ilk sunucusu olarak ideal İşinizin sürekliliğini ve üretkenliğini geliştirmeye yönelik değer, güvenilirlik, işbirliği ve veri koruma özelliklerinin

Detaylı

TYSSO. Insist on the best. TYSSO Türkiye Distribütörü VEGAPOS OT/VT. www.vegapos.com.tr info@vegapos.com.tr

TYSSO. Insist on the best. TYSSO Türkiye Distribütörü VEGAPOS OT/VT. www.vegapos.com.tr info@vegapos.com.tr TYSSO TYSSO Türkiye Distribütörü VEGAPOS OT/VT www.vegapos.com.tr info@vegapos.com.tr Tel : +90(356)276-10-76 Fax : +90(356)276-50-65 QR Kod POS Sistemleri POP-650 Modüler ve Fansız Soğutma Hepsi Bir Arada

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

StruxureWare TM Data Center Expert. Veri Merkezi Altyapı Yönetimi (DCIM) Yazılımı. www.apc.com/struxureware

StruxureWare TM Data Center Expert. Veri Merkezi Altyapı Yönetimi (DCIM) Yazılımı. www.apc.com/struxureware Veri Merkezi Altyapı Yönetimi (DCIM) Yazılımı IT sistemleri yoluyla binadaki güç, soğutma, güvenlik ve enerji kullanımlarını izlemenizi ve kontrol etmenizi sağlayan uçtan uca veri merkezi altyapı yönetimi

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet)

TEKNİK ŞARTNAME. Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet) Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet) 1) İşlemci : En az 2.3 GHz 6 MB paylaşımlı L3 önbelleğe sahip, Intel Core i7 işlemci (3.5 GHz'e kadar Turbo Boost) olmadır. 2) Ram : En az 16 GB 1600 MHz DDR3L

Detaylı

MULTİMEDYA VE İŞ İSTASYONU BİLGİSAYAR ALIMLARI TEKNİK ŞARTNAME Haziran 2014

MULTİMEDYA VE İŞ İSTASYONU BİLGİSAYAR ALIMLARI TEKNİK ŞARTNAME Haziran 2014 MULTİMEDYA VE İŞ İSTASYONU BİLGİSAYAR ALIMLARI TEKNİK ŞARTNAME Haziran 2014 ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Multimedya Bilgisayar ve İş İstasyonu Bilgisayar Alımı Teknik Şartname 1- GİRİŞ 1.1. Multimedya Bilgisayar

Detaylı

HASTANEMİZDE BULUNAN SUNUCULAR VE SUNUCU GÜVENLİĞİNE YÖNELİK KURALLAR

HASTANEMİZDE BULUNAN SUNUCULAR VE SUNUCU GÜVENLİĞİNE YÖNELİK KURALLAR Sayfa No 1 / 6 Hastanemizde bulunun tüm sunucular -2. katta bulunan ana sistem odasında yer almaktadır. Ana sistem odasına erişim çift kilitli şifreli kapı ile erişilebilmekte olup yetkili personel dışında

Detaylı

T.C. ÇORLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bilgi İşlem Müdürlüğü

T.C. ÇORLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bilgi İşlem Müdürlüğü T.C. ÇORLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bilgi İşlem Müdürlüğü WAN NETWORK HİZMETİ, KURUMSAL İNTERNET ERİŞİMİ (70 MBPS) VE NETWORK GÜVENLİK SERVİSLERİ HİZMET ALIMI İŞİ TEKNİK ŞARTNAME KAPSAM VE HEDEFLER Internet

Detaylı

SC-Z56. Genel Bakış. Yüksek performanslı Teradici işlemci ve 512MB sistem belleği

SC-Z56. Genel Bakış. Yüksek performanslı Teradici işlemci ve 512MB sistem belleği Genel Bakış ViewSonic SC-Z56 dört çıkışlı sıfır istemci, VMware tabanlı ağlarda güvenli, yönetilmesi kolay, güvenilir bir seçenek arayan şirketler için mükemmel çözümdür. VMware Horizon View sertifikasına

Detaylı

WD NAS Sabit Disk Ürün Ailesi

WD NAS Sabit Disk Ürün Ailesi WD NAS Sabit Disk Ürün Ailesi Arkın Balıkçıoğlu WD Türkiye Ülke Müdürü Nisan, 2014 GİRİŞ Western Digital DEPOLAMA ÇÖZÜMLERİNDE LİDER Global olarak Pazar lideri ve trend belirleyicisi $40 milyar değerinde

Detaylı

Optik Sürücüler CD/CD-ROM DVD HD-DVD/BLU-RAY DİSK Disket Monitör LCD LED Projeksiyon Klavye Mouse Mikrofon Tarayıcı

Optik Sürücüler CD/CD-ROM DVD HD-DVD/BLU-RAY DİSK Disket Monitör LCD LED Projeksiyon Klavye Mouse Mikrofon Tarayıcı 1 Donanım Bileşenleri ve Çalışma Prensipleri Anakart (Mainboard) İşlemci (Cpu) Ekran Kartı Bellekler Ram Rom Ses Kartı Ağ Kartı TV Kartı Sabit Diskler HDD HHD SSD Optik Sürücüler CD/CD-ROM DVD HD-DVD/BLU-RAY

Detaylı

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Her Okula 1 Adet Çok Fonksiyonlu Yazıcı 1 Adet Doküman Kamera Her Dersliğe Etkileşimli Tahta Panel Tip Etkileşimli Akıllı Tahta Kablolu İnternet Bağlantısı Her Öğretmene

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği BÖLÜM 1 KİŞİSEL BİLGİSAYAR DONANIMI 1.1. Kişisel Bilgisayarlar ve Uygulamalar Bilgisayarların Kullanım Şekli ve Yeri Bilgisayar Tipleri (Sunucular,

Detaylı

T E M E L K AV R A M L A R. Öğr.Gör. Günay TEMÜR / Teknoloji F. / Bilgisayar Müh.

T E M E L K AV R A M L A R. Öğr.Gör. Günay TEMÜR / Teknoloji F. / Bilgisayar Müh. B İ L G İ S AY A R M Ü H E N D İ S L İ Ğ İ N E G İ R İ Ş T E M E L K AV R A M L A R BAŞLAYALIM BİLGİSAYAR (COMPUTER) NEDİR? Bilgisayar, kullanıcıdan aldığı verilerle aritmetiksel ve mantıksal işlemler

Detaylı

ŞARTNAME NO. : TARİH :

ŞARTNAME NO. : TARİH : T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI ANKARA SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI AĞ BAĞLANTILI VERİ DEPOLAMA SİSTEMİ (NAS) TEKNİK ŞARTNAMESİ ŞARTNAME NO. : TARİH : 1. Bu onaylı teknik şartname onaylandığı

Detaylı

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi arvento Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri ile araçlarınızı 7 gün 24 saat on-line ve geçmişe yönelik olarak izleyebilir, hızlarını, izlemiş oldukları güzergahı, duraklama yaptıkları yerleri uzaktan

Detaylı

2.3.2 Yedekleme yazılımı yedekleri 2.4 maddede teklif edilecek Disk Tabanlı Yedekleme Sistemine yedekleyecektir. 2.3.3 Yedekleme profilleri kurumumuz

2.3.2 Yedekleme yazılımı yedekleri 2.4 maddede teklif edilecek Disk Tabanlı Yedekleme Sistemine yedekleyecektir. 2.3.3 Yedekleme profilleri kurumumuz 2014 YILI TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU SUNUCU, HARİCİ DEPOLAMA, YEDEKLEME YAZILIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ TTK Genel Müdürlüğü bilgi işlem sistemlerinin felaket yönetimi kapsamında Sunucu, Harici Depolama

Detaylı

Sonsuz İmkan için Esnek İnce İstemci

Sonsuz İmkan için Esnek İnce İstemci SC-T45 İnce İstemci: Güç ve Esneklik Sonsuz İmkan için Esnek İnce İstemci Genel Bakış ViewSonic SC-T45 İnce İstemci PC'si, Windows 7 Embedded Standard OS ile güçlü Intel Atom N2800'ü kullanır. SC-T45;

Detaylı

SORULAR (37-66) Aşağıdakilerden hangisi günümüz anakartlarının en çok kullanılan veriyoludur?

SORULAR (37-66) Aşağıdakilerden hangisi günümüz anakartlarının en çok kullanılan veriyoludur? SORULAR (37-66) SORU -37 Aşağıdakilerden hangisi günümüz anakartlarının en çok kullanılan veriyoludur? A) ISA B) AGP C) PCI D) PCI-e SORU -38 Aşağıdakilerden hangisi yavaş olması sebebiyle günümüz anakartlarında

Detaylı

BANDIRMA DEMİNERALİZE SU ÜNİTESİNDEKİ KONTROL SİSTEMİNİN GÜNCELLENMESİ İLE BİLGİSAYARLARIN VE PROGRAMLARIN LİSANSLARIYLA BİRLİKTE TEMİNİ İŞİNE

BANDIRMA DEMİNERALİZE SU ÜNİTESİNDEKİ KONTROL SİSTEMİNİN GÜNCELLENMESİ İLE BİLGİSAYARLARIN VE PROGRAMLARIN LİSANSLARIYLA BİRLİKTE TEMİNİ İŞİNE 1/8 BANDIRMA DEMİNERALİZE SU ÜNİTESİNDEKİ KONTROL BİLGİSAYARLARIN VE PROGRAMLARIN NE AİT TEKNİK ŞARTNAME ENERJİ VE OTOMASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI AĞUSTOS 2015 2/8 1.0 TARAFLAR VE ADLANDIRMA : Bu şartnamede,

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ODASI VERİ DEPOLAMA SİSTEMİ ve SAN ANAHTARLAMA SİSTEMİ ALIMI VE KURULUMU İHALESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

İSTANBUL TİCARET ODASI VERİ DEPOLAMA SİSTEMİ ve SAN ANAHTARLAMA SİSTEMİ ALIMI VE KURULUMU İHALESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMİ ve SAN ANAHTARLAMA SİSTEMİ ALIMI VE KURULUMU İHALESİ 2017 İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ 2. GENEL ŞARTLAR 3. VERİ DEPOLAMA SİSTEMİ 3.1. ALL FLASH VERİ DEPOLAMA SİSTEMİ 4. SAN ANAHTARLAMA SİSTEMİ

Detaylı

Bilgisayar Donanımı. Temel Birimler ve Çevre Birimler. Öğr.Gör.Günay TEMÜR / KAYNAŞLI MESLEK YÜKSEOKULU

Bilgisayar Donanımı. Temel Birimler ve Çevre Birimler. Öğr.Gör.Günay TEMÜR / KAYNAŞLI MESLEK YÜKSEOKULU Bilgisayar Donanımı Temel Birimler ve Çevre Birimler Öğr.Gör.Günay TEMÜR / KAYNAŞLI MESLEK YÜKSEOKULU İçerik Bilgisayarın birimleri; Giriş Çıkış Depolama İşlem Donanım Bileşenleri ve Çalışma Prensipleri

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun A.B.D de tescilli ticari markasıdır.

Detaylı

Hasan ARMUTLU 1 Muammer AKÇAY 2

Hasan ARMUTLU 1 Muammer AKÇAY 2 Hasan ARMUTLU 1 Muammer AKÇAY 2 1 Uşak Üniversitesi, Karahallı MYO, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, Uşak hasan.armutlu@usak.edu.tr 2 Dumlupınar Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Kütahya makcay@dpu.edu.tr

Detaylı

uresystem DeepDive aan R. SOYGÜR ROSĐSTEM

uresystem DeepDive aan R. SOYGÜR ROSĐSTEM uresystem DeepDive aan R. SOYGÜR ROSĐSTEM ANALĐZ Durum Tesbiti 201 nolojileri Analizi de Sunucu, Güç, Soğutma ve Yönetim Đçin Harcamalar 2011 2001 %11 46 %43 2006 %12 %22 %16 %33 %51 %66 %11 %6 si ri nolojileri

Detaylı

Dell Precision İş İstasyonu T1500 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Teknik Bilgi Sayfası

Dell Precision İş İstasyonu T1500 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Teknik Bilgi Sayfası Uyarılar Hakkında UYARI: UYARI, meydana gelebilecek olası maddi hasar, kişisel yaralanma veya ölüm tehlikesi anlamına gelir. Dell Precision İş İstasyonu T1500 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Teknik Bilgi

Detaylı

IBM System x Ürün Ailesi Broşürü

IBM System x Ürün Ailesi Broşürü IBM Sistem ve Teknoloji Grubu System x IBM System x Ürün Ailesi Broşürü IBM System x raf ve dikey sunucuları 2 IBM System x Ürün Ailesi Broşürü IBM System x sunucuları Öne Çıkanlar IBM System x ve BladeCenter

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN İLANI TÜRKİYE SAKATLAR DERNEGİ ELAZIĞ ŞUBESİ

DOĞRUDAN TEMİN İLANI TÜRKİYE SAKATLAR DERNEGİ ELAZIĞ ŞUBESİ DOĞRUDAN TEMİN İLANI TÜRKİYE SAKATLAR DERNEGİ ELAZIĞ ŞUBESİ Elazığ ili SODES ENGELSİZ YAŞAMLA SAĞLIKLI GÜNLERE Projesi kapsamında Bilgisayar Ekipman alımına ilişkin SODES 2012 Uygulama Esas ve Usullerinin

Detaylı

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0 Sistem Kataloğu İ N F O S E T S E S K A Y I T S İ S T E M İ V 2. 0 Sistem Kataloğu İnfoset Yazılım Marmara Cad.Yüksel Sok. 6/7 Pendik-İstanbul Telefon 216 379 81

Detaylı

Dell Vostro 230. Uyarılar Hakkında. Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler

Dell Vostro 230. Uyarılar Hakkında. Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler Dell Vostro 230 Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler Uyarılar Hakkında UYARI: UYARI, meydana gelebilecek olası maddi hasar, kişisel yaralanma veya ölüm tehlikesi anlamına gelir. UYARI: Bilgisayarı kendiniz

Detaylı

İŞLEM ANALİZ FORMU YETERLİKLER. İç donanım birimlerinin montajını yapmak

İŞLEM ANALİZ FORMU YETERLİKLER. İç donanım birimlerinin montajını yapmak İŞLEM NUMARASI 1 İŞLEMİN ADI Anakartı montaja hazırlamak Antistatik Poşet, Antistatik Ambalaj Köpükleri, Antistatik Bileklik, Antistatik Altlık, Anakart, plastik ayak, el takımları Ortamı statik elektrikten

Detaylı

EMC Forum 2014. Yazılım Temelli Veri Depolama Moro Hekim Sistem Mühendisi moro.hekim@emc.com

EMC Forum 2014. Yazılım Temelli Veri Depolama Moro Hekim Sistem Mühendisi moro.hekim@emc.com EMC Forum 2014 Yazılım Temelli Veri Depolama Moro Hekim Sistem Mühendisi moro.hekim@emc.com 1 ipad KAZANMAK için 1 - @EMCTurkey hesabını takip etmelisiniz. 2 - Tweetinizde 4 noktayı belirtmeyi unutmayın!

Detaylı

Dell Vostro 330. Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler. Uyarılar Hakkında. Önden ve Arkadan Görünüm

Dell Vostro 330. Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler. Uyarılar Hakkında. Önden ve Arkadan Görünüm Dell Vostro 330 Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler Uyarılar Hakkında UYARI: UYARI, meydana gelebilecek olası maddi hasar, kişisel yaralanma veya ölüm tehlikesi anlamına gelir. Önden ve Arkadan Görünüm

Detaylı

SENSPLORER SPX. Neden SENSPLORER SPX KRİTİK NOKTALARIN GÜVENİLİR TAKİPÇİSİ

SENSPLORER SPX. Neden SENSPLORER SPX KRİTİK NOKTALARIN GÜVENİLİR TAKİPÇİSİ SENSPLORER SPX Environment Control System KRİTİK NOKTALARIN GÜVENİLİR TAKİPÇİSİ Sensplorer, kritik mekanların iklim ve enerji verilerini sürekli ölçerek, tanımlanan aralığın dışına çıktığında ilgili kişileri

Detaylı

CLR-SWT-4244 # Fiber Optik Omurga Ethernet Switch L2+ Managed

CLR-SWT-4244 # Fiber Optik Omurga Ethernet Switch L2+ Managed Telkolink Kurumsal Bilgi Teknolojileri www.telkolink.com CLR-SWT-4244 Fiber Optik Omurga 10G Ethernet Switch L2+ Managed CLR Networks CLR-SWT-4244 Switch 4Portu 10Gbps uplink portu olmak üzere toplam 32port

Detaylı

Işık hızında. Sağlam. Etkileyici SAS SSD

Işık hızında. Sağlam. Etkileyici SAS SSD VERİ SAYFASI Işık hızında. Sağlam. Etkileyici. 1200.2 SAS SSD Seagate 1200.2 SAS SSD ailesi, zorlu kurumsal uygulamalar ve iyileştirilmiş toplam sahip olma maliyeti için optimize edilmiş birçok dayanıklılık

Detaylı

Worry-FreeTM. Business Security Standard ve Advanced Sürümler. Sistem Gereksinimleri. Administrator s Guide. Securing Your Journey to the Cloud

Worry-FreeTM. Business Security Standard ve Advanced Sürümler. Sistem Gereksinimleri. Administrator s Guide. Securing Your Journey to the Cloud Worry-FreeTM Business Security Standard ve Advanced Sürümler Securing Your Journey to the Cloud Administrator s Guide Sistem Gereksinimleri Trend Micro Incorporated, bu belgede ve burada açıklanan ürünlerde

Detaylı

WD NAS ve Güvenlik Kamerası Sistemleri Sabit Disk Ürün Aileleri

WD NAS ve Güvenlik Kamerası Sistemleri Sabit Disk Ürün Aileleri WD NAS ve Güvenlik Kamerası Sistemleri Sabit Disk Ürün Aileleri Arkın Balıkçıoğlu WD Türkiye Ülke Müdürü Nisan, 2014 GİRİŞ Western Digital DEPOLAMA ÇÖZÜMLERİNDE LİDER Pazar lideri ve trend belirleyicisi,

Detaylı

Sistem Gereksinimleri Opera v5

Sistem Gereksinimleri Opera v5 Opera v5 1-20 Kullanıcı SINGLE SERVER 2*Xeon 2.4 GHZ 4 GB 2*146 GB 15k (Raid 1) c: 30 GB, d: 110 SINGLE SERVER 21-40 Kullanıcı 4*Xeon 2 GHZ 6GB 8*146 GB 15k (Raid 1+0) c:=40 GB, d:>=540 21-40 Kullanıcı

Detaylı

CLR-SWG-244MP 24Port Gigabit + 4Port Gigabit SFP POE Switch

CLR-SWG-244MP 24Port Gigabit + 4Port Gigabit SFP POE Switch Telkolink Kurumsal Bilgi Teknolojileri www.telkolink.com CLR-SWG-244MP 22Port Gigabit POE + 4*SFP Ethernet Switch L2+ 440W CLR Networks POE Switch ; IP Tabanlı POE Destekli CCTV Güvenlik Kameraları, IP

Detaylı

Worry-Free. p c. Business Security Standard ve Advanced Sürümler. Sistem Gereksinimleri. Securing Your Journey to the Cloud.

Worry-Free. p c. Business Security Standard ve Advanced Sürümler. Sistem Gereksinimleri. Securing Your Journey to the Cloud. Worry-Free Business Security Standard ve Advanced Sürümler Sistem Gereksinimleri Securing Your Journey to the Cloud p c Korumalı Bulut ws Ağ Güvenliği Trend Micro Incorporated, bu belgede ve burada açıklanan

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-4/A5-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-4/A5-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi EKLER EK 12UY0106-4/A5-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının tamamlanması tavsiye edilir.

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİSİ ALTYAPISI. Mustafa Çetinkaya

BİLGİ TEKNOLOJİSİ ALTYAPISI. Mustafa Çetinkaya BİLGİ TEKNOLOJİSİ ALTYAPISI Mustafa Çetinkaya Bilgi Teknolojisi Altyapısı Kurumların bilgi sistemi uygulamaları için platform sağlayan teknoloji kaynaklarıdır. Donanım, Yazılım, Danışmanlık Eğitim, Öğretim

Detaylı

1-20 Kullanıcı. 2*Xeon 2.4 GHZ 4 GB 2*146 GB 15k (Raid 1) c: 30 GB, d: 110. 21-40 Kullanıcı. 21-40 Kullanıcı. 41-80 Kullanıcı.

1-20 Kullanıcı. 2*Xeon 2.4 GHZ 4 GB 2*146 GB 15k (Raid 1) c: 30 GB, d: 110. 21-40 Kullanıcı. 21-40 Kullanıcı. 41-80 Kullanıcı. OPERA 1-20 Kullanıcı SINGLE SERVER 2*Xeon 2.4 GHZ 4 GB 2*146 GB 15k (Raid 1) c: 30 GB, d: 110 SINGLE SERVER 21-40 Kullanıcı 4*Xeon 2 GHZ 6GB 8*146 GB 15k (Raid 1+0) c:=40 GB, d:>=540 APPLICATION SERVER

Detaylı

Windows Depolama Sunucusu 2008 Windows Storage Server 2008 Çözümü. INFOSAFE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ www.infosafe.com.

Windows Depolama Sunucusu 2008 Windows Storage Server 2008 Çözümü. INFOSAFE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ www.infosafe.com. Windows Depolama Sunucusu 2008 Windows Storage Server 2008 Çözümü INFOSAFE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ www.infosafe.com.tr Geri Dönüş Süresi/Geri Dönüş Noktası Tape Bazlı Yedekleme/Kurtarmanın

Detaylı

Bilgisayar Donanımı Dersi BİLGİSAYARIN MİMARI YAPISI VE ÇALIŞMA MANTIĞI

Bilgisayar Donanımı Dersi BİLGİSAYARIN MİMARI YAPISI VE ÇALIŞMA MANTIĞI Bilgisayar Donanımı Dersi BİLGİSAYARIN MİMARI YAPISI VE ÇALIŞMA MANTIĞI Bilgisayarın Mimarı Yapısı ve Çalışma Mantığı Bilgisayarı yapısal olarak; bilgilerin girilmesi, girilen bilgilerin belirtilen durumlara

Detaylı

Bilgi Teknolojisi Altyapısı. Tarihi Gelişim. Tarihi Gelişim. Bulut Servis Sağlayıcı. Bulut Bilişim

Bilgi Teknolojisi Altyapısı. Tarihi Gelişim. Tarihi Gelişim. Bulut Servis Sağlayıcı. Bulut Bilişim Bilgi Teknolojisi Altyapısı Kurumların bilgi sistemi uygulamaları için platform sağlayan teknoloji kaynaklarıdır. Donanım, Yazılım, Danışmanlık Eğitim, Öğretim BİLGİ TEKNOLOJİSİ ALTYAPISI Mustafa Çetinkaya

Detaylı

T.C. VAN VALİLİĞİ Van Halk Sağlığı Müdürlüğü. Sayı : 37811563/ 07/04/2016

T.C. VAN VALİLİĞİ Van Halk Sağlığı Müdürlüğü. Sayı : 37811563/ 07/04/2016 T.C. VAN VALİLİĞİ Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Sayı : 37811563/ 07/04/2016 Konu: Teklife Davet Kurumumuzun ihtiyacı olan (9) kalem Bilişim Malzemesi Alımı işi için aşağıda yazılı ihtiyaç kalemleri,4734 sayılı

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Yazılım Yükleme Kılavuzu HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Yazılım Yükleme Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Detaylı

BİLGİSAYAR TEMEL KAVRAMLAR. Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ders Notları

BİLGİSAYAR TEMEL KAVRAMLAR. Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ders Notları BİLGİSAYAR TEMEL KAVRAMLAR Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ders Notları Temel Kavramlar Donanım: Bilgisayarın fiziksel parçalarına verilen isimdir. Yazılım: Bilgisayarın verimli şekilde kullanımını sağlayan

Detaylı

BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM

BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM Hafta 2: Veri İletim Ortamları Hafta 3: Ağ Donanımları Hafta 4: Ağ Topolojileri Hafta 5: Ağ Protokolleri Hafta 6: IP Adresleme ve Yönlendirme Hafta 7: Kablosuz Ağ Teknolojileri

Detaylı

EGE Üniversitesi Network (Ağ) Altyapısı

EGE Üniversitesi Network (Ağ) Altyapısı EGE Üniversitesi Network (Ağ) Altyapısı Dr. Enis Karaarslan Ege Üniversitesi Network Yönetim Grubu Danışmanı 11/4/2009 Dr. Enis KARAARSLAN 1 HEDEF Ege Üniversitesi Bilgisayar Ağı (Computer Network) ) altyapısını,

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A5-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A5-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A5-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

SC-T46. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci

SC-T46. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci Genel Bakış ViewSonic SC-T46 PC, güçlü Intel N2930 1.8GHz CPU ile Windows 8 Embedded Standard veya Linux işletim sistemi kullanır. SC-T46, Citrix ICA/HDX, PCoIP ve Microsoft RemoteFX gibi başlıca uzak

Detaylı

Suite 8 on Oracle 11gR2 Donanım İsterleri. 1-10 Kullanıcı (interface'ler dahil) 10-20 Kullanıcı (interface'ler dahil)

Suite 8 on Oracle 11gR2 Donanım İsterleri. 1-10 Kullanıcı (interface'ler dahil) 10-20 Kullanıcı (interface'ler dahil) FIDELIO V8 Suite 8 on Oracle 11gR2 Donanım İsterleri 1-10 Kullanıcı (interface'ler dahil) Windows 2008 R2 /Windows 2003 Standart İngilizce SP2 X64 2*2.4 Ghz 8GB 2*146 GB (Raid 1) veya 4*72 (raid 1+0) c:=20

Detaylı

INFOSAFE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

INFOSAFE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ INFOSAFE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Windows Storage Server 2008 iscsi SOFTWARE TARGET İÇİN KULLANIM TÜRLERİ iscsi Software Target depolama konusunda - İsviçre çakısı gibi pek çok şekilde ve farklı çözümlerin

Detaylı