İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Senaryolu Hizmetler Standardı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Senaryolu Hizmetler Standardı"

Transkript

1 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / Amaç Kapsam Sorumlular Tanımlar Standartların Detayları... 2

2 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 2 / AMAÇ Senaryolu Hizmetlerde Ses ve Görüntü Hizmetleri Şubesi Standardı, AUZEF e bağlı Ses ve Görüntü Hizmetleri Süreci nin iç ve dış paydaşlar ile yürüttüğü işlerde yapılacak senaryo gerektiren hizmetlerin standartlarını belirlemek için yazılmıştır. 2. KAPSAM AUZEF in çalıştığı iç ve dış paydaşlar bünyesinde ve işbirliklerinde, yapılan senaryolu hizmetleri kapsamaktadır. 3. SORUMLULAR AUZEF Yönetimi, Süreç Sorumluları, Süreç Asistanları, Şube Sorumluları 4. TANIMLAR İç Paydaşlar: AUZEF bünyesinde bulunan tüm bürolar ve şubeler. Dış Paydaşlar: AUZEF in iş birliği yaptığı kurum ve kuruluşlar. 5. STANDARTLARIN DETAYLARI Senaryolu Hizmetlerde Ses ve Görüntü Hizmetleri, AUZEF in iç ve dış paydaşlarıyla yürüttüğü işlerin senaryolu çalışmalar bölümü kapsamında görev yapan bir Ses ve Görüntü Hizmetleri Şubesi birimidir. Senaryolu Hizmetlerde Ses ve Görüntü Hizmetleri nin ürün talebi Hizmet Talep Formu ile yapılır.

3 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 3 / 14 Senaryolu Hizmetlerin ürünleri; 1. Ders videoları, 2. Belgesel filmler, 3. Kurmaca filmler, 4. Animasyon 3D filmler, 5. Reklam Tanıtım filmleri. 1. Ders Videoları: Ses ve Görüntü Hizmetlerinde Senaryolu Hizmetler Süreci, AUZEF tarafından istenilen ders videolarını hazırlamakla yükümlüdür. a.) Senaryo/Fikir Aşaması: Senaryolu Hizmetlerde süreç, redakte edilmiş ders notları üzerinden videonun hazırlanacağı içeriği hazırlayan birim ile yapılan toplantı ile başlar. Toplantıda videosu çekilecek dersin ilgili konuları belirlenir. Belirlenen konular için senaryo çalışmaları başlar. Senaryo, Senaryolu Hizmetler Birimi ya da İçerik Tasarımı Birimi tarafından yazılır ve senaryoyu yazan birim senaryonun redakte edilmesinden sorumludur. b.) Planlama/Hazırlık Aşaması: Videonun üretim aşamasında görev alacak personel, yönetmen tarafından belirlenir. Yönetmen ile çekim ekibi, projeye başlamadan önce bir proje toplantısı yapar. Toplantıda çekimde görev alacak tüm personele yönetmen tarafından görev dağılımları yapılır. Yapılacak olan çekimde kullanılacak tüm ekipmanlar belirlenir. Senaryoya uygun gereksinimler listesi hazırlanır. Senaryoya uygun çekim mekânı araştırması yapılır.

4 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 4 / 14 Bulunan mekânlar fotoğraflanarak bir sonraki toplantıda yönetmenin onayına sunulur. Oyuncu gereksinimi varsa, senaryoya uygun oyuncu araştırması yapılır (Cinsiyet, yaş, boy, kilo, dış görünüm vb). Oyuncular fotoğraflanarak bir sonraki toplantıda yönetmenin onayına sunulur. Senaryoya uygun çekim planlaması yapılır. Senaryonun sorunsuz bir şekilde çekilmesi için storyboard çalışması yapılır. Tamamlanan senaryo, oyunculara ve çekim ekibine gönderilir. Seslendirme gereksinimi varsa, Seslendirme Şubesi ile iletişime geçilir. Seslendirme yapılacak metinler, redakte ettirilip Seslendirme Şubesi ne gönderilir. 3-D/Animasyon gereksinimi varsa, bununla ilgili çalışmalar yapmak üzere 3D/Animasyon yapacak birim ile iletişime geçilir, senaryo ilgili kişilere gönderilir. Makyaj, kostüm, dekor gereksinimleri çekimin en az üç gün öncesinden giderilmiş olmalıdır. Çekime gidilecek araç, çekimin en az üç gün öncesinden belirlenmiş olmalıdır. c.) Çekim Aşaması: Çekim günü, çekim ekibi, çekimin başlamasından dört saat önce, çekimin yapılacağı mekânda hazır bulunup, mekânın tasarlanmasından ve setin kurulmasından sorumludur. Çekim öncesinde yapılan toplantıda belirlenen ekipmanlar, teknik sorumlunun onayı alınarak kullanılır. Çekim sırasında, çekimde görevli olan tüm personel, proje toplantısında tanımlanmış görevini (proje içeriğine göre değişkenlik gösterebilir) yerine getirmekle sorumludur. Video çekimi gerçekleştirildikten sonra tüm ekipman, görevli tüm personel tarafından zarar görmeden kaldırılır ve araca yüklenir. Görüntülerin mevcut olduğu kartlar, projenin kurgusunu yapacak personele teslim

5 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 5 / 14 edilir. d.) Çekim Sonrası Aşaması (Post Prodüksiyon) Çekilen görüntüler dijital ortama aktarılır ve aktarıldıktan en geç bir gün sonra kurgu/montaj aşaması başlar. Kurgu aşamasında; kurgu operatörü, yönetmen, görüntü yönetmeni ve yönetmenin belirlediği bir personel ile birlikte görev alır. Kurgulanan görüntüye istenen efektler, müzikleri, animasyonlar, sesler varsa eklenir ve projenin çıkışı alınır. Alınan çıkışın süresi, görüntünün boyutuna ve uzunluğuna göre değişkenlik gösterebilir. İstenilen formatta çıkışı alınan video ilgili birime teslim edilir. Video içerisinde istenilen düzeltmeler varsa, en kısa zamanda tamamlanır. Tamamlanan video arşivlenerek proje tamamlanır. 2. Belgesel Videoları: Ses ve Görüntü Hizmetlerinde Senaryolu Hizmetler Süreci, AUZEF tarafından istenilen belgesel videolarını hazırlamakla yükümlüdür. a.) Senaryo/Fikir Aşaması: Senaryolu Hizmetlerde süreç, redakte edilmiş içerik üzerinden, içeriği hazırlayan birim ile yapılan toplantı ile başlar. Toplantıda ilgili içerik üzerinden çekilebilecek belgesel videolar belirlenir. Belirlenen videolar için senaryo çalışmaları başlar. Hazırlanan belgesel senaryosu için, yapılacak araştırmalar ve bu araştırmalarda kimlerin görevli olacağı yönetmen tarafından belirlenir. b.) Planlama/Hazırlık Aşaması:

6 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 6 / 14 Videonun üretim aşamasında görev alacak personel, yönetmen tarafından belirlenir. Yönetmen ile çekim ekibi, projeye başlamadan önce bir proje toplantısı yapar. Belge araştırmaları ile paralel olarak röportaj gereksinimi varsa, röportajı yapılması düşünülen uzman kişiler listelenir. Yönetmen yardımcısı, uzman kişiler ile iletişime geçerek randevu almakla sorumludur. Proje toplantısında çekimde görev alacak tüm personele yönetmen tarafından görev dağılımları yapılır. Yapılacak olan çekimde kullanılacak tüm ekipmanlar belirlenir. Senaryoya uygun gereksinimler listesi hazırlanır. Senaryoya uygun çekim mekânı araştırması yapılır. Bulunan mekânlar fotoğraflanarak bir sonraki toplantıda yönetmenin onayına sunulur. Belgesel içerisinde canlandırma ve dolayısıyla oyuncu gereksinimi varsa, senaryoya uygun oyuncu araştırması yapılır (Cinsiyet, yaş, boy, kilo, dış görünüm vb). Oyuncular fotoğraflanarak bir sonraki toplantıda yönetmenin onayına sunulur. Senaryoya uygun çekim planlaması yapılır. Tamamlanan senaryo, oyunculara (varsa) ve çekim ekibine gönderilir. Seslendirme gereksinimi varsa, Seslendirme Şubesi ile iletişime geçilir. Seslendirme yapılacak metinler, redakte ettirilip Seslendirme Şubesi ne gönderilir. 3-D/Animasyon gereksinimi varsa, bununla ilgili çalışmalar yapmak üzere 3D/Animasyon yapacak birim ile iletişime geçilir, senaryo ilgili kişilere gönderilir. Makyaj, kostüm, dekor gereksinimleri çekimin en az üç gün öncesinden giderilmiş olmalıdır. Çekime gidilecek araç, çekimin en az üç gün öncesinden belirlenmiş olmalıdır. c.) Çekim Aşaması:

7 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 7 / 14 Çekim günü, çekim ekibi, çekimin başlamasından dört saat önce, çekimin yapılacağı mekânda hazır bulunup, mekânın tasarlanmasından ve setin kurulmasından sorumludur. Çekim öncesinde yapılan toplantıda belirlenen ekipmanlar, teknik sorumlunun onayı alınarak kullanılır. Çekim sırasında, çekimde görevli olan tüm personel, proje toplantısında tanımlanmış görevini (proje içeriğine göre değişkenlik gösterebilir) yerine getirmekle sorumludur. Video çekimi gerçekleştirildikten sonra tüm ekipman, görevli tüm personel tarafından zarar görmeden kaldırılır ve araca yüklenir. Görüntülerin mevcut olduğu kartlar, projenin kurgusunu yapacak personele teslim edilir. d.) Çekim Sonrası Aşaması (Post Prodüksiyon) Çekilen görüntüler dijital ortama aktarılır ve aktarıldıktan en geç bir gün sonra kurgu/montaj aşaması başlar. Kurgu aşamasında; kurgu operatörü, yönetmen, görüntü yönetmeni ve yönetmenin belirlediği bir personel ile birlikte görev alır. Kurgulanan görüntüye istenen efektler, müzikleri, animasyonlar, sesler varsa eklenir ve projenin çıkışı alınır. Alınan çıkışın süresi, görüntünün boyutuna ve uzunluğuna göre değişkenlik gösterebilir. İstenilen formatta çıkışı alınan video ilgili birime teslim edilir. Video içerisinde istenilen düzeltmeler varsa, en kısa zamanda tamamlanır. Tamamlanan video arşivlenerek proje tamamlanır. 3. Kurmaca Videolar: Ses ve Görüntü Hizmetlerinde Senaryolu Hizmetler Süreci, AUZEF tarafından istenilen konulu/kurmaca videoları hazırlamakla yükümlüdür. a.) Senaryo/Fikir Aşaması:

8 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 8 / 14 Senaryolu Hizmetlerde süreç, redakte edilmiş içerik üzerinden, içeriği hazırlayan birim ile yapılan toplantı ile başlar. Toplantıda ilgili içerik üzerinden çekilebilecek kurmaca videolar belirlenir. Belirlenen videolar için senaryo çalışmaları başlar. Senaryo için araştırma yapılması gerekiyorsa, yapılacak araştırmalar ve bu araştırmalarda kimlerin görevli olacağı yönetmen tarafından belirlenir. b.) Planlama/Hazırlık Aşaması: Videonun üretim aşamasında görev alacak personel, yönetmen tarafından belirlenir. Yönetmen ile çekim ekibi, projeye başlamadan önce bir proje toplantısı yapar. Araştırmalara paralel olarak röportaj gereksinimi varsa, röportajı yapılması düşünülen uzman kişiler ya da oyuncular listelenir. Yönetmen yardımcısı, uzman kişiler ile iletişime geçerek randevu almakla sorumludur. Proje toplantısında çekimde görev alacak tüm personele yönetmen tarafından görev dağılımları yapılır. Yapılacak olan çekimde kullanılacak tüm ekipmanlar belirlenir. Senaryoya uygun gereksinimler listesi hazırlanır. Senaryoya uygun çekim mekânı araştırması yapılır. Bulunan mekânlar fotoğraflanarak bir sonraki toplantıda yönetmenin onayına sunulur. Senaryoya uygun oyuncu araştırması yapılır (Cinsiyet, yaş, boy, kilo, dış görünüm vb). Oyuncular fotoğraflanarak bir sonraki toplantıda yönetmenin onayına sunulur. Senaryoya uygun çekim planlaması yapılır. Tamamlanan senaryo, oyunculara (varsa) ve çekim ekibine gönderilir.

9 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 9 / 14 Seslendirme gereksinimi varsa, Seslendirme Şubesi ile iletişime geçilir. Seslendirme yapılacak metinler, redakte ettirilip Seslendirme Şubesi ne gönderilir. 3-D/Animasyon gereksinimi varsa, bununla ilgili çalışmalar yapmak üzere 3D/Animasyon yapacak birim ile iletişime geçilir, senaryo ilgili kişilere gönderilir. Makyaj, kostüm, dekor gereksinimleri çekimin en az üç gün öncesinden giderilmiş olmalıdır. Çekime gidilecek araç, çekimin en az üç gün öncesinden belirlenmiş olmalıdır. c.) Çekim Aşaması: Çekim günü, çekim ekibi, çekimin başlamasından dört saat önce, çekimin yapılacağı mekânda hazır bulunup, mekânın tasarlanmasından ve setin kurulmasından sorumludur. Çekim öncesinde yapılan toplantıda belirlenen ekipmanlar, teknik sorumlunun onayı alınarak kullanılır. Çekim sırasında, çekimde görevli olan tüm personel, proje toplantısında tanımlanmış görevini (proje içeriğine göre değişkenlik gösterebilir) yerine getirmekle sorumludur. Video çekimi gerçekleştirildikten sonra tüm ekipman, görevli tüm personel tarafından zarar görmeden kaldırılır ve araca yüklenir. Görüntülerin mevcut olduğu kartlar, projenin kurgusunu yapacak personele teslim edilir. d.) Çekim Sonrası Aşaması (Post Prodüksiyon) Çekilen görüntüler dijital ortama aktarılır ve aktarıldıktan en geç bir gün sonra kurgu/montaj aşaması başlar. Kurgu aşamasında; kurgu operatörü, yönetmen, görüntü yönetmeni ve yönetmenin belirlediği bir personel ile birlikte görev alır.

10 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 10 / 14 Kurgulanan görüntüye istenen efektler, müzikleri, animasyonlar, sesler varsa eklenir ve projenin çıkışı alınır. Alınan çıkışın süresi, görüntünün boyutuna ve uzunluğuna göre değişkenlik gösterebilir. İstenilen formatta çıkışı alınan video ilgili birime teslim edilir. Video içerisinde istenilen düzeltmeler varsa, en kısa zamanda tamamlanır. Tamamlanan video arşivlenerek proje tamamlanır. 4. Animasyon 3D Videolar: Ses ve Görüntü Hizmetlerinde Senaryolu Hizmetler Süreci, AUZEF tarafından istenilen animasyon ve 3D videoları hazırlamakla yükümlüdür. a.) Senaryo/Fikir Aşaması: Senaryolu Hizmetlerde süreç, redakte edilmiş ilgili içerik üzerinden yapılan toplantı ile başlar. Toplantıda animasyon 3D yapılması istenen dersin ilgili konuları belirlenir. Belirlenen konular için senaryo çalışmaları başlar. Senaryo, Senaryolu Hizmetler Birimi ya da hizmeti isteyen birim tarafından yazılır ve senaryoyu yazan birim senaryonun redakte edilmesinden sorumludur. Senaryo için araştırma yapılması gerekiyorsa, yapılacak araştırmalar ve bu araştırmalarda kimlerin görevli olacağı yönetmen tarafından belirlenir. b.) Planlama/Hazırlık Aşaması: Videonun üretim aşamasında görev alacak personel, yönetmen tarafından belirlenir. Yönetmen ile görevli personel, projeye başlamadan önce bir proje toplantısı yapar. Senaryonun sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için storyboard çalışması yapılır. Modellemeler canlı cansız varlıklara göre değişkenlik gösterdiğinden istenilen

11 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 11 / 14 animasyona göre teknik belirlenir. Yapılacak olan animasyon 3D de kullanılacak tüm ekipmanlar belirlenir. Senaryoya uygun gereksinimler listesi hazırlanır. Referans imgeler elde edilir, kaplamalar araştırılır. Yapılacak modellemenin gerçekçi olması içi varlıkların hareketleri, gölegeleri, duruşları vb belirlenir. Seslendirme gereksinimi varsa, Seslendirme Şubesi ile iletişime geçilir. Seslendirme yapılacak metinler, redakte ettirilip Seslendirme Şubesi ne gönderilir. c.) Yapım Aşaması: Kurgu aşamasında; kurgu operatörü, yönetmen, görüntü yönetmeni ve yönetmenin belirlediği bir personel ile birlikte görev alır. İstenilen şekiller çizilir ve modellenir. Çizimin kaplaması ve dokusu oluşturulur. İsteniyorsa çizime hareket verilir. Sahneye ışık ve kamera hareketi eklenir. İsteniyorsa efekt, müzik, ses vb eklenir. Çıkış alma seçenekleri belirlenir. Kurgulanan görüntüye istenen efektler, müzikleri, animasyonlar, sesler varsa eklenir ve projenin çıkışı alınır. Alınan çıkışın süresi, görüntünün boyutuna ve uzunluğuna göre değişkenlik gösterebilir. İstenilen formatta çıkışı alınan animasyon 3D ilgili birime teslim edilir. Video içerisinde istenilen düzeltmeler varsa, en kısa zamanda tamamlanır. Tamamlanan animasyon 3D arşivlenerek proje tamamlanır. 5. Reklam Tanıtım Filmleri: a.) Senaryo/Fikir Aşaması:

12 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 12 / 14 Senaryolu Hizmetlerde, reklam tanıtım filmi hazırlama süreci, redakte edilmiş ilgili içerik üzerinden yapılan toplantı ile başlar. Toplantıda reklam tanıtım filmi yapılması istenen dersin ilgili konuları belirlenir. Belirlenen konular için senaryo çalışmaları başlar. Senaryo, Senaryolu Hizmetler Birimi ya da hizmeti isteyen birim tarafından yazılır ve senaryoyu yazan birim senaryonun redakte edilmesinden sorumludur. Senaryo için araştırma yapılması gerekiyorsa, yapılacak araştırmalar ve bu araştırmalarda kimlerin görevli olacağı yönetmen tarafından belirlenir. b.) Planlama/Hazırlık Aşaması: Videonun üretim aşamasında görev alacak personel, yönetmen tarafından belirlenir. Yönetmen ile görevli personel, projeye başlamadan önce bir proje toplantısı yapar. Yapılacak olan çekimlerde kullanılacak tüm ekipmanlar belirlenir. Senaryoya uygun gereksinimler listesi hazırlanır. Senaryoya uygun mekan araştırması yapılır. Bulunan mekânlar fotoğraflanarak bir sonraki toplantıda yönetmenin onayına sunulur. Oyuncu gereksinimi varsa, senaryoya uygun oyuncu araştırması yapılır (Cinsiyet, yaş, boy, kilo, dış görünüm vb). Oyuncular fotoğraflanarak bir sonraki toplantıda yönetmenin onayına sunulur. Senaryoya uygun çekim planlaması yapılır. Senaryonun sorunsuz bir şekilde çekilmesi için storyboard çalışması yapılır. Tamamlanan senaryo, oyunculara ve çekim ekibine gönderilir. Seslendirme gereksinimi varsa, Seslendirme Şubesi ile iletişime geçilir. Seslendirme yapılacak metinler, redakte ettirilip Seslendirme Şubesi ne gönderilir.

13 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 13 / 14 3-D/Animasyon gereksinimi varsa, bununla ilgili çalışmalar yapmak üzere 3D/Animasyon yapacak birim ile iletişime geçilir, senaryo ilgili kişilere gönderilir. Makyaj, kostüm, dekor gereksinimleri çekimin en az üç gün öncesinden giderilmiş olmalıdır. Çekime gidilecek araç, çekimin en az üç gün öncesinden belirlenmiş olmalıdır. c.) Çekim Aşaması: Çekim günü, çekim ekibi, çekimin başlamasından dört saat önce, çekimin yapılacağı mekânda hazır bulunup, mekânın tasarlanmasından ve setin kurulmasından sorumludur. Çekim öncesinde yapılan toplantıda belirlenen ekipmanlar, teknik sorumlunun onayı alınarak kullanılır. Çekim sırasında, çekimde görevli olan tüm personel, proje toplantısında tanımlanmış görevini (proje içeriğine göre değişkenlik gösterebilir) yerine getirmekle sorumludur. Video çekimi gerçekleştirildikten sonra tüm ekipman, görevli tüm personel tarafından zarar görmeden kaldırılır ve araca yüklenir. Görüntülerin mevcut olduğu kartlar, projenin kurgusunu yapacak personele teslim edilir. d.) Çekim Sonrası Aşaması (Post Prodüksiyon) Çekilen görüntüler dijital ortama aktarılır ve aktarıldıktan en geç bir gün sonra kurgu/montaj aşaması başlar. Kurgu aşamasında; kurgu operatörü, yönetmen, görüntü yönetmeni ve yönetmenin belirlediği bir personel ile birlikte görev alır. Kurgulanan görüntüye istenen efektler, müzikleri, animasyonlar, sesler varsa eklenir

14 Dök. No: AUZEF-SS Yayın Tarihi: Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 14 / 14 ve projenin çıkışı alınır. Alınan çıkışın süresi, görüntünün boyutuna ve uzunluğuna göre değişkenlik gösterebilir. İstenilen formatta çıkışı alınan video ilgili birime teslim edilir. Video içerisinde istenilen düzeltmeler varsa, en kısa zamanda tamamlanır. Tamamlanan video arşivlenerek proje tamamlanır.

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Seslendirme Hizmetleri Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Seslendirme Hizmetleri Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.6.-03 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 9 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 2 4. Tanımlar... 2 5. Standartların Detayları... 2 Dök. No: AUZEF-SS-2.6.-03

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Ses ve Görüntü Hizmetleri Arşivleme Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Ses ve Görüntü Hizmetleri Arşivleme Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.6.-06 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 5 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 2 4. Tanımlar... 2 5. Standartların Detayları... 2 Dök. No: AUZEF-SS-2.6.-06

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Senaryosuz Hizmetler Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Senaryosuz Hizmetler Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.6.-05 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 5 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 2 4. Tanımlar... 2 5. Standartların Detayları... 2 Dök. No: AUZEF-SS-2.6.-05

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ AUZEF Hizmet İçi Eğitim Organizasyonları Standartı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ AUZEF Hizmet İçi Eğitim Organizasyonları Standartı Dök. No: AUZEF-SS-3.1-09 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:02 Rev Tarihi: 21.10.2014 Sayfa 1 / 9 İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR\KISALTMALAR... 3 5. ilgili dokümanlar...

Detaylı

BİTİRME PROJESİ UYGULAMA ESASLARI

BİTİRME PROJESİ UYGULAMA ESASLARI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ UYGULAMA ESASLARI (Mart 2016 Tarihinden İtibaren Geçerlidir) KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO TELEVİZYON

Detaylı

AUZEF Programları Faz 1 Ders Materyalleri Kısa Tanımlar Standardı

AUZEF Programları Faz 1 Ders Materyalleri Kısa Tanımlar Standardı Rev.No:00 Rev. Tarihi: Sayfa:1/10 İçindekiler Tablosu 1. AMAÇ... 2 2. KAPSAM... 2 3. SORUMLULAR... 2 4. TANIMLAR... 2 5. STANDARDIN DETAYLARI... 2 5.1. Ders Kitabı... 3 5.2. Ders Sunusu... 6 5.3. Ders

Detaylı

Belgesel Film Yapımı (SGT 431) Ders Detayları

Belgesel Film Yapımı (SGT 431) Ders Detayları Belgesel Film Yapımı (SGT 431) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Belgesel Film Yapımı SGT 431 Her İkisi 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin

Detaylı

Seçmeli () Ders Detayları

Seçmeli () Ders Detayları Seçmeli () Ders Detayları Ders AdıDers Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Seçmeli Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi Ders Verilme Şekli

Detaylı

İÜ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ. Süreç İyileştirme Standardı

İÜ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ. Süreç İyileştirme Standardı Dök. No: AUZEF-SS-1.2-11 Yayın Tarihi:30.12.2015 Rev No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 12 1. AMAÇ İÜ AUZEF süreçlerinin kalite, verimlik ve etkinliğini arttırmak için yapılan sürekli iyileştirme çalışmalarında

Detaylı

HAYAT, GÖLGE OYUNU İÇİNDE BULMAKTIR GÜNEŞ İ...

HAYAT, GÖLGE OYUNU İÇİNDE BULMAKTIR GÜNEŞ İ... HAYAT, GÖLGE OYUNU İÇİNDE BULMAKTIR GÜNEŞ İ... MERHABA Ankara nın merkezinde yenilikçi, profesyonel genç bir ekip ve donanımla, TV ve prodüksiyon stüdyolarımızı, eğitim, konferans, seminer salonlarımızı,

Detaylı

>> PROJE ADI PROFESYONEL KONSEPT DANS GÖSTERİSİ

>> PROJE ADI PROFESYONEL KONSEPT DANS GÖSTERİSİ >> PROJE ADI PROFESYONEL KONSEPT DANS GÖSTERİSİ >> PROJE AMACI Kurumun, genel hedefleri, tarihi, değerleri ya da kurumsal iletişim stratejisi ışığında o toplantıya ya da o döneme ait mesajları hedefleri

Detaylı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Radyo-Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Radyo-Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı 11 Yılı Müfredatı Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 1 U : 5 : 97 : T+U : 17 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 11E YABANCI DİL I 1119 11T 1111 TÜRK DİLİ I 11T ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Kullanıcı Deneyimi ve Kullanılabilirlik Değerlendirmesi Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Kullanıcı Deneyimi ve Kullanılabilirlik Değerlendirmesi Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.4-07 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00Rev Tarihi:Sayfa 1 / 6 1. AMAÇ... 2 2. KAPSAM... 2 3. SORUMLULAR... 2 4. TANIMLAR... 2 5. STANDARIN DETAYLARI... 2 Dök. No: AUZEF-SS-2.4-07 Yayın

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Süreci Yapısı, Kapsamı ve Sorumlulukları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Süreci Yapısı, Kapsamı ve Sorumlulukları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-01 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 6 İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 2 4. Tanımlar... 2 5. DETAYLAR... 2 5.1 Öğrenci İşleri Ana Basamakları

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-10 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR... 3 5. AUZEF Tanıtım Faaliyetlerin Standartları... 3 5.1.

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No:

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No: 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, İç Kontrol Sistemi içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması, yayını, sürdürülmesi, güncelleştirilmesi ve dağıtım esasları için yöntem ve sorumlulukları belirlemektir.

Detaylı

İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Radyo - Televizyon ve Sinema B)

İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Radyo - Televizyon ve Sinema B) 11 Yılı Müfredatı ( B) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 1 U : 5 : 97 : T+U : YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 8111 6 TÜRK DİLİ I 811 6 ATATÜRK İLK.VE İNKILAP TARİHİ I

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilişim Hizmetleri Organizasyonu Standartları

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilişim Hizmetleri Organizasyonu Standartları Dök. No: AUZEF-SS-2.5-02 Yayın Tarihi: 30.06.2014 Rev.No: 00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 9 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 2 4. Tanımlar... 2 5. Standartların Detayları... 2 5.1. Koordinasyon...

Detaylı

herkesin bir reklamı olmalı

herkesin bir reklamı olmalı bilgi@herkesinreklami.com www.herkesinreklami.com herkesin bir reklamı olmalı herkesin bir reklamı olmalı Günümüzde reklam ve tanıtım gibi faaliyetlerin öneminin herkes farkında. Ancak çok zaman bu işler

Detaylı

KÜTÜPHANE ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ANALİZİ

KÜTÜPHANE ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ANALİZİ KÜTÜPHANE ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ANALİZİ 1. İDARİ HİZMETLER : 1.1 Yazışmalar : Rektörlük, Dekanlık, Bölüm Başkanlıkları ve diğer kurumlarla yazışma ve iletişimle ilgili işlerin yapılması sürecidir. 1.1.1. Gelen

Detaylı

KÜTÜPHANE ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI

KÜTÜPHANE ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI KÜTÜPHANE ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI 1. İDARİ HİZMETLER 1.1. Yazışmalar 1.1.1. Gelen evrak Dekanlık Kütüphane Şefi Kütüphane Personeli İlgili yazı e-beyas üzerinden Dekanlık tarafından Kütüphaneye havale

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Stajlar Organizasyon ve Takip Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Stajlar Organizasyon ve Takip Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-07 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 5 İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 2 4. Tanımlar... 2 5. DETAYLAR... 3 5.1 Staj öncesi ve sonrasında

Detaylı

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ FESTİVAL; Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye ve dünya sinemasının

Detaylı

52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ FESTİVAL; Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye ve dünya sinemasının

Detaylı

Ali YAŞAR. Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku Bakımından. Televizyon Reklamlarının Hukukî Niteliği ve Televizyon Reklamları Üzerinde Hak Sahipliği

Ali YAŞAR. Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku Bakımından. Televizyon Reklamlarının Hukukî Niteliği ve Televizyon Reklamları Üzerinde Hak Sahipliği Ali YAŞAR Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku Bakımından Televizyon Reklamlarının Hukukî Niteliği ve Televizyon Reklamları Üzerinde Hak Sahipliği İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii İÇİNDEKİLER...ix KISALTMALAR... xvii

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN HALKLA İLİŞKİLER VE MUHTARLIKLAR DAİRESİ TANITIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam

Detaylı

Seçmeli () Ders Detayları

Seçmeli () Ders Detayları Seçmeli () Ders Detayları Ders AdıDers Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Seçmeli Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi Ders Verilme Şekli

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Televizyonda yapım ve uygulamalara giriş Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

İyi olması yetmez, mükemmel olmalıdır!

İyi olması yetmez, mükemmel olmalıdır! İyi olması yetmez, mükemmel olmalıdır! www.alihankutlu.com Dış Çekim / Gelin Damat Save The Date / Trash Day Trash The Dress / Nişan Fotoğraf 1 Saat Tek mekanda 1 saatlik fotoğraf çekimi 20 adet düzenlenmiş

Detaylı

Kesintisizlik. Her sinema filmi bir çekim planına dayanmalıdır. Notlar İskelet plan Storyboard Çekim senaryosu

Kesintisizlik. Her sinema filmi bir çekim planına dayanmalıdır. Notlar İskelet plan Storyboard Çekim senaryosu Kesintisizlik Her sinema filmi bir çekim planına dayanmalıdır. Notlar İskelet plan Storyboard Çekim senaryosu Sinema filmleri bir yanılsama yaratır ve sürdürürler. Seyircilerin dikkati ya da ilgisi bozulduğu

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 31

ÖĞRENME FAALİYETİ 31 ÖĞRENME FAALİYETİ 31 GÖRSEL İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA ALANI (RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA) AMAÇ Bu faaliyet sonucunda görsel - işitsel teknikler ve medya yapımcılığı alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz.

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Ölçme Değerlendirme Süreci Yapısı, Kapsam ve Sorumlulukları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Ölçme Değerlendirme Süreci Yapısı, Kapsam ve Sorumlulukları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.3. 01 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 5 1. AMAÇ... 2 2. KAPSAM... 2 3. SORUMLULAR... 2 4. TANIMLAR... 2 5. STANDARDIN DETAYI... 2 5.1. Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ FILM 101- Sinema Dili I (2-2-3) 6: Ders, sinema sanatının kendine özgü anlatım tekniklerini incelemektedir. Bunun için sinema dilini oluşturan kamera, ışık, ses, kurgu, renk, müzik,

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN HALKLA İLİŞKİLER VE MUHTARLIKLAR DAİRESİ TANITIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No. 11.09.2012 Özel Firma Arıza Bildirim ve Davet Formu prosedür 01 içinde tanımlandı.

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No. 11.09.2012 Özel Firma Arıza Bildirim ve Davet Formu prosedür 01 içinde tanımlandı. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 11.09.2012 Özel Firma Arıza Bildirim ve Davet Formu prosedür 01 içinde tanımlandı. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yusuf Ertürk, Tesis Yönetimi ve

Detaylı

BARIŞ TATİL SİTESİ DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

BARIŞ TATİL SİTESİ DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/7 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.11.2014 İlk Yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yönetim Faaliyetlerinde ve KYS Kalite Yönetim Sisteminde kullanılan dokümanların hazırlanması,

Detaylı

51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU

51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU 51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU El yazısı ile mavi mürekkepli kalemle her sayfası imzalanarak doldurulmalıdır. Bu formu dolduran katılımcıların,

Detaylı

TEPDAD Çalışma Yönetmeliği

TEPDAD Çalışma Yönetmeliği TEPDAD Çalışma Yönetmeliği sürüm. 1.1. 2010 (19.12. 2010 tarihli TEPDAD Genel Kurulu nda kabul edilmiştir) MADDE 1- Dayanak ve Amaç Bu yönetmelik, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon

Detaylı

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ Konusu İstanbul da Yazılım, Bilgisayar ve Video Oyunları Sektörü Durum Analizi ve Sektörün Geleceği Gerekçesi 2014-2023 İstanbul Bölge Planı nın ekonomik gelişme ekseni küresel

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME DÖKÜMANTASYONU. BCO 623 Mehmet Han ALGEN

OYUN GELİŞTİRME DÖKÜMANTASYONU. BCO 623 Mehmet Han ALGEN OYUN GELİŞTİRME DÖKÜMANTASYONU BCO 623 Mehmet Han ALGEN GENEL BAKIŞ Oyun geliştirme dökümantasyonu oyun geliştiricisinin kendisini iyi bir şekilde ifade edebilmesini sağlar. Fakat az kişiden oluşan takımlarda

Detaylı

Seyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok.

Seyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok. eyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok. 14 Ekim 2004 de yönetmen eyfi Teoman ile Yamaç Okur un moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Teoman ın ilk

Detaylı

Windows Live Movie Maker

Windows Live Movie Maker Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler yapabilir, müzik dosyaları ekleyebilir, mikrofon

Detaylı

Kostüm Ve Aksesuarlar ÖĞR. GÖR. ÖZLEM BAĞCI

Kostüm Ve Aksesuarlar ÖĞR. GÖR. ÖZLEM BAĞCI Kostüm Ve Aksesuarlar ÖĞR. GÖR. ÖZLEM BAĞCI Tanım Kostüm, insanların rahatlamalarını sağlamak, eğlendirmek, canlandıracağı karaktere bürünmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan ve daha çok gösterilerde

Detaylı

farkımız, bakış açımız.

farkımız, bakış açımız. farkımız, bakış açımız. ÜRÜN FOTOĞRAFLAMA ÜRÜN FOTOĞRAFLAMA Ürün çekiminde firmanıza gelerek veya stüdyomuzda, uzman kadromuz ile ürünlerinize en doğru fon ve format ile ayrı bir boyut katarak detaylı

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Kayıt ve Kayıtlı Öğrenci Takibi ve Analiz Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Kayıt ve Kayıtlı Öğrenci Takibi ve Analiz Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-03 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 6 İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 2 3.1 Personel. 2 3.2 Kayıt ve Kayıtlı Öğrencileri Takip şube

Detaylı

GalataMOON Neler Yapar?

GalataMOON Neler Yapar? GalataMOON 2011 yılında farklı bir isimle faaliyete başlayan firmamız, 2014 yılından itibaren yeni bir yapılanmaya girerek GalataMOON ismiyle, hizmet vermeye başlamıştır. Uzun yıllar televizyon, yapım

Detaylı

4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ

4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ BAJAR KÜLTÜR SANAT DANIŞMANLIĞI 4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ İNCİ KEFALİ (DAREKH) SİNEMA ÖDÜLLERİ UZUN METRAJ SİNEMA FİLMİ VE BELGESEL FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU 2015 4. MÎHRÎCANA FÎLMAN A

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Grafik Tasarım Standartı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Grafik Tasarım Standartı Dök. No: AUZEF-SS-2.4-09 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 10 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 2 4. Tanımlar... 2 5. Standartların Detayları... 2 Dök. No: AUZEF-SS-2.4-09

Detaylı

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ:Bu prosedürün amacı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 'nün Kalite Yönetim Sistemi kapsamındaki dokümanların hazırlanması, kontrol edilmesi, onaylanması, yayımlanması, dağıtımı, gözden geçirilmesi,

Detaylı

Marka ve Web Kuruluşlarımız

Marka ve Web Kuruluşlarımız Marka ve Web Kuruluşlarımız www.aktivite.com.tr www.piknikcim.com www.biyografilm.com www.danscilar.com.tr www.kinapaketi.com www.sesisikdj.com www.gizliparti.com.tr www.animator.com.tr www.e-lencelik.com

Detaylı

Tasarım Aşaması. Eksiksiz Fonksiyonel Tanımlamalar

Tasarım Aşaması. Eksiksiz Fonksiyonel Tanımlamalar Tasarım Aşaması Bu aşama üretici ve alıcının niyet mektubu ya da geliştirme anlaşmasını imzalamaları ile başlar. Tasarım son tasarım planı, son bütçe ve taraflar arasındaki kesin anlaşmaya dayanan kati

Detaylı

MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞINA BAĞLI BİRİMLERDE FOTOĞRAF ÇEKME VE GÖRÜNTÜ ALMA YÖNETMELİĞİ

MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞINA BAĞLI BİRİMLERDE FOTOĞRAF ÇEKME VE GÖRÜNTÜ ALMA YÖNETMELİĞİ MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞINA BAĞLI BİRİMLERDE FOTOĞRAF ÇEKME VE GÖRÜNTÜ ALMA YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 13/05/2009 Karar : 48 Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 10/03/2010 Karar : 66

Detaylı

Görüntü ve Ses İşleme (SGT 424) Ders Detayları

Görüntü ve Ses İşleme (SGT 424) Ders Detayları Görüntü ve Ses İşleme (SGT 424) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Görüntü ve Ses İşleme SGT 424 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

SINAV UYGULAMA FAALİYETİ

SINAV UYGULAMA FAALİYETİ 1.0 AMAÇ Belgelendirme yöntemleri için ilgili teorik ve performans sınav soruları, senaryoları, sınav genel kuralları, sınav materyalleri ve sınav uygulama faaliyetlerini açıklamaktır. 2.0 KAPSAM Belgelendirme

Detaylı

Ders: Görsel senaryo taslağının önemi

Ders: Görsel senaryo taslağının önemi Ders: Görsel senaryo taslağının önemi İletişim, harika bir prodüksiyonun anahtarıdır. Fikirlerinizi görselleştirmek için görsel senaryo taslakları kullanın ve etkili bir çekim planlayın. Çizilecek içerik

Detaylı

ÇANAKKALE SAVAŞLARI GELİBOLU TARİHİ ALANINDA TARİHİ ALAN BAŞKANLIĞINA TAHSİSLİ YERLERDE ÇEKİM YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE

ÇANAKKALE SAVAŞLARI GELİBOLU TARİHİ ALANINDA TARİHİ ALAN BAŞKANLIĞINA TAHSİSLİ YERLERDE ÇEKİM YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE ÇANAKKALE SAVAŞLARI GELİBOLU TARİHİ ALANINDA TARİHİ ALAN BAŞKANLIĞINA TAHSİSLİ YERLERDE ÇEKİM YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, 6546 sayılı Kanun gereğince Çanakkale Savaşları

Detaylı

Sponsorluk Dosyası 1

Sponsorluk Dosyası 1 Sponsorluk Dosyası 1 www.tuad.org.tr I www.arastirmazirvesi.com 2 ARAŞTIRMA ZİRVESİ Geçmiş Araştırma Zirvelerine Sponsor Olan Bazı Araştırmaverenler 3 ARAŞTIRMA ZİRVESİ 4 ARAŞTIRMA ZİRVESİ 5 ARAŞTIRMA

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Gazi Üniversitesi Sağlık

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Radyo program uygulamaları Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

OMÜ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ RADYO TELEVĠZYON VE SĠNEMA BÖLÜMÜEĞĠTĠM PLANI

OMÜ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ RADYO TELEVĠZYON VE SĠNEMA BÖLÜMÜEĞĠTĠM PLANI OMÜ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ RADYO TELEVĠZYON VE SĠNEMA BÖLÜMÜEĞĠTĠM PLANI I.YARIYIL TDĠ101 Türk Dili-I 2 0 2 Z 2 ATĠ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I 2 0 2 Z 2 YDĠ101 Yabancı Dil-I 2 0 2 Z 2 RTS101 İletişim

Detaylı

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Adem Aköl Sinan Özyavaş Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO-TV VE SİNEMA BÖLÜMÜ

EGE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO-TV VE SİNEMA BÖLÜMÜ EGE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO-TV VE SİNEMA BÖLÜMÜ MEDYA PROJELERİ UYGULAMA ESASLARI KILAVUZU İZMİR 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ 1. MEDYA PROJESİ UYGULAMA ESASLARI 2. MEDYA PROJESİ TEZ YAZIMI 3. MEDYA

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 2014 YILI YURTDIŞI REKLAM KAMPANYASI TEKNİK ŞARTNAME

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 2014 YILI YURTDIŞI REKLAM KAMPANYASI TEKNİK ŞARTNAME T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 2014 YILI YURTDIŞI REKLAM KAMPANYASI TEKNİK ŞARTNAME I. İŞİN KAPSAMI Toplam tutarı (ajans komisyonları, üretim gideri ve her türlü vergi dahil) 50.000.000 $ (Elli Milyon

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO-TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO-TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL BES - 105 Beden Eğitimi ve Spor 0 2 0 GZT - 105 Yazılı ve Sözlü Anlatım 2 2 3 HİL - 111 Sosyal Bilimlere Giriş 3 0 3 İNG-101 / RUS-101 İngilizce I/Rusça I 2 4 4 RTS - 103 Temel

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ BİLGİ DİREN GÜNEŞ. 2007 Kırmızı Balık/ Kurmaca/ Kısa Film. 2008 Ağla/Yanım/ Belgesel Film. 2009 İstanbul u Dinliyorum/ Belgesel Film

ÖZGEÇMİŞ BİLGİ DİREN GÜNEŞ. 2007 Kırmızı Balık/ Kurmaca/ Kısa Film. 2008 Ağla/Yanım/ Belgesel Film. 2009 İstanbul u Dinliyorum/ Belgesel Film ÖZGEÇMİŞ BİLGİ DİREN GÜNEŞ EĞİTİM Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim Tasarımı İstanbul Kültür Üniversitesi 2011 Yüksek Lisans İletişim Tasarımı İstanbul Kültür Üniversitesi 2014 (Tez Aşamasında)

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ AUZEF Program ve Derslerinde Öğretim Elemanları Görevlendirme ve Performans Standartları

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ AUZEF Program ve Derslerinde Öğretim Elemanları Görevlendirme ve Performans Standartları Dök. No: AUZEF-SF-2.2-06 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 24 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 3 4. Tanımlar... 3 5. Öğretim Elemanlarının Görev Alabileceği Pozisyonlar

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI SANAT VE TASARIM SİNEMATOGRAFİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI SANAT VE TASARIM SİNEMATOGRAFİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI SANAT VE TASARIM SİNEMATOGRAFİ Ankara, 2013 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri kazandırmaya

Detaylı

PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ (PCM) Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi NİSAN 2015

PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ (PCM) Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi NİSAN 2015 PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ (PCM) Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi NİSAN 2015 PROJE NEDİR? Zaman, Kaynak, Amaç Belirli bir zaman aralığı içinde, mevcut kaynakları kullanarak, önceden tanımlanan hedef

Detaylı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı. T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI SİNEMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı. T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI SİNEMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI SİNEMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Adı 1 Altyazılı Film Satın Alımı (Yurtiçi ve yurtdışı kültürel ve sanatsal faaliyetlerde gösterilmek üzere) 1) Başvuru

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi nde Kalite Yönetim Sistemi (KYS) içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, kodlanması, onaylanması, yayınlanması ve dağıtılması,

Detaylı

Kurumsal Kimlik. Web Sitesi Tasarımı & Kodlaması. Reklam Tanıtım Ürünleri. Dijital Medya. Stand Tanıtım Ürünleri. Prodüksiyon.

Kurumsal Kimlik. Web Sitesi Tasarımı & Kodlaması. Reklam Tanıtım Ürünleri. Dijital Medya. Stand Tanıtım Ürünleri. Prodüksiyon. Biz küçücük ama sıcacık bir ekibiz. İşimizi Tutkuyla yapar ve en iyi sonucu almak için çabalarız. Müşterilerimize verdiğimiz değer başta olmak üzere, birbirimize ve işimize aşkla bağlı oluşumuz, bizi yukarıya

Detaylı

SINAV KOMİSYONU VE UYGULAMA FAALİYETİ

SINAV KOMİSYONU VE UYGULAMA FAALİYETİ 1.0 AMAÇ Belgelendirme yöntemleri için ilgili teorik ve performans sınav soruları, senaryoları, sınav genel kuralları, sınav materyalleri ve sınav uygulama faaliyetlerini açıklamaktır. 2.0 KAPSAM Belgelendirme

Detaylı

DOKÜMAN KONTROL PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KONTROL PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu prosedürün amacı, Turgut Özal Tıp Merkezinde kurulu olan Yönetim Sistemlerinin standartlarında yer alan şartlarla ilgili tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması, yayını,

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞARTNAME HAZIRLAMA PROSEDÜRÜ PR24/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞARTNAME HAZIRLAMA PROSEDÜRÜ PR24/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR24/KYB Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığının ihtiyacı

Detaylı

GRAFİK VE FOTOĞRAF / STORYBOARD

GRAFİK VE FOTOĞRAF / STORYBOARD Dersin adı GRAFİK VE FOTOĞRAF / STORYBOARD FOTOĞRAF VE GRAFİK Sınıf 11 Konu Süre İLLÜSTRASYONDA / STORYBOARD 40 Dakika Amaçlar Hedef ve Kazanımlar Storyboardın ne olduğunu anlama ve uygulabilecek düzeye

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilişim Hizmetleri Güvenlik ve Gizlilik Formu

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilişim Hizmetleri Güvenlik ve Gizlilik Formu Dök. No: AUZEF-FR-2.5-01 Yayın Tarihi: 30.06.2014 Rev.No: 00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 5 İşbu taahhütname İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Bilişim Hizmetleri (Bundan sonra İÜ AUZEF" olarak

Detaylı

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Amaç Türk Sineması nın gelişmesine ve eserlerinin tanıtılmasına katkı getirmeyi; Yerel halkın, sanatsal etkinlikler

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ İMİM 400 STAJ 3

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ İMİM 400 STAJ 3 FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ İMİM 400 STAJ 3 MESLEKİ UYGULAMA İÇ MİMARLIK BÜRO Adı - Soyadı :.............................. Numarası :..............................

Detaylı

6. Staja Giriş Sınavı

6. Staja Giriş Sınavı 6. Staja Giriş Sınavı Staja Giriş Sınavı için başvurular, her yılın Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında yapılır. Staja Giriş Sınavına, 3568 sayılı Kanunun 4. ve 6. maddesi ile 5/A-a maddesindeki öğrenim

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Listesi-NACE Kodları-J

İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Listesi-NACE Kodları-J www.isvesosyalguvenlik.com Mevzuat Bilgi Kültür - Haber Platformu İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Listesi-NACE Kodları-J İŞYERİ TEHLİKE SINIFLARI LİSTESİ 18 Nisan 2014 Tarihli

Detaylı

HASTANE AFET VE ACİL DURUM PLANLARI (HAP) UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

HASTANE AFET VE ACİL DURUM PLANLARI (HAP) UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 20 Mart 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29301 HASTANE AFET VE ACİL DURUM PLANLARI (HAP) UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

F İ L M İ N Ö Z E T İ

F İ L M İ N Ö Z E T İ F İ L M İ N Ö Z E T İ Son derece dindar ve geleneksel bir ortamda büyüyüp kendisi gibi dindar bir hanımla evli olan Gafur, bir gün sokakta karısını bir sokak kadını kılığında görür. Daha şaşkınlığını üzerinden

Detaylı

KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEM KAYITLARI KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEM KAYITLARI KONTROLÜ PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1 /5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, firmada ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemine (GGYS) göre dokümante edilmiş bir Kalite ve Gıda Güvenlik Sistemi kurmak, bu sistemi uygulamak, tutulacak

Detaylı

4. ULUSLARARASI KAYSERİ ALTIN ÇINAR FİLM FESTİVALİ ULUSAL ANİMASYON FİLM YARIŞMA YÖNETMELİĞİ

4. ULUSLARARASI KAYSERİ ALTIN ÇINAR FİLM FESTİVALİ ULUSAL ANİMASYON FİLM YARIŞMA YÖNETMELİĞİ A) AMAÇ 4. ULUSLARARASI KAYSERİ ALTIN ÇINAR FİLM FESTİVALİ ULUSAL ANİMASYON FİLM YARIŞMA YÖNETMELİĞİ 4. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali çerçevesinde, animasyon filmin önemini vurgulamak

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL VE İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI PROGRAMI

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL VE İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI PROGRAMI MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL VE İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TRD147 TÜRK DİLİ-I I 2 0 0 2 2 Türk dilinin ses ve şekil bilgisi,

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DOKÜMAN LİSTESİ

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DOKÜMAN LİSTESİ Dök. No: AUZEF-FR-1.2-01 Yayın Tarihi:17.07.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 30 KODU DOKÜMAN ADI YAYIN TARİHİ REVİZE NO YÖNETİM SİSTEMLERİ EL KİTABI AUZEF-YSEK Yönetim Sistemleri El Kitabı 30.06.2014

Detaylı

AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ PROGRAMLARINDA ÖĞRETİM ELEMANI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ PROGRAMLARINDA ÖĞRETİM ELEMANI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ PROGRAMLARINDA ÖĞRETİM ELEMANI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge nin amacı; Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi

Detaylı

Laboratuvar Güvenlik Şartları

Laboratuvar Güvenlik Şartları Laboratuvar Güvenlik Şartları Kullanım dışında odanın kapısının kilitli tutulması. (Anahtarın lab sorumlusu ve içerik tasarım süreci süreç sorumlusunda bulunması) Kullanım dışında camların kapalı tutulması.

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde, bilgi ve iletişim teknolojilerine

Detaylı

Film Yapımının Tek Bir Formülü Yok

Film Yapımının Tek Bir Formülü Yok SUZAN HANDE GÜNERİ: Film Yapımının Tek Bir Formülü Yok Suzan Hande Güneri 1978 İzmir doğumlu. 1999 da Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölümü nden mezun oldu. NTV de Montaj Departmanı

Detaylı

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ Dok. Kodu: YÖN.PR.09 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: -Ocak2014 Rev. No: 01 Sayfa No: 1/5 1. AMAÇ: İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve istasyonlardaki ambulanslarda bulunan ölçüm cihazlarının kalibrasyonu

Detaylı

SAĞLIK KURULU ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU

SAĞLIK KURULU ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU ÖZÜRLÜ RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ 2019 - ANK AR A ÖZÜRLÜ RAPORU 1. SUNUM 1.1. Genel Hususlar Özürlü Sağlık Kurulu Raporu adlı formda, özürlü raporu verilmesi için yönlendirilmiş

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Ahi Evran Üniversitesi nde Kalite Yönetim Sistemi (KYS) içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, kodlanması, onaylanması, yayınlanması ve dağıtılması, güncellenmesi ve/veya

Detaylı

SINAV KOMİSYONU VE UYGULAMA FAALİYETİ PROSEDÜRÜ

SINAV KOMİSYONU VE UYGULAMA FAALİYETİ PROSEDÜRÜ 4. UYGULAMALAR 4.1. Sınav Komisyonu 4.1.1. Sınav Komisyonu İşleyişi Sınav komisyonu; personel belgelendirme faaliyetleri kapsamında, ulusal yeterliliklere göre hazırlanan sınav şartnamesine göre ölçme

Detaylı

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir.

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir. Eğitim-Bir-Sen Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması na başvurular 15 Eylül 2015 tarihinde başlayacaktır. Sendikamız

Detaylı

Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı

Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı 1. Yarıyıl Kod Ders Kredi T U L AKTS 1yy TUR101 Türkçe I 2 2 0 0 2 1yy ING101 Genel İngilizce I 3 3 1 0 5 1yy RTT105 Temel Elektronik I 3 3 0

Detaylı

VEYSEL CİHAN HIZAR. Mesleki Deneyim. Öğretim Görevlisi halen İstanbul Kültür Üniversitesi-Sanat ve Tasarım Fakültesi-İletişim Tasarımı Bölümü

VEYSEL CİHAN HIZAR. Mesleki Deneyim. Öğretim Görevlisi halen İstanbul Kültür Üniversitesi-Sanat ve Tasarım Fakültesi-İletişim Tasarımı Bölümü VEYSEL CİHAN HIZAR Mesleki Deneyim Öğretim Görevlisi 2018-halen İstanbul Kültür Üniversitesi-Sanat ve Tasarım Fakültesi-İletişim Tasarımı Bölümü Eğitim Bilgileri Post - Doktora Bütünleşik Doktora Doktora

Detaylı

10:00-10:50 11:00-11:50 12:00-12:50 13:00-13:50 14:00-14:50 15:00-15:50 16:00-16:50

10:00-10:50 11:00-11:50 12:00-12:50 13:00-13:50 14:00-14:50 15:00-15:50 16:00-16:50 Sınıf İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2012-2013 Bahar Dönemi Vize Sınav Takvimi 1 2 3 4 5 6 10:00-10:50 11:00-11:50 12:00-12:50 13:00-13:50 14:00-14:50 15:00-15:50 16:00-16:50 Öğr. Gör. Eren Aytuğ + A323 Öğr. Gör.

Detaylı

SalHA Selçuk İMKB Anadolu Lisesi Haber Ajansı

SalHA Selçuk İMKB Anadolu Lisesi Haber Ajansı SalHA Selçuk İMKB Anadolu Lisesi Haber Ajansı GÖREVLİ ÖĞRENCİLER MERT CAN BARAN SARIGÜZEL Genel Koordinasyon ve Haber İREM GÜL AKDEMİR Haber ve Röportaj OZAN ŞAHİN Fotoğraf FURKAN URUT Bilgi Teknik ve

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilimsel İçerik Takip Sistemi Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilimsel İçerik Takip Sistemi Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.2-07 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 17 1. Amaç... 2 2. Kapsam... 2 3. Sorumlular... 2 4. Tanımlar... 2 5. Standartların Detayları... 2 Ara Yüz... 2 5.1. Programın

Detaylı