Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Maket İhtiyaç Listesi Maketin adı Miktarı Birim Fiyatı Tutarı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Maket İhtiyaç Listesi Maketin adı Miktarı Birim Fiyatı Tutarı"

Transkript

1 Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Maket İhtiyaç Listesi Maketin adı Miktarı Birim Fiyatı Tutarı 1. Kaslı İnsan vücudu maketi 2 adet 2. Kaslı üst ekstremite maketi 2 adet 3. Kaslı alt ekstremite maketi 2 adet 4. El maketi 2 adet 5. Ayak maketi 2 adet 6. Gövde maketi (erkek ve kadın genital organlarıyla) 2 adet 7. Baş boyun maketi 2 adet 8. Kalp maketi 2 adet 9. Burun maketi 2 adet 10. Larinks maketi 2 adet 11. Nefes borulu larinks maketi 2 adet 12. Mediastinum maketi 2 adet 13. Kadın genital sistem maketi 2 adet 14. Erkek genital sistem maketi 2 adet 15. Pelvis tabanı maketi 2 adet 16. Kadın pelvis maketi 3 adet 17. Kafa tabanı maketi 2 adet 18. Beyin maketi (ventrikülleriyle birlikte) 2 adet 19. Baş kesiti maketi 3 adet 20. Transvers kesitli omurilik maketi 2 adet 21. İç kulak (labirint) maketi 2 adet 22. Koklea kesiti maketi 2 adet 23. Medulla spinalis maketi 2 adet

2 24. Kulak maketi 2 adet 25. Göz Maketi 2 adet 26. Sinir sistemi maketi 2 adet 27. Yarım kafa maketi 2 adet 28. Üriner organlar maketi 2 adet 29. İskelet maketi 2 adet GENEL TOPLAM

3 KASLI İNSAN VÜCUDU MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Yetişkin bir insanın bütün kaslarını ihtiva eden bir model olmalıdır. 2. Yetişkin insan boyutlarının yaklaşık ½ si oranında olmalıdır. 3. Kafa, göğüs ve karın boşlukları açılabilmeli ve bu boşluklar içindeki yapılardan kalp, akciğerler, karaciğer, mide ve bağırsaklar çıkarılabilmeli, üst ekstremiteler ayrılabilmelidir. 4. En az 26 parçaya ayrılabilmelidir. 5. Ebatları en az 85x47x37 cm ve ağırlığı en az 6.5 kg olmalıdır. 6. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 7. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 8. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 9. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 10. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 11. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 12. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 13. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 14. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 15. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 16. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 17. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 18. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

4 KASLI ÜST EKSTREMİTE MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Yetişkin bir insanın sağ üst ekstremitesindeki bütün kasları, önemli damar ve sinirleriyle göstermelidir. 2. En az 5 parçaya ayrılmalıdır: Deltoid kası, triceps brachii kasının dış başı, el bileğinin uzun ve kısa ekstansor ve fleksor kasları, brachioradial kas, pronator teres kası, palmaris longus kası, parmakların yüzeysel fleksor kasları ayrılabilen parçalardan olmalıdır. 3. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 4. Ebatları en az 104x38x25 cm ve ağırlığı en az 4.4 kg olmalıdır. 5. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 6. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 7. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 8. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 9. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 10. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 11. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 12. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 13. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 14. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 15. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 16. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

5 KASLI ALT EKSTREMİTE MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ KASLI ALT EKSTREMİTE MAKETİNİN 1. Yetişkin bir insanın sol alt ekstremitesindeki bütün kasları, önemli damar ve sinirleriyle göstermelidir. 2. En az 9 parçaya ayrılmalıdır: M. gluteus maximus, m. tensor facia lata, m. sartorius, hamstring kasları, m rectus femoris, m. digitorum longus, m. triceps surae ayrılabilen parçalardan olmalıdır. 3. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 4. Ebatları en az 107x38x25 cm, ağırlığı en az 4.8 kg olmalıdır. 5. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 6. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 7. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 8. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 9. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 10. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 11. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 12. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 13. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 14. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 15. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 16. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

6 EL MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. El aponörozu ve yüzeyel kasları çıkarılabilir olmalıdır. 2. Kan damarları ve ağları, ligamentleri, sinirleri, kas tabakalarını göstermelidir 3. En az beş parçaya bölünebilmelidir. 4. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 5. Ebatları en az 33x13x12 cm, ağırlığı en az 450 gr olmalıdır. 6. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 7. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 8. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 9. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 10. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 11. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 12. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 13. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 14. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 15. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 16. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 17. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

7 AYAK MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Ayakta bulunan damar ve sinirleri, kas tabakalarını ayrıntılı olarak göstermelidir. 2. En az sekiz parçalı olmalı ve ayak tabanı kasları çıkarılabilmelidir. 3. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 4. Ebatları en az 17x32x17 cm ağırlığı en az 1 kg olmalıdır. 5. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 6. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 7. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 8. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 9. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 10. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 11. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 12. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 13. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 14. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 15. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 16. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

8 GÖVDE MAKETİ (ERKEK VE KADIN GENİTAL ORGANLARIYLA) MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Doğal boyutlarında olmalıdır. 2. En az 19 parça olmalıdır: Toraks duvarı göğüs boşluğu, karın, pelvis boşluğu organları çıkarılabilmeli, erkek ve kadın genital organları olup bunlar değiştirilebilir olmalıdır. 3. Göğüs duvarı üzerinde memeler gösterilmelidir 4. Kafanın sağ yarısı deriyle kaplı olmalı; sol yarısı beyni, kafatasının bir kısmını, gözü göstermeli, göz çıkabilmelidir. 5. Boyutları en az 91x39x25cm, ağırlığı en az 12 kg olmalıdır. 6. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 7. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 8. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 9. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 10. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 11. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 12. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 13. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 14. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 15. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 16. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 17. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 18. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

9 BAŞ BOYUN MAKETİNİN TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Göğüs üst tarafından kesilmiş olarak bir zemin üzerinde oturtulabilmeli, başın sağ yarısının ve tüm boyunun kasları görülmelidir. 2. Bir tarafta derin boyun kaslarını gösterebilmek amacıyla sternokleidomastoid kası çıkartılabilmelidir. 3. Kafatası üstten açılmalı, beyin çıkarılabilmeli ve en az sekiz parçaya ayrılabilmeli, beyin çıkarılınca kafa tabanı görülmeli, median kesitte ikiye ayrılabilmeli, bir tarafta çene eklemi ile göz ve gözün yardımcı yapıları çıkartılabilmelidir. 4. En az 18 parça olmalıdır 5. Ebatları en az 36x47x29 cm, ağırlığı en az 6 kg olmalıdır. 6. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 7. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 8. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 9. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 10. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 11. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 12. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 13. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 14. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 15. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 16. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 17. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 18. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

10 KALP MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Yetişkin bir insan kalbinin eğitim için yaklaşık iki katı büyütülmüş olmalıdır. 2. Her iki ventrikül ve atriyum açılabilmeli, kapakçıklar görülebilmelidir 3. Kalp ileti sistemi, sinoatriyal ve atriyoventriküler düğümler görülebilmelidir. 4. Vena cava superior, aorta ile pulmoner arterlerin çıkışı gösterilmelidir 5. En az dört parçaya ayrılabilmelidir 6. Ebatları en az 31x17x18 cm ağırlığı en az 1 kg olmalıdır. 7. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 8. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 9. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 10. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 11. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 12. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 13. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 14. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 15. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 16. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 17. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 18. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 19. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

11 BURUN MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Normal boyutun yaklaşık 3 katı olmalıdır. 2. İki bölüm halinde kemik, kıkırdak yapılar ile mukoza kaplı yapıları gösterebilmedir. 3. Çıkabilir bir burun septumu, concha nasalis medius u olmalı, en az beş parçaya ayrılabilmelidir. 4. Burun boşluğunda koku mukozasını gösterebilmelidir. 5. Ebatları en az 37x71x7 cm, ağırlığı en az 5.5 kg olmalıdır. 6. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 7. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 8. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 9. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 10. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 11. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 12. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 13. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 14. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 15. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 16. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 17. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 18. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

12 LARİNKS MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Eğitim için büyütülmüş, median kesitle ikiye ayrılan larinks maketi olmalıdır. 2. Sağ tiroid kıkırdak, krikotiroid ve tirohioid kaslar ayrılabilmelidir. 3. Larinksin iç ve dış kaslarını, damar ve sinirlerini, kıkırdak iskeletini göstermelidir 4. En az 5 parçaya ayrılmalı, 5. Ebatları en az 21x11x11 cm, ağırlığı en az 650 gr olmalıdır 6. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 7. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 8. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 9. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 10. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 11. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 12. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 13. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 14. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 15. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 16. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 17. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 18. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

13 NEFES BORULU LARİNKS MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Doğal ölçülerinde olmalı, larinksin sol parçası ortadan ayrılabilmelidir 2. Kıkırdak yapılarını, nefes borusunu, segmental olarak bronşial dallanmayı göstermelidir. 3. Larinksin muköz membranı, kasları ve ligamentleri görülmeli, tiroid bezi bulunmalıdır. 4. Ebatları en az 34x18x7 cm ağırlığı en az 380 gr olmalıdır. 5. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 6. Model bir kaide üzerine monteli olmalıdır. 7. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 8. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 9. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 10. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 11. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 12. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 13. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 14. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 15. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 16. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 17. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

14 MEDİASTİNUM (AKCİĞER VE LARİNKS) MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Yetişkin bir insan ölçülerinin yaklaşık 3/4 kadar olmalı, larinksle beraber diafragma, akciğerler ve kalp bulunmalıdır. 2. Kalp ve larinks en az iki parçaya ayrılmalıdır 3. Bütün maket en az 7 parçaya ayrılabilmeli, 4. Ebatları en az 38x27x11 cm, ağırlığı en az 2.2 kg olmalıdır. 5. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 6. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 7. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 8. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 9. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 10. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 11. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 12. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 13. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 14. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 15. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 16. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 17. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

15 KADIN GENİTAL SİSTEM MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Doğal boyutlarında olmalıdır. 2. Kadın dış ve iç genital organlarını göstermelidir 3. Median bir kesitte dış ve iç genital organlar, rektum, iç anal sfinkter ve anal kanal olmalıdır. 4. En az iki parça olmak üzere, median düzlem üzerinde iç genital organlar pelvik döşemeden ayrılabilmelidir 5. Ebatları en az 32x26x11 cm, ağırlığı en az 1.4 kg olmalıdır. 6. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 7. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 8. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 9. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 10. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 11. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 12. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 13. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 14. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 15. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 16. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 17. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 18. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

16 ERKEK GENİTAL SİSTEM MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Doğal boyutlarında olmalıdır 2. Erkek dış ve iç genital organlarını göstermelidir 3. Median bir kesitte dış ve iç genital organlar, rektum, iç anal sfinkter ve anal kanal olmalı, 4. En az dört parça olmak üzere, median düzlem üzerinde iç genital organlar pelvik döşemeden ayrılabilmelidir 5. Ebatları en az 32x26x13 cm, ağırlığı en az 1.2 kg olmalıdır. 6. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 7. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 8. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 9. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 10. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 11. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 12. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 13. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 14. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 15. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 16. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 17. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 18. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

17 KADIN PELVİS TABANI MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Doğal boyutlarında olmalıdır. 2. Pelvis kemik yapısını ve pelvis tabanını göstermelidir. 3. Ebatları en az 24x22x25 cm, ağırlığı en az 1.5 kg olmalıdır. 4. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 5. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 6. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 7. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 8. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 9. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 10. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 11. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 12. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 13. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 14. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 15. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 16. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

18 KADIN PELVİS MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Dış ve iç kadın genital organlar bulunmalıdır. 2. Pelvik kaslar ve pelvis döşemesini oluşturan kaslar damar ve sinirleriyle gösterilmelidir. 3. Median hattan bir kesitle en az dört parçaya ayrılabilmelidir. 4. İç genital organlar çıkartılabilmelidir 5. Boyutları en az 16x27x22 cm, ağırlığı en az 1.2 kg olmalıdır. 6. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 7. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 8. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 9. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 10. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 11. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 12. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 13. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 14. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 15. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 16. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 17. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 18. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

19 KAFA TABANI MAKETİNİN TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Dura mater, 12 kranial sinir ve baziler arter görülmelidir. 2. İçinde beyin oturmalı ve beyin çıkarılıp en az 8 parçaya ayrılabilmelidir. 3. Beyin tabanı sinüslerini ve Willis poligonu nu göstermelidir. 4. Ebatları en az 21x17x19 cm, ağırlığı en az 1.4 kg olmalıdır. 5. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 6. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 7. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 8. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 9. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 10. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 11. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 12. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 13. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 14. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 15. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 16. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 17. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

20 BEYİN MAKETİ (VENTRİKÜLLERİYLE BİRLİKTE) TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. En az 15 parçalı olmalıdır. 2. Frontal, temporal ve limbik sistemle birlikte oksipital lobları, corpus callosum, corpus striatum, insula (2), nucleus lentiformis, capsula interna, beyin ventrikülleri, beyin hemisferleri (2), beyincik ve beyin sapı (2) çıkarılabilmelidir. 3. Kafatasına uyan bir taban üzerine oturtulmalıdır. 4. Ebatları en az 22x14x17 cm, ağırlığı en az 1.7 kg olmalıdır. 5. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 6. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 7. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 8. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 9. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 10. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 11. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 12. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 13. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 14. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 15. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 16. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

21 BAŞ KESİTİ MAKETİNİN TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Doğal boyutlarda olmalıdır. 2. En az 10 parçalı birbirini izleyen anatomik yapıların horizontal kesitler şeklinde gösterildiği CT ve MR görüntülerine bağlantılı olarak hazırlanmış 0.8 cm. kalınlıktaki kesitler halindeki baş modeli olmalıdır. 3. Her bir kesit hareket edebilir ve çıkartılabilir olmalıdır. 4. Ebatları en az 33x45x17 cm, ağırlığı en az 1.7 kg olmalıdır. 5. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 6. Model vertikal yönde bir çubuğa bağlantılı bir kaide üzerine monteli olmalıdır. 7. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 8. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 9. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 10. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 11. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 12. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 13. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 14. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 15. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 16. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 17. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

22 TRANSVERS KESİTLİ OMURİLİK MAKETİNİN TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Servikal segmentlere ait bir omurilik segmentinin transvers kesitini göstermelidir. 2. Spinal siniri oluşturan kökleri, spinal gangliyonu, servikal arter ve venleri göstermelidir. 3. Spinal sinirin truncus symphathicus ile olan bağlantısını göstermelidir. 4. Yaklaşık 7 kez büyütülmüş olmalıdır. 5. Ebatları en az 27x39x9 cm, ağırlığı en az 1.5 kg olmalıdır. 6. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 7. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 8. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 9. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 10. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 11. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 12. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 13. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 14. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 15. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 16. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 17. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 18. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

23 İÇ KULAK (LABİRENT) MAKETİNİN TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. En az 17 kez büyütülmüş olmalıdır. 2. Denge organının sinir bağlantıları gösterilmelidir. 3. En az iki parçaya ayrılabilmelidir. 4. Ebatları en az 32x23x17 cm, ağırlığı en az 750 gr olmalıdır. 5. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 6. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 7. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 8. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 9. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 10. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 11. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 12. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 13. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 14. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 15. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 16. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 17. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

24 KOKLEA KESİTİ MAKETİNİN TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. En az 345 kez büyütülmüş olmalıdır. 2. Skala timpani ve vestibuliyi, duktus koklearisi, membrana tektoryayı ve korti organını göstermelidir. 3. Ebatları en az 50x47x4 cm, ağırlığı en az 3.8 kg olmalıdır. 4. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 5. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır 6. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 7. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 8. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 9. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 10. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 11. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 12. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 13. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 14. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 15. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 16. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

25 MEDULLA SPINALIS MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Maket üzerinde omurilik önden gösterilmeli, beyin sapıyla bağlantısı gösterilmelidir. 2. Sinir köklerinin çıkışı ve pleksusların oluışumu gösterilmiş olmalıdır. 3. Bir yarıda sempatik zincir görülebilmelidir. 4. Ebatları en az 89x31x18 cm, ağırlığı en az 5.4 kg olmalıdır. 5. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır 6. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır 7. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 8. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 9. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 10. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 11. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 12. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 13. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 14. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 15. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 16. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 17. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

26 KULAK MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Yetişkin bir insan kulağının dış, orta ve iç kısımlarının yerleşimini göstermelidir. 2. Normal boyutun yaklaşık 3 katı olmalıdır. 3. En az 6 parçadan oluşmalıdır. 4. Dış kulak yolunun ön duvarı, kulak zarı çıkartılabilmeli, koklea ile vestibulo-cochlear sinir beraber çıkabilmelidir. 5. Temporal kemiğin petros parçası ayrılabilmelidir. 6. Ebatları en az 20x31x18 cm olmalıdır. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 7. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 8. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 9. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 10. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 11. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 12. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 13. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 14. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 15. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 16. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 17. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 18. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

27 GÖZ MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Yetişkin bir insan gözünün topografik olarak orbitaya yerleşimini göstermelidir. 2. En az dokuz parçaya ayrılabilmeli, gözdeki 6 kas net bir şekilde görülebilmelidir 3. Göz küresi median kesitle ayrılabilmeli, yarısı sabit olmalı ve kornea, sklera, göz kasları, koroid membran, retina ayrılabilmelidir. 4. Gözdeki tüm önemli sinir ve damar yapıları ile lacrimal organlar ve göz kapakları görülebilmelidir 5. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 6. En az 31x44x36 cm. ebatlarında ve ağırlığı en az 5.6 kg ağırlığında olmalıdır. 7. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır 8. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 9. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 10. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 11. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 12. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 13. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından yapılacaktır. Kontrol ve muayenede istenilen ve teklifte belirtilen tüm özelliklerin kontrol 14. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 15. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 16. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap vereceklerdir. Bu cevaplar Şartnameye Uygunluk Belgesi adı altında ayrı bir kağıda yazılmış ve imzalanmış olmalıdır. Şartnameye uygunluk belgesi hazırlamayan firmaların 17. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 18. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

28 SİNİR SİSTEMİ MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Maket üzerinde sempatik ve parasempatik sinir sistemi gösterilmelidir. 2. Model yetişkin bir erkek insanın yaklaşık 2/3 ölçülerinde olmalıdır. 3. Vücudun sol tarafı bir zemin üzerine yerleştirilmiş olmalı ve sağ dış tarafdan sinir sisteminin yerleşimi, kardiak ve pelvik pleksuslar görülebilmelidir. 4. Ebatları en az 73x25x9 cm, ağırlığı en az 4.2 kg olmalıdır. 5. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 6. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 7. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 8. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 9. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 10. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 11. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 12. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 13. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 14. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 15. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 16. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 17. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

29 YARIM KAFA MAKETİNİN TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Baş ve boyunun sağ yarısının yüz kasları, yüzeysel arterleri, venleri ve sinirleri görülmelidir. 2. Aynı yarımın iç tarafında burun, ağız boşlukları, boğaz ve beynin median kesitte detaylarını göstermelidir 3. Ebatları en az 40x17x21 cm, ağırlığı en az 1.2 kg olmalıdır. 4. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 5. Model bir taban üzerine monteli olmalıdır. 6. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 7. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 8. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 9. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 10. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 11. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 12. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 13. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 14. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 15. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 16. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

30 ÜRİNER ORGANLAR MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Ebatları en az 29x64x9 cm. olan bir levhaya yerleştirilmiş ve eğitim için büyütülmüş böbrek, nefron ve glomerulun iç yapılarını gösteren bir model olmalıdır. 2. Böbreğin frontal kesitinde medulla ve korteks yapıları, nefron ve tubullerin yerleşimi gösterilmeli, ebatları en az 31x25x7 cm olmalıdır. 3. Nefron böbrekteki yerleşimiyle bir kesit üzerinde gösterilmeli, renal tubuller ve kollektor tubul gösterilmeli, kesitin ebatları en az 31x24x4 cm. olmalıdır. 4. Glomerul içinde afferent ve efferent arteriyol, glomerül kapilleri ve Bowman kapsülü gösterilmeli, ebatları en az 31x18x7 cm. olmalıdır. 5. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 6. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 7. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 8. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 9. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 10. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 11. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 12. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 13. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 14. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 15. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 16. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

31 İSKELET MAKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Model yetişkin bir erkek insan ölçülerinde, birinci kalitede kırılmaz doğal biçiminin aynı olarak tüm anatomik kıvrımları, detayları içerir olmalıdır. 2. İskeletin sol tarafı tüm kasların başlangıç ve bitiş yerlerini farklı renklerde (kırmızı ve mavi) belirleyecek şekilde yapılmış olmalıdır. 4. İskeletin sağ taraf kemikleri numaralandırılmış ve omuz, dirsek, kalça ve diz eklemlerinin ligamentleri üzerinde olmalıdır. 5. İskelet tekerlekli bir kaide üzerinde monteli olmalıdır. 6. Ebatları en az 179x54x54 cm, ağırlığı en az 10 kg olmalıdır. 7. Model kırılmaz özel plastikten yapılmış olmalıdır. 8. Modeli açıklayan bir kitapçık olmalıdır. 9. Model silinebilir/yıkanabilir nitelikte olmalı ve temizlik amaçlı kullanılacak 10. Satıcı firma teklif ile birlikte ürüne ait orijinal ve Türkçe kullanım, bakım-onarım, teknik 11. Ürün 2 yıl garanti 10 yıl yedek parça garantisi taşımalıdır. 12. Modelin yapımında kullanılan plastik aksam, plastik ya da metal bağlantı parçaları, askılar 13. Ürünlerin kabul ve muayeneleri oluşturulacak olan muayene komisyonu tarafından 14. Kabul ve muayenede oluşabilecek kaza ve zararlardan satıcı firma sorumludur. 15. Ürünlerin kalite kontrol belgeleri muayene komisyonuna teslim edilecektir. 16. Firmalar şartname maddelerine ayrı ayrı ve Türkçe olarak şartnamedeki sıraya göre cevap 17. Teknik özelliklere sahip olmayan ürünler reddedilecektir. 18. Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir.

1) EL YAPISI MODELİ- 3 PARÇA

1) EL YAPISI MODELİ- 3 PARÇA 1) EL YAPISI MODELİ- 3 PARÇA - Model full size - Model elin dış ve iç yapısını göstermelidir. - Modelde kemikler, kaslar, tendonlar, ligamentler, sinirler ve arterler görülebilmelidir. - Palmar aponevroz

Detaylı

ANATOMİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İLE

ANATOMİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İLE ANATOMİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İLE İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ VE FIRAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANATOMİ ANABİLİM DALI ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Program Yürütücüsü : Prof. Dr. Davut

Detaylı

SİNİR SİSTEMİ Sinir sistemi vücutta, kas kontraksiyonlarını, hızlı değişen viseral olayları ve bazı endokrin bezlerin sekresyon hızlarını kontrol eder

SİNİR SİSTEMİ Sinir sistemi vücutta, kas kontraksiyonlarını, hızlı değişen viseral olayları ve bazı endokrin bezlerin sekresyon hızlarını kontrol eder SİNİR SİSTEMİ SİNİR SİSTEMİ Sinir sistemi vücutta, kas kontraksiyonlarını, hızlı değişen viseral olayları ve bazı endokrin bezlerin sekresyon hızlarını kontrol eder. Çeşitli duyu organlarından milyonlarca

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ALIM/YAPIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ALIM/YAPIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ALIM/YAPIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAMESİ Madde 1- Üniversiteye İlişkin Bilgiler: a) Adı : T.C. Haliç Üniversitesi b) Adresi : Sütlüce Mah. İmrahor Cd. No:82 Beyoğlu/İSTANBUL c) Telefon

Detaylı

GENİTAL VE ANAL BÖLGE MUAYENESİ

GENİTAL VE ANAL BÖLGE MUAYENESİ TC KİMLİK NO: OTOPSİ RAPORU İli:...Cumhuriyet Başsavılığı'nın... tarih ve... sayılı yazısına istinaden, Malatya Cumhuriyet Savcısı... huzurunda otopsi işlemine başlanmıştır. Otopsi Tarihi:.../.../20...

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Dönem T+U Saat Kredi AKTS. Sinir Sistemi TIP 204 2 103+40 9 10. Kurul Dersleri Teorik Pratik Toplam

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Dönem T+U Saat Kredi AKTS. Sinir Sistemi TIP 204 2 103+40 9 10. Kurul Dersleri Teorik Pratik Toplam DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Dönem T+U Saat Kredi AKTS Sinir Sistemi TIP 204 2 103+40 9 10 Kurul Dersleri Teorik Pratik Toplam Anatomi 42 16 58 Fizyoloji 39 18 57 Histoloji ve Embriyoloji 12 4 16 Biyofizik

Detaylı

Fizyoloji PSİ 123 Hafta Haft 8 a

Fizyoloji PSİ 123 Hafta Haft 8 a Fizyoloji PSİ 123 Hafta 8 Sinir Sisteminin Organizasyonu Sinir Sistemi Merkezi Sinir Sistemi Beyin Omurilik Periferik Sinir Sistemi Merkezi Sinir Sistemi (MSS) Oluşturan Hücreler Ara nöronlar ve motor

Detaylı

Kalça eklemi mekaniği ve patomekaniği

Kalça eklemi mekaniği ve patomekaniği Kalça eklemi mekaniği ve patomekaniği Kalça eklemi; Amphiartoz tip bir eklemdir. 3 düzlemde serbest hareketli 3 düzlemin kesişmesiyle kalça ekleminin hareket merkezi meydana gelir. Asetabulumun pozisyonu;

Detaylı

İskelet Maketleri. Gerçek boyutta, anlaşılır, yetişkin plastik iskelet, insan anatomisinin. temel unsurlarını öğrenmek

İskelet Maketleri. Gerçek boyutta, anlaşılır, yetişkin plastik iskelet, insan anatomisinin. temel unsurlarını öğrenmek İskelet Maketleri 170 173 170 SG-101 HG-101 HG-101 A Ekonomik, gerçek boyutta, anlaşılır, yetişkin, plastik iskelet. İnsan anatomisinin temel unsurlarını öğrenmek için idealdir. Kollar ve bacaklar ayrı

Detaylı

TEMEL İLK YARDIM VE ACİL MÜDAHALE

TEMEL İLK YARDIM VE ACİL MÜDAHALE 1 TEMEL İLK YARDIM VE ACİL MÜDAHALE GİRİŞ : Bir yaralı, hasta ya da kazazedeye ilk yardım yapabilmek ya da herhangi bir yardımda bulunabilmek için, öncelikle gerekenlerin doğru yapılabilmesi için, insan

Detaylı

MAKEDONYA BİYOLOGLAR BİRLİĞİ. Çözümler

MAKEDONYA BİYOLOGLAR BİRLİĞİ. Çözümler MAKEDONYA BİYOLOGLAR BİRLİĞİ Biyoloji dersinden 8.sınıflar için Belediye Yarışması TOPLAM PUAN 100 Çözümler 1. Verilen resimde insan vücuduna bulunan dokuz tane organik sistem gösterilmiştir. Her birinin

Detaylı

İNSAN ANATOMİSİ ve KİNESYOLOJİ

İNSAN ANATOMİSİ ve KİNESYOLOJİ İNSAN ANATOMİSİ ve KİNESYOLOJİ Alt Ekstremite Kasları Antrenörlük Eğitimi Bölümü -2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi 9. hafta Kalça eklemini önden kat eden kaslar M. iliopsoas, m. quadriceps femoris,

Detaylı

VÜCUDUMUZDA SISTEMLER. Destek ve Hareket

VÜCUDUMUZDA SISTEMLER. Destek ve Hareket VÜCUDUMUZDA SISTEMLER Destek ve Hareket DESTEK VE HAREKET SİSTEMİ Vücudun hareket etmesini sağlamak Vücutta bulunan organlara destek sağlamak Destek ve Hareket Sistemi İskelet Sistemi Kaslar Kemikler Eklemler

Detaylı

VÜCUDUN TEMEL PARÇALARI. 1) Baş-boyun 2)Gövde 3)Ekstremiteler (Kollar ve bacaklar)

VÜCUDUN TEMEL PARÇALARI. 1) Baş-boyun 2)Gövde 3)Ekstremiteler (Kollar ve bacaklar) VÜCUDUN TEMEL PARÇALARI 1) Baş-boyun 2)Gövde 3)Ekstremiteler (Kollar ve bacaklar) 1)BAŞ a)yüz b)kranium (Kafatası) 2) GÖVDE a)toraks (Göğüs kafesi) b)karın 3) EKSTREMİTELER a)üst ekstremiteler b)alt ekstremiteler

Detaylı

Uzm. Dr. Haldun Akoğlu

Uzm. Dr. Haldun Akoğlu Uzm. Dr. Haldun Akoğlu Genel Bilgiler Çoğu intrakranyal lezyon kolayca ayırt edilebilen BT bulguları ortaya koyar. Temel bir yaklaşım olarak BT yorumlama simetriye odaklı olarak sol ve sağ yarıların karşılaştırılmasına

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ

DERS TANITIM BİLGİLERİ DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Kodu ve Adı Bölüm / Program Dersin Dili Dersin Türü Dersi Verenler Dersin Yardımcıları Dersle İlgili Görüşme Saatleri Dersin Amacı Öğrenme Çıktıları ve Alt Beceriler TF20501

Detaylı

Anatomik Pozisyon

Anatomik Pozisyon Anatomik Pozisyon Ayakta dik duran, baş dik, yüz karşıya dönük, kollar iki yanda sarkık, avuç içleri karşıya dönük ve ayakların topuklardan bitişik olduğu pozisyona denir. 10.04.2018 65 Anatomik Düzlemler

Detaylı

Uyluk ön bölge kasları; musculus iliopsoas, musculus sartorius (terzi kası), musculus quadriceps femoris, musculus tensor fasciae latae dır.

Uyluk ön bölge kasları; musculus iliopsoas, musculus sartorius (terzi kası), musculus quadriceps femoris, musculus tensor fasciae latae dır. Uyluk ön bölge kasları; musculus iliopsoas, musculus sartorius (terzi kası), musculus quadriceps femoris, musculus tensor fasciae latae dır. Musculus sartorius; vücudun en uzun kasıdır. Spina iliaca anterior

Detaylı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Demir Budak Dekan Eğitim Koordinatörü: Prof. Dr. Asiye Nurten 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP 232 HASTALIKLARA GİRİŞ DERS KURULU YÜRÜTME KURULU

Detaylı

İNSAN VÜCUDU Hücre: İnsan vücudunun en küçük yapı taşına hücre denir. Hücrenin beslenmesinde hücre zarı yardımcı olur. İnsan Yapısı: Hücreler birleşerek dokuları,dokular birleşerek organları, organlar

Detaylı

Columna vertebralis (omurga); vücudun arka ve orta kısmında yer alır, kemikten ve kıkırdaktan oluşur ve içinde omuriliği barındırır.

Columna vertebralis (omurga); vücudun arka ve orta kısmında yer alır, kemikten ve kıkırdaktan oluşur ve içinde omuriliği barındırır. Columna vertebralis (omurga); vücudun arka ve orta kısmında yer alır, kemikten ve kıkırdaktan oluşur ve içinde omuriliği barındırır. İskeletin önemli bir bölümüdür ve temel eksenidir. Sırt boyunca uzanır

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ

DERS TANITIM BİLGİLERİ DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Kodu ve Adı Bölüm / Program Dersin Dili Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin Yardımcıları Dersle İlgili Görüşme Saatleri Dersin Amacı Öğrenme Çıktıları ve

Detaylı

HACAMAT SEANSLARI KAFA 1 KUPA 15 TL. VÜCUT 1 KUPA 10 TL. SÜLÜK 10 TL. HACAMAT BÖLGELERİ HACAMATTAN ÖNCE HACAMATTAN SONRA FİYAT HEDİYELER

HACAMAT SEANSLARI KAFA 1 KUPA 15 TL. VÜCUT 1 KUPA 10 TL. SÜLÜK 10 TL. HACAMAT BÖLGELERİ HACAMATTAN ÖNCE HACAMATTAN SONRA FİYAT HEDİYELER HACAMAT SEANSLARI HACAMAT BÖLGELERİ FİYAT KAFA 1 KUPA 15 TL. VÜCUT 1 KUPA 10 TL. SÜLÜK 10 TL. HEDİYEDİR. BEL FITIĞI TEDAVİSİ 4 TARAMA - 3 MERKEZİ T12 L1 Seviyelerinden başlayarak L5 S1, her iki kalça üstü

Detaylı

KİNEZYOLOJİ ÖĞR.GÖR. CİHAN CİCİK

KİNEZYOLOJİ ÖĞR.GÖR. CİHAN CİCİK KİNEZYOLOJİ ÖĞR.GÖR. CİHAN CİCİK 1 YÜRÜME ANALİZİ 2 YÜRÜME ANALİZİ Yürüyüş : Yer çekim merkezinin öne doğru yer değiştirmesi ile birlikte gövdenin ekstremitelerinin ritmik alternatif hareketleri olarak

Detaylı

Kinesiyoloji ve Bilimsel Altyapısı. Prof.Dr. Mustafa KARAHAN

Kinesiyoloji ve Bilimsel Altyapısı. Prof.Dr. Mustafa KARAHAN Kinesiyoloji ve Bilimsel Altyapısı Prof.Dr. Mustafa KARAHAN Kinesiyoloji Kinesiyoloji insan hareketiyle ilgili mekanik ve anatomik ilkelerin incelenmesidir. Kinesiyoloji anatomi, fizyoloji ve biyomekanik

Detaylı

Toraks; gövde nin boyun ile abdomen arasında yer alan parçasıdır. Toraks oniki çift kaburga, sternum, kıkırdak kaburgalar ve oniki torakal omur dan

Toraks; gövde nin boyun ile abdomen arasında yer alan parçasıdır. Toraks oniki çift kaburga, sternum, kıkırdak kaburgalar ve oniki torakal omur dan Toraks; gövde nin boyun ile abdomen arasında yer alan parçasıdır. Toraks oniki çift kaburga, sternum, kıkırdak kaburgalar ve oniki torakal omur dan oluşur. Bu kemik ve kıkırdak yapılar toraks kafesini

Detaylı

ANATOMİ ALT TARAF KASLARI. Öğr. Gör. Şeyda CANDENİZ

ANATOMİ ALT TARAF KASLARI. Öğr. Gör. Şeyda CANDENİZ ANATOMİ ALT TARAF KASLARI Öğr. Gör. Şeyda CANDENİZ ALT TARAF KASLARI Alt taraf kasları bulundukları yerlere göre dört gruba ayrılarak incelenir. 1-Kalça kasları (pelvis kasları) 2-Uyluk kasları 3-Bacak

Detaylı

Truncus (arteria) pulmonalis

Truncus (arteria) pulmonalis Truncus (arteria) pulmonalis; sağ ventrikülden başlar, arter olarak ifade edilmesine karşın venöz kan taşır. Sağ ventriküldeki kanı akciğerlere taşır. Kalple ilgili damarların en önde olanıdır. Arcus aortae

Detaylı

AKSİYAL İSKELET SİSTEMİ (STERNUM, COSTAE VE CRANİUM) Yrd. Doç. Dr. Kadri KULUALP Yrd. Doç. Dr. Önder AYTEKİN

AKSİYAL İSKELET SİSTEMİ (STERNUM, COSTAE VE CRANİUM) Yrd. Doç. Dr. Kadri KULUALP Yrd. Doç. Dr. Önder AYTEKİN AKSİYAL İSKELET SİSTEMİ (STERNUM, COSTAE VE CRANİUM) Yrd. Doç. Dr. Kadri KULUALP Yrd. Doç. Dr. Önder AYTEKİN COSTAE (Kaburgalar) İlk 7 costa, sternum ile costal kıkırdaklar sayesinde eklemleşirken, 8,9

Detaylı

Toraks; gövde nin boyun ile abdomen arasında yer alan parçasıdır. Toraks oniki çift kaburga, sternum, kıkırdak kaburgalar ve oniki torakal omur dan

Toraks; gövde nin boyun ile abdomen arasında yer alan parçasıdır. Toraks oniki çift kaburga, sternum, kıkırdak kaburgalar ve oniki torakal omur dan Toraks; gövde nin boyun ile abdomen arasında yer alan parçasıdır. Toraks oniki çift kaburga, sternum, kıkırdak kaburgalar ve oniki torakal omur dan oluşur. Bu kemik ve kıkırdak yapılar toraks kafesini

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DIS- 201 PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ TEORİK AKTS: 3 Diş Hekimliği 30 hafta- haftada 2 saat teorik Dersin Amacı: Protetik tedavi türleri ve uygulamaları hakkında bilgi vermek, sabit ve hareketli protezlerin klinik

Detaylı

KEM K OLU UMU ki çe it kemik olu umu vardır. 1)Ba dokusu aracılı ıyla süngerimsi kemik olu umu 2)Kıkırdak doku aracılı ıyla sıkı kemik olu umu

KEM K OLU UMU ki çe it kemik olu umu vardır. 1)Ba dokusu aracılı ıyla süngerimsi kemik olu umu 2)Kıkırdak doku aracılı ıyla sıkı kemik olu umu Embriyonik evrede kıkırdak kökenlidir. Daha sonra kemiklesir. Ergin evrede bazı vücut kısımlarında kıkırdak olarak kalır (burun ucu, kulak kepçesi, soluk borusu) skelet sistemi kemikler, eklemler, ligamentler

Detaylı

Göz Fonksiyonel & Klinik Anatomisi ve Fizyolojisi

Göz Fonksiyonel & Klinik Anatomisi ve Fizyolojisi Göz Fonksiyonel & Klinik Anatomisi ve Fizyolojisi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Temel Anatomi ve Fizyoloji Dersi SBF 122 Öğr.Gör.Dr. Nurullah YÜCEL Fonksiyonel & Klinik Anatomisi

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM II EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DUYU VE SİNİR SİSTEMLERİ DERS KURULU DERS KURULU -VI

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM II EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DUYU VE SİNİR SİSTEMLERİ DERS KURULU DERS KURULU -VI T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM II 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DUYU VE SİNİR SİSTEMLERİ DERS KURULU DERS KURULU -VI 27 MART- 12 MAYIS 2017 (7 HAFTA) DERSLER TEORİK PRATİK

Detaylı

9- Deri, koku, göz, kulak ve tad organları anatomisi

9- Deri, koku, göz, kulak ve tad organları anatomisi DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Anatomi 744001512010 1 3+2 4 4 Ön Koşul - Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Zorunlu Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları

Detaylı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Anatomi II

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Anatomi II Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Anatomi II 2 3+5 4 8 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Zorunlu Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları Dersin Amacı Dersin Öğrenme

Detaylı

Uzm. Dr. Haldun Akoğlu

Uzm. Dr. Haldun Akoğlu Uzm. Dr. Haldun Akoğlu Genel Bilgiler Çoğu intrakranyal lezyon kolayca ayırt edilebilen BT bulguları ortaya koyar. Temel bir yaklaşım olarak BT yorumlama simetriye odaklı olarak sol ve sağ yarıların karşılaştırılmasına

Detaylı

OMURGA Omurganın kavisleri Skolyoz Tipik Bir Vertebra da (Omur) Bulunan Anatomik Yapılar

OMURGA Omurganın kavisleri Skolyoz Tipik Bir Vertebra da (Omur) Bulunan Anatomik Yapılar iskelet sistemi 1 KAFATASI Kranyum kemikleri Calvaria (kafa kubbesi) kemikleri Arcus superciliaris (kaş arkı) Frontal kemik önden görünüm Etmoidal kemik ve ilgili yapılar Sfenoidal kemik üstten görünüm

Detaylı

OMURGA Omurganın kavisleri Skolyoz Tipik Bir Vertebra da (Omur) Bulunan Anatomik Yapılar

OMURGA Omurganın kavisleri Skolyoz Tipik Bir Vertebra da (Omur) Bulunan Anatomik Yapılar iskelet sistemi 1 KAFATASI Kranyum kemikleri Calvaria (kafa kubbesi) kemikleri Arcus superciliaris (kaş arkı) Frontal kemik önden görünüm Etmoidal kemik ve ilgili yapılar Sfenoidal kemik üstten görünüm

Detaylı

OTONOM SİNİR SİSTEMİ (Fonksiyonel Anatomi)

OTONOM SİNİR SİSTEMİ (Fonksiyonel Anatomi) OTONOM SİNİR SİSTEMİ (Fonksiyonel Anatomi) Otonom sinir sitemi iki alt kısma ayrılır: 1. Sempatik sinir sistemi 2. Parasempatik sinir sistemi Sempatik ve parasempatik sistemin terminal nöronları gangliyonlarda

Detaylı

AKADEMİK TAKVİM Ders Kurulu Başkanı: Doç.Dr. Alp Bayramoğlu (Anatomi) Ders Kurulu 204 Akademik Yılın 20. Haftası. 23 Ocak Çarşamba

AKADEMİK TAKVİM Ders Kurulu Başkanı: Doç.Dr. Alp Bayramoğlu (Anatomi) Ders Kurulu 204 Akademik Yılın 20. Haftası. 23 Ocak Çarşamba AKADEMİK TAKVİM Ders Kurulu Başkanı: Doç.Dr. Alp Bayramoğlu () Ders Kurulu 204 Akademik Yılın 20. Haftası 21 Ocak 22 Ocak 23 Ocak 24 Ocak 25 Ocak Merkezi Sinir ne Giriş Gelişmesi ve Potansiyeller Cerebellum:

Detaylı

TÜRK KIZILAYI BUTANEDİOL PLAKALI PLASTİK KASA TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI BUTANEDİOL PLAKALI PLASTİK KASA TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI BUTANEDİOL PLAKALI PLASTİK KASA TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK TANIMLAR... 2 2. TEDARİK EDİLECEK MALZEMELERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ... 2 3. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR...

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI. Dönem II. TIP 2010 KAS, SİNİR ve DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI. Dönem II. TIP 2010 KAS, SİNİR ve DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Dönem II TIP 2010 KAS, SİNİR DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU 19 EYLÜL 2016-11 KASIM 2016 DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM 72 10X2 82 HİSTOLOJİ

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 23/0/202 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 202493 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 27/0/202 TARİHİ, SAAT

Detaylı

Anatomi Eğitmeni Anatomi doçentlik sınavı sorusu seviyesinde...

Anatomi Eğitmeni Anatomi doçentlik sınavı sorusu seviyesinde... Değerli Meslektaşlarım, Sınavda açıkçası farklı tarzda anatomi soruları sorulmuş. Anatomi zaten ağır bir bilim dalıdır. Ancak, sanki Eski sorulardan sormayalım bunu hemen bilirler tarzı bir yaklaşımla

Detaylı

TF 100 DÖNEM I KURULLARA GÖRE ANATOMİ DERS İÇERİKLERİ TEMEL TIP BİLİMLERİ DERS KURULU IV

TF 100 DÖNEM I KURULLARA GÖRE ANATOMİ DERS İÇERİKLERİ TEMEL TIP BİLİMLERİ DERS KURULU IV TF 100 DÖNEM I KURULLARA GÖRE ANATOMİ DERS İÇERİKLERİ TEMEL TIP BİLİMLERİ DERS KURULU IV Konu: Anatomiye Giriş Anatomi Terminolojisi Amaç: Anatominin Bilimsel tanımını kavramak, tıp eğitimindeki önemini

Detaylı

ÇEVRESEL SİNİR SİSTEMİ SELİN HOCA

ÇEVRESEL SİNİR SİSTEMİ SELİN HOCA ÇEVRESEL SİNİR SİSTEMİ SELİN HOCA Çevresel Sinir Sistemi (ÇSS), Merkezi Sinir Sistemine (MSS) bilgi ileten ve bilgi alan sinir sistemi bölümüdür. Merkezi Sinir Sistemi nden çıkarak tüm vücuda dağılan sinirleri

Detaylı

Solunum yolları Solunum yolları

Solunum yolları Solunum yolları Solunum yolları Üst solunum yolları; nasus (burun), pars nasalis pharyngis (burun yutağı) ve larynx (gırtlak) şeklinde, Alt solunum yolları; trachea (soluk borusu), bronşlar (büyük hava yolları), akciğerler

Detaylı

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU 4. KADEME ANTRENÖR KURSU SPOR ANATOMİSİ VE KİNEZİYOLOJİSİ

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU 4. KADEME ANTRENÖR KURSU SPOR ANATOMİSİ VE KİNEZİYOLOJİSİ TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU 4. KADEME ANTRENÖR KURSU SPOR ANATOMİSİ VE KİNEZİYOLOJİSİ Ş. NAZAN KOŞAR Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 1 SUNUM AKIŞI Kassal Analiz Gövde hareketlerinin kassal

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI RADYOLOJĠ KESĠTSEL RADYOLOJĠK ANATOMĠ 720S00057

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI RADYOLOJĠ KESĠTSEL RADYOLOJĠK ANATOMĠ 720S00057 T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI RADYOLOJĠ KESĠTSEL RADYOLOJĠK ANATOMĠ 720S00057 Ankara, 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

ORTAK SEÇMELİ FİTNESS VE KONDİSYON

ORTAK SEÇMELİ FİTNESS VE KONDİSYON ORTAK SEÇMELİ FİTNESS VE KONDİSYON FİTNESS Fitness kelime anlamı olarak "Sağlıklı ve formda olmak"dır. Bir çok egzersize dayalı bir spordur. Fitness diğer bütün sporlardan farklı olarak temelde kasların

Detaylı

BÖLÜM 19 Yaralanma, zehirlenme ve dış nedenlerin bazı diğer sonuçları (S00-T98) Kafa yaralanmaları (S00-S09) Yüzeysel kafa yaralanması Başın açık

BÖLÜM 19 Yaralanma, zehirlenme ve dış nedenlerin bazı diğer sonuçları (S00-T98) Kafa yaralanmaları (S00-S09) Yüzeysel kafa yaralanması Başın açık S00 S01 S02 S03 S04 S05 S06 S07 S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15 S16 S17 S18 S19 S20 S21 S22 S23 S24 S25 S26 S27 S28 S29 S30 S31 S32 S33 S34 S35 S36 S37 S38 S39 BÖLÜM 19 Yaralanma, zehirlenme ve dış nedenlerin

Detaylı

Kalbin Kendi Damarları ve Kan kaynakları; Koroner Damarlar

Kalbin Kendi Damarları ve Kan kaynakları; Koroner Damarlar Kalbin Kendi Damarları ve Kan kaynakları; Koroner Damarlar Kalp kası beyinden sonra en fazla kana gereksinim duyan organdır. Kalp kendini besleyen kanı aortadan ayrılan arterlerden alır. Bu arterlere koroner

Detaylı

FEN VE TEKNOLOJİ. İskeletin Görevleri İskeletin Kısımları 4. SINIF. Soru 1: Vücuda şekil veren ve harekete yardımcı olan sert yapılar nelerdir?

FEN VE TEKNOLOJİ. İskeletin Görevleri İskeletin Kısımları 4. SINIF. Soru 1: Vücuda şekil veren ve harekete yardımcı olan sert yapılar nelerdir? 4. SINIF 1. İskeletin Görevleri İskeletin Kısımları Soru 1: Vücuda şekil veren ve harekete yardımcı olan sert yapılar nelerdir? 3. Soru 2: Uzunlukları ve şekilleri farklı kemiklerin bir araya gelmesi ile

Detaylı

Fitnes kursu. Spor anatomisi-2. YDÜ BESYO Prof. Dr. Şahin Ahmedov

Fitnes kursu. Spor anatomisi-2. YDÜ BESYO Prof. Dr. Şahin Ahmedov Fitnes kursu. Spor anatomisi-2 YDÜ BESYO Prof. Dr. Şahin Ahmedov shahmedov@yahoo.com İskelet sistemi - 206 kemik Eksen iskelet (sarı) 80 kemik Apendikular iskelet (mavi) 126 kemik Görevleri Koruma Harekete

Detaylı

Dr. Ayşin ÇETİNER KALE

Dr. Ayşin ÇETİNER KALE Dr. Ayşin ÇETİNER KALE Spatium intercostale Birbirine komşu kostalar arasında bulunan boşluk İnterkostal kaslar tarafından doldurulur. Spatium intercostale V. a. ve n. intercostalis ler kostanın alt kenarı

Detaylı

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (24 MART

T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (24 MART T. C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013 2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DÖNEM II SİNİR SİSTEMİ V. DERS KURULU (24 MART 2014 -.. MAYIS 2014) DERS PROGRAMI DEKAN BAŞKOORDİNATÖR DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

Sağlık Bilimleri İçin ANATOMİ. Prof. Dr. Dr. Gürsel ORTUĞ

Sağlık Bilimleri İçin ANATOMİ. Prof. Dr. Dr. Gürsel ORTUĞ Sağlık Bilimleri İçin ANATOMİ Prof. Dr. Dr. Gürsel ORTUĞ 2018 Sağlık Bilimleri İçin ANATOMİ ISBN: 978-605-9160-67-4 Tüm hakları saklıdır. 5846 ve 2936 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasası gereği; bu kitabın

Detaylı

Fizyoloji PSİ 123 Hafta Haft 9 a

Fizyoloji PSİ 123 Hafta Haft 9 a Fizyoloji PSİ 123 Hafta 9 Serebrum Bazal Çekirdekler Orta Beyin (Mezensefalon) Beyin sapının üzerinde, beyincik ve ara beyin arasında kalan bölüm Farklı duyu bilgilerini alarak bütünleştirir ve kortekse

Detaylı

4. DERS KURULU Nörolojik Bilimler ve Sinir Sistemi. 15 Şubat 2016 8 Nisan 2016 8 HAFTA KURUL DERSLERİ TEORİK PRATİK TOPLAM AKTS

4. DERS KURULU Nörolojik Bilimler ve Sinir Sistemi. 15 Şubat 2016 8 Nisan 2016 8 HAFTA KURUL DERSLERİ TEORİK PRATİK TOPLAM AKTS DÖNEM II. DERS KURULU Nörolojik Bilimler ve Sinir Sistemi Şubat 0 Nisan 0 HAFTA Prof.Dr. DEKAN DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DERS KURULU BAŞKANI Yrd.Doç.Dr. Tolgahan ACAR Yrd.Doç.Dr. Hikmet BIÇAKÇI KURUL DERSLERİ

Detaylı

TÜRK KIZILAYI FLEBOTOMİ CİLT TEMİZLEME ÇUBUĞU TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI FLEBOTOMİ CİLT TEMİZLEME ÇUBUĞU TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI FLEBOTOMİ CİLT TEMİZLEME ÇUBUĞU TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK TANIMLAR... 2 2. TEDARİK EDİLECEK FLEBOTOMİ CİLT TEMİZLEME ÇUBUĞU TEKNİK ÖZELLİKLERİ... 2 3. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN

Detaylı

EK-4 B GRUBU FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON TANI LİSTESİ A GRUBU

EK-4 B GRUBU FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON TANI LİSTESİ A GRUBU A GRUBU C71 Beyin malign neoplazmı D33 Beynin ve merkezi sinir sistemi diğer kısımlarının benign neoplazmı G11 Herediter ataksi G12.2 Motor nöron hastalığı G20 Parkinson hastalığı G24.8 Distoni, diğer

Detaylı

Truncus (arteria) pulmonalis

Truncus (arteria) pulmonalis 1 Truncus (arteria) pulmonalis Truncus pulmonalis; sağ ventrikülden başlar, arter olarak ifade edilmesine karşın venöz kan taşır. Sağ ventriküldeki kanı akciğerlere taşır. Arcus aortae altında sağ (a.pulmonalis

Detaylı

DÖNEM II 4. DERS KURULU 10 Şubat 4 Nisan 2014. Prof.Dr. Mustafa SARSILMAZ

DÖNEM II 4. DERS KURULU 10 Şubat 4 Nisan 2014. Prof.Dr. Mustafa SARSILMAZ DÖNEM II. DERS KURULU 0 Şubat Nisan 0 Dekan : Dönem II Koordinatörü : Ders Kurulu Başkanı : Prof.Dr. Yrd.Doç.Dr. Yrd.Doç.Dr. KURUL DERSLERİ TEORİK PRATİK TOPLAM AKTS DERS VEREN ÖĞRETİM ÜYELERİ 0 (x) -

Detaylı

Hemispherium cerebri. Fissura longitudinalis cerebri ile serebral hemisferler birbirinden ayrılırlar.

Hemispherium cerebri. Fissura longitudinalis cerebri ile serebral hemisferler birbirinden ayrılırlar. Doç. Dr. Ayşin Kale Hemispherium cerebri Fissura longitudinalis cerebri ile serebral hemisferler birbirinden ayrılırlar. Fissura longitudinalis cerebri: Falx cerebri ve aa. cerebri anterior bu aralıkta

Detaylı

cularis sinistra, valva mitralis) sistol sırasında kapatır. Ostium aortae; aorta nın sol ventrikülden çıktığı yerde bulunan açıklıktır.

cularis sinistra, valva mitralis) sistol sırasında kapatır. Ostium aortae; aorta nın sol ventrikülden çıktığı yerde bulunan açıklıktır. Kalp; toraks (göğüs) boşluğunda orta mediastinumda, akciğerler arasında lokalize, çizgili kas yapısında ancak istemsiz olarak çalışan bir organdır. Genel olarak kişinin yumruğu kadardır. Kalbin 1/3 ü orta

Detaylı

NOT: ihaleye katllacak olan firmalarm son fiyat teklifini yazili olarak getirmeleri ve isin teslim siiresinin belirtilmesi rica olunur.

NOT: ihaleye katllacak olan firmalarm son fiyat teklifini yazili olarak getirmeleri ve isin teslim siiresinin belirtilmesi rica olunur. 30.03.202 tarihinde saat 0.00'da - i.u.cerrahpasa Tip Fakultesi Temel Tip Bilimferi Bb'/umu Ogrenci egitimi dersferinde kullanilmak uzere 8 kalem maket alimi isi 4734 sayili K.i.K. nun 22/d maddesine gore

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM II / DERS KURULU I SİNİR SİSTEMİ (11 EYLÜL KASIM 2017)

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM II / DERS KURULU I SİNİR SİSTEMİ (11 EYLÜL KASIM 2017) AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI DÖNEM II / DERS KURULU I SİNİR SİSTEMİ (11 EYLÜL 2017 07 KASIM 2017) I. DERS KURULU: SİNİR SİSTEMİ DERS KURULU Süre: Yöntem: Ölçme ve

Detaylı

DENEY HAYVANLARI ANATOMİSİ

DENEY HAYVANLARI ANATOMİSİ DENEY HAYVANLARI DENEY HAYVANLARI ANATOMİSİ Deney Hayvanı: Hipotezi bilimsel kurallara göre kurulmuş araştırmalarda ve biyolojik testlerde kullanılan hayvanlardır. Günümüzde en sık kullanılan deney hayvanları;

Detaylı

İlk Yayın Tarihi Öğrenci Laboratuvarı Benç Sistemleri Teknik Şartnamesi

İlk Yayın Tarihi Öğrenci Laboratuvarı Benç Sistemleri Teknik Şartnamesi 1 / 7 A. Genel Özellikler: 1. Laboratuvar kurulumunda gerçekleştirilecek tüm yapım işlemleri ihale üzerinde kalan firmaya ait olmalıdır. Laboratuvara yapılacak tezgah, alt dolap, raf sistemi, çekmecelerin

Detaylı

T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı TEKLİF MEKTUBU (İLGİLİ FİRMALARA)

T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı TEKLİF MEKTUBU (İLGİLİ FİRMALARA) Tarih ve Sayı: 28/02/2019-E.3160 T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı *BE6PBA8NS* Sayı :32319748-934.01.04/ Konu :Temizlik Malzemesi Alımı Hk. TEKLİF MEKTUBU (İLGİLİ

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Dönem II TIP 2010 SİNİR DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU 11 EYLÜL 2017-27 EKİM 2017 DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM 46 9x2 55 16 3x2 19 28

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1/12/2011 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20117707 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 19/12/2011 TARİHİ,

Detaylı

TÜRK PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ DERNEĞİ

TÜRK PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ DERNEĞİ TÜRK PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ DERNEĞİ FLEP KURSU KONGRE PROGRAMI 2018 Baş & Boyun Bölgesi Oturumu TOPLAM SÜRE: 60 Dakika Baş & Boyun Bölgesi Flepleri Bölgenin Damar Anatomisi (5 dakika)

Detaylı

OSSA MEMBRİ İNFERİORİS ALT EKSTREMİTE KEMİKLERİ

OSSA MEMBRİ İNFERİORİS ALT EKSTREMİTE KEMİKLERİ OSSA MEMBRİ İNFERİORİS ALT EKSTREMİTE KEMİKLERİ Alt ekstremitelere, alt taraf veya alt yanlar da denir. Alt taraflar, pelvisin (leğen) her iki yanına tutunmuş sağ ve sol olmak üzere simetrik iki sütun

Detaylı

TÜRK KIZILAYI KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY

TÜRK KIZILAYI KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY TÜRK I KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1.-2. TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN TEKNİK ÖZELİKLERİ 1 3. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN EVRAKLAR..1 4. GARANTİ

Detaylı

Prof. Dr. Neyhan ERGENE

Prof. Dr. Neyhan ERGENE DEKAN BAŞKOORDİNATÖR BAŞKOORDİNATÖR YARDIMCILARI DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM II KOORDİNATÖR YARCIMCILARI Prof. Dr. Neyhan ERGENE Prof. Dr. Taner ZİYLAN Prof. Dr. Hasan CÜCE Prof. Dr. S. Sennur DEMİREL

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU. (26 Mart Haziran 2018)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU. (26 Mart Haziran 2018) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I 2017-2018 DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU (26 Mart 2018-01 Haziran 2018) DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM Anatomi 68 18X 2 86 Biyokimya 7-7 Fizyoloji 19 2X 4 21

Detaylı

Prof. Dr. Neyhan ERGENE

Prof. Dr. Neyhan ERGENE DEKAN BAŞKOORDİNATÖR BAŞKOORDİNATÖR YARDIMCILARI DÖNEM II KOORDİNATÖRÜ DÖNEM II KOORDİNATÖR YARCIMCILARI Prof. Dr. Neyhan ERGENE Prof. Dr. Taner ZİYLAN Yrd. Doç. Dr. Füsun SUNAR Yrd. Doç. Dr. Şerife ALPA

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BİYOMEDİKAL KALİBRASYON CİHAZLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BİYOMEDİKAL KALİBRASYON CİHAZLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BİYOMEDİKAL KALİBRASYON CİHAZLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ I. KONU II. TEKNİK ŞARTNAMELER III. YEDEK PARÇA VE AKSESUARLAR IV GARANTİ SÜRESİ BAKIM ONARIM, KALİBRASYON

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU. (26 Mart Haziran 2018)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU. (26 Mart Haziran 2018) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM I 2017-2018 DOKU BİYOLOJİSİ DERS KURULU (26 Mart 2018-01 Haziran 2018) DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM Anatomi 66 18X 2 84 Biyokimya 7-7 19 2X 4 21 Histoloji

Detaylı

TORAKS BT PRATİK. Yrd.Doç.Dr. Süreyya YILMAZ

TORAKS BT PRATİK. Yrd.Doç.Dr. Süreyya YILMAZ TORAKS BT PRATİK Yrd.Doç.Dr. Süreyya YILMAZ TORAKS BT KEMİK YAPININ DEĞERLENDİRİLMESİ Sağ klaviküla Sol klaviküla Sağ humerus Sol humerus Klavikülalar Humerus 2 1 Kostalar rakamlar ile gösterilmiştir Sol

Detaylı

1.ÜNİTE: VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM. Fen ve Teknoloji-4.sınıf

1.ÜNİTE: VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM. Fen ve Teknoloji-4.sınıf 1.ÜNİTE: VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM Fen ve Teknoloji-4.sınıf A. DESTEK VE HAREKET SİSTEMİ İSKELET Kemiklerden oluşan ve eklemlerle bağlanan, vücudumuzun dik durmasını ve hareket etmesini sağlayan yapıya

Detaylı

10. SINIF ANATOMİ VE FİZYOLOJİ SUNULARI. Bu Sunu ya ait tüm Haklar Atlas Yayınevine aittir. Hiçbir şekilde üçüncü şahıslara verilemez

10. SINIF ANATOMİ VE FİZYOLOJİ SUNULARI. Bu Sunu ya ait tüm Haklar Atlas Yayınevine aittir. Hiçbir şekilde üçüncü şahıslara verilemez 10. SINIF ANATOMİ VE FİZYOLOJİ SUNULARI Bu Sunu ya ait tüm Haklar Atlas Yayınevine aittir. Hiçbir şekilde üçüncü şahıslara verilemez ÜNİTE 1 VÜCUDUN TEMEL YAPISI KONULAR 1. Anatominin Bölümleri 2. Tıbbi

Detaylı

Santral (merkezi) sinir sistemi

Santral (merkezi) sinir sistemi Santral (merkezi) sinir sistemi 1 2 Beyin birçok dokunun kontrollerini üstlenmiştir. Çalışması hakkında hala yeterli veri edinemediğimiz beyin, hafıza ve karar verme organı olarak kabul edilir. Sadece

Detaylı

Genel Kimya II (2 0 4)

Genel Kimya II (2 0 4) Genel Kimya II (2 0 4) 1 Kimyasal Kinetik 2 Kimyasal Dengenin İlkeleri I 3 Kimyasal Dengenin İlkeleri II 4 Asitler ve Bazlar I 5 Asitler Bazlar II 6 Sulu Çözelti Reaksiyonları ve İyon Dengeleri I 7 Sulu

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI. Dönem II. TIP 2010 SİNİR ve DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI. Dönem II. TIP 2010 SİNİR ve DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Dönem II TIP 2010 SİNİR DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU 19 EYLÜL 2016-11 KASIM 2016 DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM 48 6x2 54 EMBRİYOLOJİ

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI. Dönem II. TIP 2010 SİNİR ve DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI. Dönem II. TIP 2010 SİNİR ve DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Dönem II TIP 2010 SİNİR DUYU SİSTEMLERİ DERS KURULU 17 EYLÜL 2018-02 KASIM 2018 DERSLER TEORİK PRATİK TOPLAM 46 9x2 55 16 3x2 19

Detaylı

ENDOKRİN SİSTEMİ VE ÖZEL DUYU ORGANLARI. Yrd. Doç. Dr. Kadri KULUALP Yrd. Doç. Dr. Önder AYTEKİN

ENDOKRİN SİSTEMİ VE ÖZEL DUYU ORGANLARI. Yrd. Doç. Dr. Kadri KULUALP Yrd. Doç. Dr. Önder AYTEKİN ENDOKRİN SİSTEMİ VE ÖZEL DUYU ORGANLARI Yrd. Doç. Dr. Kadri KULUALP Yrd. Doç. Dr. Önder AYTEKİN İÇ SALGI BEZLERİ (GLANDULA ENDOCRINAE) Metabolik olaylarda, büyüme, gelişme gibi birçok fizyolojik olayda

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 29/07/2011 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 2011092 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 0/08/2011 TARİHİ,

Detaylı

Arka Beyin Medulla Omuriliğin beyne bağlandığı bölge kalp atışı, nefes, kan basıncı Serebellum (beyincik) Kan faaliyetleri, denge Pons (köprü)

Arka Beyin Medulla Omuriliğin beyne bağlandığı bölge kalp atışı, nefes, kan basıncı Serebellum (beyincik) Kan faaliyetleri, denge Pons (köprü) SİNİR SİSTEMİ BEYİN Belirli alanlar belirli davranış ve özelliklerden sorumlu. 3 kısım Arka beyin (oksipital lob) Orta beyin (parietal ve temporal lob) Ön beyin (frontal lob) Arka Beyin Medulla Omuriliğin

Detaylı

Toraks Duvarının Damarları ve Sinirleri

Toraks Duvarının Damarları ve Sinirleri Toraks Duvarının Damarları ve Sinirleri A.thoracica interna: Bu arter clavicula dan umbilicus a kadar toraks ve karın ön duvarını besler (Şekil 4,5,34). Ratta Toraks Anatomisi Cenk Kılıç Şekil 34. Sternum

Detaylı

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı nca Satın Alınacak TONER VE KARTUŞ /KIRTASİYE VE TEMİZLİK MALZEMELERİNE Ait

Detaylı

ANATOMİK MODELLER, TIP-SAĞLIK EĞİTİMİ MAKETLERİ VE UYGULAMALARI. anatomia.

ANATOMİK MODELLER, TIP-SAĞLIK EĞİTİMİ MAKETLERİ VE UYGULAMALARI. anatomia. ANATOMİK MODELLER, TIP-SAĞLIK EĞİTİMİ MAKETLERİ VE UYGULAMALARI anatomia www.anatomia.com.tr Yenilab Laboratuvar ve Eğitim Gereçleri, 2009 yılında Sakarya merkezli kurulmuş olup laboratuvar cihazları

Detaylı

Komitede Görevli Anabilim Dalları

Komitede Görevli Anabilim Dalları TIP FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIF 1. KOMİTE: LOKOMOTOR SİSTEM DERS PROGRAMI 2 Ekim 2017 24 Kasım 2017 (8 hafta) Komite Sorumluları: Yrd. Doç. Dr. Selvi DURMUŞ ERİM Komitede Görevli Anabilim

Detaylı

Postür Analizi. Prof. Dr. Reyhan Çeliker. Acıbadem Maslak Hastanesi

Postür Analizi. Prof. Dr. Reyhan Çeliker. Acıbadem Maslak Hastanesi Postür Analizi Prof. Dr. Reyhan Çeliker Acıbadem Maslak Hastanesi Postür nedir? Postür l Vücut kısımlarının pozisyonu veya dizilimidir. l STATİK: Oturma, ayakta durma ve yatma sırasındaki postür l DİNAMİK:

Detaylı

HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ ANABİLİM DALI. Doç. Dr. Meltem KURUŞ Yrd.Doç. Dr. Aslı ÇETİN

HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ ANABİLİM DALI. Doç. Dr. Meltem KURUŞ Yrd.Doç. Dr. Aslı ÇETİN HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ ANABİLİM DALI Program Yürütücüsü Programın Kadrolu Öğretim Üyeleri : Prof. Dr. Nigar VARDI : Doç. Dr. Mehmet GÜL Doç. Dr. Meltem KURUŞ Yrd.Doç. Dr. Aslı ÇETİN Programa Kabul İçin

Detaylı

SPOR BiYOMEKANiĞiNiN BiYOLOJiK TEMELLERi

SPOR BiYOMEKANiĞiNiN BiYOLOJiK TEMELLERi SPOR BiYOMEKANiĞiNiN BiYOLOJiK TEMELLERi Anatomik referans duruşu; * ayaklar birbirinden biraz uzak, * kollar vücudun yanında serbestçe uzanmış, * avuç içlerinin öne baktığı,duruştur. Bu duruş, doğal dik

Detaylı

Dr. Ayşin ÇETİNER KALE

Dr. Ayşin ÇETİNER KALE Dr. Ayşin ÇETİNER KALE Truncus lumbosacralis L 5 spinal sinirin ön dalı ile L 4 spinal sinirin ön dalından gelen bir dalın birleşmesi ile oluşur Plexus sacralis L4 S4 (L4 ve S4 ün yalnızca bazı lifleri

Detaylı

ÜRİNER SİSTEMİ. Yrd. Doç. Dr. Kadri KULUALP Yrd. Doç. Dr. Önder AYTEKİN

ÜRİNER SİSTEMİ. Yrd. Doç. Dr. Kadri KULUALP Yrd. Doç. Dr. Önder AYTEKİN ÜRİNER SİSTEMİ Yrd. Doç. Dr. Kadri KULUALP Yrd. Doç. Dr. Önder AYTEKİN ÜRİNER SİSTEM Vücutta, hücresel düzeyde gerçekleşen kimyasal olaylar sonucunda ortaya çıkan başta üre olmak üzere diğer atık maddeler

Detaylı