İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İTÜ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İTÜ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ"

Transkript

1 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İTÜ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ MART 2009 BÜLTEN I SAVTEK İTÜ bünyesinde 2008 yılı güz döneminde kurulmuş olan SAVTEK, savunma sanayileri konusunda bilinçli öğrenci toplulukları oluşturarak, Türk Savunma Sanayi ile üniversiteler arasındaki işbirliğini geliştirme azmi ve gayreti içerisindedir. İÇERİK SAVTEK Tanışma Toplantıları Gezi - Harbiye Askeri Müzesi YTÜ Savunma Sanayii Günleri 09 Yemek - Savunma Sanayilerindeki Gelişmeler VİZYONUMUZ Mühendislik etiğini benimsemiş, dinamik, Türk ve dünya savunma sanayisi konusunda bilinçli öğrenci toplulukları oluşturarak, bugün gelişmiş savunma sanayine sahip ülkelerin neredeyse tümünün başarı formülü olan üniversite-sanayi işbirliğini yurdumuzda da geliştirmektir. MİSYONUMUZ Mühendis adaylarına gelişen savunma teknolojileri ile Türk ve dünya savunma sanayilerini tanıtmayı ve Türk Savunma Sanayisi nin ihtiyaç duyduğu personelin daha öğrencilik döneminde tecrübe kazanmasını sağlamaktır. Söyleşi - Savunma Sanayii Nereye Koşuyor? Seminer - IMTAKS Projesi Çalışmaları ve Bu Süreçte Karşılaşılan Zorluklar Basında SAVTEK

2 Sayfa 2 İÇERİK 1- SAVTEK Tanışma Toplantıları 2- Söyleşi - Savunma Sanayii Nereye Koşuyor? 3- Gezi - Harbiye Askeri Müzesi 4- YTÜ Savunma Sanayii Günleri Yemek - Savunma Sanayilerindeki Gelişmeler 6 Seminer - IMTAKS Projesi Çalışmaları ve Bu Süreçte Karşılaşılan Zorluklar 7 Kulüp İçi Etkinliklerimiz 8 Basında SAVTEK

3 MART 2009 BÜLTEN I Sayfa 3 SAVTEK Tanışma Toplantıları İTÜ den Türk Savunma Sanayisine Yeni Soluk Ülkemizin en önemli bilim ve eğitim kurumlarından birisi olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), savunma sanayisine yönelik önemli bir öğrenci girişimine ev sahipliği yapıyor. Çeşitli fakültelerden öğrencilerin bir araya gelmesi ile kurulan Savunma Teknolojileri Kulübü (SAVTEK), mühendislik etiğini temel alan, dinamik, çalışkan ve hem ülkemizde hem de dünyadaki savunma sanayileri konusunda bilinçli öğrenci toplulukları oluşturmayı amaçlıyor. SAVTEK, gelişmiş savunma sanayilerine sahip olan ülkelerin bugün bulundukları noktaya gelebilmelerindeki başarı formüllerinden birisi olan üniversite-sanayi işbirliğini yurdumuzda da öne çıkarmayı hedefliyor. Resmi faaliyetlerine 2008 in son aylarında başlayan kulübün, üniversite genelinde tanıtılması amacı ile 6 ve 11 Şubat 2009 tarihlerinde ilk tanışma toplantıları gerçekleştirildi. Çoğunluğu Elektrik Elektronik Fakültesi olmak üzere, Makine Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, Kimya Metalürji Fakültesi ile Uçak ve Uzay Fakültesi öğrencilerinin yoğun katılım gösterdikleri toplantılarda, Türk Savunma Sanayisi nin kısa bir tanıtımı ile birlikte, kulübün organizasyon yapısını, hedeflerini ve geleceğe yönelik etkinlik planını içeren bir de sunum gerçekleştirildi. Sunumu ardından, ilgili öğrenciler, soru ve önerilerini katılımcılar ve kulüp üyeleri ile paylaştı. SAVTEK, gelişmiş savunma sanayilerine sahip olan ülkelerin bugün bulundukları noktaya gelebilmelerindeki başarı formüllerinden birisi olan üniversitesanayi işbirliğini yurdumuzda da öne çıkarmayı hedefliyor. İlerleyen dönemde, savunma sanayisinde görev alan çeşitli uzman, firma yetkilisi ve askeri personeli İTÜ bünyesinde ağırlamayı ve bununla birlikte seminer, çalıştay, konferans, teknik gezi gibi birçok önemli çalışmayı gerçekleştirmeyi planlayan SAVTEK, Türk Savunma Sanayisi nin ihtiyaç duyduğu personelin daha öğrencilik yıllarında tecrübe kazanmasını en önemli amaçlarından biri olarak belirlemiş durumda.

4 Sayfa 4 Söyleşi - Savunma Sanayii Nereye Koşuyor? SAVTEK İlk Söyleşisini Yaptı: Savunma Sanayii Nereye Koşuyor? İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Savunma Teknolojileri Kulübü (SAVTEK), birbiri ardına gerçekleştirdiği tanışma toplantılarının ardından 20 Şubat tarihinde de Savunma Sanayii Nereye Koşuyor? başlıklı bir söyleşiyle üyelerini tekrar bir araya getirdi. İTÜ Kültür ve Sanat Birliği nde yer alan Küçük Salon da gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak, Avrupa nın sayılı silah sistemi konsept uzmanlarından birisi ve Military Science & Intelligence (MSI) Dergisi nin Uzman Editörü olan Sami Atalan ile İTÜ Uçak Mühendisliği Bölümü mezunu ve aynı zamanda MSI Dergisi Genel Yayın Yönetmeni olan Ümit Bayraktar davet edildi. SAVTEK in tanıtımının yapıldığı bir sunumla başlayan etkinlik, savunma teknolojilerindeki son gelişmeleri konu alan bir video gösterimi ile devam etti. Ardından Sami Atalan, Türk ve dünya savunma sanayilerinde yaşanmakta olan gelişmeleri çarpıcı örnekler eşliğinde genç mühendis adayları ile paylaştı. İTÜ lü bir Uçak Mühendisi olan Ümit Bayraktar ise, teknik konulardaki bilgisi ile meraklı öğrencilerin sorularını yanıtladı. Yoğun bir katılımla, oldukça faydalı ve keyifli geçen ilk söyleşi etkinliğinin ardından SAVTEK, önümüzdeki süreçte, alanında uzman birçok kişiyi İTÜ bünyesinde ağırlayarak, savunma sanayileri ve bu alanda geliştirilen teknolojiler konusunda üniversite öğrencilerini bilinçlendirme çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.

5 MART 2009 BÜLTEN I Sayfa 5 Gezi - Harbiye Askeri Müzesi SAVTEK Topluluğu Askeri Müzede Savunma sanayileri ve teknolojileri konusunda İTÜ lü öğrencilere yönelik çalışmalarına 1 Mart Pazar günü bir yenisini daha ekleyen SAVTEK, toplu olarak, halk arasında Harbiye Askeri Müzesi olarak da bilinen Askeri Müze ve Kültür Sitesi ni ziyaret etti. Geçmiş yıllarda harp okulu olarak kullanılan ve Mustafa Kemal Atatürk ün de eğitim gördüğü müzede, İstanbul un Fethi nden Kıbrıs Savaşı na kadarki harp tarihimize tanıklık etmiş birçok silah sistemi, araç ve doküman sergileniyor. Müzeyi bir rehber eşliğinde gezen SAVTEK üyeleri, tarihin tozlu sayfaları arasında yapılan bu yolculuğu fotoğraflarla belgelemeyi de unutmadı. Müze gezisinin hemen ardından SAVTEK topluluğu, ilk söyleşi etkinliği kapsamında İTÜ - de ağırladıkları Sami Atalan ı MSI Dergisi nin Teşvikiye de yer alan yönetim merkezinde ziyaret etti. Burada başlayan keyifli sohbet, daha sonra Beşiktaş ın dik yokuşlarında heyecanla devam etti. Sami Atalan, genç mühendis adaylarına iletişim teknolojilerindeki önemli gelişmeleri aktardı ve meraklı arkadaşların sorularını yanıtladı. Müze gezisi ve MSI Dergisi ne yapılan ziyaretin ardından Beşiktaş ta çay molası veren topluluk, ardından vapurla Kadıköy e geçerek soluğu Moda sahilinde aldı. Yorucu fakat oldukça keyifli geçen bu etkinliğin ardından SAVTEK, topluluk içerisindeki dinamizmi sıcak tutmak amacı ile sosyal çalışmalarını sürdürecek.

6 Sayfa 6 YTÜ Savunma Sanayii Günleri 09 YTÜ Savunma Sanayii Günleri ne İTÜ Desteği Savunma sanayilerine yönelik çalışmaları yakından takip eden ve bu çalışmalar içerisinde mümkün olduğunca fazla yer almaya çalışan İTÜ SAVTEK topluluğu, son olarak, 3-4 Mart tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu nda gerçekleştirilen Savunma Sanayii Günleri 2009(SSG 09) a katıldı. Makina Teknolojileri Topluluğu tarafından düzenlenen ve savunma sanayimizdeki gelişmeler ile kurumlarımızın çeşitli çalışmalarının katılımcılar ile paylaşıldığı etkinlikte SAVTEK, açmış olduğu stant ile hem çeşitli üniversite öğrencilerine kendini tanıtma hem de böyle büyük bir organizasyonu yakından gözlemleme fırsatı buldu. Etkinlikte, YTÜ Makine Fakültesi Dekanı nın konuşmasının yanı sıra SSM, SASAD, MKE, TAI, Tübitak UEKAE, BIAS, FNSS, Kale Havacılık, RMK Marine ve Sarsılmaz gibi kurum ve kuruluşların sunumlarına yer verildi. Sergi salonunda ise, TAI, Tübitak UEKAE, FNSS, MSI Dergisi ve İTÜ SAVTEK in stantları yer aldı. Düzenlenen sunumlara katılan SAVTEK topluluğu, savunma sanayimizde hâlihazırda yürütülmekte olan çalışmalar hakkında detaylı bilgi almanın yanı sıra birçok yetkili kişi ile de görüşme fırsatı buldu. Üniversite-savunma sanayii işbirliğini geliştirme kapsamında önemli bir girişim olan YTÜ SSG 09, ileriki dönemlerde bu gibi önemli etkinliklerin düzenlenebilmesi konusunda İTÜ SAVTEK topluluğuna güzel bir örnek teşkil etmiş oldu.

7 MART 2009 BÜLTEN I Sayfa 7 Yemek - Savunma Sanayilerindeki Gelişmeler İTÜ Maçka Sosyal Tesisleri Menüsüne Savunma Sanayii Tadı SAVTEK topluluğu üyeleri, savunma sanayilerinin ve teknolojilerinin konuşulduğu bir akşam yemeği organizasyonu için 9 Mart 2009 Salı günü, İTÜ Maçka Sosyal Tesisleri nde bir araya geldi. SAVTEK in ilk söyleşi etkinliği kapsamında İTÜ ye gelmiş olan Sami Atalan, bu güzel organizasyonda da İTÜ lüleri yalnız bırakmadı. Savunma sanayimizde yaşanan birçok güncel ve ilgi çekici gelişmeyi öğrenciler ile paylaşan Sami Atalan, sonrasında gençlerin gelecek planlarını dinledi. Öğrencilerin daha üniversite yıllarında kendilerini geliştirmeye başlamalarının önemi vurgulayan Atalan, savunma sanayimizdeki mevcut ihtiyaçlara da değinerek öğrencilere değerli tavsiyeler verdi. Oldukça keyifli geçen yemek organizasyonunun ardından SAVTEK topluluğu, bu geceyi ölümsüzleştirmek için bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

8 Sayfa 8 Seminer - IMTAKS Projesi Çalışmaları ve Bu Süreçte Karşılaşılan Zorluklar İTÜ SAVTEK Yüksel Savunma yı Ağırladı İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü, 12 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirdiği ilk seminer etkinliği ile yürütmekte olduğu başarılı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. İnsansız Makineli Tüfek Atış Kontrol Sistemi (İMTAKS) Projesi Çalışmaları ve Bu Süreçte Karşılaşılan Zorluklar başlığı altında düzenlenen bu etkinliğe, Yüksel Holding Savunma Sistemleri A.Ş. (Yüksel Savunma) Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Hayri Esen ile İş Geliştirme ve Pazarlama Grup Müdürü Şevki Erol Altınok davet edildi. Etkinliğin ilk bölümünde Esen, Yüksel Savunma nın kuruluş sürecini ve İMTAKS Projesi nin gelişimini konu alan bir sunum gerçekleştirdi. Esen in ardından söz alan Altınok ise öğrencilerden gelen sorular doğrultusunda İMTAKS sisteminin teknik özellikleri hakkında bilgi verdi. İkinci bölümde Esen, İMTAKS Projesi nin geliştirilme sürecinde karşılaştıkları zorlukları ve bu zorluklara nasıl göğüs gerdiklerini genç mühendis adaylarına heyecanla aktardı. Oldukça başarılı geçen ilk çalıştay etkinliğinin ardından SAVTEK, Türk ve dünya savunma sanayileri ile bu alanda geliştirilen teknolojileri yakından takip eden bilinçli öğrenci toplulukları oluşturabilmek için çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.

9 MART 2009 BÜLTEN I Sayfa 9 KULÜP İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ Kulübümüz içerisinde şu ana kadar gerçekleştirmiş olduğumuz savunma teknolojileri sunumlarımız;; İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI VE QUADROTOR LAR Özen Özkaya-Elektronik Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi JIROSKOP LAR Şeref Güneysu-Uçak Mühendisliği 1. Sınıf Öğrencisi DENİZALTILAR İbrahim Mercan-Gemi İnşaatı Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi Murat Arman Metin-Deniz Teknolojileri Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi Araştırmacı ruha sahip Savunma Teknolojileri Kulübü üyeleri gönüllü olarak yaptıkları sunumlarla bilgilerini diğer üyelerle paylaşma konusunda adeta bir yarış içerisindeler..

10 Sayfa 10 BASINDA SAVTEK Military Science & Intelligence (MSI) Dergisi Hazırlayanlar Şeref GÜNEYSU Gözde KARA

11 SONUÇ; İLETİŞİM; Prof. Dr. Mehmet Şerif KAVSAOĞLU İTÜ Uçak Mühendisliği Bölüm Başkanı İTÜ SAVTEK Danışmanı Türkiye de savunma teknolojileri alanında ilk ve tek öğrenci kulübü olan İTÜ Savunma Teknolojiler Kulübü farklı disiplinlerden yeni mühendis adaylarını mühendislik çatısı altında bir araya getirmeyi başarmıştır. Her geçen gün güçlenmeye devam eden Savunma Teknolojileri Kulübü, vizyonu ve misyonu çerçevesinde yürüteceği çalışmalar ile Türk Savunma Sanayisi ile üniversiteler arasındaki iş birliğini geliştirme azmi ve gayreti içerisindedir Gözde KARA İTÜ SAVTEK Başkanı Ercan EYDURAN İTÜ SAVTEK Başkan Yardımcısı Destekleyen Kuruluşlar:

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ SAVTEK HEDEFLERİMİZ İÇERİK

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ SAVTEK HEDEFLERİMİZ İÇERİK İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ MAYIS 2009 BÜLTEN III SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ SAVTEK İTÜ Savunma Teknolojileri Kulübü, 2008-2009 akademik yılı güz döneminde farklı disiplinlerde

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü

İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü Kasım 2009 Bülten VI Kasım 2009 Bülten VI İTÜ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ İTÜ SAVTEK İÇERİK - ARI Teknokent Ziyareti - Sunum Çalışması - İstiklal

Detaylı

YARIM ELMA ETKİNLİĞİ

YARIM ELMA ETKİNLİĞİ YARIM ELMA ETKİNLİĞİ 13.09.2014 Salı günü Erciyes Üniversitesi nin ev sahipliğinde hazırlanan Yarım Elma etkinliğine 1.sınıf öğrencilerimiz ile biz de katıldık. Sosyal sorumluluk çalışmalarını her zaman

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. Temmuz - Ekim 2009 Bülten İTÜ SAVTEK ÖZ GÖREVİ ÜLKÜSÜ İÇERİK

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. Temmuz - Ekim 2009 Bülten İTÜ SAVTEK ÖZ GÖREVİ ÜLKÜSÜ İÇERİK İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Temmuz - Ekim 2009 Bülten Temmuz - Ekim 2009 Bülten İTÜ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ İTÜ SAVTEK İÇERİK - Savunma Sanayii Müsteşarlığı Tanıtım ve Öğrenci Bilgilendirme Programı

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü

İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknolojileri Kulübü Aralık 2009 Bülten 7 Aralık 2009 Bülten 7 İTÜ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ İTÜ SAVTEK İÇERİK - Sunum Çalışması - Savunma Sanayisinin Ana Hatları

Detaylı

Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi

Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Öğretim

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ SAVTEK HEDEFLERİMİZ İÇERİK

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ SAVTEK HEDEFLERİMİZ İÇERİK İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ HAZİRAN 2009 BÜLTEN IV SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ SAVTEK İTÜ Savunma Teknolojileri Kulübü (SAVTEK), 2008-2009 akademik yılı güz döneminde farklı

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ NİSAN 2009 BÜLTEN II SAVTEK İTÜ bünyesinde 2008 yılı güz döneminde kurulmuş olan SAVTEK, savunma sanayileri konusunda bilinçli öğrenci toplulukları

Detaylı

Bursa Teknik Üniversitesi. Kimya Topluluğu

Bursa Teknik Üniversitesi. Kimya Topluluğu Bursa Teknik Üniversitesi Kimya Topluluğu Kimya Topluluğunun Amacı Öğrencilerin ders dışında bilgi, görgü, deneyimini arttırıcı nitelikte sosyal ve kültürel faaliyetleri yürütmelerini sağlamak. Kimya ve

Detaylı

Vakıf Haftası Etkinlikleri

Vakıf Haftası Etkinlikleri Vakıf Haftası Etkinlikleri Vakıf Haftası Etkinliklerimiz 09. 05. 2014 Cuma günü okulumuz konferans salonunda Vakıflar Bölge Müdürü Sn. Mustafa EMEKÇİ nin de katılımıyla gerçekleşti. Kutlamada öğrencilerimizin

Detaylı

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ Geleceğe ışık tutan, Başöğretmen Atatürk ün emanetine sahip çıkıp, eserinin üzerine imza atan, bilgiyi öğretmekten

Detaylı

www.spot-projects.com

www.spot-projects.com SPOT.TER Nedir? SPOT.TER Türkiye nin ilk ve tek Güncel Sanat Eğitim ve Üretim Platformu SPOT Contemporary Art Projects in üyelik platformudur. SPOT.TER üyelik platformu devamlı gelişen, büyüyen dinamik

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 Etkinlikler Dosyası Havacılık Semineri (21.12.2015) Fakültemizde

Detaylı

OYAK Çimento Grubu nda görev değişikliği

OYAK Çimento Grubu nda görev değişikliği Fabrika Haberleri OYAK Çimento Grubu nda görev değişikliği Adana Çimento Teknik Genel Müdür Yardımcısı Ünal Öner 01 Ocak 2008 tarihi itibariyle Mardin Çimento Genel Müdürlüğü ne ve Adana Çimento ÜNAL ÖNER

Detaylı

Eğitimin, Hava Kuvvetlerinin Geleceğindeki Artan Önemi

Eğitimin, Hava Kuvvetlerinin Geleceğindeki Artan Önemi Eğitimin, Hava Kuvvetlerinin Geleceğindeki Artan Önemi H AVA H AR P O K U L U K O M U TAN L I Ğ I 12 Mayıs 2015 Yeşilyurt/İSTANBUL www.kartallarhaftasi.hho.edu.tr E-posta: icce2015@hho.edu.tr Telefon:+90

Detaylı

2-3 EKİM 2018, ANKARA

2-3 EKİM 2018, ANKARA DESTEKLERİYLE ORGANİZATÖR 2-3 EKİM 2018, ANKARA S O N U Ç R A P O R U OPERASYON ve İÇERİK PARTNERİ www.inpps.com ZİRVE HAKKINDA Terörle mücadele, malların dolaşımının kontrolü ve uluslararası sınırlardaki

Detaylı

Diş Hekimliği Sempozyumu

Diş Hekimliği Sempozyumu Diş Hekimliği Sempozyumu Diş Hekimliği Fakült esi İlk Sempozyumuna İmza At t ı Mustafa Kemal Üniversitesi ve Hatay Diş Hekimliği Odası işbirliğiyle Atatürk Konferans Salonu nda Mustafa Kemal Üniversitesi

Detaylı

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz www.tugva.org BİZ Türkiye Gençlik Vakfı, merkezi Türkiye, çalışma alanı dünya olan, yenilikçi olmaktan ve icat çıkarmaktan çekinmeyen yeni nesil gençlik vakfı dır. TÜGVA, geleneklerine bağlı kalarak, çağın

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İstanbul Teknik Üniversitesi'nin tarihi, Osmanlı İmparatorluğu'na Sultan III. Mustafa nın saltanat yıllarına kadar uzanmaktadır. Osmanlı Devleti'nde ilk kez Batılı anlamda

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE l-(1) Bu usul ve esasların amacı, İzmir

Detaylı

7. dönem çalışma raporu EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 104

7. dönem çalışma raporu EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 104 EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI 104 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 7. Dönemi boyunca, EMO-Genç çalışmalarına oldukça önem vermiş oda ile bağlarının gelişmesi yönünde çalışmalar yürütmüştür. Teknik geziler, tanışma toplantıları,

Detaylı

RAST 2013 12 14 Haziran 2013 Sponsorluk Bilgileri

RAST 2013 12 14 Haziran 2013 Sponsorluk Bilgileri 12 14 Haziran 2013 Sponsorluk Bilgileri 6 th International Conference on PLATİN SPONSORLUK Platin sponsoru olan firmanın logosu veya ismi, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi toplantı salonu girişinde

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

26 EKIM TANITIM VE SPONSORLUK DOSYASI ENERJİ ALANINDA UZMAN FİRMALAR VE KONUŞMACI LAR SEKTÖRÜN KALBİ YTU DE ATACAK İKLİMLENDİRME (HVAC)

26 EKIM TANITIM VE SPONSORLUK DOSYASI ENERJİ ALANINDA UZMAN FİRMALAR VE KONUŞMACI LAR SEKTÖRÜN KALBİ YTU DE ATACAK İKLİMLENDİRME (HVAC) ENERJİ İKLİMLENDİRME (HVAC) ALANINDA UZMAN FİRMALAR VE KONUŞMACI LAR 26 EKIM TANITIM VE SPONSORLUK DOSYASI Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum Sergi Salonu / Beşiktaş SEKTÖRÜN KALBİ YTU DE ATACAK SİZİDE

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

2017 Yılı GençKal Proje Raporu

2017 Yılı GençKal Proje Raporu 2017 Yılı GençKal Proje Raporu GençKal (GençKalderliler), KalDer'in 2016 yılında gençlere ve geleceklerine yatırım yapmak amacıyla, mükemmellik kültürünü benimsemiş, değişim ve gelişime açık, disiplin

Detaylı

Etkinlik Yönet. Etkinlik ve Etkinlik Mobil Uygulamanızı Geliştirmenin En Kolay Yolu

Etkinlik Yönet. Etkinlik ve Etkinlik Mobil Uygulamanızı Geliştirmenin En Kolay Yolu Etkinlik Yönet Etkinlik ve Etkinlik Mobil Uygulamanızı Geliştirmenin En Kolay Yolu 02 Etkinlik Yönet Etkinlik Uygulamanız da Etkinliğiniz kadar özel olsun Etkinlik Yönet ile etkinliğinizin mobil uygulamasını

Detaylı

TRAKYA SAVUNMA HAVACILIK ve UZAY SİSTEMLERİ YAN SANAYİ YERLEŞTİRME ZİRVESİ

TRAKYA SAVUNMA HAVACILIK ve UZAY SİSTEMLERİ YAN SANAYİ YERLEŞTİRME ZİRVESİ ve SİSTEMLERİ YAN SANAYİ YERLEŞTİRME ZİRVESİ Türk Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayinin tasarım, mühendislik, ar-ge ve üretim, ile ihracat için küresel entegrasyon çalışmalarını desteklemek, uluslar arası

Detaylı

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti, Çocuk Dostu İstanbul Projesi: Proje Uygulama Takvimi

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti, Çocuk Dostu İstanbul Projesi: Proje Uygulama Takvimi İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti, Çocuk Dostu İstanbul Projesi: Proje Uygulama Takvimi Tablo 1: Proje aktiviteleri, zamanları ve aktivitelerin tahmini ne kadar süreceğine ilişkin bilgi Yer ve Saat

Detaylı

2018 Yılı GençKal Faaliyet Raporu

2018 Yılı GençKal Faaliyet Raporu 2018 Yılı GençKal Faaliyet Raporu GençKal (GençKalderliler), KalDer'in gençlere ve geleceklerine yatırım yapmak amacıyla, mükemmellik kültürünü benimsemiş, değişim ve gelişime açık, disiplin ve donanım

Detaylı

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Öğretim Üyemizden Seminer Üniversitemiz İİBF öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat AYAN fakültemiz öğrencilerine hizmet kalitesi ile ilgili seminer verdi.

Detaylı

Brest Sainte-Anne Lisesi ve İstanbul Sainte Pulchérie Lisesi, okullararası değişim programı

Brest Sainte-Anne Lisesi ve İstanbul Sainte Pulchérie Lisesi, okullararası değişim programı Brest Sainte-Anne Lisesi ve İstanbul Sainte Pulchérie Lisesi, okullararası değişim programı L1'deki kültür alışverişinin, iletişim ve paylaşımın Brest ile ilk adımı Öğrenciler nereye gidiyor? Brest = İstanbul

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

31.MÜHENDİSLİK DEKANLARI KONSEYİ TOPLANTISI

31.MÜHENDİSLİK DEKANLARI KONSEYİ TOPLANTISI 31. TOPLANTISI 16-17 Ekim 2015 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, BİLECİK MÜHENDİSLİK MÜHENDİSLİK DEKANLARI DEKANLARI KONSEYİ KONSEYİ (MDK) Mühendislik dekanları arasında deneyimlerin paylaşıldığı, iyi

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE DEGÜSTASYON KULÜBÜ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE DEGÜSTASYON KULÜBÜ BuGusto BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE DEGÜSTASYON KULÜBÜ BuGusto Hakkında Etkinlikler Gastronomi Festivali İletişim BuGusto Hakkında Etkinlikler Gastronomi Festivali İletişim BuGusto Hakkında İlginin

Detaylı

AKYURT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM TANITIM VE YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ

AKYURT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM TANITIM VE YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ AKYURT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM TANITIM VE YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ TOPLANTININ AMACI, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında ki Mesleki ve

Detaylı

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I 18 Ekim 2012 Ankara GÜNDEM 9.30-9.45 İhracat Genel Müdür Yardımcısı

Detaylı

Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 41 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz Raporu ve 7 adet de Fiili Tüketim

Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 41 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz Raporu ve 7 adet de Fiili Tüketim . Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 41 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz Raporu ve 7 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. . - Odamızın da desteklediği fuarlardan

Detaylı

Gelişen Teknoloji Günleri 2012 [GETEK 12] 11-12-13 Aralık 2012

Gelişen Teknoloji Günleri 2012 [GETEK 12] 11-12-13 Aralık 2012 Gelişen Teknoloji Günleri 2012 [GETEK 12] 11-12-13 Aralık 2012 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ IEEE ÖĞRENCİ KOLU Bu yıl 4. sünü düzenleyeceğimiz GETEK te sizleri de aramızda görmekten onur ve mutluluk duyarız. Elektrik

Detaylı

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C.

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcileri, Toprak Mahsulleri Ofisi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ Yrd. Doç. Dr. Cenk ÖZGEN 1. KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı: Cenk ÖZGEN Doğum Yeri ve Tarihi: Bursa / 07.08.1979 Uyruğu: T.C. Medeni Hali: Evli Adres: Giresun Üniversitesi, İktisadi

Detaylı

İNGİLİZCE HİZMETİÇİ EĞİTİM

İNGİLİZCE HİZMETİÇİ EĞİTİM İNGİLİZCE HİZMETİÇİ EĞİTİM 22 Kasım 2014 Cumartesi günü TED Kayseri Koleji nde TED Malatya Koleji ve TED Kayseri Koleji nden İngilizce Öğretmenlerinin katılacağı İngilizce hizmetiçi eğitim yapılacaktır.

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ

HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı, küreselleşen dünya içinde kurum ve kuruluşlar için bir ihtiyaç olarak

Detaylı

PLANLANAN TARİH. 16-17 Mayıs 2013 DÜZENLEYEN ULUSLARARASI UYGUNLUK DEĞERLENDİRME CEMİYETİ

PLANLANAN TARİH. 16-17 Mayıs 2013 DÜZENLEYEN ULUSLARARASI UYGUNLUK DEĞERLENDİRME CEMİYETİ PLANLANAN TARİH 16-17 Mayıs 2013 DÜZENLEYEN ULUSLARARASI UYGUNLUK DEĞERLENDİRME CEMİYETİ 1.PERSONEL BELGELENDİRME KONFERANSI HAZIRLIK ÇALIŞMASI PLANI Amaç : Şirketlerin temel varlık gücü olan rekabeti

Detaylı

İZMİR- ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440. BÖLGE Kuruluş:26.05.1996 Charter:01.11.1998 ID:51491 Bülten No: 32

İZMİR- ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440. BÖLGE Kuruluş:26.05.1996 Charter:01.11.1998 ID:51491 Bülten No: 32 İZMİR- ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440 BÖLGE Kuruluş:26051996 Charter:01111998 ID:51491 Bülten No: 32 2440 Bölge Guvernörü V Bölge Guvernör Yardımcısı Çiiğli RK Dönem Başkanı BU HAFTA ToplanR No Tarih, Saat Yer

Detaylı

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi Yönetim Kurulu Strateji Belgesi AĞUSTOS 2017 1 "Kamu Yönetiminin Yapısal ve İşlevsel Sorunlarına Çözüm Üreterek Katkı Sağlamak amacıyla yola çıkan Kamu Yönetimi Araştırma Derneğinin Haziran 2017 döneminde

Detaylı

3. ÜNIVERSITE. 30 Nisan 2016. ve MESLEK TANITIM GÜNÜ. Özel Eğitim Öğretim Derneği. Özel Eğitim-Öğretim Derneği YAYINLARI. Özel Eğitim-Öğretim Derneği

3. ÜNIVERSITE. 30 Nisan 2016. ve MESLEK TANITIM GÜNÜ. Özel Eğitim Öğretim Derneği. Özel Eğitim-Öğretim Derneği YAYINLARI. Özel Eğitim-Öğretim Derneği ÖZDEBİR ÖZEL EĞİTİM-ÖĞRE İ.İ. ÖZDEBİR ÖZEL EĞİTİM-ÖĞRE İ.İ. Özel Eğitim - Öğretim Derneği Özel Eğitim Öğretim Derneği YAYINLARI Özel Eğitim-Öğretim Derneği Özel Eğitim-Öğretim Derneği 3. ÜNIVERSITE ve

Detaylı

Bir Dönemin Ardından 2009-2013. Nisan 2013 DSO

Bir Dönemin Ardından 2009-2013. Nisan 2013 DSO Bir Dönemin Ardından 2009-2013 Nisan 2013 DSO Yeni Hizmet Binamızın Yapımı İçin Dev Adımlar Attık Odamızı yeni hizmet binasına kavuşturabilmek adına dev adımlar attık. Binamızın mimari projesinin tamamlandığı

Detaylı

Mühendislik Günleri. Makine Mühendisliği Öğrenci Topluluğu

Mühendislik Günleri. Makine Mühendisliği Öğrenci Topluluğu Mühendislik Günleri Makine Mühendisliği Öğrenci Topluluğu İÇİNDEKİLER: 1) Neden Mühendislik Günleri ve Nedir Mühendislik Günleri? Vizyon & Misyon 2) Mühendislik Günleri Program İçeriği 1. Neden MÜHENDİSLİK

Detaylı

ARABHEALTH Dubai Tıbbi Malzeme ve Ekipmanları Fuarı Ziyareti. Dubai BAE 25 29 OCAK 2015

ARABHEALTH Dubai Tıbbi Malzeme ve Ekipmanları Fuarı Ziyareti. Dubai BAE 25 29 OCAK 2015 ARABHEALTH Dubai Tıbbi Malzeme ve Ekipmanları Fuarı Ziyareti Dubai BAE 25 29 OCAK 2015 Ahmet Sabuncu ARAB HEALTH Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 26 29 Ocak 2015 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri

Detaylı

KURSLARI. gerçekleştirilmektedir.

KURSLARI. gerçekleştirilmektedir. İDP (İNGİLİZCE DESTEK PROGRAMI) VE MOTİVASYON KURSLARI Eylül ayı seminer döneminde okulumuza yeni katılan öğrencilerimiz için 45 ders saati İngilizce ve 5 ders saati Almanca destek kursu yapılmıştır. Kursta

Detaylı

AÇIKLAMALAR. MMO Üyeliği

AÇIKLAMALAR. MMO Üyeliği AÇIKLAMALAR Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nde, Makina Teorisi Derneği ve Makine Mühendisleri Odası nın da katkılarıyla 03-06 Şubat 2016 tarihleri arasında Robot Dinamiği ve Kontrolü Çalıştayı

Detaylı

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılı Kasım ayında yapmış oldukları Cezayir gezisi sırasında, Cezayir le ticaret hacminin arttırılmasına yönelik yapmış oldukları irade beyanının

Detaylı

TEGEP te Neler Oluyor?

TEGEP te Neler Oluyor? Gündem Mayıs 2013 02 TEGEP te Neler Oluyor? Eğitim ve gelişim alanında referans olabilecek çalışmalar kapıda! 07 TEGEP - ASTD İşbirliği 05 Zirvede Buluşalım! 09 Tegep Eğitim Profesyonellerini Geliştiriyor

Detaylı

İSZÜ BÜLTEN. Kaynaklara Yolculuk

İSZÜ BÜLTEN. Kaynaklara Yolculuk İSZÜ BÜLTEN İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ MART 2012 YIL 1 SAYI 3 www.iszu.edu.tr 444 97 98 Kaynaklara Yolculuk» ULUSLARARASI İSLAM EKONOMİSİ VE FİNANSI ÇALIŞTAYI» PANEL: TÜRKİYE DE

Detaylı

Kurumsal Akademi ve Eğitim Çözümleri. TEKİM www.tekim.com.tr 1

Kurumsal Akademi ve Eğitim Çözümleri. TEKİM www.tekim.com.tr 1 Kurumsal Akademi ve Eğitim Çözümleri TEKİM www.tekim.com.tr 1 Tekim Hakkında Sektörel Deneyim: 1982 > Savunma Sanayii Kuruluş: 2005 > Komuta Kontrol ve Silah Sistemleri Askeri ve Sivil Haberleşme Sistemleri

Detaylı

Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları

Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları SİRKÜLER Sayı : 2017/06 Tarih : 12.01.2017 Konu : TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI Sirkülerimizin konusunu Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları oluşturmaktadır.

Detaylı

ULUSLARARASI FOLKLOR, KORO & ORKESTRA FESTİVALİ PARGA-YUNANİSTAN 4-8 Temmuz 2016

ULUSLARARASI FOLKLOR, KORO & ORKESTRA FESTİVALİ PARGA-YUNANİSTAN 4-8 Temmuz 2016 MEDITERANIAN ORGANIZATION Adres: Balkanska 14, 11000 Beograd PIB: 107929227 Kayıt numarası 20899026 Lisans numarası: 37/2013 Tel: +381114076490 e-mail: mediteranian.folklor.festival@gmail.com www.mediteranian-folklore-festivals.org

Detaylı

PAYLAŞMAK CÖMERTLİKTİR

PAYLAŞMAK CÖMERTLİKTİR PAYLAŞMAK CÖMERTLİKTİR Okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü tarafından 17 Mayıs 2016 Salı günü öğrencilerimizin katılım ve destekleriyle okul bahçemizde yardıma ihtiyaç duyan aileler yararına

Detaylı

Vizyonumuz Misyonumuz

Vizyonumuz Misyonumuz SPONSORLUK DOSYASI Biz Kimiz? Marketing Anadolu, pazarlama alanında gelişen olayları yakından takip ederek Anadolu Üniversitesi öğrencilerine bu konuda bilgi ve destek sağlamak amacıyla 2 Mayıs 2000 tarihinde

Detaylı

Oturum Başkanı: Edip Yılmaz, Hazine Müsteşarlığı, Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdür Yrd.

Oturum Başkanı: Edip Yılmaz, Hazine Müsteşarlığı, Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdür Yrd. Türkiye Kalite Derneği (KalDer), ülkemizde tüm sektör ve kuruluşlarda yönetim kalitesinin artırılması ile daha iyi bir yaşam kalitesi yaratmak amacıyla, 25 yıldır çalışmalarını sürdürmektedir. Özel sektöre

Detaylı

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU ALMATI (20-23 KASIM 2015) 20 Kasım 2015 Cuma: İlk gün konu ile ilgili öğrenci haricinde konunun ilgililerinin katıldığı bir panel düzenlendi.

Detaylı

Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, halkla ilişkilerin tanıma ve tanıtma kavramlarının içinde yürütülen faaliyetlerin çoğunu gerçekleştirmektedir. Örgütü, hizmet alanlara, tedarikçilere, hizmet

Detaylı

MÜKAD Mühendis ve Mimar Kadınlar Derneği

MÜKAD Mühendis ve Mimar Kadınlar Derneği Sayı: 1 2018 MÜKAD MÜKAD Haber Bülteni +90 312 434 44 38 www.mukad.org.tr Kültür Mah.Dr. Mediha Eldem Sok. No:62/16 Yenisehir Çankaya/ANKARA KÜNYE Değerli dostlar merhaba, Şu an okumakta olduğunuz bülten,

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2020 STRATEJİK PLAN ÇALIŞMASI İÇİNDEKİLER

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2020 STRATEJİK PLAN ÇALIŞMASI İÇİNDEKİLER SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2020 STRATEJİK PLAN ÇALIŞMASI İÇİNDEKİLER 1.Gönen Meslek yüksekokulu Logosu... 1 2. Durum Analizi... 1 2.1.Gönen Meslek Yüksekokulu Tarihçesi...

Detaylı

DÜNYA RADYO GÜNÜ PANELİ

DÜNYA RADYO GÜNÜ PANELİ DÜNYA RADYO GÜNÜ PANELİ 13 Şubat 2013 2011 yılında UNESCO 36. Genel Konferansı nda 13 Şubat günü Dünya Radyo Günü olarak kabul edilmiş ve 67. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu nda 2013 yılından itibaren

Detaylı

UKMOP VII TANITIM DOSYASI. ORGANİZASYON: Kimya Mühendisliği Bölümü ve Kimya Mühendisliği Topluluğu. YER: Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

UKMOP VII TANITIM DOSYASI. ORGANİZASYON: Kimya Mühendisliği Bölümü ve Kimya Mühendisliği Topluluğu. YER: Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi UKMOP VII ULUSAL KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ PLATFORMU 10-11-12 MAYIS 2018 TANITIM DOSYASI ORGANİZASYON: Kimya Mühendisliği Bölümü ve Kimya Mühendisliği Topluluğu YER: Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Detaylı

EĞİTİM SAATİ PROGRAMINA KONUK OLDUK

EĞİTİM SAATİ PROGRAMINA KONUK OLDUK EĞİTİM SAATİ KONUK OLDUK PROGRAMINA 13.11.2015 s aat:20.00 İle 21.30 arasında ulusal kanallarımızdan biri olan tv 1 de,kayseri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahamettin KARAKÖSE nin hazırlayıp sunduğu

Detaylı

ÖZLEM CANOĞLU AZMİMİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU DÜZCE

ÖZLEM CANOĞLU AZMİMİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU DÜZCE MİCROSOFT YENİLİKÇİ ÖĞRETMENLER PROGRAMI HAZİRAN 2009 TÜRKİYE FORUMU 1 1 Projenin Tanıtımı İnsanların bireysel ya da toplumsal olarak çalışmalarının dışında dinlenmeleri, hayatın zorluklarını kısa bir

Detaylı

DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti

DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (SÜBİTAM)

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (SÜBİTAM) SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (SÜBİTAM) 1 1 GENEL BİLGİLER Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUBİTAM)

Detaylı

YILIN GENÇ LİDERLERİ ÖDÜL TÖRENİ 2010

YILIN GENÇ LİDERLERİ ÖDÜL TÖRENİ 2010 l YILIN GENÇ LİDERLERİ ÖDÜL TÖRENİ 2010 Genç Liderler Kimdir? Genç Liderler 2004 yılında kurulmuş, Türkiye nin yönetimiyle ilgili her alan ve her kademede etkin görev almak ve Türkiye nin daha iyi yönetilerek

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu (ECZACILIK FAKÜLTESİ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021

Detaylı

SEN GELECEKTEKİ BENSİN PROJESİ -Agaç ile Fidanın Buluşması- Sunum: M. Ali ULUCAN,

SEN GELECEKTEKİ BENSİN PROJESİ -Agaç ile Fidanın Buluşması- Sunum: M. Ali ULUCAN, PROJENİN AMACI : SEN GELECEKTEKİ BENSİN PROJESİ -Agaç ile Fidanın Buluşması- Sunum: M. Ali ULUCAN, bilgi@aktif-iz.org Yetiştirme Yurdu nda kalan gençlerin geleceklerine vizyon kazandırmalarını sağlamak.

Detaylı

THE 5 TH GLOBAL FEED AND FOOD CONGRESS 2016

THE 5 TH GLOBAL FEED AND FOOD CONGRESS 2016 THE 5 TH GLOBAL FEED AND FOOD CONGRESS 2016 THE 6 TH G FEED AN CONG 202 ANTALYA, TURKEY. 18-20 APRIL BANGKOK, T 20-24 A Herkes için eşitlik ve refah 2. DUYURU Maritim Resort Hotel & Convention Center Belek,

Detaylı

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ PROJENİN TANIMI; Bu proje, bağımlılıkla mücadele alanında paydaşlarımızla etkin bir işbirliği çerçevesinde

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:10 Sayı: 8 06 Kasım 2015 Değerli Velilerimiz, İnsanın işini sevmesinin çok önemli olduğunu her gün yaşayarak bizzat deneyimliyorum.

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ İÇİN GÜZEL BİR GÜN

DİŞ HEKİMLİĞİ İÇİN GÜZEL BİR GÜN DİŞ HEKİMLİĞİ GÜZEL BİR GÜN 28-30 EKİM ULUSLARARASI DİŞ HEKİMLİĞİ KONGRESİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI CİHAZ VE EKİPMANLARI FUARI DDS WORLD SHOW DENTAL LABOR DİŞ TEKNİSYENLİĞİ SEMPOZYUMU ASİSDENT YARDIMCI PERSONEL

Detaylı

GENÇ KARTALLAR HAFTASI 2016 HAKKINDA BİLGİ

GENÇ KARTALLAR HAFTASI 2016 HAKKINDA BİLGİ GENÇ KARTALLAR HAFTASI 2016 HAKKINDA BİLGİ Hava Harp Okulu 2016 yılı Genç Kartallar Haftası nı 9-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında kıtaları birleştiren muhteşem şehir İstanbul da icra edilecektir. Bu etkinliğimizde

Detaylı

DAVET EDİYORUM... AKDER / BÜLTEN

DAVET EDİYORUM... AKDER / BÜLTEN Değerli Meslektaşlarım, Yönetim Kurulu Başkanı (KASTAŞ) Sektörümüzün en önemli buluşma platformu olan Pnömatik Kongresi ne günler kaldı. Bu yıl 7 ncisi düzenlenecek olan organizasyon İstanbul da gerçekleşiyor.

Detaylı

www.eurolab.org/cookbooks.aspx EUROLAB kısa haberler bülteni 3 ayda bir yayınlanmaktadır. Bunlarda TURKLAB haberleri de yer almaktadır.

www.eurolab.org/cookbooks.aspx EUROLAB kısa haberler bülteni 3 ayda bir yayınlanmaktadır. Bunlarda TURKLAB haberleri de yer almaktadır. Modern Laboratuvarlar izole olarak çalışmamalıdırlar. Çalışmalarına yön verecek bilgi erişimi ve paylaşımı için bir çatı örgütü altında buluşmalıdırlar. Türkiye'de özel ve kamu sektörüne hizmet sunan tüm

Detaylı

Düpol"den Köseköy Myo"ya Ziyaret KAYNAŞLI MYO DAN STANDARD PROFİL E TEKNİK GEZİ Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı öğretim elemanları ve öğrencileri

Detaylı

2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ.

2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ. 2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ Destek Kapsamı Firmalar İşbirliği Kuruluşu Ekonomi Bakanlığı İşbirliği Kuruluşları İhracatçı Birlikleri Sanayi / Ticaret Odaları TOBB,

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU 1 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU ÜSİMP ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu), üniversitelerde üretilen yeni teknolojilerin topluma aktarılmasını teşvik etmek ve sanayi

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI A YURTDIŞI OFİS DESTEĞİ Teknik Müşavirlik Şirketlerinin yurtdışı pazarlarda tutunabilmeleri maksadıyla yurtdışı ülkelerde ofis açmalarının desteklenmesi.

Detaylı

Malzeme Şenliği' Mart 2018

Malzeme Şenliği' Mart 2018 Malzeme Şenliği'18 8-9-10-11 Mart 2018 YAPIT Nedir? Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yapı Topluluğu, kısa adıyla YAPIT, 2013 yılında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. Kurulduğundan bu yana seminerler, belgesel

Detaylı

2016 Yılı GençKal Proje Raporu

2016 Yılı GençKal Proje Raporu 2016 Yılı GençKal Proje Raporu KalDer bünyesinde yer alan GençKal (Genç KalDer liler), kalite ve çağdaş yönetim anlayışını öğrenip içselleştirecek, liderlik niteliklerine sahip üniversite öğrencilerinden

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ / İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı (0) DÖNEMİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM STRATEJİK PLANI

Detaylı

CAMBRİDGE SERTİFİKA TÖRENİ

CAMBRİDGE SERTİFİKA TÖRENİ CAMBRİDGE SERTİFİKA TÖRENİ Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages) Sınavları 7 yaş grubundaki çocuklardan başlayarak, eğitim kurumlarındaki öğrencilerin ve uluslararası şirketlerde çalışanların,

Detaylı

UKBA. e Bülten TACİKİSTAN DAN TÜRKİYE YE UKBA DERNEĞİ AMERİKA DA SOHBET MECLİSLERİ KURDU KARDEŞLERİMİZLE PİKNİKTEYİZ

UKBA. e Bülten TACİKİSTAN DAN TÜRKİYE YE UKBA DERNEĞİ AMERİKA DA SOHBET MECLİSLERİ KURDU KARDEŞLERİMİZLE PİKNİKTEYİZ UKBA e Bülten UKBA - ULUSLARARASI KARDEŞLİK BARIŞ VE AHLÂK DERNEĞİ YAYIN ORGANI EYLÜL - ARALIK 2012 SAYI / 1 TACİKİSTAN DAN TÜRKİYE YE KARDEŞLERİMİZLE PİKNİKTEYİZ ŞEMSEDDİN BEKTAŞOĞLU İLE HİNDİSTAN DAYIZ

Detaylı

PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School)

PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School) PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School) PROJE ADI : İletişim Ve Etkileşimde Avrupa Deneyimi (European Experience

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı!

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! Türkiye ve Kıbrıs'ta lisans düzeyinde denizcilik eğitimi veren 20 Üniversitenin yanı sıra Ulaştırma,

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 İTO BİLİŞİM Sayı 37 Ekim 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10

Detaylı

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2012

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2012 EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2012 İYİ UYGULAMA/MATERYAL BAŞVURULARI İÇİN ÇAĞRI www.egitimdeiyiornekler.org Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2012, 31 Mart 2012 tarihinde Sabancı Üniversitesi yerleşkesinde

Detaylı

Günlük yaşamın yıpratıcı monotonluğundan uzakta, vahşi yaşam ve doğanın kendi tınıları ve renkleri içinde huzur bulacaksınız...

Günlük yaşamın yıpratıcı monotonluğundan uzakta, vahşi yaşam ve doğanın kendi tınıları ve renkleri içinde huzur bulacaksınız... Büyük Göçler Kenya Günlük yaşamın yıpratıcı monotonluğundan uzakta, vahşi yaşam ve doğanın kendi tınıları ve renkleri içinde huzur bulacaksınız... Tarih : 02-07-2016-08-07-2016 Şehirler : Masai Mara, Nairobi,

Detaylı

Aktivitem Catering ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Sistemi standartlarına sahiptir.

Aktivitem Catering ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Sistemi standartlarına sahiptir. HAKKIMIZDA Her türlü organizasyon ve davetlerin ikram servisi konusunda gerekli lezzet, kalite, estetik, hijyen, çabukluk yeteneği ile hizmet anlayışımızı Aktivitem Catering çatısı altında birleştirdik.

Detaylı

ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU ÇORUM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU (01.01.2013 31.12.2013) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 1. UZUN ZAMANDIR BEKLEDİĞİMİZ TESMER ÇORUM ŞUBESİ BÜNYESİNDE; ODAMIZ 3 MART 2013 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

Aile Hekimliği Anabilim Dalı Dönem VI Öğrencileri Staj Değerlendirme

Aile Hekimliği Anabilim Dalı Dönem VI Öğrencileri Staj Değerlendirme Aile Hekimliği Anabilim Dalı 2012-2013 Dönem VI Öğrencileri Staj Değerlendirme Sunum Planı Staj Hakkında Genel Bilgiler Değerlendirme Yöntemleri Sonuçlar Genel Bilgiler T.C. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

Detaylı

2015 YILI GENEL KURULU 29-31 MAYIS 2015 SPICE HOTEL&SPA BELEK/ANTALYA SPONSORLUK DOSYASI. www.tuksiad.org

2015 YILI GENEL KURULU 29-31 MAYIS 2015 SPICE HOTEL&SPA BELEK/ANTALYA SPONSORLUK DOSYASI. www.tuksiad.org SPONSORLUK DOSYASI Değerli İş Dünyası Temsilcileri, Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) uzun yıllar bir çatı altında toplanmamış kuruyemiş sanayicilerinin arasında işbirlikleri

Detaylı