AKSARAY TSO KASIM AYI E- BÜLTEN 30 KASIM TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayı 10

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AKSARAY TSO KASIM AYI E- BÜLTEN 30 KASIM 2014. TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayı 10"

Transkript

1 AKSARAY TSO KASIM AYI E- BÜLTEN 30 KASIM 2014 TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayı 10

2 ELEKTRİK KESİNTİLERİ CAN SIKMAYA BAŞLADI ATSO KASIM AYINDA 7 EĞİTİM DÜZENLİYOR ATSO VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITTI BAŞKANIMIZ HÜKÜMETİN AÇIKLADIĞI EKONOMİ PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ ATSO NEVŞEHİR TSO VE KIRŞHİR TSO KIYASLAMA ÇALIŞMASI YAPTI ATSO EĞİTİMLERİ START ALDI

3 ELEKTRİK KESİNTİLERİ CAN SIKMAYA BAŞLADI Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, son zamanlarda ilimizde meydana gelen Elektrik kesintilerinin sıkıntılar yaratmaya başladığını belirterek konu ile ilgili açıklamalar da bulundu. Aksaray da elektrik dağıtımlarını gerçekleştiren firmanın elektrik kesintileri noktasında problemin hassasiyetine önem vermediğini bunun neticesinde ilimizde başta sanayicilerimiz ve esnafımız olmak üzere kamuoyunun elektrik problemleri karşısında dağıtım firmasına tepkilerinin arttığını belirten ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; Aksaray da meydana gelen elektrik kesintileri artık son noktaya ulaşmış sanayicilerimizin ve esnafımızın tepkilerinin artmasına neden olmuştur. Bugün Aksaray genelinde yaşanan kesintiler firmalarımızın iş kayıplarına sebep olmuş bunun neticesinde de ciddi zararlar yaşanmasına göz yumulmuştur. Konya da geçmiş olduğumuz aylarda firmanın genel merkezi ile yapmış olduğumuz toplantı da sıkıntılar dillendirilmiş fakat hiçbir çalışma yapılmamıştır. İlimizde ki elektrik dağıtım firması yaranın üzerine tedavi uygulayacağına her geçen gün tuz basmaktadır. ATSO BAŞKANI KOÇAŞ AKSARAY I SAHİPSİZ SANMAYIN Dünya nın hiçbir yerinde geçiştirmek amaçlı çalışmalar problemleri ortadan kaldırmadığını belirten ATSO Başkanı Koçaş, açıklamasının devamın da; Aksaray ı sahipsiz sanmaya kalkan ve probleme çözüm yolu bulmayan elektrik dağıtım firmasının bilmesini istiyorum ki Aksaray sıkıntıların yaşanıp gözden gelindiği bir şehir değildir. Bizler Aksaray sanayisini temsilen gelmiş olduğumuz görevin vermiş olduğu yükü ve yetkileri çok iyi biliyoruz. Sanayicimizin ve esnafımızın yaşamış olduğu problemlerin önüne geçilmesi için yapılacak bütün çalışmalar ve uygulamalar bizim temel vazifemizdir. Yaklaşan Kış mevsimi ile sanayimizin dışında konutlarda da vatandaşlarımız özellikle elektrikli ısınma yollarını tercih eden halkımız olası bir elektrik kesintisinde ne zorluklarla karşılaşacağını hepimiz az çok tahmin edebiliyoruz. Maalesef böyle giderse ve bu sıkıntılar devam ederse Aksaray kış aylarında çok büyük sıkıntılar çekecektir. Kamuoyunun bilmesini istiyorum ki konunun en büyük takipçisi olmaya devam edeceğiz. Evlerine alın terleriyle ekmek götürmeye çalışan işçilerimizin, çalışanlarının maaşlarını ödeyebilmek ve işletmesinin sürekliliğini sağlayabilmek için gecesine gündüzüne katan işletme sahiplerimizin bu tür problemlerle karşı karşıya bırakmak kimsenin haddine değildir. Üzülerek söylüyorum ki maalesef Bölgede en fazla elektrik kesintisi yaşayan illerin başında geliyoruz. İlimizde faaliyet gösteren Elektrik Dağıtım firmasının problemin önüne geçilmesi için bir an önce çalışmalara başlamasını istiyorum. Geçiştirmek amaçlı çalışmaları artık kenara bırakın ve tedaviyi tam anlamıyla uygulayın. Elektrik kesintileri artık can sıkmaya başlamıştır. Bundan sonraki süreçte problemin takipçisi olmaya devam edeceğini kamuoyuna açıklamak isteriz Dedi.

4 ATSO KASIM AYINDA 7 EĞİTİM DÜZENLENİYOR ATSO BAŞKANI KOÇAŞ ÜYELERE VE VATANDAŞLARA SESLENDİ Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Kasım ayında oda tarafından düzenlenecek 7 adet eğitim hakkında ATSO üyelerine ve Aksaraylı vatandaşlara seslendi. İşletmeler için gerekli olan bütün eğitimleri tek bir seferde firmalarla ve vatandaşlarla paylaşmayı planlayan ATSO Yönetimi Kasım ayında sırasıyla Kar Artırma Teknikleri Ve Finansçı Olmayanlar İçin Finans Eğitimi, Satış Yöntemleri Eğitimi, Pazarlama Ve Satış Elemanlarına Yönelik Pazarlama Ve Felsefesi Eğitimi, İşletme İçi Ve Dışı Pazarlama İletişimi Eğitimi, İş Yaşamında İmaj, Beden Dili Eğitimi Ve Etkili İletişim Teknikleri Eğitimi, Kriz Stres Çatışma ve Zaman Yönetimi Eğitimi, Protokol Ve Görgü Kuralları Eğitimlerini düzenleyecek. KOÇAŞ İŞ HAYATINDA BAŞARILI OLMAK İSTEYEN HERKESİ BEKLİYORUZ Eğitim paketinde yer alan 7 eğitimin tamamının iş hayatında başarılı olmak isteyen herkesin karşısına çıkacağını belirten ve bu konuda üyelere ve Aksaraylı vatandaşlara seslenen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; Düzenleyecek olduğumuz eğitimlerin tamamı iş hayatımızın her noktasında karşımıza çıkabilecek konular üzerine belirlenmiştir. Başarılı olmak isteyen ve iş hayatında kendini geliştirmek isteyen her bir girişimci, işletme sahipleri ve çalışanlarının bu konular hakkında bilgili olması gerekmektedir. Ahiler Kalkınma Ajansı, Kalkınma Bakanlığı ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilecek olan eğitimlerimiz alanında uzman eğitimciler tarafından verilecek olup Aksaray ın iş hayatında yaşammış olduğu eğitim eksikliklerinin önüne geçilecektir. Dünya nın her kıtasında eğitim seviyeleri yüksek olan ülkeler başarılı olmuşlardır. Maalesef Ülkemiz genelinde ve ilimizde eğitimlere katılım oranları çok düşük seviyelerdedir. Bizler istiyoruz ki üyelerimiz, hemşerilerimiz ve girişimcilerimiz alanların uzman olsun ve kendilerini istediklerini noktalara çıkabilsinler. Eğitimin olmadığı hiçbir yerde başarının olması söz konusu değildir. Kendilerini ve işletmelerini daha üst seviyelere çıkarmak isteyen üyelerimizin ve vatandaşlarımızın bu eğitimlere katılım sağlamaya davet ediyorum. Düzenleyecek olduğumuz eğitimlerin tamamı ücretsiz olarak verilecektir. Aksaray sanayide ki merkezi olarak bütün üyelerimizi ve vatandaşlarımızı eğitimimize davet ediyorum Dedi.

5 ATSO VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITTI Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ), Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara geçtiğimiz hafta Cuma namazı çıkışı Somuncu baba Külliyesi ve Yeni Sanayi Camisinde aşure ikramı yaptı. Aşure dağıtımına Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin, Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aşure dağıtımında kısa bir konuşma yapan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Muharrem ayının önemine işaret ederek, birlik ve beraberliğin en üst seviyelere ulaştığı Muharrem ayında vatandaşlarla birlikte paylaşım sağlamak için 3 bin kişilik aşure yaptırarak, dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi. Muharrem ayı dostluk ve kardeşliği pekiştiren bir ay olduğunu belirterek, Muharrem ayı vesilesi ile toplumsal barışın ve kardeşliğin daha sağlam temellere oturmasını diledi. ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin; ise yaptığı açıklamada: Aksaray milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir ildir. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler, bu değerlerimiz arasında yer alan Muharrem ayında böyle bir organizasyon düzenlendik, halkımızla birlikte olmak istedik. Geçtiğimiz yıl da Muharrem ayında aşure dağıtmıştık. Bu gelenek ve göreneklerimizi devam ettirmek adına Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Muharrem ayında ülkemizdeki birlik ve beraberliğin, kardeşliğin her kesimle birlikte doruklara çıktığını görüyoruz. Ben bu vesileyle camiamız ve halkımızın Muharrem ayını kutluyor, bu mübarek ayın hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi.

6 KOÇAŞ HÜKÜMETİN AÇIKLADIĞI EKONOMİ PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ Aksaray da sanayinin öncüsü olan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasının ( ATSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Hükümet tarafından açıklanan Ekonomik Reform Paketini değerlendirirken Eylem Planlarının da sanayiye yönelik yeni bir sıçrama dönemi yaşatacağını belirtti. 30 Milyarlık Ekonomi paketinin açıklanmasının ardından İş dünyasının temsilcileri tarafından takdir mesajları verilirken, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ta hükümetin açıklamış olduğu paketi Aksaray İş Dünyası adına memnuniyetle karşılandığını dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu nun Ankara da düzenlenen basın toplantısında, dile getirdiği Hedefimiz, dört yıl içinde GSYH'yi 1,3 trilyon dolara çıkarmak, cari açığı yüzde 5,2'ye çekmek, işsizlik oranını da yüzde 7 civarına düşürmektir. dedi. Davutoğlu önümüzdeki dört yıl içinde gerçekleştirilmesi planlanan reformları, "Türkiye tarihinin en önemli yapısal ekonomik dönüşümü" olarak adlandırmış olduğu paketi değerlendiren ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; Hükümetimizin açıklamış olduğu ekonomi ve reform paketi ülkemizde iş dünyası adına olumlu karşılanmıştır vizyonunda Dünya nın ekonomisi büyük 10 ülke arasına girmeyi hedefleyen ülkemizin sanayide yapacak olduğu her türlü çalışma belirlenen vizyonun gerçekleşmesinde etkili olacaktır. Hükümetin açıklamış olduğu 9 maddelik reformlara bakacak olduğumuz da İthalata olan bağımlılığın azaltılacak birçok sektörde üretimler desteklenecek. Enerji, Sağlık, Bilişim ve otomotiv gibi sektörlerde teknolojik yatırımlar teşvik edilecek. Kamu alımlarında yerli firmaların payı yükseltilecek ve Türk marka ürün sayısı çoğaltılacak. Sanayi de konut üretiminde yüksek verimli enerjiye öncelik verilecek. Tarımda su kullanımı etkinleştirilecek ve modern sulama ve tasarruf yöntemleri yaygınlaştırılacak. Sağlıkta yerli ilaç ve tıbbi cihaz üretimi teşvik edilecek. AR_GE yatırımları desteklenecek. Sağlık Turizmi geliştirilecek. Lojistiğin büyümeye katkısı artırılacak hedeflerin tamamı ülkemizin yararına olacaktır. Açıklanan ekonomi paketini ülkemiz adına hayırlı olacağına inanıyor Aksaray İş dünyası adına hem ülkemizin hem de Aksaray ımızın daha aydınlık yarınlara daha güçlü ve etkili bir şekilde çıkacağına inanıyorum Dedi.

7 ATSO NEVŞEHİR TSO VE KIRŞEHİR TSO İLE KIYASLAMA ÇALIŞMASI YAPTI Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ( TOBB ) Oda ve Borsaların iş dünyası nezdindeki saygınlığının artırılmasını, Odalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve Türk Oda Sisteminin Avrupa Oda Sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlayarak kurmuş olduğu Akreditasyon Sistemi kapsamın da Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri M.Murat Yılmaz, Akreditasyon ve Kalite Temsilci Recep Dilli ve M.Ramazan Aksöz Akreditasyon sistemi kapsamında Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasında kıyaslama çalışmalarını gerçekleştirdi yılına kadar İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile desteklenen Oda Akreditasyon Sistemi 2008 yılında Borsaların da sisteme dahil edilmesiyle genişleyerek Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi haline dönüşmüştür. Oda/Borsaların üyelerine Beş Yıldızlı Hizmet vermesi için fırsat oluşturan Akreditasyon Sistemi; Oda/Borsaların yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda markalaşmasında öncü rol üstlenmektedir. Akreditasyon sisteminin amacı tüm Oda/Borsaların gelecek dönemlerde bu Beş Yıldızlı Hizmet Yarışı na katılmalarıdır. TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu nun önemle üzerinde durduğu sistemin gerekliliklerinden birisi olan Kıyaslama çalışmaları, Kurum ve kuruluşların daha iyi performansa ulaşması amacıyla benzerliklerini ve farklılıklarını tespit etmelerini ve odaların birbirlerine oranla yapmış olduğu çalışmalar neticesinde iyi olan uygulamaları kendisinde uygulamaya çalışmayı amaçlamaktadır. Nevşehir TSO ve Kırşehir TSO ile çalışmaları gerçekleştiren Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası 5 Yıldızlı oda olma yolunda ilerlediği gözlemlendi. FİRMALAR SATIŞ YÖNTEMLERİ EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

8 FİRMALAR SATIŞ YÖNTEMLERİ EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Bakanlığının iş birliği ile düzenlenen Kurumsal İklim Eğitimleri programı kapsamında ATSO Hizmet binasında gerçekleşen Satış Yöntemleri eğitimleri üyeler ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Kasım ayında başlayan eğitimlere çalışanlar ve işverenlerin göstermiş olduğu ilgiyi takdirle karşılayan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da aylarca ilimizde eğitimlere katılımların az olduğunu bu tür eğitimlerin hem işverenlere hem de çalışanlara katma değerler kattığını dile getirdik. Türkiye nin birçok bölgesinde bizim bu çalışmalarımız, etkinliklerimiz takdir toplarken vatandaşlarımız ve üyelerimiz için düzenlenen eğitimlere katılımların az olması bizleri son derece üzmüştür. Bizleri üzen bu problemi de gittiğimiz her yer de dile getirdik ve eğitim noktasında katılımların çok alt seviyelerde olduğunu beyan ettik. Bizim yapmış olduğumuz bu açıklamaların yerinde olduğunu şimdi rahatlıkla görebiliyoruz. Artık eğitimlerimize üyelerimiz ve vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu durum karşısında yaşadığımız üzüntüler artık yerini yavaş yavaş mutluluğa bırakmaktadır. Her zaman söylüyorum eğitimlerimiz ücretsiz olup işverenlere, çalışanlara, girişimci olmak isteyenlere büyük katma değerler katmaktadır. Bu yüzden Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlemiş olduğu eğitimlere katılımlar sağlanmasını üyelerimizden, vatandaşlarımızdan ve girişimci olmak isteyenlerden bekliyoruz Dedi.

30.06.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

30.06.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 30.06.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ATSO BAŞKAN YARDIMCILIĞINA KOYUNCU SEÇİLDİ SGK PANELİ ATSO'DA DÜZENLENDİ EMNİYET MÜDÜRÜ ATSO'DA AHİKA'DA ASLAN PAYI AKSARAY'IN ELEMAN SIKINTISI UMEM'LE ÇÖZÜLÜYOR

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

2014 YILI AYLIK PERİYODİK BASIN BÜLTENİ 2014 YILI MART AYI PERİYODİK BASIN BÜLTENİ

2014 YILI AYLIK PERİYODİK BASIN BÜLTENİ 2014 YILI MART AYI PERİYODİK BASIN BÜLTENİ 2014 YILI AYLIK PERİYODİK BASIN BÜLTENİ 2014 YILI ŞUBAT AYI PERİYODİK BASIN BÜLTENİ TARİH KONU AÇIKLAMA DUYURU YÖNTEMİ 17.2.2014 ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR 3. MESLEK KOMİTESİ YEREL MEDYA WEB SİTESİ

Detaylı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı Çalışma hayatında barış egemen olmalı Ocak 19, 2012-3:31:16 olduğunu belirtti. olduğunu belirterek, ''Bu bakış açısı çerçevesinde diyalog merkezli çalışmalarımızı özellikle son 7 aydır yoğun bir şekilde

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ OCAK AYI PERSONEL TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK 14.01.2015 orsamızın 2015 yılı ocak ayı personel Btoplantısı Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ın başkanlığında Bölüm Sorumluları

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ

NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ Sayı 01 DİLUCU GÜMRÜK KAPISINDA İNCELEME Dilucu gümrük kapısında, 21-23 Ocak 2015 tarihlerinde yapılan incelemede Yönetim Kurulu başkanı ve Dilucu

Detaylı

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR SAYFA 1 EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİLER SAYFA 2 ATSO SENDİKA ZİYARETLERİ SAYFA 3 ATSO'DAN ALMANYA'YA ÇIKARMA SAYFA 4 KOÇAŞ AYKAŞ'I

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

BODRUM TİCARET ODASI 365 Oda Arasında En Yüksek Puanla Birinci Sırada

BODRUM TİCARET ODASI 365 Oda Arasında En Yüksek Puanla Birinci Sırada BODRUM TİCARET ODASI 365 Oda Arasında En Yüksek Puanla Birinci Sırada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde sürdürülen Oda ve Borsaların akreditasyon çalışmalarında, Bodrum Ticaret Odası

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

Borsa gıda yardımını sürdürüyor

Borsa gıda yardımını sürdürüyor Borsa gıda yardımını sürdürüyor Burdur Ticaret Borsası (BTB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)un katkılarıyla geleneksel hale getirdiği Ramazan yardımlarını, bu yıl da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Detaylı

SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI

SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI KONUŞMAMA BAŞLARKEN, BAŞTA SAYIN BAKANIMIZ OLMAK ÜZERE SİZLERİ SAYGI VE SEVGİYLE

Detaylı

Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı

Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı Galip KOKULU - Genel Sekreter Yardımcısı Yasal Dayanak EBSO, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Oda nın yasal dayanağını; 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Detaylı

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK:

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: -BU FORUM KASIM AYINDA KATAR DA DÜZENLENECEK DÜNYA SOSYAL GÜVENLİK FORUMU NA IŞIK TUTACAKTIR -TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN

Detaylı

TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı

TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı Akdeniz Bölgesi ndeki oda ve borsaların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler de gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu, ekonomide

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Milletlerarası Ticaret Odası Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye Toplantısı 7 Mart 2014, İstanbul

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Milletlerarası Ticaret Odası Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye Toplantısı 7 Mart 2014, İstanbul Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Milletlerarası Ticaret Odası Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye Toplantısı 7 Mart 2014, İstanbul Saygıdeğer Konuklar, Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle, Sayın

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. Dünya da ve Türkiye de Ekonomik Görünüm

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. Dünya da ve Türkiye de Ekonomik Görünüm Dünya da ve Türkiye de Ekonomik Görünüm M. Rifat Hisarcıklıoğlu Kartepe, 12 Nisan 2014 Dünya 2013 Yeni Küresel Trendler 1. Finans haritası değişiyor 2. Ticaretin kuralları değişiyor 3. Enerji haritası

Detaylı

ABD Büyükelçiliği Ekonomi Müşaviri Treiber den SGK ya ziyaret

ABD Büyükelçiliği Ekonomi Müşaviri Treiber den SGK ya ziyaret ABD Büyükelçiliği Ekonomi Müşaviri Treiber den SGK ya ziyaret SGK BAŞKANI ACAR; - AR-GE YE ÖNEM VEREN, YATIRIM YAPMAK İSTEYEN, GELİŞMEYE AÇIK FİRMALARA KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK VE BU FİRMALARI AYDINLIK BİR

Detaylı

http://www.tv100.com.tr/guclu-sanayi-guclu-balikesir/12798/ SANAYİCİLER GÖNEN DE BİR ARAYA GELDİ Hem Türkiye hem de Balıkesir in 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi için yoğun çaba sarfeden Balıkesir sanayicisi

Detaylı

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Koordinatör Teknoloji Bakanlığı Öncelikli Dönüşüm Programları, 16/02/2015 tarihli ve 2015/3

Detaylı

31.08.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

31.08.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 31.08.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI K BELGESİ ALACAKLAR DİKKAT HASCEVHER GRUP AKSARAY YATIRIM KOÇAŞ DOKTORLARA SESLENDİ GİRİŞİMCİLİK KURSLARI DÜZENLENİYOR SANAYİSPOR KOÇAŞ'A FORMA HEDİYE ETTİ ESKİ

Detaylı

30.09.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

30.09.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 30.09.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ATSO İLÇELERLE BULUŞUYOR E-İMZA ARTIK ATSO'DA ATSO BAŞKANI DERTLİ ATSO'NUN ÇABALARI MEYVE VERDİ GIDA FUARINA KATILIM YOĞUN OLDU TOBB BAŞKANI SÖZÜNÜ TUTUYOR OKUL

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1 OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR e-dergi Sayfa 1 1. SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI 2. NDAN Rifat HİSARCIKLIOĞLU NA ZİYARET 3. AKREDİTE BORSA OLDU 4. YÖNETİMİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ 5. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl Global Compact Türkiye 2002-2017 Üye Etkileşim Toplantısı 25 Ekim 2017 Rakamlarla Global Compact Türkiye* 151 Şirket 62 STK 22 İş Dünyası Derneği 10 Üniversite 6 Diğer Dünyada 15. Avrupa da 6. Ağ *Ekim

Detaylı

ORGANİZASYON HİZMETLERİ;

ORGANİZASYON HİZMETLERİ; ORGANİZASYON HİZMETLERİ; TANITIM FAALİYETLERİ Fuar öncesi sektörle ilgili tüm kuruluşlara fuar broşürü gönderilecek, sektör dergilerinde ve bölgesel gazetelerde fuar reklamları yayınlanacak, ilgililere

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :11. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :8. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :1-10. Syf Sayfası :1-10. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Selvitopu

Detaylı

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Nisan 2013, No: 56

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Nisan 2013, No: 56 EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Nisan 2013, No: 56 i Bu sayıda; 2012 yılı Büyüme rakamları değerlendirilmiştir. i 1 Ekonomide sert fren Türkiye 2012 de % 2,2 büyüdü. % 4 büyüme hedefi ile

Detaylı

BASIN BÜLTENİ 30 EKİM 2018

BASIN BÜLTENİ 30 EKİM 2018 ZONGULDAK İL VE İLÇE TİCARET VE SANAYİ ODALARI TBMM DE MİLLETVEKİLLERİNE ZİYARETTE BULUNDULAR Zonguldak İl ve İlçe Ticaret ve Sanayi Odaları Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları ve Genel Sekreterleri

Detaylı

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ KARAMAN ELMA PANELİ PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ 25 NİSAN 2016 Hazırlayanlar Uzman İsmail ARAS Uzman Hakan ANAÇ Araştırma, Etüt ve Planlama Birimi GİRİŞ Dünyanın en büyük elma üreticilerinden olan ülkemiz ve

Detaylı

Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı

Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı Ayan YERENOV, Sayın Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Türk Tarafı Başkanı Mert SARI, Değerli Katılımcılar,

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Haziran Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Haziran Ayı Bülteni olmasını diler; ülkemizin ve İslam Aleminin mübarek gecesini tebrik ederiz" dediler. 01/06/2015 KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI NDAN BERAT KANDİLİ MESAJI Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu

Detaylı

TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA!

TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA! TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA! KOSGEB ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) arasında Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği protokolü imzalandı Küçük

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN ÇÖZÜM SÜRECİNİN İKTİSADİ BOYUTUNA KATKI: ALTERNATİF TURİZM KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN ÇÖZÜM SÜRECİNİN İKTİSADİ BOYUTUNA KATKI: ALTERNATİF TURİZM KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN ÇÖZÜM SÜRECİNİN İKTİSADİ BOYUTUNA KATKI: ALTERNATİF TURİZM KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI 27 Eylül 2014 Mardin Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Bakanım, Saygıdeğer

Detaylı

1 2 Eylül 2018, Bişkek

1 2 Eylül 2018, Bişkek T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Kırgızistan a Resmi Ziyareti Vesilesiyle Özel Sektör Heyet Programı ve 1 2 Eylül 2018, Bişkek 2 T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın 1 2 Eylül

Detaylı

İSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN IN KONUŞMASI

İSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN IN KONUŞMASI İSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN IN KONUŞMASI 2023 e 10 Kala Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı nda konuya yönelik düşüncelerimi ifade etmeden önce sizleri, şahsım ve İstanbul

Detaylı

HABER. Fotoğraflar: Dünya Gazetesi Fotoğraf Arşivi EKONOMİK FORUM

HABER. Fotoğraflar: Dünya Gazetesi Fotoğraf Arşivi EKONOMİK FORUM HABER Fotoğraflar: Dünya Gazetesi Fotoğraf Arşivi 50 TOBB ENFLASYONLA MÜCADELE Yİ SAHİPLENDİ TOBB BAŞKANI M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU NDAN ENFLASYONLA MÜCADELE PROGRAMI NA TAM DESTEK GELDİ. TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU,

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MART 2016 YIL 1 SAYI 13 11.04.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:13 UZUNKÖPRÜ SERBEST MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLER BİRLİĞİNDEN UTSO YA ZİYARET(01/03/2016)

Detaylı

T.C. B A Ş B A K A N L I K STEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI

T.C. B A Ş B A K A N L I K STEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI T.C. B A Ş B A K A N L I K YENİ TEŞVİK K SİSTEMS STEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI MEVCUT TEŞVİK SİSTEMİ Genel Teşvik Uygulamaları Bölgesel Teşvik Uygulamaları Büyük Ölçekli Yatırımların Teşviki KDV

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 ŞUBAT AYI E- BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 ŞUBAT AYI E- BÜLTENİ 2015 ŞUBAT AYI E- BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI YEREL BASIN İLE SOHBET TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ. 03.02.2015 zunköprü Ticaret Borsası Meclis Baş- Ukanı Ahmet Gür, Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslan

Detaylı

MECLİSİMİZİN DEĞERLİ ÜYELERİ, VAKFIMIZIN KIYMETLİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, SAYGIDEĞER MÜTEVELLİLER VE SEVGİLİ GENÇLER,

MECLİSİMİZİN DEĞERLİ ÜYELERİ, VAKFIMIZIN KIYMETLİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, SAYGIDEĞER MÜTEVELLİLER VE SEVGİLİ GENÇLER, MECLİSİMİZİN DEĞERLİ ÜYELERİ, VAKFIMIZIN KIYMETLİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, SAYGIDEĞER MÜTEVELLİLER VE SEVGİLİ GENÇLER, DOĞANIN CANLANMAYA BAŞLADIĞI, MEVSİMLERİN EN NEŞELİSİ VE SEVİNÇLİSİ OLAN BAHAR MEVSİMİNİN

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

Sosyal Güvenlik Alanındaki Hukuki İhtilafların Azaltılması Çalıştayı

Sosyal Güvenlik Alanındaki Hukuki İhtilafların Azaltılması Çalıştayı Sosyal Güvenlik Alanındaki Hukuki İhtilafların Azaltılması Çalıştayı ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI MÜSTEŞARI FATİH ACAR: -BU SÜRECİ OLUMLU BİR ŞEKİLDE TAMAMLAYABİLİRSEK TÜRKİYE YE ÇOK DAHA KALİTELİ

Detaylı

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. Değerli Yönetici, GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. "Yaşamboyu Öğrenme" ilkesi çerçevesinde bireylerin, çeşitli sektörlerdeki işletmelerin,

Detaylı

2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni

2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni 2016 Yılı Mayıs Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 04.05.2016 tarihinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan Toprak Koruma Kurulu Toplantısına Genel

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN OCAK 2016 YIL 1 SAYI 10 03.02.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:10 5 MAYIS 2015 Trakya Kalkınma Ajansı ndan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni KTSO BAŞKANLARINDAN MEVLİD KANDİLİ KUTLAMA MESAJI Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. "Yüzyıllardır Mevlid Kandili

Detaylı

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız 1 MAYIS Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Bayramı 1 Mayıs nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle: İşçilerin birlik ve dayanışma günü olan, 1 Mayıs ın, tüm dünya ve ülkemiz

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

2010 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE TASARISI

2010 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE TASARISI 2010 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE TASARISI 17 EKİM 2009 MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI www.maliye.gov.tr 2009 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİ YIL SONU GERÇEKLEŞME TAHMİNİ 2009 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİ YIL

Detaylı

TOBB VIII. TÜRKİYE TİCARET VE SANAYİ ŞURASI NDA TÜRKİYE NİN EKONOMİK PANORAMASI ÇEKİLDİ

TOBB VIII. TÜRKİYE TİCARET VE SANAYİ ŞURASI NDA TÜRKİYE NİN EKONOMİK PANORAMASI ÇEKİLDİ TOBB VIII. TÜRKİYE TİCARET VE SANAYİ ŞURASI NDA TÜRKİYE NİN EKONOMİK PANORAMASI ÇEKİLDİ k TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Tüm programların ve desteklerin ekonomi ile yatırımlara yeniden ivme kazandıracağına

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TOBB ETÜ-SEM (1 Nisan 2006 1 Temmuz 2010)

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TOBB ETÜ-SEM (1 Nisan 2006 1 Temmuz 2010) TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TOBB ETÜ-SEM (1 Nisan 2006 1 Temmuz 2010) KURULUŞ TOBB ETÜ-SEM, 22 Ekim 2005 tarihinde Resmi Gazetede yönetmeliğinin

Detaylı

http://www.trthaber.com/foto-galeri/balikesirdeki-yerli-helikopter-projesi/13610/sayfa-1.html Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yerli helikopter üretimi için Ar-Ge çalışmalarına başlayan firmanın

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

31.05.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

31.05.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 31.05.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI SURİYE MAZOTU PİYASAYI OLUMSUZ ETKİLİYOR ÇUKUROVA FUARINA YOĞUN KATILIM KORSAN ÜRÜNLER İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI ANNELER GÜNÜNDE ONLAR UNUTULMADI ATSO ALMANYA FUARINDA

Detaylı

KOLEJLI İŞ ADAMLARI DERNEĞI, İSTANBUL TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

KOLEJLI İŞ ADAMLARI DERNEĞI, İSTANBUL TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR 1 KOLEJLI İŞ ADAMLARI DERNEĞI, İSTANBUL TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Kolejli İşadamları Derneği, düzenli aralıklarla gerçekleştirdikleri İstanbul buluşmasında Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar

Detaylı

30.04.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

30.04.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 30.04.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI KOÇAŞ TARIM FUARINI DEĞERLENDİRDİ KOÇAŞ POLİS HAFTASINI KUTLADI FAİZLERİN NORMALE DÖNMESİ ÇITAYI YÜKSELTİR KOÇAŞ" SEVDAMIZIN ADI AKSARAY" KOÇAŞ'TAN BOYSAK'A ZİYARET

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YENİ TEŞVİK SİSTEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI. 15 Kasım 2012 İSTANBUL. Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YENİ TEŞVİK SİSTEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI. 15 Kasım 2012 İSTANBUL. Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YENİ TEŞVİK SİSTEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI 15 Kasım 2012 İSTANBUL Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü 1. HAZIRLIK SÜRECİ YENİ TEŞVİK SİSTEMİNİN HEDEFLERİ Ø

Detaylı

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ Enerji, modern kişisel yaşamın, üretim ve iletişim süreçlerinin en önemli aktörlerinden biri. Enerjinin tüketimi küresel düzeyde hızla artmaya devam ederken üç ana ihtiyaç baş gösteriyor:

Detaylı

Başkan Acar, TÜRMOB Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Başkan Acar, TÜRMOB Üyeleriyle Bir Araya Geldi Başkan Acar, TÜRMOB Üyeleriyle Bir Araya Geldi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - BU KADAR AĞIR BİR SORUMLULUĞUN GEREĞİ OLARAK, İŞİMİZİ ÇOK DAHA İYİ YAPABİLMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ -

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ İŞ GELİŞTİRME MERKEZLERİ (ABİGEM)

AVRUPA BİRLİĞİ İŞ GELİŞTİRME MERKEZLERİ (ABİGEM) AVRUPA BİRLİĞİ İŞ GELİŞTİRME MERKEZLERİ (ABİGEM) Mustafa BAYBURTLU, TOBB AB Daire Başkanı 21 Eylül 2014 Şirketlerin dönüşüm geçirmesine yol açan birçok değişikliğin kaynağı, o dönüşümü yaşayan şirketin

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ve Değerli Konuklar,

Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ve Değerli Konuklar, Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ve Değerli Konuklar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu nun desteğiyle, Enerji

Detaylı

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Temmuz ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 65 Kapasite Raporu, 18 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ T.C. Ekonomi Bakanlığı TEŞVİK UYGULAMA VE YABANCI SERMAYE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ Dr. Mehmet Yurdal ŞAHİN Genel Müdür Yardımcısı 11 Şubat 2016, ANKARA Sunum Planı 1. Yatırım Teşvik Sistemi

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI ŞUBAT 2015

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI ŞUBAT 2015 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI ŞUBAT 2015 İZMİR YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİNİN HEDEFLERİ 1. Mevzuat ve Hedefler Tasarrufların katma değeri yüksek yatırımlara yönlendirilmesi, Üretim ve

Detaylı

EKONOMİK ONARIM, YATIRIM VE ÜRETİM HAMLESİ

EKONOMİK ONARIM, YATIRIM VE ÜRETİM HAMLESİ 7 Haziran 2015 Seçim Beyannamesi TOPLUMSAL ONARIM VE HUZURLU GELECEK EKONOMİK ONARIM, YATIRIM VE ÜRETİM HAMLESİ Türkiye nin sanayi ve ticaret sayısal haritası çıkarılacak Sanayimizin yurtiçi kaynakları

Detaylı

BORSAMIZIN 2014 YILINDAKİ FAALİYETLERİ. Borsa Yönetim Kurulu Başkanımız Ekmek İsrafı Adlı Projede Yer Aldı.

BORSAMIZIN 2014 YILINDAKİ FAALİYETLERİ. Borsa Yönetim Kurulu Başkanımız Ekmek İsrafı Adlı Projede Yer Aldı. BORSAMIZIN 2014 YILINDAKİ FAALİYETLERİ Borsa Yönetim Kurulu Başkanımız Ekmek İsrafı Adlı Projede Yer Aldı. 21 Şubat 2014 Cuma Günü, İlçemiz Ereğli Halk Eğitim Merkezi salonunda 'Ekmek İsrafı' konulu toplantıya;

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

-1- Adres: A Blok AZ. Kat 1 Nolu Banko Oda: 12, TBMM, ANKARA Tel: +90 (312) 420 61 88 +90 (312) 420 61 89 Faks: +90 (312) 420 69 45 E-Posta:

-1- Adres: A Blok AZ. Kat 1 Nolu Banko Oda: 12, TBMM, ANKARA Tel: +90 (312) 420 61 88 +90 (312) 420 61 89 Faks: +90 (312) 420 69 45 E-Posta: -1- Ülkemizin sosyo ekonomik açıdan en geri kalmış bölgesi olan Güneydoğu Anadolu da halkın gelir düzeyi ve hayat standardını yükseltmek amacıyla uygulamaya konulan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Türkiye

Detaylı

ASOMECLİS. Ankara Sanayi Odası Meclis Toplantısı

ASOMECLİS. Ankara Sanayi Odası Meclis Toplantısı Ankara Sanayi Odası Meclis Toplantısı 29 Haziran 2011 Yeni hükümetten beklentimiz, üretimi gündemin birinci maddesi haline getirmesidir NURETTİN ÖZDEBİR ASO YÖNETİM KURULU BAŞKANI Sayın Başkan, Meclisimizin

Detaylı

2016 Ankara Mali Destek Hibeleri

2016 Ankara Mali Destek Hibeleri 2016 Ankara Mali Destek Hibeleri Ankara Kalkınma Ajansı, 2015 yılı ikinci teklif çağrısı kapsamında üç ayrı mali destek programı ile toplam 21.000.000 TL tutarında desteği aşağıda belirtildiği şekilde

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -25 BİN ÇALIŞANIMIZLA BİRLİKTE SGK YI TÜRKİYE NİN GÖZBEBEĞİ HALİNE GETİRDİK -DOĞAN BİR ÇOCUK 18 YAŞINA, OKUYORSA

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

Kamuda Dijital Dönüşüm Çalıştayı Yapıldı

Kamuda Dijital Dönüşüm Çalıştayı Yapıldı Kamuda Dijital Dönüşüm Çalıştayı Yapıldı KALKINMA BAKANI CEVDET YILMAZ: -YENİ BİR BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ VE EYLEM PLANINI TAMAMLAMIŞ DURUMDAYIZ, BU EYLEM PLANIMIZ BÜYÜME VE İSTİHDAM ODAKLI -EYLEM PLANINDA

Detaylı

İdealBülten. BOSB Tekstil Kümesi Ara Dönem Paylaşım Toplantısı Düzenlendi

İdealBülten. BOSB Tekstil Kümesi Ara Dönem Paylaşım Toplantısı Düzenlendi BOSB ekstil Kümesi Ara Dönem Paylaşım oplantısı Düzenlendi Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) Müdürlüğü tarafından Bursa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan tekstil firmalarının rekabetçiliklerinin ve

Detaylı

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT. EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK)

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT. EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK) İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK) 33. OTURUMUNDA YAPACAĞI KONUŞMANIN TASLAK METNİ İstanbul,

Detaylı

En Yüksek Prim Ödeyen 10 İşverene Ödül Verildi

En Yüksek Prim Ödeyen 10 İşverene Ödül Verildi En Yüksek Prim Ödeyen 10 İşverene Ödül Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -2008 YILINDA YAŞANAN OLUMSUZLUKLARA ARTIK RASTLAMIYORUZ -PLAKET VERDİĞİMİZ İŞVERENLER DÜZENLİ PRİMLERİNİ ÖDEYEN,

Detaylı

Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde

Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -2008 YILINDA TOPLAM 10 MİLYAR 717 MİLYON LİRA OLAN İLAÇ HARCAMALARI 2013 YILINDA YÜZDE 46 ORANINDA

Detaylı

1- Ulusal Kırmızı Et Konseyi Seferihisar da Toplanacak!- 03.09.2014

1- Ulusal Kırmızı Et Konseyi Seferihisar da Toplanacak!- 03.09.2014 1- Ulusal Kırmızı Et Konseyi Seferihisar da Toplanacak!- 03.09.2014 Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Yönetim Kurulu ve Değerlendirme Toplantısı, Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği alanında Türkiye'nin en

Detaylı

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 02.12.2016 / Ankara TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 1/6 geçirilecek olan KOBİ lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü nde düzenlenen lansman

Detaylı

KÜTAHYA MANİSA UŞAK AFYONKARAHİSAR

KÜTAHYA MANİSA UŞAK AFYONKARAHİSAR her TEBESSÜM tebessüm BİR bir Zaferdir... HER ZAFERDİR... her tebessüm bir Zaferdir... MARTI Ţ ARALIK 2013 Ţ ZAFER KALKINMA AJANSI KURUMSAL DERGİSİ MARTI ZAFER KALKINMA AJANSI KURUMSAL DERGİSİ - ISSN:

Detaylı

3. Emek Piyasası. Grafik-3.1: İşsizlik Oranları (yüzde)

3. Emek Piyasası. Grafik-3.1: İşsizlik Oranları (yüzde) 3. Emek Piyasası Türkiye de işsizlik oranında son dönemde katılık ve bozulmalar dikkat çekmektedir. 2012 yılından itibaren yavaş bir tempoda artan işsizlik oranı 2016 yılı ikinci yarısında belirgin bir

Detaylı

YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ

YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ 2014 OCAK SEKTÖREL YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ Nurel KILIÇ Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri sektörü, ekonomiye döviz girdisi, yurt dışında istihdam imkanları, teknoloji transferi ve lojistikten ihracata

Detaylı

TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜ AVRUPA YA İŞ ZİYARETLERİNDE BULUNDU

TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜ AVRUPA YA İŞ ZİYARETLERİNDE BULUNDU TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜ AVRUPA YA İŞ ZİYARETLERİNDE BULUNDU Helsinki de gerçekleştirilen Türkiye Finlandiya İş Forumu nda konuşan TOBB/DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile Finlandiya arasındaki

Detaylı

Sayın Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyelerimiz ve Meslek Komite Başkanlarımız;

Sayın Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyelerimiz ve Meslek Komite Başkanlarımız; Sayın Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyelerimiz ve Meslek Komite Başkanlarımız; Hepinizi saygıyla selamlıyor ve Haziran ayı toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Geçtiğimiz hafta, mübarek

Detaylı

TOBB TERÖR TOPLANTISI

TOBB TERÖR TOPLANTISI Temmuz 2015 e-bülten TOBB TERÖR TOPLANTISI Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin (TOBB) de aralarında olduğu toplumun farklı kesimlerini temsil eden STK lar teröre karşı tek ses oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu

Detaylı

365 ODA VE BORSA BAŞKANI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN I ZİYARETETTİ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsa

365 ODA VE BORSA BAŞKANI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN I ZİYARETETTİ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsa 365 ODA VE BORSA BAŞKANI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN I ZİYARETETTİ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsa Başkanı ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ı ziyaret etti.

Detaylı

tepav Tasarruf kamudan başlar Nisan2012 N201124 DEĞERLENDİRMENOTU Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı

tepav Tasarruf kamudan başlar Nisan2012 N201124 DEĞERLENDİRMENOTU Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı DEĞERLENDİRMENOTU Nisan2012 N201124 tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Sarp KALKAN 1 Analist, Ekonomi Etütleri Tasarruf kamudan başlar Türkiye nin cari açık sorunu ve bunun altında yatan

Detaylı

TEMMUZ AYI E- BÜLTEN AKSARAY TSO TEMMUZ AYI BÜLTENİ AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

TEMMUZ AYI E- BÜLTEN AKSARAY TSO TEMMUZ AYI BÜLTENİ AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI TEMMUZ AYI E- BÜLTEN AKSARAY TSO TEMMUZ AYI BÜLTENİ 31.07.2015 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI İÇİNDEKİLER ATSO ÜYELERİNE YÜKSEK LİSANS FIRSATI A DUYGULANDIRAN İFTAR ATSO DAN TERÖRE LANET ATSO BAŞKANI

Detaylı