Sevda TÜRKÜSEV. 31 Ocak 2013 / Perşembe

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sevda TÜRKÜSEV. 31 Ocak 2013 / Perşembe"

Transkript

1 31 Ocak 2013 / Perşembe

2 İş hayatında kişisel ve kurumsal hedeflere ulaşmak için gerekli yöneticilik ve liderlik becerilerinin kazanılmasını, en gelişmiş yönetim stratejilerinin kullanılmasını ve yöneticiliğin özünün kavranmasını sağlamaktır. Yöneticilik ve liderlik kavramlarını tartışma. Yöneticilik ve liderlik becerilerini etkileşimli yöntemlerle paylaşma. Örgütün içinde ve dışında çalışanlarla yöneticiler arasında köprü kurma.modern yönetim tekniklerini kullanarak performans artırma. En doğru ekibi kurma. Yöneticiler ve Yönetici Adayları 31 Ocak 2013 / Perşembe 1 Gün (8 Saat) Sevda TÜRKÜSEV Eğitimi tamamlayanlara sertifika verilecektir. FERONYA HOTEL TAKSİM Abdülhakhamit Cad. No: TAKSİM / İSTANBUL (Habertürk karşısı) Tel : (212) PBX Web : Not: Şehir Dışından gelen katılımcıların konaklamalarında FERONYA HOTEL-TAKSİM özel indirimli fiyat uygulayacaktır. 350 TL + KDV Eğitim ücretlerine öğlen yemekleri ve kahve molası ikramları ile basılı eğitim kitapçıkları dahildir.

3 Yönetim, Yönetici ve Lider Kavramı Yönetici ve Lider Arasındaki Farklar Etkin Yöneticiliğin Kuralları Hedef Belirleme Motivasyon Takım Çalışması Güçlendirme ve Yetki Devri İletişim Becerileri Zaman Planlaması Toplantı Yönetimi Performans Değerleme Karar Verme İlkelerle Yönetim Liderlik Yaklaşımları Liderlik Türleri Etkin Liderliğin Kuralları Vizyon Ürün Kavram Model Mesaj

4 Sevda TÜRKÜSEV, 10 Haziran Istanbul doğumlu olup aslen Saray Bosna muhacirlerindendir. Boşnak bir ailenin üçüncü kızıdır. 18 yaşında tekstil sektöründe dizaynır (designer) olarak çalışmaya başlamış ve sonra sırasıyla üretim, planlama ve diğer bölümlerde görev yapmıştır. Kariyerini en iyi biçimde şekillendirerek gerek iş gerekse sosyal hayatta kendini üst düzey yönetici olarak bilgi beceri ve davranışlarıyla kabul ettirmiştir. Türkiye de büyük sirketlerde genel müdürlük yapmıştır. En son yıllarında Özbekistan Taşkent şehrinde büyük bir entegre tekstil fabrikasının genel müdürlügünü yapmıştır. Yabanci bir ülke de -hele bir kadin olarak- böyle bir görevi yapmaktan dolayi kendini Türkiye dekinden çok daha basarili görmektedir. Sevda Türküsev 19 yasinda evlendi ve bu evlikten bir erkek çocuğu oldu. Daha sonra 25 yaşında eşinden ayrılarak hayat mücadelesine oğluyla birlikte devam etti. Şimdi oğlu 22 yaşında. Sevda Türküsev e en büyük basarısı sorulduğunda verdigi cevap oğlum olmaktadır. Sevda TÜRKÜSEV in hayatında ki en önemli iki erkekten biri oğlu Tayyar, diğeri babasi Hüseyin TÜRKÜSEV dir. Sevda Türküsev bugünkü başarılarının tamamen babasından aldığı nasihatler ve ailesinden aldığı kültürden kaynaklandığını söylemeye çekinmemektedir. Yazar hala kendisini ufak bir kız çocugu olarak nitelendirmektedir. Ona göre, yaşlanmamak için ve hayat mücadelesinde ayakta kalmak için hep çocuk kalmak gerekiyor. Etrafindakilere sürekli söylediği İnsan içindeki çocugu öldürdügü zaman ölür, o zaman yaşlanır ve zorluklar karşısında dayanamaz. İçinizdeki çocuk sizi hayat bağlar, ayakta tutar. İşte bu yüzden, aman sakın ha, içindeki çocuğu öldürmeyin. Sloganı Akıl fen ilimleriyle ilerler, Vicdan din ilimleriyle ilerler olan yazar hakikatlarimizi incitmeyelim diyerek edindiği ilkelerle yoluna devam etmektedir Yazar, bir çok sosyal sorumluluk projesine destek verirken özellikle kadınlar ve çocuklar konusunda projelerin içinde yer almaktadır. Sevda Türküsev, toplumun yarısını oluşturan kadınlarımızın toplumun tamamını eğittiğini vurgulayarak iyi bir toplum için kadınlarımızın eğitiminin ne denli olduğunu ifade ederek bu konularda projeler üretmektedir KADINIM OKUYORUM Projesiyle tahsil almamak kaderimiz olabilir ama kendimizi eğitmemek geliştirmemek kaderimiz değil diyerek, kitap okuma alışkanlığını benimseterek kadınlarımıza kişisel gelişim- farkındalık- öz güven eğitimleri seminerleri vermektedir Sosyal sorumluluk ve değerler eğitimi kapsamında çalışmalarına devam etmektedir Yazar halen YAŞAM KOÇLUĞU- KİŞİSEL GELİŞİM PROFESYÖNELLİĞİ - KURUMSAL VE BİREYSEL DANIŞMANLIK hizmetlerini de vermektedir. AİLE İÇİ İLETİŞİM- KADIN PANELLERİ- KİŞİSEL GELİŞİM- BAŞARI- Farkındalık- Değişim- Dönüşüm- İş Hayatında Başarı konularında seminerler, paneller konferanslar eğitimler vermeye devam etmektedir. Dokuz kitabı olan yazar, halen HABER AJANDA dergisi ve internet gazetesinde yazılarına devam etmektedir.

5 31 Ocak 2013 / Perşembe