Europäisches Anrechnungssystem für Teilqualifikationen in Metallberufen

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Europäisches Anrechnungssystem für Teilqualifikationen in Metallberufen"

Transkript

1 Europäisches Anrechnungssystem für Teilqualifikationen in Metallberufen Nummer der Finanzhilfevereinbarung: / Arbeitspaket 3 DEV Entwicklung von Lernergebniseinheiten und Bepunktung 3.3 Ableitung von units of l.o. Lernergebniseinheit Nr. 4 in Türkisch: 1204_TR_LE4_Warten_technischer_Systeme_Metall Metal sektörü mesleklerindeki eğitim uygulamaları (unit of learning outcomes) No. 4 Nisan 2012 Dieses Projekt wurde mit Unterstützung der Europäischen Kommission finanziert. Die Verantwortung für den Inhalt des Produkts trägt allein der Verfasser; die Kommission haftet nicht für die weitere Verwendung der darin enthaltenen Angaben. Dieses Projekt wird gefördert aus Mitteln des Hessischen Ministeriums für Wirtschaft, Verkehr und Landesentwicklung

2 Eğitim uygulaması 4 Metal sanayindeki mesleki eğitim hazırlığı için test kriterleriyle Başlık Esas alınan meslekler ve hedeflenen ECVET puanları (toplam eğitime kıyasla). (yıllık 60 puan bazında hesaplama) Đkili sistem Eğitim çerçevesi planı (fabrika) Ana öğretim planı (meslek okulu) Mesleki eğitim hazırlığı Eğitim uygulamasına ilişkin kısa açıklama Endüstriyel metal sektörü meslekleri (3,5 yıl) 10,12 ECVET puanları (sistem teknisyeni, endüstri teknisyeni, konstrüksiyon teknisyeni, alet teknisyeni, talaşlı üretim teknisyeni), Metal işçisi (3,5 yıl) 7,7 ECVET puanları Makine ve sistem yöneticisi (2 yıl) 8,6 ECVET puanları Mesleki eğitim, nitelikli bir işin yapılması amacıyla sürekli değişen bir iş dünyasında gerekli olan hazırlıkları, bilgileri ve yetenekleri (mesleki beceri) düzenli bir eğitim programı içinde verir. Bunun dışında gerekli mesleki tecrübeyi elde etme imkanı da sağlayacaktır ( 1 par. 3 BBiG) Eğitim bu nedenle hem fabrikada (3-4 gün) hem de meslek okulunda (1-2 gün) yapılacaktır. Her iki enstitü için ülke çapında aynı eğitimi sağlayacak yasal çerçeve planları geçerlidir. Mesleklere göre Mesleklere göre Mesleki eğitim hazırlığı, mesleki eğitimin bir parçasıdır: Mesleki eğitim hazırlığının amacı, temel ilkeleri öğreterek kabul görmüş bir meslekte mesleki eğitim alma hakkını sağlamaktır ( 1 par. 2 BBiG). Mevcut unit of learning outcomes, yukarıda bahsi geçen mesleklerin birinci eğitim yılını oluşturan dört eğitim uygulamasından biridir. Eğitime katılanlar takım makineleri üzerinde bakım çalışmalarını planlayacak ve uygulayacak düzeydedir: Bakım talimatlarını ve yağlama planlarını kullanarak gerekli bakım önlemlerini oluştururlar ve bir çalışma planı şeklinde süreci planlarlar. Bakım çalışmaları yaparlar ve bakım çalışmaları esnasında işletim gereçlerinin durumunu, takım makinelerindeki olası aşınma belirtilerini, korozyon belirtilerini ve hasarları kontrol ederler. Sonucu kontrol ederler ve yapılan bakım çalışmalarını ve meydana gelen arızaları bir bakım listesinde belgelerler. Đş, sağlık ve çevre koruması yasasının esas niteliğindeki maddeleri dikkate alırlar.

3 Eğitim uygulaması 4'e genel bakış Aşağıdaki şema eksiksiz bir iş sürecinin sırasını gösteriyor. Bilgi ve planlamayı, mesleki görevin uygulanmasını, kontrolü ve değerlendirmeyi ve de çalışma yerinin temizliğini ve atıkların imhasını kapsıyor. Eksiksiz bir iş sürecinin bir diğer özelliği de güvelik talimatlarına ve sağlık koruma talimatlarına uymaktır. Bir iş sürecinin başarılı şekilde uygulanması için çalışırken yapılan davranışlar da önemlidir. Her bir sekansa öğrenme sonuçları atanmıştır ve mesleki konum/seri numara eğitim çerçeve planına ve öğrenme alanları çerçeve eğitim planına atanmıştır.

4 Öğrenme sonucu: Bakım planlarını temin eder ve okur. Oluşturulan özetler yardımıyla bakım çalışmasını planlar ve çalışma durumuna olan etkileri değerlendirir. Aletleri ve yardımcı gereçleri temin eder. Bakım çalışmalarını tanımlar. Bakım çalışmaları ve yağlarla ilgili sembolleri tanımlar. Takım makinelerindeki farklı bakım aralıklarını ve uygulanacak çalışmaları tanımlar. Bakım çalışmaları için bakım talimatlarından ve yağlama planlarından tüm ilgili bilgileri alır. Đtina: Bakım talimatlarını ve yağlama planlarını itinalı şekilde kullanır. Đletişim: Belirsizlik durumunda doğru (anlaşılır) ve uygun şekilde (dil seçimi) soru sorar. Dikkatlice dinler. 1 Yetkinlikler Bakım çalışmalarındaki ve yağlama planlarındaki bilgiler yardımıyla çalışma adımlarını planlar ve çalışma adımlarını mantıklı bir sıraya koyar. Đtina: Planlama yaparken çalışma adımlarının eksiksiz olmasına dikkat eder. ARP ve RLP Endüstriyel metal meslekleri: BBP 5a,c, 6b,l; LF 4; Metal işçisi: lfd. No. 5a,f, 6a,b; LF 4; Makine ve sistem yöneticisi: lfd. No. 5b, 6a, 7a,b, 12a; LF 4 - Endüstriyel metal sektörü meslekleri En önemli bakım çalışmalarını tanımlar. Bakım çalışmaları ve yağlarla ilgili sembolleri tanımlar. Takım makinelerindeki farklı bakım aralıklarını ve uygulanacak çalışmaları tanımlar. Bakım talimatlarındaki ve yağlama planlarındaki bilgiler yardımıyla bir iş planı oluşturur. 1 Eksiksiz bir iş sürecinin uygulanması "sosyal ve kişisel üstünlük" olarak tanımlanan davranışı gerektirir. Bunlar, bir eğitime kabul edilmek için firmalar tarafından ön koşul olarak görülmektedir. unit of learning outcomes dokümanında bunlar Çalışırken davranışlar (sekans no. 6) altında özet kısmında gösterilmiştir. Özellikle nerede meydana geldiklerini göstermek için bunlar ayrıca ilgili sekanslarda iş sürecine ibraz edilir. Alman nitelik çerçevesinin (DQR) taslağı, bilgi ve hazırlık maddelerinin yanında kendine güven ve kişisel üstünlük maddelerini de ele alır.

5 Öğrenme sonucu: Đşletim gereçlerinin durumunu, aşınma belirtilerini, hasarları ve korozyon belirtilerini tespit ederken teknik sistemleri kontrol eder. Bakım çalışmalarını yapar. Takım makinelerinde farklı yağlama ve bakım noktalarını tanımlar. Bakım çalışmalarını yapar. Yetkinlikler Bakım çalışmaları esnasında işletim gereçlerinin durumunu, olası aşınma belirtilerini, takım makinesinin hasarlarını ve korozyon belirtilerini kontrol eder. Đletişim: Belirsizlik durumunda doğru ve uygun şekilde soru sorar ve dikkatlice dinler. Makinelerin bakımını (kullanımını) ayarlamak için ekip üyeleriyle görüşmeler yapar. Đtina: Kaynaklara göre çalışır. ARP ve RLP Endüstriyel metal meslekleri: BBP 6c,j, 7b, 9a,b,c; LF 4; Metal işçisi: lfd. No. 8c, 12a,b,c,d,e; LF 4; Makine ve sistem yöneticisi: lfd. No. 6e, 13a; LF 4 - Endüstriyel metal sektörü meslekleri Takım makinelerinde farklı yağlama ve bakım noktalarını doğru şekilde tanımlar. Makinelerin bakımında farklı türde yardımcı gereçleri tanımlar. Bakım talimatları ve yağlama planları yardımıyla gerekli tüm aletleri seçer. Bakım talimatları ve yağlama planları yardımıyla gerekli tüm yardımcı gereçleri seçer. Takım makinelerini elektrik beslemesinden ayırır ve tekrar çalıştırmaya karşı emniyete alır.

6 Öğrenme sonucu: Bakım çalışmalarını ve sonuçlarını kontrol eder, değerlendirir ve belgeler. Bakım çalışmaları uygulandıktan sonra makinenin çalışır halde olduğunun belgelenmesi için en önemli bakım adımlarını tanımlar (çalışma kontrolü). Çalışma kontrolü yapar. Yetkinlikler Çalışma prosesinde ve bitişte uygulanan bakım önlemlerini değerlendirir. Yapılan bakım çalışmalarını ve meydana gelen arızaları bir bakım listesinde belgeler (makine/sistem üreticisinin bilgilerine göre). Sorumluluk bilinci: Özenli kontrol ve değerlendirme yaparak aşınma rezervi düşüşünün azaltılması. ARP ve RLP Endüstriyel metal meslekleri: BBP 6g,k; LF 4; Metal işçisi: lfd. No. 5g, 6d; LF 4; Makine ve sistem yöneticisi: lfd. No. 6d,g; LF 4 - Endüstriyel metal sektörü meslekleri Çalışma kontrolü için ön çalışmaları tanımlar: Kapatmaları ve uyarıları çıkar; Enerji beslemesini tekrar oluştur; Bakım çalışmalarının bittiğini çalışanlara bildir. Ön çalışmalar ve çalışma kontrolü esnasında çalışma adımlarını eksiksiz uygular. Bir dokümantasyon oluşturur.

7 Öğrenme sonucu: Đş ve çevre koruma yasasının düzenlemelerini dikkate alır. Yetkinlikler Çalışma yerinde güvenli ve çevreye saygılı imha çalışmalarıyla ilgili imkanları ve talimatları, atölyenin düzen sistemini, atölye düzenindeki içerikleri ve sağlık, çalışma ve çevre koruma yasasının esaslarını tanımlar. Malzeme ve yardımcı madde artıklarını özellikle soğutucu yağ artıklarını imha eder. Atölyedeki düzenleme sistemine göre aletleri, malzemeleri, ürünleri toplar. Sağlık, iş ve çevre yasasının esaslarına ve atölyedeki düzene göre çalışma yerini temizler. Çalışma yerinin ve atölyenin durumunu kontrol eder ve değerlendirir ve düzensizlikleri kendi başına veya danışarak düzeltir. ARP ve RLP Endüstriyel metal meslekleri: BBP 4a,b,c,d; LF 4; Metal işçisi: lfd. No. 4a,b,c,d; LF 4; Makine ve sistem yöneticisi: lfd. No. 4a,b,d, 12b; LF: 4 Uygun çalışma cihazları ve yardımcı gereçler kullanarak çalışma yerini temizler. Aletleri temizler ve aletleri düzgün şekilde toplar. Atıkların ve tehlikeli maddelerin imhası için işletme içindeki düzenekleri tanımlar. Son olarak toplama çalışmalarını değerlendirir ve gerekirse düzeltir.

8 Öğrenme sonucu: Çalışma esnasında geçerli olan güvenlik düzenlemelerini dikkate alır (özellikle elektrikli işletim gereçleri için). Sağlık koruma yasasının kurallarını sürekli dikkate alır. Tehlike potansiyellerinde çözüm sağlar. Kazalarda gerekli davranışları ve önlemleri bilir. Yetkinlikler / Görev dağılımıyla ilgili güvenlik düzenlemelerini tanımlar. Görev dağılımıyla ilgili koruyucu önlemleri tanımlar. Görev dağılımıyla ilgili güvenlik düzenlemelerini uygular. Görev dağılımıyla ilgili koruyucu önlemleri uygular. Kendi sağlığını ve diğer çalışanların sağlığını korumak için ilgili davranış kurallarını dikkate alır. Bilinen tehlikeli duruma göre bakım çalışmasında tehlike potansiyellerini algılar ve çözüm sağlar. Çalışma yerini düzenli tutar. ARP ve RLP Endüstriyel metal meslekleri: BBP 3a,b,c,d,e; LF 4; Metal işçisi: lfd. No. 3a,b,c,d; LF 4; Makine ve sistem yöneticisi: lfd. No. 3a,b,c,d, 12a; LF 4 Güvenlik önlemlerini tanımlar: Kapatmaları ve uyarıları tak; Enerji beslemesini ayır; Bakım çalışmalarının yapıldığını çalışanlara bildir. Çapakları basınçlı havayla temizleme (yaralanma riski), 50 ma'nın üzerindeki akımlar ve 50 Voltun üzerindeki voltajlar hayati tehlikeye sahiptir. Koruyucu eldiven ve koruyucu kremi tanımla. Elektrik kazalarında ilk yardım önlemlerini tanımla. Çalışma yerini düzenli tutar.

9 Öğrenme sonucu: Sorumluluk bilinciyle, dikkatli çalışır, makul şekilde iletişim kurar, işe hazır olduğunu gösterir. Sorumluluk bilinci Đtina Makul, kontrollü iletişim Çalışmaya hazır olmak Çalışma davranışının ve kişiliğin özellikleri Bakımda ihtiyatlı çalışır. Aletleri ve makineleri seçerken ve onlarla çalışırken hangi güvenlik önlemlerinin alınacağını değerlendirir. Kendisine emanet edilen malzemelere, aletlere ve makinelere karşı sorumludur. Planlama yaparken çalışma adımlarının eksiksiz olmasına dikkat eder. Çizimleri, aletleri, makineleri ve malzemeleri özenle kullanır ve buna uygun aletler, makineler ve malzemeler seçer. Dikkatli, doğru ve kaynak odaklı çalışır. Belirsizlik durumunda doğru ve uygun şekilde soru sorar ve dikkatlice dinler. Malzemelerin ve makinelerin kullanımını ayarlamak için ekip üyeleriyle görüşmeler yapar. Görevi sürekli olarak yerine getirir. ARP ve RLP Endüstriyel metal meslekleri: BBP 3a, 5i; Metal işçisi: lfd. No. 3a, 5b; Makine ve sistem yöneticisi: lfd. No. 3a, Makinelerle ve malzemelerle çalışırken gerekli güvenlik önlemlerini seçer ve bunları uygular. Uygun aletleri ve malzemeleri seçer ve bunları özenle kullanır. Belirsizlik durumunda anlaşılır şekilde danışır. Makinelerin ve malzemelerin kullanımına ilişkin ekip üyeleriyle anlaşır. Bakım çalışmalarını sürekli yapar. Bakım çalışmalarını eksiksiz yapar.

Basit yapı gruplarının oluşturulması

Basit yapı gruplarının oluşturulması Metal sektörü mesleklerindeki eğitim uygulamaları (unit of learning outcomes) No. 3 Kasım 2011 This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects

Detaylı

Europäisches Anrechnungssystem für Teilqualifikationen in Metallberufen

Europäisches Anrechnungssystem für Teilqualifikationen in Metallberufen Europäisches Anrechnungssystem für Teilqualifikationen in Metallberufen Nummer der Finanzhilfevereinbarung: 2010-4992/001-001 Arbeitspaket 3 DEV Entwicklung von Lernergebniseinheiten und Bepunktung 3.3

Detaylı

ECVET-Analizi (Main-Cert)

ECVET-Analizi (Main-Cert) Dieses Projekt wurde mit Unterstützung der Europäischen Kommission finanziert. Die Verantwortung für den Inhalt dieser Veröffentlichung (Mitteilung) trägt allein der Verfasser; die Kommission haftet nicht

Detaylı

Ne yapabildigini göster!

Ne yapabildigini göster! Avusturya www.europass.at Türkisch Türkçe Ne yapabildigini göster! > Avusturya ve Avrupa daki iş piyasasında iş bulmanıza yardımcı olur > Öğrencilere ve meslek sahiplerine hareketlilik sağlar > Eğitimi

Detaylı

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce Bu cihaz, ev tipi kullanım içindir, ticari kullanım için uygun değildir. Kullanma kılavuzunu itinalı bir şekilde okuyunuz ve ileride lazım olma ihtimaline karşı saklayınız! Güvenlik Bilgileri Uyarılar

Detaylı

MAKİNE BAKIMCI (SEVİYE 4) TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ

MAKİNE BAKIMCI (SEVİYE 4) TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ B1: ÖNLEYİCİ BAKIM B1: Önleyici Bakım Uygulama Sınavının İçeriği: Yapılacak uygulama sınavında aşağıdaki konularla ilgili beceri ve yetkinlikler değerlendirilecektir. Sınavda adayların aşağıda belirtilen

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-5/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-5/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi EKLER EK 12UY0106-5/A1-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının tamamlanması tavsiye edilir.

Detaylı

ULUSAL YETERLİLİK 14UY0199-3 METAL İŞLERİ SERİ ÜRETİM TEZGÂH İŞÇİSİ SEVİYE 3

ULUSAL YETERLİLİK 14UY0199-3 METAL İŞLERİ SERİ ÜRETİM TEZGÂH İŞÇİSİ SEVİYE 3 ULUSAL YETERLİLİK 14UY0199-3 METAL İŞLERİ SERİ ÜRETİM TEZGÂH İŞÇİSİ SEVİYE 3 REVİZYON NO: 00 MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU Ankara, 2014 14UY0199-3 Metal İşleri Seri Üretim Tezgâh İşçisi (Seviye 3) ÖNSÖZ Metal

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz SIEMENS ET13051 http://tr.yourpdfguides.com/dref/3564122

Kullanım kılavuzunuz SIEMENS ET13051 http://tr.yourpdfguides.com/dref/3564122 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

ULUSAL YETERLİLİK 11UY0010-3 ÇELİK KAYNAKÇISI SEVİYE 3

ULUSAL YETERLİLİK 11UY0010-3 ÇELİK KAYNAKÇISI SEVİYE 3 ULUSAL YETERLİLİK 11UY0010-3 ÇELİK KAYNAKÇISI SEVİYE 3 REVİZYON NO: 02 MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU Ankara, 2015 11UY0010-3 Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) Yayın Tarihi:12.04.2011 Rev. :02 ÖNSÖZ Çelik Kaynakçısı

Detaylı

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler Değerli Müşterimiz, Radyatör ısıtıcı cihazımızı tercih etmekle, kaliteli bir VESTEL ürünü satın almış bulunmaktasınız. Cihazınızı hızlı bir biçimde tanımak ve cihazınızın tüm fonksiyonlarından eksiksiz

Detaylı

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI Çoklu araç prizi tr Güvenlik ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85720HB32XVI 2015-11 327 382 Değerli Müşterimiz! Yeni çoklu araç prizinizle, çakmak yuvası prizleri üzerinden çalıştırılabilen iki adet

Detaylı

BEGO. Fornax T. Kullanım Kılavuzu

BEGO. Fornax T. Kullanım Kılavuzu BEGO Fornax T Kullanım Kılavuzu Đçerik Güvenlik talimatları ----------------------- Ambalaj muhteviyatı----------------------- Aşınan kısımlar ve ekstra seçenekler--- Teknik veriler-----------------------------

Detaylı

Dikiş Prosesinde Makine İşletim Maliyeti Azaltma Ve Hurdaların Düşürülmesi. Hayat Kurtarır. 27.04.2015 Cengizhan ÇIRAK TRS IE&Bakım Lideri

Dikiş Prosesinde Makine İşletim Maliyeti Azaltma Ve Hurdaların Düşürülmesi. Hayat Kurtarır. 27.04.2015 Cengizhan ÇIRAK TRS IE&Bakım Lideri Dikiş Prosesinde Makine İşletim Maliyeti Azaltma Ve Hurdaların Düşürülmesi 27.04.2015 Cengizhan ÇIRAK TRS IE&Bakım Lideri Hayat Kurtarır Autoliv Türkiye Özet Ürün Grupları: Emniyet kemeri(trs), hava yastığı(tra),

Detaylı

MAKİNE BAKIMCI (SEVİYE 5) TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ

MAKİNE BAKIMCI (SEVİYE 5) TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ A2: MAKİNE KURULUMU A2: Makine Kurulumu Uygulama Sınavının İçeriği: Yapılacak uygulama sınavında aşağıdaki konularla ilgili beceri ve yetkinlikler değerlendirilecektir. Sınavda adayların aşağıda belirtilen

Detaylı

ULUSAL YETERLİLİK 11UY ÇELİK KAYNAKÇISI SEVİYE 3

ULUSAL YETERLİLİK 11UY ÇELİK KAYNAKÇISI SEVİYE 3 ULUSAL YETERLİLİK 11UY0010-3 ÇELİK KAYNAKÇISI SEVİYE 3 REVİZYON NO: 03 MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU Ankara, 2017 11UY0010-3 Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) ÖNSÖZ Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) Ulusal Yeterliliği

Detaylı

MAKİNE BAKIMCI (SEVİYE 3) TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ

MAKİNE BAKIMCI (SEVİYE 3) TEORİK VE UYGULAMA SINAVI SORULARININ İÇERİĞİ B1: ÖNLEYİCİ BAKIM B1: Önleyici Bakım Uygulama Sınavının İçeriği: Yapılacak uygulama sınavında aşağıdaki konularla ilgili beceri ve yetkinlikler değerlendirilecektir. Sınavda adayların aşağıda belirtilen

Detaylı

Titreþim denetim cihazý

Titreþim denetim cihazý Titreþim denetim cihazý Tip 675 Titreþim hýzý (mm/s, rms) 2 Transistör þalter çýkýþý (Ön ayarlamasý sabit olarak yapýlmýþtýr) Analog elektrik çýkýþý: 4...20 ma Frekans aralýðý: 10 Hz...1000 Hz 1 Hz...1000

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz AEG-ELECTROLUX EOB3612X EU R05 http://tr.yourpdfguides.com/dref/623003

Kullanım kılavuzunuz AEG-ELECTROLUX EOB3612X EU R05 http://tr.yourpdfguides.com/dref/623003 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya AEG-ELECTROLUX EOB3612X EU R05 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki AEG-ELECTROLUX EOB3612X EU R05 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler,

Detaylı

ĐŞ ANALĐZĐ FORMU ĐŞĐN ADI: BÖLÜMÜ: A. YETENEK GRUBU I. ÖĞRENĐM VE ĐŞ BĐLGĐSĐ. 1. Đşin gerektirdiği minimum kurumsal eğitim düzeyi nedir?

ĐŞ ANALĐZĐ FORMU ĐŞĐN ADI: BÖLÜMÜ: A. YETENEK GRUBU I. ÖĞRENĐM VE ĐŞ BĐLGĐSĐ. 1. Đşin gerektirdiği minimum kurumsal eğitim düzeyi nedir? IK-2/B ĐŞ ANALĐZĐ FORMU ĐŞĐN ADI: BÖLÜMÜ: I. ÖĞRENĐM VE ĐŞ BĐLGĐSĐ A. YETENEK GRUBU 1. Đşin gerektirdiği minimum kurumsal eğitim düzeyi nedir? Đlköğretim Lise Meslek Lisesi Yüksekokul Üniversite 2. Đş

Detaylı

USB şarj cihazı. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 95973HB43XVIII

USB şarj cihazı. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 95973HB43XVIII USB şarj cihazı tr Ürün bilgisi Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 95973HB43XVIII 2018-01 361 188 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları ve hasarları

Detaylı

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (EL YATIRMASI, PÜSKÜRTME, RTM, İNFÜZYON) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (EL YATIRMASI, PÜSKÜRTME, RTM, İNFÜZYON) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (EL YATIRMASI, PÜSKÜRTME, RTM, İNFÜZYON) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ 1 2 ÖĞRENME MODÜLÜ İÇERİĞİ MODÜL ADI MESLEK BİRİM 3 : TEMEL TESVİYECİLİK

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 91062HB44XVII

Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 91062HB44XVII Schuko ve USB prizli LED gece lambası tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91062HB44XVII 2017-03 345 011 Değerli Müşterimiz! Entegre edilmiş hareket dedektörlü gece lambası birisinin algılama

Detaylı

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (PULTRUZYON) (SEVİYE-3)

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (PULTRUZYON) (SEVİYE-3) KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (PULTRUZYON) (SEVİYE-3) 1 2 KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (PULTRUZYON) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI İÇERİĞİ BİRİMLER BİRİM NO BİRİM 1 BİRİM 2 BİRİM 3 BİRİM 4 BİRİM 5 BİRİM 6

Detaylı

Bitki Koruma Ürünlerinin Güvenlikli ve Sürdürülebilir. Kullanımı 6. 1. Ön Hazırlık. 1. Ön Hazırlık. 1. Ön Hazırlık. 1. Ön Hazırlık.

Bitki Koruma Ürünlerinin Güvenlikli ve Sürdürülebilir. Kullanımı 6. 1. Ön Hazırlık. 1. Ön Hazırlık. 1. Ön Hazırlık. 1. Ön Hazırlık. Giriş Güvenlikli ve Sü Kullanımı (Kaynak: ECPA) Hasan Kıroğlu Kullanımı 1 Tüm gıda ürünlerinin zararlı sorunları kimyasal ilaçlama gerektirmemekle birlikte, büyük bir çoğunlukla, yeterli satınalınabilir

Detaylı

ELEKTRİKLİ MAKAS TALİMATI

ELEKTRİKLİ MAKAS TALİMATI ELEKTRİKLİ MAKAS TALİMATI 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı, ANFA işletmesinin yürütmekte olduğu Parklarda, işletmelerde bulunan ELEKTRİKLİ MAKAS kullanımı, tamir, bakım, temizlik işleminde iş sağlığı ve güvenliği

Detaylı

Risk Değerlendirmesi ve Yönetimi

Risk Değerlendirmesi ve Yönetimi Risk Değerlendirmesi ve Yönetimi 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İşveren, iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür. 6331 sayılı İş Sağlığı ve

Detaylı

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI MODEL RTM 0125 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ KOVANI 2. ÇALIŞTIRMA TETİĞİ 3. HAVA GİRİŞİ 4. BASINÇ AYARLAYICI 5. SAĞ SOL BUTONU TEKNİK VERİLER Hız Maks.

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR KAZANIM VE GÖSTERGELER

Detaylı

Elektrikli Cihazlarla İlgili Genel Güvenlik Talimatları

Elektrikli Cihazlarla İlgili Genel Güvenlik Talimatları Güvenlik Talimatları Bu cihaz sadece ev tipi kullanımlar içindir. Bu cihazı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen güvenlik önerilerini ve kullanım talimatlarını

Detaylı

ULUSAL YETERLİLİK 12UY0070-3 REFRAKTERCİ SEVİYE 3

ULUSAL YETERLİLİK 12UY0070-3 REFRAKTERCİ SEVİYE 3 ULUSAL YETERLİLİK 12UY0070-3 REFRAKTERCİ SEVİYE 3 REVİZYON NO:00 MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU Ankara, 2012 12UY0070-3 Refrakterci Yayın Tarihi:18/07/2012 Rev. No:0 ÖNSÖZ Refrakterci (Seviye 3) Ulusal Yeterliliği

Detaylı

"Vagon Barbekü" Montaj ve İşletim Kılavuzu

Vagon Barbekü Montaj ve İşletim Kılavuzu Version: 0566tr Stand: #018-2012 Ausgabe: 07/11cd "Vagon Barbekü" Montaj ve İşletim Kılavuzu Önsöz Yüksek kaliteli GRILLCHEF barbekünüzü kullanmaya başlamadan önce bu montaj ve kullanma kılavuzunu dikkatle

Detaylı

EKED KİTLEME ETİKETLEME SİSTEMİ. Mustafa ŞEKERCİ 145148003

EKED KİTLEME ETİKETLEME SİSTEMİ. Mustafa ŞEKERCİ 145148003 EKED KİTLEME ETİKETLEME SİSTEMİ Mustafa ŞEKERCİ 145148003 Amaç Kitleme Etiketleme Sistemi bakım onarım, temizlik veya tehlike arz edebilecek kadar yakınında çalışma durumlarında, makine insan etkileşimine

Detaylı

ULUSAL YETERLİLİK 11UY KAYNAK OPERATÖRÜ SEVİYE 4

ULUSAL YETERLİLİK 11UY KAYNAK OPERATÖRÜ SEVİYE 4 ULUSAL YETERLİLİK 11UY0016-4 KAYNAK OPERATÖRÜ SEVİYE 4 REVİZYON NO: 02 MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU Ankara, 2017 12UY0016-4 Kaynak Operatörü (Seviye 4) ÖNSÖZ Kaynak Operatörü (Seviye 4) Ulusal Yeterliliği

Detaylı

ELEKTROSTATİK BOYA OPERATÖRÜ

ELEKTROSTATİK BOYA OPERATÖRÜ TANIM Otomobil, makine, uçak v.b. endüstri dallarında boya ve boyama yüzeylerini hazırlayan ve elektrostatik boyama işlerini yapan kişidir. GÖREVLER İşletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda,

Detaylı

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N LED spot lamba tr Montaj talimatı 96241FV05X02VIII 2018-04 Değerli Müşterimiz! Yeni spot lambanızın 4 LED spotu esnek şekilde ayarlanabilir, bu sayede istediğiniz noktayı aydınlatabilirsiniz. Sabit entegre

Detaylı

ULUSAL YETERLİLİK 15UY0227-3 TORNACI SEVİYE 3

ULUSAL YETERLİLİK 15UY0227-3 TORNACI SEVİYE 3 ULUSAL YETERLİLİK 15UY0227-3 TORNACI SEVİYE 3 REVİZYON NO: MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU Ankara, 2015 15UY00227-3 Tornacı (Seviye 3) ÖNSÖZ Tornacı (Seviye 3) Ulusal Yeterliliği 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik

Detaylı

ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ORTAK BİRİM VE ÖĞRENME KAZANIMLARININ ORTAK ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ

ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ORTAK BİRİM VE ÖĞRENME KAZANIMLARININ ORTAK ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ 1. AKARYAKIT VE OTOGAZ İKMAL VE DOLUM ELEMANI (SEVİYE-3) 2. BOYA DOLUM OPERATÖRÜ(SEVİYE-3) 3. BOYA RENK AYAR ELEMANI (SEVİYE-3) 4. BOYA ÜRETİM SORUMLUSU (SEVİYE-4) 5. BOYA ÜRETİM OPERATÖRÜ (SEVİYE-3) 6.

Detaylı

VESTEL VANTİLATÖR KULLANIM KILAVUZU GA RA NT İ 2 YIL

VESTEL VANTİLATÖR KULLANIM KILAVUZU GA RA NT İ 2 YIL VESTEL VANTİLATÖR KULLANIM KILAVUZU Vestel Cool Fan MV GA RA NT İ 2 YIL DĠKKAT Cihazınızı güvenli bir Ģekilde kullanmak için lütfen bu kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU (Çeviri)

KULLANIM KILAVUZU (Çeviri) 1. KULLANICI GRUPLARI Görevler Kullanıcı Kullanım, Gözle kontrol Uzman personel Montaj, sökme, Onarım, bakım Kontroller KULLANIM KILAVUZU (Çeviri) TR Çelik çıkrık Tip 11.1,5 11.3 11.5 11.10 1188.1,5 1188.3

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-4/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-4/A1-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-4/A1-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili Otel İşletmeciliği Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgü Öğreti X) Uzakta Öğreti Diğer Dersin

Detaylı

Kaldırma yardımcısı PHEV F30 HV haznesi (BMW)

Kaldırma yardımcısı PHEV F30 HV haznesi (BMW) Kaldırma yardımcısı PHEV F30 HV haznesi (BMW) Yük kaldırıcıyı ilk kez kullanmadan önce kullanma kılavuzunu dikkatle okuyun. Kılavuz size yük kaldırıcının güvenliği, kullanımı ve bakımı hakkında önemli

Detaylı

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII LED Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88346HB54XVII 2017-07 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

1 Maksadına uygun kullanım, garanti. 2 Güvenlik uyarılar. türkçe. Sınıflandırma

1 Maksadına uygun kullanım, garanti. 2 Güvenlik uyarılar. türkçe. Sınıflandırma 1 Maksadına uygun kullanım, garanti Cihazın arka yüzündeki tip etiketine bakarak, evrak imha makinenizin hangi kesme genişliğine ve şebeke gerilimine uygun olduğunu tespit edin ve işletme kılavuzundaki

Detaylı

421 A/B 510 B. Kullanma Talimatı

421 A/B 510 B. Kullanma Talimatı 421 A/B 510 B Kullanma Talimatı Giriş Bu talimatlar makineyi tanımanıza ve doğru bir şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır. Makineyi kullanmadan önce talimatları okuyun. Teknik değişiklik yapma hakkımız

Detaylı

LED Ekranlı Taşınabilir Şarj Cihazı, 5200 mah

LED Ekranlı Taşınabilir Şarj Cihazı, 5200 mah LED Ekranlı Taşınabilir Şarj Cihazı, 5200 mah Kullanma Kılavuzu 31890 ÖZELLİKLER Kapasite: 5200 mah Pil: lityum-iyon Giriş: 5 V DC/1 A Çıkış: 5 V DC/2,1 A Şarj süresi: yaklaşık 6 saat Kullanım süresi:

Detaylı

ULUSAL YETERLİLİK 11UY KAYNAK OPERATÖRÜ SEVİYE 4

ULUSAL YETERLİLİK 11UY KAYNAK OPERATÖRÜ SEVİYE 4 ULUSAL YETERLİLİK 11UY0016-4 KAYNAK OPERATÖRÜ SEVİYE 4 REVİZYON NO: 01 MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU Ankara, 2015 11UY0016-4 Kaynak Operatörü (Seviye 4) ÖNSÖZ Kaynak Operatörü (Seviye 4) Ulusal Yeterliliği

Detaylı

ADAYLAR İÇİN SINAV REHBERİ TEKSTİL SERTİFİKASYON MERKEZİ MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME SINAVINA GİRECEK İPLİK EĞİRME OPERATÖRÜ SEVİYE 2

ADAYLAR İÇİN SINAV REHBERİ TEKSTİL SERTİFİKASYON MERKEZİ MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME SINAVINA GİRECEK İPLİK EĞİRME OPERATÖRÜ SEVİYE 2 TEKSTİL SERTİFİKASYON MERKEZİ MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME SINAVINA GİRECEK ADAYLAR İÇİN SINAV REHBERİ İPLİK EĞİRME OPERATÖRÜ SEVİYE 2 UYGULAMA SINAV KİTAPÇIĞI 2013 TÜRKİYE TEKSTİLSANAYİİ İŞVERENLERİ

Detaylı

Temizlik Fýrçasý Kullanma Kýlavuzu TF 24-240

Temizlik Fýrçasý Kullanma Kýlavuzu TF 24-240 Temizlik Fýrçasý Kullanma Kýlavuzu TF 24-240 www.koltukfircasi.com Lütfen önce bu kýlavuzu okuyunuz! Deðerli müþterimiz, bu kýlavuzun tamamýný, ürününüzü kullanmadan önce dikkatle okumanýzý ve bir baþvuru

Detaylı

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ MODEL RTM394 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 6 3 6 2 1 5 4 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA/KAPAMA ŞALTERİ 2. AÇMA /KAPAMA ŞALTER KİLİTLEYİCİ 3. HIZ AYAR DÜĞMESİ 4. VİTES AYAR DÜĞMESİ 5.

Detaylı

Bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını, esenliğini koruma, geliştirme ve hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik hemşirelik hizmetlerinin planlanması, örgütlenmesi, uygulanması, değerlendirilmesi

Detaylı

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI /ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ (ATT)

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI /ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ (ATT) ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI /ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ (ATT) Bölümün eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim süresince kültür dersleri, sağlık mesleği ile ilgili temel bilim dersleri ile, ilk yardım bakımı planlama,

Detaylı

ULUSAL YETERLİLİK 12UY OTOMOTİV SAC VE GÖVDE KAYNAKÇISI SEVİYE 4

ULUSAL YETERLİLİK 12UY OTOMOTİV SAC VE GÖVDE KAYNAKÇISI SEVİYE 4 ULUSAL YETERLİLİK 12UY0053-4 OTOMOTİV SAC VE GÖVDE KAYNAKÇISI SEVİYE 4 REVİZYON NO: 03 MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU Ankara, 2017 12UY0053-4 Otomotiv Sac ve Gövde Kaynakçısı (Seviye 4) Yayın Tarihi:30.05.2012

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6862

HAIR DRYER IONIC HD 6862 HAIR DRYER IONIC HD 6862 TR G F E D B C A 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLIK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

ULUSAL YETERLİLİK 12UY METAL KESİMCİ SEVİYE 3

ULUSAL YETERLİLİK 12UY METAL KESİMCİ SEVİYE 3 ULUSAL YETERLİLİK 12UY0083-3 METAL KESİMCİ SEVİYE 3 REVİZYON NO:02 MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU Ankara, 2018 12UY0083-3 Metal Kesimci (Seviye 3) ÖNSÖZ Metal Kesimci (Seviye 3) Ulusal Yeterliliği Ulusal Yeterliliği

Detaylı

ULUSAL YETERLİLİK 15UY0224-3 PRESÇİ SEVİYE 3

ULUSAL YETERLİLİK 15UY0224-3 PRESÇİ SEVİYE 3 ULUSAL YETERLİLİK 15UY0224-3 PRESÇİ SEVİYE 3 REVİZYON NO: MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU Ankara, 2015 15UY0224-3 Presçi (Seviye 3) Ulusal Yeterliliği Yayın Tarihi:29.07.2015 Rev. No:00 ÖNSÖZ Presçi (Seviye

Detaylı

EKLER. EK 12UY0106-4/A5-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi

EKLER. EK 12UY0106-4/A5-2: Yeterlilik Biriminin Ölçme ve Değerlendirmesinde Kullanılacak Kontrol Listesi EKLER EK 12UY0106-4/A5-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının tamamlanması tavsiye edilir.

Detaylı

ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ

ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ 1. BÜTÜN NOTLARI DİKKATLE OKUYUN. 2. SICAK METAL YÜZEYE DOKUNMAYIN. SAPINDAN TUTMALISINIZ. 3. ELEKTRİK ÇARPMASINI ÖNLEMEK İÇİN,

Detaylı

BDC-i440 kontrol üniteleri için NFC modülü

BDC-i440 kontrol üniteleri için NFC modülü NFC modülü tr Montaj ve İşletme Talimatı BDC-i440 kontrol üniteleri için NFC modülü Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz!

Detaylı

BOBİNAJCI TANIM A- GÖREVLER

BOBİNAJCI TANIM A- GÖREVLER TANIM Endüstride kullanılan, elektrik motorları ile elektrik bobini kullanılan makinelerin ve cihazların arızalarını onaran ya da yeni kullanılacak bobinlerin sarım işlemlerini yapan kişidir. A- GÖREVLER

Detaylı

LED duvar kozmetik aynası

LED duvar kozmetik aynası LED duvar kozmetik aynası tr Montaj ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88464HB1XVII 2016-10 335759 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu yaralanmaları ve hasarları önlemek

Detaylı

AHMET DEMİR ÖRTÜN GENEL RİSK DEĞERLENDİRME RAPORU FULYA MAH.MEVLUT PEHLİVAN.SOK.NO8/1 D.10 ŞİŞLİ-İSTANBUL

AHMET DEMİR ÖRTÜN GENEL RİSK DEĞERLENDİRME RAPORU FULYA MAH.MEVLUT PEHLİVAN.SOK.NO8/1 D.10 ŞİŞLİ-İSTANBUL Risk Değerlendirme No: 1 S.M.M.M AHMET DEMİR ÖRTÜN GENEL RİSK DEĞERLENDİRME RAPORU Tarih: 31.12.2012 İşveren: Risk Değerlendirilmesinin Geçerlilik Tarihi İşyeri Adresi: Yapılan İş Nedir? AHMET DEMİR ÖRTÜN

Detaylı

1907/2006/EC Madde 31 ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (26.12.2008-27092) göre hazırlanmıştır. FULLTECH 0W-40

1907/2006/EC Madde 31 ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (26.12.2008-27092) göre hazırlanmıştır. FULLTECH 0W-40 1 MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün Adı : Ürün Tanımı : MOTOR YAĞI Üretici Firma : Opet Fuchs Madeni Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. Adres : A.O.S.B 10006 sokak No:12 Çiğli/İMİR Tel/Fax :

Detaylı

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU PROFİL KESME MAKİNASI 5 MODEL -RTM695- TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 2. KORUYUCU KAPAK 3. TUTMA KOLU 4. KESME DİSKİ 5. MAKİNA TABANI 6. AKTİF KORUMA 7. TAŞ KİLİTLEME

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü. FM458 Strateji Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü. FM458 Strateji Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM458 Strateji Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 380-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet............................. 3 1.1 Kullanım Kılavuzu

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana monteli kaset tipi Köşe modeli FXK25LVE FXKQ25MVE FXKQ25MAVE FXK32LVE FXKQ32MVE FXKQ32MAVE FXK40LVE FXKQ40MVE FXKQ40MAVE FXK63LVE FXKQ63MVE FXKQ63MAVE

Detaylı

BOYA RENK AYAR ELEMANI (SEVİYE-3)

BOYA RENK AYAR ELEMANI (SEVİYE-3) BOYA RENK AYAR ELEMANI (SEVİYE-3) 1 2 BOYA RENK AYAR ELEMANI (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI İÇERİĞİ BİRİMLER BİRİM NO BİRİM 1 BİRİM 2 BİRİM 3 BİRİM 4 BİRİM 5 BİRİM ADI İş sağlığı-güvenliği kurallarını ve

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI HOŞGELDİNİZ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 24.10.2013 İÇERİK İSG Açısından Devletin Sorumlulukları 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İşverenlerin Yükümlülükleri

Detaylı

HUP 200 DERİN DONDURUCU

HUP 200 DERİN DONDURUCU Kullanım Kılavuzu HUP 200 DERİN DONDURUCU ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Bu uyarılar güvenliğiniz açısından önemlidir. Cihazı kurmadan veya kullanmadan önce bu uyarıları anladığınızdan emin olun. Güvenliğiniz

Detaylı

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv LK-1900AN Serisini daha güvenli şekilde kullanmak için alınması

Detaylı

1. Saç bakımı için kullanılan araç gereçleri tanır. 2. Saç bakımı işleminin basamaklarını ifade eder.

1. Saç bakımı için kullanılan araç gereçleri tanır. 2. Saç bakımı işleminin basamaklarını ifade eder. REFERANS ALINAN DAL İŞİN / MODÜLÜN ADI: İŞLEM ANALİZ FORMU A)Manikür Elemanı Yardımcısı A1) Kişisel Bakım Yapma A101)Saç bakımını yapar. ORTAM (araç gereç, donanım ve koşullar) Şampuan, saç bakım kremi,

Detaylı

AKTÜERLER DERNEĞİ PROFESYONEL DAVRANIŞ VE ETİK STANDARTLARI

AKTÜERLER DERNEĞİ PROFESYONEL DAVRANIŞ VE ETİK STANDARTLARI AKTÜERLER DERNEĞİ PROFESYONEL DAVRANIŞ VE ETİK STANDARTLARI AKTÜERLER DERNEĞİ PROFESYONEL DAVRANIŞ VE ETİK STANDARTLARI 1. BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar 2. BÖLÜM Genel İlkeler 3. BÖLÜM Üyeler Arası Dayanışma

Detaylı

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic. Ltd.

Detaylı

Ajans İşletme (SGT 438) Ders Detayları

Ajans İşletme (SGT 438) Ders Detayları Ajans İşletme (SGT 438) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ajans İşletme SGT 438 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

LED sarkıt lamba. Montaj talimatı 91709HB54XVII

LED sarkıt lamba. Montaj talimatı 91709HB54XVII LED sarkıt lamba tr Montaj talimatı 91709HB54XVII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

Ğ İ öğ Ğ Ğ ö Ö ö Ğ İ İ ö Ğ İĞİ Ğ İĞ İ İ İ İ Ğİ İ İ İ İ ö Ö ö ö İ Ğ İ Ğ ö İ Ğ İ ö İ İ Ğ ö ö ö ö Ö Ğ ö ö Ğİ ö öğ öğ İĞ ö İ İ İ Ğ Ğ ö ö ö ö ö Ö ö ö ö ö ö Ö ö Ö ö ö ö Ö ö ö ö Ğ öğ Ğ öğ Ö Ğ ö İ ö ö Ö ö ö Ö

Detaylı

DAVRANIŞ ODAKLI İŞ GÜVENLİĞİ. Daha Güvenli İş Yerleri İçin Davranışların Şekillendirilmesi

DAVRANIŞ ODAKLI İŞ GÜVENLİĞİ. Daha Güvenli İş Yerleri İçin Davranışların Şekillendirilmesi Adana, Ekim 2013 DAVRANIŞ ODAKLI İŞ GÜVENLİĞİ Daha Güvenli İş Yerleri İçin Davranışların Şekillendirilmesi Konu Başlıkları; 1. Davranış nedir? 2. Davranış odaklı iş güvenliği tam olarak ne yapar? 3. Gözlem

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91594HB54XVII L N

Tavan lambası. Montaj talimatı 91594HB54XVII L N Tavan lambası L N tr Montaj talimatı 91594HB54XVII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ

DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ www.derinceadsm.gov.tr BÖLÜM SORUMLULARI Yönetim Hizmetleri Demet YENİGÜN EROL Ahmet DEMRİ Meryem MUMCUUĞLU Kalite Yönetim Direktörü İdari ve Mali

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI BULAŞIK DALI

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI BULAŞIK DALI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI BULAŞIK DALI Modülün Adı Modülün Amacı Modülün Süresi : A1- Kişisel Bakım Yapma : Kişisel bakımını tekniğine uygun olarak yapabilme. : Hedef kitleye göre ortalama öğrenme

Detaylı

TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv GÜVENLI ÇALIŞMA İÇIN 1. Elektrik çarpmasından kaynaklanan kazaların önüne geçmek için güç anahtarı açık

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. IV Türkçe Zorunlu Ders. Haftalık. Ders. Okul Eğitimi Süresi. Saati

DERS BİLGİ FORMU. IV Türkçe Zorunlu Ders. Haftalık. Ders. Okul Eğitimi Süresi. Saati DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI I BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERSİN İÇERİĞİ

Detaylı

Dikkat GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖNLEMLER

Dikkat GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖNLEMLER Dikkat Cihazınızın yanlış kullanımı nedeniyle herhangi bir zarar gelmemesi için, cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu talimatları dikkatlice okuyun. Özellikle cihazınızla ilgili güvenlik talimatlarını

Detaylı

KONVEYORLU BULAŞIK MAKİNELERİ TEMİZLİK TALİMATLARI HAZIRLAYAN : BLEDA AYGEN

KONVEYORLU BULAŞIK MAKİNELERİ TEMİZLİK TALİMATLARI HAZIRLAYAN : BLEDA AYGEN KONVEYORLU BULAŞIK MAKİNELERİ TEMİZLİK TALİMATLARI HAZIRLAYAN : BLEDA AYGEN Otellerimizdeki bulaşıkların yıkama yükünü üstlenen konveyorlu ve flight-type bulaşık makineleri işletmeler için hayati önem

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ DOÇ. DR. İBRAHİM OCAK DOÇ. DR. ALİ İSMET KANLI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ DOÇ. DR. İBRAHİM OCAK DOÇ. DR. ALİ İSMET KANLI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ DOÇ. DR. İBRAHİM OCAK DOÇ. DR. ALİ İSMET KANLI Konu Başlıkları 1. Temel Kavramlar ve Tanımlar 2. İlgili Mevzuat 3. Risklerden Korunma Yöntemleri

Detaylı

TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 801029

TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 801029 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı, Ürün Adı : TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic.

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII Tavan lambası tr Montaj talimatı 91585AB4X5VII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

Salıncak oturağı Şamandıra

Salıncak oturağı Şamandıra Salıncak oturağı Şamandıra tr Montaj kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 84797HB22XVI 2015-12 327 508 Değerli Müşterimiz! Mutlaka burda belirlenmiş montaj adımlarına uymalısınız. Güvenlik uyarılarını

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI : ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

MODÜL BİLGİ SAYFASI : ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MODÜL SAYFASI MODÜLÜN ADI MODÜLÜN SÜRESİ MODÜLÜN AMACI : ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ : 16 ders saati : İş sağlığı ve güvenliğinin önemini kavrayarak istendik davranış değişikliği sağlaması amaçlanmaktadır.

Detaylı

Kompresör Klüber Lubrication basınçlı hava-kompresör yağları

Kompresör Klüber Lubrication basınçlı hava-kompresör yağları your global specialist Uzmanlık bilgisi Kompresör Klüber Lubrication basınçlı hava-kompresör yağları Klüber kompresör yağları verimi artırır Uzun yağ değiştirme aralıkları, bakım giderlerini azaltır ve

Detaylı

KONTEYNER DORSE VİNCİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

KONTEYNER DORSE VİNCİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI KONTEYNER DORSE VİNCİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI 1. KURUMUN ADI : 2. KURUMUN ADRESİ : 3. KURUCUNUN ADI : 4. PROGRAMIN DAYANAĞI : 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, Özel Öğretim Kurumları

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

6302 5475 02/2003 TR Kullanõcõ için. Kullanma Kõlavuzu. Logano GE434 Logano plus GB434. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6302 5475 02/2003 TR Kullanõcõ için. Kullanma Kõlavuzu. Logano GE434 Logano plus GB434. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6302 5475 02/2003 TR Kullanõcõ için Kullanma Kõlavuzu Gaz Yakõtlõ Kazan Logano GE434 Logano plus GB434 Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Önsöz Bu kõlavuz hakkõnda Bu cihaz ilgili Norm ve Yönetmelikler

Detaylı

Kullanma kılavuzu. Kuru tip ısıtıcı Air Top Evo 40 Air Top Evo 55

Kullanma kılavuzu. Kuru tip ısıtıcı Air Top Evo 40 Air Top Evo 55 TR Kullanma kılavuzu Kuru tip ısıtıcı Air Top Evo 40 Air Top Evo 55 1 1 Bu doküman hakkında 1.1 Dokümanın amacı Bu kullanma kılavuzu ürünün bir parçasıdır ve kullanıcı için cihazın güvenli kullanımı için

Detaylı

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR *Büyük küçük orta *Sivri-küt *Önünde-arkasında *Alt-üst-orta *Altında-üstünde-ortasında *Arasında *Renk kavramı: Kahverengi, gri *Sayı

Detaylı