T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Enstitü Müdürü. Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Enstitü Müdürü. Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı"

Transkript

1 T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ : 12/06/2014 TOPLANTI NO : 4 KARAR NO : 2014/4 TOPLANTIDA BULUNANLAR : Prof. Dr. Selami ŞAŞMAZ Enstitü Müdürü Prof. Dr. Oktay TORUL Fizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kerim SERBEST Kimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vagif ATAMOV Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet KÜÇÜK İlköğretim A.B.D. Fen Bil. Eğitimi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ferhat KALAYCI Su Ürünleri Anabilim Dalı Başkanı V. Doç. Dr. Ruşen YILMAZ Matematik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Haydar KÜÇÜK Makine Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Keriman DİŞ Enstitü Sekreteri (Raportör) TOPLANTIDA BULUNMAYANLAR : -- GÜNDEM : Toplantı Saat 14:00 da Enstitümüz Toplantı Salonunda Enstitü Müdürü Başkanlığında yapıldı. 1- Bilgilendirme. 2- Makine Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığının Lisansüstü ders müfredatına ders ekleme isteğinin görüşülmesi. 3- Makine Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığının ilan edilecek Lisansüstü Kontenjanlara başvuracak bölüm mezunlarına ekleme yapma isteğinin görüşülmesi. 4- Kimya Anabilim Dalı Başkanlığının ilan edilecek Lisansüstü Kontenjanlara başvuracak bölüm mezunlarına ekleme yapma isteğinin görüşülmesi Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı için Enstitümüz Anabilim Dallarında açılacak olan lisansüstü kontenjan ve başvuru koşullarının görüşülmesi. 6- Enstitü Yönetim Kurulu üyemiz, Doç. Dr. Şükrü ÇELİK, Yönetim Kuruluğu Üyeliğinden kendi isteğiyle ayrılması nedeniyle boşalan Enstitü Yönetim Kurulu üyeliğine, 03/03/1983 tarih ve sayılı Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği ne uygun olarak yeni üye seçilmesinin görüşülmesi.

2 KARAR: 1- Enstitümüz Müdürü Prof. Dr. Selami ŞAŞMAZ, Enstitü Kurulu gündemi hakkında bilgi verdi. 2- Makine Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığının Lisansüstü ders müfredatına ders ekleme isteğine ilişkin 03/06/2014 tarih ve sayılı yazısı görüşüldü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı itibariyle ders müfredatına eklenecek derslerin Ek-1 deki gibi olmasına ve Üniversitemiz Senatosunda görüşülmek üzere Rektörlük makamına sunulmasına oy birliği ile karar verildi. 3- Makine Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığının ilan edilecek Lisansüstü Kontenjanlara başvuracak bölüm mezunlarına ekleme yapma isteğine ilişkin 03/06/2014 tarih ve /21 sayılı yazısı görüşüldü. 27/12/2013 tarih ve 2013/10 sayılı Enstitü Kurul Toplantısında belirlenen Anabilim Dalları için ilan edilen kontenjanlara müracaat edebilecek mevcut bölümlere Ek-2 (a) da belirtilen bölümlerin eklenmesine ve Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı itibari ile Makine Mühendisliği Anabilim Dalı için ilan edilen lisansüstü kontenjanlara sadece Ek-2 (b) de verilen listedeki bölüm (alan içi alan dışı) mezunlarının başvurabileceğinin uygunluğuna oy birliği ile karar verilmiştir. 4- Kimya Anabilim Dalı Başkanlığının ilan edilecek Lisansüstü Kontenjanlara başvuracak bölüm mezunlarına ekleme yapma isteğine ilişkin 06/06/2014 tarih ve 050/55 sayılı yazısı görüşüldü. 27/12/2013 tarih ve 2013/10 sayılı Enstitü Kurul Toplantısında belirlenen Anabilim Dalları için ilan edilen kontenjanlara müracaat edebilecek mevcut bölümlere Ek-3 (a) da belirtilen bölümlerin eklenmesine ve Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı itibari ile Kimya Anabilim Dalı için ilan edilen lisansüstü kontenjanlara sadece Ek-3 (b) de verilen listedeki bölüm (alan içi alan dışı) mezunlarının başvurabileceğinin uygunluğuna oy birliği ile karar verilmiştir Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılı için Enstitümüz Anabilim Dallarına alınacak lisansüstü öğrenci kontenjanları ve başvuru koşulları görüşüldü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü programlarına alınacak öğrenci kontenjanlarının ve başvuru şartlarının Ek.4 de verildiği şekliyle kabulüne ve Üniversitemiz Senatosunda görüşülmek üzere Rektörlük makamına sunulmasının kabulüne oy birliği ile karar verilmiştir. 6- Enstitü Yönetim Kurulu üyemiz, Doç. Dr. Şükrü ÇELİK, Yönetim Kuruluğu Üyeliğinden kendi isteğiyle ayrılması nedeniyle boşalan Enstitü Yönetim Kurulu üyeliğine, 03/03/1983 tarih ve sayılı Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği ne uygun olarak yeni üye seçilmesi hususu görüşüldü. Yönetmelik çerçevesinde, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Selami ŞAŞMAZ tarafından; 1- Doç. Dr. Hasan BALTAŞ 2- Yrd. Doç. Dr. Nilay AKÇAY aday gösterildi. Yapılan seçim neticesinde, Doç. Dr. Hasan BALTAŞ Enstitü Yönetim Kurulu Üyesi olarak belirlenmiştir. Seçimle ilgili tutanak ve oy pusulaları ekte verilmiştir.

3 (Ek-1) T.C. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünün 12/06/2014 tarihli ve 2014/4 Sayılı Enstitü Kurul Toplantı Tutanağı Ekidir LİSANSÜSTÜ DERS MÜFREDATINA EKLENECEK DERSLER Makine Mühendisliği Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı Ders Müfredatında Seçmeli Ders Grubu-01 ve Seçmeli Ders Grubu-02 de ki Mevcut Derslere Eklenmesi İstenen Yeni Dersler Ders Kodu Ders Adı D U L K AKTS MAK 5053 Malzeme Yapısı ve Kristalografisi MAK 5055 Metallerde Deformasyon ve Kırılma MAK 5057 Isıl İşlemler MAK 5059 Triboloji MAK 5061 Mühendislik Uygulamaları için Sayısal Sinyal İşleme MAK 5062 Malzemelerin Mekanik Özellikleri MAK 5063 Mühendislik Uygulamaları için Python Programlama MAK 5064 Metallerde Mukavemet Artırıcı Mekanizmalar MAK 5065 İleri Malzeme Bilimi MAK 5066 Metallerin Korozyonu ve Korozyondan Koruma MAK 5067 Spintronik MAK 5068 Mühendislik Uygulamalarında Labview MAK 5069 Bilimsel Araştırma ve Etik MAK 5070 Mühendislik Uygulamaları için İleri Python Programlama MAK 5071 Kalite Yönetim Sistemleri MAK 5072 Nanomanyetizmanın Temelleri

4 (Ek-2) T.C. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünün 12/06/2014 Tarihli ve 2014/4 Sayılı Enstitü Kurul Toplantı Tutanağı Ekidir MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA MÜRACAAT EDEBİLECEK BÖLÜM MEZUNLARI Ek-2 (a) ANABİLİM DALI Makine Mühendisliği MÜRACAAT EDEBİLECEK MEVCUT BÖLÜMLERE EKLENMESİ İSTENEN BÖLÜMLER Alan Dışı: 1- Enerji Sistemleri Mühendisliği 2- Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ek-2 (b) ANABİLİM DALI MÜRACAAT EDEBILECEK MEZUNLARIN BÖLÜMLERI VE ANABILIM DALLARININ SON HALİ Alan İçi: Makine Mühendisliği bölümünden mezun olanlar. Makine Mühendisliği Alan Dışı: Mühendislik Fakültesi (Enerji Sistemleri, Elektrik-Elektronik, Biyomühendislik, Nanoteknoloji, Çevre, Elektrik, İmalat, Kimya, Otomotiv, Metalürji ve Malzeme, Mekatronik, Nükleer Enerji, Petrol ve Doğalgaz, Tasarım ve İmalat, Endüstriyel Tasarım, Tekstil, Gemi Makineleri, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri, Biyoteknoloji ve Uçak mühendislikleri ve Malzeme Bilimi ve Mühendisliği) bölümlerinden mezun olanlar.

5 (Ek-3) T.C. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünün 12/06/2014 Tarihli ve 2014/4 Sayılı Enstitü Kurul Toplantı Tutanağı Ekidir KİMYA ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMINA MÜRACAAT EDEBİLECEK BÖLÜM MEZUNLARI Ek-3 (a) ANABİLİM DALI PROGRAM MÜRACAAT EDEBİLECEK MEVCUT BÖLÜMLERE EKLENMESİ İSTENEN BÖLÜMLER Kimya Yüksek Lisans Alan Dışı: 1- Fen Bilgisi Öğretmenliği Alan Dışı: Kimya Doktora 1-Alan İçi bölümlerden lisans mezunu olup Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmış olanlar. Ek-3 (b) ANABİLİM DALI PROGRAM MÜRACAAT EDEBILECEK MEZUNLARIN BÖLÜMLERI VE ANABILIM DALLARININ SON HALİ Alan İçi: Kimya, Biyokimya, Kimya Eğitimi, Kimya Mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar. Kimya Kimya Yüksek Lisans Doktora Alan Dışı: Fizik, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Diyetisyenlik, Mühendislik Fakültesi (Biyomühendislik, Gıda, Çevre, Biyomedikal ve Metalurji ve Malzeme mühendislikleri) Bölümleri ile Su Ürünleri, Ziraat, Orman, Eczacılık, Tıp Fakültesi ve Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünden mezun olanlar. Alan İçi: Kimya Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programından mezun olanlar. Alan Dışı: -Kimya Eğitimi, Biyokimya, Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programından mezun olanlar. -Kimya, Biyokimya, Kimya Eğitimi, Kimya Mühendisliği bölümleri lisans mezunu olup; Fizik, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Diyetisyenlik ve Mühendislik Fakültesi (Biyomühendislik, Gıda, Çevre, Biyomedikal ve Metalurji ve Malzeme mühendislikleri) Anabilim Dalları ile Su Ürünleri, Ziraat, Orman, Eczacılık ve Tıp Fakültelerinin Yüksek Lisans programlarından mezun olanlar.

6 (Ek-4) T.C. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünün 12/06/2014 Tarihli ve 2014/4 Sayılı Enstitü Kurul Toplantı Tutanağı Ekidir EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLAR VE BAŞVURU KOŞULLARI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI KONTENJANLARI ANABİLİM DALI Alan İçi Alan Dışı Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş ÜNİP AÇIKLAMA (Müracaat Edebilecek Mezunlar) Alan İçi: Biyoloji, Biyoloji Eğitimi, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü Lisans mezunu olanlar. Biyoloji Fizik Kimya Su Ürünleri Makine Mühendisliği Matematik İlköğretim (Fen Bilgisi Eğitimi) Alan Dışı: Genetik ve Biyomühendislik, Biyomühendislik, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Biyolojik Bilimler, Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri, Zootekni, Kimya, Biyokimya, Kimya Eğitimi, Fen Bilgisi Eğitimi, Yaban Hayatı, Toprak Bilimi ve Beslenme, Orman mühendisliği, Gıda mühendisliği ve Biyomedikal mühendisliği bölümleri ile Veterinerlik, Eczacılık, Su Ürünleri, Diş Hekimliği ve Tıp Fakültelerinden mezun olanlar. Alan İçi: Fizik, Fizik Eğitimi, Fizik Mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar. Alan Dışı: Biyoloji, Kimya, Matematik, Bilgisayar Öğretmenliği, Motor Öğretmenliği ile Mühendislik Fakültesi (Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Jeofizik, İnşaat, Makine, Metalurji ve Malzeme, Malzeme, Jeoloji, Nanoteknoloji, Enerji Sistemleri ve Gemi Makineleri İşletme mühendislikleri) bölümlerinden mezun olanlar. Alan İçi: Kimya, Biyokimya, Kimya Eğitimi, Kimya Mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar. Alan Dışı: Fizik, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Diyetisyenlik, Mühendislik Fakültesi (Biyomühendislik, Gıda, Çevre, Biyomedikal ve Metalurji ve Malzeme mühendislikleri) Bölümleri ile Su Ürünleri, Ziraat, Orman, Eczacılık, Tıp Fakültesi ve Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünden mezun olanlar. Alan İçi: Su Ürünleri, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakülteleri ile Ziraat Fakültesi Su Ürünleri ve Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar. Alan Dışı: Biyoloji, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoloji eğitimi, Kimya Eğitimi, Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Ziraat ve Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültelerinin Zootekni ve Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi, Orman Fakültelerinin Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümlerinden mezun olanlar. Alan İçi: Makine Mühendisliği bölümünden mezun olanlar. Alan İçi: Matematik, Matematik Mühendisliği ve Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Matematik Öğretmenliği bölümlerinden mezun olanlar. Alan İçi: Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı bölümünden mezun olanlar. Alan Dışı: Fizik eğitimi, Kimya eğitimi ve Biyoloji eğitimi bölümlerinden mezun olanlar ile Fizik, Kimya ve Biyoloji Bölümü mezunu olup Pedagojik Formasyon Sertifikasına sahip olanlar.

7 DOKTORA PROGRAMI KONTENJANLARI ANA BİLİM DALI Alan İçi Alan Dışı Yab. Uyruk. Yatay Geçiş ÜNİP AÇIKLAMA (Müracaat Edebilecek Mezunlar) Alan İçi: Biyoloji, Biyoloji Eğitimi,Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim dalı lisans veya yüksek lisans programlarından mezun olanlar. Biyoloji Fizik Kimya Su Ürünleri Alan Dışı: Genetik ve Biyomühendislik, Biyomühendislik, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri, Zootekni, Orman mühendisliği, Gıda mühendisliği ve Biyomedikal mühendisliği bölümleri ile Veterinerlik, Eczacılık, Su Ürünleri, Diş Hekimliği ve Tıp Fakültelerinden mezun olanlar. Alan İçi: Fizik Anabilim Dalı Yüksek Lisans programından mezun olanlar. Alan Dışı: -Fizik Eğitimi ve Fizik Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans programından mezun olanlar, -Fizik, Fizik Eğitimi, Fizik Mühendisliği bölümleri lisans mezunu olup; Kimya, Matematik, Bilgisayar Öğretmenliği, Motor Öğretmenliği ve Mühendislik Fakültesi (Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Jeofizik, İnşaat, Makine, Metalürji ve Malzeme, Malzeme, Jeoloji, Nanoteknoloji, Enerji Sistemleri ve Gemi Makinaları İşletme Mühendislikleri) Anabilim Dalları Yüksek lisans programlarından mezun olanlar. Alan İçi: Kimya Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programından mezun olanlar. Alan Dışı: -Kimya Eğitimi, Biyokimya, Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programından mezun olanlar. -Kimya, Biyokimya, Kimya Eğitimi, Kimya Mühendisliği bölümleri lisans mezunu olup; Fizik, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Diyetisyenlik ve Mühendislik Fakültesi (Biyomühendislik, Gıda, Çevre, Biyomedikal ve Metalurji ve Malzeme mühendislikleri) Anabilim Dalları ile Su Ürünleri, Ziraat, Orman, Eczacılık ve Tıp Fakültelerinin Yüksek Lisans programlarından mezun olanlar. Alan İçi: Su Ürünleri, Su Ürünleri Temel Bilimler, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi ve Balıkçılık Teknolojisi Anabilim Dalları Yüksek Lisans programlarından mezun olanlar. Alan Dışı: Biyoloji, Kimya ve Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoloji eğitimi, Kimya Eğitimi, Zootekni, Yaban Hayatı Ekolojisi, Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği anabilim Dalları Yüksek lisans programlarından ve Veteriner Fakültesinden mezun olanlar.

8 Başvurular Hakkında Başvurular online olarak yapılacak olup şahsen ve posta yolupla başvuru kabul edilmeyecektir. Başvuru adresi: Başvurular esnasında yanlış beyanda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacak olup, haklarında yasal işlem başlatılacaktır. Lisansüstü Ön Kayıt Başvuru formuna eklenecek olan Fotografın vesikalık olması gerekmektedir. Başvuru sonuçları asıl ve yedek şeklinde iki liste halinde ilan edilecektir. Kontenjanlar en yüksek LGBP na (Lisansüstü Giriş Başarı Puanı) sahip adaylardan başlanarak doldurulacaktır. Başvuru sonuçları Fen Bilimleri Enstitüsü internet sayfasından ilan edilecektir. KESİN KAYIT TARİHLERİ Başvuru Tarihleri Temmuz Temmuz 2014-Biyoloji, Fizik, Kimya, Su Ürünleri, Makine Giriş Sınavı Tarihleri Mühendisliği, Matematik Anabilim Dalları 23 Temmuz 2014-İlköğretim Fenbilgisi Eğitimi Anabilim Dalı (Anabilim Dallarınca sözlü ya da yazılı olarak yapılacaktır) Sonuçların İlan Tarihi* 25 Temmuz 2014 Kesin Kayıt Yeri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kazanan Öğrencilerin Kayıt Tarihleri Ağustos 2014 Yedek Listeden Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerin İlanı 27 Ağustos 2014 Yedek Listeden Yerleşen Öğrencilerin Kayıt Tarihleri Ağustos 2014 Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri** Temmuz 2014 Yatay Geçiş Başvuru Sonuçların İlan Tarihi 01 Ağustos 2014 Yatay Geçişle Yerleşen Öğrencilerin Kayıt Tarihleri Ağustos 2014 Yatay Geçişle Yedek Listeden Yerleşen Öğrencilerin Kayıt Ağustos 2014 Tarihleri * Başvuru sonuçları asıl ve yedek şeklinde iki liste halinde ilan edilecektir. Sonuçlar Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından ilan edilecektir. ** (1) İlgili yükseköğretim kurumu bünyesindeki başka bir enstitü anabilim veya ana sanat dalında ya da başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenci, ilgili programa başvuru koşullarını sağlamak kaydıyla yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir. Yatay geçiş başvurusu, ilgili anabilim/ana sanat dalı başkanı ile yönetim kurulu tarafından oluşturulan öğrenci kabul komisyonunun olumlu ve gerekçeli görüşü ve enstitü yönetim kurulu kararı ile sonuçlandırılır. (2) Üniversitemizde öğretim elemanı kadrosunda olanlar hariç, yüksek lisansta iki yarıyıldan fazla süre kullanmış olanlar, doktora/sanatta yeterlik programında ise yeterlik sınavına girmiş olanlar yatay geçiş yapamaz. (3) Yatay geçiş yapacak öğrenci, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi lisansüstü programlarına başvuru şartlarına sahip olmalıdır. (4) Yatay geçişi kabul edilen adayın, programı tamamlaması için gerekli olan kredili ve kredisiz ders yükümlülüğü, program toplam kredisi dışında yatay geçiş jürisi tarafından önerilebilecek ek ders/derslerden sorumlu olup olmayacağı, bu Yönetmelik hükümlerine göre tanınacak süre ve diğer hususlar ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenir. Jüri tarafından önerilebilecek ek dersler en fazla 9 kredi saatlik olabilir. Öğrenci ek dersleri öğrenim süresi sonuna kadar başarmak zorundadır. Öğrenci önceki yükseköğretim kurumunda doktora yeterlik sınavını başarmış olsa bile, Üniversitede tekrar doktora yeterlik sınavına girmek ve başarmak zorundadır.

9 BAŞVURU ŞARTLARI VE GİRİŞ BAŞARI PUAN HESAPI * Lisansüstü programlara başvuru şartları ve Lisansüstü giriş başarı puanı (LGBP) hesabı, tablo da verildiği şekilde belirlenmiştir. * Adaylar Enstitümüz Anabilim dalları arasından başvuru koşullarını sağladıkları en çok 2 (iki) lisansüstü programa aynı anda başvurabilirler. * ALES puanının geçerlilik süresi 3 yıldır. YÜKSEK LİSANS GİRİŞ DOKTORA GİRİŞ Lisans Giriş Lisans Giriş Puan Türü ALES ALES YL Not YDS Not sınavı Not sınavı En az En az En az En az En az Başvuru Şartı En az , ,00 2,50 55 Puanın LGBP na katkısı % 50 % 35 % 15 % 50 % 25 % 10 % 15 katılmaz KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER Yüksek Lisans 1. Lisans diploması ya da geçici Lisans mezuniyet belgesi (onaylı sureti) 2. Lisans Transkripti* (onaylı sureti) 3. ALES belgesi 4. Özgeçmiş 5. 6 adet fotoğraf 6. Nüfus Cüzdan Fotokopisi 7. Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi (Askerlik şubesinden alınacak yeni tarihli belge) Doktora 1. Lisans diploması ya da Lisans geçici mezuniyet belgesi (onaylı sureti) 2. Yüksek Lisans Diploması ya da geçici Yüksek Lisans mezuniyet belgesi (onaylı sureti) 3. Lisans Transkripti* (onaylı sureti) 4. Yüksek Lisans Transkripti* (onaylı sureti) 5. ALES belgesi 6. YDS veya ÜAK ca kabul edilen Sınav Belgesi 7. Özgeçmiş 8. 6 adet fotoğraf 9. Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi (Askerlik şubesinden alınacak yeni tarihli belge) 10. Nüfus Cüzdan Fotokopisi * Not değerlendirme sistemi, 100 lük sistemden farklı ise, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının dönüşüm tablosu kullanılır. ** Not Onaylanacak belgeler, aslı getirilmek şartıyla Enstitümüz tarafından onaylanır. BİLGİ İÇİN *Fen Bilimleri Enstitüsü Adres : Zihni Derin Yerleşkesi, Fener Mahallesi, RİZE İrtibat Telefonu: Santral: (Dahili: ) - Direkt Tel/Fax: İnternet: *Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Adres : Zihni Derin Yerleşkesi, Fener Mahallesi, RİZE İrtibat Telefonu: Santral: (Dahili:1549)-Direkt Tel: Fax: