ŞİFA ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ŞİFA ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM"

Transkript

1 ŞİFA ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge, Şifa Üniversitesine kayıt yaptıran öğrencilere verilecek bursları düzenlemek amacıyla hazırlanmıştır. Kapsam Madde 2- (1) Bu yönerge, Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü öğrencilerini kapsar. Dayanak Madde 3- (1) Bu yönerge, Şifa Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 40. Maddesi ve Şifa Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 4/11. Maddesi uyarınca çıkarılmıştır. Öğrenim Bursu İKİNCİ BÖLÜM Burs Türleri ve Yararlanma Koşulları Madde 4- (1) Öğrenim Bursları ÖSYM Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda gösterilen Üniversite nin burslu bölüm veya programlarından birini kazanan öğrencilerin öğrenim ücretlerinin ilgili kılavuzda gösterilen oranda karşılandığı burslardır. (2) Yararlanma Koşulu: Merkezi Giriş Sınavı sonucuna göre burslu bölümlerden birini kazanmış olmak, (3) Kontenjanı: Her bölüm için Merkezi Giriş Sınavı kılavuzunda belirtilen sayıda öğrenciye verilir. (4) Öğrenim bursundan azami yararlanma süresi: Sağlık Bilimleri Fakültesi için 4 (+3) öğretim yılı Diş Hekimliği Fakültesi için 5 (+3) öğretim yılı Tıp Fakültesi için 6 (+3) öğretim yılı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (SMYO) için 2 (+ 2) öğretim yılı olacaktır. Barınma Bursu Madde 5- (1): Üniversitemizin Lisans programlarına tam burslu olarak yerleştirilmiş veya ilgili yerleştirilme puan türüne göre arası başarı sırasında yer alarak üniversite programlarına yerleştirilmiş öğrencilerin Şifa Üniversitesi yurtları veya anlaşmalı yurtlardan ücretsiz yararlanmalarını kapsar.

2 (2) Yararlanma Koşulu: Merkezi Giriş Sınavı sonucuna göre Lisans programlarına tam burslu bölümlerden birini kazanmış olmak, (3) Süresi: Başarısızlık ve devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı yapmaksızın normal eğitim süresi boyunca verilir. Sınıf tekrarı veya yıl uzaması durumunda barınma bursu verilmeyecektir. Şifa Başarı Bursu Madde 6- (1) Şifa Başarı Bursu, Merkezi Giriş Sınavı (LYS) yerleştirme puanı türüne göre Türkiye genelinde her yıl ÖSYM kılavuzda Şifa Üniversitesi tarafından belirtilen derece sıralamasına girerek kazanma başarısı gösteren ve kayıt yaptıran öğrencilere ilgili kılavuzda belirtilen miktarlarda verilen burslardır. (2) Yararlanma Koşulu: ÖSYM kılavuzunda Şifa Üniversitesi tarafından tanımlanan derece sıralamasına girme başarısı göstererek kazanmak ve kayıt yaptırmak gerekir. (3) Kontenjanı: Yararlanma Koşulunu sağlayan her öğrenciye verilir. (4) Kapsamı (Miktarı) : Merkezi Giriş sınavında ilgili puan türüne göre yerleşmiş öğrencilerden; her yıl ÖSYM kılavuzunda Şifa Üniversitesi tarafından tanımlanmış başarı sıralaması üzerindeki öğrenciler, lisans bölümlerinin %50 ve %25 burslu ya da ücretli kontenjanlarını kazansalar dahi Eğitim-Öğretim ücretinden muaf olarak burslu statüsünde öğrenim göreceklerdir. (5) Süresi: Şifa Başarı Bursundan azami yararlanma süresi Tıp Fakültesi için 6 (+3) öğretim yılı Diş Hekimliği Fakültesi için 5 (+3) öğretim yılı Sağlık Bilimleri Fakültesi için 4 (+3) öğretim yılı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu için 2 (+ 2) öğretim yılı (6) Devam Etme Koşulu: Madde 14 te belirtilen Devam Etme Koşulları" geçerlidir. Üstün Başarı Bursu Madde 7- (1) Üstün Başarı Bursu, Merkezi Giriş Sınavı (LYS) yerleştirme puanı türüne göre Türkiye genelinde her yıl ÖSYM kılavuzunda Şifa Üniversitesi tarafından belirtilen derece sıralamasına girerek kazanma başarısı gösteren ve kayıt yaptıran öğrencilere ilgili kılavuzda belirtilen miktarlarda verilen nakdi burslardır. (2) Yararlanma Koşulu: ÖSYM kılavuzunda Şifa Üniversitesi tarafından belirtilen derece sıralamasına girme başarısı göstererek kazanmak ve kayıt yaptırmak gerekir. (3) Kontenjanı: Yararlanma Koşulunu sağlayan her öğrenciye verilir. (4) Kapsamı (Miktarı) : Her Eğitim-Öğretim yılı için 8 ay boyunca ilgili kılavuzda dereceye göre belirtilen miktarda aylık nakit ödemeyi kapsar. (5) Süresi: Her Eğitim-Öğretim yılı 8 ay boyunca üstün başarı bursu verilir. Bu burs normal Eğitim-Öğretim süresi boyunca verilecektir. Yıl uzaması durumunda bu burs uzayan yıllar için verilmeyecektir.

3 (6) Devam Etme Koşulu: Madde 14 te belirtilen Devam Etme Koşulları" geçerlidir. Akademik Başarı Bursu Madde 8- (1) Akademik ders yılı içinde alması zorunlu ders yükünün tamamına kayıtlı ve yılsonunda yıllık akademik ortalaması 3.50 ( 88,33) ve daha yüksek olan Lisans ve ön lisans öğrencilerine, bir sonraki akademik yılda Eğitim-Öğretim ücretinden belirli oranlarda indirim hakkı kazandıran burstur. (2) Yararlanma Koşulu: Akademik yıl içinde ders yükünün tamamına kayıtlı ve yılsonunda yıllık akademik ortalaması 3.50 (88,33) ve daha yüksek olan Lisans ve ön lisans öğrencileri izleyen akademik yılda akademik başarı bursu için müracaat eder. (3) Kontenjanı: Akademik başarı bursu verilecek öğrenci sayısı her fakülte, bölüm ve program için ayrı olmak üzere her akademik yıl için Mütevelli Heyet kararı ile belirlenir. (4) Kapsamı (Miktarı) : Müracaat etme koşulunu sağlayan öğrenciler başarı sırasına göre sıralanacak olup; ayrılan kontenjan kadar öğrenciye aşağıdaki şekliyle verilecektir. Yıllık akademik ortalaması 3.70 (93.00) ve daha yüksek olanlar, izleyen akademik yılda Eğitim-Öğretim ücretinin tamamından, ,70 (88,33-92,99) arası olan öğrenciler ise izleyen akademik yılda, Eğitim-Öğretim ücretinin yarısından muaf tutulurlar. (5) Süresi: Akademik başarı bursu bir yıl süreyle verilir. (6) Devam Etme Koşulu: Madde 14 te belirtilen Devam Etme Koşulları" geçerlidir. Tercih Bursu Madde 9- (1) Merkezi Giriş Sınav sonuçlarına göre Üniversitemize yerleşmeye hak kazanmış öğrencilerimizin tercih sırası göz önüne alınarak verilen burstur. (2) Yararlanma Koşulu: (2.1) Şifa Üniversitesi fakülte/bölüm/programlarını (lisans veya ön lisans) ilk 3 sırada tercih ederek ilgili bölüme yerleşmiş öğrencilere, (2.2) Kazandığı tercih sırasının üstündeki tüm tercihleri Şifa Üniversitesinin bölümleri olarak Şifa Üniversitesi lisans veya ön lisans programlarına yerleşmiş öğrencilere kesin kayıt yaptırmaları koşulu ile yerleşme sıraları ne olursa olsun tercih bursu verilir. (3) Kontenjanı: Yararlanma koşulunun sağlayan her öğrenciye verilir. (4) Kapsamı (Miktarı) : Öğrencinin kazandığı fakülte/bölüm/programların (lisans veya ön lisans) Eğitim öğretim ücretinin %10 unu karşılayacak kadar burs verilir. (5) Süresi: Bu burs eğitim hayatı boyunca uygulanır.

4 Yurtdışı Eğitim Destek Bursu Madde 10- (1) Yurt dışı eğitim destek bursu öğrencilerimizin yurt dışında yapacakları staj vb. programlarını karşılamak amacıyla verilen burstur. (2) Yararlanma Koşulu: İlk üç sınıf genel not ortalamasına göre ilgili fakülte veya bölüm birincisi olan öğrenciler, Üniversitemizce yapılacak olan Yabancı Dil yeterlilik sınavını geçmeleri koşulu ile faydalanabilirler. (3) Kontenjanı: Yararlanma koşulunu sağlayan her lisans öğrencisine bir defaya mahsus olmak üzere verilir. (4) Kapsamı (Miktarı): Eğitim, seyahat ve konaklama giderlerini kapsar. (5) Süresi: İlgili fakülte/bölüm/ tarafından onaylanmış staj süresi boyunca verilir. Öğrenim Destek Bursu Madde Üniversitemiz öğrencilerinin, çeşitli nedenlerle ekonomik desteğe muhtaç hale gelmeleri durumunda; Üniversite Mütevelli Heyetine eğitim öğretim yılı bitiminden Ağustos ayına kadar müracaat edenlerin durumları kayıt yenileme öncesi görüşülerek, Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen miktar ve sürelerde öğrenim destek bursu verilir Üniversitemiz yüksek lisans ve doktora programlarında kayıtlı öğrencilerin, üniversitemiz lisansüstü programlarında veya akademik çalışmaları kapsamında öğrencisi oldukları yurt içi ve yurt dışı diğer yükseköğrenim kurumlarında devam ettikleri eğitimlerinin tamamını veya bir bölümünü desteklemek amacıyla Mütevelli Heyeti kararı ile öğrenim destek bursu verilir Üniversitemize yeni kayıt yaptıran ön lisans ve lisans öğrencileri ilk yıl öğrenim destek bursu başvurusunda bulunamazlar Devam Etme Koşulu: Madde 14 te belirtilen Devam Etme Koşulları" geçerlidir.

5 ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Genel Kurallar Madde 12 Burslar karşılıksızdır. Burslu programa yerleştirilen öğrenciler Üniversite bünyesinde fakülte/bölüm/program değiştirdikleri takdirde burs haklarını kaybederler. Madde 13- Kurumlararası Yatay Geçiş İle Gelen Öğrenciler Şifa Üniversitesinin fakülte, bölüm ve programlarına, bir başka yükseköğretim kurumundan her türlü yatay geçiş yolu ile kayıt yaptırarak eğitim ve öğretime hak kazanan öğrenciler; merkezi sistem sınav sonucuna göre, yükseköğrenim bölüm ve programlarına kayıt yaptırdıkları eğitim öğretim yılı itibariyle, üniversitemiz bölüm ve programlarına ilişkin ÖSYM Kılavuzunda yer alan özel şartlardan, sadece eğitim öğretim ücretine ilişkin haklardan aynıyla yararlanırlar. Devam Etme Koşulu: Madde 14- (1) Öğrencilerin her yarıyılda/ yılda normal ders yüklerini almaları, Şifa Üniversitesi Ön Lisans, Lisans, Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Madde 19 da belirtilen derslere devam koşulunu sağlamaları, Kınama, Uyarma cezası hariç disiplin cezası almamaları, Devamsızlık sonucu veya derslerden başarısız olarak dönem ve sınıf tekrarı yapmamaları, koşuluyla azami yararlanma süresi boyunca, not ortalamasına bağlı olmaksızın kesintisiz devam eder. Birden fazla burs Madde 15- (1) Öğrenci yukarıda belirtilen indirim bursları ve nakdi burslardan kendisinin lehine olan sadece birinden yararlanır. Bursun kesilmesi Madde 16- (1) Kayıt dondurma, bir veya daha fazla dönemi içeren raporlu olma veya herhangi geçerli bir nedenle izinli olma durumlarında; verilen tüm nakdi burslar ve barınma bursu o dönemler için kesilir. Kaydın yenilenmesi ve derslere devam durumunda burslar yeniden verilmeye başlanır.

6 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Son Hükümler Yürürlük Madde 17- (1) Bu yönerge Şifa Üniversitesi Senatosunun tarih ve 24 sayılı toplantısında kabul edilip, Mütevelli Heyetinin tarih ve 13 sayılı toplantısında onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Yürütme Madde 18- (1) Bu Yönerge hükümlerini Şifa Üniversitesi Rektörü yürütür.

1- Burs olanakları nelerdir? Turgut Özal Üniversite sinin burs imkânları aşağıdaki gibidir: a) Öğrenim Bursu:

1- Burs olanakları nelerdir? Turgut Özal Üniversite sinin burs imkânları aşağıdaki gibidir: a) Öğrenim Bursu: 1- Burs olanakları nelerdir? Turgut Özal Üniversite sinin burs imkânları aşağıdaki gibidir: a) Öğrenim Bursu: Her yıl Mütevelli Heyeti kararıyla LYS/YGS de Turgut Özal Üniversitesi tam burslu kontenjanlarından

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK SINIFI ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS VE EĞİTİM-ÖĞRETİM ÜCRETİ İNDİRİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK SINIFI ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS VE EĞİTİM-ÖĞRETİM ÜCRETİ İNDİRİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK SINIFI ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS VE EĞİTİM-ÖĞRETİM ÜCRETİ İNDİRİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge, Yaşar Üniversitesi ne üstün

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Kapsam Madde 1- Bu yönerge Yüksek İhtisas Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Yüksek İhtisas Üniversitesinde lisans ve ön lisans

Detaylı

1 İbn Haldun Üniversitesi Lisans Burs Yönergesi tarihli Mütevelli Heyeti toplantısında onaylanmıştır.

1 İbn Haldun Üniversitesi Lisans Burs Yönergesi tarihli Mütevelli Heyeti toplantısında onaylanmıştır. İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ LİSANS BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, eğitim-öğretimin kalitesini yükseltmek için başarılı öğrencileri ödüllendirmek ve öğrencileri daha başarılı olmaya özendirmek

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BURSLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Değişiklik No.1/96 1/97

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BURSLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Değişiklik No.1/96 1/97 DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BURSLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Değişiklik No.1/96 1/97 Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu, Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuruluş

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ MADDE 1. AMAÇ VE KAPSAM: Bu yönerge Işık Üniversitesi'nin öğrencilerine sunduğu burs ve indirimlerin çeşit, uygulama koşul ve işlemlerini

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi nin öğrencilerini eğitimleri çerçevesinde

Detaylı

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMIBURS YÖNERGESİ (24.07.2014 tarih ve S-2014-14/03 sayılı Senato kararıyla kabul edilmiştir.

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMIBURS YÖNERGESİ (24.07.2014 tarih ve S-2014-14/03 sayılı Senato kararıyla kabul edilmiştir. TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMIBURS YÖNERGESİ (24.07.2014 tarih ve S-2014-14/03 sayılı Senato kararıyla kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere burs verilmesiyle ilgili hükümleri kapsar.

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 9. maddesinin 3. fıkrasına ve T.C. Haliç Üniversitesi Ana Yönetmeliği dayanılarak hazırlanan bu Yönergenin

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde lisans ve önlisans programlarında öğrenim gören öğrencilere burs

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; İstanbul Arel Üniversitesi nin önlisans, lisans ve lisansüstü diploma programlarındaki

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 9. maddesinin 3. fıkrasına ve T.C. Haliç Üniversitesi Ana Yönetmeliği dayanılarak hazırlanan bu Yönergenin

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Çankaya Üniversitesi ön lisans

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere burs verilmesiyle ilgili hükümleri kapsar.

Detaylı

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 13/02/2014 tarih ve 2014/06 sayılı toplantısında kabul edilerek, 17.02.2014 tarih ve 2014/10 sayılı Mütevelli Heyeti yazısı ile onaylanmıştır.)

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ EK MADDE-1 BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR İLE BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ EK MADDE-1 BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR İLE BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ ORDU ÜNİVERSİTESİ EK MADDE-1 BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR İLE BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 08/01/2015 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında

Detaylı

2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PUAN TÜRÜ

2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PUAN TÜRÜ 2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PROGRAM ADI ÖĞR. SÜRE PUAN TÜRÜ 2017-ÖSYS EK KONT. ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, MEF Üniversitesi nde, lisans düzeyinde verilen eğitim-öğretimin niteliğini burs ve

Detaylı

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMA PROGRAMLARI ARASI YATAY GEÇİŞLERE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMA PROGRAMLARI ARASI YATAY GEÇİŞLERE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMA PROGRAMLARI ARASI YATAY GEÇİŞLERE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM GENEL ESASLAR Madde 1-24.04.2010 gün ve 27561 sayılı

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi nin öğrencilerini eğitimleri çerçevesinde

Detaylı

ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ BURS ve FİNANSAL DESTEK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ BURS ve FİNANSAL DESTEK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ BURS ve FİNANSAL DESTEK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 1. Bu yönergenin amacı, Antalya Bilim Üniversitesi ne üstün nitelikte öğrenci kazandırmak,

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1. (1) Bu yönergenin amacı, Altınbaş Üniversitesinin önlisans, lisans ve lisansüstü programlarındaki eğitim-öğretimin

Detaylı

BURS YÖNERGESİ. Rektör Prof. Dr.Abdullah DİNÇKOL. Kalite Koordinatörü Prof. Dr.Mesut KUMRU. Doküman No

BURS YÖNERGESİ. Rektör Prof. Dr.Abdullah DİNÇKOL. Kalite Koordinatörü Prof. Dr.Mesut KUMRU. Doküman No Sayfa 1 / 7 (Üniversite Senatosunun 13/02/2014 tarih ve 2014/06 sayılı toplantısında kabul edilerek, 17.02.2014 tarih ve 2014/10 sayılı Mütevelli Heyeti yazısı ile onaylanmıştır.) 1. AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİBÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, eğitimin niteliğini artırmaya yönelik olarak, grubu içindeki başarı sırası yüksek olan üniversite adaylarını

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ SENATO No: 14 06.09.2018 EK-1 Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı öğrencileri öğretim programı çerçevesinde ve bu çerçeveye ek olarak, öğrenci kulüpleri

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ İLKELERİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ İLKELERİ A- FAKÜLTE İÇİ VE FAKÜLTELER ARASI 02 Mayıs 2014 tarih ve 28988 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak bazı maddelerinde değişiklik yapılan 24 Nisan 2010 tarih ve 27561 sayılı Yükseköğretim Kurumlarında Ön

Detaylı

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler (12.12.2012 Tarih ve 2012 / 23 Sayılı Senato Kararı) (17.12.2012 Tarih ve 2012 /25 Sayılı Mütevelli Heyeti Kararı) Amaç MADDE 1 1.

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Çift Anadal Programının amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde bir programda lisans öğrenimini yüksek başarı ile sürdüren öğrencilerin

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1. (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinin önlisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENİM ÜCRETİ VE BURS YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENİM ÜCRETİ VE BURS YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENİM ÜCRETİ VE BURS YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Senatosu nun 06.09.2018 tarih ve 857/1 Sayılı Kararı ile kabul edilmiştir.) BİRİNCİBÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönergenin

Detaylı

YATAY GEÇİŞ KRİTERLERİ A. GENEL KRİTERLER

YATAY GEÇİŞ KRİTERLERİ A. GENEL KRİTERLER YATAY GEÇİŞ KRİTERLERİ A. GENEL KRİTERLER 1. Diploma programları arasında geçiş ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde yapılabilir. 2. Hazırlık sınıflarında yatay geçiş yapılamaz.

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Esenyurt Üniversitesinin vereceği burslarla eğitim-öğretim kalitesini yükseltmek,

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS BURS YÖNERGESİ

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS BURS YÖNERGESİ YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1 (1) İşbu yönerge Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerini eğitimleri çerçevesinde gerek üniversiteye girişte gerek eğitim süresince göstermiş

Detaylı

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, eğitim ve öğretimin kalitesini artırmaya yönelik olarak,

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK SINIFI, ÖN LİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS VE EĞİTİM-ÖĞRETİM ÜCRETİ İNDİRİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK SINIFI, ÖN LİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS VE EĞİTİM-ÖĞRETİM ÜCRETİ İNDİRİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK SINIFI, ÖN LİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS VE EĞİTİM-ÖĞRETİM ÜCRETİ İNDİRİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge, Yaşar Üniversitesi ne

Detaylı

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK-1 MADDE) İLE ÜNİVERSİTEMİZE YATAY GEÇİŞ ESASLARI

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK-1 MADDE) İLE ÜNİVERSİTEMİZE YATAY GEÇİŞ ESASLARI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK-1 MADDE) İLE ÜNİVERSİTEMİZE YATAY GEÇİŞ ESASLARI Yükseköğretim kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS BURS YÖNERGESİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS BURS YÖNERGESİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, öğrencileri daha başarılı olmaya özendirmek ve seçkinlerini ödüllendirmek suretiyle eğitim-öğretimin

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİBÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, eğitimin niteliğini artırmaya yönelik

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİBÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, eğitimin niteliğini artırmaya yönelik YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİBÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, eğitimin niteliğini artırmaya yönelik olarak, grubu içindeki başarı sırası yüksek olan üniversite

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ. ÖN LİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ. ÖN LİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, Turgut Özal Üniversitesinde yürütülmekte olan ön lisans ve lisans programlarındaki

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YATAY GEÇİŞ ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YATAY GEÇİŞ ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YATAY GEÇİŞ ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Muş Alparslan Üniversitesine

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1. (1) Bu yönergenin amacı, Kastamonu Üniversitesi bünyesinde bir eğitim programına kaydolmuş

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1)

İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1) İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1) Kabul eden makam, tarih ve sayı : Mütevelli Heyet, 16.07.2004 (247) Ek ve değişiklikler : - Mütevelli Heyet, 16.02.2006 (304) - Mütevelli

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BURS, İNDİRİM

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BURS, İNDİRİM BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BURS, İNDİRİM ve DESTEK YÖNERGESİ (13.09.2018 Tarih ve 2018/22 Sayılı Senato Kararı) (17.09.2018 Tarih ve 2018/19 Sayılı Mütevelli Heyeti Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

Detaylı

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Kent Üniversitesi nde Önlisans, Lisans ve Lisansüstü düzeylerde verilen eğitim-öğretimin niteliğini

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, verilen burslarla eğitim ve öğretim kalitesini yükseltmek, öğrencileri daha fazla çalışmaya

Detaylı

ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Antalya AKEV Üniversitesi nin öğrencilerini eğitimleri çerçevesinde gerek

Detaylı

Başkent Üniversitesi'ni tanıyalım

Başkent Üniversitesi'ni tanıyalım On5yirmi5.com Başkent Üniversitesi'ni tanıyalım Başkent Üniversitesi hakkında her şey... Yayın Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba (oluşturma : 11/17/2015) Başkent Üniversitesi, 13 Ocak 1994 yılında Ankara'da

Detaylı

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMI BURS YÖNERGESİ (24.07.2014 tarih ve S-2014-14/03 sayılı Senato kararıyla kabul edilmiştir.

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMI BURS YÖNERGESİ (24.07.2014 tarih ve S-2014-14/03 sayılı Senato kararıyla kabul edilmiştir. TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMI BURS YÖNERGESİ (24.07.2014 tarih ve S-2014-14/03 sayılı Senato kararıyla kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Çankaya Üniversitesi nde yürütülen çift anadal programlarına ilişkin

Detaylı

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Canik Başarı Üniversitesi nin burslu ve burssuz programlarında

Detaylı

BURS VE SOSYAL YARDIM YÖNERGESİ

BURS VE SOSYAL YARDIM YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 5 KARAR TARİHİ : 18 AĞUSTOS 2017 KARAR NO : 2017/5 BURS VE SOSYAL YARDIM Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesinin burslu ve burssuz programlarında eğitim-öğretim kalitesini

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun 21.01.2016 tarih ve 02 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun 21.01.2016 tarih ve 02 sayılı oturumunda kabul edilmiştir. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 21.01.2016 tarih ve 02 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, kurumlar arası, kurumiçi ve

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine bağlı olarak anadal lisans/önlisans programlarını

Detaylı

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, eğitim ve öğretimin kalitesini artırmaya yönelik olarak,

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek burslarla ilgili esasları düzenlemektir.

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Kadir Has Üniversitesi nde Lisansüstü Eğitim

Detaylı

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMI BURS YÖNERGESİ ( tarih ve S /03 sayılı Senato kararıyla kabul edilmiştir.

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMI BURS YÖNERGESİ ( tarih ve S /03 sayılı Senato kararıyla kabul edilmiştir. TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMI BURS YÖNERGESİ (22.06.2017 tarih ve S-2017-13/03 sayılı Senato kararıyla kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Yabancı

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek burslarla ilgili esasları düzenlemektir.

Detaylı

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönerge, Uluslararası Antalya Üniversitesi ne üstün nitelikte öğrenci kazandırmak,

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1)

İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1) İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1) Kabul eden makam, tarih ve sayı : Mütevelli Heyet, 16.07.2004 (247) Ek ve değişiklikler : Mütevelli Heyet, 16.02.2006 (304) Mütevelli

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ MADDE 1. AMAÇ VE KAPSAM: Bu yönerge Işık Üniversitesi'nin öğrencilerine sunduğu burs ve indirimlerin çeşit, uygulama koşul ve işlemlerini

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere burs verilmesiyle ilgili hükümleri kapsar.

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMININ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi

Detaylı

Karatay Üniversitesini tanıyalım

Karatay Üniversitesini tanıyalım On5yirmi5.com Karatay Üniversitesini tanıyalım Karatay Üniversitesi hakkında her şey... Yayın Tarihi : 28 Mart 2013 Perşembe (oluşturma : 11/17/2015) 1882 yılında kurulan Konya Ticaret Odası 20 bin civarında

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

UŞAK ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ KARAR 2014/153 Üniversitemiz Yatay Geçiş Yönergesinin aşağıdaki şekliyle kabulüne; UŞAK ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 a) Uşak Üniversitesi önlisans

Detaylı

Farklı diploma programına geçişlerde bursluluk durumu devam etmektedir.

Farklı diploma programına geçişlerde bursluluk durumu devam etmektedir. BURSLAR ve ÜCRETLER BURSLAR İlk Girişte Kazanılan Burslar Üniversitemizde burslu öğrenim görmeye hak kazanmak için, tercih formunda burslu programlara ait ilgili kodların belirtilmesi ve ÖSYM tarafından

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER. MEF Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanını,

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER. MEF Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanını, MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, MEF Üniversitesi nde, lisans düzeyinde verilen eğitimöğretimin niteliğini burs ve

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Kapsam ve Dayanak Madde 1 (1) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 9. maddesinin 3. fıkrasına ve T.C. Haliç Üniversitesi Ana Yönetmeliği dayanılarak hazırlanan bu Yönergenin

Detaylı

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 a) Bu yönergedeki amaç, İstanbul Kent Üniversitesi ön lisans

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde. 1- Bu yönergenin amacı, Kocaeli

Detaylı

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ 1. BÖLÜM: Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1. Amaç (1) Bu Yönergenin amacı, lisans düzeyindeki öğrencilerin TOBB Ekonomi ve Teknoloji

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi nin öğrencilerini eğitimleri çerçevesinde

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, MEF Üniversitesi nde, lisans düzeyinde verilen eğitimöğretimin niteliğini burs ve

Detaylı

AKSARAYÜNİVERSITESİ LİSANSÇİFTANADALVEYANDALPROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ

AKSARAYÜNİVERSITESİ LİSANSÇİFTANADALVEYANDALPROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ AKSARAYÜNİVERSITESİ LİSANSÇİFTANADALVEYANDALPROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ Amaçvekapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergeninamacı, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) bünyesinde yer alanlisans programları arasındaki çift

Detaylı

Özel üniversitelerin burs olanakları-2012

Özel üniversitelerin burs olanakları-2012 On5yirmi5.com Özel üniversitelerin burs olanakları-2012 Özel üniversiteler, kendilerini tercih edecek adaylara hangi olanakları sunuyor? Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2012 Salı (oluşturma : 11/22/2015) Gizem

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; ön lisans ve lisans düzeyindeki öğrencilerin Bingöl

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, diğer yükseköğretim diploma programlarına

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Kadir Has Üniversitesi Yabancı

Detaylı

T.C BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ

T.C BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ T.C BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Bezmialem Vakıf Üniversitesi ne bağlı lisansüstü programlarına kabul edilen öğrencilere sağlanacak burs ve indirim oranlarına

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1)

İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1) İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1) Kabul eden makam, tarih ve sayı : Mütevelli Heyet, 16.07.2004 (247) Ek ve değişiklikler : - Mütevelli Heyet, 16.02.2006 (304) - Mütevelli

Detaylı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KURUMLAR ARASI VE KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KURUMLAR ARASI VE KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KURUMLAR ARASI VE KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE DAYANAK MADDE 1- Bu Yönerge, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 24 Nisan 2010 tarih ve 27561 sayılı Resmi

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 BAHAR YARIYILI ÖNLİSANS PROGRAMLAR ARASI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 BAHAR YARIYILI ÖNLİSANS PROGRAMLAR ARASI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 BAHAR YARIYILI ÖNLİSANS PROGRAMLAR ARASI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş,

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNLİSANS VE LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ (Tıp Fakültesi hariç)

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNLİSANS VE LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ (Tıp Fakültesi hariç) YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNLİSANS VE LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ (Tıp Fakültesi hariç) YURT DIŞI KONTENJANINDAN ÖĞRENCİ ALIMI, ÖZEL YETENEK SINAVI, YATAY GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesi önlisans ve lisans

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ USUL VE ESASLARI

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ USUL VE ESASLARI İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ USUL VE ESASLARI Genel Kurallar 1. Üniversite bünyesinde yer alan, eşdeğer düzeyde diploma programlarına ilgili Fakülte/Meslek Yüksekokulu kurullarınca

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak (22.06.2011 gün ve 06 Sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak Amaç MADDE 1-

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ UYGULAMA ESASLARI GENEL HÜKÜMLER

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ UYGULAMA ESASLARI GENEL HÜKÜMLER T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ UYGULAMA ESASLARI GENEL HÜKÜMLER 1- Yatay geçişler eşdeğer düzeyde, isimleri aynı olan veya ilgili yönetim kurulları tarafından içeriklerinin en az % 80 inin aynı

Detaylı

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: Toplantı Sayısı: 2017/11)

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: Toplantı Sayısı: 2017/11) BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: 28.11.2017 Toplantı Sayısı: 2017/11) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

İPEK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İPEK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İPEK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin,

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS / LİSANS PROGRAMLARINA KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KAPSAMINDA ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN ESASLAR

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS / LİSANS PROGRAMLARINA KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KAPSAMINDA ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN ESASLAR ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS / LİSANS PROGRAMLARINA KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KAPSAMINDA ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN ESASLAR Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar

Detaylı

Yeni Yüzyıl Üniversitesi

Yeni Yüzyıl Üniversitesi On5yirmi5.com Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yeni Yüzyıl Üniversitesi hakkında detaylı bilgi için... Yayın Tarihi : 15 Nisan 2013 Pazartesi (oluşturma : 12/18/2015) Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Vatan Sağlık ve

Detaylı

A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Yükseköğretim kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek Madde 1 uyarınca

Detaylı

BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİN 2014 ÖZEL KOŞULLARI VE ÜCRETLERİ

BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİN 2014 ÖZEL KOŞULLARI VE ÜCRETLERİ ÜNİVERSİTE ŞEHİR 2014 ÜCRETİ 1 ACIBADEM İSTANBUL 32400 2 ALANYA H. E. PAŞA ANTALYA 22680 Bu burslar karşılıksız olup normal eğitim-öğretim süresini kapsar; normal eğitimöğretim süresini aşan süreyi kapsamaz.

Detaylı

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) lisans programlarına

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı