ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ"

Transkript

1 ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I. SINIF (I. ve II. Yarıyıl) ARK Arkeolojiye Giriş I-II (2) AKTS (3) Arkeolojinin tanımı, amacı, sınırları ve arkeoloji bilimine yardımcı disiplinler; terminoloji; seramik üretimindeki tüm aşamalar; boyama teknikleri; kapların form ve işlevleri; kronoloji; mimari; kentler ve yapı tipleri; sivil, sosyal, kültürel, ticari, dinsel yapılar; teknik ve malzeme, mimari bezekler; gelişim ve tarihlemeye ilişkin ilk bilgiler. ARK Mitoloji I-II (2) AKTS (3) Mitolojinin tanımı, Klasik mitolojinin kaynakları ve yazarları, evrenin, tanrıların ve insanın yaratılışı; arkeolojik belgeler ışığında, önemli tanrıların ve kahramanların mitolojileri. ARK Eski Ege Uygarlığının Doğuşu I-II (2) AKTS (3) Eski Ege kültürleri, Girit, Miken uygarlığı, yayılışı, kültür ürünleri. Grek, Geometrik, Dedalik ve Arkaik dönem heykeltıraşlığı. ARK Anadolu nun Tarihi Coğrafyası I-II (2) AKTS (3) Klasik Çağ öncesinde Anadolu: Hitit Dönemi, Anadolu da Karanlık Devir, coğrafi bölümlenme, yer isimleri; Ege Dünyası ile ilişkiler; Klasik Çağda Anadolu: göçler sonrası belli başlı kültür grupları ve halklar: Ionlar, Frigler, Lidyalilar, Likyalilar, Mysialilar; Grek, Hellenistik ve Roma Dönemi bölge ve yer isimleri; Kuzey-Batı Anadolu; Ionia ve Karia Bölgesi tarihi: kültür gruplari, belli başlı kentleri ve bunların incelenmesi.

2 ARK 109 Neolitik Çağ Anadolu Arkeolojisi (2) AKTS (3) Neolitik dönem Anadolu kronolojisi, Neolitik Dönem kültürel gelişimi: ilk üretimci yerleşik safhaya geçiş, hayvanların evcilleştirilmesi, bitkilerin tarıma alınması; Neolitik Dönem araştırmaları, Anadolu da Neolitik Dönem merkezleri ve buluntuları: çanak-çömlek, taş alet endüstrisi, heykeltraşlık eserleri, Neolitik dönem Anadolu mimarisi ve yerleşim örgüsü. ARK 110 Kalkolitik Çağ Anadolu Arkeolojisi (2) AKTS (3) Kalkolitik Çağ Anadolu kronolojisi, Kalkolitik Çağ kültürel gelişimi, Kalkolitik Çağ araştırmaları, Anadolu da Kalkolitik Çağ merkezleri ve buluntuları: çanak-çömlek, heykeltraşlık eserleri, metal buluntular, Kalkolitik Çağ Anadolu mimarisi ve yerleşim örgüsü. TDİ Türk Dili I-II (2) AKTS (3) Giriş: dersin amacı, hedefleri ve içeriği; dünya dillerinin gelişimi ve sınıflandırılması; Türk dilinin tarihi; modern Türkçe nin yükselişi ve güçlenmesi; Türkçe sesbilgisi ve sesbilim; Türkçe nin morfolojisi; çekim ekleri; yapım ekleri; Türkçe nin sözdizimi; cümle analizi; Türkçe anlambilimin özellikleri; modern Türkçe de işlevsel üsluplar; modern Türkçe nin lehçeleri; genel değerlendirme. YDI Yabancı Dil I-II (2) AKTS (3) Dersin içeriğinde öğrencilerin Avrupa Birliği çerçeve dil ölçeğine göre temel İngilizce kullanımı becerilerini geliştirmeleri; İngilizceyi temel seviyede okuyup yazabilen, dinleyip anlayabilen ve kendini ifade edebilen dil öğrenicileri olmaları amaçlanmaktadır. ATİ Atatürk İlkeleri ve Inkilap Tarihi I-II (2) AKTS (3 ) Osmanlı nın son döneminde dünyayı ve Osmanlıyı etkileyen fikir akımlarının genel değerlendirmesi. Osmanlı nın dağılma süreci ve bu dönemdeki olaylar, Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları ve Birinci Dünya Savaşı, Mondros Mütarekesi sonrasında ülkenin karşı karşıya kaldığı durum, Atatürk ün Samsun yolculuğu. Milli Mücadele nin ilk adımları. genelgeler ve kongreler ile Milli Mücadele ye hazırlık. Milli güçler ve Misak-ı Milli. TBMM nin kurulması, savaşın idaresini ele alması ve doğu, güney ve batı cephesindeki savaşlar. Büyük Taarruz. Lozan Barış Antlaşması. İnkılâplar.

3 II. SINIF (III. ve IV. Yarıyıl) ARK Klasik Çağ Heykeltraşlığı I-II (2) AKTS (4) Grek Klasik Dönem heykeltraşları, eserleri, önemli tapınakların friz, metop ve alınlık figürleri, sanatçısı bilinmeyen heykeltıraşlık eserleri, mezar stelleri ve antlaşma kabartmaları, stil gelişimi. ARK Klasik Çağ Seramiği I-II (2) AKTS (4) Başta Attika olmak üzere Klasik Çağ'daki seramik atölyeleri; Siyah ve Kırmızı Figür; ressamları; üretilen kaplar; atölyeler arasındaki etkileşimler. ARK Klasik Çağ Mimarisi I-II (2) AKTS (4) Grek tapınak mimarisinin doğuşu, mimari yapı gereçleri, inşa teknikleri, mimari devirler, mimari düzenler, Dor, Ion, Aeol, Karyatit, Korinth ve Kompozit düzenli tapınaklar. ARK Bölge Arkeolojisi ve Saha Çalışmaları I-II (2) AKTS (3) Bölgenin coğrafi sınırları; kronolojik olarak bölge kültürlerinin incelenmesi; Prehistorik Dönem, Tunç Çağları, Demir Devri, Arkaik Dönem, Klasik Dönem, Hellenistik Dönem, Roma yerleşimleri; Samsun un Antik dünyadaki yeri; bölgedeki araştırma ve kazılar. ARK 209 Tunç Çağı Anadolu Arkeolojisi (2) AKTS (3) Erken Tunç dönemi yerleşmeleri; Eski Tunç Çağı sonunda Anadolu: dönemi hazırlayan etkenler; Anadolu nun siyasi ve coğrafi yapısı; Anadolu şehirleri; Orta Tunç Çağı yerleşmeleri; Kültepe nin mimari yapısı; Mezopotamya ilişkileri: ticari, siyasi ve sanatsal etkileşim; Anadolu ya yazının gelişi; seramik sanatındaki gelişim: çömlekçi çarkının seramik sanatındaki etkileri; Geç Tunç Çağı yerleşmeleri. ARK 210 Demir Çağı Anadolu Arkeolojisi (2) AKTS (3) Erken Demir Çağ yerleşmeleri; dönemi hazırlayan etkenler; Anadolu nun siyasi ve coğrafi yapısı; Anadolu şehirleri; dönemin mimari yapısı; Mezopotamya ilişkileri: ticari, siyasi ve sanatsal etkileşim; seramik sanatındaki gelişim, heykeltraşlık eserleri, Geç Demir Çağı yerleşmeleri.

4 ARK Teknik Resim I-II (2) AKTS (3) Arkeolojik çizim, çizim araç ve gereçleri, semboller, işaret ve tanımlamalar, teknik resim terminolojisi, topografik haritalar, plan ve kesitler, ölçekli plan çizimi, açmalarda stratigrafi tespiti. Kazı buluntu-envanter kayıtlarının tutulması, ölçek problemleri, plan ve kesit çizimi, cephe, izometrik, aksonometrik, perspektif, restitüsyon çalışmaları, seramik ölçüm ve çizim teknikleri, pratik çizim çalışmaları. ARK Arkeolojik Kazı ve Araştırma Teknikleri I-II (2) AKTS (3) Arkeolojik kayıt teknikleri, arazide çalışma koşulları, arkeolojik yüzey araştırması ve kazı; kazı raporu, arkeolojik rapor ve seminer hazırlanışı. III. SINIF (V.ve VI. Yarıyıl) ARK Hellenistik Çağ Heykeltraşlığı I-II (2) AKTS (4) Grek Hellenistik Çağ (İ.Ö ) heykeltraşlar ve eserleri, heykeller, frizler, mezar stelleri ve antlaşma kabartmalarında stil gelişimi. ARK Hellenistik Çağ Seramiği I-II (2) AKTS (4) Helenistik Çağ Attika ve Anadolu yerel üretim seramik atölyeleri; üretilen çanak çömleğin karşılaştırmalı form ve biçem gelişimi. ARK Hellenistik Çağ Mimarlığı I-II (2) AKTS (4) Hellenistik Dönem'e ait Anadolu ve Anadolu dışındaki önemli merkezlerin anıtsal, kamu ve sivil yapıları; Helenistik krallıklara ait başkentlerdeki mimari gelişim; Hellenleştirme politikasının Anadolu Mezopotamya ve Mısır mimarisindeki yansımaları. ARK Restorasyon-Konservasyon Teknikleri I-II (2) AKTS (3) Arkeolojik eserlerin tanımı, bakım ve aslına uygun onarımları, onarım teknikleri. Arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan ve onarılan eserlerin fiziksel ve kimyasal yollarla korunma teknikleri.

5 ARK Antik Numismatik I-II (2) AKTS (3) Numismatiğin tanımı, tarihçesi; sikkeden önceki ödeme biçimleri, sikkenin icadı, ağırlık sistemleri; sikke darbı, birimleri, tipleri ve lejandları. Grek Arkaik, Klasik ve Hellenistik dönem sikkeleri, Roma ve Bizans sikkeleri tipoloji, teknik ve stil özellikleri. ARK Arkeolojide Bilgisayar Uygulamaları I-II (2) AKTS (3) Kazılarda çıkan buluntuların çiziminde ve evvanterinde kullanılacak Microsoft Office, Adobe Photoshop, Autocad, Coreldraw vb. programların öğretilmesi. ARK Frig Sanatı I-II (2) AKTS (3) Frigya Bölgesi nin tarihi coğrafyası; Friglerin kökeni ve Muşki sorunu; Frig devletinin kuruluşu ve yıkılışı: başkent Gordion ve arkeolojik kazılar; Frig mimarisi: Frig dini: Frigler de ölü gömme geleneği ve mezar çeşitleri: tümülüsler, kaya mezarları; Frig Seramiği, maden işçiliği; plastik eserler: kabartmalar, heykeller ve heykelcikler; ahşap işçiliği: teknikler ve ahşap eserler. IV. SINIF (VII. ve VIII. Yarıyıl) ARK Roma Çağı Heykeltraşlığı I-II (2) AKTS (4) Klasik Dönemde betimlenen heykellerden esinlenilerek yapılmış olan Roma Dönemi tanrı ve tanrıca heykellerinin kopya ve ceşitlemelerinin yanı sıra, portre sanatı ve özellikleri, Grek, Arkaik, Klasik ve Hellenistik dönem portreleri. Roma portrelerinin doğuşu, kökeni ve gelişimi, Roma Cumhuriyet ve İmparatorluk dönemi erkek ve kadın portreleri. ARK Roma Çağı Seramiği I-II (2) AKTS (4) Roma seramik sanatı, kabartmalı seramikler, Terra sigillatalar (Doğu Terra sigillataları ve batı Terra sigillataları ve aralarındaki farklar), Roma Dönemi seramik atölyeleri, yerel üretimler, kandiller ve terrakotta figürinler ile ilişkiler. ARK Roma Çağı Mimarisi I-II (2) AKTS (4)

6 Roma Uygarlığı nın mimariye kattığı yeni mimari elemanlar ve malzemeler, sosyal yapılar, dini yapılar, konutlar, mezarlar, Roma koloni kentlerindeki şehircilik anlayışı ve yapı tipleri. ARK Anadolu Antik Kentleri I-II (2) AKTS (3) Anadolu da Grek kentlerinin kuruluş ve gelişme şekilleri, Milet, Priene, Efes ve Bergama gibi kentlerin, Arkaik - Klasik - Hellenistik ve Roma kültür kalıntılarının toplu incelenmesi. ARK Müzecilik I-II (2) AKTS (3) Eski eser tanımı, içeriği ve koruma şartları, Türkiye de ve dünyada koruma bilinci yasa ve uygulamaları, müze kavramı, müzeciliğin başlangıcı ve gelişimi, müze türleri, müzelere eser kazandırma yöntemleri. ARK Bitirme Tez Çalışması II (2) AKTS (3) Bilimsel araştırmanın özellikleri; bilimsel araştırma yöntem ve teknikleri; yazım kuralları; danışman gözetiminde bitirme çalışması için konunun seçilmesi, araştırılması, kaynak toplama, yazım ve sunum. ARK Urartu Arkeolojisi I-II (2) AKTS (3) Urartu devleti nin topografik yapısı; Van gölü çevresinin Urartu öncesi yerleşim tarihi; Urartuların Arkaik Çağı; Urartu Krallık Çağı; Urartu Krallığ ının yapısal karakteri; krallığın yıkılışı; Urartu dini; dini mimari: tapınaklar, açık hava kült alanları, Urartularda ölü gömme geleneği: krali mezarlar, soylu mezarları, halk mezarları; sulama sistemleri; Urartu madenciliği; Urartu seramiği; Urartu sanatı; küçük el sanatları.

7 SEÇMELİ DERSLER I. SINIF (I. ve II. Yarıyıl) ARK Mezopotamya Sanatı I-II (2) AKTS (3) Dicle ve Fırat nehirleri arasındaki bölgede ortaya çıkan Sümer, Akkad, Assur ve Babil kültürleri. Yazının ortaya çıkışı, mabedler, mabed ekonomisi, din, kültür, seramik, saray mimarisi, heykel ve kabartmalar. Sümerler, Akatlar, Babiller, Elamlar, Ur - Uruk, Lagaş. ARK Önasya Mitolojisi I-II (2) AKTS (3) Sümer, Babil, Assur ve Mısır dini mitolojileri. Polyteistik dinler. ARK Seramik Üretim Yöntemleri ve Terminolojisi I-II (2) AKTS (3) Yunan Sanatı nda seramik: seramik yapım teknikleri, seramik formları ve fonksiyonları, tarihlendirme metotları, bezeme teknikleri: rezerve, kontur, siyah figür ve kırmızı figür tekniği, seramik sanatında arkeolojik tanımlama ve terminoloji. II. SINIF (I. ve II. Yarıyıl) ARK Grekçe I-II (2) AKTS (3) Yunan dilinin doğuşu gelişimi, lehçeleri ve kullanımı, Yunan alfabesi, nefes ve ton işaretleri, şimdiki zaman, gelecek zaman, geçmiş zaman. İsmin hallerini ve zaman örneklerini vermek, cümle kurma, çözüm ve alıştırmalar. Yunancanın ileri gramer kuralları, düzenli ve düzensiz fiil, aktif ve pasif çatı, zamanların kullanımı. Sıfat, zarf, geçişli fiiller, damak, dudak, diş harfleri. ARK Fotoğrafçılık I-II (2) AKTS (3) Fotoğrafçılık, fotoğraf, fotoğrafın tanımı, fotoğraf makinaları, kameralar, arkeolojide fotoğrafçılık. Fotoğraf çekimi. Siyah-beyaz çekim. Renkli çekim. Makro çekim.

8 ARK 227-Hitit Sanatı (2) AKTS (3) Hitit uygarlığının Hitit öncesi Anadolu daki Neolitik yerleşmeler ve Zagro ve Doğu Akdeniz Neolitik yerleşmeleri ile karşılaştırılması. Anadolu da devletleşme süresinde Hatti ve Hitit ilişkisi, Hitit tarihi. ARK 228 Geç Hitit Sanatı (2) AKTS (3) Hitit İmparatorluğu nun yıkılmasından sonra kültürel anlamda devamı niteliğinde olan Güneydoğu Anadolu ve Kuzey Suriye de gelişen Geç Hitit Uygarlığı, bu uygarlığa ait krallıklar, merkezler ve sanatları. SAN Sanat Tarihine Giriş I-II (2) AKTS (3) Anadolu Uygarlıklarında Sanat, Bizans Sanatı, Avrupa da Sanat, Gotik sanat, Rönesans Sanatı, Heykel sanatı, Beylikler sanatı, Anadolu Selçuklu sanatı, Osmanlı sanatı, Osmanlı Mimarisi ve çinicilik. III. SINIF (I. ve II. Yarıyıl) ARK Latince (2) AKTS (3) Latin alfabesi, grameri ve telaffuz. ARK Arkeometri I-II (2) AKTS (3) Arkeoloji Bilimi ve Arkeometri. Arkeomterinin bilime etkisi. Tarihlendirme teknikleri.küçük buluntular üzerine çalışma. Bölgesel arkeolojik yerleşimler. Fiziksel ve kimyasal tarihlendirme. Absolute ve relative kronoloji. Çevresel etkiler: iklim, flora ve fauna. Patoloji. Jeofizik araştırmaları. Konservasyon teknikleri. Bölgesel ve küçük yerleşimlerde ölü gömme. Yeni koservasyon metotları. ARK Anadolu da Ölü Gömme Gelenekleri AKTS (3) Ölüm ve ölüm inancı. Ölümden sonraki hayat. İlk gömüler. Kremasyon, İnhumasyon, Mumyalama. Torak gömü, Sanduka, basit mezar, taş duvarlı mezar. Lahit, sanduka, küp, pişmiş toprak lahit. Kaya mezarları, tümülüsler. Anıt mezarlar. Nekropol alanları.

9 ARK Assur Sanatı I-II (2) AKTS (3) Asur un bulunuşu, coğrafya ve Asur kronolojisi. Erken Asur kentleri ve krallıklar. Orta Asur dönemi. Orta asur döneminin toplumsal yapısı. Yeni Asur krallığı: tarihsel geçmiş. Yeni Asur krallığı kentleri ve mimarisi: saraylar ve tapınaklar. Asur heykeltıraşlığı. SAN Erken Hiristiyan ve Bizans Sanatı I-II (2) AKTS (3) Erken Bizans sanatı. Justinian Çağı, yedinci yüzyıl. Iconoclasm. Makedonya sanatı. Kommagene sanatı. ARK Sualtı Arkeolojisi I-II (2) AKTS (3) Sualtı Arkeolojisi ve sınırları. Karadeniz Bölgesi açısından Sualtı Arkeolojisi. Sualtındaki tarihi eserlerin görüntülenmesi. Deniz Arkeolojisi ve Arkeolojide deneysellik. Sualtı Kazılarında bulunan eserlerin konservasyonu. Türkiye'de Sualtı Arkeolojisi ve sorunları. ARK 429 Rehberlik (2) AKTS (3) Rehberlik. Bilimsel yaklaşımlar. Rehberliğin önemli noktaları. Arkeoloji ve Rehberlik. Anadolu Kültür ve Arkeolojisi. Müzeler, saraylar, açık hava müzeleri, kültürel değerler. Arkeolojoji ve Sanat tarihi. Yunan ve Roma Mitolojisi. Anadolu Uygralıkları. Dinler Tarihi. ARK 420 Bilimsel Çalışma Yöntemleri (2) AKTS (3) Bilimsel bilgi ve araştırma. Araştırma etiği. Arkeolojik Araştırmada temel kavramlar. Araştırma Planı. Gözlem, deney ve literature. Örnek çalışmalar. Bilimsel yayın. Makale ve kitap. Eleştiri. Bulgular. Çizim fotoğraf ve analiz sonuçlarının değerlendirilmesi. Rapor teknikleri. ARK Pers Sanatı I-II (2) AKTS (3) Pers Krallığı: terminoloji ve tarih. Akhaemenid krallığı. Kyros II yönetimindeki Perslerin yükselişi. Hellenistik Pers. Parth konfederasyonu. Sasaniler.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I. SINIF (I. ve II. Yarıyıl) ARK 101-102 Arkeolojiye Giriş I-II (2) AKTS (3) Arkeolojinin tanımı, amacı, sınırları ve

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU 23.9.2017 Arkeoloji Bölümü Düzey Teori Uyg. Lab. AKTS ARK101 - Arkeolojiye Giriş I L 2 0 0 4 Arkeoloji bilimine alt yapı

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1.DÖNEM) ARK 101 Prehistorik Arkeoloji Terminolojisi I 2 0 2 3 ARK 103

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU 27.2.2017 Arkeoloji Bölümü Düzey Teori Uyg. Lab. AKTS ARK101 - Arkeolojiye Giriş I L 2 0 0 4 Arkeoloji bilimine alt yapı

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ KESİNLEŞMİŞ HAFTALIK DERS PROGRAMI GÜN SAAT

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ KESİNLEŞMİŞ HAFTALIK DERS PROGRAMI GÜN SAAT CUMA PERŞEMBE ÇARŞAMBA SALI PAZARTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ KESİNLEŞMİŞ HAFTALIK DERS PROGRAMI GÜN SAAT 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF 08.00-09.00 ARK437 Arkeoloji Uygulamaları

Detaylı

2015-2016 GÜZ YARIYILI ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ 1. ÖĞRETİM HAFTALIK DERS PROGRAMI PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 08-30 09-00 ARK131

2015-2016 GÜZ YARIYILI ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ 1. ÖĞRETİM HAFTALIK DERS PROGRAMI PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 08-30 09-00 ARK131 I.SINIF 2015-2016 GÜZ YARIYILI ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ 1. ÖĞRETİM HAFTALIK DERS PROGRAMI 08-30 09-00 ARK131 Minos ve Myken Çağı Mimarlığı 09 15 ARK131 10 15 Minos ve Myken Çağı Mimarlığı 10 30 11 00 ARK101 Arkeolojiye

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ SEÇMELİ DERS LİSTESİ

GÜZ DÖNEMİ SEÇMELİ DERS LİSTESİ V. Bilgi Kitapçığı (Program Katalogu Bilgileri) Program Tanıtımı Programı farklı yönlerden ( misyon, amaçlar, hedefler, programın gücü, mezunlar için fırsatlar vb. açılarından), akademik bir bakış açısıyla

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ KESİNLEŞMİŞ HAFTALIK DERS PROGRAMI GÜN SAAT

ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ KESİNLEŞMİŞ HAFTALIK DERS PROGRAMI GÜN SAAT CUMA PERŞEMBE ÇARŞAMBA SALI PAZARTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ KESİNLEŞMİŞ HAFTALIK DERS PROGRAMI GÜN SAAT 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF 08.00-09.00 ARK437 Arkeoloji Uygulamaları

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ II. TASLAK HAFTALIK DERS PROGRAMI GÜN SAAT

ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ II. TASLAK HAFTALIK DERS PROGRAMI GÜN SAAT CUMA PERŞEMBE ÇARŞAMBA SALI PAZARTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ II. TASLAK HAFTALIK DERS PROGRAMI GÜN SAAT 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF -ABCDEFGHIJK 10.00-11.00 MÜZ151 Müziğin

Detaylı

SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI

SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI 20-201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI 1.YIL 1.YY. in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında 1 YDİ1 YDF1 YDA1 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Fransızca) Temel Yabancı

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ZORUNLU SEÇMELİ DERSLER

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ZORUNLU SEÇMELİ DERSLER KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ZORUNLU AIT181 - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2022) İçerik: İnkılabın tanımı ve Türk inkılabı, Kavram

Detaylı

Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü

Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü http://ogr.kocaeli.edu.tr/koubs/bologna/genel/listesi_prn.cfm?ed=0 1 / 5 22.05.2018 15:44 Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Adı 2017/2018 Listesi 1. YARIYIL TLU Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI DERS KATALOĞU

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI DERS KATALOĞU ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI DERS KATALOĞU 20.9.2017 Arkeoloji Programı Düzey Teori Uyg. Lab. AKTS ARKE501 - Antik Çağ Yontu Sanatı I YL 3 0 0 5 Understanding

Detaylı

NOT: TDB 1801 Türk Dili I dersi uzaktan eğitim olacak

NOT: TDB 1801 Türk Dili I dersi uzaktan eğitim olacak GÜN P A Z A R T E S İ Giriş-Çıkış Saati I.SINIF DERS KODU DERSİN ADI Dersi veren Öğretim Elemanı Derslik Giriş-Çıkış Saati FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/MESLEK YÜKSEKOKULU ADI :... Edebiyat Fakültesi Dekanlığı BÖLÜM

Detaylı

YERYÜZÜNDE YAŞAM ANADOLU VE MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI

YERYÜZÜNDE YAŞAM ANADOLU VE MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI YERYÜZÜNDE YAŞAM ANADOLU VE MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI ANADOLU VE MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI YUNAN ANADOLU MEZAPOTAMYA İRAN MISIR HİNT ANADOLU VE MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI GENEL ÖZELLİKLERİ: 1- Genellikle iklim

Detaylı

A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ

A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N E D E B İ Y A T F A K Ü L T E Sİ A R K E O L O J İ B Ö L Ü M Ü T A N I T I M K İ T A P Ç I Ğ I 2018-2019 İ Ç E R İ K B ö l ü m ü m ü z M i s y o n & V i z

Detaylı

PROTOHİSTORYA VE ÖNASYA ARKEOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2015-2016 LİSANS EĞİTİM PROGRAMI

PROTOHİSTORYA VE ÖNASYA ARKEOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2015-2016 LİSANS EĞİTİM PROGRAMI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1. SINIF 1. YARIYIL 1 2 YDİ 101 YDA 101 YDF 101 GUS 101 GUS 103 HYK 101 BED 101 3 ATA 101 Temel Yabancı Dil İngilizce/ Basic English Temel Yabancı Dil Almanca/ Basic

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI TARİH BÖLÜMÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI I. YARIYIL ECTS II. YARIYIL ECTS BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5,0 TAR 107 İlkçağ Tarihi I 3+0 5,0 TAR 108 İlkçağ Tarihi II 3+0 5,0 TAR 115 Osmanlıca

Detaylı

Prof.Dr. ASLI SARAÇOĞLU

Prof.Dr. ASLI SARAÇOĞLU Prof.Dr. ASLI SARAÇOĞLU Arkeoloji Bölümü Klasik Eğitim Bilgileri 1985-1989 Lisans Atatürk Üniversitesi 1989-1991 Yüksek Lisans Atatürk Üniversitesi 1992-1997 Doktora Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü

Detaylı

ARK433 Güz S - 3. Doç. Dr. Haluk Çetinkaya

ARK433 Güz S - 3. Doç. Dr. Haluk Çetinkaya T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU Dersin Adı Bizans Sanatı I Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS ARK433 Güz S - 3 Ön

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ YUNAN UYGARLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ YUNAN UYGARLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ YUNAN UYGARLIĞI İÇİNDEKİLER Yunan Uygarlığı Hakkında Genel Bilgi Yunan Dönemi Kentleri Yunan Dönemi Şehir Yapısı Yunan Dönemi

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. MURAT ÇEKİLMEZ

Yrd.Doç.Dr. MURAT ÇEKİLMEZ Yrd.Doç.Dr. MURAT ÇEKİLMEZ Arkeoloji Bölümü Klasik Eğitim Bilgileri Arkeoloji Bölümü 2001-2005 Lisans Adnan Menderes Üniversitesi Arkeoloji Pr. 2005-2008 Yüksek Lisans Adnan Menderes ÜniversitesiSosyal

Detaylı

nzeyrek@uludag.edu.tr Tel: (224) 294 02 47-294 02 48 Tel iç hat: 402 47 Faks: (224) 294 09 29 Faks iç hat: 409 29 temel terim, kavramlar.

nzeyrek@uludag.edu.tr Tel: (224) 294 02 47-294 02 48 Tel iç hat: 402 47 Faks: (224) 294 09 29 Faks iç hat: 409 29 temel terim, kavramlar. ARKEOLOJİ 1 Ders Adi: ARKEOLOJİ 2 Ders Kodu: MRES215 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Önlisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 2 6 Dersin Verildiği Yarıyıl 3 7 Dersin AKTS Kredisi: 3.00 8 Teorik Ders Saati

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMIREL ÜNIVERSITESI Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Sınav Programı

T.C. SÜLEYMAN DEMIREL ÜNIVERSITESI Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Sınav Programı GÜN 24.01.2019 25.01.2019 26.01.2019 27.01.2019 Sayfa:1/8 SAAT 1.Sınıf I Çube A 2.Sınıf I Çube A 3.Sınıf I Çube A 4.Sınıf I Çube A 09:00-10:00 1877 Alan Arkeolojisi I Doç. Dr. MURAT FIRAT 10:00-11:00 1877

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimarlık Tarihine Giriş Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

TURİZM REHBERLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

TURİZM REHBERLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL TURİZM REHBERLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL TÜRK DİLİ I ( Teori 2, Uygulama 0, Kredi - 2 ) 1. Dilin Tanımı, özellikleri; dil-ulus, dil-düşünce ve dil-kültür ilişkisi. 2. Yeryüzündeki diller; Türk

Detaylı

ANTROPOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI. Dersin Adı Sınav Tarihi Sınav Saati

ANTROPOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI. Dersin Adı Sınav Tarihi Sınav Saati ANTROPOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI Sınıf Dersin Kodu Dersin Adı Sınav Tarihi Sınav Saati Derslik 1. Öğr. 1 1209252 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 16.03.2015

Detaylı

SEÇMELİ DERSLER: ARK121 Antik Çağda Sosyal Hayat -I (2023)

SEÇMELİ DERSLER: ARK121 Antik Çağda Sosyal Hayat -I (2023) KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ZORUNLU AIT181 - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2022) İçerik: İnkılabın tanımı ve Türk inkılabı, Kavram

Detaylı

Ders Adı : ARKEOLOJİYE GİRİŞ Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : ARKEOLOJİYE GİRİŞ Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ARKEOLOJİYE GİRİŞ Ders No : 0050030024 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İLKÇAĞ TARİHİ Ders No : 0020100003 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I 1 GÜZ AİT 101 2 0 2 Zorunlu İÇERİK: Atatürk ilke ve devrimlerinin tanıtılması: Demokrasinin oluşmasını etkileyen gelişmeler Tanzimat öncesi Osmanlı devleti: Tanzimat

Detaylı

ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI. I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri 2+0 4,5 Z I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri MS

ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI. I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri 2+0 4,5 Z I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri MS Fakülte/Yüksekokul : Edebiyat Fakültesi Böl./Program Tarih Bölümü Yarıyılı : Güz / Bahar ESKİ PROGRAM DERSİN YARIYIL KODU ADI (T+U 2012-2013 ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI YENİ PROGRAM DERSİN ECTS ECTS

Detaylı

ARKEOLOJİ ANA BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) DERSİN

ARKEOLOJİ ANA BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) DERSİN ARKEOLOJİ ANA BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) ADI EOD5101 850301561-589 Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi Z 4 0 4 0 5 EOD5103 850301591 Yüksek Lisans Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 ARK5001

Detaylı

ANTROPOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YARIYIL SONU SINAV PROGRAMI Dersin Adı Sınav Tarihi Sınav Saati

ANTROPOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YARIYIL SONU SINAV PROGRAMI Dersin Adı Sınav Tarihi Sınav Saati Dersin Kodu ANTROPOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YARIYIL SONU SINAV PROGRAMI Dersin Adı Sınav Tarihi Sınav Saati Derslik 1. Öğr. 1 1209202 Evrimin Temel İlke ve Kuramları 11.05.2015

Detaylı

Urla / Klazomenai Kazıları

Urla / Klazomenai Kazıları Urla / Klazomenai Kazıları Oniki İon kenti arasında anılan Klazomenai, Urla-Çeşme yarımadasının kuzey kıyısında, İzmir Körfezi'nin ortalarında yer almaktadır. Klazomenai arazisinin (khora) doğuda Smyrna

Detaylı

ANTİK ÇAĞDA ANADOLU ANATOLIA AT ANTIQUITY KONU 3 FRİGLER 1

ANTİK ÇAĞDA ANADOLU ANATOLIA AT ANTIQUITY KONU 3 FRİGLER 1 ANTİK ÇAĞDA ANADOLU ANATOLIA AT ANTIQUITY KONU 3 FRİGLER 1 Frigler Frigler Troya VII-a nın tahribinden (M.Ö. 1190) hemen sonra Anadolu ya Balkanlar üzerinden gelen Hint Avupa kökenli kavimlerden biridir.

Detaylı

İÇİNDEKİLER TEŞEKKÜR...11 ÖNSÖZ...13 GİRİŞ...15

İÇİNDEKİLER TEŞEKKÜR...11 ÖNSÖZ...13 GİRİŞ...15 İÇİNDEKİLER TEŞEKKÜR...11 ÖNSÖZ...13 GİRİŞ...15 BİRİNCİ BÖLÜM MEZOPOTAMYA Coğrafya...21 Mezopotamya nın Yazı Öncesi Tarihi...22 Mezopotamya nın Siyasi Tarihi...25 Sumerliler...25 Uruk, Cemdet Nasr ve Erken

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ ZORUNLU DERSLERİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ ZORUNLU DERSLERİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ ZORUNLU DERSLERİ I.Yarıyıl 4360101 Arkeolojiye Giriş (3.0.3) Arkeoloji nin bir bilim dalı olarak uygulandığı 19. yy dan bu yana kuramsal gelişimi

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ENSTİTÜSÜ TARİH TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ENSTİTÜSÜ TARİH TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ENSTİTÜSÜ TARİH TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL II. YARIYIL Adı Adı TAR 501 Eski Anadolu Kültür 3 0 3 TAR 502 Eskiçağda Türkler 3 0 3 TAR 503 Eskiçağ Kavimlerinde

Detaylı

Dersin Amacı. Ders İçeriği

Dersin Amacı. Ders İçeriği BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - DERS İZLENCESİ Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. Türkiye de Turizm Coğrafyası Ulusal Kredi Öğretim planındaki AKTS 810000000001208 3 0 0 3 6 Ön Koşullar : Bu dersin ön koşulu ya da

Detaylı

BASIN METNİ 16.01.2012 BEYLİKDÜZÜ MİGROS ALIŞVERİŞ MERKEZİ ÇOCUK KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ. Thema Anadolica!

BASIN METNİ 16.01.2012 BEYLİKDÜZÜ MİGROS ALIŞVERİŞ MERKEZİ ÇOCUK KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ. Thema Anadolica! BASIN METNİ 16.01.2012 BEYLİKDÜZÜ MİGROS ALIŞVERİŞ MERKEZİ ÇOCUK KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ Thema Anadolica! ECE TÜRKİYE - BEYLİKDÜZÜ MİGROS ALIŞVERİŞ MERKEZİ NDE UNUTULMAZ BİR KÜLTÜR-SANAT SERÜVENİ Thema

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE)

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) 1 DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) Ders Bilgileri Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori Uygulama Laboratuar Yerel AKTS (Saat/Hafta) (Saat/hafta) Kredi Sanat Tarihi EÜT Güz 2 0-2 2 141 Önkoşul(lar)-var ise - Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : SANAT TARİHİNE GİRİŞ Ders No : 0310380032 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 523 12.07.2018 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Aşı Enstitüsü nün Enstitü Enstitü Kurulu nun Aşı Enstitüsü bünyesinde; Aşı Bilimi Anabilim Dalı, Aşı Teknolojisi Anabilim Dalı ile Bağışıklama

Detaylı

Ders Kodu Kredi AKTS Ders Adı Sınıf Dönem Grup Ders Tipi DERS DÖNEMİ - 1.YARIYIL (GÜZ YARIYILI) DERS DÖNEMİ - 2.YARIYIL (BAHAR YARIYILI)

Ders Kodu Kredi AKTS Ders Adı Sınıf Dönem Grup Ders Tipi DERS DÖNEMİ - 1.YARIYIL (GÜZ YARIYILI) DERS DÖNEMİ - 2.YARIYIL (BAHAR YARIYILI) Ders Kodu Kredi AKTS Ders Adı Sınıf Dönem Grup Ders Tipi DERS DÖNEMİ - 1.YARIYIL (GÜZ YARIYILI) 501 3 6 Arkeoloji de Bilimsel İnceleme ve Yayın Hazırlama 1 Güz Zorunlu Ders Zorunlu Ders SEC-1.1 3 6 SEÇMELİ

Detaylı

A.Ü. TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

A.Ü. TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI A.Ü. TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI I. YARIYIL II. YARIYIL BİL150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5,0 PSİ111 Psikolojiye Giriş 3+0 4,5 İKT119 Genel Ekonomi 3+0

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Genel Restorasyon Teknikleri Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [04 Haziran 2018]

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [04 Haziran 2018] ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [ Haziran 1] 1. YIL. YIL. YIL 1.YARIYIL.YARIYIL MIM 11 MIM 1 MIM 1 MAT 17 YDI 11 Temel Tasar Mimari Anlatım Teknikleri I Mimarlık

Detaylı

SOE6903 850301591 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1

SOE6903 850301591 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 ARKEOLOJİ ANA BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) ADI SOE5901 850301561-589 Uzmanlık Alan Dersi Z 8 0 8 0 8 SOE5903 850301591 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 ARK5001 850301521 Seminer* S

Detaylı

EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI. Profesörler: Erol ALTINSAPAN, Cahit Yalçın BİLİM, İhsan GÜNEŞ, Abdulkadir GÜRER, Bilhan KARTAL, Nadir SUĞUR

EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI. Profesörler: Erol ALTINSAPAN, Cahit Yalçın BİLİM, İhsan GÜNEŞ, Abdulkadir GÜRER, Bilhan KARTAL, Nadir SUĞUR EDEBİYAT FAKÜLTESİ Edebiyat Fakültesi, 1993 yılındaki yeniden yapılanma sonucunda 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuştur. 1982 sonrasında ülkemizde Edebiyat Fakültesi adıyla kurulan tek fakültedir.

Detaylı

İlkçağ Anadolu Uygarlıklarında Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Yapı Bağlamında Kütüphane/Arşiv Kurumu

İlkçağ Anadolu Uygarlıklarında Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Yapı Bağlamında Kütüphane/Arşiv Kurumu İlkçağ Anadolu Uygarlıklarında Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Yapı Bağlamında Kütüphane/Arşiv Kurumu Prof. Dr. Bülent Yılmaz Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü E-posta : byilmaz@hacettepe.edu.tr

Detaylı

II. ULUSLARARASI IONIA KONFERANSI 30 MAYIS-1 HAZIRAN 2011, İZMİR

II. ULUSLARARASI IONIA KONFERANSI 30 MAYIS-1 HAZIRAN 2011, İZMİR Tarih Okulu The History School Mayıs - Ağustos 2011 May-August 2011 Sayı X, 245-250. Number X, 245-250. II. ULUSLARARASI IONIA KONFERANSI 30 MAYIS-1 HAZIRAN 2011, İZMİR Ergün LAFLI Özet Bu kısa haber niteliğindeki

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI I.YARIYIL II.YARIYIL Ders Kodu Ders Adı Kredisi Ders Kredisi Ders Adı T

Detaylı

M.Ö. 1200' LERDEN GÜNÜMÜZE ANADOLU UYGARLIKLARI

M.Ö. 1200' LERDEN GÜNÜMÜZE ANADOLU UYGARLIKLARI M.Ö.. 1200' LERDEN GÜNÜMÜZE G ANADOLU UYGARLIKLARI M.Ö.. II. binin sonlarında, nda, boğazlar üzerinden Anadolu'ya olan Deniz Kavimleri GöçG öçleri köklk klü değişikliklere ikliklere neden olur. Anadolu'nun

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖRGÜN ÖĞRETİM ARA SINAV PROGRAMI (SEÇMELİ)

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖRGÜN ÖĞRETİM ARA SINAV PROGRAMI (SEÇMELİ) 17.11.2017 CUMA 16.11.2017 PERŞEMBE 15.11.2017 ÇARŞAMBA 14.11.2017 SALI 13.11.2017 PAZARTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖR ÖĞRETİM ARA SINAV PROGRAMI (SEÇMELİ) Altay

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOGU

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOGU 013-014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LER KATALOGU ARKEOLOJİ ANA BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) ADI EOD5101 850301561-589 Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi Z 4 0 4 0 5 EOD5103 850301591

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI 1. YIL. YIL. YIL.YIL ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI 1.YARIYIL.YARIYIL MIM 11 MIM 1 MIM 1 MAT 17 YDI 11 Temel Tasar Mimari Anlatım Teknikleri I Mimarlık Kavramları

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU Dersin Adı Geometri Kodu Dönem Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR113 I Zorunlu

Detaylı

Frigler Frigler Troya VII-a nın tahribinden (M.Ö. 1190) hemen sonra Anadolu ya Balkanlar üzerinden gelen Hint Avupa kökenli kavimlerden biridir. Frig tarihini Frigler in yeterli sayıda yazılı belge bırakmamış

Detaylı

TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI DOKTORA PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI

TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI DOKTORA PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI DOKTORA PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI GÜZ DÖNEMİ DERSLERİ Kodu Dersin Adı Statüsü T P K AKTS TAE 700 Özel Konular Z 5 0 0 30 TAE 701 Kültür Kuramları ve Türkiyat Araştırmaları

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS. 1.YIL/ 1.yarıyıl Güz

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS. 1.YIL/ 1.yarıyıl Güz Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı Dersin öğrenme

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Geleneksel Konut Mimarisi Sözlüğü Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI I.YARIYIL II.YARIYIL Ders Kodu Ders Adı Kredisi Ders Kredisi

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LER KATALOĞU ALMAN DİLİ VE EDEBİYATI ANA BİLİM DALI (ALMANCA) TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) İN İN ADI SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z 8 0 8 0 8 SOE5903

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Teknik Resim I Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR103 I-II

Detaylı

KVK101 KORUMA-ONARIM KAVRAM ve İLKELERİ

KVK101 KORUMA-ONARIM KAVRAM ve İLKELERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA VE ONARIM BÖLÜMÜ KVK101 KORUMA-ONARIM KAVRAM ve İLKELERİ Doç. Dr. Cengiz ÇETİN Dersin Amacı Öğrencinin koruma ve onarımın temel ilkelerini

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Meslek Yüksekokulu Restorasyon Programında Okutulmakta Olan Derslerin İçeriklerini Gösteren

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ I. ÖĞRETİM EĞİTİM PLANI

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ I. ÖĞRETİM EĞİTİM PLANI T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ I. ÖĞRETİM EĞİTİM PLANI I. SINIF I. YARIYIL (GÜZ) 1001001012017 Şehircilik Projesi I 4 4 6 10 Z 1001001032017 Çizim Teknikleri

Detaylı

ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ 2011 PLANI DERS İÇERİKLERİ

ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ 2011 PLANI DERS İÇERİKLERİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ 2011 PLANI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ARK 113 Arkeoloji Biliminin Gelişimi I (Prof.Dr. Turan Takaoğlu) Bu ders öncelikli olarak arkeoloji biliminin tanımı, amaçları, araştırma yöntemleri,

Detaylı

Tarihi Mekanların Analizi (MMR 444) Ders Detayları

Tarihi Mekanların Analizi (MMR 444) Ders Detayları Tarihi Mekanların Analizi (MMR 444) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Tarihi Mekanların Analizi MMR 444 Seçmeli 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Rölöve IV Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR232 IV Seçmeli

Detaylı

tarih ve 495 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki

tarih ve 495 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki 14.11.2013 tarih ve 495 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki Tablo 1 Sosyal BilimlerEnstitüsü İletişim Bilimleri Doktora Programı * 1. YARIYIL 2. YARIYIL İLT 771 SİNEMA ARAŞTIRMALARI SEMİNERİ 2 2 3 10 1

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (2016 2017 )

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (2016 2017 ) YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (2016 2017 ) DERS KODU DERS ADI 1. Yarıyıl 2. Yarıyıl KREDİ DERS KODU DERS ADI ECON 101 Ekonomiye Giriş -

Detaylı

YAKIN DOĞU ARKEOLOJİSİ / GEÇ-HİTİT KRALLIĞI

YAKIN DOĞU ARKEOLOJİSİ / GEÇ-HİTİT KRALLIĞI YAKIN DOĞU ARKEOLOJİSİ / GEÇ-HİTİT KRALLIĞI Timothy P. Harrison PATİNA KRALLIĞI NIN BAŞKENTİ TELL TAYINAT Kazı çalışmaları, bit hilani olarak adlandırılan birkaç büyük saray kompleksini ve zarif bir şekilde

Detaylı

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I Ön Koşul leri DERS BİLGİLERİ Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl Sorumluları

Detaylı

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n S a n a t T a r i h i B ö l ü m l e r i n i n Ö n e m i N e d e n S a n a t T a r i h i B ö l ü m ü?

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n S a n a t T a r i h i B ö l ü m l e r i n i n Ö n e m i N e d e n S a n a t T a r i h i B ö l ü m ü? A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N E D E B İ Y A T F A K Ü L T E Sİ S A N A T T A R İ H İ B Ö L Ü M Ü T A N I T I M K İ T A P Ç I Ğ I 2018-2019 İ Ç E R İ K B ö l ü m ü m ü z M i s y o n & V

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS TANITIM FORMU Dersin Adı Matematik Kodu Dönem Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR144 II-III Seçmeli

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/6 I. YARIYIL DERSLERİ SAN1001 SANAT TARİHİ I (3 0) AKTS:4 SANAT TARİHİ TERMİNOLOJİSİ SANAT VE SANATÇI KAVRAMLARI SANAT TARİHİ VE ARKEOLOJİ BİLİMLERİNİN İÇERİKLERİ BİRLEŞTİKLERİ VE AYRILDIKLARI

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS PROGRI I.YARIYIL Y. YIL ÖN KOŞUL KODU DERSİN ADI Z/M/S T U TOPL MIM14101 TEMEL TASARIM Z 2 4 6 4 8 MIM14103 ANLATIM VE SUNUM TEKNİKLERİ I

Detaylı

Mart 2016 March 2016 Yıl 9, Sayı XXV, ss Year 9, Issue XXV, pp DOI No:

Mart 2016 March 2016 Yıl 9, Sayı XXV, ss Year 9, Issue XXV, pp DOI No: Tarih Okulu Dergisi (TOD) Journal of History School (JOHS) Mart 2016 March 2016 Yıl 9, Sayı XXV, ss. 1155-1161. Year 9, Issue XXV, pp. 1155-1161. DOI No: http://dx.doi.org/10.14225/joh823 ESMA REYHAN TÜLİN

Detaylı

PANAZTEPE- MENEMEN KAZISI

PANAZTEPE- MENEMEN KAZISI PANAZTEPE- MENEMEN KAZISI 1982 yılında Manisa Müzesine satılan bir grup eser bilim dünyasının dikkatini çekti. Bu eserler bir mezarlık soygununa işaret ediyordu. Soyulan mezarlar açıkça M.Ö. 2. binyılın

Detaylı

RUS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR PROGRAMI

RUS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR PROGRAMI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1. YIL 2.YARIYIL 3 1 2 TDİ102 ATA102 YDİ102 YDA102 YDF102 Türk Dili II (Turkish Language II) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi (History of the Republic of Turkey)

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU ARKEOLOJİ ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LER KATALOĞU ADI SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 ARK5001

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı İnce Yapı I Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR107 I Zorunlu

Detaylı

Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları

Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları PA 101 Kamu Yönetimine Giriş (3,0,0,3,5) Kamu yönetimine ilişkin kavramsal altyapı, yönetim alanında geliştirilmiş teori ve uygulamaların analiz edilmesi, yönetim biliminin

Detaylı

MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ

MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ TEMMUZ, 011 MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ DERS KATEGORİLERİ ZORUNLU DERSLER DERSLER DERS PLANI 1.. 3. 4. ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I.SINIF BÖLÜM YARIYIL ANABİLİM DALI DERS SIRASI M İ M O O O (0) GENEL (1) BİNA BİLGİSİ (2)

Detaylı

MİMARLIK ve ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ MİMARİ RESTORASYON

MİMARLIK ve ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ MİMARİ RESTORASYON MİMARLIK ve ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ MİMARİ RESTORASYON 1. SINIF GÜZ YARIYILI DERSİN ADI Te Uy. D.Saati Z/M/S ECTS Türk Dili I 2 0 2 Z 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 Z 1 Yabancı Dil I 2 0 2

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ YARIYIL Adı TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 3 6 TUR 121 Genel Ekonomi Z 3 0 3 3 6 TUR 131 Genel Muhasebe Z 3 0

Detaylı

Mimarlık Tarihi ve Kuramı I (MMR 517) Ders Detayları

Mimarlık Tarihi ve Kuramı I (MMR 517) Ders Detayları Mimarlık Tarihi ve Kuramı I (MMR 517) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimarlık Tarihi ve Kuramı I MMR 517 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Prof.Dr. ENGİN AKDENİZ

Prof.Dr. ENGİN AKDENİZ Prof.Dr. ENGİN AKDENİZ Fen-edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Protohistorya Ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı Eğitim Bilgileri 1987-1991 Lisans Ege Üniversitesi 1991-1993 Yüksek Lisans Ege Üniversitesi

Detaylı

EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI

EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI EDEBİYAT FAKÜLTESİ Edebiyat Fakültesi, 1993 yılındaki yeniden yapılanma sonucunda 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuştur. 1982 sonrasında ülkemizde Edebiyat Fakültesi adıyla kurulan ilk fakültedir.

Detaylı

Bu dersin ön koşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin ön koşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÇAĞDAŞ SANAT Ders No : 0310380125 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Doktora Dersleri. SAN 700 Özel Konular

Doktora Dersleri. SAN 700 Özel Konular Doktora Dersleri SAN 700 Özel Konular Anabilim/Anasanat Dallarının tez aşamasında bulunan öğrencileri tarafından alınması zorunlu olan bu ders, alanın ileri ve özgün konularını içerir. Bu kapsamda alanla

Detaylı

Tarih Dokuzuncu Sınıf Ünite Konuları Video Ders Anlatımı 1. ÜNİTE: TARİH BİLİMİ 1. KONU: TARİH BİLİMİNE GİRİŞ. 1. İnsan ve Tarih. 2.

Tarih Dokuzuncu Sınıf Ünite Konuları Video Ders Anlatımı 1. ÜNİTE: TARİH BİLİMİ 1. KONU: TARİH BİLİMİNE GİRİŞ. 1. İnsan ve Tarih. 2. Tarih Dokuzuncu Sınıf Ünite Konuları Video Ders Anlatımı 1. ÜNİTE: TARİH BİLİMİ 1. KONU: TARİH BİLİMİNE GİRİŞ 1. İnsan ve Tarih 2. Tarihin Konusu 3. Tarihte Sebep-Sonuç ve Yer-Zaman İlişkisi 4. Tarih Biliminin

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı İnce Yapı II Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR108 II Zorunlu

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI ( )

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI ( ) YAŞAR ÜNİVERSİTESİ TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ PROGRAMI (2018 2019) 1. Yarıyıl 2. Yarıyıl ADI KREDİ KODU KODU ADI KREDİ ECON 1120 Genel Ekonomi 5 (3, 0) TGUI 1102 Turizm Sosyolojisi 7 (3, 0) TGUI 1101 Genel

Detaylı

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dâhil) Projesi için Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi (ÇSED): Ekler

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dâhil) Projesi için Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi (ÇSED): Ekler Teslim Edilen: Hazırlayan: IC-Astaldi JV AECOM Ankara, Türkiye Turkey AECOM-TR-R599-01-00 2 Ağustos 2013 Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dâhil) Projesi için Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI 1.YARIYIL GÜZ DÖNEMİ MİM 1501 TEMEL TASARIM (*)(+) 4 4 6 10 MİM 1601 YAPIM BİLGİSİNE GİRİŞ I (+) 2 2 3 5 MİM 1503

Detaylı

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I Dersin Kodu 630909 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati Zorunlu Önlisans 2 AKTS 2 (Kuramsal)

Detaylı