Merhaba, iletişim becerisi güçlü ve mutlu bireyler olmalarını. desteklemek amacı ile yıl boyunca çeşitli çalışmalar yürüttük.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Merhaba, iletişim becerisi güçlü ve mutlu bireyler olmalarını. desteklemek amacı ile yıl boyunca çeşitli çalışmalar yürüttük."

Transkript

1 Merhaba, Gençlerin, İçinde bulunduğu toplumu ve dünyayı sorgulayan, karşılaştığı güçlüklere çözüm yolları bulabilen, kendine güvenen, bağımsız karar alabilen, çevreleriyle olumlu ilişkiler kurabilen, sorumluluk sahibi, iletişim becerisi güçlü ve mutlu bireyler olmalarını desteklemek amacı ile yıl boyunca çeşitli çalışmalar yürüttük. Bu bültenle eğitim öğretim yılında bölümümüzde gerçekleştirdiğimiz etkinlikleri sizlerle paylaşmak istedik. Gençlerimize birey olma yolunda katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize..

2 içindekiler Oryantasyon Programı 2 Kariyer Planlama Çalışmaları 2 Projeler 3 Mesleki Bilgi Edinme ve Deneyim 3 Toplumsal Bilinci Geliştirme 3 Kariyer ve Meslekler Sempozyumu 4-5 Akademik ve Mesleki Çalışmalar 6 Öğrenme Stilleri Anketi 6 Kariyer Eğilim Testi 6 Mesleki Bilgi Edinme ve Deneyim Projesi Sayfa 3 Kariyer ve Meslekler Sempozyumu Sayfa 4 Eğitimler 7 Cinsel Sağlık Eğitimi 7 Ergenle İletişim 8 Metamorfoz Sohbetleri 8 Geziler Sınıflar Üniversite Tanıtım Gezileri Sınıflar Üniversite Tanıtım Gezileri 9 Başarı Öyküsü...Hayata İz Bırakmak Sayfa 5 Bültenler 10 Mesleki Gelişim Çalışmaları 10 Cinsel Sağlık Eğitimi Sayfa 7 Sayfa 9 Gönüllü çalışmalar 11 Üniversite Gezileri

3 Okulumuza yeni başlayan öğrencilerimizin okula uyum süreçlerini hızlandırmak ve öğrencilerimizi tanımak amacı ile okulun açıldığı ilk hafta içinde belirli aralıklarla derslere girerek öğrencilerimizle tanıştık. Onların uyum süreçlerini kolaylaştıracak ve hem birbirlerini hem de okulu daha yakından tanımalarına yardımcı olacak çeşitli grup aktiviteleri ve iletişim oyunları oynadık. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve paylaşmanın keyfini yaşadılar. Öğrencilerimizin sahip oldukları bireysel özellikleri tanıması, ilgi, yetenek ve becerilerinin farkında olması ve gelecekte yönelecekleri alanı tanımaları lise sonrası öğrenim ve kariyer planları için oldukça önemlidir. Bu amaçla gerçekleştirilen kariyer planlama çalışmalarında öğrencilerimizin hem kendilerini hem de gelecekte yer almak istedikleri alanı tanımalarını sağlayacak proje ve akademik-mesleki çalışmalarımızı bu yıl da etkin bir şekilde gerçekleştirdik.

4 Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimizin meslekleri ile ilgili doğru kararlar verebilmelerine yardımcı olmak amacı ile onlara sömestr tatilinde, çoğunluğunu velilerimizin oluşturduğu meslek mensuplarının iş yerlerinde staj ve gözlem yapma olanağı sağlanmıştır. Gönüllü olarak uygulanan bu çalışmaya bu yıl 30 öğrencimiz katılmış ve psikiyatri, endüstri mühendisliği, tıp, mimarlık, bilgisayar mühendisliği, sanat yönetmeliği vb. meslek alanlarında bu çalışmaya katılmışlardır. Otizm ve Farkındalık Okulumuzda, öğrencilerimizin toplumsal olaylara duyarlı, topluma karşı sorumluluk hisseden ve toplumsal çalışmalara gönüllü katılan bireyler olabilmelerini desteklemek amacı ile yıl boyunca çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. Hazırlık ve Fen 1 sınıfı öğrencilerimiz için düzenlediğimiz bu çalışma ile bu yıl Otizm konusunda öğrencilerimize farkındalık kazandırmak ve bu konuda yapılan çalışmalarla ilgili onları bilgilendirmek istedik. Tohum Otizm Vakfı işbirliği ile düzenlediğimiz seminerde Tohum Vakfı psikolog ve eğitimcisi Sayın Nergis KOÇARSLAN öğrencilerimize Otizmi, vakıf ve okullarındaki çalışmaları aktardı. Otizm ile yıllar önce abisi dolayısıyla tanışan öğrencimiz ise abisinin duygusal yapısını, kendi kişiliğine olan katkılarını, birbirleri ile olan iletişimlerini, duygu ve düşüncelerini paylaşarak bizlere çok değerli ve önemli mesajlar verdi.

5 Öğrencilerimizin ilgi duydukları meslekleri tanımaları, değişen dünyada mesleklerin geleceği ile ilgili değerlendirmeler yapabilmeleri ve meslek seçimlerinde sağlıklı kararlar verebilmelerine yardımcı olabilmek amacı ile her yıl Kariyer ve Meslekler Sempozyumu düzenlemekteyiz. Öğrencilerimizin en çok tanımak istedikleri meslek gruplarından akademisyenlerin ve meslek mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikle öğrencilerimiz, mesleklerle ilgili birebir bilgi alma ve sorularına cevap bulma fırsatı yakalamışlardır. Sempozyum şeklinde organize edilen bu etkinlikle öğrencilerimiz çeşitli alanlardaki mesleklerden istedikleri 4 mesleğin tanıtım sunumlarına katıldılar. Bu yıl 16 Nisan 2014 tarihinde 5. si düzenlenen Kariyer ve Meslekler Sempozyumu, İKÜ Genel Sekreteri ve Doğru Tercih Projesi Koordinatörü Burak KILANÇ ın Kariyer Yolunda Oyunun Kuralları konulu konuşması ile başlamış; meslek tanıtımları bölümünde ise Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Ekonomi, Finans, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Hukuk, Psikoloji, Grafik Tasarım, Mimarlık, Reklamcılık vb. 30 meslekle ilgili tanıtım yapılmıştır.

6 Kariyer ve Meslekler Sempozyumunun tarihinde gerçekleştirilen Başarı Öyküsü Hayata İz Bırakmak bölümünde ise Enka Okulları Kurucusu/ Adapazarı Enka Okulları Mütevelli Heyet Başkanı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Kurucusu/Yönetim Kurulu Başkanı, Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucusu/Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim BETİL öğrencilerimizle buluşmuş; dünyamızın ve ülkemizin durumunun farkında olmak, değişim ve gelişim için kişisel-toplumsal sorumluluklarımız ve sahip olduğumuz gücü harekete geçirebilmek konularında paylaşımda bulunmuşlardır.

7 Öğrenmemizi etkileyen birçok faktör vardır ve herkes öğrenirken farklı yollar kullanır. Bazı kişiler görerek, bazıları işiterek, bazıları da deneyerek daha iyi öğrenir. Bu farklılıklar yalnızca öğrenirken değil hayatın her alanında, yaptığımız tercihlerde de etkisini gösterir. Öğrenme Stillerini tespit ettiğimiz bu çalışma ile öğrencilerimizin kendilerini tanıma ve farklılıklarını keşfetmelerine, kendi özelliklerine uygun etkin çalışma yöntemlerini kullanabilmelerine yardımcı olacak bilgiler paylaşılmıştır. Kariyer Eğilim Testi (KET ) tüm dünyada ve Türkiye'de kariyer planlama sürecinde en çok kullanılan testlerden biridir. Bu testle; kişilerin ilgi ve eğilimlerinden yola çıkılarak, kişinin en baskın olan eğilim alanları belirlenir, baskın özellikleri tanımlanır ve bu doğrultuda kişilik özelliklerine uygun olan meslekler listelenir. Öğrencilerimizin kariyer planlamalarının en önemli aşaması olan meslek seçimi sürecinde kullanılan bu bilgiler, hem öğrenciler hem de bizim çalışmalarımız için oldukça önemlidir. Bu yıl da 9. Sınıf düzeylerinde uyguladığımız kariyer eğilim testi sonuçlarını öğrencilerimiz ve gerekli birimlerle paylaştık. Bu analizler her öğrencinin değişen ihtiyaçları doğrultusunda gerektiğinde (farklı test ve anketler de kullanılarak) tekrarlanmaktadır.

8 Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) işbirliği ile 4 yıldır sürdürdüğümüz Cinsel Sağlık Eğitimi derslerini bu yıl Mayısın ilk haftası gerçekleştirdik. Hazırlık, 9, 10 ve 11. Sınıf düzeylerinde tüm sınıflarda öğrencilerin yaş ve gelişim dönemi ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen konular TAP Vakfı Uzman Psikologları tarafından aktarılmıştır. Ergenlerin cinsel gelişimlerini desteklemek ve güvenli cinsellik kavramı çerçevesinde kazanacakları bilinç ve duyarlılık ile riskli davranışlardan kaçınmalarını sağlamak amacı ile planlanan bu dersler öğrencilerimiz tarafından ilgi ile takip edilmiştir tarihinde ise Cinsel Sağlık Eğitimi Programımızın ikinci ayağı olan ve anne-babalar için düzenlenen ebeveyn bilgilendirme seminerinde; öğrencilerimizle yapılan eğitim ile ilgili bilgilendirme ve gençlerin cinsel gelişim sürecindeki ihtiyaç-beklentilerine ilişkin farkındalık oluşturabilmek amaçlanmıştır. Bu seminerde; programın hangi ihtiyaç ve beklentilerden yola çıkılarak geliştirildiği, kapsamı ve temel mesajları, öğrencilerin soruları-geribildirimleri, bu soruların nasıl cevaplanması gerektiği, ebeveynlerin konuya yaklaşımları ve iletişimleri değerlendirilmiştir.

9 Ağustos 2013 oryantasyon döneminde tüm sınıf ve branş öğretmenlerine yönelik Ergenle İletişim konulu seminer organize edilmiştir. Yrd. Doç. Dr. Alper ŞAHİN tarafından yürütülen seminerde; gelişim süreçleri, ergenliğin dinamikleri, ergeni anlamak ve iletişim konuları paylaşıldı. Metamorfoz Sohbetleri başlığında düzenlediğimiz paylaşım toplantılarında, gençlere dair ve gençlerle olan ilişkilerinde anne-babalara ışık olacağını umduğumuz konu ve konuklarla velilerimizle birlikte olduk. ARALIK Çatışmadan Uzlaşmaya Ergen ve Aile Ocak ERGENLİK: BİR AİLENİN DÖNÜŞÜMÜ ŞUBAT Sait GÜRSOY la Başarıya Doğru Mart Sınav Stresi ve Başa çıkma Yöntemleri

10 Üniversite gezilerimizi öğrencilerimizin son sınıftaki yoğun akademik tempoları nedeni ile 11. Sınıfta tamamlamaya çalışıyoruz. Ancak, hem zorunlu olan durumlar-program iptalleri hem de öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak nedenleri ile bazı üniversite gezilerimizi 12. Sınıfta düzenliyoruz. 11. SINIFLAR ÜNİVERSİTE TANITIM GEZİLERİ Öğrencilerimiz ile İstanbul Üniversitesi, İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi ve Sabancı Üniversitelerini gezdik. 12. SINIFLAR ÜNİVERSİTE TANITIM GEZİLERİ Öğrencilerimiz ile Sabancı Üniversitesi ve Koç Üniversitelerini gezdik.

11 Bu yılki İnternet ve Bilgisayar Bağımlılığı konulu ilk bültenimizle iletişim, eğitim vb. hayatın tüm alanlarında oldukça önemli ve yararlı olan bir faktörün neden ve nasıl büyük bir tehlikeye dönüştüğünü, bu doğrultuda dikkat edilecek konuları değerlendirdik. Son bültenimiz Meslek Seçimi ve Kariyer Planlama ile de gencin mesleki karar verme sürecini etkileyen ve kararlarına yön veren etkenleri, sağlıklı karar verebilmesi için cevaplaması gereken soruları yanıtlamaya çalıştık. 22 Şubat 2014 tarihinde Özel Amerikan Robert Lisesi ve İstanbul Psikanaliz Derneğinin organizasyonunda gerçekleştirilen Okul ve Psikanaliz Sempozyumu VII Değişen Beden, Değişen Duygular, Değişen İlgiler konulu sempozyumda okulumuzu başarı ile temsil ettik. Uzman Psikolojik Danışmanımız Neşe KARACA, Okulda Rehberlik Servisinin Kapsayıcılık İşlevi: Kız Ergenin Bedeni konulu sunumu ile sempozyuma katıldı.

12 14-25 yaşlarındaki tüm gençlere açık olan ve onların hem bireysel gelişimlerine katkıda bulunan, hem de topluma yararlı olabilecekleri çeşitli faaliyetlere katılımlarını destekleyen bu gönüllü çalışmayı geçen yıldan itibaren iki öğrencimizle sürdürmekteyiz. 11. Sınıf öğrencimiz İrem ÜNAL ödül programının bronz kategorisi için geçen yıl beceri geliştirme, fiziksel gelişim ve toplumsal hizmet bölümlerini başarı ile tamamlamıştır. Öğrencimiz şu an ödül programının son etabı olan macera ve keşif bölümü için Eylül 2014 tarihlerinde Eskişehir Hasırca da 2 gün 1 gece devam edecek kamp programına katılacaktır. Bu bölümü de başarılı olarak bitirdiğinde bronz kategorisini tamamlayarak ödül belgesini almaya hak kazanacaktır. TOPLUMSAL HİZMET BECERİ GELİŞTİRME FİZİKSEL GELİŞİM MACERA VE KEŞİF TOPLUMSAL UYUM Ödül programının diğer katılımcısı olan 10. Sınıf öğrencimiz Jasmine TATARİ toplumsal hizmet bölümü çalışmasına devam edecektir.

13 ÖNCE İYİ İNSAN YETİŞTİRİR

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi ETKİNLİK BÜLTENİ

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi ETKİNLİK BÜLTENİ Merhaba, Öğrencilerimize, birey olma yolculuklarında destek olabilmek; kendine güvenen, sorumluluk alabilen, kendi ve çevresi ile barışık, dünyayı ve farklılıkları anlayabilen, mutlu bireyler olmalarına

Detaylı

Rehberlik Servisi Tanıtımı

Rehberlik Servisi Tanıtımı Rehberlik Servisimiz, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine

Detaylı

Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi

Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Öğretim

Detaylı

wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq SERVİSİ

wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq SERVİSİ ORTAKÖY ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ 2012 ORTAKÖY ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Rehberlik, bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EYLÜL AYI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÜLTENİ

ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EYLÜL AYI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÜLTENİ ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EYLÜL AYI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÜLTENİ REHBERLİK SERVİSİ NEDİR? Öğrencilerin gelişim süreci içerisinde karşılaştıkları güçlükleri, problem

Detaylı

R E H B E R L İ K B Ü L T E N İ - 1

R E H B E R L İ K B Ü L T E N İ - 1 1886 ÖZEL GETRONAGAN ERMENİ LİSESİ R E H B E R L İ K B Ü L T E N İ - 1 2010 2011 Bilgili olduğumuz oranda özgür oluruz. Sokrates 9. S ı n ı f l a r LĠSELĠ OLMAK ve REHBERLĠK SERVĠSĠNĠN TANITIMI Sevgili

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZLE NELER YAPTIK?

ÖĞRENCİLERİMİZLE NELER YAPTIK? ÖĞRENCİLERİMİZLE NELER YAPTIK? ANASINIFI Bu ay işlediğimiz konular, öğrencilerin olumlu özelliklerin farkındalığı ve duygularımızdan korkunun hayatımızdaki yeri. Yapılan sınıf içi çalışmalarda, olumlu

Detaylı

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ. 2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı

Detaylı

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR MESLEKİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ANNE BABALARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ ÖĞRENCİLERE

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 Sayın Veli, Bu mektubumuzda, 2015-2016 Eğitim - Öğretim yılı MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu,3. Sınıflar sınıf öğretmenleri zümresi

Detaylı

Sayın Velimiz, Lise PDR Birimi nin eğitim-öğretim yılı boyunca sınıf düzeylerine göre hazırlamış olduğumuz

Sayın Velimiz, Lise PDR Birimi nin eğitim-öğretim yılı boyunca sınıf düzeylerine göre hazırlamış olduğumuz Sayı: 4 1 2017 Sayın Velimiz, Lise PDR Birimi nin 2016-2017 eğitim-öğretim yılı boyunca sınıf düzeylerine göre hazırlamış olduğumuz çalışmalar yıllık planlarımız çerçevesinde yürütülmüştür. Sınıf içinde

Detaylı

DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI

DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI OCAK ARALIK KASIM EKİM EYLÜL AY HAFTA DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI ETKİNLİKLER YETERLİK ALANLARI KAZANIM NUMARASI VE KAZANIMLAR UYGULAMA Öğrencilerle tanışılması, okulun tanıtılması,

Detaylı

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ MEVCUT DURUM Öğretim Çalışmaları: Destekleme ve yetiştirme kursları düzenlendi. Pansiyon etüt ve kursları düzenlendi Deneme sınavları uygulandı. Sınavlara

Detaylı

DANIÞMANLIK TEDBÝRÝ KARARLARININ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLÝÐ Perþembe, 30 Ekim 2008

DANIÞMANLIK TEDBÝRÝ KARARLARININ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLÝÐ Perþembe, 30 Ekim 2008 DANIÞMANLIK TEDBÝRÝ KARARLARININ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLÝÐ Perþembe, 30 Ekim 2008 25 Ekim 2008 CUMARTESÝ Resmî Gazete Sayý : 27035 TEBLÝÐ Taþpýnar Muhasebe Devlet Bakanlýðý, Milli Eðitim

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, İTÜ Geliştirme Vakfı Beylerbeyi Özel Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu; İTÜ Rektör

Detaylı

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak 2012 2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİL DERSHANELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI AY HAFTA YAPILACAK FAALİYETLER AMAÇLAR YÖNTEM- TEKNİKLER KAYNAKLAR SINIFLAR EYLÜL *Oryantasyon amaçlı Rehberlik

Detaylı

YARIM ELMA ETKİNLİĞİ

YARIM ELMA ETKİNLİĞİ YARIM ELMA ETKİNLİĞİ 13.09.2014 Salı günü Erciyes Üniversitesi nin ev sahipliğinde hazırlanan Yarım Elma etkinliğine 1.sınıf öğrencilerimiz ile biz de katıldık. Sosyal sorumluluk çalışmalarını her zaman

Detaylı

Karakter Eğitiminin On Bir Temel Prensibi 2. Karakter Eğitiminin On Bir Temel Prensibi 1 DEĞERLER/KARAKTER EĞİTİMİ. Prof. Dr. Halil EKŞİ 17.3.

Karakter Eğitiminin On Bir Temel Prensibi 2. Karakter Eğitiminin On Bir Temel Prensibi 1 DEĞERLER/KARAKTER EĞİTİMİ. Prof. Dr. Halil EKŞİ 17.3. Temel insanî değerlerin kazandırılması toplumun okuldan beklentileri arasındadır. DEĞERLER/KARAKTER EĞİTİMİ Temel değerlerin kazandırılması hem eğitim felsefesi hem de okulların misyonu temeline dayanmaktadır.

Detaylı

OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ

OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ Marmara Evleri Anaokulunda Rehberlik Hizmetleri (3 6 yaş) Okulumuzdaki tüm öğrencilerin her yönüyle sağlıklı gelişmeleri, okul ortamına uyum sağlamaları ve kapasitelerini

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TATİL BÜLTEN

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TATİL BÜLTEN G O TE ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI TATİL BÜLTEN İ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - OCAK TATİL BAŞLIYOR! Yoğun ama başarılı bir dönemin sonuna geldik. Tüm öğrencilerimiz bu tatili hak ettiler.

Detaylı

ÖĞRENCİ REHBERLİĞİ VE DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ

ÖĞRENCİ REHBERLİĞİ VE DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 5 KARAR TARİHİ : 5 Eylül 2017 KARAR NO : 2017/7 ÖĞRENCİ REHBERLİĞİ VE Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesi öğrencilerinin, mutlu, huzurlu ve verimli bir yükseköğretim

Detaylı

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. K. K. T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ 2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik

Detaylı

VELi TOPLANTISI 8. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 8. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 8. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Liseye Giriş Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız

Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ 2014 2015 SINAV ADI ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM SONU BAŞARISIZ DERSİ OLAN VEYA İSTEKLİ ÖĞRENCİLER İÇİN AÇILAN SINAV

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi 1. AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK 1.1. Amaç Bu yönergenin amacı; Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğine uygun olarak TED Karadeniz Ereğli

Detaylı

VELi TOPLANTISI 7. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 7. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 7. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Liseye Giriş Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

KATILIMCILARIN HAK VE SORUMLULUKLARINA İLİŞKİN PROSEDÜR

KATILIMCILARIN HAK VE SORUMLULUKLARINA İLİŞKİN PROSEDÜR SORUMLULUKLARINA_İLİŞKİN_ Sayfa 1/9 THE DUKE OF EDINBURGH S INTERNATIONAL AWARD-TÜRKİYE KATILIMCILARIN HAK VE Yayınlama Tarihi 12.11.2006 Revizyon Tarihi 01.06.2013 Revizyon No 1 Yürürlük Tarihi 01.06.2013

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Sayı : 3501582-77.01.02-E.821723 26.08.2015 Konu: Mesleki lar DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi

Detaylı

KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU

KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU KOCAELİ 1. ÜNİVERSİTE TANITIM FUARI VE KARİYER GÜNLERİ FİNAL RAPORU Bu yıl birincisi düzenlenen Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri organizasyonunun katılımcılar ve ziyaretçiler gözünden etkililiğin

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

MESLEK SEÇİMİ EĞİLİM ANKETİ 2014

MESLEK SEÇİMİ EĞİLİM ANKETİ 2014 MESLEK SEÇİMİ EĞİLİM ANKETİ 2014 ÖĞRENCİ 1. Tür Eğilim meslek seçiminde değerlerine, isteklerine ve beklentilerine göre tercih 2. Tür Eğilim meslek seçiminde ailevi ve çevresel faktörlere bağlı kalarak

Detaylı

TAP VAKFI ERGENLER & GENÇLER için CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMLERİ

TAP VAKFI ERGENLER & GENÇLER için CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMLERİ TAP VAKFI ERGENLER & GENÇLER için CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMLERİ CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMİ Uygulama Milli Eğitim Bakanlığı (Örgün /Yaygın eğitim) Pilot Uygulamalar (ERDEP) Sivil toplum kuruluşları (Akran eğitim

Detaylı

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız Bülten Tarihi 17 Haziran 2016 Yıl boyunca öğrencilerimizin ve velilerimizin beklentilerini karşılamak ve okulumuz ile ailelerimizin arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmek üzere çalışmalar yaptık. Okul

Detaylı

Ergenlik ve Yetişkinlik Psikolojisi (PSY 204) Ders Detayları

Ergenlik ve Yetişkinlik Psikolojisi (PSY 204) Ders Detayları Ergenlik ve Yetişkinlik Psikolojisi (PSY 204) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ergenlik ve Yetişkinlik Psikolojisi PSY 204 Bahar 3 0 0 3 6

Detaylı

Kişilerarası İlişkiler Psikolojisi (PSY 202) Ders Detayları

Kişilerarası İlişkiler Psikolojisi (PSY 202) Ders Detayları Kişilerarası İlişkiler Psikolojisi (PSY 202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kişilerarası İlişkiler Psikolojisi PSY 202 Bahar 3 0 0 3 6 Ön

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ PROJESİ DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ. Koordinatör öğretmen: Halime SEZEN Melahat Şahin BAKKAL Elif TOSUN SiBEL DEMİR

DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ PROJESİ DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ. Koordinatör öğretmen: Halime SEZEN Melahat Şahin BAKKAL Elif TOSUN SiBEL DEMİR DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ PROJESİ PROJE ADI DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ PROJE SÜRESİ 6 OCAK -31 MAYIS PROJE EKİBİ Koordinatör öğretmen: Elçin ARSLAN Yürütme faaliyetlerinden sorumlu öğretmenler: Halime SEZEN

Detaylı

2002-2003 Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Eğitimi (teorik temel) Eğitmen: Prof. Dr. M. Z. Sungur/ İstanbul

2002-2003 Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Eğitimi (teorik temel) Eğitmen: Prof. Dr. M. Z. Sungur/ İstanbul H. GAYE TOLUN Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Kişisel Bilgi: Doğum tarihi: 19.10.1971 Doğum yeri: Ankara Medeni durum: Evli, 1 çocuklu Eğitim ve Görev: 2008 Serbest Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Detaylı

EYLÜL GÜN 1.Sınıf 2.Sınıf 3.Sınıf 4.Sınıf 1 Cumartesi 2 Pazar 3 Pazartesi 4 Salı 5 Çarşamba 6 Perşembe. 7 Cuma

EYLÜL GÜN 1.Sınıf 2.Sınıf 3.Sınıf 4.Sınıf 1 Cumartesi 2 Pazar 3 Pazartesi 4 Salı 5 Çarşamba 6 Perşembe. 7 Cuma EYLÜL 2018 1 rtesi 2 Pazar 3 Pazartesi 4 Salı 5 6 Perşembe 7 8 rtesi 9 Pazar 10 Pazartesi 11 Salı 12 13 Perşembe 14 15 rtesi 16 Pazar Oryantasyon / 1.Sınıf Velilerine Yönelik Rehberlik Birimi Semineri

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü töreni hazırlıkları, ortaokul öğrencilerimizin 1. deneme

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

Psikofarmakolojiye Giriş (PSY 421) Ders Detayları

Psikofarmakolojiye Giriş (PSY 421) Ders Detayları Psikofarmakolojiye Giriş (PSY 421) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Psikofarmakolojiye Giriş PSY 421 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i PSY

Detaylı

Ders seçimi; öğrencilerin ilgi, yetenek ve yaşamdan beklentilerinin değerlendirilmesini gerektiren zor bir süreçtir.

Ders seçimi; öğrencilerin ilgi, yetenek ve yaşamdan beklentilerinin değerlendirilmesini gerektiren zor bir süreçtir. Değerli Anne ve Babalar, Anne-baba olarak ders seçimi aşamasında etkimiz ne kadar olmalı?, Çocuğumun ilgi ve yeteneklerini nasıl belirlerim?, Çocuğuma uygun meslek grupları nelerdir?, ve Ders seçimi sürecinde

Detaylı

Okulumuzda gelişimsel rehberlik anlayışı benimsenmiştir. Rehberlik

Okulumuzda gelişimsel rehberlik anlayışı benimsenmiştir. Rehberlik BAHÇELİİEVLER İİLKOKULU PDR HİİZMETLERİİNİİN TANIITIIMII 1. REHBERLİK SERVİSİ Rehberlik servisi; bireysel veya grupla psikolojik danışma, veli görüşmesi, rehberlik çalışmalarının dokümanlarının oluşturulması,

Detaylı

TC FATİH ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ 1040000 AHMET İNAN

TC FATİH ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ 1040000 AHMET İNAN TC FATİH ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ANABİLİM DALI 2011-2012 GÜZ EDU 103 ORIENTATION TO EDUCATION DERSİ KARİYERİMDE İLK ADIMLAR DOSYASI 1040000

Detaylı

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr YGS-LYS de 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi www.cinarkoleji.com.tr Çınar Koleji nde güne her sabah mutlulukla başlarsınız. 20 yıllık eğitim tecrübesiyle geliştirilen Sınavlara Hazırlık Sistemi ile sınav endişesi

Detaylı

BİREYLERE YÖNELİK HİZMETLER

BİREYLERE YÖNELİK HİZMETLER EKİBİMİZ Altis; 1989 yılında Dr. Bülent Madi tarafından nöroloji ve sanat çalışmalarının birlikteliği amacıyla kurulmuştur. İki yıl süren çalışmalarının ardından 1991 yılında diğer bilim dalları ile interdisipliner

Detaylı

2010-2011 EĞĠTĠM ÖĞRTETĠM YILI OKUL ZĠYARETLERĠ R A P O R U

2010-2011 EĞĠTĠM ÖĞRTETĠM YILI OKUL ZĠYARETLERĠ R A P O R U 2010-2011 EĞĠTĠM ÖĞRTETĠM YILI OKUL ZĠYARETLERĠ R A P O R U ÇalıĢmanın Adı/Özü 2010-2011 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisleri Ziyaretleri ÇalıĢmanın Yeri ve Zamanı Muratpaşa İlçesi İlköğretim

Detaylı

Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU

Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU 2000 Sayfa No: İÇERİK Kapak 2 İçerik 3 1. AKEV Hakkında 4 2. Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu 5 3. Özet 6 4. Faaliyetler ve Çıktılar 8 5. Genel Başarı Göstergeleri

Detaylı

6-12 Kişilik Sınıflarda Üniversiteye Hazırlık

6-12 Kişilik Sınıflarda Üniversiteye Hazırlık butik akademik lise 6-12 Kişilik Sınıflarda Üniversiteye Hazırlık Kişiye özel programımız ile başarıyı garantileyin. Hangi liseden mezun olduğunuzdan çok hangi üniversiteden mezun olduğunuz önemlidir.

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır

Detaylı

Kurumlarda Toplumsal Cinsiyet Etkileri (PSY 326) Ders Detayları

Kurumlarda Toplumsal Cinsiyet Etkileri (PSY 326) Ders Detayları Kurumlarda Toplumsal Cinsiyet Etkileri (PSY 326) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kurumlarda Toplumsal Cinsiyet Etkileri PSY 326 Seçmeli 3

Detaylı

Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık

Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık Türkiye Özel Okullar Birliği 14. Geleneksel Sempozyumu Geleceğin Öğretmeni temasıyla 28-31.01.2015 tarihleri arasında Antalya Belek te gerçekleştirildi.

Detaylı

Lisans Seminer (MATE 419) Ders Detayları

Lisans Seminer (MATE 419) Ders Detayları Lisans Seminer (MATE 419) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Lisans Seminer MATE 419 Güz 1 0 0 1 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

REHBERLİK ÇALIŞMALARI

REHBERLİK ÇALIŞMALARI Mükail KOPARAL Koordinatör Rehber Öğretmen Funda BİÇER Rehber Öğretmen 2012-2013 REHBERLİK ÇALIŞMALARI OKUL REHBERLİK SERVİSİ Okulumuz 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı rehberlik programında yer verilen

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ STRATEJİK PLAN EYLEM PLANI

BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ STRATEJİK PLAN EYLEM PLANI BUCAK MESLEK VE TEKNK ANADOLU LSES PLAN EYLEM PLANI ZAMANLAMA (FAALYETN BAŞLAYIŞBTŞYILI). Okulumuz u ortaokul son sınıf n leri ne daha iyi tanıtarak okula erişimi kolaylaştır mak. Okulumuz u tercih eden

Detaylı

AĞUSTOS 2013 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3 4

AĞUSTOS 2013 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3 4 AĞUSTOS 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 RAMAZAN BAYRAMI I.GÜNÜ RAMAZAN BAYRAMI II.GÜNÜ RAMAZAN BAYRAMI III.GÜNÜ 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Teknoloji Gelişim Semineri 26 27 28 29 30 31 Dil A

Detaylı

SAĞLIK BİLGİSİ DERSİ MÜZÂKERE KONULARI

SAĞLIK BİLGİSİ DERSİ MÜZÂKERE KONULARI SAĞLIK BİLGİSİ DERSİ MÜZÂKERE KONULARI Bu dosyadaki maddeler, 2014 Haziran döneminde yapılan mesleki çalışmalardan seçilmiştir. Bilindiği gibi Haziran döneminde; İHL Meslek Dersleri, DKAB ve Kültür Dersleri

Detaylı

BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber

BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber BİREYSEL EĞİTİM PLANI Ebeveynler için Rehber Bireysel Eğitim Planı nedir? Bireysel Eğitim Planı yazılı bir plandır. Tek bir özel öğrencinin güçlü yanlarını ve ihtiyaçlarını, bu öğrencinin ihtiyaçlarını

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ ANAOKULU VE KREŞLER HER YERE YAKINIZ Toros Kaş Toros Finike Toros Kumluca Toros Güven Toros Akdeniz Toros İdeal Çocuk Akademisi Toros

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3

R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3 1886 ÖZEL GETRONAGAN ERMENĐ LĐSESĐ R E H B E R L Đ K B Ü L T E N Đ - 3 2010 2011 Kız olursa Sarin, erkek olursa Masis Erkek olursa doktor, kız olursa öğretmen KENDĐNĐ TANIMA VE MESLEK SEÇĐMĐ Sevgili veliler,

Detaylı

Ebru ÖZKURT TOPCU. Uzman Klinik Psikolog. Aile ve Çift Terapisti

Ebru ÖZKURT TOPCU. Uzman Klinik Psikolog. Aile ve Çift Terapisti Ebru ÖZKURT TOPCU Uzman Klinik Psikolog Aile ve Çift Terapisti 2009 yılında Maltepe Üniversitesi Psikoloji bölümünden başarısı dolayısıyla Onur Öğrencisi olarak mezun olmuştur. Üsküdar Üniversitesi nde

Detaylı

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz www.tugva.org BİZ Türkiye Gençlik Vakfı, merkezi Türkiye, çalışma alanı dünya olan, yenilikçi olmaktan ve icat çıkarmaktan çekinmeyen yeni nesil gençlik vakfı dır. TÜGVA, geleneklerine bağlı kalarak, çağın

Detaylı

Örnek ÇalıĢma 1 ÖĞRENME ġekġllerġne VE SEVĠYELERĠNE GÖRE FARKLILAġTIRILMIġ EĞĠTĠM Sevgi DENĠZ Güzin Dinçkök Ġlköğretim Okulu, Sınıf Öğretmeni Özet:

Örnek ÇalıĢma 1 ÖĞRENME ġekġllerġne VE SEVĠYELERĠNE GÖRE FARKLILAġTIRILMIġ EĞĠTĠM Sevgi DENĠZ Güzin Dinçkök Ġlköğretim Okulu, Sınıf Öğretmeni Özet: Örnek ÇalıĢma 1 ÖĞRENME ġekġllerġne VE SEVĠYELERĠNE GÖRE FARKLILAġTIRILMIġ EĞĠTĠM Sevgi DENĠZ Güzin Dinçkök Ġlköğretim Okulu, Sınıf Öğretmeni Özet:Eğitim sistemimizin oldukça büyük ve geniş bir müfredata

Detaylı

15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları

15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları İTÜ II. ULUSAL KARİYER ÇALIŞTAYI 15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları Yakın Dönem Projelerimiz İTÜ I. ULUSAL KARİYER ÇALIŞTAYI 15 Nisan 2013 11 üniversite 13 uzman 4 farklı çalışma konusu İTÜ

Detaylı

OKULUMUZU ZİYARET ETTİ

OKULUMUZU ZİYARET ETTİ SABANCI ÜNİVERSİTESİ OKULUMUZU ZİYARET ETTİ Okulumuz üniversite tanıtım çalışmaları kapsamında 15 Ekim 2015 Perşembe günü Sabancı Üniversitesi yetkililerini konuk etti. Üniversite tanıtımında; kampüs,

Detaylı

FATİH İLKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI

FATİH İLKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI FATİH İLKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI AY: EKİM KONU LER UYG. Görev: Fatih İlkokulu müdürünün himayesinde, okul Eğitim öğretim kalitesini eğitim öğretim kalitesini

Detaylı

ARANIYOR! YENi BiR OLUŞUM için. TÜRKiYE DE HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI

ARANIYOR! YENi BiR OLUŞUM için. TÜRKiYE DE HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI TÜRKiYE DE YENi BiR OLUŞUM için KARİYER DEĞERLEME PROGRAMI PROJE DiREKTÖRÜ KARİYER DEĞERLEME PROGRAMI PROJE DİREKTÖR YARDIMCISI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI ARANIYOR! Psikoloji, Rehberlik, Psikolojik

Detaylı

T.C. KURUCAŞİLE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞARININ ADI BİZ PROJESİ

T.C. KURUCAŞİLE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞARININ ADI BİZ PROJESİ T.C. KURUCAŞİLE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞARININ ADI BİZ PROJESİ 2015-2016 T.C. KURUCAŞİLE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ FORM-19 A 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN ULUSAL BİLİMSEL TOPLANTILAR VE BUNLARIN SAYISAL DAĞILIMI (KONGRE, SEMPOZYUM, SEMİNER, FORUM, WORKSHOP

Detaylı

VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Hazırlık Atlama Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN "ÜSTÜN EĞİTİMİ " PROGRAMI

EĞİTMENLER İÇİN ÜSTÜN EĞİTİMİ  PROGRAMI EĞİTMENLER İÇİN "ÜSTÜN EĞİTİMİ " PROGRAMI, üstün potansiyelli çocuklarımızın eğitim yaşantılarına doğrudan etkili olan öğretmenlerinin eğitimi konusunda İzmir de bir proje başlatmıştır. Üstün potansiyelli

Detaylı

ri.orgdegisimliderleri.orgdegisimlide

ri.orgdegisimliderleri.orgdegisimlide degisimliderleri.orgdegisimliderleri.o rgdegisimliderleri.orgdegisimliderler i.orgdegisimliderleri.orgdegisimliderl eri.orgdegisimliderleri.orgdegisimlid erleri.orgdegisimliderleri.orgdegisiml iderleri.orgdegisimliderleri.orgdegisi

Detaylı

EYLÜL GÜN Hazırlık Sınıfı 9.Sınıf 10.Sınıf 11.Sınıf 1 Cumartesi 2 Pazar 3 Pazartesi. 4 Salı

EYLÜL GÜN Hazırlık Sınıfı 9.Sınıf 10.Sınıf 11.Sınıf 1 Cumartesi 2 Pazar 3 Pazartesi. 4 Salı EYLÜL 2018 1 Cumartesi 2 Pazar 3 Pazartesi 4 Salı Lise Öğrenci Okul Oryantasyonu 5 Çarşamba 6 Perşembe 7 Cuma YÜKSELİŞ Gelişim Akademisi 8 Cumartesi 9 Pazar 10 Pazartesi 11 Salı 12 Çarşamba 13 Perşembe

Detaylı

KRİZ ÖLÜM VE YAS PSİKOTERAPİSİ Eğitim Bilgilendirme Kataloğu

KRİZ ÖLÜM VE YAS PSİKOTERAPİSİ Eğitim Bilgilendirme Kataloğu KRİZ ÖLÜM VE YAS PSİKOTERAPİSİ Eğitim Bilgilendirme Kataloğu APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi tarafından organize edilen ve Dr. Nevin DÖLEK tarafından verilecek olan "Kriz, Ölüm

Detaylı

AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR

AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR AĞUSTOS 2016 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 *2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Seminer Çalışmalarının Başlangıcı 22 23 24 25 27 28 12.Sınıflar YGS/LYS KURS PROGRAMININ BAŞLAMASI Yabancı

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

/ karcicegianaokulu.com

/ karcicegianaokulu.com 0216 314 14 76-79 / karcicegianaokulu.com İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan

Detaylı

İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları

İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II ENG 302 Bahar 3 0 0

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM REHBERLİK FAALİYETLERİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM REHBERLİK FAALİYETLERİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM REHBERLİK FAALİYETLERİ Mevlüt uğur Ramazan karabulut Mustafa kılıç Zeynep gök REHBERLİK SERVİSİNİN HEDEFİ Rehberliğin hedefi bireyin kendini gerçekleştirmesine yardımcı

Detaylı

tarihinde 200 lise öğrencisine Üniversite ve Kampüs Yaşamı başlıklı Bahçelievler RAM Kariyer Günleri düzenlenmiştir.

tarihinde 200 lise öğrencisine Üniversite ve Kampüs Yaşamı başlıklı Bahçelievler RAM Kariyer Günleri düzenlenmiştir. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA AİT FAALİYETLERİNE İLİŞKİN BİLGİLERİN AÇIKLAMASI 26.09.2014 tarihinde İAÜ Florya Yerleşkesinde İstanbul

Detaylı

THE DUKE OF EDINBURGH S INTERNATIONAL AWARD TÜRKİYE E - BÜLTEN SAYI 3 MART 2016

THE DUKE OF EDINBURGH S INTERNATIONAL AWARD TÜRKİYE E - BÜLTEN SAYI 3 MART 2016 THE DUKE OF EDINBURGH S INTERNATIONAL AWARD TÜRKİYE E - BÜLTEN SAYI 3 MART 2016 1 The Duke of Edinburgh s International Award 14 ile 24 yaşları arasındaki tüm gençlerin katılabileceği heyecanlı bir kişisel

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar SAT ve 4. Sınıf Genel Veli Toplantısı Öğrenci Oryantasyon Günü-Yarım gün

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar SAT ve 4. Sınıf Genel Veli Toplantısı Öğrenci Oryantasyon Günü-Yarım gün EYLÜL 1 2 Okul Açılışı 1. ve 2. Sınıf Genel Veli Veli Oryantasyon Günü 3 4 5 7 9 3. ve 4. Sınıf Genel Veli Öğrenci Oryantasyon Günü-Yarım gün., 7., ve. Sınıflar Genel Veli Lise Genel Veli 5. Sınıf Genel

Detaylı

REHBERLİK POSTASI -1

REHBERLİK POSTASI -1 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ REHBERLİK POSTASI -1 TARİH: 02.11.2012 Sayın Velimiz, Anaokullarımızda, öğrencilerimizin katılımlarıyla renklenen, çeşitli branş dersleri,

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

UYG 100 ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ IUL 100 INTRODUCTION TO UNIVERSITY LIFE DERSİ

UYG 100 ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ IUL 100 INTRODUCTION TO UNIVERSITY LIFE DERSİ UYG 100 ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ IUL 100 INTRODUCTION TO UNIVERSITY LIFE DERSİ SEVGİLİ ÖĞRENCİ- LERİMİZ... Liselerinizden mezun olup Üniversiteye başladığınız şu günler sizler için çok heyecan verici

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 3. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 3. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 3. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

PSİKOLOJİK REHBERLİK BÖLÜMÜ DANIŞMANLIK VE. Gamze EREN Anaokulu Uzman Psikoloğu

PSİKOLOJİK REHBERLİK BÖLÜMÜ DANIŞMANLIK VE. Gamze EREN Anaokulu Uzman Psikoloğu PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÖLÜMÜ Gamze EREN Anaokulu Uzman Psikoloğu İÇERİK Rehberlik Birimi Tanıtımı Gelişim Dönemleri ve Okula Uyum Süreçleri Öğrencilerimizin; Zihinsel, bedensel, sosyal ve

Detaylı

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ ANASINIFI SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ 21 Eylül Veli Toplantısı Anasınıfı Zümresi Okul İçi 10 Ekim Malatya Park AVM Anasınıfı Zümresi Okul Dışı 26 Ekim Aileler

Detaylı

BİLİM KAHRAMANLARI BULUŞUYOR/FLL Tema Toplantısı senin dünyan senin sınıfın

BİLİM KAHRAMANLARI BULUŞUYOR/FLL Tema Toplantısı senin dünyan senin sınıfın BİLİM KAHRAMANLARI BULUŞUYOR/FLL Tema Toplantısı senin dünyan senin sınıfın 11. Sezon Teması Senin dünyan senin sınıfın / Eğitimin geleceği Hayallerinizi süsleyen, çok sevdiğiniz, her zaman öğrenmek istediğiniz

Detaylı