İdari Direktif No. 4: 2011

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İdari Direktif No. 4: 2011"

Transkript

1 İdari Direktif No. 4: 2011 Tüm Sertifikasyon Programlarına ilişkin Sürekli Mesleki Gelişim Gereklilikleri Amaç Bu doküman; Sertifikalı İç Denetçi (CIA), Kontrol Özdeğerlendirme Uzmanlığı Sertifikası (CCSA), Sertifikalı Kamu Denetçisi (CGAP), Sertifikalı Finansal Hizmetler Denetçisi (CFSA) ve Risk Yönetimi Güvencesi Sertifikası (CRMA) unvanlarına ilişkin zorunlu Sürekli Mesleki Gelişim (CPE) gerekliliklerini kapsamaktadır. Ayrıca, unvanlarını korumak isteyen sertifika sahibi kişiler tarafından yapılacak raporlama yöntemini belirlemektedir. IIA sertifikasyon programları hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için TİDE Web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Sertifikalı meslek sahipleri aşağıdaki hususlardan sorumludur: Bilgi ve yeteneklerini muhafaza etmek, Bilgi ve becerilerini iç denetim standartları, prosedürler ve teknikler ya da uzmanlık alanları (kamu denetimi, finansal hizmetler, kontrol özdeğerlendirme veya risk yönetimi güvencesi) ile ilgili gelişme ve değişimler doğrultusunda geliştirmek. Uluslararası IIA Standartlarına ilişkin olarak CPE Gerekliliği 1) Uluslararası IIA Standartlarının anlaşılmasını ve bu standartlara uygunluğu teşvik etmek amacıyla, Mesleki Sertifikasyon Kurulu, sertifikasyon sahiplerinin Sürekli Mesleki Gelişimleri (CPE) kapsamında Uluslararası IIA Standartları konusundaki gelişmeleri sürekli takip etmelerini zorunlu kılmıştır. 2) Sertifika sahipleri, ilgili CPE raporlama dönemlerinin belirli bir aşamasında Uluslararası IIA Standartlarını gözden geçirmeli ya da bu konuda eğitim almalıdır. 3) CPE raporlama formunuzu tamamlıyor olmanıza rağmen bu zorunluluğu yerine getirmemiş olmanız halinde, formunuzu ibraz etmeden önce Uluslararası Standartları gözden geçiriniz. 4) Ayrıca, Uygulama Önerilerini ve IIA Mesleki Uygulamalar Çerçevesinin diğer kısımlarını gözden geçirmenizi öneririz. CPE Raporlama Gereklilikleri Sertifika sahipleri, gerekli olan sürekli eğitim saatlerini tamamlamayı kabul etmekle yükümlüdür. Belirtilen CPE saatlerinin IIA Mesleki Sertifikasyon Kurulu tarafından tesis edilen talimatlara uymasını sağlamak sertifika sahibinin sorumluluğudur. CPE raporlama formları, sertifika sahipleri tarafından yılda bir kez ibraz edilmekte olup geçerli tüm Sürekli Mesleki Gelişim gerekliliklerinin yerine getirildiği konusunda imzalı bir beyan işlevi görmektedir.

2 Sertifika sahipleri, CPE bildirimlerini TİDE web sitesi aracılığıyla online olarak gönderirler. İlgili yıla ilişkin CPE saatleri, her yıl 31 Aralık a kadar raporlanmalıdır. CPE gereklilikleri uyarınca tüm sertifika sahipleri, müstenit belge olmaksızın, TİDE ye CPE bildiriminde bulunmalıdır. Sertifika sahipleri, bildirimlerine ilişkin kanıtlayıcı belgeleri muhafaza etmelidir. Kayıtlar, TİDE nin talebi üzerine TİDE ye sunulmalıdır. Sertifika sahibi tarafından tutulan kayıtlar, aşağıdaki bilgileri içermelidir: 1. Programın adı ve/veya içeriğin açıklaması. 2. Katılım sağlanan tarihler. 3. Kurs ya da programın yeri. 4. Sponsor kuruluş. 5. Kurs sponsoru tarafından önerilen kredi saatleri. 6. Kursun tamamlandığını bildiren bir yazı, belge ya da başka bir yazılı onay. 7. Yayınları, sözlü sunumları ve komite veya diğer katılımı destekleyen dokümanlar. Son teslim tarihine kadar CPE raporlama formunun teslim edilmemesi halinde, sertifikasyon durumu aktif iken inaktif olarak değişecektir. IIA, sertifika sahiplerinin aktif / inaktif durumlarına ilişkin bilgileri saklayacaktır. CPE Raporlama Durumları Sertifika sahipleri, yıllık CPE yi raporlarken kendilerini aşağıdaki durumlardan biri ile tanımlayacaktır. Gerekli CPE saati sayısı, alınan sertifikaya ve raporlanan duruma göre değişmektedir. Durum Açıklama Sertifikasyon Unvanı Kullanıyor mu? İç Denetim Uygulanıyor mu? Yıllık Gerekli CPE Saati (CIA) Aktif İç denetim veya ilgili faaliyetlere Evet Evet aktif olarak katılmaktadır. Aktif Görev İç denetim veya ilgili faaliyetlere Evet Hayır Yapmayan aktif olarak katılmamaktadır. Emekli İşgücünde yer almamaktadır. Evet Hayır 0 0 İnaktif CPE raporlanmadığında bu duruma getirilir. Hayır Hayır - Yıllık Gerekli CPE Saati (CCSA, CFSA, CGAP, CRMA)

3 Aktif Hale Getirme Sertifika sahibinin 12 aydan uzun bir süre inaktif olması halinde, içinde bulunduğu koşul için gerekli olan durum seviyesinde CPE saatlerini bildirmesi gerekmektedir (CPE Raporlama Durumları bölümüne bakınız). Ayrıca, inaktif durumdaki CIA sertifikası sahiplerinin aktif hale getirme ücretini ödemesi gerekmektedir. Aktif hale getirme ücreti TİDE üyeleri için 100 ABD $, üye olmayanlar için 250 ABD $ dır. Doğruluk Beyanı Tüm sertifika sahipleri, CPE bildirimini tamamlarken aşağıdaki hususların doğruluğunu beyan etmekle yükümlüdür: Sertifikayı UMUÇ a (Uluslar arası Mesleki Uygulama Çerçevesi) uygun olarak uygulamaktadırlar. IIA Etik Kurallarına uyacaklardır. IIA nın itibarını zedelemeyeceklerdir. Bir önceki raporlama döneminden bu yana meydana gelen her türlü cezai hükmü bildireceklerdir. CPE Faaliyetlerinin Nitelendirilmesi Sertifika sahiplerinin, CPE gerekliliklerini yerine getirmek amacıyla nitelikli eğitim programları seçerken yüksek mesleki standartları muhafaza etmeleri beklenmektedir. Sürekli bir gelişim programının kabul edilebilmesi için aşağıda belirtilen genel kriterlerin yerine getirilmesi gerekmektedir: 1. Belirli bir programın kabul edilebilir olup olmadığı belirlenirken göz önünde bulundurulan başlıca husus, bu programın sertifika sahibinin mesleki yeterliliğine doğrudan katkı sağlayan bir program olmasıdır.

4 2. Kabul edilebilir programlar, programa göre değişmekte olup aşağıda listelenmiştir: Katılımcıların mesleki yetkinliğine katkıda bulunmak. Katılımcıların ulaşması gereken bilgi seviyesini ya da programın tamamlanmasını takiben sergilenecek yetkinlik seviyesini belirleyen program hedeflerini belirtmek. Program için uygun olması durumunda eğitim ya da deneyim ön koşullarını belirtmek. Konu ya da eğitim tasarımında kalifiye olan bireyler tarafından geliştirilmek. Mevcut program içeriğini sağlamak Profesyonel düzeyde ve CIA genel bilgi tabanına ilişkin. Profesyonel düzeyde ve CCSA Konu Ana Hattına ilişkin Profesyonel düzeyde ve CFSA Konu Ana Hattına ilişkin Profesyonel düzeyde ve CGAP Konu Ana Hattına ilişkin Profesyonel düzeyde ve CGAP Konu Ana Hattına ilişkin Aşağıdaki genel konular, diğer CPE program kriterlerini ve konu ana hatlarını karşıladığı sürece kabul edilebilir durumdadır: Denetim ve CCSA Temel muhasebe Prensipleri Yönetim ve iletişim (sözlü ve yazılı) Bilgisayar bilimi Matematik, istatistik ve nicel uygulamalar Ekonomi İş Hukuku Finans, üretim, pazarlama ve personel gibi belirli iş konuları Kamu, bankacılık, kamu hizmetleri ya da petrol ve gaz gibi uzmanlaşmış endüstri alanları CSA program entegrasyonu CSA sürecinin unsurları İş hedefleri ve kurumsal performans Risk tanımlama ve değerlendirme Kontrol kuramı ve uygulaması Finansal hizmetler denetimi: - Bankacılık - Sigorta - Menkul Kıymetler Standartlar ve kntrol/risk modelleri Kamu denetim uygulaması Kamu denetim metodolojileri & yetenekleri Kamu denetim ortamı Risk yönetimi faaliyetlerinin değerlendirilmesi / güvencesi Risk yönetiminin temel prensipleri Risk yönetim unsurları Kontrol kuramı ve uygulaması İş hedefleri ve kurumsal performans Bu talimatta belirtilenlerin dışındaki faaliyetler, sertifika sahibinin söz konusu faaliyetlerin mesleki eğitimine katkıda bulunduğunu kanıtlaması halinde kabul edilebilir. Bir faaliyetin kabul edilebilir olduğunu ve gereklilikleri yerine getirdiğini kanıtlamak, sertifika sahibinin sorumluluğudur. CPE kredisi, 1 saate karşılık gelen asgari 50 dakika olmak üzere yalnızca tam saatler için verilecektir. Örnek olarak, 100 dakikalık sürekli eğitim 2 saat olarak sayılacaktır; ancak 50 dakikadan fazla 100 dakikadan az süren bir sürekli eğitim yalnızca 1 saat olarak sayılacaktır. Bireysel segmentlerin 50 dakikadan daha kısa olduğu sürekli konferanslar ya da toplantılar için, segmentlerin toplamı, bir tam program olarak kabul edilmelidir. Örneğin, beş adet 30 dakikalık sunum 150 dakikaya tekabül edecek olup 3 CPE saati olarak kabul edilmelidir.

5 Sınav Adaylara sertifikasyonun alındığı yıl için CPE saatleri verilecektir. CIA CCSA, CFSA, CGAP, CRMA Sertifikasyonun alındığı yıl verilen saatler: Sertifikasyonun alınmasını takip eden yıl verilen saatler: Eğitim İzin Verilen Azami Saat - 40 İzin Verilen Azami Saat 20. Gerekli 20 CPE saatinin en az 5 i bu kategoride olmalıdır. Seminerler, konferanslar gibi ulusal, kamu ve yerel denetim ve muhasebe kuruluşları tarafından sağlanan mesleki eğitim ve gelişim programları. Ulusal / federal, kamu ve yerel denetim, muhasebe kuruluşları ve bu kuruluşların şubelerinde düzenlenen toplantıların teknik oturumları. Resmi kurum içi eğitim programları. Diğer sponsorların programları (endüstriyel, mesleki dernekler vb.). Lisans veya dengi bir dereceye ilişkin sınav zorunluluğunu yerine getirmek amacıyla bir adayın alması gereken derslerin haricinde, başarılı olunan üniversite dersleri (kredili ve kredisiz dersler). - Her bir üniversite sömestr saati / kazanılan üniversite kredisi için on beş CPE kredi saati verilir. - Her bir üniversite çeyrek saati / kazanılan üniversite kredisi için on CPE kredi saati verilir. Geçilen diğer sertifikasyon sınavları. - Geçilen yılda maksimum 40 saat verilebilir. - Diğer muhasebe veya denetim sınavında geçilen her bir bölüm için 10 CPE saati verilir (örneğin CPA ya da CA sınavı). Geçilen diğer sertifikasyon sınavları. - Geçilen yılda maksimum 20 saat verilebilir. - Diğer muhasebe veya denetim sınavında geçilen her bir bölüm için 10 CPE saati verilir (örneğin CPA ya da CA sınavı). Sınavların başarıyla tamamlanmasını takiben Sınavların başarıyla tamamlanmasını takiben verilen verilen CPE saati sayısı ile ilgili olarak bilgi almak CPE saati sayısı ile ilgili olarak bilgi almak için için sertifikasyon eğitiminizi aldığınız IIA ile sertifikasyon eğitiminizi aldığınız IIA ile irtibata irtibata geçilmelidir. geçilmelidir. Tamamlanma belgesini içeren ve iç denetim ile ilgili resmi yazışma ve kendi kendine çalışma programları Yayınlar Yayınlara sağlanan katkılar, Ortak Bilgi Kaynağına ilişkin sertifikasyon alanları ya da disiplinleri ve/veya uzmanlık sınavı konu ana hatları ile ilgili olmalıdır. İç denetim ile doğrudan ilgisi bulunmayan basılı makale veya kitaplar, sertifika sahibinin söz konusu faaliyetlerin mesleki denetim yetkinliğine katkı sağladığını kanıtlaması halinde kabul edilebilecektir. İzin Verilen Maksimum Saat - 25 İzin Verilen Maksimum Saat - 10 Genel olarak, tek aralıklı basılmış bir tam dergi sayfası 2 CPE kredi saatine eşit olmakla beraber bir yayında aşağıdaki sınırlamalar bulunmaktadır: Kitaplar 25 Saat Kitaplar 12 saat Makaleler 15 Saat Makaleler 6 saat Araştırma makaleleri 15 -saat Araştırma makaleleri 6 saat

6 Çeviriler Yayınların çevirileri, Ortak Bilgi Kaynağına ilişkin sertifikasyon alanları ya da disiplinleri ve/veya uzmanlık sınavı konu ana hatları ile ilgili olmalıdır. İç denetim ile doğrudan ilgisi bulunmayan basılı makale veya kitapların çevirileri, sertifika sahibinin söz konusu faaliyetlerin mesleki denetim yetkinliğine katkı sağladığını kanıtlaması halinde kabul edilebilecektir. İzin Verilen Maksimum Saat - 25 İzin Verilen Maksimum Saat - 10 Genel olarak, tek aralıklı basılmış bir tam dergi sayfası 2 CPE kredi saatine eşit olmakla beraber bir çeviride aşağıdaki sınırlamalar bulunmaktadır: Kitaplar 25 Saat Kitaplar 12 saat Makaleler 15 Saat Makaleler 6 saat Araştırma makaleleri 15 -saat Araştırma makaleleri 6 saat Sözlü Sunumlar İzin Verilen Maksimum Saat - 25 İzin Verilen Maksimum Saat - 10 İlk sunum için raporlanan saatler, sunum süresi ile birlikte sunum süresinin üç katına karşılık gelen hazırlık süresine ilişkin krediye bağlı olacaktır. Aynı materyalin sonraki sunumları, her yıl maksimum 5 CPE saatine kadar, yalnızca sunum süresi olarak raporlanabilir. Katılım İzin Verilen Maksimum Saat - 15 İzin Verilen Maksimum Saat - 10 İç denetime ilişkin mesleki bir sınai kuruluşa görevli ya da komite üyesi olarak katılım. Gerekli katılımın her bir saati için bir CPE saati verilecektir. Dış Kalite Değerlendirmeleri İzin Verilen Maksimum Saat - 20 İzin Verilen Maksimum Saat - 10 Dış kalite güvence inceleme faaliyetleri kategorisinde her yıl CPE verilebilir. Kalite güvence inceleme faaliyetleri için getirilen aşağıdaki sınırlamalar ile birlikte, sahada geçirilen her saat için bir CPE saati verilecektir: - Bir iç denetim faaliyetinin öz değerlendirmesine (Mesleki Uygulamalar Çerçevesinde tanımlandığı üzere) ilişkin bağımsız (dış) doğrulama: inceleme başına maksimum 5 CPE saati. Bir iç denetim faaliyetinin öz değerlendirmesine (Mesleki Uygulamalar Çerçevesinde tanımlandığı üzere) ilişkin bağımsız (dış) doğrulama: inceleme başına maksimum 5 CPE saati. - Bir haftalık dış kalite güvence incelemesi: Bir haftalık dış kalite güvence incelemesi: inceleme başına maksimum 5 saat. inceleme başına maksimum 10 saat. - İki haftalık dış kalite güvence incelemesi: İki haftalık dış kalite güvence incelemesi: maksimum 10 saat. maksimum 20 saat. Hazırlık süresi ve rapor yazımı gibi faaliyetler için hiçbir CPE saati verilmeyecektir.

7 Denetim TİDE, iş bu talimatta belirtilen gerekliliklere uygunluğu belirlemek amacıyla uygun gördüğü şekilde ve örneklem yöntemiyle, sertifika sahiplerinin ve/veya kurs sponsorlarının CPE kayıtlarının doğruluğunu saptayacaktır. Yanlış bilgi verilmesi durumunda uygulanacak ceza, idari direktif, Disiplin Politikaları ve Prosedürlerine uygun olarak belirlenecektir.

Sürekli Mesleki Eğitim Politikası: Sertifikasyon ve Yeterlik Programları İçin Gereklilikler. (eski adıyla İdari Direktif #4)

Sürekli Mesleki Eğitim Politikası: Sertifikasyon ve Yeterlik Programları İçin Gereklilikler. (eski adıyla İdari Direktif #4) Sürekli Mesleki Eğitim Politikası: Sertifikasyon ve Yeterlik Programları İçin Gereklilikler (eski adıyla İdari Direktif #4) IIA Mesleki Sertifikasyon Kurulu Kasım 2017 İçindekiler 1. Giriş...3 2. Yıllık

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETÇİLER SÜREKLİ EĞİTİMİ

BAĞIMSIZ DENETÇİLER SÜREKLİ EĞİTİMİ BAĞIMSIZ DENETÇİLER SÜREKLİ EĞİTİMİ 1. GİRİŞ Bağımsız Denetçilerin Sürekli Eğitimini düzenleyen tebliğ 04.11.2017 tarih ve 30230 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır. Tebliğ uyarınca getirilen düzenlemelerin

Detaylı

CIA Sınavı: Sık Sorulan Sorular

CIA Sınavı: Sık Sorulan Sorular 1 CIA Sınavı: Sık Sorulan Sorular CIA Sertifikalı İç Denetçi Güncellenmiş, Düzenlenmiş ve Odaklanmış metin. Ekim 2017 2 CIA Sınavı Müfredatı Güncellenmiş, Düzenlenmiş, Odaklanmış Metin Sertifikalı İç Denetçi

Detaylı

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz?

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz? Türkiye nin en popüler iş arama ve işe alma platformları olan yenibiriş.com da 1500, kariyer.net te ise 2000 e yakın İç Kontrol başlıklı ilan bulunmaktadır. İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere

Detaylı

CFSA/CCSA/CGAP/CRMA SINAVLARI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV

CFSA/CCSA/CGAP/CRMA SINAVLARI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV CFSA/CCSA/CGAP/CRMA SINAVLARI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV Başvurulan Sınavlar: CFSA Uluslararası Mali Hizmetler Denetçisi Sertifikası Bankacılık Sigortacılık Menkul Değerler CCSA Uluslararası

Detaylı

KGK SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ TASLAK METNİ VE İÇERİĞİ Prof. Dr. Mehmet ERKAN 1

KGK SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ TASLAK METNİ VE İÇERİĞİ Prof. Dr. Mehmet ERKAN 1 KGK SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ TASLAK METNİ VE İÇERİĞİ Prof. Dr. Mehmet ERKAN 1 Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) denetim raporlarının doğru ve bağımsız olarak hazırlanmasına ve kamu yararını korumak, doğru, güvenilir

Detaylı

KURUL KARARLARI. Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulundan: İÇ DENETİM KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI 1

KURUL KARARLARI. Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulundan: İÇ DENETİM KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI 1 KURUL KARARLARI Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulundan: İÇ DENETİM KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI 1 Kamu idarelerinde yürütülmekte olan iç denetim faaliyetlerinin kalitesinin arttırılması

Detaylı

CIA Bölüm 4, Mesleki Deneyim Tanıma Dokümantasyon ve Doğrulama

CIA Bölüm 4, Mesleki Deneyim Tanıma Dokümantasyon ve Doğrulama Aday Adı Aday ID Numarası: Talimatlar: 4 Bölümlü CIA sınavının 4. Bölümünde belirtilen 5 alanla ilgili olarak nezdinde deneyim kazandığınızı belirttiğiniz her bir işveren için lütfen ayrı bir form doldurunuz.

Detaylı

CFSA/CCSA/CGAP/CRMA SINAVLARI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV

CFSA/CCSA/CGAP/CRMA SINAVLARI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV CFSA/CCSA/CGAP/CRMA SINAVLARI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV Başvurulan Sınavlar: CFSA Uluslararası Mali Hizmetler Denetçisi Sertifikası Bankacılık Sigortacılık Menkul Değerler CCSA Uluslararası

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI KAMU İŞLETMELERİNDE İÇ DENETÇİLERİN EĞİTİMİ VE ATANMASI SÜRECİ

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI KAMU İŞLETMELERİNDE İÇ DENETÇİLERİN EĞİTİMİ VE ATANMASI SÜRECİ T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI KAMU İŞLETMELERİNDE İÇ DENETÇİLERİN EĞİTİMİ VE ATANMASI SÜRECİ KAMU SERMAYELİ KURULUŞ VE İŞLETMELER G.M. 17 Ocak 2015 1 SUNUM PLANI I. MEVZUAT GELİŞİMİ II. III. IV.

Detaylı

IIA tarafından düzenlenen 63.Uluslararası İç Denetim Konferansında Güncel Konular Tartısıldı:

IIA tarafından düzenlenen 63.Uluslararası İç Denetim Konferansında Güncel Konular Tartısıldı: Saygıdeğer Meslekdaşlarımız ve Sayın Üyelerimiz, Türkiye İç Denetim Enstitüsü Derneği nin aylık olarak gerçekleştirdiği faaliyetleri, önümüzdeki dönemler için faaliyet planlarını ayrıca üyesi olduğumuz

Detaylı

TİDE - TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ

TİDE - TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ TİDE - TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ İç Denetim Mesleğinin Ulusal Referans Kaynağı Türkiye İç Denetim Enstitüsü www.tide.org.tr TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ Kuruluş 19.9.1995 1996 - IIA (Uluslararası İç

Detaylı

Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları

Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları Gaziantep SMMM Odası Aday Meslek Mensupları Toplantısı 20 Nisan 2017 Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları 1. Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Yasası,

Detaylı

CCMS Kanalıyla CPE Raporlama

CCMS Kanalıyla CPE Raporlama CCMS Kanalıyla CPE Raporlama Gündem PCB tarafından belirlenen CPE Koşulları Olay Bazlı E-postalar (EBE ler) CCMS Erişimini Sağlamak CPE raporlama formunu sunmak Sık Sorulan Sorular (FAQ lar) CPE Koşulları

Detaylı

KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İÇ DENETÇİ EĞİTİM PROGRAMI (KİDEP)

KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İÇ DENETÇİ EĞİTİM PROGRAMI (KİDEP) Kamu İç Denetçileri Derneği (KİDDER) ve Control Solutions International İşbirliği ile; KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İÇ DENETÇİ EĞİTİM PROGRAMI (KİDEP) KİMLER İÇİN KİDEP, Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT),

Detaylı

EK V AKREDİTASYON PROGRAM DEĞERLENDİRME FORMU (APDF)

EK V AKREDİTASYON PROGRAM DEĞERLENDİRME FORMU (APDF) EK V AKREDİTASYON PROGRAM DEĞERLENDİRME FORMU (APDF) AÇIKLAMA: APDF, ALPDEK üyesi olarak görevlendirilmiş olan kişilerin yapacakları akreditasyon program değerlendirmesinde kullanacakları formdur. Bu formda

Detaylı

Lütfen başvuru yapmadan önce Başvuru Kılavuzunu dikkatle okuyunuz

Lütfen başvuru yapmadan önce Başvuru Kılavuzunu dikkatle okuyunuz 2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ - YÜKSEK LİSANS & DOKTORA PROGRAMLARI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU KILAVUZU Lütfen başvuru yapmadan önce Başvuru Kılavuzunu dikkatle okuyunuz 1. Başvuru

Detaylı

5. ÇEYREK DÖNEM. FİNS 511 Finansal Yönetim 4+0+0 3 7,5 İŞ 541 Çağdaş Yönetim 4+0+0 3 7,5 İŞ 551 Pazarlama Yönetimi 4+0+0 3 7,5 TOPLAM 9 22,5

5. ÇEYREK DÖNEM. FİNS 511 Finansal Yönetim 4+0+0 3 7,5 İŞ 541 Çağdaş Yönetim 4+0+0 3 7,5 İŞ 551 Pazarlama Yönetimi 4+0+0 3 7,5 TOPLAM 9 22,5 YÜKSEK LİSANS PROGRAMI TÜRKÇE/TEZLİ HAZIRLIK PROGRAMI* EKON 500 Ekonomi 4+0+0 0 7,5 İSTA 500 İstatistik 4+0+0 0 7,5 İŞ 510 Muhasebe 4+0+0 0 7,5 1. ÇEYREK DÖNEM FİNS 511 Finansal Yönetim 4+0+0 3 7,5 İŞ

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETÇİ ( = SMMM YMM 2.974) SÜREKLİ ZORUNLU EĞİTİM (3 YIL 120 KREDİ)

BAĞIMSIZ DENETÇİ ( = SMMM YMM 2.974) SÜREKLİ ZORUNLU EĞİTİM (3 YIL 120 KREDİ) BAĞIMSIZ DENETÇİ (16.416 = SMMM 13.442 + YMM 2.974) DENETİM ÜSTLENEN BAĞIMSIZ DENETİM KURULUŞU BAĞIMSIZ DENETÇİ (235) Sözleşme imzalayan (198) (176) 1)KAYİK DAHİL YETKİLİ (%45) 2)KAYİK HARİÇ YETKİLİ (%55)

Detaylı

International Project Management Association (IPMA) Proje Yönetim Sertifika Sistemi

International Project Management Association (IPMA) Proje Yönetim Sertifika Sistemi International Project Management Association (IPMA) Proje Yönetim Sertifika Sistemi İÇİNDEKİLER 1. IPMA PROJE YÖNETİM SERTİFİKALARI... 1 2. IPMA SERTİFİKA SİSTEMİNE GENEL BAKIŞ. 2 3. SERTİFİKA ÖNKOŞULLARI..

Detaylı

BAŞARAN NAS BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

BAŞARAN NAS BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. tarafından 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle hazırlanan işbu Kalite Güvence Raporu, T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Ders İçeriği Hazırlama Kılavuzu

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Ders İçeriği Hazırlama Kılavuzu BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Ders İçeriği Hazırlama Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. Eğitmenlerin Görev ve Sorumlulukları.. 3 1.1. Canlı Ders için Eğitmenlerin Görev ve Sorumlulukları..

Detaylı

TEBLİĞ BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TEBLİĞ BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 4 Kasım 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30230 TEBLİĞ Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan: BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

2016 YILI İLK FPD TOPLANTISI. Faaliyetlerimiz, Planlarımız..

2016 YILI İLK FPD TOPLANTISI. Faaliyetlerimiz, Planlarımız.. 2016 YILI İLK FPD TOPLANTISI Faaliyetlerimiz, Planlarımız.. 2 Finansal Planlama Derneği (FPD) FPD, 2014 yılında FPSB nin üyesi olarak kabul edilmiştir. FPSB nin eğitim ve lisanslama standartlarını Türkiye

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ

BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; bağımsız denetçilerin etik kurallara uygun ve yüksek kalitede bağımsız

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ETKİNLİK STANDARTLARI YÖNERGESİ

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ETKİNLİK STANDARTLARI YÖNERGESİ TÜRK TORAKS DERNEĞİ ETKİNLİK STANDARTLARI YÖNERGESİ Amaç: Türk Toraks Derneği Şubeleri, İl Temsilcilikleri, Çalışma Grupları ve diğer birimlerin her türlü tıp eğitimi ya da mesleki gelişim etkinlikleri

Detaylı

S e m i n e r. Aday Meslek Mensupları İçin. Eskişehir SMMM Odası Aday Meslek Mensupları Toplantısı 4 Ocak 2017

S e m i n e r. Aday Meslek Mensupları İçin. Eskişehir SMMM Odası Aday Meslek Mensupları Toplantısı 4 Ocak 2017 S e m i n e r Aday Meslek Mensupları İçin Staj ve Sınavlara İlişkin Uygulama Yönergesi Prof. Dr. Ercan BAYAZITLI Merkez Müdürü SMMM Ali Rıza EREN Merkez Müd. Yrd. Eskişehir SMMM Odası Aday Meslek Mensupları

Detaylı

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri www..pwc.com.tr SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Bilgi Sistemleri Yönetimi Tebliği ve Bilgi Sistemleri Bağımsız Denetim Tebliği 05.01.2018 tarih 30292 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

1. Validasyon ve Verifikasyon Kavramları

1. Validasyon ve Verifikasyon Kavramları 1. Validasyon ve Verifikasyon Kavramları Kyoto Protokolü kapsamında ortaya çıkan sera gazı beyanlarının validasyonu (onaylama) proje alanına bağlı olarak hazırlanmış sera gazı azaltımı projelerinin belirlenmiş

Detaylı

İç Denetim: Kurumsal Yönetimin Güvencesi

İç Denetim: Kurumsal Yönetimin Güvencesi İç Denetim: Kurumsal Yönetimin Güvencesi Özlem Aykaç, CIA, CCSA Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Başkanı Coca-Cola İçecek A.Ş. İç Denetim Direktörü Sunum Planı Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Yönetim

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 1. Başvuru Dönemi: 6 Temmuz 2015-7 Ağustos 2015. 2. Adaylar başvurularını aşağıdaki linkte verilen Online

Detaylı

Bulut TUNCA Maliye Uzmanı İÇ DENETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ

Bulut TUNCA Maliye Uzmanı İÇ DENETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ Bulut TUNCA Maliye Uzmanı İÇ DENETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ 6 Mayıs 2016 Kalite Güvence ve Geliştirme Programı Önceki Kalite Güvence ve Geliştirme Programı Kapsamında Gerçekleştirilen Faaliyetler

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR BÖLÜM A. ASGARİ STANDARTLAR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR I Müfredat Asgari Mevcut Durum 1. Genel bakış ve yaklaşım konularında zorunlu

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

İÇ-YÖN-001 İÇİNDEKİLER : 1. GENEL HÜKÜMLER 2. ORGANİZASYON 3. ÇALIŞMA YÖNTEM VE ESASLARI 4. DİĞER KONULAR

İÇ-YÖN-001 İÇİNDEKİLER : 1. GENEL HÜKÜMLER 2. ORGANİZASYON 3. ÇALIŞMA YÖNTEM VE ESASLARI 4. DİĞER KONULAR TÜZÜĞÜN ADI : DENETİM KOMİTESİ TOPLANTI VE ÇALIŞMA ESASLARI TÜZÜĞÜ DOKÜMAN NO : İÇ-YÖN-001 İÇİNDEKİLER : 1. GENEL HÜKÜMLER 2. ORGANİZASYON 3. ÇALIŞMA YÖNTEM VE ESASLARI 4. DİĞER KONULAR TARİH REVİZYON

Detaylı

BİTİRME PROJELERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

BİTİRME PROJELERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ GAZI ÜNI VERSI TESI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BI LGI SAYAR MÜHENDI SLI G I BÖLÜMÜ BİTİRME PROJELERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS

Detaylı

TÜRKİYE DE FİNANSAL PLANLAMA

TÜRKİYE DE FİNANSAL PLANLAMA TÜRKİYE DE FİNANSAL PLANLAMA 2 Sunum Planı 1. Finansal Planlamanın Temel Kavramları 2. Financial Planning Standards Board 3. Certified Financial Planner Lisansı 4. Finansal Planlama Derneği 5. Türkiye

Detaylı

International Project Management Association (IPMA) Proje Yönetim Sertifika Sistemi

International Project Management Association (IPMA) Proje Yönetim Sertifika Sistemi International Project Management Association (IPMA) Proje Yönetim Sertifika Sistemi İÇİNDEKİLER 1. IPMA PROJE YÖNETİM SERTİFİKALARI... 1. IPMA SERTİFİKA SİSTEMİNE GENEL BAKIŞ. 3. SERTİFİKA ÖNKOŞULLARI..

Detaylı

ULUSLARARASI İÇ DENETÇİLİK (CIA) SINAVI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV

ULUSLARARASI İÇ DENETÇİLİK (CIA) SINAVI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV ULUSLARARASI İÇ DENETÇİLİK (CIA) SINAVI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV Tarih:... İSİM BİLGİLERİ: (Sertifikada yer almasını istediğiniz şekli ile tüm sayfa başlarına yazınız).../... (Soyadı) CİNSİYETİ:!

Detaylı

SEKİZİNCİ YÖNERGE ÇERÇEVESİNDE AVRUPA BİRLİĞİNDE BAĞIMSIZ DENETİM

SEKİZİNCİ YÖNERGE ÇERÇEVESİNDE AVRUPA BİRLİĞİNDE BAĞIMSIZ DENETİM SEKİZİNCİ YÖNERGE ÇERÇEVESİNDE AVRUPA BİRLİĞİNDE BAĞIMSIZ DENETİM GİRİŞ Ali ÇALIŞKAN Avrupa Birliği, 1932 yılında BENELÜKS ve 1952 yılında Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğunun kurulmasının ardından Avrupa

Detaylı

Document Title Issue Date R18.00 Form 01 24/07/2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI KALİTE MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

Document Title Issue Date R18.00 Form 01 24/07/2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI KALİTE MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI R18.00 Revizyon No : 00 Yürürlük Tarihi : 24.07. 2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI KALİTE MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI INTERNATIONAL QUALITY ENGINEERING CERTIFICATION PROGRAM 1 EĞİTİM / ÜNİVERSİTE (SEM)

Detaylı

Anketin bilgilendirme cümlesi olarak aşağıdaki ifadeye yer verilmiştir.

Anketin bilgilendirme cümlesi olarak aşağıdaki ifadeye yer verilmiştir. Kadın Girişimcilerin Yeterliliklerinin Artırılması ve İş Dünyasına Entegrasyonu AB Projesi (W2LAB) 2013-1-TR1-LEO05-47596 İhtiyaç Analizi Anketi Raporu Anketin bilgilendirme cümlesi olarak aşağıdaki ifadeye

Detaylı

SORULAR CEVAPLAR 1 Yeni Tebliğ ile getirilen yeni not baremi kapsamında oluşturulacak lisanslarımızı ne zaman öğrenebiliriz?

SORULAR CEVAPLAR 1 Yeni Tebliğ ile getirilen yeni not baremi kapsamında oluşturulacak lisanslarımızı ne zaman öğrenebiliriz? SORULAR CEVAPLAR 1 Yeni Tebliğ ile getirilen yeni not baremi kapsamında oluşturulacak lisanslarımızı ne zaman öğrenebiliriz? Yeni lisans türlerine göre lisansların değişimi ne zaman başlayacaktır? 14 Ağustos

Detaylı

Tecrübe Sürelerine İlişkin Lisans Görev Tablosu

Tecrübe Sürelerine İlişkin Lisans Görev Tablosu Tecrübe Sürelerine İlişkin Lisans Görev Tablosu Kurulunun tebliğlerinde sermaye piyasasında çeşitli unvan ve görevlerde çalışacak personel için çalışma koşulu olarak aranan tecrübe sürelerine ilişkin tablo

Detaylı

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri www..pwc.com.tr SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Bilgi Sistemleri Yönetimi Tebliği ve Bilgi Sistemleri Bağımsız Denetim Tebliği 05.01.2018 tarih 30292 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BAĞIMSIZ DENETÇİLER İÇİN SÜREKLİ EĞİTİM TEBLİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; bağımsız denetçilerin etik kurallara uygun ve yüksek kalitede bağımsız

Detaylı

Çözüm İş Ortakları Kendi ticaret çözümlerinin entegre bir parçası olarak PayPal ödeme yöntemini sunan şirketlerdir.

Çözüm İş Ortakları Kendi ticaret çözümlerinin entegre bir parçası olarak PayPal ödeme yöntemini sunan şirketlerdir. CEMEA PayPal İş Ortağı Programı, sizler gibi ticaret ortaklarının, mağazaların artan iş ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olur. Program üyeliğinin faydaları ve şartları hakkında ayrıntılı bilgi almak

Detaylı

R Yer Alacak Denetçi ve Teknik. Kriterleri. Revizyon No : 04 Yürürlük Tarihi :

R Yer Alacak Denetçi ve Teknik. Kriterleri. Revizyon No : 04 Yürürlük Tarihi : R10.03 Revizyon No : 04 Yürürlük Tarihi : 20.07.2018 Akreditasyon Faaliyetlerinde Yer Alacak Denetçi ve Teknik Uzmanların Kriterleri Nitelendirilmesi AKREDİTASYON FAALİYETLERİNDE YER ALACAK DENETÇİ VE

Detaylı

İSMMMO İÇ DENETİM KOMİTESİ

İSMMMO İÇ DENETİM KOMİTESİ İSMMMO İÇ DENETİM KOMİTESİ SUNUM PLANI 1 TARİHÇE 2 YAPILANLAR 3 YAPILACAKLAR VE HEDEFLER İÇ DENETİM 4 KURULUŞ 2010 İç denetimin ayak sesleri son yıllarda daha çok duyulmaya başladı. Çünkü; işletmelerin

Detaylı

Document Title Issue Date R20.00 Form 01 24/07/2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI FİNANSAL KONTROLÖR SERTİFİKA PROGRAMI

Document Title Issue Date R20.00 Form 01 24/07/2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI FİNANSAL KONTROLÖR SERTİFİKA PROGRAMI R20.00 Revizyon No : 00 Yürürlük Tarihi : 24.07. 2014 ISO 9001:2008 ULUSLARARASI FİNANSAL KONTROLÖR SERTİFİKA PROGRAMI INTERNATIONAL FINANCIAL CONTROLLER CERTIFICATION PROGRAM 1 EĞİTİM / ÜNİVERSİTE (SEM)

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİGORTACILIK VE RİSK YÖNETİMİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİGORTACILIK VE RİSK YÖNETİMİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ (EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİGORTACILIK VE RİSK YÖNETİMİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ Genel Bilgi BAŞKENT Üniversitesi Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü (Türkçe) Başkent Üniversitesi Sigortacılık

Detaylı

KATILIMCILARIN HAK VE SORUMLULUKLARINA İLİŞKİN PROSEDÜR

KATILIMCILARIN HAK VE SORUMLULUKLARINA İLİŞKİN PROSEDÜR SORUMLULUKLARINA_İLİŞKİN_ Sayfa 1/9 THE DUKE OF EDINBURGH S INTERNATIONAL AWARD-TÜRKİYE KATILIMCILARIN HAK VE Yayınlama Tarihi 12.11.2006 Revizyon Tarihi 01.06.2013 Revizyon No 1 Yürürlük Tarihi 01.06.2013

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TEST VE BELGELENDİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIZMA TESTİ YAPAN EĞİTİM VE DANIŞMANLIK VEREN PERSONEL İÇİN BAŞVURU FORMU

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TEST VE BELGELENDİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIZMA TESTİ YAPAN EĞİTİM VE DANIŞMANLIK VEREN PERSONEL İÇİN BAŞVURU FORMU BÖLÜM 1: KİŞİSEL / KURUMSAL BİLGİLER KİŞİ ADI SOYADI MESLEĞİ ÇALIŞTIĞI KURUM İŞ ADRESİ EV ADRESİ E-POSTA FAKS TEL EV TEL İŞ BÖLÜM 2: ÖĞRENİM BİLGİLERİ MEZUNIYET YILI ÖĞRENIM KURUMU ŞEHIR, ÜLKE BÖLÜM BRANŞI/KONUSU

Detaylı

İÇ KONTROL ENSTİTÜSÜ. Sertifikasyon Programları CICS/CICP

İÇ KONTROL ENSTİTÜSÜ. Sertifikasyon Programları CICS/CICP İÇ KONTROL ENSTİTÜSÜ TÜRKİYE Sertifikasyon Programları CICS/CICP Galip Erdem Caddesi No:41 Çankaya Ankara +90 0312 442 50 15 info@iciturkey.org www.iciturkey.org ICI Sertifikayon Programları CICS/CICP

Detaylı

EMLAK SEKTÖRÜNÜN İHTİYAÇ DUYDUĞU MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

EMLAK SEKTÖRÜNÜN İHTİYAÇ DUYDUĞU MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR EMLAK SEKTÖRÜNÜN İHTİYAÇ DUYDUĞU MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR Sayın Üyemiz, 5 Haziran 2018 tarihli ve 30442 sayılı resmi gazetede yayımlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

3- KONTROL FAALİYETLERİ

3- KONTROL FAALİYETLERİ 3- KONTROL FAALİYETLERİ Standart Kod No Kamu İç Kontrol Standardı ve Genel Şartı Mevcut Durum Eylem Kod No Öngörülen Eylem veya Eylemler Sorumlu Birim veya Çalışma grubu üyeleri İşbirliği Yapılacak Birim

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) SORU VE CEVAPLAR Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan kişiler, Türkiye Ulusal

Detaylı

İÇ DENETİM NEDİR? Ali Kamil UZUN, CPA, CFE

İÇ DENETİM NEDİR? Ali Kamil UZUN, CPA, CFE İÇ DENETİM NEDİR? Ali Kamil UZUN, CPA, CFE İçinde bulunduğumuz mayıs ayı Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) tarafından tüm dünyada Uluslararası İç Denetim Farkındalık Ayı olarak ilan edilmiştir.

Detaylı

OMV Petrol Ofisi A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Tüzüğü

OMV Petrol Ofisi A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Tüzüğü OMV Petrol Ofisi A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Tüzüğü Amaç Denetimden Sorumlu Komitenin amacı, Yönetim Kurulunun (1) şirketin mali tablolarının doğruluğu, (2) şirketin yasal şartlara ve mevzuat şartlarına

Detaylı

İÇİNDEKİLER 5 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA 6 SERTİFİKA PROGRAMININ AMACI 8 SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM HARİTASI

İÇİNDEKİLER 5 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA 6 SERTİFİKA PROGRAMININ AMACI 8 SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM HARİTASI 5 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA 6 SERTİFİKA PROGRAMININ AMACI 8 SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM HARİTASI İÇİNDEKİLER 10 MICROSOFT OUTLOOK 2010 TEMEL e-öğrenme EĞİTİMİ 11 MICROSOFT WORD 2010

Detaylı

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI 2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI Başvuru rehberinin 5. Maddesi doğrultusunda 28 Nisan 2014 e kadar gelen AÇIKLAMA TALEPLERİ No. Soru Cevap 27 Bir öğrenci şu anda yurt

Detaylı

Amaç, Dayanak ve Kapsam

Amaç, Dayanak ve Kapsam KAMU İÇ DENETÇİ SERTİFİKASININ DERECELENDİRİLMESİNE İLİŞKİN ESAS VE USULLER Amaç Amaç, Dayanak ve Kapsam Madde 1- Bu düzenlemenin amacı; 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu (Kanun) uyarınca

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİM UYGULAMALARINA GENEL BAKIŞ İSTANBUL VERGİ MERKEZİ & İSMMMO

BAĞIMSIZ DENETİM UYGULAMALARINA GENEL BAKIŞ İSTANBUL VERGİ MERKEZİ & İSMMMO BAĞIMSIZ DENETİM UYGULAMALARINA GENEL BAKIŞ 01.06.2018 İSTANBUL VERGİ MERKEZİ & İSMMMO Prof. Dr. Volkan DEMİR Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı & İstanbul Vergi Merkezi

Detaylı

T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DÖKÜMANTASYON ve SEKRETERLİK PROGRAMI 1. SINIF 2.DÖNEM DERS İZLENCESİ

T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DÖKÜMANTASYON ve SEKRETERLİK PROGRAMI 1. SINIF 2.DÖNEM DERS İZLENCESİ T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DÖKÜMANTASYON ve SEKRETERLİK PROGRAMI 1. SINIF 2.DÖNEM DERS İZLENCESİ Kodu: TDS102 Adı: Sağlıkta Yazışma Teknikleri Teorik +

Detaylı

BAŞVURU FORMU REVİZYON TABLOSU DOKÜMAN YAYIN TARİHİ: 28/12/2015 REVİZYON TARİHİ: - REVİZYON NO: - Değişiklik Talep Eden Bölüm

BAŞVURU FORMU REVİZYON TABLOSU DOKÜMAN YAYIN TARİHİ: 28/12/2015 REVİZYON TARİHİ: - REVİZYON NO: - Değişiklik Talep Eden Bölüm BAŞVURU FORMU DOKÜMAN YAYIN TARİHİ: 28/12/2015 DOKÜMAN NO: FR-21 REVİZYON TARİHİ: - REVİZYON NO: - DOKÜMANI HAZIRLAYAN: Hasan AKYILDIZ DOKÜMANI ONAYLAYAN: Arif Altan YAVUZ REVİZYON TABLOSU Rev. No Tarih

Detaylı

ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!!

ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!! ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!! Giden Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Başvuru Süreci Başvuru Şartları ve Süreci Ders Verme Başvuru Formu Eğitim Alma Başvuru

Detaylı

AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ

AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ 2018 Özet Bu doküman Akredite Kobi Danışmanları Derneğinin eğitim ve eğitmenleri akredite etmek için kullanacağı

Detaylı

Document Title Issue Date C17.00:2015 Form 01 01/09/2015

Document Title Issue Date C17.00:2015 Form 01 01/09/2015 C17.00:2015 Revizyon No : 00 Organized by Yürürlük Tarihi : 01.09. 2015 CARDCERT ISO 9001 QMS AUDITOR / LEAD AUDITOR TRAINING COURSE KYS DENETÇĠ / BAġ DENETÇĠ EĞĠTĠM / SINAV 1 ISO 9001 QMS AUDITOR / LEAD

Detaylı

ç Denetim Faaliyetini Tamamlamak veya Desteklemek Amac yla Hizmetlerin D flar dan Temini

ç Denetim Faaliyetini Tamamlamak veya Desteklemek Amac yla Hizmetlerin D flar dan Temini ç Denetim Faaliyetini Tamamlamak veya Desteklemek Amac yla Hizmetlerin D flar dan Temini 1. İç denetim elemanlarının her birinin ilgili bütün bilim dallarında uzman olması gerekmez. İç denetim faaliyetinin,

Detaylı

2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı

2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı Ek D - Değerlendirme Kriterleri Aşamaları 1-3 A TİPİ BURSLAR Lisans (L) AŞAMA 1 Başvuru formu ve destekleyici belgeler 2014/15 Akademik Yılı için Kıbrıslı Türk Toplumu Burs Programı Resmi ve İdari gereklilikler

Detaylı

TÜ RKİ YE İ Ç DENETİ M ENSTİ TÜ SÜ Ö DÜ L YÖ NETMELİ Ğ İ

TÜ RKİ YE İ Ç DENETİ M ENSTİ TÜ SÜ Ö DÜ L YÖ NETMELİ Ğ İ TÜ RKİ YE İ Ç DENETİ M ENSTİ TÜ SÜ Ö DÜ L YÖ NETMELİ Ğ İ 1 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 3 Genel Esaslar... 3 Amaç... 3 Tanımlar... 3 Hukuki Dayanak... 3 İKİNCİ BÖLÜM... 4 Ali Kamil Uzun Yaşam Boyu Üstün

Detaylı

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. / OZBAL [] :16:13 Özel Durum Açıklaması (Genel)

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. / OZBAL [] :16:13 Özel Durum Açıklaması (Genel) ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. / OZBAL [] 14.08.2012 16:16:13 Özel Durum Açıklaması (Genel) Ortaklığın Adresi : Göztepe Mah. Kartopu Cad. B226 B No:34 Kavacık-Beykoz Istanbul Telefon ve

Detaylı

DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. ( Şirket veya Doğan Burda ) Kurumsal Yönetim Komitesi

Detaylı

ULUSAL MESLEK STANDARTLARI VE ALT YAPI SİSTEMLERİNE KAZANDIRDIKLARI

ULUSAL MESLEK STANDARTLARI VE ALT YAPI SİSTEMLERİNE KAZANDIRDIKLARI ULUSAL MESLEK STANDARTLARI VE ALT YAPI SİSTEMLERİNE KAZANDIRDIKLARI Halil AKDAŞ Eğitim ve İş Geliştirme Müdürlüğü Belgelendirme Şefi hakdas@ugetam.com.tr 2. Plastik Boru ve Altyapı Sistemlerinde Kalite

Detaylı

EĞİTİM PROSEDÜRÜ. Aday Memur: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu na tabi olarak ilk defa Devlet Memurluğuna atananları kapsar.

EĞİTİM PROSEDÜRÜ. Aday Memur: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu na tabi olarak ilk defa Devlet Memurluğuna atananları kapsar. 1. AMAÇ Bu prosedür, Ahi Evran Üniversitesi nde görevli akademik ve idari personelin kuruma uyumunu sağlamak, mevcut ve/veya değişen iş akışını mümkün olan en kısa sürede öğrenmesini sağlamak, kurum kültürü

Detaylı

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İslami Finans ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

İNGİLİZCE EĞİTİM UYGULAMA PROSEDÜRÜ P17-IK-009

İNGİLİZCE EĞİTİM UYGULAMA PROSEDÜRÜ P17-IK-009 Sayfa : 1 / 4 1. AMAÇ İngilizce Eğitim Programı, Koç Üniversitesi nin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak çalışanlarının gelişimine katkıda bulunulması ve İngilizce yabancı dil bilgi ve becerisinin

Detaylı

HİZMETLER BÜLTENİ 1/10

HİZMETLER BÜLTENİ 1/10 HİZMETLER BÜLTENİ 1/10 Başarılarınızı Destekliyoruz! Danışmanlık hizmetinden fazlasını sunuyoruz. Sürdürülebilir sonuçlar için çözüm odaklı bir yaklaşım benimsiyoruz. Sizinle çalışmaya başladığımız andan

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARININ AKREDİTASYONU KURUM ZİYARETİ KONTROL LİSTESİ (TTMYK-AKREDİTASYON KOMİSYONU)

EĞİTİM KURUMLARININ AKREDİTASYONU KURUM ZİYARETİ KONTROL LİSTESİ (TTMYK-AKREDİTASYON KOMİSYONU) KURUM ZİYARET EKİBİ Üniversitenin adı : Anabilim Dalı Başkanı : Eğitim Araştırma Hastanesi : Eğitim Sorumlusu : Ziyarete Eşlik Eden Sorumlu/Sorumlular : Ad Soyadı : Ünvanı: Ad Soyadı : Ünvanı: Ad Soyadı

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI İç Denetim Birimi Başkanlığı KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI İç Denetim Birimi Başkanlığı KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI İç Denetim Birimi Başkanlığı KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMI Ocak 2013 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Programın amacı, Bakanlığımızda

Detaylı

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ MESLEKİ DERGİ VE YAYINCILIK YÜRÜTME KURULU YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ MESLEKİ DERGİ VE YAYINCILIK YÜRÜTME KURULU YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ MESLEKİ DERGİ VE YAYINCILIK YÜRÜTME KURULU YÖNETMELİĞİ Mart 2017 1 İÇİNDEKİLER Amaç ve Kapsam... 3 Tanımlar ve Kavramlar... 3 Hukuki Dayanak... 3 TİDE Medya Yürütme Kurulu...

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BANKACILIK VE FİNANS ANA BİLİM DALI FİNANSAL RAPORLAMA VE DENETİM TEZLİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BANKACILIK VE FİNANS ANA BİLİM DALI FİNANSAL RAPORLAMA VE DENETİM TEZLİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BANKACILIK VE FİNANS ANA BİLİM DALI TEZLİ Yüksek Lisans Programı 2017-2018 Güz Dönemi ALIM İLANI YAYINLANMIŞTIR. Müracaat tarihleri: 17-18-19 Temmuz 2017

Detaylı

AKADEMİK YILI ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ İŞLETME ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI EXECUTIVE MBA PROGRAMI

AKADEMİK YILI ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ İŞLETME ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI EXECUTIVE MBA PROGRAMI 2018 2019 AKADEMİK YILI EXECUTIVE MBA PROGRAMI Modüler bir yapıya ve zengin bir içeriğe sahip olup, 8 haftalık (toplamda 15 ay süren) altı modülden oluşan programımız, farklı sektörlerden genellikle 8

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/138. Bazı Mükellef Gruplarına Elektronik Defter Tutma ve Elektronik Fatura Uygulamasına Dâhil Olma Zorunluluğu Getirilmiştir.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/138. Bazı Mükellef Gruplarına Elektronik Defter Tutma ve Elektronik Fatura Uygulamasına Dâhil Olma Zorunluluğu Getirilmiştir. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Sun Plaza No:24 34398 Maslak İstanbul, Türkiye Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

Bakım Onarım Alanında Süpervizör Becerilerinin Sertifikalandırılması Sertifikasyon Prosedürüne İlişkin Kurallar Son Revizyon: 12.09.

Bakım Onarım Alanında Süpervizör Becerilerinin Sertifikalandırılması Sertifikasyon Prosedürüne İlişkin Kurallar Son Revizyon: 12.09. Bakım Onarım Alanında Süpervizör Becerilerinin Sertifikalandırılması Sertifikasyon Prosedürüne İlişkin Kurallar Son Revizyon: 12.09.2013 http://www.main-cert.eu/ 1 İçindekiler 1. MAIN-CERT Sertifikasyonu...

Detaylı

BAŞ DENETÇİ PROGRAMLARI

BAŞ DENETÇİ PROGRAMLARI BAŞ DENETÇİ PROGRAMLARI İçindekiler ISO 9001:2008 Baş Denetçi Eğitimi... ISO 14001:2004 Baş Denetçi Eğitimi... OHSAS 18001:2007 Baş Denetçi Eğitimi... ISO 22000:2005 Baş Denetçi Eğitimi... ISO 9001:2008

Detaylı

GRI Uygulama Seviyeleri 2000-2006 GRI. Versiyon 3.0

GRI Uygulama Seviyeleri 2000-2006 GRI. Versiyon 3.0 AL Kısa genel açıklama Bir raporun GRI İlkelerine dayandırıldığını göstermek için, rapor hazırlayıcıları Uygulama Seviyeleri sistemini kullanarak GRI Raporlama Çerçevesini hangi seviyede uygulamış olduklarını

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İŞLETME ALMANCASI II MAN 104 2 3 + 0 2 2. Program Öğrenme Çıktıları 5, 12

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İŞLETME ALMANCASI II MAN 104 2 3 + 0 2 2. Program Öğrenme Çıktıları 5, 12 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İŞLETME ALMANCASI II MAN 104 2 3 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TEST VE BELGELENDİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIZMA TESTİ YAPAN EĞİTİM VE DANIŞMANLIK VEREN PERSONEL/KURULUŞLAR İÇİN BAŞVURU FORMU

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TEST VE BELGELENDİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIZMA TESTİ YAPAN EĞİTİM VE DANIŞMANLIK VEREN PERSONEL/KURULUŞLAR İÇİN BAŞVURU FORMU BÖLÜM 1: KİŞİSEL / KURUMSAL BİLGİLER ( ) TÜZEL KİŞİ KURULUŞ ADI KURULUŞ ADRESİ KURULUŞ TELEFON KURULUŞ E-POSTA KURULUŞ FAX ( ) GERÇEK KİŞİ KİŞİ ADI SOYADI MESLEĞİ ÇALIŞTIĞI KURUM İŞ ADRESİ EV ADRESİ E-POSTA

Detaylı

DENETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI Madde 1: Kapsam ve Yasal Dayanak Bu çalışma esasları ( Çalışma Esasları ) Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.

DENETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI Madde 1: Kapsam ve Yasal Dayanak Bu çalışma esasları ( Çalışma Esasları ) Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. DENETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI Madde 1: Kapsam ve Yasal Dayanak Bu çalışma esasları ( Çalışma Esasları ) Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Şirket") Yönetim Kurulu Denetim Komitesi'nin ("Komite") görev

Detaylı

Özel SMMM Sınavı na Girecekler İçin Mesleki Uyum Eğitimi ile Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı Uygulama Rehberi Sirküler 1

Özel SMMM Sınavı na Girecekler İçin Mesleki Uyum Eğitimi ile Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı Uygulama Rehberi Sirküler 1 Özel SMMM Sınavı na Girecekler İçin Mesleki Uyum Eğitimi ile Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı Uygulama Rehberi Sirküler 1 I. Mesleki Uyum Eğitimi ile Özel SMMM Sınavı Katılımcıları 1. Serbest

Detaylı

Türk Psikologlar Derneği Psikoloji Programları Akreditasyon Birimi (PAB) Bilgilendirme Toplantısı. 10 Aralık 2016 TPD Genel Merkez, Ankara

Türk Psikologlar Derneği Psikoloji Programları Akreditasyon Birimi (PAB) Bilgilendirme Toplantısı. 10 Aralık 2016 TPD Genel Merkez, Ankara Türk Psikologlar Derneği Psikoloji Programları Akreditasyon Birimi (PAB) Bilgilendirme Toplantısı 10 Aralık 2016 TPD Genel Merkez, Ankara İÇERİK: Akreditasyon: Tanım, Amaç ve Tarihçe TPD PAB Akreditasyon

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

Türk Cerrahi Derneği GENEL CERRAHİ ALANI İLE İLİŞKİLİ DERNEKLER TANITIM FORMU

Türk Cerrahi Derneği GENEL CERRAHİ ALANI İLE İLİŞKİLİ DERNEKLER TANITIM FORMU Türk Cerrahi Derneği GENEL CERRAHİ ALANI İLE İLİŞKİLİ DERNEKLER TANITIM FORMU ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lütfen aşağıdaki

Detaylı

2015/16 Akademik Yılı Kıbrıs Türk Toplumuna Yönelik AB Burs programı. Ek D. Seçim Süreci Değerlendirme Kriterleri: Aşamalar 1 3

2015/16 Akademik Yılı Kıbrıs Türk Toplumuna Yönelik AB Burs programı. Ek D. Seçim Süreci Değerlendirme Kriterleri: Aşamalar 1 3 Ek D Kıbrıs Türk Toplumuna yönelik AB Bursları Programı Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte ve British Council tarafından uygulanmaktadır 2015/16 Akademik Yılı Kıbrıs Türk Toplumuna Yönelik AB

Detaylı

Eğitmen. Eğitmenler Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN Program 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba

Eğitmen. Eğitmenler Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN Program 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba Mesleki Uzmanlık Sertifika ları Mesleki Uzmanlık Sertifika ları Emekli Hakim Mevci ERGÜN Prof.Dr. Mehmet YÜCE Smmm.Önder TÜREMEN 03 Ocak 2011 - Pazartesi 05 Ocak 2011 - Çarşamba 10 Oca 2011 - Pazartesi

Detaylı

KAMU İÇ DENETÇİLERİNİN MESLEKİ KIDEMLERİNİN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN ESAS VE USULLER. Amaç, Dayanak ve Kapsam

KAMU İÇ DENETÇİLERİNİN MESLEKİ KIDEMLERİNİN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN ESAS VE USULLER. Amaç, Dayanak ve Kapsam KAMU İÇ DENETÇİLERİNİN MESLEKİ KIDEMLERİNİN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN ESAS VE USULLER Amaç Amaç, Dayanak ve Kapsam MADDE 1 Bu esas ve usullerin amacı 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu (Kanun)

Detaylı