BÜLTEN. Thieme Tıp E-Dergileri Hakkında SAGE Knowledge ekitapları için ANKOS Üyelerine Özel Fiyatlar!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BÜLTEN. Thieme Tıp E-Dergileri Hakkında SAGE Knowledge ekitapları için ANKOS Üyelerine Özel Fiyatlar!"

Transkript

1 Thieme Tıp E-Dergileri Hakkında SAGE Knowledge ekitapları için ANKOS Üyelerine Özel Fiyatlar! Thieme Tıp E-Dergileri akademik kurumlar, tıp fakülteleri, hastaneler, araştırma tesisleri ve sağlık hizmeti endüstrisinin araştırma ve bilgi ihtiyaçları için özel olarak hazırlanmıştır. Toplamda çok bilinen 34 e-dergiyi kapsar. Şu anda 6 adet açık erişim dergisi bulunmaktadır. Yıl içerisinde bu sayı 12 ye ulaşacaktır yılından itibaren online olarak yayımlanan tüm sayılara erişim vardır. İçerik HTML ve PDF formatlarında görüntülenebilir. ANKOS üyeleri için özel indirimli fiyatlar mevcuttur. SAGE, ANKOS üyesi kurumlara SAGE Knowledge ekitapları için indirimli fiyatlar sunmaktan memnuniyet duyar! Sosyal bilimler alanında monograflar, referans çalışmaları, el kitapları, seriler, profesyonel gelişim başlıkları ve dahasını kapsayan zengin bir e-kitap ve e- referans içeriği sunar. ANKOS üyelerine 3,900 ün üzerinde ekitaptan oluşan tüm SAGE Knowledge koleksiyonu için özel bir indirim uygulanacaktır. ANKOS üyelerine 3,900 ün üzerinde ekitaptan oluşan tüm SAGE Knowledge koleksiyonu için özel bir indirim uygulanacaktır. İndirimler ayrıca şu özel küçük konu koleksiyonları için de geçerli olacaktır: İşletme & Yönetim; Danışmanlık & Fizyoterapi; Kriminoloji; Eğitim; Coğrafya; Sağlık & Sosyal Hizmet; Medya & İletişim; Siyaset & Uluslararası İlişkiler; Psikoloji; Sosyoloji. Oxford Scholarship Online Artık Yılda On Kez Güncellenecek! Oxford Scholarship Online artık eskisinden çok daha sık içerik yayımlıyor! Her ay yeni içerik eklenirken, Şubat ve Temmuz aylarında ise platform bakımı ve teknik güncellemeler yapılacak. Oxford University Press, Nisan 2014 itibariyle Oxford Scholarship Online başlıklarını daha sıklıkla, yılda on kez yayımlamaya başladığını duyurmaktan memnuniyet duyar! Böylelikle yılda üç kez olan güncelleme sıklığını üç kattan daha fazlaya çıkarmış oluyor. Bu heyecan verici gelişme, Oxford un akademik yayımcılığının kullanıcılar için her zamankinden daha hızlı olacağı anlamına geliyor. Oxford University Press in bu yeni hizmetiyle kullanıcılar en son gelişmelerden hızla haberdar olabilecekler.

2 Cambridge Books Online de Yeni Fiyatlama Modeli! De Gruyter Open Access (Açık Erişim) yayımcılığı yaparak kütüphaneler için en iyi Open Access programını oluşturmalarına olanak tanıyor. Tüm E d önemli akademik disiplinlerde yayım yapan De Gruyter Open, 350'den fazla akademik dergi ve 100'ün üzerinde kitaba ev sahipliği yapmaktadır. Önceki adı Versita olan şirket, De Gruyter Group'un bir koludur ve Association of Learned and Professional Society Publishers (ALPSP) (Uzman ve Profesyonel Dernek Yayınevleri Birliği)'nin bir üyesidir. JSTOR Arts & Sciences XIII Global Beşeri Bilimler İçeriğini Genişletiyor Nisan ayında lansmanı yapılan Arts Sciences XIII (Bilim ve Sanat XIII) koleksiyonu JSTOR a temel beşeri bilimler alanlarında 125 yeni dergi atacaktır. koleksiyondaki çekirdek disiplinler arasında Din, Dil ve Edebiyat, Felsefe ve Sanat ve Sanat Tarihi bulunmaktadır. Cambridge University Press 1 Mayıs 2014 itibariyle Cambridge Books Online kurumsal fiyatlama modelinde köklü bir değişikliğe gitmiştir. Bu değişiklik ile fiyatlandırma yapısı kurumlar için Cambridge e- kitaplarını satın almayı kolaylaştıracak şekilde daha basit hale getirilmiştir. Yeni model ile birlikte yaklaşık tüm 24,000 başlık, her birinin set fiyatı olacak şekilde dört farklı kategoriye ayrılacaktır. Kategoriler Books for Research (Araştırma Kitapları), Coursebooks (Yardımcı Ders Kitapları), Cambridge Library Collection (Cambridge Kütüphane Koleksiyonu), ve Textbooks(Ders Kitapları) şeklindedir. Kitaplara göre yeni fiyatlama modeli Cambridge Library Collection: 50 GBP, $80 USD, 60 Euro Books for Research: 80 GBP, $125 USD, 95 Euro Coursebooks: 125 GBP, $195 USD, 150 Euro Textbooks: 300 GBP, $500 USD, 360 Euro ANKOS üyelerine, başlık sayısına göre ekstra indirimler uygulanmaktadır.

3 IOP ekitapları Güncellemesi IOP ekitaplarının yayımlanan ilk kısmının tam başlık listesini* sunmaktan memnuniyet duyarız IOP ekitap programını tamamlamak adına koleksiyona 7 yeni başlık eklendi. Böylelikle tüm koleksiyon aşağıdaki çoklu konu alanlarını kapsayan bilimsel metinlerden oluşan çeşitli ve ilgi çekici hale getirildi: Jeofizik ve Bitki Bilimi Tıp Fiziği ve Biyomedikal Mühendislik Kimyasal Fizik Yoğun Madde Fiziği Parçacık ve Yüksek Enerji Fiziği Malzeme Bilimi Çevre Fiziği * Tüm kitapların yayınlanması planlanmaktadır ancak belirtilen bir kitabın yayımında aksaklık olması durumunda eşdeğer başka bir e-kitap koleksiyona eklenecektir. Bir Literatür Tarama Aracı: SAGE Navigator SAGE Navigator temel bir sosyal bilimler literatür tarama aracıdır. Her biri uluslararası bir üne sahip akademisyenler tarafından tanıtılan yaklaşık 300 konuyu kapsamaktadır. İnteraktif özellikler, alana yeni bir bakış açısı kazandırırken, literatürdeki çığır açan eserler aracılığıyla kullanıcılara rehberlik eder. SAGE Navigator öğrencilere, araştırmacılara ve öğretim üyelerine literatür araştırmalarını ve tarama sürecini başlatmak adına ihtiyaçları olan kaynakları sunar. Sosyal Bilimler ekitap platformu SAGE Knowledge ın ev sahipliği yaptığı SAGE Navigator, araştırmacılara literatür taramasına başlamasına veya bir kaynaktan, alanlarındaki çığır açan çalışmaları hızla ve kolaylıkla keşfetmesine olanak tanır. Oxford University Press den Özel Kaynak: British Academy Scholarship Online British Academy Scholarship Online, UPSO daki akademik monograf platformuna yeni katılan bir kaynaktır. Beşeri Bilimler ve Sosyal Bilimler konu alanlarını içeren hızlı ve kapsamlı 140 tan fazla başlık ile güvenilir ve kaliteli içerik sunar. British Academy, Beşeri Bilimler ve Sosyal Bilimler için Royal Charter tarafından 1902 yılında, İngiltere genelinde ve uluslararası olarak bu alanlarda mükemmellik ve yüksek başarıyı desteklemek ve ilham vermek amacıyla kurulmuştur.

4 JSTOR daki Güncel Dergilere Erişin! Current Scholarship Program CSP (Güncel Bilim Programı) önde gelen 52 yayınevinin 300 den fazla yüksek kaliteli güncel başlıklarına arşiv içeriğiyle güncel dergiler bağlantılı olarak erişim sağlar. Akademisyenler, CSP aracılığıyla JSTOR da dergilerin ilk sayısından son sayısına kadar tüm içeriğine erişebilirler. JSTOR, Current Scholarship Program için ANKOS üyelerine çok özel bir fırsat sunuyor aboneliği için 1 Eylül 2014 e kadar sipariş veren kurumlara, Eylül-Aralık 2014 içeriği ücretsiz olarak erişime açılacak ve yalnızca Ocak- Aralık 2015 dönemi faturalandırılacaktır. Cambridge University Press ten iki yeni Sosyal Bilimler Kaynağı: Cambridge Companions Online ve Cambridge Histories Online Cambridge Companions Online, Cambridge başlıklarını konu bazlı olarak online formatta ilk kez bir araya getiren platformdur. Dört koleksiyondan oluşmaktadır: The Complete Companions, The Cambridge Companions to Literature and Classics, The Cambridge Companions to Philosophy, Religion and Culture, The Cambridge Companions to Music. Edebiyat, Felsefe, Din, Klasikler, Kültürel Çalışmalar ve Müzik gibi disiplinleri kapsar ve tamamen taranabilir 5000 den fazla makale sunar. Köklü ve temel bir akademik araştırma kütüphanesi tamamlayıcısı olan Cambridge Histories Online ilk kez online formatta mevcuttur. 1960'lardan beri yayımlanan 300 den fazla basılı yayına erişim sunar. 15 farklı konu alanını kapsar. Bu eşsiz içeriğe yıllık güncel paketleri satın alarak erişim mümkündür. De Gruyter tüm yeni başlıklarını epub3 formatında sunmaktan gurur duyar! PDF formatının yanı sıra, epub içindekiler bölümünü tabletlerde, akıllı telefonlarda ve eokuyucularda mobil görüntülemeye olanak sağlayan ve ekitap standartlarında en çok kullanılan formatlarından biridir. Daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

5 IOP Publishing malzeme bilimi yayım programını genişletiyor IOP, dergi yayın programına malzeme bilimi alanında üç yeni başlığı eklemiştir! 2D Materials grafen ve ilgili diğer 2D katmanlı malzemelerin tüm yönlerini kapsamaktadır. Daha fazla bilgi için: 2dmaterials.org. Materials Research Express, tüm sınıf malzemelerin tasarımı, fabrikasyonu, özellikleri ve uygulamaları üzerine kapsamlı ve seri bir inceleme dergisidir. Daha fazla bilgi için: iopscience.org/mrx. Translational Materials Research gelişmiş malzeme bilimi araştırmasındaki yenilikleri ticari teknolojiler, ürünler ve uygulamalara dönüştürmek için gerekli olan adımlar üzerinde duran yeni bir tür uzman yayınıdır. Daha fazla bilgi için: iopscience.org/tmr. MSI Eureka: Dünyanın En Büyük Değerlendirilir Faz Diyagramları Kaynağı MSI Eureka yüksek kaliteli, değerlendirilir faz diyagramları ve ilgili anayasal veriler, kristalografi termodinamik ve dahası için dünyanın önde gelen interaktif veritabanlarındandır. MSI Eureka inorganik materyaller ile ilgili süregelen dünyadaki tüm yayımları takip eder. 1894'e kadar tekli, ikili, üçlü ve daha fazla bileşenli sistemlerde, onların faz diyagramları ve ilgili özellikleri için literatür tanımlamıştır in üzerinde element kombinasyonları, in üzerinde değerlendirilir materyal sistemleri ve Literatüre in üzerinde link sunar. Harvard University Press, yeni (frontlist) ve arşiv (backlist) başlıklarının yayımını yapması için De Gruyter ile işbirliği anlaşması yapmıştır. Tek tek, ekitap paketleri halinde veya Seç & Al (Pick & Choose) modeli ile satın alınabilen, yılda yayımlanan yaklaşık 140 yeni Harvard ekitabı ile De Gruyter, şu anda dünyanın her yerinde Harvard University Press e-kaynaklarının bulunabileceği en iyi yerdir! Ayrıca Harvard ın dönemine ait önceden baskısı tükenmiş 2,800 başlığını da özel olarak sunmaktadır.

6 SAGE Research Methods'ın kurumunuzda araştırmayı ve öğretimi nasıl arttırabildiğini öğrenin! SAGE Research Methods, araştırma yapan ya da nasıl araştırma yapılacağını öğrenen herkes için temel bir kaynaktır. SAGE in dünyaca bilinen Research Methods listesinden 750'den fazla kitap, referans çalışması, makale ve video içeriği ile SAGE Research Methods, tarama sorgusu yazma, literatür değerlendirmesi yapma, araştırma yöntemi seçme, verileri toplama, sonuçları düzenleme hakkında bilgiler sağlar. SAGE Research Methods Cases, SAGE Research Methods platformuna yeni eklenmiş olan bir içeriktir. Gerçek sosyal araştırmalardan yüzlerce örnek olay incelemesi içeren SAGE Research Methods Cases, özellikle araştırma yöntemleri konusunda eğitim ve öğretimi desteklemek amacıyla hazırlanmış bir kaynaktır. CASE onaylı tek otomotiv e-öğrenme aracı Electude Argo kullanan eğitmen ve öğretmenleri eğiten süreç, endüstrideki en yüksek standart olan ve otomotiv eğitim sağlayıcıları için yeterlilik sunan CASE ile onaylandı. Otomotiv Eğitim Yöneticileri Konseyi - Automotive Training Managers Council (ATMC) Başkanı David Milne, "Electude'u Otomotiv Servis Mükemmelliyeti - Automotive Service Excellence (ASE) Ulusal Enstitüsü tarafından kabul gören bu derece mükemmel bir seviyeye eriştiği için tebrik ediyoruz. Otomotiv camiası, Electude'un kaliteli servis teknisyeni eğitim programına sağladığı katkıdan dolayı gurur duymaktadır." şeklinde konuştu. Detaylı bilgi için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: ANKOS üyelerine özel indirimli fiyatlar mevcuttur! Tüm kaynaklarla ilgili detaylı bilgi ve deneme erişim talebi için bizimle irtibata geçebilirsiniz: info@eazysolutions.com.tr Library Journal dan Books at JSTOR a Övgü! Harvard Üniversitesi araştırma kütüphanecisi Cheryl LaGuardia, Library Journal daki değerlendirme yazısında Books at JSTOR için övgü dolu sözler söyledi. Yazıda programın esnek satın alma seçenekleri, tasarruf modelleri ve sınırsız, DRMsiz erişim seçeneğine de dikkat çekiliyor. Yazının tamamını JSTOR un web sayfasından okuyabilirsiniz.

BÜLTEN. ve EaZy Solutions İş Birliği!

BÜLTEN. ve EaZy Solutions İş Birliği! ve EaZy Solutions İş Birliği! EaZy Solutions, Tıp ve Bilim alanında önde gelen yayınevlerinden Bioscientifica nın 2015 itibariyle Türkiye tek yetkili temsilciliğini yapmaya başladığını bildirmekten memnuniyet

Detaylı

ŞİMDİ E-KİTAP ZAMANI!

ŞİMDİ E-KİTAP ZAMANI! ŞİMDİ E-KİTAP ZAMANI! ŞİMDİ E-KİTAP Ebru AKTAŞ ZAMANI! Ebru AKTAŞ 18 Nisan 2014 ANKOS Link, Antalya 18 Nisan 2014 ANKOS Link, Antalya Temsil Ettiğimiz Yayınevleri CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS DE GRUYTER

Detaylı

The Royal Society of Chemistry Publishing Resources. Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans

The Royal Society of Chemistry Publishing Resources. Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans The Royal Society of Chemistry Publishing Resources Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans Kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak tam 170 yıldır dünya çapındaki 50,000 in üzerindeki üyeye hizmet

Detaylı

springerlink.com SpringerLink

springerlink.com SpringerLink Springer den öncü online yayıncılık hizmeti Springer den öncü online yayımcılık hizmeti Tanıtım bilim, teknoloji ve tıp alanındaki araştırmacılar için güçlü bir merkezi erişim noktası. 1996 da bir temel

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU ONLİNE HİZMETLERİMİZ SÜRELİ YAYINLAR KOLEKSİYON DIŞI KAYNAKLAR ABONE VERİTABANLARIMIZ KÜTÜPHANE ANASAYFASI ARAŞTIRMA DANIŞMANI Veritabanları,

Detaylı

Oxford University Press: Kütüphaneniz için Temel Online Kaynaklar. ANKOSLINK 25 Nisan 2013, Antalya. Zeynep Niksarlı Ataman EaZy Solutions

Oxford University Press: Kütüphaneniz için Temel Online Kaynaklar. ANKOSLINK 25 Nisan 2013, Antalya. Zeynep Niksarlı Ataman EaZy Solutions Oxford University Press: 3 Kütüphaneniz için Temel Online Kaynaklar ANKOSLINK 25 Nisan 2013, Antalya Zeynep Niksarlı Ataman EaZy Solutions OUP a 3 Hoşgeldiniz! OUP a giriş OUP un Online Yayımcılık Programı

Detaylı

Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme

Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Dört bölümden oluşan

Detaylı

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu E-Bülten Bilgi Merkezi E-Bülten in bu sayısında Bilgi Merkezi mizin abone olduğu Springer Ebook Collection ve Ebrary Academic Complete elektronik kitap veritabanları tanıtılmaktadır. Aralık 2007 Sayı:

Detaylı

Ebrary Araştırmalarınızı Kolaylaştırır

Ebrary Araştırmalarınızı Kolaylaştırır Ebrary Araştırmalarınızı Kolaylaştırır Kullanıcılar nasıl daha üretici ve bilgili olabilirler? Onlara daha hızlı, kolay ve etkin araştırma yapabilmeleri için ebrary elektronik kitaplarını önerin. Ebrary,

Detaylı

OverDrive Formatları. İçerik Genç erişkin ve çocuklar için heyecan verici yeni içerik

OverDrive Formatları. İçerik Genç erişkin ve çocuklar için heyecan verici yeni içerik OverDrive Nedir? OverDrive, 1.000.000 + fazla E-kitap,sesli kitap ve videoları sağlayan, milyonlarca son kullanıcıya hizmet eden 2.000+ fazla yayınevi (Penguen, Blackstone, Wiley,Taylor&Francis vb. önemli

Detaylı

Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu. ANKOSLink. April, 2015

Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu. ANKOSLink. April, 2015 MORE Dergi Koleksiyonları : Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu Sağlık Bilimleri I Malzeme Bilimi & Mühendisliği I Beşeri & Sosyal Bilimler ANKOSLink.

Detaylı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı ÇOMÜ Kütüphaneleri Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı Büşra BİLİR busrabircan@comu.edu.tr Zühal ÇİFTCİBAŞI zuhalkasap@comu.edu.tr ÇOMÜ Kütüphaneleri 7/24 hizmet Gece ücretsiz ulaşım imkanı Ana

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Semih BAKAR

Kullanım Kılavuzu. Semih BAKAR Kullanım Kılavuzu Semih BAKAR semih@accucoms.com ascelibrary.org İnşaat Mühendisliği araştırmaları ve uygulamaları konu alanlarında dünyadaki en büyük tam metin veri tabanıdır. ASCE Library inşaat mühendisliği

Detaylı

ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ

ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ ÇEVRİM İÇİ VERİ TABANLARININ SEÇİMİ VE KULLANIMINDA KÜTÜPHANECİLERİN ROLÜ Dr. Hatice Kübra Bahşişoğlu ÜNAK Kamil Çömlekçi ÜNAK Kütüphanecilerin Değişen Rolleri Geleneksel Roller Koleksiyon geliştirme ve

Detaylı

GALE REFERANS KOLEKSİYONU

GALE REFERANS KOLEKSİYONU 1 GALE REFERANS KOLEKSİYONU Kütüphaneniz için eksiksiz dijital çözümler Birincil ve ikincil kaynaklardan kütüphanelere sunulan en büyük abonelik paketi Birincil ve ikincil kaynaklardan kütüphanelere sunulan

Detaylı

E-kitaplar üzerine güncel bir değerlendirme: Accucoms anketi, sonuçlar ve çözüm önerileri. Semih BAKAR

E-kitaplar üzerine güncel bir değerlendirme: Accucoms anketi, sonuçlar ve çözüm önerileri. Semih BAKAR E-kitaplar üzerine güncel bir değerlendirme: Accucoms anketi, sonuçlar ve çözüm önerileri Semih BAKAR Amaç ACCUCOMS anketi Yayıncılar Yayıncılar hangi e-içerikleri sunuyor? Bu içerikler toplu halde mi?

Detaylı

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane E-kitaplar Sesli Kitaplar Video OverDrive hakkında E-kitap avantajları Neden OverDrive? Eşsiz katalog Video filmler Çeşitli erişim kanalları Referanslar

Detaylı

Haber Bülteni VERİTABANLARI ODTÜ KÜTÜPHANESİ

Haber Bülteni VERİTABANLARI ODTÜ KÜTÜPHANESİ Haber Bülteni VERİTABANLARI ODTÜ KÜTÜPHANESİ Bu Sayıda Aralık 2004 Ocak Mart 200 Veritabanları 1 Veritabanları 2 Blackwell - Synergy Full Collection Veritabanı 2003 yılında abone olunan Blackwell Synergy

Detaylı

Knovel Mühendislik Bilimleri

Knovel Mühendislik Bilimleri Knovel Mühendislik Bilimleri ANKOS, 25-27 Nisan 2013 Serdar Katipoğlu Know More. Search Less. Knovel Nedir? Knovel, mühendislerin bilimsel güvenirliği olan teknik bilgilere analitik arama motorları aracılığı

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ 1 KAPSAM SAGE Publication" iletişim, eğitim, yönetim ve organizasyon, malzeme bilimi, kriminoloji, hemşirelik ve sağlık bilimleri, siyaset, politika, psikoloji, sosyoloji, kentsel araştırmalar ve şehir

Detaylı

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ Kütüphanelerimiz, sınırsız bilgi ve kaynaklarla 3 senedir hizmetinizde! Üsküdar Üniversitesi olarak, geniş arşivimizle birlikte kolay erişim ve kullanım imkânlarına sahip kütüphanemizde,

Detaylı

E-kitap satışları basılı kitap satışlarını Temmuz 2010 da geçti

E-kitap satışları basılı kitap satışlarını Temmuz 2010 da geçti E-kitap satışları basılı kitap satışlarını Temmuz 2010 da geçti Ocak 2011 de bir önceki yıllara göre e-kitap satışları % 115,8 arttı Son rapora göre, ABD çapında e-kitap tüm kategorilerde satış birincisi

Detaylı

JSTOR da Yenİ NE VAR?

JSTOR da Yenİ NE VAR? Date JSTOR da Yenİ NE VAR? JSTOR Bugün NerEdeyİz? 107+ ülkeden 9,000 den fazla kütüphane şu anda JSTOR a erişim sağlamaktadır. Bu kurumlardan 128 i Türkiye dedir. Dünya çapında 1,100 ün üzerinde kütüphane

Detaylı

Kütüphaneler İçin Kanıta Dayalı Koleksiyon Geliştirme Teknikleri

Kütüphaneler İçin Kanıta Dayalı Koleksiyon Geliştirme Teknikleri Kütüphaneler İçin Kanıta Dayalı Koleksiyon Geliştirme Teknikleri Doğan Küsmüş Regional Sales Manager Turkey & Albania EBSCO Information Services e-posta: dkusmus@ebsco.com cep no: +90 530 351 4222 1 www.ebsco.com

Detaylı

Kurumsal Arşivler Yaratmak. Stephen Pinfield

Kurumsal Arşivler Yaratmak. Stephen Pinfield Kurumsal Arşivler Yaratmak Stephen Pinfield Anahtar Sorular Kurumsal arşivler nedir? Onları niçin kurmalıyız? Onlar nasıl kurulurlar? Terminoloji E-baskı arşivleri Açık arşivler Kişisel arşivleme Kurumsal

Detaylı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı ÇOMÜ Kütüphaneleri Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı Büşra BİLİR Kütüphaneci busrabircan@comu.edu.tr Zühal ÇİFTCİBAŞI Kütüphaneci zuhalkasap@comu.edu.tr ÇOMÜ Kütüphaneleri 7/24 hizmet Gece ücretsiz

Detaylı

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ Üniversitemiz, öğrenim ve öğretimin sürekliliğini sağlamak amacıyla, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın, akademik program ve bilimsel araştırmaları destekleyen, kullanıcılarının

Detaylı

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir.

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Leman KOZAKCI Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Kütüphanede bulunan ve dışarı çıkarılmasında bir mahsuru olmayan yayını ödünç almak için kütüphaneye

Detaylı

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr İdealonline Sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarında Türkçe dergilerden ve kitaplardan oluşan elektronik veritabanı platformu İdealonline

Detaylı

Farklılığı İK ve İş olan dergi

Farklılığı İK ve İş olan dergi Farklılığı İK ve İş olan dergi Yayın hayatına 1996 yılında start veren HRdergi, İnsan Kaynakları ve yönetim ile ilgili tüm gelişme ve yenilikleri okurlara duyurmak adına her geçen gün kendini yeniliyor.

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

MKÜ nün Bilgi Hazinesi

MKÜ nün Bilgi Hazinesi MKÜ nün Bilgi Hazinesi Büyük ve Donanımlı Bir Üniversit e Küt üphanesiyle Hiz met iniz de Mustafa Kemal Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek

Detaylı

Serdar Katipoğlu. Yeni Seçenekler, Zengin Araştırmalar Sağlıkta Bilgi Yönetimi ve Yeni Fırsatlar. 1. Sağlıkta Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu

Serdar Katipoğlu. Yeni Seçenekler, Zengin Araştırmalar Sağlıkta Bilgi Yönetimi ve Yeni Fırsatlar. 1. Sağlıkta Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu Yeni Seçenekler, Zengin Araştırmalar Sağlıkta Bilgi Yönetimi ve Yeni Fırsatlar Serdar Katipoğlu 1. Sağlıkta Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu 22-23 Kasım 2018, Bezmialem Vakıf Üniversitesi - ANKOS Genel

Detaylı

STRATEJĐK PLANLAMA SÜREC ECĐ (2010-2014 DÖNEMĐ STRATEJĐK AMAÇLARI) T.C. DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ

STRATEJĐK PLANLAMA SÜREC ECĐ (2010-2014 DÖNEMĐ STRATEJĐK AMAÇLARI) T.C. DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ T.C. DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐK PLANLAMA SÜREC ECĐ (2010-2014 DÖNEMĐ STRATEJĐK AMAÇLARI) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Stratejik, ve 1. EĞĐTĐM VE ÖĞRETĐME YÖNELĐK AMAÇLAR Stratejik Amaç

Detaylı

E-Kitap Sağlama Sürecine EBSCO'dan Yeni Yaklaşımlar ve Yeni Abonelik Modelleri Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager Turkey & Albania

E-Kitap Sağlama Sürecine EBSCO'dan Yeni Yaklaşımlar ve Yeni Abonelik Modelleri Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager Turkey & Albania E-Kitap Sağlama Sürecine EBSCO'dan Yeni Yaklaşımlar ve Yeni Abonelik Modelleri Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager Turkey & Albania EBSCO ebooks 1. İçerik İhtiyacını Karşılama 2. ebook Abonelik

Detaylı

UCL Institute of Education a Hoş Geldiniz

UCL Institute of Education a Hoş Geldiniz Institute of Education UCL Institute of Education a Hoş Geldiniz Neden UCL Institute of Education? UCL Institute of Education (IOE) eğitim alanında dünyada ilk sırada yer alır (2015 QS Konu Bazlı Dünya

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2 şube kütüphane ve merkez kütüphanesi ile 2007 yılından itibaren kullanıcılarına hizmet vermeye başlamıştır. Hizmetlerimiz Kütüphane Hesabınız: Düzce Üniversitesi

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ FALİYET RAPORU 1.GENEL BİLGİLER Özgörev (Misyon) Üniversitede verilen eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak; bilgi hizmetlerini

Detaylı

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Emerald Publishing Emerald Group Publishing Limited 1967 de İngiltere de kurulan uluslararası bir yayınevidir 305 elektronik dergi, 1650 ekitap

Detaylı

(IEL) Online. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

(IEL) Online. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi IEEE Xplore IEEE/IEE Electronic Library (IEL) Online 1 Kapsam IEEE Xplore veri tabanı, elektrik ve elektronik, bilgisayar, bilgi teknolojileri, bioteknoloji, fizik ve ilgili diğer bilimlerdeki yayınları

Detaylı

DİSİPLİNLER ARASI TAM METİN ULAKBİM ABONELİK KİMYA VE İLGLİ ALANLAR BİBLİYOGRAFİK (ABSTRACT) DİSİPLİNLER ARASI İŞLETME TAM METİN ULAKBİM ABONELİK

DİSİPLİNLER ARASI TAM METİN ULAKBİM ABONELİK KİMYA VE İLGLİ ALANLAR BİBLİYOGRAFİK (ABSTRACT) DİSİPLİNLER ARASI İŞLETME TAM METİN ULAKBİM ABONELİK VERİ TABANI HAKKINDA KONU KAPSAMI FORMAT DURUMU Academic Search Complete 8.500'den fazla elektronik süreli yayına tam metin içerik sağlayan çok disiplinli akademik bir veri tabanıdır. Bu veri tabanı 12.500'den

Detaylı

ULAKBĐM ELEKTRONĐK KAYNAKLAR ULUSAL AKADEMĐK LĐSASANSI (EKUAL) EBSCOhost Veritabanları

ULAKBĐM ELEKTRONĐK KAYNAKLAR ULUSAL AKADEMĐK LĐSASANSI (EKUAL) EBSCOhost Veritabanları ULAKBĐM ELEKTRONĐK KAYNAKLAR ULUSAL AKADEMĐK LĐSASANSI (EKUAL) EBSCOhost Veritabanları 1. Academic Search Complete (Tüm disiplinler) Özellikle akademik kurumlar için tasarlanmış olan Academic Search Complete

Detaylı

Web of Science GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

Web of Science GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ Web of Science 1 WEB OF SCIENCE Institute for Scientific Information (ISI) tarafından üretilen, dünyanın önde gelen fen bilimleri, sosyal bilimler ile sanat ve beşeri bilimler konularındaki süreli yayınlardan

Detaylı

İÇERİK. E-Kitap Nedir? E-Kitap Gelişimi. Sektör Analizi. Kütüphanecilik / Yayıncılık Sektöründe E-Kitap. Sağlama Modelleri. Sonuç

İÇERİK. E-Kitap Nedir? E-Kitap Gelişimi. Sektör Analizi. Kütüphanecilik / Yayıncılık Sektöründe E-Kitap. Sağlama Modelleri. Sonuç İÇERİK E-Kitap Nedir? E-Kitap Gelişimi Kütüphanecilik / Yayıncılık Sektöründe E-Kitap Avantajlar / Dezavantajlar Sektör Analizi Sağlama Modelleri Sonuç E-KİTAP NEDİR? Bir kitabın çevrimiçi gösterimi olan

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

Tam Metin Makale Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi

Tam Metin Makale Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi Tam Metin Makale Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi Umut Al ve Yaşar Tonta Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Hacettepe Üniversitesi {umutal, tonta}@hacettepe.edu.tr -1 Plan Koleksiyon yönetimi Yöntem

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri

Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri Sosyal bilimler alanındaki akademisyenlerin elektronik kaynak kullanımları: Engeller ve çözüm önerileri Öğr. Gör. Mithat Zencir İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Kapsam Giriş

Detaylı

Elsevier ClinicalKey TM. Sık Sorulan Sorular. İçindekiler. ClinicalKey nedir? ClinicalKey e nereden erişebilirim?

Elsevier ClinicalKey TM. Sık Sorulan Sorular. İçindekiler. ClinicalKey nedir? ClinicalKey e nereden erişebilirim? Elsevier ClinicalKey TM Sık Sorulan Sorular İçindekiler ClinicalKey nedir? ClinicalKey e nereden erişebilirim? ClinicalKey içeriğindeki uzmanlık alanları nelerdir? ClinicalKey ile ne tür bilgilere erişilmektedir?

Detaylı

Deneme erişimine ulaşmak için kullanıcılar aşağıdaki kayıt linkinden kayıt olup erişim linkinden programı kullanabilirler.

Deneme erişimine ulaşmak için kullanıcılar aşağıdaki kayıt linkinden kayıt olup erişim linkinden programı kullanabilirler. Deneme Erişimli Veritabanları SciFinder SciFinder SciFinder Chemical Abstract veritabanı 3 Aralık 2010 tarihine kadar erişime açılmıştır. Veritabanını kullanmak için aşağıda verilen bilgilerin uygulanması

Detaylı

Gelişen Bilgi Dünyası: Neden EBSCO? Cem Karamehmetoglu EBSCO Antalya

Gelişen Bilgi Dünyası: Neden EBSCO? Cem Karamehmetoglu EBSCO Antalya Quality Quality Content Content Resource Resource Management Management Access Discovery Integration Consultation Consultation Gelişen Bilgi Dünyası: Neden EBSCO? Cem Karamehmetoglu EBSCO Antalya Değişen

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

JSTOR Current Scholarship Program. Nicole Ameduri Gonul Institutional Participation Coordinator JSTOR Portico

JSTOR Current Scholarship Program. Nicole Ameduri Gonul Institutional Participation Coordinator JSTOR Portico JSTOR Current Scholarship Program Nicole Ameduri Gonul Institutional Participation Coordinator JSTOR Portico JSTOR JSTOR, 1.500 akademik dergi, kitap ve birincil kaynaktan oluşan bir dijital kütüphanedir.

Detaylı

Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır

Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır Elsevier den geniş kapsamlı ekitaplara anında erişim Elsevier elibrary nedir? Elsevier elibrary tıp ve sağlık bilimleri alanında çok geniş kapsamlı ekitaplara

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ Sıra No Veritabanı Adı Özellikleri 1 Cambrige Cambridge Journals Online, 1534 yılında kurulmuş dünyanın en

Detaylı

2016 YILI MERKEZ KÜTÜPHANE AMAÇ VE HEDEFLERİMİZ

2016 YILI MERKEZ KÜTÜPHANE AMAÇ VE HEDEFLERİMİZ 2016 YILI MERKEZ KÜTÜPHANE AMAÇ VE HEDEFLERİMİZ AMAÇ 1- Ayrı bir merkez kütüphane binası yapılarak, kütüphane hizmetlerinin bu alandan yürütülmesini sağlamak. Hedef 1- Çağdaş bir kütüphane binasında bilgi/kültür

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM 1 BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM Arş. Gör. Kasım BİNİCİ kbinici@atauni.edu.tr A.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Bilim, Etik ve Eğitim Dersi, 13 Mayıs 2011, Erzurum 2 PLAN Araştırma Süreci Bilimsel Bilgi Kaynakları

Detaylı

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları Prof. Server Acim (Besteci ve Devlet Konservatuvarı Müdürü) 18 Nisan 2013 - Perşembe - 12.15 İnönü Üniversitesi GSTF ve Devlet Konservatuvarı Konser Salonu

Detaylı

İyi Girişimler ve Uygulamalar II. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı 21-22 Ekim 2013, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Urla, İzmir

İyi Girişimler ve Uygulamalar II. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı 21-22 Ekim 2013, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Urla, İzmir İyi Girişimler ve Uygulamalar II. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı 21-22 Ekim 2013, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Urla, İzmir Yrd.Doç.Dr. Güssün GÜNEŞ, Marmara Üniversitesi gussun.gunes@marmara.edu.tr

Detaylı

Koruma Çözümleri: Bir yayınevi yaklaşımı. Keng Lam Kuan, IEEE Böle Müdürü, Asya Pasifik. 9 Nisan 2015 20/04/15

Koruma Çözümleri: Bir yayınevi yaklaşımı. Keng Lam Kuan, IEEE Böle Müdürü, Asya Pasifik. 9 Nisan 2015 20/04/15 Koruma Çözümleri: Bir yayınevi yaklaşımı Keng Lam Kuan, IEEE Böle Müdürü, Asya Pasifik 9 Nisan 2015 1 20/04/15 Gündem IEEE kimdir? Bilimsel, teknik ve Tıbbi yayıncılık camiasının korumaya bakışı Koruma

Detaylı

springerlink.com SpringerLink springerlink.com

springerlink.com SpringerLink springerlink.com springerlink.com SpringerLink springerlink.com Ajanda 1. Giriş Springer İçeriğine Dair 2. SpringerLink İle Başlangıç 3. SpringerLink Üzerinde Gezinme/Tarama 4. Aramalar 5. My SpringerLink SpringerLink

Detaylı

Sami Çukadar Kütüphane Müdür Yardımcısı

Sami Çukadar Kütüphane Müdür Yardımcısı Sami Çukadar Kütüphane Müdür Yardımcısı samic@bilgi.edu.tr İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve E-Kaynaklar ÜNAK 04 Bilgide Kaybolmamak İçin Bilgiyi Yönetmek, İstanbul, 23-25 Eylül 2004 İçerik Dergi

Detaylı

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Bu rehber Sakarya Üniversitesi Kütüphanesi tarafından hazırlanmıştır. 1 WEB SAYFASI GENEL BİLGİLERİ BELGELER; Kitap Talepleri İle İlgili Belgeler Bulunmaktadır.

Detaylı

Kurumsal Arşiv Yapılanmasında. Temel Adımlar:

Kurumsal Arşiv Yapılanmasında. Temel Adımlar: Kurumsal Arşiv Yapılanmasında Temel Adımlar: Ankos Kontrol Listesi ve El Kitabı Ankos AEKA (Açık Erişim ve Kurumsal Arşivler Çalışma Grubu) Bülent Karasözen, Cem Coşkun, İlkay Holt, Özlem Bayram Kurumsal

Detaylı

SpringerLink Bilgi Önemlidir. SpringerLink i Tercih Edin.

SpringerLink Bilgi Önemlidir. SpringerLink i Tercih Edin. Knowledge Matters. Choose SpringerLink SpringerLink Bilimde Dünya Lideri Hepsi Springer den En Eksiksiz Online STM İçerik Koleksiyonu Geliştirdiğimiz En Hızlı ve En Akıllı Araştırma Platformu Bilimsel

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi

Adnan Menderes Üniversitesi Adnan Menderes Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanl kanlığı Stratejik Plan 2007-2011 2011 Haziran 2006 05.04.2010 1 Sunu Planı Proje grubu Misyon Misyon analizi Vizyon Değerlerimiz Paydaşlarımız

Detaylı

Cochrane Library. http://www.cochranelibrary.com/ Trusted evidence. Informed decisions. Better health.

Cochrane Library. http://www.cochranelibrary.com/ Trusted evidence. Informed decisions. Better health. Cochrane Library http://www.cochranelibrary.com/ Trusted evidence. Informed decisions. Better health. Güvenilir kaynak Bilinçli kararlar Daha iyi sağlık Cochrane daha iyi sağlık kararları ve daha iyi teşhisler

Detaylı

ASTM (American Society for Testing and Materials)

ASTM (American Society for Testing and Materials) ASTM (American Society for Testing and Materials) ASTM (American Society for Testing and Materials) ASTM International, 1898 yılında kurulmuş, 100 den fazla farklı ülkeden 30,000 den fazla üyeye sahip

Detaylı

E-kitap: Yerel ve Küresel Boyutlar. Serdar Katipoğlu

E-kitap: Yerel ve Küresel Boyutlar. Serdar Katipoğlu E-kitap: Yerel ve Küresel Boyutlar Serdar Katipoğlu giriş Aydınlanma dönemin insanlığa ve uygarlığa kazandırdığı ve bizim de bugün içinde sektör olarak çalıştığımız kütüphaneler 90 lı yıllardan beri kendi

Detaylı

Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager gobi.ebsco.com

Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager gobi.ebsco.com Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager msoyulmaz@ebsco.com 1 2 3 Peki Kitaptan Ne Öğrenebilirsiniz? 4 Misyonumuz 40 yıldan uzun bir süredir misyonumuz hep aynıdır: Kütüphanelerin büyüklüklerine bakmaksızın,

Detaylı

EBA nedir, nasıl doğdu?

EBA nedir, nasıl doğdu? EBA nedir, nasıl doğdu? Eğitim Bilişim Ağı (EBA); sınıf seviyelerine uygun, incelemeden geçmiş güvenilir öğrenme materyallerine erişebileceğiniz sosyal bir eğitim platformudur. EBA Katılımcıdır EBA Katılımcıdır

Detaylı

Cochrane Library. http://www.cochranelibrary.com/ Trusted evidence. Informed decisions. Better health.

Cochrane Library. http://www.cochranelibrary.com/ Trusted evidence. Informed decisions. Better health. Cochrane Library http://www.cochranelibrary.com/ Trusted evidence. Informed decisions. Better health. Güvenilir kaynak Bilinçli kararlar Daha iyi sağlık Cochrane daha iyi sağlık kararları ve daha iyi teşhisler!

Detaylı

YENİ NESİL KÜTÜPHANECİLER

YENİ NESİL KÜTÜPHANECİLER KÜTÜPHANELERDE DÖNÜŞÜM SÜRECİNİN YENİ DEĞİŞKENLERİ: YENİ NESİL KÜTÜPHANECİLER SİNEM MANTAR Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü TEKNOLOJİ VE KÜTÜPHANELER Teknoloji,

Detaylı

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Kapsam SCOPUS; 4000 yayın evinden 14.000 eser adı içerir, Aynı zamanda 180 milyon bilimsel web sayfasını tarar (patent bilgileri de dahil), Kütüphanemizin abone olduğu elektronik dergilerin tam metnine

Detaylı

ANKOS Açık Erişim ve Kurumsal Arşivler Grubu AEKA-OAIR. Açık Bilimsel Bilgi Dünyası

ANKOS Açık Erişim ve Kurumsal Arşivler Grubu AEKA-OAIR. Açık Bilimsel Bilgi Dünyası ANKOS Açık Erişim ve Kurumsal Arşivler Grubu AEKA-OAIR Açık Bilimsel Bilgi Dünyası ANKOSLink 2013 AEKA Grup Koordinatörü Gültekin GÜRDAL (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü) Grup Danışmanı İlkay HOLT (Özyeğin

Detaylı

SDÜ Bilgi Merkezi Avrupa nın 29 Kütüphanesi Arasında

SDÜ Bilgi Merkezi Avrupa nın 29 Kütüphanesi Arasında E-Bülten Haziran 2008 Sayı: 5 SDÜ Bilgi Merkezi Avrupa nın 29 Kütüphanesi Arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. Hasan GÜRBÜZ Bilgi Merkezi LIBER (The Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2009-2010 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM DÖNEMĠ FALĠYET RAPORU

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2009-2010 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM DÖNEMĠ FALĠYET RAPORU KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2009-2010 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM DÖNEMĠ FALĠYET RAPORU GENEL BĠLGĠLER Özgörev Üniversitede verilen eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak; bilgi hizmetlerini çağdaş gelişmeler

Detaylı

SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ

SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ IX.ULUSAL EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi 27-30 Eylül 2000 ERZURUM SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ Prof.Dr. Mustafa ERGÜN Konunun önemi Araştırmalarda

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ Kütüphane içi kullanım Kullanıcı eğitimi Ödünç verme Kitap siparişi Veri tabanları Uzaktan erişim Genel Bilgiler Dumlupınar

Detaylı

E-Bülten. Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Toplu Tarama (Central Search) Toplu tarama kütüphaneler için neden gerekli?

E-Bülten. Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Toplu Tarama (Central Search) Toplu tarama kütüphaneler için neden gerekli? E-Bülten Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Mart 2007 Sayı: 1 Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi Merkezi tarafından Mart 2007 tarihinden itibaren elektronik bülten yayınlanacaktır.

Detaylı

MathSciNet GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

MathSciNet GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MathSciNet 1 KAPSAM MathSciNet, American Mathematical Society tarafından üretilen ve içerisinde 1.400.000 makalenin özeti ve değerlendirmesi bulunan matematik konusundaki en önemli veri tabanıdır. 1940

Detaylı

Elektronik Kaynaklara. Erişim

Elektronik Kaynaklara. Erişim K Elektronik Kaynaklara Erişim E-Kaynaklar ÇOMÜ Kütüphanesi nde şu anda 192.296 e-kitap, 2 milyondan fazla e-tez, 17.000 fazla e-dergi, 58 veritabanı, 2.200 den fazla e-gazete kullanıcıların erişimine

Detaylı

Bilgi Profesyonellerinin Açık Erişim Yaklaşımları

Bilgi Profesyonellerinin Açık Erişim Yaklaşımları Bilgi Profesyonellerinin Açık Erişim Yaklaşımları Ömer Dalkıran H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü omerdalkiran@hacettepe.edu.tr Terminoloji Açık Erişim; 2001 yılında yayımlanan Budapeşte Açık Erişim

Detaylı

Bilimsel çalışma sürecinizde, EndNote sizin en önemli hedefe; Araştırmalarınıza odaklanmanızı sağlar! EndNote

Bilimsel çalışma sürecinizde, EndNote sizin en önemli hedefe; Araştırmalarınıza odaklanmanızı sağlar! EndNote Bilimsel çalışma sürecinizde, EndNote sizin en önemli hedefe; Araştırmalarınıza odaklanmanızı sağlar! EndNote Bilimsel çalışma sürecinizde En güçlü araştırma yönetim çözümü ve en esnek bibliyografya oluşturma*

Detaylı

Yakında Geliyor. Yeni Deneyim. Daha iyi sonuçlar.

Yakında Geliyor. Yeni Deneyim. Daha iyi sonuçlar. Yakında Geliyor 2019 SDL Trados Studio 2019 Yakında Geliyor! Dünyanın en oturmuş BDÇ aracı olan SDL Trados Studio 2019 ile yepyeni bir deneyim yaşayacaksınız. 30 yılı aşkın bir süredir profesyonel çevirmenlere

Detaylı

SOSYAL MEDYADA EĞİTİM UYGULAMALARI. Yasin YÜKSEL

SOSYAL MEDYADA EĞİTİM UYGULAMALARI. Yasin YÜKSEL SOSYAL MEDYADA EĞİTİM UYGULAMALARI Yasin YÜKSEL Araştırma konusu: Sosyal medyanın -özellikle yüksek öğretimde olmak üzere- eğitime katkısını, bu konuda yapılan araştırmaları, istatistikleri ve uygulamaları

Detaylı

PROQUEST NURSING & ALLIED HEALTH SOURCE

PROQUEST NURSING & ALLIED HEALTH SOURCE PROQUEST NURSING & ALLIED HEALTH SOURCE ProQuest Nursing & Allied Health SourceTM kullanıcılara hemşirelik, müttefik sağlık, alternatif ve tamamlayıcı tıp ve sağlık alanı ile ilgili daha birçok konuda

Detaylı

Springer Protokolleri

Springer Protokolleri springer.com Springer Protokolleri Springer, dünyanın en kapsamlı, hakemli, yaşam bilimleri protokolleri koleksiyonunu sunar 7 20.000 den fazla protokol içerir, her sene 2.000 yeni protokol eklenmektedir

Detaylı

Kütüphanemizin Kuruluşu 1992

Kütüphanemizin Kuruluşu 1992 Kütüphanemizin Kuruluşu 1992 KURULUŞ AMAÇLARI: Dinamik ve değişime öncülük eden İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, eğitim, öğretim ve araştırma programlarını

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ KURULUŞ TARİHİ 1997

ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ KURULUŞ TARİHİ 1997 KURULUŞ TARİHİ 1998 ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ KURULUŞ TARİHİ 1997 1999 2001 ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ /2013 Kütüphanemiz Kendi içinde; ekip ruhu, hizmet, mükemmellik;

Detaylı

yenilikçi bir yatırım yönetim sistemine giriş yapın.

yenilikçi bir yatırım yönetim sistemine giriş yapın. yenilikçi bir yatırım yönetim sistemine giriş yapın. arias yatırım yönetim sistemi ne hoşgeldiniz. arias yatırım yönetim sistemi modern, yenilikçi ve pratik bir proje yatırım takip ve kontrol sistemidir

Detaylı

Değerli İTÜ Mensupları ;

Değerli İTÜ Mensupları ; Yıl: 8, Sayı: 1, Ocak 29 Değerli İTÜ Mensupları ; Yeni yılınızı kutlar, 29 yılının İTÜ camiası ve ülkemiz için sağlıklı, verimli, başarılı bir yıl olmasını dileriz. Yeni yıla girerken bazı hizmetlerimizle

Detaylı

Üniversite Kütüphanelerinde E-Kitap Koleksiyonu Geliştirme: İhtiyaçlar ve Seçenekler. Tuba Akbaytürk Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi

Üniversite Kütüphanelerinde E-Kitap Koleksiyonu Geliştirme: İhtiyaçlar ve Seçenekler. Tuba Akbaytürk Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi Üniversite Kütüphanelerinde E-Kitap Koleksiyonu Geliştirme: İhtiyaçlar ve Seçenekler Tuba Akbaytürk Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi 47. Nelerden Söz Etmeyeceğim 1. Tanımı 2. Tarihçesi 3. İlk örnekleri

Detaylı

Üniversite Senatosu nun 07.01.2016 tarih ve 2016/26 sayılı toplantısında kabul edilmiştir.

Üniversite Senatosu nun 07.01.2016 tarih ve 2016/26 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. T.C. MEF ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK/KURUMSAL ARŞİV SİSTEMİ YÖNERGESİ Üniversite Senatosu nun 07.01.2016 tarih ve 2016/26 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. Gerekçe Açık erişim, kamu kaynaklarıyla desteklenen

Detaylı

Springer ekitapları ABC. springer.com HEMEN OKUYUN. En Geniş Online STM Kitap Koleksiyonu. erişim. olursa, hepsi tek bir platformda

Springer ekitapları ABC. springer.com HEMEN OKUYUN. En Geniş Online STM Kitap Koleksiyonu. erişim. olursa, hepsi tek bir platformda ABC springer.com Springer ekitapları En Geniş Online STM Kitap Koleksiyonu 7 Son derece önemli içerik 7 Arşiv hakkı ile devamlı erişim 7 DRM yok 7 Ne zaman ihtiyacınız olursa, hepsi tek bir platformda

Detaylı

Öğrenim konusunda öğrencilerden özellikle aşağıdaki geri bildirimleri

Öğrenim konusunda öğrencilerden özellikle aşağıdaki geri bildirimleri ÜNAK 2018 Eklemek istediğiniz başka bir nokta varmı? Bu sorunlar sizi nasıl etkiliyor? 1 Öğrenim konusunda öğrencilerden özellikle aşağıdaki geri bildirimleri aldık Ders kitapları için yetersiz bütçe Açık

Detaylı

Yeni Abone Olunan Veritabanları Listesi 1- 2- 3- 4- 5- 6-7- 8-9- 10- 11- Tüm Veritabanlarımızın Listesi ve Açıklama Bilgileri 1-ABI Inform Global

Yeni Abone Olunan Veritabanları Listesi 1- 2- 3- 4- 5- 6-7- 8-9- 10- 11- Tüm Veritabanlarımızın Listesi ve Açıklama Bilgileri 1-ABI Inform Global Yeni Abone Olunan Veritabanları Listesi 1- Country Report (Economist Intelligence Unit) 2- Directory of Open Access Journals (DOAJ) (FREE) 3- Kazancı İçtihat Bilgi Bankası 4- PECYA Türkçe Dijital Bilgi

Detaylı

Mendeley Eğitim. Sunanın Adı :Kocaeli Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Sunu Tarihi : 2016

Mendeley Eğitim. Sunanın Adı :Kocaeli Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Sunu Tarihi : 2016 Mendeley Eğitim Sunanın Adı :Kocaeli Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Sunu Tarihi : 2016 Mendeley Genel Bakış Mendeley yayınları düzenlemenizi, okumanızı, not almanızı ve atıf vermenizi

Detaylı