MIM 802 ŞANTİYE İ YÖNETİM İ İ M MALİYET YÖNETİMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MIM 802 ŞANTİYE İ YÖNETİM İ İ M MALİYET YÖNETİMİ"

Transkript

1 MIM 802 ŞANTİYE YÖNETİMİ MALİYET YÖNETİMİ

2 Maliyet Yönetimi Belirlenen bütçe sınırları içinde kalmak amacıyla, planlama, tasarım ve yapım süreçlerindeki tüm veya kısmi maliyetlerin yönetimi.

3 Maliyet Yönetimi Aşamaları Ön Tasarım Aşamasış Tasarım Aşaması İhale Aşaması Yapım aşaması Yapım Sonrası Aşaması

4 Toplam Maliyet Tahmini Bir proje veya proje elemanının, tamamlandığında gerçekleşmesi beklenen maliyetidir. Bu maliyet, belirli bir tarihe kadar gerçekleşmiş maliyet ile o tarihten işin bitimine kadar tahmin edilen maliyetin toplamıdır.

5 Kalan Maliyet Projeksiyonu Bir projedeki belirli bir zaman noktasından işin sonuna kadar oluşması beklenen maliyettir. Bu maliyet, o güne kadar gerçekleşmiş olan ile planlanmış toplam maliyet arasındaki farktır.

6 Proje Bütçesi Mal sahibinin projeyle ilgili tüm harcamalarını kapsamak üzere hesaplanan veya hedef alınan toplam miktar. Bu miktar inşaat maliyetinden başka arazi, yasal danışma giderlerini, faiz (finansman) ve projeyle ilgili diğer tüm harcamaları kapsar.

7 Proje Maliyeti Tüm Projenin gerçek giderlerini kapsar. Toplam Proje Maliyeti Direkt (Dolaysız) maliyetler İndirekt (Dolaylı) maliyetler

8 Direkt (Dolaysız) Maliyetler Bu maliyetler, şantiyede y projenin yapımı ile doğrudan ilişkili olarak, işçilik, malzeme, araç gereç, alt sözleşmeler ve bunlara ilişkin tüm harcamaları kapsarlar.

9 Direkt (Dolaysız) Maliyetler İşçilik Malzeme Makine/Ekipman Şantiyede üretilen malzeme ve elemanlar Taşeron (Alt yüklenici)

10 İşçilik Maliyeti İnşaat elemanını ortaya çıkarmak / üretmek için gereken işçilik miktarıdır. Saat / Birim Üretim ile ölçülür.

11 Malzeme Maliyeti İnşaat elemanını ortaya çıkarmak / üretmek için gereken malzeme miktarıdır. Genellikle inşaatın bünyesine giren malzeme olarak anlaşılır.

12 Makine/Ekipman Maliyeti İşçilikte olduğu ğ gibi birim imalatın gerçekleşmesinde kullanılan makinelerin makine saati esas alınır. El aletleri direkt maliyet değildir.

13 Şantiyede Üretilen Malzeme ve Eleman Maliyeti Bazı inşaat malzemelerinin ekonomik ve / veya ulaşım zorluğu nedenleri ile şantiyede üretilmesi, piyasadan teminine tercih edilir. Beton Sıva, şap gibi kaplama malzemeleri Prefabrik betonarme elemanları Beton boru ve oluklar V.b.

14 Taşeron (Alt Yüklenici) Maliyeti Taşeron işleri, üst yönetim kararı ve proje müdürünün oluru ile kararlaştırılır. Taşerona verilen işler aşağıdaki gibi sınıflandırılabilinir: Ünite bazında, İş kalemi bazında, Şantiyede imal edilecek malzeme ya da elemanların l tamamının veya bir kısmının taşerona verilmesi, Makine, işçi v.s. kiralanması, Arazi, bina, depo v.s. gibi taşınmazların kiralanması gibi.

15 Taşeron (Alt Yüklenici) Maliyeti Taşeronla yapılan anlaşma, ana sözleşme esaslarına dayalı olduğu için taşeron fiyatlarına eklenecek maliyetler indirekt maliyetlerdir. İş kalemi bazında yapılan taşeron düzenlemelerinde, ünite içindeki taşeron fiyatı, direkt birim maliyet elemanı sayılır. Beton işi, betonarme demiri işlenmesi, ocak işletmesi gibi işlerin taşerona verilmesi halini örnek olarak gösterebiliriz.

16 İndirekt (Dolaylı) Maliyetler Kısa tanımı ile direkt maliyetin dışında kalan maliyetler indirekt maliyetlerdir. Bu maliyetleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz: Yönetim maliyeti Servis maliyeti Yemek ve çay ocakları, Şantiye tesisinin temizlik ve bakımı, Koruma hizmetleri, İş güvenliği, Servis araçları,

17 İndirekt (Dolaylı) Maliyetler Şantiye işletme ve sosyal tesislernin i kurulması / mobilizasyon, Şantiye personel saha içi taşıma araçları ve işletme maliyeti, Şantiyenin y sökülmesi, kaldırılması ve taşınması ş (demobilizasyon), Üretime dönük olmayan makine bakımları, Teminat mektuplarının masrafları, Finansman masrafları, Zorunlu ve isteğe bağlı sigortaların masrafları, Gümrük masraf ve vergileri, İhale masrafları, Şirket merkezinden gelen genel masraflar.

18 İndirekt (Dolaylı) Maliyetler İndirekt maliyetler, proje tipinden çok büyüklüğü ile daha yakından ilgilidir. Şantiye büyüdükçe bu masrafların aynı oranda artacağı düşünülebilir. İndirekt masrafların üretimle olan ilgisi dolaylı olduğu için optimum/uygun değerde olması ya da olabileceğinin en azında tutulması şantiye kârlılığını artırdığı gibi, ters durumda şantiye kârlılığı azalır.

19 Toplam Proje Maliyeti Direkt maliyetin tüm maliyete oranı %70 civarında olması genellikle kabul edilebilir. Bu oran işin ş başlangıç ş ve bitim safhalarında azalır, pik dönemlerinde % 80 e kadar çıkabilir. Ortalama değeri ise ihale hesapları sırasında düşünülen orana yakın olmalıdır. İndirekt maliyet yüzdesinin belli bir değerin altında olması, her zaman ekonomik bir çalışmanın göstergesi olmayabilir. Örneğin, indirekt maliyetlerinin düşük çıkması için kalite kontrol ve iş güvenliği gibi hizmetlerin gereğinden daha az olmasına göz yummak, sonradan, önemli maliyetlerin i çıkmasına neden olabilir.

20 Maliyet Kontrolü İnşaat maliyetinin mal sahibince onaylanan ş y y prosedür ve yetki çerçevesinde hesaplanan sınırlar içinde tutulmasıdır.

21 Bütçe Tablosu Direkt maliyet, Süre, hafta İşler 000 YTL Süre, hafta A B C D E F G H Toplam Kümülatif Toplam

22 Bütçe Eğrisi Bütçe Eğrisi Di irekt maliye et, 000 YTL Süre, hafta

23 Bütçe Eğrisi Bütçe Eğrisi Direkt maliyet, YTL Süre, hafta

24 Bütçe Eğrisi Bütçe Eğrisi Direkt maliyet, YTL Süre, hafta

25 TAŞERON YÖNETİMİ

26 Alt Yüklenici / Taşeron Projenin gerçekleşmesinde fiilen görev alan yüklenicilerin işlerinin bir kısmının ya da tamamının yapımında kullandıkları yüklenicilerdir. Şantiyede bazı ünite, iş kalemi ya da hizmetler alt yükleniciye ihale edilebilir. Taşeron kullanma kararı yüklenici şirket e ve/veya eya şantiye üst yönetiminin kararıdır. Bazı işler ihale sırasında, bazı işler ise ihale aşamasından sonra alt yüklenicilere ihale edilir.

27 Alt Yüklenici Seçimi İhale yöntemlerinden biri uygulanarak, Doğrudan ğ bir seçim yapılarak, Özel bir iş için ise zaten fazla seçenek olmadığından en güvenilir firma ile anlaşarak.

28 Neden Alt Yüklenici Kullanılır? Taşeronlar hazır ekipleri olan firmalardır. Yüklenicinin o iş için kendi ekibi yoksa ve ekip oluşturması daha pahalıya mal olacaksa taşeron kullanır. Taşeronlar belli alanlarda uzmanlaşmış kişilerdir. Bu nedenle işi daha kısa sürede ve kaliteli olarak yapmaları mümkündür.

29 Alt Yüklenici Sözleşmesi Ana sözleşme dokümanları, taşeron ile yapılan sözleşmenin ekidir. Ödeme şartları ile taşeronun yapacağı üretimler ana sözleşme esasları ve teknik şartnameler dahilinde olur. Alt yüklenici sözleşmesinde; yapılacak işler, açık ve tartışmaya neden olmayacak biçimde yazılır.

30 Alt Yüklenici Sözleşmesi Alt yüklenici fiyatı ile yüklenicinin satış fiyatı arasındaki fark yüklenicinin kârını yansıtmaz. Yüklenici i tarafından yapılması zorunlu olan masraflar indirekt maliyetten sayılır ve taşeron fiyatı tespitinde veri olarak kullanılabilir. Finansman masrafları, Genel masrafları, Teminat masrafları, İhale masrafları, Taşeronun yaptığı işlerde yüklenicinin riski, Sigorta masrafları, v.s.

31 Dezavantajları Üretim kalitesinde i ve iş programında meydana gelebilecek olumsuzluklardır. Bu sakıncalar iyi i bir taşeron yönetimi i ile en aza indirilebilinir. Alt yüklenici gerçekleştirdiği işlerden yükleniciye, yüklenici de işverene karşı sorumludur. Sözleşmede alt yüklenici onayı ile ilgili bir hüküm olmasa bile yüklenici, alt yükleniciyi prensip olarak işverene onaylatır.

ŞANTİYE ORGANİZASYONU

ŞANTİYE ORGANİZASYONU ŞANTİYE ORGANİZASYONU Şantiye Yönetimi Şantiye nedir, yapı nedir, yapım alanı nedir Ön karar evresi Tasarlama evresi Yapım Sürecinin Katılımcıları İhale yapım evresi Proje evreleri Kontrol evresi Yapı

Detaylı

ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI

ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ NEDİR? Çift Duvar, iki adet betonarme duvar elemanın, aralarında projesine göre boşluk kalacak şekilde özel bağlantı

Detaylı

1991 ZİRAAT MÜHENDİSLERİ MESLEKİ HİZMET VE DENETİM TÜZÜĞÜ

1991 ZİRAAT MÜHENDİSLERİ MESLEKİ HİZMET VE DENETİM TÜZÜĞÜ 1991 ZİRAAT MÜHENDİSLERİ MESLEKİ HİZMET VE DENETİM TÜZÜĞÜ (26.08.1994 - R.G. 99 - EK III - A.E. 429 Sayılı Tüzük) KIBRIS TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ YASASI (12/1976 Sayılı Yasa) Madde 18 Altında

Detaylı

GENEL İŞ PROGRAMI. İş Miktarı Program Revizyonu GERÇEK İLERLEME PROGRAMI

GENEL İŞ PROGRAMI. İş Miktarı Program Revizyonu GERÇEK İLERLEME PROGRAMI İŞ PROGRAMI AKIŞ DİYAGRAMI GENEL İŞ PROGRAMI İş Miktarı Programı Proje Programı İş Miktarı Program Revizyonu Yönetim Personel Programı Detay İş Programı İnsan Gücü Programı Lojistik Programı Ekipman Programı

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1994 (11.06.2009)

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1994 (11.06.2009) DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1994 (11.06.2009) AMAÇ VE KAPSAMLAR Madde 1- Bu staj esaslarının amacı, Dokuz Eylül Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM S P K GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM GENEL AÇIKLAMA Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Modül Adı Soru Sayısı 1015 İnşaat ve Gayrimenkul Muhasebesi 25 Bu kitapçıkta

Detaylı

MADDE 1- TARAFLAR ve AMAÇ

MADDE 1- TARAFLAR ve AMAÇ MADDE 1- TARAFLAR ve AMAÇ Bu sözleşme, bir taraftan (Bundan böyle İşveren olarak anılacaktır.) ile diğer taraftan (Bundan böyle Taşeron olarak anılacaktır.) arasında, sözleşme konusunu teşkil eden iş ile

Detaylı

Toplumsal Duyarlılık Merkezi Proje Başvuru Formu

Toplumsal Duyarlılık Merkezi Proje Başvuru Formu Toplumsal Duyarlılık Merkezi Proje Başvuru Formu Projenin Adı Naylon poşet kullanmıyorum! Proje Yürütücüsü Kurum Adı Mert YILMAZ Adres Telefon 5352626348 Faks e-posta mertyilmaz2111@gmail.com Web Sitesi

Detaylı

STAJ DEFTERİ T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Adı Soyadı : T.C. Kimlik No : Öğrenci No :

STAJ DEFTERİ T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Adı Soyadı : T.C. Kimlik No : Öğrenci No : T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ Adı Soyadı : T.C. Kimlik No : Öğrenci No : Staj Türü : Staj Yeri : [ Ay, Yıl ] T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI. 3. Bölüm. Öğr. Gör. Mustafa KAVAL Afyon Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı

BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI. 3. Bölüm. Öğr. Gör. Mustafa KAVAL Afyon Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI 3. Bölüm 1 BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI Kalıp Malzemeleri Bir kalıp sistemini meydana getiren kısımlar kaplama ve kalıp iskelesi olmak üzere ikiye ayrılır.

Detaylı

PARASAL TALEPLERİN HESAPLANMASI

PARASAL TALEPLERİN HESAPLANMASI PARASAL TALEPLERİN HESAPLANMASI Dr. Mehmet Sait Cülfik İstanbul Smart Academy Proje Yönetim Danışmanlık Hizmetleri 1 İNŞAAT PROJE MALİYETLERİ 2 Direk Giderler; Detay projeler ve spesifikasyonlara göre;

Detaylı

İnşaat Bütün Riskler Sigortası Bilgi Formu

İnşaat Bütün Riskler Sigortası Bilgi Formu İnşaat Bütün Riskler Sigortası Bilgi Formu I. Genel Bilgiler 1. İşverenin (Sigortalı) Tam Ünvanı 2. İşverenin (Sigortalı) Adresi Telefon : İnternet adresi : e-mail: 3. Müteahhidin (Sigorta Ettiren) Adı,

Detaylı

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ TANIMLAR VE KISALTMALAR: KIZILAY : TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTEKLİ(LER) : İhaleye katılan gerçek kişi veya tüzel kişi YÜKLENİCİ : Üzerine ihale

Detaylı

İŞİN SÜRESİ: Madde 2- Yapı Ruhsatı alma süresi 120 (yüzyirmi) takvim günü, inşaat yapım süresi 450 (dörtyüzelli) takvim günüdür.

İŞİN SÜRESİ: Madde 2- Yapı Ruhsatı alma süresi 120 (yüzyirmi) takvim günü, inşaat yapım süresi 450 (dörtyüzelli) takvim günüdür. ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ TANIMLAR VE KISALTMALAR: KIZILAY : TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTEKLİ(LER) : İhaleye katılan gerçek kişi veya tüzel kişi YÜKLENİCİ : Üzerine ihale

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 1.1 İnşaat Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı derslerdeki bilgileri

Detaylı

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ TANIMLAR VE KISALTMALAR: KIZILAY : TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTEKLİ(LER) : İhaleye katılan gerçek kişi veya tüzel kişi YÜKLENİCİ : Üzerine ihale

Detaylı

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ 2009 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ 2009 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU MUĞLA ÜNİVERSİTESİ 2009 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Bilindiği üzere, 5828 Sayılı 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu 31 Aralık 2008 tarih ve 27097 Mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak

Detaylı

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ TANIMLAR VE KISALTMALAR: KIZILAY : TÜRK KIZILAYI KAN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTEKLİ(LER) : İhaleye katılan gerçek kişi veya tüzel kişi YÜKLENİCİ

Detaylı

Teklif Fiyatının Belirlenmesi

Teklif Fiyatının Belirlenmesi PARAMETRİK YÖNTEMLE TEKLİF FİYATININ BELİRLENMESİ Doç. Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 1 Teklif Fiyatının Belirlenmesi Doç. Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 2 1 (h) h i a t m s k v Burada ; i : İhale teminatı masrafı a :

Detaylı

4) Aşağıdakilerden hangisi Muhasebenin Temel Kavramlarından biri değildir?

4) Aşağıdakilerden hangisi Muhasebenin Temel Kavramlarından biri değildir? 1) Aşağıdakilerden hangisi muhasebenin temel fonksiyonlarından biri değildir? A) Kaydetme B) Sınıflandırma C) Özetleme D) Kontrol E) Yorumlama 2) Aşağıdakilerden hangisi gelir tablosu düzenlemesi ile ilgili

Detaylı

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı YAPI KOOPERATİFLERİNDE MUHASEBE UYGULAMALARI T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı 1 Ali SELÇUK Aydın BAZİN Hüseyin TAŞ Başmüfettiş Müfettiş Müfettiş Aralık 2012, Ankara 1)

Detaylı

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi BÜTÇE 2 Proje Bütçesi Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-2 Beklenen Finansman Kaynakları EK B-3 Maliyetlerin Gerekçelendirilmesi

Detaylı

3) I- Yapılan işle ilgili katlanılan sözleşme maliyetlerinin öngörülen toplam inşaat maliyetlerine

3) I- Yapılan işle ilgili katlanılan sözleşme maliyetlerinin öngörülen toplam inşaat maliyetlerine 1) Bir inşaat taahhüt işletmesi, taahhüt etmiş olduğu bina inşaatında çalıştırdığı iş makineleri için aldığı yakıtlara 500TL+KDV tutarında ödemede bulunmuştur. Ödemede yakıt bedeli 7/A sisteminde, hangi

Detaylı

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ

ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ BEDEL) İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİ TANIMLAR VE KISALTMALAR: KIZILAY : TÜRK KIZILAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTEKLİ(LER) : İhaleye katılan gerçek kişi veya tüzel kişi YÜKLENİCİ : Üzerine ihale

Detaylı

T.C. İSTANBUL İLİ BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

T.C. İSTANBUL İLİ BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE T.C. İSTANBUL İLİ BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım ve Teşkilat Yapısı Amaç ve Kapsam MADDE

Detaylı

İNŞAATLARDA MALİYETLERİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

İNŞAATLARDA MALİYETLERİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER İNŞAATLARDA MALİYETLERİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 1 İNŞAAT PROJELERİNDE MALİYETLER Değişik amaçlarla yapılan maliyet sınıflandırmaları yönetimlere; planlama, karar verme ve kontrol konularında

Detaylı

5) Proje koordinatörü tutulması öngörülmüşse, ilgili personelin ulaşımı için araç kiralanırsa bunun bedeli uygun maliyet olur mu?

5) Proje koordinatörü tutulması öngörülmüşse, ilgili personelin ulaşımı için araç kiralanırsa bunun bedeli uygun maliyet olur mu? 1) Kısmi Hibe Destek Programları ndan yararlanan kar amacı güden gerçek ve tüzel kişiler, önceden aldıkları desteğin bitiminden itibaren 365 gün geçmedikçe ikinci bir destek için başvuru yapamazlar. Kar

Detaylı

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Bölüm/Program Dersi

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Bölüm/Program Dersi BEK- Dersin Adı Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Yapı Planlaması ve Maliyet Hesaplamaları Dersin Kodu Teori/Saat Uygulama/Saat Laboratuar/Saat AKTS

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPI İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPI İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPI İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1. Amaç ve kapsam Bu yönerge, İzmir Büyükşehir

Detaylı

1. DARÜŞŞAFAKA Cad. No:14 Maslak-Sarıyer / İstanbul adresinde mukim DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ (bundan böyle kısaca DARÜŞŞAFAKA olarak anılacaktır).

1. DARÜŞŞAFAKA Cad. No:14 Maslak-Sarıyer / İstanbul adresinde mukim DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ (bundan böyle kısaca DARÜŞŞAFAKA olarak anılacaktır). DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ MEZAR YAPIM, BAKIM VE ONARIM HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ MADDE 1 : TARAFLAR İşbu Sözleşme; 1. DARÜŞŞAFAKA Cad. No:14 Maslak-Sarıyer / İstanbul adresinde mukim DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ (bundan

Detaylı

TRAKYA CAM SANAYİİ A.Ş. 2013 YILI ORTAKLAR OLAĞAN GENEL KURUL GÜNDEMİ

TRAKYA CAM SANAYİİ A.Ş. 2013 YILI ORTAKLAR OLAĞAN GENEL KURUL GÜNDEMİ TRAKYA CAM SANAYİİ A.Ş. 2013 YILI ORTAKLAR OLAĞAN GENEL KURUL GÜNDEMİ 1. Başkanlık Divanı Seçimi ve Başkanlık Divanı'na Genel Kurul Tutanağını İmza Yetkisi Verilmesi, 2. Şirketimizin 2013 Yılı Çalışmaları

Detaylı

UŞAK KARAHALLI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ARSA TALEP FORMU

UŞAK KARAHALLI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ARSA TALEP FORMU UŞAK KARAHALLI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ARSA TALEP FORMU BU BİLGİLER TARAFIMIZCA, GÖREVLİLERİN DIŞINDA HİÇBİR KİMSEYE VERİLMEYECEKTİR. 1. GENEL BİLGİLER: 1.1. KURULUŞ ÜNVANI :... (Ticaret Siciline Tescili)

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Ocak 2015 İÇİNDEKİLER 1. GENEL DEĞERLENDİRME... 3 1.1 KURULUŞUN YATIRIMLARININ

Detaylı

01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU

01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU 01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU ORGE ENERJİ ELEKTRİK TAAHHÜT A.Ş Zümrütevler Mah.Hanımeli Cad.Prestij İş Merkezi No:10 K:1-2-3 Maltepe / İSTANBUL Tel:0216 457 32 63 PBX / Faks : 0216 457 32

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığı 2 0 1 4 Y I L I 4. D Ö N E M YAT I R I M R A P O R U Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphane Ve Rektörlük Hizmet Binası

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ HİZMETLERİMİZ HANEDAN ENERJİ olarak, enerji sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı tüm yatırımcılara, idari ve teknik konularda müşavirlik, mühendislik, danışmanlık ve

Detaylı

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIK VE ÖĞRETİM ELEMANLARI BİNASI VE G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DERSLİK VE LABORATUVAR

Detaylı

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ İMO İstanbul Şubesi-İSİG Paneli-28 Mart 2015 İNŞAATLARDA ÇAĞDAŞ PROJE YÖNETİM YAKLAŞIMINDA İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ Mert UZUN İnşaat Yüksek Mühendisi İş Güvenliği Uzmanı 1 İMO İstanbul Şubesi-İSİG

Detaylı

KORUFLORYA AİLE REZİDANS VE YAŞAM MERKEZİ 08071067 CANSU BAYIR 08071050 BÜŞRA BİLGE SOFU

KORUFLORYA AİLE REZİDANS VE YAŞAM MERKEZİ 08071067 CANSU BAYIR 08071050 BÜŞRA BİLGE SOFU KORUFLORYA AİLE REZİDANS VE YAŞAM MERKEZİ 08071067 CANSU BAYIR 08071050 BÜŞRA BİLGE SOFU KORUFLORYA, Aydınlı, Metal Yapı, Arke ve Vizyonlife ortaklığının TOKİ işbirliğiyle hayata geçirdiği bir projedir.

Detaylı

1. Toprağa bağlılığına göre inşaat sınıflandırmasında, baraj inşaatı aşağıdaki inşaat türlerinden hangisi kapsamındadır?

1. Toprağa bağlılığına göre inşaat sınıflandırmasında, baraj inşaatı aşağıdaki inşaat türlerinden hangisi kapsamındadır? İnşaat ve Gayrimenkul Muhasebesi 20182. Dönem Deneme Sınavı -1-1. Toprağa bağlılığına göre inşaat sınıflandırmasında, baraj inşaatı aşağıdaki inşaat türlerinden hangisi kapsamındadır? A) Konutlar B) Sosyal

Detaylı

TMS - 23 BORÇLANMA MALİYETLERİ

TMS - 23 BORÇLANMA MALİYETLERİ BORÇLANMA MALİYETLERİ GÜNCELLEMELER ve YÜRÜRLÜK TARİHLERİ TMS 23 Borçlanma Maliyetleri Standardı 31/12/2005 tarihinden sonra başlayan hesap dönemleri için uygulanmak üzere ilk olarak 09/11/2005 tarih ve

Detaylı

1. DARÜŞŞAFAKA Cad. No:14 Maslak-Sarıyer / İstanbul adresinde mukim DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ (bundan böyle kısaca DARÜŞŞAFAKA olarak anılacaktır).

1. DARÜŞŞAFAKA Cad. No:14 Maslak-Sarıyer / İstanbul adresinde mukim DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ (bundan böyle kısaca DARÜŞŞAFAKA olarak anılacaktır). DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ MALTEPE REZİDANS ASANSÖR REVİZYON İŞİ MADDE 1 : TARAFLAR İşbu Sözleşme; 1. DARÜŞŞAFAKA Cad. No:14 Maslak-Sarıyer / İstanbul adresinde mukim DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ (bundan böyle kısaca

Detaylı

2016 YILI BİRİM FİYAT TEKLİF LİSTESİ

2016 YILI BİRİM FİYAT TEKLİF LİSTESİ SİGOTALI ADI : ETİ MADEN İŞLETMELEİ GENEL MÜDÜLÜĞÜ BİNALA SİGOTA BEDELİ BÜT PİM BİNA YANGIN 12.897.257,01 DEPEM (Merkez) 7.149.488,24 DEPEM (İSTANBUL BİNALAI) 1.811.437,42 DEPEM (İZMİ AMBA BİNALAI) 1.550.635,08

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İSTANBUL VALİĞİ İSTANBUL PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ (İPKB)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İSTANBUL VALİĞİ İSTANBUL PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ (İPKB) AF-CEB-WB04-YAPIM-0 ZEYİLNAME NO: 04 TÜRKİYE CUMHURİYETİ İSTANBUL VALİĞİ İSTANBUL PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ (İPKB) İSTANBUL SİSMİK RİSKİN AZALTILMASI VE ACİL DURUM HAZIRLIK PROJESİ (İSMEP) EĞİTİM YAPILARI

Detaylı

OHSAS 18001 İSG YÖNETİM SİSTEMİ. 1 Kapsam

OHSAS 18001 İSG YÖNETİM SİSTEMİ. 1 Kapsam İSG YÖNETİM SİSTEMİ 1 Kapsam Bu Standart, bir kuruluşun iş sağlığı ve güvenliği (İSG) risklerini kontrol etmesini ve performansını İyileştirmesini sağlamak için, İSG yönetim sistemi şartlarını kapsar.

Detaylı

T.C. MUDANYA BELEDIYE BASKANLIGI BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ

T.C. MUDANYA BELEDIYE BASKANLIGI BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ .11.27 1/5 26 26 Yılı Toplam 26 Yılı 26 Yılı Net Vergi Gelirleri 24.970.00 9.8.007,44 18.750.6,75 28.6.074,19 18.967.6,15 187.7,81 18.780.478,34 9.634.8, 65,66 Mülkiyet Üzerinden Alınan Vergiler 16.550.00

Detaylı

FİZİBİLİTE RAPORU. Yatırımcı Kuruluşun : 1.ADI VE ÜNVANI. a- Telefon :.. b- Faks : 5.ORTAKLAR HAKKINDA BİLGİLER. c-telefon NUMARALARI

FİZİBİLİTE RAPORU. Yatırımcı Kuruluşun : 1.ADI VE ÜNVANI. a- Telefon :.. b- Faks : 5.ORTAKLAR HAKKINDA BİLGİLER. c-telefon NUMARALARI 1 FİZİBİLİTE RAPORU I-YATIRIMCI İLE İLGİLİ BİLGİLER : Yatırımcı Kuruluşun : 1.ADI VE ÜNVANI 2.SERMAYESİ a)kayıtlı Sermayesi b)ödenmiş Sermayesi : : 3.ADRESİ a- Telefon b- Faks : 4.BAĞLI OLDUĞU VERGİ DAİRESİ

Detaylı

www.aktifonline.net AKTİF AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ

www.aktifonline.net AKTİF AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ İhale komisyonu; a) İmalat sürecinin, verilen hizmetin ve yapım yönteminin ekonomik olması, b) Seçilen teknik çözümler ve teklif sahibinin mal ve hizmetlerin temini veya yapım işinin yerine getirilmesinde

Detaylı

YILLARA YAYGIN İNŞAAT VE ONARMA İŞLERİNE İLİŞKİN MUHASEBE İŞLEMLERİ

YILLARA YAYGIN İNŞAAT VE ONARMA İŞLERİNE İLİŞKİN MUHASEBE İŞLEMLERİ YILLARA YAYGIN İNŞAAT VE ONARMA İŞLERİNE İLİŞKİN MUHASEBE İŞLEMLERİ İsmail PAMUK-Yeminli Mali Müşavir 1-Giriş Vergi hukukumuzda inşaat işleri; yıllara yaygın inşaatlar ve özel inşaatlar olarak ikili sınıflandırmaya

Detaylı

İMALAT MÜHENDİSİ/ÜRETİM MÜHENDİSİ

İMALAT MÜHENDİSİ/ÜRETİM MÜHENDİSİ TANIM İmalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde üretilmesine karar verilen bir ürünün üretim yöntemleri ile bu yöntemleri gerçekleştirecek üretim araçlarının tasarımı, uygulanması ve kontrolünde

Detaylı

İnşaat ve Gayrimenkul Muhasebesi Dönem Deneme Sınavı I A) 500 TL B) TL C) TL D) TL E) TL

İnşaat ve Gayrimenkul Muhasebesi Dönem Deneme Sınavı I A) 500 TL B) TL C) TL D) TL E) TL 1) Aşağıdakilerden hangisi kesinlikle bir yıllara yaygın inşaat taahhüt işidir? A) Milli Eğitim Bakanlığı için temizlik hizmeti verilmesi B) Karayolları genel müdürlüğü için köprü inşaatı C) SP. Kurulunun

Detaylı

TEKLİF İSTEMEYE DAVET

TEKLİF İSTEMEYE DAVET TEKLİF İSTEMEYE DAVET İDAREYE İLİŞKİN BİLGİLER Adı, Adresi Telefon-Faks No Piyasa Fiyat Araştırmasını Yapan Personelin Adı, Unvanı : Karabük İl Özel İdaresi- Destek Hizmetleri Müdürlüğü : 0 370 415 1722-412

Detaylı

T.C. MUDANYA BELEDIYE BASKANLIGI BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ

T.C. MUDANYA BELEDIYE BASKANLIGI BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ .11.27 1/5 24 24 Yılı 24 Yılı 24 Yılı Net Vergi Gelirleri 20.468.00 7.728.9,34 20.466.637,65 28.195.595, 18.3.271,39 21.942,55 18.561.328,84 9.612.324,60 65,83 Mülkiyet Üzerinden Alınan Vergiler 13.700.00

Detaylı

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Bölüm/Program Dersi

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Bölüm/Program Dersi BEK- Dersin Adı Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Şantiye Mühendisliği ve Yapı Lojistiği Dersin Kodu Teori/Saat Uygulama/Saat Laboratuar/Saat AKTS

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM S P K GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM GENEL AÇIKLAMA Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Modül Adı Soru Sayısı 1015 25 Bu kitapçıkta yer alan testlerin her hakkı saklıdır.

Detaylı

T.R.T TÜRKİYE RADYO VE TELEVİZYON KURUMU KARTEPE VERİCİ BİNASI TADİLATI

T.R.T TÜRKİYE RADYO VE TELEVİZYON KURUMU KARTEPE VERİCİ BİNASI TADİLATI T.R.T TÜRKİYE RADYO VE TELEVİZYON KURUMU KARTEPE VERİCİ BİNASI TADİLATI İNŞAAT İŞLERİ ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. GENEL ŞARTLAR Yüklenici, kesin kabul tarihinden sonrada malzemelerin kalitesinden, yapım

Detaylı

TRAKYA CAM SANAYİİ A.Ş. 2014 YILI ORTAKLAR OLAĞAN GENEL KURUL GÜNDEMİ

TRAKYA CAM SANAYİİ A.Ş. 2014 YILI ORTAKLAR OLAĞAN GENEL KURUL GÜNDEMİ TRAKYA CAM SANAYİİ A.Ş. 2014 YILI ORTAKLAR OLAĞAN GENEL KURUL GÜNDEMİ 1. Başkanlık Divanı Seçimi ve Başkanlık Divanı'na Genel Kurul Tutanağını İmza Yetkisi Verilmesi, 2. Şirketimizin 2014 Yılı Çalışmaları

Detaylı

FİYAT FARKI HESAPLAMALRI DURSUN AKTAĞ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANI

FİYAT FARKI HESAPLAMALRI DURSUN AKTAĞ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANI İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI FİYAT FARKI HESAPLAMALRI DURSUN AKTAĞ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANI 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Fiyat Farkına

Detaylı

PARKE TAŞI VE BORDÜR KAPLAMALARI DERSİ. Yerleşim röleve ölçüsü almak. Çalışma sahalarında emniyet tedbirleri almak. Beton üretmek ve bakımını yapmak

PARKE TAŞI VE BORDÜR KAPLAMALARI DERSİ. Yerleşim röleve ölçüsü almak. Çalışma sahalarında emniyet tedbirleri almak. Beton üretmek ve bakımını yapmak PARKE TAŞI VE BORDÜR KAPLAMALARI DERSİ Dersin Modülleri Yerleşim Röleve Ölçüsü Alma Zemin Sıkıştırma Saha Emniyet Tedbirleri Beton Üretim Ve Bakım Kaldırım Ve parklarda Kaplama Yeşil Alan Ve Bina Dışı

Detaylı

Hesap Kodu. Ekonomik Kodu 16.127,87 102 102 17.781.873,89 12.981.984,99 0,00 26.794,87 30.100,00 0,64 0,00 794,87 17,39 30.185.173,15 22.

Hesap Kodu. Ekonomik Kodu 16.127,87 102 102 17.781.873,89 12.981.984,99 0,00 26.794,87 30.100,00 0,64 0,00 794,87 17,39 30.185.173,15 22. TABLO. // Tarihi itibariyle yapılan işlemleri kapsamaktadır. Kurum :. Adı B o r ç A l a c a k Muhasebe Birimi Banka Hesabı..,..,., Vadeli..,..,., Tübitak Özel larına İlişkin Banka Hesabı BAP Özel larına

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

DERS BİLGİ FORMU. Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim

Detaylı

Mülkiyeti başkalarına ait olacak bir yapının yapılmasını taahhüt ederek inşaat yapan işletmelere İnşaat Taahhüt İşletmeleri denir.

Mülkiyeti başkalarına ait olacak bir yapının yapılmasını taahhüt ederek inşaat yapan işletmelere İnşaat Taahhüt İşletmeleri denir. TAAHHÜT İŞLEMLERİ Mülkiyeti başkalarına ait olacak bir yapının yapılmasını taahhüt ederek inşaat yapan işletmelere İnşaat Taahhüt İşletmeleri denir. Tanımdan da anlaşıldığı üzere inşaat taahhüt işletmeleri

Detaylı

Bu kapsamda Odamıza gelen talepler doğrultsusunda yetkili organ kararları doğrultusunda alınmış Karlılık Oranları aşağıdadır.

Bu kapsamda Odamıza gelen talepler doğrultsusunda yetkili organ kararları doğrultusunda alınmış Karlılık Oranları aşağıdadır. Sektörlere Göre Karlılık Oranları Odamız Üyelerinden, mahkemeler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarından gelen, sektörlere ait kar oranlarının tespiti ile ilgili taleplerin yerine getirilmesi için konunun

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Meslek Etiği Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM 478

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VAN İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VAN İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VAN İLİ 2008 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU ARAŞTIRMANIN KAPSAM VE AMACI İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekonomik Kod Hesap Adı Borç Alacak Borç Kalan Alacak Kalan 102 0.0.0.0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 54.298,01,00 103 0.0.0.0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39

Detaylı

PARÇALARIN SİHİRLİ ELLERDE EŞSİZ BÜTÜNLÜĞÜ

PARÇALARIN SİHİRLİ ELLERDE EŞSİZ BÜTÜNLÜĞÜ 1 PARÇALARIN SİHİRLİ ELLERDE EŞSİZ BÜTÜNLÜĞÜ 2 3 BİZ PARÇALARIN SİHİRLİ ELLERDE EŞSİZ BÜTÜNLÜĞÜ 2015 yılında Ankara Akyurt ta kurulan Elf Beton Yapı Elemanları İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., beton prekast

Detaylı

İnşaat Taahhüt İşletmelerinde Gelir / Karın Hesaplanması ve Muhasebe Kayıtları

İnşaat Taahhüt İşletmelerinde Gelir / Karın Hesaplanması ve Muhasebe Kayıtları İnşaat Taahhüt İşletmelerinde Gelir / Karın Hesaplanması ve Muhasebe Kayıtları Taahhüt faaliyetlerinde projeler özelliklerine göre ikiye ayrılabilir. Yıllara Yaygın Olmayan İnşaat ve Onarım İşleri ( Bu

Detaylı

TARiH: 27101/2015 SAYı:

TARiH: 27101/2015 SAYı: T.C BARTIN il ÖZEL idaresi PLAN PROJE YATIRIM VE inşaat MÜDÜRLÜGÜ TARiH: 27101/2015 SAYı: Adı SoyadılTicaret Ünvanı Tebligat Adresi Bağlı Olduğu Vergi Dairesi Vergi Numarası T.C Kimlik Numarası Telefon

Detaylı

Genel Müdürlük Hizmet Binasının Cephelerine 80 Adet Açılır Pencere ve Korkuluk Yapılması İşi. Teknik Şartnamesi

Genel Müdürlük Hizmet Binasının Cephelerine 80 Adet Açılır Pencere ve Korkuluk Yapılması İşi. Teknik Şartnamesi Genel Müdürlük Hizmet Binasının Cephelerine 80 Adet Açılır Pencere ve Korkuluk Yapılması İşi Teknik Şartnamesi I- GİRİŞ 1- İŞİN KONUSU: 23 Katlı Genel Müdürlük Hizmet Binasının Cephelerine 80 adet açılır

Detaylı

ATIK İLAÇLARIN İMHASI

ATIK İLAÇLARIN İMHASI ATIK İLAÇLARIN İMHASI T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Akılcı İlaç Kullanımı Şube Müdürlüğü Klinik Proloterapi 4. Basamak İntegratif Tıp Derneği Proloterapi Çalışma Kolu AKILCI İLAÇ

Detaylı

Yol şantiyesinde altyapı ve üstyapıdan sorumlu Saha Şefi olarak,

Yol şantiyesinde altyapı ve üstyapıdan sorumlu Saha Şefi olarak, KİŞİSEL BİLGİLER Anıl ARSLAN Devamlı Adres: Beykoz /İSTANBUL Tel: +90 506 737 1298 E-mail: eng.anilarslan@gmail.com EĞİTİM 2008-2014 Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir İnşaat Mühendisliği 2002-2006 Yabancı

Detaylı

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır.

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Tüm altyapı çalışmalarının ilk adımı olan harita mühendislik hizmetlerinin ülke kalkınmasındaki

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Eylül 2012

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Eylül 2012 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Sadettin DİKMEN Eylül 2012 SUNUM PLANI I. TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARI DESTEKLEME PROGRAMI II. TOPLU BASINÇLI SULAMA SİSTEMLERİ YATIRIMLARI

Detaylı

Projesi Sağlık ve Güvenlik Planı

Projesi Sağlık ve Güvenlik Planı 1. proje Bilgileri Projenin Adı Projenin yeri Projenin Süresi Proje bedeli Yükleniciler Projesi Sağlık ve Güvenlik Planı :. : 1..... 2. Yapı Denetim Firması Proje Koordinatörü 2. Planın İçeriği Konu 1.

Detaylı

ASGARİ İŞÇİLİK İNCELEMESİ İÇİN İNŞAATLARDA

ASGARİ İŞÇİLİK İNCELEMESİ İÇİN İNŞAATLARDA 21 ersin umdu:layout 1 11/9/10 3:32 PM Page 267 ASGARİ İŞÇİLİK İNCELEMESİ İÇİN İNŞAATLARDA MALİYET BEDELİNİN TESPİTİNDE ÜÇLÜ KRİTER Ersin UMDU* I-GİRİŞ 3194 sayılı İmar Kanuna göre gerçek ve tüzel kişilerce

Detaylı

HAZIR GİYİM ATÖLYESİNDE BİRİM MALİYET HESABI

HAZIR GİYİM ATÖLYESİNDE BİRİM MALİYET HESABI HAZIR GİYİM ATÖLYESİNDE BİRİM MALİYET HESABI 1. Başlangıç Verileri: Üretilecek ürün bayan şortu olup yıllık üretimin % 20 sini kapsamaktadır. İşletmede fazla mesai yapmak istenmemektedir. 1.1. Yıllık Sipariş

Detaylı

İHTİYARİ DEPREM VE YANARDAĞ PÜSKÜRMESİ TEMİNATINA İLİŞKİN TARİFE VE TALİMAT (Yürürlük Tarihi: 1/1/2013)

İHTİYARİ DEPREM VE YANARDAĞ PÜSKÜRMESİ TEMİNATINA İLİŞKİN TARİFE VE TALİMAT (Yürürlük Tarihi: 1/1/2013) İHTİYARİ DEPREM VE YANARDAĞ PÜSKÜRMESİ TEMİNATINA İLİŞKİN TARİFE VE TALİMAT (Yürürlük Tarihi: 1/1/2013) 1. Yangın, yangına bağlı kar kaybı, inşaat ve montaj (tüm riskler) ile elektronik cihaz ve makine

Detaylı

ELEKTRİK MÜTEAHHİDİ İLE İŞVEREN ARASINDA SÖZLEŞME. Adı, Soyadı :... Adı, Soyadı :... Firma Adı :... Firma Adı :... MŞ No :... MŞ No :...

ELEKTRİK MÜTEAHHİDİ İLE İŞVEREN ARASINDA SÖZLEŞME. Adı, Soyadı :... Adı, Soyadı :... Firma Adı :... Firma Adı :... MŞ No :... MŞ No :... ELEKTRİK MÜTEAHHİDİ İLE İŞVEREN ARASINDA SÖZLEŞME Madde 1: TARAFLAR 1. Elektrik Müteahhidi 2. İşveren Adı, Soyadı :... Adı, Soyadı :... Firma Adı :... Firma Adı :... MŞ No :... MŞ No :... İş Adresi :...

Detaylı

STAJ RAPORU DEĞERLENDİRME FORMU

STAJ RAPORU DEĞERLENDİRME FORMU STAJ RAPORU DEĞERLENDİRME FORMU Adı Soyadı Staj Süresi. İş günü No İnceleme Tarihi../../20.. Staj Tarihleri Başlama././20././20 Staj Türü (İki parçada yapılanların iki tarihi de yazılacak) Bitiş././20././20

Detaylı

İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ ÖDEV

İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ ÖDEV İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ ÖDEV Yıllara yaygın inşaat ve onarım işiyle ilgili faaliyette bulunan ABC İnşaat A.Ş. 10.08.2015 tarihinde okul inşaatı ihalesine katılmış ve 2.000.000 TL teklif bedeli

Detaylı

PROJENİN TAHMİNİ FİNANSAL TABLOLARININ HAZIRLANMASI Kubilay Kavak Mart-2012 A) BAŞLANGIÇ YATIRIM HARCAMALARI Proje fikrinin geliştirilebilmesi için gerekli tüm yatırım özellikleri belirlenir. Tüm yatırım

Detaylı

Başvuru Sahibi Kurum/Kuruluşun Adı: EK B-1. FAALİYET BÜTÇESİ 1

Başvuru Sahibi Kurum/Kuruluşun Adı: EK B-1. FAALİYET BÜTÇESİ 1 Başvuru Sahibi Kurum/Kuruluşun Adı: EK B-1. FAALİYET BÜTÇESİ 1 Giderler Birim Miktar Birim Maliyet (TL) Toplam Maliyet (TL) 2 1. İnsan Kaynakları 1.1 Maaşlar (brüt tutarlar, yurt içi personel) 3 1.1.1

Detaylı

Yapı denetim kuruluşunun faaliyet göstereceği yerde aşağıdakilerden hangisi bulunması şartı yoktur?

Yapı denetim kuruluşunun faaliyet göstereceği yerde aşağıdakilerden hangisi bulunması şartı yoktur? SORU -21 MADDE 10 - Ortakların tamamı mimar veya mühendislerden (inş.mak.elkt.) oluşur. Yapı denetim kuruluşunun yetki sınırı; MADDE 11 (1) toplam yapı inşaat alanı 360.000 m2 yi geçemez. Yapı denetim

Detaylı

MAKİNE KIRILMASI İŞVEREN MALİ SORUMLULUK SİGORTASINDA NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR Cumartesi, 10 Ağustos 2013 10:01

MAKİNE KIRILMASI İŞVEREN MALİ SORUMLULUK SİGORTASINDA NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR Cumartesi, 10 Ağustos 2013 10:01 MAKİNE KIRILMASI SİGORTASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKLİ HUSUSLAR Genel şartlarda detaylı açıklama ve bilgilendirmeler yapılmasına karşılık,basit ve kısa olarak tanımı şöyledir. İşletmelerde bulunan makine

Detaylı

SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ

SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ BORÇKA ACARLAR MESLEK YÜKSEKOKULU SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ STAJYER NİN; Bölümü : İnşaat Bölümü Programı : Yapı Denetimi Programı Adı Soyadı : Sınıf - Yarıyıl : Yüksekokul

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ. Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı İŞ AKIŞ ŞEMASI

AMASYA ÜNİVERSİTESİ. Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı İŞ AKIŞ ŞEMASI UYGUN İSE AMASYA ÜNİVERSİTESİ Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı İŞ AKIŞ ŞEMASI BAŞKAN yaklaşık gizli ve maliyet gizli KONTROL AMİRİ YAPI DENETİM GÖREVLİSİ YÜKLENİCİ TALEP SAİBİ KURUM YAPI İŞLERİ TEKNİK

Detaylı

DUYURU: 05.04.2016/16

DUYURU: 05.04.2016/16 1 DUYURU: 05.04.2016/16 29.03.2016 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 90 seri no.lu Gider Vergileri Genel Tebliği ile, üreticiler tarafından imalat sanayinde kullanılmak üzere iktisap edilen makine ve

Detaylı

MALİYET TAHMİN YÖNTEMLERİ

MALİYET TAHMİN YÖNTEMLERİ MALİYET TAHMİN YÖNTEMLERİ MİM332 YAPIM YÖNETİMİ VE EKONOMİSİ Prof.Dr. Şule ÖZÜEKREN Öğr.Gör.Dr. Gülfer T. ORAZ 8/04/2011 DERSI ANLATAN: PROF. DR: ATTİLA DİKBAŞ 1 Maliyet tahmini bir araç, maliyet yönetimi

Detaylı

TOMARZA MUSTAFA AKINCIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU GÜZ YARIYILI YAPI YALITIM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF HAFTALIK DERS PROGRAMI

TOMARZA MUSTAFA AKINCIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU GÜZ YARIYILI YAPI YALITIM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF HAFTALIK DERS PROGRAMI 2016-2017 GÜZ YARIYILI YAPI PROGRAMI 1. SINIF HAFTALIK DERS PROGRAMI DERSLİK 8 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 09:15-10:00 MALZEME BİLGİSİ I 10:15-11:00 MALZEME BİLGİSİ I 11:15-12:00 MALZEME BİLGİSİ

Detaylı

Zorunlu Deprem Sigortasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu ile 18.08.2012 tarihinden yürürlükten kalkacaktır.

Zorunlu Deprem Sigortasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu ile 18.08.2012 tarihinden yürürlükten kalkacaktır. Zorunlu Deprem Sigortasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu ile 18.08.2012 tarihinden yürürlükten kalkacaktır.) Yayınlanan Resmin Gazete: Yayınlanan Tarih: 25.11.1999

Detaylı

1 9 9 Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler 1.000,

1 9 9 Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler 1.000, Gelirin Kodu BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ 01-01-2010/31-12-2010 TARİHLERİ ARASI Kurumun Adı : 2010 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bütçe Devreden Yılı Toplam Tahsilattan Gelecek Yıla Tahsil İle Gelir

Detaylı

Murat KÖSEOĞLU Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

Murat KÖSEOĞLU Serbest Muhasebeci Mali Müşavir BÜLTEN MÜTEAHHİTLİK KARNESİ İÇİN İSTENİLEN BELGELER Sayı: 2007/003 Tarih: 25 / 10 / 2007 Değerli müşterimiz, Müteahhitlik belgesi çıkarmak için istenen belgelerin listesi aşağıda açıklanmış olduğu gibidir.

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ALANI

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ALANI Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Teknik ve Meslek Lisesi İNŞAAT TEKNOLOJİSİ ALANI HAZIRLAYAN VE SUNAN Erol AKILLI İnşaat Bölümü Alan Şefi İnşaat Teknolojisi Alanı İnşaat Teknolojisi alanı altında

Detaylı

İnşaat işinin revaçta olduğu bugünlerde bu işin vergilemesi ve muhasebesindeki inceliklerinin bilinmesi gerekmektedir.

İnşaat işinin revaçta olduğu bugünlerde bu işin vergilemesi ve muhasebesindeki inceliklerinin bilinmesi gerekmektedir. İNŞAAT İŞLERİNDE VERGİLEME VE MUHASEBE UYGULAMASI (I) 1-Giriş: Son birkaç yıldır döviz kurunun ve faizlerin düşmesi emlak piyasasını hareketlendirmiş bulunmaktadır. Ayrıca bankaların konut alıcılarına

Detaylı

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 1-GİRİŞ Bu raporun amacı; Kadıköy Ön Arıtma Tesisinin bulunduğu alanda yapılacak olan Biyolojik Atık Su Arıtma Tesis hakkında Teknik bilgilendirme yapılmasıdır. 2-KADIKÖY ÖN ARITMA TESİSİ %100 dış kaynaklı

Detaylı

1983 yılında kurulan firmamız, inşaat. sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini

1983 yılında kurulan firmamız, inşaat. sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini İnşaat Ltd. Şti. 1 2 1983 yılında kurulan firmamız, inşaat sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini ve bilgi birikimini hem sektörün gelişimi için harcamakta hem

Detaylı

Yangın Sigortasına Deprem Ve Yanardağ Püskürmesi Teminatının Eklenmesi Halinde Uygulanacak Tarife Cuma, 15 Ekim :38

Yangın Sigortasına Deprem Ve Yanardağ Püskürmesi Teminatının Eklenmesi Halinde Uygulanacak Tarife Cuma, 15 Ekim :38 I- SİVİL RİZİKOLAR Sivil rizikolarda yangın sigortasına deprem ve yanardağ püskürmesi teminatının eklenmesi halinde, binanın yapı tarzına ve yer aldığı deprem bölgesine göre, aşağıda Tarife Tablosu-1 de

Detaylı

PROJE YAPIM YÖNETİM DERSİ MALTEPE PARK AVM. 09071051 Betül HATİPOĞLU 09071120 Muhammet TETİKOĞLU

PROJE YAPIM YÖNETİM DERSİ MALTEPE PARK AVM. 09071051 Betül HATİPOĞLU 09071120 Muhammet TETİKOĞLU PROJE YAPIM YÖNETİM DERSİ MALTEPE PARK AVM 09071051 Betül HATİPOĞLU 09071120 Muhammet TETİKOĞLU Projelendirme Konsept Projesi ve Mimari Proje: Fehmi Kobal Design Architects Peyzaj Mimarisi: DS Mimarlık

Detaylı

KONUT DEĞERLEME VE YAPIM TEKNİKLERİ

KONUT DEĞERLEME VE YAPIM TEKNİKLERİ Konut Değerleme ve Yapım Teknikleri Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Tezsiz Yüksek Lisans Programı KONUT DEĞERLEME VE YAPIM TEKNİKLERİ 1 Konut Değerleme Ve Yapım Teknikleri İçindekiler 1.1. DERSİN AMACI...

Detaylı