İNVERTER TİG KAYNAK MAKİNASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İNVERTER TİG KAYNAK MAKİNASI"

Transkript

1 İNVERTER TİG KAYNAK MAKİNASI MODEL RTM525 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU

2 8 7 6 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. Akım ayar düğmesi 2. Açma / Kapama anahtarı 3. Taşıma kolu 4. Havalandırma aralıkları 5. Argon kaynak kablo bağlantı yeri 6. TIG kaynak gaz çıkış bağlantı yeri 7. Torç anahtarı 8. Şase bağlantı yeri NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR..

3 TEKNİK VERİLER RTM525 Voltaj (V) 220V Frekans(Hz) 50/60 Akım(A) 19 Kapasite(KVA) 4.2 Yüksüz Voltajı(V) 64 1 Toprak Akım Aralığı( A) Argon Akım Aralığı(A) Nominal Çalışma Voltajı(V) 18 Nominal Görevi (%) 40 Verim(%) 85% Yalıtım Sınıfı F Güç Faktörü(Cos) 0.92 Soğutma Tipi FAN Koruma Sınıfı IP21 KULLANIM ALANI VE ÖMRÜ RTRMAX inverter kaynak makinesi, metal malzemelerin kaynak işlerinde kullanılır. Çalışma ortamı kuru olmalıdır. Kullanım ömrü 7 senedir GÜVENLİK TEDBİRLERİ Elektrik çarpması,yaralanma ve yangın risklerinden korunmak için aşağıdaki bilgilere dikkat edin. Mevcut şebeke voltajının alet tip levhası üzerindeki bilgilerle aynı olup olmadığını kontrol edin. Elektrikli aleti ve elektrikli bağlantılarının hasarlı olup olmadığını kontrol edin. Kabloyu yalnızca motor kapalıyken prize takın Aletleri daima işlenecek malzeme ile irtibata geçmeden önce çalıştırın. Elektrik çarpmasına karşı kendinizi koruyun. Metal boru, radyatör elektrikli ocak, buzdolabı vb. gibi topraklanmış aletlere dokunmaktan kaçının. Aşırı sıcaklık farkı elektrik ileten parçalar üzerinde su damlacıklarının oluşmasına yol açar. Aleti çalıştırmadan önce aletin çalışılacak yerdeki ortam sıcaklığına gelmesini bekleyin. Makineleri, aletleri ve tavsiye edilen aksesuar parçaları kullanım kılavuzundaki yönetmeliklere göre ve yalnızca kullanım amacına uygun alanlarda kullanın. Üzerinde çalışılacak parçayı sabitleyin. Parçaları sabitlemek için sıkma tertibatları veya mengene kullanın. Çalışma esnasında hareketli parçalara takılabilen takı takmayın ve bol elbise giymeyin. Uzun saçlarınızı bağlayın veya saçları saran ağ takın. Kaymayan ayakkabı giyin ve eldiven takın.

4 Aşırı gürültülü çalışmalarda kulaklık takın. Taban, merdiven ve iskele üzerinde çalışırken sağlam durmaya çalışın. Elektrikli aletleri nem ve yağmura karşı koruyun. Kesinlikle suyun içine sokmayın. Açık havada çalışırken yalnızca bu şartlarda çalışmaya izin verilmiş alet ve uzatma kablolarını kullanın. Aletleri patlama tehlikesi bulunan yerlerde çalıştırmayın. Aletin üçüncü kişilere verilmesinde bu kullanım kılavuzu da verilecektir. Tamir çalışmaları yalnızca kalifiye kişiler tarafından ve orijinal parçalar kullanılarak yapılacaktır. UYARI : Alkol, ilaç ve uyuşturucu maddeler ile hastalık, ateşli haller ve yorgunluk reaksiyon kabiliyetinizi etkileyebilir. Bu durumlarda elektrikli aletleri kullanmayın. Elektrikli aletleri çocuklardan uzak tutun. Elektrikli aletleri orijinal ambalajları içinde ve çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın. Aleti kullanmadığınızda, mola verdiğinizde, ayar çalışmalarında, aksesuar değiştirmede ve bakım çalışmalarında daima kablo fişini prizden çıkarın. Elektrikli aletleri kesinlikle kablosundan tutarak taşımayın. Fişi prizden çıkarırken kesinlikle kablosunu asılarak kablosunu çıkarmayın. Motorları yük altında durdurmayın. Çalışma alanınızı düzenli tutun. Çalışırken anormal vücut hareketlerinden kaçının. Kullanım standartlarına uygun şekilde topraklama bağlantısını gerçekleştiriniz. Elektrik bağlantısı olan kısımlara ve elektrotlara çıplak el ile, ıslak eldivenler ile ve bezler ile dokunmak tehlikeli ve yasaktır. Çalışma parçasının ve bedeninizin zeminden tamamen izole olduğundan emin olun. Kaynak işlemi sırasında başınızı gazdan uzakta tutun ve kaynak yapılan ortamı havalandırın. Kaynak işlemi sırasında gözünüze gelebilecek çapaktan ve kaynak arkının yaydığı ışınlardan korunmak için kaynak maskesi, filtre ve koruyucu camlar kullanın. Kaynak kıvılcımları, ateşe sebebiyet verebilir, kaynak yapılan yerin yanıcı ve kuru şeyler bulunmadığına emin olunuz. Ark kaynağı esnasında, hava çıkarıcı gazdan korunmak için kullanılmalıdır. Ark Yayılması gözlerinize zararlı olabilir, cildinizi yakabilir. Uygun bir kasket ve alev filtresi kullanınız, operasyon esnasında vücudunuzu ve gözlerinizi koruyucu elbiseler giyiniz. Kendinizi ve başkalarını olası ciddi yaralanma veya ölüm risklerine karşı koruyun. Çocukları uzak tutun. Vücuduna kalp pili takılı kişiler, kaynak makinesini çalıştırmadan önce doktorlarına danışmalıdırlar. Çalışılan parçalar üzerinde elle işlem yaparken dikkatli olun, kaynak ve/veya kesme işlemi sırasında parçanın aşırı ısınmasının neden olabileceği yanmalardan korunmak için gereken uygun aletleri kullanın. Kurulum, bakım ve onarımla ilgili bütün işlemlerin sadece vasıflı kişilerce gerçekleştirildiğinden emin olun. A) ELEKTRIK ÇARPMASI öldürücü olabilir Elektrot ve üzerinde çalışılan parça veya zemin devreleri, kaynak makinesi açık iken elektriksel olarak aktif'tir. Bu aktif parçalara çıplak elle veya ıslak giysiyle dokunmayın. Ellerinizi yalıtmak için kuru ve deliksiz eldivenler giyin.

5 B) ARK IŞINLARI yakıcı olabilir Kaynak yaparken veya seyrederken gözlerinizi kıvılcımlardan ve ark ışınlarından korumak için uygun filtreli bir koruyucu maske kullanın. Baş maskesi ve filtreli camlar, ANSI Z87. I standartlarına uygun olmalıdır. C) GAZLAR ve DUMANLAR tehlikeli olabilir Kaynak işlemi sırasında sağlığa zararlı dumanlar ve gazlar oluşabilir. Bu gaz ve dumanları solumayın. Kaynak yaparken başınızı dumanın dışında tutun. Dumanları ve gazları soluma alanından uzak tutmak için arkta yeterli havalandırma sağlayın ve/veya duman emme makinaları kullanın. D) KAYNAK KIVILCIMLARI yangına ve patlamaya neden olabilir Kaynak alanından yangın tehlikesi arz eden unsurları çıkartın. Eğer bu mümkün değilse, kaynak kıvılcımlarının yangın çıkarmasını önlemek için bunların üzerlerini örtün. Kaynak kıvılcımlarının ve kaynaktan gelen sıcak malzemelerin küçük çatlaklardan ve açıklıklardan kolayca komşu alanlara geçebileceklerini unutmayın. Hidrolik hatlar yakınında kaynak yapmayın. Her an elinizin altında bir yangın söndürücü bulundurun. E) TÜP hasar gördüğünde patlayabilir Kullanılan prosese uygun koruyucu gaz içeren basınçlı gaz tüpleri ve seçilen gaz ve basınca göre tasarlanmış, uygun regülâtörler kullanın. Bütün hortumlar, donanımlar ve benzeri aksamlar yapılan kaynak işlemine uygun olmalı ve iyi durumda tutulmalıdır. F) ELEKTRIK ve MANYETIK alanlar tehlikeli olabilir Bir iletkenden geçen elektrik akımı Elektrik ve Manyetik Alanlar (EMF -Electric and Magnetic Fields) oluşmasına neden olur. Kaynak akımı, kaynak kabloları ve kaynak makineleri etrafında EMF alanları yaratır. EMF alanları bazı kalp pillerinin işleyişini bozabilir. Bu nedenle, vücutlarına kalp pili takılı kaynakçılar, kaynak yapmadan önce doktorlarına danışmalıdırlar. Kaynak sırasında EMF alanlarına maruz kalınması, bilinmeyen başka sağlık sorunlarına da neden olabilir. EMF alanlarına maruz kalmayı en aza indirmek için kaynak yaparken aşağıda belirtilen konulara dikkat edilmelidir: Elektrot ve şase kablolarını birlikte yönlendirin. Elektrot ve şase kablolarını asla vücudunuzun etrafına sarmayın. Vücudunuzu elektrot ile şase kabloları arasına sokmayın. Şase kablosunu üzerinde çalışılan parçaya mümkün olduğu kadar yakın bağlayın. Kaynak yaparken güç ünitelerinden mümkün olduğu kadar uzak durun. GÜVENLİK STANDARTLARI Kaynak makinesine aşırı gerilim, akım ve sıcaklıklara karşı koruma devreleri montaj edilmiştir. Kaynak makinesi aşırı sıcaklık, gerilime ve akıma maruz kaldığında otomatik olrak çalışmasını durduracaktır. 1) Çalışma ortamının sürekli olarak havalandırılması gerekmektedir. Kaynak makinesi çok kuvvetli bir makine olduğundan, çalışma esnasında oluşan sıcaklığın mevcut serinlik tarafından giderilmesi mümkün olmadığından, makine içine yerleştirilmiş bir fan mevcuttur. Makine girişinin tıkanık veya kapalı olmadığından emin olunuz.

6 2) Aşırı yüklemeleri önleyin. Kullanıcı mevcut akımın aşırı değerlere ulaşmasını engellemelidir. Kaynak akımının çalışma döngüsü akımını geçmemelidir. Aşırı yük akımı makineye zarar verip yanmasına neden olabilir. 3) Yüksek gerilim uygulanmamalıdır. Gerilimin belirlenen değerlerin üzerine çıkması makineye büyük zararlar vereceğinden, kullanıcının çalışma esnasında mevcut durumu iyi analiz edip gerekli tedbirleri alması gerekmektedir. 4) Kaynak makinesi arkasında topraklama vidası mevcuttur. Kaplama kesinlikle topraklanmalıdır. 5) Kaynak süresi olması gerekenden daha uzun sürüyor ise, makine çalışmasını otomatik olarak durduracaktır. Yüksek ısınmadan dolayı koruma devresi aktif olacak ve makine duracaktır. Işık söndükten ve sıcaklık düştükten sonra, makine kaynaklamaya devam edecektir. ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK (EMC) Bu makine, ilgili bütün yönetmelik ve normlara uygun olacak şekilde tasarlanmıştır. Bununla beraber iletişim (telefon, radyo, televizyon) gibi başka sistemleri de etkileyebilecek elektromanyetik etkiler halen üretebilir. Bu etkiler, maruz kalan sistemlerde güvenlik sorunlarına sebep olabilir. Bu makine tarafından üretilebilecek etkilerin miktarını azaltmak veya yok etmek için bu bölümü dikkatli okuyup anlayınız. Bu makine sanayi bölgesinde çalıştırılmak üzere tasarlanmıştır. Eğer özel yerlerde (ev vb.) çalıştırılırsa, muhtemel elektromanyetik etkileri önlemek için özel tedbirlere uymak gerekir. Kullanıcının bu makineleri el kitabında tarif edildiği gibi kurup çalıştırması gerekir. Bu makinelerin çalıştırılmasından dolayı herhangi elektromanyetik etki algılanırsa kullanıcı bu etkileri yok etmek için düzeltici tedbirler almalı, gerekirse RTRMAX Servisi ile irtibata geçmeli, RTRMAX Servisinin yazılı onayı alınmadan makine üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır. Makineyi monte etmeden önce çalışma alanının, elektromanyetik etkilerinden dolayı hatalı çalışabilecek araçlar yönünden kontrolü yapılmalıdır; Makinenin çalışma alanında bulunan giriş çıkış kabloları, telefon kabloları ve kumanda kabloları, Radyo ve/veya televizyon verici ve alıcıları, Bilgisayar veya bilgisayar kontrolündeki araçları, Endüstriyel işlemler için güvenlik ve kontrol teçhizatları, Kalibrasyon ve ölçü cihazları, Kalp ritim cihazı ve işitme yardımcı cihazları gibi tıbbi cihazları, Çalışma alanının yakınında çalışan teçhizatların elektromanyetik bağışıklığını kontrol ediniz. Kullanıcı, çalışma alanındaki bütün teçhizatların uyumlu olduğundan emin olmalıdır. Aksi halde ek koruma tedbirleri gerektirebilir. Çalışma alanının ideal ölçüleri, bu bölgenin konstrüksiyonuna ve burada yer alan diğer etkenlere göre belirlenir Makinenin ürettiği elektromanyetik dalgaların etkisini azaltmak için aşağıdaki uyarıları dikkate alın; Makinenin şebeke elektriğine olan bağlantısını kullanım kılavuzunda anlatıldığı gibi yapın. Eğer elektromanyetik bir etkileşim oluşursa ana elektrik girişini filtre etmek gibi bazı önlemlerin alınması gerekebilir. Çıkış kabloları olabildiğince kısa olmalı ve bir arada tutulmalıdır.

7 TIG KAYNAĞININ PRENSİBİ TIG kaynak elektrik arkın kaynak parçası ve tungsten elektrot arasında yanarak füzyon gücü ortaya çıkarttığı bir elektrik ark kaynak işlemidir. Kaynak işlemi sırasında elektrot, ark ve kaynak havuzu inert koruma gazı ile atmosferik havaya karşı korunurlar. Gaz nozulu ile koruma gazı kaynak alanına iletilir ve buradaki atmosferik havayı ortadan kaldırır. TIG kaynak diğer ark kaynak işlemlerinden kullanılan elektrot ile ayrılır çünkü bu işlemde MIG/MAG ve MMA gibi diğer kaynak işlemlerindeki gibi elektrot tüketilmez. Uygulama Avantajlar TIG kaynak işlemi sahip olduğu avantajlara bağlı olarak birçok uygulama şekline sahiptir: Kaynak parçasına konsantre ısıtma sağlar İnert koruma gazı sayesinde kaynak havuzuna efektif koruma sağlar. Dolgu malzemesinden bağımsız olabilir. Dolgu malzemeleri eğer alaşım doğruysa iyi hazırlanmış olmak zorunda değillerdir. Cüruf ya da çapak olşumu olmadığı için kaynak parçasını yeniden temizlemeye ihtiyaç yoktur. Ulaşılması zor olan bölgeler bile rahatça kaynaklanabilir. Uygulama alanları TIG kaynağı genelde yüksek kalitede kaynak sonuçlarıgereken işlemler için kullanılır: Offshore sanayii Birleşik ısı ve güç alanları Petrokimya sanayii Gıda sanayii Kimya sanayii Nükleer sanayii En önemli uygulama alanı: Paslanmaz çelik ince malzemelerin kaynağı Aluminyum Nikel Nikel alaşımlar

8 Teknik Veriler Kaynak makinesinin uygun çevre koşulları : Kaynak sıcaklığı: ' C Nakliye depolama sürecinde : C Hava bağıl nemi: 40 "C: <% 50, 20'c <% 90 Deniz seviyesinden 1000m yükseklikte geçmemelidir. Kaynak güneş ışığı ya da yağmur altında durmamalıdır. Makinenin içine su geçmemelidir. Güç kaynağı elektrik ağ sistemi yapısı Güç şebeke voltajı profili güvenilmez kaynaktan olmamalıdır. Güç hattı voltaj dalgalanması nominal geriliminin% 15'i geçmemesi gerekir. Kaynak makinesi yapısı TIG serisi; ürün benimsenmesi tasarım güzelliği, plastic ön ve arka panel, ön paneldeki İlk yarısında kısmi olarak sarı göstergesi, beyaz göstergesi, yeşil göstergesi, kaynak elektrik akımı ve düzenleme ve seçim topuzu (elektrik akımı çıkış "-" kutbu), toprak kelepçe ve hızlı konektör elektrik akımı çıkış "+" kutup), arka plaka; güç düğmesi, güç kaynağı parçası, elektrik sigortası ve fan soğutmalı, gaz giriş konektörü, üst kısmındaki plastik kolu ve alt kısmı 4 kauçuk plastik paspas dayanak içerir. KURULUM Uzun bir kablo kullanıldığında, gerilim düşümlerini önlemek için, daha büyük segment kablosu tavsiye edilir. Kablo gereğinden fazla büyük olursa, güç sisteminin verimliliği etkileyebilir. Uyarlı, ortalama bir uzunlukta kablo kullanılması tavsiye edilir. Kaynak makinesinin arka panelinde güç kablosunun fişini AC220V kaynağına bağlayın. Makineyi bağlayın ve ışığını yakın ve topraklama pensesini bağlayın. Uygulama Adımları Gücü bağlayıp, anahtarı açınız Hangi akımı istiyorsanız, onu ayarlayınız. Topraklama kelepçesini bağlayıp, işleme başlayın. Kaynak telinin bitmesine 1-2 mm kala, yenisiyle değiştiriniz. Kaynak işleminiz bittiğinde yüzeyi temizleyiniz. Taşıma ve Saklama Elektrik kaynak makinası genel olarak kapalı alanlarda kullanılan bir ekipman olduğu için yağmur ve kardan korumanız gerekmektedir. Sakladığınız deponun kuru ve temiz olması, iyi havalandırılmış olması gerekmektedir. Yakıcı gaz ve toz makinaya zarar verebilir. Sıcaklık C aralığında olmalıdır. Nem oranı 90% den fazla olamaz.

9 Sorun Giderme Kılavuzu SORUN NEDEN ÇÖZÜM Makinenin ana şalteri açıkken sigorta atıyor. Giriş filtre kartı arızalı Servise başvur. Makine hiç çalışmıyor, çıkış yok, fan çalışmıyor. Ark karalı değil, kaynak düzgün olarak yapılamıyor. * Hatta elektrik yok * Ana giriş kablosu arızalı * Açma - kapama anahtarı arızalı * Giriş filtre veya güç katı arızalı * Kutup bağlantıları yanlış veya zayıf * Voltaj değeri uygun değil * Torch kablosunda arıza var * Makineye giren fazı kontrol et. * Ana giriş kablosunu kontrol et. Gerekiyorsa yenisi ile değiştir. * Anahtarı değiştir.gerekiyorsa servise başvur. * Servise başvur. * Kutupları kontrol et gevşekse sık * Şebeke voltajı 380 volt mu? Uygun olmayan kesit ve uzunlukta uzatma kablosu kullanılıyorsa kontrol et, gerekiyorsa düzelt. Makine normalden daha çabuk ısınıyor, dinlenmeye geçiyor * Fan sıkışmış, çalışmıyor * Fan yanmış, çalışmıyor * Fanda sıkışma olabilir, hava ile temizleyin * Yenisi ile değiştirin yada Servise başvur. Bakım ve onarım Bakım ve servis sadece vasıflı personel tarafından yapılmalıdır! Kaynak makinesinin şebeke akımı, bakım ve servis sırasında kesilmelidir. Makinenin elektrik fişi prizden çekilmelidir. Kaynak işlemleriyle ilgili genel kişisel güvenlik ve yangın güvenliği kurallarına uyun. Akım kablolarının ve enerji kablosunun yalıtım durumunu ve bağlantılarını kontrol edin. Gevşeyen bağlantıları yenileyin. Kaynak makinesinin içinde biriken toz basınçlı hava ile düzenli olarak temizlenmelidir. Makine eğer çok yoğun miktarda toz ve duman içeren bir ortamda kullanılıyorsa, bu işlem ayda iki kere tekrarlanmalıdır. Küçük parçaları korumak için, temizlik sırasında kullanılan havanın basıncına dikkat edilmelidir. Kaynak makinesinin içerisine su ve buhar girmesi engellenmelidir. Eğer makine nemden etkilenmiş ise. makinenin içi kurutulmalı ve izolasyonu kontrol edilmelidir. Kaynak makinesi uzun süre kullanılmayacaksa, kendi kutusuna yerleştirilmeli ve kuru bir ortamda saklanmalıdır. Kaynak makinesi kaldırılırken veya taşınırken rastgele atılmamalı ve darbelerden korunmalıdır. Titiz üretim ve test yöntemlerine rağmen alet arıza yapacak olursa,onarım, RTRMAX elektrikli el aletleri için yetkili bir servise yaptırılmalıdır.

10

11

ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA /KAPAMA ŞALTERİ 2. İŞ PARÇASI TABLASI 3. KIVILCIM/ÇAPAK KORUYUCU 4. ZIMPARA TAŞI 5. ZIMPARA TAŞI

Detaylı

KIRICI VE DELİCİ MATKAP

KIRICI VE DELİCİ MATKAP KIRICI VE DELİCİ MATKAP MODEL RTM232 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 3 4 5 1 6 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. YAN SAP 3. KIRICI DELİCİ SEÇİM ANAHTARI 4. YAĞ KAPAĞI 5. ANAHTAR 6. DEVİR AYARI NOT: BU ÜRÜN

Detaylı

HAVA ÜFLEME MAKİNASI

HAVA ÜFLEME MAKİNASI HAVA ÜFLEME MAKİNASI MODEL RTM301 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 2 3 5 CİHAZIN ÜNİTELERİ 4 1. HIZ AYAR DÜĞMESİ 2. TETİK KİLİTLEME BUTONU 3. ÇALIŞTIRMA ANAHTARI 4. HAVA EMİŞ YERİ 5. HAVA ÜFLEME BORUSU TEKNİK

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 4 6 7 1 2 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ TUTUCU 2. AYDINLATMA IŞIĞI 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. TORK KONTROL 5. YÖN DEĞİŞTİRME 6. ŞARJ SEVİYE IŞIĞI

Detaylı

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU

TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU ELEKTRİKLİ MATKAP MODEL RTM154 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU 6 1 2 4 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. HAVALANDIRMA ARALIKLARI 3. GERİ/İLERİ DÖNÜŞ ŞALTERİ 4. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 5. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU PROFİL KESME MAKİNASI 5 MODEL -RTM695- TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 2. KORUYUCU KAPAK 3. TUTMA KOLU 4. KESME DİSKİ 5. MAKİNA TABANI 6. AKTİF KORUMA 7. TAŞ KİLİTLEME

Detaylı

DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU DARBELİ MATKAP MODEL RTM151 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. ÇALIŞTIRMA ANAHTARI 3. DEVİR AYARI 4. SAĞ SOL MANDALI 5. ANAHTAR KİLİTLEME BUTONU 6. HAVALANDIRMA ARALIKLARI TEKNİK

Detaylı

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ MODEL RTM394 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 6 3 6 2 1 5 4 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA/KAPAMA ŞALTERİ 2. AÇMA /KAPAMA ŞALTER KİLİTLEYİCİ 3. HIZ AYAR DÜĞMESİ 4. VİTES AYAR DÜĞMESİ 5.

Detaylı

MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU MERMER KESİCİ MODEL RTM 389 KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER Gerilim Frekans 220V 50Hz Giriş Gücü 1400 W Yüksüz Hız 15000 Devir/dk (+/- %10) Testere Çapı φ110/115 φ20 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ÇALIŞTIRMA

Detaylı

KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM215 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZ

KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM215 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZ KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM215 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZ 1 3 4 5 7 6 2 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SDS UÇ MANDRENİ 2. İLAVE SAP 3. DERİNLİK MESNEDİ SIKIŞTIRMA VİDASI 4. DARBELİ / DARBESİZ SEÇİM ANAHTARI

Detaylı

ELEKTRİKLİ FREZE MAKİNASI

ELEKTRİKLİ FREZE MAKİNASI ELEKTRİKLİ FREZE MAKİNASI MODEL RTM378 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 5 2 8 1 3 7 6 4 TEKNİK VERİLER VOLTAJ GİRİŞ GÜCÜ HIZ KESME DERİNLİĞİ BİLEZİK GENİŞLİĞİ 230V - 50Hz 2000W 23000r/min 0-65mm 12mm CİHAZIN

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM315 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM315 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM315 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİ TELERİ 1. ANAHTARSIZ MANDREN 2. TORK AYAR YERİ 3. SAĞ / SOL AYAR DÜĞMESİ 4. HIZ AYARLI TETİK 5. BATARYA SÖKME TAKMA PİMİ 6. BATARYA KASASI

Detaylı

SUNTA KESME MAKİNASI

SUNTA KESME MAKİNASI SUNTA KESME MAKİNASI MODEL RTM384 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 6 2 3 5 4 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 2. TUTMA KOLU 3. AÇI ÖLÇEĞİ 4. AÇI AYAR KOLU 5. TESTERE KORUMASI 6. LAZER AÇMA / KAPAMA

Detaylı

KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM226 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZ

KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM226 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZ KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM226 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZ 1. Mandren 2. Darbeli / Darbesiz seçim anahtarı 3. Yan tutma kolu 4. Sağ/sol dönüş ayar kolu 5. Anahtar kilitleme butonu 6. Çalıştırma anahtarı

Detaylı

HAVALI ZIMBA MAKİNASI

HAVALI ZIMBA MAKİNASI HAVALI ZIMBA MAKİNASI MODEL RTM0116 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. TUTMA KOLU 2. HAVA ENJEKTÖRÜ 3. TETİK 4. ŞARJÖR DEĞİŞTİRME DÜĞMESİ 5.ZIMBA TELİ ŞARJÖRÜ TEKNİK VERİLER 1. TAVSİYE EDİLEN

Detaylı

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 9 8 1 4 5 3 6 2 7 10 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ELEKTRİK KABLOSU 2. TUTMA KOLU 3. EL SİPERİ(FREN KOLU) 4. ÖN TUTMA KOLU 5. KLAVUZ 6. TESTERE

Detaylı

TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM118 RTM123 RTM126 RTM129 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM118 RTM123 RTM126 RTM129 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM118 RTM123 RTM126 RTM129 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 6 7 4 3 2 5 1 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. KORUYUCU KAPAK 2. KORUYUCU KAPAK SIKIŞTIRMA KOLU 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. İLAVE SAP

Detaylı

SÜTUNLU MATKAP MODEL RTM613 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU

SÜTUNLU MATKAP MODEL RTM613 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU SÜTUNLU MATKAP MODEL RTM613 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU 8 6 10 9 7 5 4 3 2 1 1. TABAN 2. ÇALIŞMA TABLASI 3. ÇALIŞMA TABLASI MANDALI 4. SÜTUN 5. MANDREN 6. AÇMA/KAPAMA BUTONU 7. TUTMA KOLU 8. KASNAK SİSTEMİ

Detaylı

PLANYA MAKİNASI MODEL RTM391 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

PLANYA MAKİNASI MODEL RTM391 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU PLANYA MAKİNASI MODEL RTM391 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELER 1. AÇMA KAPAMA ANAHTARI 2. ANAHTAR KİLİTLEME BUTONU 3. KAYIŞ MUHAFAZASI 4. PLANYA TABANI 5. DERİNLİK AYAR KOLU TEKNİK VERİLER

Detaylı

Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu. Kullanım Kılavuzu. 20 KVA Ayaklı Punta Kaynak Makinesi

Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu. Kullanım Kılavuzu. 20 KVA Ayaklı Punta Kaynak Makinesi Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu Kullanım Kılavuzu 20 KVA Ayaklı Punta Kaynak Makinesi Dikkat! Değerli müşterimiz, Aşağıda belirtilen uyarılara uymanızı önemle rica ederiz. Makineyi aldığınızda Garanti

Detaylı

İNVERTER KAYNAK MAKİNESİ

İNVERTER KAYNAK MAKİNESİ İNVERTER KAYNAK MAKİNESİ MODEL RTM512 - RTM513 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK VERİLER (RTM512) VOLTAJ 220V KAYNAK AKIM ARALIĞI 10-160A UYGUN ELEKTROD 2.0-4.0 (RTM513) VOLTAJ 220V KAYNAK AKIM ARALIĞI

Detaylı

DEKUPAJ TESTERE MODEL RTM360 TANITIM VE KULLANMA KLAVUZU

DEKUPAJ TESTERE MODEL RTM360 TANITIM VE KULLANMA KLAVUZU DEKUPAJ TESTERE MODEL RTM360 TANITIM VE KULLANMA KLAVUZU 6 1 2 4 3 7 5 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. Açma/kapama tetiği 2. Devamlı çalışma butonu 3. Kesici bıçak mahfazası 4. Toz tahliye çıkışı 5. Pandül ayar düğmesi

Detaylı

Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu. Kullanım Kılavuzu. INV PLS 60 A Inverter Plasma Kesme Makinası

Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu. Kullanım Kılavuzu. INV PLS 60 A Inverter Plasma Kesme Makinası Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu Kullanım Kılavuzu INV PLS 60 A Inverter Plasma Kesme Makinası Dikkat! Değerli müşterimiz, Aşağıda belirtilen uyarılara uymanızı önemle rica ederiz. Makineyi aldığınızda

Detaylı

Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu. Kullanım Kılavuzu. CESA 400 A AC ARK Kaynak Transformatörü

Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu. Kullanım Kılavuzu. CESA 400 A AC ARK Kaynak Transformatörü Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu Kullanım Kılavuzu CESA 400 A AC ARK Kaynak Transformatörü Dikkat! Değerli müşterimiz, Aşağıda belirtilen uyarılara uymanızı önemle rica ederiz. * Makineyi aldığınızda

Detaylı

Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu. Kullanım Kılavuzu. DC 500 ARE DC 600 ARE Tristör Kontrollü Redresör Kaynak Makinası

Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu. Kullanım Kılavuzu. DC 500 ARE DC 600 ARE Tristör Kontrollü Redresör Kaynak Makinası Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu Kullanım Kılavuzu DC 500 ARE DC 600 ARE Tristör Kontrollü Redresör Kaynak Makinası Dikkat! Değerli müşterimiz, Aşağıda belirtilen uyarılara uymanızı önemle rica ederiz.

Detaylı

Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu. Kullanım Kılavuzu. INV DC 180 A INV DC 220 A Inverter Kaynak Makinası

Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu. Kullanım Kılavuzu. INV DC 180 A INV DC 220 A Inverter Kaynak Makinası Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu Kullanım Kılavuzu INV DC 180 A INV DC 220 A Inverter Kaynak Makinası Dikkat! Değerli müşterimiz, Aşağıda belirtilen uyarılara uymanızı önemle rica ederiz. * Makineyi aldığınızda

Detaylı

VİDALAMA MAKİNASI MODEL RTM311 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

VİDALAMA MAKİNASI MODEL RTM311 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU VİDALAMA MAKİNASI MODEL RTM311 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. BİTS UÇ TUTUCU 2. ASKILIK 3. SAĞ-SOL DÜĞMESİ 4. DEVİR AYAR DÜĞMESİ 5. ANAHTAR 6. ANAHTAR KİLİTLEME DÜĞMESİ 7. KİLİTLEME

Detaylı

Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu. Kullanım Kılavuzu. 60 KVA - 120 KVA Pnömatik Punta Kaynak Makinesi

Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu. Kullanım Kılavuzu. 60 KVA - 120 KVA Pnömatik Punta Kaynak Makinesi Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu Kullanım Kılavuzu 60 KVA - 120 KVA Pnömatik Punta Kaynak Makinesi Dikkat! Değerli müşterimiz, Aşağıda belirtilen uyarılara uymanızı önemle rica ederiz. Makineyi aldığınızda

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DC 450 ARM Mekanik Kontrollü DC ARK Kaynak Makinası

Kullanım Kılavuzu DC 450 ARM Mekanik Kontrollü DC ARK Kaynak Makinası Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu Kullanım Kılavuzu DC 450 ARM Mekanik Kontrollü DC ARK Kaynak Makinası Dikkat! Değerli müşterimiz, Aşağıda belirtilen uyarılara uymanızı önemle rica ederiz. * Makineyi

Detaylı

KUZAY/TURKWELD İNVERTER KAYNAK MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU

KUZAY/TURKWELD İNVERTER KAYNAK MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU KUZAY/TURKWELD İNVERTER KAYNAK MAKİNASI KULLANIM KILAVUZU KAY ELEKTRONİK KAYNAK İMALAT PAZARLAMA SAN ve TİC LTD. ŞTİ. İÇİNDEKİLER 1. ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK 2. GÜVENLİK KURALLARI 3. KAYNAK MAKİNASI HAKKINDA

Detaylı

Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu. Kullanım Kılavuzu. 120 KVA Pnömatik Punta Kaynak Makinesi

Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu. Kullanım Kılavuzu. 120 KVA Pnömatik Punta Kaynak Makinesi Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu Kullanım Kılavuzu 120 KVA Pnömatik Punta Kaynak Makinesi Dikkat! Değerli müşterimiz, Aşağıda belirtilen uyarılara uymanızı önemle rica ederiz. Makineyi aldığınızda Garanti

Detaylı

GÖNYE KESME MAKİNASI MODEL RTM621 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

GÖNYE KESME MAKİNASI MODEL RTM621 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU GÖNYE KESME MAKİNASI MODEL RTM621 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 2 3 12 5 4 11 10 6 9 7 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 2. ÇALIŞTIRMA KİLİDİ 3. TUTMA KOLU 4. DAİRE TESTERE 5. TESTERE KORUMASI

Detaylı

INV DC 160 A PRO Inverter Kaynak Makinası

INV DC 160 A PRO Inverter Kaynak Makinası Kullanım Kılavuzu INV DC 160 A PRO Inverter Kaynak Makinası 1 NOTES 2 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER..... 3 CE SERTİFİKASI.......4 ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK (EMC)........ 5 GÜVENLİK KURALLARI.... 6 7-8-9 1.TEKNİK

Detaylı

ELEKTRİKLİ ZIMBA MAKİNASI

ELEKTRİKLİ ZIMBA MAKİNASI ELEKTRİKLİ ZIMBA MAKİNASI MODEL KULLANIM KILAVUZU ALETİN UNİTELERİ 1- Derinlik ayar düğmesi 2- Elektrik kablosu 3- Açma Kapama tuşu 4- Kaldıraç 5- Tetik 6- Basınç 7- Burun 8- Güvenlik 9- Şarjör 10- Tutturmaç

Detaylı

SICAK HAVA TABANCASI MODEL RTM302 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU

SICAK HAVA TABANCASI MODEL RTM302 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU SICAK HAVA TABANCASI MODEL RTM302 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU 2 1 5 3 4 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ÜFLEME BORUSU 2. HAVALANDIRMA ARALIĞI 3. AÇMA/KAPAMA TETİĞİ 4. TUTMA KOLU 5. SOĞUTMA FAN BUTONU TEKNİK VERİLER

Detaylı

TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM105 RTM106 RTM112 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM105 RTM106 RTM112 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM105 RTM106 RTM112 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 5 1 3 6 2 4 TAŞLAMA MAKİNASI TEKNİK VERİLER (RTM105-RTM106) VOLTAJ 230V-50HZ GİRİŞ GÜCÜ 1200W HIZ 4500-10000r/min TAŞLAMA DİSK ÇAPI

Detaylı

Kullanım Kılavuzu SPT 90 A. Civata Saplama Punta Kaynak Makinesi

Kullanım Kılavuzu SPT 90 A. Civata Saplama Punta Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu SPT 90 A Civata Saplama Punta Kaynak Makinesi 1 NOTES 2 İÇİNDEKİLER NOTES....... 2 İÇİNDEKİLER........ 3 CE SERTİFİKASI..........4 ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK (EMC)....... 5 GÜVENLİK KURALLARI.....

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DC 450 ARM. Mekanik Kontrollü DC ARK Kaynak Makinası

Kullanım Kılavuzu DC 450 ARM. Mekanik Kontrollü DC ARK Kaynak Makinası Kullanım Kılavuzu DC 450 ARM Mekanik Kontrollü DC ARK Kaynak Makinası 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...... 2 CE SERTİFİKASI........3 ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK (EMC)......... 4 GÜVENLİK KURALLARI..... 5 6-7-8

Detaylı

CESA 500 AC ARK KAYNAK MAKİNASI

CESA 500 AC ARK KAYNAK MAKİNASI Kullanım Kılavuzu CESA 500 AC ARK KAYNAK MAKİNASI 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...... 2 CE SERTİFİKASI........3 ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK (EMC)......... 4 GÜVENLİK KURALLARI..... 5 6-7-8 1.TEKNİK BİLGİLER........9

Detaylı

INV AC - DC TIG 320 A Kaynak Makinası

INV AC - DC TIG 320 A Kaynak Makinası Kullanım Kılavuzu INV AC - DC TIG 320 A Kaynak Makinası Dikkat! Değerli müşterimiz, Aşağıda belirtilen uyarılara uymanızı önemle rica ederiz. * Makineyi aldığınızda Garanti Belgesi ni mutlaka onaylatınız.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu INV DC TIG 320 A Inverter DC TIG Kaynak Makinası

Kullanım Kılavuzu INV DC TIG 320 A Inverter DC TIG Kaynak Makinası Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu Kullanım Kılavuzu INV DC TIG 320 A Inverter DC TIG Kaynak Makinası Dikkat! Değerli müşterimiz, Aşağıda belirtilen uyarılara uymanızı önemle rica ederiz. Makineyi aldığınızda

Detaylı

KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU

KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER VOLTAJ GİRİŞ GÜCÜ DEVİR HIZI MAX. BETON DELME ÇAPI UÇ TİPİ 230V-50HZ 1700W 900-1900d/dk 50mm SDS MAX CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SDS UÇ

Detaylı

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI İÇİNDEKİLER İNGİLİZCE 8 VERİ 13 ÖNEMLİ EMNİYET KURALLARI Elektrikli bir cihazı kullanırken, aşağıdakiler dahil temel önlemleri daima alın : CİHAZI KULLANMADAN

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.

KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR. BENZİNLİ JENERATÖR MODEL RTM9665 KULLANIM KILAVUZU NOT: BU ÜRÜN PROFESYONEL KULLANIM İÇİN UYGUN DEĞİLDİR.. 1) Yakıt deposu 9) Boru çerçeve 2) Egzost susturucu 10) Buji 3) Toprak 11) Yakıt Kapağı 4) Devre

Detaylı

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI

HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI HAVALI SOMUN SIKMA MAKİNASI MODEL RTM 0125 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ KOVANI 2. ÇALIŞTIRMA TETİĞİ 3. HAVA GİRİŞİ 4. BASINÇ AYARLAYICI 5. SAĞ SOL BUTONU TEKNİK VERİLER Hız Maks.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DC 650 ARE. Tristör Kontrollü DC ARK Kaynak Makinası

Kullanım Kılavuzu DC 650 ARE. Tristör Kontrollü DC ARK Kaynak Makinası Kullanım Kılavuzu DC 650 ARE Tristör Kontrollü DC ARK Kaynak Makinası 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 2 CE SERTİFİKASI 3 ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK (EMC) 4 GÜVENLİK KURALLARI 5 6-7-8 1.TEKNİK BİLGİLER 9 1.1.GENEL

Detaylı

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv LK-1900AN Serisini daha güvenli şekilde kullanmak için alınması

Detaylı

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU 1 5 2 4 3 6 7 8 1. Kilit Düzenekli Kapak 2. Şeffaf Su Seviye Göstergesi 3. Alt Elektrik Tabanı 4. Açma / Kapama Anahtarı 5. Gösterge Lambası 6. Su Filtresi 7. Açık

Detaylı

ELEKTRİKLİ HAVA KOMPRESÖRÜ

ELEKTRİKLİ HAVA KOMPRESÖRÜ ELEKTRİKLİ HAVA KOMPRESÖRÜ MODEL RTM724 - RTM750 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU 9 3 12 1 4 5 2 11 10 6 8 7 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MOTOR 2. DURDURMA BUTONU 3. ÇIKIŞ VANASI 1 4. ÇIKIŞ VANASI 2 5. DEPO 6. BASINÇÖLÇER

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU Levha No Levha Temsili Resim Levha Boyutları (cm) Yükseklik x En UL-001 Makine, Alet ve Malzemelerinizi Özenli Kullanınız UL-002 Dikkat Tüpleri Bağlı Tut

Detaylı

Nano-TiO2 Hava Temizleyici YH31XPTAA

Nano-TiO2 Hava Temizleyici YH31XPTAA Nano-TiO2 Hava Temizleyici YH31XPTAA KULLANMA KILAVUZU Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyunuz ve daha sonra başvurmak üzere saklayınız. Ürünümüzü seçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Güvenlik ve Uyarılar a. Uyarılar b. Güvenlik Önlemleri 2. Cihaz Tanımı a. Solar Jeneratör 600W/1000W/2000W b. Tasarım

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6862

HAIR DRYER IONIC HD 6862 HAIR DRYER IONIC HD 6862 TR G F E D B C A 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLIK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

PREFERİKAL SU POMPASI

PREFERİKAL SU POMPASI PREFERİKAL SU POMPASI MODEL RTM873 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SU GİRİŞİ 2. SU ÇIKIŞI 3. ELEKTRİK KUTUSU TEKNİK ÖZELLİKLER 1. GERİLİM 230V~50HZ 2. GÜÇ 370W/0.5HP 3. MAK.BASMA YÜK.

Detaylı

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler Değerli Müşterimiz, Radyatör ısıtıcı cihazımızı tercih etmekle, kaliteli bir VESTEL ürünü satın almış bulunmaktasınız. Cihazınızı hızlı bir biçimde tanımak ve cihazınızın tüm fonksiyonlarından eksiksiz

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE TR A B C D E F 3 TÜRKÇE 18-23 4 GÜVENLİK Cihazı kullanırken lütfen aşağıdaki talimatlara dikkat edin: 7 Bu cihaz yalnızca evde kullanım için tasarlanmıştır. 7 Cihazı banyoda,

Detaylı

ELEKTRİKLİ ZIMPARA MAKİNASI

ELEKTRİKLİ ZIMPARA MAKİNASI ELEKTRİKLİ ZIMPARA MAKİNASI MODEL RTM373 KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 2. AÇMA KAPAMA ŞALTERI KILITLEME DÜĞMESI 3. TOZ ÇIKIŞ YERİ 4. BANT ZIMPARA 5. ZIMPARA AYARLAMA VİDASI

Detaylı

KIRICI MATKAP MODEL RTM 278 KULLANIM KILAVUZU

KIRICI MATKAP MODEL RTM 278 KULLANIM KILAVUZU KIRICI MATKAP MODEL RTM 278 KULLANIM KILAVUZU 1- Tutma kolu 2- Açma kapama anahtarı 3- Taşıma kolu 4- Taşıma kol sıkıştırma somunu 5- Uç değiştirme pimi 6- Kırıcı/delici uç 7- Uç tutucu CİHAZIN ÜNİTELERİ

Detaylı

TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM101 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU

TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM101 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU TAŞLAMA MAKİNASI MODEL RTM101 TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU 1 4 2 6 3 5 (RTM101) VOLTAJ 230V-50HZ GİRİŞ GÜCÜ 850W HIZ 10000r/min TAŞLAMA DİSK ÇAPI 115MM CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. HAVALANDIRMA ARALIKLARI 2. MİL

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU 1. GÜVENLİK TALİMATLARI Genel Olarak; Lütfen, ürünü kullanmadan önce, bu ürünle beraber verilen dökümanları okuyun böylece güvenlik talimatlarını

Detaylı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Mirage 200 Mirage 600. Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Mirage 200 Mirage 600. Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı Endüstriyel Temizlik Makineleri Mirage 200 Mirage 600 Hotel Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi Kullanım Kitapçığı ÖNEMLİ : Makineyi çalıştırmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. HAZAN ISI VE

Detaylı

Polisaj Makinası. GİRİŞ Bu alet, zımparalama, cilalama ve fırçalama işlerinde kullanılır. TEKNİK VERİLER ALETİN KISIMLARI

Polisaj Makinası. GİRİŞ Bu alet, zımparalama, cilalama ve fırçalama işlerinde kullanılır. TEKNİK VERİLER ALETİN KISIMLARI Polisaj Makinası GİRİŞ Bu alet, zımparalama, cilalama ve fırçalama işlerinde kullanılır. TEKNİK VERİLER ALETİN KISIMLARI 1. Disk sabitleme butonu 2. Yardımcı kulp 3. Açma/kapama şalteri 4. Anahtar kilitleme

Detaylı

ELEKTRİKLİ TİLKİ KUYRUĞU MAKİNASI

ELEKTRİKLİ TİLKİ KUYRUĞU MAKİNASI ELEKTRİKLİ TİLKİ KUYRUĞU MAKİNASI MODEL RTM 908 TANITIM VE KULLANIM KILAVUZU 4 1 2 3 6 5 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. TESTERE BIÇAĞI 2. PAPUÇ 3. BIÇAK YUVASI 4. HIZ AYAR DÜĞMESİ 5. KİLİTLEME BUTONU 6. ÇALIŞTIRMA

Detaylı

INV PLS 90 A Inverter Plasma Kesme Makinası

INV PLS 90 A Inverter Plasma Kesme Makinası Kullanım Kılavuzu INV PLS 90 A Inverter Plasma Kesme Makinası 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER..... 3 CE SERTİFİKASI....... ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK (EMC)........ 5 GÜVENLİK KURALLARI.... 5 6-7-8 1.TEKNİK BİLGİLER.........9

Detaylı

MODEL RTM425 RTM450 RTM480 RTM490 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM425 RTM450 RTM480 RTM490 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ VİNÇ MODEL RTM425 RTM450 RTM480 RTM490 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ VİNÇ TEKNİK VERİLER (RTM425) GİRİŞ GÜCÜ 550W 125KG İÇİN KALDIRMA HIZI 10M/MIN. 250KG İÇİN KALDIRMA HIZI 5M/MIN

Detaylı

KONU: KAYNAK İŞLERİNDE GÜVENLİK

KONU: KAYNAK İŞLERİNDE GÜVENLİK KONU: KAYNAK İŞLERİNDE GÜVENLİK Kaynak : İki malzemenin, ısı veya basınç veya her ikisini kullanarak, bir malzemeye ilave ederek veya etmeden birleştirmedir. KAYNAK ÇAŞİTLERİ SOĞUK BASINÇ KAYNAĞI SICAK

Detaylı

USB şarj cihazı. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 95973HB43XVIII

USB şarj cihazı. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 95973HB43XVIII USB şarj cihazı tr Ürün bilgisi Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 95973HB43XVIII 2018-01 361 188 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları ve hasarları

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030 www.venco.com.tr

Detaylı

CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI

CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI KULLANMA KLAVUZU CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI 1. KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI KULLANMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR VE GÜVENLİK UYARILARI - Koruyucu ekipmanlarınızı tedarik ediniz. - Punta

Detaylı

B. EMNİYET ÖNLEMLERİ A. MONTAJ

B. EMNİYET ÖNLEMLERİ A. MONTAJ İÇİNDEKİLER Otomatik Akü Şarj Redresörü A. MONTAJ... 3 B. EMNİYET ÖNLEMLERİ... 4 C. KULLANMA TALİMATI... 5 D. CİHAZIN ÇALIŞTIRILMASI... 6 E. CİHAZIN TAŞINMASI VE DEPOLANMASI... 7 F. GARANTİ ŞARTLARI...

Detaylı

INV DC TIG 200 A Inverter DC TIG Kaynak Makinası

INV DC TIG 200 A Inverter DC TIG Kaynak Makinası Kullanım Kılavuzu INV DC TIG 200 A Inverter DC TIG Kaynak Makinası 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER......... 2 CE SERTİFİKASI.......3 ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK (EMC)........ 4 GÜVENLİK KURALLARI.... 5 6-7-8 1.TEKNİK

Detaylı

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 TR F E G D B C A 3 TÜRKÇE 11-13 4 HAIR DRYER HD 3700 Güvenlik Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak

Detaylı

Orjinal Kullanma Talimatı Seramik Kesme Makinası. Art.-Nr.: 43.012.62 I.-Nr.: 01029 RT-TC 430 U

Orjinal Kullanma Talimatı Seramik Kesme Makinası. Art.-Nr.: 43.012.62 I.-Nr.: 01029 RT-TC 430 U Orjinal Kullanma Talimatı Seramik Kesme Makinası Art.-Nr.: 43.012.62 I.-Nr.: 01029 RT-TC 430 U TR 2 TR 3 TR 4 TR 5 TR 6 Dikkat! Yaralanmaları ve maddi hasarı önlemek için aletler ile çalışırken bazı iş

Detaylı

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce Bu cihaz, ev tipi kullanım içindir, ticari kullanım için uygun değildir. Kullanma kılavuzunu itinalı bir şekilde okuyunuz ve ileride lazım olma ihtimaline karşı saklayınız! Güvenlik Bilgileri Uyarılar

Detaylı

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 TÜRKÇE

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 TÜRKÇE CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 TÜRKÇE A B C D E F 1 2 3 GÜVENLİK Lütfen cihazı kullanmadan önce bu kullanma kılavuzunu tam olarak okuyun! Hatalı kullanımdan kaynaklanan hasarları önlemek için tüm

Detaylı

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI Çoklu araç prizi tr Güvenlik ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85720HB32XVI 2015-11 327 382 Değerli Müşterimiz! Yeni çoklu araç prizinizle, çakmak yuvası prizleri üzerinden çalıştırılabilen iki adet

Detaylı

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları Li-Ion Akkupack Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları STABILA Lityum İyon Akü Kartuşu ve AC Adaptörü Kullanma Kılavuzu Önemli uyarılar Güvenlik uyarılarını ve Kullanma Kılavuzunu dikkatlice okuyun. Bu

Detaylı

BEGO. Fornax T. Kullanım Kılavuzu

BEGO. Fornax T. Kullanım Kılavuzu BEGO Fornax T Kullanım Kılavuzu Đçerik Güvenlik talimatları ----------------------- Ambalaj muhteviyatı----------------------- Aşınan kısımlar ve ekstra seçenekler--- Teknik veriler-----------------------------

Detaylı

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR İÇİNDEKİLER 1. Temel Güvenlik Bilgileri... 2. Redresör Dizaynı ve Özellikleri... 3. Montaj ve Kurulum... 4. Çalıştırma ve İlk Ayarlar...

Detaylı

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE G F E A B C D 1 2 3 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLİK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere

Detaylı

DC Güç Kaynağı (DC 0 30V, 0 5A) Model No: TE 5305B

DC Güç Kaynağı (DC 0 30V, 0 5A) Model No: TE 5305B DC Güç Kaynağı (DC 0 30V, 0 5A) Model No: TE 5305B Proskit TE 5305B DC güç kaynağı ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu ürünü kullanmadan önce Kullanma Kılavuzunu dikkatli bir şekilde okuyun.

Detaylı

Endüstriyel Temizlik Makineleri MULTİ SİKLON SİSTEMLİ. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı

Endüstriyel Temizlik Makineleri MULTİ SİKLON SİSTEMLİ. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı Endüstriyel Temizlik Makineleri MULTİ SİKLON SİSTEMLİ Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi Kullanım Kitapçığı ÖNEMLİ : Makineyi çalıştırmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz! HAZAN ISI VE

Detaylı

Satın Alma için Zeyilname Duyurusu 1. Sözleşme Başlığı: Makine, Ekipman ve Malzeme Alımı

Satın Alma için Zeyilname Duyurusu 1. Sözleşme Başlığı: Makine, Ekipman ve Malzeme Alımı Satın Alma için Zeyilname Duyurusu 1 Yayın Numarası: TR0702.13-03/27-01 Ankara Sanayi Odası Mesleki Test ve Sertifikalandırma Merkezi Kurulması Projesi Sözleşme Başlığı: Makine, Ekipman ve Malzeme Alımı

Detaylı

ENG ENG 2 3 ENG ENG 4 5 ENG ENG 6 7 ENG ENG 8 RU RU 10 11 RU RU 12 13 RU RU 14 15 RU RU 16 EST EST 18 19 EST EST 20 21 EST EST 22 23 EST EST 24 LT LT 26 27 LT LT 28 29 LT LT 30 31 LT LT 32 LV LV 34 35

Detaylı

300 AK MIG/MAG Gazaltı Kaynak Makinası

300 AK MIG/MAG Gazaltı Kaynak Makinası Kullanım Kılavuzu 300 AK MIG/MAG Gazaltı Kaynak Makinası Dikkat! Değerli müşterimiz, Aşağıda belirtilen uyarılara uymanızı önemle rica ederiz. * Makineyi aldığınızda Garanti Belgesi ni mutlaka onaylatınız.

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

STIHL AP 100, 200, 300, 300 S. Emniyet kuralları

STIHL AP 100, 200, 300, 300 S. Emniyet kuralları { STIHL AP 100, 200, 300, 300 S Emniyet kuralları türkçe Içindekiler Orijinal kullanma talimatının tercümesi 1 Emniyet kuralları.................................... 1 1.1 İkaz sembolleri......................................

Detaylı

Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu. Kullanım Kılavuzu. 450 A MIG/MAG Gazaltı Kaynak Makinası

Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu. Kullanım Kılavuzu. 450 A MIG/MAG Gazaltı Kaynak Makinası Kaynak Makinesi Kullanım Kılavuzu Kullanım Kılavuzu 450 A MIG/MAG Gazaltı Kaynak Makinası Dikkat! Değerli müşterimiz, Aşağıda belirtilen uyarılara uymanızı önemle rica ederiz. - Makineyi aldığınızda Garanti

Detaylı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Trifaze. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri. Kullanım Kitapçığı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Trifaze. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri. Kullanım Kitapçığı Endüstriyel Temizlik Makineleri Trifaze Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Kullanım Kitapçığı ÖNEMLİ : Makineyi çalıştırmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. HAZAN ISI VE MAKİNA SANAYİ LTD. ŞTİ. KISIKLI

Detaylı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Monofaze. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Monofaze. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı Endüstriyel Temizlik Makineleri Monofaze Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi Kullanım Kitapçığı ÖNEMLİ : Makineyi çalıştırmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. HAZAN ISI VE MAKİNA SANAYİ

Detaylı

ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508. Talimatlar. Teknik Bilgiler. Çalışma Prensipleri. Özellikler. Doğru Nem Seviyesi

ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508. Talimatlar. Teknik Bilgiler. Çalışma Prensipleri. Özellikler. Doğru Nem Seviyesi ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508 Talimatlar Teknik Bilgiler Çalışma Prensipleri Özellikler Doğru Nem Seviyesi MH-508 fonksiyonları Güvenlik Kılavuzu Resimli Açıklamalar Çalışma Talimatı

Detaylı

INV DC P-TIG 320 A Inverter DC P-TIG Kaynak Makinası

INV DC P-TIG 320 A Inverter DC P-TIG Kaynak Makinası Kullanım Kılavuzu INV DC P-TIG 320 A Inverter DC P-TIG Kaynak Makinası 1 NOTES 2 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER......... 3 CE SERTİFİKASI.......4 ELEKTROMANYETİK UYUMLULUK (EMC)........ 5 GÜVENLİK KURALLARI.....

Detaylı

TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv GÜVENLI ÇALIŞMA İÇIN 1. Elektrik çarpmasından kaynaklanan kazaların önüne geçmek için güç anahtarı açık

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030

Detaylı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Trifaze. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı

Endüstriyel Temizlik Makineleri. Trifaze. Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi. Kullanım Kitapçığı Endüstriyel Temizlik Makineleri Trifaze Sanayi Tipi Elektrik Süpürgeleri Garanti Belgesi Kullanım Kitapçığı ÖNEMLİ : Makineyi çalıştırmadan önce lütfen bu kitapçığı okuyunuz. HAZAN ISI VE MAKİNA SANAYİ

Detaylı

HAIR DRYER TRAVEL Move HD 2509

HAIR DRYER TRAVEL Move HD 2509 HAIR DRYER TRAVEL Move HD 2509 TR E F B D C A 3 TÜRKÇE 14-17 4 HAIR DRYER HD 2509 Güvenlik Cihazı kullanırken lütfen aşağıdaki bilgilere dikkat edin: 7 Bu cihaz yalnızca evde kullanım için tasarlanmıştır.

Detaylı

Orjinal Kullanma Talimatı Kompresör. Art.-Nr.: 40.052.20 I.-Nr.: 01029 BT-AC 80

Orjinal Kullanma Talimatı Kompresör. Art.-Nr.: 40.052.20 I.-Nr.: 01029 BT-AC 80 Orjinal Kullanma Talimatı Kompresör Art.-Nr.: 40.052.20 I.-Nr.: 01029 BT-AC 80 Uyarı - Yaralanma riskini azaltmak için kullanım kılavuzunu okuyunuz. Kulaklık takınız Ses seviyesi duyma bozukluğuna yol

Detaylı

AKÜ ŞARJ CİHAZI MODEL RTM505 RTM508 KULLANIM KLAVUZU

AKÜ ŞARJ CİHAZI MODEL RTM505 RTM508 KULLANIM KLAVUZU AKÜ ŞARJ CİHAZI MODEL RTM505 RTM508 KULLANIM KLAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER RTM505 ŞEBEKE GERİLİMİ 230V FREKANS (HZ) 50 ÇIKIŞ GÜCÜ 170/336 W ÇIKIŞ KAPASİTESİ 12V / 24V ÇIKIŞ AKIMI 15A AKÜ ŞARJ KAPASİTESİ 32-150

Detaylı