LCD-LED TV ANAKART VE BESLEME BORDLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "LCD-LED TV ANAKART VE BESLEME BORDLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ"

Transkript

1 LCD-LED TV ANAKART VE BESLEME BORDLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

2 LCD TV LCD terimi, İngilizce'deki Liquid Crystal Display (Sıvı Kristal Ekran) kelimelerinin baş harflerinden meydana gelmektedir. LCD TV'yi oluşturan bölümler ve çalışma prensibi şu şekildedir: Besleme bordu: Besleme bordu LCD TV üzerindeki tüm devrelerin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar. Anakart (Mainboard): Anakart, LCD TV'ye gelen tüm video ve ses bilgilerini işleyerek, görüntüyü LVDS arabirimi ile LCD Panele, sesi de hoparlörlere aktarır. Cihazın tüm fonksiyonlarını kontrol eden İşlemci, Ram ve Flash gibi hayati parçaları üzerinde barındırır.

3 LCD Panel: LVDS KABLOSU:

4 LCD Panel, anakartın işlediği görüntü sinyallerini LVDS arabirimi üzerinden alarak görüntüye çevirir ve LCD TV'nin en önemli bileşenidir. LCD panel, yapı olarak 2 adet ince transistör filmi arasında yer alan ve elektrik sinyallerine göre renk değiştirebilen özel bir sıvıdan meydana gelmektedir. LCD Panelin üzerinde renklerin oluşturulması: LCD Panel üzerindeki her bir pixel, 3 ana rengi (Kırmızı-Yeşil-Mavi) oluşturan 3 alt pixelden oluşur. LCD Panel üzerindeki pixelleri oluşturan alt pixeller, LCD Panele LVDS arabirimi üzerinden iletilen elektrik sinyalleri vasıtasıyla birbirinden bağımsız oranlarda açılıp kapanarak renkleri oluştururlar. Beyaz ışık, insan gözünün görebileceği tüm renklerin birleşiminden oluşur ve doğadaki tüm renkleri içinde barındırır. Belirli oranlarda açılıp kapanabilen bu alt pixeller LCD Panelin beyaz renkli arka aydınlatmasından gelen ışığı her pixel içinde ayırarak o pixelin sadece istenen rengi geçirip, diğer renkleri kendi içinde bloke etmesi esasına göre çalışırlar. Aşağıda görülebileceği gibi hangi renk görüntülenmek isteniyorsa, o renge ait alt pixel aktifken diğerleri devre dışı kalmaktadır. Beyaz renk görüntüleneceğinde tüm alt pixeller aktifken, siyah renk elde etmek için alt pixellerin tamamı devre dışı kalmaktadır. Diğer tüm renkler bu 3 ana rengin belirli oranlarda birleştirilmesiyle meydana gelir.

5 + Avantajları: Fiziksel avantajlar: LCD TV'ler, yıllardır kullanılan ve kullanılmaya devam eden CRT TV'lere göre çok daha ince ve hafiftir. 6" gibi cebe sığabilecek boyutlardan, 108" gibi devasa boyutlara kadar üretimi mümkündür. Teknolojik avantajlar: LCD TV'ler CRT TV'lere göre daha yüksek (HD veya Full HD) görüntü çözünürlüğüne sahiptir. Göz dostu: LCD TV'ler, görüntüyü katot ışınları ile oluşturan CRT TV'ler gibi radyasyon yaymazlar ve CRT TV'lerde gözü yoran ekran titreşimi LCD TV'lerde bulunmamaktadır. - Dezavantajları: Fiziksel dezavantajlar: LCD TV Panelleri çizilmeye ve kırılmaya karşı dayanıksızdır. Teknolojik dezavantajlar: Ölü veya canlı pixel oluşma riski diğer görüntüleme sistemlerine göre daha yüksektir.

6 LED TV LED terimi, İngilizce'deki Light Emitting Diode (Işık Saçan Diyot) kelimelerinin baş harflerinden meydana gelmektedir. LED TV, çalışma prensibi olarak LCD TV'lerle aynı olmakla birlikte iki teknoloji arasındaki farklar aşağıdaki gibidir: LCD TV Panellerinde arka aydınlatma için Fluoresan ışıklar kullanılırken LED TV Panellerinde ise arka aydınlatma için LED ışıklar kullanılır. LCD TV'nin arka ışıklandırması için kullanılan Fluoresan ampuller yüksek voltajda çalıştıkları için ek invertör devreleri barındırırlar. LED TV'lerde ise arka ışıklandırma düşük voltaj ve düşük akımda çalışan LED'ler ile yapıldığı için ek devrelere ihtiyaç yoktur. Bu sayede LED TV'ler; LCD TV'lerden çok daha ince olarak üretilebilirler, LCD TV'lerden daha yüksek kontrast ve parlaklık değerlerine ulaşabilirler. LCD TV'lerden daha düşük enerji tüketimine sahiptir.

7

8 BORDLARIN DESTEKLEDİĞİ FORMATLAR SES FOTOĞRAF VİDEO BOARD.mp3.jpg.mkv.ts.avi.mpg.divx.mp OK OK X X OK OK OK X 8223 OK OK X X X X X X 6M181.1 OK OK X X OK OK OK X 6M181.5 OK OK X OK OK OK OK X 6M48 OK OK OK OK OK OK OK OK SPV7050 OK OK X X OK OK OK X 9100 OK OK MSD-306 OK OK OK OK OK OK OK OK MT-610 OK OK X X X X X X SX-88 OK OK LCD TV BORD ARIZALARI VE ÇÖZÜM YOLLARI UYARI!!! HD Ready veya Full HD cihazlara yazılım yüklerken, yüklenen yazılımın cihaza uyumlu olması gerekmektedir. Örneğin; HD Ready cihaza Full HD yazılım yüklenir ise cihazdan görüntü alınamaz. LCD Panel ve panel üzerindeki herhangi bir bordun arızalı olduğu durumlarda LCD panele KESİNLİKLE müdahale etmeyiniz.

9 MT8222 BORD ARIZALARI VE ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ: LVDS AYARI: KUMANDA ÜZERİNDEN MENU 8222 TUŞLAYINIZ, EKRANDA ÇIKAN DİĞER SEÇENEĞİNDEN OK TUŞUNA BASINIZ, EKRANDA ÇIKAN LVDS MAP AYARLARINDAN LVDS AYARINI MANUEL OLARAK YAPINIZ. MT8222 BORD TİPİNDE KULLANILAN KUMANDALAR:

10 USB DEN (FLASH BELLEK) YAZILIM YÜKLEME: USB (Flash Bellek) i biçimlendirdikten sonra yazılımı USB bellek içinde bir Klasör oluşturmadan direkt olarak bellek içine atınız. Kumanda üzerinden INPUT veya SEARCH tuşuna basarak MULTIMEDIA seçeneği ile USB Belleği OK tuşu ile seçiniz. Seçiminizin ardından ekranda beliren START yazısını OK tuşu ile seçtiğinizde yazılım yüklenmeye başlayacaktır. Yazılım yüklemesi bittikten sonra cihaz STAND-BY konumuna geçecektir. ÇALIŞMIYOR: Besleme veya bord üzerinden 5V çıkış voltajı kontrol edilir. 5V var ise F2 pozisyon kodlu sigorta kontrol edilir. Sigorta sağlam ise U1 fix 3.3V kontrol edilir. U2 fix 1.2V kontrol edilir. Tüm bu değerler okunuyorsa; L1 pozisyon kodlu bobinin 1.1V olduğu kontrol edilir. Çalışmama problemi devam ediyor ise; U3 pozisyon kodlu fix in 2.6 V olduğu kontrolü yapılır. Kontrollerin ardından problem devam ediyor ise sırasıyla ; Flash programlanmalı, Ram, İşlemci kontrol edilip değiştirilmelidir. FLASH ARIZASI: Cihaz fişe takıldığında Stand-By ledi zayıf yanıyorsa veya fişe takıldığında Kırmızı ışıktan Direkt Yeşil ışığa geçiyor ve ekran açılmıyorsa Flash ın programlanması gerekmektedir. SCARTTA GÖRÜNTÜ YOK İSE: Video ucundaki 75 ohm kontrol edilir çıkış alınıyorsa sorun işlemciden kaynaklanıyor olabilir.

11 HDMI DAN GÖRÜNTÜ ALINAMIYORSA: HDMI soketlerinin pinlerinde hasar olup olmadığını kontrol ediniz. Ve devre üzerindeki SMD Direnç ve Transistörleri kontrol ediniz. Bu devre elemanlarında sorun yok ise işlemcide arıza var demektir. VGA DAN GÖRÜNTÜ ALINAMIYORSA: VGA devre üzerindeki SMD direnç ve kondansatörleri kontrol ediniz. Bu devre elemanlarında sorun yok ise işlemcide arıza var demektir. USB ÇALIŞMIYORSA: USB soketinde hasar olup olmadığını kontrol ediniz. USB soketine 5V geliyor ve buna rağmen çalışmıyorsa işlemci arızalı olabilir. CİHAZ BELLİ BİR SÜRE ÇALIŞIYOR DAHA SONRA SES VE GÖRÜNTÜ BOZULUYORSA: U3 pozisyon kodlu fix in giriş ayağında 5V, çıkışında 2.6V yok ise fix değiştirilmelidir. LCD PANELDE GÖRÜNTÜ YOK İSE: LVDS kablosunun yanında bulunan Q25 pozisyon kodlu fet Transistörün çıkışında 12V varsa arıza LCD panelden kaynaklanıyor olabilir. LCD panelde arıza yok ve Q 25 pozisyon kodlu transistör çıkışında halen 12 V görülüyorsa işlemci arızalı olabilir. Çıkışta 12V yok ise Q 25 pozisyon kodlu transistör arızalı olabilir. LCD PANELDE ARKA AYDINLATMA YOK İSE: Beslemeden 24V gelip gelmediğini kontrol ediniz. Geliyor ise CN16 soketin ADC BLO ayağındaki 3V ila 3.5V olan voltajlarını kontrol ediniz. Bu voltajlar görülüyor ise invertör bordu arızalıdır. PANELE MÜDAHALE KESİNLİKLE YASAKTIR!

12 CİHAZDAN SES GELMİYORSA: Beslemeden gelen 24V u kontrol ediniz, 24V var fakat ses yoksa Çıkış entegresi arızalı olabilir. CİHAZ KUMANDA İLE ÇALIŞMIYORSA: Alıcı gözün 5V olduğunu kontrol ediniz, 5V var ise alıcı gözün çıkış sinyalinin olup olmadığını kontrol ediniz. Yok ise alıcı göz değiştirilmelidir. TUNERDEN YAYIN ALINAMIYORSA: Tunerin çıkış ve giriş voltajları kontrol edilmeli voltajlar normal görünüyorsa tunerin değiştirilmesi gerekir. MS6M181.1B BORD ARIZASI: LVDS AYARI: KUMANDA ÜZERİNDEN MENU 1147 TUŞLAYINIZ, EKRANDA ÇIKAN SEÇENEKLERDEN GENERAL SETTINGS SEÇİP OK TUŞUNA BASINIZ, ÇIKAN LVDS MAP AYARLARINI MANUEL OLARAK AYARLAYINIZ.

13 LVDS AYARINI YAPTIKTAN SONRA CİHAZI STAND-BY KONUMUNA ALIP FİŞTEN ÇEKİP TAKILMALIDIR. MS6M181.1B Tip Bordlarda Cihaz yazılımla da LVDS map ayarı yapmaktadır. MS6M181.1B BORD TİPİNDE KULLANILAN KUMANDALAR: USB DEN (FLASH BELLEK) YAZILIM YÜKLEME: USB (Flash Bellek) i biçimlendirdikten sonra yazılımı USB bellek içinde bir Klasör oluşturmadan direkt olarak bellek içine atınız. USB belleğinizi TV ye takmanızın ardından TV nin fişini de prize takınız. USB Bellek takıldığında TV otomatik olarak yazılımı algılayacak ve yükleme işlemi başlayacaktır. Yükleme esnasında TV nin STAND-BY LED i yanıp sönmeye başlayacaktır. Yükleme bittiğinde ise cihaz STAND-BY konumuna geçecektir. CİHAZ ÇALIŞMIYORSA: Beslemeden 5V gelip gelmediğine bakılır, 5V geliyorsa U1 fix 3.3V kontrol edilir. L2 Pozisyonlu bobinde 1.1V olmalıdır. Yok ise U4 pozisyonlu entegre değiştirilmelidir.

14 Cihaz çalışmamaya devam ediyorsa; kristalin Mhz i kontrol edilmeli sırasıyla Flash programlanmalı, Ram, işlemci voltajları kontrol edilmelidir, voltajlar görülüyorsa problem işlemci entegresinden kaynaklı olabilir. SCARTTA GÖRÜNTÜ YOK İSE: Video ucundaki 75 ohm kontrol edilir çıkış alınıyorsa sorun işlemciden kaynaklanıyor olabilir. HDMI DA GÖRÜNTÜ YOK İSE: HDMI soket pinleri kontrol edilir pinler sağlamsa U8 pozisyon kodlu HDMI entegresi değiştirilir. VGA DAN GÖRÜNTÜ ALINAMIYORSA: VGA devre üzerindeki SMD direnç ve kondansatörleri kontrol ediniz. Bu devre elemanlarında sorun yok ise işlemci arızalı olabilir. USB ÇALIŞMIYORSA: USB soketinde hasar olup olmadığını kontrol ediniz. USB soketine 5V geliyor ve buna rağmen çalışmıyorsa işlemci arızalı demektir. LCD PANELDE GÖRÜNTÜ YOK İSE: Jumper yanında bulunan Transistörden 12V çıkış yoksa transistör arızalı demektir.12v çıkış görülüyorsa;lvds kablonun + ucuna bakılır burada voltaj görülüyorsa LCD panel arızalı olabilir. LCD PANELDE ARKA AYDINLATMA YOK İSE: Beslemeden 24V gelip gelmediğini kontrol ediniz. Geliyor ise CN3 soketin ADC BLO ayağındaki 3V ila 3.5V olan voltajlarını kontrol ediniz. Bu voltajlar görülüyor ise invertör bordu arızalıdır. PANELE MÜDAHALE KESİNLİKLE YASAKTIR! CİHAZDAN SES GELMİYORSA: Beslemeden gelen 24V u kontrol ediniz, 24V var fakat ses yoksa Çıkış entegresi arızalı olabilir.

15 CİHAZ KUMANDA İLE ÇALIŞMIYORSA: Alıcı gözün 5V olduğunu kontrol ediniz, 5V var ise alıcı gözün çıkış sinyalinin olup olmadığını kontrol ediniz. Yok ise alıcı göz değiştirilmelidir. TUNERDEN YAYIN ALINAMIYORSA: Tunerin çıkış ve giriş voltajları kontrol edilmeli voltajlar normal görünüyorsa tunerin değiştirilmesi gerekir. MS6M181.5 BORD ARIZASI: LVDS AYARI: KUMANDA ÜZERİNDEN MENU U TUŞLAYINIZ, KARŞINIZA ÇIKAN SEÇENEKLERDEN SPECIAL SET İ OK TUŞU İLE SEÇİNİZ, SEÇENEKLERDEN PANEL TYPE BÖLÜMÜNE GELİP JEIDA VEYA VESA I SEÇİP UYGUN LVDS AYARINI YAPINIZ.

16 MS6M181.5 BORD TİPİNDE KULLANILAN KUMANDALAR: USB DEN (FLASH BELLEK) YAZILIM YÜKLEME: USB (Flash Bellek) i biçimlendirdikten sonra yazılımı USB bellek içinde bir Klasör oluşturmadan direkt olarak bellek içine atınız. USB Belleği cihaza taktıktan sonra kumanda üzerinden MENU u tuşlayınız, USBDEN YAZILIM YÜKLEME seçeneğini seçip OK tuşuna bastığınızda yazılım yüklenmeye başlayacaktır. Yazılım yüklenmesinin ardından cihaz STAND-BY konumuna geçecektir. CİHAZ ÇALIŞMIYORSA: Beslemeden 5V gelip gelmediğine bakılır, 5V geliyorsa U1 pozisyonlu fixde 3.3V var ise sırasıyla; U4 pozisyonlu fixde 3.3V, U3 pozisyonlu fixde 2.5V, L2 pozisyon kodlu

17 bobinde ise 1.2V voltajları görülüyorsa Flash entegre programlanmalı, arıza devam ediyor ise arıza İşlemci veya Ramden kaynaklı olabilir. SCARTTA GÖRÜNTÜ YOK İSE: Video ucundaki 75 ohm kontrol edilir çıkış alınıyorsa sorun işlemciden kaynaklanıyor olabilir. HDMI DA GÖRÜNTÜ YOK İSE: HDMI soket pinleri kontrol edilir pinler sağlamsa U20 pozisyon kodlu HDMI entegresi değiştirilir. VGA DAN GÖRÜNTÜ ALINAMIYORSA: VGA devre üzerindeki SMD direnç ve kondansatörleri kontrol ediniz. Bu devre elemanlarında sorun yok ise işlemci arızalı olabilir. USB ÇALIŞMIYORSA: USB soketinde hasar olup olmadığını kontrol ediniz. USB soketine 5V geliyor ve buna rağmen çalışmıyorsa işlemci arızalı demektir. LCD PANELDE GÖRÜNTÜ YOK İSE: U5 pozisyon kodlu entegrenin çıkış ayağında 12V var ise LCD panel arızalı olabilir. Entegre çıkış ayağında 12V yok ise arıza U5 pozisyon kodlu entegreden kaynaklı olabilir. LCD PANELDE ARKA AYDINLATMA YOK İSE: Beslemeden 24V gelip gelmediğini kontrol ediniz. Geliyor ise CN04 soketin ADJ ON/OFF ayağındaki 3V ila 3.5V olan voltajlarını kontrol ediniz. Bu voltajlar görülüyor ise invertör bordu arızalıdır. PANELE MÜDAHALE KESİNLİKLE YASAKTIR!

18 CİHAZDAN SES GELMİYORSA: Ses çıkış entegresinin besleme voltajları var ise ve cihazdan hala ses gelmiyorsa, ses çıkış entegresi arızalı olabilir. CİHAZ KUMANDA İLE ÇALIŞMIYORSA: Alıcı gözün 5V olduğunu kontrol ediniz, 5V var ise alıcı gözün çıkış sinyalinin olup olmadığını kontrol ediniz. Yok ise alıcı göz değiştirilmelidir. TUNERDEN YAYIN ALINAMIYORSA: Tunerin çıkış ve giriş voltajları kontrol edilmeli voltajlar normal görünüyorsa tunerin değiştirilmesi gerekir. MT8223.3B BORD ARIZASI: LVDS AYARI: KUMANDA ÜZERİNDEN MENU 1147 TUŞLAYINIZ, EKRANDA ÇIKAN DİĞER SEÇENEĞİNDEN OK TUŞUNA BASINIZ, LVDS MAP AYARLARINI MANUEL OLARAK AYARLAYINIZ.

19 MT8223.3B BORDDA KULLANILAN KUMANDA: USB DEN (FLASH BELLEK) YAZILIM YÜKLEME: USB (Flash Bellek) i biçimlendirdikten sonra yazılımı USB bellek içinde bir Klasör oluşturmadan direkt olarak bellek içine atınız. Kumanda üzerinden INPUT tuşuna basarak MULTIMEDIA seçeneği ile USB Belleği OK tuşu ile seçiniz. Seçiminizin ardından ekranda beliren START yazısını OK tuşu ile seçtiğinizde yazılım yüklenmeye başlayacaktır. Yazılım yüklemesi bittikten sonra cihaz STAND-BY konumuna geçecektir. CİHAZ ÇALIŞMIYORSA: Besleme üzerindeki 5V kontrol edilmeli, 5V görülüyorsa U4 pozisyonlu fix entegreden 3.3V görülmüyorsa fix arızalıdır, değiştirilmelidir. Fix entegrede 3.3V var ise; L4 pozisyonlu bobine bakılır, 1.1V görülüyorsa Flash entegre programlanmalıdır. Arıza devam ediyorsa problem işlemci entegresinden kaynaklı olabilir.

20 SCARTTA GÖRÜNTÜ YOK İSE: Video ucundaki 75 ohm kontrol edilir çıkış alınıyorsa sorun işlemciden kaynaklanıyor olabilir. HDMI DA GÖRÜNTÜ YOK İSE: HDMI soket pinleri kontrol edilir pinler sağlamsa U1 pozisyon kodlu HDMI entegresi değiştirilir. VGA DAN GÖRÜNTÜ ALINAMIYORSA: VGA devre üzerindeki SMD direnç ve kondansatörleri kontrol ediniz. Bu devre elemanlarında sorun yok ise işlemci arızalı olabilir. USB ÇALIŞMIYORSA: USB soketinde hasar olup olmadığını kontrol ediniz. USB soketine 5V geliyor ve buna rağmen çalışmıyorsa işlemci arızalı olabilir. LCD PANELDE GÖRÜNTÜ YOK İSE: Jumper yanında bulunan Transistörden 12V çıkış yoksa transistör arızalı demektir.12v çıkış görülüyorsa; LVDS kablonun + ucuna bakılır burada voltaj görülüyorsa LCD panel arızalı olabilir. LCD PANELİN ARKA AYDINLATMASI YOK İSE: Beslemeden gelen 24V kontrol edilir, 24V var ise CN2 pozisyon kodlu soketin ADJ ve BLO ayaklarında 3V ile 3.5V görülürse invertör bordu arızalıdır. PANELE MÜDAHALE KESİNLİKLE YASAKTIR! CİHAZ KUMANDA İLE ÇALIŞMIYORSA: Alıcı gözün 5V olduğunu kontrol ediniz, 5V var ise alıcı gözün çıkış sinyalinin olup olmadığını kontrol ediniz. Yok ise alıcı göz değiştirilmelidir. TUNERDEN YAYIN ALINAMIYORSA: Tunerin çıkış ve giriş voltajları kontrol edilmeli voltajlar normal görünüyorsa tunerin değiştirilmesi gerekir.

21 CİHAZ ÇALIŞIYOR BELLİ BİR SÜRE SONRA KAPANIYOR İSE: Bu tip arızada işlemcinin değiştirilmesi gerekmektedir. MT8223 (MT-610) BORD ARIZASI: LVDS AYARI İÇİN: KUMANDA ÜZERİNDEN MENU 8222 TUŞLAYINIZ, EKRANDA ÇIKAN AYARLAR SEÇENEĞİNDEN OK TUŞUNA BASARAK LVDS MAP AYARLARINI SEÇİNİZ. LVDS MAP AÇIK/ LVDS MAP KAPALI İLE LVDS AYARI YAPINIZ. USB DEN (FLASH BELLEK) YAZILIM YÜKLEME: USB (Flash Bellek) i biçimlendirdikten sonra yazılımı USB bellek içinde bir Klasör oluşturmadan direkt olarak bellek içine atınız. Kumanda üzerinden INPUT tuşuna basarak MULTIMEDIA seçeneği ile USB Belleği OK tuşu ile seçiniz.

22 Seçiminizin ardından ekranda beliren START yazısını OK tuşu ile seçtiğinizde yazılım yüklenmeye başlayacaktır. Yazılım yüklemesi bittikten sonra cihaz STAND-BY konumuna geçecektir. MT8223 (MT-610) BORD TİPİNDE KULLANILAN KUMANDA: ÇALIŞMIYORSA: Besleme üzerindeki 5V kontrol edilmeli, 5V görülüyorsa U4 pozisyonlu fix entegreden 3.3V görülmüyorsa fix arızalıdır, değiştirilmelidir. Fix entegrede 3.3V var ise; L12 pozisyonlu bobine bakılır, 1.1V görülüyorsa Flash entegre programlanmalıdır. Arıza devam ediyorsa problem işlemci entegresinden kaynaklı olabilir. SCARTTA GÖRÜNTÜ YOK İSE: Video ucundaki 75 ohm kontrol edilir çıkış alınıyorsa sorun işlemciden kaynaklanıyor olabilir. HDMI DA GÖRÜNTÜ YOK İSE: HDMI soket pinleri kontrol edilir pinler sağlamsa U13 pozisyon kodlu HDMI entegresi değiştirilir. VGA DAN GÖRÜNTÜ ALINAMIYORSA: VGA devre üzerindeki SMD direnç ve kondansatörleri kontrol ediniz. Bu devre elemanlarında sorun yok ise işlemci arızalı olabilir. USB ÇALIŞMIYORSA:

23 USB soketinde hasar olup olmadığını kontrol ediniz. USB soketine 5V geliyor ve buna rağmen çalışmıyorsa işlemci arızalı demektir. CİHAZDAN SES GELMİYORSA: Çıkış entegresinden voltaj alınabiliyor fakat ses halen gelmiyorsa ses entegresinin değiştirilmesi gerekir. LCD PANELDE GÖRÜNTÜ YOK İSE: U17 pozisyon kodlu entegrenin ayağında 12V var ise ve LVDS kablonun + ucunda 12V var ise LCD panel arızalı olabilir. 12V görülmüyorsa U17 pozisyon kodlu entegrenin değişmesi gerekir. LCD PANELİN ARKA AYDINLATMASI YOK İSE: Beslemeden gelen 24V kontrol edilir, 24V var ise CN20 pozisyon kodlu soketin DIMMING ve BL_EN ayaklarında 3V ile 3.5V görülürse invertör bordu arızalıdır. PANELE MÜDAHALE KESİNLİKLE YASAKTIR! CİHAZ KUMANDA İLE ÇALIŞMIYORSA: Alıcı gözün 5V olduğunu kontrol ediniz, 5V var ise alıcı gözün çıkış sinyalinin olup olmadığını kontrol ediniz. Yok ise alıcı göz değiştirilmelidir. TUNERDEN YAYIN ALINAMIYORSA: Tunerin çıkış ve giriş voltajları kontrol edilmeli voltajlar normal görünüyorsa tunerin değiştirilmesi gerekir. CİHAZ ÇALIŞIYOR BELLİ BİR SÜRE SONRA KAPANIYOR İSE: (8223 İŞLEMCİLER İÇİN) Bu tip arızada işlemcinin değiştirilmesi gerekmektedir. C1 CVT AX-68 BORD ARIZALARI (2HDMI):

24 LVDS AYARI: KUMANDA ÜZERİNDEKİ SLEEP TUŞUNA BASARAK AYARI 120 DK YA GETİRİNİZ, DAHA SONRA SMODE TUŞUNDAN AYARI SİNEMA MODUNA GETİRİNİZ, KUMANDA ÜZERİNDEKİ CYAN TUŞUNA BASARAK SİSTEM MENÜSÜNDEN SETTINGS İ SEÇİNİZ. LVDS MAP AYARINDAN GEREKLİ AYARI MANUEL OLARAK YAPINIZ. C1 CVT AX-68 BORD TİPİNDE KULLANILAN KUMANDA:

25 ÇALIŞMIYORSA: Besleme üzerindeki 5V kontrol edilmeli, 5V görülüyorsa F1-F2 pozisyon kodlu sigortaları kontrol ediniz, sigortalar sağlam ise U27 pozisyon kodlu fix çıkışından 3.3V görülüp görülmediğini kontrol ediniz. Fix entegrede 3.3V yok ise fix entegre değiştirilir. Fix entegrede 3.3V var ise; L29 pozisyonlu bobine bakılır, 1.1V görülüyorsa Flash entegre programlanmalıdır. Arıza devam ediyorsa problem işlemci ve Ram entegresinden kaynaklı olabilir. SCARTTA GÖRÜNTÜ YOK İSE: Video ucundaki 75 ohm kontrol edilir çıkış alınıyorsa sorun işlemciden kaynaklanıyor olabilir. HDMI DA GÖRÜNTÜ YOK İSE: HDMI soket pinleri kontrol edilir pinler sağlamsa U22 pozisyon kodlu HDMI entegresi değiştirilir. VGA DAN GÖRÜNTÜ ALINAMIYORSA: VGA devre üzerindeki SMD direnç, transistör ve kondansatörleri kontrol ediniz. Bu devre elemanlarında sorun yok ise işlemcide arıza olabilir. CİHAZDAN SES GELMİYORSA: Beslemeden gelen 24V var ise ses çıkış entegresi arızalı olabilir. LCD PANELDE GÖRÜNTÜ YOK İSE: U19 pozisyon kodlu transistörün ayağında 12V var ise ve LVDS kablonun + ucunda 12V var ise LCD panel arızalı olabilir. 12V görülmüyorsa U19 pozisyon kodlu transistörün değiştirilmesi gerekir. LCD PANELİN ARKA AYDINLATMASI YOK İSE: Beslemeden gelen 24V kontrol edilir, 24V var ise CN29 pozisyon kodlu soketin ADC ve BL ayaklarında 3V ile 3.5V görülürse invertör bordu arızalıdır.

26 PANELE MÜDAHALE ETMEK KESİNLİKLE YASAKTIR! CİHAZ KUMANDA İLE ÇALIŞMIYORSA: Alıcı gözün 5V olduğunu kontrol ediniz, 5V var ise alıcı gözün çıkış sinyalinin olup olmadığını kontrol ediniz. Yok ise alıcı göz değiştirilmelidir. TUNERDEN YAYIN ALINAMIYORSA: Tunerin çıkış ve giriş voltajları kontrol edilmeli voltajlar normal görünüyorsa tunerin değiştirilmesi gerekir. AX-68 ISOLUTION BORD ARIZALARI: LVDS AYARI: KUMANDA ÜZERİNDEN ART ARDA MUTE, MENU YE VE U TUŞLAYIP KARŞINIZA ÇIKAN SERVİS MENÜSÜNDEN LCD PANEL KONTROL MENUSÜNE GİRİP LVDS AYARINA GİRİP MANUEL OLARAK AYAR YAPILIR. AX-68 ISOLUTION BORD TİPİNDE KULLANILAN KUMANDALAR:

27 ÇALIŞMIYORSA: Besleme üzerindeki 5V kontrol edilmeli, 5V görülüyorsa U17 pozisyon kodlu fix çıkışından 3.3V görülüp görülmediğini kontrol ediniz. Fix entegrede 3.3V yok ise fix entegre değiştirilir. Fix entegrede 3.3V var ise; U15 pozisyonlu fixde 1.2V görülmüyorsa fix entegre değiştirilir. 1.2V görülüyorsa eğer U20 pozisyon kodlu fixde 3.3V, L13 pozisyon kodlu bobinde 1.2V olması halinde Flash entegre programlanmalıdır. Arıza devam ediyorsa problem işlemci ve Ram entegresinden kaynaklı olabilir. SCARTTA GÖRÜNTÜ YOK İSE: Video ucundaki 75 ohm kontrol edilir çıkış alınıyorsa sorun işlemciden kaynaklanıyor olabilir. HDMI DA GÖRÜNTÜ YOK İSE: HDMI soket pinleri kontrol edilir pinler sağlamsa U9 pozisyon kodlu HDMI entegresi değiştirilir. VGA DAN GÖRÜNTÜ ALINAMIYORSA: VGA devre üzerindeki SMD direnç, transistör ve kondansatörleri kontrol ediniz. Bu devre elemanlarında sorun yok ise işlemci arızalı olabilir. CİHAZDAN SES GELMİYORSA:

28 Çıkış entegresinin besleme voltajları geliyorsa ve buna rağmen ses yok ise entegre arızalı olabilir. LCD PANELDE GÖRÜNTÜ YOK İSE: U14 pozisyon kodlu entegrenin çıkış ayağında 12V var ise ve LVDS kablonun + ucunda 12V var ise LCD panel arızalı olabilir. 12V görülmüyorsa U14 pozisyon kodlu entegrenin değiştirilmesi gerekir. LCD PANELİN ARKA AYDINLATMASI YOK İSE: Beslemeden gelen 24V kontrol edilir, 24V var ise CN10 pozisyon kodlu soketin 5V/GND ve Brt_cntl ayaklarında 3V ile 3.5V görülürse invertör bordu arızalı olabilir. PANELE MÜDAHALE ETMEK KESİNLİKLE YASAKTIR! CİHAZ KUMANDA İLE ÇALIŞMIYORSA: Alıcı gözün 5V olduğunu kontrol ediniz, 5V var ise alıcı gözün çıkış sinyalinin olup olmadığını kontrol ediniz. Yok ise alıcı göz değiştirilmelidir. TUNERDEN YAYIN ALINAMIYORSA: Tunerin çıkış ve giriş voltajları kontrol edilmeli voltajlar normal görünüyorsa tunerin değiştirilmesi gerekir. SX-88 BORDUN ARIZALARI:

29 LVDS AYARI: KUMANDA ÜZERİNDEN MENU 1147 YE BASINIZ, ÇIKAN SEÇENEKLERDEN LVDS MAP I SEÇİNİZ, LVDS AYARINI MANUEL OLARAK YAPINIZ. SX-88 BORD TİPİNDE KULLANILAN KUMANDALAR: ÇALIŞMIYORSA: Besleme üzerindeki 5V kontrol edilmeli, 5V görülüyorsa U3 pozisyon kodlu fix çıkışından 3.3V görülüp görülmediğini kontrol ediniz. Fix entegrede 3.3V yok ise fix entegre değiştirilir. Fix entegrede 3.3V var ise; L3, L30, L40 pozisyonlu bobinlerde sırasıyla 1.8V, 1.1V, 2.5V görülüyorsa Flash entegre programlanmalı, arıza devam ediyorsa problem işlemci ve Ram entegresinden kaynaklı olabilir. SCARTTA GÖRÜNTÜ YOK İSE: Video ucundaki 75 ohm kontrol edilir çıkış alınıyorsa sorun işlemciden kaynaklanıyor olabilir. HDMI DA GÖRÜNTÜ YOK İSE: HDMI soket pinleri kontrol edilir pinler sağlamsa U13 pozisyon kodlu HDMI entegresi değiştirilir.

30 VGA DAN GÖRÜNTÜ ALINAMIYORSA: VGA devre üzerindeki SMD direnç ve kondansatörleri kontrol ediniz. Bu devre elemanlarında sorun yok ise işlemcide arıza olabilir. CİHAZDAN SES GELMİYORSA: Çıkış entegresinin besleme voltajları geliyorsa ve buna rağmen ses yok ise entegre arızalı olabilir. LCD PANELDE GÖRÜNTÜ YOK İSE: CN12 pozisyon kodlu jumperın yanında yer alan transistörde 12V var ise ve LVDS kablonun + ucunda 12V var ise LCD panel arızalı olabilir. 12V görülmüyorsa bu transistörün değiştirilmesi gerekir. LCD PANELİN ARKA AYDINLATMASI YOK İSE: Beslemeden gelen 24V kontrol edilir, 24V var ise CN8 pozisyon kodlu soketin ADJ ve BLO ayaklarında 3V ile 3.5V görülürse invertör bordu arızalıdır. PANELE MÜDAHALE ETMEK KESİNLİKLE YASAKTIR! CİHAZ KUMANDA İLE ÇALIŞMIYORSA: Alıcı gözün 5V olduğunu kontrol ediniz, 5V var ise alıcı gözün çıkış sinyalinin olup olmadığını kontrol ediniz. Yok ise alıcı göz değiştirilmelidir. TUNERDEN YAYIN ALINAMIYORSA: Tunerin çıkış ve giriş voltajları kontrol edilmeli voltajlar normal görünüyorsa tunerin değiştirilmesi gerekir.

31 MS6M48. 1C BORDDAKİ ARIZALAR: LVDS AYARI: KUMANDA ÜZERİNDEKİ MENU TUŞUNDAN SONRA 1147 Yİ TUŞLAYINIZ, KARŞINIZA ÇIKAN SEÇENEKLERDEN GENERAL SETTINGS İ SEÇİP OK TUŞUNA BASINIZ, SEÇENEKLERDEN LVDS MAP İ SEÇİP MANUEL OLARAK LVDS AYARINI YAPINIZ. MS6M48. 1C BORDDA KULLANILAN KUMANDALAR:

32 USB DEN (FLASH BELLEK) YAZILIM YÜKLEME: USB (Flash Bellek) i biçimlendirdikten sonra yazılımı USB bellek içinde bir Klasör oluşturmadan direkt olarak bellek içine atınız. USB belleğinizi TV ye takmanızın ardından TV nin fişini de prize takınız. USB Bellek takıldığında TV otomatik olarak yazılımı algılayacak ve yükleme işlemi başlayacaktır. Yükleme esnasında TV nin STAND-BY LED i yanıp sönmeye başlayacaktır. Yükleme bittiğinde ise cihaz STAND-BY konumuna geçecektir. Yazılım yükleme işleminin ardından cihaz siyah kumanda ile komut edilebilir duruma geliyor ise; MENU 1147 ile sistem menüsüne giriniz, General Settings bölümünden ; RCU Type ı sağ yön tuşu ile değiştirip cihazı fişten çekip tekrar taktığınızda cihaz Beyaz kumandaya dönüşecektir. ÇALIŞMIYORSA: Besleme üzerindeki 5V kontrol edilmeli, 5V görülüyorsa U3 ve U1 pozisyon kodlu fix çıkışınlarından 3.3V, U4 pozisyon kodlu fix çıkışından 2.5V, U5 pozisyon kodlu fix çıkışından 1.8V, L1 pozisyonlu bobinde ise 1.2V görülüp görülmediğini kontrol ediniz. Devre elemanlarında belirtilen voltajlar var ise Flash entegre programlanmalı arıza devam ediyorsa problem işlemci ve Ram entegresinden kaynaklı olabilir. SCARTTA GÖRÜNTÜ YOK İSE: Video ucundaki 75 ohm kontrol edilir çıkış alınıyorsa sorun işlemciden kaynaklanıyor olabilir. HDMI DA GÖRÜNTÜ YOK İSE: HDMI soket pinleri kontrol edilir pinler sağlamsa devre üzerindeki SMD transistör ve dirençler kontrol edilmeli bu devre elemanları sağlamsa problem işlemciden kaynaklı olabilir. VGA DAN GÖRÜNTÜ ALINAMIYORSA: VGA devre üzerindeki SMD direnç ve kondansatörleri kontrol ediniz. Bu devre elemanlarında problem yok ise arıza U7 posizyon kodlu entegreden kaynaklı olabilir. CİHAZDAN SES GELMİYORSA: Beslemeden gelen 24V kontrol edilmeli, voltaj görülüyorsa ses çıkış entegresi arızalı olabilir.

33 LCD PANELDE GÖRÜNTÜ YOK İSE: CN3 pozisyon kodlu jumper devresinin yanında yer alan transistörde 12V var ise ve LVDS kablonun + ucunda 12V var ise LCD panel arızalı olabilir. 12V görülmüyorsa bu transistörün değiştirilmesi gerekir. LCD PANELİN ARKA AYDINLATMASI YOK İSE: Beslemeden gelen 24V kontrol edilir, 24V var ise CN12 pozisyon kodlu soketin ADJ ve BLO ayaklarında 3V ile 3.5V görülürse invertör bordu arızalıdır. PANELE MÜDAHALE ETMEK KESİNLİKLE YASAKTIR! CİHAZ KUMANDA İLE ÇALIŞMIYORSA: Alıcı gözün 5V olduğunu kontrol ediniz, 5V var ise alıcı gözün çıkış sinyalinin olup olmadığını kontrol ediniz. Yok ise alıcı göz değiştirilmelidir. TUNERDEN YAYIN ALINAMIYORSA: Tunerin çıkış ve giriş voltajları kontrol edilmeli voltajlar normal görünüyorsa tunerin değiştirilmesi gerekir. MS6M48.6B (LD01) BORDU ARIZALARI:

34 LVDS AYARI: KUMANDA ÜZERİNDEKİ MENU TUŞUNDAN SONRA 1147 Yİ TUŞLAYINIZ, KARŞINIZA ÇIKAN SEÇENEKLERDEN GENERAL SETTINGS İ SEÇİP OK TUŞUNA BASINIZ, SEÇENEKLERDEN LVDS MAP İ SEÇİP MANUEL OLARAK LVDS AYARINI YAPINIZ. USB DEN (FLASH BELLEK) YAZILIM YÜKLEME: USB (Flash Bellek) i biçimlendirdikten sonra yazılımı USB bellek içinde bir Klasör oluşturmadan direkt olarak bellek içine atınız. USB belleğinizi TV ye takmanızın ardından TV nin fişini de prize takınız. USB Bellek takıldığında TV otomatik olarak yazılımı algılayacak ve yükleme işlemi başlayacaktır. Yükleme esnasında TV nin STAND-BY LED i yanıp sönmeye başlayacaktır. Yükleme bittiğinde ise cihaz STAND-BY konumuna geçecektir.

35 MS6M48.6B (LD01) BORDUNDA KULLANILAN KUMANDALAR: ÇALIŞMIYORSA: Besleme üzerindeki 5V kontrol edilmeli, 5V görülüyorsa U3 ve U1 pozisyon kodlu fix çıkışlarından 3.3V, U4 pozisyon kodlu fix çıkışından 2.5V, U5 pozisyon kodlu fix çıkışından 1.8V, L1 pozisyonlu bobinde ise 1.2V görülüp görülmediğini kontrol ediniz. Devre elemanlarında belirtilen voltajlar var ise Flash entegre programlanmalı arıza devam ediyorsa problem işlemci ve Ram entegresinden kaynaklı olabilir. SCARTTA GÖRÜNTÜ YOK İSE: Video ucundaki 75 ohm kontrol edilir çıkış alınıyorsa sorun işlemciden kaynaklanıyor olabilir. HDMI DA GÖRÜNTÜ YOK İSE: HDMI soket pinleri kontrol edilir pinler sağlamsa problem U16 pozisyon kodlu entegreden kaynaklı olabilir.

36 VGA DAN GÖRÜNTÜ ALINAMIYORSA: VGA devre üzerindeki SMD direnç ve kondansatörleri kontrol ediniz. Bu devredeki elemanlar sağlam ise arıza işlemciden kaynaklı olabilir. CİHAZDAN SES GELMİYORSA: Beslemeden gelen 24V kontrol edilmeli, voltaj görülüyorsa ses çıkış entegresi arızalı olabilir. PANELDE GÖRÜNTÜ YOK İSE: CN3 pozisyon kodlu jumper devresinin yanında yer alan transistörde 12V var ise ve LVDS kablonun + ucunda 12V var ise LCD panel arızalı olabilir. 12V görülmüyorsa bu transistörün değiştirilmesi gerekir. PANELİN ARKA AYDINLATMASI YOK İSE: Beslemeden gelen 24V kontrol edilir, 24V var ise CN2 pozisyon kodlu soketin ADJ ve BLO ayaklarında 3V ile 3.5V görülürse invertör bordu arızalıdır. PANELE MÜDAHALE ETMEK KESİNLİKLE YASAKTIR! CİHAZ KUMANDA İLE ÇALIŞMIYORSA: Alıcı gözün 5V olduğunu kontrol ediniz, 5V var ise alıcı gözün çıkış sinyalinin olup olmadığını kontrol ediniz. Yok ise alıcı göz değiştirilmelidir. TUNERDEN YAYIN ALINAMIYORSA: Tunerin çıkış ve giriş voltajları kontrol edilmeli voltajlar normal görünüyorsa tunerin değiştirilmesi gerekir.

37 MS6M181.1/VERSİYON 1.3 MS6M181.5 BORDU ARIZALARI:

38 LVDS AYARI: Kumanda üzerinden MENU tuşlayınız Special Set i OK tuşu ile seçiniz, Panel Type bölümünde JEIDA veya VESA yı seçiniz. MS6M181.1/VERSİYON 1.3 MS6M181.5 BORDDA KULLANILAN KUMANDALAR: USB DEN (FLASH BELLEK) YAZILIM YÜKLEME: USB (Flash Bellek) i biçimlendirdikten sonra yazılımı USB bellek içinde bir Klasör oluşturmadan direkt olarak bellek içine atınız. USB belleğinizi TV ye taktıktan sonra kumanda üzerinden Menu u tuşlayarak çıkan menüden USB ile yazılım yükleme seçeneğine OK tuşladıktan sonra yazılım yüklenecektir. SES VE GÖRÜNTÜ İLE İLGİLİ SORUNLAR: Ses Sorunu İçin: Cihazdaki sesle ilgili sorunu gidermek için MENU u tuşlayınız Çıkan menü den VIF1 in üzerine gelip OK tuşuna basınız, Çıkan menüden VIF3 üzerine gelip OK tuşuna basınız, Çıkan menüden AUDIO-NR-THR ayarı sıfır olarak ayarlanacaktı

39 Görüntü Sorunu İçin: Scartta görüntü var fakat panelin en alt kısmında yatay çizgi var ise ; Menü u tuşlayınız, Over scan üzerine gelip Ok ile seçip ayarları aşağıdaki gibi yapınız: Over scan Horz Poz +34 Over scan H. Size Poz +35 Over scan V Poz +8 Over scan V.Size LCD TV SP-7050 ISOLUTION BORDU ARIZALARI:

40 SERVİS MENÜSÜ GİRİŞİ: KUMANDA ÜZERİNDEN MENU 7050 TUŞLAYINIZ. BU MENÜDEN SADECE RESET ATILABİLİR. SERVİS MENÜSÜNDEN RESET İÇİN; TV INIT OK TUŞLAYINIZ. SP-7050 ISOLUTION BORDUNDA KULLANILAN KUMANDA: ÇALIŞMIYORSA: Besleme üzerindeki 5V ve 12V kontrol edilir. Çıkışta bu voltaj görülmüyorsa beslemede arıza olabilir. Bu voltajlar görülüyorsa; U15 pozisyon kodlu fix de 1.8V görülmüyorsa fix değiştirilmelidir. Q13, Q12, Q28, Q32 transistörlerin voltajları ölçülmeli, voltajlar çıkıyorsa işlemci etrafındaki FB SMD bobinler voltaj olarak ölçülmeli arızalı bobinler var ise değiştirilmelidir. Panelin 5V beslemesi gelmiyor ise Q16 fet transistör değiştirilmelidir. Kristalin sinyali alınamıyorsa kristal değiştirilmelidir. Bütün voltajlar normal geliyor ve cihaz hala çalışmıyorsa işlemcide arıza olabilir. U2 pozisyon kodlu Flash ve U7 pozisyon kodlu eprom kontrol edilip arızalı ise değiştirilmelidir.

41 SCARTTA GÖRÜNTÜ YOK İSE: Video sinyalleri üzerindeki SMD komponentler ölçülmelidir. Ölçümler düzgün ise işlemci arızalı olabilir. Scart anahtarlama diyotu olan D28 pozisyon kodlu diyotta 6V görülmüyorsa değiştirilmelidir. HDMI DA GÖRÜNTÜ YOK İSE: HDMI soket pinleri kontrol edilir pinler sağlamsa işlemci arızalı olabilir. VGA DAN GÖRÜNTÜ ALINAMIYORSA: VGA devre üzerindeki SMD direnç ve kondansatörleri kontrol edilir. Bu devredeki elemanlar sağlam ise arıza işlemciden kaynaklı olabilir. CİHAZDAN SES GELMİYORSA: Beslemeden gelen 12V kontrol edilmeli, voltaj görülüyorsa ses çıkış entegresine gelen ses driverları kontrol edilmelidir. Ses driverları geliyorsa ses çıkış entegresi değiştirilir. LCD PANELDE GÖRÜNTÜ YOK İSE: LVDS kablodan gelen datalar kontrol edilmeli, datalarda 1.3V voltaj görülmüyorsa işlemci veya panel arızalı olabilir. LCD PANELİN ARKA AYDINLATMASI YOK İSE: Beslemeden gelen 12V kontrol edilir, 12V görülüyorsa besleme üzerindeki fet entegre, DST trafo ve SMD komponentler kontrol edilir arızalı olanlar değiştirilir. Bu devre elemanları sağlam ise; panel florasanı ve invertör arızalıdır. PANELE MÜDAHALE ETMEK KESİNLİKLE YASAKTIR! CİHAZ KUMANDA İLE ÇALIŞMIYORSA: Alıcı gözün 5V olduğunu kontrol ediniz, 5V var ise alıcı gözün IR sinyalinin olup olmadığını kontrol edilir. Sinyal yok ise alıcı göz değiştirilmelidir. TUNERDEN YAYIN ALINAMIYORSA:

42 Tunerin 5V beslemesi kontrol edilir, varicap voltajı 33V un gelip gelmediği kontrol edilir. Voltaj görülmüyorsa D30 pozisyon kodlu diyota bakılmalıdır. Tunerin SCL, SDA ayaklarında 2.5V-3V görülüyorsa normal çalışıyordur. Tuner değiştirilmelidir. CVT-7050 BORDUN ARIZALARI: SERVİS MENÜSÜ GİRİŞİ: KUMANDA ÜZERİNDEN MENU 1147 TUŞLAYINIZ. BU MENÜDEN SADECE RESET ATILABİLİR. SERVİS MENÜSÜNDEN RESET İÇİN; TV INIT OK TUŞLAYINIZ. CVT-7050 BORDUNDA KULLANILAN KUMANDALAR:

43 ÇALIŞMIYORSA: Besleme üzerindeki 5V ve 12V kontrol edilir. Çıkışta bu voltaj görülmüyorsa beslemede arıza olabilir. Bu voltajlar görülüyorsa; U1 ve U4 pozisyon kodlu regülatörlerde 3.3V görülüyorsa,u2 pozisyon kodlu besleme entegresinde L11 pozisyon kodlu bobin çıkışında 1.2V görülmüyorsa entegre değiştirilmeli, görülüyorsa işlemci etrafındaki SMD FB bobinlere voltaj olarak bakılmalıdır, arızalı bobinler varsa değiştirilmelidir. U11 pozisyon kodlu Flash, U13 pozisyon kodlu Eprom un kontrolleri yapılıp arızalı ise değiştirilmelidir. Y1 pozisyon kodlu Kristalin sinyali alınamıyorsa kristal değiştirilmelidir. Bütün voltajlar normal geliyor ve cihaz hala çalışmıyorsa işlemcide arıza olabilir. SCARTTA GÖRÜNTÜ YOK İSE: Video sinyalleri üzerindeki SMD komponentler ölçülmelidir. Ölçümler düzgün ise işlemci arızalı olabilir. HDMI DA GÖRÜNTÜ YOK İSE: HDMI soket pinleri kontrol edilir, pinler sağlamsa işlemci arızalı olabilir.

44 VGA DAN GÖRÜNTÜ ALINAMIYORSA: VGA devre üzerindeki SMD direnç ve kondansatörleri kontrol edilir. Bu devredeki elemanlar sağlam ise arıza işlemciden kaynaklı olabilir. CİHAZDAN SES GELMİYORSA: Beslemeden gelen 12V kontrol edilir, voltaj görülüyorsa ses çıkış entegresine gelen ses driverları kontrol edilmelidir. Ses driverları geliyorsa ses çıkış entegresi değiştirilir. LCD PANELDE GÖRÜNTÜ YOK İSE: LVDS kablodan gelen datalar kontrol edilir, datalarda 1.3V görülmüyorsa işlemci veya panel arızalı olabilir. LCD PANELİN ARKA AYDINLATMASI YOK İSE: Beslemeden gelen 12V kontrol edilir, 12V görülüyorsa besleme üzerindeki fet entegre, DST trafo ve SMD komponentler kontrol edilir arızalı olanlar değiştirilir. Bu devre elemanları sağlam ise; panel florasanı ve invertör arızalıdır. PANELE MÜDAHALE ETMEK KESİNLİKLE YASAKTIR! CİHAZ KUMANDA İLE ÇALIŞMIYORSA: Alıcı gözün 5V olduğunu kontrol edilir, 5V var ise alıcı gözün IR sinyalinin olup olmadığını kontrol edilir. Yok ise alıcı göz değiştirilmelidir. TUNERDEN YAYIN ALINAMIYORSA: Tunerin 5V beslemesi kontrol edilir, varicap voltajı 33V un gelip gelmediği kontrol edilir. Voltaj görülmüyorsa D45 pozisyon kodlu diyota bakılmalıdır. Tunerin SCL, SDA ayaklarında 2.5V-3V görülüyorsa normal çalışıyordur. Tuner değiştirilmelidir.

45 SP-7050 (USB) BORDU ARIZALARI: SERVİS MENÜSÜ GİRİŞİ: KUMANDA ÜZERİNDEN MENU 1147 TUŞLAYINIZ. BU MENÜDEN SADECE RESET ATILABİLİR. SERVİS MENÜSÜNDEN RESET İÇİN; TV INIT OK TUŞLAYINIZ. SP-7050 BORDUNDA KULLANILAN KUMANDA:

46 ÇALIŞMIYORSA: Besleme üzerindeki 5V ve 12V kontrol edilir. Çıkışta bu voltaj görülmüyorsa beslemede arıza olabilir. Bu voltajlar görülüyorsa; U1 ve U4 pozisyon kodlu regülatörlerde 3.3V görülüyorsa U2 pozisyon kodlu besleme entegresinde L11 pozisyon kodlu bobin çıkışında 1.2V görülmüyorsa entegre değiştirilmeli, görülüyorsa işlemci etrafındaki SMD FB bobinlere voltaj olarak bakılmalıdır, arızalı bobinler varsa değiştirilmelidir. U11 pozisyon kodlu Flash, U13 pozisyon kodlu Eprom un kontrolleri yapılıp arızalı ise değiştirilmelidir. Y1 pozisyon kodlu Kristalin sinyali alınamıyorsa kristal değiştirilmelidir. Bütün voltajlar normal geliyor ve cihaz hala çalışmıyorsa işlemcide arıza olabilir. SCARTTA GÖRÜNTÜ YOK İSE: Video sinyalleri üzerindeki SMD komponentler ölçülmelidir. Ölçümler düzgün ise işlemci arızalı olabilir. HDMI DA GÖRÜNTÜ YOK İSE: HDMI soket pinleri kontrol edilir, pinler sağlamsa işlemci arızalı olabilir. VGA DAN GÖRÜNTÜ ALINAMIYORSA: VGA devre üzerindeki SMD direnç ve kondansatörleri kontrol ediniz. Bu devredeki elemanlar sağlam ise arıza işlemciden kaynaklı olabilir. CİHAZDAN SES GELMİYORSA: Beslemeden gelen 12V kontrol edilmeli, voltaj görülüyorsa ses çıkış entegresine gelen ses driverları kontrol edilmelidir. Ses driverları geliyorsa ses çıkış entegresi değiştirilir. LCD PANELDE GÖRÜNTÜ YOK İSE: LVDS kablodan gelen datalar kontrol edilmeli, datalarda 1.3V görülmüyorsa işlemci veya panel arızalı olabilir. LCD PANELİN ARKA AYDINLATMASI YOK İSE: Beslemeden gelen 12V kontrol edilir, 12V görülüyorsa besleme üzerindeki fet entegre, DST trafo ve SMD komponentler kontrol edilir arızalı olanlar değiştirilir. Bu devre elemanları sağlam ise; panel florasanı ve invertör arızalıdır. PANELE MÜDAHALE ETMEK KESİNLİKLE YASAKTIR!

47 CİHAZ KUMANDA İLE ÇALIŞMIYORSA: Alıcı gözün 5V olduğunu kontrol edilir, 5V var ise alıcı gözün IR sinyalinin olup olmadığını kontrol edilir. Yok ise alıcı göz değiştirilmelidir. TUNERDEN YAYIN ALINAMIYORSA: Tunerin 5V beslemesi kontrol edilir, varicap voltajı 33V un gelip gelmediği kontrol edilir. Voltaj görülmüyorsa D45 pozisyon kodlu diyota bakılmalıdır. Tunerin SCL, SDA ayaklarında 2.5V-3V görülüyorsa normal çalışıyordur. Tuner değiştirilmelidir. 22 VE 18.5 CVT VE ISOLUTION BORDLARDA SİSTEM GİRİŞİ İÇİN MENU 1147 (CVT) VEYA MENU 7050 (ISOLATION) YAPILMALIDIR. BESLEME BORDU ARIZALARI AYL BESLEME BORDU 18.5 VE 22 :

48 Beslemeden voltaj çıkmıyor ve sigorta attırıyorsa; T3 sigorta, Q1 pozisyon kodlu fet transistör, U1 pozisyon kodlu besleme entegresi, D1 pozisyon kodlu köprü diyot ölçümleri yapılmalı ve değiştirilmelidir. SMPS trafodan voltaj çıkmıyorsa; D3 pozisyon kodlu diyotun çıkışından 12V, D5 pozisyon kodlu diyotun çıkışından 5V alınamıyorsa, diyotların ölçümleri yapılıp değiştirilmelidir. Aydınlatma çalışmıyorsa; U3 fet entegre T2 DST trafo değiştirilmelidir. FSP048 BESLEME BORDU ARIZALARI 22 : Beslemeden voltaj çıkmıyor ve sigorta attırıyorsa; BD101 pozisyon kodlu köprü diyot, U101 pozisyon kodlu entegre, ZD123 pozisyon kodlu diyot ölçümleri yapılıp değiştirilmelidir. SMPS trafodan voltaj çıkmıyorsa; D240 pozisyon kodlu diyottan 5V, D260 pozisyon kodlu diyottan 12V alınamıyorsa bu diyotlar değiştirilmelidir. Aydınlatma çalışmıyorsa; U2 ve U3 pozisyon kodlu fet entegreler ve T1 pozisyon kodlu DST trafo değiştirilmelidir.

49 FSP205 BESLEME BORDU ARIZALARI 32 : Beslemeden voltaj çıkmıyor ve sigorta attırıyorsa; BD1 pozisyon kodlu köprü diyot, EC201 pozisyon kodlu besleme entegresi, Q1 pozisyon kodlu fet transistör, D1 pozisyon kodlu diyot, Q8 ve Q9 fet transistörler ölçümleri yapılmalı ve değiştirilmelidir. SMPS trafodan 5V çıkmıyorsa EC201 pozisyon kodlu besleme entegresi veya T3 SMPS pozisyon kodlu trafo arızalı olabilir. Beslemeden 24V çıkmıyorsa; 1. IC2, IC1 pozisyon kodlu besleme entegreleri veya T1 pozisyon kodlu SMPS trafo arızalı olabilir. 2. D6 ve D8 pozisyon kodlu diyotların kontrolü yapılmalıdır. Besleme voltajları normalden yüksek çıkıyorsa EC17 ve EC18 pozisyon kodlu 1000uF 10V kondansatörler değiştirilmelidir. Beslemeden çıkan voltaj 24V veya 12V dan düşük ise; U2 pozisyon kodlu TL431 transistör, PC1 ve PC4 pozisyon kodlu optukuplör kontrolleri yapılıp değiştirilmelidir.

50 FSP180-4H02 BESLEME BORDU ARIZALARI 32 : Beslemeden voltaj çıkmıyor ve sigorta attırıyorsa; BD1 pozisyon kodlu köprü diyot, Q3,Q5, Q6 pozisyon kodlu fet transistörler, D4, D6 pozisyon kodlu diyotlar ölçülüp arızalı olanlar değiştirilmelidir. IC3 besleme entegresi patlamış ise, 5V T4 pozisyon kodlu SMPS trafo ile birlikte değiştirilmelidir. Beslemeden 24V alınamıyorsa; IC2 pozisyon kodlu besleme entegresi,t3 pozisyon kodlu SMPS trafo değiştirilmelidir.

51 AY160S-4HF01 BESLEME BORDU ARIZALARI 32 : Beslemeden voltaj çıkmıyor ve sigorta attırıyorsa; BD1 pozisyon kodlu köprü diyot, Q201 pozisyon kodlu fet transistör, D202 diyot kontrol edilip arızalı olanlar değiştirilmelidir. Beslemeden 5V alınamıyorsa; U101 pozisyon kodlu besleme entegresi, T1 pozisyon kodlu SMPS trafo değiştirilmelidir. Beslemeden 24V alınamıyorsa; U301 pozisyon kodlu besleme entegresi, Q301 pozisyon kodlu fet transistör, T2 pozisyon kodlu SMPS trafo değiştirilmelidir. Beslemeden çıkan voltaj 24V dan düşük ise, U302 pozisyon kodlu entegre, PC3 pozisyon kodlu optukuplör değiştirilmelidir.

52 MLT868 BESLEME BORDU ARIZALARI 32 : Beslemeden voltaj çıkmıyor ve sigorta attırıyorsa; BD1 pozisyon kodlu köprü diyot, Q101, Q104 pozisyon kodlu fet transistörler, D101 pozisyon kodlu diyot ölçümleri yapılıp arızalı olanlar değiştirilmelidir. Beslemeden 5V alınamıyorsa; UA1 pozisyon kodlu besleme entegresi, T1 pozisyon kodlu SMPS trafo, değiştirilmelidir. Beslemeden 24V alınamıyorsa; U101 pozisyon kodlu besleme entegresi, Q102- Q103 pozisyon kodlu fet transistörlerin, T3 pozisyon kodlu SMPS trafonun kontrolü yapılmalı, arızalı olanlar değiştirilmelidir. Beslemeden çıkan voltaj 24V dan düşük ise; U180 pozisyon kodlu TL431 transistörün, B102 ve B103 pozisyon kodlu optukuplörün değiştirilmesi gerekmektedir.

53 FSP128-4H03 BESLEME BORDU ARIZALARI 32 LED: Beslemeden voltaj çıkmıyor ve sigorta attırıyorsa; BD1 BD1 pozisyon kodlu köprü diyot, Q5-Q6-Q9 pozisyon kodlu fet transistör ölçümleri yapılıp arızalı olanlar değiştirilmelidir. Beslemeden 5V alınamıyorsa; IC3 pozisyon kodlu entegre, T1 pozisyon kodlu SMPS trafo değiştirilmelidir. Beslemeden 24V alınamıyorsa; IC2 pozisyon kodlu entegre, T2 pozisyon kodlu SMPS trafo, D9-D10 pozisyon kodlu diyotlar ölçümleri yapılıp arızalı olanlar değiştirilmelidir.

54 AY090P-4SF01 BESLEME BORDU ARIZALARI 32 LED: Beslemeden voltaj çıkmıyor ve sigorta attırıyorsa; BG1 pozisyon kodlu köprü diyot, Q2-Q12 pozisyon kodlu fet transistörler ölçümleri yapılıp arızalı olanlar değiştirilmelidir. Beslemeden 5V alınamıyorsa; IC1 pozisyon kodlu besleme entegresi kontrol edilip arızalı ise değiştirilmelidir. Beslemeden 24V alınamıyorsa;ic2 pozisyon kodlu besleme entegresi kontrol edilip değiştirilmelidir. Beslemeden çıkan voltaj 24V veya 12V dan düşük ise; U3 pozisyon kodlu TL431 entegre, PC3 optukuplör kontrol edilip değiştirilmelidir.

55 FSP277 BESLEME BORDU ARIZALARI : Beslemeden voltaj çıkmıyor ve sigorta attırıyorsa; BD1 pozisyon kodlu köprü diyot, Q1, Q2,Q3, Q4, Q5 pozisyon kodlu fet transistörler kontrol edilip arızalı olanlar varsa değiştirilmelidir. Beslemeden 5V alınamıyorsa; IC2 pozisyon kodlu besleme entegresinin, T2 pozisyon kodlu SMPS trafonun değiştirilmesi gerekir. Beslemeden 24V alınamıyorsa; IC3, IC1 pozisyon kodlu besleme entegrelerinin ve T1 pozisyon kodlu SMPS trafonun değiştirilmesi gerekir. Beslemeden çıkan voltaj 24V veya 12V dan düşük ise; DS6 pozisyon kodlu diyot, ZDS4 pozisyon kodlu zener diyot, RS37 pozisyon kodlu direnç ölçülmelidir.

56 MLT198TX BESLEME BORDU ARIZALARI : Beslemeden voltaj çıkmıyor ve sigorta attırıyorsa; Q3,Q4 pozisyon kodlu fet transistörler, D1, D2 pozisyon kodlu diyotlar ölçülmeli arızalılar var ise değiştirilmelidir. Beslemeden 5V alınamıyorsa; IC1 pozisyon kodlu besleme entegresi, T1 pozisyon kodlu SMPS trafo değiştirilmelidir. Beslemeden 24V alınamıyorsa; U2 pozisyon kodlu besleme entegresi, T2 pozisyon kodlu SMPS trafo değiştirilmelidir. Beslemeden çıkan voltaj 24V veya 12V dan düşük ise; BU1 pozisyon kodlu TL431 Entegre, PC4 ve BP1 pozisyon kodlu optukuplör değiştirilmelidir.

57 AYP BESLEME BORDU ARIZALARI : Beslemeden voltaj çıkmıyor ve sigorta attırıyorsa; DG1 pozisyon kodlu köprü diyot, Q6-Q23 pozisyon kodlu fet transistör, D8 pozisyon kodlu diyot ölçümleri yapılıp arızalı ise değiştirilmelidir. Beslemeden 5V alınamıyorsa; IC2 pozisyon kodlu besleme entegresi, T3 pozisyon kodlu SMPS trafo kontrol edilip arızalı ise değiştirilmelidir. Beslemeden 24V alınamıyorsa; IC3 pozisyon kodlu besleme entegresi, T4 pozisyon kodlu SMPS trafo kontrol edilip arızalı ise değiştirilmelidir. Beslemeden çıkan voltaj 24V veya 12V dan düşük ise;u1 pozisyon kodlu optukuplör ile U7 pozisyon kodlu TL431 entegre kontrolleri yapılıp arızalı ise değiştirilmelidir.

58 FSP294-4M01 BESLEME BORDU ARIZALARI : Beslemeden voltaj çıkmıyor ve sigorta attırıyorsa;bd1 pozisyon kodlu köprü diyot, Q201 pozisyon kodlu fet transistör, Q1 pozisyon kodlu transistör, D2 pozisyon kodlu diyot kontrolleri yapılıp arızalı ise değiştirilmelidir. Beslemeden 5V alınamıyorsa;ic201 pozisyon kodlu besleme entegresi, T2 pozisyon kodlu SMPS trafo, QS201 pozisyon kodlu fet transistör ve CRS201 pozisyon kodlu diyot ölçümleri yapılıp arızalı ise değiştirilmelidir. Beslemeden 24V alınamıyorsa; IC101 pozisyon kodlu besleme entegresi, T1 pozisyon kodlu SMPS trafo, CRS101- CRS102- CRS103- CRS104 pozisyon kodlu diyotlar kontrol edilip arızalı ise değiştirilmelidir.

59

LCD TV. LCD terimi, İngilizce'deki Liquid Crystal Display (Sıvı Kristal Ekran) kelimelerinin baş harflerinden meydana gelmektedir.

LCD TV. LCD terimi, İngilizce'deki Liquid Crystal Display (Sıvı Kristal Ekran) kelimelerinin baş harflerinden meydana gelmektedir. LCD LED TV EĞİTİM LCD TV LCD terimi, İngilizce'deki Liquid Crystal Display (Sıvı Kristal Ekran) kelimelerinin baş harflerinden meydana gelmektedir. LCD TV'yi oluşturan bölümler ve çalışma prensibi şu şekildedir:

Detaylı

MÜZİK SETİ-SES SİSTEMİ- OTO AMFİ EĞİTİM

MÜZİK SETİ-SES SİSTEMİ- OTO AMFİ EĞİTİM MÜZİK SETİ-SES SİSTEMİ- OTO AMFİ EĞİTİM MÜZİK SETİ VE SES SİSTEMİ EĞİTİM MÜZİK SETİ ARIZALARI Müzik setleri genel olarak; Ana Besleme, CD Bölümü, Display bölümü ve Kasetçalar bölümlerinden oluşmaktadır.

Detaylı

UYDU ALICILARI EĞİTİM

UYDU ALICILARI EĞİTİM UYDU ALICILARI EĞİTİM AT14000 SERİSİ İLE İLGİLİ ARIZALAR: AT 14000- (5 6 7 8 9 10 20 30) serisi cihazlarda genel olarak Bootta kalma ve resetlenme sorunları yaşanmaktadır. Boot arızası için U230 boot entegresi

Detaylı

Yetkili Servislerimizin dikkatine;

Yetkili Servislerimizin dikkatine; Konu : CRT TV Servis Menüsüne Giriş ve Çıkış Yöntemleri Hakkında. Konu Tipi : Teknik Talimat İdari Talimat Tarih : 15./ 11./2011.. No :021 Yetkili Servislerimizin dikkatine; CRT TV lerde kullanılan şase

Detaylı

MİKROİŞLEMCİ KONTROL PANOSU

MİKROİŞLEMCİ KONTROL PANOSU MİKROİŞLEMCİ KONTROL PANOSU 1 Mikroişlemci kontrol ünitesi panosunun tamirini yapmak için panonun devrelerini bölümlere ayırmak gerekmektedir. Bunlar ; 1. Tetikleme kartı 2. Referans kartı 3. İşlemci kartı

Detaylı

BESLEME KARTI RF ALICI KARTI

BESLEME KARTI RF ALICI KARTI BESLEME KARTI Araç üzerinde bulunan ve tüm kartları besleyen ünitedir.doğrudan Lipo batarya ile beslendikten sonra motor kartına 11.1 V diğer kartlara 5 V dağıtır. Özellikleri; Ters gerilim korumalı Isınmaya

Detaylı

Çıkış Birimleri. Çıkış Birimleri. Giriş Birimleri. İşlem Birimi. Bellek Birimleri

Çıkış Birimleri. Çıkış Birimleri. Giriş Birimleri. İşlem Birimi. Bellek Birimleri Çıkış Birimleri Giriş Birimleri İşlem Birimi Çıkış Birimleri Bellek Birimleri Çıkış Birimleri Çıkış birimleri; bilgisayardaki işlemlerin sonucunda elde edilen ve kullanıcıya ses ya da görüntü olarak aktarılacak

Detaylı

(50-52)-INÇ (127-132 cm) LCD EKRAN FULL HD TELEVİZYON ALICILARI TEKNİK ŞARTNAMESİ

(50-52)-INÇ (127-132 cm) LCD EKRAN FULL HD TELEVİZYON ALICILARI TEKNİK ŞARTNAMESİ (50-52)-INÇ (127-132 cm) LCD EKRAN FULL HD TELEVİZYON ALICILARI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ: Bu şartnamenin amacı, Kurumumuzun çeşitli birimlerinde kullanılacak olan; (50-52)- inç (127-132 cm) Full HD LCD

Detaylı

HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m

HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m Kullanma Kılavuzu DS-55101 Digitus HDMI Çoğaltıcı Seti, Full HD en yüksek talepleri dahi karşılayacak maks. 130 m lik bir geliştirme çözümü sunar. Dijital video ve audio

Detaylı

Ekran, görüntü sergilemek için kullanılan elektronik araçların genel adıdır.

Ekran, görüntü sergilemek için kullanılan elektronik araçların genel adıdır. Ekran Ekran, görüntü sergilemek için kullanılan elektronik araçların genel adıdır. Ekrandaki tüm görüntüler noktalardan olusur. Ekrandaki en küçük noktaya pixel adı verilir. Pixel sayısı ne kadar fazlaysa

Detaylı

BTDB7-14-IH-48667 LCD VİDEO MONİTÖR VE LCD TELEVİZYON ALICI CİHAZLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ A. AMAÇ:

BTDB7-14-IH-48667 LCD VİDEO MONİTÖR VE LCD TELEVİZYON ALICI CİHAZLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ A. AMAÇ: A. AMAÇ: BTDB7-14-IH-48667 LCD VİDEO MONİTÖR VE LCD TELEVİZYON ALICI CİHAZLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ Bu şartnamenin amacı, Kurumumuzun değişik birimlerinde ihtiyaç duyulan LCD Video Monitörlerin ve LCD Televizyon

Detaylı

Kutu İçeriği. HDMI Kablo Güç Adaptörü

Kutu İçeriği. HDMI Kablo Güç Adaptörü Türkçe Kutu İçeriği Kullanma Kılavuzu HDMI Kablo Güç Kablosu Güç Adaptörü SATA Kablosu U.K. Pilleri U.K. 2 Ön Panel Dokunmatik Tuş Standby LED Göstergesi Mini TV Burada TV yayınlarını veya tv logolarını

Detaylı

VESTEL VIDEOWALL, İHTİYACINIZA GÖRE ŞEKİLLENEN LED EKRAN TEKNOLOJİSİ

VESTEL VIDEOWALL, İHTİYACINIZA GÖRE ŞEKİLLENEN LED EKRAN TEKNOLOJİSİ VESTEL VIDEOWALL VESTEL VIDEOWALL, İHTİYACINIZA GÖRE ŞEKİLLENEN LED EKRAN TEKNOLOJİSİ Vestel Videowall ile ister ekranları birleştirerek aynı anda birden fazla yayını izleyin, ister tek bir yayını yüksek

Detaylı

Yerleşik medya oynatıcı ve 16 GB hafıza USB multimedya oynatma İnternet erişimi için LAN işlevi Açma/kapama zamanlaması Çift 10W hoparlör

Yerleşik medya oynatıcı ve 16 GB hafıza USB multimedya oynatma İnternet erişimi için LAN işlevi Açma/kapama zamanlaması Çift 10W hoparlör 55" All-in-One eposter Dijital Kiosk EP5520 ViewSonic EP5520, şık ve ince bir tasarıma sahip, bağımsız olarak durabilen bir 55" all-in-one e-poster kiosk'tur. Kalabalık ve yoğun trafiğin olduğu alanlarda

Detaylı

CRT TV ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

CRT TV ÇÖZÜM ÖNERİLERİ CRT TV ÇÖZÜM ÖNERİLERİ CRT TV ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ 142S1-211S1 ŞASE: Servis Menüsü girişi: Uzaktan kumanda üzerinden sırasıyla MENU 6483 ü tuşlayınız. 1 tuşuna bastığınızda Seçenekler ekranı görüntülenecektir.

Detaylı

USB Oynatma Özellikli 32" Full HD LED Kurumsal Ekran CDE3205-EP Dahili USB Multimedya Oynatıcı

USB Oynatma Özellikli 32 Full HD LED Kurumsal Ekran CDE3205-EP Dahili USB Multimedya Oynatıcı USB Oynatma Özellikli 32" Full HD LED Kurumsal Ekran CDE3205-EP ViewSonic CDE3205; perakende, karşılama ve hızlı hizmet veren restoran ortamlarında günde 16 saat/haftada 7 gün çalışabilen, uygun maliyetli

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları. LC42A15FV İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme 1 Giriş LCD TV ürünümüzü satın aldığınız

Detaylı

Kutu İçeriği. Kullanma Kılavuzu. HDMI Kablo Güç Adaptörü. Harici IR Kablo UK Pilleri

Kutu İçeriği. Kullanma Kılavuzu. HDMI Kablo Güç Adaptörü. Harici IR Kablo UK Pilleri Türkçe Kutu İçeriği Kullanma Kılavuzu HDMI Kablo Güç Adaptörü Harici IR Kablo UK Pilleri UK 1 Ön Panel Standby LED Sol Taraf USB 3.0 2 Arka Panel FBC Tip Takılabilir Slot 8 sinyale kadar değişik kanalları

Detaylı

Verilen Aksesuarlar.

Verilen Aksesuarlar. Önlemler. Güvenlik İpuçları. Lütfen kamerayı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatle okuyunuz. Taşımacılık, depolama veya kurulum sırasında stres, şiddet titreşim veya sıvı saldırılardan zarar kaçının. Kamera

Detaylı

SORULAR. A) Ses kartı. SORU -1 Aşağıdakilerden hangisi sadece giriş donanımıdır? D) Ekran. B) Klavye. C) Yazıcı

SORULAR. A) Ses kartı. SORU -1 Aşağıdakilerden hangisi sadece giriş donanımıdır? D) Ekran. B) Klavye. C) Yazıcı SORULAR SORU -1 Aşağıdakilerden hangisi sadece giriş donanımıdır? A) Ses kartı B) Klavye C) Yazıcı D) Ekran SORU -2 Aşağıdakilerden hangisi klavye ve farenin takıldığı portlardan biridir? A) Paralel port

Detaylı

Sony FY14 BRAVIA B2B. Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı

Sony FY14 BRAVIA B2B. Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı Sony FY14 BRAVIA B2B Uygun maliyetli kurumsal ekran, eğitim ve kurumsal TV uygulamaları için etkileşimli seçeneklere sahip ince, dikkat çekmeyen, enerji tasarruflu

Detaylı

Yüksek Performanslı LCD Düz Panel Monitörler

Yüksek Performanslı LCD Düz Panel Monitörler Kapalı Devre TV Yüksek Performanslı LCD Düz Panel ler Yüksek Performanslı LCD Düz Panel ler Yüksek çözünürlüklü 500 TVL, 1600 x 1200 (UML-202-90) veya 1280 x 1024 (UML-192-90 ve UML-172-90) görüntü PC

Detaylı

50 4K LED Kurumsal Ekran

50 4K LED Kurumsal Ekran 50 4K LED Kurumsal Ekran CDE5010 3840 x 2160 çözünürlüklü 50 ekran İnternet içeriklerini görüntülemek için dahili tarayıcı ViewBoard Cast içerik paylaşım yazılımı (Tercihe bağlı) Uzaktan ekran yönetimi

Detaylı

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER 3 4 5-14 2 KURULUM AYARLARI 15-16 CALIŞMA FONKSİYONLARI 17-20 MEKANÝK KURULUM 21-22 ARIZA DURUMLARI 23 GÜVENLÝK UYARILARI 24 TEKNÝK ÖZELLÝKLER 25 3 07 08 06 10 11 09 Perde Radar ( Opsiyonel) 4 07 Kayış

Detaylı

Önlemler. Güvenlik İpuçları.

Önlemler. Güvenlik İpuçları. Önlemler. Güvenlik İpuçları. Lütfen kamerayı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatle okuyunuz. Taşımacılık, depolama veya kurulum sırasında stres, şiddet titreşim veya sıvı saldırılardan zarar kaçının. Kamera

Detaylı

SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU

SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU Teknik Veriler Kablo Renkleri Fonksiyon Açıklaması Data Kırmızı Kamera Güç DC +12V Siyah Kamera Güç DC -12V Sarı/Yeşil Toprak Kablosu Toprak Hattına Yeşil RS485 A (

Detaylı

Hazırlayan:Serkan GÖÇ Bilişim Tek.Öğretmeni.

Hazırlayan:Serkan GÖÇ Bilişim Tek.Öğretmeni. Kasanın içinde anakart takma tepsisi, güç kaynağı yuvası,. birkaç tane 5.25" ve 3.5"luk yuvalar -ki buralara sabit disk ve CD-ROM sürücü gibi aygıtlar yerleştirilir-, arka tarafında soket boşlukları vardır.

Detaylı

Code Composer Studio İndirilmesi ve Kurulması

Code Composer Studio İndirilmesi ve Kurulması BÖLÜM 2: 2.1. STELARIS KART GENEL BİLGİ VE CODE COMPOSER STUDIO: Code Composer Studio İndirilmesi ve Kurulması 1. Aşağıdaki linkten Code Composer Studio yu indirebilirsiniz: http://processors.wiki.ti.com/index.php/download_ccs

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

Bilgisayar Kasaları. Bilgisayar Programcılığı Ön Lisans Programı BİLGİSAYAR DONANIMI. Öğr. Gör. Rıza ALTUNAY

Bilgisayar Kasaları. Bilgisayar Programcılığı Ön Lisans Programı BİLGİSAYAR DONANIMI. Öğr. Gör. Rıza ALTUNAY Bilgisayar Kasaları Ünite 5 Bilgisayar Programcılığı Ön Lisans Programı BİLGİSAYAR DONANIMI Öğr. Gör. Rıza ALTUNAY 1 Ünite 5 BİLGİSAYAR KASALARI Öğr. Gör. Rıza ALTUNAY İçindekiler 5.1. KASA ÇEŞITLERI...

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

Merkezi İşlem Birimi Kavramı (CPU)

Merkezi İşlem Birimi Kavramı (CPU) Donanım Merkezi İşlem Birimi Kavramı (CPU) Bilgisayar içerisinde meydana gelen her türlü aritmetiksel, mantıksal ve karşılaştırma işlemlerinden sorumlu olan elektronik bir aygıttır. Başlıca üç bölümden

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Falcon Serisi E Type için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Falcon Serisi E Type için geçerlidir. falcon serisi Bu kullanma kılavuzu Falcon Serisi E Type için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. Önsöz

Detaylı

ARKA PANEL BAĞLANTI NOKTALARI

ARKA PANEL BAĞLANTI NOKTALARI ARKA PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER ARKA PANEL BAĞLANTI NOKTALARI 1- IF-INPUT : 1 Nolu bu girişlere 8li LNB takılı uydu anteninizden veya Multiswitch den gelen kabloları bağlayabilirsiniz. 2- RS-232 : 2

Detaylı

CDE6502. Gelişmiş Medya Oynatıcı

CDE6502. Gelişmiş Medya Oynatıcı 65 (64.5 izlenebilir) Full HD LED Kurumsal Ekran CDE6502 ViewSonic CDE6502, 1920 x 1080 çözünürlük, 350 nits parlaklık, her açıdan doğru renk performansı ve çift 10W hoparlörleri ile otellerde, restoranlarda

Detaylı

ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER

ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER 1- ON/OFF Anahtarı : Cihazımızı komple kapatıp açmak için kullanılır. 2- SAT SELECT (Uydu Seçim) TuĢu : Uydu alıcılarına geçiş yapmak için kullanılır. 3- SIGNAL (SĠNYAL

Detaylı

65 4K Ultra HD Toplantı Odası Ekranı CDE6510 4K Ultra HD Çözünürlük

65 4K Ultra HD Toplantı Odası Ekranı CDE6510 4K Ultra HD Çözünürlük 65 4K Ultra HD Toplantı Odası Ekranı CDE6510 ViewSonic CD6510, haftada 7 gün, günde 16 saat çalışma kapasitesine sahip 65 boyutunda dayanıklı 4K LED kurumsal ekrandır. Üründeki dahili tarayıcı, internetteki

Detaylı

48 Full HD Kurumsal LED Ekranı CDE4803 Dahili USB Medya Oynatıcı

48 Full HD Kurumsal LED Ekranı CDE4803 Dahili USB Medya Oynatıcı 48 Full HD Kurumsal LED Ekranı CDE4803 ViewSonic CDE4803, oteller, restoranlar ve konaklama tesisleri için yüksek performanslı 48 Full HD LED kurumsal ekrandır. HDMI, VGA ve SPDIF gibi çeşitli bağlantı

Detaylı

IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU

IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU ÖNSÖZ: Delta IFD8520 izoleli adreslenebilir RS-232 RS-422/RS-485 çevirici, RS-422/RS-485 'den RS-232 protokolüne haberleşme arabirimi

Detaylı

32" (31,5" izlenebilir) Full HD LED Kurumsal Ekran CDE3204 Entegre USB Multimedya Oynatıcı

32 (31,5 izlenebilir) Full HD LED Kurumsal Ekran CDE3204 Entegre USB Multimedya Oynatıcı 32" (31,5" izlenebilir) Full HD LED Kurumsal Ekran CDE3204 ViewSonic CDE3204; otel, restoran ve konuk karşılama ortamları için harika bir tercih olan yüksek performanslı bir 32" (31,5" görüntülenebilir)

Detaylı

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR İÇİNDEKİLER 1. Temel Güvenlik Bilgileri... 2. Redresör Dizaynı ve Özellikleri... 3. Montaj ve Kurulum... 4. Çalıştırma ve İlk Ayarlar...

Detaylı

Android Uygulaması Destekli 55 4K LED Kurumsal Ekran CDE5510

Android Uygulaması Destekli 55 4K LED Kurumsal Ekran CDE5510 Android Uygulaması Destekli 55 4K LED Kurumsal Ekran CDE5510 ViewSonic CDE5510, haftanın 7 günü 16 şar saat çalışabilen dayanıklı ve uygun maliyetli bir 55 4K LED kurumsal ekrandır. Dahili tarayıcı, PC

Detaylı

75" Ultra HD Kurumsal Ekran CDE7500 4K Ultra HD Çözünürlük

75 Ultra HD Kurumsal Ekran CDE7500 4K Ultra HD Çözünürlük 75" Ultra HD Kurumsal Ekran CDE7500 ViewSonic CDE7500 konferans düzenleme yeteneklerine sahip 75 4K Ultra HD bir ekrandır. 3840 x 2160 çözünürlük, ultra geniş izleme açıları, 2 adet 20 W hoparlör ve dosya

Detaylı

ANA KART NEDİR? ANA KART (MAIN BOARD) ANA KARTIN GÖREVİ 07.10.2013

ANA KART NEDİR? ANA KART (MAIN BOARD) ANA KARTIN GÖREVİ 07.10.2013 ANA KART NEDİR? www.sukrukaya.org Bir bilgisayarın tüm parçalarını üzerinde barındıran ve bu parçaların birbiriyle iletişimine zemin hazırlayan elektronik parçadır. Bilgisayara takılan parçaların hangi

Detaylı

HT 300 SET ODA TERMOSTATI

HT 300 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

TÜRKSAT 4A UYDUSU HAKKINDA BİLGİLENDİRME

TÜRKSAT 4A UYDUSU HAKKINDA BİLGİLENDİRME Değerli Müşterilerimiz, Türksat 4A haberleşme uydusu, 17 Eylül 2014 tarihini - 18 Eylül 2014 e bağlayan gece yarısı hizmet vermeye başlayacaktır. Türksat 4A ile birlikte, Türksat 2A uydusu üzerindeki 178

Detaylı

ANA KARTLAR ANA KARTLAR VE KASALAR

ANA KARTLAR ANA KARTLAR VE KASALAR ANA KARTLAR VE KASALAR ANA KARTLAR 2 ANA KART (MAIN BOARD) 3 ANA KART NEDİR? Bir bilgisayarın tüm parçalarını üzerinde barındıran ve bu parçaların birbiriyle iletişimine zemin hazırlayan elektronik parçadır.

Detaylı

4K HDMI HDBaseT Sinyal Güçlendirici Set, 100m

4K HDMI HDBaseT Sinyal Güçlendirici Set, 100m 4K HDMI HDBaseT Sinyal Güçlendirici Set, 100m Kullanma Kılavuzu DS-55504 Kurulum işleminden ve kullanmadan önce lütfen aşağıdaki güvenlik talimatlarını dikkatli şekilde okuyun: 1. Lütfen bu cihazla ilgili

Detaylı

SORULAR (1-36) SORU -2 Aşağıdakilerden hangisi klavye ve farenin takıldığı portlardan biridir?

SORULAR (1-36) SORU -2 Aşağıdakilerden hangisi klavye ve farenin takıldığı portlardan biridir? SORULAR (-36) SORU - Aşağıdakilerden hangisi sadece giriş donanımıdır? A) Ses kartı B) Klavye C) Yazıcı D) Ekran SORU -2 Aşağıdakilerden hangisi klavye ve farenin takıldığı portlardan biridir? A) Paralel

Detaylı

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU OPKON OPTİK ELEKTRONİK KONTROL SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Terazidere Mah.60.Yıl Cad.No:46 Kat:3 Bayrampaşa / İstanbul Tel:0212 501 48 63 Faks:0212 501 48

Detaylı

Kameralý Aydýnlatma Sistemi

Kameralý Aydýnlatma Sistemi Us e r M an ual Smartguard M otion Li ght wit h Video Ca mera Kameralý Aydýnlatma Sistemi AEC-939AD Paket Ýçeriði Kameralý Aydýnlatma Sistemi Kullanma kýlavuzu 1 Adet alyan anahtar 1 Adet 300w halojen

Detaylı

Sıfır İstemci: VMware View için Optimize Edilmiş 21,5 LED Ekran

Sıfır İstemci: VMware View için Optimize Edilmiş 21,5 LED Ekran Genel Bakış SD-Z226, sıfır istemci entegreli 21,5" bir monitördür. Teradici 2321 işlemci ile donatılmıştır ve donanım hızlandırmalı PCoIP desteğine sahiptir. SD-Z226 sıfır istemci, VMware tabanlı ağlarda

Detaylı

Full HD Mini HDMI Genişletici

Full HD Mini HDMI Genişletici Full HD Mini HDMI Genişletici Kullanma Kılavuzu DS-55203 Ürün tanıtımı Bu HDMI Genişletici, çift olarak çalışan bir verici ünite (TX) ve bir de alıcı üniteden (RX) oluşur. Sıkıştırılmamış full HD1080p@60Hz

Detaylı

HDMI Genişletici Çoğaltıcı Set, 1x2

HDMI Genişletici Çoğaltıcı Set, 1x2 HDMI Genişletici Çoğaltıcı Set, 1x2 Kullanma Kılavuzu DS-55302 Digitus HDMI Çoğaltıcı Dağıtıcı Seti, 1x2 en yüksek talepleri dahi karşılayacak maks. 40 m ye kadar bir geliştirme ve dağıtma çözümü sunar.

Detaylı

3B GÖZLÜK KULLANICI KILAVUZU. Lütfen setinizi çalıştırmadan önce bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyun ve gelecekte başvurmak üzere saklayın.

3B GÖZLÜK KULLANICI KILAVUZU. Lütfen setinizi çalıştırmadan önce bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyun ve gelecekte başvurmak üzere saklayın. KULLANICI KILAVUZU 3B GÖZLÜK Lütfen setinizi çalıştırmadan önce bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyun ve gelecekte başvurmak üzere saklayın. AG-S100 www.lge.com 2 Dikkat Kişisel güvenliğinizi sağlamak

Detaylı

4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz

4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz 4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz Kullanma Kılavuzu DS-55204 Digitus 4K Çoğaltıcı Seti, 4K2K/60Hz hem yüksek çözünürlüklü grafikler hem de kesintisiz video oynatımı için en yüksek talepleri dahi karşılayan

Detaylı

Bilgisayar en yavaş parçası kadar hızlıdır!

Bilgisayar en yavaş parçası kadar hızlıdır! Donanım Bilgisayar en yavaş parçası kadar hızlıdır! Merkezi İşlem Birimi Kavramı (CPU) Bilgisayar içerisinde meydana gelen her türlü aritmetiksel, mantıksal ve karşılaştırma işlemlerinden sorumlu olan

Detaylı

X-107 KULLANMA KILAVUZU

X-107 KULLANMA KILAVUZU X-107 KULLANMA KILAVUZU Ekran ölçüsü 7inç Çözünürlülük 480 X ( RGB) X 234 Parlaklık 350cd/m2 Kontrast 300 : 1 Görüntü açısı ( L/R / T / B) : 60/ 60/40/60 Güç kaynağı 8~17V ( tipik DV 12V) Güç sarfiyatı

Detaylı

D89/90 SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU

D89/90 SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU D89/90 SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU Teknik Veriler Kablo Renkleri Fonksiyon Açıklaması Data Kırmızı Kamera Güç DC +12V Siyah Kamera Güç DC -12V Sarı/Yeşil Toprak Kablosu Toprak Hattına Turuncu RS485

Detaylı

Şirketler, Perakendecilik, Konaklama Tesisleri CDE4302 LED Arka Aydınlatmalı Teknoloji

Şirketler, Perakendecilik, Konaklama Tesisleri CDE4302 LED Arka Aydınlatmalı Teknoloji Şirketler, Perakendecilik, Konaklama Tesisleri CDE4302 ViewSonic CDE4302, şirketler, perakende ve konaklama tesisleri için fiyat performans ile kolay kurulumun birleşimini sunan, 43 Full HD kurumsal ekrandır.

Detaylı

Precont PS Basınç Anahtarı

Precont PS Basınç Anahtarı Kısa Kılavuz KA 0710 Basınç Basınç Anahtarı Gaz, buhar, sıvı ve tozdaki mutlak ya da göreceli basıncı görüntülemek için. -1 bardan 1000 bara kadar çeşitli aralıklarda basınç ölçümü. Çeşitli uygulamalar

Detaylı

GRAFİK TASARIM Hüseyin Güner

GRAFİK TASARIM Hüseyin Güner Kitapçık Hakkında "AkademikPort Hobi Elektronik Devre Projeleri" Eğitimi AkademikPort'un açık kaynaklı elektronik kitap eğitimlerinin ikinci kitapçığı olarak yayınlanmıştır. Bu kitapçıkta sizler için hazırlanan

Detaylı

DOKUMANLAR

DOKUMANLAR DOKUMANLAR https://www.pickat.org Bu belgeyi yukarıdaki karekodu telefonunuza taratarak veya aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Link sürekli güncellenmektedir. https://drive.google.com/file/d/1wyi3ejzvge9vbu0ujklajnsjukbfldv/view?usp=sharing

Detaylı

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu EVERTECH EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu Uyarılar ve Ana Fonksiyonlar Güç Kaynağı DC12V güç kaynağı kullanılabilir.cihazı bağlamadan önce şehir elektrik şebekenizin

Detaylı

24" FHD 2 Parmak Optik Dokunmatik LED Monitör, VGA, DVI, HDMI Girişleri, Hoparlör ve İnteraktif Dokunmatik Kalem TD2420

24 FHD 2 Parmak Optik Dokunmatik LED Monitör, VGA, DVI, HDMI Girişleri, Hoparlör ve İnteraktif Dokunmatik Kalem TD2420 24" FHD 2 Parmak Optik Dokunmatik LED Monitör, VGA, DVI, HDMI Girişleri, Hoparlör ve İnteraktif Dokunmatik Kalem TD2420 ViewSonic TD2420, hem ticari hem de tüketici tipi dokunmatik ekran uygulamaları için

Detaylı

HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu

HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu KILAVUZ DS-48300 Bu ürünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. En iyi performans ve emniyet için bu ürünü bağlamadan, kullanmadan veya ayarlamadan önce lütfen bu talimatları

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN İLANI BALAKGAZİ ORTA VE YÜKSEK EĞİTİM VAKFI

DOĞRUDAN TEMİN İLANI BALAKGAZİ ORTA VE YÜKSEK EĞİTİM VAKFI DOĞRUDAN TEMİN İLANI BALAKGAZİ ORTA VE YÜKSEK EĞİTİM VAKFI Elazığ ili SODES Benim Yıldızım Olur musun? Projesi kapsamında Elektronik cihazları Satın Almaya İlişkin SODES 2011 Uygulama Esas ve Usullerinin

Detaylı

PROJE RAPORU. Proje adı: Pedalmatik 1 Giriş 2 Yöntem 3 Bulgular 6 Sonuç ve tartışma 7 Öneriler 7 Kaynakça 7

PROJE RAPORU. Proje adı: Pedalmatik 1 Giriş 2 Yöntem 3 Bulgular 6 Sonuç ve tartışma 7 Öneriler 7 Kaynakça 7 PROJE RAPORU Proje Adı: Pedalmatik Projemizle manuel vitesli araçlarda gaz, fren ve debriyaj pedallarını kullanması mümkün olmayan engelli bireylerin bu pedalları yönetme kolu (joystick) ile sol el işaret

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

CPU çok güçlü bir hesap makinesi gibi çalışır. CPU lar çok zeki olmayabilirler ancak çok hızlıdırlar. Sadece 0 ve 1 değerleri üzerinden işlem

CPU çok güçlü bir hesap makinesi gibi çalışır. CPU lar çok zeki olmayabilirler ancak çok hızlıdırlar. Sadece 0 ve 1 değerleri üzerinden işlem Donanım CPU çok güçlü bir hesap makinesi gibi çalışır. CPU lar çok zeki olmayabilirler ancak çok hızlıdırlar. Sadece 0 ve 1 değerleri üzerinden işlem yaparlar. Güncel hızları GHz seviyeleri ile ifade

Detaylı

55 (54.6 görüntülenebilir) Full HD Doğrudan Aydınlatmalı LED krumsal ekran CDE5502 LED Arka Aydınlatmalı Teknoloji

55 (54.6 görüntülenebilir) Full HD Doğrudan Aydınlatmalı LED krumsal ekran CDE5502 LED Arka Aydınlatmalı Teknoloji 55 (54.6 görüntülenebilir) Full HD Doğrudan Aydınlatmalı LED krumsal ekran CDE5502 ViewSonic CDE5502, şirketler, perakende ve konaklama tesisleri için fiyat performans ile kolay kurulumun birleşimini sunan,

Detaylı

Kapsamlı Konferans Özelliklerine Sahip 86 4K Ultra HD Kurumsal Ekran CDE8600

Kapsamlı Konferans Özelliklerine Sahip 86 4K Ultra HD Kurumsal Ekran CDE8600 Kapsamlı Konferans Özelliklerine Sahip 86 4K Ultra HD Kurumsal Ekran CDE8600 ViewSonic CDE8600 konferans düzenleme yeteneklerine sahip 86 4K Ultra HD bir ekrandır. Çok keskin 3840 x 2160 çözünürlük, ultra

Detaylı

OPax SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU

OPax SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU OPax SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU Teknik Veriler Kablo Renkleri Fonksiyon Açıklaması Data Kırmızı Kamera Güç DC +12V Siyah Kamera Güç DC -12V Sarı/Yeşil Toprak Kablosu Toprak Hattına Turuncu RS485

Detaylı

15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı

15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı 1 15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı Kızıl Ötesi Göz USB Bellek Girişi Power 2x2W Hoparlör KUMANDA 1 Ekrana Medya Yüklemek POWER Tuşu Ekrana enerji verildiğinde veya POWER tuşuna bastığınızda dahili kartta

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunu Falcon Y Type model FM Transmitter için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzunu Falcon Y Type model FM Transmitter için geçerlidir. falcon y type Bu kullanma kılavuzunu Falcon Y Type model FM Transmitter için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER

ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER 1- ON/OFF Anahtarı : Cihazımızı komple kapatıp açmak için kullanılır. 2- SAT SELECT (Uydu Seçim) Tuşu : Uydu alıcılarına geçiş yapmak için kullanılır. 3- SAT SELECT (Uydu

Detaylı

MODEL OP-LP1 MODEL OP-LP2

MODEL OP-LP1 MODEL OP-LP2 MODEL OP-LP1 MODEL OP-LP2 MESAFE / POZİSYON ÖLÇME VE KONTROL CİHAZI Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ 1. Cihazın elektriksel bağlantılarını son sayfada belirtilen

Detaylı

IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı

IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı Önemli Güvenlik Talimatları Kullanma Kılavuzu DS-55202 1. Kurulumdan önce verici ve alıcıyı karıştırmayın. 2. Cihaz çalışıyorken fişini prizden çekmeyin. Kolay

Detaylı

HDMI GENİŞLETİCİ SET, FULL HD

HDMI GENİŞLETİCİ SET, FULL HD HDMI GENİŞLETİCİ SET, FULL HD Kullanma Kılavuzu DS-55100-1 Digitus HDMI Çoğaltıcı Seti, Full HD en yüksek talepleri dahi karşılayacak maks. 50 m lik bir geliştirme çözümü sunar. Dijital video ve audio

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU GÜVENLİK AMAÇLI KAMERALAR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER BLW-IR1091-AHD, BLW-IR1092-AHD BLW-IR1081-AHD, BLW-IR1082-AHD, BLW-IR1083-AHD, BLW-IR1084-AHD UYARI! Kurulum işlemine geçmeden

Detaylı

32 Full HD Kurumsal LED Ekranı CDE3203 Dahili USB Medya Oynatıcı

32 Full HD Kurumsal LED Ekranı CDE3203 Dahili USB Medya Oynatıcı 32 Full HD Kurumsal LED Ekranı CDE3203 ViewSonic CDE3203, oteller, restoranlar ve konaklama tesisleri için yüksek değerli, performanslı 32 Full HD LED kurumsal ekrandır. HDMI, VGA ve SPDIF gibi çeşitli

Detaylı

RTX12-BX UZAKTAN KUMANDA

RTX12-BX UZAKTAN KUMANDA RTX12-BX UZAKTAN KUMANDA delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel-Fax:0216-348 65 21 Yüksek performanslı 12 kanal Uzaktan kontrol seti. Çalışma frekansı UHF 433.9 MHz. Açık alanda mesafe 500 mt.-1km Uygulama

Detaylı

KURULUM KILAVUZU. Müşteri Hizmetleri: 444 0 375. Detaylı Kullanım Kılavuzu na www.tivibu.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

KURULUM KILAVUZU. Müşteri Hizmetleri: 444 0 375. Detaylı Kullanım Kılavuzu na www.tivibu.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. KURULUM KILAVUZU Müşteri Hizmetleri: 444 0 375 Detaylı Kullanım Kılavuzu na www.tivibu.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. 2014 TTNET Tüm Hakları Saklıdır. Tivibu Ev kurulumunda kullanacaklarınız: Tivibu

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

GTEC Elektronik LTT500A Serisi. Sızdırmazlık Test Cihazı. Otomatik Regülatörlü

GTEC Elektronik LTT500A Serisi. Sızdırmazlık Test Cihazı. Otomatik Regülatörlü GTEC Elektronik LTT500A Serisi Sızdırmazlık Test Cihazı Otomatik Regülatörlü Aşağıda cihazın açılış ekranı ve fonksiyonları gösterilmiştir. Cihaz açıldığında bu ekran 3 Sn görülür.bu arada cihaz dahili

Detaylı

GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİNDE OLUŞAN TEMEL ARIZALAR

GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİNDE OLUŞAN TEMEL ARIZALAR GÖRÜNTÜLEME SİSTEMLERİNDE OLUŞAN TEMEL ARIZALAR Kamera kontrol ünitelerinde oluşan arızalar için pratik çözümler Kamera kontrol ünitesi açılmıyor. Elektrik prizinde enerji olmayabilir. Kamera kontrol ünitesinin

Detaylı

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Pil DC 3 V (2 1,5V AA Alkaline pil) Alıcı AC 250 V-10A (SPDT) Kullanım ABR 320 SET oda termostatları

Detaylı

4-Deney seti modüler yapıya sahiptir ve kabin içerisine tek bir board halinde monte edilmiştir.

4-Deney seti modüler yapıya sahiptir ve kabin içerisine tek bir board halinde monte edilmiştir. MDS 8051 8051 AİLESİ DENEY SETİ 8051 Ailesi Deney Seti ile piyasada yaygın olarak bulunan 8051 ailesi mikro denetleyicileri çok kolay ve hızlı bir şekilde PC nizin USB veya Seri portundan gönderdiğiniz

Detaylı

SATFINDER 3HD KULLANIM KILAVUZU

SATFINDER 3HD KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER : Genel Güvenlik..... 3 Temel Özellikleri... 4 Ön Panel Tuşları ve Jacklar 5 Aksesuarlar.. 6 Uydu Arama..... 7 Spektrum..... 8 Çapraz Polarizasyon.. 9 Paket TP Seviye...... 9 Çoklu Seviye.....

Detaylı

Şafak Mahallesi Karanfil Caddesi 854. Sokak 8/A GÖLBAŞI - ANKARA / TÜRKİYE

Şafak Mahallesi Karanfil Caddesi 854. Sokak 8/A GÖLBAŞI - ANKARA / TÜRKİYE R-5, R-6, R-7 Kullanma Klavuzu Şafak Mahallesi Karanfil Caddesi 854. Sokak 8/A GÖLBAŞI - ANKARA / TÜRKİYE 4- Vericiyi, alıcıyı açmadan açmayın. Sesi en kısık duruma gelecek şekilde ayarlayın, alıcıyı açın,

Detaylı

SMD 1 ve SSM 1 AKILLI SERVO MOTOR SİSTEMİ

SMD 1 ve SSM 1 AKILLI SERVO MOTOR SİSTEMİ SMD 1 ve SSM 1 AKILLI SERVO MOTOR SİSTEMİ SMD 1 Motor sürücüsü, Era Ltd.Şti. üretim portföyünde bulunan SSM-1 tipi akıllı servo motorlarla birlikte kullanılmak üzere tasarlanarak, uzun araştırmalar sonucu

Detaylı

FWL-55W805C. 55 inç BRAVIA Profesyonel Full HD Renkli LED Teknolojili Ekran. Genel Bakış

FWL-55W805C. 55 inç BRAVIA Profesyonel Full HD Renkli LED Teknolojili Ekran. Genel Bakış FWL-55W805C 55 inç BRAVIA Profesyonel Full HD Renkli LED Teknolojili Ekran Genel Bakış Kurumsal ekran, eğitim e ve bilgi ekranı uygulamaları için Full HD görüntü kalitesi ve Android TV Bu ince, enerji

Detaylı

İçindekiler FPGA GELİŞTİRME KARTI ENERJİ BESLEMESİ:... 5 ENERJİ SİSTEMİ ŞEMASI:... 5 FPGA GELİŞTİRME KARTINA PROGRAM YÜKLEME:... 6

İçindekiler FPGA GELİŞTİRME KARTI ENERJİ BESLEMESİ:... 5 ENERJİ SİSTEMİ ŞEMASI:... 5 FPGA GELİŞTİRME KARTINA PROGRAM YÜKLEME:... 6 Hazırlayan: Erkan ÇİL 2016 2 FPGA Geliştirme Kartı Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler FPGA Geliştirme Kartı Bilgileri FPGA Geliştirme Kartının Kullanımı FPGA GELİŞTİRME KARTI ENERJİ BESLEMESİ:... 5 ENERJİ

Detaylı

ÖĞRETİM PROGRAMI İÇERİĞİ

ÖĞRETİM PROGRAMI İÇERİĞİ ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ DALI İÇ TESİSAT DÖŞEME TEKNİKLERİ ÇAĞIRMA TESİSATLARI GÜVENLİK TESİSATLARI HABERLEŞME VE BİLDİRİM TESİSATLARI ZAYIF AKIM TESİSATI ARIZA TESPİTİ VE ONARIMI AYDINLATMA

Detaylı

Sorunsuz Masaüstü Deneyimi için Mükemmel Çözüm. Genel Bakış. Gelişmiş, Yüksek Performanslı Teradici işlemci. Tüm çevresel aygıtlar için esneklik

Sorunsuz Masaüstü Deneyimi için Mükemmel Çözüm. Genel Bakış. Gelişmiş, Yüksek Performanslı Teradici işlemci. Tüm çevresel aygıtlar için esneklik Sorunsuz Masaüstü Deneyimi için Mükemmel Çözüm 24" (23.6" Görüntülenebilir) Zero Client Monitör Genel Bakış ViewSonic SD-Z245 22 inç (23,6 inç görüntülenebilir) zero client monitör, donanım hızlandırmalı

Detaylı

03H ALEV MONİTÖRÜ. Uygulama : Uygulama Notları : 03H Alev monitörünün yapısı : 03H Alev monitörünün uygulama alanları :

03H ALEV MONİTÖRÜ. Uygulama : Uygulama Notları : 03H Alev monitörünün yapısı : 03H Alev monitörünün uygulama alanları : ALEV MONİTÖRÜ 03H Uygulama : 03H Alev monitörünün uygulama alanları : Brülörlerde alev denetimi Proseslerde kaçak alev izlemek için. Yüksek gerilim hatlarında kıvılcım tespit etmek için. Yarı otomatik

Detaylı

İçindekiler. Güvenlik Önlemleri...2 LCD MONİTÖRLER HAKKINDA ÖZEL NOTLAR...2. Pakette Gelenler...3. Kurulum Talimatları...3

İçindekiler. Güvenlik Önlemleri...2 LCD MONİTÖRLER HAKKINDA ÖZEL NOTLAR...2. Pakette Gelenler...3. Kurulum Talimatları...3 İçindekiler Güvenlik Önlemleri...2 LCD MONİTÖRLER HAKKINDA ÖZEL NOTLAR...2 Pakette Gelenler...3 Kurulum Talimatları...3 Monitörün Montajı... 3 Monitörün Sökülmesi... 3 Görüş Açısının Ayarlanması... 4 Cihazların

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. BlueCool S-Series

Kullanma Kılavuzu. BlueCool S-Series TR Kullanma Kılavuzu BlueCool S-Series 1 Dokümana dair açıklamalar Aşağıdaki sembollerle özel durumlara işaret edilmektedir: DİKKAT Yüksek yaralanma veya ölümcül kaza tehlikesi İKAZ Parçalar için yüksek

Detaylı

Semboller : :Açma kapama alteri :Ate leme butonu :Yardımcı röle :Merkez kontak :Normalde açık kontak :Normalde kapalı kontak :UV.

Semboller : :Açma kapama alteri :Ate leme butonu :Yardımcı röle :Merkez kontak :Normalde açık kontak :Normalde kapalı kontak :UV. ALEV MONİTÖRÜ 03A1 Uygulama Alev monitörleri, uygun alev elektrodu veya UV. fotosel ile birlikte, alevin belirli bir standardın altında olduğunu, yanmanın iyi olduğunu veya alevin söndüğünü haber verir.

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı