GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ PROJESİ BAŞVURU SÜRECİ. DİYARBAKIR Ekim 2015

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ PROJESİ BAŞVURU SÜRECİ. DİYARBAKIR 14-16 Ekim 2015"

Transkript

1 GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ PROJESİ BAŞVURU SÜRECİ DİYARBAKIR Ekim 2015

2 SUNUM İÇERİĞİ Hangi Üretim Tesisleri Başvuru Yapabilir? Başvuru için Temin Edilmesi Gereken Belgeler Arazi Tipi Projelerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Çatı Tipi Projelerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

3 Hangi Üretim Tesisleri Başvuru Yapabilir? Bir tesisin lisanssız elektrik üretim başvurusu yapabilmesi için yerine getirmesi gereken şartlar Kurulu gücü 1 MW a kadar veya Kanunun 14. Maddesi çerçevesinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenmiş kurulu güç üst sınırına kadar olan yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesisleri Ürettiği enerjinin tamamını iletim veya dağıtım sistemine vermeden kullanan, üretimi ve tüketimi aynı ölçüm noktasında olan, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesisleri

4 Başvuru Sürecinde Temin Edilmesi Gereken Belgeler Başvuru için toplanması gereken belgeler Tapu kaydı ve kira sözleşmesi veya arazi kullanım hakkını gösterir belge Başvuru ücretinin İlgili Şebeke İşletmecisinin hesabına yatırıldığına dair makbuz veya dekont Yönetmelik Ek-1 de yer alan Lisanssız Üretim Bağlantı Başvuru Formu Kurulacak tesisin teknik özelliklerini gösteren Tek Hat Şeması Elektrik aboneliği Onaylı Aplikasyon Krokisi Teknik Değerlendirme Formu

5 Başvuru Sürecinde Temin Edilmesi Gereken Belgeler Başvuru sırasında yapı ruhsatı da sunmak gerekmektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık il Mu du rlu ğu nden arazinin kuru marjinal tarım arazisi olduğunu go sterir belgenin aslı veya noter onaylı sureti Bir parselde aynı tu zel kişiliğe ait toplam kurulu gu cu 1 MW'ın u zerindeki başvurular için C evre ve Şehircilik İl Mu du rlu ğünden veya Bakanlıktan ilgili onay belgesi alınır.

6 Başvuru Sürecinde Temin Edilmesi Gereken Belgeler Tapu kaydı ve kira sözleşmesi veya kullanım hakkını gösterir belge Hem arazi tipi hem de çatı tipi proje başvurularında tapu belgesinin aslı veya noter onaylı suretinin sunulması gerekmektedir. Eğer kiralama yapılmışsa kira so zleşmesinin; arazinin kullanım hakkı alındıysa kullanım hakkını go sterir belgenin de buna ek olarak sunulması gerekir. Kira sözleşmesinin imzalandığı durumlarda kira sözleşmesi ekinde tarafların imza sirkülerinin bulunması gerekmektedir. İmza sirku lerinin aslının ibraz edilmesi kaydıyla kira so zleşmesinin bir kopyası alınarak aslı başvuru sahibine iade edilir.

7 Başvuru Sürecinde Temin Edilmesi Gereken Belgeler Başvuru ücretinin İlgili Şebeke İşletmecisinin hesabına yatırıldığına dair makbuz veya dekont Hem arazi hem de çatı tipi proje başvurularında başvuru ücretinin ilgili dağıtım şirketinin hesabına yatırılması ve başvuru esnasında da bu ücretin yatırıldığına dair makbuz ya da dekontun sunulması gerekmektedir Yılı Lisanssız Elektrik Üretim Başvuru Ücretleri Kurulu güç 50 kw ise 50 TL + KDV = 59 TL Kurulu güç > 50 kw ise 320 TL + KDV = 377,6 TL

8 Başvuru Sürecinde Temin Edilmesi Gereken Belgeler Başvuru Formu Hem arazi tipi hem de çatı tipi proje başvurularında «Lisanssız Elektrik Üretim Başvuru Formu»nun sunulması gerekmektedir. Yönetmeliğin Ek- 1 inde yer alan belge doldurulur ve imzalanır. Başvuru Formu nda yer alan Diğer Bilgiler kısmına, başvurulan tüketim noktasına ait abone numarası ve varsa tüketim miktarı bilgileri eklenebilir.

9 Lisanssız Elektrik Üretim Başvuru Formu Başvuru Sahibinin Bilgileri Adı Adresi Telefonu Faks Numarası E-Posta Adresi T.C. Vergi/ T.C. Kimlik Numarası Banka Hesap Numarası Üretim Tesisinin Bilgileri Adresi Coğrafi Koordinatları Kurulu Gücü Bağlantı İçin Talep Edilen Tarih Sistem Kullanımına Başlaması İçin Öngörülen Tarih Türü / Kullanılan Kaynak Arazi Üzeri Fotovoltaik Panel Güneş Enerjisi Bağlantı Şekli o AG Tek Faz o AG Üç Faz YG Bağlantı Transformatörü Bilgileri Diğer Bilgiler: Başvurulan tüketim noktasına ait abone numarası: Bu formda verilen tüm bilgiler tarafımca doğru bir şekilde doldurulmuştur. Başvurumun kabul edilmesi durumunda; üretimtesisini bu formda belirtilen özelliklere uygun olarak tesis etmeyi, tesis aşamasında, dağıtımşirketinden gerekli izinleri almadan, bu formda belirtilen bilgilere aykırı bir işlem tesis etmeyeceğimi, bu formda verilen bilgilere aykırı bir durum tespit edilmesi halinde başvurumun her aşamada dağıtım şirketi tarafından iptal edilmesini kabul ve taahhüt ederim. Adı-Soyadı İmza Tarih

10 Başvuru Sürecinde Temin Edilmesi Gereken Belgeler Tek Hat Şeması Hem arazi tipi hem de çatı tipi proje başvurularında kurulacak tesisin teknik özelliklerini de gösteren tek hat şemasını sunmak gerekmektedir. Üretim tesisinden elektrik hattına bağlantı noktasını gösteren elektrik şeması, elektrik mühendisi tarafından hazırlanır ve imzalanır.

11 Başvuru Sürecinde Temin Edilmesi Gereken Belgeler Elektrik Aboneliği Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğine göre hem arazi tipi hem de çatı tipi proje başvurularında 1 MW a kadar ki her bir Üretim tesisi için bir tüketim tesisine başka bir deyişle bir elektrik aboneliğine ihtiyaç vardır. Ancak bu aboneliğin gezici veya geçici abonelik grubunda yer almaması gerekmektedir. Bir Tüketim tesisi (Elektrik Aboneliği) için Kurulu güç toplamı 1 MW ı geçmeyecek şekilde birden fazla başvuru yapılabilir. Örneğin bir elektrik aboneliği için tek bir 1 MW lık başvuru yapılacağı gibi iki tane 500 kw lık başvurular yapılabilir.

12 Başvuru Sürecinde Temin Edilmesi Gereken Belgeler Koordinatlı Aplikasyon Krokisi Hem arazi tipi hem de çatı tipi proje başvurularında, kurulacak tesise ait koordinatlı aplikasyon krokisinin sunulması gerekmektedir. Aplikasyon krokisi, üretim tesisi kurulması planlanan alanın köşe koordinatlarını da içerecek şekilde Tapu Kadastro Müdürlükleri veya Lisanslı Harita Mühendislik ofisleri tarafından hazırlanır.

13 Başvuru Sürecinde Temin Edilmesi Gereken Belgeler Teknik Değerlendirme Formu Hem arazi tipi hem de çatı tipi proje başvurularında, kurulacak tesise ait teknik değerlendirme formunun sunulması gerekmektedir. Teknik Değerlendirme Formu, Enerji Bakanlığı'na bağlı olan YEGM tarafından talep edilir. Bu form doldurularak ıslak imzalı biçimde, aplikasyon krokisi ile birlikte YEGM ye iletilmek üzere İlgili Dağıtım Şirketine iletilir.

14 GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI ÜRETİM TESİSİNE İLİŞKİN TEKNİK DEĞERLENDİRME FORMU BAŞVURU NUMARASI BAŞVURU SAHİBİNİN ADI ve İLETİŞİM BİLGİLERİ UYGULAMA YERİ Çatı Arazi TESİS ADI DAĞITIM ŞİRKETİNE BAŞVURU TARİHİ ÜRETİM TESİSİNİN YERİ İLİ İLÇESİ FOTOVOLTAİK SİSTEMLERDE KULLANILACAK HÜCRE TÜRÜ İnce film veya organik yapılı Çok Kristalli yapı Tek Kristalli yapı Çok katmanlı yapı MEVKİİ Ünite/Modül gücü (Wp) 250 Wp X FOTOVOLTAİK SİSTEMLER; Ünite/Modül sayısı (adet) 4600 Optimum açıda sabitlenmiş fotovoltaik sistemler Tek eksende güneşi takip eden fotovoltaik sistemler Evirici gücü (W) Evirici sayısı (adet) W (20 kw) VE W (19 kw) 49 Adet (49 Adet W+ 1 adet W) Çift eksende güneşi takip eden fotovoltaik sistemler Tesis toplam kurulu gücü DC (kwp) 1150 kwp TERMAL SİSTEMLER; Tesis toplam kurulu gücü AC (kwe, kva) 999 kwe TEKNOLOJİ TÜRÜ Parabolik oluklu doğrusal odaklayıcılı sistem (ısı depolama ünitesi kullanılan) Parabolik oluklu doğrusal odaklayıcılı sistem (ısı depolama ünitesi kullanılmayan) Doğrusal odaklayıcılı düzlemsel aynalar kullanılan sistemler (Fresnel) Tercih edilen trafo merkezinin (bağlantı noktası) adı 1/25000 ölçekli pafta adı TESİSİN KURULACAĞI ALANIN KÖŞE NUMARASI UTM Köşe Koordinatı (6 derece ED 50 Datum) - Köşenin Dilim Orta Boylamı Kule ve üzerinde buhar üreten reaktör hücresi bulunan merkezi odaklayıcılı sistemler Doğu (sağa değer) Kuzey (yukarı değer) (6 derece ED 50 Datum) Stirling motoru kullanan merkezi odaklayıcılı çanak tipi sistemler DİĞER SİSTEMLER; Hibrit (... kaynağı ile)

15 Başvuru Sürecinde Temin Edilmesi Gereken Belgeler YEGM CD si Hem C atı tipi hem de arazi tipi proje başvuruları için Dağıtım Şirketine verilmek üzere hazırlanan Aplikasyon krokisi ile teknik değerlendirme formunun orijinal kopyasının yanında dijital kopyası da CD ortamında oluşturularak dağıtım şirketine teslim edilir. Dağıtım şirketi bu belgeleri, köşe koordinatlarının çakışıp çakışmadığının kontrolü için YEGM değerlendirmesine gönderir. Her 1 MW lık başvuru için m2 nin üzerinde arazi kullanılmışsa YEGEM tarafından başvuru reddedilir.

16 Başvuru Sürecinde Temin Edilmesi Gereken Belgeler Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Belgesi Bir parselde aynı tüzel kişiliğe ait kurulu gücü toplamı 1 MW ve üzerinde olan arazi tipi lisanssız elektrik üretimi başvurularında kurulması planlanan üretim tesisine ilişkin C evre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne veya C evre ve Şehircilik Bakanlığı na C evresel Etki Değerlendirmesi kararına ilişkin başvuru yapılması gerekir. Aynı parselde aynı tüzel kişiliğe ait toplam kurulu gücü 1 MW dan daha az olan GES başvuruları için TEDAŞ Genel Müdürlüğünün Dağıtım Şirketlerine yazmış olduğu 14/09/2015 tarih ve E sayılı yazısı gereği Dağıtım Şirketi tarafından herhangi bir belge talep edilmemektedir C atı tipi uygulamaya dayalı başvurular için bu adım uygulanmaz.

17 Başvuru Sürecinde Temin Edilmesi Gereken Belgeler GES Başvurusu Yapılan Arazinin «Kuru Marjinal Tarım Arazisi» olduğuna dair yazı Arazi tipi GES başvurularında öncelikle GES kurulacak alanın uygunluğunun tespiti için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvuru yapılır. Bu başvurunun amacı; başvurulacak arazinin mutlak tarım arazisi, özel ürün arazisi, dikili tarım arazisi, sulu tarım arazisi olmadığına ve çevre arazilerde tarımsal kullanım bütünlüğünü bozan alanları kapsamadığına ilişkin bir uygunluk belgesi alınmasıdır. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine yapılacak başvurularda, İl Özel İdaresi ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünün görüşleri de alınmaktadır. Arazi Sınıfı Tespiti Başvuru için gerekli belgeler; Güncel tapu kaydı (Tapu sistem çıktısı veya Tapu Müdürlüğünden onaylı Tapu fotokopisi) 1/25000 ölçekli Koordinatlı Topoğrafik Harita Dilekçe veya Resmi yazı

18 Arazi Sınıf Tespiti Başvurularına Yönelik Dilekçe Örneği GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI... İLMÜDÜRLÜĞÜ Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü ne Sahibi olduğumuz,... İli,... İlçesi,... Köyü,...nolu parsel üzerinde Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik kapsamında, güneş enerjisine dayalı elektrik üretim santrali yatırımı planlanmaktadır. 2 Ekim 2013 tarihli Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğ in (Tebliğ) 7. Maddesinin 2. Bendinde, bu tür santrallar için bağlantı başvurularının yapılması sırasında istenen belgeler arasında aşağıda verilen belge de sıralanmıştır: e) Çatı uygulaması haricindeki güneş enerjisine dayalı başvurular için; mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileri, sulu tarım arazileri, çevre arazilerde tarımsal kullanım bütünlüğünü bozan alanları kapsamadığına ilişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı veya söz konusu Bakanlığın il veya ilçe müdürlüklerinden alınacak belgenin aslı veya noter onaylı sureti. Bu kapsamda, yukarıda bahsedilen ve Ekte paftası sunulan arazinin mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileri, sulu tarım arazileri, çevre arazilerde tarımsal kullanım bütünlüğünü bozan alanları kapsayıp kapsamadığını ve arazi sınıfını belirtir yazının tarafımıza sunulması için gereğini arz ederiz. Saygılarımızla, Tarih :.../.../2015 İMZA EKLER: 1. Tapu Örneği 2. 1/25000 lik pafta üzerinde parselin çizimi 3. Tapu veya Kiralama sözleşmesi AD SOYAD Adres Tel :.. :..

19 Kuru Marjinal Tarım Arazisi Özellikleri Mutlak tarım arazisi, özel ürün arazisi, dikili tarım arazisi, sulu tarım arazisi olmayan ve çevre arazilerde tarımsal kullanım bütünlüğünü bozmayan arazilerdir. Bir arazinin Kuru Marjinal Tarım arazisi olabilmesi için; Arazi eğimi yağışın yıllık ortalama 640 mm nin altında olduğu yerlerde %8 den, 640 mm veya üzerinde olduğu yerlerde ise %12 den fazla olması, Toprak derinliği 50 cm den az olması, Devlet Su İşleri veya İl Özel İdaresinin herhangi bir sulama projesi sınırları içerisinde olmaması gerekmektedir.

20 Arazi Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Arazi eğimi (Güneye eğimli veya düz ve engebesiz olmalıdır.) Toprak derinliği (toprak derinliği 50 cm den az olmalıdır.) Arazinin doğusunda, gu neyinde ve batısında güneşi engelleyecek tarzda yu kseltilerin, yapıların, ağaçların olmamasına dikkat edilmelidir. Zemini kaya veya balçık yoğunluklu olmamalıdır. Bo lgenin güneş enerji potansiyeli uygun olmalıdır. Uygun bir dağıtım hattına veya merkezine yakın olmalıdır.

21 Arazi Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Sel, çığ, taşkın gibi doğal afetlerden etkilenmeyecek bir bo lgede bulunmalıdır. Mevzi imarının yapılabilmesi için kadastro yolu olmalıdır. Araziye ulaşım kolay olmalıdır. Arazi yakınlarında o zellikle tozlanmaya sebep olacak yapılar olmamalıdır. Panel temizliği için ihtiyaç duyulacak kadar suyun rahatlıkla temin edilebilecek yerde olması tercih edilmelidir.

22 ÇATI SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR C atının sağlam (statik ve dinamik yüke mukavemetli) olması C atının etrafında gölgeye neden olacak, güneşi engelleyecek unsurlar bulunmaması C atının eğiminin güney cepheli olması C atının etrafında toz emisyonuna neden olan tesislerin olmaması gerekir.

23 BAŞVURU ÖZETİ Üretim tesisinin lisanssız üretim başvurusu yapabilmesi için aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekir: Kurulu gücü 1MW veya Kanunun 14. Maddesi çerçevesinde Bakanlar kurulu kararı ile belirlenmiş kurulu güç üst sınırına kadar olan yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesisleri Ürettiği enerjinin tamamını iletim veya dağıtım sistemine vermeden kullanan, üretimi ve tüketimi aynı ölçüm noktasında olan, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesisleri Başvuru için dağıtım şirketine sunulması gereken belgeler: Tapu kaydı ve kira sözleşmesi veya kullanım hakkını gösterir belge Başvuru ücretinin ilgili Dağıtım Şirketi nin hesabına yatırıldığına dair makbuz veya dekont Yönetmelik EK-1 de yer alan Lisanssız Üretim Bağlantı Başvuru formu Kurulacak tesisin teknik özelliklerini gösteren Tek Hat Şeması Elektrik aboneliği Onaylı Aplikasyon Krokisi ve Teknik Değerlendirme Formu

24 BAŞVURU ÖZETİ Üretim Tesisi C atı tipi mi arazi tipi mi? Başvuru sırasında yapı ruhsatı da sunmak gerekiyor Arazinin sınıfını tespit etmek amacıyla ilgili eklerle birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne dilekçe verilir. Başvuru için toplanması gereken diğer belgeler: Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden arazinin kuru marjinal tarım arazisi olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter onaylı sureti Bir parselde aynı tüzel kişiliğe ait toplam kurulu gücü 1 MW'ın üzerindeki başvurular için C evre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden veya Bakanlıktan ilgili onay belgesi alınır. Başvuru

25 Teşekkür ederiz. Lifenerji Ltd. Şti. C etin Emeç Bulvarı, No: 19/18, C ankaya, Ankara T: (0312) F: (0312) info@lifenerji.com

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş Mete YILMAZ Müşteriler Direktörü. Lisanssız Elektrik Üretim Tesisleri ve Başvuruları

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş Mete YILMAZ Müşteriler Direktörü. Lisanssız Elektrik Üretim Tesisleri ve Başvuruları Mete YILMAZ Müşteriler Direktörü Lisanssız Elektrik Üretim Tesisleri ve Başvuruları 02.10.2013 tarih ve 28783 sayı ile Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren «Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik

Detaylı

Lisanssız Elektrik Üretimi İçin Başvuruda bulunacak Gerçek Ve/Veya Tüzel Kişilerin Başvuru Aşamasında Sunması Gereken Evraklar

Lisanssız Elektrik Üretimi İçin Başvuruda bulunacak Gerçek Ve/Veya Tüzel Kişilerin Başvuru Aşamasında Sunması Gereken Evraklar Lisanssız Elektrik i İçin Başvuruda bulunacak Gerçek Ve/Veya Tüzel Kişilerin Başvuru Aşamasında Sunması Gereken Evraklar NOT: Yönetmelik ve Tebliğ hükümlerine göre tam ve eksiksiz başvurular işleme alınır,

Detaylı

Lİ SANSİZ ELEKTRİ K Ü RETİ Mİ BAŞVÜRÜ SÜ RECİ AHİLER KALKINMA AJANSI

Lİ SANSİZ ELEKTRİ K Ü RETİ Mİ BAŞVÜRÜ SÜ RECİ AHİLER KALKINMA AJANSI Lİ SANSİZ ELEKTRİ K Ü RETİ Mİ BAŞVÜRÜ SÜ RECİ AHİLER KALKINMA AJANSI LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞVURU YOL HARİTASI RED Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğinin 7. Maddesinde

Detaylı

LİSANSSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ KURULUMU YOL HARİTASI

LİSANSSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ KURULUMU YOL HARİTASI LİSANSSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ KURULUMU YOL HARİTASI Güneş enerjisi sistemleri 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanununa istinaden lisanslı veya lisanssız olarak kurulabilmektedir. Kanunun 14. Maddesine

Detaylı

Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi. Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler

Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi. Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler New Energy, Renewable Energy Mustafa HERDEM Genel Müdür Else Enerji 19.11.2013 Sunum İçeriği

Detaylı

LİSANSSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ KURULUMU YOL HARİTASI

LİSANSSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ KURULUMU YOL HARİTASI LİSANSSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ KURULUMU YOL HARİTASI Güneş enerjisi sistemleri 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanununa istinaden lisanslı veya lisanssız olarak kurulabilmektedir. Kanunun 14. Maddesine

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK 1 Haziran 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28664 YÖNETMELİK Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından: GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç MADDE

Detaylı

Uygulama Çeşitleri ON-GRID Sistem Nedir?

Uygulama Çeşitleri ON-GRID Sistem Nedir? ON-GRID Sistem Nedir? Şebekeye bağlı sistemdir. Kullanımınızdan kalan elektriğin satışı demektir. Satış devlete 0,133 ABD$/kWh değerinde yapılacaktır.yerli kullanıma hibeler aşağıdaki gibidir. PV panel

Detaylı

LİSANSSIZ ÜRETİM BAĞLANTI BAŞVURU FORMU

LİSANSSIZ ÜRETİM BAĞLANTI BAŞVURU FORMU Ek-1 LİSANSSIZ ÜRETİM BAĞLANTI BAŞVURU FORMU Başvuru Sahibinin Bilgileri Adı-Soyadı/Ünvanı Adresi Telefonu Faks Numarası E-Posta Adresi T.C. Vergi/ T.C. Kimlik Numarası Banka Hesap Numarası Üretim Tesisinin

Detaylı

LİSANSSIZ ÜRETİM BAĞLANTI BAŞVURU FORMU Başvuru Sahibinin Bilgileri. Üretim Tesisinin Bilgileri. AG Tek Faz

LİSANSSIZ ÜRETİM BAĞLANTI BAŞVURU FORMU Başvuru Sahibinin Bilgileri. Üretim Tesisinin Bilgileri. AG Tek Faz Adı Adresi LİSANSSIZ ÜRETİM BAĞLANTI BAŞVURU FORMU Başvuru Sahibinin Bilgileri EK-1 Telefonu Faks Numarası E-Posta Adresi Vergi/Kimlik Numarası Banka Hesap Numarası Adresi Üretim Tesisinin Bilgileri Coğrafi

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANSSIZ ÜRETİM BAŞVURULARINDA SUNULMASI GEREKEN BİLGİ VE BELGELER LİSTESİ

GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANSSIZ ÜRETİM BAŞVURULARINDA SUNULMASI GEREKEN BİLGİ VE BELGELER LİSTESİ GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI 2. Tüzel kişiyi temsil ve ilzama yetkili şahıs/şahısların Yetki Belgeleri, (Üretim tesisinin kamu veya hazine arazisi veya orman sayılan alanlar üzerine kurulmak istenmesi halinde,

Detaylı

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞVURU SÜRECİ. Hizmete Ozel

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞVURU SÜRECİ. Hizmete Ozel LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞVURU SÜRECİ TOROSLAR ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. SORUMLULUK SAHASI TOROSLAR EDAŞ DAĞITIM VARLIKLARI - 2013 SONU Tesisin Adı Tesis Cinsi Tesisin Teknik Özelliği HATAY TOPLAM Kurum

Detaylı

SANTRAL SAHASI ALANI VE SANTRAL SAHASI EMNİYET BANDI BELİRLEME YÖNTEMİ. UTM Koordinatı (6 derece) Doğu (sağa değer) Kuzey (yukarı değer)

SANTRAL SAHASI ALANI VE SANTRAL SAHASI EMNİYET BANDI BELİRLEME YÖNTEMİ. UTM Koordinatı (6 derece) Doğu (sağa değer) Kuzey (yukarı değer) SANTRAL SAHASI ALANI VE SANTRAL SAHASI EMNİYET BANDI BELİRLEME YÖNTEMİ Ek-1 Güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesislerine ilişkin santral sahası alanı aşağıda sıralanan yöntem çerçevesinde belirlenir.

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI ÜRETİM TESİSİNE İLİŞKİN TEKNİK DEĞERLENDİRME RAPORU İLİ İLÇESİ SİNCAN MEVKİİ FOTOVOLTAİK SİSTEMLER;

GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI ÜRETİM TESİSİNE İLİŞKİN TEKNİK DEĞERLENDİRME RAPORU İLİ İLÇESİ SİNCAN MEVKİİ FOTOVOLTAİK SİSTEMLER; GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI ÜRETİM TESİSİNE ŞKİN TEKNİK DEĞERLENDİRME RAPORU BAŞVURU SAHİBİNİN ADI vc İLETİŞİM BİLGİLERİ ÖZGÜNEY ELEKTRİK İNŞAAT NAKLİYAT SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ 1. Organize Sanayi Bölgesi Ahi

Detaylı

LİSANSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ BAYRAM ÇİFCİ TEDAŞ Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

LİSANSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ BAYRAM ÇİFCİ TEDAŞ Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. BAYRAM ÇİFCİ TEDAŞ Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü SEKTÖRDE TEDAŞ 2004 yılında TEDAŞ Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile Elektrik piyasasında serbestleşme çalışmaları çerçevesinde özelleştirme

Detaylı

1 MW Lisanssız GES Projeleri

1 MW Lisanssız GES Projeleri 1 MW Lisanssız GES Projeleri Projelendirme aşamaları müşterinin talebiyle başlayan Güneş Enerjisinden elektrik üretmek için Güneş Enerjisi Santrali kurmaktadır. Projenin uygulanabileceği bir yer belirleyen

Detaylı

TEBLİĞ. c) Yapılacak testler ve süreleri, üretim tesisi sahibince İlgili Şebeke İşletmecisine bildirilir.

TEBLİĞ. c) Yapılacak testler ve süreleri, üretim tesisi sahibince İlgili Şebeke İşletmecisine bildirilir. 23 Mart 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29662 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: TEBLİĞ ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA DAİR TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETME YÖNTEMLERİ

TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETME YÖNTEMLERİ TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETME YÖNTEMLERİ Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri Dünya bir enerji dönüşümü yaşıyor. İklim değişikliği ile mücadelede fosil yakıtların yerini yenilenebilir enerjiler

Detaylı

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİM BAŞVURUSU

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİM BAŞVURUSU LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİM BAŞVURUSU 02 Ekim 2013 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik gereğince, kendi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yenilenebilir enerji

Detaylı

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Mevzuat ve Uygulamalar

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Mevzuat ve Uygulamalar Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Mevzuat ve Uygulamalar Cemal ÇELİK Enerji Uzmanı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı OSBÜK - MAYIS- 2014 / ANKARA

Detaylı

LİSANSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ Akdeniz Bölgesindeki Güneş Enerjisi Potansiyeli BAYRAM ÇİFCİ TEDAŞ Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü

LİSANSIZ GÜNEŞ ENERJİSİ Akdeniz Bölgesindeki Güneş Enerjisi Potansiyeli BAYRAM ÇİFCİ TEDAŞ Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü Akdeniz Bölgesindeki Güneş Enerjisi Potansiyeli BAYRAM ÇİFCİ TEDAŞ Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. SEKTÖRDE TEDAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 2004 yılında

Detaylı

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü *BE8V58U89* T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Sayı : 35231609-260.01.03-E. Konu : Lisanssız Başvurular 23088 29/08/2016 MERAM ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİNE

Detaylı

RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan : RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1)

Detaylı

ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ

ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ Türkiye Güneş Enerjisinden elektrik üretimi ile 2013 yılında yapılan düzenlemeler ile

Detaylı

YÖNETMELİK RÜZGÂR ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK RÜZGÂR ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK 9 Kasım 2008 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 27049 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından: YÖNETMELİK RÜZGÂR ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ÇANKIRI İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇANKIRI İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇANKIRI İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 3 İl Özel İdaresine

Detaylı

PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) Uygunsa 5-6 ay SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI

PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) Uygunsa 5-6 ay SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 İmar Planı Değişikliği Talebi BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 2- Tapu fotokopisi 3- Dilekçe ve Tapu Maliki farklı kişi ise vekaletname. 4- Meclisçe belirlenen Ücret

Detaylı

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ KASTAMONU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ KASTAMONU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ KASTAMONU ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ GEÇ) (EN 1.Talep Dilekçesi

Detaylı

SAMSUN - YAKAKENT BELEDİYESİ / İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SAMSUN - YAKAKENT BELEDİYESİ / İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAMSUN - YAKAKENT BELEDİYESİ / İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU S. No Hizmetin Adı 1 İmar Durumu Belgesi 2 Yazılı İmar Durumu Belgesi 3 İmar Plan Kopyası 4 5 6 Yer Seçim Belgesi

Detaylı

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ. Arge & Stratejik Planlama Direktörlüğü 30.10.2015 AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ. Arge & Stratejik Planlama Direktörlüğü 30.10.2015 AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ Arge & Stratejik Planlama Direktörlüğü AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 1 içerik Lisanssız Üretim Tesisleri Mevzuatı Lisansız Üretim Tesisleri Bağlantı Süreci

Detaylı

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ AMASYA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Amenajman Planından çıktı ve Harita Talepleri BAŞVURUDA İSTENEN

Detaylı

a) Enerji istenilen tesis veya kullanım yerinin tapu (ada no, pafta no, parsel no, vb.) ve posta adresi

a) Enerji istenilen tesis veya kullanım yerinin tapu (ada no, pafta no, parsel no, vb.) ve posta adresi Abonelik Başvuruları Bağlantı Anlaşması için Neler Yapmalıyım? Bağlantı anlaşması; 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında yeni bir tesis veya kullanım yerine elektrik enerjisi taleplerinde, tesis

Detaylı

FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ. Abdurrahman MERZİFONLUOĞLU Elektrik Elektronik Mühendisi

FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ. Abdurrahman MERZİFONLUOĞLU Elektrik Elektronik Mühendisi FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Abdurrahman MERZİFONLUOĞLU Elektrik Elektronik Mühendisi AMAÇ Güneş Enerjisine Dayalı 1000 kw altı Lisanssız Elektrik Üretimi Yapmaya Yönelik Santrallerin Hazırlanmış

Detaylı

BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: ELEKTRĠK PĠYASASINDA TÜKETĠM TESĠSĠ ĠLE AYNI ÖLÇÜM NOKTASINDAN BAĞLI VE GÜNEġ ENERJĠSĠNE DAYALI ÜRETĠM TESĠSLERĠ ĠÇĠN LĠSANSSIZ ÜRETĠM BAġVURULARINA VE ĠHTĠYAÇ FAZLASI

Detaylı

T.C. MUŞ İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERLİĞİ İMAR VE KENTSEL İYİLEŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. MUŞ İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERLİĞİ İMAR VE KENTSEL İYİLEŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. MUŞ İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERLİĞİ İMAR VE KENTSEL İYİLEŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Hâlihazır Harita Onayı İşlemleri 2 Köy Gelişim

Detaylı

TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİ

TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİ TÜRKİYE DE GÜNEŞ ENERJİSİ ALİ BÜLENT KAPCI Elektrik-Elektronik Mühendisi ETKB - Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (YEGM) Muhtelif sektör/alanlarda gelişimin takip

Detaylı

KARS İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KARS İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARS İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 3 İl Özel İdaresine Ait Araçların Kiralanması 4 İçmesuyu

Detaylı

YAPI İŞLERİ ŞUBESİNİN İSTEMİŞ OLDUĞU EVRAKLAR İŞ BİTİRME EVRAKLARI

YAPI İŞLERİ ŞUBESİNİN İSTEMİŞ OLDUĞU EVRAKLAR İŞ BİTİRME EVRAKLARI YAPI İŞLERİ ŞUBESİNİN İSTEMİŞ OLDUĞU EVRAKLAR İŞ BİTİRME EVRAKLARI )SON HAKEDİŞ KAPAK SAYFASI SURETİ (ASLININ AYNIDIR YAPILMIŞ) )ASKİ KANAL VİZESİ 3)ADRES NUMARATAJ YAZISI 4)SSK İLİŞİKSİZLİK YAZISI 5)VERGİ

Detaylı

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 2 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI İl Özel İdaresine ait araçların kiralanması Köy Gelişim Alanı İmar Planı 3 Mevzi İmar Planı 4 Parselasyon Planları

Detaylı

LİSANSSIZ ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ

LİSANSSIZ ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ LİSANSSIZ ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ İÇERİK Lisanssız Üretim Tesisleri Mevzuatı Lisansız Üretim Tesisleri Bağlantı Süreci Lisanssız Üretim Tesisleri Bağlantı Görüşü Teknik Kriterler Başkent Elektrik Dağıtım

Detaylı

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ KONYA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI 1. A, B, C ve D tipi Mesire yerlerinin kuruluşu BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1.

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEH İR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK M AKAM INA

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEH İR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK M AKAM INA T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEH İR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü Sayı : 90852262-301.03- Konu: M anavgat 270 ada 1parsel NİP :T - ; EXP02016 /_/2015 BAŞKANLIK M AKAM INA

Detaylı

DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI ( I.Sınıf Gayrisıhhi Müessese Ruhsatı Verilmesi ) DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1) Ruhsat Başvuru/Beyan Formu,

Detaylı

LİSANSSIZ ÜRETİM TESİSLERİ BAĞLANTI KRİTERLERİ

LİSANSSIZ ÜRETİM TESİSLERİ BAĞLANTI KRİTERLERİ LİSANSSIZ ÜRETİM TESİSLERİ BAĞLANTI KRİTERLERİ İÇERİK Lisanssız Üretim Tesisleri Mevzuatı Lisansız Üretim Tesisleri Bağlantı Süreci Lisanssız Üretim Tesisleri Bağlantı Görüşü Teknik Kriterler Başkent Elektrik

Detaylı

İl Özel İdaresince işlem yapılmaktadır. - - - - İl Özel İdaresince işlem yapılmaktadır. " "

İl Özel İdaresince işlem yapılmaktadır. - - - - İl Özel İdaresince işlem yapılmaktadır.  SİLOPİ KAYMAKAMLIĞI (İlçe Özel İdare Müdürlüğü) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 1- Dilekçe, 2- Tapu Fotokopisi 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 1- Dilekçe, 2- Proje 3 İl Özel

Detaylı

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 2 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI İl Özel İdaresine ait araçların kiralanması Köy Gelişim Alanı İmar Planı 3 Mevzi İmar Planı 4 Parselasyon Planları

Detaylı

GÜNEYSINIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GÜNEYSINIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Evlilik işlemleri BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1-Nüfus Cüzdanı 2-Nüfus Kayıt Örneği 3-6 Adet Fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş) 4-Sağlık Raporu 5-İzin belgesi 6-Evlenme Beyannamesi

Detaylı

TEKİRDAĞ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

TEKİRDAĞ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Fiyat Tarifesi Onayı 2 Elektrik Enerjisi Desteği BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER, 2-Fiyat tarifesi (iki takım) TEKİRDAĞ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU, 2-Belge

Detaylı

KURUL KARARI. Karar No : 7590 Karar Tarihi : 28/12/2017

KURUL KARARI. Karar No : 7590 Karar Tarihi : 28/12/2017 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan : KURUL KARARI Karar No : 7590 Karar Tarihi : 28/12/2017 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 28/12/2017 tarihli toplantısında; ekteki Elektrik Piyasasında Tüketim Tesisi

Detaylı

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ ARTVİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1. Talep Dilekçesi,

Detaylı

22/02/2012 tarihli ve 28212 sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır

22/02/2012 tarihli ve 28212 sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır RÜZGAR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Tebliğ; Rüzgâr ve Güneş enerjisine

Detaylı

Osmaniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Hizmet Standartları

Osmaniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Hizmet Standartları Osmaniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Hizmet Standartları Sıra No Adı Başvuruda İstenen Belgeler 1 İşyeri açma ve çalışma ruhsatı verme 1-Vergi levhası 2- Kimlik fotokopisi 3- Esnaf sicil veya

Detaylı

Güneş Enerjisinin Tarihi

Güneş Enerjisinin Tarihi Güneş Enerjisinin Tarihi 200 B.C. 2. Yüzyıl: Arşimet Efsaneye göre, bir Yunan bilim insanı olan Arşimet, güneşin enerjisini bir noktada toplayarak gelen düşman gemilerini ateşe vermek için kıyı şeridinde

Detaylı

LİSANSSIZ YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM TESİSİ KURULUM SÜRECİ

LİSANSSIZ YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM TESİSİ KURULUM SÜRECİ LİSANSSIZ YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM TESİSİ KURULUM SÜRECİ Lisanssız enerji üretim tesisi iş kurma süreçleri 02.10.2013 tarihli ve 28783 Resmi Gazete sayılı Elektrik piyasasında lisanssız elektrik üretimine

Detaylı

BARTIN İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BARTIN İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 Yem Bitkileri Tohumu Desteği 3 Meyvecilik desteği (Çilek, Kiraz,Elma) 4 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 5 6 Orman Köylüsünü Destekleme

Detaylı

KIRIKKALE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1- Dilekçe, 2- Ücret makbuzu

KIRIKKALE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1- Dilekçe, 2- Ücret makbuzu SIRA NO 1 2 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI İl Özel İdaresine Ait Araçların Kiralanması Sulama Suyu, Toprak Analizi ve İçme suyu Analizleri 3 Toprak Etüt Hizmetleri 4 Köy Gelişim Alanı İmar Planı 5 İfraz

Detaylı

Bağlantı esasları MADDE 6

Bağlantı esasları MADDE 6 Bağlantı esasları MADDE 6 Bağlantı esasları MADDE 6 (5) TEİAŞ tarafından maksimum kapasite tahsis edilmiş Trafo Merkezleri için herhangi bir nedenle ilave kapasite tahsis edilmesi halinde söz konusu kapasite

Detaylı

İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Verilmesi

İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Verilmesi SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ RUHSAT DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ(EN GEÇ) İş Yeri Açma ve Çalışma

Detaylı

BATMAN VALİLİĞİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER. 4. İfraz ve tevhid tescil dosyası

BATMAN VALİLİĞİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER. 4. İfraz ve tevhid tescil dosyası BATMAN VALİLİĞİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU VATANDAŞA SIRA SUNULAN HİZMETİN NO ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 İMAR İŞLEMLERİ 2. Tapu Kaydı (İFRAZ,

Detaylı

DİLEKÇE KİMLİK FOTOKOPİSİ TAPU FOTOKOPİSİ DİLEKÇE DİLEKÇE KİMLİK FOTOKOPİSİ MAİLİ İNDİHAM RAPORU DİLEKÇE

DİLEKÇE KİMLİK FOTOKOPİSİ TAPU FOTOKOPİSİ DİLEKÇE DİLEKÇE KİMLİK FOTOKOPİSİ MAİLİ İNDİHAM RAPORU DİLEKÇE SIRA NO 1 2 3 HİZMETİN ADI 18. MADDE (ŞUYULANDIRMA)YA İTİRAZ 1975 ÖNCESİNE AİT OLDUĞUNA DAİR YAZI B.K.T.V.K.K. HAVALE İÇİN PROJE 4 B.K.T.V.K.K. KARARI 5 BASİT TAMİR TADİL YAZISI 6 ÇATI İZNİ 7 HİSSE SATIŞ

Detaylı

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ Taslağı

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ Taslağı Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ Taslağı Bağlantıya ilişkin genel hükümler MADDE 6 Bağlantıya ilişkin

Detaylı

ÇANAKKALE İL ÖZEL İDARESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN HİZMET STANDARTLARI TABLOSUDUR

ÇANAKKALE İL ÖZEL İDARESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN HİZMET STANDARTLARI TABLOSUDUR ÇANAKKALE İL ÖZEL İDARESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN HİZMET STANDARTLARI TABLOSUDUR SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) Yer

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KONFERANSI. Mehmet KOÇAN Bağlantı Görüş Uzmanı Kasım 2015

YENİLENEBİLİR ENERJİ KONFERANSI. Mehmet KOÇAN Bağlantı Görüş Uzmanı Kasım 2015 YENİLENEBİLİR ENERJİ KONFERANSI Mehmet KOÇAN Bağlantı Görüş Uzmanı Kasım 2015 1- Lisans kapsamında üretim faaliyeti - Ön lisans, üretim lisansı, OSB üretim lisansı 2- Lisanssız / muafiyetli üretim - Lisans

Detaylı

İl Özel İdaresince işlem yapılmaktadır. 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri. 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri

İl Özel İdaresince işlem yapılmaktadır. 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri. 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 3 4 İl Özel İdaresine Ait Araçların Kiralanması Sulama Suyu, Toprak Analizi ve İçme suyu Analizleri 5 Toprak Etüt Hizmetleri 6 Yol Geçiş İzinleri

Detaylı

ISPARTA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

ISPARTA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 3 Sulama Suyu, Toprak Analizi ve İçmesuyu Analizleri Gölet, Liman, Baraj gibi Projelerin inşasında kullanılacak yapı ve inşaat 4

Detaylı

GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA 1 Sulama Suyu Talebi 2- Taahhütname 2 Yıl 2 İl Özel İdaresine Ait Araçların Kiralanması 2- Ücret makbuzu 3 İçme suyu İzni 2- Taahhütname 1 Yıl 4

Detaylı

Başvuru Sahibinin Başaran Enerji Üretim ve Tic. A.Ş.

Başvuru Sahibinin Başaran Enerji Üretim ve Tic. A.Ş. ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK KAPSAMINDA YAPILAN KASIM/2013 DÖNEMİ BAŞVURULARININ ÖN DEĞERLENDİRME KOMİSYON KARARI 06.12.2013 Aşağıda bilgileri verilen Üretim Tesisi

Detaylı

GÜMÜŞHACIKÖY İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMETLERİ SUNUM STANDARTLARI

GÜMÜŞHACIKÖY İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMETLERİ SUNUM STANDARTLARI ten Yararlananlar in Ortalama 1 ÇKS Kaydı İşlemleri 1) Tapu kayıtlarının onaylı fotokopisi 2) Çiftçi Belgesi 3) Muhtar ve aza onaylı arazi bilgi formu 4) Nüfus cüzdanı fotokopisi 5) Kiralık arazi varsa

Detaylı

RÜZGÂR ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

RÜZGÂR ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 09.11.2008 Resmi Gazete Sayısı: 27049 RÜZGÂR ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

Detaylı

EDİRNE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

EDİRNE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EDİRNE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 3 İl Özel İdaresine Ait Araçların Kiralanması 4

Detaylı

Alican EKİN - Gensed Y. Kurulu Üyesi Ekinler Eurosol Enerji A.Ş. G. Müdür. alican.ekin@gensed.org

Alican EKİN - Gensed Y. Kurulu Üyesi Ekinler Eurosol Enerji A.Ş. G. Müdür. alican.ekin@gensed.org Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği FOTOVOLTAİK SİSTEMLERDE EPC SÜREÇLERİ Alican EKİN - Gensed Y. Kurulu Üyesi Ekinler Eurosol Enerji A.Ş. G. Müdür alican.ekin@gensed.org İÇERİK (EPC- ENGINEERING

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Katı Atık Düzenli Depolama Alanı İşletilmesi 2 Tıbbi Atıkların Toplanması, Taşınması ve Bertaraftı 3 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 2872 Sayılı Çevre

Detaylı

K U R U L K A R A R I. Karar No: 3842 Karar Tarihi: 24/05/2012. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 24/05/2012 tarihli toplantısında;

K U R U L K A R A R I. Karar No: 3842 Karar Tarihi: 24/05/2012. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 24/05/2012 tarihli toplantısında; 14 HAZİRAN 2012 TARİHLİ VE 28323 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: K U R U L K A R A R I Karar No: 3842 Karar Tarihi: 24/05/2012 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun

Detaylı

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ ISPARTA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1. Talep Dilekçesi,

Detaylı

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İmar, İskan ve Kooperatifler Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İmar, İskan ve Kooperatifler Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İmar, İskan ve Kooperatifler Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Çevre Düzeni Planı ile İlgili Kurum

Detaylı

TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu. 1. Dilekçe 2. Halihazır Harita İşlem Dosyası

TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu. 1. Dilekçe 2. Halihazır Harita İşlem Dosyası TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu HARİTA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Sıra No. Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi (En Geç)

Detaylı

ERTÜRK YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE BAĞIMSIZ DENETĠM A.ġ. SĠRKÜLER 2014/032

ERTÜRK YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE BAĞIMSIZ DENETĠM A.ġ. SĠRKÜLER 2014/032 07.02.2014 ERTÜRK YEMĠNLĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK VE BAĞIMSIZ DENETĠM A.ġ. SĠRKÜLER 2014/032 KONU: Maliye Bakanlığı tarafından; Hazine taģınmazları üzerinde yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik

Detaylı

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ SIR A NO 1 HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ ÇED Yönetmeliği Kapsamında Başvuru Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 03/10/2013 tarihli 28784 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

K U R U L K A R A R I. Karar No: 4383 Karar Tarihi: 02/05/2013

K U R U L K A R A R I. Karar No: 4383 Karar Tarihi: 02/05/2013 12 MAYIS 2013 TARİHLİ VE 28645 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan K U R U L K A R A R I Karar No: 4383 Karar Tarihi: 02/05/2013 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun

Detaylı

22/02/2012 tarihli ve 28212 sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır

22/02/2012 tarihli ve 28212 sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır RÜZGAR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Tebliğ; Rüzgâr ve Güneş enerjisine

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAHRAMANMARAŞ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 3 4 İl Özel İdaresine Ait Araçların Kiralanması Sulama Suyu, Toprak Analizi ve İçmesuyu Analizleri

Detaylı

YÖNETMELİK RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

YÖNETMELİK RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 31 Mart 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28250 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: YÖNETMELİK RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARINA İLİŞKİN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

T.C. BAYBURT VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İmar, İskan ve Kooperatifler Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. BAYBURT VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İmar, İskan ve Kooperatifler Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. BAYBURT VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İmar, İskan ve Kooperatifler Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞLARA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN

Detaylı

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ MUĞLA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1. Talep Dilekçesi,

Detaylı

Kurulu Güç (Kw) Karaman İli Merkez İlçesi Kılbasan Mahallesi 0 Ada 5940 Parsel 500 GÜNEŞ

Kurulu Güç (Kw) Karaman İli Merkez İlçesi Kılbasan Mahallesi 0 Ada 5940 Parsel 500 GÜNEŞ ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNEELİK KAPSAMINDA MEDAŞ A YAPILAN TEMMUZ 2016 DÖNEMİ BAŞVURULARININ ÖN DEĞERLENDİRME KOMİSYON KARARLARI 05/09/2016 Aşağıda bilgileri verilen

Detaylı

T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO. VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 KONTÖR YÜKLEME İŞLEMİ 2 DENETÇİ İŞE BAŞLAMA İŞLEMİ 3 KONTROL ELEMANI İŞE BAŞLAMA

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU S I R A NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 İmarla ilgili gelen

Detaylı

ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ(ENGEÇ SÜRE) 1 İmar Durumu 1- Tapu Fotokopisi 2-

Detaylı

1- Başvuru Dilekçesi. 1- Başvuru Dilekçesi

1- Başvuru Dilekçesi. 1- Başvuru Dilekçesi İZMİR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA

Detaylı

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Çevre Denetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Çevre Denetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Şikâyet Değerlendirme Şikâyet Dilekçesi veya Bimer Başvurusu 30 Gün Tesis veya faaliyete ait;

Detaylı

Ebru ARICI Genel Müdür RES ÖNLİSANS İZİN SÜREÇLERİ VE KURUMLAR ARASI İLİŞKİLER

Ebru ARICI Genel Müdür RES ÖNLİSANS İZİN SÜREÇLERİ VE KURUMLAR ARASI İLİŞKİLER Ebru ARICI Genel Müdür RES ÖNLİSANS İZİN SÜREÇLERİ VE KURUMLAR ARASI İLİŞKİLER 10.05.2018 tarih ve 7828 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Kararı ile Lisans Başvurusunda Sunulması Gereken Bilgi ve

Detaylı

KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI FORMLARI

KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI FORMLARI KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI FORMLARI İMAR VE KENTSEL İYİLEŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ .. /../2010 KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİNE (İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü) Kütahya İli, İlçesi,.Köyü, Pafta,.Ada,.

Detaylı

FOTOVOLTAİK PAKET SİSTEMLER

FOTOVOLTAİK PAKET SİSTEMLER FOTOVOLTAİK PAKET SİSTEMLER Off Grid Paket Sistemler Jel Akü Pano MC4 Konnektör Seti MC4 Branch Paralelleme Seti Devreye Alma Soli PV 260-Off 260 Wp 12V / 50A / 0W 1 x 12V / Ah $1.122,26 Soli PV 500-Off

Detaylı

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLER İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ

VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLER İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ VATANDAŞA SUNULAN HİZMETLER İSTENİLEN BELGELER ve İŞ BİTİRME SÜRELERİ ZONGULDAK ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1. Odun Dışı

Detaylı

BURSA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BURSA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 ADI Proje Yardımları için istenen belgeler 1- Yardım başvuru dilekçesi 2- T.C. kimlik numarası beyanı 3- Kanuni tebligat adresi ve iletişim bilgisi 4- Mal sahibi adına yapılacak başvurularda noter onaylı

Detaylı

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Yapı Kullanım İzin Belgesi 2 Kart İrtifakı 3 Kat Mülkiyeti 4 İnşaat Ruhsatı İşleri BAŞVURUDA

Detaylı

YÖNETMELİK. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından:

YÖNETMELİK. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından: 17 Mayıs 2009 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 27231 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından: YÖNETMELİK RÜZGÂR ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU S I R A N O VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN

Detaylı

22/02/2012 tarihli ve 28212 sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır

22/02/2012 tarihli ve 28212 sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır RÜZGAR VE GÜNEŞ ENERJĐSĐNE DAYALI LĐSANS BAŞVURULARINA ĐLĐŞKĐN ÖLÇÜM STANDARDI TEBLĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Tebliğ; Rüzgâr ve Güneş enerjisine

Detaylı

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin 16. Maddesi Uyarınca MALİK ve KİRACILAR Kira Yardımı

Detaylı