ROBOT KULÜBU RAPORU. Toplantı Zamanı : 12 Eylül 2012 Çarşamba (İlk Toplantı) Çalışmalar : Her Çarşamba 9. Ve 10. Ders Saati ve Cumartesi Günleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ROBOT KULÜBU RAPORU. Toplantı Zamanı : 12 Eylül 2012 Çarşamba (İlk Toplantı) Çalışmalar : Her Çarşamba 9. Ve 10. Ders Saati ve Cumartesi Günleri"

Transkript

1 ROBOT KULÜBU RAPORU Rehber Öğretmenler : Sabahattin POYRAZ, Ali Burak SAYDAN Toplantı Zamanı : 12 Eylül 2012 Çarşamba (İlk Toplantı) Çalışmalar : Her Çarşamba 9. Ve 10. Ders Saati ve Cumartesi Günleri Kulübün Amacı : Kulübümüz üniversiteler, teknik liseler, fen liseleri ve kolejlerin katılacağı robot yarışmalarında teknolojisini ispat ederek üniversitelerden daha iyi teknik bilgiye sahip olduğunu kanıtlamanın yanı sıra bu sene yapılacak olan toplam sekiz robot yarışında derece elde etme amacını güderek öğrencilerin vizyonunu açmak, sahip oldukları teknik bilgilerin ne derece de olduğunu göstermek ve teknik konularda onları daha istekli hale getirmek amacını gütmektedir. Kulüp Çalışma Planı : Kulübümüz diğer okul ve üniversitelerin robot kulüplerinden farklı olarak bu yıl Türkiye çapında altısı üniversitelerin düzenlediği bir de Türkiye Finali olarak adlandırabileceğimiz milli eğitim bakanlığının düzenlediği tüm yarışmalara katılma amacını gütmektedir bu nedenlerden dolayı kulübümüzün çalışma takvimi yoğun olacaktır ve aşağıda belirtildiği gibi olması planlanmaktadır Her Çarşamba 9. Ve 10. Saat ve her haftasonu cumartesi günü çalışmalarımız devam edecektir fakat Sabahattin POYRAZ ın 29 Eylül den sonra tüm haftasonları kurs vereceğinden dolayı ve Ali Burak SAYDAN ın belirli tarihlerde kurs vereceğinden dolayı haftasonu yapılacak çalışmalar için Sinan AMRAN ve Yılmaz SONGUR adlı hocalarımız çalışmalara katılacaklardır. Bu çalışmaların hepsinde robot kulübü öğrencileri aktif olarak yer alacaktır, geçen sene yetiştirilen bu yıl 11. Sınıf olan End. Oto. Bölümü öğrencilerinin bazıları teknik bilgi olarak iyi seviyededir, bu öğrenciler dönüşümlü olarak her hafta sonu geleceklerdir. Bu kulübe bu yıl 10. Sınıftan öğrenci seçilmeyecektir, seneye 10. Sınıfta teknik konularda en iyi beceriyi gösterilen öğrenciler seneye robot kulübüne alınacaktır. Kulübümüzün Katılacağı Yarışmalar : - ODTÜ - SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ - İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ - BİLKENT ÜNİVERSİTESİ - MEB ROBOT YARIŞMASI (Türkiye Finali) Bu yarışmaların araları bir ya da iki hafta olduğu için yarışma yapılırken motorlar yanmakta mekanik aksam dağılmaktadır bir sonraki yarışmaya yetişmek için öğretmen ve öğrenci bir hafta süre ile okulda yatması ile robotlar onarılabilmektedir. Bu durum çizgi izleyen ve mini sumo için geçerli değildir çünkü bunlarda bu durumlar yaşanmamaktadır bu durum sadece sumo kategorisi için mevcuttur.

2 Robot Kulübü Alt Dalları : Robot kulübümüz üç alt dala ayrılacaktır. Bunlardan dallar takım takım olarak ayrılacaktır, bir öğrencinin üç alanla uğraşması çok zordur bir yarışma alanında uzmanlaşması sürekli gelişimi sağlayacağı için çok önemlidir. Bu nedenle öğrenciler takım takım ayrılacaktır. 1.) Sumo Takımı 2.) Çizgi İzleyen Takımı 3.) Mini Sumo Takımı Her takımda dört ya da beş öğrenci olacak şekilde robot kulübümüz oluşturulacaktır daha önce de bahsettiğimiz gibi robot takımına teknik anlamda iyi öğrenciler alınacaktır aksi taktir de robot kulübünde başarıya ulaşılması zordur. Tişört : Okulumuzun gideceği yarışmalar için takım takım tişört basılacaktır. Bu tişörtlerde okulumuzun amblemi, kulübümüzün ve takımımızın adı yazacak ve bu tişörtlerle yarışmalara gidilecektir. Sumo Robot Takımı : Yeni kurulan sumo robot takımımız geçen sene Odtü, Sakarya Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Milli Eğitim bakanlığının yapmış olduğu yarışlara katılmıştır. Sakarya Üniversitesinde çizgi izleyen kategorisinde 2. Olunmuş, Uludağ Üniversitesinde Sumo Kategorisinde 2. Ve 3. Kürsüsünde iki robotumuz derece almış ve türkiye finali olarak nitelendirilen Türkiye çapında yapılmış tüm robotların katıldığı yarışma olan meb robot yarışmasında sumo kategorisinde Türkiye üçüncüsü olmuştur. Bu takımımız hem mekanik aksam, hem elektriksel bağlantı, elektronik kart tasarımı, dizayn işlemlerinin tümü bu sumo projesinde birleşmektedir öğrenci bir sistemi baştan aşağıya analiz etmekte ve üzerinde uğraşarak teknik anlamda büyük kademe almaktadır. Sumo Robotlar

3 Yarışma Kuralları : Sumo güreşlerinde olduğu gibi yine iki rakibin ring yerine dohyoların üzerinde birbirlerini dışarı çıkarmaya çalışmaları ile olur. Dohyo ile Sumo Robotların Görünümü 1-) Ağırlık sınırı 3Kg dır. %2 hata payı (tolerans) kabul edilmektedir buda 60gr tekabül etmektedir. 2-) Boyut sınırı 20x20 cm dir. %0.2 tolerans vardır, yükseklik sınırı yoktur. 3-) Pist Özellikleri, Çap : 154 cm, Beyaz Çizgi : 5 cm, Yükseklik : 7cm 4-) Robotlar belirtilen yatay kesitlere uymak zorundadır, uymayan robotlar diskalifiye edilirler. 5-) Amaç : Rakip robotu kurallar dahilinde dışarı atmaktır. 6-) Dışarıdan kontrol edilebilen robotlar yarışmaya katılamaz. Herhangi bir verici ile veya fiziksel olarak robotlara müdahale kesinlikle yasaktır(örneğin, uzaktan kumanda ile) fakat çok hızlı ve güçlü bir robotu elle durdurmak imkansız olacağından bir uzaktan kumanda ile yarışma kazanıldığında robotu durdurmak için kumanda kullanılabilir. 7-) Rakip robota bir şey fırlatmak, bir şeyle vurmak, yakıcı madde kullanmak, piste yabancı madde(kum, toz vb.) dökmek, karşı robota manyetik dalgayla veya ışıkla saldırmak, piste zarar vermek kesinlikle yasaktır ve diskalifiye sebebidir. Kısacası karşı robotu itmek dışında bir şey yapılmamalıdır. Gerekli durumlarda da jüri kararı geçerlidir. 8-) Her maç en fazla 2 dakikadır. Bu süre içerisinde üstünlük sağlayamayan robotlar berabere sayılır. 9-) Karşılaşma başlangıcında hakem robotların hazırlanması için işaret verir. Robotlar piste hakemin yardımıyla yerleştirilir. 3 dakika içerisinde piste gelmeyen robot yenik sayılır. Yarışmacılar piste geldikten sonra, maça başlamadan hemen önce robotların herhangi birinin bozulduğunun farkedilmesi durumunda hakem ek süre verme hakkına sahiptir. Tanınan ek süre sonunda robot hala çalışmıyorsa yarışmacı yenik sayılır.

4 10.) Robotlar aşağıdaki resimdeki gibi yerleştirilir, ve hakem 1, 2, 3 diye saydıktan sonra robotlar 5sn sonra hareket eder ve birbirlerine saldırmaya başlarlar. Birinci Maç : İkinci Maç :

5 11.) Robotlar çalıştırıldıktan sonra pistin dış sınırına 1 m mesafede kimse bulunmamalıdır. 12) Robotlar çalıştırıldıktan sonra, 5 sn boyunca hareket etmemelidirler. Eğer robotlardan birisi erken başlarsa, robotlar yeniden başlatılır. Aynı robot bir kez daha erken başlarsa robot o karşılaşmadan yenik ayrılır. 13) Maç sırasında robotun herhangi bir parçası pist dışındaki zemine değerse, robot o maçta yenik sayılır. (Robotun bir kısmı pistin dışında ama zemine değmiyorsa karşılaşma devam eder). 14) Robotlar başlangıçtan beri hiç hareket etmiyorsa ya da maç sırasında ve tehlikeli sayılabilecek bir durum oluştuysa(ör: kısa devre) hakem maçı yeniden başlatma yada sorun çıkaran robotu yenik sayma hakkına sahiptir. 15) Maç sırasında robottan herhangi bir parça düşerse, robot o maç için yenik sayılır.

6 16) Robotların ikisi de maç sırasında kural ihlali(maç kaybına sebep durumlar) yaparsa maç tekrarlanır. 17) Karşılaşmalardaki teknik anlaşmazlıklarda, hakemin kararları geçerlidir. Mini Sumo Robot Takımı : Mini Sumo Robotu olarak okulumuz geçen sene Güvenç ÇAKMAK adlı öğrencimizin yaptığı robot ile yarışmaya katılmıştır, okulumuzu ilk olarak temsil eden öğrencimizdir. Bu sene ilk defa organize bir şekilde okulumuz mini sumo kategorisinde derece arayacak robotları yapmaya başlayacaktır. Kurallar : 1-) Ağırlık sınırı 500g dır. %2 hata payı (tolerans) kabul edilmektedir buda 10gr tekabül etmektedir. 2-) Boyut sınırı 10x10 cm dir. %0.2 tolerans vardır, yükseklik sınırı yoktur. 3-) Pist Özellikleri, Çap : 77 cm, Beyaz Çizgi : 2.5 cm, Yükseklik : 5cm Diğer tüm kurallar sumo robot ile aynıdır. Çizgi İzleyen Takımı : Çizgi izleyen robot, belirlenen pistte sensörleri aracılığıyla iz süren, pistteki dinamik değişimlere adapte olabilen robottur. Çizgi izleyen robotlarda amaç, robotun çizgi üzerinde kalabilmesi ve çizgiyi takip edebilmesi için, devamlı bilgi gönderimi ile etki tepki mekanizması oluşturarak hatalı konum ve hareketi kontrol edebilecek sistemi geliştirmektir. Geçen sene çizgi izleyen robot yapımında Sakarya Üniversitesinde ikinci olduk ve robotumuz yarış pistinde hasar aldı sumo robotlara yoğunlaşıldığından çizgi izleyen baştan programlanamadı ve diğer yarışmalara katılamadık. Bu sene oluşturulan takım ile gelişmiş çizgi izleyenler yapılacak ve yarışmalarda derece aranacaktır.

7 Çizgi İzleyen Yarışma Alanları : Gelişmiş Çizgi İzleyen Yarışma Alanı : Şekilden de görüldüğü gibi dönüşlerin ve kestirme yolların olduğu bir piste sahiptir. Bu kategoride amaç süre olarak en hızlı bir şekilde parkuru tamamlamaktır. Robotların Özellikleri : - Robot boylarında herhangi bir kısıtlama yoktur. (Ör: Robot genişliği 50 cm nin üzerinde olursa robot piste sığmayacaktır. Bu yüzden piste konduğunda pist dışına taşacaktır. Bu durumda yarışamayacağından yarışmadan elenecektir.) - Piste zarar veren robot elenir. - Sensör sınırlaması yoktur. Parkur Özellikleri : - Parkur zemini siyah sunta kaplama olacaktır. - Yol üzerindeki çizgiler beyaz elektrik bandı ile çekilecektir. - Yolların genişliği 50cm olacaktır. - Çizginin genişliği 19±2mm olacaktır. - Parkurda farklı uzunluklu ve yarıçaplı virajlar vardır. - Parkurda eğimli yol ve köprü yoktur. - Parkurda kapı yoktur. - Yoldan çıkan robot, çıktığı yerden piste tekrar konulur. - Yanlış yolu takip eden robot en son takip ettiği doğru yola konulur. - Kesikli çizgileri takip edemeyip pistten çıkan robot kesikli çizgilerin sonuna konulur.

8 - Yukarda yapılan hatalardan robot her bir durum için 5 sn ceza alır. - Piste ve platforma herhangi bir şekilde zarar veren robot elenir. - Tüm yarışmalarda otonom sistem kullanılacaktır, herhangi bir kumanda sistemi kullanılması yasaktır. Elemeli Çizgi İzleyen Yarışma Alanı : İki robot beş saniye sonra aynı anda hareket edecektir. Bitişi hangi robot daha önce tamamlar ise o robot bir üst tura çıkacak diğer robot elenecektir.

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI 23.04.2017 tarihi ile güncel MEKATRONİK VE İNOVASYON GÜNLERİ 2017 MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI SUMO SINIFI MİKRO SUMO KATEGORİSİ YÖNERGESİ mig.etkinlik.marmara.edu.tr mig@marmara.edu.tr /marmaramig

Detaylı

3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI. Teknik Şartnamesi

3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI. Teknik Şartnamesi Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI Teknik Şartnamesi 1) Amaç Belirtilen parkuru en kısa sürede tamamlamak 2) Pist Yarışmada 2 adet pist bulunmaktadır. Pistler, giriş ve

Detaylı

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI 23.04.2017 tarihi ile güncel MEKATRONİK VE İNOVASYON GÜNLERİ 2017 MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI SUMO SINIFI MİNİ SUMO KATEGORİSİ YÖNERGESİ mig.etkinlik.marmara.edu.tr mig@marmara.edu.tr /marmaramig

Detaylı

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI 20.12.2017 tarihi ile güncel MEKATRONİK VE İNOVASYON GÜNLERİ 2018 MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI SUMO SINIFI MEGA SUMO KATEGORİSİ YÖNERGESİ mig.etkinlik.marmara.edu.tr mig@marmara.edu.tr /marmaramig

Detaylı

Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir.

Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Yarışmanın Amacı Robotlar belirtilen süre içerisinde birbirlerini, belirtilen dohyo alanı kuralları çerçevesinde alan dışına

Detaylı

Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir.

Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Yarışmanın Amacı Robotlar belirtilen süre içerisinde birbirlerini, belirtilen dohyo alanı kuralları çerçevesinde alan dışına

Detaylı

Sumo robot kuralları. Robotun tanımlaması aşağıdaki gibidir.

Sumo robot kuralları. Robotun tanımlaması aşağıdaki gibidir. Sumo robot kuralları Her bir robot için bir operatör ve bir yardımcı kayıt olabilir. Yarışma anında robotu 1 kişi kullanacaktır. Her iki yarışmacının da yarışma kurallarına uyması, galibiyet kurallarını

Detaylı

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Çizgi izleyen robotlar beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi ya da siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi otonom takip etmek amacıyla tasarlanırlar.

Detaylı

PROTAS Robot Topluluğu, organizasyon süresince robotlara gelebilecek zararlarda sorumluluk kabul etmez.

PROTAS Robot Topluluğu, organizasyon süresince robotlara gelebilecek zararlarda sorumluluk kabul etmez. 3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI MİNİ SUMO KATEGORİSİ Teknik Şartnamesi 1. Robotlar tamamen otonom olmalıdır. Hiçbir şekilde dışarıdan kontrol edilemez. (Robotu başlatmak hariç.)örneğin: Radyo frekansla

Detaylı

Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine siyah çizgilerin üstünde kalarak parkuru tamamlamaya çalışırlar.

Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine siyah çizgilerin üstünde kalarak parkuru tamamlamaya çalışırlar. mız 6 kategoriden oluşmaktadır. -Sumo -Mini-sumo -Çizgi İzleyen -Serbest Kategori -Labirent -Yangın Söndüren Çizgi İzleyen Kategorisi Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016 ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru, en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamak.

Detaylı

1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir.

1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir. 1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir. 2- Dohyo özellikleri a) Mini Sumo Robot Dohyosu zeminden 5cm yüksekliğinde

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2019 ARAZİ KATEGORİSİ KURALLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2019 ARAZİ KATEGORİSİ KURALLARI MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2019 ARAZİ KATEGORİSİ KURALLARI A. Görev Tanımı Bu kategoride robotlar çeşitli engellerin bulunduğu pistimizdeki

Detaylı

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Çizgi izleyen robotlar beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi ya da siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi otonom takip etmek amacıyla tasarlanırlar.

Detaylı

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamaktır. Final yarışmasında

Detaylı

Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir.

Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Yarışmanın Amacı Bu kategoride robotlar, siyah dekota üzerinde beyaz çizgileri ve/veya beyaz dekota üzerinde siyah

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2018 BAYRAK YARIŞI KATEGORİSİ KURALLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2018 BAYRAK YARIŞI KATEGORİSİ KURALLARI MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2018 BAYRAK YARIŞI KATEGORİSİ KURALLARI A. Görev Tanımı Bu kategoriye yarışmacılar iki adet robotla katılırlar.

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2016 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak 2. YARIŞMA FORMATI

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2017 MİNİ SUMO KATEGORİSİ KURALLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2017 MİNİ SUMO KATEGORİSİ KURALLARI MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2017 MİNİ SUMO KATEGORİSİ KURALLARI A. Görev Tanımı Bu kategoride robotlardan beklenen yuvarlak pist içerisindeki

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI robtü 2017 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1. Amaç Bu kategoride robotlar, siyah pist üzerindeki beyaz çizgileri veya beyaz pist üzerindeki siyah çizgileri

Detaylı

Sumo Robot Yarışma Kuralları

Sumo Robot Yarışma Kuralları Sumo Robot Yarışma Kuralları Bölüm 1 Genel Kurallar (Amaç) Madde 1: Bu kurallar Sumo Robot Turnuvasının kurallarını ve düzenlemelerini belirler. (Tanım) Bölüm 2 Müsabakanın Tanımı Madde 2: Her bir robot

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 11. ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 2017 - KONYA 1) Amaç ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI Çizgi izleyen robotlar

Detaylı

YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI

YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI BÖLÜM 1 KIRKPINAR ÖZELLİKLERİ Madde 1 Kırkpınar Tanımı 1-) Yağlı güreş alanı Kırkpınar diye adlandırılmaktadır. 2-) Kırkpınar zeminden 5 cm yüksekliğinde 100x80

Detaylı

KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖZEL YETENEKLİLER V. ULUSAL ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI LABİRENT ROBOTU (LEGO) YARIŞMASI

KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖZEL YETENEKLİLER V. ULUSAL ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI LABİRENT ROBOTU (LEGO) YARIŞMASI KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖZEL YETENEKLİLER V. ULUSAL ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI LABİRENT ROBOTU (LEGO) YARIŞMASI BÖLÜM 1 GENEL KURALLAR Madde 1 (Amaç): Labirentin belirli bir bölgesinden

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 14. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri - 2017 Çöp Toplayan Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Yarışmanın amacı, robotun farklı renklerdeki çöpleri ayırt edip uygun

Detaylı

Bölüm 1. Genel Kurallar. Madde 1: Bu kurallar Sumo Robot Turnuvasının kurallarını ve düzenlemelerini belirler. Bölüm 2. Müsabakanın Tanımı.

Bölüm 1. Genel Kurallar. Madde 1: Bu kurallar Sumo Robot Turnuvasının kurallarını ve düzenlemelerini belirler. Bölüm 2. Müsabakanın Tanımı. Sumo-Mini Sumo Robot Kategorisi Yarışma Kuralları Bölüm 1 Genel Kurallar Amaç Madde 1: Bu kurallar Sumo Robot Turnuvasının kurallarını ve düzenlemelerini belirler. Tanım Bölüm 2 Müsabakanın Tanımı Madde

Detaylı

ONUNCU ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASI

ONUNCU ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ONUNCU ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASI SUMO-MİNİ SUMO KATEGORİSİ 2016 - GAZİANTEP Sumo-Mini Sumo Kategorisi Kuralları Bölüm 1 Genel Kurallar

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2016 Sumo Kategorisi Kuralları 1. Robotlar tamamen otonom olmalıdır. Hiçbir şekilde dışarıdan kontrol edilemez. Örneğin radyo

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 14. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri - 2017 Otonom İnsansız Hava Aracı Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede tamamlamaktır. 2. PİST

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 16. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2019 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak. 2. YARIŞMA

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2016 Çoklu Mini Sumo Kategorisi Kuralları 1. Takımlar 3 mini sumodan oluşmalıdır. Çoklu Mini Sumo kategorisinde katılımcılardan

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 14. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri - 2017 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak. 2. YARIŞMA

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 16. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2019 Arama Kurtarma Kategorisi Kuralları 1)Amaç Yarışmanın amacı, küçük robotun ortamını analiz edip bunu büyük robota

Detaylı

Sumo-Mini Sumo Robot Kategorisi Yarışma Kuralları. Bölüm 1. Genel Kurallar

Sumo-Mini Sumo Robot Kategorisi Yarışma Kuralları. Bölüm 1. Genel Kurallar Sumo-Mini Sumo Robot Bölüm 1 Genel Kurallar Amaç Madde 1: Bu kurallar Sumo Robot Turnuvasının kurallarını ve düzenlemelerini belirler. Tanım Bölüm 2 Müsabakanın Tanımı Madde 2: Her bir robot için sadece

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 14. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri - 2017 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak. 2. YARIŞMA

Detaylı

Pac-Man Robotu Yarışması

Pac-Man Robotu Yarışması GYTE Robotik Grubu Pac-Man Robotu Yarışması Kurallar ve Bilgilendirme Pac-Man Robotu nun Amacı Otonom robotların üzerinde bulunan sensörler yardımı ile platform üzerinde bulunan ışıkları verilen süre içerisinde,

Detaylı

Sumo Robot Kategorisi Yarışma Kuralları. Bölüm 1. Genel Kurallar

Sumo Robot Kategorisi Yarışma Kuralları. Bölüm 1. Genel Kurallar Bölüm 1 Genel Kurallar Amaç Madde 1: Bu kurallar Sumo Robot Turnuvasının kurallarını ve düzenlemelerini belirler. Tanım Bölüm 2 Müsabakanın Tanımı Madde 2: Her bir robot için bir operatör ve bir yardımcı

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2019 Senaryo: Lojistik Kategorisi Kuralları

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2019 Senaryo: Lojistik Kategorisi Kuralları İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2019 Senaryo: Lojistik Kategorisi Kuralları Görev tanımı: Senaryo: Lojistik kategorisi, yarışmacının ilk robotu ile görüntü halinde verilen bilgiyi işleyerek

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2016 İSTANBUL UN FETHİ KATEGORİSİ KURALLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2016 İSTANBUL UN FETHİ KATEGORİSİ KURALLARI MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2016 İSTANBUL UN FETHİ KATEGORİSİ KURALLARI 1. Bölge: Boğazı temsil eder. 2. Bölge: Kasımpaşa yı temsil

Detaylı

YARIŞ KURALLARI YARIŞMAYA KATILAN VE KAYIT FORMUNU DOLDURAN TÜM KATILIMCILAR; AŞAĞIDAKİ KURALLARI OKUMAK VE BU KURALLARA UYMAK ZORUNDADIR.

YARIŞ KURALLARI YARIŞMAYA KATILAN VE KAYIT FORMUNU DOLDURAN TÜM KATILIMCILAR; AŞAĞIDAKİ KURALLARI OKUMAK VE BU KURALLARA UYMAK ZORUNDADIR. YARIŞ KURALLARI YARIŞMAYA KATILAN VE KAYIT FORMUNU DOLDURAN TÜM KATILIMCILAR; AŞAĞIDAKİ KURALLARI OKUMAK VE BU KURALLARA UYMAK ZORUNDADIR. GÜVENLİK: 1. Bir yarış ya da antrenman sırasında hasar gören herhangi

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Amaç: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2016 Arama Kurtarma Kategorisi Kuralları Yarışmanın amacı, küçük robotun ortamını analiz edip bunu büyük robota bildirmesi,

Detaylı

Mini Sumo Robot Kategorisi Yarışma Kuralları. Bölüm 1. Genel Kurallar

Mini Sumo Robot Kategorisi Yarışma Kuralları. Bölüm 1. Genel Kurallar Mini Sumo Robot Kategorisi Yarışma Kuralları Bölüm 1 Genel Kurallar Amaç Madde 1: Bu kurallar Mini Sumo Robot Turnuvasının kurallarını ve düzenlemelerini belirler. Bölüm 2 Müsabakanın Tanımı Tanım Madde

Detaylı

ONUNCU ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASI

ONUNCU ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ONUNCU ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN KATEGORİSİ 2016 - GAZİANTEP ÇİZGİ İZLEYEN KATEGORİ KURALLARI 1) Amaç Eleme yarışmasında

Detaylı

I.ULUSLARARASI GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KELEBEK ROBOT OLİMPİYATLARI ÇİZGİ İZLEYEN KATEGORİ KURALLARI

I.ULUSLARARASI GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KELEBEK ROBOT OLİMPİYATLARI ÇİZGİ İZLEYEN KATEGORİ KURALLARI I.ULUSLARARASI GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KELEBEK ROBOT OLİMPİYATLARI ÇİZGİ İZLEYEN KATEGORİ KURALLARI Belirtilenler sadece Çizgi İzleyen kategrisi için geçerlidir. Bu kuralların dışında genel kurallar

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI MİNİ SUMO ROBOT YARIŞMASI KURALLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI MİNİ SUMO ROBOT YARIŞMASI KURALLARI robtü 2017 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI MİNİ SUMO ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1. Amaç Bu kategoride yarışmacılar veya yarışmacı grupları, rakip robotu, tarafımızca hazırlanacak olan ve dohyo

Detaylı

SAFRAN ÇİÇEĞİ TOPLAMA ROBOT YARIŞMASI KATEGORİ KURALLARI

SAFRAN ÇİÇEĞİ TOPLAMA ROBOT YARIŞMASI KATEGORİ KURALLARI SAFRAN ÇİÇEĞİ TOPLAMA ROBOT YARIŞMASI KATEGORİ KURALLARI Uluslararası Birinci Robot Yarışması nın Safran Çiçeği Toplama Robotu Yarışması bir platform ve bir parkurdan oluşmaktadır. 1. Platform Yarışma

Detaylı

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI İ İ Ş 1 Bir pist veya alanda yapılan, dünyanın en eski sporlarından biridir. Bu oyunlarda atletler koşu, yürüyüş, atlama ve atma yeteneklerini gösterirler. Bu tür

Detaylı

İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA) KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI

İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA) KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA) KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI AMAÇ İnsansız hava araçları (İHA) günümüzde birçok alanda kullanılmaktadır. Havadan görüntü aktarımı en yaygın uygulamalar arasında olsa da küçük

Detaylı

BIZ KIMIZ? www.robotkursu.com

BIZ KIMIZ? www.robotkursu.com BIZ KIMIZ? Formasyon eğitimi almış, senelerdir alanında çalışan elektrik-elektronik öğretmenleriyiz. Bursa nın gözde okullarıyla çalışıp başarımızı ispatlamış bir kulübüz. Yarışmalarda dereceler alıp çalıştığımız

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları İnşaat Kategorisi Kuralları

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları İnşaat Kategorisi Kuralları İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2018 Görev Tanımı: İnşaat Kategorisi Kuralları Bu kategoride robotlar, kendilerine verilen bloklarla önceden belirlenen yapıyı hatasız ve en kısa sürede

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Gençler Ligi : 2015-2016 Sezonu Genç Erkekler Ligini, ifade eder. ESAS HÜKÜMLER 1. TBHF Gençler Ligi

Detaylı

IV. ULUSLARARASI ERU MEKATRON ROBOT YARIŞMASI KAŞİF ROBOT YARIŞMASI KURALLARI

IV. ULUSLARARASI ERU MEKATRON ROBOT YARIŞMASI KAŞİF ROBOT YARIŞMASI KURALLARI IV. ULUSLARARASI ERU MEKATRON ROBOT YARIŞMASI KAŞİF ROBOT YARIŞMASI KURALLARI A.YARIŞMANIN AMACI: Yarışmacıların tasarlamış oldukları görüntü aktarabilen uzaktan kontrollü kaşif robotunun en kısa sürede

Detaylı

KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖZEL YETENEKLİLER V. ULUSAL ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI SUMO ROBOT (LEGO) YARIŞMASI KURALLARI

KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖZEL YETENEKLİLER V. ULUSAL ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI SUMO ROBOT (LEGO) YARIŞMASI KURALLARI KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖZEL YETENEKLİLER V. ULUSAL ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI SUMO ROBOT (LEGO) YARIŞMASI KURALLARI BÖLÜM 1 GENEL KURALLAR Madde 1 (Amaç): Bu kurallar Sumo Robot Turnuvasının

Detaylı

2016 Atletizm Pist Açılış Đl Birinciliği Yarışmaları 18-19 ŞUBAT 2016 / Olimpik Atletizm Stadyumu

2016 Atletizm Pist Açılış Đl Birinciliği Yarışmaları 18-19 ŞUBAT 2016 / Olimpik Atletizm Stadyumu BURSA GENÇLĐK HĐZMETLERĐ VE SPOR ĐL MÜDÜRLÜĞÜ ATLETĐZM ĐL TEMSĐLCĐLĐĞĐ 2016 Atletizm Pist Açılış Đl Birinciliği Yarışmaları 18-19 ŞUBAT 2016 / Olimpik Atletizm Stadyumu 1- Bursa ili sınırları içindeki

Detaylı

1. Atletizm yarışmalarının hakem görevlendirmeleri kimler tarafından yapılır?

1. Atletizm yarışmalarının hakem görevlendirmeleri kimler tarafından yapılır? 1. Atletizm yarışmalarının hakem görevlendirmeleri kimler tarafından yapılır? a) Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü tarafından b) İl Atletizm Tertip Kurulu tarafından c) Hakemler toplanarak kendi aralarında

Detaylı

KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖZEL YETENEKLİLER V. ULUSAL ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN (LEGO VE BASKI DEVRE) ROBOT YARIŞMASI KURALLARI BÖLÜM 1: GENEL KURALLAR Madde 1 (Amaç): Bu

Detaylı

ODTÜ Robot Günleri 2007 Yarışma İzlenimleri

ODTÜ Robot Günleri 2007 Yarışma İzlenimleri KARABÜK ÜNİV ERSİTESİ ROBOT KULÜBÜ ODTÜ ROBOT GÜNLERİ 2007 DE SUMO ROBOT YARIŞMASINDA TÜRKİYE İKİNCİSİ VE ÜÇÜNCÜSÜ OLMUŞTUR. AYRICA SERBEST ROBOT KATEGORİSİNDE AKILLI KÜRE ADLI ROBOTUMUZ JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜNE

Detaylı

INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR

INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR 1. BRANŞLAR Yarışmalar aşağıdaki branşlarda düzenlenecektir: 1.1. Pist yarışmaları: 60m, 200m, 400m, 800m, 1000m, 2000m, 4x200m bayrak. 1.2. Alan yarışmaları: Uzun atlama,

Detaylı

BİLGİ VE GENEL YETENEK YARIŞMASI

BİLGİ VE GENEL YETENEK YARIŞMASI BİLGİ VE GENEL YETENEK YARIŞMASI Sınav Başvuru Süresi 20 OCAK 2016 29 ŞUBAT 2016 Sınav Tarihi ve Saati OTURUMLAR BAŞLANGIÇ SAATLERİ SINAV TARİHİ 1. SEANS 10.00 06 Mart 2. SEANS 14.00 2016 GRUPLAR ERCİYES

Detaylı

ROTAX MAX CHALLENGE TÜRKİYE 2. AYAK YARIŞMASI TARİH : 19-20 MAYIS 2012 YER: KÖRFEZ KARTİNG PİSTİ

ROTAX MAX CHALLENGE TÜRKİYE 2. AYAK YARIŞMASI TARİH : 19-20 MAYIS 2012 YER: KÖRFEZ KARTİNG PİSTİ ROTAX MAX CHALLENGE TÜRKİYE 2. AYAK YARIŞMASI TARİH : 19-20 MAYIS 2012 YER: KÖRFEZ KARTİNG PİSTİ EK YÖNETMELİK ASN Onay No: 2012 /1405 RMC2 ASN Onay Tarihi: 14 / 05 /2012 ORGANİZATÖR: 1 1. YARIŞMA PROGRAMI

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2019 Trafik Kategorisi Kuralları Görev Tanımı:

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2019 Trafik Kategorisi Kuralları Görev Tanımı: İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2019 Trafik Kategorisi Kuralları Görev Tanımı: Bu kategoride robotlar, trafik tabelalarındaki işaretleri takip ederek pisti bitirmeye çalışırlar. Başarı

Detaylı

SCIENCE EXPO MAYIS 2019

SCIENCE EXPO MAYIS 2019 SCIENCE EXPO 2019 04-05 MAYIS 2019 GENEL BAKIŞ Dünyada ve ülkemizde hızla önem kazanan İnsansız Hava Araçlarının, insan yaşamının her alanında kullanımı hızla artmaktadır. 2015 yılında Tophane Mesleki

Detaylı

2015 YILI İSTANBUL BİNİCİLİK İL TEMSİLCİLİĞİ İSTANBUL İL ŞAMPİYONASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI

2015 YILI İSTANBUL BİNİCİLİK İL TEMSİLCİLİĞİ İSTANBUL İL ŞAMPİYONASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI 2015 YILI İSTANBUL BİNİCİLİK İL TEMSİLCİLİĞİ İSTANBUL İL ŞAMPİYONASI ENGEL MA YARIŞMALARI DİLA ATLI SPOR KULÜBÜ İSHAKLI BEYKOZ/İSTANBUL 30 NİSAN - 03 MAYIS 2015 30 Nisan 2015 Perşembe 1- YARIŞMALAR DIŞI

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Gençler Ligi : 2014-2015 Sezonu Genç Erkekler Ligini ifade eder. ESAS HÜKÜMLER 1. TBHF Gençler Ligi

Detaylı

Robotik Fetih 1453 YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Robotik Fetih 1453 YARIŞMA ŞARTNAMESİ Robotik Fetih 1453 YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1) Amaç Yarışmanın amacı İstanbul u fethini robotlar ile sembolik olarak canlandırarak hem karada hem denizde görev yapabilen amfibik otonom robotlar geliştirmektir.

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ÖZEL SPORCULAR BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ÖZEL SPORCULAR BRANġ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

2015 YILI İSTANBUL BİNİCİLİK İL TEMSİLCİLİĞİ İSTANBUL ENGEL ATLAMA BÖLGE ŞAMPİYONASI

2015 YILI İSTANBUL BİNİCİLİK İL TEMSİLCİLİĞİ İSTANBUL ENGEL ATLAMA BÖLGE ŞAMPİYONASI 2015 YILI İSTANBUL BİNİCİLİK İL TEMSİLCİLİĞİ İSTANBUL ENGEL ATLAMA BÖLGE ŞAMPİYONASI DİLA ATLI SPOR KULÜBÜ İSHAKLI BEYKOZ/İSTANBUL 30 NİSAN - 03 MAYIS 2015 30 Nisan 2015 Perşembe 1- YARIŞMALAR DIŞI KOŞMAK

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları Senaryo: Trafik Kategorisi Kuralları

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları Senaryo: Trafik Kategorisi Kuralları İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2018 Görev Tanımı: Senaryo: Trafik Kategorisi Kuralları Bu kategoride robotlar, trafik tabelalarındaki işaretleri takip ederek pisti bitirmeye çalışırlar.

Detaylı

2. Ulusal Ege Şefler Şampiyonası. 3. Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası. 1. Ulusal Liseler Kapalı Kutu Yarışması

2. Ulusal Ege Şefler Şampiyonası. 3. Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası. 1. Ulusal Liseler Kapalı Kutu Yarışması 2. Ulusal Ege Şefler Şampiyonası & 3. Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası & 1. Ulusal Liseler Kapalı Kutu Yarışması Kuşadası/Türkiye 1. Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egeotelekipmanlarifuari.com

Detaylı

TÜRKİYE GELENEKSEL SPOR DALLARI FEDERASYONU KIZAK VE ATLI KIZAK SPOR DALLARI 1.ÇALIŞTAYI

TÜRKİYE GELENEKSEL SPOR DALLARI FEDERASYONU KIZAK VE ATLI KIZAK SPOR DALLARI 1.ÇALIŞTAYI TÜRKİYE GELENEKSEL SPOR DALLARI FEDERASYONU KIZAK VE ATLI KIZAK SPOR DALLARI 1.ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ: 11-12 mayıs 2013 günlerinde Ankara da Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu toplantı salonunda

Detaylı

SERBEST UÇUŞ MODELCİLİĞİ (FREE FLIGHT AEROMODELLING) Model Uçak Yarışmaları Serbest Uçuş ve Radyo kontrollü uçuş adı altında 2 ana gruba ayrılır.

SERBEST UÇUŞ MODELCİLİĞİ (FREE FLIGHT AEROMODELLING) Model Uçak Yarışmaları Serbest Uçuş ve Radyo kontrollü uçuş adı altında 2 ana gruba ayrılır. SERBEST UÇUŞ MODELCİLİĞİ (FREE FLIGHT AEROMODELLING) Model Uçak Yarışmaları Serbest Uçuş ve Radyo kontrollü uçuş adı altında 2 ana gruba ayrılır. Serbest uçuş modelleri, herhangi bir kumanda olmadan sadece

Detaylı

2015 2016 ETKĐNLĐK DÖNEMĐ ĐSTANBUL KÜÇÜKLER VE YILDIZLAR TAKIM SATRANÇ TURNUVASI YÖNERGESĐ

2015 2016 ETKĐNLĐK DÖNEMĐ ĐSTANBUL KÜÇÜKLER VE YILDIZLAR TAKIM SATRANÇ TURNUVASI YÖNERGESĐ ĐLĐ ĐSTANBUL ĐLÇESĐ ÇEŞĐTLĐ YARIŞMA ADI 2016 Đstanbul Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Turnuvası BAŞLAMA-BĐTĐŞ TARĐHĐ 9 Ocak - 10 Nisan 2016 YERĐ Çeşitli SON BAŞVURU TARĐHĐ 5 Ocak 2016, Salı SĐSTEM

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI 1. ULUSAL GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YARIŞIYOR 2016 YARIŞMASI

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI 1. ULUSAL GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YARIŞIYOR 2016 YARIŞMASI ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI 1. ULUSAL GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YARIŞIYOR 2016 YARIŞMASI Hepimiz son yıllarda bilim ve teknolojideki hızlı değişim ve gelişime tanık oluyoruz. Teknoloji tarihi; büyük küçük

Detaylı

2015 YILI İSTANBUL BİNİCİLİK İL TEMSİLCİLİĞİ İSTANBUL İL ŞAMPİYONASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI

2015 YILI İSTANBUL BİNİCİLİK İL TEMSİLCİLİĞİ İSTANBUL İL ŞAMPİYONASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI 2015 YILI İSTANBUL BİNİCİLİK İL TEMSİLCİLİĞİ İSTANBUL İL ŞAMPİYONASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI DİLA ATLI SPOR KULÜBÜ İSHAKLI BEYKOZ/İSTANBUL 30 NİSAN - 03 MAYIS 2015 30 Nisan 2015 Perşembe 1- YARIŞMALAR

Detaylı

İZMİR KIŞ KUPASI 1.YARIŞI EK YÖNETMELİĞİ. Tarih: 06 Ekim 2013 Pazar Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti

İZMİR KIŞ KUPASI 1.YARIŞI EK YÖNETMELİĞİ. Tarih: 06 Ekim 2013 Pazar Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti İZMİR KIŞ KUPASI 1.YARIŞI EK YÖNETMELİĞİ Tarih: 06 Ekim 2013 Pazar Yer: İzmir Park İzmir Ülkü Yarış Pisti ASN NO: 2013/0110-İBK1. ASN ONAY TARİHİ: 01 Ekim 2013 İÇİNDEKİLER 1-PROGRAM 1.1Kupa Takvimi 2-ORGANİZASYON

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU SAYI : TOF/868 14.04.2017 KONU : Patika -O Türkiye Şampiyonası Yarışma Talimatı.. SPOR KULÜBÜ BAŞKANLIĞINA. GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE YARIŞIN TANIMI: a. nun 2016-2017 yılı faaliyet programında

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, IIHF : Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Gençler Ligi : 2017-2018 Sezonu Genç Erkekler Ligini,

Detaylı

SERBEST YARIŞ. Serbest robot yarışmasında değerlendirme kurulun yapaca ğı değerlendirme ölçütleri aşağı. Genel Kurallar

SERBEST YARIŞ. Serbest robot yarışmasında değerlendirme kurulun yapaca ğı değerlendirme ölçütleri aşağı. Genel Kurallar SERBEST YARIŞ Serbest robot yarışmasında değerlendirme kurulun yapaca ğı değerlendirme ölçütleri aşağı da yazılıdır. Genel Kurallar Robot tanımı: Yarışa katılacak her robotun, tasarımı nda belirlenen tüm

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, IIHF : Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Gençler Ligi : 2016-2017 Sezonu Genç Erkekler Ligini ifade

Detaylı

11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası 15-17 Ağustos 2014 / Erzurum

11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası 15-17 Ağustos 2014 / Erzurum Kayıt Tarihi ; 4 Ağustos 04 Müsabaka Tarihi ; 5-7 Ağustos 04 Spor Salonu ; Erzurum Buz Hokey Salonu Yakutiye / Erzurum Kategoriler ; Minik - Yıldız Ümit - Genç Büyük ve Veteranlar Ferdi - Kata ve Kumite

Detaylı

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE FERDİ RATİNG LİGİ TALİMATI

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE FERDİ RATİNG LİGİ TALİMATI İçindekiler Sayfa No. 1.0 Amaç-Kapsam 2 2.0 Tanım 2 3.0 Sorumluluklar -Kısaltmalar 2 4.0 Uygulama 2,3,4.5 Hazırlayan : İzvet Turnuva Tertip Komitesi Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın No Değişiklik

Detaylı

1. Ulusal Ege Şefler Şampiyonası

1. Ulusal Ege Şefler Şampiyonası 1. Ulusal Ege Şefler Şampiyonası & 2. Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası Kuşadası/Türkiye 1. Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egeotelekipmanlarifuari.com adresinden ulaşabilirsiniz. 2.

Detaylı

ROTAX MAX CHALLENGE TÜRKİYE 9. ve 10. AYAK YARIŞMASI TARİH : 01-02 EYLÜL 2012 YER: KÖRFEZ KARTİNG PİSTİ

ROTAX MAX CHALLENGE TÜRKİYE 9. ve 10. AYAK YARIŞMASI TARİH : 01-02 EYLÜL 2012 YER: KÖRFEZ KARTİNG PİSTİ ROTAX MAX CHALLENGE TÜRKİYE 9. ve 10. AYAK YARIŞMASI TARİH : 01-02 EYLÜL 2012 YER: KÖRFEZ KARTİNG PİSTİ EK YÖNETMELİK ASN Onay No: 2012 / 1408 RMC.5 ASN Onay Tarihi: 14 / 08 /2012 ORGANİZATÖR: (İKOK) 1

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Kadınlar Ligi : 2014-2015 Sezonu Kadınlar Ligini ifade eder. ESAS HÜKÜMLER 1. TBHF Kadınlar Ligi Aralık

Detaylı

ĠġĠTME ENGELLĠLER SPOR FEDERASYONU BAġKANLIĞI SPOR DALLARI TALĠMATI BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Genel Hükümler. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ĠġĠTME ENGELLĠLER SPOR FEDERASYONU BAġKANLIĞI SPOR DALLARI TALĠMATI BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Genel Hükümler. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ĠġĠTME ENGELLĠLER SPOR FEDERASYONU BAġKANLIĞI SPOR DALLARI TALĠMATI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- Bu Talimatın amacı, İşitme Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 28.07.2013 Doğu_Takım_Şmp_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Takım

Detaylı

2015 Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası Genel Esasları

2015 Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası Genel Esasları 2015 Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası Genel Esasları * 2015 Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası müsabakalarında, 01.01.2000 ile 31.12.2002 tarihleri arasında doğmuş(bu tarihler dahil) olan lisanslı futbolcular

Detaylı

TOSFED Gözlemcisi : Gökhan ELBİR (TOSFED) Şampiyona Direktörü : Yalçın YILMAZ (TOSFED)

TOSFED Gözlemcisi : Gökhan ELBİR (TOSFED) Şampiyona Direktörü : Yalçın YILMAZ (TOSFED) ASN Onay No : 2016/2005-TKS.3 ASN Onay Tarihi : 20/05/2016 1 1 ) PROGRAM Ek Kuralların yayınlanması 16 Mayıs 2016 Pazartesi 09:00 Kayıtların açılması 16 Mayıs 2016 Pazartesi 09:00 Kayıtların Kapanması

Detaylı

KAYSERİ SATRANÇ İL TEMSİLCİLİĞİ ETKİNLİK DÖNEMİ KAYSERİ SATRANÇ İL BİRİNCİLİĞİ

KAYSERİ SATRANÇ İL TEMSİLCİLİĞİ ETKİNLİK DÖNEMİ KAYSERİ SATRANÇ İL BİRİNCİLİĞİ İLİ KAYSERİ İLÇESİ MELİKGAZİ 2014-2015 KAYSERİ YARIŞMA ADI BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ SON BAŞVURU TARİHİ DÜŞÜNME SÜRESİ ORGANİZASYON ÖDÜLLER 1. GENEL HÜKÜMLER: 13 14 20 21 ARALIK 2014 YERİ ATATÜRK SPOR KOMPLEKSİ

Detaylı

2016 ZEKA ÖZTEKNİK KARTİNG CUP 2.YARIŞ

2016 ZEKA ÖZTEKNİK KARTİNG CUP 2.YARIŞ 2016 ZEKA ÖZTEKNİK KARTİNG CUP 2.YARIŞ EK KURALLAR CEMSA KARTİNG PİSTİ 29 Mayıs 2016 KUZEY KIBRIS OTOMOBİL KULÜBÜ 1 İÇERİK Sayfa 1.Program 3 2.Organizasyon 3 2.1 Organizasyon Komitesi 2.2 Yarışma Görevlileri

Detaylı

2019 REKTÖRLÜK KUPASI FUTBOL (ERKEK) TURNUVASI PERSONEL BAŞVURU FORMU

2019 REKTÖRLÜK KUPASI FUTBOL (ERKEK) TURNUVASI PERSONEL BAŞVURU FORMU 2019 REKTÖRLÜK KUPASI FUTBOL (ERKEK) TURNUVASI PERSONEL BAŞVURU FORMU Sorumlu Kişi Adı : GSM ve Dahili İletişim Bilgileri : E-posta (güncel) : Belgegeçer : ERKEK FUTBOL PERSONEL TAKIM LİSTESİ 1 2 3 4 5

Detaylı

ANKARA ALTYAPI BASKETBOL LİGİ YARIŞMA TALİMATI

ANKARA ALTYAPI BASKETBOL LİGİ YARIŞMA TALİMATI ANKARA ALTYAPI BASKETBOL LİGİ YARIŞMA TALİMATI 1. Amaç Bu talimatın amacı, Ankara Altyapılarında yer alan takımlara ve oyunculara tecrübe kazandırmak üzere Ankara Altyapı Basketbol Ligi tarafından düzenlenecek

Detaylı

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları

Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları Ankara Gözetmen Kurulu Eğitim Sunumları Tırmanma AGK 2012 Eğitim Sunumları 1 Tırmanma Nedir? Her aracın start çizgisinden, teker teker başlayarak aynı parkurda Start tan daha yüksekte olan bitiş çizgisini

Detaylı

KBÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI '15 TEKNİK ŞARTNAMESİ

KBÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI '15 TEKNİK ŞARTNAMESİ KBÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI '15 TEKNİK ŞARTNAMESİ DÜZENLEYEN: http://muh.karabuk.edu.tr/insaat/ -2015- T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İnşaat Mühendisliği Spagetti Köprü Yarışması A. GİRİŞ

Detaylı

TÜRKİYE PETROLLERİ A.O. Adıyaman Bölge Müdürlüğü

TÜRKİYE PETROLLERİ A.O. Adıyaman Bölge Müdürlüğü Özel Şartnamesi Konu Madde 1- Ufukta Umutlar konulu Ortaokul ve Lise öğrencileri ile yetişkinler kategorisinde resim, şiir, öykü yarışması, yetişkinler kategorisinde fotoğraf yarışması düzenlenecektir.

Detaylı

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE Q-BITZ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Q- Bitz Şampiyonası

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE Q-BITZ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Q- Bitz Şampiyonası YARIŞMA ADI 2019 Türkiye Q- Bitz Şampiyonası BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ 27-28 Nisan 2019 TURNUVA YERİ BURSA SON BAŞVURU TARİHİ 12 NİSAN 2019 1- GENEL HÜKÜMLER 2-1.1.Yönerge, 2018-2019 etkinlik döneminde yapılacak

Detaylı

ONUNCU ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASI

ONUNCU ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ONUNCU ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASI ROBOTİNO (HAREKETLİ) KATEGORİSİ 2016 - GAZİANTEP Robotino (Hareketli Robotlar) Yarışma Kuralları

Detaylı

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE EQUILIBRIO ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Equilibrio Şampiyonası

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE EQUILIBRIO ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Equilibrio Şampiyonası YARIŞMA ADI 2019 Türkiye Equilibrio Şampiyonası BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ 27-28 Nisan 2019 TURNUVA YERİ BURSA SON BAŞVURU TARİHİ 12 NİSAN 2019 1- GENEL HÜKÜMLER 1.1.Yönerge, 2018-2019 etkinlik döneminde yapılacak

Detaylı

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE KÜÇÜKLER SATRANÇ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE KÜÇÜKLER SATRANÇ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ YARIŞMA ADI BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ SON BAŞVURU TARİHİ 18 Ocak 2016 DÜŞÜNME SÜRESİ TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU 2015 2016 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası 23 Ocak 29 Ocak 2016 YERİ Manavgat/ANTALYA 90

Detaylı

KUŞADASI TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI

KUŞADASI TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI KUŞADASI TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI Türkiye Triatlon Federasyonu nun 2018 faaliyet takviminde yer alan Kuşadası Triatlonu, 10-12 Ağustos 2018 tarihlerinde Aydın-Kuşadası ında yapılacaktır. YARIŞMA BİLGİLERİ

Detaylı