YGS-LYS Üniversiteye Giriş Sistemi ALİ PARMAKSIZ REHBER ÖĞRETMEN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YGS-LYS Üniversiteye Giriş Sistemi ALİ PARMAKSIZ REHBER ÖĞRETMEN"

Transkript

1 YGS-LYS Üniversiteye Giriş Sistemi ALİ PARMAKSIZ REHBER ÖĞRETMEN

2 Üniversiteye Giriş Sistemi Ülkemizde ortaöğretimi tamamlayan öğrencinin, yükseköğretime geçişini veya girişini düzenleyen sistemdir. Ülkemizde yükseköğretim çeşitli türlere ayrılmıştır. Her bir türde, üniversiteye gidebilmenin şartları farklılık göstermektedir.

3 YGS Yükseköğretime Geçiş Sınavı. 40 Türkçe, 40 Matematik, 40 Sosyal, (Tarih, Coğrafya vb.) 40 Fen sorusundan oluşur. Sınav Mart ayı içerisinde tek oturum olarak uygulanır, süresi 160 dakikadır. Ortaöğretim mezunu yada ortaöğretim kurumlarında o yıl mezun olabilecek öğrenciler başvurabilir. Soruların kapsamı genelde 9. Sınıf dersleridir. Sorularda direk bilgi sormadan çok okuduğunu anlama, mukayese etme, bağlantı kurma ve temel kavramlardan soru gelmektedir.

4 YGS'DEKİ TESTLER VE KAPSAMLARI

5 Önemli Not : 40 soruluk sosyal bilimler testine 5 soru daha ilave edilerek 45 soru sorulacaktır. 41,,42, 43, 44 ve 45. sorular felsefe sorusu olup; bu soruları yalnızca Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi görmeyen adaylar yanıtlayacaktır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi gören adaylar 36,37,38,39 ve 40. soruları (yani Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi sorularını) yanıtlayacaktır.

6 YGS PUAN TÜRLERİ YGS sonucunda 6 farklı puan türü hesaplanır, bu puan türleri şunlardır. YGS 1 ve YGS 2 Sayısal ağırlıklı ( Fen- Matematik) puan türleridir. YGS 3 ve YGS 4 Sözel ağırlıklı ( Türkçe Sosyal ) puan türleridir. YGS 5 ve YGS 6 Eşit ağırlıklı (Türkçe Matematik) puan türleridir.

7 YGS PUAN TÜRLERİ

8

9 Not: YGS de 150 puan barajını geçmek için her testten 4 net yani yaklaşık olarak 16 net yapmak gerekir. YGS de 180 puan barajını geçmek için her testten 8 net yani yaklaşık 32 net yapmak gerekir.

10 LYS Lisans Yerleştirme Sınavı. LYS 1 ( Matematik 80 soru), LYS 2 (Fen Bilimleri 90 soru), LYS 3 (Edebiyat-Coğrafya 80 soru), LYS 4 (Sosyal Bilimler 90 soru), LYS 5 (Yabancı dil 80) soru, Haziran ayı içinde (iki hafta sonu cumartesi-pazar olacak şekilde 4 günde) her bir LYS tek oturumda uygulanır. Sınav lise müfredatının hepsini kapsamaktadır. Sorular bilgi düzeyini ölçmek için sorulur. LYS de soru ve cevaplama süresi dağılımı aşağıdaki gibidir.

11

12

13

14

15

16 YGS Den Sonra Katılmamız Gereken Kaç Tane LYS Sınavı Var? 5 tane LYS sınavı yapılacak. Her LYS sınavının içindeki testler, aynı oturumda farklı sürelerde ve farklı kitapçıklarla uygulanacak. ***LYS lere katılabilmek için YGS de herhangi bir puan türünde barajı geçmeniz yeterli.*** ***Barajı geçmişseniz tüm LYS lere katılma hakkına sahipsiniz.***

17 Tüm LYS Sınavlarına Katılmak Zorunda Mıyız? Eğer sadece MF puan türünde bir lisans programına yerleşmek istiyorsanız YGS+LYS-1(Mat-Geo)+LYS-2(Fen Bil.) sınavlarına girmeniz yeterli olacaktır. Sadece TM puan türünde bir lisans programına yerleşmek istiyorsanız YGS+LYS-1(Mat-Geo)+LYS-3(Ed-Coğ) sınavlarına girmeniz yeterli olacaktır. Sadece TS puan türünde bir lisans programına yerleşmek istiyorsanız YGS+LYS-3(Ed-Coğ)+LYS-4 (Sos Bil) sınavlarına girmeniz yeterli olacaktır. Sadece Dil puan türünde bir lisans programına yerleşmek istiyorsanız YGS+LYS-5 (Dil) sınavlarına girmeniz yeterli olacaktır. Tüm puan türlerinden tercih yapmak istiyorsanız YGS+LYS-1+LYS- 2+LYS-3+LYS-4+LYS-5 sınavlarına yani bütün sınavlara katılmanız gerekmektedir.

18 FAKÜLTE En az 4 yıllık eğitim veren; eğitim alanına veya uzmanlık dallarına ayrılan, klasik anlamda üniversite denen kurumlardır.

19 YÜKSEKOKUL 4 yıllık eğitim veren, üst düzeyde uygulayıcı meslek elemanı yetiştiren yükseköğretim kurumu, akademi.

20 Giriş Koşulları İki yolla öğrenci alır bu bölümler. 1. YGS - LYS Sonucuyla: İlgili bölümün puan türünden YGS LYS de en az 180 puanı aşan adaylar başvurabilir. Başvuran adaylar arasında puan üstünlüğüne göre seçim yapılarak öğrenci alınır. 2. Özel Yetenek Sınavı sonucuyla: Sanat ve sporla ilgili bölümlere YGS den 180 i geçen adaylar başvurup, her alanın kendine özgü yetenek sınavına girerek bu bölümlere girmeye çalışır.

21 MESLEK YÜKSEKOKULU 2 senelik eğitim veren (ön lisans eğitimi denir), orta öğretimdeki mesleklerin devamı niteliğinde, genellikle tekniker unvanıyla mezun verir.

22 Giriş Koşulları Meslek Yüksekokulları iki yolla öğrenci alır. 1. Sınavsız Geçiş: Mesleki veya teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin alanlarının devamı niteliğindeki bölümlere sınav puanına ( YGS) gerek duymadan, ORTA ÖĞRETİM BAŞARI PUANI ile başvurdukları geçiş türüdür. ÖSYM tercih kılavuzunda tablo 3C de bulunan bölümler. 2. YGS puanı ile: ÖSYM tercih kılavuzunda yer alan tablo 3C de sınavsız kontenjanı dolmayan bölümler ile tablo 3B de yer alan bölümlere ilgili puan türünden an az 140 alan öğrenci tercihte bulunabilir. Tercihte bulunan adaylar arasında puan üstünlüğüne göre seçim yapılır. Not: YGS de her hangi bir puan türünden 140 ı geçen adaylar 2 yada 4 yıllık açık öğretim bölümlerini seçebilir.

23 Yükseköğretim Programlarına Başvurabilmek İçin En Az Kaç Puan Almak Gerekir? Yükseköğretim Programının Türü İlgili Puan Türü Puan Koşulu Meslek yüksek okulu ön lisans programlarını tercih edebilmek için (sınavsız geçişten boş kalan kontenjanlar dahil) İlgiliYGS puan türünde En az 150 puan Açık öğretim ön lisan ve lisans programlarını tercih edebilmek için İlgiliYGS puan türünde En az 150 puan Özel yetenek gerektiren lisans programlarına ön kayıt yaptırabilmek için Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için Yerleştirmede meslek lisesi çıkışlı adaylara ek puan verilen lisans programları ile Teknoloji, Sanat ve Tasarım, Turizm fakülteleri lisans program M.T.O.K kontenjanlarını tercih edebilmek için Yerleştirmede meslek lisesi çıkışlı adaylara ek puan verilen programlar dışındaki lisans programlarını tercih edebilmek için İlgiliYGS puan türünde İlgiliYGS/LYS puan türünde İlgili LYS puan türünde En az 150 puan En az 180 puan En az 180 puan

24 SINAVSIZ GEÇİŞ NEDİR? Mesleki ve teknik ortaöğretim liselerinden mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde, bitirdiği programın devamı niteliğinde ya da bitirdiği programın benzeri olan iki yıllık meslek yüksekokulu ve açık öğretim bölümlerine her hangi bir sınava girmeden yerleştirilmesidir.

25 Örnek: Bilişim Teknolojileri Bölümü mezunu adayların sınavsız geçişte seçebilecekleri bölümler: Basın ve Yayın Teknolojileri Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bilgi Yönetimi Bilgisayar Operatörlüğü Bilgisayar Programcılığı Bilgisayar Teknolojisi Coğrafi Bilgi Sistemleri İnternet ve AğTeknolojileri Mobil Teknolojileri Pazarlama Görsel İletişim NOT: Bu örnekte de görüldüğü gibi aday bilgisayarla ilgili 2 yıllık bölümlerin yanında benzer bölümleri de seçebilmektedir.

26 Örnek: Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü mezunu adayların sınavsız geçişte seçebilecekleri bölümler: Çocuk Gelişimi Sosyal Hizmetler

27 Örnek: Elektrik-Elektronik Teknolojisi Bölümü mezunu adayların sınavsız geçişte seçebilecekleri bölümler: Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Elektrik Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Elektrikli Cihaz Teknolojisi Elektromekanik Taşıyıcılar Elektronik Haberleşme Teknolojisi Elektronik Teknolojisi Enerji Tesisleri İşletmeciliği İş Sağlığı ve Güvenliği Grafik Tasarımı Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Mekatronik Mobil Teknolojileri Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği Otomotiv Teknolojisi Radyo ve Televizyon Teknolojisi Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Uçak Teknolojisi

28 ÖRNEK: Metal Teknolojisi Bölümü mezunu adayların sınavsız geçişte seçebilecekleri bölümler: Kaynak Teknolojisi Tahribatsız Muayene Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Endüstriyel Kalıpçılık Gemi Makineleri İşletme Grafik Tasarımı İş Makineleri Operatörlüğü Makine Mekatronik Metalurji Oto Boya ve Karoseri Otomotiv Teknolojisi Raylı Sistemler Makine Teknolojisi Sondaj Teknolojisi Tarım Makineleri Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi

29 ÖRNEK: Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Bölümü mezunu adayların sınavsız geçişte seçebilecekleri bölümler: Endüstri Ürünleri Tasarımı Eser Koruma Görsel İletişim İç Mekan Tasarımı Mimari Dekoratif Sanatlar Mimari Restorasyon Mobilya ve Dekorasyon Ormancılık ve Orman Ürünleri

30 ÖRNEK: Muhasebe ve Finansman Alanı Bölümü mezunu adayların sınavsız geçişte seçebilecekleri bölümler: Bankacılık vesigortacılık Deniz ve Liman İşletmeciliği Dış Ticaret Emlak ve Emlak Yönetimi Enerji Tesisleri İşletmeciliği Hava Lojistiği Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi İnsan Kaynakları Yönetimi İşletme Yönetimi Kooperatifçilik Lojistik Marina İşletme Marina ve Yat İşletmeciliği Marka İletişimi Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Pazarlama Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Posta Hizmetleri Sağlık Kurumları İşletmeciliği Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Sosyal Güvenlik Tarımsal İşletmecilik Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi Turizm ve Seyahat Hizmetleri Maliye

31 SINAVSIZ GEÇİŞE KİMLER BAŞVURABİLİR? Türkiye ve KKTC'deki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar. Yurt dışında mesleki eğitim almış olan kişilerden MEB'den denklik belgesi almış olanlar.

32 METEB NEDİR? Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesinin kısaltmasıdır. Bu uygulamada her il bir METEB kabul edilir. Son yıllarda ülkemizde her ile üniversite açıldığı için METEB uygulaması bu noktada devreye girer. Bu uygulamada her ilin meslek lisesi öğrencilerinin sınavsız geçişte kendi illeri için öncelik hakları vardır. Örnek vermek gerekirse Adıyaman'daki meslek yüksekokullarına giriş önceliği yine bu ildeki meslek liselerinden mezun olmuş adaylarındır.

33 SINAVSIZ GEÇİŞTE ÖNCELİK NEDİR? 1. İlk öncelik, yeni mezunlarındır.(mezuniyet yılı büyük olanlar) 2. Mezuniyet yılı aynı olan adaylar arasında aşağıdaki okul türü öncelik sırası uygulanır Okul kodu 4 olanlar: Anadolu Teknik lisesi mezunu olanlar. Okul kodu 3 olanlar: Teknik ya da Anadolu meslek lisesi mezunu olanlar. Okul kodu 2 olanlar: Meslek lisesi mezunu olanlar (yani sınavsız girilen meslek liseleri) Okul kodu 1 olanlar: Çok eski yıllardaki enstitü adı altında mezun olunan meslek liseleri.

34 SINAVSIZ GEÇİŞTE ÖNCELİK NEDİR? 3. Mezuniyet yılı ve okul türü aynı olan adaylar arasında öncelik METEB içidir. Mezuniyet yılı, okul türü ve METEB İÇİ (İ) ve / veya METEB DIŞI (D) aynı olan adaylar arasında seçim yapılırken OBP si yüksek olan aday önceliklidir. 4. Yukarıda sayılan tüm bilgileri aynı olan adaylardan doğum tarihi büyük (yaşı küçük) olana öncelik verilir. Not:Yerleştirme önceliği dolu olan bölümlerde yer alan En Küçük Puan ile kastedilen puan OBP dir.

35 SINAVSIZ GEÇİŞTE ÖNCELİK NEDİR? Meslek yüksekokulu kontenjanı eğer sınavsız geçiş ile dolmazsa; o zaman başka mesleki bölümlerden mezun ya da fark gözetmeksizin lise mezunu olan adaylar ilgili YGS puan türü üstünlüğüne göre bu bölümleri tercih edebilirler. Not:Bu örnekte En Küçük Puan ile kastedilen puan ilgili YGS Puanıdır.

36 SINAVSIZ GEÇİŞLE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTİRMENİN FAYDALARI NELERDİR? Meslek lisesi bitiren kişiler Teknisyen unvanı alır. Meslek yüksekokulu bitiren kişiler Tekniker unvanı alır. Teknisyenler genellikle Teknikerlere bağlı olarak çalışırlar. Teknikerler ise genellikle mühendislere bağlı olarak çalışırlar. Teknikerler, teknisyenlerden özel sektörde ve devlette daha fazla ücret alırlar. Meslek lisesini bitiren aday bitirdiği bölüme yakın başka bir alanda sınavsız geçiş hakkını kullanıp daha donanımlı hale gelebilir.

37 MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİSİNİN SINAVSIZ GEÇİŞTEN BAŞKA NE GİBİ HAKLARI VARDIR? Meslek Lisesi Öğrencisi MTOK uygulaması ile mühendislikleri kazanabilir. Ek Puan hakkını kullanarak 4 yıllık eğitim veren Yüksekokullara başvurabilir. ( tarihinden sonra kayıt yaptıranlar için Ek Puan hesaplanmayacaktır. TABLO -3A ve -3B1) YGS-LYS puanlarıyla her türlü iki yıllık ve dört yıllık bölümlere başvurabilir. Özel yetenek sınavlarına başvurabilir. Sınavsız Geçişle 2 yıllık bölüm bitiren adaylar istedikleri takdirde DGS ye girerek, 4 yıllık bölüm mezunu olabilirler. Not: Sınavsız geçiş hakkını kullanan veya açık öğretim (kontenjan sınırlaması olmayan) bölümlerine gitmeye hak kazanan adayın bir sonraki yıl YGS-LYS puanlarında kırılma olmaz. ( bu durumdaki adayların OBP leri hesaplanırken 0,12 kullanılır)

38 M.T.O.K. NEDİR? Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının kısaltılmasıdır. Üniversite kılavuzunda bir bölümün yanında eğer M.T.O.K. yazıyorsa; bu, o bölüme yalnızca ilgili mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerin yerleşebileceği anlamına gelir. M.T.O.K. uygulamasıyla getirilen yenilik bu okullara sadece ilgili mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun öğrencilerin yerleşebilmesidir. Bu sayede teknoloji fakülteleri kurularak başta mühendislik bölümleri olmak üzere meslek ve teknik lise mezunu öğrencilere daha bir çok bölümün önü açılmıştır.

39 M.T.O.K. NEDİR? M.T.O.K. bölümlerine o alana giriş hakkı olan mesleki teknik eğitim öğrencileri dışında başka mesleki teknik eğitim öğrencileri ve normal lise eğitimi almış öğrenciler (Anadolu, Fen, Sosyal Bilimler lisesi vb. ) seçim yapamazlar, tercih yapıp M.T.O.K. bölümlerini kazansalar bile bu bölümlerde okuyamazlar. Bu M.T.O.K. bölümlerini tercih edecek mesleki ve teknik eğitim almış öğrencilerin OBP (ortaöğretim başarı puanları) 0,12 ile çarpılır ve bunun dışında ek puan ya da ayrıcalık tanınmaz.

40 M.T.O.K. NEDİR? M.T.O.K. uygulamasından önce LYS puan türüyle öğrenci alan özellikle mühendislik gibi bölümlerde meslek ve teknik lise öğrencilerinin girmesi bir hayli zordu. Meslek lisesi ve teknik liselerde okuyan öğrencilerin 9. sınıftan sonra daha çok meslek dersi alması bunun yanında LYS sınavının içeriğini oluşturan ders ve konuların büyük çoğunluğunu görmemesi, bu öğrencileri yarışta geride bırakıyordu.

41 M.T.O.K. NEDİR? Bu fakültelere yerleşen öğrenciler eksik oldukları matematik ve fen dersleri için bir yıl intibak eğitimi alacaklardır. Bu fakültelerde eğitim daha çok uygulamaya dayalı olacaktır. 8 dönemlik eğitimlerinin son döneminde bu öğrenciler iş yeri eğitimi alacaklardır.

42 TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği (M.T.O.K.) Eğitim Süresi:4 Puan Türü: MF-4 (Bu bölümü seçebilecek Ortaöğretim alan ve kodları ) 1039-Ağaç İşleri 4134-Ahşap Teknolojisi 3681-Ahşap Yat İnşa 3434-Döşemecilik 2081-Mobilya ve Dekorasyon

43 TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.)Eğitim Süresi:4 Puan Türü:MF-4 Elektrik-Elektr. Müh. (M.T.O.K.)Eğitim Süresi:4 Puan Türü:MF-4 (Bu bölümleri seçebilecek Ortaöğretim alan ve kodları ) 1197-Bilgi İşlem 1202-Bilgisayar 3015-Bilgisayar Donanım 1217-Bilgisayar İşletimi 1217-Bilgisayar işletimi Teknisyenliği 3853-Bilgisayar Programcılığı 3021-Bilgisayar Yazılım 4176-Bilişim Teknolojileri 1491-Elektrik 1505-Elektrik-Elektronik 4238-Elektrik-Elektronik Teknolojisi 4595-Elektrik Tesisat ve Pano Monitörlüğü 1526-Elektromekanik Taşıyıcılar 1511-Elektronik 1568-Endüstriyel Elektronik

44 TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ Yazılım Müh.(M.T.O.K.) Eğitim Süresi: 4 Puan Türü: MF-4 (Bu bölümü seçebilecek Ortaöğretim alan ve kodları ) 1197-Bilgi İşlem 1202-Bilgisayar 3015-Bilgisayar Donanım 1217-Bilgisayar İşletimi / Bilgisayar işletimi Teknisyenliği 3853-Bilgisayar Programcılığı 3021-Bilgisayar Yazılım 4176-Bilişim Teknolojileri

45 SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ Grafik Tasarımı (M.T.O.K.) Eğitim Süresi:4 Puan Türü: YGS-5 (Bu bölümü seçebilecek Ortaöğretim alan ve kodları ) 3805-Fotoğrafçılık 1684-Grafik / Grafik Sanatlar 4271-Grafik ve Fotoğraf / Fotoğraf ve Grafik 3978-Grafik Tasarım 2749-Resim (Anadolu Kız M.L, Kız M.L) 4443-Sanat ve Tasarım 3565-Tasarım Teknolojisi 3565-Tasarım ve Teknolojisi 2749-Uygulamalı Resim (Anadolu Kız Meslek L/Kız Meslek L)

46 TURİZM FAKÜLTESİ Gastronomi ve Mutfak Sant. (M.T.O.K.)Eğt. Süresi: 4 Puan Türü: YGS-4 (Bu bölümü seçebilecek Ortaöğretim alan ve kodları ) 3544-Ağırlama ve Gıda Teknolojisi 1072-Aşçılık 1128-Besin Endüstrisi 1134-Besin Endüstrisi-İşleme 1155-Besin Kontrol ve Analizleri 1149-Besin Teknolojisi 1155-Besin Teknolojisi -Besin Kontrol ve Analizleri 1149-Besin Teknolojisi -Gıda Kontrol ve Analizleri 1161-Besin Teknolojisi-Kurum Beslenmesi 1176-Besin Teknolojisi-Pastacılık 1589-Beslenme ve Ev Yönetimi 1574-Ev Ekonomisi 1589-Ev Yönetimi 1589-Ev Yönetimi ve Beslenme 1155-Gıda Analizi

47 BAŞARILAR DİLERİM Ali PARMAKSIZ Rehber Öğretmen

KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ

KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI AHŞAP TEKNOLOJİ ALANI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ MUHASEBE VE FİNANS Alanları bulunmaktadır. SINAVSIZ GEÇİŞ YERLEŞTİRME

Detaylı

ÖSYS REHBERLİK KİTABI

ÖSYS REHBERLİK KİTABI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖSYS REHBERLİK KİTABI 1 1.)YGS Nedir? YGS yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı LYS ye girmeye barajı aşarak hak kazandırır ve LYS puanının

Detaylı

2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ

2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ 016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ YGS DEKİ TESTLER VE KAPSAMLARI Test Testin Kapsamı Soru Sayısı Türkçe Testi Türkçeyi kullanma gücü ile ilgili sorular... 0 Sosyal Bilimler

Detaylı

SINAVSIZ GEÇİŞ NEDİR?

SINAVSIZ GEÇİŞ NEDİR? SINAVSIZ GEÇİŞ NEDİR? Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı, öncelikle kendi Mesleki

Detaylı

Örnek Bilgisayar Programcılığı (3853) bölümü mezunu adayların sınavsız geçişte seçebilecekleri bölümler:

Örnek Bilgisayar Programcılığı (3853) bölümü mezunu adayların sınavsız geçişte seçebilecekleri bölümler: SINAVSIZ GEÇĠġ NEDĠR Mesleki ve teknik ortaöğretim liselerinden mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde, bitirdiği programın devamı niteliğinde ya da bitirdiği programın benzeri olan iki yıllık meslek

Detaylı

ÖSYSS REHBERLİK KİTABI

ÖSYSS REHBERLİK KİTABI OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖSYSS REHBERLİK KİTABI ÖNEMLİ NOT: Bu doküman; okulumuz öğrencilerine ÖSYS ile ilgili ön bilgi vermek

Detaylı

EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI

EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI 2016 lisans/ön LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI 2016 lisans/ön LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI DİL-1 TM-1 TM-3 MF-4 TS-2 YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan

Detaylı

TABLO-3. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Ön Lisans Programları

TABLO-3. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Ön Lisans Programları TABLO-3. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Ön Lisans Programları ÖĞR. PUAN SGK YGSK OK.BİR 2015-ÖSYS 2015 YERL. 2015 EN YGS PROGRAM PROGRAM ADI (2) SÜRE TÜRÜ KONT KONT KONT ÖZEL KOŞUL

Detaylı

SINAVSIZ GEÇİŞ YAPACAK ADAYLARIN ALAN İÇİ PROGRAMLARI LİSTESİ AlanKoduAlan DalKodu Dal ProgramTuru 6001 ADALET 0 Adalet 6001 ADALET 0 Adalet Meslek

SINAVSIZ GEÇİŞ YAPACAK ADAYLARIN ALAN İÇİ PROGRAMLARI LİSTESİ AlanKoduAlan DalKodu Dal ProgramTuru 6001 ADALET 0 Adalet 6001 ADALET 0 Adalet Meslek SINAVSIZ GEÇİŞ YAPACAK ADAYLARIN ALAN İÇİ PROGRAMLARI LİSTESİ AlanKoduAlan DalKodu Dal ProgramTuru 6001 ADALET 0 Adalet 6001 ADALET 0 Adalet Meslek Yüksekokulu 6001 ADALET 0 Özel Güvenlik ve Koruma 6001

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2016 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2016 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2016 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (LYS-1): (19 Haziran 2016 Pazar, Saat:10:00, Tek Oturum: 135 dakika) Matematik

Detaylı

ALANLARA GÖRE YERLEŞİLEBİLECEK YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI (ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI)*

ALANLARA GÖRE YERLEŞİLEBİLECEK YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI (ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI)* ALANLARA GÖRE YERLEŞİLEBİLECEK YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI (ÖN VE PROGRAMLARI)* ADALET ALANI Adalet Programları Adalet 2 Özel Güvenlik ve Koruma 2 ÖN Sosyal Güvenlik 2 Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği

Detaylı

GÖKALP ORTAOKULU REHBE

GÖKALP ORTAOKULU REHBE 450 2013-2014 Liseler Tanıtım Sunusu Ziya Gökalp Ortaokulu Rehberlik Servisi 255 Fen Lisesi Sadece sayısal bölümler Başarısı yüksek öğrenciler Çalışma ortamı Uygun meslekler 2013 :450 Anadolu Öğretmen

Detaylı

TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ 2014 YGS - LYS TANITIM BROŞÜRÜ

TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ 2014 YGS - LYS TANITIM BROŞÜRÜ TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ 2014 YGS - LYS TANITIM BROŞÜRÜ YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİS SINAVI (YGS) Denizcilik Lisesinde okuyan öğrencilerin ek

Detaylı

2012-2013 Gaziantep Üniversitesi Taban Puanları

2012-2013 Gaziantep Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversite

Detaylı

TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ 2015 SINAV TAKVİMİ 2014-2015

TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ 2015 SINAV TAKVİMİ 2014-2015 TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ 2015 SINAV TAKVİMİ 15 MART 2015 YGS 14 HAZİRAN 2015 LYS1 20 HAZİRAN 2015 LYS2 21 HAZİRAN 2015 LYS3 13 HAZİRAN

Detaylı

Süre/Puan Türü/ Kontenjan. Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği 4 DİL-1 65 3 3 3 3 3 3 6 6

Süre/Puan Türü/ Kontenjan. Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği 4 DİL-1 65 3 3 3 3 3 3 6 6 Üst Adı Adı Süre Puan Türü ÖGK Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 50 0 2 İçi A rası İçi A rası Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği 4 DİL-1 65 3 3 3 3 3 3 6 6 Bilgisayar ve Oğretim Teknolojileri

Detaylı

Yabancı Uyruklu Öğrenciysen, BİLGİ ye Sınavsız Giriş Olanağı Seni Bekliyor

Yabancı Uyruklu Öğrenciysen, BİLGİ ye Sınavsız Giriş Olanağı Seni Bekliyor Yabancı Uyruklu Öğrenciysen, BİLGİ ye Sınavsız Giriş Olanağı Seni Bekliyor Yabancı Uyruklu Öğrenciler diploma ortalamaları ile önlisans ve lisans programlarımıza başvuru yapabiliyor ve burada indirimli

Detaylı

PUAN KONT. Tıp Fakültesi (Tam Burslu) MF-3 6 - - - - Tıp Fakültesi (%50 Burslu) MF-3 4 - - 27,500 - Tıp Fakültesi (%25 Burslu) MF-3 50 - - 41,250 -

PUAN KONT. Tıp Fakültesi (Tam Burslu) MF-3 6 - - - - Tıp Fakültesi (%50 Burslu) MF-3 4 - - 27,500 - Tıp Fakültesi (%25 Burslu) MF-3 50 - - 41,250 - FAKÜLTELER,,, BAŞARI SIRALARI BAŞARI SIRASI TIP FAKÜLTESİ Tıp Fakültesi (Tam Burslu) MF-3 6 - - - - Tıp Fakültesi (%50 Burslu) MF-3 4 - - 27,500 - Tıp Fakültesi (%25 Burslu) MF-3 50 - - 41,250 - DİŞ HEKİMLİĞİ

Detaylı

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM YENİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM YÖNETMELİĞİ» OKUL TÜRÜ 2 YE DÜŞÜRÜLDÜ Bakanlığın Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren 22 okul türü, öğrenim süreleri

Detaylı

2016-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2016-LYS) SONUÇLARI. 18 Temmuz 2016

2016-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2016-LYS) SONUÇLARI. 18 Temmuz 2016 2016-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2016-LYS) SONUÇLARI 18 Temmuz 2016 2016-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2016-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

2015-ÖSYS Önlisans Programları Doluluk Oranları (Devlet Üniversiteleri)

2015-ÖSYS Önlisans Programları Doluluk Oranları (Devlet Üniversiteleri) Acil Durum ve Afet Yönetimi 100,00 Adalet 100,00 Ağız ve Diş Sağlığı 100,00 Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi 98,43 Ameliyathane Hizmetleri 99,49 Anestezi 99,93 Arıcılık 90,38 Aşçılık 100,00 Atçılık

Detaylı

- ALANI VE TÜM DALLARI - ALANI VE TÜM DALLARI

- ALANI VE TÜM DALLARI - ALANI VE TÜM DALLARI AKod Alan Adı DNo Dal Adı Yükseköğretim Lisans Programı Puan Türü 6002 AHŞAP TEKNOLOJİSİ Restorasyon ve Konservasyon 6003 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ 3 SOSYAL HİZMETLER Sosyal Hizmet 101 BESLENME VE EV

Detaylı

Sunumun ilerlemesi için boşluk tuşunu kullanabilirsiniz, ileri ve geri gitmek için ise yön tuşlarını kullanabilirsiniz!

Sunumun ilerlemesi için boşluk tuşunu kullanabilirsiniz, ileri ve geri gitmek için ise yön tuşlarını kullanabilirsiniz! Sunumun ilerlemesi için boşluk tuşunu kullanabilirsiniz, ileri ve geri gitmek için ise yön tuşlarını kullanabilirsiniz! METEB NEDİR? 4702 sayılı Kanun un 2. maddesi ile değiştirilen 2547 sayılı Kanun un

Detaylı

2016-2017 Eğitim - Öğretim Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları

2016-2017 Eğitim - Öğretim Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları Fakülte/YO Adı Bölüm/Program Adı 3. Yarıyıl 5. Yarıyıl Özel Koşullar (*) İletişim Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mühendislik Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Detaylı

Müzik Antalya Devlet Konservatuvarı Öğrencileri 1 1 Tarım Makinaları ve Teknolojileri 4 Mühendisliği

Müzik Antalya Devlet Konservatuvarı Öğrencileri 1 1 Tarım Makinaları ve Teknolojileri 4 Mühendisliği AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞLERDE BAŞVURU YAPILABİLECEK EŞDEĞER BÖLÜMLER ve KONTENJANLAR Fakülte Adı Bölüm Yatay Geçişi Kabul Edilecek Bölümler

Detaylı

7. ÖSYS sonucuna göre kayıt olan öğrencilerin ise söz konusu askeri yükseköğretim kurumuna kayıt olduğu yıldaki ÖSYS puanlarından öğrenim görmekte

7. ÖSYS sonucuna göre kayıt olan öğrencilerin ise söz konusu askeri yükseköğretim kurumuna kayıt olduğu yıldaki ÖSYS puanlarından öğrenim görmekte 31 Temmuz 2016 tarih ve 29787 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 669 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

TABLO-3. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Ön Lisans Programları

TABLO-3. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Ön Lisans Programları Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi: ADANA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 200650453 Anestezi (Tam Burslu) 2 YGS-2 1 0 3, 20 349,93241 16,3,İ,98 438,05000 200650974

Detaylı

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-2 UYARINCAYATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI (SURİYE-YEMEN-MISIR-LİBYA-RUSYA)

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-2 UYARINCAYATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI (SURİYE-YEMEN-MISIR-LİBYA-RUSYA) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-2 UYARINCAYATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI (SURİYE-YEMEN-MISIR-LİBYA-RUSYA) Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş,

Detaylı

2016-2017 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI

2016-2017 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI 2016-2017 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre üniversitelerden gelen başvuruları sınıf bazında genel akademik ortalamaya göre değerlendirmektedir.

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20152016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ 2016 ÖN LİSANS KONTENJAN KILAVUZU

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ 2016 ÖN LİSANS KONTENJAN KILAVUZU İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ 2016 ÖN LİSANS KONTENJAN KILAVUZU PROGRAM KODU PROGRAM ADI ÖĞR. SÜRE P.TÜRÜ SGK YGSK OK.BİR ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR 2015-ÖSYS EN KÜÇÜK OBP 2015 YERL. ÖNCELİKLERİ 2015 EN

Detaylı

ÖSYM 2017 KLAVUZ DEĞİŞİKLİKLERİ

ÖSYM 2017 KLAVUZ DEĞİŞİKLİKLERİ ÖSYM 2017 KLAVUZ DEĞİŞİKLİKLERİ YGS NASIL UYGULANACAKTIR? YGS, 12 Mart 2017 Pazar günü tek oturumda yapılacaktır. Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecektir. Sınava girecek adayın yüzü, kimlik

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YGS-LYS SİSTEMİ-2

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YGS-LYS SİSTEMİ-2 YG S/ LY S ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YGS-LYS SİSTEMİ-2 PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - KASIM 201 YGS-LYS SİSTEMİ-2 YGS-LYS sitemini anlattığımız bültenin ikinci bölümünde LYS puan türleri

Detaylı

(LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

(LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ (LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ BAŞVURU VE SİNAV TAKVİMİ Başvuru: (01-14)-Nisan-2016 SINAV KAPSAMI TARİH-SAAT LYS-4 SOSYAL BİLİMLER 18-06-2016 CUMARTESİ 10:00

Detaylı

DÜZCE MESLEK YÜKSEKOKULU DİKEY GEÇİŞ SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU

DÜZCE MESLEK YÜKSEKOKULU DİKEY GEÇİŞ SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU DÜZCE MESLEK YÜKSEKOKULU DİKEY GEÇİŞ SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU AMAÇ Bu sunum, DMYO öğrencilerine, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) hakkında genel bilgiler vermek amacıyla hazırlanmıştır. GENEL BİLGİLER 2016

Detaylı

Devlet Üniversitelerinin Önlisans Programları 2015 Yılı En Düşük Başarı Sıraları

Devlet Üniversitelerinin Önlisans Programları 2015 Yılı En Düşük Başarı Sıraları Devlet Üniversitelerinin Önlisans Programları 2015 Yılı En Düşük Başarı Sıraları YGS-1 Beton Teknolojisi 45 45 ---- YGS-1 Kaynak Teknolojisi (İÖ) 40 40 ---- YGS-1 Tekstil ve Halı Makineleri 15 15 ----

Detaylı

Kurumlar Arası Yatay Geçiş İşlemleri

Kurumlar Arası Yatay Geçiş İşlemleri ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ Kurumlar Arası Yatay Geçiş İşlemleri KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI Üniversitemiz Yükseköğretim Kurumlarının ara sınıflara veya yarıyıllara yatay geçiş

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR Tezsiz Yüksek Doktora Y.

Detaylı

Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi

Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi ÖSYS HAKKINDA GENEL BİLGİLER SINAV SİSTEMİ 1. BASAMAK YGS TÜRKÇE 2. BASAMAK LYS MATEMATİK SOSYAL BİLİMLER FEN BİLİMLERİ TEMEL MATEMATİK EDEBİYAT COĞRAFYA FEN BİLİMLERİ SOSYAL BİLİMLER YABANCI DİL YÜKSEK

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ EK MADDE-1 (MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE) YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ EK MADDE-1 (MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE) YATAY GEÇİŞ DUYURUSU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ EK MADDE-1 (MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE) YATAY GEÇİŞ DUYURUSU A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 1. Yurdumuzda ve KKTC deki Öğrenci Seçme

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Kontenjanları, Başvuru Şartları, Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisansüstü Programları Lisansüstü Programlara Başvuru Tarihleri : 01-05 Ağustos 2016 Anabilim Dallarında

Detaylı

YGS LYS ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ 1.BASAMAK 2.BASAMAK YÜKSEK ÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI

YGS LYS ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ 1.BASAMAK 2.BASAMAK YÜKSEK ÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI YGS LYS ÖSYS 1.BASAMAK YÜKSEK ÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 2.BASAMAK LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ 2016ÖSYS 1. BASAMAK YGS TÜRKÇE T. MATEMATİK SOSYAL BİL. FEN BİLİMLERİ 2. BASAMAK

Detaylı

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak.

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak. Kontenjan ALES Puan T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü 06-07 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında üstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş kontenjanları,

Detaylı

: Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, Veteriner Fakültesi için başvuru takvimi 01.08.2016-12.08.

: Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, Veteriner Fakültesi için başvuru takvimi 01.08.2016-12.08. EK MADDE 1 YATAY GEÇİŞ YATAY GEÇİŞ İLAN METNİ Yatay Geçiş Başvuru Linki ; http://yataygecis.omu.edu.tr/ogrenci/basvuruyap Başvuru Tarihi : Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ali Fuad Başgil Hukuk

Detaylı

DEVLET DİĞER 2016 TOP TOP. DEĞİŞİM % x SNV MSG SNV MSG X SNV MSG X SNV MSG X SNV MSG

DEVLET DİĞER 2016 TOP TOP. DEĞİŞİM % x SNV MSG SNV MSG X SNV MSG X SNV MSG X SNV MSG YGS2 Acil Durum ve Afet Yönetimi 122 123 158 166 280 289 143 210 96% 38% YGS Acil Durum ve Afet Yönetimi (AÖ) 750 750 - - 750 750 615 900 22% -17% YGS3 Adalet 1.342 1.343 1.614 1.694 2.956 3.037 2.295

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI 2013 TEMMUZ DÖNEMİ YERLEŞTİRİLEN ADAYLAR TAVAN - TABAN PUANLARI

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI 2013 TEMMUZ DÖNEMİ YERLEŞTİRİLEN ADAYLAR TAVAN - TABAN PUANLARI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI 2013 TEMMUZ DÖNEMİ YERLEŞTİRİLEN ADAYLAR TAVAN - TABAN PUANLARI BÖLÜM BAZLI Veri BÖLÜM En Büyük Öyp Puan En Küçük Öyp Puan AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 77,381

Detaylı

Tablo 3C Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu Mezunlarının Sınavsız Yerleşebilecekleri Ön Lisans Programları

Tablo 3C Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu Mezunlarının Sınavsız Yerleşebilecekleri Ön Lisans Programları 6001 ADALET - ALANI VE TÜM DALLARI Adalet 6002 AHŞAP TEKNOLOJİSİ - ALANI VE TÜM DALLARI 6003 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ - ALANI VE TÜM DALLARI 6004 AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ - ALANI VE TÜM DALLARI

Detaylı

PUAN TÜRÜ PUAN TÜRÜ EN KÜÇÜK EN KÜÇÜK

PUAN TÜRÜ PUAN TÜRÜ EN KÜÇÜK EN KÜÇÜK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Fakülte/Yüksekokul Adı ÖSYM Kodu Program Adı Yeni Eski Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 105610016 1271011 Cerrahpaşa Tıp MF-3 501,71474 MF-3 517,91975 MF-3 538.863 MF-3 541.674 SAY-2 361.930

Detaylı

ÖN LİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI

ÖN LİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI ÖN LİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI ÖN LİSANS MEZUNİYET ALANI Beton Teknolojisi Demiryolu İnşaatı ve İşletmeciliği Geoteknik Hazır Beton Teknolojisi İnşaat

Detaylı

2015-2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)

2015-2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 2015-2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) ÖSYM SINAV TAKVİMİ Sınav adı Sınav tarihi Başvuru tarihi Sonuç tarihi Yükseköğretime Geçiş Sınavı 2016-YGS 13.03.2016 06.01.2016 20.01.2016 25.03.2016

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI. MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (Ek Madde 1) İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI. MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (Ek Madde 1) İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (Ek Madde 1) İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Merkezi Yerleştirme puanıyla

Detaylı

Sınavsız Geçiş Sunumu

Sınavsız Geçiş Sunumu Şubat 2016 İstanbul Üniversite Tercih Kursu Sınavsız Geçiş Sunumu Hazırlayanlar: Mesut Sabancı mst_sbnc@hotmail.com Adem Kalebaşı pdradem@gmail.com Sınavsız Geçiş Nedir? Mesleki ve teknik eğitim veren

Detaylı

2017-ÖSYS Ön Lisans Programları

2017-ÖSYS Ön Lisans Programları 2017-ÖSYS Ön Lisans Programları Devlet Üniversiteleri Acil Durum ve Afet Yönetimi 100,00 59,79 Adalet 100,00 59,79 Ağız ve Diş Sağlığı 100,00 75,31 Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi 28,90 20,00

Detaylı

Sosyal bilimlerdeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular Tarih Coğrafya Felsefe Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Sosyal bilimlerdeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular Tarih Coğrafya Felsefe Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi -LYS SİSTEMİ DEKİ TESTLER ve KAPSAMLARI TEST TESTİN KAPSAMI SORU SAYISI Türkçe Türkçeyi kullanma gücü ile ilgili sorular 40 Sosyal Bilimler Testi Sosyal bilimlerdeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye

Detaylı

Lisans Toplam Açıköğretim Önlisans Programları Örgün Öğretim Tablo 3 / A _B Önlisans Toplam

Lisans Toplam Açıköğretim Önlisans Programları Örgün Öğretim Tablo 3 / A _B Önlisans Toplam ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖSYM YERLEŞTİRME BİLGİLERİ Program Seviyesi Program Türü Kontenjan Yerleşen Tercih Oranı Açıköğretim 5638 5638 100 Lisans Programları Tablo 4 Örgün Öğretim

Detaylı

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi.

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi. Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin üniversite giriş sınavlarına hazırlık dönemini sağlıklı geçirmeleri ve sınavlarda iyi bir sonuca ulaşmaları için bizler kadar sizlere de önemli görevlerin düştüğü unutulmamalıdır.

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ Yükseköğretim kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift

Detaylı

Önlisans Programları Tablo 3 / A _B Önlisans Toplam

Önlisans Programları Tablo 3 / A _B Önlisans Toplam ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖSYM EK-YERLEŞTİRME BİLGİLERİ Program Seviyesi Program Türü Ek Kontenjan Yerleşen Tercih Oranı Açıköğretim 1438 1026 71 Lisans Programları Tablo Örgün

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

UYGULANACAK SINAVLAR YGS LYS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI

UYGULANACAK SINAVLAR YGS LYS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI 2013 ÖSYS UYGULANACAK SINAVLAR YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI 1. AŞAMA YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) YGS, 24 Mart 2013 tarihinde uygulanacaktır. Ortaöğretimde okutulan

Detaylı

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS T.C. YABANCI PAKİSTAN KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS T.C. T.C. DOKTORA YABANCI PAKİSTAN ALES Puan

Detaylı

olan adaylar tercih edemezler.

olan adaylar tercih edemezler. kurumları mezunları için ayrılan kontenjanlarına, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının aşağıda belirtilen alan/dallarından mezun olan Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 600 AHŞAP TEKNOLOJİSİ 6003

Detaylı

2015 ÖSYS SONUÇLARINA GÖRE SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI TABAN TAVAN PUANLARI Meslek Yüksekokulu Program Puan Türü Taban Puan

2015 ÖSYS SONUÇLARINA GÖRE SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI TABAN TAVAN PUANLARI Meslek Yüksekokulu Program Puan Türü Taban Puan Adalet MYO Adalet YGS-3 320,7409 387,30444 Adalet MYO Adalet (İÖ) YGS-3 307,06327 347,39002 Aksu Mehmet Süreyya Demiraslan MYO Bankacılık ve Sigortacılık YGS-6 196,9104 248,23383 Aksu Mehmet Süreyya Demiraslan

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 205-206 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ ENJANLARI BÖLÜM/PROGRAM - -2-3 -4 AYNI FARKLI BÖLÜM/PROGRAM İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 42 42 28 28 Maliye

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SON 5 YIL EN DÜŞÜK PUANLAR

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SON 5 YIL EN DÜŞÜK PUANLAR AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SON 5 YIL EN DÜŞÜK PUANLAR Fakülte / Yüksekokullar / Meslek Yüksekokulları En Küçük En Küçük Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği MF-3 475,84818 MF-3 451,90389 MF-3 449,49584 Diş

Detaylı

2018-YKS Ön Lisans Programları

2018-YKS Ön Lisans Programları Acil Durum ve Afet Yönetimi 100,00 77,36 Adalet 100,00 73,87 Ağız ve Diş Sağlığı 100,00 98,48 Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi 100,00 - Ameliyathane Hizmetleri 100,00 91,58 Anestezi 100,00 97,92

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (DEVLET ÜNİVERSİTESİDİR)

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (DEVLET ÜNİVERSİTESİDİR) DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi: ANTALYA Sınavsız geçişle ilgili diğer bilgileri ve yerleştirme

Detaylı

2015-2016 YGS&LYS SINAV SİSTEMİ

2015-2016 YGS&LYS SINAV SİSTEMİ 2015-2016 YGS&LYS SINAV SİSTEMİ ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ YGS - LYS olmak üzere 2 aşamadan oluşan bir sınav sistemidir. İlk aşama sınavı YGS, 1 oturumda; İkinci aşama sınavı olan yapılacaktır. LYS, 5 oturumda

Detaylı

2012-2013 Atatürk Üniversitesi Taban Puanları

2012-2013 Atatürk Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Atatürk Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Atatürk Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK

Detaylı

olan adaylar tercih edemezler. - ALANI VE TÜM DALLARI

olan adaylar tercih edemezler. - ALANI VE TÜM DALLARI kurumları mezunları için ayrılan kontenjanlarına, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının aşağıda belirtilen alan/dallarından mezun olan 600 AHŞAP TEKNOLOJİSİ Görsel Sanatlar 6003 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ

Detaylı

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 01-05 Ağustos 2016 tarihleri arasında

Detaylı

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Programın

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Programın TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Programın Puan Genel Yerleşen OBK Min Programın Adı Min Puan Max Puan Kodu Türü Kontenjan

Detaylı

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası HUKUK FAKÜLTESİ 206010503 HUKUK FAKÜLTESİ (ÜCRETLİ) 148 TM-3 388,90573 70.400 206010487 HUKUK FAKÜLTESİ (TAM BURSLU) 17 TM-3 440,51513

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda belirtilen Anabilim Dalı ve Bilim Dallarına 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora

Detaylı

1/6 Bu veriler twitter/unsalim tarafından derlenmiştir. Bilgilendirme amaçlıdır.

1/6 Bu veriler twitter/unsalim tarafından derlenmiştir. Bilgilendirme amaçlıdır. Acil Durum ve Afet Yönetimi 609 561 48 157 205 99 106 - - Acil Durum ve Afet Yönetimi (AÖ) 3.588 3.588-964 964 964 - - - Acil Durum ve Afet Yönetimi (UÖ) 185 185-52 52 52 - - - Adalet 8.041 7.045 996 1.006

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI ÖNLİSANS PROGRAMLARI EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK PUANLAR

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI ÖNLİSANS PROGRAMLARI EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK PUANLAR Program Adı AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI ÖNLİSANS PROGRAMLARI EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK PUANLAR Puan Türü Puanlı Yerleştirme Sınavsız Geçiş Yerleştirme En Küçük Puan En Büyük Puan OBP Adalet Meslek Yüksekokulu

Detaylı

GELENEKSEL EL SANATLARI TEKNİKERİ

GELENEKSEL EL SANATLARI TEKNİKERİ TANIM Geçmişten gelen geleneksel el sanat örneklerini, teknoloji ile kendi öz değerlerini birleştirerek, turizm, ekonomi ve kültürümüze katkıda bulunacak el sanat ürünlerini tasarlama, geliştirme ve uygulama

Detaylı

2016 YGS LYS SINAV SİSTEMİ KEŞAN LİSESİ

2016 YGS LYS SINAV SİSTEMİ KEŞAN LİSESİ 2016 YGS LYS SINAV SİSTEMİ KEŞAN LİSESİ 2016 OSYM SINAV TAKVİMİ YGS : 13 Mart 2016 Pazar MATEMATİK SINAVI (LYS-1) : 19 Haziran 2016 Pazar FEN BİL. SINAVI (LYS-2) EDEB-COĞ SINAVI (LYS-3) SOSYAL BİL. SINAVI

Detaylı

- ALANI VE TÜM DALLARI - ALANI VE TÜM DALLARI

- ALANI VE TÜM DALLARI - ALANI VE TÜM DALLARI 6001 ADALET 6002 AHŞAP TEKNOLOJİSİ 6003 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ Adalet Özel Güvenlik ve Koruma Sosyal Güvenlik 1 ZABIT KATİPLİĞİ Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği Endüstri Ürünleri Tasarımı Eser

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI YGS LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI

YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI YGS LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI 2014 ÖSYS YGS YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI LYS LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI 1. AŞAMA YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI YGS, 23 Mart 2014 tarihinde uygulanacaktır. Ortaöğretimde okutulan ortak müfredata dayalı

Detaylı

YGS PUANI İLE ÖĞRENCİ ALAN 2 YILLIK(ÖNLİSANS) PROGRAMLAR

YGS PUANI İLE ÖĞRENCİ ALAN 2 YILLIK(ÖNLİSANS) PROGRAMLAR YGS PUANI İLE ÖĞRENCİ ALAN 2 YILLIK(ÖNLİSANS) PROGRAMLAR Acil Durum ve Afet Yönetimi (2) YGS-2 Adalet 2 YGS-3 Adalet (Açıköğretim) 2 YGS* Ağırlama Hizmetleri 2 YGS-5 Ağırlama Hizmetleri (Açıköğretim) 2

Detaylı

ORMAN MÜHENDİSİ TANIM. Orman alanlarının saptanması, ağaçlandırılması, korunması, işletilmesi ve geliştirilmesi gibi konularda hizmet yürüten kişidir.

ORMAN MÜHENDİSİ TANIM. Orman alanlarının saptanması, ağaçlandırılması, korunması, işletilmesi ve geliştirilmesi gibi konularda hizmet yürüten kişidir. TANIM Orman alanlarının saptanması, ağaçlandırılması, korunması, işletilmesi ve geliştirilmesi gibi konularda hizmet yürüten kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Orman alanlarını saptar,

Detaylı

DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve ÜCRETLERİ

DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve ÜCRETLERİ DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ Programın Kodu SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA'DA BULUNMAKTADIR ve DEVLET ÜNİVERSİTESİDİR)

Detaylı

2013 - YGS ve LYS DANIŞMAK İNSANA ANLAYIŞ VE AKIL VERİR MEVLANA

2013 - YGS ve LYS DANIŞMAK İNSANA ANLAYIŞ VE AKIL VERİR MEVLANA 2013 - YGS ve LYS DANIŞMAK İNSANA ANLAYIŞ VE AKIL VERİR MEVLANA GÜNCELLEME UYARISI Bu slayt 17 Aralık 2012 tarihinde güncellenmiştir. Güncelleme bilgileri; 2013 YGS-LYS tarihleri, ücretleri bilgisi güncellendi.

Detaylı

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C Yabancı Yabancı T.C Başvuru Alanları

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO. 1- Anadolu Üniversitesi Uluslararası Sivil Toplum Araştırmaları Merkezi (USTAM) Yönetmeliği nin görüşülmesi;

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO. 1- Anadolu Üniversitesi Uluslararası Sivil Toplum Araştırmaları Merkezi (USTAM) Yönetmeliği nin görüşülmesi; T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 08.08.2012 Karar No : 9 GÜNDEM: 1- Anadolu Üniversitesi Uluslararası Sivil Toplum Araştırmaları Merkezi (USTAM) Yönetmeliği nin görüşülmesi; 2- Anadolu Üniversitesinde

Detaylı

GENEL KONTENJAN OK.BİR. KONTENJAN PUAN TURU 2011-EN

GENEL KONTENJAN OK.BİR. KONTENJAN PUAN TURU 2011-EN KODU BÖLÜM ADI GENEL KONTENJAN OK.BİR. KONTENJAN PUAN TURU BÜYÜK PUAN BAŞARI SIRASI Eğitim Fakültesi 100410527 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 60 2 YGS-1 356,547 150000 100410687 Fen Bilgisi

Detaylı

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016 2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Doktora Programları TÜRÜ / DERECE ALES PUANI (%50)

Detaylı

2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI YURTDIġI ve KURUMLARARARASI YATAY GEÇĠġ KONTENJANLARI

2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI YURTDIġI ve KURUMLARARARASI YATAY GEÇĠġ KONTENJANLARI KILAVUZ Yurtiçi YurtdıĢı Yurtiçi YurdıĢı Yurtiçi YurdıĢı Yurtiçi YurdıĢı BĠRĠM BÖLÜM/PROGRAM KODU 2.Sınıf 2.Sınıf 3.Sınıf 3.sınıf 4.Sınıf 4.Sınıf 5.Sınıf 5.Sınıf TIP TIP 109710366 4 0 4 0 4 0 4 0 2016-2017

Detaylı

AYNI DÜZEYDEKİ EŞDEĞER DİPLOMA PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ Yatay Geçiş Başvuru Linki ; http://yataygecis.omu.edu.tr/ogrenci/basvuruyap

AYNI DÜZEYDEKİ EŞDEĞER DİPLOMA PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ Yatay Geçiş Başvuru Linki ; http://yataygecis.omu.edu.tr/ogrenci/basvuruyap AYNI DÜZEYDEKİ EŞDEĞER DİPLOMA PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ Yatay Geçiş Başvuru Linki ; http://yataygecis.omu.edu.tr/ogrenci/basvuruyap Başvuru Tarihi : 01.08.2016-26.08.2016 (Mesai bitimine kadar) 01.08.2016-12.08.2015

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin

Detaylı

Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Ulusal Öğrenciler Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve. Uluslararası Öğrenciler

Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Ulusal Öğrenciler Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve. Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Tezli Yüksek Lisans ve Doktora için ALES Puan Türü T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Detaylı

UZUNMEHMET ANADOLU LİSESİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI

UZUNMEHMET ANADOLU LİSESİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI LYS, 5 AYRI OTURUMDA GERÇEKLEŞTİRİLİR. İLGİLİ YERLEŞTİRME PUANLARI HESAPLANIRKEN, LYS NİN % 60 I, YGS NİN İSE 40 I KULLANILIR. OTURUMLA İLGİLİ AYRINTILAR AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR.

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına 2015-2016 Öğretim Yılı I.Döneminde Öğrenci Alınacaktır. BAŞVURU Adayların

Detaylı

TABLO-3. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Ön Lisans Programları

TABLO-3. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Ön Lisans Programları TABLO-3. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Ön Lisans Programları ÖĞR. PUAN SGK YGSK OK.BİR 2015-ÖSYS 2015 YERL. 2015 EN YGS PROGRAM PROGRAM ADI (2) SÜRE TÜRÜ KONT KONT KONT ÖZEL KOŞUL

Detaylı

T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA

T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA SINAV TARİHİ:?? MART 2017 BAŞVURU TARİHİ:?? OCAK 2017 T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA Sevgili öğrenciler, üniversiteye giriş yolunca

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Taban Puanları

Akdeniz Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban ve tavan puanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversite

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJAN BİLGİLERİ FAKULTE PROGRAM 2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJAN BİLGİLERİ FAKULTE PROGRAM 2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJAN BİLGİLERİ FAKULTE PROGRAM 2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5. Sınıf 2. Sınıf (Y.Dışı) 3. Sınıf (Y.Dışı) 4. Sınıf (Y.Dışı)

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA Sİ ALINACAKTIR

Detaylı