KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2. Hazırlayan : Erdem YAVUZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2. Hazırlayan : Erdem YAVUZ"

Transkript

1 KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2 Hazırlayan : Erdem YAVUZ

2

3 FORMULLER Formül Çubuğuna yazmış olduğumuz formuller sayaesinde hücreler arasında matematiksel işlemler yapabiliriz. Excel de formüller her zaman (=) işareti ile başlar. Eşittir ile değer girmeye başladığımız zaman bunun bir formül olduğu anlaşılır. Eşittir yazılmaz ise Excel bunu bir metin olarak algılar.

4 FORMULLER Formül Çubuğuna yazmış olduğumuz örnek formülde B4 hücresi ile B5 hücresi toplanarak B65 hücresine yazdırılmıştır. B4 hücresinde yapacağımız bir değişiklik otomatik olarak B6 hücresinde ki değeride etkileyecektir.

5 FORMULLER Formül Çubuğunda örnekte görüldüğü üzere sabitler yazılarakta hesaplama yaptırılabilir.

6 FORMULLER Formül Çubuğunda örnekte görüldüğü üzere Hücre Başvuruları ile Sabitler de aynı anda kullanılabilir.

7 FORMULLER Formül Çubuğunda örnekte görüldüğü üzere Hücreleri komuttan sonra tek tek yazmak yerine aralık belirterek hesaplama yaptırabiliriz.

8

9 FORMÜLLERİ GİRME Uygularımızda örneklendirme anlamında gelir ve gider örnek tablosu kullanılacaktır.

10 FORMÜLLERİ GİRME 2007 yılı için toplam gelir hesaplanmak ve bunu B6 hücresine yazdırmak istenirse komutumuz örnekte olduğu gibi olmalıdır. Formülü yazarken, yazdığımız hücre farklı renkler alır. Formülü yazdıktan sonra sonucu görmek için ENTER tuşuna basarız.

11 FORMÜLLERİ GİRME B4 hücresinde ki değeri değiştirdiğimiz zaman B6 hücresinde ki değere de (sonucun bulunduğu hücre) otomatik olarak değişecektir. B6 hücresindeki değer HÜCRE BAŞVURULARINA BAĞLI OLDUĞU için doğrudan değiştirilemez. Formül üzerinde bir değişiklik yapmak isterseniz ilgili hücre (B6) üzerinde çift tıklamanız gerekmektedir. Hücre içerisinde veya formül çubuğu üzerinde gerekli değişikliği yapabilirsiniz.

12

13 İŞLEV EKLE İşlev oluşturuken hücre girdilerini ve sabit değerleri kullanabilirsiniz. Örneğin =TOPLA(5+4+9) gibi sabitlerin kullanıldığı bir işlev oluşturulabilir.

14 İŞLEV EKLE Örnekte 2007 yılı için giderlerin toplamı istenmektedir. Bunun için B13 hücresi seçilerek =TOPLA(B9:B12) formülü yazılır. Hücre aralıklarını mouse ile seçebilirsiniz.

15 İŞLEV EKLE Formül yazılıdıktan sonra ENTER tuşuna basılır ve işlev girilen formöülü hesaplar.

16

17 İŞLEV EKLE ARACI İşlev ekle aracı formül sekmesinde işlev kitaplığında bulunur.

18 İŞLEV EKLE ARACI İşlev ekle aracı şerit üzerinde ki yeri

19 İŞLEV EKLE ARACI İşlev ekle aracı üst kısmında yer alan İŞLEV ARA bölümüne ipuçları yazarak GİT butonunu tıkladığınız da ilgili işlevleri görebilirsiniz. KATEGORİ SEÇİN açılır menüsünde benzer işlem grupları yer alır. İŞLEV SEÇ menüsü ile de işlevleri seçebiliriz.

20 İŞLEV EKLE ARACI İşlev ekle menüsünden, ilgili örneğimiz için ORTALAMA işlevi seçilerek TAMAM tıklanır. Ya da ORTALAMA işlevi üzerinde iki defa tıklanır.

21 İŞLEV EKLE ARACI DARALT Karşımıza çıkan FONKSIYON BAĞIMSIZ DEĞİŞKENLERİ ekranı işlev hakkındaki ayrıntıları verir. Bu ekranı kullanarak hücre aralıklarını seçebiliriz. Bu işlem için sağ tarafta bulunan DARALT butonları kullanılır.

22 İŞLEV EKLE ARACI GENİŞLET Mouse yardımı ile hücre aralıkları seçildikten sonra genişlet butonu tıklanır. Fonksiyon Bagğımsız Değişkenleri sayfasına tekrar dönülür ve TAMAM tıklanır

23 İŞLEV EKLE ARACI Bu işlemleri Formül Çubuğuna, örnekte görüldüğü yazarak ta yapabilirsiniz.

24

25 OTOMATİK TOPLAM Excel, toplam işlemi çok sık kullanıldığından dolayı OTOMATİK TOPLAM özelliği şerit üzerinde bulundurur.

26 OTOMATİK TOPLAM Bu düğmeler sıklıkla kullanılan förmülleride içeren bir menü şeklindedir.

27 OTOMATİK TOPLAM Örneğin 2008 Yılı gider verilerini otomatik toplattırmak istiyorsak, B13 hücresine tıkladıktan sonra OTOMATİK TOPLAM komutunu tıklarız. Excel toplanacak hücreleri tahmin eder. Siz mouse yolu ile bu seçimi değiştirebilirsiniz.

28

29 FORMÜLLERİ KOPYALAMA Excel 2007 hücreler nasıl kopyalanıyorsa formüllerde kopyalanabilir ve taşınabilir. Formül içeren hücre tıklanarak kopyala denilir ve hangi hücre için bu ilemi yapıyorsak o hücre seçili iken yapıştır yapılır. Formül O hücreye de taşınmış olur.

30 FORMÜLLERİ KOPYALAMA ÖNEMLİ NOT : Eğer sabit bir değişken içeren bir formül varsa kopyala yapıştır yöntemi yanlış sonuç verir. Örneğin B2 hücresinde verilen sabit değer işleme tutulmuş ise diğer hücreler için formülü kopyala yapıştır yapmamalıyız.

31 FORMÜLLERİ KOPYALAMA C5 hücresine yadığımız formül üzerinde mutlak değer hücreyi mouse ile seçer ve F4 tuşuna basarız. Formülümüzdeki mutlak değer hücresini belirten $ işareti gelir.klavyeden ENTER tuşuna basılır. Bundan sonra formülümüz mutlak değer içerse bile kopyala ve yapıştır yapılabilir..

32

33 ORTALAMA ORTALAMA işlemi bir sayı dizesindeki sayıları toplayarak, sonucu değer sayısına bölerek aritmetik ortalamasını bulur. Örneğin bir hücre aralığı seçildiğinde aralık içindeki boş hücreleri ve metin değerlerini göz ardı eder.

34 MAK İŞLEVİ MAK işlevi bir aralıktaki en büyük değeri bulmak için kullanılır.

35 MIN İŞLEVİ MIN işlevi bir aralıktaki en küçük değeri bulmak için kullanılır.

36 BAĞ_DEĞ_SAY İŞLEVİ Bir hücre aralığında bulunan Sayısal değerlerin sayısını bulmak için kullanılır. Örnekte görüldüğü üzere B4-B16 hücrelerin arasında 10 adet değişken vardır.

37 BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY İŞLEVİ Bir hücre aralığında bulunan SAYISAL DEĞER ve METİN DEĞERLERİNİN (içinde değer olan hücrelerin ) sayısını bulmak için kullanılır. Örnekte görüldüğü üzere A3:A15 aralığında içinde değer olan tüm hücreleri sayar. Sonuç: 12 dir.

38 ENÇOK_OLAN İŞLEVİ Bir hücre aralığında en sık karşılaşılan değeri belirler. Eğer böyle bir değer yoksa # hata değeri verir.

39 EĞER İŞLEVİ EĞER işlevi ile koşula bağlı işlemler yaptırabilirsiniz.

40 EĞER İŞLEVİ Mantıksal Sınama değeri işlev için doğru yada yanlış olarak değerlendirilecek koşulu belirtir. Eğer_doğruysa_değer bölümü, sonuç doğru ise gösterilmesi istenen değeri, Eğer_yanlışsa_değer bölümü sonuç yanlış ise gösterilmesi istenen değeri girmemizi sağlar

41 EĞER İŞLEVİ ÖRNEK Örnekte aylık kredi ödemesine göre kredi teklifinin kabul edilebilir yada kabul edilemez olduğu bulunmak isteniyor.

42 EĞER İŞLEVİ ÖRNEK Bunun için Formül sekmesinden MANTIKSAL açılır menüsünden EĞER işlevi seçilir ve koşul belirtilir. Ardından diğer bilgiler yazılır ve TAMAM düğmesi tıklanır.

43 TARİH ve SAAT İŞLEVLERİ Excel tüm tarihleri tam sayı olarak ve tüm saatleri ondalık kesir olarak depolar. Bu sistemde excel tüm saatleri topalaybilir çıkarabilir ve işlevlere tabi tutabilir.

44 TARİH ve SAAT İŞLEVLERİ BUGÜN işlevi, sisteminizin tarihini esas alarak bugünün tarihini yazar ve saati içermez.

45 TARİH ve SAAT İŞLEVLERİ ŞİMDİ işlevi ise, sisteminizin tarihini esas alarak bugünün tarihini yazar ve saati bilgisini de içerir..

46 TARİH ve SAAT İŞLEVLERİ GÜN360 işlevi ise iki tarih arasındaki farkı YIL değerini 360 gün baz alarak hesaplar.

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3 Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel hakkında temel işlemler öğrenildikten sonra grafik nasıl oluşturulur, çizim

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIFLAR EXCEL DERS NOTU

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIFLAR EXCEL DERS NOTU EXCEL 2010 Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız tüm hesaplamaları ve analizleri yapma imkânı sunan bir uygulama

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE EXCEL 2007

MİCROSOFT OFFİCE EXCEL 2007 MİCROSOFT OFFİCE EXCEL 2007 Excel bir hesap tablosu programıdır. Program ile kolayca tablo oluşturulabilir ve tablo üzerinde hesaplama işlemleri yapabilirsiniz. Tablodaki veriler ile grafik oluşturulabilir,

Detaylı

FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR

FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR C FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR Konuya Hazırlık 1. Excel de formül kullanmanın faydalarını açıklayınız. Formüller, bir sayfadaki verileri kullanarak işlem yapan denklemlerdir. Bir formülde, aynı sayfadaki

Detaylı

BTU 100 Bilgisayar okuryazarlığı EXCEL BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI. Excel de Dosya Tablo ve Grafik Oluşturma

BTU 100 Bilgisayar okuryazarlığı EXCEL BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI. Excel de Dosya Tablo ve Grafik Oluşturma EXCEL BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI Excel de Dosya Tablo ve Grafik Oluşturma EXCELDE DOSYA, TABLO VE GRAFİK OLUŞTURMA İÇİNDEKİLER 1. Excel Arayüzünü Tanıma... 2 1.1. Giriş Sekmesi... 2 1.2. Ekle Sekmesi...

Detaylı

6. NESNE İŞLEMLERİ. 6.1. Şekil Ekleme. Bu bölümde nesne eklemeyi ve biçimlendirmeyi öğreneceğiz.

6. NESNE İŞLEMLERİ. 6.1. Şekil Ekleme. Bu bölümde nesne eklemeyi ve biçimlendirmeyi öğreneceğiz. 6. NESNE İŞLEMLERİ Bu bölümde nesne eklemeyi ve biçimlendirmeyi öğreneceğiz. 6.1. Şekil Ekleme Metin Belgesi üzerine çeşitli otomatik şekiller ekleyebiliriz. Çizim araç çubuğu üzerindeki şekiller fare

Detaylı

Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde

Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde MICROSOFT OFFICE Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde anlatılmasına sunu denir. Sunuyu sınıfa ya

Detaylı

WORDPAD. Hızlı erişim araç çubuğu ve dosya menüsü. Kayıt, yazdırma ve sayfa yapısına yönelik işlemlerin

WORDPAD. Hızlı erişim araç çubuğu ve dosya menüsü. Kayıt, yazdırma ve sayfa yapısına yönelik işlemlerin Donatılar-WordPad WORDPAD WordPad Windows 7 işletim sistemi ile birlikte gelen bir kelime işlemci programıdır WordPad programı not defterinden daha gelişmiş özelliklere sahiptir ve oldukça kullanışlıdır.

Detaylı

HESAP TABLOSU (Microsoft Office Excel 2010)

HESAP TABLOSU (Microsoft Office Excel 2010) HESAP TABLOSU (Microsoft Office Excel 2010) Okt. Halit KARALAR Bu bölümü bitirdiğinizde hesap tablosu yazılımı olan Microsoft Office Excel 2010 ile ilgili olarak: Excel 2010 ekran görünümünü tanıyacak

Detaylı

5. GÖSTERİ AYARLARI. 5.1. Geçiş Efekti

5. GÖSTERİ AYARLARI. 5.1. Geçiş Efekti 5. GÖSTERİ AYARLARI Sunumun başarısını düşünüyorsanız gösteri ayarlarını, sunum konusunu destekleyici biçimde kullanmalı gereksiz düzenlemelerle dikkati dağıtmaktan kaçınmalısınız. Animasyonlar, slaytlara

Detaylı

1- Güç Düğmesi Ve Butonlar 2- Yardımcı Menü

1- Güç Düğmesi Ve Butonlar 2- Yardımcı Menü 1- Güç Düğmesi Ve Butonlar 1 Güç Düğmesi 2 Başlama Butonu 3 Durdurma Butonu 4 Yukarı Butonu 5 Aşağı Butonu 2- Yardımcı Menü 1 Program Göstergesi 2 Program Butonu 3 Sequence Butonu 4 Üst Ekran 5 Üst Ekran

Detaylı

BÖLÜM12. 2- FORMÜLLER ve OTOMATİK TOPLAM. 2.1. Formüller

BÖLÜM12. 2- FORMÜLLER ve OTOMATİK TOPLAM. 2.1. Formüller BÖLÜM12 2- FORMÜLLER ve OTOMATİK TOPLAM 2.1. Formüller Formül, bir sayfadaki verilerin aritmetiksel, mantıksal, istatistiksel vb. işlemleri yapması için kullanılan denklemlerdir ve bize sonuç bildirirler.

Detaylı

Temel Excel Kullanım Bilgisi

Temel Excel Kullanım Bilgisi Temel Excel Kullanım Bilgisi Excel Fonksiyonları Başlangıç Microsoft Excel in en zevkli olan formül kısmı hakkında kısa kısa bilgileri ve bazı formüllerin nasıl yazıldığını burada bulacaksınız.

Detaylı

ELEKTRONİK TAKİP PROJESİ

ELEKTRONİK TAKİP PROJESİ MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI ELEKTRONİK TAKİP PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler... 3 1.1. Kullanıcı Girişi... 3 1.1.1. Sayfaların Genel Yapısı... 4 2. MTSK (Motorlu Taşıt

Detaylı

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI 1) Aşağıdaki birimlerden hangisi ile bilgisayara veri girişi yapılabilir? A) Monitör C) Klavye B) Yazıcı D) Çizici 8) Aşağıdakilerden hangisi onay tuşudur? A) Enter

Detaylı

Excel Nedir? Microsoft Excell. Excel de Çalışma sayfası-tablo

Excel Nedir? Microsoft Excell. Excel de Çalışma sayfası-tablo Microsoft Excell Excel Nedir? Excel programı; veriler üzerinde hesap yapabilme, verileri tabloya dönüştürebilme, verileri karşılaştırıp sonuç üretebilme, grafik oluşturma, veri yönetimi yapabilir. http://mf.dpu.edu.tr/~eyup

Detaylı

Excel' de formüller yazılırken iki farklı uygulama kullanılır. Bunlardan;

Excel' de formüller yazılırken iki farklı uygulama kullanılır. Bunlardan; 7. FORMÜLLER SEKMESİ Excel in en çok kullanılan yönü hesaplama yönüdür. Hesaplamalar Formüller aracılığıyla yapılır. Formüller sekmesi anlatılırken sık kullanılan formüller ve formül yazımı da anlatılacaktır.

Detaylı

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - II TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - II TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER MICROSOFT POWER POINT - II İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Slaytlar ile ilgili işlemler Slayt eklemek Slayt düzenini belirlemek Slayt çoğaltmak Slayt silmek Slayt görünümleri Slaytları

Detaylı

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI EXCEL 2007 DERS NOTLARI Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız tüm hesaplamaları

Detaylı

MODÜL 4 HESAP TABLOSU UYGULAMALARI 2

MODÜL 4 HESAP TABLOSU UYGULAMALARI 2 MODÜL 4 HESAP TABLOSU UYGULAMALARI 2 Formüller ve İşlevler A. Aritmetik ve Mantık Formülleri Aritmetik formüllerini kullanmak için operatörlere ve hücre adreslerine gereksinim vardır. Operatör bir işlemin

Detaylı

WORD 2010 KULLANIMI OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER

WORD 2010 KULLANIMI OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER WORD 2010 KULLANIMI OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER Office Word Programı ile çalışma sayfamıza Yazı yazabilir, Yazılarımızın görünümlerini değiştirebilir,

Detaylı

Opex Kullanım Kılavuzu

Opex Kullanım Kılavuzu Opex Kullanım Kılavuzu Programı çalıştırdıktan sonra kullanıcı giriş ekranında yetkili adı ve şifreyi girerek programı kullanıma açabilirsiniz. Programı çalıştırdığımızda karşımıza girilen çağrıların listelendiği

Detaylı

POWERPOINT ile SUNUM HAZIRLAMA

POWERPOINT ile SUNUM HAZIRLAMA POWERPOINT ile SUNUM HAZIRLAMA POWERPOINT Programini Başlatma Powerpoint programı ile izleyicelere, yazılar, grafikler veya resimlerden oluşan sunular izletebilirsiniz. Programı başlatmak için Start Programs

Detaylı

SEÇİM İŞLEMLERİ. Yüzde Hesaplamaları HÜCRE KOPYALAMA & TAŞIMA FORMÜL GİRİŞİ FORMULLER 3) DÖRT İŞLEM. a) Bugün: b) Şimdi: c) Topla: d) Çarpım:

SEÇİM İŞLEMLERİ. Yüzde Hesaplamaları HÜCRE KOPYALAMA & TAŞIMA FORMÜL GİRİŞİ FORMULLER 3) DÖRT İŞLEM. a) Bugün: b) Şimdi: c) Topla: d) Çarpım: SEÇİM İŞLEMLERİ Windows altında çalışan bütün programlarda bir prensip vardır. Bu da Önce seç sonra yap tır. Ne yapmak istiyorsanız ilk önce onunla ilgili veri alanlarını seçmeli daha sonra istenilen işlemi

Detaylı

Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı

Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi Talep Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi - Talep Modülüne Genel Bakış Şirketler bu modülü kullanarak tüm şubelerindeki şirket araçlarıyla ilgili alış,satış, değiştirme

Detaylı

MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI

MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI Svl. Müh. Murat ŞİMŞEK 1nci HİBM K.lığı Jet Revizyon Müdürlüğü Mayıs 2004, ESKİŞEHİR 1 / 9 Uçak motorlarının arıza analizinde kullanılacak motor

Detaylı

Excel Formuller ve Kullanımı

Excel Formuller ve Kullanımı Excel Formuller ve Kullanımı Mantıksal İslem Yapan Formuller 1 EĞER Fonksiyonu Belirttiğiniz koşul DOĞRU olarak değerlendirilirse bir değer, YANLIŞ olarak değerlendirilirse başka bir değer verir. Değerler

Detaylı

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ DERSİ MİCROSOFT WORD 2007 ÇALIŞMALARI

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ DERSİ MİCROSOFT WORD 2007 ÇALIŞMALARI 1 2 3 Microsoft Office Word Belgesinde çalışmamızı tamamladıktan sonra simgesine tıkladığımızda açılan menüde dosyamızı kaydedebiliriz veya yazıcıdan çıktısını alabiliriz. Çalışmamızda değişiklik yapmak

Detaylı

KAYNAK: http://www.bilgisayardershanesi.com/

KAYNAK: http://www.bilgisayardershanesi.com/ MİCROSOFT OFFİCE EXCEL SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler

Detaylı

METATRADER4 İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU

METATRADER4 İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU METATRADER4 İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU PLATFORMUN BAŞLATILMASI http://gedik-cdn.foreks.com/mail/gedikforex4setup.exe linkinden MT4 İşlem Platformunu bilgisayarınıza indirin. Link yardımı ile indirilen

Detaylı

SİM Sipariş Yönetim Sistemi YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

SİM Sipariş Yönetim Sistemi YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU SİM Sipariş Yönetim Sistemi YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU 02 Şubat 2011 http://www.sim-sistem.com SİM SİSTEM sayfasına giriş yapılır ve SIM MARKET bağlantısı tıklanır. İşletme kodu ve Şifre girilir. Ardından

Detaylı

KİTaS, ortaokul öğrencileri için MEB tarafından tavsiye edilen 100 temel eserin öğrenci okumalarının

KİTaS, ortaokul öğrencileri için MEB tarafından tavsiye edilen 100 temel eserin öğrenci okumalarının 1 İÇİNDEKİLER Contents KİTaS Nedir?... 3 KİTaS Ne Değildir?... 3 KİTaS ı kullanmam için neler gerekli?... 4 KİTaS Sistemi 3 kullanıcı profili bulunmaktadır... 4 A. Öğrenci Profili,... 4 B. Öğretmen Profili...

Detaylı

TABLET EKRANLARI ÖZET SATIŞ KATEGORİ INFO

TABLET EKRANLARI ÖZET SATIŞ KATEGORİ INFO IPAD IPHONE Dökümanda kullanılan veriler demo verilerdir. MEMOBİL uygulamalarına, Ipad ve Iphone lardan B2B (MECOM) Satıcı Admin Kullanıcı Adınızı ve Şifrenizi girerek ulaşabilirsiniz. TABLET EKRANLARI

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Elektronik Tablo - Excel Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel -

Detaylı

Tarafların veya yetkili temsilcilerin kimlik belgeleri. Ticaret sicil memurluğundan alınmış, taşınmazın ayni sermaye olarak tescil edildiğini belirtir

Tarafların veya yetkili temsilcilerin kimlik belgeleri. Ticaret sicil memurluğundan alınmış, taşınmazın ayni sermaye olarak tescil edildiğini belirtir TİCARET ŞİRKETLERİNE AYNİ SERMAYE KONULMASI; ticaret şirketlerine sermaye olarak konulabilen her nevi gayrimenkul, menkul ve gayrimenkullerden faydalanma ve kullanma hakları gibi ekonomik değeri olan bütün

Detaylı

Sayfa Düzeni İşlevleri ÜNİTE 4. Bu üniteyi çalıştıktan sonra;

Sayfa Düzeni İşlevleri ÜNİTE 4. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Sayfa Düzeni İşlevleri ÜNİTE 4 Sayfa Düzeni Menüsü Temalar Sayfa Yapısı Sığdırmak için Ölçeklendir Sayfa Seçenekleri Yerleştir Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel hakkında temel işlemler öğrenildikten

Detaylı

Stok Kısıt Tanımları. [X] Fusion Standard. [X] Entegre W3 [X] 3.0.2 STOK.DLL, DBUPDATE. [X] DBUPDATE Programının Çalıştırılması

Stok Kısıt Tanımları. [X] Fusion Standard. [X] Entegre W3 [X] 3.0.2 STOK.DLL, DBUPDATE. [X] DBUPDATE Programının Çalıştırılması STOK FİYAT İŞLEMLERİ Amaç ve Fayda Stok fiyat işlemlerinde yapılan düzenlemeler ile, fiyat tanımlamalarında daha fazla saha için kısıt verilebilmesi ve fiyat tanımlama ekranlarının daha kullanışlı hale

Detaylı

HASTA I LAÇ ORDER I STEMI UYGULAMASI

HASTA I LAÇ ORDER I STEMI UYGULAMASI HASTA I LAÇ ORDER I STEMI UYGULAMASI Dokümanın amacı Hasta ilaç istemlerinin E Order sistemi üzerinden nasıl yapılacağına yönelik bir eğitim klavuzudur. Programa Giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan

Detaylı

Microsoft Word 2010 Sınav Çalışma Soruları

Microsoft Word 2010 Sınav Çalışma Soruları Microsoft Word 2010 Sınav Çalışma Soruları 1) Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? Başlat Donatılar Microsoft Office Microsoft Word2010 Başlat Microsoft Office Microsoft

Detaylı

13 Aralık 2007. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar. Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz

13 Aralık 2007. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar. Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz 13 Aralık 2007 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Raporlar KULLANICI TANIMLI RAPORLAR Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz Kendi isteklerinize özel rapor tasarımları

Detaylı

8.Talebe ait ilgili alanları doldurunuz. 9. Kaydet butonuna basınız.

8.Talebe ait ilgili alanları doldurunuz. 9. Kaydet butonuna basınız. İŞ TALEP İSTEK 8.Talebe ait ilgili alanları doldurunuz. 9. Kaydet butonuna basınız. İŞ TALEBİNİ ONAYLAMA VE REDDETME 1.ONAYLAMA *Yapmış olduğunuz İş Talebi ilgili teknik personel tarafından tamamlandığında

Detaylı

ÜNİTE 9 ÜNİTE 9 MICROSOFT EXCEL - II TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE 9 ÜNİTE 9 MICROSOFT EXCEL - II TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER ÜNİTE 9 MICROSOFT EXCEL - II BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ İÇİNDEKİLER Çalışma sayfasına yeni nesneler eklemek Veriler ile ilgili işlemler Grafikler ler Sıralama Yapmak Filtreleme Yapmak

Detaylı

EXCEL DE ARİTMETİKSEL İŞLEMLER

EXCEL DE ARİTMETİKSEL İŞLEMLER EXCEL DE ARİTMETİKSEL İŞLEMLER Toplama İşlemi. Bu İşlemleri yapmadan önce ( toplama- Çıkarma Çarpma-Bölme ve formüllerde) İlk önce hücre İçerisine = (Eşittir) işareti koyman gerekir. KDV HESAPLARI ÖRNEK;

Detaylı

Çarpım fonksiyonu, seçilen hücredeki rakamların veya belirtilen hücre aralığının çarpımını alır.

Çarpım fonksiyonu, seçilen hücredeki rakamların veya belirtilen hücre aralığının çarpımını alır. Excel Fonksiyonları =TOPLA() Fonksiyonu Topla fonksiyonu seçilen hücrelerdeki rakamların veya belirtilen rakam dizisinin toplamını alır. Topla fonksiyonunu kullanmadan + operatörü ile formül yazarak toplama

Detaylı

ESPARK Cadde Park Otomasyonu Kullanım kılavuzu

ESPARK Cadde Park Otomasyonu Kullanım kılavuzu 2016 ARK Cadde Park Otomasyonu Kullanım kılavuzu WWW.ELEKTROSOFT.COM.TR (262) 341 26 23 ELEKTROSOFT BİLİŞİM KOU TEKNOPARK - KOCAELİ 1 İÇİNDEKİLER 1. Genel Sistem Tanıtımı 2. Açılış Ekranı 3. Sisteme Giriş

Detaylı

USB BELLEĞE ZARARLI YAZILIMLARIN BULAŞMASININ ÖNLENMESİ (Adware, Virüs, Trojan vb) Fatih Projesi ile okullarımızdaki etkileşimli tahta sayısı

USB BELLEĞE ZARARLI YAZILIMLARIN BULAŞMASININ ÖNLENMESİ (Adware, Virüs, Trojan vb) Fatih Projesi ile okullarımızdaki etkileşimli tahta sayısı USB BELLEĞE ZARARLI YAZILIMLARIN BULAŞMASININ ÖNLENMESİ (Adware, Virüs, Trojan vb) Fatih Projesi ile okullarımızdaki etkileşimli tahta sayısı artmıştır. ET tahtalar ile okullarda varolan Bilgisayar sayısının

Detaylı

Tarafların veya yetkili temsilcilerinin kimlik belgeleri. Belge. Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.2.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 33

Tarafların veya yetkili temsilcilerinin kimlik belgeleri. Belge. Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.2.4.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 33 ÇIPLAK MÜLKİYET SATIŞI VE 3.KİŞİYE İNTİFA DEVRİ; bir taşınmaz malikinin taşınmazının çıplak mülkiyeti ile intifa (kullanma) hakkını ayrı tutarak, aynı işlemde çıplak mülkiyetini farklı kişi ya da kişilere

Detaylı

İşletme Fakültesi Bil. Kullanımı Ders notları 2

İşletme Fakültesi Bil. Kullanımı Ders notları 2 İşletme Fakültesi Bil. Kullanımı Ders notları 2 Öğr.Gör.Ali ATALAY EXCEL PAKET PROGRAMI Günümüzde hesap tablosu, veri analizi, kod yazımı, grafik çizimi, veri tabanı oluşturma gibi bir çok özelliği olan

Detaylı

10)Bir pencerede bulunan sıralı olmayan simgeleri seçebilmek için hangi yardımcı tuş kullanılır? a-)alt b-)ctrl c-)shift d-)caps Lock e-)enter

10)Bir pencerede bulunan sıralı olmayan simgeleri seçebilmek için hangi yardımcı tuş kullanılır? a-)alt b-)ctrl c-)shift d-)caps Lock e-)enter 1)Aşağıdakilerden hangisi Windows İşletim Sisteminin genel özelliklerindendir? a-)görsel bir işletim sistemi olması b-)grafik tabanlı bir işletim sistemi olması c-)herhangi bir işlemin birden çok yöntemle

Detaylı

Harcama Yönetim Sistemi Ödeme Belgesi (Manuel) Düzenleme Kılavuzu

Harcama Yönetim Sistemi Ödeme Belgesi (Manuel) Düzenleme Kılavuzu Harcama Yönetim Sistemi Ödeme Belgesi (Manuel) Düzenleme Kılavuzu Versiyon21 Mayıs 2012 Destek: muhasebe@hacettepe.edu.tr Telf:0312 305 1009 Fax: 0312 3117906 GİRİŞ ÖEB Uygulamasına bağlanılabilmesi için

Detaylı

1. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM

1. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ 1. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM 1.1. Giriş Ekranları İş yazılım tarafından Kamu Denetçiliği

Detaylı

NÜFUS BİLGİLERİ DEĞİŞEN ÖĞRENCİLERİN ANNE, BABA, ÖĞRENCİ ve VELİ NÜFUS BİLGİLERİ GÜNCELLEME İŞLEM BASAMAKLARI

NÜFUS BİLGİLERİ DEĞİŞEN ÖĞRENCİLERİN ANNE, BABA, ÖĞRENCİ ve VELİ NÜFUS BİLGİLERİ GÜNCELLEME İŞLEM BASAMAKLARI NÜFUS BİLGİLERİ DEĞİŞEN ÖĞRENCİLERİN ANNE, BABA, ÖĞRENCİ ve VELİ NÜFUS BİLGİLERİ GÜNCELLEME İŞLEM BASAMAKLARI 1- GENEL AÇIKLAMA e-okul sisteminde kayıtlı olan Anne, Baba, Öğrenci ve Veli Nüfus Bilgileri

Detaylı

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI

LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU LUCA BİLGİSAYARLI MUHASEBE PROGRAMI DERS NOTLARI ÖĞR. GÖR. COŞKUN ALİYAZICIOĞLU EYLÜL 2017 - TRABZON SLAYT 3 Firma İçin Açılış Fişinin Düzenlenmesi

Detaylı

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Vekâlet İptali... 5 Klasörler... 6 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 7 Paraf İşlemi... 8 Red İşlemi... 8 İmza İşlemi... 8 Mobil İmza İşlemi...

Detaylı

ÜNİTE TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER EXCEL II. Formüller Fonksiyonlar Otomatik Doldurma Formül Doldurma

ÜNİTE TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER EXCEL II. Formüller Fonksiyonlar Otomatik Doldurma Formül Doldurma HEDEFLER İÇİNDEKİLER EXCEL 2010 - II Formüller Fonksiyonlar Otomatik Doldurma Formül Doldurma TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Formüllerin görevlerini ifade edebilecek Formül yazabilecek

Detaylı

Excel Dosyasını Kaydetme;

Excel Dosyasını Kaydetme; MICROSOFT EXCEL 2007 Microsoft Excel bir hesap tablosu programıdır. Bu program ile kolayca tablo oluşturulabilir ve tablo üzerinde hesaplama işlemleri yapabilirsiniz. Bu hesaplamalar basit işlemler olabileceği

Detaylı

RAMDEVU SİSTEMİ. RAMDEVU Sistemine nasıl ulaşılır? RAMDEVU sistemine https://ramdevu.meb.gov.tr internet adresinden giriş yapılır.

RAMDEVU SİSTEMİ. RAMDEVU Sistemine nasıl ulaşılır? RAMDEVU sistemine https://ramdevu.meb.gov.tr internet adresinden giriş yapılır. RAMDEVU SİSTEMİ RAMDEVU sisteminin amacı nedir? 1-Rehberlik Araştırma Merkezlerinden (RAM) Eğitsel Tanılama Hizmeti almak isteyen engelli bireylerin RAM lara gitmeden internet üzerinden randevu alabilmesi

Detaylı

Firefox - Firebug Eklentisi İndirilmesi,kurulması Ve Kullanımı. Firebug

Firefox - Firebug Eklentisi İndirilmesi,kurulması Ve Kullanımı. Firebug İndirilmesi,kurulması Ve Kullanımı Bu başlık altında mozilla firefox internet tarayıcısının ufak bir eklentisi olan firebugın indirilmesini,kurulmasını ve kullanımını öğreneceksiniz. Firebug Volkan GÖRGÜLÜ'nün

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.7.2.2.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 33

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.7.2.2.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 33 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen işlem için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılır, Başvuran T.C. Kimlik bölümüne başvuran kişinin T.C. numarası yazılır butonuna basılır MERNİS de kayıtlı

Detaylı

Fiziki Varlık Yönetimi Bakım Yönetimi Modülü Kullanıcı Kitabı

Fiziki Varlık Yönetimi Bakım Yönetimi Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi Bakım Yönetimi Modülü Kullanıcı Kitabı Fiziki Varlık Yönetimi - Bakım Yönetimi Modülüne Genel Bakış Şirket içerisindeki fiziki varlıkların, motorlu taşıtların ve IT varlıkların bakım

Detaylı

BİLGİSAYARI KULLANMA VE YÖNETME-BAŞLANGIÇ

BİLGİSAYARI KULLANMA VE YÖNETME-BAŞLANGIÇ BİLGİSAYARI KULLANMA VE YÖNETME-BAŞLANGIÇ 1-Bilgisayarı çalıştırma 2-Bilgisayarı düzgün şekilde kapatma 3-Bilgisayarı yeniden başlatmak 4-Bilgisayarın temel sistem bilgisi 5-Masaüstü kavramı 6-USB bellek

Detaylı

Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu

Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu Haziran - 2016 Güneş Sistemi Li-Nova 9.01 / TÜİK e-vt Kullanıcı Klavuzu 1/16 Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU İnternet tarayıcınızın adres satırına www.dernekler.gov.tr adresini yazınız. Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın web sayfası açılınca DERBİS

Detaylı

Dosya oluşturma ve kaydetme

Dosya oluşturma ve kaydetme Dosya oluşturma ve kaydetme Yeni Dosya Oluşturma Microsoft Word dosyası açıldıktan sonra Office tuşuna basılır Yeni(New) seçilir Yeni Dosya Oluşturma Boş word dosyası oluşturmanın dışında önceden hazırlanmış

Detaylı

2016 2017 Öğretim Dönemi Yükseköğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu

2016 2017 Öğretim Dönemi Yükseköğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu T.C. BAŞBAKANLIK 2016 2017 Öğretim Dönemi Yükseköğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu Hayır Hizmetleri Daire Başkanlığı Milli Müdafaa Caddesi No:20 Kızılay/ANKARA GENEL BİLGİLER: Vakıflar Genel Müdürlüğünce,

Detaylı

Excel Formüller ve Fonksiyonlar. Yusuf MANSUROĞLU Mühendislik Hizmetleri Müdür Yardımcısı 11.02.2015

Excel Formüller ve Fonksiyonlar. Yusuf MANSUROĞLU Mühendislik Hizmetleri Müdür Yardımcısı 11.02.2015 Excel Formüller ve Fonksiyonlar Yusuf MANSUROĞLU Mühendislik Hizmetleri Müdür Yardımcısı 11.02.2015 Excel de Yapabileceklerimiz Temel aritmetik işlemler (4 işlem) Mantıksal karşılaştırma işlemleri (>,>=,

Detaylı

Yeditepe Ünivesitesi AutoCAD 2010 ile 3D Modelleme Sayfa 1

Yeditepe Ünivesitesi AutoCAD 2010 ile 3D Modelleme Sayfa 1 Yeditepe Ünivesitesi AutoCAD 2010 ile 3D Modelleme Sayfa 1 Adım 1: Çizim modu olarak 3D modeling seçilir. Adım 2 : Çizim yapılacak görünüş (view) seçilir. Front Adım 7 : Çizilen geometriyi oluşturan tüm

Detaylı

MICROSOFT OFFICE EXCEL 2010 SORULARI

MICROSOFT OFFICE EXCEL 2010 SORULARI MICROSOFT OFFICE EXCEL 2010 SORULARI 1) Yukarıdaki araç çubuğunun adı nedir? A. Standart araç çubuğu B. Biçimlendirme araç çubuğu C. Menü araç çubuğu D. Formül araç çubuğu 2) Excel de sayıları veya yazıları

Detaylı

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu DENEME SINAVI ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu 1. Hesap Çizelgesi (Microsoft Office - Excel) uygulamasını açınız. Başlat > Programlar > Microsoft Office > Microsoft Office Excel 2003 yolu izlenerek Excel programı

Detaylı

Excel Dosyasını Kaydetme;

Excel Dosyasını Kaydetme; MICROSOFT EXCEL Microsoft Excel bir hesap tablosu programıdır. Bu program ile kolayca tablo oluşturulabilir ve tablo üzerinde hesaplama işlemleri yapabilirsiniz. Bu hesaplamalar basit işlemler olabileceği

Detaylı

BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA

BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA 1. Aşama : Münhal bulunan noterliklere müracaatta bulunmak isteyen

Detaylı

6. Sınıflar 1. Dönem Çalışma Soruları

6. Sınıflar 1. Dönem Çalışma Soruları 6. Sınıflar 1. Dönem Çalışma Soruları Excel (Elektronik Tablolama ve Hesaplama) 2007 Çalışma Soruları (1. Hafta) 1) Excel de sayıları veya yazıları yazdığımız bölümlere ne ad verilir? A. Sayı hanesi B.

Detaylı

Şufa hakkı kullanan kişinin veya yetkili temsilcilerinin kimlik belgeleri

Şufa hakkı kullanan kişinin veya yetkili temsilcilerinin kimlik belgeleri MAHKEME KARARI İLE SATIŞ (ŞUFA GİBİ); Paylı mülkiyette, bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satılması halinde diğer paydaşların önalım (şufa) hakkının alıcıya karşı

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Microsoft Office Excel 2007

Microsoft Office Excel 2007 2014 Microsoft Office Excel 2007 Öğr. Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu İçindekiler MİCROSOFT OFFİCE EXCEL 2007... 4 EXCEL ORTAMINDA ÇALIŞMAK... 4 EXCEL ÇALIŞMA SAYFASI...

Detaylı

MICROSOFT OFİS EXCEL * EXCEL * WORD * POWERPOINT. Microsoft Excel Nedir?

MICROSOFT OFİS EXCEL * EXCEL * WORD * POWERPOINT. Microsoft Excel Nedir? MICROSOFT OFİS * EXCEL * WORD * POWERPOINT EXCEL Microsoft Excel Nedir? Bir hesap tablosu (spreadsheet) programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal veriler) tablolar ya da listeler halinde

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımında veri girme, veri seçme, satır ve sütun işlemlerini yapabileceksiniz.

Detaylı

Şekil1. Dönüşümleri yapılmış raster hazır

Şekil1. Dönüşümleri yapılmış raster hazır RASTER SAYISALLAŞTIRMA Raster ve Dönüşüm Đşlemleri başlıklı dersimizde elimizde resim olarak, hatta çıktısı alınmış bir kağıt olarak bulunan bir harita ya da paftanın Netcad ortamına aktarılarak koordinat

Detaylı

E-DEVLET TMGD FAALİYET RAPORU BİLDİRİMİ FİRMA FAALİYET RAPORU ONAYLAMA

E-DEVLET TMGD FAALİYET RAPORU BİLDİRİMİ FİRMA FAALİYET RAPORU ONAYLAMA DUYURU Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ in, Tehlikeli madde güvenlik danışmanının görev ve yükümlülükleri başlıklı 23 üncü maddesinin 2 inci fıkrasının (c) bendi kapsamında, işletmelerde

Detaylı

GNSS Gezici Olarak Bağlanma (V-2015-12)

GNSS Gezici Olarak Bağlanma (V-2015-12) Field Genius ile GNSS alıcıları gezici olarak kontrol edilebilir. Gezici cihazlar, teorik olarak Radyo veya GSM kaynaklarından gelen düzeltme verilerini alan, işleyen ve hassas anlık konum verisine dönüştüren

Detaylı

Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

8. SINIF KONU : ÜSLÜ SAYILAR

8. SINIF KONU : ÜSLÜ SAYILAR NEGATİF ÜS DİKKAT : Kuvvet negatif olduğunda ifade anlamsızdır bu şekilde değerini bulmak imkansızdır. Anlamlı olması için mutlaka kuvvetin pozitif hale getirilmesi gerekir. ÜSSÜN ÜSSÜ NEDEN İŞARET TESPİTİ

Detaylı

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK BİLGİLERİ Stok Kodu: Stokları takip etmek için kullanılan koddur, tüm stoklarda farklı olmak zorundadır.

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 5. 5. TABLO ĠġLEMLERĠ

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 5. 5. TABLO ĠġLEMLERĠ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 5 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 5 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlanan belgeye uygun tablo oluģturacak, tablo biçimlendirme iģlemlerini hatasız yapabileceksiniz. ARAġTIRMA Kelime iģlemci

Detaylı

TÜRKİYE İÇİN BÖLGESEL ALIŞ/SATIŞ RAPORU

TÜRKİYE İÇİN BÖLGESEL ALIŞ/SATIŞ RAPORU TÜRKİYE İÇİN BÖLGESEL ALIŞ/SATIŞ RAPORU Amaç ve Fayda Yayın Tarihi Kategori Ürün Grubu Programa eklenen Türkiye İçin Bölgesel Alış/Satış Raporu ile, gerçekleşen alış veya satış hareketlerinin bölgelere

Detaylı

Kısmen insan davranışlarını veya sezgilerini gösteren, akılcı yargıya varabilen, beklenmedik durumları önceden sezerek ona göre davranabilen bir

Kısmen insan davranışlarını veya sezgilerini gösteren, akılcı yargıya varabilen, beklenmedik durumları önceden sezerek ona göre davranabilen bir DÜŞÜNEN MAKİNELER Kısmen insan davranışlarını veya sezgilerini gösteren, akılcı yargıya varabilen, beklenmedik durumları önceden sezerek ona göre davranabilen bir makine yapmak, insanlık tarihi kadar eski

Detaylı

Microsoft Excel 2007 DERS-3 FONKSİYONLAR MANTIKSAL FONKSİYONLAR

Microsoft Excel 2007 DERS-3 FONKSİYONLAR MANTIKSAL FONKSİYONLAR Microsoft Excel 2007 DERS-3 FONKSİYONLAR MANTIKSAL FONKSİYONLAR Matematiksel Fonksiyonlar Matematiksel fonksiyonlardan Topla ve Çarpım bir önceki bölümde Temel Fonksiyonlar başlığı altında anlatılmıştı.

Detaylı

11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK

11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK BÖLÜM 10 11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK Powerpoint programında hazır bulunan bir dizi renk ve metin özelliğine sahip sunu dosyalarına Tasarım şablonu ismi verilir. Kullanıcı bu dosyaları

Detaylı

Okunabilir Kod Yazım Standartları: Şiir Gibi Kod Yazmak

Okunabilir Kod Yazım Standartları: Şiir Gibi Kod Yazmak Okunabilir Kod Yazım Standartları: Şiir Gibi Kod Yazmak Okunabilirlik nedir? Neden önemlidir? Okunabilir kod, kodu yazanını dışında bir programcı tarafından okunduğunda ne işe yaradığı anlaşılabilen, girintilenmesi,

Detaylı

OLIVETTI OL-7000 PC YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU

OLIVETTI OL-7000 PC YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU OLIVETTI OL-7000 PC YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. DOSYA... 3 1.1. PLU... 3 1.2. PLU TUŞU... 5 1.3. TERAZİ PLU TUŞU... 6 1.4. KISIM... 7 1.5. PARAMETRE AYARLARI... 8 1.6. KDV ORANI... 9 2. RAPOR...

Detaylı

5. FORMÜLLER Formül Girişi Hesaplama Operatörleri

5. FORMÜLLER Formül Girişi Hesaplama Operatörleri 5. FORMÜLLER Elektronik tablolama programını, kelime işlemci programlardan ayıran en önemli özelliklerden biri, elektronik tablolama programının formül yardımıyla karmaşık hesaplamaları yapabilmesidir.

Detaylı

GRUNDIG GTB 1050 TABLET MODELİNİN SIFIRLAMA İŞLEMİ:

GRUNDIG GTB 1050 TABLET MODELİNİN SIFIRLAMA İŞLEMİ: GRUNDIG GTB 1050 TABLET MODELİNİN SIFIRLAMA İŞLEMİ: Tabletinizi sıfırladığınızda cihaz orijinal fabrika ayarlarına döndürülerek tüm saklanan Google Hesapları kaldırılır ve tüm veriler silinir. Yerel olarak

Detaylı

NESNEYE DAYALI PROGRAMLAMA VE C++

NESNEYE DAYALI PROGRAMLAMA VE C++ NESNEYE DAYALI PROGRAMLAMA VE C++ İstanbul Teknik Üniversitesi 1.1 Dersin Amacı: GİRİŞ Nesneye Dayalı Programlama (Object-Oriented Programming) ve Üretken Programlama (Generic Programming) yöntemlerini

Detaylı

ÜNİTE 8 ÜNİTE 8 MICROSOFT EXCEL - I. TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Rabia KURNAZ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE 8 ÜNİTE 8 MICROSOFT EXCEL - I. TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Rabia KURNAZ İÇİNDEKİLER HEDEFLER MICROSOFT EXCEL - I İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Genel Bilgiler Excel penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Temel Kavramlar Çalışma kitabı ile ilgili işlemler Çalışma sayfası

Detaylı

15 TEMMUZ 2016 KDV1 BELGE BİLGİLERİ BELGE ADETLERİNİN OTOMATİK HESAPLANMASI DATASOFT YAZILIM LTD.

15 TEMMUZ 2016 KDV1 BELGE BİLGİLERİ BELGE ADETLERİNİN OTOMATİK HESAPLANMASI DATASOFT YAZILIM LTD. 15 TEMMUZ 2016 KDV1 BELGE BİLGİLERİ BELGE ADETLERİNİN OTOMATİK HESAPLANMASI DATASOFT YAZILIM LTD. İçindekiler Yapılacak İşlemler:... 2 Belge Seri Numaralarını Tanımlama:... 2 Belge Türlerine Göre Belge

Detaylı

Türk Standardları Enstitüsü Helal Belgeli Firma Sorgulama KULLANIM KILAVUZU

Türk Standardları Enstitüsü Helal Belgeli Firma Sorgulama KULLANIM KILAVUZU Türk Standardları Enstitüsü Helal Belgeli Firma Sorgulama KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak, seçeceğiniz ürün grubu için TSE tarafından verilen ve halen yürürlükte olan helal

Detaylı

Glogster - Öğrenciler için Rehber

Glogster - Öğrenciler için Rehber Glogster - Öğrenciler için Rehber Glogster Nedir? Glogster blut tabanlı geliştirilmiş bir platformdur. Bu platformda metin, grafik, ses ve video gibi çoklu ortam öğelerini bir arada kullanarak kavram karikatürleri,

Detaylı

KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA. (14 Temmuz 2016 İtibariyle Yapılan Düzenlemeler)

KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA. (14 Temmuz 2016 İtibariyle Yapılan Düzenlemeler) KDV-1 BEYANNAMESİNDEKİ BELGE BİLGİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA (14 Temmuz 2016 İtibariyle Yapılan Düzenlemeler) Bu dokümanın bir önceki versiyonu GMS.NET 5.0.6 Güncelleme Notları nda yayınlanmıştı. Geçen süre

Detaylı

Borç / Alacak Yönetimi

Borç / Alacak Yönetimi Borç / Alacak Yönetimi Logo Nisan 2016 İçindekiler Logo J-Guar Borç Tanımları... 4 Borç Tanım Bilgileri... 5 Alacak Tanımları... 12 Alacak Tanım Bilgileri... 13 Borç Talepleri... 15 Borç Talep Bilgileri...

Detaylı

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler Hizalama 2. Aşağıdaki fonksiyonlardan

Detaylı