HASTA KABUL YETKİLİSİ TEMEL EĞİTİMİ HAS TA H İ Z M E T LERİ V E İ LE T İ Ş İ M D İ R E K T Ö R LÜ Ğ Ü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HASTA KABUL YETKİLİSİ TEMEL EĞİTİMİ HAS TA H İ Z M E T LERİ V E İ LE T İ Ş İ M D İ R E K T Ö R LÜ Ğ Ü"

Transkript

1 HASTA KABUL YETKİLİSİ TEMEL EĞİTİMİ HAS TA H İ Z M E T LERİ V E İ LE T İ Ş İ M D İ R E K T Ö R LÜ Ğ Ü

2 Sağlık Sigortası Nedir? Sigortalının, hastalık ve kazaların yaratacağı sağlık giderlerini karşılamak için hazırlanmış planlardır. Oluşan riskler poliçede belirtilen, genel ve özel şartlar dahilinde, limitler doğrultusunda karşılanır. Provizyon (Onay) Nedir? Alınan sağlık hizmetinin, poliçe şartları gereği, teminat kapsamında ise sigorta şirketi tarafından onaylanmasıdır. Sigorta Poliçesi Nedir? Sigortalınan mal veya cana ait belirleyici bilgileri içeren sözleşmeye ait yazılı belgedir. Sigortanın başlangıç ve bitiş tarihleri Ödenecek prim ve teminat tutarları Prim Nedir? Sigortanın üzerine aldığı rizikoya karşılık, sigorta şirketine para olarak ödenen bedeldir. Teminat Nedir? Kişinin satın aldığı özel sağlık poliçesi kapsamında yer alan sağlık hizmetleri gruplarıdır.

3 Yatarak Tedavi Teminatı Nedir? Hastalığın tedavisi için cerrahi bir uygulama ya da hastanede yatışı gerektiriyorsa kullanılan teminat, yatarak tedavi teminatıdır. Sigorta şirketi oluşacak olan masrafları poliçede belirtilen limitlerde karşılar. Yatarak tedavi teminatı olan, ayakta tedavi teminatı olmayan, ayaktan başvurularında sigorta kapsamında indirim uygulanabilir. Ayakta Tedavi Teminatı Nedir? Doktor, ilaç, tahlil, modern teşhis ve fizik tedavi gibi hizmetlerin yer aldığı teminattır. Yatarak tedavinin kullanılmadığı durumlarda kullanılır. Teminat Limiti Nedir? Sigorta poliçesi kapsamında bulunan teminatların alt ve üst kullanım sınırlarını belirleyen limittir. Hastanın teminat limiti dolmuş ise işlemleri, hasta ödemeli olarak indirimli fiyatlar üzerinden düzenlenmelidir.

4 imzası bulunan formlardır. Özel Sağlık Sigortası Hasta Bilgi Formu Nedir? Sağlık kuruluşundan hizmet (muayene, tetkik,vb ) alan sigortalı için doktor tarafından doldurulan, içinde; Özel Sağlık Sigortası Hasta Bilgi Formunun diğer isimleri, Hasta bilgi formu Hastanın özlük bilgileri Anamnez Hastanın şikayeti Tazminat talep formu Doktorun ön tanısı Doktor muayene formu Doktorun istemiş olduğu tetkikler Doktorun planladığı tedavi Doktorun- Hastanın

5 İstisna Nedir? Poliçe özel ve genel şartları gereği teminat dışı kalan durumlardır. Sigortatarafından standart istisna olan hizmetler hastaya hizmet öncesi bildirilmeli. Standart İstisnalar Nelerdir? Genetik hastalıklar Kısırlık, Beslenme Diyet, Akne,Varis Estetik& Plastik cerrahi Kozmetik amaçlı işlemler Check up amaçlı yapılan işlemler Sigortalı olmadan önce var olan hastalıklar Doğuştan gelen hastalıklar (Konjenital Hastalıklar) Alerji testleri Tüm alternatif tedaviler Tehlikeli spor faaliyetleri Cinsel işlev bozuklukları Alkol & uyuşturucu bağımlılığı Kordon kanı alımı ve saklanması Psikolojik & psikiyatrik hastalıklar Kişinin kendini bilerek tehlikeye atması

6 Bekleme Süresi Nedir? Bireysel sağlık sigorta poliçelerinde, daha önceden var olabileceği düşünülen bazı hastalık ya da hamilelik masrafları belirli süreler sonunda ödenir. Provizyon Yöntemleri İnternet, Sözlü, Yazılı İnternet Provizyon Sistemi Nedir? Sigorta şirketlerinin online onay veren sistemidir. Bu sistemden onay alırken, standart istisna işlemlere dikkat edilmelidir. Sözlü Provizyon Sistemi Nedir? Sigorta şirketlerinin çağrı merkezleri aracılığıyla onay veren yapılarıdır. Bu sistemden onay alırken, sigorta şirketinin yetkilisine hastanın şikayeti, ön tanısı ve doktorun istemiş olduğu, tetkik ve tedaviler iletilir. Yazılı Provizyon Sistemi Nedir? Sigorta şirketlerinin faks ve aracılığıyla verdiği provizyondur. Bu sistemden yüksek tutarlı işlemler ve sigorta tarafından detaylı inceleme yapılması gereken işlemler için onay alınır.

7 Ön Onay Alınması Gereken Durumlar Nelerdir? Ön Onay Alınması Gereken Durumlar Nelerdir? Yüksek tutarlı işlemler öncesinde ön onay alınmalıdır. MR, BT, Eforlu EKG, diş hizmetleri, hormon testleri, genetik tetkikler, girişimsel tetkikler (anjiyografi,endoskopi, ), EEG, EMG, sintigrafik işlemler, odyometri, küçük müdahaleler gibi.

8 Özel sağlık sigortası hasta bilgi formu İbraname (provizyon formu) Sevk Tetkik sonuçları GENEL FATURA EKLERİ NELERDİR? İlaç & aşı kupürleri Kimlik fotokopisi Hasta payı faturası örneği Acil servis hasta değerlendirme izlem formu Hasta beyanı Reçete fotokopisi Fizik tedavi bitiş raporu Adli vaka raporunun fotokopisi alkol raporu trafik tespit tutanağı

9 KURUM FATURALARININ İMZALANMASI Faturaların ekinde yer alan hasta veya 1. derece yakınları tarafından imzalanmış olan tazminat talep formu, ön onaylar, çıkış onayları, ibranameler gibi evraklarda; imzalayan kişinin adı soyadı ve yakınlığını belirtmesi gerekmektedir.

10 Hasta Başvuru Süreci TC kimlik no ile OTS den giriş yapılarak sigortalı kontrolü yapılır. Yabancı uyruklu hastalar için; provizyon aşamasında girilen kimlik türü hangisi ise (TCKN-Pasaport-Yabancı Kimlik Numarası) o kimlik türü ile fatura düzenlenmelidir Provizyon aşamasında girilen kimlik bilgisi ile fatura kesim aşamasında hasta bilgilerinde bulunan kimlik bilgisinin aynı olmasıgerekmektedir. Provizyon formuna göre bakılarak, hasta hangi grup poliçeye sahip ise doğru anlaşma tanımı seçilerek hastanın kabulü yapılır. Beslenme-Diyet muayeneleri ve hizmetlerinin kuruma fatura edilebilmesi için, hastaların herhangi bir branş hekimi tarafından diyetisyen konsültasyonunun yapılması durumunda kabullerinin yapılması gerekmektedir. Panoramik röntgen Acıbadem sigortalı hastalara yılda 1 kez ücretsiz olarak yapılacaktır.

11 Provizyon Yöntemleri Otomatik Tazminat Sistemi (OTS) Mail Provizyon Sözlü Acıbadem OTS işlem limiti, işlem başına TL dir. MR, Bilgisayarlı Tomografi ve Sintigrafi, Endoskopi, Kolonoskopi gibi hizmetler için OTS üzerinden onay alınabilmektedir. OTS üzerinden alınan provizyonların güncellenmesi gereken durumlarda, herhangi bir süre kısıtlaması yoktur. Provizyon Süreçleri Acil Servis küçük müdahale/müşahede işlemlerine ait provizyon sürecinin daha hızlı sonuçlandırılması için onayların mail provizyon yöntemiyle gerçekleştirilmesi gereklidir.

12 İstisna Hizmetler İstisna olan hizmetlerin muayeneleri için sözlü onay alarak işlem yapılmalıdır. Doğum ve Hamilelik ile ilgili tüm işlemler, Diş tedavisi ve muayenesi, Psikiyatrik tetkik ve tedaviler, Menopoz ve osteoporoz ile ilgili tetkik ve tedaviler, Fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemleri, Biyopsi Rutin kontrol muayeneleri, Check-Up, Alerji ile ilgili tetkik ve tedaviler Kuduz ve tetenoz haricindeki aşı uygulamaları Alzheimer Hastalığı ile ilgili tüm giderler Kronik hastalıklar(diyabet, sinüzit, astım, migren, akne v.b)

13 Yazılı provizyon alınması gereken durumlar; İntraoperatif MR kullanılması durumunda yazılı onay alınmalıdır. Acil Durumlarda Trafik kazası nedeni ile yapılan başvurularda, yapılan işlemlerin Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kadar tutarı SGK ya, Acıbadem Sigorta anlaşma fiyatlarımız ile SUT arasındaki fark ise Acıbadem Sigorta ya fatura edilecektir. SGK ya gönderilen fatura tutarı ödenmezse, bu tutar ayrıca Acıbadem Sigorta ya fatura edilecektir.

14 Bupa Acıbadem Sigorta Yakınlarına Yapılan İndirimler Bupa Acıbadem Sigorta A.Ş. sigortalılarının eş, çocuk, anne ve babalarına 4935 kodlu Bireysel Emeklilikve Hayat Sigorta Şirketleri anlaşma tanımının Acıbadem Sigorta kırılımı seçilerek alacakları tüm hizmetlerde indirim uygulanacaktır. İndirim Belgesi olarak; yakınlık derecesinin belgelendirilmesi için; sigortalının sigorta kartı ve kimliği ile kişinin kendi kimlik fotokopisi alınarak Takipteki Hizmetler Yetkilisine gönderilmesi gerekmektedir. Denizbank Çalışan ve Yakınlarına Yapılan İndirimler Denizbank çalışanları Acıbadem Sigorta sağlık poliçesi sahibidir. Denizbank çalışanlarının Acıbadem Sigorta sağlık poliçesi sahibi olmayan sözleşmeli personeli ve bu personelin yakınlarının (1.derece yakını) şubelerimize başvurmaları halinde, 4935 kodlu Bireysel Emeklilik ve Hayat Sigorta Şirketleri kurumunun Acıbadem Sigorta kırılımı seçilerek indirim uygulanacaktır. Kişiler Denizbank kurum kimlik kartları, personel yakınları ise kart ya da kurum kimlikkartının fotokopisi ile başvuruda bulunurlar.

15 Kibar Holding Faturalandırma Süreci Kibar Holding çalışanlarına yönelik Kadıköy, Kozyatağı, Kocaeli ve Göktürk şubelerinde geçerli olmak üzere Öğretim Üyesi muayene ücretlerinde farklı fiyat uygulanmaktadır. Uzman fiyatlarıyla çalışmayı kabul eden öğretim üyesi hekimleriçin aşağıda iletilen anlaşma tanımlarının seçilerek faturalandırma yapılması gerekmektedir. 222 Ayakta / Sünnet KÖ (KibarHolding) (KCL) 224 Ayakta/Sünnet KÖ (Kibar Holding Uzman Fiyatları) (KOZ-KAD-GÖK) Uzman fiyatlarını kabul etmeyen öğretim üyesi hekimlerimiz içinise Ayakta Kurum Öder anlaşmasının seçilmeye devam edilmesini gerekmektedir.

16 TürkiyeFutbol Federasyonu (TFF) Faturalandırma Türkiye futbol federasyonu yönetim ve personeli Bupa Acıbadem Sigorta sağlık poliçesine sahip olup, sigorta kartları üzerinde TFF ibaresi yer almaktadır. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve Personelin, Bupa Acıbadem Sigorta dahilinde sigortalının ödemesi gereken %20'lik katılım payı, sözleşme gereği alınmayacaktır. TFF çalışanının poliçesindeki limit dolduğu zaman, %20 lik hasta katılım payı alınmayacak olup, kalan tutar hastadan talep edilir. Öğretim üyesi fark tutarı hastadan alınmalıdır.

17 Tüyap Çalışanları Provizyon Süreci TÜYAP çalışanlarının şubelerimizde alacağı hizmetlerde ayakta ve yatarak tedavilerde uygulama esasları aşağıdaki şekildedir. Hastanın poliklinikte almış olduğu hizmet bedelleri kuruma fatura edilir. %20 katılım payı hasta tarafından ödenir. Sigortanın riski karşılamadığı durumlarda ve limit aşımlarında, ilgili tutarın %80 i TÜYAP a, %20 si hasta payı olarak kesilecektir. Özel harcamalar hasta ödemelidir.

18 Merkez Bankası Provizyon Süreci Merkez Bankası grubunun, Bupa Acıbadem Sigorta A.Ş. ye geçiş yapmış olup faturalandırma esasları aşağıda paylaşılmıştır. Grubun anlaşması tüm şubelerimiz için geçerli olacaktır. Ayakta tedavilerde %10 hasta katılımı bulunmakta olup yatarak tedavilerde hasta katılım payı bulunmamaktadır. Ayakta ve yatarak tedavilerde öğretim üyesi farkı için hasta ödemeli işlem yapılacaktır. Göz paketleri için Cari Göz Paketleri üzerinden faturalandırma yapılacak olup Göz branşı dışındaki paketler için mevcut Bupa Acıbadem Sigorta özel paketleri kullanılmaya devam edilecektir.

19 Tamamlayıcı Sağlık Sigorta Poliçesi Network Uygulama Süreci SGK ile kısmi branş anlaşmalı; Kadıköy, Bakırköy, İnternational, Bursa, Kocaeli ve Adana şubelerimizi kapsayacak ve sadece Tamamlayıcı Sağlık Sigorta (TSS) poliçe networküne dahil olan sigortalılar için anlaşma sağlanmıştır. SGK ile anlaşmalı branş ve hekim olması durumunda geçerli olacak anlaşma için SUT uygulama esasları doğrultusunda faturalandırma yapılacaktır.

20 Merkez Bankası Fatura Ekleri Sigortalı tarafından imzalanan Sencard provizyon formu (iki sayfa olacak şekilde) Fizik Tedavi Formu vb. sistem üzerine yüklenmeyen manuel yazılan evraklar Kaza tespit tutanağı, alkol raporu vb. evraklar ve sigortalı imzalı beyanlar

21 Allianz Sigorta Hasta Başvuru Süreci Hastalar, sigorta kartı ve resmi kimlik belgesi ile başvururlar. Kartsız başvuran hastaların provizyonu T.C. Kimlik numarası ile alınabilmektedir. Kimlik Bilgisinin onaylanmasının ardından; Aktif Poliçeler başlığı altında yer alan poliçe doğrultusunda provizyon onayı alınması gerekmektedir. Aktif Poliçeler başlığı altında yer alan bilgiye istinaden Allianz Poliçeleri bilgisi doğrultusunda işlem yapılmalıdır.

22 Allianz Sigorta Koç Grubu Poliçelileri kapsamında olan aşağıda iletilen gruplar ilgili anlaşma dahilinde değerlendirilecek olup, Online Provizyon sistemi sorgulama ekranında poliçe bilgilerinde grup isimleri yer almaktadır. Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı, Koç Holding A.Ş., KFS Şirketler Grubu, Koç Üniversitesi, Koç Üniversitesi Öğrenciler Grubu, VKV Koç Özel İlk ve Ortaokul Lise Sağlık Poliçesi Yukarıda belirtilen poliçe sahipleri için 819- Allianz Sigorta A.Ş.-Koç Vakfı Ayakta/Yatan KÖ anlaşma tanımı seçilerek faturalandırma yapılması gerekmektedir. Allianz Sigorta A.Ş. sigortalılarının yakınlarının (eş, çocuk, anne ve babalar) şubelerimizde hizmet almaları durumunda, 4935 kodlu Bireysel Emeklilik Ve Hayat Sigorta Şirketleri anlaşma tanımının Allianz Yaşam ve Emeklilik Hasta Öder / Allianz Hayat ve Emeklilik kırılımı seçilerek faturalandırma yapılmalıdır.

23 Provizyon Süreci Allianz Online ( Sistemde problem olursa Port-All sisteminden onay alınır. ) Port-All Yazılı Provizyonu alınmış ya da alınmamış hizmet tarihi üzerinden 7 günü geçmemiş olan dosyalarda entegre servis (webservis ya da Cerebralplus) üzerinden onay alınabilmektedir. Bu dosyalar için ayrıca sigorta şirketine sözlü yada yazılı olarak dönüş sağlamanıza gerek bulunmamaktadır. Provizyonu alınmış ancak herhangi bir sebepten dolayı iptal edilmiş dosyalar için tekrar provizyon talep edilecek olması durumunda, ilk provizyon talep tarihi üzerinden 7 gün geçmedi ise yine Cerebralplus üzerinden işlem yapılabilmektedir. Hizmet tarihi üzerinden 7 gün geçen dosyalarda ise tekrar provizyon başvurusunda bulunabilmek için aztrprovizyondestek2@allianz.com.tr adresine yazılı olarak dönüş sağlanması gerekmektedir. Provizyonu alınmış olan dosyalara hizmet ekleme/çıkarma işlemi Port ALL sistemi üzerinden 30 güne kadar yapılabilmektedir. Ancak İşlem Bulamadım olarak yazılan taleplerde sigorta şirketinin müdahale etmesi gerekeceğinden düzeltme taleplerinin ilgili provizyon numarasına hesap dökümü ekleyerek yazılı olarak yapılması gerekmektedir.

24 Önemli Noktalar OGTT tetkiki ile Açlık Kan Şekeri (Glukoz) birlikte istenildiğinde, sadece OGTT tetkiki faturalandırılmalıdır. Hepatit tetkikleri, sadece hamilelerde ve hepatit tanısı olan hastalarda kurum tarafından ödenir. Aksi hallerde hastaya fatura edilir. Acil Servis hekimi muayenesi ile birlikte tıbbi gerekliliği nedeniyle farklı branş hekiminden talep edilen Konsültasyon bedelleri ödenmektedir. Ancak Acil Hekimi tarafından sadece branş hekimine yönlendirme yapılan vakalarda tedaviyi sonlandıran hekimin ücreti ödenir bakış açısıyla değerlendirip Acil Servis Hekimi Muayenelerini ya da Konsültasyon ücretlerini ayrıca ödeme yapılmayabilmektedir. Bu bilgiler çerçevesinde, 2. Hekim muayenesinin ayrıca fatura edilmesi gerektiğini düşündüğümüz vakaları bu bakış açısıyla bir süzgeçten geçirilmesi ve muayene formlarında hekimin düzenlediği/ yaptığı tedavilere ilişkin detaylı bilgilerin yer alması önem arz etmektedir.

25 Önemli Noktalar Aynı takvim günü içerisinde, aynı hekim ya da branş tarafından, muayene/takip/konsültasyon işlemleri birlikte uygulandığında, bunlardan sadece fiyatı yüksek olan işlem faturalandırılır. Aynı takvim günü içerisinde, aynı hekim ya da branş tarafından, acil poliklinikte, muayene/müdahale işlemleri birlikte uygulandığında, bunlardan sadece fiyatı yüksek olan işlem faturalandırılır. Normal poliklinik şartlarında yapılacak müdahale işlemleri ile istisnai durumlarda, Yetkili Doktor dan onay alınması gerekmektedir. Tedavi başladıktan sonra ilk 10 gün içinde aynı doktor tarafından yapılan kontrol muayeneleri için ücret talep edilemez.

26 Mesai Dışı Saatlerde Acil Servise Yapılan Başvurularda Faturalandırma Süreci Mesai dışı saatlerde acil servise yapılan başvuru sırasında konsültan hekimin hastanede bulunmadığı durumlarda verilen muayene ve müdahale hizmetlerinin ücreti acil hekimin adına tahsil edilir. İlgili uzmanlık dallarınca bir sonraki gün yapılması gereken kontrol muayeneleri için ücret alınmaz. Bireysel Plus Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kadıköy, Kozyatağı, Bakırköy, İnternational, Bursa, Kocaeli ve Adana şubelerimizi kapsayacak ve sadece SGK ile anlaşmalı branş ve anlaşmalı hekimlerimiz için geçerli olacaktır. Bu nedenle randevu verme ve hasta kabul aşamasında sigortalı poliçe türünün sorgulanması ve hastalara bu doğrultuda bilgi verilmesi önem teşkil etmektedir.

27 İstisna Hizmetler 0-6 yaş arasındaki çocukların Hepatit A, Pnömokok ve BCG Aşıları Yetişkinlerde Kuduz ve Tetanoz (1 doz karşılanır) aşıları haricindeki tüm aşılar Hepatit teşhisi konmamışsa hepatit testleri Varis tedavisi ve tetkikleri Alerji tedavi ve tetkikleri Fizik tedavi Kan Grubu, HIV, PPD, VDRL, HCV Uyku bozuklukları, uyku apnesi ve horlama nedenli istenen her türlü tetkik ve tedavi giderleri PRP Uygulaması (Platelet Rich Plazma) Seans hizmeti ve ABS ACP/ Double Syringe,Arthrex, (Ref:ABS-10010) malzemesi hasta ödemelidir.

28 Öğretim Üyesi Farklarının Faturalandırılması; Uzman fiyatları ile çalışmayı kabul eden öğretim üyesi hekimlerde: Hasta payı dışında kalan tutar poliçe koşullarında Allianz Sigorta tarafından ödenir. Cari fiyatlar üzerinden indirim uygulanan hekimlerde: Hasta payı ve öğretim üyesi farkı sigortalı tarafından ödenir. Uzman ücreti kadar olan tutar poliçe koşullarında Allianz Sigorta tarafından ödenir. Anlaşmasız hekimlerde: Öğretim üyesi farkı hasta tarafından ödenir. Muayene/işlem öncesi hastaya bilgi verilmelidir.

29 Fatura Ekleri Hasta Bilgi/Tazminat Talep Formu Provizyon Formu Kurum faturasında hasta faturası belge numarası ve tarih, yok ise hasta payı hizmet dökümü Her türlü tetkik istem formları 500 TL üzeri ilaç ve aşı küpürleri Sonuç raporları Konsültasyon, takip/gözlem raporları Adli Vaka-Trafik kaza tespit tutanağı-alkol Raporu Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi/enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu 500 TL Aşı küpürleri

30 Fatura Ekleri 500 TL üzeri Kemoterapi ilaç küpürleri 500 TL üzeri Kontrast madde ilaç küpürleri Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon İşlem Belgesi 100 TL üzeri malzemeler için kullanıldı raporu Yapılan anesteziye göre anestezi formu Sistemde otomatik çıkmayan, hekim yorumuna gerek duyulan tüm tetkikler(sft/okt/oct/görme alanı şekilli tetkikler vb.) hekim yorumu, kaşe ve imza E fatura bilgilerini içeren döküm olmalıdır.(web İcmal dökümü bunun için yeterlidir.) * Muayene ve provizyon formunda sigortalı imzası/bu mümkün değilse yakınlık derecesi belirtilerek hasta yakını imzası alınmalıdır. *Fatura ve eklerinde yer alan evraklarda; ibranamede (Sağlık Sigortalıları İçin Yanıt Formu) yer alan provizyon numarası, hasta adı bilgileri ile kesilen faturada yer alan bilgilerin aynı olması gerekmektedir. (hasta adı bilgileri aynı değilse mutlaka kimlik fotokopisi eklenmelidir.)

31 Hasta Başvuru Süreci Hastalar sigorta kartı ve resmi kimlik kartı ile başvururlar. Anadolu Sigorta Eko Poliçe sahibi olan hastaların işlemleri hasta ödemelidir. Cari tutarlardan hastadan alınır. Provizyon Yöntemleri ASMED Sözlü Yazılı

32 Onay Süreci Küçük müdahale ve Fizik Tedavi giderleri provizyon işlemleri için 7 gün 24 saat hizmet veren kurumun numaralı telefonundan veya numaralı faks kullanılarak provizyon alınması gerekmektedir. PPD testi için mutlaka kurumdan sözlü onay alınır. Uyku Apnesi tanısı olan hastalarda sözlü onay alınması gerekmektedir. Biyopsi, endoskopi, sintigrafi, tomografi, anjiyografi işlemleri yapılmadan önce Anadolu Sigorta'dan onay alınması gereklidir.

33 Önemli Noktalar Türk Tabipler Birliği Asgari Ücret Tarifesi'nde küçük müdahale kapsamına giren işlemlerden aynı seansta birden fazla yapılması durumunda işlemi yapan doktorun alacağı ücret; 1.İşlemin %100'ü, 2.işlemin %50 'si, 3. işlemin %25'i, 4. işlemin % 12.5'i şeklinde hesaplanacaktır. Buşon lavajı, vajinal smear ve kültür alımı, alçı çıkarma, enjeksiyon uygulama bedeli, serum takma bedeli vb. muayenenin bir parçası olarak değerlendirilerek bu tür işlemler için ek olarak ücret alınmayacak fakat muayene yapılmaksızın bu işlemlerin tek başına yapılması halinde fatura düzenlenecektir. 0 6 yaş arası (6 yaş dâhil) periyodik çocuk kontrolleri ödenmektedir.

34 Acil Servis Anadolu Sigortalı hastaların Acil Servis ünitesinde, Muayene ile birlikte Konsültasyon hizmeti aldıkları durumlarda faturalandırma yapılırken sistemde tanımlı olan; Acil Serviste Muayene + Konsültasyon hizmet girişinin yapılması gereklidir.

35 İstisna Hizmetler Resmen ilan edilmiş olan salgın hastalıklar. Her türlü omurga eğriliği (kifoz, skolyoz,vb.). Koroner Arter Kalsiyum Skorlama Testi, Koroner VCT, sanal anjiyo, sanal kolonoskopi ve buna benzer tarama amaçlı yapılan tetkiklere ait giderler. Akne (sivilce), komedon, genital siğil ve kondilom, nevüs (ben), epilepsi (sara). Horlama ve uyku apnesi sendromu, pre-menopoz, menopoz ve komplikasyonlarına (kemik erimesi vb.) ait giderler. Reçetesiz, faturasız ve kupürsüz alınan ilaç bedelleri ile faturasız diğer masraflar Gözlük, cam, çerçeve, lens giderleri; gözde kırılma kusurunun (Myopi, vb.) giderilmesine yönelik müdahaleler ve şaşılık ile ilgili giderler, Geriatrik rahatsızlıklar, yaşlılıktan ileri gelen bunama ile ilgili rahatsızlıklar ve Alzheimmer hastalığı, Evlilik öncesi, işe başlama öncesi ve spor öncesi vb. nedenlerle alınan sağlık kurulu raporu için yapılan giderler ödenmez.

36 Fatura Ekleri Islak imzalı Tazminat Muayene Formu Islak imzalı ibraname Hasta ıslak imzalı açık rıza beyan formu Her türlü tetkik istem kâğıdı Tetkik Sonuçları Konsültasyon, takip/gözlem raporları Yapılan anesteziye göre anestezi formu Adli Vaka-Trafik kaza tespit tutanağı-alkol Raporu Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi/enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu Aşı ve Kontrast madde küpürleri Manuel şikâyet ve tanı eklendiğinde başhekim imza ve kaşe Adli vaka, spor yaralanmaları ve el kesisi gibi durumlarda alınan hasta beyanı Fizik tedavi formu (Başlangıç ve bitiş tarihinin belirtildiği) Elektronik ortamda onaylanmayan tetkiklerin doktor kaşe imzalı eklenmesi

37 Fatura Ekleri Kurum faturasında hasta faturası belge numarası ve tarih, yok ise hasta payı hizmet dökümü 500 TL üzere ilaç küpürleri Hasta kimlik fotokopisi (200 birim ve üstü işlemlerde) Sistemde otomatik çıkmayan, hekim yorumuna gerek duyulan tüm tetkikler için (SFT/OKT/OCT/Görme alanı şekilli tetkikler vb.) hekim yorumu, kaşe ve imza İbraname, Tazminat Talep Formu ve hasta/hasta yakını tarafından imzalanması gereken evraklar için imzalayan kişinin mutlaka isim soyadının ve yakınlık derecesinin yazılı olması gereklidir.

38 Hasta Başvuru Süreci Hastalar sigorta kartı ve resmi kimlik kartı ile başvururlar. Sigorta kartının geçerlilik süresi, poliçesinin aktif ve limitli olup olmadığı kontroledilir. Sigortalının yatarak poliçesi varsa ve aktif ise indirimli tutarlardan yararlanabilir. Axa Sigorta Eko poliçe ile anlaşmamız bulunmamaktadır. Eko poliçeye sahip hastalar için cari tutarlar üzerinden hasta ödemeli işlem yapılır. Provizyon Yöntemleri Entegre Sistem Mediclaim Sözlü Yazılı İnternet üzerinden provizyon limiti: (sadece tahlil, röntgen, USG ve muayene işlemlerini kapsamaktadır) TL dir. Sözlü provizyon limiti: Yapılan işleme göre değerlendirilmektedir TL yi aşan her bir işlem için yazılı onay alınmalıdır.

39 Sözlü ve yazılı provizyon alınması gereken durumlar Gebelik durumu için sözlü onay alınır. FTR limiti ne olursa olsun yazılı onay alınır. Intraoperatif MR için yazılı onay alınır. İleri tetkik ve küçük müdahalelerde yazılı onay alınır. Örn: MR, BT, EEG, EMG vs. Her türlü IV infüzyon ve bu girişime ait tüm giderler, Hepatit markerları için, (HBsAg, Anti-HBs vs.) Diş, diş eti, çene kemiği, çene eklemi ve ağız çene cerrahisine yönelik tüm tedavi giderleri için işlem öncesi onay alınır. Resmen ilan edilmiş bulunan salgın hastalıklar, Kontrol amaçlı mammografi ve PSA tetkikleri, Akne ve komedon ile ilgili her türlü müdahale giderleri için işlem öncesi onay alınır.

40 Özel Fiyat ile Çalışan Hekimlerin Faturalandırma Süreci AXA Sigortalı hastalarımıza ASG bünyesinde özel fiyat ile çalışan hekimlerimizin muayene ve ameliyat hizmeti vermesi halinde, provizyon onaylarında ilgili hekimlerimizin anlaşmasız hekim olarak kuruma bildirilmesi gerekmektedir. Özel fiyatla çalışan hekimlerin verdikleri hizmetlere ilişkin, onay ve faturalandırma süreci dış hekim uygulaması süreçleri gibi yürütülecektir. Sağlığım Tamam Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Süreci Kadıköy, Bakırköy, International, Bursa, Kocaeli ve Adana şubelerimizde, sadece SGK anlaşmalı branş ve hekimlerimiz için geçerli olacak şekilde anlaşma sağlanmıştır. Ayakta ve yatarak tedavi hizmetlerinde SGK SUT kuralları ile faturalandırma yapılacaktır.

41 İstisna Hizmetler Akne (muayene ödenir) Varis tedavisi (kılcal varis tedavileri ödenmez) Alerji muayenesi ödenir, aşıları ödenmez. İlgili teminatın alınmaması halinde gözdeki kırılma kusuru ( miyopi vb.) cerrahisi ile şaşılık ve görme tembelliği ile ilgili giderler, Varikosel, Obezite (Şişmanlık) tetkik ve tedavileri Hepatit markerları ( Teminata göre değerlendirilir ) Akupunktur Diş ve Psikiyatri teminatı bireysel poliçelerde. bulunmamaktadır. Ancak bazı grup poliçelerde teminatı olabildiği için işlem öncesi sigortadan onay alınması gerekmektedir.

42 Fatura Ekleri Islak imzalı Hasta Bilgi/Tazminat Talep Formu Yazılı onaylarda provizyon formu Kurum faturasında hasta faturası belge numarası ve tarih, yok ise hasta payı hizmet dökümü Her türlü tetkik istem formları Konsültasyon, takip/gözlem raporları Adli Vaka-Trafik kaza tespit tutanağı-alkol Raporu Sonuç raporları Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi/enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu Not: Fatura ekine koyulan ilgili evraklarda hasta imzası mutlaka ıslak imza olmalıdır.

43 Hasta Başvuru Süreci Hastalar sigorta kartı ve resmi kimlik kartı ile başvururlar. Provizyon Yöntemleri Sesli Yanıt Sistemi (SYS) Mediclaim Sözlü Yazılı Sözlü ve yazılı onay alınması gereken durumlar; Hamileliğe yönelik tetkik ve muayeneler için sözlü onay alınır. İntraoperatif MR kullanılması durumunda kurumdan yazılı onay alınmalıdır. İleri tetkik ve küçük müdahalelerde kurumdan yazılı onay alınır. Ayakta tedavi işlemi olmasına rağmen fizik tedavi işlemleri, MR ve BT ler, endoskopik işlemler, anjiyografiler, biyopsiler, sintigrafik işlemler ve treadmill (eforlu ekg) için yazılı onay alınır. Koroner BT Angio ve PET tetkik giderleri. Poliçe türüne göre değişiklik gösterdiği için yazılı onay alınır.

44 İstisna Hizmetler Skolyoz ile ilgili her türlü tetkik ve tedaviler. Poliçenin ilk altı ayı içinde hamilelik ve doğum teminatı kapsamındaki sağlık harcamaları. Resmen ilan edilmiş salgın hastalıklar ve karantina. Kuduz, tetanoz, grip ve 0-5 yaş arası tüm rutin çocuk aşıları (su çiçeği, prevenar, hepatit A vb.) haricindeki aşı giderleri ve hastalığa karşı koruyucu her türlü tıbbi işlemler hasta ödemelidir. Göz kaymaları, şaşılık, görme tembelliği, ses ve konuşma terapileri, Yüzeysel varis tedavisi (skleroterapi), Alerji aşıları, Deri kurumasını ve terlemesini önleyen tüm tedaviler, Saç dökülmesi ile ilgili tetkik, tedavi ve ilaç giderleri, Obesite ve aşırı zayıflık ile ilgili tetkik ve tedaviler Alternatif tıp yöntemleri, Beslenme-Diyet muayeneleri ve Psikiyatri hizmetlerinin kurum tarafından karşılanmaz. Hasta ödemelidir. Tedaviler ile Sigortalının hastalığı ile uzmanlık alanı uyuşmayan doktorlar tarafından yapılan her türlü tetkik, tedavi giderleri.

45 Öğretim Üyesi Farklarının Faturalandırılma Süreci Muayene giderleri için anlaşmalı tutarlardan sigortadan provizyon alınır. Muayene haricindeki tanı ve tedavi amaçlı hizmetler için öğretim üyesi hekimlerimizden hizmet almaları durumda, öğretim üyesi farkı sigorta tarafından karşılanmamaktadır. Provizyon aşamasında uzman hekim fiyatları Üzerinden onay alınmalı, fark için hasta ödemeli işlem yapılmalıdır. Tamamlayıcı Sağlık Sigorta Poliçe Network Süreci SGK ile kısmi branş anlaşmalı; Kadıköy, Bakırköy, International, Bursa, Kocaeli ve Adana şubelerimizi kapsayacak ve sadece Tamamlayıcı Sağlık Sigorta (TSS) poliçe networküne dahil olan sigortalılar için geçerli olacaktır. Tüm Ayakta ve Yatarak tedavi hizmetlerinde, SUT kuralları doğrultusunda faturalandırma yapılacaktır.

46 Fatura Ekleri Hasta Bilgi/Tazminat Talep Formu Provizyon formu Kurum faturasında hasta faturası belge numarası ve tarih, yok ise hasta payı hizmet dökümü Her türlü tetkik istem formları Sonuç raporları Konsültasyon, takip/gözlem raporları Yazılı onaylara ait hasta imzalı onay formu Adli Vaka-Trafik kaza tespit tutanağı-alkol Raporu Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi /Enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu

47 Hasta Başvuru Süreci Hastalar sigorta kartı ve resmi kimlik kartı ile başvururlar. Provizyon Yöntemleri E-PRO Sistemi İnternet Sözlü Yazılı Sesli Yanıt Sistemi (SYS) HDI Sigorta A.Ş nin provizyon için kullandığı e-pro sisteminden, şubelerimize başvuran sigortalıların poliçeleri de sorgulanabilmektedir. Sözlü ve yazılı onay alınması gereken durumlar; MR, Tomografi, Sintigrafi, Kemik dansitometresi, Treadmill, Doppler, Talyum, Gastroskopi, Kolonoskopi ve ayakta yapılan küçük müdahaleler (koterizasyon, kriyoterapi, taş kırma vb.) için kurumdan yazılı onay alınır. Aşı hizmetinin faturalandırılabilmesi için kurumun provizyon merkezinden onay alınarak işlem yapılması gerekmektedir.

48 Acil Durumlarda Trafik kazası nedeni ile yapılan başvurularda, yapılan işlemlerin Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kadar tutarı SGK ya, Ergo HDI Sigorta anlaşma fiyatlarımız ile SUT arasındakifark ise HDI Sigorta ya fatura edilecektir. SGK ya gönderilen fatura tutarı ödenmezse, bu tutar ayrıca HDI Sigorta ya fatura edilecektir.

49 İstisna Hizmetler Demans, alzheimer hastalığı, parkinson hastalığı, epilepsi. Her hangi bir semptoma bağlı olsun veya olmasın tanı, tedavi ve teminat ile doğrudan ilgili olmayan her türlü harcamalar. Kontrol amaçlı muayene ve tetkikler. (yüzeyel varis tedavisi (skleroterapi)) zayıflama merkezleri, kilo kontrol bozuklukları ile ilgili tüm tedavi giderleri. Hastalığa karşı koruyucu her türlü tıbbi işlem ile kuduz, tetanoz ve sağlık bakanlığı aşı takviminde yer alan 0-5 yaş çocuk aşıları haricindeki aşı giderleri. Allerji ile ilgili aşı giderleri. Aşı hizmetinin faturalandırılabilmesi için, kurumun provizyon merkezinden onay alınarak işlem yapılması gerekmektedir.

50 Fatura Ekleri Hasta Hasta Bilgi/Tazminat Talep Formu /Ön Onay Formu-Hasta bilgi formunda sigortalı imzası, doktor kaşe ve imzası Her türlü tetkik istem kağıdı Sonuç raporları Konsültasyon, takip/gözlem raporları Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi /Enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu 500 TL üzeri kemoterapi ilaçların küpürleri Sigortalı kartı veya kimlik kartı Kemoterapi İlaç Orderı Fizik tedavi formu (Başlangıç ve bitiş tarihinin belirtildiği)

51 Hasta Başvuru Süreci Hastalar resmi kimlik kartı ile başvururlar. Provizyon Yöntemleri Entegre Sistem Claimer (Web Ekran) Sözlü SYS Yazılı Yazılı onay alınması gereken durumlar İleri tetkik ve tedaviler. Örn: MR, BT, Endoskopi, Anjiyo vb. Küçük müdahale işlemleri. Örn: Kriyoterapi, Koterizasyon vb.

52 İstisna Hizmetler Gözdeki kırma kusuru ile ilgili tüm tedaviler İşitme kusuru ile ilgili tüm tedaviler Doğum kontrol yöntemleri Zayıflama veya kilo alma tedavileri Alzheimer, yaşlılıktan ileri gelen bunama ile ilgili rahatsızlıklar Parkinson, sara Tanıyla ilgisi olamayan gereksiz tedavi işlemleri Diş ve diş eti ile ilgili yapılan tüm muayene ve tedaviler Alerjinin hastane de yatmadan önce yapılan teşhis ve tedavisine yönelik işlemler Bulaşma haricinde yapılan tetanoz ve kuduz aşıları haricindeki tüm aşılar ve diğer koruyucu hekimlik uygulamaları

53 Fatura Ekleri Tazminat Talep Formu Her türlü tetkik istem formları Hasta kimlik fotokopisi Aşı ve ilaç kupürleri Kurum faturasında hasta faturası belge numarası ve tarih, yok ise hasta payı hizmet dökümü Tetkik sonuçları Kemoterapi ilaç küpürleri Konsültasyon, takip/gözlem raporları Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi / Enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu Fizik tedavi formu (Başlangıç ve bitiş tarihinin belirtildiği) İbranamede provizyon numarası, hasta ve kurum bilgileri, teminat limitleri ve hasta imzası mutlaka olmalıdır.

54 Hasta Başvuru Süreci Hastalar sigorta kartı ve resmi kimlik kartı ile başvururlar. Eko plan poliçe ile anlaşmamız yoktur, cari tutarlar üzerinden hasta ödemeli işlem yapılır. Provizyon Yöntemleri Entegre Sistem Sözlü Yazılı

55 İstisna Hizmetler Groupama Sigorta da standart istisnaların yanı sıra, sivilceve saç dökülmesi için yapılan her türlü muayene, teşhis ve tedavi masrafları. Önemli Noktalar Özel Sağlık Sigortası Hasta Bilgi formunun ibraname bölümüne provizyon bilgileri yazılır. Form üzerine hastanın T.C. kimlik no veya Ehliyet numarası alınarak, hasta veya yakının imzası alınmalıdır. 10 gün içerisinde yapılan muayeneler kontrol sayılır. Şirket personelinin tedavi masraflarının tamamı kendisinden tahsil edilir. İntraoperatif MR kullanılması durumunda kurumdan yazılı onayalınmalıdır. Diş ileilgili işlemler için sözlü provizyonalınır. Acil Servis Süreçleri Acil servis muayenesine ilave olarak verilen konsültasyon, serum takma ve takibi, müşahede hizmetleri kurum tarafından ödenmektedir

56 Fatura Ekleri Tazminat Talep Formu Provizyon Formu Her türlü tetkik istem formları Sonuç raporları Konsültasyon, takip/gözlem raporları/anamnez ya da poliklinik kaydı Adli Vaka-Trafik kaza tespit tutanağı-alkol Raporu Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi/enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu Kurum faturasında hasta faturası belge numarası ve tarih, yok ise hasta payı hizmet dökümü

57 Hasta Başvuru Süreci Güneş Sigorta, Ziraat Sigorta ve Halk Sigorta; Türkiye Sigorta adıyla tek çatı altında birleşmiştir. Kabul aşamasında; Türkiye Sigorta A.Ş.(CGM Ziraat Sigorta) Türkiye Sigorta A.Ş.(CGM Halk Sigorta) Türkiye Sigorta A.Ş.(Güneş Sigorta) olarak seçilmelidir. Hastalar sigorta kartı ve resmi kimlik kartı ile başvururlar. Provizyon Yöntemleri İnternet Sözlü Yazılı İnternet üzerinden provizyon süreçlerinde; Ziraat Sigorta A.Ş. ve Halk Sigorta A.Ş. için mevcutta olduğu gibi aşağıda belirtilen link kullanılarak Mediclaim uygulaması üzerinden provizyon işlemleri yürütülecektir. Güneş Sigorta A.Ş. için aşağıda belirtilen link kullanılarak Pusula uygulaması üzerinden provizyon işlemleri yürütülecektir.

58 Sözlü onay alınması gereken durumlar Beta-Hcg ve Alerji tetkiklerinin yapılması durumunda web provizyondan onay alınmayacak olup kuruma sözlü olarak dönüş yapılması gerekmektedir. Acil durumlarda kurumdan sözlü onay alınarak faturalandırma işlemi yapılır. Yazılı ve sözlü onay alınması gereken durumlar İleri tetkik ve tedaviler. Örn: MR, BT, Endoskopi, Anjiyo vb. Küçük müdahale işlemleri. Örn: Kriyoterapi, Koterizasyon vb. İleri tanı tedavi amacıyla istenilen tetkiklerde (kanser markerleri vb.) provizyon departmanına sözlü dönüş yapılması gerekmektedir. Beta-hCG (koriyonik gonadotropin) ve Allerji tetkikleri için online provizyon yerine; sözlü olarak onay alınmalıdır. ( ) Acil Servis Süreci Acil serviste muayene ile birlikte konsültasyon hizmeti verilmesi durumunda, Acil Serviste Muayene + Konsültasyon hizmeti charge edilmelidir.

59 T.C. MERKEZ BANKASI GRUP POLİÇELERİ T.C. Merkez Bankası personeli ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere hizmet vermektedir. Anlaşma tüm şubelerimizde geçerli olacaktır. Ayakta tedavi hizmetlerinde %10 hasta katılım payı bulunmakta olup, yatarak tedavi hizmetlerinde hasta katılım payı bulunmamaktadır. Öğretim Üyesi farkı hasta ödemeli olacaktır. İşlem öncesi sigortalıların bilgilendirilmesi önemlidir. Bütün ameliyatlar ve Pre-op tetkikleri açık olarak faturalandırılacaktır. Merkez Bankası Mensupları Vakfına bağlı olan Emekliler için 5074 kurum kodlu Merkez Bankası Mensupları Sosyal Güvenlik ve Yard. Sand. Vakfı, Vakfa bağlı olmayan Emekliler için T.C. Merkez Bankası(Emekli) anlaşma tanımları ile işlem yapılmaya devam edilecektir.

60 T.C. MERKEZ BANKASI GRUP POLİÇELERİ Kurum Kodu Kurum Adı Anlaşma No Anlaşma Adı 608 Türkiye Sigorta A.Ş. 81 Merkez Bankası - Ayakta Kurum Öder (İST) 608 Türkiye Sigorta A.Ş. 82 Merkez Bankası - Ayakta Kurum Öder (AND) 608 Türkiye Sigorta A.Ş. 83 Merkez Bankası - Ayakta Kurum Öder (ANK) 608 Türkiye Sigorta A.Ş. 84 Merkez Bankası - Ayakta Kurum Öder (ADA) 608 Türkiye Sigorta A.Ş. 85 Merkez Bankası - Ayakta Kurum Öder (KAY) 608 Türkiye Sigorta A.Ş. 86 Merkez Bankası - Yatan Kurum Öder (İST) 608 Türkiye Sigorta A.Ş. 87 Merkez Bankası - Yatan Kurum Öder (AND) 608 Türkiye Sigorta A.Ş. 88 Merkez Bankası - Yatan Kurum Öder (ANK) 608 Türkiye Sigorta A.Ş. 89 Merkez Bankası - Yatan Kurum Öder (ADA) 608 Türkiye Sigorta A.Ş. 90 Merkez Bankası - Yatan Kurum Öder (KAY) Sözlü onay alınması gereken durumlar Beta-Hcg ve Alerji tetkiklerinin yapılması durumunda web provizyondan onay alınmayacak olup kuruma sözlü olarak dönüş yapılması gerekmektedir. Acil durumlarda kurumdan sözlü onay alınarak faturalandırma işlemi yapılır.

61 BOYDAK Grubu Türkiye Sigorta A.Ş. (eski adı Güneş Sigorta A.Ş.) ile tüm şubelerimizde geçerli Boydak grubuna özel kurum ödemeli anlaşma sağlanmıştır. Buna göre İlgili anlaşma kapsamında hizmet alacak Boydak grubu personellerinin işlemleri esnasında aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Tüm Boydak Grubu personelleri için aşağıdaki tabloda bulunan 608 Güneş Sigorta Boydak Grubu tanımları seçilmelidir. Ayakta tedavide %15 katılım mevcut olup; yatarak tedavide %100 kurum ödemeli anlaşma bulunmaktadır. Provizyon süreçlerinde bir farklılık bulunmamaktadır. Önemli Noktalar Güneş Sigorta sahibi sigortalılar için, aldıkları hizmetlerde sadece kurum ile anlaşmalı hekimlere provizyon verilecektir. Ziyaretçi hekim, Anlaşmasız hekim, Part time hekim kadrosu için provizyon verilmeyecek olup sigortalılar ödemeyi kendisi yapacaktır. İşlem öncesi sigortalılara ayrıntılı bilgi verilmelidir. Güneş Sigorta Personel Poliçeleri Acıbadem Hastanelerinde geçerli değildir

62 İstisna Hizmetler Alerji ile ilgili tanı, tedavi ve aşılamaya yönelik ayakta tedavi giderleri. Skolyoz ile ilgili tüm giderler. Kilo kontrol bozuklukları Diş ve çene cerrahisi ile ilgili tüm tanı ve tedavi giderleri (Trafik kazası sonucu oluşan durumlarda, yaralanmış doğal dişe eski durumunu kazandırmaya yönelik yapılan tetkik, tedavi, protez ve kıymetli madenden yapılmayan kaplama giderleri hariç.) Uyku apnesi cihazları (CPAP ve uyku odası, kalibrasyon giderleri dahil), holter cihazı, işitme cihazı, şeker ölçme cihazı, insülin pompası ve yürütme cihazı vb., Alerji tanı, tedavi ve aşılamaya yönelik ayakta tedavi giderleri (alerji testleri, tüm alerji aşıları ve ilaçları ile bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik tüm preparatlar vb.), 0-6 yaş arası Sağlık Bakanlığı aşı takviminde yer alan aşılar ile rotavirüs, pnömoni, kuduz ve tetanos dışındaki, erişkin ve çocukluk dönemi koruyucu aşıları ile diğer koruyucu hekimlik uygulamaları ( rutin sağlık taramaları vb. ) ile ilgili tüm giderler, Böbrek ve safra kesesi gibi organ taşları analiz giderleri,

63 Fatura Ekleri Tazminat Talep Formu Provizyon Formu Hasta kimlik/sigorta kart fotokopisi Kurum faturasında hasta faturası belge numarası, yok ise hasta payı hizmet dökümü Her türlü tetkik istem kağıdı Sonuç raporları Konsültasyon, takip/gözlem raporları Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi/enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu

64 Hasta Başvuru Süreci Hastalar sigorta kartı ve resmi kimlik kartı ile başvururlar. Provizyon Yöntemleri Mediclaim Sözlü Sesli Yanıt Sistemi (SYS) Yazılı Onay Süreci TL üstü işlemler sisteme girildiği takdirde provizyon merkezi değerlendirmesine düşmektedir

65 İstisna Hizmetler Poliçe şartlarına göre işlem yapılır Skolyoz rahatsızlığı için yapılacak tetkik ve tedaviler ile ilgili harcamalar. Alerji için yapılacak aşılar, alerji testleri, her türlü immünoterapiler. Resmen ilan edilmiş salgın hastalıklar. Yaşlılıktan ileri gelen bunama ile Alzheimmer, Parkinson, Sara (Epilepsi) Şikayetle ilgisiz yapılan tanı ve tedaviler ile ilgili harcamalar Sivilce (Akne) Saç dökülmesi İşitme kusuru cerrahisi ve tüm bunlarla ilgili yapılan tetkik ve tedavi işlemleri,

66 İstisna Hizmetler Allerji için yapılacak aşılar, allerji testleri, her türlü immünoterapiler (metabolik ve oto-immun hastalıkların tedavisi için yapılanlar hariç) ile ilgili her türlü tetkik ve tedavi ile ilgili harcamaları Yüzeyel varis tedavisi (skleroterapi, lazer,ışın, masaj, çorap vs gibi), Hastalığa karşı koruyucu her türlü işlem ile kuduz, tetanoz, grip ile 0-6 yaş çocuklar için Sağlık Bakanlığı aşı takvimine ek olarak pnömokok, rotarix,hepatit haricindeki tüm aşılar (aşı öncesi veya sonrası yapılan tetkikler ile aşı uygulama bedelleri dahil)

67 Acil Servis Süreci Acil muayene ile birlikte konsültasyon muayenesi olması durumunda Acil Serviste Muayene + Konsültasyon hizmeti girişi yapılır. Şekerbank Provizyon Süreci İstanbul ve Kocaeli illerindeki Şekerbank T.A.Ş mensupları, Mapfre Genel Sigorta grup poliçeleri arasına katılmıştır. Şubelerimizden alacakları hizmetlerin provizyon ve tazminat süreçlerinde sevk şartı aranmaz.

68 Öğretim Üyesi ve Farklı Fiyatlardan Çalışan Hekim Faturalandırılma Süreci Öğretim üyesi fiyatları üzerinden onay için provizyon başvurusunda bulunulur. Teminat şartlarına göre değerlendirme yapılır. Farklı fiyatlardan çalışan hekimlerde muayene bedeli için hasta ödemeli işlem yapılır. İlgili hekimin istemiş olduğu tahlil-tetkik için, sigortadan alınan onay doğrultusunda kurum ödemeli işlem yapılır. Fako Grubu nun Başvuru Süreci Mapfre Genel Sigorta A.Ş FAKO grubu merkez üyelerinin hastanemize başvurularında işyeri hekimlerinden alınan DOKTOR SEVK KAĞIDI ile gelecekler ve provizyon süreçleri daha önceki gibi devam edecektir. Doktor sevk kağıdı olmayan kişiler için provizyon işlemi yapılmayacak olup, kişiler ödemelerini kendileri yapacaklardır.

69 Fatura Ekleri Tazminat Talep Formu (Hasta imzası olmalı, ücretlendirme eksiksiz yazılmalıdır.) Provizyon Formu (Hasta imzası olmalıdır.) Her türlü tetkik istem kağıdı Tetkik sonuçları Trafik kazası tespit tutanağı, adli rapor, hastane poliklinik tutanağı, alkol raporu vb. raporlar. (Acil serviste hastanın başvuru durumuna göre ilgili belgeler eklenecektir.) Diş faturalarında, yapılan dişe ve yapılan işlemin ne olduğuna ilişkin ayrıntılı Dr. Bilgi formu. Kurum faturasında hasta faturası belge numarası, yok ise hasta payı hizmet dökümü

70 Hasta Başvuru Süreci Mensupların ayakta tedavi başvurularında, hizmet verilmeden önce kişinin Anadolu Sigorta A.Ş. mensubu olup, olmadığını anlamak için ASMED programı üzerinden (ASMED / Provizyon İşlemleri / Mensup Sorgulama) bir sorgulama yapılacaktır. Sorgulama sonucunda Anadolu Sigorta A.Ş. mensubu olan kişi bilgilerinin çıktığı ekran görüntüsü alınacak ve fatura/hizmet dökümü ekine eklenecektir. Bu işlem yapıldıktan sonra her hangi bir kimlik kontrolü yapılmasına gerek yoktur. Fakat sağlık kartını ya da nüfus cüzdanı fotokopisini fatura eki olarak eklenmelidir.

71 Provizyon Süreci Provizyon İşlemleri sekmesinden Provizyon Oluştur seçimi yapılarak provizyon girişi yapılacaktır. Sorgulama T.C. kimlik numarası ile yapılmalıdır. Poliçe Türü Anadolu Sigorta Mensup olan poliçe üzerinden provizyon alınmalıdır. Acil durumlarda, hafta sonunda, mesai saatleri dışında ve resmi tatillerde müstahaklık sorgulanmalı, takip eden ilk iş gününde provizyon alınmalıdır. Provizyon başvurusu yaparken, başvuru tarihi olarak hastanın başvurduğu tarih seçilmelidir. Sistem, TL ye kadar onay vermektedir TL ve üzeri provizyon başvuruları değerlendirmeye düşmektedir. Sevkli Kurumlar Muayene Formu doktor kaşe - imzası ile sisteme yüklenmelidir. Anadolu Sigorta Mensup tarafında ibraname ve açık rıza beyan formunun metin yenileme çalışmaları devam ettiğinden, bu iki formun hastalar tarafından imzalanması veya fatura eki olarak gönderilmesi gerekmemektedir.

72 İstisna İşlemler Gıda duyarlılık testi, Ağrı tedavisi ile ilgili hizmetler, Tedavi amaçlı olmayan Kan Grubu, Ehliyet-İşe giriş nedeniyle alınan Sağlık Kurulu Raporu, Evlenme nedeniyle yapılan tetkik-tedavi, Psikologlar tarafından yapılan tedavi ücretleri, Fizyoterapistler tarafından yapılan muayene, Timponometri, Akustik refleks testi ile birlikte yapılmış ise Akustik refleks testi, hiçbir şekilde fatura edilmez. Acil müşahade, İşitme cihazı takibi, hiçbir şekilde fatura edilmez. Difizyon solunum testi ile akciğer volümleri aynı fatura üstündeyse sadece difizyon sol. testi bedeli ödenir. Diğeri hiçbir şekilde fatura edilmez. (tek başına akciğer volümleri ödenir.) Yürüme Rehabilitasyonu Efora alıştırma (C hizmet kodlu) kurum tarafından ödenmemektedir.

73 Psikiyatri /Psikolog İşlemleri; Gerekli görülen psikoterapi tedavileri/seansları, psikoterapist tarafından düzenlenecek ayrıntılı rapor olması dahilinde Vakıftanonay alınmak şartıyla ödenecektir. Tedaviye başlamadan önce onay alınmamış olanpsikoterapi tedavileri için gönderilen faturalar ödenmeyecek ve Vakıftarafından iade edilecektir. Öğretim Üyesi Farklarının Faturalandırma Süreci; Anadolu Sigorta Personel mensuplarının Prof. ve Doç. doktora muayene olmak istemeleri halinde, fark tutarlarının kendilerinden talep edileceği hatırlatılacak ve bu konuda ilgililerden İş Bankası Prof.- Doç. Muayene Taahhütnamesi belirtilen şekilde bir yazı alınacaktır. Hastanın muayene olacağı branşta, öğretim görevlisi dışında uzman hekim bulunmuyorsa, öğretim görevlisi farkı hastadan talep edilemez. Aşağıdaki branşlarda alternatif uzman doktor seçeneği olmasa bile öğretim görevlisi farkı hasta ödemelidir. Çocuk Alerjisi Çocuk Enfeksiyonu Çocuk Endokrinoloji Büyüme ve Ergenlik Çocuk Kardiyolojisi Çocuk Gastroenterolojisi Çocuk Hematolojisi Çocuk Onkolojisi Çocuk Nefrolojisi Çocuk Ortopedi Çocuk Göğüs Hastalıkları Romatoloji Hematoloji Endokrinoloji Nefroloji Perinatoloji

74 ACİL HAL DURUMUNDA Şubelerimize acil hal kapsamında başvuran mensupların ayaktan yaptırılan muayene, tahlil, tetkik, müdahale v.b tedavileri ile yatarak yaptırılan tedavilerine ilişkin faturaların SUT fiyatları ve uygulama esaslarına göre düzenlenerek ödenmek üzere Anadolu Sigorta (Personel) ya gönderilmesi ve mensuplardan herhangi bir ilave / fark ücreti talep edilmemesi gerekmektedir. (Faturalandırma işlemi: Anadolu Sigorta (Personel)-Acil & Doku-Organ Nakli Kurum Öder anlaşma tanımı seçilerek gerçekleştirilecektir.) Acil hal durumunun sona ermesi ancak hastanın yatarak tedavisinin devam etmesi durumunda ise acil hal durumunun sona erdiğinin doktor raporu ile belgelendirildiği tarihten itibaren oluşacak tedavi giderlerinin mevcut anlaşma koşulları ve fiyatları üzerinden Vakfa faturalandırılması bu kapsamda da mensuplara bilgi verilerek ACİL HALİN SONA ERMESİNE İLİŞKİN TAAHHÜTNAME yer alan taahhütnamenin imzalatılması koşuluyla Vakıfça karşılanmayan yatak, refakat ve doktor takip ücretlerinin ilgililerden tahsil edilmesi gerekmektedir. Acil hal kapsamında olmayan poliklinik ve yatarak tedavilerde ise mevcut anlaşma koşullarımız geçerli olacaktır. Trafik kazasına ilişkin sağlık giderleri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödendiğinden Sağlık Hizmeti Sunucusuna trafik kazası nedeniyle başvuracak mensupların sağlık giderleri SGK ya fatura edilecek, mensuplardan fark ücreti talep edilmeyecektir.

75 Fatura Ekleri Sevkli Kurumlar Doktor Bilgi Formu (Dr. Kaşe imzalı) Fatura üzerine veya hizmet dökümü üzerine hasta imzası, Hasta kimlik/kurum kimlik fotokopisi Mensup sorgulama ekran görüntüsü Her türlü tetkik istem kağıdı Sonuç raporları, Konsültasyon, takip/gözlem raporları, Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi/enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu, Diş hizmetlerinde diş şeması, Panoromik röntgen görüntüsü, Fizik tedavi formu (Başlangıç ve bitiş tarihinin belirtildiği), ESWL tedavi bitiminde taşların ebatlarını belirten ayrıntılı doktor raporu, Pandemi ve sisteme alışma süreci nedeniyle mensuplardan sadece faturaya veya hizmet dökümüne imza alınması yeterli olacaktır.

76 Hasta Başvuru Süreci Banka çalışanları ve emeklileri kurum kimlik kartı ya da kimlikleriyle başvururlar. Provizyon Süreci Onay süreci Mediclaim online (entegre) provizyon sistemi üzerinden yürütülecektir. Mediclaim provizyon sisteminden red olan muayenelerde ilgili branş için mensubun elinde sandık sevk belgesi olması halinde provizyon numarası ve sandık sevk belgesi/numarası Aksandık mail adresleri ile paylaşılmalı ve red olan muayenenin onaya çekilmesi talep edilmelidir. Çocuk Hastalıkları muayenesinde; Çocuk Hastalıkları branş muayeneleri Sandık kuralları çerçevesinde 14 yaşına kadar ödenmektedir. İşlem öncesi 14 yaş üstü çocuk doktoru muayenesinin kurum tarafından ödenmediği yönünde mensuplara bilgi verilmelidir.

77 Katılım Payı Muayene İşlemlerinden alınan katılım payı; Uzman Muayene ve Öğretim Üyesi Muayene için %20 dir. Ayakta yapılan her türlü tedavilerde mensuplardan (tahlil, tetkik, görüntüleme işlemi vb.) katılım payı alınacaktır. Çalışan ve Bakmakla Yükümlü aile bireylerinden %20 Emekli ve Bakmakla yükümlü aile bireylerinden %20 oranında katılım payı tahsil edilecektir. Ancak Kanser teşhisi konulmuş hastaların ayaktan yapılan Kemoterapi ve Radyoterapi tedavilerinden katılım payı alınmayacaktır. Akbank T.A.Ş mensupları günübirlik Kemoterapi gören hastalar için Kemoterapi ilaçları tedavi öncesi hastaya reçete edilerek, İlaç raporu ile birlikte kurumlarına (Kurumların Sağlık Merkezlerine) yönlendirilmesi gerekmektedir. Mensupların ödedikleri katılım payı faturalarında mutlaka katılım payıdır kurumdan tahsil edilemez ibaresi yer alması gerekmektedir.

78 İstisna Hizmetler Periyodik aşılar Ağrı tedavisi Diş hizmetleri Genetik tetkikler Eklem içi enjeksiyonlar (Gated Spect) C14 Üre Nefes Testi Psikolog, erkek üyelerde jinekomasti, pitozis Yumuşak doku enjeksiyonu ücretleri, check-up, estetik amaçlı tedavi ve ameliyatlar, cilt bakımı, akupunktur, diyet tedavileri Uyku-Polisomnografi hizmetleri Diş Hizmeti %100 hasta ödemelidir. Pedagog görüşmeleri, kurum tarafından karşılanmaz.

79 Fizik Tedavi ve Kemoterapi Onay Süreci; Fizik Tedavi provizyonu alırken katılım payı hesaplanmadan tutar girilmelidir, sistem katılım payını otomatik düşecektir. İstanbul şubelerimize onkoloji ve radyoterapi hizmetler (muayene dahil) için sevk verilmemekte olup hasta ödemeli işlem yapılmaktadır. Fizik tedavi ve kemoterapi işlemleri için provizyon girişi yapılırken ayaktan tedavi kısmından seçim yapılarak ilerlenmesi gerekmektedir. Fizik tedavi ve kemoterapi provizyonu için gerekli belgelerin mediclaim sistemine yüklenmesi, herhangi bir sorun yaşanması halinde ise mail adresine iletilmesi gerekmektedir. Psikiyatri Muayene: Vakıf tarafından psikiyatri muayenesi 30 günde bir kere ödenir; diğer seanslar için Akbank kurumu seçilerek hasta ödemeli işlem yapılır. Pedagog görüşmeleri vakıf tarafından karşılanmaz, Akbank kurumu seçilerek hasta ödemeli işlem yapılır.

80 Faturalandırma: Dışkıda (adenovirüs, rotavirüs ) virüs antijenleri ve Gaitada Helicobacter Pylori Antijeni testleri kurum tarafından 66 TL (KDV dahil) limitli olarak ödenmektedir. Ancak bu testlerden bir tedavi sürecinde en fazla birer adet kurum tarafından ödenecektir. İlgili tetkikler için kurumdan provizyon alınması gerekmektedir. Amip (Entamoeba histolytica) Antijeni tetkiki provizyona tabi olarak ödenebilmektedir Antijen arama dışkı (adenovirüs, rotavirüs, e.histolityca, cryptosporidium, giardia, her biri), antijen arama diğer(rsv, helicobacter...), üre nefes testi ve influenza testi için 66 TL (KDV dahil), NST(Kardiotokografi ile) için 66 TL (KDV dahil) limitli olarak ödenmektedir. NST hariç adı geçen testlerden, bir tedavi sürecinde en fazla birer adet ödenecektir. Viral panel (respiratuvar ve enterit) için ise 132 TL (KDV dahil) limitli olarak ödenmektedir. Deri prick, Deri yama ve diğer alerji testlerinin paketleri için kurum ödeme limiti 172 TL (KDV dahil) olarak revize edilmiştir. KBB muayenesi ile birlikte Diagnostik nazal endoskopi (DNE) tetkiki yapılması halinde sadece muayene kuruma fatura edilir. Eklem için enjeksiyon işlemleri ve kullanılan ilaçlar kurum tarafından ödenmemekte olup işlemler öncesinde hastaya bilgi verilerek hasta ödemeli işlemler yapılmalıdır.

81 Gebelik ile İlgili İşlemler Gebelik muayenesinde, fatura ekinde hamileliği belirtir rapor olması gerekmektedir. Muayene formlarında bu yönde bilgi olması durumunda ayrıca bir rapor eklememize gerek yok. 24.haftaya kadar gebelikte istenilen her türlü tetkiki mensuplar kurumun Sağlık Merkezinde yaptırmak zorundadırlar. 24.haftadan sonra istenilen tetkikler için ise mutlaka kurumdan onay alınmalıdır.

82 Özel İndirimli Çalışan Branşlar ACB, KOZ, ATA ve BAĞ şubelerimizde KBB bölümü için; tüm İstanbul şubelerinde ( ATZ hariç ) Göz veüroloji bölümlerinde uzmanhekimler için, hasta kabul aşamasında doğru anlaşma tanımları seçilmesi gereklidir. Muayene ücretinde %10 indirim otomatik yansımaktadır. ACB-KOZ-ATA-BAĞ şubelerinde aktif olan anlaşmalar; Ayakta Çalışan Kurum Öder (KBB) Ayakta Emekli Kurum Öder (KBB) Tüm şubelerde (ATZ) hariç aktif olan anlaşmalar; Ayakta Çalışan Kurum Öder (GÖZ-ÜROLOJİ) Ayakta Emekli Kurum Öder (GÖZ-ÜROLOJİ)

83 Göz ile İlgili Yapılan Tetkikler OCT, görme alanı, pakimetri gibi göz tetkikleri iki göz için yapılması durumunda tek göz birimi esas alınarak ödenmektekdir. İki göze yapılan göz görüntüleme tetkikleri tek göz fiyatları üzerinden ödeme yapılmaktadır. Buna göre ; OKT, FFA, Schiermer testi, Pakimetri, Bilgisayarlı Görme alanı incelemesi, Kornea Topografisi, Biyometri, NFA, Ultrasonografi göz tetkiklerinin iki göze uygulanması durumunda dahi tek göz olarak faturalandırılacaktır. Göz doktoru muayenesi sonrasında, göz ile ilgili tetkik istenmesi durumunda, istenecek tazminat talep formu / Tetkik istem formunda; Hastanın yaşı, İstenilen tetkik ile bağlantılı pozitif klinik bulgular, Öntanı / tanı tıbbi bir dil ile gerekçelendirilerek bildirilmelidir.

84 Kuruma ve Hastaya Fatura Edilemeyen Hizmetler; Buşon lavajı, kültür alımı, alçı çıkarma (alçısı ASG de uygulanan vakalar için) Nebulizatör ile ilaç uygulama, lavman uygulama, serum takma, kan transfüzyonu (Kan veya ürünleri transfüzyonu hizmeti hasta takibi olmayan vakalarda ayrıca kuruma fatura edilecektir.) Smear alınması, pharyngolaryngoskopi, dermatoskopi (bilgisayarlı dermatoskopi hariç), wood ışığı muayenesi, mantar aranması Karanlık saha testi (spiroket aranması), minimal eritem dozu tayini, tonometri, synoptofor ve schimmer testi, tonografi Şaşılık, renk hissi, derinlik hissi, fundus tarama işlemleri ilgili branş muayenesi ile birlikte yapılması durumunda ayrıca kuruma fatura edilmeyecek ve hastalardan da talep edilmeyecektir.

85 Fatura Ekleri Doktor tarafından kaşe+imzalanmış Sevkli kurumlar doktor bilgi formu Fatura üzerine Hasta imzası Hasta Payı Faturası nüshası (Kurum faturasının not kısmında hasta katılım payı faturasına ait numara ve tutar bilgisi yer alıyorsa ayrıca eklenmesine gerek yoktur.) Her türlü tetkik istem kağıdı Tüm Tetkik sonuçları Konsültasyon, takip/gözlem raporları Enjeksiyon işlemlerinde reçete/enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu fotokopisi Aşı küpürleri Kontrast madde küpürleri Provizyon formu Anjio+DSA faturalarına DSA işlem sonucunu içeren CD eklenmelidir.

86 Kuruma gönderilen fatura ekleri aşağıdaki sıra ile olmalıdır; Fatura (Provizyon formu ya da fatura üzerine imza alınmalıdır) Provizyon formu Hasta muayene fişi Fatura dökümü Ayaktan tedavi kurum fatura nüshalarında, hasta payı fatura numarası ile birlikte tutarının yer alması durumunda, hasta katılım payı fatura fotokopisinin eklenmesine gerek bulunmamaktadır. Olmaması durumunda hasta katılım payı fatura fotokopisi Tedavi gören, mensubun kendisi ise; Akbank Tekaüt Sandığı kimlik kartı (yaka kartı değil mensubun sicil numarasının yer aldığı banka kimlik kartı) veya nüfus cüzdanı fotokopisi Bakmakla mükellef olduğu eş ve çocuklarının tedavisinde ise; sadece nüfus cüzdanı fotokopisi Tetkik ve tedavi sonuç raporları Mensuplarda; Akbank Tekaüt Sandığı kimlik kartı (yaka kartı değil mensubun sicil numarasının yer aldığı banka kimlik kartı) veya nüfus cüzdanından birinin alınması yeterlidir. Bakmakla mükellef olduğu eş ve çocuklarının tedavisinde ise; web provizyon sisteminden onay alınması nedeniyle, faturalara eklenmek üzere sadece nüfus cüzdanı alınması yeterlidir.

87 Hasta Başvuru Süreci Mensuplar, vakıf tanıtım kartı ve resmi kimlik belgesi ile gelirler. web adresinden üye hak sahipliği kontrolü yapılarak provizyon alınacak, sistemden alınan form çıktısı fatura ekine konacaktır. Banka tarafından ödenmeyecek hizmetler için Taahhütname ye imza alınır. Muayene hizmetlerinde kontrol süreleri bulunduğundan onay aşamasında tanı alanı kaldırılmıştır. Muayene öncesi onay alınması önem arz etmektedir. Üyenin bakmakla yükümlü olduğu, anne baba uygulamasında, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası / Anne-Baba Kurum Öder anlaşma tanımı seçilerek faturalandırma yapılır. Uzman Doktor Muayene Hizmeti Katılım Payı Emekliler için 15 TL Çalışanlar için 20 TL

88 Öğretim Üyesi Farklarının Faturalandırılma Süreci Öğretim üyesi muayene limitleri 390 TL olarak güncellenmiştir. Öğretim Üyesi muayenesi için alınacak farklar aşağıdaki tabloda yer almaktadır Farklı fiyatla çalışan hekimler için, anlaşmalı tutar ile aradaki fark ücret mensup tarafından ödenir.

89 İstisna Hizmetler Selenyum tetkiki Graves tanısında ödenmektedir. Dermatoloji hekimi tarafından istenen Tiroid Peroksidaz Antikoru (Anti- TPO)/ ve Tiroglobulin Antikoru (Anti-Tg)/ tetkikini kurum karşılamamaktadır. Ambulans giderleri Diş hizmetleri Estetik amaçlı hizmetler Beslenme ve Diyet Astım ve alerji tedavileri Kısırlık tedavisi, tüp bebek ve bununla alakalı tetkik, tahlil vs. Uyuşturucu madde ve alkol bağımlılığına ilişkin hastalıkların ilaç ve tedavileri Tıbbi gerekçeye dayanmayan kürtaj, eximer, laser, lasic ameliyat ücretleri Lazerle yapılacak işlemler İlaç alerji testi Akne tedavisi Fibroscan hizmeti gastroenteroloji hekimi tarafından yapılan muayene sonrasında ve gereklilik raporu olması durumunda kurum onayı doğrultusunda ödenmekte, tarama hizmeti (tüm batın us vb.) olarak ödenmemektedir BT, Koroner Anjiyo hizmeti için acil sevk üretilmemesi gerekmekte olup, tıbbi durumu elzem hastalarda değerlendirme yapılarak ödenebilecektir. Öncesinde kurumdan onay yazılı onay alınması gerekmektedir.

90 İstisna Hizmetler Gebelik öncesi yapılan, Cytomegalovirus IgM (CMV IgM), Cytomegalovirus IgG (CMV IgG), Toxoplasma IgG, Toxoplasma IgM, Rubella (IgM), Herpes simplex virus (HSV) tip 1 IgG, Herpes simplex virus (HSV) tip 1 IgM, Herpes simplex virus (HSV) tip 2 IgG, Herpes simplex virus (HSV) tip 2 IgM tetkikler kurum tarafından karşılanmaz. tetkikleri gebelik tanısı olduğunda bir kez ödenmektedir. Gebelik harici kurum tarafından ödenmez, hasta ödemeli gerçekleşir. Özellikli bir durum olması halinde ise hekim raporuyla faturalandırma öncesinde mutlaka kurumdan onay alınmalıdır. Psikolog muayenesi ancak; Psikiyatri muayenesi sonrası istenmesi ve kurum onayı doğrultusunda ödenir. HPV Rahim Ağzı Kanser Aşısı (Gardasil Aşı) yaş arasındaki bayan hastalar için kurum tarafından ödenmektedir. Rutin koruyucu çocuk aşıları, Grip aşısı (Vaxigrip gibi.), Hepatit A ve Hepatit B aşıları ödenmektedir.

91 Fizik Tedavi İşlemleri Mensuplara yapılacak olan fizik tedavi işlemleri öncesinde; Kurumdan onay alınmalıdır. Bir yıl içinde 20 seans hakları vardır. Her bir seansta yapılacak işlemlerin toplam birimi 25 T.T.B. ile sınırlı olmalıdır. Acil Servis İşlemleri Acil serviste yapılan müdahale hizmetleri için aşağıdaki hizmetler charge edilmelidir. Acil Müşahede (2-4 saat arası) GÖZLEM ODASI 2-4 SAAT (EMLAK SANDIK) Acil Müşahede (4 saat üzeri) GÖZLEM ODASI 4 SAAT ÜZERİ (EMLAK SANDIK) Küçük Cerrahi Müdahale İşlemleri Aynı gün muayene ile birlikte küçük cerrahi müdahale yapılması durumunda, T.T.B. birimi yüksek olan kuruma fatura edilir. Fatura ekine işlemi açıklayan doktor raporu eklenir. Endoskopi işlemleri sırasında hekimlerin tercihi ile kullanılan Biyopsi Forsepsi malzemesi, kullanım amacına göre kurum tarafından değerlendirilecektir. Kurumdan onay alınarak fatura düzenlenmelidir.

92 İleri Görüntüleme Yöntemleri MR ve BT hizmetleri için anestezi hizmeti talep edilmesi durumunda, işlem öncesi mutlaka kurumdan ön onay alınması gerekir. Vakıf, belirli tetkikler için oluşturmuş oldukları kurallar doğrultusunda sıralı tetkik uygulamasına göre ödeme yapmaktadır. Örnek olarak ; Direkt Batın Grafisi (Ayakta), USG olmadan çekilen BT nin ve Tiroid hormonları ( TSH, T3, T4 ) veya Tiroid USG olağan ise, Tiroid antikorlarının karşılanmaması verilebilir.

93 Evrak Yükleme Süreci Faturaların ödeme ve kontrollerinin yapılabilmesi için ilgili provizyona ait; Muayene, tahlil, görüntüleme, epikriz vb. evrakların provizyon sistemine yüklenmesi, Üye imzalı fatura asıllarının sistemden alınan icmal ekinde Vakfa gönderilmesi gerekmektedir. Buna göre; Ayakta Tedavi ve Yatarak Tedavi provizyon da oluşturulan provizyonların provizyon kontrol ekranında; Fatura kesimi için bekliyor ibaresi olan provizyonların oluşturulması için; Fatura numarası, Fatura Tarihi Fatura Tutarı girişi yapıldıktan sonra ilgili provizyon için Fatura & Sonuç Dosyası Yükle butonuna basılarak ilgili tüm evrakların yüklenmesi gerekmektedir. Fatura & Sonuç Dosya yükle butonuna ilgili evrakların yüklenmesinden sonra (PDF&JPG dosyası); Provizyon Kontrolü Tamamla butonu ile işlem tamamlanır.

94 Fatura Ekleri Doktor tarafından kaşe ve imzalanmış Sevkli kurumlar doktor bilgi formu Fatura üzerine Hasta imzası Hasta nüfus cüzdanı (zorunlu) ve var ise kurum banka kimlik fotokopisi Her türlü tetkik istem kağıdı Sonuç raporları Provizyon formu Enjeksiyon işlemlerinde reçete/enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu fotokopisi Aşı kupürleri İlaç kupürler (eklem içi enjeksiyon, radyolojik tetkikler,) Elektronik ortamda onaylanmayan tetkiklerin doktor kaşe imzalı eklenmesi, Kurum faturasında hasta faturası belge numarası, yok ise hasta payı hizmet dökümü

95 Hasta Başvuru Süreci Hastalar ve bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocukları (anne ve baba hariç) üzerinde Emekli Sandığı ibaresi bulunan sağlık kartları ile müracaat ederler. Ayakta tedavi işlemlerinde provizyon merkezinden alınan onay doğrultusunda kurum ve/veya hasta payı faturaları düzenlenir. Gerek ayakta gerekse yatarak tedaviler için provizyon ve belge gönderimi de dahil olmak üzere tüm süreç CGM (Promed) tarafından yürütülecektir. Diş tedavilerinin hasta ödemeli olduğu hastaya bildirilir. Fortis Emekli üyelerin bakmakla yükümlü oldukları anne ve babalara ait sağlık harcamalarına ilişkin olarak; ayakta ve yatarak tedavileri için Vakıf tarafından verilen ''Sevk Kağıdına'' istinaden hasta kabulü yapılır ve faturalandırılır. Bakmakla yükümlü olunan anne ve/veya babalara ait faturalar Vakıf'a gönderilir.

96 Faturalandırma İşlemleri Emekli Vakıf mensupları ile bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocuklarına ayakta tedavi %20 katılımlı ve yatarak tedavi katılımsız olarak ödenir. Çalışanların limitlerine göre değiştiği için, öncesinde hastaya bilgi verilmesi gerekmektedir. Öğretim üyesi farkı hasta ödemelidir. Fatura üstüne, fatura hasta tarafından görülmüştür, isim-soyad yazılarak imzalatılır. İlk 10 gün içinde aynı branşa tekrar muayene ücreti faturalandırılmaz. Ayakta Tedavi İşlemleri için (poliklinik hizmetleri, bazı tetkik ve tedavi işlemleri) internet üzerinden 600 TL ye kadar provizyon alınması gerekir.

97 İstisna Hizmetler Kısırlık ve tüp bebek tedavileri Doğum öncesi yapılan genetik tetkikler Psikoterapik tedaviler Estetik amaçlı tedaviler SUT kodu olmayan ilaçlar Fatura Ekleri Sevkli Kurumlar Doktor Bilgi Formu (Dr. Kaşe imzalı) Fatura üzerine hasta imzası Her türlü tetkik istem kağıdı Sonuç raporları Konsültasyon, takip/gözlem raporları Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi /Enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu

98 Hasta Başvuru Süreci Hak sahipliği provizyon kartı, kimlik belgesiyle kontrol edilir, kimlik belgesi fotokopisi alınır.

99 Provizyon Süreci İnternet üzerinden hak sahipliği sorgulaması yapılacak ve sistemden alınan provizyon numarası kullanılacaktır. Hak Sahipliği bilgisinin sorgulanabilmesi için internet üzerinde Hak sahipliği sorgulama Platformu hazırlanmıştır. İnternet üzerinden sisteme ulaşılamayan durumlarda hak sahipliği bilgisinin sorgulanabilmesi için Vakfın ( ) numaralı telefonlarından bilgi alınabilir. T.Halk Bankası A.Ş Emekli Sandığı Vakfı logosunun üzerine tıkladığınızda giriş ekranı görüntülenir. Bu sitemde hak sahibi bilgisi sorgulama, provizyon numarası alma, provizyon iptali ve alınan provizyonlar listelenir. Provizyon için Internet sayfasında provizyon girişi tıklanır. Arama kriterinden sicil numarası, adı soyadı ve TC Kimlik numarası seçeneklerinden biri seçilerek sorgulanır. Hasta kimliği kontrol edilir. Tanı ve İşlem Açıklaması" alanını boş bırakarak tıklanır. Karşınıza yeni gelen ekranda kırmızı renkli "PROVİZYON NUMARASI" sistem tarafından otomatik olarak çıkacaktır. Bu numarayı Provizyon formuna yazılmalıdır. Arama sonucunda Üye bilgilerine ulaşamadığı durumlarda Vakfın ( ) numaralı telefonlarından bilgi alınır.

100 Psikiyatri Faturalandırma Süreci Psikiyatri doktorunun gerekli görmesi halinde düzenleyeceği rapor ve sevk doğrultusunda, bir takvim yılı içerisinde yaş sınırı olmaksızın psikiyatri ve psikolojik danışman tarafından yapılacak muayene + terapi sayısı en fazla 20 seans ile sınırlıdır. Genetik Tetkiklerin Faturalandırılması TTB de karşılığı varsa; TTB de belirtilen tutar kadar Halk Bankası Emekli Sandığına, cari tutar ile TTB arasındaki farklar hastaya, TTB de karşılığı yoksa; cari fiyatlardan hasta ödemeli işlem yapılmaktadır. Karyotipleme Tetkikinin Faturalandırılması Genetik hizmetler altında yer alan sadece Karyotipleme hizmetleri için gebelikte ve kanser tanısı konmuş tanılarını almış hastalardan TTB de olsun veya olmasın tetkikin tamamı kuruma fatura edilebilecektir. Karyotipleme tetkiki için belirtilen tanı hizmetleri olmaması durumunda vakıftan onay alınması gerekmektedir..

101 Konuşma Terapisi Ücretlerinin Faturalandırılması Konuşma terapisi ücreti, K.B.B. doktorunun raporuna istinaden bir takvim yılı içerisinde en fazla 10 seans ödenir. Deri Prick Testi Faturalandırılması Deri prick testi, Göğüs Hastalıkları ve Alerji Hastalıkları doktoru tarafından istenirse vakıfça ödenmektedir. Kurum tarafından Deri prick testi toplam olarak 60 birim ödenmektedir, geri kalan tutar hastadan tahsil edilir. Deri yama testi ücreti, Cilt ve Deri Hastalıkları Uzmanı tarafından düzenlenen rapora istinaden sonuç raporlarıyla birlikte ödenir. Fizik Tedavi Ücretlerinin Faturalandırılması Fizik tedavi ücreti, bir takvim yılı içerisinde en fazla 20 seans ödenir. Birinci kür (10 seans ) sonunda tedavinin devam etmesi gerekiyorsa, doktor raporu ile teşvik edilecek ikinci kür yapılacaktır. Kurum 10 seans için 200 birim ödeme yapmaktadır. 200 birimi geçen tutar hasta payıdır..

102 İstisna Hizmetler Diş hizmetleri Göz bölümünde yapılan pakimetri testi 18 yaşından büyüklere yapılan hepatit tetkik ve aşıları Prevenar, Grip, Suçiçeği, karma çocuk ve çocuk felci aşıları ödenmez Astım ve alerji tetkik ve tedavileri doktorun düzenleyeceği rapora(tazminat talep formu) istinaden ödenir. 0-6 ay (dahil) Rotavirüs aşısı ödenir, diğer yaş gruplarında ödenmez. Çocukların gelişim sürecinde olmaları gerekli görülen koruyucu nitelikli aşı bedelleri, kurum tarafından ödenmez. BT ve MR Tetkikleri Vakıf mensuplarına BT- MR Tetkikleri için fark ücreti çıkmayacaktır.

103 Öğretim Görevlisi Farkı Faturalandırılma Süreci Öğretim görevlisi farkı kurum tarafından karşılanmaz. Yapılacak işlemler öncesi, oluşabilecek öğretim görevlisi farkı bilgisi hastaya iletilmelidir. Hastanın muayene olacağı branşta, öğretim görevlisi dışında uzman hekim bulunmuyorsa, öğretim görevlisi farkı hastadan talep edilemez. Aşağıdaki branşlarda alternatif uzman doktor seçeneği olmasa bile öğretim görevlisi farkı hasta ödemelidir. Çocuk Metabolizma Hastalıkları, Çocuk Endokrinoloji, Çocuk Hematolojisi, Çocuk Nefrolojisi, Çocuk Nörolojisi, Çocuk Alerjisi, Çocuk Gastroenterolojisi, hepatoloji ve Beslenme, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları, Neonatoloji, Çocuk Göğüs Hastalıkları, Çocuk İmmünolojisi, Çocuk Cerrahisi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Allerji Hastalıkları, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları, Nefroloji, Romatoloji, İmmünoloji, Hematoloji, Geriatri, Psikiyatri, Çocuk Psikiyatrisi, Çocuk Kardiyolojisi

104 Fatura Ekleri Doktor tarafından kaşe+imzalanmış Sevkli kurumlar doktor bilgi formu Fatura üzerine provizyon numarası belirtilmesi ve Hasta imzası (Earşiv fatura belgesinde elektronik kaşe ve imza varsa, ayrıca ıslak kaşe ve imzaya gerek yoktur ) Hasta kimlik/banka kimlik fotokopisi Provizyon formu Epikriz(refakatçi gerekliliği belirtilmelidir.) Ameliyat Raporu Sonuç raporları Konsültasyon Raporu Yazılı onaylarda kurum tarafından onaylanmış hizmet dökümü Aşı küpürleri Kontrast madde küpürleri Hesap föyü Fatura üstüne isim soyad -sicil no- tarafımdan görülmüştür ibareleri ile imza alınır. *Grup-detay bazlı hesap föyü

105 HALK BANKASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Hasta Başvuru Süreci Geçerli kimlik belgesi (Banka kimliği, nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport) ile web adresi üzerinden hak sahipliği sorgulaması yapıldıktan sonra alınan provizyon numarası ile faturalandırma yapılacaktır. İnternet üzerinden sisteme erişilemeyen durumlarda hak sahipliği bilgisinin sorgulanabilmesi için Promed Çağrı Merkezi ( Dahili:3 ) kanalıyla 7 gün / 24 saat destek hizmeti verilecektir. Promed Çağrı Merkezi kanalıyla da Banka personeli hak sahipliği bilgisine ulaşılamadığı durumlarda Banka ya ait ) numaralı telefonlarından bilgi alınabilecektir. Sorgulama işlemi sonucunda sistemden provizyon alınamayan durumlarda sözlü olarak alınan provizyon numarası form üzerine manuel olarak yazılacaktır. Provizyon alınamayan durumlarda fatura tutarı hasta tarafından ödenecektir. Prof. ve Doç farkı hasta ödemeli olup işlem öncesi hastaya bilgilendirilme yapılarak tutar hastadan alınır.

106 Katılım Payları Ayakta tedavi hizmetlerinde; yapılan her türlü tedavilerde mensuplardan (tahlil, tetkik, görüntüleme işlemi vb.) %10 katılım payı alınacaktır. Yatarak tedavilerde; katlım payı uygulaması bulunmamaktadır. Tıp Merkezleri için, ayakta ve yatarak tüm tedavilerde katılım paysız anlaşma yapılmış olup %100 kurum ödemeli işlem yapılacaktır. Profesör ve Doçent doktorların (muayene konsültasyon) ücret farkları var ise hastaya muayene öncesi bildirilir, kabul etmesi halinde fark hastadan nakden tahsil edilir. Hastanın muayene olacağı branşta, öğretim görevlisi dışında uzman hekim bulunmuyorsa, öğretim görevlisi farkı hastadan talep edilemez.

107 Katılım Payları Aşağıdaki branşlarda alternatif uzman doktor seçeneği olmasa bile öğretim görevlisi farkı hasta ödemelidir. Allerji Hastalıkları, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları, Nefroloji, Romatoloji, İmmünoloji, Hematoloji, Geriatri, Psikiyatri, Çocuk Psikiyatrisi, Çocuk Kardiyolojisi, Çocuk Metabolizma Hastalıkları, Çocuk Endokrinoloji, Çocuk Hematolojisi, Çocuk Nefrolojisi, Çocuk Nörolojisi, Çocuk Alerjisi, Çocuk Gastroenterolojisi, hepatoloji ve Beslenme, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları, Neonatoloji, Çocuk Göğüs Hastalıkları, Çocuk İmmünolojisi, Çocuk Cerrahisi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

108 Deri Testleri Komple deri testleri ücreti, Astım ve Alerji Hastalıkları Uzmanı tarafından düzenlenen raporlara istinaden sonuç raporlarıyla birlikte ödenir. Deri yama testi ücreti, Cilt ve Deri Hastalıkları Uzmanı tarafından düzenlenen raporlara istinaden sonuç raporları ile birlikte ödenir. Genetik Testler Genetik hizmetlerde; TTB de yer alan testler için TTB kadar kuruma cari fiyat ile TTB arasındaki fark hasta ödemelidir. TTB de olmayan testler için cari fiyatlardan %100 hasta ödemelidir. Endoskopi hizmetleri için; kurumdan işlem öncesi ön onay alınması gerekmekte olup, kullanılacak malzeme bilgisinin de mutlaka belirtilmesi gerekmektedir. Kurum tarafından ödenmeyen malzeme olması durumunda, işlem öncesi mensuplara bilgi verilerek hasta ödemeli işlem yapılacaktır.

109 Psikiyatri ve Terapi Ücreti Psikiyatri ve terapi ücreti, bir takvim yılı içerisinde en fazla 20 seans ödenir. 20 seansı aşan hallerde hasta ödemeli işlem yapılır. Alerji Testleri Kanda bakılan içeriği özel spesifik olan allerji testleri (york testi vb.) bedelleri Banka tarafından karşılanmaz, hasta ödemeli işlem yapılır. Teşhisi konulan ve aşı tedavisi başlayan hastalar için tedavi süresince ikinci allerji test ücreti Banka tarafından karşılanmaz, hasta ödemeli işlem yapılır.

110 İstisnalar Estetik amaçlı yapılan tıbbi ve cerrahi müdahalelere ilişkin her türlü giderler (SUT ta belirtilen zorunlu haller hariç) Kontakt lens bedelleri Tüm Diş tedavileri TTB de yer almayan hizmetler Diyetisyen bedeli (Zorunlu haller dışında) Medikal tedavilerde kan grubu tespiti C Influenza Antijeni (A ve B) ödenmemekte olup hasta ödemelidir.

111 Fatura Ekleri Provizyon formu Doktor tarafından kaşe+imzalanmış Sevkli kurumlar doktor bilgi formu Fatura üzerine hasta isim soyad ve sicil numarası ile birlikte imza Hasta kimlik/banka kimlik fotokopisi Her türlü tetkik istem kağıdı Konsültasyon, takip/gözlem raporları Tüm tetkik sonuçları Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi/ Enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu Aşı küpürleri Kontrast madde küpürleri

112 Türkiye İş Bankası (Kurum Kodu: 101) Hasta Başvuru Süreci Kurum mensup ve mensubun bakmakla yükümlü olduğu yakınları kimlik ve kurum tanıtım kartı ile kabul edilir. Medigap sisteminden Sicil / Ad Soyad / T.C Kimlik numarası ile Hak Sahipliği Sorgulaması yapılır.

113 Özellikli İşlemler Kolonoskopi, gastroskopi sırasında bulunan polip yada lezyonların yerlerini işaratlemek için kullanılan '' spot endoskopik marker (SUT kodu: ) malzemesi için kurumdan onay alınması gerekmektedir. Kurum tarafından karşılanmayan malzeme bedeli bilgi verilmek kaydıyla hastalardan tahsil edilebilir. SUT ta yer almayan ortopedik amaçlı kullanılan (koltuk değneği, boyunluk vb.) malzemeler kurum tarafından limitli karşılandığından fatura kesilmeden önce Bankanın İnsan Kaynakları Faaliyetleri Destek Bölümü Sosyal İşler Birimi nden onay alınması ve faturanın bu doğrultuda düzenlenmesi gerekmektedir. Seanslı tedaviler (fizik tedavi, ESWT, PRP, PUVA, psikiyatri vb.) onayları için Medigap kullanılacaktır. Ağrı tedavisi ve bununla ilgili girişimler mensupların ödeme kriterleri doğrultusunda ödenebilecektir. İlgili hizmete yönelik kurumun mail adresinden onay alınması gerekmektedir. Alınan onay doğrultusunda mensupların bilgilendirmesi ve faturalandırma yapılması önem arz etmektedir. BT Anjiyo, Bilgisayarlı Dermatoskopi, Volüm C.T Koroner Anjiyografi tetkiki gerekli görülen hastalar için, ilgili tetkiklerin neden gerekli görüldüğünü belirtir ayrıntılı doktor raporu ile Bankanın İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Sosyal İşler Birimi nden onay alınmalı, onay verilmeyen veya onay alınmayan işlem ücretleri kuruma fatura edilmemelidir.

114 Fizik Tedavi Rehabilitasyon Süreçleri Fizik tedavi seansları için, hasta muayenesinin ardından alacağı doktor raporu ile bankasına sevk almak için başvurur. Her seans için sistemden provizyon sisteminden sorgulama yapılır Yılda en fazla 5 çeşit ve toplam 15 seans tedavi kurum tarafından karşılanır. Diş Süreçleri Diş tedavilerinde; Bayındır A.Ş. Diş Kliniklerinde ağız içi diş bulguları raporla tespit edilen hastaların kabulü yapılacak, Diş Hekimleri Birliği Asgari Ücret Tarifesi nde belirtilen birim fiyatlar uygulanacak ve aşağıda belirtilen hususlar göz önünde bulundurulacaktır. İlgili merkez tarafından verilen ağız içi diş bulguları tespit raporu fatura ekinde gönderilecektir. Bu esasa uymayan faturalar Bankaca ödenmeyecektir. (İstanbul dışındaki Acıbadem Hastane/Poliklinik ve Tıp merkezlerinde tespit raporu talep edilmeyecektir.)

115 Diş Süreçleri Kompozit dolgu ön 16 dişe yapıldığında ödenir. Bu dişler dışındakilere yapılan dolgular amalgam dolgu ücreti üzerinden ödenir. Aynı dişe yapılan birden çok dolgu ücreti ödenmez, birden çok dolgu ücreti fatura edildiğinde ücretlerden yüksek olan ödenir. Aynı dişe yapılan birden çok kron ücreti ödenmez, birden çok kron ücreti fatura edildiğinde ücretlerden yüksek olanı (en fazla veneer kron üzerinden) ödenir. Aynı dişe kanal ile preapikal lezyonlu dişte kanal tedavisi bir arada yapılarak fatura edildiğinde ücretlerden yüksek olan ödenir. Çekilen röntgen ücretleri, röntgenler fatura ekinde olduğu taktirde ödenir. Detertraj ücreti ile subgingival küretaj ücreti bir arada ödenmez. Birlikte fatura edildiğinde ücreti yüksek olan ödenir. Geçici kron ve protez ile 5 yıldan önce tekrarlanan kron, köprü ve protez bedelleri ödenmez. Bir dişe hem dolgu ve hem de kron yapılmış ise o dişe sadece kron ücreti ödenir. Ortodonti tedavileri sadece ortodonti uzmanlarına yaptırıldığı taktirde ödenir.

116 Diş Süreçleri 18 yaşından büyük kişilere yapılan ortodonti tedavi ücretleri Bankaca karşılanmaz. Tedaviye başlanılmadan önce proforma fatura ile onay alınacak, tedaviler yapıldıkça fatura edilecektir. Ortodonti tedavileri, Bankaca bir kez ödenir. Diş tedavisine başlanma ve bitiş tarihi fatura üzerinde gösterilecek ve hasta tarafından Tedavim Bitmiştir ibaresi yazılarak imza edilecektir. Diş tedavisine başlangıç tarihindeki katsayı ödemelerde esas olarak alınacaktır. Bakmakla yükümlü olunan anne ve babalara yapılan protez (kron, kron sökümü, tam protez, bölümlü protez ve bunlara ait tamirler) ücretleri Kurum tarafından SGK limitleri dahilinde ödendiğinden tedavi giderleri sistemde yer alan fiyatlardan hastalardan talep edilecektir. Sadece kanal tedavisi için bir dişe en fazla 3 adet röntgen ücreti ödenir. Genel anestezi altında yapılacak diş operasyonlarından önce onay alınması gerekmektedir.

117 Anestezi Altında Yapılan MR İşlemleri Anestezi altında MR çekimi kurum tarafından yalnızca özellikli vakalarda işlem öncesinde bankanın İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Sosyal İşler Birimi nden onay alınması halinde karşılanmaktadır. Hasta konforu için yapılan MR anestezi, hastalara işlem öncesi bilgi verilerek hasta ödemeli olarak faturalandırılmalıdır. Dijital Mammografi Faturalandırılması Dijital Mammografi işlem ücretleri, sonuç raporunda dijital mammografi çekildiğinin belirtilmesi kaydıyla banka tarafından karşılanacaktır.

118 Acil Durumlar Hastaların, 32 Acil Durum Parametresine uyan başvurularında, acil hal durumu sona erene kadar almış oldukları tedavilerin faturalandırılması için sistemde Türkiye İş Bankası-Acil & Doku-Organ Nakli Kurum Öder tanımı seçilerek işlem yapılır. Mensupların acil hal durumunun sona ermesinden itibaren almış oldukları tedavilerin faturalandırılması için sistemde Türkiye İş Bankası ilgili anlaşma tanımının seçilerek sözleşme fiyatlarımız üzerinden işlem yapılması gerekmektedir. Şubelerimiz acil hal kapsamında başvuran İş Bankası mensuplarının ayaktan yaptırılan muayene, tahlil, tetkik, müdahale v.b tedavileri ile yatarak yaptırılan tedavilerine ilişkin faturalarının mevcut çalışma koşullarımız yerine, SUT fiyatları ve uygulama esaslarına göre düzenlenerek ödenmek üzere İş Bankası na gönderilmesi ve mensuplardan herhangi bir ilave / fark ücreti talep edilmemesi gerekmektedir. Faturalandırma işlemi: Türkiye İş Bankası-Acil & Doku-Organ Nakli Kurum Öder anlaşma tanımı seçilerek gerçekleştirilecektir. Acil hal durumunun sona ermesi ancak hastanın yatarak tedavisinin devam etmesi durumunda ise acil hal durumunun sona erdiğinin doktor raporu ile belgelendirildiği tarihten itibaren oluşacak tedavi giderlerinin mevcut anlaşma koşulları ve fiyatları üzerinden İş Bankası na faturalandırılması bu kapsamda da mensuplara bilgi verilerek ekte yer alan taahhütnamenin imzalatılması koşuluyla Bankaca karşılanmayan yatak, refakat ve doktor takip ücretlerinin ilgililerden tahsil edilmesi gerekmektedir.

119 İstisna Hizmetler Estetik amaçlı işlemler Check- up Sünnet Diyetisyen Kısırlık tedavisi ve tüp bebek uygulamaları Laser ile yapılan ameliyat ücretleri Gözlük kullananlarda numarayı küçültmek amacıyla yapılan müdahaleler Lasik, Excimer Laser v.b.ücretler ile kornea nakli ameliyatlarında kornea ücreti Tedavi amaçlı olmayan Kan Grubu, Ehliyet-İşe giriş nedeniyle alınan Sağlık Kurulu Raporu, Evlenme nedeniyle yapılan tetkik-tedavi Psikolog (Seanslar Psikiyatri Dr. nun raporu ile bankadan onay alınırsa ödenir.) Akne tedavilerinin öncesinde kurumdan onay alınmalıdır. Timponometri, Akustik refleks testi ile birlikte yapılmış ise Akustik refleks testi, hiçbir şekilde fatura edilmez. Acil müşahade, İşitme cihazı takibi, hiçbir şekilde fatura edilmez.

120 İstisna Hizmetler Difizyon solunum testi ile akciğer volümleri aynı fatura üstündeyse sadece difizyon sol. testi bedeli ödenir. Diğeri hiçbir şekilde fatura edilmez. (tek başına akciğer volümleri ödenir.) Bridion 200 Mg/2Ml Iv Enjeksiyonluk Çözelti İçeren 10 Flakon ( hizmet kodlu) isimli ilaç kurum tarafından karşılanmamaktadır. Kullanılması halinde hasta ödemeli işlem yapılmalıdır. Yürüme Rehabilitasyonu Efora alıştırma (C hizmet kodlu) kurum tarafından ödenmemektedir. Göz kırpma refleksi hizmeti öncesinde kurumdan onay alınması önem arz etmektedir.

121 Öğretim Görevlisi Farkı Faturalandırılma Süreci Muayene hizmetlerinde öğretim görevlisi farkı hasta ödemelidir. Hastanın muayene olacağı branşta, öğretim görevlisi dışında uzman hekim bulunmuyorsa, öğretim görevlisi farkı hastadan talep edilemez. Aşağıdaki branşlarda alternatif uzman doktor seçeneği olmasa bile öğretim görevlisi farkı hasta ödemelidir. Romatoloji Hematoloji Endokrinoloji Nefroloji Perinatoloji Çocuk Enfeksiyonu Çocuk Hematolojisi Çocuk Endokrinoloji Büyüme ve ergenlik Çocuk Nefrolojisi Çocuk Kardiyolojisi Çocuk Onkolojisi Çocuk Alerjisi Çocuk Gastroenterolojisi Çocuk ve Ergen Ruh sağlığı Çocuk Ortopedisi Çocuk Göğüs Hastalıkları

122 Fatura Ekleri Sevkli Kurumlar Doktor Bilgi Formu (Dr. Kaşe imzalı) Fatura üzerine Hasta imzası / istisnai durumlarda hizmet dökümüne Hasta kimlik/banka kimlik fotokopisi Provizyon formu Her türlü tetkik istem kağıdı Sonuç raporları Özellikli tetkikler için (BT anjiyo, genetik tetkik, dermotoskopi, vb..) onay yazısı Girişimsel işlemlerde "yapıldı bilgisinin" belirtilmesi Kan ürünleri için, adeti ile beraber kullanıldığını belirtir hekim raporu 300 TL ve üzerindeki SUT'ta yer almayan ve SUT'tan fatura edilmeyen malzemeler için maliyet ekran görüntüsü veya satın alma sipariş formundan biri tedavi faturası ekinde gönderilmelidir. Diş hizmetlerinde bayek formu Fizik tedavi formu (Başlangıç ve bitiş tarihinin belirtildiği) ESWL tedavi bitiminde taşların ebatlarını belirten ayrıntılı doktor raporu E fatura numarası görünen fatura döküm

123 T.B.M.M (Kurum Kodu: 241) Hasta Başvuru Süreci Hastalar, resmi kimlik belgeleriyle başvururlar. Müstahaklık Sorgulama Süreci Sağlık Harcaması Hak Sahipliği Sorgulama ekranından T.C. kimlik numarası ile sorgulanması,veya Müstahaklık Sorgulama ekranından T.C. kimlik numarası ile sorgulanması, Sisteme girilemeyen durumlarda Üyeler Tedavi Beyan İşlemlerine ait numaralı telefonla ile irtibata geçmek suretiyle provizyon alınır. Milletvekilleri, Yasama Organı Üyeleri ile açıktan atandığı bakanlık görevi sona erenleri, bunların bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerini (öğrenim durumu ve medeni halleri uyan çocuklarda; erkek çocuklarda 25 yaşa kadar, kız çocuklarında ise evlenene kadar), ölenlerin hak sahibi olan dul ve yetimlerini kapsar. Uygulama süreci dışında tespit edilen (25 yaş ve sonrası erkek çocuklar için ve evli kız çocuklar için gibi) durumlarda aşağıda iletişim bilgileri yer alan kişilere dönüş yapılarak teyit alınması gerekmektedir Kadir Bey Mehmet Bey

124 Faturalandırma Süreçleri; Üst abdomen USG ve Pelvik USG birlikte istendiği zaman bu işlemler yerine Tüm abdomen USG girişinin yapılması gerekmektedir. Bilgisayarlı tomografilerde kontrastlı tetkik farkı kurum tarafından ödenmez. Hastadan da talep edilemez. Gaitada Mikroskop ile Gaitada Parazit kurum faturasında ayrı ayrı fiyatlandırılamaz. Bu hizmetlerden bir tanesi için hasta ödemeli işlem yürütülür.

125 Laboratuvar İşlemleri Trigliserid, Total Kolesterol ve HDL istenen hastalar için; VLDL ve LDL, Total ve Direkt Bilirubin istenen hastalar için; İndirekt Bilirubin, Total Protein ve Albumin istenen hastalar için; Globulin birlikte kuruma fatura edilmez. Stik ile bakılan Glukoz (Açlık) bedelleri stik bedeli üzerinden kuruma fatura edilir. Geriye kalan bedel için hasta ödemeli işlem yürütülür. Algolojik Tedaviler, Girişimsel Radyolojik İşlemler, Aynı seansta birden fazla yapılan işlemler için; 1. işlem %100, 2. işlem %50, 3. işlem %25, 4 ve üzeri işlemler %12,5 oranında hesaplaması manuel yapılarak kuruma faturalandırılır, açıkta kalan tutarlar kapatılır.

126 Endoskopik İşlemler Endoskopik işlemlerde kullanılan malzemeler için hasta ödemeli işlem yapılır. Diş Hizmetleri Mensup, ağız ve diş sağlığı ile ilgili her türlü restoratif, cerrahi ve protetik tedaviler yaptırabilir. Alt ve üst çenede yapılan her türlü tedavileri gösteren periapikal veya panoramik radyografilerin faturaya eklenmesi zorunludur. Detertraj (diş taşı temizliği) alt ve üst çenede, altı aydan önce kurum tarafından karşılanmaz. Kemik içi implantlarında hak sahipliği süresince sekiz adet kemik içi implant bedeli kurumca karşılanır.

127 Fizik Tedavi İşlemleri Aynı hastalığa yönelik olarak ikinci kez yapılan fizik tedavi bedelinin kuruma faturalandırılabilmesi için, önceki tedavi bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçmesi gereklidir. Fizik tedavi ve ajan hareketlerinden en fazla 6 çeşit fizik tedavi ajan ve hareketleri günde 1 seans yapılmak kaydı ile en çok 21 seans bedeli kurumca karşılanmaktadır. Özellikli Durumlar Muayene sırasında muayeneyi tamamlayıcı nitelikte yapılan işlemler için kurum veya hastadan ücret talep edilemez. Örneğin; kadın doğum veya radyoloji dışındaki branşlar tarafından yapılan USG incelemesi, smear alınması, kültür alınması, KBB de yapılan diagnostik nazal endoskopi, tympanometri, dermatoloji de dermatoskopi, göz de tonometri, buşon lavajı, alçı çıkarma, enjeksiyon uygulama bedeli, serum takma gibi. Ancak muayene yapılmaksızın bu işlemlerin tek başına yapılması halinde, bu işlemlerin bedelleri fatura edilebilir. Öğretim Görevlisi Farkı Faturalandırılma Süreci Öğretim görevlisi farkı hasta tarafından ödenir. Ankara şubesinden, hastalardan öğretim görevlisi farkı talep edilmez. SUT da yer almayan ilaç bedelleri hasta ödemeli işlem yürütülür.

128 İstisnalar Öğretim görevlisi fark ücreti, Estetik amaçlı tıbbi ve cerrahi müdahale hizmetlerinde hasta ödemeli işlem yürütülür. (Tıbbi gerekliliği resmi sağlık kurulu raporu ile belirlenmesi dışında) Yapılan kültür tetkiki sonucunda üreme olmamış ise, Antibiyogram ücreti kuruma fatura edilmez, hizmet bedeli hastadan alınır. A Grubu Beta Hemoloitik Streptekok üreyen kültürlerde Antibiyogram ücreti kuruma fatura edilmez, hizmet bedeli hastadan alınır. Kültürlerde, etkeni tanıma amaçlı yapılan boyalı preparatlar için hasta ödemeli işlem yapılır. Lens ve lens solüsyonları, Beslenme ve Diyet Muayene bedeli ödenmez.

129 Fatura Ekleri Sevkli Kurumlar Doktor Bilgi Formu (Islak Dr. Kaşe imzalı) Hastanın arkalı önlü Kimlik fotokopisi (Fatura üzerine hasta yakını imza atıyorsa, yakınının arkalı önlü kimlik fotokopisi) Kuruma kesilen faturada, hasta bilgileri, adres, telefon, kaçıncı dönem milletvekili olduğu, imzalayan kişi yakını ise yakınlık derecesi belirtilmelidir. Müstehaklık belgesi Sonuç raporları Konsültasyon, takip/gözlem raporları Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi/enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu Aşı ve kontrast madde kupürleri Tıbbi malzeme cihaz faturalarına (işitme cihazı vb)ait reçete ve/heyet raporu Acil vaka raporu(ambulans hizmetleri için) Müdahale ve acil işlemlerde ayrıntılı doktor raporu Var ise iptal fatura dökümü (Üzerine "İptal Edilmiştir" ibaresi mutlaka yazılmış olmalıdır)

130 Fatura Ekleri Fizik tedavi formu (Başlangıç ve bitiş tarihinin belirtildiği) Fizik tedavinin 6 aydan önce veya 21 senastan uzun sürmesi halinde gerektiği durumlarda seans adetlerini belirtir resmi hastane heyet raporu Fizik tedavinin yataklı tedavi verileceği durumlarda doktor raporu Diş hizmetlerinde diş şeması Panoromik röntgen görüntüsü eklenir Dış Doktor isteklerinde, hekim kaşe ve imzası Ekg sonucu

131 Hasta Başvuru Süreci Başkan, üyeler, ve bunların emeklileri ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerini kapsar. Hak sahipleri; ayakta ve yatarak tedavileri için, resmi makamlarca kabul edilen kimlik belgelerini mensup kimlik belgelerini ibraz etmek suretiyle başvururlar. Müracaat eden kişinin tedavi yardımından yararlanma hakkının olup olmadığının tespiti için ekli isim listesinden kontrolü sağlanacaktır. Kurum tarafından ödenmeyen hizmetler ve alınacak hasta katılım payı hakkında bilgilendirme yapılarak Taahhütname hastaya imzalatılır. İntraoperatif MR kullanılması durumunda kurumdan yazılı onay alınmalıdır.

132 Faturalandırma Süreçleri; Üst abdomen USG ve Pelvik USG birlikte istendiği zaman bu işlemler yerine Tüm abdomen USG girişinin yapılması gerekmektedir. Bilgisayarlı tomografilerde kontrastlı tetkik farkı kurum tarafından ödenmez. Hastadan da talep edilemez. Gaitada Mikroskop ile Gaitada Parazit kurum faturasında ayrı ayrı fiyatlandırılamaz. Bu hizmetlerden bir tanesi için hasta ödemeli işlem yürütülür. Psikiyatri hizmetini, ruhsatında ilgili branş mevcut olan şubelerimiz sistemde tanımlı olan fiyat üzerinden meclise fatura edebilirler. Tüp bebek tedavileri için düzenlenen sevk mektupları kabul edilmemeli, tedavi tutarları mensuptan talep edilmelidir. Tüp Bebek Hastaları tedavi tutarını kendileri ödeyecekler, faturaları daha sonra kuruma ibraz edeceklerdir. Manuel faturalandırılması gereken hizmetler için prosedürler dikkatle incelenmelidir.

133 Laboratuvar İşlemleri Trigliserid, Total Kolesterol ve HDL istenen hastalar için; VLDL ve LDL, Total ve Direkt Bilirubin istenen hastalar için; İndirekt Bilirubin, Total Protein ve Albumin istenen hastalar için; Globulin birlikte kuruma fatura edilmez. Stik ile bakılan AKŞ bedelleri stik bedeli üzerinden kuruma fatura edilir. Geriye kalan bedel için hasta ödemeli işlem yürütülür. Algolojik Tedaviler ve Girişimsel Radyolojik İşlemlerin Uygulamalarında Aynı seansta birden fazla yapılan işlemler için; 1. işlem %100, 2. işlem %50, 3. işlem %25, 4 ve üzeri işlemler %12,5 oranında hesaplaması manuel yapılarak kuruma faturalandırılır, açıkta kalan tutarlar kapatılır.

134 Endoskopik İşlemler Endoskopik işlemlerde kullanılan malzemeler için hasta ödemeli işlem yapılır. Diş Hizmetleri Mensup, ağız ve diş sağlığı ile ilgili her türlü restoratif, cerrahi ve protetik tedaviler yaptırabilir. Alt ve üst çenede yapılan her türlü tedavileri gösteren periapikal veya panoramik radyografilerin faturaya eklenmesi zorunludur. Detertraj (diş taşı temizliği) alt ve üst çenede, altı aydan önce kurum tarafından karşılanmaz. Fizik Tedavi İşlemleri Aynı hastalığa yönelik olarak ikinci kez yapılan fizik tedavi bedelinin kuruma faturalandırılabilmesi için, önceki tedavi bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçmesi gereklidir. Fizik tedavi ve ajan hareketlerinden en fazla 6 çeşit fizik tedavi ajan ve hareketleri günde 1 seans yapılmak kaydı ile en çok 21 seans bedeli Kurumca karşılanmaktadır. (Özel endikasyonlar için doktorluk görüşü alınmalıdır.) Acil hallerde tedavinin 6 aydan önce veya 21 seanstan daha uzun sürmesi gerektiği durumlarda; tıbbi gerekçesi ve seans adetlerini belirtir resmi hastane heyet raporunun düzenlenmesi gerekir.

135 Özellikli Durumlar Muayene sırasında muayeneyi tamamlayıcı nitelikte yapılan işlemler için kurum veya hastadan ücret talep edilemez. Örneğin; kadın doğum veya radyoloji dışındaki branşlar tarafından yapılan USG incelemesi, smear alınması, kültür alınması, KBB de yapılan diagnostik nazal endoskopi, tympanometri, dermatoloji de dermatoskopi, göz de tonometri, buşon lavajı, alçı çıkarma, enjeksiyon uygulama bedeli, serum takma gibi. Ancak muayene yapılmaksızın bu işlemlerin tek başına yapılması halinde, bu işlemlerin bedelleri fatura edilebilir. Öğretim Görevlisi Farkı Faturalandırılma Süreci Öğretim görevlisi farkı hasta tarafından ödenir. Ankara şubesinden, hastalardan öğretim görevlisi farkı talep edilmez. SUT da yer almayan ilaç bedelleri hasta ödemeli işlem yürütülür.

136 İstisnalar Öğretim görevlisi fark ücreti, Estetik amaçlı tıbbi ve cerrahi müdahale hizmetlerinde hasta ödemeli işlem yürütülür. (Tıbbi gerekliliği resmi sağlık kurulu raporu ile belirlenmesi dışında) Yapılan kültür tetkiki sonucunda üreme olmamış ise, Antibiyogram ücreti kuruma fatura edilmez, hizmet bedeli hastadan alınır. A Grubu Beta Hemoloitik Streptekok üreyen kültürlerde Antibiyogram ücreti kuruma fatura edilmez, hizmet bedeli hastadan alınır. Kültürlerde, etkeni tanıma amaçlı yapılan boyalı preparatlar için hasta ödemeli işlem yapılır. Lens ve lens solüsyonları, Beslenme ve Diyet Muayene bedeli ödenmez.

137 Fatura Ekleri Sevkli Kurumlar Doktor Bilgi Formu (Islak Dr. Kaşe imzalı) Hastanın arkalı önlü Kimlik fotokopisi (Fatura üzerine hasta yakını imza atıyorsa, yakınının arkalı önlü kimlik fotokopisi) Kurum faturasının aslı (üzerine hasta bilgileri ve imzası olmalı) Sağlık karnelerinde kimlik bilgilerinin yer aldığı resimli yüzünün arkalı-önlü fotokopisi ya da kimlik kartlarının arkalıönlü fotokopisi ise; ilgili kartın, Taahhütname formu Sonuç raporları Küçük müdahale hizmetlerinde ayrıntılı Doktor raporu, (Muayene formlarında detaylı açıklama yazılmış ise yeterlidir) Tedavi altındaki kronik hastalara ait sağlık kurulu raporu fotokopisi, Tıbbi malzeme, cihaz faturalarına (işitme cihazı, vb ) ait reçete ve/veya heyet raporu,

138 Fatura Ekleri Acil vaka raporu (Ambulans hizmetleri için), Müdahale ve acilde yapılan işlemlere istinaden Dr. raporu, İleri tetkiklerde kullanılan ilaç küpürleri, Aşı küpürleri, Enjeksiyon uygulamalarında, reçete aslının ilaç küpürlü fotokopisi ve Doktor isteği, Diş hizmetlerinde diş şeması

139 Fatura Ekleri Panoromik röntgen görüntüsü eklenir Dış Doktor isteklerinde, hekim kaşe ve imzası Tıbbi malzeme fiyatlarının Emekli Sandığı fiyatlarından fazla olmaması ve Emekli Sandığı fiyat kodlarının faturada belirtilmesi, Fizik tedavi hizmetlerinde, uygulanan tedavi çeşidini ve seans adedini belirten doktor raporu, Fizik Tedavinin 6 aydan önce veya 21 seanstan daha uzun sürmesi gerektiği durumlarda seans adetlerini belirtir resmi hastane heyet raporu, Alt üst çenede yapılan her türlü işleme ait periapikal ve panoramik film ve radyografi, Fatura üzerinde detay çıkmamışsa faturanın yatay dökümü İptal edilen faturanın ekine ilk kesilen orijinal faturanın fotokopisi Fatura hizmetin verildiği tarihten itibaren azami 7 ( yedi ) gün içerisinde düzenlenmelidir. Bu süre içinde düzenlenmeyen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılır. Kuruma iletilen doktor raporları ıslak imzalı olmalıdır.

140 Vakıflar Bankası (Kurum Kodu: 4047) Hasta Başvuru Süreci Hasta kabulü, şubemizden tedavi hizmetini alan mensubun kendisi ise kurum kimlik kartı ve nüfus cüzdanı ile; mensubun yakını ise yine mensubun kurum kimlik kartı ve kendi nüfus cüzdanı ile yapılacaktır. Sistemde bulunan online entegre sistem ile müstehaklık sorgulanır ve ayaktan tedaviler için provizyon alınır. Online entegre sistemden onay alınamadığı durumlarda Medigap üzerinden başvuru yapılır. Provizyon Online ve Medigap sisteminden onay alınır. Hastane Kabul Rıza Formu Mensuplar, karşılanmayan ya da hasta yükümlülüğünde bulunan rakamlar ile ilgili bilgilendirilmelidir. Bilgilendirmenin ardından Hastane Kabul ve Rıza Formu mutlaka hastaya imzalatılmalıdır.

141 Laboratuvar İşlemleri Kolesterol (total), HDL, LDL, VLDL ve Trigliserid tetkikleri bir arada istendiğinde kurum tarafından yalnızca Total Kolesterol, HDL, Trigliserid ve LDL tetkikleri karşılanır. Odyolojik İşlemler Saf Ses Odyometresi ve Timpanometri testleri beraber yapıldığında "Odio+Timpanometri", Saf Ses Odyometresi, Timpanometri ve Akustik Refleks testleri birlikte istendiğinde Komple Odyolojik İnceleme hizmet kodu girilerek işlem yapılmalıdır. Psikolog ve Psikiyatri Faturalandırma Süreci Psikolog ve Psikiyatri muayeneleri kurumdan onay alınması şartı ile yıllık 8 seans kurum tarafından ödenir. Fizik Tedavi, Ağız ve Diş Sağlığı Fizik tedavi bölümünde muayene kurum tarafından ödenmektedir. Ağız ve Diş Sağlığı hizmetleri için ön onay alınması gerekmektedir. Öğretim Görevlisi Farkı Faturalandırılma Süreci Öğretim görevlisi farkı kurum tarafından karşılanmaz.

142 İstisnalar Estetik cerrahi /rekonstüriktif cerrahi (Dermatoloji bölümünde yapılan dermokozmetik amaçlı işlemler) Ekstralar Koruyucu aşılar TTB/HUV'da yer almayan hizmetler Kan grubu tayini (Sadece pre-op amaçlı ödenir.) ( ) Botox uygulama (İlacı dahil) Ağrı tedavisi C Varislerde sklerozan madde enjeksiyonu

143 Fatura Ekleri Doktor tarafından kaşe+imzalanmış sevkli kurumlar doktor bilgi formu Hasta imzalı rıza formu Provizyon formu hasta imzalı Hasta kimlik fotokopisi veya vakıf kimlik kart fotokopisi (Hasta mensup yakını ise mutlaka kimlik fotokopisi) Fatura üzerine takip numarasının eklenmesi (Hasta imzası gerekmemektedir) Hasta payı fatura fotokopisi Her türlü tetkik istem kağıdı Sonuç raporları Konsültasyon, takip/gözlem raporları İlacın kutu olarak tamamının kullanılması durumunda küpür eklenmesi Kan ve Kan Bileşenleri Transfer ve Transfüzyon İzlem Formu Kemoterapi küpürleri Kemoterapi İlaç Orderı Radyoterapi Portal görüntüleme sonuçları Radyoterapi ücretlendirme formu Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi/enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu

144 Milli Reasürans T.A.Ş. Mensupları Emekli ve Sağlık Sandığı Vakfı (Kurum Kodu: 5072) Hasta Başvuru Süreci Vakıf çalışanları, emeklileri ve bunların bakmakla yükümlü oldukları aile bireyleri sevk belgesiyle başvururlar. Sevk yazıları düzenlendiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde kullanılacaktır. Hastaneye başvurularda bu süreyi aşan sevk yazıları kabul edilmeyecektir. Acil servise sevksiz başvurularda kimlik ibrazı ve mensup sicil numarası ile hasta kabulü yapılır. Sevk takip eden iş gününde hastaneye gönderilecektir.

145 Diş Tedavileri Hekimleri Birliği Asgari Ücret Tarifesinde belirtilen birim fiyatlar uygulanacaktır. Kompozit dolgu ön 16 dişe yapıldığında ödenir. Bu dişler dışındakilere yapılan dolgular amalgam dolgu ücreti üzerinden ödenir. Ortodonti tedavileri sadece ortodonti uzmanlarına yaptırıldığı taktirde ödenir. 18 yaşından büyük kişilere yapılan ortodonti tedavi ücretleri vakıfça karşılanmaz. Diş tedavileri bilgisayarda izlendiğinden, tedavilerin kaç numaralı dişlere yapıldığı şema üzerinde gösterilmelidir. Diş tedavisine başlanma ve bitiş tarihi fatura üzerinde gösterilecek ve hasta tarafından Tedavim Bitmiştir ibaresi yazılarak imza edilecektir. Fizik Tedavi Rehabilitasyon İşlemleri Fizik tedavi doktoru tarafından, tedavi planlanan hastalar doktor raporu ile kurumlarından onay alırlar. Kurum doktorunun onay vermesinin ardından, yılda en fazla 5 çeşit ve azami 15 seans tedavi alabilirler.

146 İstisna Hizmetler Check Up Kısırlık tedavisi ve tüp bebek uygulamaları Ağrı tedavisi Estetik amaçla yapılan ameliyatlar Aşı ücretleri Akne tedavilerinin öncesinde kurumdan onay alınmalıdır. Timponometri, Akustik refleks testi ile birlikte yapılmış ise Akustik refleks testi, hiçbir şekilde fatura edilmez. Difizyon solunum testi ile akciğer volümleri aynı fatura üstündeyse sadece difizyon sol. testi bedeli ödenir. Diğeri hiçbir şekilde fatura edilmez. (tek başına akciğer volümleri ödenir.) Yürüme Rehabilitasyonu Efora alıştırma (C hizmet kodlu) kurum tarafından ödenmemektedir Göz kırpma refleksi hizmeti öncesinde kurumdan onay alınması önem arz etmektedir.

147 Fatura Ekleri Sevkli Kurumlar Doktor Bilgi Formu (Dr. Kaşe imzalı) Sevk Fatura üzerine Hasta imzası Hasta kimlik/vakıf kimlik fotokopisi Her türlü tetkik istem kağıdı Sonuç raporları Konsültasyon, takip/gözlem raporları Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi/enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu Özellikli tetkikler için(bt anjiyo, genetik tetkik, dermotoskopi, vb..) onay yazısı Girişimsel işlemlerde "yapıldı bilgisinin" belirtilmesi Fizik tedavi formu (Başlangıç ve bitiş tarihinin belirtildiği) ESWL tedavi bitiminde taşların ebatlarını belirten ayrıntılı doktor rapor

148 Borsa İstanbul (Kurum Kodu: 72) Hasta Başvuru Süreci Mensuplar ve mensupların bakmakla yükümlü olduğu kişiler, şubelerimize başvurduklarında saglik.borsaistanbul.com/ web adresinden müstahaklık sorgulaması yapılır. Sorgulama, tedavi görecek kişinin TC numarası ve mensubun çalıştığı firma seçilerek (Borsa İstanbul, Takasbank, MKK) yapılacaktır. Faturalandırma aşamasında; Acil Servis için; Borsa İstanbul Acil-Kurum öder Poliklinik hastaları (Ayaktan Tedavi) için; Borsa İstanbul Ayakta Kurum öder, anlaşma tanımları seçilerek işlem yapılır. Katılım Payı Ayakta tedavilerde %20, Acil servis tedavilerinde %10 katılım payı sistemde otomatik olarak yansımaktadır.

149 Fatura Ekleri Kimlik Doğrulama ve Beyan Formu hasta imzalı Doktor tarafından kaşe ve imzalanmış sevkli kurumlar doktor bilgi formu Fatura üzerine Hasta adı soyadı ve imzası (e-fatura numarası oluşmuş fatura dökümü de eklenmeli) Acil Kartı Her türlü tetkik istem kağıdı Sonuç raporları Konsültasyon, takip/gözlem raporları Adli Vaka-Trafik kaza tespit tutanağı-alkol Raporu Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi/enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu

150 Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (Kurum Kodu: 674) Hasta Başvuru Süreci TMSF personeli ve bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocukları, üzerinde isim ve soyadlarının yazılı olduğu sevk belgesi ve personel kurum kimlik kartı ile başvururlar. Sevk Belgesinde Dikkat Edilecek Noktalar Sevk belgesi ve kurum kimlik kartı resmi kimlik belgesi ile kontrol edilir. Hasta sevk kağıtları alındığı tarihten itibaren 3 iş günü geçerlidir. Aynı gün içinde birden fazla branşa sevk alınamayacaktır. Konsültasyon olması halinde, bu sevk ile işlem devam ettirilir. Acil ve tıbbi zorunluluk halleri hariç olmak üzere, aynı branş (bölüm) için 10 gün içinde birden fazla sevk alınamayacaktır. Sevk belgesi ve kurum kimlik kartı ibraz edemeyen hastalar için, ASG cari fiyatlarından işlem yapılır.

151 Acil Durumlarda Acil hallerde sevk kağıdı aranmayacaktır. Ancak, sevk belgesi acil başvuru yapılan günü takip eden ilk iş günü personelin kendisi veya bir yakını tarafından tamamlanacaktır. Sevk belgesinin temin edilmediği durumlarda hasta ödemeli işlem yapılır. Sevk örneği;

152 Diş Hizmetleri Mensuplar ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler; Kurumlarından alacakları sevk belgesiyle başvururlar. Diş tedavi limitleri yıllık 1500 TL dir. Tedavilerin %70 i kurum, %30 u hasta tarafından karşılanır. SGK Anlaşmalı Branş Uygulamaları Ayakta ve yatarak tedavilere ilişkin ilaç bedelleri, SGK Sağlık Uygulama Tebliğinde yer alması kaydıyla %80 i TMSF tarafından, %20 si ilaç katkı payı olarak ilgili personel tarafından ödenecektir. SGK Sağlık Uygulama Tebliğinde yer almayan ilaç bedellerinin tamamı ilgili personel tarafından karşılanacaktır. Ancak, sağlık kurulu raporu ile kullanılmasına lüzum gösterilen ilaç bedellerinin tamamı TMSF tarafından ödenecektir. Öğretim Görevlisi Farkı Faturalandırma Süreci Tüm hizmetlerde hastanın Prof. ya da Doç. den hizmet alması durumunda TMSF tarafından anlaşma fiyatları üzerindeki fark hastaya önceden bilgi verilmek sureti ile hastadan tahsil edilir ve taahhütname imzalatılır.

153 İstisnalar Aşılar Spiral uygulaması ve sarf malzemeleri Estetik amaçla yapılan ameliyatlar Fatura Ekleri Sevkli Kurumlar Doktor Bilgi Formu (Dr. Kaşe imzalı) Branş belirtilmiş sevk belgesinin aslı (Sevk belgesinin aslının alınamadığı, haftasonu, gece işyerine uğramadan gelme vb. durumlarda sevkin fotokopisi) +başhekim imzalı(sevk süresi 3 iş günü) Kurum kimlik kartı/kimlik fotokopisi Fatura üzerine Hasta imzası Her türlü tetkik istem kağıdı Sonuç raporları Konsültasyon, takip/gözlem raporları Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi/enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu Kurum faturasında hasta faturası belge numarası, yok ise hasta payı hizmet dökümü

154 MERKEZİ KAYIT KURULUŞU Kurum Kodu: 758 Hasta Kabul Süreci Şirket personeli ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları ekte yer alan isim listesinden kontrol edilir. Resmi kimlik kartı ile kimlik kontrolü sağlanır. Öğretim üyesi farkı kurum tarafından ödenmektedir. Diş hizmetleri hasta ödemeli olup işlem öncesinde hastalara bilgi verilmesi gerekmektedir. Faturalandırma Hastaya ait hizmetler hasta hesabına charge edildikten sonra fatura kesim ekranından Merkezi Kayıt Kuruluşu seçilerek hizmetler faturalandırılır Check-up niteliğindeki genel testler kuruma faturalandırılmaz. Estetik amaçlı ameliyatlar haricindeki diğer ameliyatlar kurum tarafından karşılanmaktadır. Özel işlem ve ameliyatlarla ilgili kurumla görüşülmesi gereklidir.

155 İstisnalar Estetik işlemleri Alternatif tıp Diş hizmetleri Fatura Ekleri Kurum kimlik kartı Doktor tarafından kaşe+imzalanmış Sevkli kurumlar doktor bilgi formu Her türlü tetkik istem kağıdı Fatura üzerine Hasta imzası E-Faturaların ticari olarak düzenlenmesi, gönderiminden önce fatura eki belgeler ile kurumdan ön onay alınması ve tanzim tarihini takip eden 7 gün için sisteme girilmiş olması gerekmektedir. Fatura eklerinin asılları, 1 suret fatura ile birlikte kargo ile kuruma iletilmelidir. Sonuç raporları Konsültasyon, takip/gözlem raporları Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi/enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu NOT: Fatura ve tıbbi eklerinin mail ekinde gönderilmesini takiben; e- fatura ve tıbbi ek belgelerinin her ayın en geç 26 sı mesai bitimine kadar taraflarına ulaşacak şekilde gönderilmesi gerektiği iletildiğinden dolayı düzenlenen faturaların en geç ilgili ayın 24 ünde Medikal Muhasebe departmanına gönderilmiş olması gerekmektedir.

156 Türkiye Garanti Bankası A.Ş. Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı ( Kurum Kodu: 765 ) Hasta Başvuru Süreci Vakıf mensupları ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler ile çalışanların bağımlıları Vakıftan alacakları sevk ile müracaat edeceklerdir. Sevk ile hastanın resmi kimlik belgesi kontrol edilerek hasta kabulü yapılmalıdır. İstanbul dışındaki şubelerimizde anlaşmalı tutarlardan hasta ödemeli işlem yapılacak olup Vakıf mensupları faturaları ile birlikte, Kuruma başvuru yaptıklarında, anlaşmamız doğrultusunda Kurumdan geri ödeme alabileceklerdir. Hasta ya kadrolu olmayan doktorlarının hizmet vermesi durumunda; operasyona ilişkin işlemler ve hastane ücretleri sözleşme şartları ile Bankaya fatura edilecektir.

157 Katılım Payı Ayakta muayene hizmetlerinde; emekli - çalışan ayrımı olmaksızın; uzman doktorda 35 TL, öğretim görevlilerinde 45 TL katılım payı alınacaktır. Ayakta tedavide yapılan işlemlerde (tahlil, tetkik, müdahale vb.); anlaşma fiyatları üzerinden çalışan ve bakmakla yükümlülerinden %10, emekli ve bakmakla yükümlülerinden %5 katılım payı alınacaktır. Laboratuvar hizmetlerinde ise çalışan ve bakmakla yükümlülerinden %20 emekli ve bakmakla yükümlülerinden %15 katılım payı alınacaktır. Radyoterapide, kemoterapide ve SGK nın acil durum kriteri 32 parametre kapsamında alınan hizmetlerden katılım payı alınmayacaktır. Radyoterapi ve kemoterapi hizmetleri hariç onkoloji hastalarının aldığı diğer ayakta teavi hizmetlerinde (muayene, tetkik vb.) katılım payı alınacaktır.

158 Faturalandırma Hastanın sevk belgesi ile başvurması halinde anlaşmalı fiyatlardan kurum ödemeli işlem yapılır. Enjeksiyon hizmetleri (IM/IV) faturalandırma sürecine yönelik; Mesai saatleri içerisinde mensupların kurumlarından almış oldukları sevk ile işlem yapılmaya devam edilecektir. Mesai saatleri dışında (hafta sonları ve resmi, dini bayramalar vs. gibi sevksiz başvurularda) web sisteminden sevk üretilecektir. Öğretim üyeleri tarafından yapılan operasyon, tanı ve tedavi amaçlı cerrahi hizmetlerde Öğretim Üyesi Fark Ücreti hastadan talep edilir. Gamma Knife paket olarak sunulmaktadır. Paket fiyata (günlük oda, ilaç ve sarf malzemeler, 1 adet planlama MR dahildir.) Cyber Knife paketlerine 1 adet MR, 1 adet BT Planlama ve hizmete ait ilaç ve sarf malzemeler dahildir. Beyin Cyber Knife paketine ayrıca 1 adet Beyin BT dahildir. (Tıbben gerekirse) Cyber Knife paketlerine sedasyon ve yatak ücreti dahil değildir. BT, Koroner Anjiyo hizmeti, kurum tarafından değerlendirme sonucuna göre ödenecektir. Bu nedenle işlem öncesinde kurumdan yazılı onay alınması gerekmektedir. Mesai saatleri dışında gelen hastaların BT, Koroner Anjiyo hizmeti için, sistemden acil sevk üretilmemesi, işleme dair ödemenin hastadan alınması gerekmektedir.

159 Acil Durumlarda ve Mesai saatleri dışında ise; Kurum tarafından, mesai saatleri dışındaki acil başvurular için (hafta içi 09:00-16:00 saatleri dışında ve hafta sonları) acil web uygulaması süreci uygulanmaktadır. Bu uygulamaya istinaden, bahsi geçen zamanlarda, üyelerin sevksiz başvurularında adresinden şube yetkilileri tarafından sevk üretilebilecektir. Garanti Bankası Acil Web Uygulaması süreci sadece İstanbul şubeleri için geçerlidir. Mesai saatleri içinde ise; sevk belgesi ile gelmeyen hastaların tedavi giderleri için Kurum'dan onay alınmalıdır.

160 İstisna Hizmetler T.T.B de yer almayan işlemler kurum tarafından karşılanmaz, hasta ödemelidir. Üreme sağlığı hizmetleri ve üreme sağlığı tetkikleri hasta ödemelidir. Diş hizmetleri hasta ödemelidir. Ambulans hizmeti cari fiyatlardan hastaya faturalandırılır. Genetik tetkikler hasta ödemelidir. Göz tetkikleri hasta ödemelidir. (Yalnızca Göz Hastalıkları muayenesi kurum tarafından ödenir.) Sevkte belirtilen sağlık hizmetlerinin dışında verilen ve Vakıf tarafından onaylanmayan sağlık hizmeti bedelleri, Aşılar İnfluenza tetkiki Kurum tarafından ödenmez, hasta ödemeli işlem yapılır.

161 Fatura Ekleri Sevkli Kurumlar Doktor Bilgi Formu (Dr. Kaşe imzalı) Sevk belgesinin aslı veya kurum tarafından fax/mail sevk belgesi Fatura üzerine hasta imzası Hasta kimlik fotokopisi Her türlü tetkik istem kağıdı Sonuç raporları Konsültasyon, takip/gözlem raporları Enjeksiyon işlemlerinde reçete fotokopisi/enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu SUT'ta yer almayan TL üzeri malzemeler için proforma alış faturası

162 T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. AYAKTA TEDAVİ PROSEDÜRÜ Kurum Kodu: 4067 Hasta Kabul Süreci: Banka çalışanları, emeklileri ve bakmakla yükümlü olduğu eşi ve çocukları kapsam içerisindedir. Nüfus cüzdanı veya Banka kimlik kartı ile başvurulur. Banka çalışanları ve bakmakla yükümlü olduğu eşi ve çocukları için ayakta ve yatarak tedavilerde Medigap üzerinden provizyon alınarak işlem yapılabilecektir. Kurumun çalışan ve emeklileri için ayakta ve yatarak tedavilerde hasta katılım payı (katılım oranı provizyonda belirtilecektir) uygulaması bulunmakta olup, alınan provizyon doğrultusunda faturalandırma yapılması gerekmektedir. Hastalara alacağı hizmetlerde katılım payı olacağı bilgisinin verilmesi gerekmektedir. Banka emeklileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için sadece ayakta tedavi (ESWL, ESWT, Diyaliz ve Hiperbarik Oksijen tedavileri ödenmez) hizmetleri kurum tarafından ödenmektedir. Ancak bu hizmetlere ait ilaç ve sarf malzeme ödenmemektedir. Hasta kabulü Elektronik Sağlık Provizyon ve Ödeme Sistemi (Medigap) üzerinden hak sahipliği kontrolünün yapılması sonrasında gerçekleştirilir.

163 T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. AYAKTA TEDAVİ PROSEDÜRÜ Kurum Kodu: 4067 Faturalandırma Aynı branşta aynı gün yapılan konsültasyonlarda tek hekim ücreti ödenir. Aynı doktora 15 günden önce tekrar muayene olunması halinde muayene ücreti/ücretleri ödenmez. HUV ve SUT'ta olmayan işlemler için ilgili hekimin açıklayıcı raporu ile birlikte işlem öncesi Banka Kurum Hekimi onayı alınmadan işlem yapılmaz. SUT kodu olmayan ilaçlar için kurumdan sözlü veya mail yoluyla onay alınmalıdır Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmetleri için belirli limitlerde ödeme yapılacaktır. Medigap'tan alınan onay doğrultusunda Öncesinde hastaya bilgi verilmesi önem arz etmektedir.

164 Acil Servis Hizmetleri Acil hal kapsamında değerlendirilen acil sağlık hizmetleri SGK ya fatura edileceğinden Banka ya da hasta adına fatura düzenlenmeyecektir. Hastanın tıbbi durumu stabil hale geldikten sonra devam eden tedavi giderleri için provizyon alınarak fatura düzenlenmesi gerekmektedir. Acil hal kapsamında değerlendirilmeyen yeşil alan muayenelerinde ise Yeşil alan muayenesi (SGK) hizmeti charge edilerek 4352 SGK Ziraat Bankası Ayaktan KVC-KARD-ONK (SGK'lı Hekim) anlaşma tanımı seçilerek SGK ya fatura düzenlenecektir. Fark tutarı için provizyon alınacaktır.

165 Acil Servis Hizmetleri SGK Kısmi Branş Anlaşması Kapsamında; SGK ile sözleşmeli branşlarda SGK anlaşmalı hekimlerce verilen sağlık hizmetleri için Sağlık Uygulama Tebliğ hükümleri geçerlidir. SGK ile anlaşmalı branşlarda ve SGK ile anlaşmalı doktorlar tarafından verilen sağlık hizmetleri için SGK lı giriş ile sağlanması zorunludur. Tıbbi Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Kardiyoloji ve KVC branşlarında SGK anlaşmalı hekimler tarafından yapılan muayene, tahlil, tetkik gibi ayakta tedavi hizmetleri ve kemoterapi, radyoterapi ve radyoizotop gibi kanser tedavileri için öncelikle sistemden 4352 SGK Ziraat Bankası Ayaktan KVC-KARD-ONK (SGK'lı Hekim) anlaşma tanımı seçilerek SGK ya fatura düzenlenecektir. Fark tutarı için Banka dan provizyon alınacaktır. Alınan provizyon doğrultusunda fatura düzenlenecektir. SGK anlaşması olmayan hekimlerden alınan hizmetler ise provizyon alınarak sisteme yansıyan tutar üzerinden T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tanımı ile fatura edilecektir.

166 İSTİSNALAR Tedavi amaçlı olmayan sağlık kurulu raporu Psikolog, analiz bedelleri, akupunktur, diyetisyen, fizyoterapist vb. ücretleri, PRP gibi alternatif tıp tedavi uygulamalarını içeren enjeksiyonlar

167 FATURA EKLERİ Fatura ekleri Medigap sistemine yüklenecektir. Kurum Faturası Kurum Faturasında Hasta Faturası Belge Numarası (Fatura Numarası/Tarihi/Tutarlı ) (Kurum Faturasında Hasta Faturası Belge Numarası, Yok İse Hasta Payı Hizmet Dökümü Medigap'e yüklenecek) Ziraat Bankası Provizyon Dökümü Ziraat Bankası Hizmet Dökümü Ziraat Bankası Fatura Dökümü Kanser Raporu (Hastalığı İle İlgili Tedavilerde Eklenmesi Gerekmektedir.) Fatura üzerine Hasta imzası Hasta nüfus cüzdanı (zorunlu) ve var ise kurum banka kimlik fotokopisi Her türlü tetkik istem kağıdı Sonuç raporları Konsültasyon, takip/gözlem raporları Enjeksiyon işlemlerinde reçete/enjeksiyon işlemlerinde ilaç uygulama formu fotokopisi Elektronik ortamda onaylanmayan tetkiklerin doktor kaşe imzalı eklenmesi

168 CGM KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş AYAKTAN TEDAVİ PROSEDÜRÜ Kurum Kodu: 1089 Hasta Kabul Süreci Sigorta kartı, resimli kimlik kartıyla kontrol edilir. Dr. muayene gider formunda Dr bilgisi, kaşe ve imzası, şikayetin başlangıç tarihi mutlaka formda belirtilmiş olmalıdır. CGM-KatılımEmeklilik A.Ş kapsamında olan aşağıda iletilen gruplar ilgili anlaşma dahilinde değerlendirilecek olup, Provizyon sistemi sorgulama ekranında grup isimleri yer almaktadır. Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş Neova Sigorta A.Ş Architecht Bilişim Sistemleri Ve Paz Tic A.Ş Chronos İnsan Kaynakları Danışmanlık Ltd.Şti. İskagayrimenkul Yatırım Ve Geliştirme A.Ş. Katılım Emeklilik Ve Hayat A.Ş. Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Kt Portföy Yönetimi A.Ş Yukarıda belirtilen gruplar için Katılım Emeklilik ve Hayat A.Ş anlaşma tanımı seçilerek faturalandırma yapılacaktır.

169 CGM KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş AYAKTAN TEDAVİ PROSEDÜRÜ Kurum Kodu: 1089 Fatura Ekleri Hasta Bilgi/Tazminat Talep Formu /Ön Onay Formu-Hasta bilgi formunda sigortalı imzası, doktor kaşe ve imzalı Kimlik fotokopisi İbraneme formu Tetkik sonuçları İcmal Çıktısı

170 Spor Kulüpleri Sporcular hastanelerimize başvurduğunda işlemler yapılmadan önce ve hastanın çıkış aşamasında faturanın nasıl kesileceği ile ilgili Spor Sponsorlukları Bölümünden onay alınması gerekmektedir. ) Her sporcunun bağlı olduğu Kulüp&Federasyon için sisteme tanımlama yapılması gerekmektedir. Bunun için İş İstem Modülü Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü Spor Sponsorlukları alanları seçilerek hastanın protokolü bildirilip hangi kuruma tanımlama yapılacağının istemi yapılır. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) çalışanlarının sağlık hizmetlerinde, sağlık sigortalarından onay alındıktan sonra kalan %20 lik hasta payı kişilerden alınmayacak olup, kapamaya sunulacaktır. Sigortanın karşılamadığı durumlarda, %80 lik kısım hastandan alınacak olup, %20 lik kısım yine kapamaya sunulacaktır. TFF çalışanlarının yakınlarından hasta payı alınmaktadır.(acıbadem Sigorta)

171 Spor Kulüpleri KULÜP & FEDERASYON ÜLKE YURTİÇİ SPONSORLUKLAR Türkiye Futbol Federasyonu Türkiye Basketbol Federasyonu Türkiye Voleybol Federasyonu Türkiye Hentbol Federasyonu Türkiye Tenis Federasyonu Fenerbahçe Spor Kulübü Beşiktaş Jimnastik Kulübü Sivasspor Kulübü Rizespor Kulübü Yeni Malatyaspor Kulübü Gençlerbirliği Spor Kulübü Kayserispor Kulübü MKE Ankaragücü Hatayspor Futbol Kulübü BŞB Erzurumspor Fatih Karagümrükspor Darüşşafaka Basketbol Kulübü Sarıyer Belediyesi Voleybol Takımı Türkiye Türkiye Türkiye Türkiye Türkiye Türkiye Türkiye Türkiye Türkiye Türkiye Türkiye Türkiye Türkiye Türkiye Türkiye Türkiye Türkiye Türkiye YURTDIŞI SPONSORLUKLAR Azerbaycan Voleybol Federasyonu Azzerrail Bakü Kadın Voleybol Takımı FK Vozdovac FK Gabala PFC Levski Sofia PFC CSKA Sofia FC Dinamo Bucureşti Amsterdamsche FC Azerbaycan Azerbaycan Sırbistan Azerbaycan Bulgaristan Bulgaristan Romanya Hollanda

YMM SERVET KOZAN

YMM SERVET KOZAN ÖZEL SAĞLIK SİGORTALARI VE TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI YMM SERVET KOZAN 24.10.2018 SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMI Sağlık sigortası, sigorta başlangıç tarihinden sonra ortaya çıkan hastalıklarına ait muayene,

Detaylı

IBS SİGORTA ve REASÜRANS BROKERLİĞi A.Ş

IBS SİGORTA ve REASÜRANS BROKERLİĞi A.Ş ÜNİTESİ : SATIN ALMA MÜDÜRLÜĞÜ SAYI : 2010/12152 KONU : GRUP SAĞLIK SİGORTASI ALIMI Türkiye Futbol Federasyonu personeli eş ve çocuklarını kapsama alan Grup Sağlık Sigortası yenilenecektir. Teklifler 18

Detaylı

ERGO Yüzde 100 Sağlık Sigortası

ERGO Yüzde 100 Sağlık Sigortası AKDENİZ ŞİFA OLİMPOS MEDİCAL PARK ANTALYA DOĞUM DAHİL ANTALYA ANADOLU HASTANELERİ GRUBU (DOĞUM DAHİL.) ERGO Yüzde 100 Sağlık Sigortası Tamamlayıcı sağlık sigortası Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından

Detaylı

SİGORTALIMIZ ANADOLU SİGORTA İLE ANLAŞMALI OLAN SAĞLIK KURULUŞUNA GİDER

SİGORTALIMIZ ANADOLU SİGORTA İLE ANLAŞMALI OLAN SAĞLIK KURULUŞUNA GİDER SAĞLIK ANLAŞMALI KURUMLAR YATIŞSIZ TEDAVİ SÜRECİ SİGORTALIMIZ ANADOLU SİGORTA İLE ANLAŞMALI OLAN SAĞLIK KURULUŞUNA GİDER ANLAŞMALI KURUMLAR BANKOSUNA GİDEREK ANADOLU SİGORTA LI OLDUĞUNU BEYAN EDER. (SAĞLIK

Detaylı

SAĞLIĞIM TAMAM SİGORTASI ACENTE SATIŞ KILAVUZU İÇİNDEKİLER

SAĞLIĞIM TAMAM SİGORTASI ACENTE SATIŞ KILAVUZU İÇİNDEKİLER SAĞLIĞIM TAMAM SİGORTASI ACENTE SATIŞ KILAVUZU İÇİNDEKİLER A.ÜRÜN ÖZELLİKLERİ 1) Sağlığım Tamam Sigortası Nedir? 2) Bu ürünü kimler alabilir? 3) Sağlığım Tamam Sigortası Nasıl Kullanılır? 4) Özel hastanelerde

Detaylı

GRUP SAĞLIK SİGORTASI ŞARTNAMESİ

GRUP SAĞLIK SİGORTASI ŞARTNAMESİ ÜNİTESİ : SATIN ALMA MÜDÜRLÜĞÜ SAYI : 2012/15314 KONU : GRUP SAĞLIK SİGORTASI ALIMI SON BAŞVURU TARİHİ : 17 TEMMUZ 2012 SALI Türkiye Futbol Federasyonu personeli eş ve çocuklarını kapsama alan Grup Sağlık

Detaylı

: GRUP SAĞLIK SİGORTASI ALIMI. Türkiye Futbol Federasyonu personeli eş ve çocuklarını kapsama alan Grup Sağlık Sigortası yenilenecektir.

: GRUP SAĞLIK SİGORTASI ALIMI. Türkiye Futbol Federasyonu personeli eş ve çocuklarını kapsama alan Grup Sağlık Sigortası yenilenecektir. Page 1 of 5 ÜNİTESİ : SATIN ALMA MÜDÜRLÜĞÜ SAYI : 2014/15736 KONU : ALIMI SON BAŞVURU TARİHİ : 13 TEMMUZ 2014 Cuma Türkiye Futbol Federasyonu personeli eş ve çocuklarını kapsama alan Grup Sağlık Sigortası

Detaylı

TAMAMLAYAN SAĞLIK SİGORTASI MEDIUM

TAMAMLAYAN SAĞLIK SİGORTASI MEDIUM TAMAMLAYAN SAĞLIK SİGORTASI MEDIUM YATARAK TEDAVİ I KATILIM PAYI LİMİT Ameliyat Tek Kişilik Oda - Yemek Refakatçi Tıbbi Tedavi için Yatış Küçük Cerrahi Müdahaleler Yıllık Yoğun Bakım Koroner Anjiyografi

Detaylı

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI HANGİ SAĞLIK KURUMLARINDA OLAN TEDAVİ ÖDENİR ALLİANZ İLE VE SGK İLE ANLAŞMALI SAĞLIK KURULUŞU ALLİANZ İLE ANLAŞMASIZ SGK İLE ANLAŞMALI SAĞLIK KURULUŞU SAĞLIK KURULUŞU SGK İLE

Detaylı

FARK YOK TAMAMLAYICI SAĞLIK SiGORTASI

FARK YOK TAMAMLAYICI SAĞLIK SiGORTASI FARK YOK TAMAMLAYICI SAĞLIK SiGORTASI Kimler Sigorta Kapsamına Alınabilir? Sadece Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kapsama alınan Genel Sağlık Sigortası olan kişiler bu poliçeyi satın alabilirler. Bu

Detaylı

tam olsun! Tamamlayan Sigorta ile Ray Sigorta nın anlaşmalı olduğu SGK anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında fark ödemeden farkı yaşayın.

tam olsun! Tamamlayan Sigorta ile Ray Sigorta nın anlaşmalı olduğu SGK anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında fark ödemeden farkı yaşayın. Sağlığınız tam olsun! Ray Sigorta nın yeni sigorta paketi Tamamlayan Sigorta ile Ray Sigorta nın anlaşmalı olduğu SGK anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında ürün kapsamında olan işlemlerde fark ödemeden

Detaylı

DOĞRU ADIM TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR Doğru Adım Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Sigortalının Doğa Sigorta

DOĞRU ADIM TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR Doğru Adım Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Sigortalının Doğa Sigorta DOĞRU ADIM TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR Doğru Adım Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Sigortalının Doğa Sigorta tarafından belirlenmiş anlaşmalı kurum listesinde yer alan

Detaylı

Neden Sağlık Sigortası?

Neden Sağlık Sigortası? Neden Sağlık Sigortası? Olası sağlık sorunlarına çağdaş ve kapsamlı çözümler getirir Kişiler, diledikleri doktor veya sağlık kurumunu seçmek özgürlüğüne sahiptir. Kişiler, sağlık sigorta primlerini vergiden

Detaylı

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI Özel hastanelerin avantajlarından yararlanmak istiyorsunuz, ancak yüksek fark ücretleri sizi endişelendiriyor mu? Muayene ve tetkikler için uzun randevu sürelerini beklemek

Detaylı

KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU

KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU Bilindiği üzere Kurumumuzca 18/12/2009 tarih ve 27436 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Personelinin Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

TEMİNAT UYGULAMALARI BESTMED(2) KATILIMI. Limitsiz 0% Limitsiz 0% Limitli (9) 0% Limitli 20% Limitli 0-10% Limitli 40%

TEMİNAT UYGULAMALARI BESTMED(2) KATILIMI. Limitsiz 0% Limitsiz 0% Limitli (9) 0% Limitli 20% Limitli 0-10% Limitli 40% 27 Şubat 2015 Sayın BAY, ERGOCAN Sağlık Sigortası'nın size sağlamış olduğu avantajlar ile ihtiyaçlarınıza uygun olarak hazırladığımız geniş ürün yelpazemizdeki planlarımızdan birini seçerek, ERGO güvencesinde

Detaylı

PLATİN MEDIUM TEMİNATLAR PAYI

PLATİN MEDIUM TEMİNATLAR PAYI PLATİN MEDIUM TEMİNATLAR YATARAK TEDAVİ TEMİNATLARI Ameliyat 0 Olay Başına SİZ Oda-Yemek 0 Günlük SİZ Refakatçi 0 Günlük SİZ Tıbbi Tedavi için Yatış 0 Olay Başına SİZ Yardımcı Tıbbi Malzeme 20 Yıllık 750

Detaylı

Limitsiz 0% Limitsiz 0% Limitli (9) 0%

Limitsiz 0% Limitsiz 0% Limitli (9) 0% 27 Şubat 2015 Sayın BAY, ERGOCAN Sağlık Sigortası'nın size sağlamış olduğu avantajlar ile ihtiyaçlarınıza uygun olarak hazırladığımız geniş ürün yelpazemizdeki planlarımızdan birini seçerek, ERGO güvencesinde

Detaylı

Kendiniz ve Sevdikleriniz İçin Sağlıklı Bir Karar! AEGON KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI

Kendiniz ve Sevdikleriniz İçin Sağlıklı Bir Karar! AEGON KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI Kendiniz ve Sevdikleriniz İçin Sağlıklı Bir Karar! AEGON KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI 0850 221 15 55 Uluslararası güç Farklı plan alternatifleri Geniş medikal hizmet ağı Bütçenize uygun çözümler Aegon

Detaylı

15 TL ÖZEL HASTANE. Detaylı bilgi için. - Mevcut hastalıklarınız poliçe kapsamında. - Bekleme süresi olmadan hemen kullanılabilir

15 TL ÖZEL HASTANE. Detaylı bilgi için. - Mevcut hastalıklarınız poliçe kapsamında. - Bekleme süresi olmadan hemen kullanılabilir MESS tarafından sağlanan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK ve Anadolu Sigorta TSS anlaşmalı özel hastanelerden sağlık hizmeti almanıza olanak sağlıyor. nlu ruk og ZS m Payı Katılı 15 TL t k hizme ödeyere

Detaylı

Limitsiz 0% Limitsiz 0% Limitli (9) 0%

Limitsiz 0% Limitsiz 0% Limitli (9) 0% 27 Şubat 2015 Sayın BAY, ERGOCAN Sağlık Sigortası'nın size sağlamış olduğu avantajlar ile ihtiyaçlarınıza uygun olarak hazırladığımız geniş ürün yelpazemizdeki planlarımızdan birini seçerek, ERGO güvencesinde

Detaylı

TEMİNAT UYGULAMALARI BESTMED(2) KATILIMI. Limitsiz 0% Limitsiz 0% Limitli (9) 0% Limitli 20% Limitli 0-10% Limitli 40%

TEMİNAT UYGULAMALARI BESTMED(2) KATILIMI. Limitsiz 0% Limitsiz 0% Limitli (9) 0% Limitli 20% Limitli 0-10% Limitli 40% 27 Şubat 2015 Sayın BAY, ERGOCAN Sağlık Sigortası'nın size sağlamış olduğu avantajlar ile ihtiyaçlarınıza uygun olarak hazırladığımız geniş ürün yelpazemizdeki planlarımızdan birini seçerek, ERGO güvencesinde

Detaylı

1. Poliklinik Muayenesi 2. Hastane Bilgi Sistemi üzerinden tetkik istemi. 1. Poliklinik Muayenesi 2. Hastane Bilgi Sistemi üzerinden tetkik istemi

1. Poliklinik Muayenesi 2. Hastane Bilgi Sistemi üzerinden tetkik istemi. 1. Poliklinik Muayenesi 2. Hastane Bilgi Sistemi üzerinden tetkik istemi DALAMAN DEVLET HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra Hizmetin Adı İstenen Bilgi/ Belgeler 1.T.C. Kimlik numarası olan kimlik belgesi Hizmetin En Geç Sunulma Süresi 1 Poliklinik muayene 2 Biyokimya

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Yatış İşlemleri Hasta Kabul

Detaylı

Port-ALL Kullan m K lavuzu

Port-ALL Kullan m K lavuzu Port-ALL Kullan m K lavuzu V1. 27.07.2009 1 / 29 İçindekiler: 1) Kullanıcı Girişi 2) Ayakta Tedavi Sigortal Bulma ve Kimlik Kontrolü Hasta Bilgi Formu Bas Poliçe Seçimi ve Teminat Görme Branş Seçme Doktor

Detaylı

FARKSIZ FARK YARATIR

FARKSIZ FARK YARATIR FARKSIZ FARK YARATIR İSTANBUL ANADOLU YAKASI SANAYİ SİTELERİ İstanbul 25.01.2016 Güneşim Tamam Sağlık Sigortası Medikal Destek Sağlık Sigortası Tamamlayıcı / Destekleyici Sağlık Sigortaları Sosyal güvenlik

Detaylı

İZMİR- BORNOVA TÜRKAN ÖZİLHAN DEVLET HASTANESİ

İZMİR- BORNOVA TÜRKAN ÖZİLHAN DEVLET HASTANESİ 1 Poliklinik muayenesi 2 3 4 5 Hekim seçme hakkının kullandırılması Laboratuar tetkikleri (Tam kan, Tam idrar, Biyokimya, Gaitada parazit, gizli kan v.s) Laboratuar tetkikleri ACİL (Hemogram, İdrar, Kardiyak

Detaylı

SUSURLUK DEVLET HASTANESĠ HĠZMET STANDARTLARI

SUSURLUK DEVLET HASTANESĠ HĠZMET STANDARTLARI SUSURLUK DEVLET HASTANESĠ HĠZMET STANDARTLARI Sıra No Sunulan Hizmetin Adı Başvuruda Ġstenen Bilgi/ Belgeler 1 Poliklinik Muayene 1. T.C. kimlik numarası yazılı (15 yaş üzeri için fotoğraflı) kimlik belgesi,

Detaylı

2016 Doğan Medya Grup Sağlık Sigortaları Bilgilendirme Sunumu

2016 Doğan Medya Grup Sağlık Sigortaları Bilgilendirme Sunumu 2016 Doğan Medya Grup Sağlık Sigortaları Bilgilendirme Sunumu 0 ACP Brokerlik Bu yıl ACP Brokerlik desteği ile yenilenen grup sağlık sigortalarınız ile ilgili değişiklikler ve yeni sigortacınız Mapfre

Detaylı

BURHANİYE DEVLET HASTANESİ HİZMET ENVANTER TABLOSU

BURHANİYE DEVLET HASTANESİ HİZMET ENVANTER TABLOSU 10 Gün 10 Gün 25100000 08:00-17:00 124 Nolu Oda 17:00-08:00 7726 600230104 2 Saat 291048 254990000 291084 KURUM KODU SUNULAN HİZMETİN ADI STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI HİZMETTEN

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Poliklinik Hizmetleri 2. Adres ve Telefon Bilgileri Beyanı, 3. Ücretli Hastalar İçin Vezne Makbuzu, Hizmet Akdi İle Çalışanlar İçin Günlük Vizite Kâğıdı, 4. Banka çalışanları, asker, mahkum, sığınmacı,

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI

ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI ÖZEL ÇANKAYA YAŞAM HASTANESİ Ayaktan Tedavi: %15 Yatarak Tedavi: %15 Diyet: %10 Lazer epilasyon: %10 Check-up:

Detaylı

Başa Dön FERDİ KAZA SİGORTASI

Başa Dön FERDİ KAZA SİGORTASI Başa Dön FERDİ KAZA SİGORTASI Ferdi Kaza Sigortası Nedir? Ferdi Kaza sigortası, Sigortalının sigorta süresi içerisinde kaza sonucu; kalıcı sakatlık, ölüm ve yaralanma durumunda, geleceklerini poliçe üzerinde

Detaylı

KULLANIM KILAVUZ DETAYLARI

KULLANIM KILAVUZ DETAYLARI KULLANIM KILAVUZ DETAYLARI Ana sebep başlıklarını oluşturan alt başlıklar aşağıdaki gibidir. AÇIKLAMA ANA BAŞLIK AÇIKLAMA ANA BAŞLIK Ayrıntılı doktor raporu - Vezne hatası Hekim Kaynaklı Anlaşma gereği

Detaylı

POLİKLİNİK İŞLEYİŞ VE TAHSİLAT İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

POLİKLİNİK İŞLEYİŞ VE TAHSİLAT İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Hastane Müdürü Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; ayaktan teşhis ve tedavi hizmeti almak için başvuran hastaların doğru yere yönlendirilerek,

Detaylı

Koç Vakfı Kurumsal Sağlık Sigortası Sık Sorulan Sorular

Koç Vakfı Kurumsal Sağlık Sigortası Sık Sorulan Sorular Koç Vakfı Kurumsal Sağlık Sigortası Sık Sorulan Sorular 1- Teminatlarım hakkında detaylı bilgiye, teminat kullanımım ve kalan teminat limitlerim gibi, nasıl ulaşabilirim? Cevap: Poliçelere ait teminat

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 1 Ağustos 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28725 Sosyal Güvenlik Kurumundan: TEBLİĞ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE 1 24/3/2013 tarihli ve 28597

Detaylı

ACIBADEM SİGORTA AVANTAJLARI

ACIBADEM SİGORTA AVANTAJLARI ACIBADEM SİGORTA AVANTAJLARI Değerli Sigortalılarımız, Özel Sağlık Sigortanız sayesinde, poliçe teminatı kapsamındaki tedaviler için elde edeceğiniz avantajların yanısıra, Türkiye nin en kapsamlı sağlık

Detaylı

Saglik Sigortasi Haber Platformalari - Saglik Sigortasi Karsilastirmalari İçindekiler

Saglik Sigortasi Haber Platformalari - Saglik Sigortasi Karsilastirmalari İçindekiler Saglik Sigortasi Haber Platformalari - Saglik Sigortasi Karsilastirmalari İçindekiler Sayfa 1 Sayfa 2 Sayfa 3 Sayfa 4 Sayfa 5 Sayfa 6 Sayfa 7 Sayfa 8 Sayfa 9 Yapı Kredi Sigorta Ekstra Plan Ekstra Plan

Detaylı

Allianz özel sağlık sigortası

Allianz özel sağlık sigortası Allianz özel sağlık sigortası Allianz özel sağlık sigortası Gözlük ve diş teminatı olan tek allianz poliçesidir. - Yatarak Tedavi giderlerini anlaşmalı sağlık kurumlarında limitler dahilinde ve %100 -

Detaylı

EK PROTOKOL 10 OCAK 2012

EK PROTOKOL 10 OCAK 2012 10 OCAK 2012 EK PROTOKOL DOĞUŞ İNŞAAT GRUBU ile YAPI KREDİ SİGORTA A.Ş. arasında imzalanmış bulunan ve 01/01/2012-01/01/2013 tarihleri arasında geçerli olan Ek-1 de numaraları ve isimleri belirtilmiş olan

Detaylı

7- Kamu personeli ve aile fertlerinin katılım payının tahsili 7.1. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında muayene katılım payının tahsili

7- Kamu personeli ve aile fertlerinin katılım payının tahsili 7.1. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında muayene katılım payının tahsili 18 Eylül 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27353 TEBLĐĞ Maliye Bakanlığından: TEDAVĐ KATILIM PAYININ UYGULANMASI HAKKINDA TEBLĐĞ (SIRA NO: 12) 1- Amaç Bu Tebliğin amacı; kapsama dahil kişilerden, ayakta tedavilerinde

Detaylı

Özel Sağlık Sigortası

Özel Sağlık Sigortası Kendimizi ne kadar korumaya çalışırsak çalışalım, bazen beklenmedik bir anda hastalık kapımızı çalabiliyor. İşte Allianz, bir sağlık sorunu ile karşılaştığınızda, tetkik ve tedavinizi isteğinize göre yurtiçinde

Detaylı

YATARAK OTS PROVİZYON ÖN ONAY TALEBİ

YATARAK OTS PROVİZYON ÖN ONAY TALEBİ YATARAK OTS PROVİZYON ÖN ONAY TALEBİ http://www.sencard.com.tr adresi online işlemler bölümünde yer alan sencard provizyon uygulaması üzerinden kullanıcı adı ve kurum şifresi ile sencard Yatarak OTS sistemine

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1- Uzun süreli kredi hayat poliçelerinin iptalleri için hangi evraklar gerekmektedir? *Kredi kapanmış ise; Müşteri dilekçesi üzerine Uygundur" yazısı ile -alt bölümde kaşe ile

Detaylı

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doküman Adı Poliklinik Đşlemleri Prosedürü Doküman Numarası TBH/229/PR-001 ISO 9001:2008 KYS Kriter No 7.1./7.2./7.5.1./7.5.4. Yayın Tarihi

Detaylı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı SEVİL DENER. Nisan 2015 KIRIKKALE

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı SEVİL DENER. Nisan 2015 KIRIKKALE Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı 506 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR KANUNU GEÇİCİ 20. MADDESİ KAPSAMINDA KURULMUŞ OLAN VAKIFLAR İLE PROTOKOLLER

Detaylı

T.C, SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Gene! Müdürlüğü

T.C, SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Gene! Müdürlüğü Savı: B. 13,2.SGK.0.11.04.01//053 Konu: Mülga 3 İ 16 sayılı Kamın

Detaylı

10 15 dakika 4. Askeri Personel İçin sevk kağıdı 5. Banka Çalışları İçin Sevk Kağıdı

10 15 dakika 4. Askeri Personel İçin sevk kağıdı 5. Banka Çalışları İçin Sevk Kağıdı 1 Yatış İşlemleri 1. Yatış kararı/dr. tarafından verilen yatış kağıdı 2.TC Numaralı Nüfus Kağıdı 3. Yeşil Kartlı Hastalar İçin Sevk Kağıdı 10 15 dakika 4. Askeri Personel İçin sevk kağıdı 5. Banka Çalışları

Detaylı

Vitalis Sigortası ile kendinizi yurtdışında da evinizde gibi hissedeceksiniz.

Vitalis Sigortası ile kendinizi yurtdışında da evinizde gibi hissedeceksiniz. Vitalis Sigortası ile kendinizi yurtdışında da evinizde gibi hissedeceksiniz. Neden Vitalis Sağlık Sigortası? Yurtdışına kimimiz iş için, kimimiz turistik amaçlı gideriz. Ancak seyahatteyken düşünmek isteyeceğimiz

Detaylı

Ek-7/B ÖZEL SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARI İLE KURUMLA SÖZLEŞMESİ OLMAYAN RESMİ SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARINDAKİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEDAVİSİ UYGULAMASI

Ek-7/B ÖZEL SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARI İLE KURUMLA SÖZLEŞMESİ OLMAYAN RESMİ SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARINDAKİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEDAVİSİ UYGULAMASI 9 Kasım 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28462 TEBLİĞ Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE 1 25/3/2010 tarihli

Detaylı

DR.LÜTFİ KIRDAR KARTAL EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DR.LÜTFİ KIRDAR KARTAL EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No DR.LÜTFİ KIRDAR KARTAL EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ Hizmetin Adı HİZMET STANDARTLARI TABLOSU İstenen Bilgi/ Belgeler Hizmetin En Geç Sunulma Süresi 1 Poliklinik muayene T.C. Kimlik numarası olan

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 1/7 1. AMAÇ: Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ( YDÜH) genelinde yatarak tetkik ve tedavi görecek hastaların yatış ve taburcu işlemlerinin tanımlanmasıdır.

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEDULA ve Bilişim Uygulamaları Daire Başkanlığı Hakan ALKAN Ek-2/B listesinde toplam 922 adet işlem kodunda, Ek-2/C listesinde toplam 513 adet

Detaylı

MEDİKAL MALZEME REÇETESİ KARŞILARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

MEDİKAL MALZEME REÇETESİ KARŞILARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MEDİKAL MALZEME REÇETESİ KARŞILARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 1. REÇETEDE BULUNMASI GEREKEN BİLGİLER Reçeteyi düzenleyen sağlık hizmeti sunucusunun adı veya MEDULA tesis kodu, Hasta adı soyadı, T.C. Kimlik

Detaylı

Hoş Geldin Sağlık Sigortası Soru Formu

Hoş Geldin Sağlık Sigortası Soru Formu Hoş Geldin Sağlık Sigortası Soru Formu Sigortalanacak Bireylerin Yakınlık Derecesi Adı Soyadı Doğum Tarihi Doğum Yeri Cinsiyeti Medeni Hali Uyruğu 1. Kişi 2. Kişi 3. Kişi 4. Kişi 5. Kişi Kendisi Eş Çocuk

Detaylı

POLİKLİNİK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI İÇİN ÖRNEK UYGULAMALAR

POLİKLİNİK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI İÇİN ÖRNEK UYGULAMALAR POLİKLİNİK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI İÇİN ÖRNEK UYGULAMALAR 1-Hasta kayıt görevlisi tarafından hastanın iletişim bilgilerinin güncelliği sağlanmalıdır. Hasta kayıt görevlisi tarafından hastanın

Detaylı

Medikal Malzeme Satış Kılavuzu

Medikal Malzeme Satış Kılavuzu Medikal Malzeme Satış Kılavuzu A Ulusal Bilgi Bankası (UBB) nedir? Tıbbi Cihaz Yönetmeliği direktifleri olan (93/42/EEC) Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği (90/385/EEC) ve Vücut

Detaylı

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 24.03.2014 CureMed te tanımlanmış anamnez modüller eklendi. 01 FTR Tedavi Formu prosedüre tanımlandı. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme

Detaylı

BALIKESİR DEVLET HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BALIKESİR DEVLET HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BALIKESİR DEVLET HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No Hizmetin Adı İstenilen Bilgi / Belgeler Hizmetin En Geç Sunulma Süresi 1 Poliklinik muayenesi 1- T.C. kimlik numarası yazılı (15 yaş üzeri

Detaylı

Op.Dr. Uğur DADALI Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi Sağlık Kurulu Başkanı

Op.Dr. Uğur DADALI Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi Sağlık Kurulu Başkanı MESLEK HASTALIĞI SAĞLIK KURULU DOSYASI HAZIRLANMASI MEVZUAT VE GEREKLİLİKLER Op.Dr. Uğur DADALI Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi Sağlık Kurulu Başkanı İLGİLİ MEVZUAT SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK

Detaylı

01/08/2013 TARİHLİ SUT REVİZYONU ESKİ HALİ YENİ HALİ NE GETİRECEK SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ

01/08/2013 TARİHLİ SUT REVİZYONU ESKİ HALİ YENİ HALİ NE GETİRECEK SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ DEĞİŞİKLİK MADDESİ MADDE 1: 1.9.1 1.9.1 - (İlave ücret alınması) birinci fıkrası ESKİ HALİ HALİ NE GETİRECEK SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ (1) Kurumla sözleşmeli; vakıf üniversiteleri

Detaylı

18.01.2016 Tarihli SUT Düzenlemeleri 30.04.2016 Tarihli değişikliklerle SUT Düzenlemeleri 1.4.2.C - Üçüncü basamak resmi sağlık kurumu

18.01.2016 Tarihli SUT Düzenlemeleri 30.04.2016 Tarihli değişikliklerle SUT Düzenlemeleri 1.4.2.C - Üçüncü basamak resmi sağlık kurumu 18.01.2016 Tarihli SUT Düzenlemeleri 30.04.2016 Tarihli değişikliklerle SUT Düzenlemeleri 1.4.2.C - Üçüncü basamak resmi sağlık kurumu 1.4.2.C - Üçüncü basamak resmi sağlık kurumu (1) Sağlık Bakanlığına

Detaylı

SAĞLIK TAZMİNAT ÖDEMELERİ

SAĞLIK TAZMİNAT ÖDEMELERİ KULLANIM REHBERİ İÇİNDEKİLER 3S SAĞLIK SİGORTA SİSTEMİ KULLANIM REHBERİ... 2 SİGORTALI TANITIM KARTI... 4 ANLAŞMALI KURULUŞLAR... 6 SAĞLIK TAZMİNAT ÖDEMELERİ YATARAK TEDAVİ TEMİNATI... 8 AYAKTA TEDAVİ

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA HASTANESİ MESAİ DIŞI ÖĞRETİM ÜYESİ SAĞLIK HİZMETLERİ İLAVE ÜCRET UYGULAMA İLKELERİ

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA HASTANESİ MESAİ DIŞI ÖĞRETİM ÜYESİ SAĞLIK HİZMETLERİ İLAVE ÜCRET UYGULAMA İLKELERİ BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA HASTANESİ MESAİ DIŞI ÖĞRETİM ÜYESİ SAĞLIK HİZMETLERİ İLAVE ÜCRET UYGULAMA İLKELERİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu İlkeler, Balıkesir Üniversitesi Sağlık

Detaylı

Dr. Baki İtez OHSAD-Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantıları Nisan 2015 TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI

Dr. Baki İtez OHSAD-Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantıları Nisan 2015 TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI Dr. Baki İtez OHSAD-Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantıları 15-19 Nisan 2015 TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI Sağlık Sigortası Türk Tabipler Birliği Yeni geri ödeme modeli: HUV Sağlık Sigortası 69 Adet Sigorta Şirketi

Detaylı

SİVAS NUMUNE HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK 2

SİVAS NUMUNE HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK 2 SIRA NO SİVAS NUMUNE HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK 2 HİZMETİN ADI 1- Poliklinik muayenesi 2- Acil müracaat işlemleri BAŞVURUDA İSTENEN BİLGİ / BELGELER 1- T.C. kimlik numarası yazılı (15 yaş

Detaylı

T.C. PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sağlık ve Sosyal ĠĢler Dairesi BaĢkanlığı. Konu: Protokol 14/03/2011-876

T.C. PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sağlık ve Sosyal ĠĢler Dairesi BaĢkanlığı. Konu: Protokol 14/03/2011-876 Konu: Protokol 14/03/2011-876 Personelimiz ve bakmakla yükümlü olduğu aile bireylerinin, sağlık kurum ve kuruluşlarında öncelikli ve kaliteli sağlık hizmeti almalarının yanı sıra Sağlık Yardım Sandığı

Detaylı

Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası

Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Bu sigorta, serbest ya da kamu veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Şahıs Fatura Ödemeleri SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER Protez ve

Detaylı

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: BES_T04 14.06.2012 15.07.2014 02 7 REVİZYON DURUMU

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: BES_T04 14.06.2012 15.07.2014 02 7 REVİZYON DURUMU REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 08.03.2013 Madde 5.9.3 teki laboratuar numunelerinin 01 toplama ve taşıma talimatları ifadesi değiştirildi. 15.07.2014 Poliklinik hizmet tarih ve saatleri

Detaylı

TRABZON FATİH DEVLET HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

TRABZON FATİH DEVLET HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TRABZON FATİH DEVLET HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No Hizmetin Adı 1 Poliklinik muayenesi 2 Hekim seçme hakkının kullandırılması 3 MR çekilmesi 4 CT(Tomografi çekilmesi) 5 Ultrason Çekilmesi

Detaylı

ACIBADEM SİGORTA GRUP SAĞLIK SİGORTASI KULLANIM REHBERİ

ACIBADEM SİGORTA GRUP SAĞLIK SİGORTASI KULLANIM REHBERİ ACIBADEM SİGORTA GRUP SAĞLIK SİGORTASI KULLANIM REHBERİ Acıbadem Sigorta, Grup Sağlık Sigortası kapsamında size sunulan sağlık sigortasından etkin ve doğru biçimde yararlanabilmeniz için aşağıdaki bilgiler

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü 03.05.2012 DUYURU ÖZEL SAĞLIK HİZMET SUNUCULARINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRİCİ WEB SİTESİ HAKKINDA DUYURU Genel sağlık sigortası

Detaylı

Sağlık Ürün. İçerik Analiz Çalışması 2012 Bireysel Sağlık Ürünleri

Sağlık Ürün. İçerik Analiz Çalışması 2012 Bireysel Sağlık Ürünleri Sağlık Ürün İçerik Analiz Çalışması 2012 Bireysel Sağlık Ürünleri İçindekiler Yapı Kredi Sigorta... 1 Ekstra Plan Ekstra Plan li Multi Plan Eko Plan Standart Plan WIP 2C Nazar Boncuğu Moral Destek Acıbadem

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU Özel Sağlık Hizmet Sunucuları Uygulaması Kullanım Kılavuzu 18.05.2012 İçindekiler: 1. SHS Arama Ekranı:... 3 1.1. Hastane, Sağlık Merkezi vb. Arama... 4 1.2. Doktor Arama Ekranı:...

Detaylı

1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR?

1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR? Versiyon : 1.00 Yayınlama Tarihi : 16.09.2007 23:00 Sayfa Aralığı : 1-18 1-HASTAYA GSS TAKİP NUMARASI NASIL ALINIR? Provizyon ekranındaki sağ üst köşedeki kriterlere(1) dikkat edilmek suretiyle Muayene

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE 1 24/3/2013 tarihli ve 28597 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Sosyal Güvenlik

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ HAKKINDA KARŞILAŞTIRMALI BİLGİ NOTU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ HAKKINDA KARŞILAŞTIRMALI BİLGİ NOTU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ HAKKINDA KARŞILAŞTIRMALI BİLGİ NOTU YENİ HALİ RG Tarih :25.07.2014; Sayı : 29071 ESKİ HALİ AÇIKLAMA MADDE 5-Aynı Tebliğin

Detaylı

SKAL ANTALYA KULÜBÜ YÖNETİMİ NE

SKAL ANTALYA KULÜBÜ YÖNETİMİ NE SKAL ANTALYA KULÜBÜ YÖNETİMİ NE Konu Hk. :Skal Antalya Kulübü Üyeleri ne Özel Jinefem Tıp Merkezi nde Uygulanacak İndirimler Özel Jinefem Tıp Merkezi,01.03.2004 tarihinde faaliyetine başlamış, her yıl

Detaylı

ÖZEL HASTANELERCE MUAYENELERDE ALINABİLECEK İLAVE ÜCRETLER VE BUNA İLİŞKİN CEZAİ ŞARTLAR

ÖZEL HASTANELERCE MUAYENELERDE ALINABİLECEK İLAVE ÜCRETLER VE BUNA İLİŞKİN CEZAİ ŞARTLAR ÖZEL HASTANELERCE MUAYENELERDE ALINABİLECEK İLAVE ÜCRETLER VE BUNA İLİŞKİN CEZAİ ŞARTLAR Ekrem TAŞBAŞI * I-GİRİŞ Kurumla sözleşmeli; vakıf üniversiteleri ile özel sağlık kurum ve kuruluşları; Sağlık Uygulama

Detaylı

Poliçe tüm Türkiye de geçerlidir. SGK ile anlaşması olan 63 ilde 345 kurum da poliçemiz kullanılabilmektedir.

Poliçe tüm Türkiye de geçerlidir. SGK ile anlaşması olan 63 ilde 345 kurum da poliçemiz kullanılabilmektedir. SAHRAYICEDİD MAH.MÜMİDERESİ SOK. RÜSTEMOĞLU APT.NO:42 D:12 KADIKÖY/İSTANBUL Tel: (216) 386 19 05 /359 70 70 Fax: (216) 386 19 06 info@oykum.com http:// www.oykum.com Sayın Üyelerimiz Allianz Sigorta yetkili

Detaylı

Allianz Modüler Sağlık Sigortası Tanıtım Kılavuzu

Allianz Modüler Sağlık Sigortası Tanıtım Kılavuzu Allianz Modüler Sağlık Sigortası Tanıtım Kılavuzu Allianz dan 1 sigortacılık devrimi! Yeni nesil sigortacılık ürünü; Allianz Modüler Sağlık Sigortası! Değerli Sigortalımız, Tebrikler! Seçim özgürlüğü sağlayan;

Detaylı

SAĞLIK SİGORTALARI SINAVI EKİM 2017_WEB. Özel Sağlık Sigortası sözleşmelerinin iptaline ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

SAĞLIK SİGORTALARI SINAVI EKİM 2017_WEB. Özel Sağlık Sigortası sözleşmelerinin iptaline ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Soru 1 SAĞLIK SİGORTALARI SINAVI EKİM 2017_WEB Özel Sağlık Sigortası sözleşmelerinin iptaline ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Sigorta ettiren ve sigortalı sözleşme tanzim tarihinden

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 1/6 1.AMAÇ; 1.1.Yatışına karar verilmiş veya ücret bilgisi almak isteyen hastalara ameliyat ve tedavi fiyatları ile ilgili bilgi vererek, taburcu aşamasında

Detaylı

TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASINDA KURUM KATKISINA İLİŞKİN USUL VE ESASLARA DAİR TEBLİĞ (2010/1)

TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASINDA KURUM KATKISINA İLİŞKİN USUL VE ESASLARA DAİR TEBLİĞ (2010/1) TEBLİĞ Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı ile Sağlık Bakanlığından: TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASINDA KURUM KATKISINA İLİŞKİN USUL VE ESASLARA DAİR TEBLİĞ (2010/1)

Detaylı

SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM A SÜRESİ (EN GEÇ)

SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM A SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM A SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Ödemelerin Yönetimi İl Müdürlüğü Yazısı / Talep Dilekçesi 30 iş günü 2 3 4 5 6 Eczacıların Talep Ve Şikayetlerinin

Detaylı

Ekte yer alan Teminat Seçenekleri Tablosu (Bknz. Sayfa 4) yardımıyla seçtiğiniz teminat yapısının kodunu (örneğin H3) aşağıdaki kutucuklara giriniz.

Ekte yer alan Teminat Seçenekleri Tablosu (Bknz. Sayfa 4) yardımıyla seçtiğiniz teminat yapısının kodunu (örneğin H3) aşağıdaki kutucuklara giriniz. BASİDAV & BASİSEN ÜYELERİNE VE EŞ/ÇOCUKLARINA YÖNELİK GRUP SİGORTASI BAŞVURU FORMU A. ÜRÜN SEÇİMİ Ekte yer alan Teminat Seçenekleri Tablosu (Bknz. Sayfa 4) yardımıyla seçtiğiniz teminat yapısının kodunu

Detaylı

Oto Kaza Branşı Kasko Sigortası Hasarları İçin Gerekli Belgeler

Oto Kaza Branşı Kasko Sigortası Hasarları İçin Gerekli Belgeler Oto Kaza Branşı Kasko Sigortası Hasarları İçin Gerekli Belgeler Kısmi Hasarlar Poliçe fotokopisi Kaza tutanağı (Yeni tip tutanak düzenlenmesi halinde mümkünse olay yeri fotoğraflarının çekilmesi gerekmektedir.)

Detaylı

Değerli öğrenciler Hacettepe Üniversitesine hoş geldiniz.

Değerli öğrenciler Hacettepe Üniversitesine hoş geldiniz. SAĞLIKLI BİREY Değerli öğrenciler Hacettepe Üniversitesine hoş geldiniz. Dr.Semih Leloğlu Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi Öğrenci Sağlık Merkezi Dünya Sağlık Örgütü tanımına göre Sağlık, sadece

Detaylı

SAĞLIK SİGORTALARI SINAVI WEB-ARALIK 2015

SAĞLIK SİGORTALARI SINAVI WEB-ARALIK 2015 SAĞLIK SİGORTALARI SINAVI WEB-ARALIK 2015 Soru-1: Sosyal Güvenlik Kurumu altında sağlık güvencesi olan ve ayrıca AA Sigorta şirketinden 04.05.2015 başlangıç tarihli sağlık sigortası yaptıran Ali Bey, 10.05.2015

Detaylı

Adresi: TANZİMAT SOK. KARADAĞ ll APT. BİNA NO:64DA:A GÖZTEPE KADIKÖY İSTANBUL TÜRKİYE Tel ve Faks No: (216) / (216)

Adresi: TANZİMAT SOK. KARADAĞ ll APT. BİNA NO:64DA:A GÖZTEPE KADIKÖY İSTANBUL TÜRKİYE Tel ve Faks No: (216) / (216) SAĞLIK SİGORTALARI BİLGİLENDİRME FORMU En az iki nüsha olarak düzenlenen bu form, sigorta ettirene ve sigortadan menfaat sağlayacak diğer kişilere yapılacak sigorta sözleşmesine ilişkin önemli bazı hususlarda

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı SOS T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SGK.0.10.05.00/X-1093-02-2832/460 Konu : Hekimlerin İşyeri Sigortalılarına

Detaylı

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ ARŞİVDE MALZEME NİN LİSTESİ ARŞ.LS.01 01.08.2013 0 1/5 BİRİM ARŞİV KURUM ARŞİV Yatan Hasta Dosyası Kurumda saklanır Ameliyat defteri 20 yıl Kurumda saklanır Hasta Kayıt Defteri (Servisler) 20 yıl Devlet

Detaylı

Antalya Tıp Merkezi : Çaybaşı Mah. Ali Çetinkaya Cad. No:156 Kızıltoprak Antalya Telefon :

Antalya Tıp Merkezi : Çaybaşı Mah. Ali Çetinkaya Cad. No:156 Kızıltoprak Antalya Telefon : Antalya Tıp Merkezi Üyelerimize ve ailelerine özel tüm sağlık hizmetleri bedelleri üzerinden Ücretli Hastalarda; *Merkezde verilen tüm poliklinik hizmetlerinde %20 *Laboratuvar tetkiklerinde %15 *Radyolojik

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARALIK 2018 Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Görevleri Sosyal güvenlik mevzuatında genel sağlık sigortası ile ilgili konularda verilen

Detaylı

1. Kamu idarelerinin sağlık hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin görevlerinin devredilmesi

1. Kamu idarelerinin sağlık hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin görevlerinin devredilmesi 31 Aralık 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27449 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA DEVRİNE İLİŞKİN TEBLİĞ 1. Kamu idarelerinin

Detaylı

SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI TAZMİNAT TALEP FORMU

SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI TAZMİNAT TALEP FORMU SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI TAZMİNAT TALEP FORMU * Lütfen, tüm soruları yanıtlayınız Gerekli durumda ek kağıt kullanabilirsiniz * Tüm fatura asılları ve medikal belgeleri forma ekleyiniz Poliçe No: Başlangıç

Detaylı

MALİ SORUMLULUK SİGORTASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA / SORU VE CEVAPLAR

MALİ SORUMLULUK SİGORTASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA / SORU VE CEVAPLAR MALİ SORUMLULUK SİGORTASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA / SORU VE CEVAPLAR Tam Gün Kanunu ile sadece vatandaşlarımıza değil hekimlerimize de çeşitli imkânlar sunulmaktadır. Bu yenilik ve imkânlardan birisi de; insanımıza

Detaylı