T.C. GEMLİK KAYMAKAMLIĞI GEMLİK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ALİ KÜTAHYA İLKOKULU. e-güvenlik POLİTİKASI ve AMAÇLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. GEMLİK KAYMAKAMLIĞI GEMLİK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ALİ KÜTAHYA İLKOKULU. e-güvenlik POLİTİKASI ve AMAÇLARI"

Transkript

1 T.C. GEMLİK KAYMAKAMLIĞI GEMLİK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ALİ KÜTAHYA İLKOKULU e-güvenlik POLİTİKASI ve AMAÇLARI

2 1. OKULUMUZ, E-güvenliğin (e-güvenlik), bilgisayarlar, tabletler ve cep telefnları gibi teknljiyi kullanırken, dijital dünyadaki çcukların ve yetişkinlerin krunması için vazgeçilmez bir unsur lduğuna inanmaktadır. Ve bu dğrultuda gerekli çalışmalar yapılmaktadır. 2. OKULUMUZ, Sanal platfrmların ve bilgi iletişim teknljilerinin günlük yaşamın önemli bir parçası lduğuna inanmakta lup çcukların sanal rtamda karşılaştıkları riskleri yönetmeleri ve bunlara tepki vermek ve stratejiler geliştirmenin yllarını öğrenmeleri için destekleyici çalışmalar yapmaktadır. 3. OKULUMUZ, eğitim standartlarını yükseltmek, başarıyı teşvik etmek, persnelin mesleki çalışmalarını desteklemek ve yönetim işlevlerini geliştirmek için tplumun kaliteli İnternet erişimi sunma yükümlülüğüne sahiptir 4. OKULUMUZ, tüm çcuklarımızın ve persnellerimizin sanal rtamlarda ptansiyel zararlardan krunmasını sağlamakla srumludur. 5. OKULUMUZDA, E-Güvenlik plitikasının amacı; OKULUMUZ, güvenli ve güvenli bir rtam lduğundan emin lmak için, tplumun tüm üyelerinden beklenen ana ilkeleri, güvenli ve srumlu kullanım teknljisi ile ilgili larak tanımlamak. OKULUMUZ, tpluluğunun tüm üyelerini çevrimiçi larak krumak ve güvenliğini sağlamak. Teknljinin ptansiyel riskleri ve yararları knusunda kulumuz tpluluğunun tüm üyelerinde farkındalık yaratmak. Tüm persnelin güvenli ve srumlu bir şekilde çalışmasını sağlamak, lumlu davranışları nline larak mdellemek ve teknljiyi kullanırken kendi standartlarını ve uygulamalarını yönetme gereksiniminin farkında lmak. Okuldaki tüm üyeler tarafından bilinen çevrimiçi güvenlik endişelerine yanıt verirken açıkça kullanılacak prsedürleri tanımlamak. Bu plitika, yönetim rganı, öğretmenler, destek persneli, harici yükleniciler, ziyaretçiler, gönüllüler ve kul adına hizmet veren veya bunları yerine getiren diğer kişiler (tplu larak bu plitikada persnel larak anılacaktır) dahil lmak üzere tüm persnel için geçerlidir ) yanı sıra çcuklar ve ebeveynler. Bu plitika, internet erişimi ve kişisel cihazlar da dahil lmak üzere bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için geçerlidir; çcuklar, persnel ya da diğer kişilere, çalıştıkları dizüstü bilgisayarlar, tabletler veya mbil cihazlar gibi uzaktan kullanım için kul tarafından verilen cihazlar için de geçerlidir. 6. Tüm çalışanların kilit srumlulukları şunlardır: Çevrimiçi güvenlik plitikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak. Kabul Edilebilir Kullanım Plitikalarını (AUP lar) kumak ve nlara bağlı kalmak. Okul sistemlerinin ve verilerin güvenliğinden srumlu lmak. Bir dizi farklı çevrimiçi güvenlik knusundaki farkındalığa sahip lmak ve nların bakımında çcuklarla nasıl ilişkili labileceklerini bilmek. Yeni ve gelişmekte lan teknljiler kullanıldığında iyi uygulamaları mdelleme Mümkün lduğunca müfredat ile çevrimiçi güvenlik eğitimini ilişkilendirme.

3 Okul kruma plitikalarını ve prsedürlerini takip ederek endişe duyan bireylerin belirlenmesi ve uygun önlem alınması. Çevrimiçi güvenlik knusunu ne zaman ve ne kadar içte ve dışta tırmanacağınızı bilmek. Çevrimiçi güvenlik knularda, dahili ve harici larak, uygun desteğin işaretini kymak. Kişisel ve kişisel teknlji kullanımlarında, hem açık hem de kapalı alanda prfesynel bir davranış seviyesinin krunması. Olumlu öğrenme fırsatlarına vurgu yapmak. Bu alanda mesleki gelişim için kişisel srumluluk almak. 7. Çcukların ve gençlerin başlıca srumlulukları şunlardır: Çevrimiçi güvenlik plitikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak. Okulun Kabul Edilebilir Kullanım Plitikalarını (AUP lar) kumak ve nlara bağlı kalmak. Çevrim içi ve çevrimdışı başkalarının hislerine ve haklarına saygı duymak. İşler ters giderse, güvenilir bir yetişkinden yardım istemek ve çevrimiçi güvenlik srunlarıyla karşılaşan diğer kişileri desteklemek. 8. Bireysel yaşlarına, yeteneklerine ve zayıf yönlerine uygun bir seviyede: Kendilerini ve başkalarını çevrimiçi larak krumak için srumluluk almak. Yeni ve gelişmekte lan teknljilerin getirdiği fırsatlar ve risklerle ilgili larak kendi bilinci ve öğrenimlerinden srumlu lmak. Belli bir teknljiyi kullanmanın kişisel risklerini değerlendirmek ve bu riskleri sınırlamak için güvenli ve srumluluk sahibi davranmak. 9. Ebeveynlerin başlıca srumlulukları şunlardır: Okul Kabul Edilebilir Kullanım Plitikalarını kumak, çcuklarını bu plitikaya bağlı kalmaya teşvik etmek ve uygun lduğunca kendilerinin de bağlı kalmasını sağlamak. Çcuklarıyla çevrimiçi güvenlik knularını tartışmak, kulun çevrimiçi güvenlik yaklaşımlarını desteklemek ve evde uygun güvenli çevrimiçi davranışları pekiştirmek. Teknlji ve ssyal medyanın güvenli ve uygun kullanımını mdellemek. Davranışlarında, çcuğun çevrimiçi larak zarar görme tehlikesi altında lduğunu gösteren değişiklikleri belirlemek. Okul veya diğer uygun kurumlardan, kendileri ve ya çcukları çevrimiçi prblem veya srunlarla karşılaşırsa yardım veya destek istemek. Okulun çevrimiçi güvenlik plitikalarının luşturulmasına katkıda bulunmak. Öğrenme platfrmları ve diğer ağ kaynakları gibi kul sistemlerini güvenli ve uygun bir şekilde kullanmak. Yeni ve gelişmekte lan teknljilerin getirdiği fırsatlar ve risklerle ilgili larak kendi bilinci ve öğrenimlerinden srumlu lmak.

4 10. Çevrimiçi İletişim ve Teknljinin Daha Güvenli Kullanımı 11. Okul / web sitesinin yönetilmesi Web sitesinde iletişim bilgileri kul adresi, e-psta ve telefn numarası lacaktır. Persnel veya öğrencilerin kişisel bilgileri yayınlanmayacaktır. Okul Müdürü yayınlanan çevrimiçi içerik için genel yayın srumluluğunu alacak ve bilgilerin dğru ve uygun lmasını sağlayacaktır. Web sitesi, erişilebilirlik fikri mülkiyet haklarına saygı, gizlilik plitikaları ve telif hakkı da dahil lmak üzere kulun yayın yönergelerine uyacaktır. Spam maillerden krunmak için e-psta adresleri çevrimiçi larak dikkatli bir şekilde yayınlanacaktır. Öğrenci çalışmaları öğrencilerin izniyle ya da ebeveynlerinin izniyle yayınlanacaktır. Okul web sitesinin yönetici hesabı, uygun bir şekilde güçlü şifreyle şifrelenerek krunacaktır. Okul, çevrimiçi güvenlik dahil lmak üzere, tplumun üyeleri için kul web sitesinde krunma hakkında bilgi gönderecektir. Çevrimiçi görüntü ve videlar yayınlama Okul, çevrimiçi paylaşılan tüm resimlerin ve videların kul resim kullanımı plitikasına uygun şekilde kullanılmasını sağlayacaktır. Okul, resimlerin ve videların tümünün, veri güvenliği, Kabul Edilebilir Kullanım Plitikaları, Davranış Kuralları, ssyal medya, kişisel cihazların ve cep telefnlarının kullanımı gibi diğer plitikalar ve prsedürlere uygun şekilde yer almasını sağlayacaktır. Görüntü plitikasına uygun larak, öğrencilerin resimlerinin / videlarının elektrnik larak yayınlanmasından önce her zaman ebeveynlerin yazılı izni alınacaktır. Kullanıcılar Öğrenciler, bir vide knferans araması veya mesajı hazırlamadan veya cevaplamadan önce bir öğretmenin izin isteyecektir. Vide knferans, öğrencilerin yaşı ve yeteneği için uygun bir şekilde denetlenecek. Velilerin rızası, çcuklar vide knferans faaliyetlerine katılmadan önce alınacaktır. Vide knferans, sağlam bir risk değerlendirmesini takiben, resmi ve naylanmış iletişim kanalları vasıtasıyla gerçekleşecektir Sadece ana yöneticilere vide knferans yönetim alanlarına veya uzaktan kumanda sayfalarına erişim hakkı verilecektir. Eğitimsel vide knferans servisleri için özel turum açma ve şifre bilgileri yalnızca persnellere verilecek ve gizli tutulacak. İçerik Bir vide knferans dersi kaydederken, tüm siteler ve katılımcılar tarafından yazılı izin alınacaktır. Knferansın başlangıcında kayıt nedeni belirtilmeli ve vide knferans kaydı tüm taraflara açık lmalıdır. Kaydedilen malzemeler güvenli bir şekilde saklanacaktır.

5 Üçüncü taraf materyalleri dahil edilecekse, kul üçüncü şahsın fikri mülkiyet haklarını ihlal etmekten kaçınmak için bu kaydın kabul edilebilir lup lmadığını kntrl edecektir. Okul, bir vide knferansa katılmadan önce diğer knferans katılımcılarıyla diyalg kuracak. Okul değilse, kul sınıf için uygun lan materyali teslim aldığını kntrl edecektir. İnternetin ve ilgili cihazların uygun ve güvenli derslik kullanımı İnternet kullanımı eğitimsel erişimin önemli bir özelliğidir ve tüm çcuklar bütünleşik kul müfredatının bir parçası larak srunlarını yanıtlamak için stratejiler geliştirmelerini destekleyecek ve nlara yardımcı lacak yaşa ve yeteneğe uygun eğitim alacaklardır. Daha fazla bilgi için lütfen özel müfredat plitikalarına erişin. Okulun internet erişimi eğitimi geliştirmek ve genişletmek için tasarlanacaktır. İnternet erişim seviyeleri müfredat gerekliliklerini ve öğrencilerin yaş ve yeteneklerini yansıtacak şekilde gözden geçirilecektir. Çalışanların tüm üyeleri, çcukları krumak için tek başına filtrelemeye güvenmeyeceklerinin farkındadır ve gözetim, sınıf yönetimi ve güvenli ve srumlu kullanım eğitimi önemlidir. İçerik; Öğrencilerin yaşlarına ve yeteneklerine uygun lacaktır. Tüm kul ait cihazlar, kulun Kabul Edilebilir Kullanım Plitikasına uygun larak ve uygun güvenlik ve güvenlik önlemleri alınarak kullanılacaktır. Persnel üyeleri, web sitelerini, araçlarını ve uygulamalarını sınıfta kullanmadan önce veya evde kullanmayı önerirken daima değerlendirecektir. Öğrenciler, bilginin knumlanması, alınması ve değerlendirilmesi becerileri de dahil lmak üzere, İnternette araştırmada etkili kullanımı knusunda eğitilecektir. Okul, persnelin ve öğrencilerin İnternet ten türetilen materyallerin telif hakkı yasalarına uygun lmasını ve bilgi kaynaklarını kabul etmesini sağlayacaktır. Öğrencilere, kudukları veya gösterilen bilgilerin dğruluğunu kabul etmeden önce eleştirel düşünmeleri öğretilecektir. Çevrimiçi materyallerin değerlendirilmesi, her knuda öğretme ve öğrenmenin bir parçasıdır ve müfredatta bir bütün larak görülür. Okul, öğrencileri ve çalışanlarımızın güvenli ve gizli bir rtamda iletişim kurmalarını ve işbirliği yapmalarını sağlamak için interneti kullanmaktadır. Kişisel Cihazların ve Cep Telefnlarının Kullanımı Cep telefnlarının ve çcukların, gençlerin ve yetişkinler arasındaki diğer kişisel cihazların yaygın bir şekilde sahiplenilmesi, tüm kulumuz üyelerin cep telefnlarının ve kişisel cihazların srumlu bir şekilde kullanılmasını sağlamak için gerekli adımları atmalarını gerektirir. Gençlerin ve yetişkinlerin cep telefnlarının ve diğer kişisel cihazların kullanımı, kul tarafından kararlaştırılacak ve kul Kabul Edilebilir Kullanım veya Cep Telefnu Plitikası dahil lmak üzere uygun plitikalarda yer alacaktır. Okulumuz, mbil teknljilerle yapılan kişisel iletişimin, çcuklar, persnel ve anne-babalar için gündelik yaşamın kabul edilen bir parçası lduğunun farkındadır; ancak, bu tür teknljilerin kulda güvenli ve uygun bir şekilde kullanılmasını gerektirir. Kişisel cihazların ve cep telefnlarının güvenli bir şekilde kullanılması için beklentiler Kişisel cihazların ve cep telefnlarının kullanımı yasaya ve diğer uygun kul plitikalarına uygun larak yerine getirilecektir.

6 Sahaya getirilen her türlü elektrnik cihazın srumluluğu kullanıcıya aittir. Okul, bu tür öğelerin kaybı, çalınması veya zarar görmesi knusunda srumluluk kabul etmez. Okul, bu tür cihazların ptansiyel veya fiili neden lduğu lumsuz sağlık etkileri için srumluluk kabul etmez. Kötüye kullanım veya uygun lmayan mesajların veya içeriğin cep telefnları veya kişisel cihazlarla gönderilmesi, tpluluğun herhangi bir üyesi tarafından yasaklanır ve herhangi bir ihlal, disiplin / davranış plitikasının bir parçası larak ele alınacaktır. Okulumuzun üm üyelerine cep telefnlarını veya cihazlarını kayıp, hırsızlık veya hasardan krumak için adım atmaları önerilir. Okulumuzun tüm üyelerinden, kaybldukları veya çalındığı takdirde yetkisiz aramaların veya hareketlerin telefnlarında veya cihazlarında yapılamayacağından emin lmak için şifreler / pim numaraları kullanmaları önerilir. Parlalar ve pin numaraları gizli tutulmalıdır. Cep telefnları ve kişisel cihazlar paylaşılmamalıdır. Okulumuzun tüm üyelerine, cep telefnlarının ve kişisel cihazlarının saldırgan, küçümseyen veya başka şekilde kul / ayar plitikalarına aykırı düşen herhangi bir içerik içermediğinden emin lmaları önerilir. Öğrencilerin kişisel cihazlarını ve cep telefnlarını kullanımı Öğrenciler, kişisel cihazların ve cep telefnlarının güvenli ve uygun kullanımı knusunda eğitim alacaklardır. Bilişim araçlarını, kul yönetimi ile öğretmenin bilgisi ve izni dışında knuşma yaparak, ses ve görüntü alarak, mesaj ve göndererek, bunları arkadaşlarıyla paylaşarak eğitim-öğretimi lumsuz yönde etkileyecek şekilde kullanmak aynı zamanda kul ders saatleri içerisinde telefn bulundurmak kesinlikle yasaktır. Çcukların cep telefnlarının ve kişisel cihazların tüm kullanımları, kabul edilebilir kullanım plitikasına uygun larak gerçekleşecektir. Cep telefnları veya kişisel cihazlar, öğrencilerin bir öğretim üyesinin nayını alarak naylanmış ve yönlendirilmiş müfredat tabanlı etkinlik kapsamında lmadıkları sürece dersler veya resmi kul saatlerinde öğrenciler tarafından kullanılamaz. Çcukların cep telefnlarını veya kişisel cihazlarını eğitim etkinliğinde kullanımı, kul idaresi tarafından naylandığında gerçekleşecektir. Bir öğrenci ebeveynlerini arama gereği duyduğunda, kul telefnunu kullanmasına izin verilecektir. Ebeveynlerin kul saatlerinde cep telefnuyla çcuklarıyla iletişim kurmamaları, kul idaresine başvurmaları önerilir. İstisnai durumlarda öğretmenin nayladığı şekilde istisnalara izin verilebilir. Öğrenciler, telefn numaralarını yalnızca güvenilir arkadaşlarına ve aile üyelerine vermelidirler. Öğrencilere, cep telefnlarının ve kişisel cihazların güvenli ve uygun bir şekilde kullanımı öğretilecek ve sınırların ve snuçların farkına varılacaktır. Öğrencinin kişisel cihazında veya cep telefnunda bulunan materyalin yasadışı labileceği veya cezai bir suçla ilgili kanıt sağlayabileceğinden şüpheleniliyrsa, cihaz daha ayrıntılı araştırma için plise teslim edilir.

7 Persnelin kişisel cihazlar ve cep telefnları kullanımı Persnelin, kendi kişisel telefnlarını veya cihazlarını, çcukların, gençlerin ve ailelerinin, mesleki bir kapasitede, rtamın içinde veya dışındaki bölgeleriyle bağlantı kurmalarına izin verilmez. Bu knuyu tehlikeye atacak önceden var lan ilişkiler yöneticilerle görüşülecektir. Persnel, çcukların ftğraflarını veya videlarını çekmek için cep telefnları, tabletler veya kameralar gibi kişisel cihazları kullanmaz ve yalnızca bu amaçla işle sağlanan ekipmanı kullanır. Persnel herhangi bir kişisel cihazı dğrudan çcuklarla kullanmaz ve ders / eğitim etkinlikleri sırasında yalnızca kul tarafından sağlanan ekipmanı kullanır. Persnel, kişisel telefnların ve cihazların herhangi bir şekilde kullanımının daima veri kruma ve ilgili kul plitikası ve prsedürleri uyarınca yerine getirilmesini sağlayacaktır Persnel kişisel cep telefnları ve cihazları ders saatlerinde kapatılıp / sessiz mda geçirilir. Bluetth veya diğer iletişim biçimleri ders saatlerinde "gizlenmiş" veya kapalı lmalıdır. Acil durumlarda kul idaresi tarafından izin verilmemişse, kişisel cep telefnları veya cihazları öğretim dönemleri byunca kullanılamaz. Persnel, cep telefnları ve kişisel cihazlar üzerinden sitede satın alınan içeriğin prfesynel rlü ve beklentileri ile uyumlu lmasını sağlayacaktır. Bir persnel kul plitikasını ihlal ettiği durumlarda disiplin işlemi yapılır. Bir persnelin, bir cep telefnuna veya kişisel bir cihaza kaydedilen veya saklanan yasadışı içeriğe sahip lduğu veya ceza gerektiren bir suç işlemiş lması durumunda, plise ulaşılacaktır. Persnelin cep telefnunu veya cihazlarını kişisel larak kullanmalarını içeren herhangi bir iddiaya kul yönetim plitikasını izleyerek yanıt verilecektir. Ziyaretçiler kişisel cihazların ve cep telefnlarının kullanılması Ebeveynler ve ziyaretçiler, kulun kabul edilebilir kullanım plitikasına uygun larak cep telefnlarını ve kişisel cihazları kullanmalıdır. Ftğraflar veya videlar çekmek için ziyaretçiler ve ebeveynler tarafından cep telefnlarının veya kişisel cihazların kullanılması, kul resim kullanımı plitikasına uygun larak gerçekleştirilmelidir. Okul, ziyaretçilere kullanım beklentilerini bildirmek için uygun tabela ve bilgileri sağlayacak ve sunacaktır. Persnelin uygun ve güvenli lduğunda srunlara karşı çıkması beklenir ve her zaman ziyaretçilerin herhangi bir ihlalini idareye bildirecektir. Çcukların ve gençlerin katılımı ve eğitimi Öğrenciler arasında güvenli ve srumlu internet kullanımının önemi ile ilgili farkındalık yaratmak için bir çevrimiçi güvenlik (e-güvenlik) müfredatı luşturulur ve kulun tamamında yer alır. Güvenli ve srumlu kullanım ile ilgili eğitim internet erişiminden önce yapılacaktır. Müfredat geliştirme ve uygulama da dahil lmak üzere kul çevrimiçi güvenlik plitikaları ve uygulamaları yazarken ve geliştirirken öğrenci katkıları aranacaktır. Öğrenciler, Kabul Edilebilir Kullanım Plitikasını, yaşlarına ve yeteneklerine uygun bir şekilde kumak ve anlamak için desteklenecektir. Tüm kullanıcılara ağ ve internet kullanımının izleneceği bildirilecektir. Çevrimiçi güvenlik (e-güvenlik) PSHE, SRE, Citizenshipand Cmputing / BİT prgramlarına dahil edilecek ve hem güvenli kul hem de evde kullanımını kapsayacaktır.

8 Kabul Edilebilir Kullanım beklentileri ve Psterler, Internet erişimi lan tüm dalarda yayınlanacaktır. İnternetin ve teknljinin güvenli ve srumlu kullanımı, müfredatta ve tüm knularda güçlenecektir. Dışarıdan destek, kulların dahili çevrimiçi güvenlik (e-güvenlik) eğitim yaklaşımlarını tamamlamak ve desteklemek için kullanılacaktır. Okul, öğrencilerin teknljiyi lumlu şekilde kullandıklarını ödüllendirecektir. Okul, öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun larak çevrimiçi güvenliği geliştirmek için akran eğitimini uygulayacaktır. Persnelin katılımı ve eğitimi Çevrimiçi güvenlik (e-güvenlik) plitikası, tüm çalışanların katılımı için resmi larak sağlanacak ve tartışılacak ve krunma srumluluğumuzun bir parçası larak güçlendirilecek ve vurgulanacaktır. Persnel, İnternet trafiğinin izlenebileceğini ve tek bir kullanıcıya kadar izlenebileceğinin farkında lacak. Okul sistemlerini ve cihazlarını kullanırken takdir yetkisi ve prfesynel davranış gereklidir. Persnelin tüm üyelerine, prfesynel ve kişisel larak, güvenli ve srumlu İnternet kullanımı knusunda güncel ve uygun persnel eğitimi, düzenli (en az yıllık) temelde çeşitli şekillerde sağlanacaktır. Çalışanların tüm üyeleri, çevrimiçi davranışlarının kuldaki rlü ve itibarını etkileyebileceğinin farkına varacaktır. Mesleği veya kurumu çürüme durumuna düşürdüğü veya prfesynel yeteneklerine güvenini kaybetmiş bir şeyin bulunduğu düşünülürse, kamusal, disiplin veya hukuki önlemler alınabilir. Filtreleme sistemlerini yönetme veya BİT kullanımını izleme srumluluğu taşıyan persnelin üyeleri, Liderlik Ekibi tarafından denetlenecek ve srunları veya endişeleri bildirmek için açık prsedürlere sahip lacaklar. Okul, çalışanların öğrencilerin yaşlarına ve yeteneklerine göre kullanması gereken yararlı çevrimiçi araçları vurgulamaktadır. Ebeveynlerin katılımı ve eğitimi Okulumuz, çcukların internetin ve dijital teknljinin güvenilir ve srumlu kullanıcıları labilmesi için ana-babaların ynayacakları önemli bir rle sahip lduklarını kabul eder. Ebeveynlerin dikkatleri, kul açıklamaları ve kul web sitesinde kul çevrimiçi güvenlik (e- Güvenlik) plitikasına ve beklentilerine yönelecektir. Okullarımızın bir parçası larak ebeveynlerin çevrimiçi güvenlik bilgilerini kumaları istenecektir. Ebeveynler, Okula Kabul Edilebilir Kullanım Plitikası nı kumaya ve çcuklarıyla etkilerini tartışmaya teşvik edilecektir. Çevrimiçi güvenlik knusundaki ebeveynler için bilgi ve rehberlik, ebeveynlere çeşitli biçimlerde sunulacaktır. Ebeveynlerin, çevrimiçi larak çcukları için lumlu davranışları rl mdellemeleri teşvik edilecektir.

9 Çevrimiçi Olaylara ve Kruma srunlarına yanıt verme Okulun tüm üyeleri, cinsel içerikli mesajlaşma, çevrimiçi / siber zrbalık vb. dahil lmak üzere karşılaşılabilecek çevrimiçi risklerin çeşitliliğinden haberdar edilecektir. Bu, öğrencilere yönelik persnel eğitimi ve eğitim yaklaşımları içerisinde vurgulanacaktır. Okulun tüm üyeleri, filtreleme, cinsel içerikli mesajlaşma, siber zrbalık, yasadışı içerik ihlali vb. gibi çevrimiçi güvenlik (e-güvenlik) endişelerini bildirme prsedürü hakkında bilgilendirilecektir. Dijital Abne Hattı (DSL), daha snra kaydedilecek lan çcuk kruma endişelerini içeren herhangi bir çevrimiçi güvenlik (e-güvenlik) layı hakkında bilgilendirilecektir. İnternet in yanlış kullanımı ile ilgili şikayetler, kulun şikayet prsedürleri kapsamında ele alınacaktır. Çevrimiçi / siber zrbalık ile ilgili şikayetler, kulun zrbalık karşıtı plitikası ve prsedürü kapsamında ele alınacak Persnelin yanlış kullanımı ile ilgili herhangi bir şikayet kul müdürüne yönlendirilecektir Okul şikayet prsedürü öğrencilere, velilere ve persnele bildirilecektir. Şikayet ve ihbar prsedürü persnele bildirilecektir. Okulun tüm üyeleri, gizliliğin öneminden ve endişeleri bildirmek için resmi kul usullerine uyma ihtiyacından haberdar lmalıdırlar. Okulun tüm üyeleri, çevrimiçi rtamda güvenli ve uygun davranış hakkında hatırlatılacak ve kul camiasının herhangi bir diğer üyesine zarar vermek, sıkıntı yaşamak veya suç luşturan herhangi bir içerik, yrum, resim veya vide yayımlamamanın önemini hatırlatacaktır. Okul, çevrimiçi güvenlik (e-güvenlik) laylarını, uygun lduğunda, kul disiplini / davranış plitikasına uygun larak yönetir. Okul, ebeveynlere, ihtiyaç duyulduğunda bunlarla ilgili endişeleri bildirir. Herhangi bir sruşturma tamamlandıktan snra kul bilgi alacak, öğrenilen dersleri belirleyecek ve değişiklikleri gerektiği gibi uygulayacaktır. Srunları çözmek için ebeveynlerin ve çcukların kulla rtak çalışması gerekir.

ECZACIBAŞI HOLDİNG A.Ş KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI

ECZACIBAŞI HOLDİNG A.Ş KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI ECZACIBAŞI HOLDİNG A.Ş KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI 1/10 İÇİNDEKİLER Kişisel Verilerin Krunması ve İşlenmesi Plitikası... 3 1) Veri Gizliliğine İlişkin İlkeler... 3 2) Tplanan Kişisel

Detaylı

OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN TANITIMI

OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN TANITIMI OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİNİN A. AMACIMIZ: TANITIMI Öğrenci yaşamında bilgi ve başarının yanı sıra düşünce ve davranış hazırlığının da önemli bir etken lduğumdan hareketle yla çıkan

Detaylı

ECZACIBAŞI TÜKETİM ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI

ECZACIBAŞI TÜKETİM ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI ECZACIBAŞI TÜKETİM ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI İÇİNDEKİLER Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.... 2 Kişisel Verilerin Krunması ve

Detaylı

Her bir kişi hayat kurtarmak için potansiyele sahip. İlk Yardım eğitimleri ve uygulamaları bu hedeflere ulaşmak için kullanılan zaruri kaynaklardır.

Her bir kişi hayat kurtarmak için potansiyele sahip. İlk Yardım eğitimleri ve uygulamaları bu hedeflere ulaşmak için kullanılan zaruri kaynaklardır. İLK YARDIM POLİTİKASI Giriş Bugün Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri dünyada en çk ilk yardım sağlayan derneklerdir. Bu hasta ve yaralılara ayrım yapmaksızın yaralı askerlere ilk yardım yapıldığı Slferin Savaşından

Detaylı

SAVUNMA ve HAVACILIK SANAYİİ İMALATÇILAR DERNEĞİ. ÜYE FİRMALAR ve SASAD PERSONELİNİN UYACAĞI ETİK İLKELER YÖNERGESİ

SAVUNMA ve HAVACILIK SANAYİİ İMALATÇILAR DERNEĞİ. ÜYE FİRMALAR ve SASAD PERSONELİNİN UYACAĞI ETİK İLKELER YÖNERGESİ SAVUNMA ve HAVACILIK SANAYİİ İMALATÇILAR DERNEĞİ ÜYE FİRMALAR ve SASAD PERSONELİNİN UYACAĞI ETİK İLKELER YÖNERGESİ Yönetim Kurulu nun 10 Haziran 2013 tarihli tplantısında görüşülerek naylanmış ve yürürlüğe

Detaylı

KONU: 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU SAYI:

KONU: 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU SAYI: KONU: 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU SAYI: 2018-01 1 2018 GLOBAL HİLE VE SUİSTİMAL RAPORU Uluslararası Suistimal İnceleme Uzmanları Birliği (ACFE) tarafından en sn 2016 da yayımlanan Glbal Hile ve

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ - ÇEVRE KURUL ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ - ÇEVRE KURUL ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ VE KAPSAM: Özyeğin Üniversitesinde iş sağlığı ve güvenliği/çevre başlığı kapsamında tüm süreçlerin irdelenmesini, süreç ve çalışanların kaza ve tehlikelerden uzak tutulup güvenli bir şekilde kesintiye

Detaylı

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1)

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 30.12.2011 tarih Seri IV, N: 56 Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına

Detaylı

MÜŞTERİ İSTEK-ÖNERİ-MEMNUNİYET- ŞİKAYET YÖNETİM SÜRECİ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ İSTEK-ÖNERİ-MEMNUNİYET- ŞİKAYET YÖNETİM SÜRECİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ ENEKO A.Ş. de, müşteri istek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinin değerlendirilmesini, snuçlandırılmasını ve süreçte uygulanacak prsesleri belirlemektir, ayrıca bu prsesin etkinliğini sürekli iyileştirmek

Detaylı

Bildirim Formu ve Kullanım Hakkı Başvuru Formu değiştirilmiştir. Söz konusu değişiklikler ile formların kapsamına: o

Bildirim Formu ve Kullanım Hakkı Başvuru Formu değiştirilmiştir. Söz konusu değişiklikler ile formların kapsamına: o Yetkilendirme Yönetmeliği Değişikliği, Arayan Hat Bilgisi (CLI) Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar Düzenlemesi ve Erişim Sağlayıcıları Birliği Üyeliğine Yönelik Duyuru Elektrnik Haberleşme Sektörüne İlişkin

Detaylı

KÖTÜ ŞARTLARDAKİ ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN YASAKLANMASI VE ORTADAN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 182 SAYILI ACİL ÖNLEMLER SÖZLEŞMESİ

KÖTÜ ŞARTLARDAKİ ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN YASAKLANMASI VE ORTADAN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 182 SAYILI ACİL ÖNLEMLER SÖZLEŞMESİ KÖTÜ ŞARTLARDAKİ ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN YASAKLANMASI VE ORTADAN KALDIRILMASINA İLİŞKİN 182 SAYILI ACİL ÖNLEMLER SÖZLEŞMESİ Bu sözleşme, ILO'nun temel haklara ilişkin 8 sözleşmesinden biridir. Uluslararası Bürsu

Detaylı

GDF SUEZ GRUP KÜRESEL SAĞLIK GÜVENLİK ANLAŞMASI ÖNSÖZ

GDF SUEZ GRUP KÜRESEL SAĞLIK GÜVENLİK ANLAŞMASI ÖNSÖZ GDF SUEZ GRUP KÜRESEL SAĞLIK GÜVENLİK ANLAŞMASI ÖNSÖZ Temel haklar, ssyal diyalg ve sürdürülebilir kalkınma knulu 16 kasım 2010 tarihli GDF SUEZ küresel anlaşmasını imzalayan tarafların hedeflerinden biri,

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİMİ

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİMİ EĞİTİM ADI İnsan Kaynakları Yönetimi Uzmanlık Sertifika Prgramı Eğitimi EĞİTİMİN AMACI İşletmelerin sahip ldukları en önemli kaynaklardan birisi,

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Amaçları

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin Amaçları Rehberlik ve Psikljik Danışma Hizmetlerinin Amaçları Psikljik danışma ve rehberlik uygulamalarının amacını rtaya kyabilmek için öncelikle, "kendini gerçekleştirme" (self-actualizing) kavramından hareket

Detaylı

Uzaktan Eğitim. Web Tabanlı Kurumsal Eğitim

Uzaktan Eğitim. Web Tabanlı Kurumsal Eğitim Uzaktan Eğitim Uzaktan eğitim alternatif bir eğitim tarzıdır. Iletişim terisinde ki süreci incelediğimizde kaynak ve alıcı arasındaki süreç farklı fiziksel rtamlarda gerçekleşiyrsa buna uzaktan eğitim

Detaylı

Servis Koşulları. 1. Kabul. 2. Uygunluk. 3. Kayıt ve Sonlandırma. Geçerlilik tarihi: 30 Eylül 2015

Servis Koşulları. 1. Kabul. 2. Uygunluk. 3. Kayıt ve Sonlandırma. Geçerlilik tarihi: 30 Eylül 2015 Servis Kşulları Geçerlilik tarihi: 30 Eylül 2015 1. Kabul Bu Micrsft Mbile Servis Kşulları, Gizlilik Plitikası ve Servis'te sağlanan diğer tüm ek kşullar ve bilgiler ile birlikte (tplu larak Kşullar ),

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri MÜDEK Değerlendirme erlendirme Ölçütleri MÜDEK MÜDEK Mühendislik Lisans Prgramları Değerlendirme erlendirme Ölçütleri (Sürüm m 2.0) 1. Öğrenciler 2. Prgram Eğitim Amaçları 3. Prgram Çıktıları (Değişti/gelişti)

Detaylı

Grup Ahlak ve Davranış Kuralları

Grup Ahlak ve Davranış Kuralları 2015-03-16 1 (6) Grup Ahlak ve Davranış Kuralları TeliSnera, bu Kurallarda belirtilen ilkeleri benimsemiştir. Günlük faaliyetlerimizde, her TeliaSnera çalışanının işlerin nasıl gerçekleştirileceğine dair

Detaylı

SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI

SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI a Caner Aspava Turizm Ptansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Prgramı kapsamında sağlanan mali destek ile Lefke Yedidalga da prje kapsamında Online Satış

Detaylı

IV. Genç Beyinler Yeni Fikirler

IV. Genç Beyinler Yeni Fikirler IV. Genç Beyinler Yeni Fikirler Prje Pazarı ve Bitirme Prjeleri Ortak Sergisi 23 Mayıs 2015, İzmir Uluslararası Fuar Alanı - Kültürpark BİTİRME PROJELERİ SERGİSİ Ege Bölgesi Üniversitelerinin Bilgisayar

Detaylı

Kentsel Planlama ve Kentsel Altyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm

Kentsel Planlama ve Kentsel Altyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm Kentsel Planlama ve Kentsel ltyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm.Faruk GÖKSU Kentsel Strateji td.şti. nahtar Kelimeler: Kentsel Planlama, Kentsel ltyapı, kıllı Büyüme (smart grwth), Kentsel

Detaylı

5.1. Eğitimin Niteliğini Artırmak Amacıyla Durum Tespitine Yönelik Çalışmalar Yapılması [2012/101]

5.1. Eğitimin Niteliğini Artırmak Amacıyla Durum Tespitine Yönelik Çalışmalar Yapılması [2012/101] 5.1. Eğitimin Niteliğini Artırmak Amacıyla Durum Tespitine Yönelik Çalışmalar Yapılması [2012/101] 2012/101 Eğitimin Niteliğini Artırmak Amacıyla Durum Tespitine Yönelik Çalışmalar Yapılması İLGİLİ DİĞER

Detaylı

Etkili Liderlik, Koçluk OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ... ...1 1 BEDEN DİLİ FARKINDALIĞI IĞI EĞİTİMİ...2 2 DUYGUSAL ZEKA EĞİTİMİ...

Etkili Liderlik, Koçluk OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ... ...1 1 BEDEN DİLİ FARKINDALIĞI IĞI EĞİTİMİ...2 2 DUYGUSAL ZEKA EĞİTİMİ... OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM Okyanus Yöneticilik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Temel Yöneticilik Becerileri Ekip Çalışması, Tplantı Yönetimi Etkili Liderlik, Kçluk Eğitici Eğitimi, Sunum Teknikleri

Detaylı

İSTİHDAMI UZMANLARI İÇİN ARAÇLAR. Destekli iş istihdamı uzmanlarının yetkinlik profilii için kalite ve eğitici araçlar tasarlama

İSTİHDAMI UZMANLARI İÇİN ARAÇLAR. Destekli iş istihdamı uzmanlarının yetkinlik profilii için kalite ve eğitici araçlar tasarlama DESTEKLİ İŞ İSTİHDAMI UZMANLARI İÇİN ARAÇLAR Destekli iş istihdamı uzmanlarının yetkinlik prfilii için kalite ve eğitici araçlar tasarlama BİRLEŞTİRİLMİŞ ANKET BULGULARI RAPORU ÖZET GİRİŞ Destekli iş istihdamı;

Detaylı

Bilgi Formları ve Ticari Elektronik İleti Gönderimi ile İlgili Bilgilendirme

Bilgi Formları ve Ticari Elektronik İleti Gönderimi ile İlgili Bilgilendirme Bilgi Frmları ve Ticari Elektrnik İleti Gönderimi ile İlgili Bilgilendirme Sn dönemde bazı bayilerimiz yasam kapsamına uygun lmayan elektrnik gönderileri dlayısıyla aldığımız şikayet ve cezaların artması

Detaylı

Aile içinde şiddet nedir?

Aile içinde şiddet nedir? Aile içinde şiddet nedir? Aile içinde şiddet aşağıdakileri içerir: fiziksel zarar cinsel saldırı duygusal ve psikljik taciz sözlü taciz size veya başkalarına karşı şiddet tehdidi gizlice takip etmek paranızı

Detaylı

Ne Tür Bilgiler Toplanır ve Nasıl Toplanır?

Ne Tür Bilgiler Toplanır ve Nasıl Toplanır? RCI GİZLİLİK BİLDİRİMİ RCI Eurpe güvenlik srunları knusunda endişelenmektedir ve bilgileri nasıl tpladığımız, kullandığımız ve açıkladığımız hakkında bilgi sahibi lmanızı istemektedir. Bu Güvenlik Bildirimi

Detaylı

Kiralacar.com Aydınlatma Metni

Kiralacar.com Aydınlatma Metni Kiralacar.cm Aydınlatma Metni Aydınlatma Metni, Veri Srumlusu sıfatıyla hareket eden Kiralacar Teknlji Turizm Yatırım A.Ş. ( KİRALACAR )tarafından KİRALACAR ın 6698 sayılı Kişisel Verilerin Krunması Kanunu

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Finansman Yapısının Güçlendirilmesi ve Yeniden Yapılandırılması için Altyapı Geliştirme Prjesi II. Faz Genel Sağlık Sigrtası Sağlık Bakım Hizmetleri Ödemeleri için

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 05/01/2018-E.1537 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BENU56V8L* Sayı : 64481593-304.03/ Knu : Stajlar Aşamaları ve Frmları KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

Detaylı

Mekan Adı. Bilinçli Kumar Oynamaya İlişkin Davranış İlkeleri

Mekan Adı. Bilinçli Kumar Oynamaya İlişkin Davranış İlkeleri Mekan Adı Bilinçli Kumar Oynamaya İlişkin Davranış İlkeleri Haziran 2012 PVS Pty Ltd Respnsible Gambling Cde f Cnduct page 1 f 12 Oyun Mekanı Bilinçli Kumar Oynamaya İlişkin Davranış İlkeleri 1. Mekanın

Detaylı

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI Okul - veli iş birliği, öğrenci başarısını artıran önemli etmenlerden biridir. Güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında velilerin rolü büyüktür. Veli katılımının öncelikli amacı, okulun eğitim

Detaylı

TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARI BAĞIMSIZ DENETİM STANDARDI 260 ÜST YÖNETİMDEN SORUMLU OLANLARLA KURULACAK İLETİŞİM

TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARI BAĞIMSIZ DENETİM STANDARDI 260 ÜST YÖNETİMDEN SORUMLU OLANLARLA KURULACAK İLETİŞİM TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARI BAĞIMSIZ DENETİM STANDARDI 260 ÜST YÖNETİMDEN SORUMLU OLANLARLA KURULACAK İLETİŞİM GÜNCELLEMELER VE YÜRÜRLÜK TARİHLERİ BDS 260 Üst Yönetimden Srumlu Olanlarla Kurulacak İletişim

Detaylı

TÜRK TİCARET KANUNU NDA SANAYİ ve TİCARET BAKANLIĞI NIN GÖREV ve SORUMLULUKLARI

TÜRK TİCARET KANUNU NDA SANAYİ ve TİCARET BAKANLIĞI NIN GÖREV ve SORUMLULUKLARI TÜRK TİCARET KANUNU NDA SANAYİ ve TİCARET BAKANLIĞI NIN GÖREV ve SORUMLULUKLARI İsmail YÜCEL İç Ticaret Genel Müdürü 07 Mart 2011 1 Yeni Türk Ticaret Kanunu, 13/01/2011 tarihinde TBMM Genel Kurulunda mutabakatla

Detaylı

İŞBİRLİĞİ ORTAKLIKLARI

İŞBİRLİĞİ ORTAKLIKLARI Bölüm B-Spr-İşbirliği Ortaklıkları İŞBİRLİĞİ ORTAKLIKLARI İŞBİRLİĞİ ORTAKLIKLARININ AMAÇLARI NELERDİR? İşbirliği Ortaklıkları, özellikle yerel, bölgesel, ulusal seviyede ve Avrupa seviyesindeki kamu triteleri,

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ TEKEL KARŞITI & REKABET İLKELERİ Magna, aktif ancak adil bir rekabet içindedir ve serbest ve adil rekabeti desteklemektedir. Tarafımızca,

Detaylı

ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ. I. Portföy Aracılığı Kapsamında Sunulacak İşlemler

ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ. I. Portföy Aracılığı Kapsamında Sunulacak İşlemler ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ Sermaye Piyasası Lisans Grubu 1. Prtföy Aracılığı 2. İşlem Aracılığı 3. Emir İletimine Aracılık 4. Sınırlı Saklama İlgili Sermaye Piyasası İşlemleri

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar]

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Ek.9 Hayatbyu Öğrenme Prgramı Hayatbyu Öğrenme Prgramı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Mdeli (Persnel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Bundan böyle kurum larak adlandırılacak taraf:

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Sayın Paydaşımız; T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Bu anketin amacı, Mezunlarımızın Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden

Detaylı

MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş. MERKEZİ KAYDİ SİSTEM İŞ VE BİLİŞİM UYGULAMA İLKE VE KURALLARI YÖNERGESİ A. GENEL İLKELER

MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş. MERKEZİ KAYDİ SİSTEM İŞ VE BİLİŞİM UYGULAMA İLKE VE KURALLARI YÖNERGESİ A. GENEL İLKELER 23.06.2015 MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş. MERKEZİ KAYDİ SİSTEM İŞ VE BİLİŞİM UYGULAMA İLKE VE KURALLARI YÖNERGESİ A. GENEL İLKELER 15. Yatırımcıların internet ve mbil iletişim tabanlı interaktif bağlantılar

Detaylı

KĠġĠSEL VERĠLERĠN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA AYDINLATMA METNĠ

KĠġĠSEL VERĠLERĠN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA AYDINLATMA METNĠ KĠġĠSEL VERĠLERĠN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA AYDINLATMA METNĠ ERA Gayrimenkul Hizmetleri A.Ş. (ERA Türkiye larak anılacaktır) bünyesindeki kişisel veriler, ERA Türkiye ni güvencesi altındadır. ERA Türkiye

Detaylı

SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI

SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI SR EK-1 STANDART İLAN FORMU VE BAŞVURU EVRAKLARI Bu prgram T.C. Lefkşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilmektedir. T.C. Çukurva Kalkınma Ajansı bu prgram kapsamında teknik destek vermektedir. Kalyncu

Detaylı

OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ

OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ OKYANUS KURUMSAL VE KİŞİSEL GELİŞİM Okyanus Yöneticilik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Temel Yöneticilik Becerileri Ekip Çalışması, Tplantı Yönetimi Etkili Liderlik, Kçluk Eğitici Eğitimi, Sunum Teknikleri

Detaylı

Doğuş Otomotiv* Etik Kod

Doğuş Otomotiv* Etik Kod Dğuş Otmtiv* Etik Kd Ekim 2012 v1.0 İşimizi yaparken en dğru kararları vermek Dürüst yaklaşım, şeffaf iş ilişkisi *Dğuş Otmtiv Servis ve Ticaret A. Ş. ile Dğuş Ot Pazarlama ve Ticaret A.Ş. nin Kurumsal

Detaylı

1. AMAÇ Bu dokümanın amacı,xxxxx Çalışanlarının kariyer hareketlerini tanımlar.

1. AMAÇ Bu dokümanın amacı,xxxxx Çalışanlarının kariyer hareketlerini tanımlar. 1. AMAÇ Bu dkümanın amacı,xxxxx Çalışanlarının kariyer hareketlerini tanımlar. 2. KAPSAM Tüm XXXXX Persnelini kapsar. 3. TANIMLAR Bu dküman içinde yer alan tanım ve kısaltmalara XXXXX Sözlük ten ulaşabilirsiniz.

Detaylı

BLM 426 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BAHAR Yrd. Doç. Dr. Nesrin AYDIN ATASOY

BLM 426 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BAHAR Yrd. Doç. Dr. Nesrin AYDIN ATASOY BLM 426 YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BAHAR 2016 Yrd. Dç. Dr. Nesrin AYDIN ATASOY 3. HAFTA: PLANLAMA Yazılım geliştirme sürecinin ilk aşaması, planlama aşamasıdır. Başarılı bir prje geliştirebilmek için prjenin

Detaylı

Veri Koruma Politikasının Amacı. Veri Koruma Politikasının Kapsamı ve Tadili. Ulusal Kanunların Uygulanması

Veri Koruma Politikasının Amacı. Veri Koruma Politikasının Kapsamı ve Tadili. Ulusal Kanunların Uygulanması Veri Kruma Plitikasının Amacı Deniz Faktring ( Faktr ) hukuki ve ssyal srumluluğunun bir parçası larak, ulusal kişisel veri kruma düzenlemelerine uymayı taahhüt etmektedir. İşbu Kişisel Veri Kruma Plitikası

Detaylı

Kapsamlı Gizlilik Bildirimi

Kapsamlı Gizlilik Bildirimi Kapsamlı Gizlilik Bildirimi GİRİŞ Bu bildirim, bazen Paysafe, paysafecard, Paylutin, Fans, Skrill ve NETELLER gibi ticaret unvanlarını kullanan Paysafe Grup plc ve grup şirketleri için geçerlidir. Paysafe'in

Detaylı

MESAN KİLİT A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI

MESAN KİLİT A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI MESAN KİLİT A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI İşbu belge Mesan Kilit in yazılı izni lmaksızın çğaltılıp dağıtılamaz MESAN KİLİT A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ BİLGİ

Detaylı

ISO 9001:2015 & ISO 14001:2015 GEÇİŞ REHBERİ

ISO 9001:2015 & ISO 14001:2015 GEÇİŞ REHBERİ SAYFA NO 1/5 YAYIN TARİHİ 15.08.2016 ONAYLAYAN EA Bu rehber; ISO 9001:2008 ve/veya ISO 14001:2004 belgeli müşterilerimizin ISO 9001:2015 ve/veya ISO 14001:2015 geçişleri ve ilk kez belgelendirme başvurusu

Detaylı

TÜBİTAK DESTEKLERİ ve ÖDÜLLERİ DESTEKLER

TÜBİTAK DESTEKLERİ ve ÖDÜLLERİ DESTEKLER DESTEKLER 1. Knsrsiyumlara Katılma Amaçlı Seyahat Desteği : Hrizn 2020 Prgramı na sunulacak prjelerde, prje yürütücüsü larak görev alacak kişilerin prje pazarları, bilgi günleri, knsrsiyum tplantıları

Detaylı

BALKAYA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİ VELİ EL KİTABI

BALKAYA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİ VELİ EL KİTABI BALKAYA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİ VELİ EL KİTABI 2016-2017 İçindekiler Hşgeldiniz Sunum... 1 Misyn... 2 Vizyn... 2 Hedefler... 2 Okul Saatleri... 3 Günlük Zaman Çizelgesi... 3 İletişim... 3

Detaylı

KURUMSAL WEB TASARIM Proje Teklifi

KURUMSAL WEB TASARIM Proje Teklifi KURUMSAL WEB TASARIM Prje Teklifi Teklifi Veren: Celil CAN Teklif Tarihi: 07.01.2015 Karadeniz Mh. General Aldğan Cd. N 49 / 1 Gazismanpaşa, İstanbul www.celilcan.cm - bilgi@celilcan.cm Firma : Yetkili

Detaylı

TROL BALIKÇILIG INDA RIṠK ÖNLEME VE TEKNOLOJIṠI TEMELLI EG IṪIṀ ARACI (DVD: GÜVENLI BALIKÇILIK) ES01-KA

TROL BALIKÇILIG INDA RIṠK ÖNLEME VE TEKNOLOJIṠI TEMELLI EG IṪIṀ ARACI (DVD: GÜVENLI BALIKÇILIK) ES01-KA GÜVENLİ BALIKÇILIK HABER BÜLTENİ Sayı 3, Mayıs 2016 TROL BALIKÇILIG INDA RIṠK ÖNLEME VE GÜVENLI K I ÇIṄ BI LIṠ IṀ VE I LETIṠ IṀ TEKNOLOJIṠI TEMELLI EG IṪIṀ ARACI (DVD: GÜVENLI BALIKÇILIK) 2014-1-ES01-KA202-004404

Detaylı

SÖZLEŞME'de İŞLETMECİ ve KULLANICI ayrı ayrı TARAF birlikte "TARAFLAR" olarak adlandırılmışlardır.

SÖZLEŞME'de İŞLETMECİ ve KULLANICI ayrı ayrı TARAF birlikte TARAFLAR olarak adlandırılmışlardır. Mbil Uygulama Satın Alma Ve Kullanım Kşulları 1- Taraflar ve Knu Bu Mbil Uygulama Satın Alma ve Kullanım Kşulları (SÖZLEŞME"), Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. ("İŞLETMECİ") ile KULLANICI arasında (bu SÖZLEŞME'de

Detaylı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetim ve Belgelendirme 2012 Yılı Eğitim ve Seminer Programı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetim ve Belgelendirme 2012 Yılı Eğitim ve Seminer Programı Kurumsal Ssyal Srumluluk Denetim ve Belgelendirme 2012 Yılı Eğitim ve Seminer Prgramı EĞİTİM PROGRAMI 2012 Eğitim Adı Tarih Eğitim Süresi Eğitim Yeri Sedex B Tipi Kullanıcı Eğitimi 02.07.2012 Yarım Gün

Detaylı

Doğuş Otomotiv* Etik Kod

Doğuş Otomotiv* Etik Kod Dğuş Otmtiv* Etik Kd Ekim 2012 v1.0 İşimizi yaparken en dğru kararları vermek Dürüst yaklaşım, şeffaf iş ilişkisi *Dğuş Otmtiv Servis ve Ticaret A. Ş. ile Dğuş Ot Pazarlama ve Ticaret A.Ş. nin Kurumsal

Detaylı

OKYANUS YÖNETİM EĞİTİMLERİ

OKYANUS YÖNETİM EĞİTİMLERİ OKYANUS YÖNETİM Okyanus Yöneticilik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Temel Yöneticilik Becerileri Ekip Çalışması, Tplantı Yönetimi Etkili Liderlik, Kçluk Eğitici Eğitimi, Sunum Teknikleri Telefnda İletişim

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER Tekel Karşıtı ve Rekabet İlkeleri

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER Tekel Karşıtı ve Rekabet İlkeleri DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER Tekel Karşıtı ve Rekabet İlkeleri MAGNA INTERNATIONAL INC. Tekel Karşıtı ve Rekabet İlkeleri Magna, aktif ancak adil bir rekabet içindedir ve serbest ve adil rekabeti

Detaylı

İŞLETME STAJI RAPORU

İŞLETME STAJI RAPORU T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ İŞLETME STAJI RAPORU ONUR DEMİR 1112.00008 ABB TÜRKİYE 2014-2015 İŞLETME STAJI RAPORU HAKKINDA Bu rapr; işletme

Detaylı

SAĞLIKARTI KULLANMA KILAVUZU. Kart hizmetlerinin kullanımı. Standart hizmetler. Kartınızın Aktivasyonu ve e+sağlık Hesabınıza Giriş.

SAĞLIKARTI KULLANMA KILAVUZU. Kart hizmetlerinin kullanımı. Standart hizmetler. Kartınızın Aktivasyonu ve e+sağlık Hesabınıza Giriş. SAĞLIKARTI KULLANMA KILAVUZU Eski şifrenizi ve yeni şifrenizi yazarak kaydet tuşuna basmak suretiyle şifrenizi değiştirebilirsiniz. Kartın aktive edilmesi Kart hizmetlerinin kullanımı Standart hizmetler

Detaylı

Meslek Etiğinin Penceresinden İşyeri Veteriner Hekimliği Uygulamaları. Prof. Dr. R. Tamay Başağaç Gül

Meslek Etiğinin Penceresinden İşyeri Veteriner Hekimliği Uygulamaları. Prof. Dr. R. Tamay Başağaç Gül Meslek Etiğinin Penceresinden İşyeri Veteriner Hekimliği Uygulamaları Prf. Dr. R. Tamay Başağaç Gül Sru(n) 1: Diplmamı satabilir, keyfime bakabilir miyim acaba? Hayvan haklarına saygısızlık Mevzuata uymama

Detaylı

ARIZA PROSEDÜRÜ (Ek Form 3)

ARIZA PROSEDÜRÜ (Ek Form 3) ARIZA PROSEDÜRÜ Bakanlık birimlerinde kullanılmakta lan ürünlerin arızalanması halinde arıza, arızalı ürünün bulunduğu birimden srumlu Bilgi İşlem Müdürlüğüne, Bilgi İşlem Şefliğine veya Bilgi İşlem Bürsuna

Detaylı

IESEC. Özel Eğitim ve Yenilikçi Güçlendirme Yoluyla İstihdam ve Standartların Artırılması

IESEC. Özel Eğitim ve Yenilikçi Güçlendirme Yoluyla İstihdam ve Standartların Artırılması IESEC Özel Eğitim ve Yenilikçi Güçlendirme Yluyla İstihdam ve Standartların Artırılması (Increasing Emplyability and Standards f Elderly Caregivers thrugh Specialized Training and Innvative Empwerment)

Detaylı

Dijital Vatandaşlık. Bilgi Toplumu

Dijital Vatandaşlık. Bilgi Toplumu Dijital Vatandaşlık Bilgi teknolojilerinin hızlı gelişmesiyle bütün dünyayı saran bir iletişim ağı kurulmuştur, bu küresel iletişim ağı bilimsel araştırmaların, üretkenliğin, kültürel değişmelerin, global

Detaylı

Değerlendirme erlendirme Süreci: S

Değerlendirme erlendirme Süreci: S Değerlendirme erlendirme Süreci: S Değerlendirici erlendirici Bilgileri MÜDEK Prgram Değerlendiricileri erlendiricileri Eğitim E Sunum İçeriği Değerlendiricilerin Yükümlülükleri Değerlendirme Süreci Evreleri

Detaylı

2013 YILI PERFORMANS PROGRAMI

2013 YILI PERFORMANS PROGRAMI 2013 YILI PERFORMANS PROGRAMI 2013 YILI PERFORMANS PROGRAMI 2013 PERFORMANS PROGRAMI 1 BAKAN SUNUŞU Medeniyetin simgesi lan su, günümüze kadar sadece miktar larak değerlendirilmiş lup, kalite açısından

Detaylı

ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK

ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK Magna Internatinal Inc. 1 ÇIKAR ÇATIŞMASI İLE İLGİLİ YÖNETMELİK Magna çalışanları, Magna nın en iyi çıkarına göre hareket etmekle görevlidir.

Detaylı

itec SINIFLARI UYGULAMASINA HOŞGELDİNİZ

itec SINIFLARI UYGULAMASINA HOŞGELDİNİZ Yansıt / ifade et itec SINIFLARI UYGULAMASINA HOŞGELDİNİZ Size itec Sınıflar prjesi piltuna başlamanız için biraz daha rehberlik vermekten mutlu luruz. Amacımız web araçları ssyal ağlar ve mbil uygulamaların

Detaylı

TEB ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI

TEB ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI TEB ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI TEB İnsan Kaynakları Grubu 2013 1/11 İçindekiler A/ Giriş... 3 B/ Amaç... 3 C/ Kapsam... 3 D/ Ücretlendirme Plitikası nın Düzenlenmesi... 3 E/ Sürecin Yönetim ve İdaresi...

Detaylı

KİRALACAR KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI POLİTİKASI

KİRALACAR KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI POLİTİKASI KİRALACAR KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI POLİTİKASI 1. GİRİŞ Kişisel Verilerin önemi Avrupa Birliği (AB) nin öncülüğünde yasal düzenlemeler yürürlüğe girmiştir. Buna paralel larak ülkemizde uzun

Detaylı

AVRUPA ÇEVRİMİÇİ ÇOCUKLAR (EU KIDS ONLINE) PROJESİ ve SONUÇLAR

AVRUPA ÇEVRİMİÇİ ÇOCUKLAR (EU KIDS ONLINE) PROJESİ ve SONUÇLAR AVRUPA ÇEVRİMİÇİ ÇOCUKLAR (EU KIDS ONLINE) PROJESİ ve SONUÇLAR Projenin Amacı Çocuklar ve çevrimiçi teknolojiler konusunda Avrupa çapındaki sosyal, kültürel ve düzenleyici etkilerin neler olduğunu belirlemek

Detaylı

KAMU İÇ DENETİM PLANI ve PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ

KAMU İÇ DENETİM PLANI ve PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ KAMU İÇ DENETİM PLANI ve PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ I. GİRİŞ Bu rehber, iç denetim birimlerince hazırlanacak iç denetim planı ve prgramının temel esaslarını belirlemek üzere, İç Denetçilerin Çalışma Usul

Detaylı

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI Okul - veli iş birliği, öğrenci başarısını artıran önemli etmenlerden biridir. Güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında velilerin rolü büyüktür. Veli katılımının öncelikli amacı, okulun eğitim

Detaylı

OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ

OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMLERİ OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ Okyanus Kalite Eğitimleri ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi (Entegre

Detaylı

T.C. ERDEMLİ BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

T.C. ERDEMLİ BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK T.C. ERDEMLİ BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER AMAÇ MADDE-1 : Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM PROSEDÜRÜ Sayfa N 1/5 1. AMAÇ Bu prsedürün amacı müşteri tarafından memnuniyetinin sağlanması için kuruluşumuz tarafından verilen hizmetlerin tümü ile ilgili müşteri görüşlerinin tplanması, bu knuda veri tplama

Detaylı

KAN MERKEZLERİ. Dr. S. Haldun BAL. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Raşit DURUSOY Kan Merkezi

KAN MERKEZLERİ. Dr. S. Haldun BAL. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Raşit DURUSOY Kan Merkezi KAN MERKEZLERİ Dr. S. Haldun BAL Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Raşit DURUSOY Kan Merkezi Kanun, Yönetmelik, Rehber Eski Kanun Ulusal Kan Merkezleri ve Transfüzyn Tıbbı Kursu 2 Eski Kanun a göre

Detaylı

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı BİR EĞİTİMCİ OLARAK MESLEK HAYATIM BOYUNCA KAÇ ÇOCUĞUN / GENCİN, İLGİLERİNİ, YETENEKLERİNİ, DEĞERLERİNİ KEŞFETMESİNE, KENDİSİNİ OLUMLU YÖNDE İFADE EDEBİLMESİNE, ÜRETİCİ BİREYLER

Detaylı

TÜRK DÜNYASI BASIN SEMPOZYUMU Mart 2019/AMASYA

TÜRK DÜNYASI BASIN SEMPOZYUMU Mart 2019/AMASYA TÜRK DÜNYASI BASIN SEMPOZYUMU 14-15-16-17 Mart 2019/AMASYA Üniversitemiz ile Türk Dünyası Gazeteciler Federasynu iş birliğinde Gümüşhane Üniversitesi, KKTC Yakın Dğu Üniversitesi, Azerbaycan Bakü Devlet

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri 10 Mayıs 2014 Mövenpick Htel, Ankara MÜDEK Mühendislik Lisans Prgramları Değerlendirme Ölçütleri (Sürüm 2.0) 1. Öğrenciler 2. Prgram Eğitim Amaçları 3. Prgram Çıktıları 4.

Detaylı

Uygulama Sonrası Sosyal İnceleme

Uygulama Sonrası Sosyal İnceleme Uygulama Snrası Ssyal İnceleme Alt-prjenin İsmi ve Knumu Kızıldere 3 Jetermal Enerji Üretim Santrali Prjesi (Ünite II), Aydın İli Buharkent İlçesi. Prje Spnsru: Zrlu Dğal Elektrik Üretimi A.Ş. Prje maliyeti:

Detaylı

SİMET TEKNOLOJİ SANAYİ TİCARET A.Ş. KURUMSAL SUNUM

SİMET TEKNOLOJİ SANAYİ TİCARET A.Ş. KURUMSAL SUNUM SİMET TEKNOLOJİ SANAYİ TİCARET A.Ş. KURUMSAL SUNUM SİMET TEKNOLOJİ SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Simet Hakkında Bilgi teknljileri daklı faaliyetlerine 04 Haziran 1997 tarihinde başlayan Simet, bilgi, iletişim

Detaylı

A. BİÇİME İLİŞKİN ANALİZ VE DEĞERLENDİRME

A. BİÇİME İLİŞKİN ANALİZ VE DEĞERLENDİRME Y. Mimar Kerem ERCOŞKUN un Dktra Tez Çalışmasına İlişkin Rapr 29 Eylül 2006 A. BİÇİME İLİŞKİN ANALİZ VE DEĞERLENDİRME 1. Çalışmanın Bölümleri Aday tarafından hazırlanarak değerlendirmeye sunulan dktra

Detaylı

Sosyal Medya ve Çocuk Alanında Koruyucu ve Önleyici Çalışmalar Dr. Olgun GÜNDÜZ

Sosyal Medya ve Çocuk Alanında Koruyucu ve Önleyici Çalışmalar Dr. Olgun GÜNDÜZ Sosyal Medya ve Çocuk Alanında Koruyucu ve Önleyici Çalışmalar Dr. Olgun GÜNDÜZ Sunum İçeriği Sosyal Medya ve Çocuk İlişkisi Sosyal Medyada Çocuklara Yönelik Riskler Bakanlığımızca Yürütülen Önleyici Çalışmalar

Detaylı

amfori BSCI Referansları 1

amfori BSCI Referansları 1 amfri BSCI Referansları 1 Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi (1948), Uluslararası Çalışma Örgütü'nün Çk Uluslu Kuruluşlar ve Ssyal Plitika ile ilgili İlkeler Üçlü Bildirgesi (1977),

Detaylı

Uygulama Sonrası Sosyal İnceleme

Uygulama Sonrası Sosyal İnceleme Uygulama Snrası Ssyal İnceleme Alt-prjenin İsmi ve Knumu Kızıldere 3 Jetermal Enerji Üretim Santrali Prjesi (Ünite I), Aydın İli Buharkent İlçesi. Prje Spnsru: Zrlu Dğal Elektrik Üretimi A.Ş. Prje maliyeti:

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM. Uzaktan Eğitime Giriş ve Kavramsal Çerçeve. Ezgi ATALAY-Alim KAVUKOĞLU

UZAKTAN EĞİTİM. Uzaktan Eğitime Giriş ve Kavramsal Çerçeve. Ezgi ATALAY-Alim KAVUKOĞLU UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitime Giriş ve Kavramsal Çerçeve Ezgi ATALAY-Alim KAVUKOĞLU İçerik 1. Eğitim ve Öğretim Teknljisi 1.1 Bireysel Öğretim teknljileri 1.1.1 Mikr öğretim teknljileri 1.1.2 Prgramlı

Detaylı

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Kamu Harcama ve Muhasebe BiliĢim Sistemi Sistemleri Hizmet Süreleri

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Kamu Harcama ve Muhasebe BiliĢim Sistemi Sistemleri Hizmet Süreleri MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Kamu Harcama ve Muhasebe BiliĢim Sistemi Sistemleri Hizmet Süreleri Sıra N Hizmet Tipi Knu Çözüm Süresi Açıklama 1 Arıza Birimin Çalışmasının Tümüyle durması 2 Takvim Gün Birimin

Detaylı

OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ 1.1 ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ

OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ 1.1 ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ Okyanus Kalite Eğitimleri ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi (Entegre Sistem) İç Tetkikçi Süreç Yönetimi,

Detaylı

TÜRK DÜNYASI BASIN SEMPOZYUMU Aralık 2018/AMASYA

TÜRK DÜNYASI BASIN SEMPOZYUMU Aralık 2018/AMASYA T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü *BE49P1DZ* Sayı : 66964268-051.04-. Knu : Türk Dünyası Basın Sempzyumu UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE Üniversitemiz ev sahipliğinde

Detaylı

Görevde Yükselme Eğitimi Başvuru Kılavuzu 2011 GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ BAŞVURU KILAVUZU

Görevde Yükselme Eğitimi Başvuru Kılavuzu 2011 GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ BAŞVURU KILAVUZU GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ BAŞVURU KILAVUZU 2011 E r z i n c a n Ü n i v e r s i t e s i P e r s n e l D a i r e s i B a ş k a n l ı ğ ı Sayfa 0 İÇİNDEKİLER İçerik Sayfa Numarası Açıklamalar 2 Başvuru Bilgileri

Detaylı

Sosyal Pass Esaslar: o o o o

Sosyal Pass Esaslar: o o o o Müzik Pass Esaslar: 10 Ekim 2018 tarihi itibariyla Müzik Pass in fiyatı 10 TL larak güncellenmiştir. Ktadan Düşmeyen Müzik Pass Paketi, Vdafne un müzik içerik sağlayıcılarıyla yaptığı anlaşmalara göre

Detaylı

Değerlendirme erlendirme Süreci: S

Değerlendirme erlendirme Süreci: S Değerlendirme erlendirme Süreci: S Öğrenci Değerlendirici erlendirici Bilgileri MÜDEK 222 Kasım 2014, MÜDEK M Ofisi, İstanbul Sunum İçeriği Öğrenci Değerlendiricilerin Yükümlülükleri Değerlendirme Süreci

Detaylı

C176 Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi, 1995 (No. 176) 1

C176 Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi, 1995 (No. 176) 1 C176 Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi, 1995 (N. 176) 1 Madenlerde Güvenlik ve Sağlıkla ilgili Sözleşme (Yürürlüğe giriş tarihi: 5 Haziran 1998)Kabul ediliş: ILC nin 82. Oturumu, Cenevre (22 Haziran

Detaylı

OKÜ İçerik Yönetim Sistemi. Proje Amacı; OKÜ web sitelerinin içeriklerinin etkin yönetimi ve sunumu.

OKÜ İçerik Yönetim Sistemi. Proje Amacı; OKÜ web sitelerinin içeriklerinin etkin yönetimi ve sunumu. OKÜ İçerik Yönetim Sistemi Prje Amacı; OKÜ web sitelerinin içeriklerinin etkin yönetimi ve sunumu. İÇİNDEKİLER 1. Prjenin Knusu 2. Prjenin İçeriği a. OKÜ İçerik Haritası b. ATAMEDYA OKÜ İÇERİK YÖNETİM

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. Vdafne Telekmünikasyn A.Ş. ye, Vdafne li Esnaf İndirim Kampanyası Taahhütnamesi Vdafne Telekmünikasyn A.Ş. (kısaca Vdafne ) tarafından sunulan li Esnaf İndirim Kampanyası ndan ( Kampanya ) li Esnaf Small

Detaylı

Bu Bölüm, Projenin hem Faz 1 hem de Faz 2 aşaması için geçerlidir.

Bu Bölüm, Projenin hem Faz 1 hem de Faz 2 aşaması için geçerlidir. 17 PROJENİN ÇEVRESEL VE SOSYAL YÖNETİM SİSTEMİ 17.1 GİRİŞ Bu bölüm, Türkiye nin yürürlükteki kanunları ve yönetmeliklerine ve ayrıca Kredi Kuruluşları nın Bölüm 1.3.2 de belirtilen gerekliliklerine uygun

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. 31 Mayıs 2014 Mövenpick Hotel, Ankara

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. 31 Mayıs 2014 Mövenpick Hotel, Ankara MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri 31 Mayıs 2014 Mövenpick Htel, Ankara MÜDEK Mühendislik Lisans Prgramları Değerlendirme Ölçütleri (Sürüm 2.0) 1. Öğrenciler 2. Prgram Eğitim Amaçları 3. Prgram Çıktıları 4.

Detaylı