Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır."

Transkript

1 TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU Bakanlığımız web sayfasından Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştiril Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

2 Belge girişi yapmak için ekranın solundaki E- Başvuru Girişi ya da Yeni Başvuru butonu kullanılacaktır. E-Başvuru Girişi ya da Yeni Başvuru sekmesine girildiğinde doldurulacak alanlar Başvuru Giriş İşlemleri altında görüntülenecektir.

3 Başvuru Giriş İşlemleri alanları belgenin ihtiva ettiği özelliklere göre doldurulur. Firma Bilgileri bölümü doldurulduğunda Firma Ekle butonuna basılması gerekmektedir.

4

5

6 Yukarda ekran görüntülerinde görüleceği üzere bilgiler doldurulduktan sonra işlenen belge bilgileri aşağıdaki şekilde görüntülenecektir. Belgeye ilişkin veriler doldurulduktan sonra sağ alt tarafta bulunan Onayla butonuna basılır. Bu aşamadan sonra başvuru kaydınız oluşturulmuş olmakla birlikte E-Başvuru Listesi bölümünde yapılan başvurunuz görüntülenebilecek duruma gelecektir. Başvuru kaydınızla birlikte belge Yaratıldı statüsüne gelecektir. E-Başvuru Listesi bölümünden Başvuru Numaranızla birlikte belgeye ilişkin yapılan işlemler takip edilebilecektir. Kaydını oluşturduğunuz Yaratıldı statüsündeki belgeye ilişkin detaya ise Kayıt Detayları tıklanarak erişilebilecektir.

7 Belge detayına girildiğinde sağ üst taraftaki Başvuru İşlemleri sekmesi tıklandığında belge üzerinde Güncelleme, İptal, Satır Ekleme ve Onaya Sunma işlemleri ilgili sekmeler kullanılarak yapılabilecektir. 1-Belge Güncelleme: Güncelle butonu kullanıldığında aşağıdaki şekilde güncelleme alanları açılacaktır.

8

9 İlgili alanlarda değişiklik yapıldıktan sonra Güncelle butonuna basılarak güncelleme işlemi tamamlanacak olup tamamlandığına dair mesaj görüntülenecektir. 2-Belge İptal: Başvuru kaydı oluşturulan belgenin herhangi bir sebeple iptal edilmesi gerektiğinde ise başvuru detay ekranında Başvuru İşlemleri-İptal Et sekmesi kullanılacaktır.

10 İptal Et butonuna basılmasıyla İptal Gerekçesi alanına gerekli açıklama girilir ve iptal etme işlemi için Onayla butonu kullanılarak iptal işlemi tamamlanır ve ekrana iptal işleminin tamamlandığına dair bilgi mesajı yansıtılır. E- Başvuru Listesi ne girildiğinde iptal işleminin yapılmasıyla belge başvuru durumunun İptal Edildi olduğu görülecektir. 3- Belge Onaya Sun: Belgenin başvurusu yapılmış olmasına rağmen memur onayına sunulmadığı için ilgili memur tarafından görüntülenmeyecektir. Ancak, söz konusu belgede Onaya Sun işleminin gerçekleştirilmesi için her bir ithalat satırına karşılık bir ihracat satırı girilmesi zorunlu olup yalnızca ithalat satırı ile işlem yapılmasına izin verilmeyecektir. Satır Ekle işlemi yapılmadan onaya sunulması durumunda sistem uyarı mesajı çıkaracak olup onaya sunma işlemini gerçekleştirmeyecektir.

11 Not: Onaya sunma işlemi gerçekleştirildikten sonra memur onayının yapılarak belgenin onaylandı statüsüne gelmesi durumunda belge beyannamede kullanılabilecektir. 4-Belge Satır Ekle: Başvuru İşlemleri-Satır Ekle butonu kullanıldığında belgeye eklenecek satıra ilişkin bilgilerin girileceği Satır Ekleme İşlemleri bölümü açılacak olup bu alanda açılan veri alanlarının doldurulması gerekmektedir. Her bir ithalat satırına karşılık bir ihracat satırı girilmesi zorunlu olup yalnızca ithalat satırı ile işlem yapılmasına izin verilmeyecektir.

12

13 Veri alanlarına ilişkin zorunlu alanlar bulunmakta olup bu alanların doldurulmayarak satır ekleme işlemi yapılmak istenmesi durumunda aşağıdaki şekilde uyarı mesajları ekrana yansıyacaktır. İlgili alanlar doldurulduktan sonra kaydet tuşuna basılır ve satır ekleme işleminin tamamlandığına dair bilgi mesajı yansıyacaktır. Geçici İthalat belgesinin 1. Satırı doldurulurken Ticaret butonundan ithalat seçilmelidir. Bu durumda, geçici ithalata ilişkin kullanılacak rejim önem arz etmekte olup REJİMLER alanından seçilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda, ithalat satırında GÜMRÜKLER sekmesine işlem yapılmak istenilen gümrük idaresi seçilecektir.

14 Geçici İthalat belgesinin 2. Satırı doldurulurken Ticaret butonundan ihracat seçilmelidir. Bu durumda, geçici ithalata ilişkin kullanılacak rejim önem arz etmekte olup REJİMLER alanından seçilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda, ihracat satırında GÜMRÜKLER sekmesine işlem yapılmak istenilen gümrük idaresi TÜM GÜMRÜKLER seçilebilecektir. Satır ekleme esnasında belgeye ilişkin bilgiler önem arz etmekte olup bu nedenle Satır Ekleme İşlemleri alanındaki verilerin başvuru kaydı yapılan belgenin düşümlü/düşümsüz ya da tek kullanımlık belge olmasına göre belgeye uygun şekilde doldurulması gerekmektedir. Aksi takdirde memur onay aşamasında uyarı alınarak memur onayı gerçekleştiremeyecektir. Satır Ekleme işlemi başarı ile tamamlandıktan sonra belge durumu ve eklenen satır bilgileri aşağıdaki şekilde görüntülenebilecektir.

15 Belgeye eklenmiş olan satırlar sonraki süreçte Satır Sil butonu kullanılarak silinebilir.

16 Detay bilgi görüntülenmek istendiğinde ise belge detayına girilerek ilgili satır üzerinde Satır Detayları butonuna tıklanması gerekmektedir. Bu şekilde girildiğinde aşağıdaki gibi Başvuru Satır Detayı başlığı altında satıra ilişkin girilmiş olan detay bilgiler görülebilecektir.

17 Satır Kopyala butonu kullanıldığında eklenmiş satıra ilişkin veriler doldurulmuş olarak açılacak olup benzer veri alanlarının olduğu satırlar kolaylıkla eklenebilir.

18 İthalat ve İhracat satırları bilgilerinin girilmesi ve Satır ekleme işlemleri tamamlanmasıyla belge ve belgeye eklenen satırlar aşağıdaki gibi görüntülenebilecektir. Belgenin memur tarafından onaylanması amacıyla Onaya Sun işleminin yapılması gerekmektedir.

19 Onaya Sun işlemiyle birlikte ekrana aşağıdaki uyarı mesajı yansıtılacaktır. Ekrandaki mesaj için Onayla denildiğinde başvuru üzerinde değişiklik yapılamayacaktır ve başvurunuz onaya sunulmuştur bilgi mesajıyla birlikte belge durumu Onaya Sunuldu statüsüne gelecektir.

20 Onaya sunulmuş olan belgenin detayları kayıt detayları tıklanarak aşağıdaki şekilde görülebilir. Satır detayı için ise ilgili satır üzerindeki kayıt detayları tıklanmalıdır. Belge ve satırlar işlenerek onaya sunulduktan sonra belge memur tarafından kontrol edildikten sonra kabul ya da red edilecektir. Memur tarafından belge red edilmesi durumunda E-Başvuru Listesinde oluşturulan belge kaydı durumu Red Edildi statüsünde görüntülenebilecektir.

21 Red Edildi statüsündeki reddedilen belge üzerinde kayıt detaylarına girildiği takdirde belge üzerinde Güncelle, İptal Et, Satır Ekle ve Onaya Sun işlemleri gerçekleştirilebilir. Başvuru kaydı üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan tekrardan onaya sun denilmesi durumunda sistem uyarı mesajı çıkararak onaya sunulmasına izin vermeyecektir.

22 Bu aşamada, Başvuru İşlemleri-Güncelle sekmeleri kullanılarak başvuru kaydının güncellenmesi gerekir. Reddedilen belgede güncelleme işlemleri tamamlandığında başvuru numarasından takip edileceği üzere tekrardan yaratıldı statüsüne gelecektir.

23 Reddedildikten sonra Güncelleme işlemleri yapılarak Yaratıldı statüsüne getirilen belge üzerinde yukarda anlatıldığı üzere Başvuru İşlemleri sekmesinde bulunan işlemler(güncelleme,iptal,satır Ekleme,Onaya Sunma) aktif hale gelerek tekrarlanabilir. Onaya Sun işleminin yapılmasıyla ilgili belge üzerinde memur tarafından belge kabul veya belge ret işlemi yapabilmesi yeniden mümkün hale gelecektir. Bu işlem ile birlikte belge Onaya Sunuldu statüsünde bulunacaktır.

24 Belge Onaya sunulduktan sonra memur belgeyi kabul veya red edebilir. Memurun belgeyi kabul etmesi durumunda başvuru durumu Kabul Edildi statüsüne, belge durumu ise Kontrol Edildi statüsüne gelecektir. Bu aşamadan sonra ilgili memur belge üzerinde güncelleme, satır ekleme, iptal, kapat ve onay işlemlerini yapabilir. Aynı zamanda, Belge Satır Detayından satırlar üzerinde iptal, kapat ve satır silme işlemlerini de yapabilir. Diğer tarafından, memur tarafından belge üzerinde Satır Ekleme ile Güncelleme işlemleri veya Satır Detayı üzerinde Satır Silme, İptal ile Kapat işlemleri yapılması durumunda ilgili memur tarafından yapılan bu türden değişiklikler belge onaylandıktan sonra mükellef tarafından görüntülenebilecektir. Memur tarafından belgenin iptal edilmesi durumunda belge durumu İptal Edilmiş durumuna gelmekle birlikte tüm satırlarda iptal edilmiş konumuna gelir. Belgeye ilgili memurca yapılacak iptal işlemiyle birlikte belge ve satırlarda işlem yapılamayacaktır. Memur tarafından belgeye kapat işlemi yapılması durumunda belge durumu Kapandı durumuna gelmekle birlikte tüm satırlarda kapanmış konumuna gelir. Belgeye ilgili memurca yapılacak kapatma işlemiyle birlikte belge ve satırlarda işlem yapılamayacaktır.

25 Onaya sunulan belge üzerinde ilgili memurca gerekli kontroller gerçekleştirildikten sonra söz konusu belge kaydı onaylandığında E-Başvuru Listesinde Belge Durumu Onaylandı statüsüne gelecektir. Belgenizin onaylandı statüsüne gelmesiyle birlikte Sistem tarafından otomatik olarak BELGE NUMARASI üretilecektir. Sistem tarafından üretilen bu belge numarasının mükellef tarafından görüntülenmesi ile birlikte detaylı beyannamenin 44 no.lu alanında kullanılabilecek duruma gelecektir.

26 Sistem tarafından üretilen Belge Numarası detaylı beyannamede kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler; Belge kodu 0910(TPS-Geçici İthalat İzni) seçilecektir. Tek Pencere Sisteminde örneğimizdeki belgenin İthalat satırı 1. Satıra girildiği için detaylı beyanname(örneğin5300 rejimli) verilirken /1 şeklinde girilmesi gerekmektedir. Tek Pencere Sisteminde örneğimizdeki belgenin İhracat satırı 2. Satıra girildiği için detaylı beyanname(örneğin 3153 rejimli) verilirken /2 şeklinde girilmesi gerekmektedir.

TEK PENCERE SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ

TEK PENCERE SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ - Yasal Metroloji İthal İzni (Ölçü Aletleri) Belgesi YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere linki kullanılarak Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştirilir. Sisteme

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ YÜKÜMLÜ RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KILAVUZU TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ. Ürün ve Ekipman İthalat Beyan Dilekçesi-E- Başvuru RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Versiyon 1.1

TEK PENCERE SİSTEMİ. Ürün ve Ekipman İthalat Beyan Dilekçesi-E- Başvuru RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Versiyon 1.1 2017 TEK PENCERE SİSTEMİ Ürün ve Ekipman İthalat Beyan Dilekçesi-E- Başvuru RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Versiyon 1.1 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere

Detaylı

BİYOLOJİK MÜCADELE ETMENLERİNİN İTHALAT İZNİNE ESAS UYGUNLUK YAZISI E-BAŞVURU KILAVUZU

BİYOLOJİK MÜCADELE ETMENLERİNİN İTHALAT İZNİNE ESAS UYGUNLUK YAZISI E-BAŞVURU KILAVUZU BİYOLOJİK MÜCADELE ETMENLERİNİN İTHALAT İZNİNE ESAS UYGUNLUK YAZISI E-BAŞVURU KILAVUZU 1.Elektronik Başvuru (E-Başvuru) 1.1.Firmalar tarafından Tek Pencere Sistemi e-başvuru uygulamasına, Ticaret Bakanlığı

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ MEMUR KILAVUZU GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI PİGM İTHAL İZİN BELGESİ

TEK PENCERE SİSTEMİ MEMUR KILAVUZU GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI PİGM İTHAL İZİN BELGESİ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR PİGM İTHAL İZİN BELGESİ MEMUR KILAVUZU GÜMRÜK VE TİCARET Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere linki kullanılarak

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. Tek Pencere Sistemi e-başvuru uygulaması kullanılarak kendi adına başvuru yapacak mükellefler gümrük sistemi olan BILGE de tanımlı değil ise gümrük sisteminde işlem yapabilmeleri için Gümrük Müdürlükleri

Detaylı

ELEKTRONİK TAKİP PROJESİ

ELEKTRONİK TAKİP PROJESİ MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI ELEKTRONİK TAKİP PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler... 3 1.1. Kullanıcı Girişi... 3 1.1.1. Sayfaların Genel Yapısı... 4 2. MTSK (Motorlu Taşıt

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı :73421605-106.05 Konu :Tek Pencere Sistemi-Genel Rehber 23.11.2016 / 20359655 DAĞITIM YERLERİNE Bilindiği üzere; 20 Mart 2012

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ Dahilde İşleme İzni Memur Kılavuzu

TEK PENCERE SİSTEMİ Dahilde İşleme İzni Memur Kılavuzu TEK PENCERE SİSTEMİ Dahilde İşleme İzni Memur Kılavuzu Yükümlülerce gümrük idarelerine yapılan dahilde işleme izni başvuruları, Tek Pencere Sistemi E-başvuru Uygulaması üzerinden elektronik ortamdan yapılacak

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Projesi Nedir: Projesi; Đthalat ve ihracat işlemi yapan Yükümlülerin, Gümrük Đşlemlerinde Gümrük Müsteşarlığınca kağıt ortamında istenen belgeleri Merkezi Gümrük Sistemine dijital ortamda gönderebilmesini

Detaylı

ATA KARNESİ İŞLEMLERİ

ATA KARNESİ İŞLEMLERİ 2 01 8 ATA KARNESİ İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ/MEMUR KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1. 1 1 İÇİNDEKİLER I. ATA KARNESİ İŞLEMLERİ... 3 1. ATA Karnesi

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ HARCAMA MODÜLÜ PERİYODİK ABONELİK ÖDEMELERİ Yetki ve Yetkililer Harcama modülü, harcama yetkilisi, muhasebe yetkilisi ve gerçekleştirme görevlisi yetkilisinden oluşur. Modül Ekranları H-01 Abonelik Girişi,

Detaylı

SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ

SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ 2 01 7 SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ 1 I. SERBEST BÖLGEYE GİRİŞ... 3 1. GİRİŞ İŞLEMİ İÇİN SBİF (Serbest Bölge İşlem

Detaylı

FİRMA GİRİŞİ - ANLAŞMA İŞLEMLERİ

FİRMA GİRİŞİ - ANLAŞMA İŞLEMLERİ FİRMA GİRİŞİ - ANLAŞMA İŞLEMLERİ Firma TMGD Anlaşma İşlemleri (Firma Girişi) Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Sertifikası sahibi kişi ile Firmanın Anlaşma İşleminin, Firma Tarafından Girişi Nasıl

Detaylı

T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU

T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACAT REFAKAT BELGESİ UYGULAMA KILAVUZU 05.11.2018 Halihazırda, ihracat eşyasının yurt dışı edilmek üzere ihracat gümrük idaresinden çıkış gümrük idaresine

Detaylı

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3 Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel hakkında temel işlemler öğrenildikten sonra grafik nasıl oluşturulur, çizim

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü E-Devlet Hizmetleri İşletme-TMGDK-TMGD İşlemleri Yardım Kılavuzu Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN YATAY GEÇİŞ BAŞVURU EKRANI KILAVUZU

ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN YATAY GEÇİŞ BAŞVURU EKRANI KILAVUZU ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN YATAY GEÇİŞ BAŞVURU EKRANI KILAVUZU Üniversitemize kurumiçi, yurtiçi ve yurtdışı yatay geçiş başvuruları Ön Lisans Ve Lisans Programları Arasında Yatay Geçiş Kılavuzunda

Detaylı

Sisteme giriş için bilgiler doldurulur ve «Login» butonu ile giriş yapılır.

Sisteme giriş için bilgiler doldurulur ve «Login» butonu ile giriş yapılır. Sisteme giriş için bilgiler doldurulur ve «Login» butonu ile giriş yapılır. Sisteme giriş ana ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir Yeni Şirket Başvuru İşlemleri : Mersis Modülü => Tescil Başvuru alt sekmesi

Detaylı

SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ

SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ 2 01 8 SERBEST BÖLGE İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ 1 I. SERBEST BÖLGEYE GİRİŞ... 3 1.1. GİRİŞ İŞLEMİ İÇİN SBİF (Serbest Bölge İşlem

Detaylı

OLIVETTI OL-7000 PC YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU

OLIVETTI OL-7000 PC YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU OLIVETTI OL-7000 PC YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. DOSYA... 3 1.1. PLU... 3 1.2. PLU TUŞU... 5 1.3. TERAZİ PLU TUŞU... 6 1.4. KISIM... 7 1.5. PARAMETRE AYARLARI... 8 1.6. KDV ORANI... 9 2. RAPOR...

Detaylı

ÖDENEK TAKİP MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU

ÖDENEK TAKİP MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU ÖDENEK TAKİP MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU ARALIK 2015 AMAÇ: Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki kurumların Ödenek Taleplerini online ortamda almak, takip etmek, sonuçlandırmak ve gerekli raporlamayı yapmaktır.

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Versiyon: 0.2 TC. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEGSİS

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU Tesisler için Kullanım Kılavuzu 1. Çevre Bilgi Sistemi için sahip olduğunuz ya da Đl Müdürlüğü nden yeni aldığınız kullanıcı kodu ve parolayı kullanarak

Detaylı

ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER

ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER 2015 ANTREPO REJİMİNE TABİ TUTULAN EŞYAYA İLİŞKİN İŞLEMLER RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ V.02 25.06.2015 İÇİNDEKİLER A-GİRİŞ İŞLEMLERİ... 3 1) NCTS Uygulaması

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

MARKALI İHRACAT VE LÜKS OTOMOBİL İTHALATI DÜZENLEMELERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU

MARKALI İHRACAT VE LÜKS OTOMOBİL İTHALATI DÜZENLEMELERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU 2013 MARKALI İHRACAT VE LÜKS OTOMOBİL İTHALATI DÜZENLEMELERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ 08/05/2013 MARKALI İHRACAT VE LÜKS OTOMOBİL İTHALATI

Detaylı

15 TEMMUZ 2016 KDV1 BELGE BİLGİLERİ BELGE ADETLERİNİN OTOMATİK HESAPLANMASI DATASOFT YAZILIM LTD.

15 TEMMUZ 2016 KDV1 BELGE BİLGİLERİ BELGE ADETLERİNİN OTOMATİK HESAPLANMASI DATASOFT YAZILIM LTD. 15 TEMMUZ 2016 KDV1 BELGE BİLGİLERİ BELGE ADETLERİNİN OTOMATİK HESAPLANMASI DATASOFT YAZILIM LTD. İçindekiler Yapılacak İşlemler:... 2 Belge Seri Numaralarını Tanımlama:... 2 Belge Türlerine Göre Belge

Detaylı

Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Kıymet ve Vergilendirme Dairesi

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Kıymet ve Vergilendirme Dairesi T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Kıymet ve Vergilendirme Dairesi UZLAŞMA BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU Bundan böyle, Gümrük Uzlaşma Yönetmeliği nin 10/1 maddesinde belirtildiği

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı YÖNETİM WEB UYGULAMALARI EĞİTİM DOKÜMANI Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri Tarih: 11.06.2015 Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanlığı Hazırlayan: Uğur KAYA Versiyon

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ I. BÜTÇE MODÜLÜ Yetki ve Yetkililer DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ oluşur. Bütçe modülü, işletme veri giriş yetkisi, işletme bütçe onay yetkisi ve merkez bütçe onay yetkilerinden ve yetkililerinden

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 2 Tarih : 28.09.2017 1 1 SİPARİŞ PORTALİ... 3 2. SEVK BEKLEYEN SİPARİŞLER... 4 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize Edilmesi...

Detaylı

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır? DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI... 3 1.1.Ders Bilgileri... 5 1.1.1.Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?... 6 1.2.Ders Öğrenci Listeleri... 13 DERS AÇMA İŞLEMLERİ Ders açma işlemleri

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

07.05.2015. Supplier Lifecycle Management (SLC) Tedarikçi Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.0

07.05.2015. Supplier Lifecycle Management (SLC) Tedarikçi Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.0 Supplier Lifecycle Management (SLC) Tedarikçi Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.0 1 İçindekiler 1.Tedarikçi Kayıt Sayfası... 3 2.Tedarikçi Portalına Giriş... 4 2.1 Başvuru Onayı Sonrası E-Posta Alımı... 4 2.2

Detaylı

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir.

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir. İçindekiler DERS KATALOĞU... 2 1.DERS KATALOG... 2 1.1.Ders... 3 1.1.1.Derse ait dil seçenekleri nasıl ve hangi bölümden girilmektedir?... 4 1.2.Dersin Okutulduğu Öğretim Planları... 8 1.3.Dersin İçerikleri...

Detaylı

AYDES PROJESİ ARAMA KURTARMA HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ ARAMA KURTARMA HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ ARAMA KURTARMA HİZMET GRUBU 31.12.2014 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 6 2. ARAMA KURTARMA HİZMET GRUBU... 7 2.1 Arama Kurtarma Hizmet Grubu Ana Ekranı... 7 2.2 Arama Kurtarma Hizmet

Detaylı

KOOPERATİF KURULUŞ İŞLEMLERİ

KOOPERATİF KURULUŞ İŞLEMLERİ KOOPERATİF KURULUŞ İŞLEMLERİ KOOPERATiF KURULUSU Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında yapabileceğiniz işlemler listelenir. Kooperatif kuruluşu yapmak için Tescil Başvuru linkine

Detaylı

ULUSAL TRANSİT REJİMİ ÇERÇEVESİNDE İHRACAT EŞYASININ İHRACAT REFAKAT BELGESİ İLE TAŞINMASINA İLİŞKİN KILAVUZ

ULUSAL TRANSİT REJİMİ ÇERÇEVESİNDE İHRACAT EŞYASININ İHRACAT REFAKAT BELGESİ İLE TAŞINMASINA İLİŞKİN KILAVUZ 2018 ULUSAL TRANSİT REJİMİ ÇERÇEVESİNDE İHRACAT EŞYASININ İHRACAT REFAKAT BELGESİ İLE TAŞINMASINA İLİŞKİN KILAVUZ GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ V.01 Halihazırda, ihracat eşyasının yurt dışı edilmek üzere ihracat

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ I. TAŞINIR MODÜLÜ A. TAŞINIR İSTEK BİRİM YETKİLİSİ 1. İSTEK BELGESİ OLUŞTURMA İŞLEMLERİ (T-08) "Taşınır İstek Belgesi oluşturma" ekranına giriş yapılır. "Belge No.", "Masraf Yeri", "İstenen Kişi", "Ambar

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Taşınır Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu. Giriş Sayfası... 1. Menü... 2. Taşınır Mal Girişi... 3

Süleyman Demirel Üniversitesi Taşınır Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu. Giriş Sayfası... 1. Menü... 2. Taşınır Mal Girişi... 3 Süleyman Demirel Üniversitesi Taşınır Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu rev: 0.15 İçindekiler Giriş Sayfası... 1 Menü... 2 Taşınır Mal Girişi... 3 Taşınır Mal Çıkışı... 5 Geçici Taşınır Kabulü... 6 İstekler...

Detaylı

KATEGORİ MİZANI BAŞLARKEN KATEGORİ NEDİR? NEDEN N İHTİYAÇ DUYULUR?

KATEGORİ MİZANI BAŞLARKEN KATEGORİ NEDİR? NEDEN N İHTİYAÇ DUYULUR? KATEGORİ MİZANI Doküman Kodu : RNT-02 Açıklama : Vio Kategori Mizanı Kullanımı Kapsam : Vio Nitelikleri Revizyon No : 2 Yayın Tarihi : Aralık 2012 BAŞLARKEN SKOR YAZILIM tarafından geliştirilen ticari

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

Talep Yaratma / Portal Kullanım Kılavuzu

Talep Yaratma / Portal Kullanım Kılavuzu Fujitsu Technology Solutions Talep Yaratma / Portal Kullanım Kılavuzu Avuç İçi Damar İzi Yöntemiyle Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi Fujitsu Technology Solutions 12/10/2012 1. PORTALA GĠRĠġ Adım 1:Tanımlanmış

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU

HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU HAKSIZ REKABET MODÜLÜ MESLEK MENSUBU KULLANICI KILAVUZU Sözleşme İşlemleri A- Asgari Ücret Tarifesi B- Yeni Sözleşme C- Sözleşme Listesi D- Devir Teslim Başvuruları A-Asgari Ücret Tarifesi; İlgili yıla

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Hesap İşlemleri Kılavuz Güncellemeleri

Hesap İşlemleri Kılavuz Güncellemeleri MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KILAVUZU Hesap İşlemleri Kılavuz Güncellemeleri 500 nolu genel mektup ile yapıldığı duyurulan değişiklikler 1 Kimlik Bildirim GİRİŞ Kimlik bildirim giriş işlemi Kimlik Bildirim

Detaylı

SİM Sipariş Yönetim Sistemi YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

SİM Sipariş Yönetim Sistemi YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU SİM Sipariş Yönetim Sistemi YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU 02 Şubat 2011 http://www.sim-sistem.com SİM SİSTEM sayfasına giriş yapılır ve SIM MARKET bağlantısı tıklanır. İşletme kodu ve Şifre girilir. Ardından

Detaylı

İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI KILAVUZU. Doküman: EUP Revizyon No: R-06 Tarih: 26.05.2014

İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI KILAVUZU. Doküman: EUP Revizyon No: R-06 Tarih: 26.05.2014 Sayfa: 0/15 İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 10.05.2010 İlaç ruhsat e-başvuru formu kullanıcı kılavuzunun ilk yayınlanma tarihi 10.06.2010 e-başvuru formundan

Detaylı

ICD (İMPLANTE EDİLEBİLEN KARDİYOVERTER DEFİBRİLATÖR) KAYIT FORMU KULLANIM KILAVUZU

ICD (İMPLANTE EDİLEBİLEN KARDİYOVERTER DEFİBRİLATÖR) KAYIT FORMU KULLANIM KILAVUZU ICD (İMPLANTE EDİLEBİLEN KARDİYOVERTER DEFİBRİLATÖR) KAYIT FORMU KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 2 1.FORMA ERİŞİM... 2 1.1. Giriş Ekranı... 2 1.2. Ulusal Kayıt Sistemi... 2 2. HASTA VE TESİS BİLGİLERİ...

Detaylı

YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1.1 1 YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ (YKTS) Yükümlü Kayıt ve Takip

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU 2016 1 İÇİNDEKİLER SATINALMA TALEP GİRİŞİ... 3 TALEPTEN TEKLİF OLUŞTURMA... 11 TALEPTEN SİPARİŞ OLUŞTURMA... 16 2 SATINALMA TALEP

Detaylı

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ)

KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) KBS - MATRAH BİRLEŞTİRME (KBS DIŞINDA HESAPLANARAK ÖDENEN DÖNER SERMAYE KATKI PAYI VB. ÖDEMELERE AİT MATRAHLARIN MAAŞ MATRAHLARI İLE BİRLEŞTİRİLMESİ) UYGULAMA KILAVUZU (VERSİYON-2) PERSONEL YAZILIM VE

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1.GİRİŞ 1 2.BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 1 2.1 Proje İşlemlerim 2 2.1.1. Projelerim Ekranı 3 2.1.1.1. Yeni Proje Tanımlama 3 2.1.1.1.1. Proje Bilgileri 4 2.1.1.1.2.Proje Çalışanı Bilgileri 5 2.1.1.1.3.Özet

Detaylı

Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı

Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı ADIM 1: PORTALE GİRİŞ https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go adresinden Şekil-1'deki Başvuru Portalı giriş ekranına ulaşılır. Şekil 1- Başvuru Portalı Giriş Ekranı Yukarıda yer alan ekrandaki bilgilere

Detaylı

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU 1 GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi başvurusu yapabilmek için TSE 360 sistemine kayıt olunması ve başvuruda

Detaylı

AYDES PROJESİ. ULUSAL ve ULUSLARARASI NAKDİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ. ULUSAL ve ULUSLARARASI NAKDİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ ULUSAL ve ULUSLARARASI NAKDİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU İÇİNDEKİLER 1. ŞEKİLLER LİSTESİ... 3 2. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 3. ULUSAL VE ULUSLARARASI NAKDİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU... 5 3.1 ULUSAL VE ULUSLARARASI

Detaylı

KBS-HYS ELEKTRONİK YURTİÇİ GEÇİCİ GÖREV YOLLUĞU UYGULAMA KILAVUZU

KBS-HYS ELEKTRONİK YURTİÇİ GEÇİCİ GÖREV YOLLUĞU UYGULAMA KILAVUZU KBS-HYS ELEKTRONİK YURTİÇİ GEÇİCİ GÖREV YOLLUĞU UYGULAMA KILAVUZU 6245 sayılı Harcırah Kanunu kapsamında düzenlenen yurtiçi geçici görev yolluğu bildirimine ait e-yolluk hazırlama kılavuzu Hatasız ve hızlı

Detaylı

TAVI KAYIT FORMU KULLANIM KLAVUZU

TAVI KAYIT FORMU KULLANIM KLAVUZU İçindekiler GİRİŞ... 2 1.FORMA ERİŞİM... 2 1.1. Giriş Ekranı... 2 1.2. Ulusal Kayıt Sistemi... 2 2. HASTA VE TESİS BİLGİLERİ... 3 3. OPERASYON BİLGİLERİ... 4 3.1. İşlem Bilgileri... 4 3.2. Hasta Öyküsü

Detaylı

Personel İzin Takip Programı. Kullanım Kılavuzu Dokümanı

Personel İzin Takip Programı. Kullanım Kılavuzu Dokümanı Personel İzin Takip Programı Kullanım Kılavuzu Dokümanı Personel İzin Takip Kullanım Kılavuzu Rev.: İ Ç İ N D E K İ L E R 1. GİRİŞ...3 1.1 TANIM...3 1.2 KISALTMA VE TERİMLER SÖZLÜĞÜ...3 2. KULLANIM KILAVUZU...4

Detaylı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/

Detaylı

T.C GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TIR ÖN BEYAN PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU TIRCUS. T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

T.C GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TIR ÖN BEYAN PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU TIRCUS. T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı T.C GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TIR ÖN BEYAN PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU TIRCUS T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Dumlupınar Bulvarı No: 151 Eskişehir Yolu 9. Km.06530 Çankaya /

Detaylı

FİNDEKS E TİCARİ ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU

FİNDEKS E TİCARİ ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E TİCARİ ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E TİCARİ ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU Konu Başlıkları GENEL BİLGİ FİNDEKS TİCARİ ÜYELİK

Detaylı

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Görebilirlik Kuralları Kullanıcı Kılavuzu

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Görebilirlik Kuralları Kullanıcı Kılavuzu T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Görebilirlik Kuralları Kullanıcı Kılavuzu Mart 2012 İçerik 1.1 Kişisel Evrak Aramalarında Bulabileceğiniz Evraklar... 4 1.1.1 Kişisel Gelen

Detaylı

Evrak Kılavuzu uygulama.sgb.gov.tr/evrak 15.06.2010 SGB

Evrak Kılavuzu uygulama.sgb.gov.tr/evrak 15.06.2010 SGB Evrak Kılavuzu uygulama.sgb.gov.tr/evrak 15.06.2010 SGB EVRAK KILAVUZU 1-) EVRAK Şekil 1.0 Şekil 1.0 da görüldüğü gibi Evrak sekmesinden evrak sistemine ulaşabilirsiniz. Evrak sekmesine tıkladığınızda

Detaylı

E-DEVLET TMGD FAALİYET RAPORU BİLDİRİMİ FİRMA FAALİYET RAPORU ONAYLAMA

E-DEVLET TMGD FAALİYET RAPORU BİLDİRİMİ FİRMA FAALİYET RAPORU ONAYLAMA DUYURU Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ in, Tehlikeli madde güvenlik danışmanının görev ve yükümlülükleri başlıklı 23 üncü maddesinin 2 inci fıkrasının (c) bendi kapsamında, işletmelerde

Detaylı

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU MOBİL KAZA TUTANAĞI UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU 1. UYGULAMA YÜKLEME App store ya da Google Play Store dan Mobil Kaza Tutanağı uygulamasını aratarak telefonunuza uygulamayı

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 1 Tarih: 27.11.2016 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 3. Denetim Talebi... 14 4. Kontrol Partisi... 21 5. Görev

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden

Detaylı

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1 Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1. Giriş Ekranı Yardım Masası uygulamasına, http://yardimmasasi.anadolusigorta.com.tr linki üzerinden, Self Servis kullanıcı adı ve tek şifre ile giriş yapılmaktadır.

Detaylı

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi

NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi NCTS UYGULAMASI YÜKÜMLÜ KULLANICI KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Elektronik Gümrük İşlemleri Dairesi v.3 26.11.2012 A) ULUSAL UYGULAMA(TR rejimi) Ülkemizin 01/01/2012 tarihinde başlayan

Detaylı

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI YAYINLANAN RAPORLAR FORMU 1905.023.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. YAYINLANAN RAPORLAR... 5 2.1 Yayınlanan Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Yayınlanan Raporları Listeleme... 5 2.3 Yayınlanan

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

DONATMA İŞTİRAKİ KURULUŞ İŞLEMLERİ

DONATMA İŞTİRAKİ KURULUŞ İŞLEMLERİ DONATMA İŞTİRAKİ KURULUŞ İŞLEMLERİ DONATMA İŞTİRAKİ KURULUŞ İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz işlemler listelenir. Şirket

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

Ortak Alım İhale İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu-Taraf İdare

Ortak Alım İhale İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu-Taraf İdare 8 Ortak Alım İhale İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu-Taraf İdare 1 Taraf idareler, Sözleşme Öncesi->Taraf İdare İhale İşlemleri bağlantı sekmesi ile taraf oldukları ortak alım ihalesinde bulunan kısımların

Detaylı

Sap Co Kullanıcı Kitabı

Sap Co Kullanıcı Kitabı 1.1.1. Masraf Çeşidi Masraf çeşitleri, SAP sisteminde masrafları taşıyan yapılar olup, masraf yerleri arasında gider dağıtımının yapılabilmesi için tanımlanması zorunlu olan yapılardır. Masraf çeşitleri

Detaylı

TRANSİT REJİMİNDE HAVAYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU

TRANSİT REJİMİNDE HAVAYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU T.C. TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRANSİT REJİMİNDE HAVAYOLU BASİTLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA KILAVUZU 19.11.2018 01.08.2018 tarihli ve 30141 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM HASTANE ANASAYFA....5 3. İLK İZLEM EKLEME... 6 4. İZLEM EKLEME... 11 5. İSTATİSTİKLER... 20 6. RAPORLAR... 21 2

Detaylı

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi EKİM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FĠHRĠST 1. Bölüm : Vekalet Ġşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi Giriş Formu 1.2. Personel

Detaylı

BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ

BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ BANKA HOLDİNG - SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

Ankalab Laboratuvarları WEB SAYFASI İSTEM GİRİŞİ KULLANIM BİLGİLERİ

Ankalab Laboratuvarları WEB SAYFASI İSTEM GİRİŞİ KULLANIM BİLGİLERİ Ankalab Laboratuvarları WEB SAYFASI İSTEM GİRİŞİ KULLANIM BİLGİLERİ 1- Ankalab sonuçları için girdiğiniz web sayfamızda, Yeni İstem Girişi seçeneği ile İstem giriş ekranı açılır. 2- İstem girişlerinde

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

İKRAZATÇI KURULUŞ İŞLEMLERİ

İKRAZATÇI KURULUŞ İŞLEMLERİ İKRAZATÇI KURULUŞ İŞLEMLERİ İKRAZATÇI KURULUŞ İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda isletmenizle ilgili yapabileceğiniz işlemler listelenir. İsletme kuruluşu yapmak

Detaylı