SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir."

Transkript

1 KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 SORU-CEVAPLAR: SORU 1 Koçtaş kataloğundan seçeceğimiz ürünlerin detay-renk ve görünüşlerinde değişiklik yapabilir miyiz? (kulp ya da kapak boyutları vs.) CEVAP 1 Evet, yapabilirsiniz. SORU 2 Konut içindeki yatma mekanı ve depolama ihtiyacı nı karşılayan elemanlarının yanı sıra, mekan içerisinde yer alması öngörülebilen perde-obje-aydınlatma elemanı gibi ögelerin de yer alması beklenmekte midir? CEVAP 2 Evet, beklenmektedir. SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir. SORU 4 Tasarım yapılan mekanın ölçüleri neler? CEVAP 4 Yarışmacının seçeceği bir mekan için tasarım yapılacaktır. SORU 5 Depolama mekanı olarak geçen bölüm yatma bölümü içerisinde bulunan dolapkitaplık vs. mi? CEVAP 5 Yatak odasında giysi ve benzeri ürünlerin depolanacağı donatıların tasarlanması gerekmektedir. Yarışmacının önereceği tasarıma bağlı olarak kitaplık gibi farklı kullanımlara da yer verilebilir. SORU 6 Jüride katılımcılar savunma yapacak mı? CEVAP 6 Hayır, savunma yapılmayacaktır. SORU 7

2 Kullanılan ürünler sadece Koçtaş ürünü mü olmalı, özel tasarımlar kullanılabilir mi? CEVAP 7 Koçtaş ürünlerinin yanında öneri tasarım kapsamında gerek duyulduğu durumlarda özel tasarımlar da kullanılabilir. Bunun yanı sıra tasarlanacak olan depolama ünitesinin Koçtaş taki ürünler dışında yeni bir öneri olması beklenmektedir. SORU 8 Seçilen Koçtaş ürünlerin barkod numaralarını ayrıca belirtmemiz mi gerekli yoksa sadece katalogdan göstersek olur mu? CEVAP 8 Katalogdan gösterilmesi yeterlidir. SORU 9 Yarışmada en iyi saklama ünitesi ve yatma mekanı denmiş peki estetik güdülecek mi, yoksa yatağın konumu dolabın kullanımı yeri yani sadece en iyi yatma yeri ve saklama ünitesi mi önemli; estetik kişiye mi bırakılmış? CEVAP 9 Projeler bütünsel olarak değerlendirilecektir. SORU 10 Projede sadece tek bir mobilya mı tasarlanacak (sadece dolap ya da sadece yatak gibi), yoksa tek projede birden fazla ürün tasarlayabilir miyiz? CEVAP 10 Yarışmacıların yatak odasını bütüncül bir mekan olarak (yatak, gardrob, etajer, vb. mobilyalar, perdeler, aydınlatma, zemin ve duvar kaplamaları, vb.) tasarlamaları beklenmektedir. SORU 11 Tasarımlarda kullanılan ürünler Koçtaş'ın ürünlerinden herhangi biri olabilir mi, yoksa son yayınlanan kataloga göre mi yapılacaktır? CEVAP 11 Bakınız Cevap7. SORU 12 Depolama alanı olarak belirtilen konu kiler fonksiyonu gibi mi, yoksa depolama ürün tasarımı mı olacaktır? CEVAP 12 Bakınız Cevap 5. Depolama alanının mekanın bütünü ile ilişkisinin yorumlanması yarışmacıya bırakılmıştır.

3 SORU 13 Başvuruyu aslında teslim sırasında yapmış oluyoruz, öncesinde herhangi bir şey yok mu? CEVAP 13 Yarışma şartnamesinde belirtilen proje teslim tarihinde projeler ile birlikte istenen belge ve dökümaların teslim edilmesi yeterlidir. Öncesinde kayıt yapılmayacaktır. SORU 14 Yatma mekanındaki saklama ünitesi hariç diğer eşyalar, Koctaş'ın halihazırdaki ürünlerinden mi olacak? Onlar için bir tasarım söz konusu değil mi? CEVAP 14 Bakınız Cevap 10. SORU 15 Koçtaş ürünleri dışında, kendimiz de yeni tasarım ürünler geliştirebilir miyiz? CEVAP 15 Bakınız Cevap 7. SORU 16 Koçtaş ürünlerinin dwg dosyaları bize verilebiliyor mu? CEVAP 16 Verilmeyecektir. SORU 17 Yarışmada bizden tam olarak istenilen yatak odası takımı mı, yoksa sadece yatak dolap vb. ürünlerinden herhangi biri mi? CEVAP 17 Bakınız Cevap 10. SORU 18 Proje konusu olan yatma mekanı ve depolama ihtiyacına yönelik olan yarışmada, yatma mekanı ya da depolama çözümlerini tek projede mi teslim etmemiz gerekiyor, yoksa sadece birine mi yönelik tasarım yapmalıyız? CEVAP 18 Bakınız Cevap 10. SORU 19 Burada yapacağımız projelerin sunumunda kullanmamız gereken belli çizim programları var mı, yoksa bizim tercihimiz mi? CEVAP 19 Şartnamede belirtildiği gibi çizim ve sunum tekniği serbesttir.

4 SORU 20 Bizlerden Koçtaş ürünlerini kullanmamız istenmiş; ancak bunlarla beraber yeni tasarımlarda bekleniyor değil mi? CEVAP 20 Bakınız Cevap 7. SORU 21 Proje teslimi mail üzerinden mi olacak? CEVAP 21 Hayır, elden ya da kargo ile şartnamede belirtilen gün ve saatler içerisinde, belirtilen yere teslim edilecektir. SORU 22 Ben Mimar Sinan Güzel Fanatlar Fakültesinde Bilgisayar Ortamında Sanat ve Tasarım alanında yüksek lisans yapmaktayım. Yarışmaya katılabilir miyim? CEVAP 22 Hayır, yarışma Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık ve Mimarlık Lisans Öğrencileri ile sınırlıdır. SORU 23 Yarışmaya katılacağımız formu hiçbir yere göndermeyip, sadece proje teslim zamanı teslim edeceğimiz projeye mi ekleyeceğiz? CEVAP 23 Evet. SORU 24 Konut içindeki yatma mekanı ve depolama ihtiyaci konseptli olan projede, metrekare en düşük ve en fazla ne kadar olabilir? Ve bu alanlar gercekte var olan bir oda mı, yoksa hayal gücümüze göre tasarlayacağımız bir alan mı olacak? CEVAP 24 Bakınız Cevap 4. Yarışmacıya bırakılmıştır. SORU 25 Teslim zamanı belirtilen adrese göndereceğimiz paftaların ölçüsü ve adedi önemli midir? CEVAP 25 Şartnamede belirtildiği gibi A3 boyutunda en fazla 4 pafta halinde fotoblok panolar üzerinde hazırlanmış olmalıdır. SORU 26 Tasarımda kullanacağımız bütün her şey Koçtaş'a mi ait olacak? (dolap, kaplama, zemin, ışıklandırma)

5 CEVAP 26 Bakınız Cevap7. SORU 27 Herhangi bir üç boyutlu programda render alıp görsel mi oluşturacağız? CEVAP 27 Bakınız Cevap 19. SORU 28 Açık Fikir yarışması için seçeceğimiz ürün kataloğu hangisidir? - Aylık Katalog Ekim - Dekorasyon Extra 2014 CEVAP 28 Yarışmada kullanılacak KOÇTAŞ ürünlerini içeren kataloglar Koçtaş web sitesinden temin edilebilir. Koçtaş web sitesindeki tüm kataloglar kullanılabilir. SORU 29 Yarışmacılardan yeni bir depolama ünitesi ve uyku alanı mı tasarlanması mı bekleniyor, yoksa var olan Koçtaş ürünlerini bir araya getirerek mi oluşturmamız gerekiyor bu mekanı? CEVAP 29 Bakınız Cevap 7 ve Cevap 10. SORU 30 Projeleri anlatan paftalar dışında bir de proje raporu mu yazmamız bekleniyor? Öyleyse bu rapor neleri içermeli? CEVAP 30 Şartnamede belirtildiği gibi, açıklama raporu tasarımın kavramsal ve teknik açıklamalarını içerecek şekilde paftalar üzerinde yer alacaktır. SORU 31 Proje raporunu hazırlamış olduğumuz paftalara mı eklemeliyiz? CEVAP 31 Bakınız Cevap 30. SORU 32 Proje raporunun formatı nasıl olmalı? CEVAP 32 Bakınız Cevap 30. SORU 33 Yarışmada bizden tam olarak istenilen yatak odası takımı mı, yoksa sadece yatak dolap vb ürünlerinden herhangi biri mi?

6 CEVAP 33 Bakınız Cevap10. SORU 34 Düzenlediğiniz yarışmaya katılım sadece belirli lisans bölümleri için mi geçerlidir? Ankara Üniversitesi Fizik Mühendisliği Lisans öğrencisiyim, yarışmaya katılım hakkım var mıdır? CEVAP 34 Bakınız Cevap 22. SORU 35 Yarışma için tasarlanacak olan ürün yatma ve depolamayı bir arada mı çözmeli, yoksa sadece yatma alanı veya sadece depolama ünitesi tasarlanabilir mi? CEVAP 35 Bakınız Cevap10. SORU 36 Yarışmada bi konsept mi isteniyor bizden, yoksa ayrı ayrı mı tasarım yatak ayrı katogori mi; nasıl? Ayrıntılı bilgi alabilir miyim? CEVAP 36 Bakınız Cevap10. SORU 37 Bizden çizimler nasıl isteniyor; max olarak mı, autocad mi el çizimi mi, istenenler neler öğrenebilir miyim? CEVAP 37 Bakınız Cevap19. SORU 38 ''Yarışmanın konusu, yarışmacıların uygun görecekleri ölçekteki bir konut içindeki yatma mekanı ve depolama ihtiyacı nı karşılayan elemanların tasarımıdır.'' demişsiniz fakat bir sonraki cümlede ''Koçtaş ta satışa sunulan ürünleri kullanmaları ve depolama ünitelerinin işlevsel kullanımı ile ilgili yaratıcı ve özgün fikirler üretmeleri istenmektedir.'' deniyor. Bu yarışmanın amacı var olan elemanların nasıl işlevsel hale getirileceği mi yoksa yepyeni ürünlerin tasarımı mı? Yani Koçtaş'ın ürün yelpazesinde bulunan bir yatağın bir yerini değiştirip ya da herhangi yaratıcı bir ek yapıp daha işlevsel nasıl kullanırız? CEVAP 38 Bakınız Cevap 7 ve Cevap 10.

7 SORU 39 Eğer var olan elemanları kullanacaksak bunların olduğu özel bir yarışma kataloğu olacak mı? Koçtaş'ın sitesinde ben böyle bir katalog göremedim. CEVAP 39 Bakınız Cevap 28. SORU 40 Proje tesliminde istenen her şey en fazla 4 pafta şeklinde mi teslim edilecektir? (plan, kesit, görünüş, detay anlatımları vs.) CEVAP 40 Bakınız Cevap 25. SORU 41 Yarışmaya takım halinde katılma zorunluluğu diye bir şey var mıdır? Tek kişi katılınabilir mi? CEVAP 41 Yarışmaya katılım koşulları sağlandığı takdirde tek kişi katılabilir. SORU 42 Başvuru formu online olarak değilde bir çıktısı alınıp, yarışma sonunda istenenler arasında teslim edilecektir değil mi? CEVAP 42 Evet. SORU 43 Yarışma başvuru formunu proje teslimi ile teslim edilmesinden önce bir yere iletmeli miyiz? CEVAP 43 Bakınız Cevap 13. SORU 44 Yarışmaya katılım için bizden neler isteniyor bilgisayar çizimi mi el çizimi bi bunun hakkında bilgi verir misiniz? CEVAP 44 Bakınız Cevap 19. SORU 45 Konut içindeki yatma mekanı ve depolama ihtiyacı nı karşılayan elemanlarının yanı sıra mekan içerisinde yer alması öngörülebilen perde-obje-aydınlatma elemanı gibi ögelerinde yer alması beklenmekte midir? CEVAP 45 Evet

8 SORU 46 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 46 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir. SORU 47 Yarışma'ya son Başvuru Tarihi nedir? CEVAP 47 Son teslim tarihi olan, 2 Ocak 2015 tir. SORU 48 Depolama Üniteleri'ni biraz açabilir misiniz?herşeyin depolama ünitesi olabilir mi veya giysi depolama eşya depolama diye ayırmak mı gerekir hepsini mi yapmak gerekir burada açık mı tutuyorsunuz? CEVAP 48 Yarışmacıya bırakılmıştır. SORU 49 Yatak ve diğer üniteler Koçtaş'ın ürünleri sadece 'depolama üniteleri' tasarımı mı yapılacaktır? CEVAP 49 Koçtaş ürünlerinin yanında öneri tasarım kapsamında gerek duyulduğu durumlarda özeltasarımlar da kullanılabilir. Bunun yanı sıra tasarlanacak olan depolama ünitesinin Koçtaş taki ürünler dışında yeni bir öneri olması beklenmektedir. SORU 50 Yarışmaya katılım için bizden neler isteniyor; bilgisayar çizimi mi, el çizimi? Bunun hakkında bilgi verir misiniz? CEVAP 50 Yarışmacıya bırakılmıştır. SORU 51 KOÇTAŞ AÇIK FİKİR YARIŞMASI başvuru formunu proje teslimi ile teslim edilmesinden önce bir yere iletmeli miyiz? CEVAP 51 Paftalar ve diğer belgeler ile birlikte gönderilecektir. SORU 52

9 Yarışma konusu 'yatma mekânı ve buradaki saklama ihtiyacını karşılayan elemanların tasarımı' şeklinde açıklanıyor. Burada mekan kavramını bütünüyle bir yatak odası düşünerek, yatak ve saklama elemanları ayrı olarak mı isteniyor? CEVAP 52 Projeler bütünsel olarak değerlendirilecektir.

KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014

KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 YARIŞMANIN AMACI Geleceğin endüstri ürünleri tasarımcıları, iç mimar ve mimarlarına KOÇTAŞ ve Koçtaş ürünlerinin tanıtılması, KOÇTAŞ ürünleri

Detaylı

2. Yarışmanın Yemek kategorisi için konutsal bir boyutta mı tasarlanmalı yoksa Restaurant/Café gibi mekanlara göre mi tasarlanmalı?

2. Yarışmanın Yemek kategorisi için konutsal bir boyutta mı tasarlanmalı yoksa Restaurant/Café gibi mekanlara göre mi tasarlanmalı? 1. Yaşam ve Yemek kategorilerinden birine ya da hepsine katılım sağladığımızda sunduğumuz tasarım ögeleri hem iç hem dış mekana uyumlu aynı mobilyalar mı olmalı? Yoksa İç ve Dış mekanı kurgularken o alanlara

Detaylı

EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları

EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları Tarih: 05 Eylül 2011 Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız. EMİNEVİM İstanbul-Tuzla da Konut Yerleşimi Tasarımı Ulusal Öğrenci Mimari

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 BAHAR YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SANAT OKULU YER: Ç.Ü. DIŞ İLİŞKİLER BİNASI 1. Konu Hakkında Genel Aç ıklama Çukurova

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SAĞLIK MERKEZİ YER: BEYSUKENT TIP MERKEZİ / ANKARA 1. Konu Hakkında Genel Açıklama

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ KONU: Ç.Ü. Dış İlişkiler Birim Binası YER: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA 1. Konu Hakkında Genel

Detaylı

SORULAR VE YANITLARI

SORULAR VE YANITLARI AÇIKLAMALAR * Soruların yazım şekline müdahale edilmemiştir. SORULAR VE YANITLARI YARIŞMA SINIRI İLE İLGİLİ SORULAR: 1. Yarışma sınırını halihazır dwg çizim dosyası üzerine işleyebilir misiniz? Sınır sadece

Detaylı

SORU-CEVAP. Alana ilişkin verilen belgelerde eğim çizgileri verilmemiştir. Eğim düşünülmeden mi proje tasarlanacak?

SORU-CEVAP. Alana ilişkin verilen belgelerde eğim çizgileri verilmemiştir. Eğim düşünülmeden mi proje tasarlanacak? ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI-VII B.E.N. BAKIRKÖY: BAKIRKÖY ETKİNLİK NOKTASI TMMOB MİMARLAR ODASI İSTANBUL BÜYÜKKENT ŞUBESİ TRAKYA BÜYÜKKENT BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: ADANA KENT OTELİ YER: SOSYAL TESİSLER BİNASI / ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinin yapılacağı

Detaylı

HEDİYEM İSTANBUL, AHŞAP OYUNCAK TASARIM YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ

HEDİYEM İSTANBUL, AHŞAP OYUNCAK TASARIM YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ HEDİYEM İSTANBUL, AHŞAP OYUNCAK TASARIM YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Yarışmanın Adı: Hediyem İstanbul Ahşap Oyuncak Tasarım Yarışması Yarışmanın Konusu: İSTKA Hediyem İstanbul Tasarım ve Modelleme Atölyesi

Detaylı

ZEKİ YURTBAY TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME

ZEKİ YURTBAY TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME ZEKİ YURTBAY TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME Yarışmanın Amacı Seramik sektörü alanında tasarımın önemini vurgulamak Genç tasarımcıları desteklemek ve seramik sektörüne teşvik edip, başarılı tasarımları ödüllendirmektir.

Detaylı

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması Soru ve Yanıtları

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması Soru ve Yanıtları Soruların yazım biçimine müdahale edilmemiştir. 1. Bilim Merkezi Yarışması için üç mimar yarışmaya katılmak istiyoruz. Grubumuzda bir arkadaşımız Almanya'da mimarlık okumuş, Türk Mühendis ve Mimarlar Odalar

Detaylı

2. Yarışmanın Konusu ve Tasarımcılardan Beklenenler

2. Yarışmanın Konusu ve Tasarımcılardan Beklenenler 1. Yarışmanın Amacı Gelişim ve değişim içerisinde olan toplum, artan ihtiyaçlar ve kısıtlı kaynaklardan dolayı her inşaat projesi ciddi önem arz etmektedir. Bundan dolayı çağımız bir inşaat projesinde

Detaylı

W ISTANBUL GENÇ TASARIMCI YARIŞMASI

W ISTANBUL GENÇ TASARIMCI YARIŞMASI W ISTANBUL GENÇ TASARIMCI YARIŞMASI KURGU Yeni tasarlanan W Istanbul W Lounge ta kullanılacak eşyaların tasarımını genç tasarımcılara emanet eden W Istanbul, Türkiye de eğitim alan tasarım öğrencilerini

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK & ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AURUM İÇ MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: YARATICI ÇALIŞMA MEKÂNLARI ŞARTNAME

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK & ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AURUM İÇ MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: YARATICI ÇALIŞMA MEKÂNLARI ŞARTNAME İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK & ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AURUM İÇ MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: YARATICI ÇALIŞMA MEKÂNLARI ŞARTNAME Yarışma nın Amacı Aurum İç Mimarlık Öğrenci Fikir Yarışmalarının

Detaylı

BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI

BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI 2017-2018 BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI Trabzon Kent Kütüphanesi SORU 1.Hali hazır planda çizili durumda olan Avni Aker Stadı şu an yıkım aşamasındadır ve büyük bölümü yıkılmıştır.

Detaylı

İÇMİMARİ PROJEDE FİKRİN SUNUM PAFTASINA YANSIMASI

İÇMİMARİ PROJEDE FİKRİN SUNUM PAFTASINA YANSIMASI İ ç M i m a r l ı k E ğ i t i m i 3. U l u s a l K o n g r e s i / A t ö l y e İÇMİMARİ PROJEDE FİKRİN SUNUM PAFTASINA YANSIMASI KAVRAMLAR Araş. Gör. Merve Buldaç, Araş. Gör. Tuğba Levent Anadolu Üniversitesi,

Detaylı

MAKSDER. 2. MOBĠLYA AKSESUAR ÜRÜNLERĠ TASARIM YARIġMASI ġartnamesġ

MAKSDER. 2. MOBĠLYA AKSESUAR ÜRÜNLERĠ TASARIM YARIġMASI ġartnamesġ MAKSDER 2. MOBĠLYA AKSESUAR ÜRÜNLERĠ TASARIM YARIġMASI ġartnamesġ YARIġMANIN AMACI MAKSDER tarafından her yıl; sektördeki gelişimi teşvik etmek, uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek ürünlerin oluşmasına

Detaylı

Afet Sonrası Geçici Barınma Üniteleri Fikir Yarışması Sorular ve Cevaplar

Afet Sonrası Geçici Barınma Üniteleri Fikir Yarışması Sorular ve Cevaplar Afet Sonrası Geçici Barınma Üniteleri Fikir Yarışması Sorular ve Cevaplar 1.Şartnameye göre ekipteki her kişi için kimlik zarfı olacağını anlıyorum. Doğru mudur? Tek bir kimlik zarfı içinde, tüm ekip üyelerinin

Detaylı

İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ 3. AR-GE FİKİRLERİ YARIŞMASI ŞARTNAME

İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ 3. AR-GE FİKİRLERİ YARIŞMASI ŞARTNAME 2016-2017 İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ 3. AR-GE FİKİRLERİ YARIŞMASI ŞARTNAME YARIŞMANIN AMACI VE KONUSU: İTÜ GMK AR-GE Fikirleri Yarışmasının temel amacı Türkiye de eğitim gören tüm gıda mühendisliği lisans

Detaylı

7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI SORU- CEVAP

7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI SORU- CEVAP 7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI SORU- CEVAP SORU 1. Yarışmaya tek ya da iki mimar olarak katılabiliyor muyuz yoksa peyzaj mimarı ve şehir bölge plancı bulunmak

Detaylı

11- Tasarlayacağımız yer hakkında bilgilere nasıl ulaşabiliriz? Yanıt-11 Lütfen şartnameyi bir kez daha inceleyiniz.

11- Tasarlayacağımız yer hakkında bilgilere nasıl ulaşabiliriz? Yanıt-11 Lütfen şartnameyi bir kez daha inceleyiniz. Değerli Akademisyen ve Öğrenciler. Çalışmaların son teslim tarihinin 15 Haziran 2012 olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Basılı şartname sayfa 10 daki 1 Ağustos günü deyişini lütfen dikkate almayınız.

Detaylı

Akdeniz Mimarlar Birliği (UMAR) Akdenizlilik kimliğinin görsel medya araçlarıyla yansıtılacağı poster yarışmasını duyurdu.

Akdeniz Mimarlar Birliği (UMAR) Akdenizlilik kimliğinin görsel medya araçlarıyla yansıtılacağı poster yarışmasını duyurdu. AMAÇ Akdeniz Mimarlar Birliği (UMAR) Akdenizlilik kimliğinin görsel medya araçlarıyla yansıtılacağı poster yarışmasını duyurdu. 1994 yılında Rabat ta (Fas) kurulan UMAR, Akdeniz çevresinde bulunan ülkelerdeki

Detaylı

BODRUM TİCARET ODASI YENİ HİZMET BİNASI MUĞLA BÖLGESEL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR

BODRUM TİCARET ODASI YENİ HİZMET BİNASI MUĞLA BÖLGESEL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR 15.08.2015 BODRUM TİCARET ODASI YENİ HİZMET BİNASI MUĞLA BÖLGESEL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR SORU 1 07.08.2015 1- Bodrum kat yüksekliği 6.50 mt olarak belirlenmiştir. Bu yükseklik içinde

Detaylı

AFET SONRASI GEÇİCİ BARINMA ÜNİTELERİ FİKİR YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR

AFET SONRASI GEÇİCİ BARINMA ÜNİTELERİ FİKİR YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR AFET SONRASI GEÇİCİ BARINMA ÜNİTELERİ FİKİR YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR 1. Şartnameye göre ekipteki her kişi için kimlik zarfı olacağını anlıyorum. Doğru mudur? Tek bir kimlik zarfı içinde, tüm ekip

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI

ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI 1- İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünde okuyorum. Bu yarışmaya öğrenciler katılamıyor

Detaylı

MAKSDER 3. MOBİLYA AKSESUAR ÜRÜNLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2012

MAKSDER 3. MOBİLYA AKSESUAR ÜRÜNLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2012 MAKSDER 3. MOBİLYA AKSESUAR ÜRÜNLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2012 YARIŞMANIN AMACI MAKSDER tarafından her yıl; sektördeki gelişimi teşvik etmek, uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek ürünlerin

Detaylı

Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Soru ve Cevaplar

Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Soru ve Cevaplar Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Soru ve Cevaplar Soru 1 Mimarlar Odasına kayıtlıyım ama yaklaşık 1 senelik borcum var kayıt yaptırırken bu bir sıkıntı

Detaylı

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (TESKİ) HİZMET BİNASI MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (TESKİ) HİZMET BİNASI MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (TESKİ) HİZMET BİNASI MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI Soru-1.Şartname bedelini TR54 0001 2009 3040 0007 0000

Detaylı

ARKEOLOJİK ALANDA ÇATI

ARKEOLOJİK ALANDA ÇATI Çatıder Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması Çatıder Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması ARKEOLOJİK ALANDA ÇATI MİLAS UZUNYUVA ANIT MEZARI ARKEOPARKI KORUYUCU ÇATISI YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Detaylı

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE IV

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE IV KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE IV KONU: Verilen plan sınırları içinde Trabzon ili kent merkezinde eski adıyla Karagöz Meydanı olarak anılan (şu anda

Detaylı

6. Kapalı alan sınırımız 500 m²dir. bu alana tuvalet-servis odası-mutfak gibi alanlar dahil midir? Evet. Bakınız yanıt 1.

6. Kapalı alan sınırımız 500 m²dir. bu alana tuvalet-servis odası-mutfak gibi alanlar dahil midir? Evet. Bakınız yanıt 1. PROSteel 2015 SORULAR 1. Kapalı alanlarda konsol eleman (balkon) kullanabiliyor muyuz? Bu konsol kısım 500 metrekareye dahil mi? Tasarladığımız yapının açık alnında bir kısıtlama var mı? Toplam m² yi aşmamak

Detaylı

MAKSDER 6. MOBİLYA AKSESUAR ÜRÜNLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2015

MAKSDER 6. MOBİLYA AKSESUAR ÜRÜNLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2015 MAKSDER 6. MOBİLYA AKSESUAR ÜRÜNLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2015 YARIŞMANIN AMACI MAKSDER tarafından her yıl; sektördeki gelişimi teşvik etmek, uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek ürünlerin

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI (Soruların yazım biçimine müdahale edilmemiştir.) YARIŞMAYA KATILIM

Detaylı

DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi

DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi MİMARİ: Proje, Ayazağa Kampüsü içerisinde verilen alanda öğrenci kulüpleri tarafından kullanılacak bir

Detaylı

YAPI KREDİ AFİFE TİYATRO ÖDÜLLERİ ÖDÜL HEYKELİ YARIŞMASI YÖNETMELİK EK 1

YAPI KREDİ AFİFE TİYATRO ÖDÜLLERİ ÖDÜL HEYKELİ YARIŞMASI YÖNETMELİK EK 1 YAPI KREDİ AFİFE TİYATRO ÖDÜLLERİ ÖDÜL HEYKELİ YARIŞMASI YÖNETMELİK EK 1 YARIŞMA KAPSAMI : Farklı disiplinlerde kültür ve sanat çalışmalarına destek olan Yapı ve Kredi Bankası A.Ş tarafından 1997 yılından

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI Günümüz kütüphaneleri, toplumun hemen her yaştan bütün kesimlerine hitap ederek;

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI SANAT AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI SANAT AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI LÜLEBURGAZ YILDIZLARI SANAT AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi nin yapılacağı alanın tasarlanması ile ilgili yarışma ilanının

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI I.TUTANAK 2012 2013 JURİ RAPORU 1-Yarışma kapsamında 33

Detaylı

AB ÜRÜN TASARIMI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

AB ÜRÜN TASARIMI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ AB ÜRÜN TASARIMI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Konu Avrupa Birliği gençlik sloganı olan Bizim Avrupamız, Bizim Geleceğimiz konusunda promosyon ürünü tasarımı yapılması. Türü Promosyon ürün tasarımı yarışması Amacı

Detaylı

Telefon: 0212 465 69 17 / 18

Telefon: 0212 465 69 17 / 18 7. ULUSAL EV MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI ENGELLİLER/ÖZÜRLÜLER İÇİN EV MOBİLYASI KATEGORİSİ Yarışmanın Amacı: ŞARTNAME Engellilere / Özürlülere yönelik ev mobilyaları alanında gelecek vizyonunun geliştirilmesine

Detaylı

Kentsel Islak Hacimlerin Tasarımı Öğrenci Fikir Proje Yarışması

Kentsel Islak Hacimlerin Tasarımı Öğrenci Fikir Proje Yarışması Kentsel Islak Hacimlerin Tasarımı Öğrenci Fikir Proje Yarışması YARIŞMANIN AMACI Mimarlar Odası Kayseri Şubesi nin ve Melikgazi Belediyesi nin ortaklaşa açtığı yarışmanın amacı ; geleceğin profesyonelleri

Detaylı

Yarışmanın konusu, Kesit dergisinin yayın hayatında kullanılacak özgün amblem / logonun tasarlanmasıdır.

Yarışmanın konusu, Kesit dergisinin yayın hayatında kullanılacak özgün amblem / logonun tasarlanmasıdır. KESİT DERGİSİ LOGO YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1. Konu ve amaç: Yarışmanın konusu, Kesit dergisinin yayın hayatında kullanılacak özgün amblem / logonun tasarlanmasıdır. Kesit Dergisi kurulduğu andan itibaren sürekli

Detaylı

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME 1.YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI İlçemiz Çerkezköy, Tekirdağ ın

Detaylı

Jüri genel kriterleri aşağıdaki gibidir:

Jüri genel kriterleri aşağıdaki gibidir: ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİNDE YÜRÜTÜLEN TÜBİTAK 4007 PROJESİ KAPSAMINDA BİLİM ŞENLİĞİ STEM MATERYALLERİ İLE PROJE YARIŞMASI YARIŞMANIN AMACI Öğrencilerin

Detaylı

Yapı kabuğunun yaşam alanına katkıları

Yapı kabuğunun yaşam alanına katkıları 5. Ulusal Çatı & Cephe Sempozyumu Mimarlık Öğrencileri için ULUSAL PROJE YARIŞMASI Yapı kabuğunun yaşam alanına katkıları 1. Yarışmanın Konusu 2. Yarışmanın Amacı 3. Yarışmanın Türü 4. Yarışmaya Katılım

Detaylı

Seranit İle Merdivenli Sokaklar Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması 2010 SERANİT İLE MERDİVENLİ SOKAKLAR ULUSAL ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI 2010

Seranit İle Merdivenli Sokaklar Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması 2010 SERANİT İLE MERDİVENLİ SOKAKLAR ULUSAL ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI 2010 SERANİT İLE MERDİVENLİ SOKAKLAR ULUSAL ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI 2010 İÇERİK: A. YARIŞMANIN ADI B. YARIŞMANIN AMACI C. YARIŞMANIN KONUSU ve YERİ D. YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI E. SEÇİCİ KURUL F. YARIŞMACILARA

Detaylı

ILDC-ULUSLARARASI ASANSÖR TASARIM YARIŞMASI. ASANSÖRLERDE IŞIKLANDIRMA VE AYDINLATMA Konulu Tasarım Yarışması Şartnamesi

ILDC-ULUSLARARASI ASANSÖR TASARIM YARIŞMASI. ASANSÖRLERDE IŞIKLANDIRMA VE AYDINLATMA Konulu Tasarım Yarışması Şartnamesi ILDC-ULUSLARARASI ASANSÖR TASARIM YARIŞMASI ASANSÖRLERDE IŞIKLANDIRMA VE AYDINLATMA Konulu Tasarım Yarışması Şartnamesi 1- AMAÇ Asansör sektöründe katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi ve endüstriyel

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Liseler Arası III. DÜNYAYI KURTARAN SÜPER KAHRAMAN TASARIMI Yarışması ŞARTNAME

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Liseler Arası III. DÜNYAYI KURTARAN SÜPER KAHRAMAN TASARIMI Yarışması ŞARTNAME İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Liseler Arası III. DÜNYAYI KURTARAN SÜPER KAHRAMAN TASARIMI Yarışması ŞARTNAME Yarışmanın Adı Liseler Arası III. DÜNYAYI KURTARAN SÜPER KAHRAMAN

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ (TEKNOKENT) LOGO TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI BAŞVURU ŞARTNAMESİ

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ (TEKNOKENT) LOGO TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI BAŞVURU ŞARTNAMESİ BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ (TEKNOKENT) LOGO TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI BAŞVURU ŞARTNAMESİ 1. KONUSU VE AMAÇ Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi yönetimi tarafından

Detaylı

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE III

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE III KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE III KONU: EK-1 de verilen uydu fotoğrafından da anlaşılacağı üzere, plan sınırları içinde deniz kenarındaki bir parselde

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TAKI TEKNOLOJİSİ VE TASARIMI YÜKSEKOKULU 4C MÜHENDİSLİK II. MÜCEVHER VE TAKI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ- 2015

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TAKI TEKNOLOJİSİ VE TASARIMI YÜKSEKOKULU 4C MÜHENDİSLİK II. MÜCEVHER VE TAKI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ- 2015 MARMARA ÜNİVERSİTESİ TAKI TEKNOLOJİSİ VE TASARIMI YÜKSEKOKULU 4C MÜHENDİSLİK II. MÜCEVHER VE TAKI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ- 2015 1- YARIŞMANIN KONUSU: Yarışmamızın teması KAPILARIN ARDINDAN olarak

Detaylı

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1. GENEL BİLGİLER Proje yürütücüleri: Dr. Öğr. Üyesi Mustafa YEĞİN Dr. Öğr. Üyesi Özlem ŞENYİĞİT Öğr. Gör. Dr. Ahmet KOÇHAN Öğr. Gör. Tolga UZUN Arş. Gör. Dr. Kasım

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bridgetti 17 Köprü Yarışması

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bridgetti 17 Köprü Yarışması MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bridgetti 17 Köprü Yarışması 1. Yarışmanın Vizyonu ve Amacı Bridgetti 17 köprü yarışması, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği

Detaylı

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE V

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE V KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE V KONU: Trabzon ili Araklı ilçesinde konumlanan ve deniz kenarındaki bir parselde yer alan "Arakale Restorant ve Çevresinin"

Detaylı

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı İç Mimarlık, fonksiyon, nitelik, estetik ve kullanıcı ihtiyaçlarına göre doğru malzeme

Detaylı

SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI 2015

SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI 2015 SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI 2015 DÜZENLEYEN MİMARLIK BÖLÜMÜ GRUP PAYANDA ZEYNEP POSTALLI AYŞENUR ARSLAN MERVE KAYA NİYAZİ EKİCİ İBRAHİM KOÇ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TNT FİKİR ATÖLYESİ M.FATİH TEMUR ÖMER

Detaylı

ProCE Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası

ProCE Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası ProCE 2017 Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası İçerik 1.Yarışmanın konusu... 2 2.Yarışmanın amacı... 2 3.Seminerler... 3 4.Yarışma Kuralları... 3 5.Fonlama... 5 6.Yarışma Süreci...

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI KONU YER PROGRAM KAPASİTE : ÇOK AMAÇLI KAPALI SPOR SALONU KOMPLEKSİ : Rumelihisarı mahallesi, 2012 ada,

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR Modelleme ve Tasarım %20 PUANLAMA - Mimarı modelleme ve tasarım kararları - Yapısal modelleme, yapısal modelleme kararları ve yapısal analizler - MEP modelleme

Detaylı

3.TASARIMCILAR YARISMASI 1.6 EYLUL 2015 MERTER YARIŞMA BAŞVURUSU TEKNİK ŞARTNAME

3.TASARIMCILAR YARISMASI 1.6 EYLUL 2015 MERTER YARIŞMA BAŞVURUSU TEKNİK ŞARTNAME 3.TASARIMCILAR YARISMASI 1.6 EYLUL 2015 MERTER YARIŞMA BAŞVURUSU TEKNİK ŞARTNAME AMAC Bu Sene 3.sünü gerçekleştirdiğimiz, «Merter Moda Tasarımcılar Yarışması» Üniversitelerin Moda ve Tekstil bölümünde

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI Mimar MiMAR, mesleğini uygularken, çalışmalarında tasarımını çizili belgeler ile bu belgeleri

Detaylı

4.ZEKİ YURTBAY TASARIM ÖDÜLLERİ SORULAR ve CEVAPLARI

4.ZEKİ YURTBAY TASARIM ÖDÜLLERİ SORULAR ve CEVAPLARI 4.ZEKİ YURTBAY TASARIM ÖDÜLLERİ SORULAR ve CEVAPLARI SORU1 Son başvuru tarihi 21 Kasım dan önce ön kayıt yaptırmak gerekli midir? http://dogadansanatasentasarla.com/kayit-basvuru/ adresinden online yarışma

Detaylı

Kara tarafından sunulmuş 3 boyutlu görseller. Siz hayal kurun Biz fark yaratalım.

Kara tarafından sunulmuş 3 boyutlu görseller. Siz hayal kurun Biz fark yaratalım. Kara tarafından sunulmuş 3 boyutlu görseller Siz hayal kurun Biz fark yaratalım. 1 Felsefemiz İşverenin hayallerini referans alarak tasarımda fark yaratmak, kişiye özel ve projenin gerektirdiği konsepti

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ (IKBU) MİMARLIK BÖLÜMÜ AURUM MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: FÜTÜRİSTİK KENTLER ŞARTNAME

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ (IKBU) MİMARLIK BÖLÜMÜ AURUM MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: FÜTÜRİSTİK KENTLER ŞARTNAME İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ (IKBU) MİMARLIK BÖLÜMÜ AURUM MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: FÜTÜRİSTİK KENTLER ŞARTNAME Yarışmanın Amacı Fütüristik Kentler öğrenci fikir yarışmasının amacı geleceğin

Detaylı

BAHAR DÖNEMİ BİTİRME PROJESİ BEYOĞLU KÜLTÜR [+] SORU CEVAP İKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ JÜRİ ÜYELERİ

BAHAR DÖNEMİ BİTİRME PROJESİ BEYOĞLU KÜLTÜR [+] SORU CEVAP İKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ JÜRİ ÜYELERİ İKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2018 2019 BAHAR DÖNEMİ BİTİRME PROJESİ BEYOĞLU KÜLTÜR [+] SORU CEVAP JÜRİ ÜYELERİ A Jürisi Prof. Dr. Gülay Usta Dr. Öğr. Üyesi Arzu Erçetin [Genel

Detaylı

Islak Mekan Tasarımı (ICM 304) Ders Detayları

Islak Mekan Tasarımı (ICM 304) Ders Detayları Islak Mekan Tasarımı (ICM 304) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Islak Mekan Tasarımı ICM 304 Bahar 2 2 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

YARIŞMA ŞARTNAMESİ. 1. Yarışmanın Amacı. 2. Yarışmanın Konusu. 3. Yarışmanın Türü ve Şekli. 4. Yarışmaya Katılım Koşulları. 5.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ. 1. Yarışmanın Amacı. 2. Yarışmanın Konusu. 3. Yarışmanın Türü ve Şekli. 4. Yarışmaya Katılım Koşulları. 5. YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1. Yarışmanın Amacı 2. Yarışmanın Konusu 3. Yarışmanın Türü ve Şekli 4. Yarışmaya Katılım Koşulları 5. Yarışma Takvimi 6. Jüri Üyeleri 7. Teslim Günü ve Saatleri 8. Yarışmacılardan İstenenler

Detaylı

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI Çalışma Konusu : Tek Konut Çevresi Peyzaj Tasarımı Ölçek : 1/100 Çalışma Alanı Büyüklüğü : 70x100 cm Çizim Tekniği : Bristol kağıdına el çizimi Devam

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ 19. ÖĞRENCİ BAHAR ŞENLİKLERİ ÖDÜLLÜ ERCİYES TEKNOPARK BİLİMSEL FİKİRLER VE PROJELER YARIŞMASI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ 19. ÖĞRENCİ BAHAR ŞENLİKLERİ ÖDÜLLÜ ERCİYES TEKNOPARK BİLİMSEL FİKİRLER VE PROJELER YARIŞMASI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ 19. ÖĞRENCİ BAHAR ŞENLİKLERİ ÖDÜLLÜ ERCİYES TEKNOPARK BİLİMSEL FİKİRLER VE PROJELER YARIŞMASI Yarışma Şartnamesi 1. KONU Bilimsel Fikirler ve Projeler Yarışması 2. YARIŞMANIN

Detaylı

KONU ARSA KAPSAM. Hobi bahçeleri. edir. kamplar için. dikkate. aşağıda. ihtiyaç programına. eklenecektir. Danışma

KONU ARSA KAPSAM. Hobi bahçeleri. edir. kamplar için. dikkate. aşağıda. ihtiyaç programına. eklenecektir. Danışma KONU Özellikle sosyo ekonomik açıdan dezavantajlı çocukların yararlanabileceği bir sosyal merkez tasarımı proje konusunu oluşturmaktadır. Söz konusu merkezin çocukların gelişimsel ihtiyaçları dikkate alınarak

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİLERİ YENİLİKÇİ PROJELER YARIŞMASI PLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİLERİ YENİLİKÇİ PROJELER YARIŞMASI PLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİLERİ YENİLİKÇİ PROJELER YARIŞMASI PLANI 2015 İÇİNDEKİLER A) ORGANİZASYON B) YARIŞMANIN KONUSU C) YARIŞMANIN AMACI D) BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME

Detaylı

ALIŞVERİŞ, MEKAN ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

ALIŞVERİŞ, MEKAN ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ALIŞVERİŞ, MEKAN ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK MİMARLIK ÖĞRENCİLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMA HAKKINDA Günümüzde alışveriş mekanları tüketim toplumlarının simgesi olan salt tüketim mekanları gibi algılanıyor.

Detaylı

TASARIM YARIŞMASI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İNEGÖL MESLEK YÜKSEKOKULU VE LETA SANDALYE FİRMASI TARAFINDAN AHŞAP SANDALYE TASARIM YARIŞMASI DÜZENLENMİŞTİR.

TASARIM YARIŞMASI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İNEGÖL MESLEK YÜKSEKOKULU VE LETA SANDALYE FİRMASI TARAFINDAN AHŞAP SANDALYE TASARIM YARIŞMASI DÜZENLENMİŞTİR. TASARIM YARIŞMASI 1. ULUSAL AHŞAP SANDALYE TASARIM YARIŞMASI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İNEGÖL MESLEK YÜKSEKOKULU VE LETA SANDALYE FİRMASI TARAFINDAN AHŞAP SANDALYE TASARIM YARIŞMASI DÜZENLENMİŞTİR. YARIŞMANIN

Detaylı

TEMA KATEGORİ YARIŞMANIN AMACI

TEMA KATEGORİ YARIŞMANIN AMACI TEMA Yarışmamızın teması olarak belirlenmiştir. Yarışmacılardan, Antalya ve yöresinin sahip olduğu tarihsel tüm zenginliklerin, el sanatlarının ve kültür birikimini özgün yorumlar ile mücevher ve takıya

Detaylı

Coffee Gutta Karton Bardak Ambalaj Tasarımı Öğrenci Yarışması

Coffee Gutta Karton Bardak Ambalaj Tasarımı Öğrenci Yarışması Coffee Gutta Karton Bardak Ambalaj Tasarımı Öğrenci Yarışması 1.Coffee Gutta Hakkında Genel Bilgi 1.1 Tarihçe / Misyonu Coffee Gutta, "Kahvenin Rotası" sloganıyla çıktığı yolda bulunduğu bölgelerde 3.

Detaylı

ProCE Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası

ProCE Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası ProCE 2016 Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası BÜYAP PROCE 2016 Kural Dosyası İçerik 1.Yarışmanın konusu... 2 2.Yarışmanın amacı... 2 3.Seminerler... 3 4.Yarışma Kuralları... 3 5.Fonlama...

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DAVUTPAŞA YERLEŞKESİ ETKİNLİK ALANI TASARIMI ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DAVUTPAŞA YERLEŞKESİ ETKİNLİK ALANI TASARIMI ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DAVUTPAŞA YERLEŞKESİ ETKİNLİK ALANI TASARIMI ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1. YARIŞMANIN TANIMI VE GENEL KURALLAR 1.1 Yarışmanın Amacı ve Konusu 1.2

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR İTÜ Bilim Merkezi ve Müzesi TEKNİK ŞARTNAME Proje, Ayazağa Kampüsü içerisinde verilen alanda halka açık bir bilim merkezi ve müzesinin tasarımını içermektedir.

Detaylı

KİMLİKLİ KENT MOBİLYALARI FİKİR TASARIM YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI

KİMLİKLİ KENT MOBİLYALARI FİKİR TASARIM YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI KİMLİKLİ KENT MOBİLYALARI FİKİR TASARIM YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI SORU-1: Yarışmada maddeler halinde geçen konulardan herhangi biri mi yoksa tamamı mı tasarlanacak? Yarışma için tasarlanacak ürünler

Detaylı

2D Teknik Çizim 3D Modelleme 3D Görselleştirme 3D Printing

2D Teknik Çizim 3D Modelleme 3D Görselleştirme 3D Printing 3D VE TEKNİK ÇİZİM EĞİTİMLERİ 2D Teknik Çizim 3D Modelleme 3D Görselleştirme 3D Printing Uluslararası trendler ve sektör ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmış 3D / Teknik Çizim eğitimlerimiz; Autodesk

Detaylı

TMMOB MİMARLAR ODASI İSTANBUL BÜYÜKKENT ŞUBESİ TRAKYA BÜYÜKKENT BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI-IX

TMMOB MİMARLAR ODASI İSTANBUL BÜYÜKKENT ŞUBESİ TRAKYA BÜYÜKKENT BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI-IX TMMOB MİMARLAR ODASI İSTANBUL BÜYÜKKENT ŞUBESİ TRAKYA BÜYÜKKENT BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI-IX ETKİNLİKNOKTASI 2 MENEKŞEKİBRİT FABRİKASI VE YAKIN ÇEVRESİYENİDEN CANLANDIRMA

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ AMFİ TİYATRO VE ÇEVRE STRÜKTÜRÜ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ PROJE FİKİR YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI

IŞIK ÜNİVERSİTESİ AMFİ TİYATRO VE ÇEVRE STRÜKTÜRÜ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ PROJE FİKİR YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI IŞIK ÜNİVERSİTESİ AMFİ TİYATRO VE ÇEVRE STRÜKTÜRÜ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ PROJE FİKİR YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI 1 Yarışmanın Konusu ve Amacı: Anadolu Antik Tiyatro yapı geleneğinin en gelişmiş örnekleri

Detaylı

SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI 2015

SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI 2015 SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI 2015 DÜZENLEYEN MİMARLIK BÖLÜMÜ GRUP PAYANDA ZEYNEP POSTALLI AYŞENUR ARSLAN MERVE KAYA NİYAZİ EKİCİ İBRAHİM KOÇ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TNT FİKİR ATÖLYESİ MUHAMMED.FATİH TEMUR

Detaylı

Arkitera Forum Mimari Render Yarışması 2010

Arkitera Forum Mimari Render Yarışması 2010 Arkitera Forum Mimari Render Yarışması 2010 3 boyutlu modelleme ve canlandırma konusunda uzman kullanıcıların olduğu ve bu konuda ülkemiz standartlarını belirleyen kalitede çalışmaların yer aldığı Arkitera

Detaylı

Dersler Tamam. TASARIMLA DEVAM!

Dersler Tamam. TASARIMLA DEVAM! YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ Dersler Tamam. TASARIMLA DEVAM! OKAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ LİSELERARASI TASARIM YARIŞMASI İnsanlar için tasarlanmış ve her alanda

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TAKI TEKNOLOJİSİ VE TASARIMI YÜKSEKOKULU 4C MÜHENDİSLİK III. ULUSAL MÜCEVHER VE TAKI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ- 2017

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TAKI TEKNOLOJİSİ VE TASARIMI YÜKSEKOKULU 4C MÜHENDİSLİK III. ULUSAL MÜCEVHER VE TAKI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ- 2017 MARMARA ÜNİVERSİTESİ TAKI TEKNOLOJİSİ VE TASARIMI YÜKSEKOKULU 4C MÜHENDİSLİK III. ULUSAL MÜCEVHER VE TAKI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ- 2017 1- YARIŞMANIN KONUSU: KENDİNİ KURGULAYAN BİÇİMLER Tasarım Yarışması,

Detaylı

3D DİJİTAL TASARIM YARIŞMA ŞARTNAMESİ

3D DİJİTAL TASARIM YARIŞMA ŞARTNAMESİ 3D DİJİTAL TASARIM YARIŞMA ŞARTNAMESİ Yarışmanın içeriği, yarışma partnerinin belirleyeceği güncel sorun / ihtiyaçlarına 3D dijital tasarım yaparak çözüm üretilmesidir. Yarışmaya katılım ücretsizdir. İ.B.B.,

Detaylı

Geleceğin Gemi ve Yüzer Yapıları TASARIM 2012 ÖĞRENCİ PROJE YARIŞMASI

Geleceğin Gemi ve Yüzer Yapıları TASARIM 2012 ÖĞRENCİ PROJE YARIŞMASI Geleceğin Gemi ve Yüzer Yapıları TASARIM 2012 ÖĞRENCİ PROJE YARIŞMASI İçindekiler Giriş...1 Hedefler...1 Amaç...2 Kimler Katılabilir...3 Kayıt...3 Proje Teslimi......3 Yayın ve Kullanım Hakkı...4 Yarışma

Detaylı

KUZEYBORU ÇUBUK MAKARNA KÖPRÜ YARIŞMASI 2017 TEKNİK ŞARTNAMESİ

KUZEYBORU ÇUBUK MAKARNA KÖPRÜ YARIŞMASI 2017 TEKNİK ŞARTNAMESİ KUZEYBORU ÇUBUK MAKARNA KÖPRÜ YARIŞMASI 2017 TEKNİK ŞARTNAMESİ DÜZENLEYEN MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YARIŞMANIN AMACI Yarışma, mühendis ve mimar adayı öğrencilerin hayal gücü ile

Detaylı

İç Mimari için BIM 1. bölüm

İç Mimari için BIM 1. bölüm İç Mimari için BIM 1. bölüm BIM (Yapı Bilgi Sistemi) hakkındaki görüşler genellikle binanın dış tasarımı ve BIM in mimari tasarımın bu alanına getirdiği faydalar üzerine odaklanır. Binaların katı modelleri,

Detaylı

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Levent YAZICI İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü

Değerli Gençler, Prof. Dr. Nevzat TARHAN Üsküdar Üniversitesi Rektörü. Levent YAZICI İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Değerli Gençler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Üniversitesi olarak geleceği inşa edecek olan sizlere güveniyor, fikirlerinizi değerli buluyor ve çok önemsiyoruz. Üsküdar Üniversitesi ve

Detaylı

ULUSAL ÇELİK KÖPRÜ ÖDÜLLERİ 2019

ULUSAL ÇELİK KÖPRÜ ÖDÜLLERİ 2019 1. GENEL Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından, Türk mimar ve mühendislerinin gerçekleştirdikleri çelik yapı tasarım ve uygulamalarını daha geniş anlamda değerlendirebilmek ve ödüllendirebilmek üzere 1997

Detaylı

ROBOSKİ MÜZESİ VE ANMA YERİ MİMARİ TASARIM YARIŞMASI İLK GRUP SORULAR VE CEVAPLARI

ROBOSKİ MÜZESİ VE ANMA YERİ MİMARİ TASARIM YARIŞMASI İLK GRUP SORULAR VE CEVAPLARI ROBOSKİ MÜZESİ VE ANMA YERİ MİMARİ TASARIM YARIŞMASI İLK GRUP SORULAR VE CEVAPLARI 1-3. sınıf mimarlık öğrencisiyim. Yarışmaya katılmak için öğrenci olmamın bir engel olup olmadığını öğrenmek istiyorum.

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/ANKARA

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/ANKARA Ünitesi : Genel Sekreterlik Sayı : 2017/02-13/21791 Konu : UEFA EURO 2024 Slogan Yarışması 05.12.2017 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/ANKARA Türkiye Futbol Federasyonu, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık

Detaylı

I. YILDIRIM KÖPRÜ TASARIM ve MODELLEME YARIŞMASI

I. YILDIRIM KÖPRÜ TASARIM ve MODELLEME YARIŞMASI I. YILDIRIM KÖPRÜ TASARIM ve MODELLEME YARIŞMASI 1. Yarışmanın Vizyonu ve Amacı I. Yıldırım Köprü Tasarım ve Modelleme Yarışması, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Yapı Topluluğu tarafından organize

Detaylı

AutoCAD Alternatifi Çizim Programı

AutoCAD Alternatifi Çizim Programı ActCAD AutoCAD Alternatifi Çizim Programı ActCAD, ömürlük lisansa sahip AutoCAD alternatifi bir çizim programıdır. ActCAD ile 2D teknik çizimlerinizi ve 3D modellemelerinizi hızlı bir şekilde tasarlayabilir,

Detaylı

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE II

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE II KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE II KONU : Verilen plan sınırları içinde Trabzon ili Gölçayır mahallesinde mevcutda olan konut (tek konut) yakın çevresinin

Detaylı

YAPILARDA HASAR SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI. Yapılarda Hasar Tespiti-I Ögr. Grv. Mustafa KAVAL AKÜ.Afyon MYO.Đnşaat Prog.

YAPILARDA HASAR SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI. Yapılarda Hasar Tespiti-I Ögr. Grv. Mustafa KAVAL AKÜ.Afyon MYO.Đnşaat Prog. YAPILARDA HASAR TESBĐTĐ-I 3. RÖLEVE RESTĐTÜSYON SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI RÖLEVE RESTĐTÜSYON SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME D ESASLARI: (Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Gruplandırılması,

Detaylı