ulusal-100 endeksi 2008

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ulusal-100 endeksi 2008"

Transkript

1 Büyük Düşüşün Ardõndan ulusal-100 endeksi Bölge/Ülke 2008 Performansõ EM Asya -21,2% EM Doğu Avrupa -13,4% EM Latin Amerika -3,8% BRIC -20,4% EM Ortalamasõ -16,1% Türkiye -34,6% ABD -13,0% Almanya -17,1% G7-13,2% *17 Mart 2007 itibariyle 2008 yõlõ bütün dünya borsalarõnda sert düşüşlerle başladõ. Düşüş için önemli gerekçelerden ilki ABD ekonomisinde başlayan durgunluğun resesyona dönüşerek global büyümeyi negatif etkilemesi, diğeri ise finans sektörünün subprime mortgage pozisyonlarõndan yazdõğõ zararõn büyüyerek cdo, cds gibi segmentlere sõçramasõ ve neticede sistemik riskin büyük bir çöküşle sonuçlanmasõna ilişkin korkular. ABD deki ekonomik yavaşlamanõn Abd ile ticari ilişkileri olan Asya ülkelerini ve emtia satõcõlarõnõ etkilemesi normal ama ABD ile ticareti ihmal edilebilir düzeyde olan Türkiye için bu kanaldan bir risk yok. Türkiye nin en önemli ticari partneri olan AB bölgesinde bir miktar yavaşlama olabilir ancak AB tüketimi ABD ye benzemiyor, daha istikrarlõ bir tüketim kalõbõ mevcut ve dramatik bir tüketim yavaşlamasõ ihtimali çok düşük. Bu açõdan AB bağõmlõsõ Türk ihracatçõ sektörlerinin büyüme temposu biraz yavaşlasa bile devam edecek. Türk tüketicisi ise 2006-mayõs türbülansõndan bu yana son derece defansif takõlmaya devam ediyor. Kriz çõkacak mantõğõyla hareket eden tüketici harcamalarõnõ erteledi ve döviz biriktirdi temmuz seçimlerinden sonra bir miktar ertelenmiş talep devreye girdi ama devamõ gelmedi. Devam eden global finansal krize, geçen hafta itibariyle eklenen iç siyaset krizi tüketicinin bir süre daha muhafazakar konumda kalacağõnõn göstergesi olabilir. Çünkü Türk tüketicisinin tüketim modelinde en baskõn faktör her zaman için istikrar algõsõ olagelmiştir. Bu şartlarda hisse seçiminde defansif davranma zorunluluğu var. Global türbülansõn konusu finans sektörü olduğu için banka hisselerinde özellikle tutucu olmak gerekiyor. Temettü veriminde yükseklik, iç piyasaya hitap etmesi ve satõnalma hedefi olma potansiyeli göz önüne alõnmasõ gereken kriterler.

2 Bankacõlõk, piyasa değerleri üzerinden endeks üzerindeki çok ağõrlõklõ ve işlem hacminde en yüksek paya sahip sektör. Artõk global sermaye piyasalarõnda, Türk Bankalarõ diye tek başõna ayrõ bir aktif sõnõfõndan bahsediliyor. Bankalarõn temel özelliği, muazzam bir kredi büyümesinden nemalanõyor olmalarõ, Türkiye de hem hanehalkõ hem de şirketler kesimi dünyanõn en düşük borçluluk oranlarõndan birine sahip ve çok kuvvetli bir büyüme potansiyeli sunuyor itibariyle derinleşmeye başlayan global kredi krizinde, Türk banklarõyla ilgili temel risk olarak kredi talebinin azalmasõndan ziyade dõş fonlama bulabilme konusunda sorun çõkma ihtimalinden bahsediliyor. Klişe söylem; cari açõğõn finansmanõnda zorluk çõkma ihtimali. Bankalarõn pasif tarafõnda dõş fonlamanõn payõ %24 ile makul bir düzeyde, bankalarõn bu yõl vadesi dolacak ve aktiflerde sadece %2.7 gibi bir pay oluşturan sendikasyon kredilerini yenilemekte zorlanacağõ düşüncesi gerçekçilikten uzak. Sadece maliyetler hafif yükselecek. Ancak bankalardaki son hareketi makro koşullar ve temel değerlemelerden ziyade, Türk piyasalarõndaki en likit aktif sõnõfõ olmasõyla açõklayabiliriz. Gerek global düşüşten faydalanmak gerek Türkiye ye özgü siyasi riske oynamak isteyenler için en kestirme yol banka hisselerini açõğa satmak. Ödünç imkanõ ve hacim derinliği ciddi pozisyon büyüklükleri için uygun düşüşünde Türkiye nin açõk ara dünya birincisi olmasõnda bu likidite en önemli rolü oynadõ. Yõlbaşõndan beri gelişen satõş dalgasõnda en fazla hõrpalanan hisseler garan ve halkb olurken, son bir kaç haftadaki ekstra performansõyla en sağlam kalan isctr oldu. İsctr son 2 yõlõn en kötü relatif performansõ gösteren ve temel rasyolarda alõma en uygun hisse olmasõnõn yanõsõra yabancõ ortağõ olmamasõ İş Bankasõnõ öne çõkaran başlõca faktör. Garan daki yabancõ ortak GECF %5 bir hisse payõnõ Aralõk sonunda ana sermayedar Doğuş Grubu na %25 iskontoyla satmõştõ. GE nin Garan satõşõnõn devamõnõn gelip gelmeyeceği bilinmiyor Fiyat Performansõ 2008 T F/K 2008 T F/DD akbnk -32,8% 8,4 1,6 garan -41,9% 7,2 1,6 isctr -26,5% 7,9 1,2 halkb -40,1% 7,3 1,9 vakbn -36,7% 6,6 1,2 ykbnk -34,0% 8,5 1,6 Akbank ta tuttuğu %20 stratejik pay, Citigroup un içinde bulunduğu finansal darboğaz nedeniyle demoklesin kõlõcõ olarak hisse üzerinde baskõ oluşturuyor. Yabancõ ortağõ olmayan ve teknik olarak en güçlü görünümü sunan İsctr favori bankamõz. İsctr son satõşta yeni dip yapmayan tek banka hissesi. akbnk garan isctr

3 Tuprs Uzun yõllar daha ülkenin tek rafinerisi olarak kalacak olan Tüpraş global değerleme ölçeğinde med-complex denen akdeniz bölgesi rafineriyle mukayese ediliyor. Tüpraş õn med-complex içinde en önemli artõsõ, hampetrol edinim maliyetlerindeki avantajlõ konumu yõlõ rafineri marjlarõnda med-complex ortalamasõ 5.30 dolar/varil iken Tüpraş 7.20 dolarlõk bir marj yakaladõ. Yeni petrol nakil projelerinin gündemde olmasõ ve Irak pazarõnda Türkiye nin etkin bir oyuncu olarak devreye girme ihtimali, önümüzdeki dönemde Tüpraş õn ham petrol temin avantajlarõnõn dolayõsõyla relatif yüksek rafineri marjlarõnõn devam edeceğini gösteriyor. Yanõsõra, izmit ve kõrõkkale rafinerindeki yatõrõmlar tamamlandõ ve beyaz ürün kapasitesi artmõş durumda. Ayrõca geçen yõl sonundan beri %40 ortağõ olduğu Opet petrol dağõtõm sektöründe güçlü bir ivme yakaladõ ve %15 pazar payõna ulaştõ. Ulusal marker programõ ile Irak tan kaçakçõlõğõ büyük ölçüde azaltarak Tüpraş satõş hacmine ve marjlarõna katkõ sağlayacak. Bütün bunlarõn ötesinde Tüpraş õ bugünlerde cazip hale getiren en önemli özelliği yüksek temettü politikasõ yõlõnda mn net karõndan 880 mn temettü dağõtmasõnõ beklediğimiz şirket %12-13 gibi Imkb de az rastlanõr bir temettü verimliliğine sahip. T T 2008 T u ciro p ihracat (%) 17% 22% 21% 23% r ciro artõşõ 35,4% 6,9% 9,3% favök favök marjõ 7,1% 5,1% 5,4% 5,3% s net kar temettü temettü/kar 74% 80% 80% 80% Tuprs için en ciddi uzun vadeli fiyat bölgesi aralõğõ. Banka hisselerinin değer kaybõ üzerinden endeksin yeni diplere doğru gideceğini varsaysak bile Tuprs bu düşüş hareketine eşlik etmeyebilir aralõğõ temettü veriminin %15 olmasõ anlamõna geliyor ve tek başõna önemli bir alõm argümanõ. Piyasa genelinin daha pozitif bir seyir gösterdiği senaryoda bölgesinin aşõlmasõ güçlü bir alõm sinyalinin ortaya çõkmasõ demek olacak.

4 Akcns Şu anda devasa bir şantiyeyi andõran İstanbul bölgesine hitap eden Akçansa aynõ zamanda sektörün en yüksek ihracat potansiyeline sahip şirketi. Bu nedenle yüksek temettü verimine sahip çimento sektörünün en büyük handikapõ olan kapasite fazlasõ meselesinden etkilenmeyecek nadir çimentoculardan yõlõnda sektör %19 büyürken, İstanbul %30 luk bir büyümeye sahne oldu. Akçansa 2007 yõlõnda iç piyasada bir önceki yõla göre dolar bazõnda %5, ihraç pazarlarõnda ise ortalama %20 daha yüksek fiyatlarla alõcõ bulmaya başladõ. Kapasitesini %55 artõşla 5.7 mn ton/yõl a çõkartacak olan yatõrõmõn bitmek üzere oluşu ve Ladik Çimento yu satõn almasõ hisse için beklentileri yükseltiyor. İhracat imkanõnõ kullanabilmesiyle global bir oyuncu olarak kabul edilen Akçansa nõn global eşleniklerine göre %30-40 daha düşük çarpanlarla işlem görüyor olmasõ yabancõ kurumsal yatõrõmcõ gözünde hisseyi çekici kõlan bir başka unsur T 2008 T A ciro k ihracat (%) 10% 6% 4% 10% ç ciro artõşõ 39,1% 19,5% 30,4% a favök n favök marjõ 33,6% 37,5% 36,2% 33,3% s a net kar g Akçansa gibi bir hissenin son 6 aylõk değer kaybõnõn %50 yi aşmõş olmasõ piyasanõn ne kadar aşõrõ satõldõğõnõn özeti gibi. 5 liralõk Akcns fiyatõ 2008 tahmini F/K ve FD/Favök oranlarõnda sõrasõyla 4.1x ve 3.8x gibi çok cazip seviyelere işaret ediyor. Uzun vadeli teknik analiz açõdan Akcns için 4.50 seviyesini son derece cazip bir alõm fõrsatõ olarak görmek lazõm. Krdmd Kardemir hõzlõ bir büyüme ve dönüşüm hikayesi olarak üç yõldõr önemli bir operasyonel performans sergilemiş bir şirket. Devam eden fõrõn moderizasyonu yatõrõmõnõn yanõnda üretim kapasitesini bu yõl ortasõ itibariyle %80 artõşla yõllõk 2.0 mn ton a çõkarmõş olacak. Buna ürün gamõnõn gelişmesini, özellikle 500K tona yükselmiş olan ray kapasitesini ekleyebiliriz- ray da kar marjõ kütük ve profilden daha yüksek. Böylece, üretim kapasitesinin %40 kõsmõ daha yüksek katmadeğer sağlayan profil ve raya kaydõrmayõ başarmõş olacak. Ürün gamõndaki çeşitleme ve artan kapasitenin birim maliyetleri düşürmesiyle Kardemir yine de %25 üstü favök marjlarõnõ devam ettirecek gibi görünüyor yõlsonu tahminimize göre hisse 3.4x F/K ve 2.6x FD/Favök çarpanlarõyla alõm için temel açõdan son derece cazip.

5 T 2008 T ciro ihracat (%) 1% 3% 5% 5% ciro artõşõ - 42,9% 14,5% 29,1% favök favök marjõ 9,9% 21,7% 26,4% 25,4% net kar Krdmd, 2007 yõlõ ilk yarõda yaptõğõ kuvvetli rallinin ardõndan düzeltme devam ediyor civarõndaki %50 geri alma seviyesi önemli bir teknik seviye. Temel beklentilerin güçlü olmasõndan dolayõ 1.00 civarõ iyi bir uzun vadeli alõm noktasõ. En kötü piyasa senaryolarõnda ise aralõğõna kadar çekilme ihtimali gündeme gelebilir. Tkfen Tekfen önemli beklentilerinden dolayõ alõm için izlenmesi gereken bir hisse. İnşaat, gübre üretimi ve gayrimenkul en önemli faaliyet alanlarõ olan şirketin taahhüt işleri ağõrlõklõ yurtdõşõnda, özellikle ortadoğu da. Bu bölgedeki ciddi petro-dolar birikimi tekfen in projelerinde bir kesinti olmayacağõ ve taahhüt defterinin 2007 yõlsonundaki 1.7 milyar dolardan 2008 ikinci yarõda 2.5 milyar dolara ulaşma projeksiyonunun geçerli olduğunu gösteriyor son çeyrekte tamamlamõş olduğu Fas ve Katar projeleri anahtar teslim projeler olduğu şirket maliyet artõşlarõnõ yansõtamamõş ve bu işlerden kar edememiştir. Bu geçici bilanço zayõflõğõ kimyevi gübre işinden gelen güçlü karla bir ölçüde telafi edildi. Artacak taahhüt projelerinin yanõnda, önümüzdeki dönemin yõldõz sektörü olacağõ görülen enerji sektörü Tekfen için hedef faaliyet alanõ- kõsa vadede nükleer enerji ihaleleri Tekfen için katalizör olabilir. Gayrimenkul alanõnda devam eden üç projenin ötesinde yeni girişimler olabilecek. Hisse halka arzõndan bu yana geçen kõsa sürede aralõğõnda işlem görmüş. Oluşan yükselen üçgen formasyonu 7.50 zirvesinin aşõlmasõ durumunda kõsa vadede 9.20 gibi bir fiyat hedefi anlamõna geliyor aşağõ kõrõlmasõ halini stop-loss olarak belirleyerek alõm için uygun görünüyor.

6 Bu analiz, Ekinciler Yatõrõm Menkul Değerler A.Ş. (Ekinciler Yatõrõm) tarafõndan güvenilir olduğuna inanõlan kaynaklardan elde edilen bilgi ve veriler kullanõlarak hazõrlanmõştõr. Analizde yer alan ifadeler, hiç bir şekilde veya suretle alõm satõm teklifi olarak değerlendirilmemelidir. Ekinciler Yatõrõm bu bilgilerin doğru, eksiksiz ve değişmez olduğunu garanti etmiyor. Bu sebeple, okuyucularõn buradan elde edilen bilgilere dayanarak hareket etmeden önce, bilgilerin doğruluğunu teyit ettirmeleri önerilir ve bu bilgilere dayanõlarak aldõklarõ kararlarda sorumluluk kendilerine aittir. Bilgilerin eksikliği veya yalnõşlõğõndan Ekinciler Yatõrõm A.Ş. hiç bir şekilde sorumlu tutulamaz. Ayrõca Ekinciler Yatõrõm A.Ş. nin çalõşanlarõnõn ve danõşmanlarõnõn, herhangi bir şekilde bilgiler dolayõsõyla ortaya çõkabilecek, doğudan ve dolaylõ zararlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu yoktur. Ek olarak, Ekinciler Yatõrõm A.Ş. raporlarõnõn internet üzerinden yoluyla alõnmasõ durumunda virüs, hatalõ gönderim veya diğer herhangi bir teknik sebepten dolayõ alõcõnõn donanõmõna veya yazõlõmõna gelebilecek herhangi bir zarardan dolayõ sorumlu tutulamaz.

Hisse Senetleri / Bankalar 1 Aralık 2014

Hisse Senetleri / Bankalar 1 Aralık 2014 Hisse Senetleri / Bankalar 1 Aralık 2014 Bankacılık Sektörü Hakan Aygün hakan.aygun@akyatirim.com.tr Faizde rahatlama yeni ralli fırsatı sağlıyor Göksel Şişmanlar goksel.sismanlar@akyatirim.com.tr Banka

Detaylı

BANKACILIK SEKTÖRÜ 21 Mart 2014

BANKACILIK SEKTÖRÜ 21 Mart 2014 BANKACILIK SEKTÖRÜ 21 Mart 2014 Hakan Aygun, Göksel Şişmanlar hakan.aygun@akyatirim.com.tr goksel.sismanlar@akyatirim.com.tr Cazip değerlemeler politik riskle gölgeleniyor Türk bankaları.. 1 yıl ileri

Detaylı

BANKACILIK RAPORU 22 Temmuz 2013

BANKACILIK RAPORU 22 Temmuz 2013 BANKACILIK RAPORU 22 Temmuz 2013 Hakan Aygun, Göksel Şişmanlar hakan.aygun@akyatirim.com.tr goksel.sismanlar@akyatirim.com.tr İkinci çeyrekte bankacılık sektöründe kar daralması bekliyoruz Bankalar.. için

Detaylı

ORTA ÖLÇEKLİ BANKALAR Finansbank, TEB, Dõşbank

ORTA ÖLÇEKLİ BANKALAR Finansbank, TEB, Dõşbank Şirket Raporu 17 Nisan 2003 ORTA ÖLÇEKLİ BANKALAR Finansbank, TEB, Dõşbank TUT Bir alanda uzman olmak ya da büyük oyunculuğa sõçramak Geçmiş krizler dönemini başarõyla atlatan Finansbank, TEB ve Dõşbank

Detaylı

ALAN YATIRIM. Migros 1Ç 2006 Sonuçları. 18 Temmuz 2006. Cirodaki Yüksek Artõş Karlõlõğõ Olumlu Etkiliyor

ALAN YATIRIM. Migros 1Ç 2006 Sonuçları. 18 Temmuz 2006. Cirodaki Yüksek Artõş Karlõlõğõ Olumlu Etkiliyor ALAN YATIRIM 18 Temmuz 2006 Migros 1Ç 2006 Sonuçları AL Cirodaki Yüksek Artõş Karlõlõğõ Olumlu Etkiliyor Migros un 1Ç 2006 net satõşlarõ 719 milyon US$ olarak gerçekleşmiş ve şirketin cirosu geçen senenin

Detaylı

Küresel kriz ve Türk ekonomisi

Küresel kriz ve Türk ekonomisi Türk Bankalarõ 4 Kasõm 2008 Küresel kriz ve Türk ekonomisi Sektörel Bakõş Küresel kredi krizi gelişmiş ülkelerdeki finans sektörünün kamu eliyle kurtarõlmasõ ve yoğun devletleştirmelerle yeni bir safhaya

Detaylı

BANKACILIK SEKTÖRÜ 2Ç14 Kar beklentileri

BANKACILIK SEKTÖRÜ 2Ç14 Kar beklentileri BANKACILIK SEKTÖRÜ 2Ç14 Kar beklentileri 21 Temmuz 2014 Hakan Aygun, Göksel Şişmanlar hakan.aygun@akyatirim.com.tr goksel.sismanlar@akyatirim.com.tr Kar tahminlerinde yukarı yönlü güncelleme Bankalar..

Detaylı

TSKB 21 Ekim Kur Riskine Karşı Güvenli Liman

TSKB 21 Ekim Kur Riskine Karşı Güvenli Liman OYAK YATIRIM Şirket Raporu TSKB 21 Ekim 2016 Kur Riskine Karşı Güvenli Liman TSKB kurumsal bankacılık, yatırım bankacılığı ve danışmanlık alanlarında faaliyet göstermektedir. Banka kurumsal bankacılık

Detaylı

ALAN YATIRIM. Hürriyet 1Ç 2006 Sonuçları. 5 Haziran Reklam Sektöründeki Büyümeye Paralel Olarak Artan

ALAN YATIRIM. Hürriyet 1Ç 2006 Sonuçları. 5 Haziran Reklam Sektöründeki Büyümeye Paralel Olarak Artan ALAN YATIRIM 5 Haziran 2006 < Hürriyet 1Ç 2006 Sonuçları AL Reklam Sektöründeki Büyümeye Paralel Olarak Artan Karlõlõk Hürriyet in 1Ç 2006 dönemi net karõ bir önceki yõlõn aynõ dönemine göre dolar bazõnda

Detaylı

AKBANK (AKBNK.IS) TAVSİYE DEĞİŞİKLİĞİ. TUT Mevcut / 2007-sonu Hedef Fiyat: 9.5/11.5 YTL

AKBANK (AKBNK.IS) TAVSİYE DEĞİŞİKLİĞİ. TUT Mevcut / 2007-sonu Hedef Fiyat: 9.5/11.5 YTL TAVSİYE DEĞİŞİKLİĞİ TUT Mevcut / 2007-sonu Hedef Fiyat: 9.5/11.5 YTL ABD$ 9 8 7 6 5 4 3 03/06 02/06 01/06 AKBNK AKBANK (2006-2007) 10/06 09/06 08/06 07/06 06/06 05/06 05/06 04/06 Endekse relatif (sağ taraf)

Detaylı

BANKACILIK SEKTÖRÜ Tahmin ve hedeflerde revizyon

BANKACILIK SEKTÖRÜ Tahmin ve hedeflerde revizyon BANKACILIK SEKTÖRÜ Tahmin ve hedeflerde revizyon 5 Haziran 2014 Hakan Aygun, Göksel Şişmanlar hakan.aygun@akyatirim.com.tr goksel.sismanlar@akyatirim.com.tr Soluklanmanın ardından yükseliş devam eder mi?

Detaylı

PİYASA ÇARPANLARI DİKKAT ÇEKENLER

PİYASA ÇARPANLARI DİKKAT ÇEKENLER IMKB-50 hisselerinde talep herzaman diliminde daima yüksek olmuştur. Çünkü nerdeyse tüm mali sektörü kapsıyor, TCMB nin aldığı tedbirler hemen uygulamaya geçildiğinden mali tablolarına yansımalarını görebiliyoruz.

Detaylı

Banka. 20 Ekim. sıra bankalara ilişkin. tahminlerimizde. hisse. korumuş olsak da, uygun görüyoruz. katkısı. bankalarındaki.

Banka. 20 Ekim. sıra bankalara ilişkin. tahminlerimizde. hisse. korumuş olsak da, uygun görüyoruz. katkısı. bankalarındaki. Türkiye Hisse Senetleri / Bankalar Banka cılık Sektörü 3Ç14 için kısa vadeli katalist yok 20 Ekim 2014 Hakan Aygün hakan.aygun@akyatirim..com.tr Göksel Şişmanlar goksel.sismanlar@akyatirim..com.tr Bankalar

Detaylı

ALAN YATIRIM. Alarko Carrier 3Ç 2006 Sonuçları. 22 Aralık Hedef PD: 174 Mn US$ Cari PD: 123 Mn US$ Artõşõn Sürmesini Bekliyoruz

ALAN YATIRIM. Alarko Carrier 3Ç 2006 Sonuçları. 22 Aralık Hedef PD: 174 Mn US$ Cari PD: 123 Mn US$ Artõşõn Sürmesini Bekliyoruz ALAN YATIRIM 22 Aralık 2006 Alarko Carrier 3Ç 2006 Sonuçları Doğalgaz Kullanõmõnõn Yaygõnlaşmasõyla Birlikte Önümüzdeki Dönemde İç Piyasa Satõşlarõndaki Artõşõn Sürmesini Bekliyoruz Alarko Carrier õn 3Ç

Detaylı

Düşen Faizler ve İnşaat..

Düşen Faizler ve İnşaat.. 30 Ekim 2007 Düşen Faizler ve İnşaat.. Sektörel Bakõş * 2007 yõlõnõn son çeyreği itibariyle ekonominin temel dinamiği faiz indirim döngüsü olarak görünmekte. Daha düşük faizlerden faydalanacak ilk grup

Detaylı

Aygaz. 28 Ekim Oyak Yatırım Araştırma ENDEKSE PARALEL GETİRİ %

Aygaz. 28 Ekim Oyak Yatırım Araştırma ENDEKSE PARALEL GETİRİ % OYAK YATIRIM Şirket Raporu Aygaz Karlılıktaki istikrar ve temettü verimi ile ön plana çıkıyor Aygaz, Türkiye LPG pazarında toplam %29 luk Pazar payı ile lider konumdadır. Şirket kendi sahip olduğu gemi

Detaylı

FROTO 4Ç17 MALİ ANALİZ

FROTO 4Ç17 MALİ ANALİZ FROTO CARİ FİYAT 57,80 HEDEF FİYAT 61,00 -İskonto /prim -5,25% Hisse Endeks Pay % 1,47 XU100 114.821,60 XBANK 181.201,23 XUSIN 126.214,18 USD/TRY 3,814 Piyasa Değeri Mn TL 20.282.598.000 ÖZSERMAYE 3.695.859.000

Detaylı

Banka. 21 Nisan. ilişkin. Yılın. büyümedeki zayıflık. öngörüyoruz. Göksel Şişmanlar.com.tr. ALBRK 1 yıl: 42,2% VAKBN

Banka. 21 Nisan. ilişkin. Yılın. büyümedeki zayıflık. öngörüyoruz. Göksel Şişmanlar.com.tr. ALBRK 1 yıl: 42,2% VAKBN Çeyreksel Kâr Beklentileri Banka cılık Sektörü 1Ç15 kâr beklentileri 21 Nisan 2015 Hakan Aygün hakan.aygun@akyatirim..com.tr Göksel Şişmanlar goksel.sismanlar@akyatirim..com.tr 1Ç15 sonuçları zayıf kalacak.

Detaylı

ŞİRKET RAPORU 6 Ocak 2012

ŞİRKET RAPORU 6 Ocak 2012 ŞİRKET RAPORU 6 Ocak 2012 KARDEMİR ENDEKS ÜSTÜNDE GETİRİ Katma değeri yükseliyor Yavaşlayan global ekonomi ve çelik sektörüne yönelik talep üzerindeki ilk yansımaları 2012 nin sektör için zayıf bir yıl

Detaylı

ALAN YATIRIM. 23 Ağustos Hedef PD: 408 Mn US$

ALAN YATIRIM. 23 Ağustos Hedef PD: 408 Mn US$ ALAN YATIRIM 23 Ağustos 2006 Mardin Çimento 1Y 2006 Sonuçlarõ BİRİKTİR Hedef PD: 408 Mn US$ Satõş Gelirlerindeki Güçlü Artõş Karlõlõğõ Arttõrõyor Mardin in 1Y 2006 net satõşlarõ 47 milyon US$ olarak gerçekleşmiş

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 11 Ağustos 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 11 Ağustos 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 11 Ağustos 2014 1 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde 60,000 seviyelerinden 85,000 seviyelerine kadar süren rallinin ardından enflasyonda düşüş beklentilerinin azalması,

Detaylı

TÜRKİYE ÇİMENTO SEKTÖRÜ

TÜRKİYE ÇİMENTO SEKTÖRÜ Çimento Sektör Raporu 6 Mart 9 TÜRKİYE ÇİMENTO SEKTÖRÜ Yüksek temettü verimi kısa vadeli kazanç sağlayacak Portföyümüzdeki Çimento Şirketleri Şirket Tavsiye Yük. Pot. Adana Çimento (A) Endekse Paralel

Detaylı

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kurumsal Yatõrõmcõ Yöneticileri Derneği K u r u l u ş u : 1 9 9 9 www.kyd.org.tr info@kyd.org.tr KYD Aylõk Bülten Eylül 2003 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Bankacılık Sektörü 22 Eylül 2015

Bankacılık Sektörü 22 Eylül 2015 Bankacılık Sektörü 22 Eylül 2015 Bankalar Artan sermaye maliyeti ve kar tahmin düzeltmeleri ile hedefler %13 düşürüldü Hakan Aygun +90 (212) 334 94 65 hakan.aygun@akyatirim.com.tr Sermaye maliyetindeki

Detaylı

GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ

GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ 25 Ocak 2016 Çin ekonomisine dair sorunlar, düşen emtia fiyatları ve global büyümeye yönelik zayıflama beklentileri nedeniyle global piyasalar yılbaşından beri oldukça zayıf bir

Detaylı

ALARKO GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

ALARKO GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ALARKO GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. (Tutarlar YTL olarak 31.12.2004 tarihindeki alõm gücü ile ifade edilmiştir) Enflasyona Göre Düzeltilmiş (Seri XI No:20) Bağõmsõz Denetim'den GENEL KURUL'A SUNULACAK

Detaylı

SONBAHAR HİSSELERİ EYLÜL

SONBAHAR HİSSELERİ EYLÜL EYLÜL 2013 HAZIRLAYANLAR Mehmet Baki ATILAL Araştırma, Bölüm Başkanı m.baki@turkishyatirim.com 0 (212) 315 10 71 Başak ERÇEVİK Araştırma, Uzman b.ercevik@turkishyatirim.com 0 (212) 315 10 61 Araştırma

Detaylı

ANADOLU EFES (AEFES.IS)

ANADOLU EFES (AEFES.IS) ANADOLU EFES (AEFES.IS) TUT (TL18,100/ABDc1.25) Risk: Düşük Bira, Meşrubat 12 aylõk hedef fiyat: ABDc1.3 Aylin Çorman 05.12.2003 ABDc 1.65 1.45 1.25 1.05 0.85 0.65 0.45 0.25 0.05 01.01 02.01 05.01 06.01

Detaylı

FORD OTOSAN 3Ç17 MALİ ANALİZ

FORD OTOSAN 3Ç17 MALİ ANALİZ FROTO CARİ FİYAT 51,75 HEDEF FİYAT 57,60 -İskonto /prim -10,16% Hisse Endeks Pay % 1,40 XU100 108.466,78 XBANK 167.283,89 XUSIN 123.762,22 USD/TRY 3,78 FD/DD 5,55 F/K 14,00 PD/DD 4,99 En yüksek son 1 yıl

Detaylı

KARDEMİR 3Ç17 MALİ ANALİZ

KARDEMİR 3Ç17 MALİ ANALİZ KRDMD CARİ FİYAT 2,48 HEDEF FİYAT 2,92 -İskonto /prim -15,07% Hisse Endeks Pay % 0,71 XU100 112.046,18 XBANK 176.222,21 XUSIN 126.445,01 USD/TRY 3,78 FD/DD 1,63 F/K 62,09 PD/DD 1,17 En yüksek son 1 yıl

Detaylı

ŞİRKET RAPORU 25 Temmuz 2012

ŞİRKET RAPORU 25 Temmuz 2012 ŞİRKET RAPORU 25 Temmuz 2012 HALKBANK Güçlü komisyon gelirleri ENDEKSİN ÜZERİNDE GETİRİ (değişmedi) Halkbank'ın 2Ç12 konsolide olmayan net karı TL709mn olarak gerçekleşti (bizim beklentimiz: TL632mn, piyasa

Detaylı

ARÇELİK 3Ç17 MALİ ANALİZ

ARÇELİK 3Ç17 MALİ ANALİZ ARCLK CARİ FİYAT 20,64 HEDEF FİYAT 24,90 İskonto /prim 20,64% Hisse Endeks Pay % 1,49 XU100 108.354,83 XBANK 169.134,69 XUSIN 123.301,03 USD/TRY 3,74 FD/DD 2,91 F/K 14,20 PD/DD 2,14 En yüksek son 1 yıl

Detaylı

TÜPRAŞ 1Ç2017 Sonuçları

TÜPRAŞ 1Ç2017 Sonuçları Mayıs 16 Haziran 16 Temmuz 16 Ağustos 16 Eylül 16 Ekim 16 Kasım 16 Aralık 16 Ocak 17 Şubat 17 Mart 17 Nisan 17 Mayıs 17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 5 Mayıs 2017 TÜPRAŞ 1Ç2017 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kurumsal Yatõrõmcõ Yöneticileri Derneği K u r u l u ş u : 1 9 9 9 www.kyd.org.tr info@kyd.org.tr KYD Aylõk Bülten Ağustos 2003 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Tekfen <TKFEN TI> ilk çeyrekte TL149mn net kar elde etti. (beklentimizin üzerinde) Tekfen ilk çeyrekte TL149mn net kar elde ettiğini açıkladı. Beklent

Tekfen <TKFEN TI> ilk çeyrekte TL149mn net kar elde etti. (beklentimizin üzerinde) Tekfen ilk çeyrekte TL149mn net kar elde ettiğini açıkladı. Beklent AtaOnline_Günlük_Bülten Gözler Tarım Dışı İstihdam verisinde... BIST: Endeks dün Davutoğlu nun açıklamalarının ardından kayıplarını genel olarak karşılamıştır. Gün sonuna doğru gelen satışlar ile endeks

Detaylı

ARAŞTIRMA. 18 Ocak 2016. Glokal Global Lokal. Bankacılık Sektörü & Gösterge Tahvil

ARAŞTIRMA. 18 Ocak 2016. Glokal Global Lokal. Bankacılık Sektörü & Gösterge Tahvil 18 Ocak 2016 Yüksek volatiliteyle başlayan yılın ilk hasar tespit raporu Petrol fiyatlarındaki düşüş eğilimi, Çin kaynaklı volatilite ve jeopolitik risklerin etkisiyle 2016 yılına kötü performansla başlangıç

Detaylı

TUT 2007-yıl sonu Hedef Fiyat: 6.4 ABD$ Çimsa (CIMSA.IS) (8.60 YTL / 5.9 ABD$)

TUT 2007-yıl sonu Hedef Fiyat: 6.4 ABD$ Çimsa (CIMSA.IS) (8.60 YTL / 5.9 ABD$) (8.60 YTL / 5.9 ABD$) ABD$ HİSSE SENEDİ VERİLERİ (30 Ekim 2006) Relatif Performans 1 ayl 3 ayl 12 ayl -9.5% 0.2% -10.1% 52 Hafta Aralığı (ABD$): 3.5-8.6 Piyasa Değeri (ABD$mn): 719 Ort. Günlük Hacim (ABD$mn)

Detaylı

ALAN YATIRIM. Hürriyet 1Y 2006 Sonuçları Hedef PD: 1,399 Mn US$ 6 Eylül Reklam Sektöründeki Büyümeye Paralel Olarak

ALAN YATIRIM. Hürriyet 1Y 2006 Sonuçları Hedef PD: 1,399 Mn US$ 6 Eylül Reklam Sektöründeki Büyümeye Paralel Olarak ALAN YATIRIM 6 Eylül 2006 Hürriyet 1Y 2006 Sonuçları AL Hedef PD: 1,399 Mn US$ Reklam Sektöründeki Büyümeye Paralel Olarak Karlõlõk Artõşõ Sürüyor Hürriyet in 1Y 2006 dönemi net karõ bir önceki yõlõn aynõ

Detaylı

Teminatlandõrma ve Kar/Zarar Hesaplama

Teminatlandõrma ve Kar/Zarar Hesaplama Giriş Borsada kullanõlan elektronik alõm satõm sisteminde (VOBİS) tüm emirler hesap bazõnda girilmekte, dolayõsõyla işlemler hesap bazõnda gerçekleşmektedir. Buna paralel olarak teminatlandõrma da hesap

Detaylı

TÜPRAŞ 2Ç2017 Sonuçları

TÜPRAŞ 2Ç2017 Sonuçları Ağustos 16 Eylül 16 Ekim 16 Kasım 16 Aralık 16 Ocak 17 Şubat 17 Mart 17 Nisan 17 Mayıs 17 Haziran 17 Temmuz 17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 4 Ağustos 2017 TÜPRAŞ 2Ç2017 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

ALAN YATIRIM. 27 Eylül 2006. Hedef PD: 246 Mn US$ Global Çelik Talebindeki Artõş ve Marjlardaki Düzelme

ALAN YATIRIM. 27 Eylül 2006. Hedef PD: 246 Mn US$ Global Çelik Talebindeki Artõş ve Marjlardaki Düzelme ALAN YATIRIM 27 Eylül 2006 İzmir Demir Çelik 1Y 2006 Sonuçlarõ AL Hedef PD: 246 Mn US$ Global Çelik Talebindeki Artõş ve Marjlardaki Düzelme Karlõlõğõ Arttõrdõ Son verilere göre satõşlarõnõn %79 unu ağõrlõklõ

Detaylı

Çeyreksel Kâr Beklentileri 26 Ocak 2018

Çeyreksel Kâr Beklentileri 26 Ocak 2018 Çeyreksel Kâr Beklentileri 26 Ocak 2018 Bankacılık Sektörü 4Ç17 kâr beklentileri Hakan Aygün hakan.aygun@akyatirim.com.tr - Bankalarda 4Ç17 kârlarının açıklanması 30 Ocak ta TSKB ile başlayacak. Akbank

Detaylı

(Borusan Yat. Paz. BRYAT.IS) (4.58YTL / 3.39 ABD$)

(Borusan Yat. Paz. BRYAT.IS) (4.58YTL / 3.39 ABD$) (Borusan Yat. Paz. BRYAT.IS) (4.58YTL / 3.39 ABD$) ABD$ 5.0 4.0 3.0 2.0 1.0 0.0 BRYAT (2004-2005) 10.05 10.05 09.05 08.05 07.05 06.05 05.05 04.05 03.05 02.05 01.05 12.04 11.04 10.04 09.04 08.04 07.04 06.04

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 27 Ekim 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 27 Ekim 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 27 Ekim 20 1 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde düşen petrol fiyatlarının makro dengelere olumlu etkisi ve global hisse piyasalarında olumlu seyir paralelinde tepki yükselişi

Detaylı

Tüpraş. Şeker Yatırım Araştırma. Beklentilerin oldukça üzerinde karlılık. AL Hedef Fiyat: TL Önceki Hedef Fiyat: TL

Tüpraş. Şeker Yatırım Araştırma. Beklentilerin oldukça üzerinde karlılık. AL Hedef Fiyat: TL Önceki Hedef Fiyat: TL 2Ç17 Sonuçları Petrol & Gaz Sektörü 4 Ağustos 2017 Tüpraş Beklentilerin oldukça üzerinde karlılık R. Fulin Önder Analist fonder@sekeryatirim.com Tüpraş, 2Ç17 de, rafineri marjlarının kuvvetli seyri ve

Detaylı

Tebliğ. Sermaye Piyasasõnda Bağõmsõz Denetim Hakkõnda Tebliğde Değişiklik Yapõlmasõna Dair Tebliğ (Seri: X, No:20)

Tebliğ. Sermaye Piyasasõnda Bağõmsõz Denetim Hakkõnda Tebliğde Değişiklik Yapõlmasõna Dair Tebliğ (Seri: X, No:20) Tebliğ Sermaye Piyasasõ Kurulu ndan: Sermaye Piyasasõnda Bağõmsõz Denetim Hakkõnda Tebliğde Değişiklik Yapõlmasõna Dair Tebliğ (Seri: X, No:20) Madde 1 4/3/1996 tarihli ve 22570 sayõlõ Resmi Gazete de

Detaylı

Çeyrek Kar Beklentileri. 20 Nisan 2017

Çeyrek Kar Beklentileri. 20 Nisan 2017 2017 1. Çeyrek Kar Beklentileri 20 Nisan 2017 ADANA 87 94 83-5% -12% 20 24 15-23% -36% 37 28 28-23% 2% AEFES 1,933 2,155 2,369 23% 10% 253 224 261 3% 16% 60-435 -100 a.d. a.d. AKCNS 329 373 305-7% -18%

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 16 Mart 2015

Haftalık Piyasa Beklentileri. 16 Mart 2015 Haftalık Piyasa Beklentileri 16 Mart 2015 1 Mar 14 Nis 14 May 14 Haz 14 Tem 14 Ağu 14 Eyl 14 Eki 14 Kas 14 Ara 14 Oca 15 Şub 15 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde Ocak sonunda başlayan düşüş eğilimli

Detaylı

Lider Faktoring A.Ş. Fiyat Tespit Raporuna ilişkin Değerlendirme ve Analiz Raporu

Lider Faktoring A.Ş. Fiyat Tespit Raporuna ilişkin Değerlendirme ve Analiz Raporu 24 Nisan 2014 Lider Faktoring A.Ş. Fiyat Tespit Raporuna ilişkin Değerlendirme ve Analiz Raporu İşbu rapor, Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından, Sermaye Piyasası Kurulu nun 12/02/2013 tarihli

Detaylı

ALAN YATIRIM. Tüpraş 3Ç 2006 Sonuçları Hedef PD: 5,050 Mn US$ 2Kasım Alan Yatırım Araştırma 1

ALAN YATIRIM. Tüpraş 3Ç 2006 Sonuçları Hedef PD: 5,050 Mn US$ 2Kasım Alan Yatırım Araştırma 1 ALAN YATIRIM 2Kasım 2006 Tüpraş 3Ç 2006 Sonuçları AL Hedef PD: 5,050 Mn US$ Rafineri Marjlarındaki Artış Karlılığı Olumlu Etkiledi Global anlamda petrol talebinin artmaya devam etmesi ve dünya rafinaj

Detaylı

Arçelik. Şeker Yatırım Araştırma

Arçelik. Şeker Yatırım Araştırma 1Ç16 Sonuçları Dayanıklı tüketim ürünleri 25 Nisan 2016 Arçelik 1Ç16: Kuvvetli operasyonel performans, ve işletme sermayesi yönetiminde devam eden iyileşme R. Fulin Önder Analist fonder@sekeryatirim.com

Detaylı

TEKNOSA (TKNSA TI/TKNSA.IS)

TEKNOSA (TKNSA TI/TKNSA.IS) Ata Yatırım Araştırma 9 Temmuz 2014 Teknoloji Perakendesi TEKNOSA (TKNSA TI/TKNSA.IS) AL Düşük Elektronik Harcamaları Büyümede Zayıflığa İşaret Ediyor... Piyasadaki zayıf sinyaller doğrultusunda 2014 yılı

Detaylı

TÜPRAŞ 2Ç2018 Sonuçları

TÜPRAŞ 2Ç2018 Sonuçları Ağustos 17 Eylül 17 Ekim 17 Kasım 17 Aralık 17 Ocak 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18 Temmuz 18 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 15 Ağustos 2018 TÜPRAŞ 2Ç2018 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

ALAN YATIRIM. Ford Otosan YS 2006 Sonuçları Hedef PD: 3,419 Mn US$ Cari PD: 2,904 Mn US$ 12 Mart İç talepteki daralma karlõlõğõ etkilemedi...

ALAN YATIRIM. Ford Otosan YS 2006 Sonuçları Hedef PD: 3,419 Mn US$ Cari PD: 2,904 Mn US$ 12 Mart İç talepteki daralma karlõlõğõ etkilemedi... ALAN YATIRIM 12 Mart 2007 Ford Otosan YS 2006 Sonuçları AL Hedef PD: 3,419 Mn US$ Cari PD: 2,904 Mn US$ İç talepteki daralma karlõlõğõ etkilemedi... Ford Otosan õn 2006 yõlõ net satõşlarõ 4,566 milyon

Detaylı

HSBC. HSBC Yatõrõm Menkul Değerler A.Ş. Bu rapor HSBC Yatõrõm Menkul Değerler A.Ş nin Bireysel Müşterileri için hazõrlanmõştõr.

HSBC. HSBC Yatõrõm Menkul Değerler A.Ş. Bu rapor HSBC Yatõrõm Menkul Değerler A.Ş nin Bireysel Müşterileri için hazõrlanmõştõr. 07 Temmuz 2005 Bu rapor HSBC Yatõrõm Menkul Değerler A.Ş nin Bireysel Müşterileri için hazõrlanmõştõr. 01 Günlük Bülten 07 Temmuz 2005! Cari açõk artmaya devam ediyor; parasal ve mali disiplinin, yapõsal

Detaylı

ALARKO GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

ALARKO GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. ALARKO GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. (Tutarlar milyon Türk Lirasõ olarak Türk Lirasõnõn tarihindeki alõm gücü ile ifade edilmiştir) Enflasyona Göre Düzeltilmiş (Seri XI No:20) Bağõmsõz Denetim'den

Detaylı

GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ

GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ GLOBAL HAFTALIK STRATEJİ 27 Haziran 2016 Geçtiğimiz hafta global piyasalar Brexit şokuyla karşılaştı. Son dönem anketlerin işaret ettiğinin aksine, AB den ayrılma yanlıları baskın çıktı. Geçen haftaki

Detaylı

TÜRK SANAYİCİLERİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ BASIN BÜROSU

TÜRK SANAYİCİLERİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ BASIN BÜROSU 11 Mart 2004 TS/BAS-BÜL/04-30 TÜSİAD: İstihdamdaki artõş yeterli değil Türk Sanayicileri ve İşadamlarõ Derneği (TÜSİAD), DİE tarafõndan açõklanan 2003 yõlõ 4. dönem Hanehalkõ İşgücü Anketi geçici sonuçlarõ

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 10 Kasım 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 10 Kasım 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 10 Kasım 2014 1 Kas 13 Ara 13 Oca 14 Şub 14 Mar 14 Nis 14 May 14 Haz 14 Tem 14 Ağu 14 Eyl 14 Eki 14 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde geçtiğimiz hafta 81,000 seviyesine

Detaylı

Piyasalarda Son Durum

Piyasalarda Son Durum Haftalık Yatırım Tavsiye Bülteni 25 Nisan 2018 Piyasalarda Son Durum Küresel hisse senetleri Ocak ayında gördüğü zirvelerden uzaklaşmaya başlamıştır. Yıla başlarken güçlü global büyüme yatırımcıların ana

Detaylı

Hisse Senedi Portföy Önerisi

Hisse Senedi Portföy Önerisi Hisse Senedi Portföy Önerisi 14 Nisan 2014 AK Yatırım Araştırma research@akyatirim.com.tr Portföy Öneri Listesi (14/4/2014) Aselsan, Emlak GYO, Ereğli, Halkbank, Kardemir, Pegasus, Şişe Cam, TSKB Son Değişiklik

Detaylı

HİSSE Sabah Notu 24 Şubat 2017

HİSSE Sabah Notu 24 Şubat 2017 Şub.16 Mar.16 Nis.16 May.16 Haz.16 Tem.16 Ağu.16 Eyl.16 Eki.16 Kas.16 Ara.16 Oca.17 Şub.17 alandahisse HİSSE Sabah Notu 24 Şubat 2017 DÜN NE OLDU? BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL TAHVİL FAİZLERİNDE GERİLEME VE

Detaylı

PETKİM 2Ç2017 Sonuçları

PETKİM 2Ç2017 Sonuçları Ağustos 16 Eylül 16 Ekim 16 Kasım 16 Aralık 16 Ocak 17 Şubat 17 Mart 17 Nisan 17 Mayıs 17 Haziran 17 Temmuz 17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 15 Ağustos 2017 PETKİM 2Ç2017 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

Günlük Bülten: Haftaya pozitif görünümlü yatay açılış beklentisi...

Günlük Bülten: Haftaya pozitif görünümlü yatay açılış beklentisi... Günlük Bülten: Haftaya pozitif görünümlü yatay açılış beklentisi... 5 BIST: Geçtiğimiz haftanın ortasından itibaren satış baskısı altında kalan endeksin, haftanın ilk işlem gününe pozitif görünümlü yatay

Detaylı

GLOKAL TEKNİK ANALİZ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI

GLOKAL TEKNİK ANALİZ - YATIRIM DANIŞMANLIĞI Olan Küresel hisse piyasalarında volatiliteye dönüş IMF in küresel büyümeye ilişkin aşağı revizyonuyla bir kez daha gündeme gelen değerleme tartışmaları hisse piyasalarında ivme kazanan volatilite, piyasa

Detaylı

8 Kasım 2018 HİSSE ÖNERİLERİ

8 Kasım 2018 HİSSE ÖNERİLERİ 8 Kasım 2018 HİSSE ÖNERİLERİ Model Portföy Güncellemesi THYAO yu çıkarıp TUPRS ı dahil ediyoruz Her iki şirketin de üçüncü çeyrek sonuçlarının ardından portföyümüzde değişiklik yapma ihtiyacımız doğdu.

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 18 Ağustos 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 18 Ağustos 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 18 Ağustos 2014 1 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde 84,500 seviyelerinden başlayan düşüş eğilimi; yükselen enflasyon beklentileri, kredi derecelendirme kuruluşlarının

Detaylı

Fonet Bilgi Teknolojileri A.Ş. Fiyat Tespit Raporuna ilişkin Analiz Raporu

Fonet Bilgi Teknolojileri A.Ş. Fiyat Tespit Raporuna ilişkin Analiz Raporu Fonet Bilgi Teknolojileri A.Ş. Fiyat Tespit Raporuna ilişkin Analiz Raporu İşbu analiz raporu, Sermaye Piyasası Kurulu nun Seri: VII 128.1 numaralı Pay Tebliği nin 29/ 2. Maddesi kapsamında Finans Yatırım

Detaylı

Sermaye Piyasasõ Araçlarõnõn Halka Arzõnda Satõş Yöntemlerine İlişkin Esaslar Tebliğinin Bazõ Maddelerinde Değişiklik Yapõlmasõna Dair Tebliğ

Sermaye Piyasasõ Araçlarõnõn Halka Arzõnda Satõş Yöntemlerine İlişkin Esaslar Tebliğinin Bazõ Maddelerinde Değişiklik Yapõlmasõna Dair Tebliğ Sermaye Piyasasõ Kurulu ndan : Sermaye Piyasasõ Araçlarõnõn Halka Arzõnda Satõş Yöntemlerine İlişkin Esaslar Tebliğinin Bazõ Maddelerinde Değişiklik Yapõlmasõna Dair Tebliğ Madde 1 27/10/1993 tarihli ve

Detaylı

KARSAN (KARSN.IS) 12 aylõk hedef fiyat: ABDc0.68 Aylin Çorman 12/02/2004 1.3 1.1 0.9 0.7. ! Yeni modellerin piyasaya sürülmesiyle kapasite

KARSAN (KARSN.IS) 12 aylõk hedef fiyat: ABDc0.68 Aylin Çorman 12/02/2004 1.3 1.1 0.9 0.7. ! Yeni modellerin piyasaya sürülmesiyle kapasite KARSAN (KARSN.IS) (TL6,400/ABDc0.48) Risk: Orta Otomotiv 12 aylõk hedef fiyat: ABDc0.68 Aylin Çorman 12/02/2004 AL ABDc 0.55 0.45 0.35 0.25 0.15 01/03 01/03 03/03 04/03 KARSN KARSAN (2003-2004) 05/03 06/03

Detaylı

GÜÇLÜ SONUÇ AÇIKLAYABİLECEKLER

GÜÇLÜ SONUÇ AÇIKLAYABİLECEKLER Bilanço Dönemi 19 Nisan 2016 1Ç16 Kâr Beklentileri TL deki değerlenme kârları destekleyecek AK Yatırım Araştırma research@akyatirim. com.tr GÜÇLÜ SONUÇ AÇIKLAYABİLECEKLER ZAYIF SONUÇ AÇIKLAYABİLECEKLER

Detaylı

Reel Sektör Risk Yönetimi

Reel Sektör Risk Yönetimi Temel Analiz 2009 Aralık ayında vadeli piyasalarda 1230.0 dolar/ons seviyesine kadar yükselen altın fiyatları sonrasında yaklaşık % 15 düşüş ile Şubat ayı başında 1045.0 dolar/ons seviyesine geriledi.

Detaylı

DOĞUŞ OTOMOTİV. 4 Nisan 2006 DOAS

DOĞUŞ OTOMOTİV. 4 Nisan 2006 DOAS DOAS 4 Nisan 2006 DOĞUŞ OTOMOTİV AL Fiyat (US$) 7,36 Fiyat (YTL) 9,80 Hedef Fiyat (US$) 8,71 Hedef Fiyat (YTL) 11,60 Prim Potansiyeli %18 Piyasa Bilgileri Kur (TL / US$) 1,3319 Yõllõk Enflasyon Oranõ (ÜFE)

Detaylı

TKFEN 4Ç17 MALİ ANALİZ

TKFEN 4Ç17 MALİ ANALİZ TKFEN CARİ FİYAT 17,41 HEDEF FİYAT 19,90 -İskonto /prim -12,51% Hisse Endeks Pay % 1,20 XU100 117.521,50 XBANK 182.116,17 XUSIN 132.156,48 USD/TRY 3,788 Piyasa Değeri Mn TL 6.441.700.000 ÖZSERMAYE 2.975.717.000

Detaylı

HSBC. Doğan Holding. Ekle. 2003 de bankacõlõk ile başlayan büyüme 2004 de medya ile. 5 Mayõs 2004

HSBC. Doğan Holding. Ekle. 2003 de bankacõlõk ile başlayan büyüme 2004 de medya ile. 5 Mayõs 2004 5 Mayõs 2004 HSBC Doğan Holding Tavsiyemiz Ekle Önceki tavsiye Ekle 2003 de bankacõlõk ile başlayan büyüme 2004 de medya ile sürecek * Net Satõşlar Esas Faaliyet Karõ Net Kar F/K F/DD FVAOK FD/FVAOK FD/Satõşlar

Detaylı

27,000 25,000 23,000 21,000 19, İş Bankasõ 2004 yõlõ BDDK bazõnda konsolide. - Hafif ticari araçlarõn ÖTV lerinde artõş

27,000 25,000 23,000 21,000 19, İş Bankasõ 2004 yõlõ BDDK bazõnda konsolide. - Hafif ticari araçlarõn ÖTV lerinde artõş PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 24,731 %1.3 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 18,320 -%0.8 $/YTL 1.3499 -%0.4 Bono Faizi (8 Kasõm 2006) 17.61 -%0.3 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/ Değ.) 8.87

Detaylı

Ata Yatırım Günlük Bülten. Ata Yatırım Günlük Bülten 30 Nisan 2012

Ata Yatırım Günlük Bülten. Ata Yatırım Günlük Bülten 30 Nisan 2012 Ata Yatırım Günlük Bülten Güne Bakış BORSA Haftanın son günü piyasaların merakla beklediği ABD birinci çeyrek öncü GSYIH beklentilerin altında kalsa da, Avrupa borsaları daha çok beklentileri karşılayan

Detaylı

29,000 27,000 25,000 23,000 21,000 19,000

29,000 27,000 25,000 23,000 21,000 19,000 4 Temmuz 2005 PİYASA KAPANIŞLARI Kapanõş Değişim İMKB-100 28,062 %1.3 İMKB-100 (USc/Yõlbaşõndan beri Değ.) 21,171 %14.7 $/YTL 1.3255 -%0.4 Bono Faizi (27 Ocak 2007) 16.16 -%0.7 Turkcell ADR (YTL karşõlõk/

Detaylı

BIZIM. Bizim Toptan Mağazaları. 10,40 TL Endeks Üzeri Getiri Ç Mali Tabloları. Varsayımlarda Değişim

BIZIM. Bizim Toptan Mağazaları. 10,40 TL Endeks Üzeri Getiri Ç Mali Tabloları. Varsayımlarda Değişim Son Gelişmeler Hedef Fiyat Güncelleme 2017 4.Ç Mali Tabloları Bizim Toptan Mağazaları Yılın son çeyreğinde gözle görülür iyileşme yaşandı 2016 yılının son çeyreğiyle beraber operasyonel olarak zayıf bir

Detaylı

TÜRK TELEKOM 4Ç16 Sonuçları

TÜRK TELEKOM 4Ç16 Sonuçları 18.02.16 18.03.16 18.04.16 18.05.16 18.06.16 18.07.16 18.08.16 18.09.16 18.10.16 18.11.16 18.12.16 18.01.17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 20 Şubat 2017 TÜRK TELEKOM 4Ç16 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

ALAN YATIRIM. 07 Aralık Hedef PD: 3,703 Mn US$ Cari PD: 3,016 Mn US$

ALAN YATIRIM. 07 Aralık Hedef PD: 3,703 Mn US$ Cari PD: 3,016 Mn US$ ALAN YATIRIM 07 Aralık 2006 Ereğli Demir Çelik 3Ç 2006 Sonuçlarõ AL Hedef PD: 3,703 Mn US$ Cari PD: 3,016 Mn US$ Marjlardaki Düzelme Karlõlõğõ Arttõrdõ Ereğli Demir Çelik in Oyak a devri sonrasõnda yeniden

Detaylı

TUPRS. 4Ç2016 Mali Tabloları

TUPRS. 4Ç2016 Mali Tabloları -05.04.2017 101,7 TL ENDEKSE PARALEL GETİRİ Son Gelişmeler Hedef Fiyat Güncelleme 4Ç2016 Mali Tabloları Dirençli İç Pazar ve Beklenenden Yüksek Gelen Rafineri Marjları 1 2 3 4 Son çeyrekte görülen USD/TL

Detaylı

Arçelik (ARCLK.IS) ŞİRKET RAPORU. TUT Mevcut / 2007-yıl sonu Hedef Fiyatı: 8.85 / 11.3YTL

Arçelik (ARCLK.IS) ŞİRKET RAPORU. TUT Mevcut / 2007-yıl sonu Hedef Fiyatı: 8.85 / 11.3YTL Arçelik (ARCLK.IS) ŞİRKET RAPORU TUT Mevcut / 2007-yıl sonu Hedef Fiyatı: 8.85 / 11.3YTL ABD$ 10.0 9.0 8.0 7.0 6.0 5.0 4.0 3.0 01/06 ARÇELİK (2006-2007) 01/07 11/06 10/06 09/06 08/06 07/06 05/06 04/06

Detaylı

Piyasanın Rengi Hisse Senetleri

Piyasanın Rengi Hisse Senetleri Hisse Senetleri Son Fiyat Bu Hafta Geçen Hafta AKBNK 6.44-1.83% -3.95% ARCLK 13.80 0.73% 1.48% BIMAS 51.00-2.58% 4.91% DOHOL 0.49 0,00% -7.55% EKGYO 2.44-0.81% -1.99% ENKAI 4.82-2.23% -1.79% EREGL 3.65-3.18%

Detaylı

Erdemir. Beklentilerin üzerinde, kuvvetli faaliyet karlılığı. Şeker Yatırım Araştırma. TUT Hedef Fiyat: 5.90 TL. 8 Şubat 2017

Erdemir. Beklentilerin üzerinde, kuvvetli faaliyet karlılığı. Şeker Yatırım Araştırma. TUT Hedef Fiyat: 5.90 TL. 8 Şubat 2017 4Ç16 Sonuçları Demir-Çelik Sektörü 8 Şubat 2017 Erdemir Beklentilerin üzerinde, kuvvetli faaliyet karlılığı R. Fulin Önder Analist fonder@sekeryatirim.com Erdemir, 4Ç16 da, önceki yılın aynı dönemine göre

Detaylı

TÜPRAŞ 3Ç2017 Sonuçları

TÜPRAŞ 3Ç2017 Sonuçları Kasım 16 Aralık 16 Ocak 17 Şubat 17 Mart 17 Nisan 17 Mayıs 17 Haziran 17 Temmuz 17 Ağustos 17 Eylül 17 Ekim 17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 10 Kasım 2017 TÜPRAŞ 3Ç2017 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

A15 9A T

A15 9A T 3Ç16 Sonuçları Demir-Çelik Sektörü 4 Kasım 2016 Kardemir 3Ç16 operasyonel performansı beklentilerin altında gerçekleşti R. Fulin Önder Analist fonder@sekeryatirim.com Kardemir, 3Ç16 da, TL20.1mn tutarında

Detaylı

3.Çeyrek 2017 Bilanço Tahminleri

3.Çeyrek 2017 Bilanço Tahminleri 3.Çeyrek 2017 Bilanço Tahminleri 19/10/2017 3Ç 17 Kar Tahminleri: Ne kadarı fiyatların içinde? Şirketlerin 3. çeyrek finansal sonuçları Cuma günü ayın 20 Ekim de Arçelik ile başlıyor. Geçen yılı aynı dönemine

Detaylı

Lider Faktoring Fiyat Tespit Raporu DEĞERLENDİRME RAPORU

Lider Faktoring Fiyat Tespit Raporu DEĞERLENDİRME RAPORU Fiyat Tespit Raporu DEĞERLENDİRME RAPORU LİDER FAKTORİNG Lider Faktoring Fiyat Tespit Raporu DEĞERLENDİRME RAPORU İşbu rapor, Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından, Sermaye Piyasası Kurulu nun 12/02/2013

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 16 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

KARSAN. Şirket Raporu 17 Nisan 2006. Yeniden yapõlanmanõn. TSKB Araştõrma

KARSAN. Şirket Raporu 17 Nisan 2006. Yeniden yapõlanmanõn. TSKB Araştõrma Şirket Raporu 17 Nisan 2006 Ali Çakõroğlu cakiroglua@tskb.com.tr (212) 334 52 76 KARSAN AL Risk: Yüksek KARSN 5.30YTL İMKB 41,861 Hisse bilgileri Hisse kodu Son Fiyat 5.30YTL KARSN & 3.95$ İMKB-100 & $/YTL

Detaylı

SAY REKLAMCILIK YAPI DEKORASYON PROJE TAAHHÜT A.Ş HALKA ARZ FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU

SAY REKLAMCILIK YAPI DEKORASYON PROJE TAAHHÜT A.Ş HALKA ARZ FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU SAY REKLAMCILIK YAPI DEKORASYON PROJE TAAHHÜT A.Ş HALKA ARZ FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU 26 Aralık 2013 Raporun Amacı Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK, Kurul ) tarafından yayınlanan

Detaylı

HİSSE Sabah Notu 10 Mart 2017

HİSSE Sabah Notu 10 Mart 2017 Mar.16 Nis.16 May.16 Haz.16 Tem.16 Ağu.16 Eyl.16 Eki.16 Kas.16 Ara.16 Oca.17 Şub.17 Mar.17 alandahisse HİSSE Sabah Notu 10 Mart 2017 DÜN NE OLDU? BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL HİSSE DÜŞÜŞÜNE EŞLİK ETTİ BIST

Detaylı

TÜRK TELEKOM 2Ç17 Sonuçları

TÜRK TELEKOM 2Ç17 Sonuçları 27.07.16 27.08.16 27.09.16 27.10.16 27.11.16 27.12.16 27.01.17 27.02.17 27.03.17 27.04.17 27.05.17 27.06.17 27.07.17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 28 Temmuz 2017 TÜRK TELEKOM 2Ç17 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 22 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Teknik Görünüm Raporu

Teknik Görünüm Raporu Teknik Görünüm Raporu BIST 100 Teknik Analiz Görünümü Destek Direnç Seviyeleri ve Pivot Değeri Kodu Son Fiyat 1 Gün Pivot 1.Destek 2.Destek 1.Direnç 2.Direnç BIST-100 115,491-0.48% 115,967 114,676 113,860

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 21 Nisan 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 21 Nisan 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 21 Nisan 2014 1 Nis 13 May 13 Haz 13 Tem 13 Ağu 13 Eyl 13 Eki 13 Kas 13 Ara 13 Oca 14 Şub 14 Mar 14 Nis 14 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksinde Mart-Nisan döneminde 61,000

Detaylı

alandahisse HİSSE Sabah Notu 04 Ağustos 2017 DÜN NE OLDU? BUGÜN NE BEKLİYORUZ? ŞİRKET HABERLERİ

alandahisse HİSSE Sabah Notu 04 Ağustos 2017 DÜN NE OLDU? BUGÜN NE BEKLİYORUZ? ŞİRKET HABERLERİ Ağu 16 Eyl 16 Eki 16 Kas 16 Ara 16 Oca 17 Şub 17 Mar 17 Nis 17 May 17 Haz 17 Tem 17 alandahisse HİSSE DÜN NE OLDU? TÜPRAŞ IN BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE GELEN KARI ENDEKSİ DESTEKLEDİ BIST 100 Endeksi dün, global

Detaylı

DESPC AL Hedef Fiyat: 2,70TL 14 Haziran 2013

DESPC AL Hedef Fiyat: 2,70TL 14 Haziran 2013 Düşük çarpanlar ve yüksek temettü verimliliği, piyasa üzerinde getiri beklentimizi destekliyor Bilgi Teknolojileri (BT) tüketim malzemeleri sektörünün önemli oyuncularından olan Şirket, toner-mürekkep

Detaylı

HİSSE Sabah Notu 21 Ekim 2016

HİSSE Sabah Notu 21 Ekim 2016 31.12.2015 11.02.2016 24.03.2016 05.05.2016 16.06.2016 28.07.2016 08.09.2016 alandahisse HİSSE Sabah Notu 21 Ekim 2016 DÜN NE OLDU? TCMB NİN FAİZLERİ DEĞİŞTİRMEMESİ İLE BIST 100 ENDEKSİNDE KAR SATIŞLARI

Detaylı