Q-Biz Kurulum Aşamaları ve Yönetim Ekranları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Q-Biz Kurulum Aşamaları ve Yönetim Ekranları"

Transkript

1 1 İçindekiler Q-Biz Kurulum Aşamaları... 2 MSTUDİO Veri Tabanı Sunucusu Bağlantı Yönetimi Uygulama Yönetimi Portal Parametre Yönetimi Portal Bağlantı Yönetimi... 9 UPDATER... 9 PROFILER Oturum Aç Oturum Detay Kullanıcı Yönetimi Kullanıcı Kullanıcı Yetkileri Kullanıcı Grupları Uygulama Yönetimi Şirket Dönem Şirket / Dönem Veri Tabanı Şirket / Dönem Kullanıcı Grubu Kullanıcı Grubu Yönetimi Kullanıcı Grubu Kullanıcı Kullanıcı Grubu Sütun Yetki Kullanıcı Grubu Satır Yetki Veri Tabanı İşlemleri Veri Tabanı Kontrol Paneli Veri Tabanı Değişikliklerini Uyarla Ana Detay İlişki Ana Başvuru İlişki Veri Kümesi Yardımcı Araçlar Planlanmış Görevler Kategori Tanımları Rapor İzinleri Tablo/Görünüm Kategorileri Yetki Temizle Santral Veri Tabanı Oluştur PORTAL... 28

2 2 Hedefler ve Kazanımlar Kullanıcın Q-Biz kurulumunu yapabilmesini sağlamak, Kurulumdan sonraki aşamalara hakim olmasını sağlamak, Q-Biz in çalışması ile ilgili herhangi bir sorunla karşılaşınca, neden olabileceğinin farkında olmak, Q-Biz yönetim ekranları etkin bir şekilde kullanabiliyor olmak. Q-Biz Kurulum Aşamaları 1. Q-Biz iş zekasını kurabilmek için, aşağıdaki link açılmalıdır. Bu web sayfasındaki QBizInstall.exe dosyası indirilmelidir. Bu dosya tıklanarak açılır.

3 3 Q-Biz in kurulması istenen bölüm seçilerek kuruluma devam edilir. Kısa bir süre sonra kurulum tamamlanmış olacaktır. Ve masaüstüne Q-Biz iş zekasının kısa yolları otomatik olarak gelecektir. Q-Biz in çalışması için gereken Portal ya da Portal Demo kısa yolunun oluşturulması gerekir. Demo kurulumu olacaksa, yukarıdaki kısa yolların dosya konumuna gidilir. Ve Portal Demo nun kısa yolu masaüstüne oluşturulur.

4 4 Masaüstünde tüm kısa yollar şu anda hazır durumdadır. Q-Biz iş zekasının yönetim ekranlarını Yönetici mod kullanarak çalıştırmak gereklidir. PortalDemo kısa yoluna sağ tıklanarak Yönetici olarak çalıştırılır. Demo kurulum aşamasında ilk başta bize bir akvitasyon numarası verecektir. Bu numaranın web kaydı düzenlenerek, kullanıma açılması gerekir. PortalDemo çalıştırılınca, aşağıdaki gibi bir pencere karşımıza gelecektir. Eğer demo kurulum olmayacaksa, Portal çalıştırıldığında Dongle (Kilit Cihazı) olacağından dolayı sorunsuz bir biçimde çalışacaktır. Dongle bulunamazsa, aşağıdaki ekran karşımıza gelecektir. Böyle bir durumda dongle ana makine üzerinde ya takılı değildir, ya da dongle tanımlama işlemlerinde bir sorun var demektir.

5 5 Tüm yönetim ekranlarına kullanıcı adı: admin, şifre: admin olarak giriş yapılmaktadır. MSTUDİO PortalDemo çalıştırılarak alınan aktivasyon kodu kullanıma açıldıktan sonra, Mstudio yönetici olarak çalıştırılır. Aşağıdaki pencere açılacaktır. Bu pencerede işaretlenmiş olan 4 adım sırasıyla düzenlenecektir.

6 6 1. Veri Tabanı Sunucusu Bağlantı Yönetimi Bu ekranda veri tabanı bağlantısı sağlanacaktır. Servis Adı Kullanıcının belirlediği herhangi bir isim olabilir. İleride servis adı olarak görülecektir. Seçenekler Otomatik çalıştırma seçeneği seçilmesi önerilir. Böylece sürekli otomatik olarak bu servis çalışabilecektir. SQL Yöneticisi Sql veri tabanı mevcut ise, MSSQL seçilir. Ya da diğer veri tabanı yapıları seçilebilir. Veri kaynağı Server Name anlamına gelmektedir. Bu ad bu kısma yazılır. Kullanıcı adı ve şifre Local admin yetkilerine sahip herhangi bir kullanıcı ve o kullanıcının şifresi yazılmalıdır. Tüm bu kutucuklar doldurulduktan sonra, Bağlantıyı Sına butonuna tıklanır. Eğer bağlantı başarılı ise, alt kısımdaki ayarlar yapılır ve HAYADASOFT adlı bir veri tabanı sistemde oluşturulur. Bu veri tabanında Q-Biz iş zekâsına ait tüm ayarlar, yetkiler ve raporlarla ilgili her şey kaydolacaktır.

7 7 Yukarıdaki ekranda oluşturulsun seçeneği seçilir ve İşletim sistemi ve nereye kurulacağının bilgileri doldurulur. Kurulum dizini aşağıdaki adres seçilmesi gerekmektedir. C:\Hayadasoft\Database 2. Uygulama Yönetimi Uygulama yönetiminde aktif olacak uygulamalar seçilecektir. SQL Server servis adına tıklanır ve tüm uygulamalar gelir. Aktif duruma getirilecek olan uygulamanın üzerinde iken Düzelt butonuna tıklanır.

8 8 Durum Aktif olarak düzenlenir. 3. Portal Parametre Yönetimi Portal parametre yönetiminde portala bir isim verilir. Diğer ayarlar aynı bırakılır.

9 9 4. Portal Bağlantı Yönetimi Portalın bağlantı sağlayabilmesi için gereken IP adresi girilmelidir. Düzenlemeler bitince, bağlantının sınanması gerekir. Eğer bağlantı başarılı ise, aşağıdaki gibi bir pencere karşımıza gelecektir. UPDATER Mstudio daki tüm işlemler bitmiştir. İkinci olarak Updater adlı kısa yol yönetici modda çalıştırılmalıdır.

10 10 Updater ekranına kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Ardından aşağıdaki gibi ilk başta Updater kendini güncellemektedir. Onayladıktan sonra, aşağıdaki pencereden şimdi güncelle butonuna tıklamak gerekir.

11 11 Güncelleme işlemi bittikten sonra, portal otomatik olarak kapatılıp açılacaktır. PROFILER Üçüncü aşama olarak Profiler kısa yolu yönetici olarak çalıştırılır.

12 12 1. Oturum Aç Profiler ekranı aşağıdaki gibidir. İlk önce yapılması gereken, oturum açmaktır. Portal adına sağ tıklanarak, servis adı seçilir. Aynı şekilde uygulamaya sağ tıklanarak, aktif olan uygulamalardan seçilmesi istenen uygulama seçilir. 2. Oturum Detay Uygulama seçildikten sonra Oturum Detay ekranında normalde bir ağaç yapısı oluşacaktır. Ancak önceden herhangi bir tanımlama yapılmadığı için, boş gelecektir. Normalde aşağıdaki yapıda bir pencere gelir. Servis adı altında uygulama adı ve o uygulamaya bağlı olarak tanımlanmış şirket ve dönemler gelmektedir.

13 13 3. Kullanıcı Yönetimi Kullanıcı yönetimi ekranında kullanıcılar, gruplar tanımlanır ve kullanıcıların Q-Biz ara yüz yetkileri düzenlenir Kullanıcı Bu ekranda kullanıcı tanımı yapılmaktadır. Açılan penceredeki boşluklar doldurulur. Durum aktif olarak düzenlenir. İleride bir kullanıcının durumu pasif hale getirilirse, Q-Biz iş zekasına giriş yapamayacak demektir. Yönetici adlı seçenek de şu anlama gelmektedir. Bir raporu tasarlarken o raporu diğer şirket-dönemlere kopyalamadan anında diğer dönemlerde de çalıştırabilme yetkisi verilir. Bu tüm raporlarda tüm yetkileri var anlamına gelmemektedir. Ya da ara yüzdeki tüm yetkilere sahip anlamına gelmemektedir. Sadece yapılan bir raporun anında diğer dönemlerde de çalıştırabilme yetkisi anlamına gelmektedir.

14 14 Eğer yönetici yetkisi size verilmişse, bir raporun rapor sonuç ekranında dönemlerin olduğu kutucuktan dönem seçilerek, rapor çalıştırılabilirsiniz Kullanıcı Yetkileri Bu ekrandan kullanıcının ara yüz yetkileri düzenlenecektir.

15 Kullanıcı Grupları Bu ekranda kullanıcı grupları tanımlanır. 4. Uygulama Yönetimi Uygulama yönetimi ekranında şirket, dönem, veri tabanı ve ilgili şirket-dönemde çalışması istenen kullanıcı grupları seçilecektir Şirket Şirket ismi düzenlenir. O şirkete ait varsa, SMTP ve FTP bilgileri düzenlenir. Böylece ileride raporlar mail ya da FTP yoluyla gönderilebilir.

16 Dönem Burada dönemler tanımlanır Şirket / Dönem Veri Tabanı Bir şirket belli bir dönem ile ilişkilendirilir. Ve veri tabanı Q-Biz ile entegre edilmiş olur. Açılan ekranda ilk kez veri tabanı tanımlaması olacaksa, bilgileri veri tabanından al seçeneği seçilir. Eğer devir işlemi ile olacaksa, bilgileri tanımlı ilişkiden al seçilir. Bilgileri veri tabanından al seçeneği seçildikten sonra, açılan ekranda kutucuklar doldurulur.

17 17 Şirket adı, ilişkilendirilmesi istenen dönem adı seçilir. Şirket veri tabanı ve ortak veri tabanı seçilir. İlişkilendirme seçeneklerinin seçilmesi önerilir. Böylece veri tabanındaki ana başvuru ve ana detay ilişkilerin tümü Q-Biz de otomatik olarak tanımlanmış olacaktır. Kısa bir süre sonra veri tabanı tanımlanmış olacaktır Şirket / Dönem Kullanıcı Grubu Oturum detay kısmında artık ağaç yapısı oluşmuştur. Dönem üzerine çift tıklanır ve aktif halde iken, tüm ayarlar yapılır. Hangi dönem aktif ise, o döneme ait ayarlar düzenlenebilir. Şirket / Dönem Kullanıcı Grubu ekranında o şirket dönem ile hangi grupların çalışabileceği seçilmektedir.

18 18 5. Kullanıcı Grubu Yönetimi Burada kullanıcı gruplarına kullanıcılar dahil edilecektir. Aynı zamanda gruplar bazında sütun ve satır yetkiler düzenlenebilecektir Kullanıcı Grubu Kullanıcı Bu ekranda gruplara kullanıcılar dahil edilecektir. Üzerine gelinen gruba kullanıcılar eklenir Kullanıcı Grubu Sütun Yetki Bu kısımda seçilen grupların veri tabanında hangi tablolara/ görünümlere ulaşabileceği ve bu tablolardaki/görünümlerdeki hangi sahalara erişebileceğine dair yetkiler düzenlenebilir.

19 19 Yukarıda yönetici grubuna TBLCAHAR tablosunun yetkisi verilmiş ancak 3 sahanın yetkisi kaldırılmıştır. Böylece yönetici grubundaki kullanıcılar o tabloya erişebilecek, rapor kaynağı olarak kullanabilecek ancak yetkisi kaldırılan 3 sahaya erişemeyeceklerdir Kullanıcı Grubu Satır Yetki Bu ekranda gruplar bazında satır yetkiler düzenlenecektir. Örnek vermek gerekirse, bir şirketin plasiyerleri olduğunu varsayalım. Ege Bölgesi nde çalışan plasiyerlerin raporlarında Cari il sahasında sadece kendilerini ilgilendiren illeri görmeleri daha mantıklı olacaktır. Belirli bir filtre düzenlenerek, yapılan raporlarda sürekli bir filtreleme ile uğraşılmadan, herkes kendini ilgilendiren alanları görebilecektir. Yukarıda grup seçilir ve Yönet butonuna tıklanır. Açılan ekranda belli bir tablonun belli bir sahasına filtre verilir. Örneğin aşağıda TBLCASABIT tablosundaki CARI_IL sahası belirli iller seçilerek kısıtlanmıştır.

20 20 6. Veri Tabanı İşlemleri Bu ekranda veri tabanına ait tüm işlemler yapılır Veri Tabanı Kontrol Paneli Veri tabanı kontrol panelinde erişilmesi istenen tablolar/görünümler ve sahaları seçilir. Aslında veri tabanının tüm kontrolü buradadır. Burada seçilmeyen bir tablo sütun yetki ekranına gelemeyecektir Veri Tabanı Değişikliklerini Uyarla Veri tabanı üzerinde yapılan ekleme, silme ve düzeltme gibi tüm işlemlerin Q-Biz iş zekası ile entegre edilmesi gerekir. Örneğin veri tabanına bir görünüm eklendi. Bu görünümü rapor kaynağı olarak kullanabilmek için, önce değişiklikler uyarlanmalıdır. Daha sonra da bu görünümün sütun yetkisi verilmelidir. Yoksa erişim sağlanamayacaktır.

21 Ana Detay İlişki Veri tabanındaki ana detay ilişkiler görülecektir. İstenirse ilişki eklenebilir, düzenlenebilir ve silinebilir. Buradaki ilişkiler 1-n ilişkilerdir Ana Başvuru İlişki Veri tabanındaki ana başvuru ilişkiler görülecektir. Buradaki ilişkiler 1-1 ilişkilerdir.

22 Veri Kümesi Q-Biz iş zekasında rapor kaynağı olarak sadece tablo veya görünüm kullanılmaz. İstenirse Profiler da bir veri kümesi oluşturularak, raporlarda kaynak olarak kullanılabilir. Veri kümesinin amacı ilişkilerine göre 1 den çok tablo veya görünüme ulaşabilmektir. Bir görünümde sadece bizim eklediğimiz sahalar yer alırken, veri kümesinde tüm sahalar yer alacaktır. Tablolar / görünümler seçildikçe, aşağıdaki gibi veri kümesi yapısı oluşur. Veri kümesine ad verilir.

23 23 Veri kümesinin Kartezyen olup olmamasını Kartezyen testi butonuna tıklayarak test edebilirsiniz. 7. Yardımcı Araçlar Bu ekranda yardımcı araçlar bulunmaktadır Planlanmış Görevler Planlamış görevlerde raporların görünümleri otomatik olarak gönderilebilir. Ve tüm ayarlar buradan yapılır. Ekranda Ekle diyerek yeni bir planlanmış görev eklenebilir. İlk önce rapor (referans) mu yoksa konsolide rapor mu olacağı seçilir. Rapor adı seçildikten sonra, referans edilmiş olan bu raporun hangi döneme ait verilerinin gönderileceği seçilir.

24 24 Gönderim türü seçilir. Raporun görüntüleri seçilir. Bu görüntülerin hangi dosya türünde gönderileceği seçilir. Zaman parametreleri ayarlanır. Raporun nereye gönderileceği yazılır.

25 25 Rapor boş bilgisi seçeneği seçilirse, bir raporda veri yoksa bile gönderilir ancak veri olmadığının uyarısı verilir. Planlanmış görevlerin otomatik olarak çalışabilmesi için, Q-Biz Viewer.exe uygulamasının sürekli çalışıyor durumda olması gereklidir.

26 Kategori Tanımları Kategori tanımlarında rapor ve kurumsal karne kategorileri eklenir, düzenlenir Rapor İzinleri Aktif olunan dönemde yapılmış olan raporların kimlere yetki verileceği belirlenir. Bir kullanıcıya belli bir rapor için önce kullanım izni verilir. Sonrasında izinlerin detaylarına girilebilir.

27 Tablo/Görünüm Kategorileri Veri tabanındaki tablo ve görünümleri kategori isimleri burada belirlenir.

28 28 Hangi tablo veya görünümün hangi kategoride yer alacağının bilgisi de veri tabanı kontrol panelinde belirlenir Yetki Temizle Rapor kaynağı olarak kullanılan tablo ve görünümleri haricinde kalan tablo/görünümlerin yetkileri temizlenir. Böylece Q-Biz iş zekası daha hızlı bir performans sunacaktır Santral Veri Tabanı Oluştur Şu anda üzerinde çalışılan bir proje dolayısıla bu buton PROFILER da yer almaktadır. PORTAL Portala kullanıcı adı: admin ve şifre: admin ile giriş yapıldığında aşağıdaki ekran karşımıza gelmektedir. Buradan portalın çalışma durumunu, aktif kullanıcıları görebiliriz.

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

Q-Biz İş Zekası Versiyon Yenilikleri

Q-Biz İş Zekası Versiyon Yenilikleri Q-Biz İş Zekası Versiyon Yenilikleri İçindekiler Q-Biz İş Zekası Versiyon Yenilikleri... 1 1. Q-Biz Viewer... 3 2. Kurumsal Karne Modülü... 4 3. Planlanmış Görevler... 7 4. Dashboard (Gösterge Paneli)...

Detaylı

Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım hakkı tanıyan bir portaldır.

Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım hakkı tanıyan bir portaldır. Tedarikçi Portalı Kullanım Dökümanı Döküman Versiyonu 1.0 (01.06.2013 Cumartesi 10.35) Tanım Tedarikçi Portalı, sitede bulunan tedarikçiye ait ürünlerin verilen yetkiler dahilinde tedarikçiye kullanım

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

Q-Biz İş Zekası Versiyon Yenilikleri Ekim 2014

Q-Biz İş Zekası Versiyon Yenilikleri Ekim 2014 Q-Biz İş Zekası Versiyon Yenilikleri Ekim 2014 İçindekiler Q-Biz İş Zekası Versiyon Yenilikleri... 1 1. Q-Biz - Çoklu Şirket-Dönem Seçimi... 3 2. Q-Biz Viewer Arşivle Butonu... 4 3. Q-Biz Rapor Yetkileri...

Detaylı

Q-Biz İş Zekası 5.1. Versiyon Yenilikleri

Q-Biz İş Zekası 5.1. Versiyon Yenilikleri Q-Biz İş Zekası 5.1 Versiyon Yenilikleri İçindekiler Q-Biz İş Zekası 5.1 Versiyon Yenilikleri... 1 1. Performans Gösterim Sahası... 3 2. Anahtar Performans Tanımları (KPI)... 5 3. Dashboard Özellikleri...

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

Q-BIZ İŞ ZEKASI PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU

Q-BIZ İŞ ZEKASI PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU Q-BIZ İŞ ZEKASI PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. Q-BIZ IŞ ZEKASI PLATFORMU NEDİR?... 3 1.1. Nasıl çalışır?... 3 2. Q-BIZ e giriş... 3 2.1. Yeni rapor... 6 2.1.1. Rapor kaynakları nelerdir?...

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1. KAPSAM 1.2. SİSTEM ÖZETİ 1.3. DOKÜMAN ÖZETİ 2. ÇALIŞMA KONSEPTİ 2.1. Yeni Kullanıcı Oluşturmak 2.2. Şirket Bilgilerini

Detaylı

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda veya sunucuda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

Hukuk Parter Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu

Hukuk Parter Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu Hukuk Parter Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu Hukuk Partner Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER Hukuk Partner Rapor Modülü... 3 Bir Raporu Çalıştırmak... 4 Rapor Serbest

Detaylı

DESTEK DÖKÜMANI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI

DESTEK DÖKÜMANI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum dosyası ve

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ 2019 - ANK AR A 1. SUNUM 1.1. Genel Hususlar İlaç Muafiyet Raporu, hastanın muayenesi sonrasında uzun süreli ilaç kullanımına karar verildiği durumlarda

Detaylı

Coslat Monitor (Raporcu)

Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor, Coslat Firewall, Hotspot ve Mirror uygulamalarında oluşturulan zaman damgalı kayıtların analiz edilmesini ve raporlanmasını sağlayan uygulamadır. Coslat Monitor

Detaylı

@6 SERİSİ ÜRÜN KURULUMU

@6 SERİSİ ÜRÜN KURULUMU @6 SERİSİ ÜRÜN KURULUMU Ürün Grubu [X] Fusion [X] Fusion Standard [X] Entegre W3 Kategori [X] Yeni Fonksiyon Versiyon Önkoşulu @6 Uygulama @6 serisi ürünlerin kurulum işlemleri sadece on-line internet

Detaylı

Navigator Smart. Kullanıcı El Kitabı NETSİS

Navigator Smart. Kullanıcı El Kitabı NETSİS Kullanıcı El Kitabı NETSİS İçindekiler Navigator Smart... 3 Kurulum ve İlk Kullanım... 3 Navigator Smart Menüleri... 6 Bağlı Veritabanları Menüsü... 6 Netsis Modelleri Menüsü... 7 Yeni Rapor Menüsü...

Detaylı

Logo da Buluta Online Veri Yedekleme

Logo da Buluta Online Veri Yedekleme Logo da Buluta Online Veri Yedekleme 2014 İçindekiler Logo da Buluta Online Veri Yedekleme... 3 Web Portali Kullanım Kılavuzu... 4 Kullanıcı Oluşturma ve Kullanıcı Girişi... 4 Ana Sayfa... 7 Raporlar...

Detaylı

Link: ftp://download.logo.com.tr/windows/tools/sql_kurulum/sql_2012_express/

Link: ftp://download.logo.com.tr/windows/tools/sql_kurulum/sql_2012_express/ START DEMO KURULUMU VE AYARLARI START demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum dosyası ve

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN;

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; 1. İnternet Explorer açılır. ARAÇLAR > İNTERNET SEÇENEKLERİ iletişim

Detaylı

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3 İÇİNDEKİLER 1. Zamanbaz Hakkında... 3 2. Zamanbaz Kurulumu... 3 2.1. Zamanbaz Sistem Gereksinimleri... 3 2.2. Zamanbaz Kurulumu... 3 3. Zamanbaz İlk Çalıştırma ve Kullanımı... 6 3.1. İlk Çalıştırma...

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

İmar Uygulaması. Uygulamanın Netmap Projesi Olduğunun Belirtilmesi

İmar Uygulaması. Uygulamanın Netmap Projesi Olduğunun Belirtilmesi Netmap menü altından, Yeni alt menüsü seçildikten sonra çıkan menüden Ada seçeneği seçilmesi ile imar adalarının oluşturulması gerekmektedir. İmar adaları resim üzerinden çevrildikten sonra ada kapandığında,

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı İçindekiler Dijital Varlık Nedir?...2 BÖLÜM-1 Dijital Varlık Ekleme...3 Dijital Varlık Bilgi Alanı... 3 Yayın Alanı... 5 BÖLÜM-2 Dijital Varlık Güncelleme... 6 Yeni

Detaylı

30 Mayıs ETASQLMNG Programına giriş

30 Mayıs ETASQLMNG Programına giriş 30 Mayıs 2018 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL, ETA:SB İlgili Modül/ler : ETASQLMNG ETASQLMNG İLE ZAMANLANMIŞ YEDEKLEME Girişi yapılan bilgilerin belirli zamanlarda yedeklenmesi, bu yedeklerin

Detaylı

Admin Panel Kullanım Klavuzu

Admin Panel Kullanım Klavuzu Admin Panel Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER 1.Login Ekranı 2.Anasayfa Ekranı 3.Kullanıcı Ekranı 4.Yeni Kullanıcı Ekleme Ekranı 5.Projeler Ekranı 6.Yeni Proje Ekleme Ekranı 7.Proje Düzenleme Ekranı 8.Proje

Detaylı

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA 1. Microsoft SQL Server 2008 R2 Express Edition Kurulum Rehberi SQL Server 2008 R2 Express Edition Limitleri Desteklenen CPU sayısı 1 Desteklenen en fazla bellek

Detaylı

TEMEL BAŞLANGIÇ KILAVUZU

TEMEL BAŞLANGIÇ KILAVUZU TEMEL BAŞLANGIÇ KILAVUZU İLK YAPILMASI GEREKENLER Web sitenizi çok kısa bir sürede, kendiniz, kolayca düzenleyebilirsiniz. Yönetim Paneline Giriş...2 Tasarım ve Modül Tercihleri...3 Genel Ayarların Yapılması...

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) 1. Sisteme Giriş İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu Sisteme giriş yapılabilmesi OSGB/Firma yetkilisi tarafından sisteme kaydınızın yapılması

Detaylı

Waseem Ishaq tarafından yazıldı. Çarşamba, 01 Haziran :58 - Son Güncelleme Pazartesi, 06 Haziran :56

Waseem Ishaq tarafından yazıldı. Çarşamba, 01 Haziran :58 - Son Güncelleme Pazartesi, 06 Haziran :56 GO 3 demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda veya sunucuda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum dosyası ve dökümanını indirerek

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş Sisteme, AKY Bilişim, ISGBYS Yazılımı Yetkilisi tarafından size verilen Kullanıcı Adı

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu 2015 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 DOKÜMAN YÖNETİMİ... 4 3.1 İÇ TETKİK EKRANI...4 İÇ TETKİK... 5 4.1 İÇ TETKİK

Detaylı

VIO ERP12 Muhasebe Kurulum

VIO ERP12 Muhasebe Kurulum VIO ERP12 Muhasebe Kurulum VIOERP12 kurulumu başlatılmadan önce windows güvenlik duvarı, antivirus, firewall vb. kurulum esnasında muhtemel engelleme teşkil edebilecek olan araçlar geçici olarak devre

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

Hedefler ve Kazanımlar. Kurumsal Karne ile Plasiyer Performansı

Hedefler ve Kazanımlar. Kurumsal Karne ile Plasiyer Performansı 1 Kurumsal Karne ve Performans Yönetimi Hedefler ve Kazanımlar Kullanıcın kurumsal karne kavramını öğrenmesini sağlamak, Performans yönetiminin ne gibi durumlarda yapılabileceğini biliyor olmak, Bütçenin

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi

Kırklareli Üniversitesi Evrak Kayıt Programı Kullanım Kılavuzu Kırklareli Üniversitesi Evrak takibi açısından kullanıcıya büyük ölçüde hız ve evrakın kolay bulunabilme özelliği vermiştir. Deftere yapılan kayıt esnasında yaşanılan

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Portal / Ana sayfa... 3 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 3 2.2 Sisteme Giriş Yapılamaması...

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

KURUMSAL İNTERNET BANKACILIĞI MÜŞTERİ KULLANIM KILAVUZU. Yönetim İşlemleri

KURUMSAL İNTERNET BANKACILIĞI MÜŞTERİ KULLANIM KILAVUZU. Yönetim İşlemleri KURUMSAL İNTERNET BANKACILIĞI MÜŞTERİ KULLANIM KILAVUZU Yönetim İşlemleri Yönetim İşlemleri (Admin Paneli) Kullanıcı Tanımlama Kullanıcıya Şifre Atama Kullanıcı İptal Etme Kullanıcı Ayrıntıları Kullanıcıya

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

İzibiz E-Defter Son Kullanıcı Kullanım Klavuzu

İzibiz E-Defter Son Kullanıcı Kullanım Klavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Açılış... 2 3. Defter Sihirbazı... 3 4. İmzalama... 7 5. Berat Oluşturma... 7 6. Berat İmzalama... 8 7. GIB e Gönder... 8 8. Berat İndir... 8 9. Görüntüle... 9 10. Görüntüle...

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu

efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu İçindekiler Mali Mühür Başvuru Süreci... 2 e-fatura Başvuru Süreci... 4 efinans Sözleşme Aşaması... 11 1 Mali Mühür Başvuru Süreci 1. Mali Mühür Sertifikası için mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ?

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? 1- www.myvisionlink.com Adresi size tanımlı olan Kullanıcı Adı ve Şifre ile ziyaret edilir. 2- Ana sayfadaki Filo sekmesinden istenilen makinanın satırına çift

Detaylı

LST 0036 - TIPON KURULUM KILAVUZU

LST 0036 - TIPON KURULUM KILAVUZU Sayfa : 1/17 LST 0036 - TIPON Sayfa : 2/17 İMZA SAYFASI HAZIRLAYAN/LAR İsim Unvan İmza Tarih Hunain Durrani Takım Lideri 16.07.2012 GÖZDEN GEÇİREN/LER İsim Unvan İmza Tarih Türkay Yoldar Kalite Mühendisi

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

DUYURU PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ

DUYURU PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ 1 DUYURU PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ Duyuru Paneli, Üniversitemiz web sitesinde, birimlerimize ait web sayfalarına duyuru ekleme, silme vb. işlemleri yapabilmek, duyuruları takip edebilmek amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS Web İçerik Sistemi -WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM BÖLÜM DAİRE

Detaylı

Bay.t Destek. İnternetten Uzak Erişim. Kullanım Klavuzu

Bay.t Destek. İnternetten Uzak Erişim. Kullanım Klavuzu Bay.t Destek İnternetten Uzak Erişim Kullanım Klavuzu İnternetten uzak erişim için iki program kullanılmaktadır. Destek verecek işyerindeki bilgisayara Firebird SQL yüklenerek, bir dizin içine Lisans.exe,

Detaylı

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu Versiyon Numarası: 1.0 ------------------------------- Kullanım Kılavuzu 2015 info@ www. MapCodeX MapLand İşlem Araçları Çalışma Dosyası Aç Haritanın ve son çalışma dosyasının

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ Değişiklik Numarası: 1.0 02/05/2014 1. İŞLEM METNİ Gelir İdaresi Başkanlığı na bildirimi yapılmış defterlerde hatalı bilgi olması durumunda, doğru olan bilgi ile değiştirilmesi için elektronik ortamda

Detaylı

IPACK LADDER. Arayüz Dökümantasyonu

IPACK LADDER. Arayüz Dökümantasyonu IPACK LADDER Arayüz Dökümantasyonu I. Giriş Bu dökümantasyon IPack Ladder yazılımının arayüz kullanımını, kullanılan model ile ilişkilerini ve işlevsel açıklamaları kapsamak üzere hazırlanmıştır. II. Dökümantasyon

Detaylı

e-fatura Başvuru Açıklamalar

e-fatura Başvuru Açıklamalar e-fatura Başvuru Açıklamalar Ocak 2014 e-fatura Başvuru Açıklamalar Versiyon: 11 ANKARA Ocak 2014 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı e-fatura Başvuru Açıklamalar (I) Ocak

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. AYARLAR... 3 1.2. YENİLE... 7 1.3. BİLDİRİM VE GÖREVLER... 9 1.4. ENVİSİON ANA

Detaylı

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ Bay-t Entegre PRO serisinin yeni modülü Dokunmatik Hızlı Satış, perakende satış yapan tüm işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak dokunmatik ekranlara

Detaylı

E-Netsis.Net Yenilikleri

E-Netsis.Net Yenilikleri E-Netsis.Net Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu Uygulama [X] Yeni Fonksiyon @6 E-Netsis.Net parametrelerinin başka şubeden okunması Bu uygulama,

Detaylı

BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA

BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA Başvuru öncesi önemli birkaç hatırlatma; Başvuru yapabilmeniz

Detaylı

AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU

AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU Sayfa 1/11 AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU 26.01.2017 Sayfa 2/11 Akıllı Kürsüleri Çalıştırmak Akıllı kürsüleri çalıştırabilmek için her bir kürsünün hemen yan tarafında bulunan şifre giriş panelinden yararlanılır.

Detaylı

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura 23 Haziran 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Dış Ticaret, E-Fatura, Stok, Cari, Fatura İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-FATURA DÜZENLENMESİ 01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile e-fatura

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU EBYS birim sorumluları, kendi birimlerinde görev yapan ve EBYS sistemine kayıtlı

Detaylı

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler.3 2.Kullanım..4 2.1. Çalışma Takvimi..5 2.2. Giriş ve Çıkışlar.6 2.3. İzin ve Tatil..7 2.4. Personel 8 2.5. Rapor 11 2.5.1. Günlük Rapor Durumu...11

Detaylı

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU PLATFORMA GĐRĐŞ App Store aracılığı ile iphone üzerine MetaTrader 4 uygulaması indirilir. Đndirildikten sonra ekrana gelen MetaTrader 4 kısayolu tıklanır. MetaTrader

Detaylı

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - MÜKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Temmuz 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 Amaç 4 2 Giriş 4 3 Arama ve İşlemler 6

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler:

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler: İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ (CMS) Bir web sitesi yayınlamak için yapılması gerekenler: Yer satın alınır. İsim tescil ettirilir. Ftp ile wordpress klasörü upload edilir. Kendi bilgisayarımızda web sitesi yayınlamak

Detaylı

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.24.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 22

Yürürlük Tarihi: 12/09/2014 - Kodu: 97298233.ED.1.24.1 - Rev. No/Tarihi: 00 1 / 22 Başvuru Fişleri ekranında talep edilen işlem için başvuru oluşturulurken, (Ekle) butonuna basılır, Başvuran Adı-Soyadı bölümüne ilgili mahkeme kararı yazılır. Başvuruya Ait Taşınmaz Mal (Zemin Tanım) kısmında

Detaylı

Web Labaratuar Modulu

Web Labaratuar Modulu Web Labaratuar Modulu http://212.156.99.42:777/mlis Linkini web tarayıcıların(google Chrome tercih sebebi) adres satırına linki yazıp Enter butonu tıklanır. Kullanıcı ekranı karşımıza gelir. Karşımıza

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007. www.tetramuh.com.tr 1

Kullanım Kılavuzu. G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007. www.tetramuh.com.tr 1 Kullanım Kılavuzu G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007 www.tetramuh.com.tr 1 MobetraPlus saha satış uygulamasına giriş nasıl yapılır? Cihaz açıldıktan sonra ana ekranda

Detaylı

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü)

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü) HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu () 24.10.2011 İÇİNDEKİLER 1. Kurulum... 1 2. Uygulamayı çalıştırma... 1 3. Ayarlar... 3 3.1. Netsis Bağlantı Ayarları... 4 3.2. Şube Eşleştirme... 5

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web

Detaylı

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir.

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir. EPLATFORM FATURA KESİM İŞLEMLERİ Sipariş formu satış tarafından iletilir Workcube de sipariş numarasına göre sipariş bulunur Siparişin içerisine girilir, süreç kısmında süreç faturalandı seçilir. o İrsaliye

Detaylı

FTP Programı File Zilla nın Kurulumu & Çalıştırılması

FTP Programı File Zilla nın Kurulumu & Çalıştırılması FTP Programı File Zilla nın Kurulumu & Çalıştırılması FileZilla Portable programının web den indirilmesi : Google veya benzeri bir arama motoru kullanarak FileZilla FTP programının portatif sürümünü internetten

Detaylı

İçindekiler. 1. Cep Anahtar Başvuru

İçindekiler. 1. Cep Anahtar Başvuru İçindekiler 1. Cep Anahtar Başvuru... 1 2. Cep Anahtar Aktivasyon... 3 3. Login (Giriş) Ekranı Çift İleri Güvenlik Aracı (İGA) Olan Kullanıcı... 4 4. Cep Anahtar Ayarlar... 5 a. Çoklu Kapama Bireysel ve

Detaylı

DUMANSIZ HAVA SAHASI DENETĠM SĠSTEMĠ V.1.1. YAZILIM GÜNCELLEME KILAVUZU

DUMANSIZ HAVA SAHASI DENETĠM SĠSTEMĠ V.1.1. YAZILIM GÜNCELLEME KILAVUZU T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKĠYE HALK SAĞLIĞI KURUMU Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire BaĢkanlığı DUMANSIZ HAVA SAHASI DENETĠM SĠSTEMĠ V.1.1. YAZILIM GÜNCELLEME KILAVUZU ANKARA-2013

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-053 0 03.01.2012 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 0 İlk Çıkış 03.01.2012 TALM-001-053 03.01.2012 2/15 İÇİNDEKİLER 1 Giriş...4 2

Detaylı

MİCRODESTEK E-SMM UYGULAMASI TANITIM DOKÜMANI

MİCRODESTEK E-SMM UYGULAMASI TANITIM DOKÜMANI MİCRODESTEK E-SMM UYGULAMASI TANITIM DOKÜMANI İçindekiler Yeni Kullanıcı Tanımlama... 2 Giriş... 4 Ana Ekran (E-SMM Hazırlama)... 6 Müvekkil Tanımlama ve Düzenleme... 7 E-SMM Hazırlama... 9 E-SMM Listesi...

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAYMAKAM ADAYLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Eylül 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 AMAÇ... 4 2 GİRİŞ... 4 3 KAYMAKAM ADAYLARI... 6 3.1.STAJ

Detaylı