Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Kaçıncı Düzenleme Olduğu 2.0. Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Kaçıncı Düzenleme Olduğu 2.0. Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı"

Transkript

1 Sayfa: 1/10 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: AN0200 CAS - numarası: EC Numarası: AT - numarası: Maddenin veya karışımın ilgili tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Laboratory reagent 1.3 sağlayıcısının detaylari Üretici / Teslimatı yapan: Scharlab, S.L. C/Gato Pérez, 33. Pol.Ind. Mas d'en Cisa Sentmenat (Barcelona) SPAIN Tel: (+34) FAX: (+34) scharlab@scharlab.com Internet Web Site: Güvenlik hakkında bilgiler veren kesim: technical department 1.4 Acil telefon numarası Please contact the regional Scharlab distributor/dealer in your country During normal opening times: Scharlab, S.L. (+34) Bölüm 2: Zararların tanımı 2.1 Madde veya karışımın sınıflandırılması Düzenlemeye göre sınıflandırma (EC) No 1272/2008 GHS03 Daire üzerinde alev Ox. Sol. 1 H271 Yangına veya patlamaya yol açabilir; güçlü oksitleyici. GHS06 Kuru kafa ve çapraz kemikler Acute Tox. 3 Acute Tox. 3 Acute Tox. 2 H301 Yutulması halinde toksiktir. H311 Cilt ile teması halinde toksiktir. H330 Solunması halinde öldürücüdür. GHS08 Sağlık zararlılığı Resp. Sens. 1 Muta. 1B Carc. 1A H334 Solunması halinde nefes alma zorlukları, astım nöbetleri veya alerjiye yol açabilir. H340 Genetik hasara yol açabilir. H350 Kansere yol açabilir. (Devamı sayfa 2 'da)

2 Sayfa: 2/10 Repr. 2 STOT RE 1 (Sayfa 1 'nın devamı) H361f Üremeye zarar verme şüphesi var. H372 Uzun süreli veya tekrarlı maruz kalma sonucu Solunum sistemine hasara yol açar. GHS05 Aşınma Skin Corr. 1A H314 Ciddi cilt yanıklarına ve göz hasarına yol açar. GHS09 Çevre Aquatic Acute 1 H400 Sucul ortamda çok toksiktir. Aquatic Chronic 1 H410 Sucul ortamda uzun süre kalıcı, çok toksik etki. Skin Sens. 1 GHS07 H317 Alerjik cilt reaksiyonlarına yol açar. 2.2 Etiket bilgileri Yönetmelik (EC) No 1272/2008'e göre etiketleme Madde SEA yönetmeliğine göre sınıflandırılmış ve etiketlenmiştir. Zararlılık İşaretleri GHS03 GHS05 GHS06 GHS08 GHS09 Uyarı Kelimesi Tehlike Zararlılık İfadesi H271 Yangına veya patlamaya yol açabilir; güçlü oksitleyici. H301+H311 Yutulması halinde veya ciltle teması halinde toksiktir. H330 Solunması halinde öldürücüdür. H314 Ciddi cilt yanıklarına ve göz hasarına yol açar. H334 Solunması halinde nefes alma zorlukları, astım nöbetleri veya alerjiye yol açabilir. H317 Alerjik cilt reaksiyonlarına yol açar. H340 Genetik hasara yol açabilir. H350 Kansere yol açabilir. H361f Üremeye zarar verme şüphesi var. H372 Uzun süreli veya tekrarlı maruz kalma sonucu Solunum sistemine hasara yol açar. H410 Sucul ortamda uzun süre kalıcı, çok toksik etki. Önlem İfadesi P283 Ateş/alev dayanıklı/geciktirici kıyafet giyin. P301+P310 YUTULDUĞUNDA: ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİNİN 114 NOLU TELEFONUNU/doktoru arayın. P303+P361+P353 DERİ (veya saç) İLE TEMAS HALİNDE İSE: Kirlenmiş tüm giysilerinizi hemen kaldırın/çıkartın. Cildinizi su/duş ile durulayın. P305+P351+P338 GÖZ İLE TEMASI HALİNDE: Su ile birkaç dakika dikkatlice durulayın. Takılı ve yapması kolaysa, kontak lensleri çıkartın. Durulamaya devam edin. (Devamı sayfa 3 'da)

3 Sayfa: 3/10 P320 P361+P364 P405 P501 (Sayfa 2 'nın devamı) Özel acil müdahale gerekli (etikete bakın). Bulaşmış bütün giysileri derhal çıkarın ve tekrar kullanmadan önce yıkayın. Kilit altında saklayın. İçeriği/kabı yerel/bölgesel/ulusal/uluslararası mevzuata uygun şekilde bertaraf edin. 2.3 Diğer zararlar PBT ve vpvb değerlendirmesi sonuçları PBT: Uygulanamaz. vpvb: Uygulanamaz. Bölüm 3: Bileşimi/İçindekiler hakkında bilgi 3.1 Maddeler CAS-No. tanımı krom(vi) trioksit Teşhis numarası EC Numarası: AT - numarası: SVHC krom(vi) trioksit Bölüm 4: İlk yardım önlemleri 4.1 İlk yardım önlemlerinin tanıtımı Genel uyarılar: Ürünün bulaşmış olduğu giyim eşyalarını derhal uzaklaştırınız. Zehirlenme belirtileri birçok saat sonra başgösterebilir. Bu nedenle doktor kontrolu bir kazadan en az 48 saat sonrasına kadar sürdürülmelidir. Nefes koruyucuyu kirlenmiş giyim eşyaları uzaklaştırıldıktan sonra çıkarınız. Düzensiz solunum ya da solunumun durması halinde suni solunum. Teneffüs ettikten sonra: Temiz hava ya da oksijen verilmeli; doktordan yardım istenmelidir. Baygınlık halinde yatırılması ve taşınması sabit yan pozisyonda olmalıdır. Cilde temas ettikten sonra: Derhal su ve sabunla yıkayarak iyice durulayınız. Gözlere temas ettikten sonra: Gözleri, gözkapakları açık bir şekilde birkaç dakika süreyle akan suyun altına tutunuz ve doktora başvurunuz. Yuttuktan sonra: Kusmasını sağlamayınız, derhal doktor çağrınız. Bolca su içiniz ve temiz hava alınız. Derhal doktor çağrınız. 4.2 Akut ve sonradan görülen en önemli belirtiler ve etkiler Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. 4.3 Acil tıbbi müdahale ve özel tedavi gereği için işaretler Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. (Devamı sayfa 4 'da)

4 Sayfa: 4/10 (Sayfa 3 'nın devamı) Bölüm 5: Yangınla mücadele önlemleri 5.1 Yangın söndürücüler Elverişli söndürücü maddeler: CO2, söndürme tozu ya da püskürtme su. Daha büyük yangınlarla püskürtme su ve alkole mukavim köpükle mücadele ediniz. 5.2 Madde veya karışımdan kaynaklanan özel zararlar Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. 5.3 Yangın söndürme ekipleri için tavsiyeler Özel koruyucu teçhizat: Nefes koruyucu alet takınız. Bölüm 6: Kaza sonucu yayılma önlemleri 6.1 Kişisel önlemler, koruyucu ekipman ve acil müdahale planı Koruyucu teçhizat takınız. Korunmamış şahısları yaklaştırmayınız. 6.2 Çevresel önlemler Sulara ya da kanalizasyona karışması halinde yetkili resmi makamlara haber veriniz. Kanalizasyona/Yüzeysel suya/yeraltı suyuna karışmasını önleyiniz. 6.3 Kontrol altında tutma ve temizleme için yöntem ve malzemeler Nötürleyici madde uygulayınız. Zararlı madde karışmış malzemeyi çöp olarak madde 13 'e göre tasfiye ediniz. Yeterli havalandırma sağlayınız. 6.4 Diğer bölümlere atıflar Güvenli kullanım ile ilgili bilgileri 7. bölümden alınız. Kişisel koruyucu teçhizat ile ilgili bilgileri 8. bölümden alınız. Tasfiye ile ilgili bilgileri 13. bölümden alınız. Bölüm 7: Elleçleme ve depolama 7.1 Güvenli elleçleme için önlemler Tozdan arınma iyi yapılmalıdır. Çalışılan yerin iyi havalanmasını / havanın iyi emilmesini sağlayınız. Kapları açarken, taşırken ya da yere bırakırken dikkatli davranınız. Ürünü yalnız kapalı sistemlerde bir başka kaba doldurunuz ve ürünle yalnız kapalı sistemlerde çalışınız. Yangın ve patlamadan korunmak için uyarılar: Nefes koruyucu aletleri hazır bulundurunuz. 7.2 Birlikte bulunmaması gereken maddeleri de içeren güvenli depolama koşulları Depolama: Depolarda ve kaplarda aranan özellikler: Belirli şartlar aranmaz. Birarada depolama ile ilgili uyarılar: Gerekli değil. Depolama şartları ile ilgili diğer bilgiler: Kabı sızdırmayacak şekilde kapalı tutunuz. 7.3 Belirli son kullanımlar Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Bölüm 8: Maruz kalma kontrolü/kişisel korunma 8.1 Kontrol parametreleri Teknik tesisatların şekillendirilmesi ile ilgili ek bilgiler: Başka bilgi yoktur, madde 7 'den bakınız. (Devamı sayfa 5 'da)

5 Sayfa: 5/10 Çalışma yeri ile ilgili, kontrol edilmesi gereken sınır değerleri olan bileşenler: krom(vi) trioksit BOELV (EU) Uzun zaman değeri: 0,005; 0,01*; 0,025** mg/m³ as Cr;*until 01/17/2025**processes generating fume Ek uyarılar: Düzenlendiği tarihte geçerli listeler esas alınmıştır. (Sayfa 4 'nın devamı) 8.2 Maruz kalma kontrolü Kişisel koruyucu teçhizat: Genel koruyucu ve sıhhi önlemler: Gıda maddelerinden, içeceklerden ve yem maddelerinden uzak tutunuz. Kirlenmiş, sıvı bulaşmış giyim eşyalarını derhal çıkartınız. Molalardan önce ve mesai sonunda ellerinizi yıkayınız. Koruyucu giyimi ayrı yerde muhafaza ediniz. Gözlerinize ve cildinize değmesinden kaçınınız. Nefes koruyucu önlemler: Kısa süreli ya da düşük ölçüde olumsuz tesir altında kalındığında nefes filtre aleti, yoğun bir şekilde ya da uzun süre etkisi altında kalındığında çevredeki havadan bağımsız olan nefes koruyucu cihaz kullanınız. Elleri koruyucu: Koruyucu eldivenler Eldiven malzemesi ürün / malzeme / hazırlanan madde ile ilgili olarak geçirmez ve dayanıklı olmalıdır. Testlerin yapılmamış olması nedeni ile ürün / hazırlanmış madde / kimyasal karışım için lâzım olan eldiven imalatında kullanılması gereken malzeme ile ilgili herhangi bir tavsiye yapılamamaktadır. Eldiven imalatı için kullanılan malzemelerin seçiminde delinme sürelerinin, geçirgenlik oranlarının ve bozulmanın göz önüne alınması gereklidir. Eldiven malzemesi Uygun eldivenin seçiminde yalnız imalat malzemesi değil, aynı zamanda diğer kalite özellikleri de dikkate alınmalıdır ve bunlar imalatçıdan imalatçıya değişiklik göstermektedir. Eldiven malzemesine nüfuz etme süresi Kesin delinme (aşınma) süresi eldiven imalatçısından öğrenilmeli ve bu sürelere riayet edilmelidir. Gözleri koruyucu: Koruyucu gözlük Kenarları tam kapatan koruyucu gözlük Bölüm 9: Fiziksel ve kimyasal özellikler 9.1 Temel fiziksel ve kimyasal özellikler hakkında bilgi Genel bilgiler Görünüm Biçim: Billurlu Renk: Koyu kırmızı Koku: Kokusuz Koku eşiği Belirli değil. (Devamı sayfa 6 'da)

6 Sayfa: 6/10 ph - değeri: Uygulanamaz. Durum değişikliği Erime noktası/donma noktası 197 C İlk kaynama noktası ve kaynama aralığı 230 C Parlama noktası Uygulanamaz. Alevlenirlik (katı, gaz) Madde tutuşmaz niteliktedir. Bozunma sıcaklığı Belirli değil. Kendiliğinden tutuşma sıcaklığı Belirli değil. (Sayfa 5 'nın devamı) Patlayıcı özellikler Ürünün patlama tehlikesi yoktur. Yanıcı maddelerle karıştırıldığında patlayıcıdır. Patlama sınırları: Alt: Üst: Belirli değil. Belirli değil. Buhar basıncı 20 C'de: 0 hpa Yoğunluk 20 C'de: 2,8 g/cm³ Dökme yoğunluğu: 900 kg/m³ Bağıl yoğunluk Belirli değil. Buhar yoğunluğu Uygulanamaz. Buharlaşma hızı Uygulanamaz. Çözülme kabiliyeti / karışma kabiliyeti suyla 20 C'de: 1660 g/l Dağılım katsayısı: n-oktanol/su Belirli değil. Akışkanlık Dinamik: Kinematik: Uygulanamaz. Uygulanamaz. 9.2 Diğer bilgiler Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Bölüm 10: Kararlılık ve tepkime 10.1 Tepkime Daha başka önemli bilgi mevcut değildir Kimyasal kararlılık Termik ayrışma / kaçınılması gereken şartlar: Usulüne uygun şekilde kullanıldığında ayrışma olmaz Zararlı reaksiyon olasılığı Tehlikeli reaksiyonları duyulmamıştır Kaçınılması gereken durumlar Daha başka önemli bilgi mevcut değildir Uyumsuz malzemeler Daha başka önemli bilgi mevcut değildir Zararlı bozunma ürünleri Ayrışımda oluşan tehlikeli ürünler duyulmamıştır. Bölüm 11: Toksikolojik bilgiler 11.1 Toksikolojik etkiler hakkında bilgi Akut toksisite Yutulması halinde veya ciltle teması halinde toksiktir. (Devamı sayfa 7 'da)

7 Sayfa: 7/10 (Sayfa 6 'nın devamı) Solunması halinde öldürücüdür. Sınıflandırma için önemli olan LD/LC50 - değerleri (toksikolojik deney değerleri) Ağızdan LD50 80 mg/kg (rat) Asli tahriş edici etkisi: Cilt aşınması/tahrişi Ciddi cilt yanıklarına ve göz hasarına yol açar. Ciddi göz hasarları/tahrişi Ciddi cilt yanıklarına ve göz hasarına yol açar. Solunum yolları veya cilt hassaslaşması Solunması halinde nefes alma zorlukları, astım nöbetleri veya alerjiye yol açabilir. Alerjik cilt reaksiyonlarına yol açar. Aşağıdaki grupların potansiyel etkilerine dair bilgiler: CMR-etkileri (kanser üretici, irsiyet değiştirici ve üremeyi tehdit edici etki) Eşey hücre mutajenitesi Genetik hasara yol açabilir. Kanserojenite Kansere yol açabilir. Üreme sistemi toksisitesi Üremeye zarar verme şüphesi var. BHOT - tek maruz kalma Mevcut bilgilere göre, sınıflandırma kriterlerini karşılamamaktadır. BHOT - tekrarlı maruz kalma Uzun süreli veya tekrarlı maruz kalma sonucu Solunum sistemine hasara yol açar. Aspirasyon zararı Mevcut bilgilere göre, sınıflandırma kriterlerini karşılamamaktadır. Bölüm 12: Ekolojik bilgiler 12.1 Toksisite Su toksisitesi: Daha başka önemli bilgi mevcut değildir Kalıcılık ve bozunabilirlik Daha başka önemli bilgi mevcut değildir Biyobirikim potansiyeli Daha başka önemli bilgi mevcut değildir Toprakta hareketlilik Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Ökotoksik etkileri: Not: Balıklar için çok zehirli Diğer ökolojik uyarılar: Genel uyarılar: Suyu tehdit sınıfı 3 (): suyu çok tehdit edicidir Az miktarlarda olsa bile yeraltı suyuna, duran ve akan sulara ve kanalizasyona ulaşmasını önleyiniz. Sulandırılmamış ya da nötürlenmemiş olarak atık sulara ya da ön sulandırma havuzuna ulaşmamalıdır. En cüzi miktarların bile yeraltına akması halinde içme suyunu tehdit eder. Duran ve akan sularda balıklar ve plankton için de zehirlidir. Suda yaşayan organizmalar için çok zehirlidir 12.5 PBT ve vpvb değerlendirmesinin sonuçları PBT: Uygulanamaz. vpvb: Uygulanamaz Diğer olumsuz etkiler Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. (Devamı sayfa 8 'da)

8 Sayfa: 8/10 (Sayfa 7 'nın devamı) Bölüm 13: Bertaraf etme bilgileri 13.1 Atık işleme yöntemleri Tavsiye: Ev çöpüyle beraber tasfiye edilmesi yasaktır. Kanalizasyona ulaşmasını önleyiniz. Temizlenmemiş ambalajlar: Tavsiye: Tasfiyesi resmi makamların yönetmeliklerine göre yapılır. Tavsiye olunan temizlik maddesi: Su, gerekirse temizlik maddeleri katmak suretiyle. Bölüm 14: Taşımacılık bilgisi 14.1 UN Numarası ADR, IMDG, IATA UN UN uygun taşımacılık ismi ADR 1463 KROM TRIOKSİT, SUSUZ, ÇEVRE İÇİN TEHLİKELİ IMDG, IATA CHROMIUM TRIOXIDE, ANHYDROUS 14.3 Taşımacılık zararları ADR sınıfı 5.1 Yukseltgen maddeler Tehlike pusulası IMDG Class 5.1 Yukseltgen maddeler Label 5.1/6.1/8 IATA Class 5.1 Yukseltgen maddeler Label 5.1 (6.1, 8) 14.4 Ambalaj grubu ADR, IMDG, IATA II 14.5 Çevresel zararlar Çevreye zararli madde, kati Marine pollutant: Hayır Etiketleme özel (ADR): Sembol (balik ve ağaç) 14.6 Kullanıcılar için özel önlemler Uyarı: Yukseltgen maddeler Tehlike Tanım No. (Kemler(tehlike) sayısı): 568 EMS - numarası: F-A,S-Q (Devamı sayfa 9 'da)

9 Sayfa: 9/10 (Sayfa 8 'nın devamı) Stowage Category A Segregation Code SG6 Segregation as for class 5.1 SG16 Stow "separated from" class 4.1 SG19 Stow "separated from" class MARPOL 73/78 EK II ve IBC Koduna göre Toplu Taşımacılık Uygulanamaz. Nakliyat/diğer bilgiler: ADR Sınırlı Miktarlar 1 kg Taşıma kategorisi 2 Tünel kısıtlama kodu E UN "Model Düzenleme": UN 1463 KROM TRIOKSİT, SUSUZ, 5.1 (6.1+8), II, ÇEVRE İÇİN TEHLİKELİ Bölüm 15: Mevzuat bilgisi 15.1 Madde veya karışım için güvenlik, sağlık ve çevresel düzenlemler/mevzuat 2012/18/EU sayılı Direktifi Adlandırılmış tehlikeli maddeler - EK-1- Kategori Seveso H2 P8 E1 Tehlikeli maddelerin niteleyici miktarı (ton) - alt seviye 50 t Tehlikeli maddelerin niteleyici miktarı (ton) - üst seviye 200 t İzne Tabi Maddeler Listesi (EK-XIV): Sunset date: /2006/EC sayılı Yönetmelik EK-XVII Conditions of restriction: 28, 29, 47, 72 Elektrikli ve Elektronik Eşyalarda Bazı Zararlı Maddelerin Kullanımının Sınırlandırılmasına Dair Yönetmelik (2011/65/EU) - Ek-2 Madde içinde bulunmaktadır Ulusal hükümler: Çalıştırma tahdidi ile ilgili uyarılar: İşçiler bu tehlikeli maddenin tesiri altında kalmamalıdır. Münferit vakalarda resmi makam istisnalarda bulunabilir. Diğer düzenlemeler, sınırlamalar ve yasaklayıcı düzenlemeler. Yüksek Önem Arz Eden Maddeler (SVHC) - REACH, Madde krom(vi) trioksit 15.2 Kimyasal güvenlik değerlendirmesi: Bir Kimyasal güvenlik değerlendirmesi yapılmamıştır. Bölüm 16: Diğer bilgiler Veriler bugünkü bilgi durumumuza istinat etmektedir, ancak ürün özellikleri ile ilgili teminat teşkil etmezler ve akdî bir hukuki ilişki tesis etmezler. Düzenlemeye göre sınıflandırma (EC) No 1272/2008 The classification of the mixture is generally based on the calculation method using substance data according to Regulation (EC) No 1272/2008. Veri pusulasını düzenleyen bölüm: product safety department (Devamı sayfa 10 'da)

10 Sayfa: 10/10 (Sayfa 9 'nın devamı) Başvurulacak kişi ya da yer: msds@scharlab.com Kısaltmalar ve: RID: Règlement international concernant le transport des marchandises dangereuses par chemin de fer (Regulations Concerning the International Transport of Dangerous Goods by Rail) ICAO: International Civil Aviation Organisation ADR: Accord relatif au transport international des marchandises dangereuses par route (European Agreement Concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road) IMDG: International Maritime Code for Dangerous Goods IATA: International Air Transport Association GHS: Globally Harmonised System of Classification and Labelling of Chemicals EINECS: European Inventory of Existing Commercial Chemical Substances CAS: Chemical Abstracts Service (division of the American Chemical Society) LC50: Lethal concentration, 50 percent LD50: Lethal dose, 50 percent PBT: Persistent, Bioaccumulative and Toxic SVHC: Substances of Very High Concern vpvb: very Persistent and very Bioaccumulative Ox. Sol. 1: Oksitleyici katılar Kategori 1 Acute Tox. 3: Akut toksisite Kategori 3 Acute Tox. 2: Akut toksisite Kategori 2 Skin Corr. 1A: Cilt aşınması/tahrişi Kategori 1A Resp. Sens. 1: Solunum hassaslaştırıcılığı Kategori 1 Skin Sens. 1: Cilt hassaslaştırıcılığı Kategori 1 Muta. 1B: Eşey hücre mutajenitesi Kategori 1B Carc. 1A: Kanserojenite Kategori 1A Repr. 2: Üreme sistemi toksisitesi Kategori 2 STOT RE 1: Belirli hedef organ toksisitesi (tekrarlı maruz kalma) Kategori 1 Aquatic Acute 1: Sucul ortam için zararlı - akut sucul zararlılık Kategori 1 Aquatic Chronic 1: Sucul ortam için zararlı - uzun süreli sucul zararlılık Kategori 1

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin Kullanımı

Detaylı

Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı

Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: B-I-TP603 1.2 Maddenin veya karışımın ilgili tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen

Detaylı

MONOPROPYLENE GLYCOL. 57-55-6 PROPYLENE GLYCOL WEEL (USA) 10 mg/m³

MONOPROPYLENE GLYCOL. 57-55-6 PROPYLENE GLYCOL WEEL (USA) 10 mg/m³ 5. Yangınla Mücadele Uygun Söndürücü Koruyucu giysi Ek bilgiler : Yangın söndürme önlemlerini çevreye uydurunuz. : Bağımsız bir solunum aparatı kullanın. : Kirlenmiş söndürme suyu yasal düzenlemelere uygun

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli

Detaylı

Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği

Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: B-I-TP660 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği CAS - numarası: 65997-17-3 EC Numarası: 266-046-0 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/5 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı

Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı. Bölüm 3: Bileşimi/İçindekiler hakkında bilgi. Sayfa: 1/6

Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı. Bölüm 3: Bileşimi/İçindekiler hakkında bilgi. Sayfa: 1/6 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 1250096, 1250097, 1250094, 1250095, 1250098, 1250142, 1250143 1.2 Maddenin veya karışımın ilgili

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Geçerlilik: A1907-A5907, A1910-A5910, A1911-A5911, A1606-A5606, A1725-A5725, A1505-A5505, A1642-A5642, haricindeki

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/5 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli

Detaylı

1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 Ürün tanılayıcı Mal numarası: AK07401 CAS - numarası: 107-21-1 EINECS - numarası: 203-473-3 AT - numarası: 603-027-00-1 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/7 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/6 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı CAS - numarası: 112-50-5 EĐNECS - numarası: 203-978-9 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/5 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 453/2010/AT uyarınca

Güvenlik Bilgi Formu 453/2010/AT uyarınca Sayfa: 1/5 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 1863031, 1863004, 53010759, 10023114, 10028562 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/5 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/7 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 214-Ti Kayıt numarası uygulanamaz 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye

Detaylı

06/27/2016. Kit Components. Luciferin-3A7. Components:

06/27/2016. Kit Components. Luciferin-3A7. Components: 06/27/2016 Kit Components Product code P1741 Components: P174 Description Luciferin-3A7, 3mg Luciferin-3A7 Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi

Detaylı

Kit Components. Nuclease-Free Water, 25ml

Kit Components. Nuclease-Free Water, 25ml 06/27/2016 Kit Components Product code P119C-C Components: P119 Description Nuclease-Free Water, 25ml Nuclease-Free Water Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım

Detaylı

Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı. Sayfa: 1/7

Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı. Sayfa: 1/7 Sayfa: 1/7 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 1610200, 1610201, 4306590, 9700104, 1610201EDU, 9700165, L1610200, L1610201 CAS - numarası:

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/5 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı

Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi:

Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Sayfa: 1/6 * 1 Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 03.9902-10xx.x / 70001x 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi

Detaylı

Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı. Bölüm 2: Zararların tanımı. Bölüm 3: Bileşimi/İçindekiler hakkında bilgi

Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı. Bölüm 2: Zararların tanımı. Bölüm 3: Bileşimi/İçindekiler hakkında bilgi Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 10612-700008 1.2 Maddenin veya karışımın ilgili tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı CAS - numarası: 112-27-6 EĐNECS - numarası: 203-953-2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri

Detaylı

Kit Components. EDTA Disodium Salt (Dihydrate), 100gm. EDTA Disodium Salt (Dihydrate)

Kit Components. EDTA Disodium Salt (Dihydrate), 100gm. EDTA Disodium Salt (Dihydrate) 06/27/2016 Kit Components Product code H5031 Components: H503 Description EDTA Disodium Salt (Dihydrate), 100gm EDTA Disodium Salt (Dihydrate) Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının

Detaylı

02/16/2016. Kit Components. Components: Protein G HaloTag Fusion Protein

02/16/2016. Kit Components. Components: Protein G HaloTag Fusion Protein 02/16/2016 Kit Components Product code G7291 Components: G729 Description Protein G HaloTag Fusion Protein Protein G HaloTag Fusion Protein Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/5 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 20.07.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 20.07.2015 Ticari adı: VGM 160

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/5 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 20.07.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 20.07.2015 Ticari adı: VGM 160 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/5 1. Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği: 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları: - Relevant

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/6 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı

Kit Components. rhfgf, Basic, Human, 25ug

Kit Components. rhfgf, Basic, Human, 25ug 06/27/2016 Kit Components Product code G5071 Components: G507 Description rhfgf, Basic, Human, 25ug rfgf, Basic, Human Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli

Detaylı

Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi:

Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Sayfa: 1/5 1 Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 50053 A Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Esnek, hızlı inşaat yalıtım malzemesi Güvenlik bilgi formu

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/5 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Ticari adı: V 76990

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/5 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Ticari adı: V 76990 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/5 1. Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları: Maddenin

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Geçerlilik: A1907-A5907, A1910-A5910, A1911-A5911, A1606-A5606, A1725-A5725, A1505-A5505, A1642-A5642 renkleri

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/8 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin Kullanımı /

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 8006687, 8006877, 9306693, 10003225 CAS - numarası: 7732-18-5 EC Numarası: 231-791-2 1.2 Madde veya

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi SİLİKON ESASLI DIŞ CEPHE ASTARI Maddenin Kullanımı SU BAZLI SİLİKONLU DIŞ CEPHE ASTARI Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu. 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31. Baskı tarihi: 27.05.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 25.05.2015

Güvenlik Bilgi Formu. 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31. Baskı tarihi: 27.05.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 25.05.2015 Sayfa: 1/5 * 1: Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi 1.1 Ürün tanılayıcı CAS - numarası: 65997-17-3 EC Numarası: 266-046-0 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/6 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı

Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı

Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı Sayfa: 1/7 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: A-I-SB860 1.2 Maddenin veya karışımın ilgili tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/6 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 1610794, 1610723, 1610716, 1610719, 1610719EDU, 1610716EDU, 9702147 CAS - numarası: 77-86-1 EC Numarası:

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 10051-000 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 6200203, 10005927 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği. Sayfa: 1/6

Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği. Sayfa: 1/6 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 10044288, 12003232 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 1632005, 1632012, 1632019, 1632037, 1632047 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin Kullanımı /

Detaylı

Güvenlik bilgi formu

Güvenlik bilgi formu Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının tanımı 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Maddenin veya karışımın ilgili tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 050-O Kayıt numarası uygulanamaz 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 4561093, 4561096, 4561091, 4561083, 4561086, 4561081, 4561083S, 4561093S, 10016980, 10016981,

Detaylı

Kit Components. PowerPlex 5C Matrix Standard

Kit Components. PowerPlex 5C Matrix Standard 11/12/2015 Kit Components Product code DG4850 Components: DG430 DM145A Description PowerPlex 5C Matrix Standard 5C Matrix Mix Matrix Dilution Buffer Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/7 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin Kullanımı /

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 1660406, 1660406EDU, 9702997 CAS - numarası: 5328-37-0 EC Numarası: 226-214-6 1.2 Madde veya karışımın

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 013 Kayıt numarası uygulanamaz 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 1610464, 1610464EDU, 9702053, 10040606, 10040504, 10041815 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: MM3667.00 CAS - numarası: 161735-79-1 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi

Detaylı

06/27/2016. Kit Components. Components: Control Ab, Anti-PD-1

06/27/2016. Kit Components. Components: Control Ab, Anti-PD-1 06/27/2016 Kit Components Product code J1201 Components: J120 Description Control Ab, Anti-PD-1 Control Ab, Anti-PD-1 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım

Detaylı

Kit Components. 10mM EDTA, ph 8.0, 10ml

Kit Components. 10mM EDTA, ph 8.0, 10ml 06/27/2016 Kit Components Product code A2631 Description 10mM EDTA, ph 8.0, 10ml Components: A263 10mM EDTA, ph 8.0 Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 10615-000 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 120 Kayıt numarası uygulanamaz 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/7 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 3564616 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha

Detaylı

Kit Components. MOPS/EDTA Buffer, 3 x 10ml

Kit Components. MOPS/EDTA Buffer, 3 x 10ml 06/27/2016 Kit Components Product code Y5101 Components: Y510 Description MOPS/EDTA Buffer, 3 x 10ml MOPS/EDTA Buffer Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/7 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/6 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi AKRİLİK DIŞ CEPHE BOYASI Maddenin Kullanımı SU BAZLI BOYA Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/7 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 028 Kayıt numarası uygulanamaz 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye

Detaylı

Baskı tarihi: 11.05.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 11.05.2015

Baskı tarihi: 11.05.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 11.05.2015 Sayfa: 1/5 1 Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 50356 A Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Astar ve yüzey stabilizasyonu için solventsiz derin astar.

Detaylı

06/27/2016. Kit Components. Components: TransFast Transfection Reagent Nuclease Free Water

06/27/2016. Kit Components. Components: TransFast Transfection Reagent Nuclease Free Water 06/27/2016 Kit Components Product code E2431 Components: E243 E111 Description TransFast Transfection Reagent TransFast Transfection Reagent Nuclease Free Water Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 11474 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/5 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Ticari adı: VGS 180

Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/5 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Ticari adı: VGS 180 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/5 1. Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği: 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları: Relevant

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/7 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 021 Kayıt numarası uygulanamaz 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 064-P Kayıt numarası uygulanamaz 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli

Detaylı

06/27/2016. Kit Components. Components: Thermolysin, 25mg

06/27/2016. Kit Components. Components: Thermolysin, 25mg 06/27/2016 Kit Components Product code V4001 Components: V400A Description Thermolysin Thermolysin, 25mg Sayfa: 1/7 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 1250096, 1250097, 1250094, 1250095, 1250098, 1250140, 1250142, 1250143 1.2 Madde veya karışımın

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi

Detaylı

06/27/2016. Kit Components. Components:

06/27/2016. Kit Components. Components: 06/27/2016 Kit Components Product code H5003 Components: H500 Description Boric Acid Boric Acid Sayfa: 1/7 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası:

Detaylı

2 Muhtemel tehlikeler

2 Muhtemel tehlikeler Sayfa: 1/7 Baskı tarihi: 27.04.2011 Ürün tanılayıcı CAS - numarası: 67-56-1 EINECS - numarası: 200-659-6 AT - numarası: 603-001-00-X Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/6 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı

Bölüm 3: Bileşimi/İçindekiler hakkında bilgi 3.2 Karışımlar Tarifi: - (Devamı sayfa 2 'da) TR

Bölüm 3: Bileşimi/İçindekiler hakkında bilgi 3.2 Karışımlar Tarifi: - (Devamı sayfa 2 'da) TR Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 178-CP Kayıt numarası uygulanamaz 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye

Detaylı

Kit Components. 7007111 Experion Starter Kit, RNA StdSens

Kit Components. 7007111 Experion Starter Kit, RNA StdSens 08/27/2015 Product code Kit Components Description 7007111 Experion Starter Kit, RNA StdSens Components: 9706144 Experion RNA StdSens Stain 9706145 Experion RNA StdSens Loading Buffer 7007255 Experion

Detaylı

Kit Components. Set of dutp, dctp, dgtp, datp

Kit Components. Set of dutp, dctp, dgtp, datp 06/27/2016 Kit Components Product code U1335 Components: U120 U121 U122 U119 Description Set of dutp, dctp, dgtp, datp datp, 100mM dgtp, 100mM dctp, 100mM dutp, 100mM Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın

Detaylı

Kit Components. 0.5M EDTA, ph 8.0, 400ml. EDTA, 0.5M, ph 8.0 Ethylenediaminetetra-acetic Acid, Disodium

Kit Components. 0.5M EDTA, ph 8.0, 400ml. EDTA, 0.5M, ph 8.0 Ethylenediaminetetra-acetic Acid, Disodium 06/27/2016 Kit Components Product code V4233 Components: V423 Description 0.5M EDTA, ph 8.0, 400ml EDTA, 0.5M, ph 8.0 Ethylenediaminetetra-acetic Acid, Disodium Sayfa: 1/6 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın

Detaylı