Sınıf: 7C No: 0371 Mart 15, Görsel: 37 - İşitsel: 29 - Dokunsal: 28

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sınıf: 7C No: 0371 Mart 15, 2012. Görsel: 37 - İşitsel: 29 - Dokunsal: 28"

Transkript

1 Sınıf: 7C No: 0371 Mart 15, 2012 Görsel: 37 - İşitsel: 29 - Dokunsal: 28 Görsel Öğrenenler Görerek, tekrar ederek ve kelimeleri hafızanızda resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra gözden geçirebilmek için her şeyi yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalıştığınız ortam derli toplu olmalıdır. Anahtar sözcük kartları hazırlamalısınız ve bu kartlara kısa notlar yazmalısınız. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız. Çözmeye çalıştığınız problem birkaç aşamalı ise her aşamanın nasıl olduğu ve geçişiyle ilgili açıklamalı bilgileri yazmalısınız. Grafikleri detaylarıyla görebilmek için olduğundan daha büyük çizerek daha kolay öğrenirsiniz.

2 Sınıf: 7C No: 1142 Mart 15, 2012 Görsel: 35 - İşitsel: 34 - Dokunsal: 23 Görsel - İşitsel Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları yüksek sesle tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalıştığınız ortam derli toplu olmalıdır. Ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başına olmalısınız. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Bellekte tutulması gereken (tarih, isim, formül) konular için melodik tekrar yapmalısınız. Diyagramlar çizerek daha kolay öğrenirsiniz. Konularla, kelimelerle ve öğreneceklerinizle ilgili hatırlama kartları hazırlayarak daha kolay öğrenirsiniz.

3 Sınıf: 7C No: 0730 Mart 15, 2012 Görsel: 30 - İşitsel: 31 - Dokunsal: 29 Görsel - İşitsel - Dokunsal Öğrenenler Görerek tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek ve yüksek sesle tekrar ederek kolay öğrenirsiniz. Daha sonra hızlı gözden geçirebilmek için her şeyi yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Yazarken, okurken renkli kalemler kullanarak, önemli konuların altını renkli kalemlerle çizerek daha kolay öğrenirsiniz. Ders notlarını CD ye veya kasete kaydederek ve bunları sonradan dinleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlayarak ve bu kartlara kısa notlar yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Basamak olarak öğrenmeleri gereken şeyleri basamaklı olarak yazıp yüksek sesle tekrar etmelisiniz. Ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başına olmalısınız. Yeni öğrenilen kavramları renklendirerek daha kolay öğrenirsiniz. Yüksek sesle tekrar ederek kolay öğrenirsiniz. Önemli noktaları yüksek sesle tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Bilgi ve kavramları sembol ve resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Yeni konuları öğrendiğinizde şemalar, zaman çizelgeleri ve grafikler çizerek daha kolay öğrenirsiniz.

4 Sınıf: 7C No: 1170 Mart 15, 2012 Görsel: 33 - İşitsel: 33 - Dokunsal: 26 Görsel - İşitsel Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları yüksek sesle tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalıştığınız ortam derli toplu olmalıdır. Ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başına olmalısınız. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Bellekte tutulması gereken (tarih, isim, formül) konular için melodik tekrar yapmalısınız. Diyagramlar çizerek daha kolay öğrenirsiniz. Konularla, kelimelerle ve öğreneceklerinizle ilgili hatırlama kartları hazırlayarak daha kolay öğrenirsiniz.

5 Sınıf: 7C No: 1082 Mart 15, 2012 Görsel: 23 - İşitsel: 17 - Dokunsal: 20 Görsel - Dokunsal Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Uzun çalışma saatleri yerine kısa periyotlarda daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlayarak ve bu kartlara kısa notlar yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız.

6 Sınıf: 7C No: 0696 Mart 15, 2012 Görsel: 25 - İşitsel: 18 - Dokunsal: 21 Görsel - Dokunsal Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Uzun çalışma saatleri yerine kısa periyotlarda daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlayarak ve bu kartlara kısa notlar yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız.

7 Sınıf: 7C No: 0621 Mart 15, 2012 Görsel: 36 - İşitsel: 17 - Dokunsal: 19 Görsel Öğrenenler Görerek, tekrar ederek ve kelimeleri hafızanızda resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra gözden geçirebilmek için her şeyi yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalıştığınız ortam derli toplu olmalıdır. Anahtar sözcük kartları hazırlamalısınız ve bu kartlara kısa notlar yazmalısınız. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız. Çözmeye çalıştığınız problem birkaç aşamalı ise her aşamanın nasıl olduğu ve geçişiyle ilgili açıklamalı bilgileri yazmalısınız. Grafikleri detaylarıyla görebilmek için olduğundan daha büyük çizerek daha kolay öğrenirsiniz.

8 Sınıf: 7C No: 1004 Mart 15, 2012 Görsel: 23 - İşitsel: 16 - Dokunsal: 16 Görsel Öğrenenler Görerek, tekrar ederek ve kelimeleri hafızanızda resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra gözden geçirebilmek için her şeyi yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalıştığınız ortam derli toplu olmalıdır. Anahtar sözcük kartları hazırlamalısınız ve bu kartlara kısa notlar yazmalısınız. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız. Çözmeye çalıştığınız problem birkaç aşamalı ise her aşamanın nasıl olduğu ve geçişiyle ilgili açıklamalı bilgileri yazmalısınız. Grafikleri detaylarıyla görebilmek için olduğundan daha büyük çizerek daha kolay öğrenirsiniz.

9 Sınıf: 7C No: 0632 Mart 15, 2012 Görsel: 23 - İşitsel: 27 - Dokunsal: 20 Görsel - İşitsel Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları yüksek sesle tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalıştığınız ortam derli toplu olmalıdır. Ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başına olmalısınız. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Bellekte tutulması gereken (tarih, isim, formül) konular için melodik tekrar yapmalısınız. Diyagramlar çizerek daha kolay öğrenirsiniz. Konularla, kelimelerle ve öğreneceklerinizle ilgili hatırlama kartları hazırlayarak daha kolay öğrenirsiniz.

10 Sınıf: 7C No: 1085 Mart 15, 2012 Görsel: 32 - İşitsel: 29 - Dokunsal: 34 Görsel - Dokunsal Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Uzun çalışma saatleri yerine kısa periyotlarda daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlayarak ve bu kartlara kısa notlar yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız.

11 Sınıf: 7C No: 0772 Mart 15, 2012 Görsel: 38 - İşitsel: 28 - Dokunsal: 20 Görsel Öğrenenler Görerek, tekrar ederek ve kelimeleri hafızanızda resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra gözden geçirebilmek için her şeyi yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalıştığınız ortam derli toplu olmalıdır. Anahtar sözcük kartları hazırlamalısınız ve bu kartlara kısa notlar yazmalısınız. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız. Çözmeye çalıştığınız problem birkaç aşamalı ise her aşamanın nasıl olduğu ve geçişiyle ilgili açıklamalı bilgileri yazmalısınız. Grafikleri detaylarıyla görebilmek için olduğundan daha büyük çizerek daha kolay öğrenirsiniz.

12 Sınıf: 7C No: 1265 Mart 15, 2012 Görsel: 19 - İşitsel: 26 - Dokunsal: 15 İşitsel Öğrenenler Yazılı materyalleri sesli anlatımla destekleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra yüksek sesle tekrar etmek üzere her şeyi yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Derste anlatılanları iyice duyabileceğiniz ve ara sıra öğretmene bakabileceğiniz bir yere oturarak daha kolay öğrenirsiniz. Notlarınızı bir başkasına okutturarak ve dinleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Yazılı materyalleri sesli anlatımla destekleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlamalısınız ve bu kartlara kısa notlar yazmalısınız. Ödevlerde seçme hakkınız varsa sözlü sunumları tercih ederek daha başarılı olursunuz. Basamak olarak öğrenmeleri gereken şeyleri basamaklı olarak yazıp yüksek sesle tekrar etmelisiniz. Evde ders çalışırken sözsüz müzik dinleyerek daha başarılı olursunuz. Problemleri kendi sözcüklerinizle ifade ederek daha başarılı olursunuz. Anlatarak çok iyi öğrendiğinizi unutmayınız. Panel ve seminerle katılarak daha iyi öğrenirsiniz.. Melodik tekrarlar yaparak daha kolay öğrenirsiniz.

13 Sınıf: 7C No: 0706 Mart 15, 2012 Görsel: 28 - İşitsel: 31 - Dokunsal: 29 Görsel - İşitsel - Dokunsal Öğrenenler Görerek tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek ve yüksek sesle tekrar ederek kolay öğrenirsiniz. Daha sonra hızlı gözden geçirebilmek için her şeyi yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Yazarken, okurken renkli kalemler kullanarak, önemli konuların altını renkli kalemlerle çizerek daha kolay öğrenirsiniz. Ders notlarını CD ye veya kasete kaydederek ve bunları sonradan dinleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlayarak ve bu kartlara kısa notlar yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Basamak olarak öğrenmeleri gereken şeyleri basamaklı olarak yazıp yüksek sesle tekrar etmelisiniz. Ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başına olmalısınız. Yeni öğrenilen kavramları renklendirerek daha kolay öğrenirsiniz. Yüksek sesle tekrar ederek kolay öğrenirsiniz. Önemli noktaları yüksek sesle tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Bilgi ve kavramları sembol ve resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Yeni konuları öğrendiğinizde şemalar, zaman çizelgeleri ve grafikler çizerek daha kolay öğrenirsiniz.

14 Sınıf: 7C No: 0981 Mart 15, 2012 Görsel: 26 - İşitsel: 20 - Dokunsal: 16 Görsel Öğrenenler Görerek, tekrar ederek ve kelimeleri hafızanızda resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra gözden geçirebilmek için her şeyi yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalıştığınız ortam derli toplu olmalıdır. Anahtar sözcük kartları hazırlamalısınız ve bu kartlara kısa notlar yazmalısınız. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız. Çözmeye çalıştığınız problem birkaç aşamalı ise her aşamanın nasıl olduğu ve geçişiyle ilgili açıklamalı bilgileri yazmalısınız. Grafikleri detaylarıyla görebilmek için olduğundan daha büyük çizerek daha kolay öğrenirsiniz.

15 Sınıf: 7C No: 1158 Mart 15, 2012 Görsel: 21 - İşitsel: 26 - Dokunsal: 21 İşitsel Öğrenenler Yazılı materyalleri sesli anlatımla destekleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra yüksek sesle tekrar etmek üzere her şeyi yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Derste anlatılanları iyice duyabileceğiniz ve ara sıra öğretmene bakabileceğiniz bir yere oturarak daha kolay öğrenirsiniz. Notlarınızı bir başkasına okutturarak ve dinleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Yazılı materyalleri sesli anlatımla destekleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlamalısınız ve bu kartlara kısa notlar yazmalısınız. Ödevlerde seçme hakkınız varsa sözlü sunumları tercih ederek daha başarılı olursunuz. Basamak olarak öğrenmeleri gereken şeyleri basamaklı olarak yazıp yüksek sesle tekrar etmelisiniz. Evde ders çalışırken sözsüz müzik dinleyerek daha başarılı olursunuz. Problemleri kendi sözcüklerinizle ifade ederek daha başarılı olursunuz. Anlatarak çok iyi öğrendiğinizi unutmayınız. Panel ve seminerle katılarak daha iyi öğrenirsiniz.. Melodik tekrarlar yaparak daha kolay öğrenirsiniz.

16 Sınıf: 7C No: 1000 Mart 15, 2012 Görsel: 36 - İşitsel: 35 - Dokunsal: 33 Görsel - İşitsel - Dokunsal Öğrenenler Görerek tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek ve yüksek sesle tekrar ederek kolay öğrenirsiniz. Daha sonra hızlı gözden geçirebilmek için her şeyi yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Yazarken, okurken renkli kalemler kullanarak, önemli konuların altını renkli kalemlerle çizerek daha kolay öğrenirsiniz. Ders notlarını CD ye veya kasete kaydederek ve bunları sonradan dinleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlayarak ve bu kartlara kısa notlar yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Basamak olarak öğrenmeleri gereken şeyleri basamaklı olarak yazıp yüksek sesle tekrar etmelisiniz. Ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başına olmalısınız. Yeni öğrenilen kavramları renklendirerek daha kolay öğrenirsiniz. Yüksek sesle tekrar ederek kolay öğrenirsiniz. Önemli noktaları yüksek sesle tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Bilgi ve kavramları sembol ve resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Yeni konuları öğrendiğinizde şemalar, zaman çizelgeleri ve grafikler çizerek daha kolay öğrenirsiniz.

17 Sınıf: 7C No: 0664 Mart 15, 2012 Görsel: 30 - İşitsel: 21 - Dokunsal: 30 Görsel - Dokunsal Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Uzun çalışma saatleri yerine kısa periyotlarda daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlayarak ve bu kartlara kısa notlar yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız.

18 Sınıf: 7C No: 0828 Mart 15, 2012 Görsel: 19 - İşitsel: 24 - Dokunsal: 23 İşitsel - Dokunsal Öğrenenler Konuları bir arkadaşınızla karşılıklı yüksek sesle tekrar ederek ve anlatarak daha kolay öğrenirsiniz. Uzun çalışma saatleri yerine kısa periyotlarda daha kolay öğrenirsiniz. Yazılı materyalleri sesli anlatımla destekleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Her moladan sonra ders çalıştığınız yeri değiştirerek daha kolay öğrenirsiniz. Bellekte tutulması gereken (tarih, isim, formül) konular için melodik tekrar yapmalısınız. Basamak olarak öğrenmeleri gereken şeyleri basamaklı olarak yazıp yüksek sesle tekrar etmelisiniz. Önemli konu ve talimatları yüksek sesle okuyup tekrar etmelisiniz. Problemleri kendi sözcüklerinizle ifade ederek daha başarılı olursunuz. Özellikle model üretebileceği bilgisayar oyunlarıyla çalışarak daha kolay öğrenirsiniz. Panel ve seminerlere katılarak daha kolay öğrenirsiniz. Çalışırken elinizdeki notlarla ileri geri yürüyerek ve yüksek sesle okuyarak daha kolay öğrenirsiniz. Konuları kendi kendine yüksek sesle tekrar ederek ve anlatarak daha kolay öğrenirsiniz.

19 Sınıf: 7C No: 0833 Mart 15, 2012 Görsel: 19 - İşitsel: 27 - Dokunsal: 29 İşitsel - Dokunsal Öğrenenler Konuları bir arkadaşınızla karşılıklı yüksek sesle tekrar ederek ve anlatarak daha kolay öğrenirsiniz. Uzun çalışma saatleri yerine kısa periyotlarda daha kolay öğrenirsiniz. Yazılı materyalleri sesli anlatımla destekleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Her moladan sonra ders çalıştığınız yeri değiştirerek daha kolay öğrenirsiniz. Bellekte tutulması gereken (tarih, isim, formül) konular için melodik tekrar yapmalısınız. Basamak olarak öğrenmeleri gereken şeyleri basamaklı olarak yazıp yüksek sesle tekrar etmelisiniz. Önemli konu ve talimatları yüksek sesle okuyup tekrar etmelisiniz. Problemleri kendi sözcüklerinizle ifade ederek daha başarılı olursunuz. Özellikle model üretebileceği bilgisayar oyunlarıyla çalışarak daha kolay öğrenirsiniz. Panel ve seminerlere katılarak daha kolay öğrenirsiniz. Çalışırken elinizdeki notlarla ileri geri yürüyerek ve yüksek sesle okuyarak daha kolay öğrenirsiniz. Konuları kendi kendine yüksek sesle tekrar ederek ve anlatarak daha kolay öğrenirsiniz.

20 Sınıf: 7C No: 0777 Mart 15, 2012 Görsel: 26 - İşitsel: 28 - Dokunsal: 20 Görsel - İşitsel Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları yüksek sesle tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalıştığınız ortam derli toplu olmalıdır. Ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başına olmalısınız. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Bellekte tutulması gereken (tarih, isim, formül) konular için melodik tekrar yapmalısınız. Diyagramlar çizerek daha kolay öğrenirsiniz. Konularla, kelimelerle ve öğreneceklerinizle ilgili hatırlama kartları hazırlayarak daha kolay öğrenirsiniz.

21 Sınıf: 7C No: 1190 Mart 15, 2012 Görsel: 33 - İşitsel: 24 - Dokunsal: 23 Görsel Öğrenenler Görerek, tekrar ederek ve kelimeleri hafızanızda resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra gözden geçirebilmek için her şeyi yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalıştığınız ortam derli toplu olmalıdır. Anahtar sözcük kartları hazırlamalısınız ve bu kartlara kısa notlar yazmalısınız. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız. Çözmeye çalıştığınız problem birkaç aşamalı ise her aşamanın nasıl olduğu ve geçişiyle ilgili açıklamalı bilgileri yazmalısınız. Grafikleri detaylarıyla görebilmek için olduğundan daha büyük çizerek daha kolay öğrenirsiniz.

22 Sınıf: 7C No: 1214 Mart 15, 2012 Görsel: 31 - İşitsel: 34 - Dokunsal: 23 Görsel - İşitsel Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları yüksek sesle tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalıştığınız ortam derli toplu olmalıdır. Ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başına olmalısınız. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Bellekte tutulması gereken (tarih, isim, formül) konular için melodik tekrar yapmalısınız. Diyagramlar çizerek daha kolay öğrenirsiniz. Konularla, kelimelerle ve öğreneceklerinizle ilgili hatırlama kartları hazırlayarak daha kolay öğrenirsiniz.

23 Sınıf: 7C No: 1088 Mart 15, 2012 Görsel: 24 - İşitsel: 22 - Dokunsal: 22 Görsel - İşitsel - Dokunsal Öğrenenler Görerek tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek ve yüksek sesle tekrar ederek kolay öğrenirsiniz. Daha sonra hızlı gözden geçirebilmek için her şeyi yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Yazarken, okurken renkli kalemler kullanarak, önemli konuların altını renkli kalemlerle çizerek daha kolay öğrenirsiniz. Ders notlarını CD ye veya kasete kaydederek ve bunları sonradan dinleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlayarak ve bu kartlara kısa notlar yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Basamak olarak öğrenmeleri gereken şeyleri basamaklı olarak yazıp yüksek sesle tekrar etmelisiniz. Ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başına olmalısınız. Yeni öğrenilen kavramları renklendirerek daha kolay öğrenirsiniz. Yüksek sesle tekrar ederek kolay öğrenirsiniz. Önemli noktaları yüksek sesle tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Bilgi ve kavramları sembol ve resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Yeni konuları öğrendiğinizde şemalar, zaman çizelgeleri ve grafikler çizerek daha kolay öğrenirsiniz.

24 Sınıf: 7C No: 1233 Mart 15, 2012 Görsel: 26 - İşitsel: 17 - Dokunsal: 26 Görsel - Dokunsal Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Uzun çalışma saatleri yerine kısa periyotlarda daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlayarak ve bu kartlara kısa notlar yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız.

25 Sınıf: 7C No: 0928 Mart 15, 2012 Görsel: 31 - İşitsel: 28 - Dokunsal: 35 Görsel - Dokunsal Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Uzun çalışma saatleri yerine kısa periyotlarda daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlayarak ve bu kartlara kısa notlar yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız.

26 Sınıf: 7C No: 0689 Mart 15, 2012 Görsel: 32 - İşitsel: 26 - Dokunsal: 24 Görsel Öğrenenler Görerek, tekrar ederek ve kelimeleri hafızanızda resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra gözden geçirebilmek için her şeyi yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalıştığınız ortam derli toplu olmalıdır. Anahtar sözcük kartları hazırlamalısınız ve bu kartlara kısa notlar yazmalısınız. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız. Çözmeye çalıştığınız problem birkaç aşamalı ise her aşamanın nasıl olduğu ve geçişiyle ilgili açıklamalı bilgileri yazmalısınız. Grafikleri detaylarıyla görebilmek için olduğundan daha büyük çizerek daha kolay öğrenirsiniz.

27 Sınıf: 7C No: 1029 Mart 15, 2012 Görsel: 22 - İşitsel: 33 - Dokunsal: 33 İşitsel - Dokunsal Öğrenenler Konuları bir arkadaşınızla karşılıklı yüksek sesle tekrar ederek ve anlatarak daha kolay öğrenirsiniz. Uzun çalışma saatleri yerine kısa periyotlarda daha kolay öğrenirsiniz. Yazılı materyalleri sesli anlatımla destekleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Her moladan sonra ders çalıştığınız yeri değiştirerek daha kolay öğrenirsiniz. Bellekte tutulması gereken (tarih, isim, formül) konular için melodik tekrar yapmalısınız. Basamak olarak öğrenmeleri gereken şeyleri basamaklı olarak yazıp yüksek sesle tekrar etmelisiniz. Önemli konu ve talimatları yüksek sesle okuyup tekrar etmelisiniz. Problemleri kendi sözcüklerinizle ifade ederek daha başarılı olursunuz. Özellikle model üretebileceği bilgisayar oyunlarıyla çalışarak daha kolay öğrenirsiniz. Panel ve seminerlere katılarak daha kolay öğrenirsiniz. Çalışırken elinizdeki notlarla ileri geri yürüyerek ve yüksek sesle okuyarak daha kolay öğrenirsiniz. Konuları kendi kendine yüksek sesle tekrar ederek ve anlatarak daha kolay öğrenirsiniz.

28 Sınıf: 7C No: 0846 Mart 15, 2012 Görsel: 30 - İşitsel: 32 - Dokunsal: 27 Görsel - İşitsel Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları yüksek sesle tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalıştığınız ortam derli toplu olmalıdır. Ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başına olmalısınız. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Bellekte tutulması gereken (tarih, isim, formül) konular için melodik tekrar yapmalısınız. Diyagramlar çizerek daha kolay öğrenirsiniz. Konularla, kelimelerle ve öğreneceklerinizle ilgili hatırlama kartları hazırlayarak daha kolay öğrenirsiniz.

29 Sınıf: 7C No: 1275 Mart 15, 2012 Görsel: 34 - İşitsel: 33 - Dokunsal: 29 Görsel - İşitsel Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları yüksek sesle tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalıştığınız ortam derli toplu olmalıdır. Ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başına olmalısınız. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Bellekte tutulması gereken (tarih, isim, formül) konular için melodik tekrar yapmalısınız. Diyagramlar çizerek daha kolay öğrenirsiniz. Konularla, kelimelerle ve öğreneceklerinizle ilgili hatırlama kartları hazırlayarak daha kolay öğrenirsiniz.

30 Sınıf: 7C No: 0572 Mart 15, 2012 Görsel: 31 - İşitsel: 29 - Dokunsal: 32 Görsel - İşitsel - Dokunsal Öğrenenler Görerek tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek ve yüksek sesle tekrar ederek kolay öğrenirsiniz. Daha sonra hızlı gözden geçirebilmek için her şeyi yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Yazarken, okurken renkli kalemler kullanarak, önemli konuların altını renkli kalemlerle çizerek daha kolay öğrenirsiniz. Ders notlarını CD ye veya kasete kaydederek ve bunları sonradan dinleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlayarak ve bu kartlara kısa notlar yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Basamak olarak öğrenmeleri gereken şeyleri basamaklı olarak yazıp yüksek sesle tekrar etmelisiniz. Ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başına olmalısınız. Yeni öğrenilen kavramları renklendirerek daha kolay öğrenirsiniz. Yüksek sesle tekrar ederek kolay öğrenirsiniz. Önemli noktaları yüksek sesle tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Bilgi ve kavramları sembol ve resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Yeni konuları öğrendiğinizde şemalar, zaman çizelgeleri ve grafikler çizerek daha kolay öğrenirsiniz.

31 Sınıf: 7C No: 1053 Mart 15, 2012 Görsel: 23 - İşitsel: 18 - Dokunsal: 19 Görsel - Dokunsal Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Uzun çalışma saatleri yerine kısa periyotlarda daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlayarak ve bu kartlara kısa notlar yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız.

32 Sınıf: 7C No: 1056 Mart 15, 2012 Görsel: 26 - İşitsel: 19 - Dokunsal: 27 Görsel - Dokunsal Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Uzun çalışma saatleri yerine kısa periyotlarda daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlayarak ve bu kartlara kısa notlar yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız.

33 Sınıf: 7C No: 1283 Mart 15, 2012 Görsel: 38 - İşitsel: 26 - Dokunsal: 36 Görsel - Dokunsal Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Uzun çalışma saatleri yerine kısa periyotlarda daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlayarak ve bu kartlara kısa notlar yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız.

34 Sınıf: 7C No: 1164 Mart 15, 2012 Görsel: 23 - İşitsel: 27 - Dokunsal: 28 İşitsel - Dokunsal Öğrenenler Konuları bir arkadaşınızla karşılıklı yüksek sesle tekrar ederek ve anlatarak daha kolay öğrenirsiniz. Uzun çalışma saatleri yerine kısa periyotlarda daha kolay öğrenirsiniz. Yazılı materyalleri sesli anlatımla destekleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Her moladan sonra ders çalıştığınız yeri değiştirerek daha kolay öğrenirsiniz. Bellekte tutulması gereken (tarih, isim, formül) konular için melodik tekrar yapmalısınız. Basamak olarak öğrenmeleri gereken şeyleri basamaklı olarak yazıp yüksek sesle tekrar etmelisiniz. Önemli konu ve talimatları yüksek sesle okuyup tekrar etmelisiniz. Problemleri kendi sözcüklerinizle ifade ederek daha başarılı olursunuz. Özellikle model üretebileceği bilgisayar oyunlarıyla çalışarak daha kolay öğrenirsiniz. Panel ve seminerlere katılarak daha kolay öğrenirsiniz. Çalışırken elinizdeki notlarla ileri geri yürüyerek ve yüksek sesle okuyarak daha kolay öğrenirsiniz. Konuları kendi kendine yüksek sesle tekrar ederek ve anlatarak daha kolay öğrenirsiniz.

35 Sınıf: 7C No: 1087 Mart 15, 2012 Görsel: 34 - İşitsel: 30 - Dokunsal: 27 Görsel - İşitsel Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları yüksek sesle tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalıştığınız ortam derli toplu olmalıdır. Ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başına olmalısınız. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Bellekte tutulması gereken (tarih, isim, formül) konular için melodik tekrar yapmalısınız. Diyagramlar çizerek daha kolay öğrenirsiniz. Konularla, kelimelerle ve öğreneceklerinizle ilgili hatırlama kartları hazırlayarak daha kolay öğrenirsiniz.

36 Sınıf: 7C No: 1046 Mart 15, 2012 Görsel: 33 - İşitsel: 24 - Dokunsal: 23 Görsel Öğrenenler Görerek, tekrar ederek ve kelimeleri hafızanızda resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra gözden geçirebilmek için her şeyi yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalıştığınız ortam derli toplu olmalıdır. Anahtar sözcük kartları hazırlamalısınız ve bu kartlara kısa notlar yazmalısınız. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız. Çözmeye çalıştığınız problem birkaç aşamalı ise her aşamanın nasıl olduğu ve geçişiyle ilgili açıklamalı bilgileri yazmalısınız. Grafikleri detaylarıyla görebilmek için olduğundan daha büyük çizerek daha kolay öğrenirsiniz.

37 Sınıf: 7C No: 0878 Mart 15, 2012 Görsel: 35 - İşitsel: 29 - Dokunsal: 38 Görsel - Dokunsal Öğrenenler Görerek, yüksek sesle tekrar ederek ve kelimeleri hafızalarında resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Uzun çalışma saatleri yerine kısa periyotlarda daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra tekrar etmek için her şeyi yazarak ve bunları tekrar ederek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlayarak ve bu kartlara kısa notlar yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Yeni öğrendiğiniz konuları farklı renklerdeki kâğıtlara yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız.

38 Sınıf: 7C No: 0986 Mart 15, 2012 Görsel: 30 - İşitsel: 20 - Dokunsal: 19 Görsel Öğrenenler Görerek, tekrar ederek ve kelimeleri hafızanızda resimlere dönüştürerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra gözden geçirebilmek için her şeyi yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Evde ders çalıştığınız ortam derli toplu olmalıdır. Anahtar sözcük kartları hazırlamalısınız ve bu kartlara kısa notlar yazmalısınız. Evde ders çalışırken sessiz bir ortamda ve tek başınıza olmalısınız. Çözmeye çalıştığınız problem birkaç aşamalı ise her aşamanın nasıl olduğu ve geçişiyle ilgili açıklamalı bilgileri yazmalısınız. Grafikleri detaylarıyla görebilmek için olduğundan daha büyük çizerek daha kolay öğrenirsiniz.

39 Sınıf: 7C No: 1183 Mart 15, 2012 Görsel: 24 - İşitsel: 30 - Dokunsal: 22 İşitsel Öğrenenler Yazılı materyalleri sesli anlatımla destekleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Daha sonra yüksek sesle tekrar etmek üzere her şeyi yazarak daha kolay öğrenirsiniz. Derste anlatılanları iyice duyabileceğiniz ve ara sıra öğretmene bakabileceğiniz bir yere oturarak daha kolay öğrenirsiniz. Notlarınızı bir başkasına okutturarak ve dinleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Yazılı materyalleri sesli anlatımla destekleyerek daha kolay öğrenirsiniz. Anahtar sözcük kartları hazırlamalısınız ve bu kartlara kısa notlar yazmalısınız. Ödevlerde seçme hakkınız varsa sözlü sunumları tercih ederek daha başarılı olursunuz. Basamak olarak öğrenmeleri gereken şeyleri basamaklı olarak yazıp yüksek sesle tekrar etmelisiniz. Evde ders çalışırken sözsüz müzik dinleyerek daha başarılı olursunuz. Problemleri kendi sözcüklerinizle ifade ederek daha başarılı olursunuz. Anlatarak çok iyi öğrendiğinizi unutmayınız. Panel ve seminerle katılarak daha iyi öğrenirsiniz.. Melodik tekrarlar yaparak daha kolay öğrenirsiniz.

40 Öğrenci No Soyad Ad Sınıfı Öğrenme Stili 0371 AK HÜSEYİN C 7C G 1142 AKBULUT SELİN C 7C GI 0730 ARICI HAMİT C 7C GDI 1170 AŞKAN GÖZDE C 7C GI 1082 ATICI ENGİNCAN C 7C GD 0696 AYBERTÜRK BEGÜM C 7C GD 0621 BAL ASLIHAN C 7C G 1004 BAL EKİN AYDA C 7C G 0632 BERK ERAKTAŞ C 7C IG 1085 ÇANKAYA ESRA C 7C DG 0772 ÇEKİÇ EFE C 7C G 1265 DİLSİZ MEHMET CAN C 7C I 0706 DOĞAN DİLA C 7C GDI 0981 ECE ANALI C 7C G 1158 GÖKOVA SELİN C 7C I 1000 İ EFE GÜLENÇ C 7C GDI 0664 İDİZ SİMLA C 7C GD 0828 İŞLETEN YILMAZ C 7C ID 0833 KAVRUK EMİR C 7C DI 0777 KAZANCI S RHAT C 7C IG 1190 KIRDAR ULAŞ D 7C G 1214 KOCA SELİN C 7C IG 1088 KÖSEOĞLU ALEYNA C 7C GDI 1233 OKAİLAYDA C 7C GD 0928 ÖREN OKAN DENİZ C 7C DG 0689 OYMAK İREM C 7C G 1029 ÖZCAN BERK C 7C DI 0846 RENKAL CEREN C 7C IG 1275 SEZER GÖRKEM C 7C GI 0572 SUNGUR AYÇA D 7C GDI 1053 TARAZ CEM C 7C GD 1056 TARAZ KEREM C 7C DG 1283 TAŞDEMİR EMRE C 7C GD 1164 TÜRKYILMAZ ECEM C 7C DI 1087 URAL GİZEM C 7C GI 1046 YAĞIZ CEMRE C 7C G 0878 YETİŞTİREN EGEMEN C 7C DG 0986 YILDIZ CAN CAHİT C 7C G 1183 YILDIZ CE N DENİZ C 7C I

8.SINIFLARA 2. TEOG ÖNCESİ MOTİVASYON ÇALIŞMASI

8.SINIFLARA 2. TEOG ÖNCESİ MOTİVASYON ÇALIŞMASI 8.SINIFLARA 2. TEOG ÖNCESİ MOTİVASYON ÇALIŞMASI 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak 2. TEOG Sınavı na sayılı günler kala TED Kayseri Koleji Vakfı Ortaokulu Rehber öğretmenimiz Zeliha AKSOY ATAŞCI tarafından

Detaylı

İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR

İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR 1 Bir dersin sunumunda, sözel anlatımlar yanında çizimler, şemalar ve grafikler kullanılması; bilginin aktarılmasında, hem duyu organı olarak gözün, hem de düşünme-ilişkilendirme

Detaylı

Davranışın Fizyolojik Temelleri (PSY 315) Ders Detayları

Davranışın Fizyolojik Temelleri (PSY 315) Ders Detayları Davranışın Fizyolojik Temelleri (PSY 315) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Davranışın Fizyolojik Temelleri PSY 315 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili KlİNİK VE SAĞLIK PSİKOLOJİSİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (X) Yüksek Lisans() Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

Krize Müdahale Teknikleri (PSY 418) Ders Detayları

Krize Müdahale Teknikleri (PSY 418) Ders Detayları Krize Müdahale Teknikleri (PSY 418) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Krize Müdahale Teknikleri PSY 418 Bahar 3 2 0 4 8 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Çağdaş Sanat Atölye (SGT 321) Ders Detayları

Çağdaş Sanat Atölye (SGT 321) Ders Detayları Çağdaş Sanat Atölye (SGT 321) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çağdaş Sanat Atölye SGT 321 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi özcan DEMİREL 1750 Üniversiteler Yasası nın 2. maddesinde üniversiteler, fakülte, bölüm, kürsü ve benzeri kuruluşlarla hizmet birimlerinden oluşan özerkliğe ve kamu

Detaylı

Proje konularından istediğiniz bir konuyu seçip, hazırlamalısınız.

Proje konularından istediğiniz bir konuyu seçip, hazırlamalısınız. 5. SINIF MATEMATİK PROJE KONULARI (2012-2013) Atatürk ün geometri alanında yaptığı çalışmaların ülkemizdeki geometri öğretimine katkılarını açıklayınız. Geometrik cisimlerin (prizmalar ve piramitler) günlük

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Merhaba! Fatih ALKAN Yasin UĞURLU Mehmet ÜZER. Biz buradayız çünkü sizi ve yazılımı seviyoruz. Bize ulaşabilirsiniz: www.codingistanbul.

Merhaba! Fatih ALKAN Yasin UĞURLU Mehmet ÜZER. Biz buradayız çünkü sizi ve yazılımı seviyoruz. Bize ulaşabilirsiniz: www.codingistanbul. «MERHABA DÜNYA» Merhaba! Fatih ALKAN Yasin UĞURLU Mehmet ÜZER Biz buradayız çünkü sizi ve yazılımı seviyoruz. Bize ulaşabilirsiniz: www.codingistanbul.com PROGRAMLAMA NEDİR? Yeni bir dünya için hazırlanın!

Detaylı

İleri Yapı Malzemeleri (CE 542) Ders Detayları

İleri Yapı Malzemeleri (CE 542) Ders Detayları İleri Yapı Malzemeleri (CE 542) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İleri Yapı Malzemeleri CE 542 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i CE 210 İnşaat

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

uzman yaklaşımı Branş Analizi öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı Dr. Levent VEZNEDAROĞLU

uzman yaklaşımı Branş Analizi öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı Dr. Levent VEZNEDAROĞLU Branş Analizi öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı de yer alan öğretim teknolojileri ve materyal tasarımı sorularının çoğunluğu kolay, bir kısmı da orta düzeydedir. Sınavda siz öğretmen adaylarını

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Yazma Becerileri 1 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu

Detaylı

Görsel Tasarım İlkelerinin BÖTE Bölümü Öğrencileri Tarafından Değerlendirilmesi

Görsel Tasarım İlkelerinin BÖTE Bölümü Öğrencileri Tarafından Değerlendirilmesi Görsel Tasarım İlkelerinin BÖTE Bölümü Öğrencileri Tarafından Değerlendirilmesi Cahit CENGİZHAN Duygu ATEŞ Öğretim Görevlisi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri

Detaylı

Liderlik: Teori ve Pratik (PSY 316) Ders Detayları

Liderlik: Teori ve Pratik (PSY 316) Ders Detayları Liderlik: Teori ve Pratik (PSY 316) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Liderlik: Teori ve Pratik PSY 316 Seçmeli 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

1) Öğrenci kendi başına proje yapma becerisini kazanır. 1,3,4 1,2

1) Öğrenci kendi başına proje yapma becerisini kazanır. 1,3,4 1,2 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Bitirme Projesi BIL401 7 0+4 2 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

Ders Tanıtım Formu. Dersin Adı Öğretim Dili

Ders Tanıtım Formu. Dersin Adı Öğretim Dili Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Gıda Mühendisliği Dizayn ve Ekonomisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

Model Yapım Teknikleri (MMR106) Ders Detayları

Model Yapım Teknikleri (MMR106) Ders Detayları Model Yapım Teknikleri (MMR106) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Model Yapım Teknikleri MMR106 Bahar 1 1 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin

Detaylı

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul çalışanlarının eko okullar projesi hakkında bilgilendirilmesi

Detaylı

Basit Bir Elektrik Süpürgesi

Basit Bir Elektrik Süpürgesi Basit Bir Elektrik Süpürgesi Amacı : Bu öğretim materyalinin amacı, öğrencilerin elektrik enerjisinin hareket enerjisine dönüştüğünü kavramalarını ve elektrik enerjisinin bilinçli ve tasarruflu bir şekilde

Detaylı

Mobil Yazılım Mühendisliği (SE 570) Ders Detayları

Mobil Yazılım Mühendisliği (SE 570) Ders Detayları Mobil Yazılım Mühendisliği (SE 570) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Mobil Yazılım Mühendisliği SE 570 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Öğrenme stilleri görsel, işitsel ve dokunsal olmak üzere 3 gruba ayrılır.

Öğrenme stilleri görsel, işitsel ve dokunsal olmak üzere 3 gruba ayrılır. ÖĞRENME STILLERI ÖĞRENME STILI NEDIR? Öğrenme stilleri her bir öğrencinin yeni ve zor bilgiyi öğrenmeye hazırlanırken, öğrenirken ve hatırlarken farklı ve kendine özgü yollar kullanmasıdır. Her öğrencinin

Detaylı

Öğretim Tasarımında ASSURE Modeli The Heinich, Molenda, Russell and Smaldino Model

Öğretim Tasarımında ASSURE Modeli The Heinich, Molenda, Russell and Smaldino Model 1 Öğretim Tasarımında ASSURE Modeli The Heinich, Molenda, Russell and Smaldino Model ASSURE modeli, öğretmenlerin sınıflarında kullanmaları için değiştirilmiş bir Öğretim Sistemi Tasarımı (ISD) sürecidir.

Detaylı

MESLEKİ GELİŞİM DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI ÇALIŞMA SORULARI

MESLEKİ GELİŞİM DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI ÇALIŞMA SORULARI MESLEKİ GELİŞİM DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI ÇALIŞMA SORULARI 1. İşçilerin iş kazalarına uğramalarını önlemek amacıyla güvenli çalışma ortamını oluşturmak için alınması gereken önlemler dizisine ne denir?

Detaylı

BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan önce çok sayıda bilgi, beceri ve tutum kazandığı, hayata hazırlandığı kritik bir dönemdir. Bu yıllarda kazanılan bilgi, beceri ve tutumlar

Detaylı

Seminer (MGMT 500) Ders Detayları

Seminer (MGMT 500) Ders Detayları Seminer (MGMT 500) Ders Detayları Ders AdıDers Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Seminer MGMT 500 Her İkisi 0 0 0 0 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

VII. VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ

VII. VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ VII. VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ 27 1. Kurum Standartları anketine MEBBİS (http://mebbis.meb.gov.tr) ana sayfasında bulunan "Kurum Standartları Öğrenci ve Veli Girişleri" bağlantısını kullanarak veya e-okul

Detaylı

Seyrüsefer Yardımcıları (AVM310) Ders Detayları

Seyrüsefer Yardımcıları (AVM310) Ders Detayları Seyrüsefer Yardımcıları (AVM310) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Seyrüsefer Yardımcıları AVM310 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Sipariş Alma Reklâm Tabelâcılığı Reklâm Tabelâcılığı

DERS BİLGİ FORMU Sipariş Alma Reklâm Tabelâcılığı Reklâm Tabelâcılığı Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi)

KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi) KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi) 1 Giriş.. Değişkenleri nitel ve nicel değişkenler olarak iki kısımda inceleyebiliriz. Şimdiye kadar hep nicel değişkenler için hesaplamalar ve testler yaptık. Fakat

Detaylı

Kaynaştırma Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ. eskemre@gmail.com

Kaynaştırma Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ. eskemre@gmail.com Kaynaştırma Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Emre ÜNLÜ eskemre@gmail.com Kaynaştırma Özel Gereksinimli Bireylerin Eğitim Ortamları Tam zamanlı genel eğitim sınıfı Öğretmene danışmanlık sağlandığı tam zamanlı

Detaylı

Aviyonik Bakım Uygulamaları (AEE208) Ders Detayları

Aviyonik Bakım Uygulamaları (AEE208) Ders Detayları Aviyonik Bakım Uygulamaları (AEE208) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Aviyonik Bakım Uygulamaları AEE208 Bahar 1 5 0 3.5 4 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Kasım Ayı ndan herkese Merhaba Sonbahar Mevsimi nin kendisini iyice hissettirmeye başladığı dopdolu bir Ekim Ayı nı geride bıraktık. Kasım Ayı nda yepyeni öğrenmelerin,

Detaylı

Göstergebilim (GRT 311) Ders Detayları

Göstergebilim (GRT 311) Ders Detayları Göstergebilim (GRT 311) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Göstergebilim GRT 311 Güz 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Temel Fransızca II (ETI172) Ders Detayları

Temel Fransızca II (ETI172) Ders Detayları Temel Fransızca II (ETI172) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Fransızca II ETI172 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Temel Fransızca

Detaylı

ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY

ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY ARAŞTIRMA PROJESİ NEDİR, NASIL HAZIRLANIR, NASIL UYGULANIR? Prof. Dr. Mehmet AY Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 29.03.2012 / ÇANAKKALE Fen Lisesi ARAŞTIRMA PROJESİ

Detaylı

PERĐYODĐK CETVEL. Periyodik cetvelde soldan sağa gittikçe Elementlerin enerji seviyeleri (yörünge sayıları) değişmez.

PERĐYODĐK CETVEL. Periyodik cetvelde soldan sağa gittikçe Elementlerin enerji seviyeleri (yörünge sayıları) değişmez. PERĐYODĐK CETVEL Elementlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri ile ilgili bilgiler veren ve elementlerin artan atom numarasına göre elementlerin sıralandığı tabloya periyodik cetvel denir. Periyodik cetvelde

Detaylı

FEN BİLİMLERİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

FEN BİLİMLERİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ FEN BİLİMLERİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS KOMPLEKS ANALİZ FM-311 3 / 1.YY 2 2+0+0 3 Dersin Dili : TÜRKÇE Dersin Seviyesi : Lisans

Detaylı

Makine Mühendisliği Sistemleri Laboratuvarı (ME 407) Ders Detayları

Makine Mühendisliği Sistemleri Laboratuvarı (ME 407) Ders Detayları Makine Mühendisliği Sistemleri Laboratuvarı (ME 407) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Makine Mühendisliği Sistemleri Laboratuvarı ME 407 Güz

Detaylı

Hava Taşımacılığı (AVM102) Ders Detayları

Hava Taşımacılığı (AVM102) Ders Detayları Hava Taşımacılığı (AVM102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Hava Taşımacılığı AVM102 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Tanıtım Fotografçılığı (GRT 206) Ders Detayları

Tanıtım Fotografçılığı (GRT 206) Ders Detayları Tanıtım Fotografçılığı (GRT 206) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Tanıtım Fotografçılığı GRT 206 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

İLÇEMİZ İLKOKULLARINDA GÖREVLİ SINIF VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

İLÇEMİZ İLKOKULLARINDA GÖREVLİ SINIF VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI İLÇEMİZ İLKOKULLARINDA GÖREVLİ SINIF VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI (Sınıf Öğretmenleri, Okul Öncesi Öğretmenleri) ETKİNLİĞİN İÇERİĞİ VE HER DERS

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Fransızca II BİS312 6 2+0 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Fransızca II BİS312 6 2+0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Fransızca II BİS312 6 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

Yazılım Mühendisliği (SE 346) Ders Detayları

Yazılım Mühendisliği (SE 346) Ders Detayları Yazılım Mühendisliği (SE 346) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yazılım Mühendisliği SE 346 Bahar 2 2 0 3 6.0 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları

Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayarla Tasarım I GRT 207 Her İkisi 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Psikopatolojiye Giriş (PSY 301) Ders Detayları

Psikopatolojiye Giriş (PSY 301) Ders Detayları Psikopatolojiye Giriş (PSY 301) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Psikopatolojiye Giriş PSY 301 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i yok Dersin

Detaylı

OYUN DERSİ OYUN ETKİNLİKLERİ -1 40/16 OYUN ALBÜMÜ 40/16

OYUN DERSİ OYUN ETKİNLİKLERİ -1 40/16 OYUN ALBÜMÜ 40/16 OYUN DERSİ MODÜL ADI SÜRESİ OYUN ETKİNLİKLERİ -1 40/16 OYUN ALBÜMÜ 40/16 DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI ALAN MESLEK/DAL DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL SÜRE DERSİN AMACI DERSİN TANIMI DERSİN ÖN KOŞULLARI DERS

Detaylı

YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ

YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ 2013-2014 HAZİRAN AYI KELEBEK BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ Yaz mevsimi panosu hazırlama. Yaz mevsiminde meydana gelen değişiklikleri söyleme. Yaz mevsiminin meyve ve sebzelerini tanıma. Yaz mevsiminde

Detaylı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Mutfak Etkinliği Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Ailemizi, arkadaşımızı ve hayvanları sevmek ile ilgili sohbet ediyorum. Sevgi nedir? konulu sohbet

Detaylı

Öngerilmeli Beton (CE 550) Ders Detayları

Öngerilmeli Beton (CE 550) Ders Detayları Öngerilmeli Beton (CE 550) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Öngerilmeli Beton CE 550 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i CE 342 Betonarme (veya

Detaylı

Dijital Ürün Düzenleme (PR 439) Ders Detayları

Dijital Ürün Düzenleme (PR 439) Ders Detayları Dijital Ürün Düzenleme (PR 439) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Dijital Ürün Düzenleme PR 439 Güz 0 3 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri I MMR 103 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları

Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik

Detaylı

ÜNİTE ÖĞRENME ALANI/ ALT ÖĞRENME ALANI SAYILAR Sayılar KAZANIMLAR 1. Deste ve düzineyi örneklerle açıklar. 2. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu

ÜNİTE ÖĞRENME ALANI/ ALT ÖĞRENME ALANI SAYILAR Sayılar KAZANIMLAR 1. Deste ve düzineyi örneklerle açıklar. 2. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu MATEMATİK 2. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN ÜNİTE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM TOPLAM KAZANIM SAYISI 1 SAYILAR Sayılar 1-2-3-4-5 Toplama Çıkarma 1 Çarpma 1-2 GEOMETRİ Örüntü ve Süslemeler

Detaylı

2013-2014 SINIF GEÇME HESABI

2013-2014 SINIF GEÇME HESABI 2013-2014 SINIF GEÇME HESABI TÜM DERSLERDEN BAŞARILI İSE YILSONU BAŞARI PUANI >= 50 İSE YILSONU BAŞARI PUANI < 50 İSE YILSONU BAŞARI PUANI < 50 İSE YILSONU BAŞARI PUANI < 50 İSE DOĞRUDAN SINIF GEÇER. DOĞRUDAN

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ GÖZLEM FORMU. Adı Soyadı :... Yaşı :... Gözlem Dönemi :... Okul Adı :... Öğretmen :... Sınıfı :...

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ GÖZLEM FORMU. Adı Soyadı :... Yaşı :... Gözlem Dönemi :... Okul Adı :... Öğretmen :... Sınıfı :... EK-1/A OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ GÖZLEM FORMU Adı Soyadı :... Yaşı :... Gözlem Dönemi :... Okul Adı :... Öğretmen :... Sınıfı :... AÇIKLAMA : Lütfen öğrencileri aşağıda sıralanan davranışlara göre derecelendiriniz.

Detaylı

Pazarlama- İletişim ve Reklam (SGT 430) Ders Detayları

Pazarlama- İletişim ve Reklam (SGT 430) Ders Detayları Pazarlama- İletişim ve Reklam (SGT 430) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Pazarlama- İletişim ve Reklam SGT 430 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Bilgisayar Programlama I (COMPE 113) Ders Detayları

Bilgisayar Programlama I (COMPE 113) Ders Detayları Bilgisayar Programlama I (COMPE 113) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Bilgisayar Programlama I COMPE 113 Güz 2 2 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

REHBERLĠK HĠZMETLERĠ NEDĠR?

REHBERLĠK HĠZMETLERĠ NEDĠR? REHBERLĠK HĠZMETLERĠ NEDĠR? Rehberlik,bireyin kendini anlaması,problemlerini çözmesi,gerçekçi kararlar alması,kapasitelerini geliştirmesi,çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum yapması ve böylece kendini

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA KENDİMİZİ İFADE ETME BİÇİMİMİZ: Düşünceleri duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade etme yollarını

Detaylı

KAVRAMLAR. Büyüme ve Gelişme. Büyüme. Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır.

KAVRAMLAR. Büyüme ve Gelişme. Büyüme. Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır. KAVRAMLAR Büyüme ve Gelişme Büyüme ile Gelişme birbirlerinden farklı kavramlardır. Büyüme Büyüme, bedende gerçekleşen ve boy uzamasında olduğu gibi sayısal (nicel) değişikliklerle ifade edilebilecek yapısal

Detaylı

Geleceğin Dersliğini Tasarlamak

Geleceğin Dersliğini Tasarlamak Geleceğin Dersliğini Tasarlamak Mehmet MUHARREMOĞL Ulusal Koordinatör mmuharremoglu@meb.gov.tr Zehra SAYIN Teknik Koordinatör zehrasayin@meb.gov.tr Projenin yasal çerçevesi itec Projesi 7. ÇP Bilgi ve

Detaylı

2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR

2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR 2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR OKUL HEYECANIM BENİM EŞSİZ YUVAM DÜN, BUGÜN, YARIN Ders Programı Yardım Şekil Saygı Duygu Ulaşım Araçları Vücut Sağlık İletişim Nezaket Görsel Materyal

Detaylı

Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları

Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları Sunum Becerileri (ENG 202) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sunum Becerileri ENG 202 Bahar 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i ENG 101, ENG 102,

Detaylı

Oyun Teorisi (ECON 424T) Ders Detayları

Oyun Teorisi (ECON 424T) Ders Detayları Oyun Teorisi (ECON 424T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Oyun Teorisi ECON 424T Her İkisi 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Daha Ne Kadar Sessiz Kalacaksınız?

Daha Ne Kadar Sessiz Kalacaksınız? Daha Ne Kadar Sessiz Kalacaksınız? 3 Eylül 2015 tarihinde Roman Hakları Derneği Başkanı Yücel TUTAL ve İzmir Çağdaş Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halit KESER ile birlikte Bayındır

Detaylı

Sistem Mühendisliğine Giriş (IE 428) Ders Detayları

Sistem Mühendisliğine Giriş (IE 428) Ders Detayları Sistem Mühendisliğine Giriş (IE 428) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Sistem Mühendisliğine Giriş IE 428 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Metal Kesme Teorisi (MFGE 541) Ders Detayları

Metal Kesme Teorisi (MFGE 541) Ders Detayları Metal Kesme Teorisi (MFGE 541) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Metal Kesme Teorisi MFGE 541 Her İkisi 2 2 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Sosyal Güvenlik Hukuku (LAW 414) Ders Detayları

Sosyal Güvenlik Hukuku (LAW 414) Ders Detayları Sosyal Güvenlik Hukuku (LAW 414) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal Güvenlik Hukuku LAW 414 Bahar 2 0 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri,

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri, 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları

Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Hukuka Giriş LAW 101 Güz 4 0 0 4 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Animasyon II (SGT 426) Ders Detayları

Animasyon II (SGT 426) Ders Detayları Animasyon II (SGT 426) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Animasyon II SGT 426 Bahar 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i SGT 429 Animasyon I GRT 207

Detaylı

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler 1.Temel Kavramlar Abaküs Nedir... 7 Abaküsün Tarihçesi... 9 Abaküsün Faydaları... 12 Abaküsü Tanıyalım... 13 Abaküste Rakamların Gösterili i... 18 Abaküste Parmak Hareketlerinin Gösterili i... 19 2. lemler

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

METEOROLOJİ SEMİNERİ

METEOROLOJİ SEMİNERİ METEOROLOJİ SEMİNERİ Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı nın ortak düzenlediği meteorolojik faaliyetler ve ürünlerinin tanıtımına ilişkin 5. ve 6. sınıf öğrenci ve öğretmenlerimize

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Ölçme ve Değerlendirme MB 302 6 3+0 3 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Ölçme ve Değerlendirme MB 302 6 3+0 3 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Ölçme ve Değerlendirme MB 302 6 3+0 3 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Çizim I MMR 205 Güz 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Öğretim planındaki AKTS 811034400001101 2 0 0 2 4

Öğretim planındaki AKTS 811034400001101 2 0 0 2 4 Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. TURİZM İŞLETMELERİ MUHASEBESİ Ulusal Kredi Öğretim planındaki AKTS 811034400001101 2 0 0 2 4 Ön Koşullar : Bu dersin ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır. Önerilen

Detaylı

ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ

ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ ÖZEL SMNYOLU LİSELERİ 4. İLKÖĞRETİM MTEMTİK YRIŞMSI 2008 / MRT KİTPÇIĞI BİRİNCİ BÖLÜM Çoktan seçmeli 30 Test sorusundan oluşan ün süresi 90 dakikadır. Bu bölümün bitiminde kısa bir ara verilecektir. Elinizdeki

Detaylı

Yapı Mühendisliğinde Bilgisayar Destekli Tasarım ve Analiz (CE 567) Ders Detayları

Yapı Mühendisliğinde Bilgisayar Destekli Tasarım ve Analiz (CE 567) Ders Detayları Yapı Mühendisliğinde Bilgisayar Destekli Tasarım ve Analiz (CE 567) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Yapı Mühendisliğinde Bilgisayar Destekli

Detaylı

Bilgisayar Oyunları İçin Karakter Vesahne Tasarımı (SGT 446) Ders Detayları

Bilgisayar Oyunları İçin Karakter Vesahne Tasarımı (SGT 446) Ders Detayları Bilgisayar Oyunları İçin Karakter Vesahne Tasarımı (SGT 446) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Oyunları İçin Karakter Vesahne Tasarımı

Detaylı

YARARLANILACAK KAYNAKLAR LİSTESİ

YARARLANILACAK KAYNAKLAR LİSTESİ YARARLANILACAK KAYNAKLAR LİSTESİ Öğrenci, veli ve öğretmenlerin, sınav öncesi ve sonrasında nasıl bir yol izlemeleri gerektiğine ilişkin Genel Müdürlüğümüz web sayfasında bulunan kaynaklara aşağıdaki linkten

Detaylı

Barajların Dizaynı (CE 505) Ders Detayları

Barajların Dizaynı (CE 505) Ders Detayları Barajların Dizaynı (CE 505) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Barajların Dizaynı CE 505 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i CE 311 Zemin

Detaylı

KONU Okul Öncesi Eğitim Ağustos - 2014. NALAN NAZLI Antalya Kid s Club Psikolog

KONU Okul Öncesi Eğitim Ağustos - 2014. NALAN NAZLI Antalya Kid s Club Psikolog KONU Okul Öncesi Eğitim Ağustos - 2014 NALAN NAZLI Antalya Kid s Club Psikolog Okula ve Çevreye Uyum Çocuğun aileden sonra sosyalleşme sürecine devam ettiği yerlerden biri de okul öncesi eğitim kurumlarıdır.

Detaylı

KAZANIMLAR, ETKİNLİK ÖRNEKLERİ VE AÇIKLAMALAR I. DÖNEM

KAZANIMLAR, ETKİNLİK ÖRNEKLERİ VE AÇIKLAMALAR I. DÖNEM KAZANIMLAR, ETKİNLİK ÖRNEKLERİ VE AÇIKLAMALAR I. DÖNEM ÖĞRENME ALANI: SAYILAR 12. MATEMATİK VE MESLEK MATEMATİĞİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 29 DOĞAL SAYILAR Bu ünitenin sonunda öğrenciler; 1. Doğal sayılar

Detaylı

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD. 2013 2014 GÜZ YARIYILI OKULLARDA GÖZLEM DERSİ UYGULAMALARI Dersin Sorumlusu: Yrd.Doç.Dr.Ramin ALİYEV

Detaylı

VEGA OKULLARI 2. SINIF BEN NEREDEYİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

VEGA OKULLARI 2. SINIF BEN NEREDEYİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA VEGA OKULLARI 2. SINIF BEN NEREDEYİM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA ZAMAN VE MEKÂNDA YERİMİZ: Mekân ve zaman hakkında sorgulama; kişisel tarihimiz evler ve seyahatler, insanlığın keşifleri,

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -7 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ AMAÇ Bu faaliyet

Detaylı

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça kelimelerin türlerine göre eş ve zıt anlamları ile birlikte öğrenilip doğru kullanılmasının sağlanması

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça kelimelerin türlerine göre eş ve zıt anlamları ile birlikte öğrenilip doğru kullanılmasının sağlanması KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ/YÜKSEKOKULU/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜSÜ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ DERSİN ADI DERS KODU TEORİ+UYGULAMA (SAAT) KREDİSİ

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II HIST 102 Her İkisi

Detaylı

Okul Öncesinde Yeni Dönem Başladı!

Okul Öncesinde Yeni Dönem Başladı! Okul Öncesinde Yeni Dönem Başladı! Ya y n c l k ta ilk le re im za at ma y bir ge le nek hâ li ne ge tir mifl olan Mor pa, bir yıl önce okul ön ce si ya y n c l n da gel mifl ol du u son nok ta olan Morpa

Detaylı

Elektrik Santralleri (ENE 428) Ders Detayları

Elektrik Santralleri (ENE 428) Ders Detayları Elektrik Santralleri (ENE 428) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Elektrik Santralleri ENE 428 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama

Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama DE/11/LLP-LDV/TOI 147 420 Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama 1. Adınız: 2. İşletmenin Adı: 3. Tarih: Evet Hayır Bilmiyorum 1. Mevcut işinizde mesleki eğitim fırsatlarına erişebiliyor musunuz?

Detaylı

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları

Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları Kentsel Dönüşüm Uygulamaları (GTM 084) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Kentsel Dönüşüm Uygulamaları GTM 084 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

SANAYİNİN KÂRLILIK ORANLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALDI

SANAYİNİN KÂRLILIK ORANLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALDI SANAYİNİN KÂRLILIK ORANLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALDI 23 Kasım 2013 Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), hazırladığı araştırmaya dayalı olarak aşağıdaki görüşleri bildirdi: 2001 Krizi sonrasında

Detaylı

2013-2014 DÖNEMİ - İLK DÖNEM ETKİNLİKLERİ

2013-2014 DÖNEMİ - İLK DÖNEM ETKİNLİKLERİ 2013-2014 DÖNEMİ - İLK DÖNEM ETKİNLİKLERİ Bowling etkinliği 28 Kasım 2013 Üyelerimizle gerçekleştirdiğimiz son derece eğlenceli geçen etkinliklerimizdendir. Etkinlikte önce gruplar oluşturuldu. Daha sonra

Detaylı

Psikolojide İstatistiksel Uygulamalar (PSY 318) Ders Detayları

Psikolojide İstatistiksel Uygulamalar (PSY 318) Ders Detayları Psikolojide İstatistiksel Uygulamalar (PSY 318) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Psikolojide İstatistiksel Uygulamalar PSY 318 Bahar 2 2 0

Detaylı

Bilgisayar Güvenliği (ISE 412) Ders Detayları

Bilgisayar Güvenliği (ISE 412) Ders Detayları Bilgisayar Güvenliği (ISE 412) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Güvenliği ISE 412 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı