İzleme ve Değerlendirme Birimi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İzleme ve Değerlendirme Birimi 24.06.2011"

Transkript

1 2010 Yılı Mali Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı İzleme ve Değerlendirme Birimi

2 2010 Yılı Mali Destek Programları Ön Bilgilendirme Toplantısı Toplantımızın amacı Sözleşmeleri imzalamadan önce, hibe sözleşmesi, proje süreçleri, proje ile ilgili temel kavramlar konusunda bilgilendirme

3 Projeniz sonucunda, sözleşmede belirtilen süre ve bütçe içerisinde taahhüt edilen faaliyetlerin yerine getirilmesi beklenilmektedir. Bu nedenle, Doğru bir finansal planlama ve ödeme takvimi oluşturulması, Proje faaliyetlerinin başarılı olarak yönetimi, Proje kapsamında yapılan mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinin tabii olan mevzuata (KİK, Ajans Satınalma Rehberi, vb.) uygun olarak gerçekleştirilmesi Çok Önemlidir.

4 2010 Yılı Mali Destek Programları Ön Bilgilendirme Toplantısı Proje Yürütme Sürecindeki Temel Aktörler Ajans Yararlanıcı İzleme Uzmanı Proje Koordinatörü İzleme Uzmanı: Projenin başından sonuna kadar Yararlanıcının doğrudan ve ilk aşamada temasa geçeceği kişi İDB de görevli uzmanlar İzleme& Yönlendirme& Değerlendirme

5 Proje Koordinatörü : Projenin başından sonuna kadar Ajansın doğrudan ve ilk aşamada temasa geçeceği kişidir. Proje Koordinatörünün e-posta da dahil olmak üzere iletişim bilgilerinin değişmesi halinde en kısa zamanda Ajansa bildirilmesi gerekmektedir. Projenizin başarısı için; Proje koordinatörü& İzleme Uzmanıyla, Kurumunuz/firmanız yetkilisi& proje koordinatörünün sürekli iletişim halinde olması önemlidir.

6 2010 Yılı Mali Destek Programları Ön Bilgilendirme Toplantısı Sözleşme İmza Aşamasında Getirilecek Belgeler Vergi & Sosyal Güvenlik Borcu Yoktur belgeleri Mali Kontrol Muvafakatnamesi (Noter onaylı / Kamu kurumları için mühürlü) Tüzel kişilik formu Ön ödeme talebi Mali kimlik formu Bütçe harcama takvimi (ara ödeme döneminin belirlenmesi için kümülâtif hazırlanmalı) Varsa istenen diğer belgeler Varsa Ajans katkı payı borçlarının yatırılması.

7 Projenin Finansmanı Ödeme prosedürleri ve ödemelerin oranları sözleşmede Özel Koşullarının 4. maddesinde belirlenen şekilde yapılacaktır. Ajans tarafından; Ön Ödeme Ara Ödeme Nihai Ödeme

8 Ön Ödeme Sözleşme imzasından sonraki 45 gün içinde yapılacak ilk izleme ziyareti sonrasında, Risk değerlendirmesine göre desteğin %40 ı Avans şeklinde, (Meslek Odaları ve KOBİ lerden) Teminat Mektupları alındıktan sonra, Mükellef yararlanıcıların proje uygun maliyeti üzerinden sözleşmenin iki nüshası için damga vergisi tahakkukuna ait belgenin Ajansa sunulması sonrasında, Blokeli olarak, Proje hesabına, yatırılır. Yararlanıcı, ön ödeme eş finansmanını proje hesabından harcamadan, Görünürlük gerekleri yerine getirilmeden ön ödeme üzerindeki bloke kaldırılmaz.

9 GÖRÜNÜRLÜK Görünürlük gerekleri yerine getirilmesi, ön ödeme üzerindeki blokenin kaldırılması ön koşuldur. (Projenin yürütüldüğü yerde görülen bir yere enazbiradetveölçüolarakdaminimum1mx2molmalıdır.) Ayrıca, proje kapsamında alınan cihaz ve ekipmanların üzerine de tabela asılmalıdır. Bastırılan kitap, broşür ve diğer tanıtım materyallerinin üzerinde de görünürlük işaretleri olmalıdır.

10 Ara Ödeme Hak ediş sistemine göre, Sözleşmede belirlenen dönemde, Sunulan Ara Raporun incelenmesi sonucunda yapılır. Proje bütçesinin en az% 40 ı tamamen harcanmış olmalıdır. Ara ödemede, -Yararlanıcı tarafından ödemenin fiilen yapılmış olması, veya -Harcamaya esas mal/hizmetin alınmış, yapım işi ise tamamlanmış olmasını kanıtlayan belgelerinin sunulması (fatura, irsaliye, vb.) yeterli olacaktır.

11 Nihai Ödeme Hak ediş sistemine göre, Sözleşmede belirlenen dönemde,(faaliyetlerin tamamlanması sonrasında, proje bitiş tarihi beklenmeksizin nihai rapor sunularak talep edilebilir.).) Sunulan Nihai Raporun incelenmesi sonucunda yapılır. Nihai ödemenin yapılabilmesi için ödemelerin yapılmış olması ve malın/hizmetin teslim alınmış olması veya yapım işinin tamamlanmış olması ön koşuldur. Ara ve nihai rapor, teknik ve mali olmak üzere iki bölümden oluşur ve ödeme talebi ile birlikte ajansa sunulur.

12 Ödeme İZKA Yararlanıcı Oran Ön (a) (b) % Ara (c) (d) % Nihai (e) (f) % Örnek: Proje Bütçesi TL, Destek Oranı: %50 Ön Ödeme: Avans olarak yatırılır Ara Ödeme: (a)+(b)+(c)+(d) kadar harcama yapılarak Ara Rapor verilir (c) kadar ödeme inceleme sonucunda ödenir. Nihai Ödeme: (e) ve (f) tutarındaki harcama yapıldıktan sonra Nihai Rapor verilir, (e) kadar ödeme inceleme sonucunda ödenir.

13 Ödemelere İlişkin Önemli Konular Satın Alma Kurallarına uygun yapılmamış tüm harcamalar Uygun Olmayan Maliyet olarak değerlendirilmektedir. Projede bütçesi olmayan ve proje faaliyetleri ile ilişkili olmayan tüm harcamalar Uygun Olmayan Maliyet olarak değerlendirilmektedir Tüm faaliyetler ve faaliyetlere ilişkin ödemeler proje dönemi içerisinde yapılmalıdır. (Mali denetim haricindeki tüm ödemeler)

14 Ödemelere İlişkin Önemli Konular Tüm maliyetler, yararlanıcı ve/veya ortakları tarafından gerçekleştirilmiş harcamalar olmalıdır. Destek Sözleşmesinde belirlenen destek miktarı ve oranın üzerinde ödeme yapılamayacaktır. Tedarikçilere ve varsa proje personeline yapılacak tüm ödemelerin açılacak olan ortak proje hesabından (Halk Bankası Basmane Şubesi) yapılması gerekmektedir.

15 Damga Vergisi Damga Vergisi Kanunu(Madde 24) Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri hk. Kanun(Madde 26) Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Madde 24/2) hükümleri uyarınca Sözleşmede belirtilen Proje Toplam Uygun Maliyeti üzerinden %0,825 oranında ve 2 nüsha üzerinden(%1,65) ödeyerek Makbuz fotokopilerini Ajansa ibraz etmelidir.

16 Satın Alımlar Kamu İhale Kanuna tabi olanlar KİK e göre, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri kendi mevzuatlarına göre, Diğer yararlanıcılar ise Satın Alma Rehberine göre yapacaklardır. Satın alma takviminin oluşturulması, Proje kapsamında öngörülen alımların proje süresince tamamlanabilmesi, Satın alım usullerinin belirlenmesi için, gereklidir.

17 AJANS Satın Alma Rehberine göre satın alma usulleri TL altı Doğrudan Temin TL ile TL arası Pazarlık TL nin üzeri Açık İhale Doğrudan temin sınırı içerisinde kalmak için mal/hizmet alımı ve yapım işi kısımlara bölünemez.(suni bölünme) Benzer veya aynı grup içerisinde yer alabilecek alımlarınızın lotlandırılarak tercihen açık ihale yöntemi ile satın alınması gerekmektedir.

18 İnsan Kaynakları Proje kapsamında yeni istihdam öngörülüyorsa, İş Sözleşmesi yapılmalı, SGK ya İşe Giriş Bildirgesi verilmelidir. İnsan kaynakları maliyeti, personelin resmi olarak işe giriş yaptığı tarih itibariyle hesaplanacaktır. Bütçede insan kaynakları kaleminde yer alan tutar, çalışanın alacağı ücreti ve diğer tüm yasal yükümlülükleri içeren toplam maliyettir. (YARARLANICININ TOPLAM MALİYETİ) Ücret ve yasal kesintilere ait ödemeler proje hesabından yapılmalıdır.

19 Sözleşme Değişiklikleri Proje bütçesinde değişiklik yapılmaması esastır. Projenin başlangıçtaki haliyle uygulanılması istenilmekle birlikte sözleşmede değişiklik yapılması mümkündür Sözleşme, iki farklı yolla değiştirilebilir Bildirim Mektubu: Küçük Değişikliklerde Zeyilname: Büyük Değişikliklerde Değişiklik ihtiyacı doğması durumunda önce izleme uzmanına danışınız.

20 Bildirim Mektubu Küçük değişiklikleri ajansın ön onayı olmadan uygulayabilirsiniz. Değişiklik ve gerekçesi takip eden 10 gün içinde Ajansa bildirilmelidir. Hangi Durumlarda Verilebilir! Bütçe ile ilgisi olmayan küçük değişiklikler, Değişikliğin aynı bütçe başlığı altındaki kalemler arasındaki transferle sınırlı olduğu değişiklikler Ana bütçe başlıkları arasındaki transferlerin, her bir bütçe başlığının başlangıçtaki (ya da zeyilname ile düzenlenmiş halindeki) uygun maliyetlerinin yüzde 15 i veya altında olduğu değişiklikler.

21 Zeyilname Değişiklik talebi ve gerekçesi Ajansa iletilir. Ajans kabul ederse Zeyilname imzalandıktan sonra uygulamaya geçilir. Talep Edilebilecek Durumlar; 1. Faaliyetlerdeki önemli değişiklikler, 2. Ana bütçe başlıkları arasında, her bir bütçe başlığının başlangıçtaki (ya da zeyilname ile düzenlenen) uygun maliyetlerinin yüzde 15 ini aşan değişiklikler, 3. Bütçeye yeni bir kaleminin eklenmesi ya da mevcut kalemin çıkarılması, 4. Yararlanıcının isim ya da hukuki statüsünün değişmesi, 5. Proje ortaklarının, iştirakçilerinin çekilmesi ya da eklenmesi, 6. Sözleşme süresinin uzatılması, 7. Mücbir hallerde, Zeyilname talep edilebilir.

22 Başarılar Dileriz İzleme ve Değerlendirme Birimi

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ 2 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ NEDİR? Güdümlü Proje Desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi

Detaylı

Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin

Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin (TRC2 Bölgesi) ekonomik ve sosyal kalkınması ile gelişmesini

Detaylı

MALİ DESTEKLER İZLEME SÜRECİ

MALİ DESTEKLER İZLEME SÜRECİ MALİ DESTEKLER İZLEME SÜRECİ Bu şemada adı geçen eklere www.geka.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Sözleşmelerin imzalanması Sözleşmeler en son tarafın imzaladığı tarihte yürürlüğe girer. En geç 15 gün

Detaylı

EKİM 2015 DÖNEMİ 2014 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR.

EKİM 2015 DÖNEMİ 2014 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. EKİM 215 DÖNEMİ 214 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 215 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. 214 YILI EKİM AYINDA 4 MİLYAR TL FAİZ DIŞI FAZLA VERİLMİŞ İKEN 215 YILI EKİM AYINDA

Detaylı

HAZİRAN 2015 DÖNEMİ 2014 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR.

HAZİRAN 2015 DÖNEMİ 2014 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. HAZİRAN 215 DÖNEMİ 214 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 215 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. 214 YILI HAZİRAN AYINDA 959 MİLYON TL FAİZ DIŞI FAZLA VERİLMİŞ İKEN 215

Detaylı

ÖZET. Nisan 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Nisan 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 NİSAN ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 1,4 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 5,4 milyar TL fazla vermiştir. 215 yılı ayında 7,5 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

ÖZET. Mayıs 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Mayıs 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 MAYIS ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 1,6 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 3,7 milyar TL fazla vermiştir. 215 yılı ayında 5,5 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

MANİSA BAĞCILIK ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

MANİSA BAĞCILIK ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMET ADI 1 Araştırma ve Üretim Faaliyetleri Sonucu Üretilen Ürünlerin Satışı a) Araştırma ve üretim faaliyetleri sonucu üretilen ürünlerin pazarlık usulü satışı b) Araştırma

Detaylı

ARALIK 2014 DÖNEMİ 2013 YILI ARALIK AYINDA 17,3 MİLYAR TL OLAN BÜTÇE AÇIĞI, 2014 YILI ARALIK AYINDA 11,3 MİLYAR TL OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR.

ARALIK 2014 DÖNEMİ 2013 YILI ARALIK AYINDA 17,3 MİLYAR TL OLAN BÜTÇE AÇIĞI, 2014 YILI ARALIK AYINDA 11,3 MİLYAR TL OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR. ARALIK 214 DÖNEMİ 213 YILI ARALIK AYINDA 17,3 MİLYAR TL OLAN BÜTÇE AÇIĞI, 214 YILI ARALIK AYINDA 11,3 MİLYAR TL OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR. 213 YILI ARALIK AYINDA 15,3 MİLYAR TL FAİZ DIŞI AÇIK VERİLMİŞ İKEN

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ Yılı Ocak-Haziran Dönemi Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ - 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 30. maddesi

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü HASSAS GÖREV TESPİT FORMU. Yüksek. Yüksek

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü HASSAS GÖREV TESPİT FORMU. Yüksek. Yüksek Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü -Ödenek talep ve gönderme belgelerinin zamanında yapılmaması nedeni ile Bütçe Uygulamaları (Yıllık bütçe giderlerin faize düşmesi, ödeneklerinin etkin ve verimli

Detaylı

Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) üst sınırları(*): (Kişinin aldığı ücretin %75 ini aşmamak kaydıyla)

Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) üst sınırları(*): (Kişinin aldığı ücretin %75 ini aşmamak kaydıyla) BİLİM VE TOPLUM PROJELERİ İDARİ VE MALİ ESASLARI (*) 1. AMAÇ Bilim ve Toplum Projeleri, bilginin topluma anlaşılır bir biçimde aktarılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek,

Detaylı

TEMEL SÜREÇ TANIM FORMU. Süreç Adı İdari ve Sosyal Hizmetler Süreç No:D4. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı

TEMEL SÜREÇ TANIM FORMU. Süreç Adı İdari ve Sosyal Hizmetler Süreç No:D4. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Süreç Adı İdari ve Sosyal Hizmetler Süreç No:D4 Süreç Tipi Süreç Sahibi Destek Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Süreç Sorumlusu/Sorumluları Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Süreç Uygulayıcıları SÜREÇ

Detaylı

ÖZET. Haziran 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Haziran 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 HAZİRAN ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 3,2 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 7,9 milyar TL açık vermiştir. 215 yılı ayında 4,9 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

T.C. EFELER BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ İHALE SERVİSİ 4734 SAYILI KANUN KAPSAMINDA İHALE SÜRECİ AKIŞ DÖKÜMANI.

T.C. EFELER BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ İHALE SERVİSİ 4734 SAYILI KANUN KAPSAMINDA İHALE SÜRECİ AKIŞ DÖKÜMANI. T.C. EFELER BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ İHALE SERVİSİ 4734 SAYILI KANUN KAPSAMINDA İHALE SÜRECİ AKIŞ DÖKÜMANI Süreç Başlangıcı İhalenin idari şartnamesi onaylanmadan İHTİYAÇ RAPORU güncellenebilir

Detaylı

Bütçe Hazırlık Çalışması

Bütçe Hazırlık Çalışması Bütçe Hazırlık Çalışması Sorumlular Rektörlükçe haziran ayı içerisinde bütçe hazırlık çalışmasına ilişkin yazının Rektörlük S.G.D.B. Alt birimlerden taleplerin alınması, hazırlık çalışmalarının başlaması

Detaylı

Teknik Destek Programı Başvuru Rehberi

Teknik Destek Programı Başvuru Rehberi 1 Lütfen Dikkat! Teknik Destek Programı Başvuru Rehberi 5 6 www.kuzka.org.tr Teknik Destek Programı Başvuru Rehberi 1. TEKNİK DESTEK PROGRAMI 1.1. Giriş Türkiye de kalkınma ajanslarının kuruluş süreci

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÖN ÖDEME USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÖN ÖDEME USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÖN ÖDEME USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; ön ödeme şekillerini, devir ve mahsup işlemlerini,

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2016 YILI İŞ TAKVİM PLANI Faaliyet Tarih Sorumlu Durum Açıklama * İlgili Birimler** Ay S.

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2016 YILI İŞ TAKVİM PLANI Faaliyet Tarih Sorumlu Durum Açıklama * İlgili Birimler** Ay S. OCAK ** 1 Tüm Kurum İçi ve Kurum Dışı Gelen Evrakların Kontrolünün Yapılması, Cevaplanması ve Standart Dosya Planına Göre Dosyalanması 2 Tüm Arşiv 3 4 5 6 7 8 Tüm Tüm Tüm Tüm Tüm Tüm 9 Beslenmem 10 Beslenme

Detaylı

YILLARA SARİ İNŞAAT İŞLERİ MUHASEBE

YILLARA SARİ İNŞAAT İŞLERİ MUHASEBE YILLARA SARİ İNŞAAT İŞLERİ MUHASEBE YILLARA SARİ İNŞAAT GVK 42. Maddesi; Birden Fazla Takvim Yılına Sirayet Eden İnşaat ve Onarma İşlerinde Kar veya Zarar İşin Bittiği Yıl Kati Olarak Tespit Edilir ve

Detaylı

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA TEMMUZ 2016 1 KURUMSAL

Detaylı

Proje Uygulama Süreci

Proje Uygulama Süreci Proje Uygulama Süreci Sunum İçeriği İzleme Kapsamı İzleme Araçları ve Faaliyetleri Risk Değerlendirmesi 25.05.2015 İzleme ve Değerlendirme Birimi 2 İzlemenin Kapsamı İzlemenin temel amacı, mali desteklerin

Detaylı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı TRAKYA KALKINMA AJANSI 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı Mali Destek Yasal Çerçeve Proje Teklif Çağrısı Süreci İzleme ve Değerlendirme Süreci Destek Sözleşmesi Önemli

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI T.C. İKTİSADİ KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (TR72 10 İKP 01) SÖZLEŞME BELGELERİ T.C. İKTİSADİ KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (TR72 10 İKP 01) SÖZLEŞME SÜRECİ BİLGİLENDİRME NOTLARI Orta Anadolu Kalkınma

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER: Dilekçe, Öğrenim Belgesi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER: Dilekçe, Öğrenim Belgesi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU KARAYAZI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO: HİZMET ADI: BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER: HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ 1 2 3 4 5 6 7 8 Ücretli öğretmen

Detaylı

SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU AYDIN SOSYAL GÜVENLĠK ĠL MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI

SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU AYDIN SOSYAL GÜVENLĠK ĠL MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU AYDIN SOSYAL GÜVENLĠK ĠL MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 2 HĠZMET ADI BAġVURUDA ĠSTENĠLEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ) Adres DeğiĢikliği ĠĢlemleri 1- Dilekçe

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK ve İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU EMLAK YÖNETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK ve İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU EMLAK YÖNETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK ve İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU EMLAK YÖNETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BELEDİYEYE AİT İHALE USULÜ İLE KİRALANMASI

Detaylı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı TRAKYA KALKINMA AJANSI 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı Gündem Mali Destek Yasal Çerçeve 5449 Sayılı Kanun Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği Destek Yönetim Kılavuzu

Detaylı

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR RESMİ GAZETE SAYISI: 28751 RESMİ GAZETE TARİHİ: 31.08.2013 KARAR SAYISI: 2013/ 5216 KARAR TARİHİ:

Detaylı

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

MART 2016 A. MART 2016 YILI MART 6,8 İSE YÜZDE ŞMİŞTİR. vermiştir. Diğer taraftan. Değişim. Oranı Milyon TL Mart Bütçe Gerç.

MART 2016 A. MART 2016 YILI MART 6,8 İSE YÜZDE ŞMİŞTİR. vermiştir. Diğer taraftan. Değişim. Oranı Milyon TL Mart Bütçe Gerç. MART MART YILI MART AYINDA 6,,8 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, YILI MART AYINDA MİLYAR TL AÇIK VERMİŞTİR. YILI MART AYINDA 655 MİLYON TL FAİZ DIŞI D AÇIK VERİLMİŞ İKEN YILI MART AYINDA 16 MİLYON TL FAİZ DIŞI

Detaylı

T.C. BURSA İL ÖZEL İDARESİ 2013 MALİ YILI BÜTÇESİ

T.C. BURSA İL ÖZEL İDARESİ 2013 MALİ YILI BÜTÇESİ T.C. BURSA İL ÖZEL İDARESİ 2013 MALİ YILI BÜTÇESİ 2013 YILI BÜTÇESİ KURUMSAL SINIFLANDIRMA TABLOSU 1 HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ 5 GENÇLİK, SPOR VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI 9 İMAR VE YAPI İŞLERİ DAİRE

Detaylı

EK M 2010 DÖNEM 2010 YILI EK M AYINDA BÜTÇE AÇI I B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 24,2 ORANINDA AZALARAK 1,8 M LYAR TL OLMU TUR.

EK M 2010 DÖNEM 2010 YILI EK M AYINDA BÜTÇE AÇI I B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 24,2 ORANINDA AZALARAK 1,8 M LYAR TL OLMU TUR. EK M 2010 DÖNEM 2010 YILI EK M AYINDA BÜTÇE AÇI I B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 24,2 ORANINDA AZALARAK 1,8 M LYAR TL OLMU TUR. 2010 YILI EK M AYINDA VERG GEL RLER B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 04.09.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24866 ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ

Resmi Gazete Tarihi: 04.09.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24866 ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 04.09.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24866 ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

SGB. ENERJİ Strateji RAPOR. ETKB 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu. Ocak- Haziran 2012 Dönemi Bütçe Gerçekleşme Sonuçları

SGB. ENERJİ Strateji RAPOR. ETKB 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu. Ocak- Haziran 2012 Dönemi Bütçe Gerçekleşme Sonuçları SGB ENERJİ Strateji T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı RAPOR ETKB 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Bakanlığımız 2012 yılı birinci altı aylık dönemine

Detaylı

denetim mali müşavirlik hizmetleri

denetim mali müşavirlik hizmetleri SİRKÜLER 06.01.2015 Sayı: 2015/007 Konu: 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİNDE GEÇERLİ OLACAK GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT İÇİ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Detaylı

BİRLEŞME VE BİRLEŞME TÜRLERİ NEDİR?

BİRLEŞME VE BİRLEŞME TÜRLERİ NEDİR? BİRLEŞME VE BİRLEŞME TÜRLERİ NEDİR? Birleşme, devrolunan şirketin malvarlığı karşılığında, bir değişim oranına göre devralan şirketin paylarının, devrolunan şirketin ortaklarınca kendiliğinden iktisap

Detaylı

TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU DENETİM KURULU RAPORU

TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU DENETİM KURULU RAPORU TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU DENETİM KURULU RAPORU Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Denetim Kurulu 07.05.2011-31.12.2011 dönemine ait Denetim raporunu hazırlamak üzere 28.09.2012 tarihinde federasyon

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA (Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü)

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA (Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü) (BU BÖLÜME BELEDİYENİN ANTETİ YAZILACAK) SAYI : KONU : Çevre Kirliliğinin Giderilmesi T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA (Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü) Belediyemiz sınırları içinde oluşan ve ciddi

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ INTRANET VE SÜREÇ YÖNETİMİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını İSTEKLİ : Madde

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU Yönetmeliğin kapsamına giren Sözleşmeler; -İhtiyaç Kredilerine ilişkin sözleşmeler -Taşıt kredileri ilişkin sözleşmeler - Faiz veya benzeri

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU

T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU Proje Numarası Projenin Adı SGB-İNO/002 Tüketim Malzemeleri Yönetim Süreci Koordinasyondan sorumlu

Detaylı

Yeni Düzenlemeler Doğrultusunda Kamu İhaleleri Kapsamında Taşıt Kiralamalarından KDV Tevfikatı Yapılacak mıdır?

Yeni Düzenlemeler Doğrultusunda Kamu İhaleleri Kapsamında Taşıt Kiralamalarından KDV Tevfikatı Yapılacak mıdır? Yeni Düzenlemeler Doğrultusunda Kamu İhaleleri Kapsamında Taşıt Kiralamalarından KDV Tevfikatı Yapıl Yeni Düzenlemeler Doğrultusunda Kamu İhaleleri Kapsamında Taşıt Kiralamalarından KDV Tevfikatı Yapılacak

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1 T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1. VERGĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞINA Ġlgi: 14.09.2004 tarihli ve 2004/10

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) KÜTAHYA MERKEZ İNKÖY 2.ETAP ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ BAŞVURU DUYURUSU

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) KÜTAHYA MERKEZ İNKÖY 2.ETAP ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ BAŞVURU DUYURUSU T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) KÜTAHYA MERKEZ İNKÖY 2.ETAP ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ BAŞVURU DUYURUSU BAŞVURU ŞARTLARI: İdaremizce; 180 konutluk Kütahya Merkez İnköy 2. Etap

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ 2 İÇERİK Eğitim temel olarak; Sözleşme yönetimini, Projelerin izleme çerçevesini, Proje yönetimi,

Detaylı

ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU-TRABZON BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KALKINMA BAKANLIĞI TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI

ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU-TRABZON BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KALKINMA BAKANLIĞI TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU-TRABZON BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KALKINMA BAKANLIĞI TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI TRABZON BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 02.08.2016 Sayı: 2016/117 Ref: 4/117

SİRKÜLER İstanbul, 02.08.2016 Sayı: 2016/117 Ref: 4/117 SİRKÜLER İstanbul, 02.08.2016 Sayı: 2016/117 Ref: 4/117 Konu: 01.07.2016 31.12.2016 TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ OLACAK GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT İÇİ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI Maliye Bakanlığı,

Detaylı

MİLLETLERARASI ANDLAŞMA

MİLLETLERARASI ANDLAŞMA 20 Temmuz 2012 tarih ve 28359 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır MİLLETLERARASI ANDLAŞMA Dünya Bankası Türkiye Ülke Ofisi Tel: (90-312) 459 83 00 ULUSLARARASI İMAR VE KALKINMA Uğur Mumcu Caddesi 88

Detaylı

KASIM 2010 DÖNEM 2010 YILI KASIM AYINDA BÜTÇE AÇI I B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 88,3 ORANINDA AZALARAK 365 M LYON TL OLMU TUR.

KASIM 2010 DÖNEM 2010 YILI KASIM AYINDA BÜTÇE AÇI I B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 88,3 ORANINDA AZALARAK 365 M LYON TL OLMU TUR. KASIM 2010 DÖNEM 2010 YILI KASIM AYINDA BÜTÇE AÇI I B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 88,3 ORANINDA AZALARAK 365 M LYON TL OLMU TUR. 2010 YILI KASIM AYINDA VERG GEL RLER B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA

Detaylı

Yayın Tarihi : 07.02.2014 Doküman No: 1. Revizyon Tarihi : 02.10.2015 Revizyon No: 04

Yayın Tarihi : 07.02.2014 Doküman No: 1. Revizyon Tarihi : 02.10.2015 Revizyon No: 04 Sayfa 1 / 8 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ SATIN ALMA PROSEDÜRÜ 07.02.2014 1 Sayfa 2 / 8 AMAÇ Madde 1. Planlı ve sistematik olarak değerlendirilerek seçilen tedarikçi firmalardan Yeşilay ın her

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu yönerge, Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi eğitim amaç ve ilkeleri çerçevesinde öğrencilerin

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK 29 Eylül 2008, Pazartesi Sayı : 27012(2.Mükerrer) SOSYAL

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 11/03/2014 Toplantı Sayısı : 383 Karar Sayısı : 3243 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3243- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Kısmi Zamanlı Öğrenci (KZÖ)

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI T.C. KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI (TR72 10 KÖA 01) SÖZLEŞME BELGELERİ T.C. KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI (TR72 10 KÖA 01) SÖZLEŞME SÜRECİ BİLGİLENDİRME NOTLARI

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU İÇTÜZÜK TADİL METNİ

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU İÇTÜZÜK TADİL METNİ GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU İÇTÜZÜK TADİL METNİ Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Altın Emeklilik Yatırım Fonu içtüzüğünün (1), (3), (6), (7), (8), (9), (11), (13), (14)

Detaylı

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR?

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR? Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanunla, borçların yapılandırılması ile ilgili önemli imkanlar getirilmiştir. YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR? Vergi dairelerince

Detaylı

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) YAYINLANMA TARİHİ -

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) YAYINLANMA TARİHİ - VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) TARİH - SAYI RESMİ GAZETE NO - AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU MEVZUAT TÜRÜ VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) YAYINLANMA TARİHİ - AÇIKLAMA

Detaylı

MAYIS 2016 HUKUK BÜLTENİ

MAYIS 2016 HUKUK BÜLTENİ MAYIS 2016 HUKUK BÜLTENİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu nun 30.03.2016 Tarihli ve 6193 Sayılı Kararı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu nun 30.03.2016 Tarihli ve 6193 Sayılı Kararı ( Kurul Kararı ), 16.04.2016

Detaylı

TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ

TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 5746 Sayılı Kanun Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerine yönelik, teminatsız ve geri ödemesiz bir hibe destek programı Programın

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Sayı : 8267 29.03.2016 Konu : Ticaret ve Sanayi Müzesi Aydınlatma Malzemeleri Alımı Sayın Üyemiz, Odamız üyesi firmalardan kapalı zarfta teklif almak sureti ile Ticaret ve Sanayi Müzesi Aydınlatma Malzemeleri

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 22.05.2012 Madde 2 de tıbbi kadro üyeleri için Tıbbi Kadro Yönetmeliği nin 01 geçerli olacağı ifadesi eklendi. 11.09.2012 Personel Rapor Takip Formu,

Detaylı

Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Çalışmaları

Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Çalışmaları Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Çalışmaları Abdulkadir İNCEOĞLU Mali Kontrol Müdürü 29.03.2013 ANTALYA Kamu İç Kontrol Standartları Öncesi Yapılan Çalışmalar 1. İç Kontrol Uyum Eylem Planı Dönemi 2.

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge Üniversitenin; misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

İHTİYAT SANDIĞI YASASI. Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük

İHTİYAT SANDIĞI YASASI. Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük İHTİYAT SANDIĞI YASASI ( 34/1993,65/1993, 1/1995, 18/2000, 25/2001, 50/2002, 47/2003, 68/2003 30/2004, 41/2004 ve 74/2007, 27/2008, 6/2010 ve 4/2012 Sayılı Yasalar) Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük Kuzey

Detaylı

2012 YILI PROJE UYGULAMA DÖNEMİ - SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) LİSTESİ GENEL SAYI SORU CEVAP REFERANS

2012 YILI PROJE UYGULAMA DÖNEMİ - SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) LİSTESİ GENEL SAYI SORU CEVAP REFERANS 2012 YILI PROJE UYGULAMA DÖNEMİ - SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) LİSTESİ GENEL SAYI SORU CEVAP REFERANS KAYNAK 1 Sözleşmede iş günü olarak ayrıca belirtilmeyen sürelerin hesabı nasıl yapılacaktır? 2 Proje

Detaylı

KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI

KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014- EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU HAZİRAN DÖNEMİ TARİH SAAT YAPILACAK ETKİNLİKLER GÖREVLİ PERSONEL

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ TEKLİF MEKTUBU BURSA İL ÖZEL İDARESİ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ TEKLİF MEKTUBU BURSA İL ÖZEL İDARESİ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA DOĞRUDAN TEMİN USULÜ TEKLİF MEKTUBU./ /2013 BURSA İL ÖZEL İDARESİ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Teklif Sahibinin; Adı Soyadı / Unvanı :... Açık Tebligat Adresi :...... Bağlı Olduğu Vergi

Detaylı

ÇED UYGULAMALARI. Ek I, Ek II ve Muafiyet Başvuruları 01.11.2013 tarihinden itibaren Çevrimiçi ÇED (e-çed) sisteminden yürütülmektedir.

ÇED UYGULAMALARI. Ek I, Ek II ve Muafiyet Başvuruları 01.11.2013 tarihinden itibaren Çevrimiçi ÇED (e-çed) sisteminden yürütülmektedir. Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) ÇED UYGULAMALARI Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da

Detaylı

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. Sirküler No : 2013/13 Sirküler Tarihi : 05.02.2013 Konu : 01.01.2013-30.06.2013 Tarihleri Arası Geçerli Çocuk Zammı ve Kıdem Tazminatı Tutarları 01.01.2013-30.06.2013 döneminde geçerli çocuk zammı ve kıdem

Detaylı

BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI BÖLGEMİZE AİT BEDELSİZ ARSA TAHSİS İLANI

BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI BÖLGEMİZE AİT BEDELSİZ ARSA TAHSİS İLANI BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI BÖLGEMİZE AİT BEDELSİZ ARSA TAHSİS İLANI Bingöl Organize Sanayi Bölgemizde, Bölge Müdürlüğümüzce yürütülen Revize İmar Planı Çalışmaları neticesinde

Detaylı

SİGORTA ACENTELERİ YÖNETMELİĞİNDEKİ SON DEĞİŞİKLİKLER. TOBB Sigortacılık Müdürlüğü

SİGORTA ACENTELERİ YÖNETMELİĞİNDEKİ SON DEĞİŞİKLİKLER. TOBB Sigortacılık Müdürlüğü SİGORTA ACENTELERİ YÖNETMELİĞİNDEKİ SON DEĞİŞİKLİKLER TOBB Sigortacılık Müdürlüğü Sigorta Acenteleri Yönetmeliği İlk olarak 14 Nisan 2008 tarihinde yayımlanmıştır. 22 Nisan 2014 tarihinde yayımlanan yeni

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDARTEMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDARTEMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDARTEMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Standart Emeklilik Yatırım Fonu tanıtım formunun (A.II.),

Detaylı

ASGARİ ÜCRET. 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir.

ASGARİ ÜCRET. 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. ASGARİ ÜCRET 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. A- 2013 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ 4857 sayılı İş Kanunu nun 39 uncu maddesi uyarınca,

Detaylı

29.08.2011 tarihli 2011/144 No lu genelgenin yürürlüğe girmesi ile yürürlükten kaldırılmıştır.

29.08.2011 tarihli 2011/144 No lu genelgenin yürürlüğe girmesi ile yürürlükten kaldırılmıştır. 29.08.2011 tarihli 2011/144 No lu genelgenin yürürlüğe girmesi ile yürürlükten kaldırılmıştır. Genelge No : 2009/93 Çıkarıldığı Tarih : 06.10.2009 Yürürlük Tarihi : 06.10.2009 Konusu : Kurumsal Hesaplara

Detaylı

3- İhalenin a) 4.1. 4.1.1. 4.1.1.1 4.1.1.2. 4.1.2. 4.1.2.1. 4.1.2.2. 4.1.3. 4.1.4. 4.1.5. 4.1.6

3- İhalenin a) 4.1. 4.1.1. 4.1.1.1 4.1.1.2. 4.1.2. 4.1.2.1. 4.1.2.2. 4.1.3. 4.1.4. 4.1.5. 4.1.6 DEDAŞ DİCLE ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ DİCLE EDAŞ DİYARBAKIR İL GENELİ ÇOK KATLI BİNALARDA AG SAYAÇ DAĞITIM PANOLARI VE SAYAÇ MONTAJ İŞİ İHALE İLANI AG-YG (OG) ELEKTRİK TESİSİ YAPTIRILACAKTIR DİCLE

Detaylı

1) İşletmenin ihtiyacı olan fonların sağlanması, uygun varlıklara yatırılması ve bu fonların yönetilmesi sürecine ne ad verilir?

1) İşletmenin ihtiyacı olan fonların sağlanması, uygun varlıklara yatırılması ve bu fonların yönetilmesi sürecine ne ad verilir? 1) İşletmenin ihtiyacı olan fonların sağlanması, uygun varlıklara yatırılması ve bu fonların yönetilmesi sürecine ne ad verilir? a) Bütçeleme b) Finansman c) Yatırım d) Kar e) Finansal Yönetim 2) Faaliyetlerden

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, meslekî ve teknik, sosyal ve

Detaylı

KMK Ön Bilgilendirme Formu

KMK Ön Bilgilendirme Formu KMK Ön Bilgilendirme Formu 1. Konu İşbu, Mesafeli Satış Sözleşmesi öncesi hazırlanan Ön Bilgilendirme formu ile Alıcı (Tüketici) aşağıda yer alan şartlar ve konu kapsamında Satıcı ile aşağıda nitelikleri

Detaylı

ORGANİZASYON HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEK DAİRE BASKANLIGI

ORGANİZASYON HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEK DAİRE BASKANLIGI ORGANİZASYON HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEK DAİRE BASKANLIGI Üniversite Düzeyi Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması Organizasyonu hizmet alımı

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN USULU İLE İHALE EDİLEN YAPIM İŞLERİNDE UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME

DOĞRUDAN TEMİN USULU İLE İHALE EDİLEN YAPIM İŞLERİNDE UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME DOĞRUDAN TEMİN USULU İLE İHALE EDİLEN YAPIM İŞLERİNDE UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME I- İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR Madde 1- İş Sahibi İdareye İlişkin Bilgiler 11-İş sahibi İdarenin;

Detaylı

Başvuru Sahibi Kurum/Kuruluşun Adı: EK B-1. FAALİYET BÜTÇESİ 1

Başvuru Sahibi Kurum/Kuruluşun Adı: EK B-1. FAALİYET BÜTÇESİ 1 Başvuru Sahibi Kurum/Kuruluşun Adı: EK B-1. FAALİYET BÜTÇESİ 1 Giderler Birim Miktar Birim Maliyet (TL) Toplam Maliyet (TL) 2 1. İnsan Kaynakları 1.1 Maaşlar (brüt tutarlar, yurt içi personel) 3 1.1.1

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (07.07.2015 gün ve 07 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencilerinin lisans programlarında

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2016/89. Ücretli Çalışanların Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Olarak Dâhil Edilmesine İlişkin Kanun Yayımlandı.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2016/89. Ücretli Çalışanların Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Olarak Dâhil Edilmesine İlişkin Kanun Yayımlandı. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

DERNEK GELİRLERİNİN TOPLANMASINDA KULLANILACAK ALINDI BELGELERİ HAKKINDA YÖNETMELİK. Resmi Gazete Tarihi: 09/06/1984. Resmi Gazete Sayısı: 18426

DERNEK GELİRLERİNİN TOPLANMASINDA KULLANILACAK ALINDI BELGELERİ HAKKINDA YÖNETMELİK. Resmi Gazete Tarihi: 09/06/1984. Resmi Gazete Sayısı: 18426 DERNEK GELİRLERİNİN TOPLANMASINDA KULLANILACAK ALINDI BELGELERİ HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 09/06/1984 Resmi Gazete Sayısı: 18426 İçişleri, Maliye ve Gümrük Bakanlıklarından: Amaç ve Kapsam

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı; Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ Proje Uygulama Süreci İDB 1

PROJE UYGULAMA SÜRECİ Proje Uygulama Süreci İDB 1 PROJE UYGULAMA SÜRECİ 29.01.2014 Proje Uygulama Süreci İDB 1 SUNUM PLANI 1. Bölüm GENEL HATLARIYLA PROJE UYGULAMA SÜRECİ Genel Hususlar Proje Yönetimi Görünürlük İlkeleri Tecrübeler Satın Alma Rehberi

Detaylı

EGELİ & CO YATIRIM HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ

EGELİ & CO YATIRIM HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ EGELİ & CO YATIRIM HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ Şirketimizin 2015 yılı faaliyet ve hesaplarına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıdaki gündem

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 29.12.2015 Sayı: 2015/176 Ref: 4/176. Konu: TAHSİLAT VE ÖDEMELERDE TEVSİK ZORUNLULUĞU HADDİ 7.000 TL NA İNDİRİLMİŞTİR

SİRKÜLER İstanbul, 29.12.2015 Sayı: 2015/176 Ref: 4/176. Konu: TAHSİLAT VE ÖDEMELERDE TEVSİK ZORUNLULUĞU HADDİ 7.000 TL NA İNDİRİLMİŞTİR SİRKÜLER İstanbul, 29.12.2015 Sayı: 2015/176 Ref: 4/176 Konu: TAHSİLAT VE ÖDEMELERDE TEVSİK ZORUNLULUĞU HADDİ 7.000 TL NA İNDİRİLMİŞTİR 24.12.2015 tarih ve 29572 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 459 Sıra

Detaylı

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ 2 İÇERİK Eğitim temel olarak; Sözleşme yönetimini, Projelerin izleme çerçevesini, Proje yönetimi, uygulama usul ve

Detaylı

2015 YILI KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI (TR81/15/KOBİ) SÖZLEŞME SÜRECİ BİLGİLENDİRME NOTLARI

2015 YILI KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI (TR81/15/KOBİ) SÖZLEŞME SÜRECİ BİLGİLENDİRME NOTLARI 2015 YILI KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI (TR81/15/KOBİ) SÖZLEŞME SÜRECİ BİLGİLENDİRME NOTLARI Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 27.01.2015 tarihinde teklif çağrısı ilanına çıkılarak kamuoyuna duyurulan

Detaylı

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK TASLAĞIDIR. Madde 4-

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK TASLAĞIDIR. Madde 4- ESKİ METİN YENİ METİN ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ Madde 4- Madde 4- Şirketin merkezi İzmir ili Kemalpaşa ilçesindedir. Adresi Kemalpaşa OSB Mah. İzmir Ankara Asfaltı No:75 Kemalpaşa

Detaylı

EGELİ & CO TARIM GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ

EGELİ & CO TARIM GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ EGELİ & CO TARIM GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ Şirketimizin asgari toplantı nisabının sağlanamaması nedeni ile ertelenen

Detaylı

Güvence Kapsamı Yatarak Tedavi Teminatları

Güvence Kapsamı Yatarak Tedavi Teminatları Güvence Kapsamı Yatarak Tedavi Teminatları Cerrahi ve dahili yatışlar Yoğun bakım Kemoterapi, radyoterapi, diyaliz Küçük müdahale giderleri Özellikli tıbbi malzeme (yıllık 30.000 TL) Suni uzuv (yıllık

Detaylı

İçindekiler YABANCI SERMAYE MEVZUATI

İçindekiler YABANCI SERMAYE MEVZUATI İçindekiler Sunuş 5 BİRİNCİ BÖlÜM YABANCI SERMAYE MEVZUATI 1. YABANCI SERMAYE İLE İLGİLİ MEVZUAT 17 1.1. Doğrudan Yabancı Yatırımlar Yasası 17 1.1.1. Yasanın Genel Gerekçesi 20 1.1.2. Yasa Maddeleri, Gerekçeleri

Detaylı

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi I- GİRİŞ 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun(1) un 1. maddesinin numaralı fıkrasında, her yıl Temmuz ayının 1 inden 20 sine kadar (20

Detaylı

Serbest Meslek Kazancında Tevkif Yoluyla Kesilen Vergilerin Mahsup ve Đadesi

Serbest Meslek Kazancında Tevkif Yoluyla Kesilen Vergilerin Mahsup ve Đadesi Serbest Meslek Kazancında Tevkif Yoluyla Kesilen Vergilerin Mahsup ve Đadesi Volkan Aksoyoğlu Vergi Denetmeni I. Giriş Bilindiği üzere Gelir Vergisi Kanunu'nun 94. maddesinde serbest meslek kazanç sahiplerine

Detaylı

KASTAMONU ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ

KASTAMONU ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ KASTAMONU ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ İl Müdürlüğümüzce İşbaşı Eğitim Programı kapsamında, işsizlerin mesleki yeterliliklerini geliştirebilecekleri İşbaşı Eğitim Programları düzenlenecektir. Yararlanıcı

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2012 GİRİŞ : 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile; Kamu Hizmetlerinin yürütülmesinde ve bütçe uygulamasında,

Detaylı

Sirküler No :2014 / 030. Sirküler Tarihi :23.09.2014. KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması

Sirküler No :2014 / 030. Sirküler Tarihi :23.09.2014. KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Sirküler No :2014 / 030 Sirküler Tarihi :23.09.2014 KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması 11 Eylül 2014 tarihli mükerrer Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Kanun ile vergi

Detaylı