4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI"

Transkript

1 4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

2 MATEMATİK Matematik dersi okulumuzda haftada beş ders saati olarak ilgili branş öğretmeni tarafından verilmektedir. Matematik dersleri, her konu ile ilgili önceden hazırladığımız ders materyalleri ile yürütülmektedir. Konuların özelliğine göre çeşitli görsel materyallerle; boşluk doldurma, eşleştirme, kısa cevaplı ve soru cevap testleri gibi etkinliklerle derslerimizi zenginleştirmekteyiz. Derslerde işlediğimiz konularla ilgili sınıf içi etkinlikler yapılmıştır. Hafta sonu ödevi olarak çalışma kâğıtları dağıtılmıştır, ayrıca diğer sınıf dışı çalışmalarla öğrenme süreç, desteklenmeye çalışılmıştır. Öğrencilerimiz İlköğretim kurumları yönetmeliğinde yer alan ölçme değerlendirme uygulamaları doğrultusunda 3 sınava girmişlerdir. Bunun dışında öğrencinin akademik gelişimini desteklemek amacıyla süreç değerlendirme uygulamaları yapılmıştır. Yapılan sınavlar sonucunda gerekli görülen öğrenciler ile etüt çalışmaları yapılmıştır. Performans görevleri öğrencilerimize kriterleri önceden belirlenerek verilen yönerge esas alınarak sınıfta uygulanmıştır. Ayrıca performans görevleri öğrencilerimize verilen yönergede yer alan dereceli puanlama kriterlerine göre de notlandırılmıştır. Öğrencilerimiz I. Yarıyılda aşağıdaki konuları işlemişlerdir. I.yarıyılda; 1. Ünite : Geometriye Yolculuk (Üçgen, Kare ve Dikdörtgen Açı ve Açı ölçüsü, Simetri, Örüntü ve Süslemeler ) ; 2. Ünite : Verilerle ve Sayılarla İşlemler ( Veri, Doğal Sayılar, Zamanı Ölçme, Doğal Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemi, Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi, Doğal Sayılarla Bölme İşlemi, ) 3. Ünite : Ölçüp Tartalım Gerçeklere Ulaşalım (Tartma, Sıvıları Ölçme, Doğal Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemi, Doğal Sayılar) konuları işlenmiştir. II. yarıyılda; 3. Ünite : Ölçüp Tartalım Gerçeklere Ulaşalım (Tartma, Sıvıları Ölçme) 4. Ünite: Kesirlerden Alanlara (Kesirler, Kesirlerle Toplama İşlemi, Kesirlerle Çıkarma İşlemi, Alan) 5. Ünite: Ondalık Kesirler ve Uzunluk Ölçme (Ondalık Kesirler, Uzunlukları Ölçme, Çevre) 6. Ünite: Sayılarla İşlemler ve Saat (Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi, Doğal Sayılarla Bölme İşlemi, Geometrik Cisimler, Zamanı Ölçme) konuları işlenecektir Şubat 2014 tarihleri arasında Doğal sayıları en yakın onluğa veya yüzlüğe yuvarlar. kazanımlarıyla ilgili olarak performans çalışması yapılacaktır Mart 2014 tarihleri arasında Verilen kesir kartlarıyla ilgili problem kurar ve çözer. kazanımlarıyla ilgili olarak performans çalışması yapılacaktır.

3 Matematik Dersi Proje Konuları 1. Matematik Dergisi Çıkarıyorum adı altında, öğrendiklerinizden seçtiğiniz konularla zenginleştirilmiş, eğlenceli çalışmaların olduğu bir matematik dergisi hazırlayınız. 2. Ünlü matematikçilerden birinin yaşamını araştırıp kitapçık hazırlayınız. 3. Kendi Desenimi Oluşturuyorum adı altında geometrik şekilleri kullanarak kumaş üzerinde boyalarla desen oluşturunuz. Uygun karesel, dikdörtgensel, üçgensel bölgeleri kullanarak ve boşluk kalmayacak şekilde döşeyerek bir ürün tasarlayınız. 4. Bir alışveriş merkezinde yuvarlama yapabileceğiniz ürün ve etiketleri fotoğraflayınız. Yuvarlamayı tablo halinde yazınız. Yuvarlamadan önceki fiyatların tüketici üzerindeki etkilerini araştırıp rapor halinde yazınız.

4 FEN BİLİMLERİ Okulumuzda Fen Bilimleri dersinin temel amaçları; sorgulayan, araştıran, bilimsel yöntemleri kullanma becerileri ile donanmış, yaşam boyu öğrenmeyi hedefleyen, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilen, doğa ve çevre bilincine sahip bireyler yetiştirmek ve onları geleceğe üst eğitim kurumlarına hazırlamaktır. Derslerimizi bu hedefleri gerçekleştirecek şekilde planlayıp uygulamaktayız. Haftada 5 saat olarak işlenen Fen Bilimleri dersleri bu hedefler doğrultusunda farklı yöntem teknik kullanılarak uygulanan etkinlik örnekleri ile işlenmektedir. Öğrencilerimizi ilk yarıyıl aşağıdaki konuları işlemişlerdir. I. yarıyılda, Vücudumuz Bilmecesini Çözelim, Kuvvetin Büyüklüğünün Ölçülmesi, Maddenin Değişimi üniteleri tamamlanmıştır. Öğrencilerimize; verilen hafta sonu ödevleri ve hafta içi çalışma kağıtları konuların işlenmesinde yardımcı materyaller olarak kullanılmıştır. İşlenen konulara ait deneyler öğrencilerle birlikte deney süreçleri takip edilerek yapılmıştır. Deneyler Laboratuvarda gerçekleştirilmiş ve öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerini gelişmesi hedeflenmiştir. Öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersinden I. yarıyılda 3 yazılı sınava katılmışlardır. Öğrencilerimizin; sınıf içi performansları verilen değerlendirme kriterlerine göre yapılmıştır. II.yarıyılda; Maddeyi Tanıyalım, Kuvvet Hareket, Işık ve Ses, Gezegenimiz Dünya, Yaşamımızdaki Elektrik üniteleri işlenecektir Şubat 2014 tarihleri arasında Işık ve Ses ünitesiyle bağlantılı olarak Kendi müzik aletimi tasarlıyorum performans çalışması yapılacaktır. 28 Nisan-2 Mayıs 2014 tarihleri arasında Yaşamımızdaki Elektrik ünitesiyle bağlantılı olarak Çantamızı aydınlatalım performans çalışması yapılacaktır. Fen Ve Teknoloji Dersi Proje Konuları 1. Suda batmayan bir araç tasarlayınız. 2. Doğru aydınlatılmış bir ev modeli tasarlayıp maketini hazırlayınız. 3. Hangi Malzeme Hangi Maddelerin Hammaddesi? adı altında; iki katlı bir standda seçilen en az beş hammaddeyi ve bu hammaddelerden yapılan alet, cisim, eşyaların örneklerini sergileyiniz. 4. Karışımlar ve çözeltilerle ilgili özgün bir deney tasarlayıp sununuz. 5. Canlı çeşitleri (mikroskobik canlılar, bitkiler ve hayvanlar) ile ilgili araştırma yaparak Kardeş Canlılar Kasabası tasarlayınız. Kasabanızın maketini oluşturunuz.

5 TÜRKÇE öğretim yılı I. Yarıyılında öğrencilerimiz, okuma ve anlama alanında; okunan bir metni anlama, çözümleme çalışmaları yapılarak okunan bir metnin konusunu, ana düşüncesini, yardımcı düşüncelerini, metnin varlık kadrosunu, planını (olay planı) bulmayı ve bunları incelemeyi öğrendiler. Okudukları metinde geçen sözcükleri anlam özelliklerine göre inceleyerek dil zenginliğimiz atasözü ve deyimlerimizi anlamlarıyla ilişkilendirip kullandılar. Anlatımın öznel-nesnel olup olmadığını, neden sonuç ilgisi bulunup bulunmadığını sorguladılar. Cümlelerdeki örtülü anlamları bulmaya çalıştılar ve şiir dilini ve anlatımı zenginleştiren benzetme ve kişileştirme gibi söz sanatlarını fark ederek bunları yapma yollarını öğrendiler, okudukları metinlerdeki bu söz sanatlarını fark ettiler. Dilbilgisi alanında Türkçe nin eklemeli bir dil olduğunu, sözcüklerin kullanıldıkları yere göre farklı görevlerde kullanıldığını fark ettiler, noktalama ve yazım kurallarını yerine göre ve doğru kullanmayı kavradılar. Öğrencilerimiz 2.yarıyılda atasözü ve deyimlerimizi daha farklı çalışmalarda kullanmayı, mektup türünün özelliklerini, masal ve efsane türlerini kavrayacaklar. İsimlerin özelliklerini, sıfatları, eylem ve eylemi yapan kişi arasındaki ilişkiyi fark edecekler. Anlamın yönünü değiştiren sözcükleri ve anlatım bozukluklarını fark ederek Türkçeyi doğru kullanmanın kurallarını kavrayacaklar. Öğrencilerimiz, Türkçe derslerinde okuma-anlama, dil bilgisi kurallarını bilme ve uygulama, yazılı anlatım ile duygu ve düşüncelerini aktarabilme alanlarında değerlendirildiler. Bir yarıyılda üç sınav uygulanandı. Bu uygulama, 2. yarıyılda da devam edecektir Mart 2014 tarihleri arasında Yazı türlerini araştırır. Bunlardan ikisi ile ilgili örnekler yazar. Birini sınıfta canlandırır. performans çalışması yapılacaktır Nisan 2014 tarihleri arasında Atatürk ün çocuklarla beraber olduğu fotoğraflardan bir albüm hazırlar. Atatürk ün çocuklara, çocukların Atatürk e olan sevgisini belirten bir metin yazar. performans çalışması yapılacaktır. Türkçe Dersi Proje Konuları 1. İstanbul ile ilgili Kültür ve Turizm Gazetesi hazırlayınız. 2. Çeşitli gazete ve dergilerden eğitim, çevre kirliliği, küresel ısınma vb. konulardan biriyle ilgili haberleri keserek arşiv oluşturunuz. Bu haberlerle ilgili kişisel yorumlarını yazınız. 3. Şiir kitapçığı oluşturunuz. 4. Öykü yazınız, bir öykü kitapçığı oluşturunuz. 5. Moda editörü olarak Çocuk Moda Dergisi hazırlayınız.

6 SOSYAL BİLİMLER Sosyal Bilgiler dersi haftada üç ders saati olarak branş öğretmeni tarafından işlenmiştir. Bu derste MEB Yayınları na ait ders kitabı okutulmuş, kazanımların pekişmesi amacıyla çalışma kağıtları ve sınıf içi sınıf dışı çalışmalar yaptırılmıştır. Sosyal Bilgiler dersi ile öğrencilerimiz; demokratik değerleri benimsemiş vatandaşlar olarak, içinde yaşadığı topluma uyum sağlama ve edindikleri bilgi birikimini yaşama geçirebilecek donanımlar kazanmaktadırlar. I.yarıyıl süresince Kendimi Tanıyorum, Geçmişimi Öğreniyorum, Yaşadığımız Yer, Üretimden Tüketime üniteleri işlendi üniteler kapsamında aşağıda belirtilen beceriler kazandırılmaya çalışıldı. KENDİMİ TANIYORUM Bireysel farklılıkları tanır ve kabul eder. Duygu ve düşünceler arasındaki ilişkiyi fark eder. Farklı durumlara ait duygu ve düşüncelerini ifade eder. Başkalarının duygu ve düşüncelerini saygı ile karşılar. Başkalarının duygu ve düşüncelerini saygı ile karşılar. Yaşamına ilişkin belli başlı olayları kronolojik sıraya koyar. Başkalarının duygu ve düşüncelerini saygı ile karşılar. Sahip olduğu resmi kimlik belgelerindeki bilgileri analiz ederek kişisel kimliğine ilişkin çıkarımlarda bulunur. GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM Sözlü tarih yöntemi kullanarak ve nesnelere dayanarak aile tarihi oluşturur. Ailesinde ve çevresindeki millî kültürü yansıtan öğeleri fark eder. Tarihte Türklerin yaygın olarak oynadığı oyunlardan günümüzde de devam edenlere örnek verir. Yaşanmış olaylardan ve görsel materyallerden yola çıkarak, Milli Mücadele sürecinde yakın çevresini ve Türkiye yi betimler. YAŞADIĞIMIZ YER Çeşitli yöntemlerle çevresindeki herhangi bir nesnenin kendisine göre bulunduğu yönü bulundu. Çevrelerinde gördüklerini şekil ve şemalarla anlatmaları istendi. Çizdikleri şekil ve şemalarda kullandıkları sembolleri açıklayan bir bölüm oluşturmaları istendi. Evlerinin krokisini çizdirildi. Çevrelerinde meydana gelen hava olaylarını gözlemleyerek bulgularını resimli grafiklere aktarmaları sağlandı. Çevrelerinde gördükleri doğal ve beşerî unsurları ayırt etmleri istendi. Efsane, destan, öykü, türkü ve şiirlerden yararlanarak yaşadığımız yerin coğrafi özellikleri ile ilgili çıkarımlarda bulunuldu. Doğal afetler karşısında hazırlıklı olmanın önemi üzerinde duruldu.

7 ÜRETİMDEN TÜKETİME İstek ve ihtiyaçlarını ayırt etmeleri sağlandı. Mevcut kaynaklarla ihtiyaçlar ilişkilendirildi. Satın alacakları ürünleri belirlenen standartlara göre değerlendirmeleri sağlandı. Bilinçli bir tüketici olarak haklarını kullanmaları gerektiği vurgulandı. Kullandığı bazı ürünlerin üretim, dağıtım ve tüketim ağını oluşturmaları istendi. II. yarıyılda; İyi ki var Hep birlikte İnsanlar ve yönetim Uzaktaki arkadaşlarım üniteleri işlenecektir. 3-7 Mart 2014 tarihleri arasında Seçtiği bir teknolojik ürünün geçmişten günümüze gelişimini kronolojik sıraya göre görsellerle destekleyerek karşılaştırır. performans çalışması yapılacaktır Mart 2014 tarihleri arasında Kendisi ve çevresindeki gruplar, kurumlar ve sosyal örgütler arasındaki etkileşime örnekler verir. performans çalışması yapılacaktır. 5-9 Mayıs 2014 tarihleri arasında Yaşadığı yerin yerel yönetim birimlerini tanır. Kazanımıyla ilgili performans çalışması yapılacaktır. Sosyal Bilgiler Dersi Proje Konuları 1. İstanbul ilinin beşeri unsurlarını araştırınız. Unsurlardan bunlardan birinin seçip fotoğraflar ve sözlü anlatımla destekleyerek sunum hazırlayınız. 2. İstanbul ilinin doğal unsurlarını araştırınız. Unsurlardan bunlardan birinin seçip fotoğraflar ve sözlü anlatımla destekleyerek sunum hazırlayınız. 3. Çevrenizdeki ihtiyaçlardan yola çıkarak kendinize özgü bir ürün tasarlayınız. Ürününüz size, başkalarına ve doğaya zarar vermeden kullanılabilir olmalı. 4. Bir sivil toplum örgütünde görev aldığınızı düşününüz. Kurum için bir proje üretiniz. Projenizin tüm aşamalarını ayrıntılarıyla açıklayınız. 5. Geleneksel Türk Evleri ni araştırarak maket hazırlayınız ve sunum yapınız. 6. Yaşadığınız ilde bulunan tarihi eserlerden istediklerinizi inceleyip fotoğraflayınız. Bu eserlerle ilgili bilgilendirici metinler yazınız. 7. Yaşadığınız ilin veya ilçenin yerel yönetiminde söz sahibi olan kişilerin adlarını öğrenip görevlerini araştırınız. Bu görevlerden biri size verilmiş olsaydı, iliniz veya ilçeniz için neler yapacağınızı rapor halinde yazınız.

4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI FEN VE TEKNOLOJİ Anabilim Eğitim Kurumalarında Fen ve Teknoloji dersi, sınıf öğretmenleri ve Fen Bilgisi Branş öğretmenlerinin işbirliği ile hazırlanan

Detaylı

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EKİM 08-.0.0 EKİM 0-05.0.0 EYLÜL 4-8.09.0 EYLÜL 7..09.0 0-0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI SÜRE ÖĞRENME ALANI: Birey ve Toplum ÜNİTE: Tanıyorum. Bireysel

Detaylı

TÜRKİYE GENELİ GENEL YETENEK VE EĞİLİM BELİRLEME SINAVI. Sözel Yetenek Sayısal Yetenek Şekil Yeteneği Çoklu Yetenek

TÜRKİYE GENELİ GENEL YETENEK VE EĞİLİM BELİRLEME SINAVI. Sözel Yetenek Sayısal Yetenek Şekil Yeteneği Çoklu Yetenek Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90dk) 3. SINIF Duygusal ve Abartılı İfadeler Okuduğunu Anlama Görsel Okuma Geometrik Cisimler Geometrik Şekiller Simetri Açılar Doğal Sayılar Özellik Bildiren Sözcükler nı Değiştiren

Detaylı

3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 3. sınıfa elveda, 4. sınıfa MERHABA TÜRKÇE Metinlere bağlı kalarak dinleme ve dinlediğini anlama, okuma ve okuduğunu anlama, yazma kurallarını uygulama,

Detaylı

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE 01 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - I 02 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - II 03 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - III 04 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam - IV 05

Detaylı

DEĞER 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları

DEĞER 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları DEĞER 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Bireysel Farklılıklar ÜNİTE 1 Duygular ve Düşünceler Duygu ve Düşüncelere Saygı Kronolojik Sıra Resmî Kimlik Belgeleri Sözlü Tarih Yöntemi Aile Tarihi Millî Kültür Ögeleri

Detaylı

2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR

2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR 2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR OKUL HEYECANIM BENİM EŞSİZ YUVAM DÜN, BUGÜN, YARIN Ders Programı Yardım Şekil Saygı Duygu Ulaşım Araçları Vücut Sağlık İletişim Nezaket Görsel Materyal

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF / 2015-2016 EĞİTİM YILI Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ 1.yarıyılda Hayat Bilgisi derslerine MEB Hayat Bilgisi dersi öğretim programı doğrultusunda hazırlanan plana göre Okul Heyecanım temasının

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Güney HACIÖMEROĞLU Oda Numarası C1-105 Phone (286) 217 1303-3045 FAX (286) 212 0751 E-mail guneyh@gmail.com

Yrd. Doç. Dr. Güney HACIÖMEROĞLU Oda Numarası C1-105 Phone (286) 217 1303-3045 FAX (286) 212 0751 E-mail guneyh@gmail.com Dersin Adı: MATEMATİK ÖĞRETİMİ II Ders Sorumlusu: İletişim: Yrd. Doç. Dr. Güney HACIÖMEROĞLU Oda Numarası C1-105 Phone (286) 217 1303-3045 FAX (286) 212 0751 E-mail guneyh@gmail.com Yrd. Doç. Dr. Mesut

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Beden Eğitimi ve Oyun Öğretimi

Detaylı

ÜNİTE ÖĞRENME ALANI/ ALT ÖĞRENME ALANI SAYILAR Sayılar KAZANIMLAR 1. Deste ve düzineyi örneklerle açıklar. 2. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu

ÜNİTE ÖĞRENME ALANI/ ALT ÖĞRENME ALANI SAYILAR Sayılar KAZANIMLAR 1. Deste ve düzineyi örneklerle açıklar. 2. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu MATEMATİK 2. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN ÜNİTE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM TOPLAM KAZANIM SAYISI 1 SAYILAR Sayılar 1-2-3-4-5 Toplama Çıkarma 1 Çarpma 1-2 GEOMETRİ Örüntü ve Süslemeler

Detaylı

COĞRAFYA BİLİM GRUBU COĞRAFYA IV KURS PROGRAMI. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği.

COĞRAFYA BİLİM GRUBU COĞRAFYA IV KURS PROGRAMI. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği. COĞRAFYA BİLİM GRUBU COĞRAFYA IV KURS PROGRAMI 1. KURUM ADI : Yedi Sistem Özel Öğretim Kursu 2. KURUMUNADRESİ :Atatürk Bulvarı No: 90/32 Kat:1-2-3-4-5-6-7-8-9 Kızılay Çankaya / ANKARA 3. KURUCUNUN ADI

Detaylı

6. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

6. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Öğrenme Alanı 01 02 03 04 Anlam - I Anlam - II Anlam - III Anlam - IV Anlam Bilgisi - I (Kelimede Kelime Yapısı - I (Kök, Ek; İsim 22 Kökü, Ortak Kök; Çekim Ekleri, Yapım Ekleri) Kelime

Detaylı

... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI. İletişimi olumsuz etkileyen davranışlara örnekler verir

... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI. İletişimi olumsuz etkileyen davranışlara örnekler verir 1.... OKULU 7/... SINIFI SOSYAL BİLGİLER DERSİ YILLIK BEP ÇALIŞMA PROGRAMI İletişimi, olumlu olumsuz etkileyen tutum ve davranışları fark ederek kendi tutum ve davranışlarıyla karşılaştırır. KISA DÖNEMLİ

Detaylı

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları AKDAY 4.Sınıf İngilizce UNIT1 IN THE CLASSROOM UNIT2 CHILDREN'S DAY UNIT3 FREE TIME UNIT4 CARTOON CHARACTERS UNIT5 MY DAY UNIT6 DOING EXPERIMENTS UNIT7 JOBS UNIT8 MY CLOTHES AKDAY 4.Sınıf Matematik Dikey

Detaylı

RASYONEL SAYILARIN MÜFREDATTAKİ YERİ MATEMATİK 7. SINIF RASYONEL SAYILAR DERS PLANI

RASYONEL SAYILARIN MÜFREDATTAKİ YERİ MATEMATİK 7. SINIF RASYONEL SAYILAR DERS PLANI RASYONEL SAYILARIN MÜFREDATTAKİ YERİ Rasyonel sayılar konusu 7.sınıf konusudur. Matematiğin soyut, zor bir ders olduğu düşüncesi toplumda çoğu kişi tarafından savunulan bir bakış açısıdır. Bu durum beraberinde

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 6. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 6. SINIF TÜRKÇE 6. SINIF 1 Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 2 Metindeki anahtar kelimeleri belirler. 3 Metnin konusunu belirler. 4 Metnin ana fikrini/ana duygusunu

Detaylı

2. Sınıf Tarama Testi 1 - Hazır Bulunuşluk

2. Sınıf Tarama Testi 1 - Hazır Bulunuşluk 2. Sınıf Tarama Testi - Hazır Bulunuşluk (. Sınıf) (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama: 2.4.Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N K) sorularına 2.5. Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II.

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II. EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl MÖP101 Genel Matematik 4 2 5 12 MÖP102 Soyut Matematik

Detaylı

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ SÜRE Ay Hafta D. Saati ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIMLAR Geometri Örüntü Süslemeler. Doğru, çokgen çember modellerinden örüntüler

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. Sınıf Tarama Testi 1 Hazır Bulunurluk

3. Sınıf Tarama Testi 1 Hazır Bulunurluk 3. Sınıf Tarama Testi Hazır Bulunurluk (. Sınıf) (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama: 3. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 5. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ EVİMİZ-AİLEMİZ Aile kavramı ne demek? Ailemde kimler var? Aile bireylerimizin isimleri nelerdir? Ailemizle paylaştıklarımız

Detaylı

Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları

Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları Sağlık Politikaları ve Planlaması (HAS 502) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sağlık Politikaları ve Planlaması HAS 502 Bahar 3 0 0 3 7.5 Ön

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Turizm Coğrafyası Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS ÇocukEdebiyatı SNF204 4. 2+0

Detaylı

ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE

ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE BİREYSELEŞTİRİLMİŞ ÜNİTE VE TÜM HİZMET PLANI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE UZUN DÖNEMLİ AMAÇ KISA DÖNEMLİ AMAÇ ÖĞRETİMSEL AMAÇLAR İLEŞİTİM 1, Sözcükleri doğru kullanır. 1. Söylenen sözcüğü tekrar eder.

Detaylı

Çağdaş İşletmecilik (MGMT 501) Ders Detayları

Çağdaş İşletmecilik (MGMT 501) Ders Detayları Çağdaş İşletmecilik (MGMT 501) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Çağdaş İşletmecilik MGMT 501 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 1 EYLÜL 1.Hafta 8 EYLÜL -0 EKİM İSTİKLAL MARŞI NA SGI D.1. İstiklal Marşı na saygı gösterir. İstiklal Marşı CD si Bilgisayar D.1. Kazanımı ile İlgili Açıkalama : Teması: Türk bayrağını ve İstiklal Marşı

Detaylı

HEMŞİRELİK ALANI XII. SINIF SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÖNETİM DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI

HEMŞİRELİK ALANI XII. SINIF SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÖNETİM DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI HEMŞİRELİK ALANI XII. SINIF SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÖNETİM DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI GENEL AMAÇ: Sağlık kurumlarında yönetim sistemlerini, büro işlerini, devlet yönetim organlarını ve sağlık hizmetleri ile

Detaylı

MASAMOT ***** PERFORMANS ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

MASAMOT ***** PERFORMANS ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ PERFORMANS ÇALIŞMASI VE PROJE İLE İLGİLİ MADDELER Tanımlar MADDE 4- () Bu Yönetmelikte geçen; ö) Öğrenme Kazanımları: Herhangi bir öğrenme sürecinin

Detaylı

Sağlık Kurumları Yönetimi (HAS 501) Ders Detayları

Sağlık Kurumları Yönetimi (HAS 501) Ders Detayları Sağlık Kurumları (HAS 501) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sağlık Kurumları HAS 501 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

2016-2017 5.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR

2016-2017 5.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR 06-07.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR Adı Soyadı İmza Adı Soyadı 8 0 6 7 Ömer Askerden İmza 06-07 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU MATEMATİK.SINIF

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi YDA 302 6 2+2 3 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi YDA 302 6 2+2 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi YDA 302 6 2+2 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu / Yüz

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Dramaturji Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

2005 Matematik Programı ve Matematiksel Beceriler. Evrim Erbilgin

2005 Matematik Programı ve Matematiksel Beceriler. Evrim Erbilgin 2005 Matematik Programı ve Matematiksel Beceriler Evrim Erbilgin Okuma ve Tartışma Giriş, programın vizyonu, ve programın yaklaşımı bölümlerini okuyun. Grup arkadaşlarınızla birlikte aşağıdaki soruları

Detaylı

Projelerle Öğretme. Modül 1

Projelerle Öğretme. Modül 1 Modül 1 Projelerle Öğretme Bu Defter Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu kapsamında kullanılacaktır. Tüm kurs boyunca, düşüncelerinizi çevrimiçi araçlara ya da bu deftere kayıt edebilirsiniz.

Detaylı

Çeviri II (ELIT 206) Ders Detayları

Çeviri II (ELIT 206) Ders Detayları Çeviri II (ELIT 206) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çeviri II ELIT 206 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Çeviri I Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI

KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014- EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU HAZİRAN DÖNEMİ TARİH SAAT YAPILACAK ETKİNLİKLER GÖREVLİ PERSONEL

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 10 Şubat 2014-21 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz dördüncü

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM ORTAK SINAVI TEST VE MADDE İSTATİSTİKLERİ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM ORTAK SINAVI TEST VE MADDE İSTATİSTİKLERİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİ ANALİZİ VE İZLEME DEĞERLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM ORTAK SINAVI TEST VE MADDE

Detaylı

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ ORTAK İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 10. 11. DİL VE ANLATIM 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 TARİH 2 - - 12. T.C. İNKILAP TARİHİ VE - 2 - ATATÜRKÇÜLÜK COĞRAFYA 2 - - MATEMATİK - - - GEOMETRİ - - -

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Öğretmenlik Uygulaması YDA 412 8 2+6 5 8

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Öğretmenlik Uygulaması YDA 412 8 2+6 5 8 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Öğretmenlik Uygulaması YDA 412 8 2+6 5 8 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı

MATEMATİK MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (1.ÜNİTE) SAYILAR

MATEMATİK MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (1.ÜNİTE) SAYILAR (1.ÜNİTE) SAYILAR KISA DÖNEMLİ MATERYAL YÖNTEM- Birer ritmik sayar. 1 1 den başlayarak 10 (20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100) a kadar birer ritmik sayar. 2 Verilen herhangi bir sayıdan başlayarak 10

Detaylı

Disiplinlerarası Medya Uygulamaları (SGT 428) Ders Detayları

Disiplinlerarası Medya Uygulamaları (SGT 428) Ders Detayları Disiplinlerarası Medya Uygulamaları (SGT 428) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Disiplinlerarası Medya Uygulamaları SGT 428 Güz 1 2 0 2 5 Ön

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Çalışma Soruları Hazırlama Klavuzu

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Çalışma Soruları Hazırlama Klavuzu Dök. No: AUZEF-SS-2.2-04 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 5 1. Amaç... 1 2. Kapsam... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. 3. Sorumlular... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. 4. Tanımlar...

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin

Detaylı

FOTOĞRAFÇILIK ALANI KALFALIK ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

FOTOĞRAFÇILIK ALANI KALFALIK ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇIRAKLIK VE YAYGIN EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FOTOĞRAFÇILIK ALANI KALFALIK ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI 2005 ANKARA FOTOĞRAFÇILIK ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Fotoğrafçılık sektörü,

Detaylı

CUMHURİYET İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 2. DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

CUMHURİYET İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 2. DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI CUMHURİYET İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 2. DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi : 14/02/2014 Toplantı Saati : 11. 00 Toplantı No : 2 Toplantı Yeri :

Detaylı

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. Sınıflar 2. Dönem Akademik Bilgilendirme Bülteni Ataşehir Kampüsü Okul Müdürü Sancaktepe Kampüsü Okul Müdürü Ataşehir Kampüsü

Detaylı

Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları

Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme SEÇ352 Seçmeli 2 0 0 2 5 Ön Koşul

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTANBUL ÜSKÜDAR LİSESİ. FEN ve DENEY KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTANBUL ÜSKÜDAR LİSESİ. FEN ve DENEY KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PLANI E K İ M E Y L Ü L 05 06 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTANBUL ÜSKÜDAR LİSESİ FEN ve DENEY KULÜBÜ YILLIK ÇALIŞMA PLANI SÜRE AMAÇ YAPILACAK ETKİNLİKLER Ay Hafta Saat BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR *Eğitici Kulüpler hakkında

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Satış Elemanlığı Tarım Ürünleri Satış Elemanlığı

DERS BİLGİ FORMU. Satış Elemanlığı Tarım Ürünleri Satış Elemanlığı Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersi İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikleri Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

9.SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

9.SINIF TÜRK EDEBİYATI DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI Güzel Sanatlarda Edebiyatın Yeri KAZANIMLAR. Bilim ile güzel sanatların farklılığını belirler.. İnsan etkinliklerinin güzel sanatlar içindeki yerini belirler.. Güzel sanatların

Detaylı

DEĞER BİÇME DERSİ. Tartım ve Ölçme. Fiyatlandırma. Altın Borsası, Darphane ve Antikacılık

DEĞER BİÇME DERSİ. Tartım ve Ölçme. Fiyatlandırma. Altın Borsası, Darphane ve Antikacılık Dersin Modülleri Tartım ve Ölçme Fiyatlandırma Altın Borsası, Darphane ve Antikacılık DEĞER BİÇME DERSİ Kazandırılan Yeterlikler Ölçme, kontrol ve basit ayar ölçme uygulamalarını toleranslar dahilinde

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS TASAVUF METİNLERİ İLH 319 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin

Detaylı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

D. MESLEKİ ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİ VE MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR TABLO-1

D. MESLEKİ ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİ VE MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR TABLO-1 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Seçmeli Arapça Dersi i, İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Liselerindeki Branşlardaki İçin HAZİRAN 2016 DÖNEMİ

Detaylı

Kaynaştırma Eğitimine Giriş 3. İş Birliği: Ortaklık ve Prosedürler 25. Düzeyde Engeli Olan Öğrencilere Öğretim 51

Kaynaştırma Eğitimine Giriş 3. İş Birliği: Ortaklık ve Prosedürler 25. Düzeyde Engeli Olan Öğrencilere Öğretim 51 1 23 İleri 4 Düşük 5 Diğer 6 Tüm 7 Müdahaleye 8 Sınıf 9 10 Motivasyonu 11 Dikkati 12 Çalışma 13 Değerlendirme 14 Okuryazarlık 15 16 KISIM 1 TEMELLER Kaynaştırma Eğitimine Giriş 3 İş Birliği: Ortaklık ve

Detaylı

Reklam Tasarımı (PR 401) Ders Detayları

Reklam Tasarımı (PR 401) Ders Detayları Reklam Tasarımı (PR 401) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Reklam Tasarımı PR 401 Güz 3 0 0 3 8 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

ÜNİTE 1 ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME AÇIKLAMALAR

ÜNİTE 1 ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME AÇIKLAMALAR ÜNİTE 1 VE 16-20.09.2013 GEOMETRİ GEOMETRİ DÜZLEM NOKTA 1.Noktaya modelleriyle örnekler verir. 2.Noktayı sembolle gösterir ve isimlendirir. 1.Düzlemi ve düzlemsel şekilleri modelleri ile tasvir eder. [!]

Detaylı

MATEMATİK DERSİNİN İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE LİSELERE GİRİŞ SINAVLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

MATEMATİK DERSİNİN İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE LİSELERE GİRİŞ SINAVLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ MATEMATİK DERSİNİN İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE LİSELERE GİRİŞ SINAVLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ Ahmet ÇOBAN Cumhuriyet Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü, SİVAS ÖZET: Bu araştırma, Matematik

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri1 YDA 211 3 2+0 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri1 YDA 211 3 2+0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Özel Öğretim Yöntemleri1 YDA 211 3 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı

Ders Anlatım Föyü Nedir?

Ders Anlatım Föyü Nedir? www.bilgiyoluyayincilik.com www.dersanlatimfoyleri.com Ders Anlatım Föyü Nedir? Bir konunun anlatılması ve öğrenilmesi için gereken bilgileri ve adımları içeren en küçük yapıdaki kitapçıktır. Her föy bir

Detaylı

ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464

ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464! ISBN NUMARASI:

Detaylı

Kodu: OTDS202 Adı: İlk Yardım Teorik+Uygulama: 1 + 1 AKTS:6

Kodu: OTDS202 Adı: İlk Yardım Teorik+Uygulama: 1 + 1 AKTS:6 Kodu: OTDS202 Adı: İlk Yardım Teorik+Uygulama: 1 + 1 AKTS:6 Sınıf/Yarıyıl Ders Düzeyi Ders Türü Programı Öğretim Sistemi Ders Süresi Öğretim Elemanı 2 / Bahar Önlisans Seçmeli Çocuk Gelişimi Örgün 14 Hafta

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNLÜ YAYINLARI 3. SINIF MATEMATİK ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNLÜ YAYINLARI 3. SINIF MATEMATİK ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF 201 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNLÜ YAYINLARI 3. SINIF MATEMATİK ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 201 2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF HAYAT BİLGİSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 201 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015 YÖNETİM KURULU TOPLANTIMIZ Sayın Rektörümüzün başkanlığında bu yılın ilk Üst Yönetim Kurulu toplantısı geçtiğimiz Salı günü okulumuzda yapıldı. İlkokul, Ortaokul

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II.

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II. EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl SBÖ101 Sosyal Bilgilerin Temelleri SBÖ102 Genel Fiziki

Detaylı

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE 01 Sözcüğün Anlam Özellikleri 02 Sözcükler Arasındaki Anlam İlişkileri 03 Sözcük Grupları ve Deyimler - I 04 Sözcük Grupları ve Deyimler - II 05 Cümlenin Anlam Özellikleri 06 Cümleler Arası Anlam

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS VERGİ HUKUKU VE TÜRK VERGİ SİSTEMİ 0102707 7 3+0 3 4. Yrd. Doc. Dr.

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS VERGİ HUKUKU VE TÜRK VERGİ SİSTEMİ 0102707 7 3+0 3 4. Yrd. Doc. Dr. DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat VERGİ HUKUKU VE TÜRK VERGİ SİSTEMİ 0102707 7 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği. İlgi

Detaylı

T.C. AKSARAY VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 37886519/10/1375563 09/02/2015 Konu : Seçmeli Dersler

T.C. AKSARAY VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 37886519/10/1375563 09/02/2015 Konu : Seçmeli Dersler T.C. AKSARAY VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü Sayı : 37886519/10/1375563 09/02/2015 Konu : Seçmeli ler...kaymakamliğina (İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü)...MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi :Millî Eğitim Bakanlığı Temel

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Kitaplar Satış Elemanlığı Kırtasiye ve Kitap Satış Elemanlığı 2.yıl /4. Dönem Haftalık 4 Ders Saati

DERS BİLGİ FORMU. Kitaplar Satış Elemanlığı Kırtasiye ve Kitap Satış Elemanlığı 2.yıl /4. Dönem Haftalık 4 Ders Saati BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim

Detaylı

İktisada Giriş I (ECON 101T) Ders Detayları

İktisada Giriş I (ECON 101T) Ders Detayları İktisada Giriş I (ECON 101T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisada Giriş I ECON 101T Güz 3 0 0 3 9 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Kalıp I (MOD 203) Ders Detayları

Kalıp I (MOD 203) Ders Detayları Kalıp I (MOD 203) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kalıp I MOD 203 Güz 2 2 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI Öğrencilerimiz; okulumuzda öğrenci merkezli öğretim yöntemleriyle, problem çözme, deney yapma, tartışma ve sorgulamaya

Detaylı

Avrupa ve Türkiye de Aktif Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi

Avrupa ve Türkiye de Aktif Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Benim için İnsan Hakları Avrupa ve Türkiye de Aktif Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi ~ Z o r l u k l a r / G e r e k s i n i m l e r ~ Hasan Ferhat GÜNGÖR 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Madde

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1) DERSLER...3. a) TÜRKÇE.3. b) MATEMATİK..4. c) SOSYAL BİLGİLER...5. d) FEN BİLİMLERİ..6. e) İNGİLİZCE..7. f) İSPANYOLCA 8. g) ALMANCA.

İÇİNDEKİLER 1) DERSLER...3. a) TÜRKÇE.3. b) MATEMATİK..4. c) SOSYAL BİLGİLER...5. d) FEN BİLİMLERİ..6. e) İNGİLİZCE..7. f) İSPANYOLCA 8. g) ALMANCA. 1 İÇİNDEKİLER 1) DERSLER...3 a) TÜRKÇE.3 b) MATEMATİK..4 c) SOSYAL BİLGİLER...5 d) FEN BİLİMLERİ..6 e) İNGİLİZCE..7 f) İSPANYOLCA 8 g) ALMANCA.9 2) UYGULAMALI DERSLER.10 a) BEDEN EĞİTİMİ..10 b) GÖRSEL

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri 2 YDA 212 4 2+0 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Özel Öğretim Yöntemleri 2 YDA 212 4 2+0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Özel Öğretim Yöntemleri 2 YDA 212 4 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Özel Öğretim Yöntemleri 1 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1) DERSLER...3. a) TÜRKÇE.3. b) MATEMATİK..4. c) SOSYAL BİLGİLER...5. d) FEN BİLİMLERİ..6. e) İNGİLİZCE..7. f) İSPANYOLCA 8. g) ALMANCA.

İÇİNDEKİLER 1) DERSLER...3. a) TÜRKÇE.3. b) MATEMATİK..4. c) SOSYAL BİLGİLER...5. d) FEN BİLİMLERİ..6. e) İNGİLİZCE..7. f) İSPANYOLCA 8. g) ALMANCA. 1 İÇİNDEKİLER 1) DERSLER...3 a) TÜRKÇE.3 b) MATEMATİK..4 c) SOSYAL BİLGİLER...5 d) FEN BİLİMLERİ..6 e) İNGİLİZCE..7 f) İSPANYOLCA 8 g) ALMANCA.9 2) UYGULAMALI DERSLER.10 a) BEDEN EĞİTİMİ..10 b) GÖRSEL

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İktisata Giriş I İKT 101 1 3 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. İktisata Giriş I İKT 101 1 3 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İktisata Giriş I İKT 101 1 3 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe/ İngilizce Lisans Yüz Yüze / Zorunlu

Detaylı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Türkiye Geneli Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Aynı Günı Aynte Saat Sınav tarihi 9 Son basvuru tarihi 1 Nisan Nisan CUMARTESİ CUMA 16 16 3. sınıf 4, 5, 6,7 ve 8.sınıf Saat.00 Saat 14.00 Sözel

Detaylı

MATEMATİK DERSİ PROJE KONULARI 6.SINIFLAR

MATEMATİK DERSİ PROJE KONULARI 6.SINIFLAR 6.SINIFLAR SAYILAR Yurt içinde bir aylık gezi Gezmek istedikleri bir şehir ile ilgili açıklama yapıp kalacakları ve gezecekleri yerleri belirleyerek gezi bütçesi oluşturma. KÜMELER İSTATİSTİK VE Fotoğraf

Detaylı

matematik Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır.

matematik Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır. matematik KOLEJ VE BİLSEM SINAVLARINA HAZIRLIK Aşağıda verilen sayılar en yakın onluğa ya da yüzlüğe yuvarlanmıştır. Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır.

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Haftalık Ders Saati. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Haftalık Ders Saati. Okul Eğitimi Süresi DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA GÖRE DAĞILIMI)

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Bu dersin amacı öğrencilerin;

AVRASYA UNIVERSITY. Bu dersin amacı öğrencilerin; Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili Ço uk Gelişi i-i Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgün Öğreti X ) Uzakta Öğreti Diğer Dersin

Detaylı

Tekrar

Tekrar İŞLEM KAVRAMI Tekrar Kazanımlar T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulöncesi eğitim dönemi için işlem kavramı için belirlenen kazanımlar ve göstergeler şunlardır. Kazanım 16. Nesneleri

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 12. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 12. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 12. Sınıf Dil ve Anlatım Dersi Değerlendirme Formu Dersin Öğretmeni: Nedret OBA- Elif AĞARLI İletişim Bilgileri: 0 216 415 00 00 / 1213 nedretoba@anabilim.k12.tr, elifagarli@anabilim.k12.tr

Detaylı

Bilgi Edinme Amaçlı Okuma (İngilizce) (KAM 331) Ders Detayları

Bilgi Edinme Amaçlı Okuma (İngilizce) (KAM 331) Ders Detayları Bilgi Edinme Amaçlı Okuma (İngilizce) (KAM 331) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgi Edinme Amaçlı Okuma (İngilizce) KAM 331 Bahar 4 0 0

Detaylı

Moda Resmi (MOD 104) Ders Detayları

Moda Resmi (MOD 104) Ders Detayları Moda Resmi (MOD 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Moda Resmi MOD 104 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

MATEMATİK 2+2 UYGULAMALI ÖĞRENME SETİ. Her Haftaya Bir Bölüm ÇEK KOPAR SINIF

MATEMATİK 2+2 UYGULAMALI ÖĞRENME SETİ. Her Haftaya Bir Bölüm ÇEK KOPAR SINIF MTMTİK 4 SINI UYGULMLI ÖĞRNM STİ ÇK KOPR 10 9 11 12 1 2 3 2+2 Her Haftaya ir ölüm 8 4 opyright Şifre Yayıncılık ve ğitim Gereçleri Tic..Ş. u kitabın her hakkı Şifre Yayıncılık ve ğitim Gereçleri Tic. Ş

Detaylı

5.Sınıf KDS ve Deneme Müfredatı

5.Sınıf KDS ve Deneme Müfredatı 4 + 4 + 4 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı İlkokul ve Ortaokul 5.Sınıf KDS ve Deneme Müfredatı DENEME SINAVI TAKVİMİ 2.3.4.5.6.7.8. Sınıf KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI TAKVİMİ 2.3.4.5.6.7.8. Sınıf Ürün Uygulama

Detaylı

8. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

8. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 8. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 8.1. Sayılar ve İşlemler 8.1.1. Çarpanlar ve Katlar 8.1.2. Üslü İfadeler 8.1.3. Kareköklü İfadeler 8.2. Cebir 8.2.1. Cebirsel İfadeler

Detaylı

2015-2016 ÖZEL IŞIKKENT ORTAOKULU 5. SINIF MÜFREDAT KİTAPÇIĞI

2015-2016 ÖZEL IŞIKKENT ORTAOKULU 5. SINIF MÜFREDAT KİTAPÇIĞI 2015-2016 ÖZEL IŞIKKENT ORTAOKULU 5. SINIF MÜFREDAT KİTAPÇIĞI İÇİNDEKİLER I - Amaç II - Tanımlar III - Akademik Programlar Akademik Sorumluluklar IV - Ders Dağılım Çizelgesi V - 5. Sınıf Dersleri Türkçe

Detaylı

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI 07-11.10.201 0.09/01-04.10.201 2-27.09.201 09-20.09.201 TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU 201 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SÜRE ÖĞRENME ALANI: Birey ve Toplum ÜNİTE: Haklarımı Öğreniyorum ARA DİSİPLİNLER

Detaylı

HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ

HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ EK : 2 HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ Müzik Ödülü Müzik Ödülü: Ortaokul öğrenimi boyunca Müzik dalında rol model olmuş, branşında okul içi ve dışındaki etkinliklere katılmaya istekli

Detaylı

10. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 15.10.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 01 (LGDS - 01) KONU DAĞILIMLARI

10. SINIF. NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 15.10.2009 TARİHLİ GENEL DEĞERLENDİRME SINAVI - 01 (LGDS - 01) KONU DAĞILIMLARI Sözcükte anlam 7 Cümlede anlam 6 Sözcük türleri 2 Ses bilgisi 2 Sözcükte yapı 1 Anlatım bozukluğu 3 Cümlenin ögeleri 2 TÜRKÇE Yazı türleri 2 Cümle vurgusu 1 Fiiller 1 Yazım kuralları 2 Paragraf 6 Şiir

Detaylı