Risen Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. Finans İşlemleri. Logo Tiger ile Finansal İşlemler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Risen Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. Finans İşlemleri. Logo Tiger ile Finansal İşlemler"

Transkript

1 Risen Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. Finans İşlemleri Logo Tiger ile Finansal İşlemler 12/2/2013

2 Table of Contents Finans... 3 Finans Tanımları... 3 Kasa Kartı Tanımlanması... 3 Cari Hesap Tanımları... 5 Banka Şube ve Hesaplarının Tanımlanması... 8 Banka Şube Tanımları... 8 Banka Hesapları Tanımları... 9 Ödeme Tahsilat Planları Ödeme Tahsilat Planları Ödeme Tahsilat Planları Fonksiyonları Ödeme Tahsilat Planları Gün Ay Yıl Kullanımı Ödeme/Tahsilat Planı Satır Örnekleri Finans Hareketleri Kasa İşlemleri Kasa Açılış İşlemleri Kasa Virman İşlemi Kasa Nakit Tahsilat / Ödeme Bankaya Para Yatırma / Bankadan Para Çekme Muhasebe Tahsil / Tediye İşlemleri Kasadan Alınan Hizmet Faturaları Banka İşlemleri Gelen Gönderilen Havale / EFT Banka Açılış Fişi Banka Virman Fişi Banka İşlem Fişi Çek Senet İşlemleri Çek Girişi Çek Çıkış (Cari Hesaba) Pörtföydeki Çekin Cirolanması Kendi Çekimizi Cari hesaba Göndermek Çeklerin Bankaya Tahsile Gönderilmesi Çeklerin Bankaya Teminat için Gönderilmesi Çeklerin Takibi Müşteriye İade Portföyden ve Cirodan Tahsil Bankada Tahsil Portföyde Karşılıksız/Portföyde Protestolu Bankada Karşılıksız/Bankada Protesto Müşteriden Portföye İade Bankadan Portföye İade Müşteriden Protestolu (senetler için), Karşılıksız (çekler için) İade Cirodan Tahsil Tahsil Edilemiyor Kendi Çekimizin Takibi Müşteriden İade Müşteride Tahsil... 55

3 Finans Logo Tiger Plus ile finansal işlemleri yürütebilmek için sürecin tetikleneceği işlemlerin sistem girilmesi gerekmektedir. Şöyle ki; bir ödemenin, tahsilatın, kasa ya da banka hareketinin öncesinde bu işlemi doğuran, finansal işlemin vadesini oluşturan bir fatura, ön ödemeli sipariş veya satınalma fişinin sisteme girilmiş olması gereklidir. Böylece sistem yapılan ödeme yada tahsilatın hangi kayıtla ilişkili olduğunu tutabilir bu kayıtlar arasında oluşan vade farklarını hesaplayabilir veya kur farklarını oluşturabilir. Logo da finansal süreç aşağıdaki işlemleri içerir; Kasa işlemleri (Nakit tahsilat, Nakit Ödeme, kaşa açılış işlemi, kasalar arası virman, bankaya para yatırma, bankadan para çekme, kasadan alınan/verilen faturalar, tahsil ve tediye makbuzu ve gider pusulası) Banka işlemleri (Gelen ve Gönderilen Havale, hesaplararası virman, banka işlem fişi, banka açılış fişi) Cari hesap Fişleri (Borç dekontu, alacak dekontu, alınan serbest meslek makbuzu) Çek Senet İşlemleri (Çek Senet alımı, ciro, bankaya tahsile gönderme, çek-senet iade, tahsil ve karşılıksız çeksenet) Finans Tanımları Tüm bu finansal süreçleri takip etmek için öncelikle finansal bazı tanımları tapmak gerekmektedir. Cari hesap kartları, banka ve banka hesaplarının tanıtılması, kasa kartı açılması ve nihayetinde ödeme tahsilat planları oluşturullması gerekmektedir. Aşağıda finans işlemlerinde kullanılacak tanımların nasıl oluşturlacağını bulabilirsiniz. Kasa Kartı Tanımlanması Kasa işlemlerinde kullanılacak kasa kartı tanımlamak için aşağıdaki adımları takip ediniz. 1. Menü / Finans / Ana Kayıtlar / Kasalar linkine tıklayınız. 2. Açılan kasa kartları penceresinde F9 menü (sağ klik menü) / Ekle seçeneği ile yeni bir kasa kartı tanımı açınız.

4 3. Kasa kodu ve açıklaması bilgisini giriniz. Gerekirse kasa adresi, kullanılacak döviz türü vekullanılacak kur tipi seçilebilir. Eğer tek tip döviz ile çalışan bir kasa ise ve döviz tipi işlemlerde değiştirilmeyecek ise haraketlerde döviz tipi değiştirilmeyecek kutucuğu işaretlenmelidir. 4. Muhasebe Kodları alanında kasanın çalıştığı muhasebe kodu seçilmelidir. Eğer özel bir kodlama düzeni yok ise kasanın kullandığı muhasebe hesabı kodu ile kasa kodunun aynı olması karşılıklı kontrollerde kolaylık sağlayabilir. Kasa muhasebe hesabını seçmek için ilgili hesap kodu alanına gelerek F10 yada... ikonuna tıklayarak muhasebe hesapları penceresini açarak ilgili hesabı seçiniz. Hesap seçildikten sonra seç butonu ile muhasebe hesabının kasa musahebe kodu alanına gelmesini sağlayınız. 5. Kasaya dair gerekli tanımlamaları yaptıktan sonra kasa kartı tanımını F2 yada kaydet butonu ile kaydediniz.

5 Cari Hesap Tanımları Cari hesap tanımları adından da nalaşılacağı gibi sistemde kullanılan yardımcı hesapların takip edildiği tanım türleridir. Cari hesaplar ile müşteriler, tedarikçiler, personel avansları, grup şirketleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşların bilgileri tutulur. Sistemde cari hesapları tanımlamak için aşağıdaki adımları takip ediniz. 1. Menü / Finans / Ana Kayıtlar / Cari Hesaplar linkine tıklayınız. 2. Açılan Cari Hesaplar penceresinde F9 menü (sağ klik menü) / Ekle seçeneği ile yeni bir Cari Hesap kartı tanımı açınız. 3. Açılan CH kartında başlık bilgilerinde kodlama yapısına göre CH kodunu ve unvanını giriniz. İsteğe göre 2. Unvanda girilebilir.

6 4. İletişim bilgileri tabında CH ile iligli iletişim, adres ve ilgili bilgileri girilir. 5. Ticari bilgiler tabında ise CH ait vergi bilgileri ödeme planı, indirim ve kur farkı hesaplama metodları seçilir. Kur Farkı işlemleri takibi için kullanılan yöntemler aşağıda belirtilmiştir. Hareketler Üzerinden Ödemeler Üzerinden Ödemeler Üzerinden (Tarih Kontrolsüz) Hareketler Üzerinden seçiminde kur farkı, işleme ait fiş ve fatura tarihi esas alınarak hesaplanır. Ödemeler Üzerinden seçiminde ise kur farkları ödeme tarihi dikkate alınarak hesaplanacaktır.

7 Ödemeler Üzerinden (Tarih Kontrolsüz) seçilirse, ödemeler üzerinden kur farkı hesaplaması yapılırken, hesaplama tarihinin vade tarihini dikkate almaması sağlanır. 6. CH ie ilgili diğer detaylar Diğer tabında girilecektir. CH ait sınıflandırmada kullanılacak özel kodlar, CH muhasebe hesabı (varsa masraf merkezi), gönderilecek formların gönderim biçim, mail adresi ve gönderim biçimi gibi detaylar bu alandan seçilebilir. 7. Son olarak Banka Hesap bilgileri kısmında CH ait banka hesapları bilgisi girilir. Banka hesapları ödeme işlemlerinde kullanılabileceğinden girilmesi önem arz eden verilerdendir. Banka bilgileri girişinde banka ve şube bilgisi ilgili alanda F10 /... ikonuna tıklanarak açılan listeden seçilir. Genel bilgiler kısmına ise hesap numarası ve IBAN numarası girilir.

8 8. Banka Şube no alanına tıklanarak açılan alanda Türkiyede listeli tüm bankaların bilgileri EDI numaralrı ile yer alır. Buradan seçim yapılması halinde banka şubesine ait detaylar otomatik olarak CH ile ilişkilendirilir. 9. Gerekli veri ve detaylar CH kartına girildikten sonra CH kartı F2 yada kaydet butonu ile kaydedilir. Banka Şube ve Hesaplarının Tanımlanması Bankalara ait tanımlamaları yaparken öncelikle banka şubelerinin tanımlanması gerekmektedir. Daha sonra her bir şube de bulunan banka hesapları şubeler üzerinden tanımlanacaktır. Banka Şube Tanımları Banka şubelerinin tanımlanması için aşağıdaki adımları takip ediniz. 1. Menü / Finans / Ana Kayıtlar / Bankalar linkine tıklayınız. 2. Açılan Bankalar penceresinde F9 menü (sağ klik menü) / Ekle seçeneği ile yeni bir Banka şubesi kartı tanımı açınız.

9 3. Açılan banka kartı tanımında Banka kodu, (banka kodu muhasebe hesaplarına uygun olarak girilmesi ileride yapılacak karşıt kontroller için uygun olacaktır.) banka adı, şubesi ve şube numarası bilgilerini giriniz. Gerekirse adres, telefon ve ilgili bilgilerini de ilgili alanlara girebilirsiniz. 4. Gerekli bilgileri girdikten sonra banka kartı tanımını kaydediniz. Banka Hesapları Tanımları Banka hesapları tanımlamak için her bir banka şube tanımı üzerinden işlem yapılmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek banka hesabı ekleyebilirsiniz. 1. Menü / Finans / Ana Kayıtlar / Bankalar linkine tıklayınız. 2. Açılan Bankalar penceresinde banka hesabı eklemek istediğiniz banka şubesini seçiniz ve üzerinde F9 menü (sağ klik menü) / Hesaplar seçeneğini tıklayınız.

10 3. Açılan hesaplar penceresinde hesap kartı eklemeden önce eklenecek hesabın türünün açılır menüden seçiniz. Banka hesapları açılırken öncelikle hesap tipi seçimi çok önemlidir. Hatalı banka tipi seçildiken sonra değiştirilemez. Dolayısıyla bu seçim esnasında dikkatli olunmalıdır. Banka hesap türleri üç ana grup altında toplanmıştır: Ticari Hesaplar Kredi Hesapları Kredi Kartı Hesapları Dövizle çalışma söz konusu ise bu hesaplar dövizli olarak açılabilir. Dövizli ticari hesap, kredi ve kredi kartı hesapları da ayrı birer kayıt türüdür. 4. Banka hesap tipi seçildikten sonra sağ klik menüde yer alan Ekle seçeneği ile yeni bir banka hesabı eklenir.

11 5. Açılan banka hesabı tanımında hesap kodu (muhasebe kodu ile uyumlu olarak açılmalıdır.) hesap adı, hesap no IBAN ve varsa özel kod bilgileri girilir. 6. Gerekli detaylar girildikten sonra banka hesap kartı F2 yada kaydet butonu ile kaydedilir. Ödeme Tahsilat Planları Ödeme tahsilat planları uygulandıkları fiş, fatura ve formlara vade tarihi yada taksit ataması yapan fonksiyonlardır. Finansal sistemde ve vade takibi yapılan firmalarda önem arz eden bir uygulamadır. Ödeme Tahsilat Planları Bir ödeme tahsilat planı uygulamak için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Menü / Finans / Ana Kayıtlar / Ödeme Tahsilat Planları linkine tıklayınız. 2. Açılan Ödeme Tahsilat Planları penceresinde F9 menü (sağ klik menü) / Ekle seçeneğini tıklayınız.

12 3. Açılan Ödeme tahsilat planları penceresinde Kodu ve açıklaması bilgilsini giriniz. Gün alanından ödeme / tahsilat günlerini seçiniz. Faiz oranları kısmından erken ve geç ödeme faiz oranlarını giriniz. 4. Ödeme tahsilat planları satırlarında yapılacak ödemelerin hangi frmül, koşul,vade ve ödeme tipi ile yapılacağı seçilir. Detaylar için takip eden ödeme planı uygulamaları kısmını inceleyiniz. 5. Gerekli veri ve detay girildikten sonra ödeme tahsilat planlarını kaydediniz. Ödeme Tahsilat Planları Fonksiyonları Ödeme tahsilat planı satırlarında kullanılan ve ödeme tahsilat astırının hesaplanmasına yada vadelendirilmesine yardımcı olan fonksiyonlar aşağıda belritilmiştir. Formül Fonksiyonları Koşul Fonksiyonları Adı Açıklaması Adı Açıklaması P1 İşlem Tutarı (KDV dahil) P1 İşlem Tutarı (KDV dahil) P2 İşlem Tutarı (KDV hariç) P2 İşlem Tutarı (KDV hariç) P3 Toplam KDV P3 Toplam KDV P4 Kalan Tutar P4 Kalan Tutar P5 Ödenen Tutar P5 Ödenen Tutar P6 Masraf Tutarı P6 Masraf Tutarı P7 İşlem Günü (31/12/99 tarihli fişte 31 değerini üretir.) P8 İşlem Ayı (31/12/99 tarihli fişte 12 değerini üretir.) P9 İşlem Yılı (31/12/99 tarihli fişte 99 değerini üretir.) P10 İşlem Tarihi - yyaagg - (01/01/99 tarihli fişte değerini üretir.) P11 Ticari İşlem Grubu

13 Kullanılan sayısal ve mantıksal fonksiyonlar MIN MIN (, ) İki parametreden küçük olanını döndürür. MAX MAX (, ) İki parametreden büyük olanını döndürür. ABS ABS ( ) Sayının mutlak değerini verir. AND... AND... Birlikte kullanıldığı koşulların tamamı doğru ise anlamındadır. OR... OR... Birlikte kullanıldığı koşulların en az biri doğruysa anlamındadır. MOD MOD(, ) Bölme işleminin kalanını verir. DIV DIV (, ) Bölme sonucunun tam kısmını verir. >... >... Büyük ise FONT>... FONT> Küçük ise >=... >=... Büyük veya eşit ise FONT>... Küçük veya eşit ise =... =... Eşit ise FONT>... Farklı ise (Eşit değil ise) Ödeme Tahsilat Planları Gün Ay Yıl Kullanımı Ödeme tahsilat planlarında gün ay ve yıl haneleri vade hesaplamasında kullanılmaktadır. Bu kullnımlara dair etay ve örnekler aşağıdadır. Boş bırakılabilir: Bu durumda fatura tarihindeki gün, ay veya yıl bilgisi geçerlidir. Kolonların hepsi boş bırakılabileceği gibi tek bir kolon da boş bırakılabilir. Bu durumda sadece boş bırakılan kolon için fatura tarihi geçerlidir. Yani ay kolonu boş ise faturanın kesildiği ay geçerlidir. Sabit rakam girilebilir: Gün, ay ve yıl kolonlarının hepsine veya her birine sabit rakamlar girilebilir. Sabit rakam girilen kolon, değişkenliğini kaybeder. Örneğin ay kolonuna 12 yazıldığında, plan satırının tarihi Aralık ayında sabitleşmiştir. Gün ve yıl bilgileri değişebilir. "+" karakteri ile birlikte rakam girilebilir: Bir kolona girilen + işareti, içinde bulunulan yıl, ay veya güne, "+" işaretinden sonra yazılacak rakam kadar ekleme yapılacak anlamına gelir. Örneğin gün kolonuna "+5" yazılırsa, bu faturanın kesildiği günden beş gün sonrası anlamına gelir. Aynı şekilde ay kolonuna "+1" yazılırsa, faturanın kesildiği aydan bir ay sonrası anlamına gelir. "-" karakteri ile birlikte rakam girilebilir: Bir kolona girilen "-" işareti, içinde bulunulan yıl, ay veya günden, "-" işaretinden sonra yazılacak rakam kadar çıkarma yapılacak anlamına gelir. Örneğin gün kolonuna "-15" yazılırsa, faturanın kesildiği günden onbeş gün öncesi anlamına gelir. Aynı şekilde ay kolonuna "-6" yazılırsa, faturanın kesildiği aydan, altı ay öncesi anlamına gelir. "H" karakteri ile hafta bilgileri girilebilir (Gün kolonunda) "H" karakterinden sonra yazılan rakam haftanın kaçıncı günü olacağını, başına yazılan rakam ise kaçıncı hafta olacağını belirler. Örneğin Salı günü için "H2" yazılır. Fatura ayının 3. Perşembesi diyebilmek için "3H4" yazılmalıdır. Fatura tarihinden 2 hafta sonraki Pazartesi (Fatura tarihi Pazartesi ise o günde dahil) diyebilmek için "+2H1" yazılmalıdır.

14 Gün, ay ve yıl kolonlarının kullanım örnekleri aşağıda yer almaktadır Açıklama Gün Ay Yıl Fatura tarihinden 30 gün sonra +30 Fatura tarihinden bir sonraki ayın 15'inde Fatura tarihinden bir yıl sonra +1 Fatura tarihinden iki sonraki ayın ilk Salı günü H2 +2 Fatura tarihinden sonraki ikinci Çarşamba +2H3 Fatura ayının son Cuma günü 4H5 Nisan ayının ikinci Perşembe günü 2H4 4 Fatura ayının üçüncü haftası 3H Fatura tarihinden 3 hafta sonraki Pazartesi +3H (Fatura tarih de dahil olmak üzere) Fatura tarihinden bir önceki ayın 20'si 20-1 Ödeme/Tahsilat Planı Satır Örnekleri Ödeme tahsilat planları uygulama örnekleri aşağıda belirtilmiştir. Açıklama Formül Koşul Gün Ay Yıl Fatura tutarı TL. den büyük ise ve fatura ayın beşinden önce kesilmiş ise, fatura tutarını 60 gün sonra tahsil et demek için, Fatura tutarı TL. den küçük ve fatura ayın 15 inde kesilmiş ise, fatura tutarını 3 ay sonra tahsil et demek için, P1 (P1> ) AND (P7>5) +60 P1 (P1> ) AND (P7=15) +3 Masraf tutarı TL. den büyük ise ve fatura ayın beşinden önce kesilmiş ise, masraf tutarını Fatura tarihinden sonraki ikinci çarşamba tahsil et demek için, P6 (P1> ) AND (P7>5) +2H3 İlk satır için Örnek ekran görüntüsü aşağıdadır.

15 Açıklama Formül Koşul Gün Ay Yıl Fatura tutarı 3 eşit taksitte 120, 150 ve180 gün vadeli çek ile ödenecek. (örneğe ait erkan görüntüsü aşağıdadır.) Ödeme tipi her bir satır için değiştirilebilir. P1/ P1/ P Finans Hareketleri Finansal işlemler kasa, banka, cari hesap ve çek senet ile yürütülmektedir. Her bir gruba dair detaylı giriş biçimleri aşağıda verilmiştir. Kasa İşlemleri Logo sisteminde kasayı etkileyen tüm işlemler kasa üzerinden yapılır. Logo uygulamalarında likit işlemlerin önceliği vardır. Yani en likit olan değer nakit işlemler kasa ile gerçekleştirilir. Banka işlemleri 2. Derece likit olduğundan bankaya yatırılan ve bankadan çekilen işlemler de kasadan yapılır. Aynı şekilde çek senetlerde nakit tahsilatları kasadan yapılır. Kasa işlemleri ve yapılış usulleri aşağıda başlıklar halinde verilmiştir. Kasa Açılış İşlemleri Kasa devir bakiyesinin sisteme girildiği fiş türüdür. Devir işlemi sistem tarafından yapılıyorsa bu fiş otomatik olarak sistem tarafından oluşturulur. Manuel giriş yapmak için ise aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Menü / Finans / Hareketler / Kasa İşlemleri linkinden Kasa İşlemleri penceresini açınız. 2. Açılan pencerede giriş yapmak istediğiniz kasa kartını seçiniz ve üzerinde sağ klik (F9 Menü) / İşlemler linkine tıklayınız.

16 3. Açılan Kasa İşlemleri penceresinde sağ kli Menü (F9 Menü) / Ekle Seçeneğini tıklayınız yada klavyeden Insert tuşuna basınız. Gelen menüden Kasa İşlemleri / Açılış (Borç) seçeneğini işaretleyiniz.

17 4. Gelen açılış fişi ekranında tarihin firma dönem başlangıç tarihi (01 Ocak 20XX) olduğuna dikkat ediniz. Açılışın yapıldığı işyerini, açılış tutarını ve işlem açıklmasını yazınız. 5. Gerekli detayları girdikten sonra işlemi Kaydet butonu ile kaydediniz. Kasa Virman İşlemi 1. Menü / Finans / Hareketler / Kasa İşlemleri linkinden Kasa İşlemleri penceresini açınız. 2. Açılan pencerede giriş yapmak istediğiniz kasa kartını seçiniz ve üzerinde sağ klik (F9 Menü) / İşlemler linkine tıklayınız. 3. Açılan Kasa İşlemleri penceresinde sağ klik Menü (F9 Menü) / Ekle Seçeneğini tıklayınız yada klavyeden Insert tuşuna basınız. Gelen menüden Kasa İşlemleri / Kasa Virman (Borç) seçeneğini işaretleyiniz. Virman seçeneğinde borç seçimi oluşacak fişin işlemin girildiği kasanın borç bakiyesini artırır, alacak seçeneği ise oluşacak fişin işlemin girildiği kasanın bakiyesini azaltır. Seçim yapılırken bu hususa dikkat ediniz.

18 4. Açılan virman fişinde kasalar arası transferi yapılacak tutarın etkisine gore borç yada alacak virman seçeneğine tıklayınız. Örneğimizde TL kasadan USD kasaya transfer edileceğini dolayısıyla TL kasa bakiyesinde azalma olacağını bu nedenle de Virman (Alacak) seçeneği işaretlenmelidir. 5. Virman fişinde tarih, işyeri, virman yapılan kasa ve işlem numarası gibi bilgileri giriniz. Yapılacak işlem eğer döviz cinsinden ise (örneğimizde 200 USD tutarında TL Tl kasadan USD ye çevrilerek USD kasaya aktarılmaktadır.) Kullanılacak para birimi kısmında İşlem Dövizi seçeneğini işaretleyiniz.

19 6. Girilecek olan değer döviz ise ve işlem dövizi seçildi ise tutar alanında döviz tipini ve dövizli tutar kısmında sağ klik F9/ Döviz Girişi seçeneği tıklanır 7. Açılan Döviz girişi ekranında işlem dövizi alanında dövizli tutar ve kur bilgisi girilerek tutarın oluşması sağlanır. Dövizli tutar girilmesi tamamlandıktan sonra döviz bilgileri F2 yada Kaydet butonu ile kaydedilir. 8. Gerekli detay ve veri giriş tamamlandıktan sonra virman fişi F2 yada Kaydet butonu ile kaydedilir. Gider Pusulası Kaydı Kendi namına iş yapan kişilerden çeşitli amaçlar için alınan hizmet ve mallar gider pusulası ile sisteme kaydedilecektir. Gider pusulası girişi için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Menü / Finans / Hareketler / Kasa İşlemleri linkinden Kasa İşlemleri penceresini açınız. 2. Açılan pencerede giriş yapmak istediğiniz kasa kartını seçiniz ve üzerinde sağ klik (F9 Menü) / İşlemler linkine tıklayınız.

20 3. Açılan Kasa İşlemleri penceresinde sağ klik Menü (F9 Menü) / Ekle Seçeneğini tıklayınız yada klavyeden Insert tuşuna basınız. Gelen menüden Kasa İşlemleri / Gider Pusulası seçeneğini işaretleyiniz. 4. Açılan Gider Pusulası formunda Belge numarası, tarih, Alıcı adı /soyadı (bu alanda istenirse bir cari hesap seçilebilir.), Proje Kodu, yapılan masrafın bağlanacağı Muhasebe hesabı, stopajın bağlanacağı Muhasebe hesabı, hizmet tipi ve stopaj oranı ile net yada toplam tutar girilir. Gider pusulasına ait detay açıklamay açıklama bölümüne yazabilirsiniz.

21 5. Gerekli detay ve bilgiler girildikten sonra gider pusulasını kaydediniz. Kasa Nakit Tahsilat / Ödeme Kasadan yapılan tüm tahsilat ve ödemeler Kasa İşlemleri altında CH Ödeme ve Tahsilat işlemleri ile yapılmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek CH ödeme / tahsilat hareketi oluşturunuz. 1. Menü / Finans / Hareketler / Kasa İşlemleri linkinden Kasa İşlemleri penceresini açınız. 2. Açılan pencerede giriş yapmak istediğiniz kasa kartını seçiniz ve üzerinde sağ klik (F9 Menü) / İşlemler linkine tıklayınız. 3. Açılan Kasa İşlemleri penceresinde sağ klik Menü (F9 Menü) / Ekle Seçeneğini tıklayınız yada klavyeden Insert tuşuna basınız. Gelen menüden CH İşlemleri / Nakit Tahsilat yada Nakit Ödeme seçeneğini işaretleyiniz. Nakit tahsilat kasa bakiyesini olumlu nakit ödeme ise kasa bakiyesini negatif olarak etkiler.

22 4. Açılan Nakit tahsilat formunda Makbuz numarasını, tarihini, İşyeri ve Proje Kodunu, tahsilat yapılan Cari hesabı, tahsilat tutarını ve fiş açıklamasını giriniz. 5. Gerekli veri ve detayı girdikten sonra fişi kaydedebilirsiniz. Bankaya Para Yatırma / Bankadan Para Çekme Bankadan kasaya para çekilmesi yada kasadan bankaya para yatırılması işlemleri kasa içerisinde yapılmaktadır. Kasadan Bankaya para yatırmak için aşağıdaki adımları takip ediniz. 1. Menü / Finans / Hareketler / Kasa İşlemleri linkinden Kasa İşlemleri penceresini açınız. 2. Açılan pencerede giriş yapmak istediğiniz kasa kartını seçiniz ve üzerinde sağ klik (F9 Menü) / İşlemler linkine tıklayınız.

23 3. Açılan Kasa İşlemleri penceresinde sağ klik Menü (F9 Menü) / Ekle Seçeneğini tıklayınız yada klavyeden Insert tuşuna basınız. Gelen menüden Banka İşlemleri / Bankaya yatırılan yada Bankadan çekilen linkine tıklayınız. 4. Açılan form içerisinde Belge numarasını, Tarih, işyeri, proje bilgilerini giriniz. Para çekilen banka hesabını Banka Hesap Kodu alanındaki ikonu yada F10 tuşu ile açılan bankalar penceresinde ilgili bankayı çift tıklayarak istenen hesabını seçiniz. Son olarak çekilen tutarı ve fiş için açıklama bilgisini giriniz. 5. Tüm detaylar girildikten sonra fişi kaydediniz.

24 Muhasebe Tahsil / Tediye İşlemleri Kasadan direkt bir Muhasebe hesabına yapılan ödeme ve tahsilatlar kasa işlemlerinde yer alan Muhasebe tahsil tediye işlemleri ile yapılır. Bunun için aşağıdaki adımları izleyiniz. 1. Menü / Finans / Hareketler / Kasa İşlemleri linkinden Kasa İşlemleri penceresini açınız. 2. Açılan pencerede giriş yapmak istediğiniz kasa kartını seçiniz ve üzerinde sağ klik (F9 Menü) / İşlemler linkine tıklayınız. 3. Açılan Kasa İşlemleri penceresinde sağ klik Menü (F9 Menü) / Ekle Seçeneğini tıklayınız yada klavyeden Insert tuşuna basınız. Gelen menüden Muhasebe İşlemleri / Muhasebe Tahsil yada Muhasebe Tediye linkine tıklayınız.

25 4. Açılan Muhasebe Tahsil formunda kasa işlem numarası, proje kodu, tarih, işyeri, kasa ve kasa karşı hesabını seçiniz. Tahsil edilen tutarı giriniz. Son olarak açıkalamakısmına fiş açıklamasını yazınız. 5. Gerekli detayları girdikten sonra fişi kaydediniz. Kasadan Alınan Hizmet Faturaları Kasadan aynı anda ödeme yapılarak alınan hizmetler kasa alınan hizmet faturası ile sisteme girilecektir. Teammüllerde kapalı fatura olarak bilinen kasadan direkt ödenen alınan hizmet faturlarının girişi için aşağıdaki işlemleri takip ediniz. 1. Menü / Finans / Hareketler / Kasa İşlemleri linkinden Kasa İşlemleri penceresini açınız. 2. Açılan pencerede giriş yapmak istediğiniz kasa kartını seçiniz ve üzerinde sağ klik (F9 Menü) / İşlemler linkine tıklayınız.

26 3. Açılan Kasa İşlemleri penceresinde sağ klik Menü (F9 Menü) / Ekle Seçeneğini tıklayınız yada klavyeden Insert tuşuna basınız. Gelen menüden Faturalar / Alınan Hizmet Faturası linkine tıklayınız. 4. Açılan alınan hizmet faturası tıpkı satınalma mödülündeki alınan hizmet faturasına benzemektedir. Dolayısıyla alınan hizmet faturasında uygulanan prosedür aynen burada da uygulanacaktır. Kasa alınan hizmet faturasının normal alınan hizmet faturasından tek farkı fatura formunda kasa kodu ve kasa işlem koduna ait alanlar bulunmasıdır. 5. Kasa alına hizmet faturası ile ilgili olarak kasa işlem no, fatura no, belge no, cari hesap (cari hesap seçilmeden de kasa alıan hizmet faturası kaydedilebilir.) proje bilgisi, işyeri bilgileri seçilir. Fatura satırlarında alınan hizmet, miktar ve birim fiyat girilir. Alıana herbir işlem için bu tekrarlanır.

27 6. Kasa alınan hizmet faturasına ait detaylar ise detay tabında yer alan açıklama alanına girebilirsiniz. 7. Gerekli detay girildikten sonra kasa alınan hzmet faturasını kaydedebilirsiniz. Kasadan yapılabilecek diğer işlemler ile ilgili bazı açıklamaları aşağıda bulabilirsiniz. Sistem ile iligli yapılan kurguya istinaden veri girişinde aşağıdaki husulara dikkat etmenizi rica ederiz. Çek ve senet tahsilatları kasadan değil kolaylık sağlaması bakımından çek senet kartı üzerinden yapılacaktır. Satınalma faturaları, satış faturaları gibi malzeme ve cari hesaplar ilgilendiren faturalar kasadan değil satış ve satınalma bölümünden girilmesi ödemelerin ise gerektiğinde kasa tahsilat yada ödeme olarak yapılması daha uygun olur kanaatindeyiz. Kasa kur farkı fişleri işlemler menüsü altından çalıştırılarak sistem tarafından otomatik olarak oluşturulması önerilir. Banka İşlemleri Bankadan yapılan işlemler finans bölümünde banka fişleri ile girilmektedir. Her bir işlem türüne göre sisteme girilecek fiş türleri ve süreç aşağıda belirtilmiştir. Gelen Gönderilen Havale / EFT Firma banka hesaplarına gelen veya bu hesaplardan gönderilen ödemeler Logo sisteminde Gelen Havale / EFT yada Gönderilen Havale / EFT ile işlenir. Aşağıdaki adımları izleyerek Gelen Gönderilen Havale / EFT kaydını sisteme girebilirsiniz. 1. Menü / Finans / Hareketler / Banka Fişleri linkinden Banka Fişleri penceresini açınız. 2. Açılan pencerede alt kısımda bulunan fiş türleri açılır menüsünden Gelen havale / EFT türünü seçiniz ve sağ klik (F9 Menü) / Ekle linkine tıklayınız.

28 3. Açılan gelen havale formunda başlık bilgileri kısmında fiş tarihi, proje kodu, işyeri bilgilerini giriniz. 4. Havale satırında ise havalenin yapıldığı banka hesabını, işlem türünü, havale yapan cari hesabı, havale tutarını varsa elge numarasını, (farklı bir proje ait satırlarda proje kodunu ayrıca seçiniz.), açıklamasını ve varsa masraf tutarını giriniz. Bu işlemi ilgili fişte olacak diğer satırlarda da tekrarlayınız. 5. Fiş geneli için açıklama yapılacaksa fişin alt tarafında yer alan Açıklama kısmına gerekli açıklmaları girebilirsiniz. 6. Gerekli detay ve veriler girildikten sonra fişi kaydedebilirsiniz. Banka Açılış Fişi Banka işlemleri yapılırken sene başında yada ilke kez programa bankaya ait açılış rakamı girilirken kullanılacak fiş türüdür. Aşağıdaki adımları izleyerek yeni banka açılış fişi oluşturunuz.

29 1. Menü / Finans / Hareketler / Banka Fişleri linkinden Banka Fişleri penceresini açınız. 2. Açılan pencerede alt kısımda bulunan fiş türleri açılır menüsünden Banka Açılış türünü seçiniz ve sağ klik (F9 Menü) / Ekle linkine tıklayınız. 3. Açılan banka açılış fişi içerisinde başlık kısmında işyeri bilgisini giriniz. Satırlarda ise açılış tutarı girilecek hesapları seçiniz ve borç yada alacak değerlerini giriniz. 4. Alt kısımda bulunan açıklama satırına ise banka açılışlarına dair genel bir açıklama girebilirsiniz. 5. Gerekli detay ve verileri girdikten sonra fişi F2 yada kaydet butonu ile kaydedebilirsiniz. Banka Virman Fişi Banka hesapları arasında yapılan transferler yada döviz hesapları ile yapılan bozdurma işlemlerinde banka virman fişi kullanabilirsiniz. Aşağıda verilen adımları izleyerek yeni bir banka virman fişi oluşturunuz.

30 1. Menü / Finans / Hareketler / Banka Fişleri linkinden Banka Fişleri penceresini açınız. 2. Açılan pencerede alt kısımda bulunan fiş türleri açılır menüsünden Banka Virman fiş türünü seçiniz ve sağ klik (F9 Menü) / Ekle linkine tıklayınız. 3. Açılan banka virman fişinde başlık kısmında tarih bilgisini, işyeri bilgisini (varsa proje bilgisini) giriniz. 4. Fiş satırlarında birinci satırda para girişi olan hesabı ikinci satırda ise para çıkan hesabı seçiniz. Para giren hesabın borcuna, para çıkan hesabın da alacağına transferi yapılan tutarı giriniz. 5. Açıklama kısmına ise işlem ilgili açıklamaları girebilirsiniz. 6. Gerekli verileri ve detayı girdikten sonra banka virman fiişini kaydediniz.

31 Banka İşlem Fişi Banka işlemlerinde banka tarafından alınan masraflar, faiz kazançları, faiz ödemeleri ve diğer her türlü işlem için banka işlem fişini kullanabilir ve bu işlem fişi ile girilen tutarları sistemde takip edebilirsiniz. Yeni bir banka işlem fişi girmek için aşağıdaki adımları takip ediniz. 1. Menü / Finans / Hareketler / Banka Fişleri linkinden Banka Fişleri penceresini açınız. 2. Açılan pencerede alt kısımda bulunan fiş türleri açılır menüsünden Banka İşlem fiş türünü seçiniz ve sağ klik (F9 Menü) / Ekle linkine tıklayınız. 3. Açılan Banka İşlem Fişi formunda başlık kısmında tarih, işyeri ve varsa proje kodu alanında proje bilgisini giriniz. 4. Satırlarda kullanılan banka hesabını seçiniz. Yapılacak işlemin türünü belirtiniz ve işlem tutarını borç / alacak alanına giriniz. 5. Fiş genel açıklamasına ise fiş ile ilgili detayları giriniz. 6. Gerekli verileri ve açıklamaları girdikten sonra fişi kaydediniz.

32 Çek Senet İşlemleri Çek senet girişleri Logo sisteminde çekin tarihçesini tutabilecek bir yapı ile kurgulanmıştır. Dolayısıyla çek tarihçesi çek ya da senetin alımı ile başlar yani çek ilk girildiği hareket ile doğmaktadır. Aşağıda çek ve senetlere özgü giriş işlemleri sıralanmıştır. Daha ziyade çekler ilgili işlemler burada ele alınacaktır. Aşağıda bordro tiplerine dair detay açıklama bulabilirsiniz. No Tür Açıklama 1 Çek Girişi Cari hesaplardan alınan çek bilgilerinin kaydedilmesinde kullanılır. 2 Senet Girişi Cari hesaplardan alınan senet bilgilerinin kaydedilmesinde kullanılır. 3 Çek Çıkış (Cari Hesaba) Portföyde bulunan müşteri çeklerinin ve firmanın kendi çeklerinin cari hesaplara verilmesinde kullanılır 4 Senet Çıkış (Cari Hesaba) Portföydeki müşteri senetlerinin ve firmanın kendi borç senetlerinin cari hesaplara verilmesinde kullanılır. 5 Çek Çıkış (Banka Tahsil) Portföydeki çeklerin bankaya tahsile çıkılmasında kullanılır. 6 Senet Çıkış (Banka Tahsil) Portföyde bulunan senetlerin bankaya tahsile çıkılmasında kullanılır. 7 Çek Çıkış (Banka Teminat) Portföydeki çeklerin bankaya teminata verilmesinde kullanılır. 8 Senet Çıkış (Banka Teminat) Portföydeki senetlerin bankaya teminata verilmesinde kullanılır. 9 İşlem Bordrosu (Müşteri Çeki) Müşteri çeklerindeki durum değişiklikleri için kullanılır. 10 İşlem Bordrosu (Müşteri Senedi) Müşteri senetlerindeki durum değişiklikleri için kullanılır. 11 İşlem Bordrosu (Kendi Çekimiz) Firmanın kendi çeklerindeki durum değişiklikleri için kullanılır. 12 İşlem Bordrosu (Borç Senedimiz) Firmanın borç senetlerindeki durum değişiklikleri için kullanılır. 13 İşyerleri Arası İşlem Bordrosu (Müşteri Çeki) Firmanın farklı yerlerde işyerinin olması durumunda her İşyerine ait çek hareketlerinin işlenmesinde kullanılır. 14 İşyerleri Arası İşlem Bordrosu (Müşteri Senedi) Firmanın farklı yerlerde işyerinin olması durumunda her İşyerine ait senet hareketlerinin işlenmesinde kullanılır. Çek Girişi Çek girişi işlemi bir çekin müşteriden alınarak portföye konulmasını ifade etmektedir. Bu işlemi yapmak için aşağıdaki adımları takip ediniz. 1. Menü / Finans / Hareketler / Çek Senet Bordroları seçeneğini tıklayarak Çek senet bordroları penceresini açınız. 2. Açılan Pencerede alt kısımda bulunan bordro türü kayar menüsünden Çek Girişini seçiniz ve sağ klik menuden Ekle linkini tıklayınız.

33 3. Açılan Çek girişi penceresinde bordro tarihi, proje kodu, işyeri bilgisi, çekin alındığı Cari hesabı seçiniz. Satırlarda sağ klik menüde Müşteri Çeki linkini tıklayınız. 4. Açılan çek formunda portföy numarasını vadesini, muhabir şube ve ödeme yerini, varsa proje kodunu, çek seri numarasını, TC Kimlik / Vergi nosunu giriniz (Çek firmadan direkt değil ciro çeki ise Ciro kutucuğunu işaretleyiniz.). Alınan çekin tutarını (dövizli olması durumunda işlem dövizi seçilir, döviz tipi seçilir ve dövizli tutar alanına dövizli tutar bilgisi girilir.) Son olarak banka bilgisini girerek çeki kaydediniz.

34 5. Çekin girilmesi ardından eğer bordro da başka çekler var ise 3. ve 4. adımlar tekrarlanarak diğer çekler de girilir. 6. Tüm çekler ve gerekli açıklamalar girildikten sonra çek giriş bordrosunu kaydediniz. Girilen çeklere gore çek bordrosu sağ alt kısmında bordro ortalama vade ve toplam tutar bilgileri oluşmaktadır. 7. İşlem tamamlanmıştır. Çek Çıkış (Cari Hesaba) Cari Hesaplara çek çıkışı 2 şekilde yapılır. Bunlar; 1. Cari hesaba pörtföydeki bir çekin ciro edilmesi 2. Cari hesaba firma çeki verilmesi. Her iki işlemde Çek Çıkış (Cari Hesaba) işlemi ile yapılmaktadır. 1. Pörtföydeki Çekin Cirolanması Pörtföydeki bir çekin cirolanması için aşağıdaki adımları takip ediniz. 1. Menü / Finans / Hareketler / Çek Senet Bordroları seçeneğini tıklayarak Çek senet bordroları penceresini açınız. 2. Açılan Pencerede alt kısımda bulunan bordro türü kayar menüsünden Çek Çıkışı (Cari hesaba) seçiniz ve sağ klik menuden Ekle linkini tıklayınız.

35 3. Açılan Çek girişi penceresinde bordro tarihi, proje kodu, işyeri bilgisi, çekin alındığı Cari hesabı seçiniz. Satırlarda sağ klik menüde Ciro linkini tıklayınız.

36 4. Ciro Linki tıklandıktan sonra açılan müşteri çekleri penceresinden ciro edilmek istenen çeklerin sol tarafında bulunan kutucuk işaretlenir ve sol alt köşede yer alan Aktar butonun tıklayarak çeki bordroya aktarınız. 5. Ciro edilmek istenen Çek / Çekler bordroya aktarıldıktan sonra gerekirse bordro açıklaması yazılır ve bordro kaydet butonu ile kaydedilir. 6. Çek cirolama işlemi tamamlanmıştır.

37 2. Kendi Çekimizi Cari hesaba Göndermek Eğer bir cari hesaba Kendi Çekimi göndereceksek bu işlem yine Çek Çıkış (Cari Hesaba) bordro türü ile yapılacaktır. Bu işlem için aşağıdaki adımları takip ediniz. 1. Menü / Finans / Hareketler / Çek Senet Bordroları seçeneğini tıklayarak Çek senet bordroları penceresini açınız. 2. Açılan Pencerede alt kısımda bulunan bordro türü kayar menüsünden Çek Çıkışı (Cari hesaba) seçiniz ve sağ klik menuden Ekle linkini tıklayınız. 3. Açılan Çek girişi penceresinde bordro tarihi, proje kodu, işyeri bilgisi, çekin alındığı Cari hesabı seçiniz. Satırlarda sağ klik menüde Kendi Çekimiz linkini tıklayınız.

38 4. Açılan kendi çekimiz formunda pörtföy numarasını, çekimizin vadesini, muhabir Şube, ödeme yeri ve seri numarası gibi bilgileri giriniz.borçlu bilgisi ve Vergi numarası firma tanımında yapılmış ise bu alnlara otomatik olarak gelecektir. 5. Daha sonra çekin tutarını ve hangi banka hesabımızdan verilen çek kaydı olduğu seçilir. Gerekli detaylar girildikten sonra kendi çekimiz Kaydet butonu ile kaydedilir. 6. Kendi çekimiz kaydedildikten sonra gerekirse bordro açıklaması yazılır ve çek bordrosu kaydedilir.

39 7. Kendi çekimizin cari hesaba verilmesi işlemi tamamlanmıştır. Çeklerin Bankaya Tahsile Gönderilmesi Portföydeki çeklerin bankaya tahisle gönderilmesi işlemi (05) Çek Çıkış (Banka Tahsil) bordrosu ile yapılmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek Çek Çıkış (Banka Tahsil) fişi oluşturabilirsiniz. 1. Menü / Finans / Hareketler / Çek Senet Bordroları seçeneğini tıklayarak Çek senet bordroları penceresini açınız. 2. Açılan Pencerede alt kısımda bulunan bordro türü kayar menüsünden (05) Çek Çıkış (Banka Tahsil) seçiniz ve sağ klik menuden Ekle linkini tıklayınız. 3. Açılan Çek girişi penceresinde bordro tarihi, proje kodu, işyeri bilgisi, çekin gönderileceği banka hesabını seçiniz. Satırlarda sağ klik menüde Bankaya Çıkış linkini tıklayınız.

40 4. Açılan Müşteri çeki penceresinde bankaya gönderilmek istenen çek veya çekler satırın sol tarafındaki kutuvcuk işaretlenerek seçilir ve ağa alt köşedeki Aktar butonu ile seçilen çek (ler) bordroya aktarılır. 5. Bankaya çıkan çekler bordroya getirildikten sonra bordro ile ilgili genel açıklamayı yazınız. 6. Gerekli veriler ve datay girildikten sonra bordroyu kaydediniz.

41 Çeklerin Bankaya Teminat için Gönderilmesi Portföydeki çeklerin bankaya tahisle gönderilmesi işlemi (07) Çek Çıkış (Banka Teminat) bordrosu ile yapılmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek Çek Çıkış (Banka Teminat) fişi oluşturabilirsiniz. 1. Menü / Finans / Hareketler / Çek Senet Bordroları seçeneğini tıklayarak Çek senet bordroları penceresini açınız. 2. Açılan Pencerede alt kısımda bulunan bordro türü kayar menüsünden (07) Çek Çıkış (Banka Teminat) seçiniz ve sağ klik menuden Ekle linkini tıklayınız. 3. Açılan Çek girişi penceresinde bordro tarihi, proje kodu, işyeri bilgisini seçiniz. Hesap Kodu alanına kredi kullanılan banka hesabını, Banka Kredi Kodu alanından ise çekin hangi banka kredisi için verileceğini seçiniz. Satırlarda sağ klik menüde Bankaya Çıkış linkini tıklayınız.

42 4. Açılan Müşteri çeki penceresinde bankaya gönderilmek istenen çek veya çekler satırın sol tarafındaki kutucuk işaretlenerek seçilir ve ağa alt köşedeki Aktar butonu ile seçilen çek(ler) bordroya aktarılır. 5. Bankaya çıkan çekler bordroya getirildikten sonra bordro ile ilgili genel açıklamayı yazınız. 6. Gerekli veriler ve datay girildikten sonra bordroyu kaydediniz.

43 7. Kayıt esnasında teminat tutarının yetersiliğine ilişkin uyarı gelirse bu uyarıya göre çek sayısı ve tutarını artırabilir yada Tamam butonu ile devam edebilirsiniz. 8. İşlem tamamlanmıştır. Çeklerin Takibi Elimizdeki yada bankada tahsilde bulunan çeklerimiz tahsil olma ciro da tahsil olma iade vb. durumlarda tekrar işlenerek sistemde durumlarının takibi yapılmalıdır. Bu tarz işlemler sistemde (09) İşlem Bordrosu (Müşteri Çeki) bordro tipi ile yapılır. Bu bordronun kendi içinde türleri bulunmaktadır. Bordro durum türleri için (09) İşlem Bordrosu (Müşteri Çeki) türü seçilir ve sağ klik menüden Ekle seçeneği tıklanır. Seçeneklerden istenilen tür seçilir ve tıklanır. Bu adımdan sonra her bir bordro türü için açılan bordro türü kendi başlığı altında aşağıda incelenmiştir.

44 Müşteriye İade Karşılığı olmayan çekin, alınan kişiye iade edilmesinde kullanılır. Bu durumda borç dekontu otomatik olarak kesilir. Bordro satırlarında sağ fare düğmesi menüsünde yer alan çekler seçeneği ile müşteri çekleri listelenir. İade edilecek çekler işaretlenir ve Aktar seçeneği ile bordroya aktarılır. Çekler ya da senetler listesinde Toplu Seçim seçeneği ile istenen özellikteki çek ya da topluca seçilerek bordroya aktarılır. Seçilen çekler bordro satırlarına aktarıldıktan sonra Kaydet düğmesi tıklanır ve bordro kaydedilir. İade işleminden dolayı programın provizyon masrafları için kestiği borç dekontu otomatik olarak açılır. Borç işlemleri penceresinde, işleme ait döviz bilgilerini ve muhasebe kodlarını kaydetmek için sağ fare düğmesi menüsünde yer alan seçenekler kullanılır. Dekont bilgilerinde gerekirse değişiklik yapılabilir.

45 Kaydedilen toplu işlem bordrosu, bordrolar listesinde bordro numarası, tarih, tür, toplam tutar, özel kod, İşyeri ve işlem açıklaması bilgileri ile listelenir. Portföyden ve Cirodan Tahsil Halen portföyde bulunan ya da ciro edilmiş olan çek ya da senetlerin tahsil işlemi için kullanılır. Bordro satırlarında sağ fare düğmesi menüsünde yer alan çekler/senetler seçeneği ile çek ya da senetler listelenir. Tek, tek ya da toplu olarak seçilir ve bordro satırlarına aktarılır.

46 Bankada Tahsil Bankaya tahsile çıkılan çek (senetlerin) tahsil edilmesi durumudur. Bankada tahsil edilen çekler (senetler) bordro satırında sağ fare düğmesi menüsünde yer alan Çekler/Senetler seçeneği ile listelenir ve bankada tahsil edilmiş olanlar seçilerek bordro satırlarına aktarılır. Banka takas çekleri ile cari hesaplar arasında kesilen virman fişi ekrana gelir. Fiş üzerinde gerekirse değişiklik yapılarak kaydedilir.

47 Portföyde Karşılıksız/Portföyde Protestolu Portföyde bulunan çek ya da senedin karşılıksız çıkması durumudur. Bankada Karşılıksız/Bankada Protesto Bankaya tahsil ve teminata verilen çeklerin karşılıksız çıkması, senetlerin ise protesto olması durumudur. Her iki durumda da banka işlem fişi otomatik olarak oluşturulur. Fiş döviz bilgileri ve muhasebe kodları fiş üzerinde sağ fare düğmesi menüsünde yer alan seçeneklerle kaydedilir.

48 Müşteriden Portföye İade Ciro edilen çek ya da senetlerin iade edilmesinde kullanılır. Cari hesap işlem fişi otomatik olarak ekrana gelir. Fiş döviz bilgileri ve muhasebe kodları sağ fare düğmesi menüsünde yer alan seçeneklerle kaydedilir.

49 Bankadan Portföye İade Bankaya tahsil ya da teminata verilen çek ya da senetlerin portföye iadesi işlemidir. Banka işlem fişi otomatik olarak kesilir.

50 Müşteriden Protestolu (senetler için), Karşılıksız (çekler için) İade Cari hesaba ciro edilen çek ya da senedin karşılıksız çıkması ya da protesto olması durumunda bu çek ve senetlerin portföye alınması işleminde kullanılır. Cari hesap işlem fişi program tarafından otomatik olarak oluşturulur. Fiş döviz bilgileri ve muhasebe kodları sağ fare düğmesi menüsünde yer alan seçeneklerle kaydedilir.

51 Cirodan Tahsil Ciro edilen çek ya da senedin tahsil edildi durumuna alınmasıdır. Ciro Edilen Çekler açılan pencereden seçilir ve bordroya aktarılır. Bordro aktarılan çekin ardından kaydedilir ve ilgili çek ciro takibinden düşer.

52 Tahsil Edilemiyor Müşteri çeki ya da senedinin tahsil edilememe durumudur. Tahsil edilemeyen çekler işlem bordrosu satırlarında Çekler/Senetler seçeneği ile müşteri çek/senetleri listelenir ve ilgili kayıtlar seçilerek bordro satırlarına aktarılır.

53 Kendi Çekimizin Takibi Firmanın kendi çekleri ve borç senetlerindeki toplu durum değişiklikleri kendi çekimiz ve borç senedimiz bordro türleri ile kaydedilir. Bordrolar listesinde bordro türü seçimi yapılarak ilgili bordro seçilir. Ekle komutu kullanıldığında ekrana gelen pencere, işlem bordrosu tür seçeneklerini içerir. Bu seçenekler aşağıda detaylı olarak ele alınmıştır. Müşteriden İade Firmanın kendi çekleri ve senetlerinin müşteriden iade edilmesi durumunda bu işlem türü seçilir. Bordro üst kısmında bordro genel bilgileri işlenir.

54 Bordro satırlarına geçildiğinde sağ fare düğmesi menüsünde yer alan çekler/ senetler seçeneği ile firmanın kestiği çekler (senetler) listelenir. Tek, tek ya da toplu seçim seçeneği ile filtre bordroya aktarılır ve kaydedilir. Bu durumda program otomatik olarak alacak dekontu kesecektir. Dekont üzerinde, döviz bilgileri ve muhasebe kodları sağ fare düğmesi menüsünde yer alan seçeneklerle kaydedilir.

55 Müşteride Tahsil yapılır. Müşteriye verilen çek ya da senetlerin tahsil edilmesi yani ödenmesi halinde toplu durum değişikliği bu seçenekle Bordroda satırlarında Kendi çekimiz ve Borç senedimiz seçenekleri ile firmanın kendi çekleri ve senetleri listelenir. Tek ya da toplu olarak seçilir ve bordro satırlarına aktarılır.

56 Bordro kaydedildiğinde program otomatik olarak banka cari hesapları ile kesilen çekler hesabı arasında virman fişi kesecektir. Kaydet butonuna tıklandığında hem bordro hemde oluşan banka fişleri kaydedilir.

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları LKS2 Kredi Kartı Uygulamaları LOGO Kasım 2006 İçindekiler LKS2 Kredi Kartı Uygulamalarında kullanılan parametreler... 3 Banka Hesabı Kayıt Türleri... 3 Geri Ödeme Planları... 4 Geri Ödeme Plan Bilgileri...

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün :

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün : Taksitli Satış Đşlemleri Taksitli Satış sistemi adı üzerinde tüm taksitle satış yapan firmalarda kullanılabilir. Bunun yanısıra peşin fiyatı belirli ancak vadeli fiyatı ve taksit sayısı bilinmeyen tüm

Detaylı

GO Plus Çek ve Senet LOGO Mart 2012

GO Plus Çek ve Senet LOGO Mart 2012 GO Plus Çek ve Senet LOGO Mart 2012 İçindekiler İçindekiler... 2 İçindekiler... 2 Çek / Senet... 4 Çek ve Senetler... 5 Çekler... 6 Senetler... 9 Devir Çek/Senet Girişleri... 12 Statü seçimi... 12 Çeklerin

Detaylı

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ Hesap işlemleri modülü İşletmelerde dönem içersinde gerçekleşen tüm hesap işlemlerini kayıt altına almak Bu modül 4 bölümden oluşur.(banka, Kasa, Çek,Senet) Banka Modülü, Bankalar

Detaylı

Teminatlar LOGO Haziran 2008

Teminatlar LOGO Haziran 2008 Teminatlar LOGO Haziran 2008 içindekiler LOGO-GO Teminatlar...3 Teminat Bilgileri...4 Teminat mektubu türündeki teminatlar için Teminat Detay Bilgileri...6 İpotek Türü Teminatlar için İpotek Detay Bilgileri...8

Detaylı

GO Plus Çek ve Senet LOGO Kasım 2012

GO Plus Çek ve Senet LOGO Kasım 2012 GO Plus Çek ve Senet LOGO Kasım 2012 İçindekiler Çek / Senet... 4 Çek ve Senetler... 5 Çekler... 6 Senetler... 9 Devir Çek/Senet Girişleri... 12 Statü seçimi... 13 Çeklerin Yazdırılması... 13 Senetlerin

Detaylı

GO Plus Teminatlar LOGO Kasım 2012

GO Plus Teminatlar LOGO Kasım 2012 GO Plus Teminatlar LOGO Kasım 2012 İçindekiler Teminatlar... 3 Teminat Bilgileri... 4 Teminat mektubu türündeki teminatlar için Teminat Detay Bilgileri... 6 İpotek Türü Teminatlar için İpotek Detay Bilgileri...

Detaylı

GO Plus Teminatlar LOGO Mart 2013

GO Plus Teminatlar LOGO Mart 2013 GO Plus Teminatlar LOGO Mart 2013 İçindekiler Teminatlar... 3 Teminat Bilgileri... 4 Teminat mektubu türündeki teminatlar için Teminat Detay Bilgileri... 6 İpotek Türü Teminatlar için İpotek Detay Bilgileri...

Detaylı

START İçindekiler Kasa 2/17

START İçindekiler Kasa 2/17 Kasa LOGO Ocak 2012 İçindekiler Kasalar... 3 Kasa Bilgileri... 4 Kasa Hesap Özeti... 5 Hesap Özeti Grafiği... 5 Kasa Ekstresi... 6 Kasa İşlemleri... 7 Kasa İşlem Türleri... 8 Kasa Cari Hesap İşlemleri...

Detaylı

Çek ve Senet LOGO Mayıs 2014

Çek ve Senet LOGO Mayıs 2014 Çek ve Senet LOGO Mayıs 2014 İçindekiler İçindekiler... 2 Çek / Senet... 3 Çek ve Senetler... 4 Çek Kartları... 5 Senet Kartları... 7 Devir Çek/Senet Girişleri... 9 Statü seçimi... 9 Çeklerin Yazdırılması...

Detaylı

ÇEK/SENET LOGO Haziran 2008

ÇEK/SENET LOGO Haziran 2008 ÇEK/SENET LOGO Haziran 2008 İçindekiler İçindekiler...2 Çek / Senet...4 Çek ve Senetler...5 Çek Kartları...6 Senet Kartları...8 Devir Çek/Senet Girişleri...10 Statü seçimi...10 Çeklerin Yazdırılması...11

Detaylı

LKS2 Çek/Senet LOGO Ocak 2007

LKS2 Çek/Senet LOGO Ocak 2007 LKS2 Çek/Senet LOGO Ocak 2007 içindekiler Çek / Senet... 3 Çek ve Senetler... 4 Çek Kartları... 5 Senet Kartları... 7 Devir Çek/Senet Girişleri... 9 Çeklerin Yazdırılması... 10 Senetlerin Yazdırılması...

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

Banka LOGO Mayıs 2014

Banka LOGO Mayıs 2014 Banka LOGO Mayıs 2014 İçindekiler START İçindekiler... 2 Banka... 3 Bankalar ve Banka Hesapları... 4 Bankalar... 5 Banka Bilgileri... 6 Banka Hareketleri... 8 Banka Ekstresi... 9 Banka Hesapları... 10

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

GO Plus Banka LOGO Kasım 2012

GO Plus Banka LOGO Kasım 2012 GO Plus Banka LOGO Kasım 2012 İçindekiler Banka... 4 Bankalar ve Banka Hesapları... 5 Bankalar... 6 Banka Bilgileri... 7 Banka Döviz Toplamları... 9 Banka Hareketleri... 10 Banka Ekstresi... 11 Banka Hesapları...

Detaylı

Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008

Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008 Muhasebeleştirme LOGO Haziran 2008 İçindekiler LOGO-GO Muhasebeleştirme...3 Muhasebe Bağlantı Kodları...4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi...4 Muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile...4

Detaylı

LKS2. Muhasebeleştirme

LKS2. Muhasebeleştirme LKS2 Muhasebeleştirme LOGO Ocak 2007 İçindekiler Muhasebeleştirme...3 Muhasebe Bağlantı Kodları...4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi...4 Muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile...4 Bağlantı

Detaylı

Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011

Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011 Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011 İçindekiler Dövizli Kullanım... 3 Kavramlar... 3 Döviz Türleri... 4 Satır bilgilerinin silinmesi... 4 Tüm tablonun silinmesi... 4 Sistemde yer alan ilk tanımlara ulaşım...

Detaylı

GO Plus Banka LOGO Mart 2013

GO Plus Banka LOGO Mart 2013 GO Plus Banka LOGO Mart 2013 İçindekiler Banka... 4 Bankalar ve Banka Hesapları... 5 Bankalar... 6 Banka Bilgileri... 7 Banka Döviz Toplamları... 9 Banka Hareketleri... 10 Banka Ekstresi... 11 Banka Hesapları...

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız

1) Mal alımı faturasının kaydedilmesi ile faturada kullanılan stok ve cari kartları hangi taraflarından hareket görürler? Kısaca açıklayınız TUZLA SÜLEYMAN DEMİREL TİCARET MESLEK LİSESİ MAÖL MUHASEBE FİNANSMAN ALANI BİLGİSAYARLI MUHASEBE DALI İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ I.DÖNEM TELAFİ EĞİTİMİ VE BECERİ SINAVI HAZIRLIK ÇALIŞMASI II.BÖLÜM SORULAR

Detaylı

Satınalma - Satış Tanımları

Satınalma - Satış Tanımları Satınalma - Satış Tanımları LOGO Kasım 2009 İçindekiler LOGO - GO İçindekiler...1 İçindekiler...2 Satınalma - Satış Tanımları...4 Ödeme / Tahsilat Planları...5 Ödeme/Tahsilat Planı Bilgileri...6 Ödeme/Tahsilat

Detaylı

GO Plus Satınalma - Satış Tanımları

GO Plus Satınalma - Satış Tanımları GO Plus Satınalma - Satış Tanımları LOGO Mart 2013 İçindekiler Satınalma - Satış Tanımları... 5 Ödeme / Tahsilat Planları... 6 Ödeme / Tahsilat Planları... 6 Ödeme/Tahsilat Planı Bilgileri... 7 Ödeme/Tahsilat

Detaylı

GO Plus Satınalma - Satış Tanımları

GO Plus Satınalma - Satış Tanımları GO Plus Satınalma - Satış Tanımları LOGO Mart 2012 İçindekiler İçindekiler... 2 Satınalma - Satış Tanımları... 5 Ödeme / Tahsilat Planları... 6 Ödeme / Tahsilat Planları... 6 Ödeme/Tahsilat Planı Bilgileri...

Detaylı

GO Plus Cari Hesap LOGO Kasım 2014

GO Plus Cari Hesap LOGO Kasım 2014 GO Plus Cari Hesap LOGO Kasım 2014 İçindekiler Cari Hesap... 4 Cari Hesap Fişleri... 5 Cari Hesap Fiş Türleri... 7 Cari Hesap Fiş Bilgileri... 8 Cari Hesap Fişleri Başlık Bilgileri... 9 Cari Hesap Fişleri

Detaylı

astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ.

astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı  UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ. astours Turizm Taşımacılık Otomasyonu Kullanıcı Kitabı UNI-ON Bilgisayar, Yazılım ve İletişim Sistemleri LTD.ŞTİ. Cumhuriyet Bulvarı No:283 K:3 D:3 Alsancak / İZMİR Tel / Faks : +90 (232) 465 11 94 Gsm

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı 1. Muhasebe Hesap Tanımları Asistte muhasebe kullanımını kolaylaştırmak amacıyla, Servisler/Servis Çalıştır/Muhasebe bölümüne Muhasebe Hesap Tanımları servisi eklenmiştir.

Detaylı

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK Doküman Kodu : FSG004 İlk Yayın Tarihi : Ocak 2017 Revizyon Tarihi : Ocak 2017 Revizyon No : 1 ĠÇERĠK Genel Bilgi Fatura Girişleri Fatura Başlığı Fatura Detayı Alım Fatura Girişi Satış Fatura Girişi Fatura

Detaylı

Banka LOGO Ocak 2012

Banka LOGO Ocak 2012 Banka LOGO Ocak 2012 İçindekiler START İçindekiler... 2 Banka... 3 Bankalar ve Banka Hesapları... 4 Bankalar... 5 Banka Bilgileri... 6 Banka Hareketleri... 8 Banka Ekstresi... 9 Banka Hesapları... 10 Banka

Detaylı

Borç / Alacak Yönetimi

Borç / Alacak Yönetimi Borç / Alacak Yönetimi Logo Eylül 2014 İçindekiler Logo J-Guar Borç Tanımları... 4 Borç Tanım Bilgileri... 5 Alacak Tanımları... 7 Alacak Tanım Bilgileri... 8 Borç Talepleri... 10 Borç Talep Bilgileri...

Detaylı

Logo Market Satınalma. Kullanıcı El Kitabı

Logo Market Satınalma. Kullanıcı El Kitabı Logo Market Satınalma Kullanıcı El Kitabı 2013 Logo Market Satınalma 1-Logo Market Modülünde Satınalma Tarafının Kullanılabilirliği İçin Öncelik Taşıyan Bazı Kayıtların Sisteme Girilmiş Olması Gerekmektedir

Detaylı

GO Plus Muhasebeleştirme

GO Plus Muhasebeleştirme GO Plus Muhasebeleştirme LOGO Mart 2012 İçindekiler İçindekiler... 2 Muhasebeleştirme... 3 Muhasebe Bağlantı Kodları... 4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi... 4 Muhasebe bağlantı kodları

Detaylı

GO Plus Muhasebeleştirme

GO Plus Muhasebeleştirme GO Plus Muhasebeleştirme LOGO Kasım 2012 İçindekiler Muhasebeleştirme... 3 Muhasebe Bağlantı Kodları... 4 Muhasebe kodlarının kartlar üzerinden girilmesi... 4 Muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile...

Detaylı

GO 3 Cari Hesap LOGO Haziran 2016

GO 3 Cari Hesap LOGO Haziran 2016 GO 3 Cari Hesap LOGO Haziran 2016 İçindekiler Cari Hesap... 4 Cari Hesap Fişleri... 5 Cari Hesap Fiş Türleri... 7 Cari Hesap Fiş Bilgileri... 8 Cari Hesap Fişleri Başlık Bilgileri... 9 Cari Hesap Fişleri

Detaylı

LKS2. Alım-Satım Tanımları

LKS2. Alım-Satım Tanımları LKS2 Alım-Satım Tanımları LOGO Ocak 2007 içindekiler LKS2... 4 Alım Satım Tanımları... 5 Ödeme / Tahsilat Planları... 6 Ödeme/Tahsilat Planı Bilgileri... 7 Formül ve Koşul alanlarında kullanılan parametre

Detaylı

Alım-Satım Tanımları LOGO Haziran 2008

Alım-Satım Tanımları LOGO Haziran 2008 Alım-Satım Tanımları LOGO Haziran 2008 İçindekiler İçindekiler... 1 İçindekiler...2 Alım Satım Tanımları...4 Ödeme / Tahsilat Planları...5 Ödeme/Tahsilat Planı Bilgileri...6 Ödeme/Tahsilat Planı Satır

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Uygulamanın Đçeriği: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı 19 Aralık 2012 tarih ve 28502 sayılı Resmi gazetede yayınladığı

Detaylı

GO Plus Kasa LOGO Kasım 2014

GO Plus Kasa LOGO Kasım 2014 GO Plus Kasa LOGO Kasım 2014 İçindekiler Kasa İşlemleri... 3 Kasa İşlem Türleri... 5 Kasa Cari Hesap İşlemleri... 6 Kasa Banka İşlemleri... 7 Kasa Fatura İşlemleri... 7 Kasa Muhasebe İşlemleri... 7 Kasa

Detaylı

İçindekiler Tablosu BANKA KREDİ KARTI POS VE BANKA HESAP EKSTRESİ AKTARIMI...2 1. KREDİ KARTI POS EKSTRESİ AKTARIMI...2 1.1. Tanımlar ve Ayarlar...

İçindekiler Tablosu BANKA KREDİ KARTI POS VE BANKA HESAP EKSTRESİ AKTARIMI...2 1. KREDİ KARTI POS EKSTRESİ AKTARIMI...2 1.1. Tanımlar ve Ayarlar... İçindekiler Tablosu BANKA KREDİ KARTI POS VE BANKA HESAP EKSTRESİ AKTARIMI...2 1. KREDİ KARTI POS EKSTRESİ AKTARIMI...2 1.1. Tanımlar ve Ayarlar...2 1.1.1. Logo da Banka Hesapları...2 1.1.2. Excel Ayarları

Detaylı

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz.

CARİ HESAP ANALİSTİ. Seçilmiş olan cariyi burada görebilirsiniz. CARİ HESAP ANALİSTİ Seçmiş olduğunuz cari hesabın firma için önem derecesini ve kapasitesini tespit edebileceğiniz bir analiz çalışmasıdır. Bu form sayesinde bir müşteri temsilcisi ilgili cari hesabı hiç

Detaylı

KASA LOGO Haziran 2008

KASA LOGO Haziran 2008 KASA LOGO Haziran 2008 İçindekiler Kasalar...3 Kasa Bilgileri...4 Kasa Hesap Özeti...6 Hesap Özeti Grafiği...7 Kasa Döviz Toplamları...8 Kasa Ekstresi...9 Kasa İşlemleri...10 Kasa İşlem Türleri...11 Kasa

Detaylı

Doğrudan Borçlanma Sistemi

Doğrudan Borçlanma Sistemi Doğrudan Borçlanma Sistemi DOĞRUDAN BORÇLANDIRMA SİSTEMİ Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DBS), ana firmanın elektronik ortamda bankaya gönderdiği fatura bilgilerine göre fatura tarihlerinde müşteri hesaplarından

Detaylı

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI STOK CARİ BANKA KASA FATURA ÇEK/SENET PERSONEL TOPLU SMS RAPORLAR DÖVİZ KUR HESABI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GENEL ÖZELLİKLERİ Muhasebe Programı istediğiniz para biriminden

Detaylı

Banka Hesap Tanımı ĠÇERĠK

Banka Hesap Tanımı ĠÇERĠK Doküman Kodu : MST005 İlk Yayın Tarihi : Ocak 2017 Revizyon Tarihi : Ocak 2017 Revizyon No : 1 ĠÇERĠK GENEL BĠLGĠ BANKA HESAP TANIMI Genel Sekmesi Diğer Sekmesi GeliĢmiĢ Sekmesi EK ĠġLEMLER Banka Hesap

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Muhasebe Bağlantı Kodları. Ürün : Go Plus/ Tiger Plus / Tigerenterprise Bölüm : Muhasebe Bağlantı Kodları

DESTEK DOKÜMANI. Muhasebe Bağlantı Kodları. Ürün : Go Plus/ Tiger Plus / Tigerenterprise Bölüm : Muhasebe Bağlantı Kodları Muhasebe Bağlantı Kodları Muhasebe bağlantı kodları bölümü ile muhasebe entegrasyonu için gerekli olan hesap kodlarının ilgili kart ve fişlere otomatik olarak atanması ve muhasebe fişi entegrasyonun kolay

Detaylı

GO Plus Kasa LOGO Mart 2012

GO Plus Kasa LOGO Mart 2012 GO Plus Kasa LOGO Mart 2012 İçindekiler Kasalar... 3 Kasa Bilgileri... 4 Kasa Hesap Özeti... 6 Hesap Özeti Grafiği... 7 Kasa Döviz Toplamları... 8 Kasa Ekstresi... 9 Kasa İşlemleri... 10 Ekle... 10 Değiştir...

Detaylı

Banka LOGO Kasım 2009

Banka LOGO Kasım 2009 Banka LOGO Kasım 2009 İçindekiler LOGO - GO Banka...4 Bankalar ve Banka Hesapları...5 Bankalar...6 Banka Bilgileri...7 Banka Döviz Toplamları...8 Banka Hareketleri...9 Banka Ekstresi...10 Banka Hesapları...11

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise / Tiger Plus /Go Plus Bölüm : Cari Hesap İşlem Merkezi CARİ HESAP İŞLEM MERKEZİ

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise / Tiger Plus /Go Plus Bölüm : Cari Hesap İşlem Merkezi CARİ HESAP İŞLEM MERKEZİ CARİ HESAP İŞLEM MERKEZİ Cari hesap işlem merkezi, programda tanımlı olan tüm cari hesaplara ait işlemleri tek bir pencereden kaydetmek ve izlemek için kullanılır. Bu pencerenin sağladığı en büyük kolaylık

Detaylı

GO 3 Kasa LOGO Haziran 2016

GO 3 Kasa LOGO Haziran 2016 GO 3 Kasa LOGO Haziran 2016 İçindekiler Kasa İşlemleri... 3 Kasa İşlem Türleri... 5 Kasa Cari Hesap İşlemleri... 6 Kasa Banka İşlemleri... 7 Kasa Fatura İşlemleri... 7 Kasa Muhasebe İşlemleri... 7 Kasa

Detaylı

Banka Kredi Takibi ve Kredi Geri Ödemeleri BANKA KREDİ TAKİBİ

Banka Kredi Takibi ve Kredi Geri Ödemeleri BANKA KREDİ TAKİBİ Banka Kredi Takibi ve Kredi Geri Ödemeleri BANKA KREDİ TAKİBİ Banka Kredi Takip sistemi ile işletmelerin bankalardan aldığı ticari kredilerin ve bu kredilerin geri ödemelerinin takip edilmesi ve raporlanması

Detaylı

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş.

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş. HESAPÇI Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi 1 HESAPÇI KÜÇÜK İŞLETMELER İÇİN TİCARİ OTOMASYON PAKETİ ARTIK SİZİN DE BİR OTOMASYONA İHTİYACINIZ VAR. Ekonomik, pratik, becerikli. tam sizin için.,

Detaylı

LKS2 Banka LOGO Ocak 2007

LKS2 Banka LOGO Ocak 2007 LKS2 Banka LOGO Ocak 2007 içindekiler Banka... 3 Bankalar ve Banka Hesapları... 4 Banka Kartları... 5 Banka Bilgileri... 6 Banka Döviz Toplamları... 7 Banka Hareketleri... 8 Banka Ekstresi... 9 Banka Hesapları...

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.11 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması Fişlerde, Doküman İzleyicisi

Detaylı

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 İçindekiler Bakım Yönetimi... 4 Bakım Yönetimini Etkileyen Öndeğer ve Parametreler... 4 Tanımlar... 5 Bakım Parametreleri... 5 Parametre Bilgileri... 6 Arıza Kodları... 8

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ

WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ WORKCUBE V14 VERSİYON DEVİR İŞLEMLERİ Düzenleme : Metin Sancarbarlaz Düzenleme Tarihi : 11.01.2017 DÖNEM VE BAKIM İŞLEMLERİ İşlemler yılsonunda yapılmakta olup bulunduğunuz dönemi kapatarak yeni döneme

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 3/20/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.12 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Müstahsil Makbuzunda Borsa Payı nın Net veya Brüt Üzerinden Hesaplanması

Detaylı

Demsilver Muhasebe Programı

Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı; Stok,Cari,Fatura, İrsaliye, Kasa, Banka, Çek, Senet ve Raporlama Mödüllerinden Oluşur. CARİ Muhasebe Programında Sınırsız cari kart açabilirsiniz

Detaylı

BANKA TEMĐNAT MEKTUPLARI

BANKA TEMĐNAT MEKTUPLARI BANKA TEMĐNAT MEKTUPLARI Versiyon : 3.6.6.x Đlgili Programlar : Yakamoz ve Üstü Ticari Paketler Tarih : 26.01.2009 Doküman Seviyesi (1 5) : 3 (Tecrübeli Kullanıcı) GĐRĐŞ Teminat mektubu, bankadan alınarak

Detaylı

BORÇ TAKİP PROGRAMI..3

BORÇ TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu BORÇ TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 3 2.1. Borç Takip Programı Menü İçeriği...3 2.1.1. Müşteri Borç Takip Sayfa İçeriği..4 2.1.1.1. İşlemler Bölümünde Bulunan Butonların

Detaylı

GO Plus Cari Hesap LOGO Kasım 2012

GO Plus Cari Hesap LOGO Kasım 2012 GO Plus Cari Hesap LOGO Kasım 2012 İçindekiler Cari Hesap... 5 Cari Hesaplar... 6 Cari Hesaplar Listesi'nde İşlem Özellikleri... 9 Cari Hesap Kayıt Türleri... 10 Grup Şirketleri, Hiyerarşi Kodları ve Grup

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Borç Avans Yönetimi

DESTEK DOKÜMANI. Borç Avans Yönetimi Borç Avans Yönetimi Borç/Avans yönetimi, kurum tarafından personellere verilen borçların,iş ve maaş avanslarının ve geri ödemelerinin takip edildiği modüldür.personele verilen borçlar, iş avansı, maaş

Detaylı

Cari Hesap LOGO Haziran 2008

Cari Hesap LOGO Haziran 2008 Cari Hesap LOGO Haziran 2008 İçindekiler Cari Hesap...5 Cari Hesaplar...6 Cari Hesap Kayıt Türleri...8 Cari Hesaplar Listesi'nde İşlem Özellikleri...9 Grup Şirketleri, Hiyerarşi Kodları ve Grup Ağacı...10

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 2.11 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması TIGER ENTERPRISE ÜRÜN FARKLARI Fişlerde, Doküman

Detaylı

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 Copyright 2011 1. İŞLEMLER 1.1. Satış Ekranı AKINSOFT Programı,

Detaylı

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 da e-fatura ile ilgili Yapılan Değişiklikler 1. Cari Hesap Sistemi Parametreler; Cari Hesap Sistemi\Parametreler menüsünde yer alan

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 3/20/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.12 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Müstahsil Makbuzunda Borsa Payı nın Net veya Brüt Üzerinden Hesaplanması

Detaylı

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir.

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir. EPLATFORM FATURA KESİM İŞLEMLERİ Sipariş formu satış tarafından iletilir Workcube de sipariş numarasına göre sipariş bulunur Siparişin içerisine girilir, süreç kısmında süreç faturalandı seçilir. o İrsaliye

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Masraf merkezi: Personelin tek bir masraf merkezine bağlı olması durumunda kullanılır.

DESTEK DOKÜMANI. Masraf merkezi: Personelin tek bir masraf merkezine bağlı olması durumunda kullanılır. MASRAF MERKEZĐ KULLANIM VE AMAÇLARI Amaç Personel maliyetlerinin bağlı oldukları masraf merkezlerine göre dağılım oranlarında maliyetlendirmek istenildiği durumda Logo Muhasebe paketlerine entegrasyon

Detaylı

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

24 Mart 2011. İlgili Modül/ler : Transfer. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 24 Mart 2011 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer ETA:V.8-SQL ve ETA:SQL ile HUGIN POS CİHAZI ARASINDA VERİ TRANSFERİ Süpermarket, benzin istasyonu, market ve çeşitli

Detaylı

GO EK ÖZELLİK PAKETİ 2

GO EK ÖZELLİK PAKETİ 2 GO EK ÖZELLİK PAKETİ 2 13 Kasım 2009 da üretime yüklenecek olan GO Ek Özellik Paketi 2, 1.90 versiyonu ile kullanıma sunulmaktadır. Mevcut GO kullanıcılarımızın bu özelliklerden yararlanması için 1.90

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr

Yapılacak Đşlemler: Koşuyolu, Asmadalı Sk No:29 Kadıköy Tel :444-3282 Faks: (216)325-5664 www.datasoft.com.tr Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi Sistemi) Programında Müşteri Kira Bilgilerinin Tanımlanması, Muhasebe, Đşletme Defteri ve BBS Programında Entegre Kira Kaydı Oluşturması Datasoft Yazılım BBS (Büro Bilgi

Detaylı

WOLVOX Mobil Satış PDA

WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 01.Mart.2011 Sayfa 1 İçindekiler Dizini 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ...3 2. BAĞLANTISI VE KULLANIMI...3 2.1. Ayarlar...3 2.2. Merkez

Detaylı

GO Plus Banka LOGO Kasım 2014

GO Plus Banka LOGO Kasım 2014 GO Plus Banka LOGO Kasım 2014 İçindekiler Banka... 3 Banka Fişleri... 4 Banka Fiş Türleri... 6 Banka Fiş Bilgileri... 7 Banka Fişleri Başlık Bilgileri... 8 Banka Fişleri Satır Bilgileri... 10 Rusya, Azerbaycan

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Bankadan yapılacak tahsilat ve kesintiler Banka Geri Ödeme Hareketleri raporunda izlenebilir.

DESTEK DOKÜMANI. Bankadan yapılacak tahsilat ve kesintiler Banka Geri Ödeme Hareketleri raporunda izlenebilir. 1. KREDĐ KARTI UYGULAMASI LOGO Kredi Kartları uygulaması Cari hesap, banka hesapları ve ödeme tahsđlat planları ekleri ile Kredi Kartı Slipleri, Raporlama eklerinden oluşmaktadır. 1.1. Tanımlar & Uygulamalar

Detaylı

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura 23 Haziran 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Dış Ticaret, E-Fatura, Stok, Cari, Fatura İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-FATURA DÜZENLENMESİ 01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile e-fatura

Detaylı

Ücret Bütçe Simülasyonu

Ücret Bütçe Simülasyonu DESTEK DOKÜMANI Ürün Bölüm : Bordro Plus : Ücret Bütçe Simülasyonu Ücret Bütçe Simülasyonu İnsan Kaynakları Ücret Simülasyonu Genel bütçeye hazırlık için IK bölümlerinin ücret ve bordro maliyetlerini senaryolaştırabileceği

Detaylı

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 4 2.1. Nakit Akış Programı Ana Tablo İçeriği..4 2.2. Üst Menü İçeriği..6 2.2.1. Ayarlar Menü.....6 2.2.2. Yönetim Menü...8 2.3. Alt

Detaylı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA SERİ NUMARASI TAKİBİ İŞLEMLERİ Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı

Detaylı

MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI

MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI Yazar : Mehmet Kemal ASLAN Oluşturulma Tarihi : 25.08.2014 Son Değişiklik : 23.09.2014 Kontrol Numarası : Sürüm : 1 İÇİNDEKİLER SİSTEME GİRİŞ... 3 ORGANİZASYON SEÇİMİ...

Detaylı

GO Plus Cari Hesap LOGO Mart 2012

GO Plus Cari Hesap LOGO Mart 2012 GO Plus Cari Hesap LOGO Mart 2012 İçindekiler Cari Hesap... 5 Cari Hesaplar... 6 Cari Hesap Kayıt Türleri... 10 Grup Şirketleri, Hiyerarşi Kodları ve Grup Ağacı... 11 Cari hesabın ait olduğu grup şirketinin

Detaylı

CARĐ HESAP RĐSK DÜZENLEMELERĐ(AÇIK HESAP RĐSKĐ)

CARĐ HESAP RĐSK DÜZENLEMELERĐ(AÇIK HESAP RĐSKĐ) CARĐ HESAP RĐSK DÜZENLEMELERĐ(AÇIK HESAP RĐSKĐ) 1.73.00.00 versiyonuyla Cari hesap risk takibi ile ilgili değişiklikler yapılmıştır. Daha önceki sürümlerde risk takibi yapılırken cari hesaba tek bir risk

Detaylı

GO Plus Kasa LOGO Mart 2013

GO Plus Kasa LOGO Mart 2013 GO Plus Kasa LOGO Mart 2013 İçindekiler Kasalar... 3 Kasa Bilgileri... 4 Kasa Hesap Özeti... 6 Hesap Özeti Grafiği... 7 Kasa Döviz Toplamları... 8 Kasa Ekstresi... 9 Kasa İşlemleri... 10 Ekle... 10 Değiştir...

Detaylı

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN 1. Program Açılışı : Masa üstünde yer alan NOS GARAGE simgesine tıklanır. Kullanıcı adı otomatik gelir. Şifre yazılır ve TAMAM Butonuna basılır. 2. Program Menü Yönetimi :

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Hızlı üretim işlemleri için öncelikle mamul kartında bulunan Mamul Alt Malzemeleri penceresine aşağıdaki bilgiler girilmelidir.

DESTEK DOKÜMANI. Hızlı üretim işlemleri için öncelikle mamul kartında bulunan Mamul Alt Malzemeleri penceresine aşağıdaki bilgiler girilmelidir. Hızlı Üretim Fişleri Hızlı ve tek seviyeli üretim yapan işletmelerde üretim işlemine ait bilgiler, Hızlı Üretim Fişleri ile pratik olarak takip edilebilir. Hızlı üretim fişleri ile karma koli, mamul ve

Detaylı

Kasa Cari Stok. Fatura Çek/Senet Banka. İrsaliye Sipariş Fatura

Kasa Cari Stok. Fatura Çek/Senet Banka. İrsaliye Sipariş Fatura Kasa Cari Stok Fatura Çek/Senet Banka İrsaliye Sipariş Fatura Depo Sayım Seri No. Barkod Kredi Kartı Mail Order Yönetici Taşören Hızlı Üretim Kasa 1. Serbest Kasa Girişi 2. Cari Hesaptan Nakit Tahsilat

Detaylı

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 GO PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 7/20/2012 GO PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.14 Sürümüyle Gelen Yeni Özellikler 1. Defter - i Kebir Raporunda Borç Bakiye ve Alacak Bakiye Alanları Defter-i

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ E-Beyannameler başlığı altında yer alan katma değer vergisi beyannamesinin oluşturulması için öncelikle ilgili butona basılarak tanımlama ekranına ulaşılır. Katma değer

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

İş Hayatında Yeni Bir Start!

İş Hayatında Yeni Bir Start! İş Hayatında Yeni Bir Start! START Neden Start? START her küçük işletmenin sahip olmak isteyeceği bir yazılım... Tek kullanıcılı, muhasebesini dışarıda takip eden küçük işletmelere ve şahıs firmalarına

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

GO 3 Banka LOGO Haziran 2016

GO 3 Banka LOGO Haziran 2016 GO 3 Banka LOGO Haziran 2016 İçindekiler Banka... 3 Banka Fişleri... 4 Banka Fiş Türleri... 6 Banka Fiş Bilgileri... 7 Banka Fişleri Başlık Bilgileri... 8 Banka Fişleri Satır Bilgileri... 10 Rusya, Azerbaycan

Detaylı

Çek ĠĢlemler Kullanım ve Uyarlama Dokümanı

Çek ĠĢlemler Kullanım ve Uyarlama Dokümanı Çek Modülü Kullanım ve 1.Portföy ve Statü Tanımı programdır. programı çek ait kullanılmak istenen bütün Portföy ve statülerin belirlendiği Çek modülünde ilk olarak tanımıdır. Portföy ve Karşılıksız portföy

Detaylı

Finans LOGO Kasım 2016

Finans LOGO Kasım 2016 Finans LOGO Kasım 2016 İçindekiler Finans... 9 Ana Kayıtlar... 11 Cari Hesaplar... 12 Cari Hesaplar Listesi'nde İşlem Özellikleri... 15 Cari Hesap İşlem Merkezi... 16 Cari Hesap Kayıt Türleri... 16 Cari

Detaylı

E - YENİLİKLER BÜLTENİ

E - YENİLİKLER BÜLTENİ Satınalma Yönetimi Uygulaması fatura girişi ekranına, Sabit Kıymet Modülünde Sabit Kıymeti Görüntüle seçeneği eklenmiştir. (Proje No: 222317) Satınalma Fatura Bilgileri ekranında girişi yapılan Sabit Kıymet

Detaylı