ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS Ü PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS Ü PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI"

Transkript

1 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS Ü PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI ÇOK ÖNEMLİ Türk uyruklu adaylar aşağıda sayılan belgeleri Ocak 2013 tarihleri arasında, şahsen veya noter onaylı vekalet verdikleri kişi tarafından Enstitümüze teslim etmeleri gerekmektedir EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS Ü EĞİTİM BAŞVURULARI HAKKINDA WEB SAYFAMIZDA BULUNAN BİLGİLENDİRME DUYURUSUNU MUTLAKA OKUYUNUZ ÖN KAYITTA İSTENEN BELGELER (BELGELER ENSTİTÜMÜZE (GÖLBAŞI YERLEŞKESİ) TESLİM EDİLECEKTİR) 1) Aday kayıt ve mülakat giriş formu (2 adet) internet adresinden temin edilerek elektronik olarak doldurulacaktır. Başvuru Kılavuzunda, Aday Kayıt ve Mülakat Giriş Formunu doldurmanız için gerekli aşamalar anlatılmaktadır. 2) sonuç belgesi fotokopisi İlgili programlarımız için istenen en az puanları kontenjan tablosunda belirtilmiştir. nın geçerlik süresi 3 yıldır. 3) Yabancı dil belgesi fotokopisi İlgili programlarımız için istenen en az yabancı dil puanları kontenjan tablosunda belirtilmiştir. ÜDS ve için süre sınırı yoktur. TOEFL için 2 yıldır. 4) Diploma veya çıkış belgesi fotokopisi 5) Mezuniyet not ortalamasını gösteren çizelge/ transkript fotokopisi ÖNEMLİ: 100 lük sistemdeki notu transkriptinde görünmeyen adayların üniversitelerin geçme notlarını dikkate alarak linkinde bulunan tablolar yoluyla not çevrimi yapmaları gerekmektedir. Geçme notunun ne olduğunu belgeleyemeyen adayların geçme notunun 50 olduğu üniversiteler için geçerli olan eşdeğerlik tablosunu kullanmaları gerekmektedir. 6) 2 adet fotoğraf (Aday kayıt ve mülakat giriş formuna yapıştırılacaktır.) 7) Anabilim Dalları tarafından kontenjan tablosunda belirtilen diğer belgeler YANLIŞ BEYANDA BULUNAN veya EKSİK BELGE İLE BAŞVURAN ADAYLARIN BAŞVURULARI GEÇERSİZ SAYILACAKTIR. ÖN KAYIT ÜCRETİ ALINMAYACAKTIR KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER DAHA SONRA WEB SAYFAMIZDA AYRICA DUYURULACAKTIR.

2 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJAN TABLOSU ARKEOLOJİ Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi (101) Puanı Puan Türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ-EA Doktora SÖZ-EA Birleşik Doktora SÖZ-EA ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Yüksek Lisans ve Birleşik Doktora programlarına başvuracak adaylar için Arkeoloji ya da Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi lisans mezunu olmak, Doktoraya başvuran adaylar için Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi alanında yüksek lisans yapmış olmak. Lisans ya da yüksek lisans eğitimini alan dışında tamamlamış öğrenciler 1 yıl (2 dönem) Bilimsel Hazırlık programı uygulanmak koşulu ile yüksek lisans ve doktora programına başvurabilirler. ARKEOLOJİ Prehistorya (102) Puanı Puan Türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ-EA Doktora SÖZ-EA ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Tüm programlar için Lisans eğitimini Tarih Öncesi Arkeolojisi veya Prehistorya veya Arkeoloji alanlarından en az birisinde yapmış olmak ARKEOLOJİ Klasik Arkeoloji (103) Puanı Puan Türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ-EA Doktora SÖZ-EA Birleşik Doktora SÖZ-EA ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Yüksek Lisans ve Birleşik Doktora programlarına başvuracak adaylar için Arkeoloji ya da Klasik Arkeoloji anabilim dalı lisans mezunu olmak, Doktoraya başvuran adaylar için Klasik Arkeoloji bilim dalında yüksek lisans yapmış olmak. BATI DİLLERİ ve EDEBİYATLARI Alman Dili ve Edebiyatı (201) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvuracak adayların yalnızca Alman Dili ve Edebiyatı mezunu olmak, Yüksek lisans için Alman Dili ve Edebiyatı Programından mezun olanlardan ve Alman Dili ve Edebiyatı dışındaki programlardan mezun olanlar için -ÜDS Almanca dan 75, doktora için -ÜDS Almanca dan 80 alma koşulu vardır.

3 3 BATI DİLLERİ ve EDEBİYATLARI İtalyan Dili ve Edebiyatı (203) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. İtalyan Dili ve Edebiyatı mezunu olma şartı aranır. BATI DİLLERİ ve EDEBİYATLARI İspanyol Dili ve Edebiyatı (205) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Yüksek lisans için İspanyol Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalından mezun olanlardan ve İspanyol Dili ve Edebiyatı dışındaki programlardan mezun olanlar için İspanyolca dan 70, doktora için İspanyolcadan 70 alma koşulu vardır. Doktora başvurularında yüksek lisansını İspanyol Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında yapmış olma şartı aranır. BATI DİLLERİ ve EDEBİYATLARI Hungaraloji (208) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. BATI DİLLERİ ve EDEBİYATLARI Bulgar Dili ve Edebiyatı (209) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. BATI DİLLERİ ve EDEBİYATLARI Leh Dili ve Edebiyatı (211) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. COĞRAFYA Beşeri ve İktisadi Coğrafya (302) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA-SAY-SÖZ Tezsiz Yüksek Lisans 10 MUAF EA-SAY-SÖZ Doktora EA-SAY-SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Beşeri ve İktisadi Coğrafya lisans ü programlarına başvuracak adayların ilgili programa yakın disiplinlerden mezun olmaları beklenir. Tüm lisans ü programlar için başvuran adayların bilgisayar kullanma becerisine sahip olması gereklidir. Tüm lisans ü programlar için başvuran adayların arazi çalışması yapmaya ve çizim yapmaya bir engelinin bulunmaması gerekmektedir.

4 4 COĞRAFYA Türkiye Coğrafyası (304) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA-SAY-SÖZ Tezsiz Yüksek Lisans 10 MUAF EA-SAY-SÖZ Doktora EA-SAY-SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Doktora programına başvuran adayların Coğrafya Anabilim Dalında yüksek lisans yapmış olması gereklidir. Tüm lisans ü programlar için başvuran adayların bilgisayar kullanma becerisine sahip olması gereklidir. Tüm lisans ü programlar için başvuran adayların arazi çalışması yapmaya ve çizim yapmaya bir engelinin bulunmaması gerekmektedir. ÇAĞDAŞ TÜRK LEHÇELERİ VE EDEBİYATLARI (400) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Tezli yüksek lisansa başvuracak adayların Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü mezunu olma şartı aranmaktadır. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü mezunu olmayan ve tezli yüksek lisans yapmaya hak kazanan adaylara 1 yıl (2 dönem) Bilimsel Hazırlık programı uygulanır. Bilimsel Hazırlık alacak öğrenciler Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı tarafından uygulanan Bilimsel Hazırlık Ölçütlerine tabi olacaklardır. Doktoraya başvuracak adayların Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı mezunu olma şartı aranmaktadır. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları alanında yüksek lisans derecesine sahip olmayan ve doktora yapmaya hak kazanan adaylara 1 yıl (2 dönem) bilimsel hazırlık programı uygulanır. Bilimsel Hazırlık alacak öğrenciler Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı tarafından uygulanan Bilimsel Hazırlık Ölçütlerine tabi olacaklardır. DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI Sinoloji (502) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI Urdu Dili ve Edebiyatı (504) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Urdu Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı lisans mezunu olmak. DİLBİLİM (600) puan türü Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Doktora adaylarından en az 10 sayfalık, alanla ilgili, yüksek lisans tez konusundan farklı, yayımlanmış ya da yayımlanmamış bilimsel bir metin istenmektedir.

5 5 ESKİÇAĞ DİLLERİ VE KÜLTÜRLERİ Sümeroloji (703) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. FELSEFE Sistematik Felsefe ve Mantık (801) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA Doktora EA ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. FELSEFE Bilim Tarihi (802) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA-SAY-SÖZ Doktora EA-SAY-SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. FELSEFE Felsefe Tarihi (803) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Yüksek lisansa başvuran adayların Üniversitelerin Felsefe Bölümü mezunu olmaları gerekmektedir. ANTROPOLOJİ Paleoantropoloji (901) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA-SAY-SÖZ Doktora EA-SAY-SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. ANTROPOLOJİ Fizik Antropoloji (902) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA-SAY-SÖZ Doktora EA-SAY-SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir.

6 6 BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ (1100) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA Doktora EA ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir.. Yüksek lisans programına başvuran adaylardan lisans diplomasını başka alanlardan almış olanlara bilimsel hazırlık programı uygulanacaktır. Doktora programına başvuran adayların lisans ya da yüksek lisans diplomalarından birini Bilgi ve Belge Yönetimi alanında yapmış olması gerekmektedir. İNSAN HAKLARI (1300) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. TARİH Yakınçağ Tarihi (1502) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. TARİH Türkiye Cumhuriyeti Tarihi (1503) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Yüksek lisans için Tarih, Hukuk, İletişim, Kamu Yönetimi, İktisat veya Uluslararası İlişkiler mezunu olmak. Doktora için, Tarih alanında yüksek lisans yapmış olmak ve yüksek lisans tez konusunun Türkiye Cumhuriyeti Tarihi ile ilgili olması. TARİH Ortaçağ Tarihi (1504) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA-SAY-SÖZ Doktora EA-SAY-SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Tarih, Uluslararası İlişkiler, Filoloji ( Arap Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı Macar Dili ve Edebiyatı (Hungaroloji) vb) bölümlerinden mezun olma veya yüksek lisans yapmış olma şartı aranacaktır.

7 7 TARİH Genel Türk Tarihi (1505) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. TARİH Eskiçağ Tarihi (1506) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Tarih, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri, Arkeoloji Bölümleri mezunları başvurabilir. TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Eski Türk Edebiyatı (1702) puan türü Doktora ,5 75 SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Fen-Edebiyat ya da Edebiyat Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinden mezun olmak. TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Yeni Türk Dili (1704) puan türü Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Fen-Edebiyat ya da Edebiyat Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinden mezun olmak. KAMU HUKUKU (1800) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA Doktora EA ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Tezli yüksek lisans ve doktora programına başvuracak adaylardan, Ankara Üniversitesi Lisans ü Eğitim Öğretim Yönetmeliği nin 7/1-ç ve 8/1-ç maddelerinde belirtilen nitelikte ve adayın tez yazmak istediği bilim dalını da içeren bir kompozisyon istenecektir. Tezli yüksek lisans programına girme hakkını kazanan, ancak lisans derecesini Hukuk Fakültesi dışındaki Yükseköğretim Kurumlarından almış olanlara Bilimsel Hazırlık programı uygulanacaktır. Doktora programına yalnızca tezli yüksek lisans derecesine sahip olanlar başvurabilir. Doktora programına girme hakkını kazananlardan: a) Hukuk Fakültesi mezunu olan, ancak tezli Özel Hukuk veya tezli Kamu Hukuku yüksek lisans derecesine sahip olmayanlara Kamu Hukuku tezli yüksek lisans düzeyinde Bilimsel Hazırlık programı uygulanacaktır. b) Hukuk Fakültesi mezunu olmayan, ancak tezli Özel Hukuk veya tezli Kamu Hukuku yüksek lisans derecesine sahip olanlara lisans düzeyinde Bilimsel Hazırlık programı uygulanacaktır. c) Hukuk Fakültesi mezunu olmayan ve tezli Özel Hukuk veya tezli Kamu Hukuku yüksek lisans derecesine de sahip olmayanlara lisans ve yüksek lisans düzeyinde Bilimsel Hazırlık programı uygulanacaktır.

8 8 ÖZEL HUKUK (1900) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA Doktora EA ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. İŞLETME Finans (2201) puan türü II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans 25 MUAF EA-SAY-SÖZ İŞLETME Dış Ticaret ve Uluslararası Pazarlama (2202) puan türü II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans 25 MUAF EA-SAY-SÖZ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ Yönetim Bilimleri (2301) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA Doktora EA Birleşik Doktora EA ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Alan dışından başvurup programa kabul edilecek adaylara bilimsel hazırlık programı uygulanır. SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ Siyaset Bilimi (2302) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA Tezsiz Yüksek Lisans 4 MUAF EA Doktora EA Birleşik Doktora EA ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Alan dışından başvurup programa kabul edilecek adaylara bilimsel hazırlık programı uygulanır. SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ Kent ve Çevre Bilimleri (2303) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA Tezsiz Yüksek Lisans 5 MUAF EA Doktora EA Birleşik Doktora EA ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Alan dışından başvurup programa kabul edilecek adaylara bilimsel hazırlık programı uygulanır.

9 9 İSLAM TARİHİ VE SANATLARI İslam Tarihi (2501) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA-SAY-SÖZ Doktora EA-SAY-SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. İSLAM TARİHİ VE SANATLARI Türk İslam Edebiyatı (2503) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Yüksek lisansa başvuran adaylar için İlahiyat Fakültesi veya Edebiyat Fakültesi mezunu olmak. Doktoraya başvuran adaylar için yüksek lisansını Edebiyat veya İslam Tarihi ve Sanatları alanında yapmış olmak. FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ Din Felsefesi (2602) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ-EA Doktora SÖZ-EA ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ Dinler Tarihi (2605) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA-SAY-SÖZ Doktora EA-SAY-SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ İslam Felsefesi (2606) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ-EA Doktora SÖZ-EA Birleşik Doktora SÖZ-EA ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. İlahiyat alanı dışında gelen öğrencilere Arapça ve Bilimsel Hazırlık okutulacaktır. FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ Felsefe ve Din Bilimleri (2609) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA-SAY-SÖZ Doktora EA-SAY-SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir.

10 10 TEMEL İSLAM BİLİMLERİ Hadis (2701) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA-SAY-SÖZ Doktora EA-SAY-SÖZ Birleşik Doktora EA-SAY-SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Doktorada iyi derecede Arapça bilme şartı aranır. TEMEL İSLAM BİLİMLERİ İslam Hukuku (2702) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA-SAY-SÖZ Doktora EA-SAY-SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Yüksek lisans için İlahiyat Fakültesi veya dengi bir fakülteden mezunu olmak. Doktora için İlahiyat Fakültesi veya dengi bir fakülteden mezunu olmak, yüksek lisansını İslam Hukuku alanında yapmış olmak. TEMEL İSLAM BİLİMLERİ İslam Mezhepleri Tarihi (2703) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA-SAY-SÖZ Doktora EA-SAY-SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. TEMEL İSLAM BİLİMLERİ Kelam (2704) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ Doktora SÖZ Birleşik Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. TEMEL İSLAM BİLİMLERİ Tefsir (2705) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA-SAY-SÖZ Doktora EA-SAY-SÖZ Birleşik Doktora EA-SAY-SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. TEMEL İSLAM BİLİMLERİ Tasavvuf (2706) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ-EA Doktora SÖZ-EA Birleşik Doktora SÖZ-EA ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir.

11 11 HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM (3300) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Başvuru sırasında (mülakat sınavından bir hafta önce) Anabilim Dalı Başkanlığına niyet mektubu getirilmesi gerekmektedir. Yüksek lisans ve doktoraya kabul edilecek öğrenciler için İletişim mezunu olmayanlara 1 yıl (2 dönem) Bilimsel Hazırlık programı uygulanacaktır. KARŞILAŞTIRMALI ULUSLARARASI SİYASET Karşılaştırmalı Avrupa ve Türk Siyasal Çalışmaları (3401) puan türü Tezsiz Yüksek Lisans EA-SAY-SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. LATİN AMERİKA ÇALIŞMALARI (3500) puan türü Tezsiz Yüksek Lisans SÖZ-EA ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. ÇALGI ANASANAT DALI * Müzik Yorumculuğu (3601) puan türü Tezli Yüksek Lisans MUAF MUAF ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Başvuru yapacak öğrencilerin yapılacak mülakat ve icra sınavından en az 70 puan almaları gerekmektedir. * On-line başvuru yapılmayacaktır. SOSYAL ÇEVRE BİLİMLERİ (3800) puan türü Tezli Yüksek Lisans EA Doktora EA ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. SANAT TARİHİ (4200) puan türü Tezli Yüksek Lisans SÖZ Doktora SÖZ ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Yüksek lisans için Sanat Tarihi, Mimarlık, Güzel Sanatlar, Filoloji, Tarih, Arkeoloji ve İletişim lisans diplomasına sahip olmak. Doktora için Sanat Tarihi yüksek lisans diplomasına sahip olmak.

12 12 MALİYE (KAMU EKONOMİSİ) (4300) puan türü Doktora EA ÜDS / veya Üniversitelerarası Kurulca kabul olan geçerli dil belgesi olması gerekir. Alan dışından başvurup programa kabul edilecek adaylara bilimsel hazırlık programı uygulanır. Yabancı dil olarak İngilizce dışında farklı bir dilden başvuru kabul edilmeyecektir. ÜDS sınavından İngilizce dil istenecektir. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı (4501) puan türü II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans 15 MUAF SÖZ-EA KÜRESEL VE BÖLGESEL ÇALIŞMALAR (4633) puan türü II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans 30 MUAF SÖZ-EA Program ikinci öğretimde yürütülmekte olduğundan dersler akşam verilmektedir. Aday öğrencilerin katkı payını kabul etmeleri şarttır. Adayların mülakat sınavından önce özgeçmişini Anabilim Dalı Başkanlığına iletmesi gerekmektedir. İKTİSADİ VE MALİ ANALİZ Ekonomi ve Mali Piyasalar(5401) puan türü II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans 25 MUAF SÖZ * Anabilim Dalı Akademik Kurulunun önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun onayı ile Eğitim-Öğretim Yılı Bahar dönemi kontenjanları %20 oranında artırılabilir.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI 1 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI ÇOK ÖNEMLİ 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM BAŞVURULARI HAKKINDA WEB SAYFAMIZDA BULUNAN

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI 1 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI Türk uyruklu adaylar aşağıda sayılan belgeleri 06-17 Ocak 2014 tarihleri arasında, şahsen veya noter onaylı vekalet

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 1 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI (AĞUSTOS DÖNEMİ) LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI Türk uyruklu adaylar aşağıda sayılan belgeleri 19-23 Ağustos 2013 tarihleri arasında, şahsen veya

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU KOŞULLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU KOŞULLARI 1 ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU KOŞULLARI Yabancı uyruklu adaylar aşağıda sayılan belgeleri 06-17 Ocak 2014 tarihleri arasında, şahsen veya noter onaylı vekalet verdikleri kişi tarafından Enstitümüze

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU KOŞULLARI (AĞUSTOS DÖNEMİ)

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU KOŞULLARI (AĞUSTOS DÖNEMİ) 1 ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU KOŞULLARI (AĞUSTOS DÖNEMİ) Yabancı uyruklu adaylar aşağıda sayılan belgeleri 19-23 Ağustos 2013 tarihleri arasında, şahsen veya noter onaylı vekalet verdikleri kişi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI Toplantı Sayısı : 79 Toplantı Tarihi : 18/12/2017 1- Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 5., 12. 20. 47. ve

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARAR ÖRNEĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARAR ÖRNEĞİ Toplantı Sayısı : 82 Toplantı Tarihi : 30/05/2018 Karar Sayısı :1 1-Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI Toplantı Sayısı : 75 Toplantı Tarihi : 03/05/2017 1-Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 5., 12. 20. 47. ve

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI Toplantı Sayısı : 76 Toplantı Tarihi : 02/06/2017 1-Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 5., 12. 20. 47. ve

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 1 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI (TEMMUZ DÖNEMİ) LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI Türk uyruklu adaylar aşağıda sayılan belgeleri 10-28 Haziran 2013 tarihleri arasında, şahsen veya

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI 1 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI ONLİNE BAŞVURU 27 HAZİRAN 2011-01 TEMMUZ 2011 MÜLAKAT TARİHİ 05-06-07-08 TEMMUZ 2011 KESİN KAYIT TARİHİ 19-23 EYLÜL

Detaylı

03 Klasik Arkeoloji Birleşik Doktora 42 Kredi + 2 Seminer BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI ANABİLİM DALI 01 Alman Dili ve Edebiyatı

03 Klasik Arkeoloji Birleşik Doktora 42 Kredi + 2 Seminer BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI ANABİLİM DALI 01 Alman Dili ve Edebiyatı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALI Program Bitirme Kredisi ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi 35 Kredi + 1 Seminer 01 Birleşik 59 Kredi + 2 Seminer Protohistorya ve Önasya

Detaylı

ANABİLİM DALI ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI. Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi. 21 Kredi + 1 Seminer

ANABİLİM DALI ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI. Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi. 21 Kredi + 1 Seminer 1 2 SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MEZUNİYET İÇİN GEREKLİ ASGARİ TOPLAM KREDİ BİLGİLERİ TABLOSU (29/03/22 tarihli 48/11 sayılı EKK ile 22-13 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından geçerli olmak üzere kabul edilmiştir)

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MEZUNİYET İÇİN GEREKLİ ASGARİ TOPLAM KREDİ BİLGİLERİ TABLOSU

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MEZUNİYET İÇİN GEREKLİ ASGARİ TOPLAM KREDİ BİLGİLERİ TABLOSU 1 2 3 4 SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MEZUNİYET İÇİN GEREKLİ ASGARİ TOPLAM KREDİ BİLGİLERİ TABLOSU ANABİLİM DALI Program Bitirme Kredisi ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI 35 Kredi + 1 Seminer 01 Protohistorya ve Önasya

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 1 2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KKTC VE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU KOġULLARI YABANCI UYRUKLU ADAYLARIN BAŞVURU TARİHLERİ (SİSTEMDEN ONLİNE BAŞVURU YAPILACAK

Detaylı

ULUDAĞ UNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI GÜZ DÖNEMİ

ULUDAĞ UNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI GÜZ DÖNEMİ ULUDAĞ UNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS KONTENJANI AÇIKLAMA DOKTORA KONTENJANI AÇIKLAMA ALES PUAN TÜRÜ

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU Toplantı Sayısı : 85 Toplantı Tarihi : 27/11/2018 1-Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 5., 12. 20. 47. ve 51. maddeleri

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ MÜLAKAT SINAV YER VE SAATLERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ MÜLAKAT SINAV YER VE SAATLERİ Protohistorya ve Önasya si Prehistorya Klasik Alman Dili ve Edebiyatı İtalyan Dili ve Edebiyatı 13:00 09:00 DTCF 332 No'lu Oda DTCF Ana Bina 3. Kat 307 No'lu Oda DTCF 327 No'lu Oda DTCF Ek Bina 414 No'lu

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ MÜLAKAT SINAV YER VE SAATLERĠ

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ MÜLAKAT SINAV YER VE SAATLERĠ Arkeoloji Arkeoloji Arkeoloji Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Tarih Öncesi Arkeolojisi Klasik Arkeoloji Alman Dili ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı İspanyol Dili ve Edebiyatı 10:30 13:00 09:00

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 1 2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KKTC VE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU KOġULLARI KKTC ve yabancı uyruklu adaylar aşağıda sayılan belgeleri 18-22 Ağustos 2014 tarihleri

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SINAVI YER VE SAATLERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SINAVI YER VE SAATLERİ Arkeoloji Öncesi Arkeolojisi Arkeoloji Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi Arkeoloji Klasik Arkeoloji Alman Dili ve Edebiyatı İtalyan Dili ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı İspanyol Dili ve Edebiyatı

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Başvuru Tarihi 01 15 Ocak 2018 Yabancı Dil Sınavı Başvuru

Detaylı

ADAYLARIN DİKKATİNE!

ADAYLARIN DİKKATİNE! ADAYLARIN DİKKATİNE! SİSTEME GİRİŞ İÇİN SİSTEME KAYDEDİLDİĞİNİZ E-MAİL ADRESİNİZE ŞİFRE OLUŞTURMA LİNKİ GÖNDERİLECEKTİR. BU LİNK TIKLANARAK YENİ ŞİFRE OLUŞTURULACAK VE BU ŞİFRE İLE BAŞVURU YAPILACAKTIR.

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARIN BİLİMSEL HAZIRLIK ÖLÇÜTLERİ TABLOSU

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARIN BİLİMSEL HAZIRLIK ÖLÇÜTLERİ TABLOSU 1 2 3 4 5 6 ANABİLİM DALI ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI 01 Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi 02 Prehistorya 03 Klasik Arkeoloji BİLİMSEL HAZIRLIK KRİTERLERİ Öğrenimini farklı alanlarda tamamlamış adaylar için

Detaylı

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü DOKTORA PROGRAMLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü DOKTORA PROGRAMLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu Ü N İ P T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

Detaylı

Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Doktora

Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Doktora Arkeoloji Arkeoloji Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Prehistorya 14:00 DTCF 331 No'lu Oda DTCF 307 No'lu Oda Batı Dilleri ve Edebiyatları 13:00 Bulgar Dili ve Edebiyatı 14:00 Coğrafya 10:00 Beşeri ve

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ İLANI YL 30 DR 5 YL 2 DR 2

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ İLANI YL 30 DR 5 YL 2 DR 2 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ İLANI ANABİLİM DALI İKTİSAT BİLİM DALI PRG Öğr. Sayısı BAŞVURU KOŞULLARI* İktisat YL 30 DR 5 İlgili

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU KOġULLARI

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU KOġULLARI 1 2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI BAHAR YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU KOġULLARI TÜRK UYRUKLU ADAYLARIN BAŞVURU TARİHLERİ (SİSTEMDEN ONLİNE BAŞVURU YAPILACAK VE İSTENEN BELGELER ANABİLİM DALLARINA

Detaylı

Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Coğrafya Yüksek Lisans 10:00 Beşeri ve İktisadi Coğrafya Doktora 14:00 DTCF 411 No'lu Oda

Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Coğrafya Yüksek Lisans 10:00 Beşeri ve İktisadi Coğrafya Doktora 14:00 DTCF 411 No'lu Oda Arkeoloji Arkeoloji Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Prehistorya 14:00 DTCF 331 No'lu Oda DTCF 307 No'lu Oda Batı Dilleri ve Edebiyatları 13:00 Bulgar Dili ve Edebiyatı 14:00 Batı Dilleri ve Edebiyatları

Detaylı

Yüksek Lisans. Yüksek Lisans Yüksek Lisans Doktora

Yüksek Lisans. Yüksek Lisans Yüksek Lisans Doktora Arkeoloji Arkeoloji Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Prehistorya 10:30 14:00 DTCF 331 No'lu Oda DTCF 307 No'lu Oda Batı Dilleri ve Edebiyatları 13:00 Bulgar Dili ve Edebiyatı 14:00 Batı Dilleri ve Edebiyatları

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS/DOKTORA ÖĞRENCİ ALIM İLANI

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS/DOKTORA ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS/DOKTORA ÖĞRENCİ ALIM İLANI 2014-2015 Akademik Yılı Bahar yarıyılında, Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne aşağıda belirtilen

Detaylı

ALES PUAN TÜRÜ. Türkiye Cumhuriyeti. Uyruklu ÜNİP* SÖZEL SÖZEL Y.Lisans. Alan Dışı SÖZEL.

ALES PUAN TÜRÜ. Türkiye Cumhuriyeti. Uyruklu ÜNİP* SÖZEL SÖZEL Y.Lisans. Alan Dışı SÖZEL. EĞİTİM TÜRÜ ALES PUAN TÜRÜ Türkiye Cumhuriyeti Uyruklu ÜNİP* Yabancı Uyruklu ESRUC** KAMU KURUM YÖNETİCİLERİ (KKY) T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 0506 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı

Detaylı

-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI

-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI -2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET ALANI -Programa

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI 2014-2015 öğretim yılı bahar yarıyılı başında, aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına Celal Bayar Üniversitesi üstü

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dallarında

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARIN BİLİMSEL HAZIRLIK ÖLÇÜTLERİ TABLOSU

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARIN BİLİMSEL HAZIRLIK ÖLÇÜTLERİ TABLOSU 1 2 3 4 5 6 ANABİLİM DALI ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI 01 Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi 02 Prehistorya 03 Klasik Arkeoloji BİLİMSEL HAZIRLIK KRİTERLERİ Öğrenimini farklı alanlarda tamamlamış adaylar için

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dalları nda 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ ENSTĠTÜ KURUL KARARLARI

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ ENSTĠTÜ KURUL KARARLARI ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ ENSTĠTÜ KURUL KARARLARI Toplantı Sayısı : 59 Toplantı Tarihi : 23/01/2015 1- Enstitümüze bağlı Anabilim Dalı Başkanlıkları tarafından 2014-2015 eğitim öğretim

Detaylı

Mülakat\Yazılı Sınav Tarihi 21 Temmuz 2015 Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adayların İlanı 24 Temmuz 2015 Kesin Kayıt Tarihleri 31 Ağustos 04 Eylül 2015

Mülakat\Yazılı Sınav Tarihi 21 Temmuz 2015 Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adayların İlanı 24 Temmuz 2015 Kesin Kayıt Tarihleri 31 Ağustos 04 Eylül 2015 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarına İlişkin Başvuru Koşulları ve Kontenjanlar İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ

Detaylı

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Ana Bina 3. Kat 307 No'lu Oda. Arkeoloji Tarih Öncesi Arkeolojisi Arkeoloji Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi 10:00

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Ana Bina 3. Kat 307 No'lu Oda. Arkeoloji Tarih Öncesi Arkeolojisi Arkeoloji Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi 10:00 Arkeoloji Öncesi Arkeolojisi Arkeoloji Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi 05.09.2017 10:30 Arkeoloji Klasik Arkeoloji 05.09.2017 13:00 Batı Dilleri ve Edebiyatları Alman Dili ve Edebiyatı Batı Dilleri

Detaylı

Bilim Dalı/Sanat Dalı. Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi

Bilim Dalı/Sanat Dalı. Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi ENSTİTÜ ADI: SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Programın Adı Genel Kontenjan Yurtdışı Kontenjan ALES Puan Türü Anabilim Dalı/Anasanat Dalı TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI (*) Bilim Dalı/Sanat Dalı (Eski Türk

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Üniversitemiz lisansüstü programlarına 2016-2017 Eğitim-Öğretim

Detaylı

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu Engelli ve Şehit Yakını Ü N İ P T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 20172018 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları Lisansüstü

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 03/06/2014 Toplantı Sayısı : 390 Karar Sayısı : 3291 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3291- Ankara Üniversitesi üstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği nin 6.maddesi çerçevesinde 2014-2015

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SINAVI BİLGİLERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SINAVI BİLGİLERİ Arkeoloji Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi Arkeoloji Öncesi Arkeolojisi Arkeoloji Klasik Arkeoloji Alman Dili ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı İtalyan Dili ve Edebiyatı İspanyol Dili ve Edebiyatı

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SINAVI BİLGİLERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SINAVI BİLGİLERİ Arkeoloji Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi Arkeoloji Öncesi Arkeolojisi Arkeoloji Klasik Arkeoloji Alman Dili ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı İtalyan Dili ve Edebiyatı İspanyol Dili ve Edebiyatı

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 17/12/2014 Toplantı Sayısı : 402 Karar Sayısı : 3421 3421- Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği nin 6. maddesi çerçevesinde 2014-2015

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 1 2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KKTC VE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU KOġULLARI YABANCI UYRUKLU ADAYLARIN BAŞVURU TARİHLERİ (SİSTEMDEN ONLİNE BAŞVURU YAPILACAK

Detaylı

Ortaçağ Tarihi 5 Yeniçağ ve Yakınçağ Tarihi 5 ALES PUAN TÜRÜ YAB UYR. T.C UYR. YATAY GEÇİŞ ANABİLİM DALI PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI

Ortaçağ Tarihi 5 Yeniçağ ve Yakınçağ Tarihi 5 ALES PUAN TÜRÜ YAB UYR. T.C UYR. YATAY GEÇİŞ ANABİLİM DALI PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM DALI T.C UYR. YAB UYR. YATAY GEÇİŞ

Detaylı

ANABĠLĠM DALI ARKEOLOJĠ ANABĠLĠM DALI. Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi. 21 Kredi + 1 Seminer

ANABĠLĠM DALI ARKEOLOJĠ ANABĠLĠM DALI. Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi. 21 Kredi + 1 Seminer 1 2 SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MEZUNĠYET ĠÇĠN GEREKLĠ ASGARĠ TOPLAM KREDĠ BĠLGĠLERĠ TABLOSU (29/03/22 tarihli 48/11 sayılı EKK ile 22-13 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından geçerli olmak üzere kabul edilmiģtir)

Detaylı

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu Engelli ve Şehit Yakını Ü N İ P T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dallarına 2014-2015 Eğitim- Öğretim yılı Bahar döneminde Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programları

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Enstitümüzün aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora öğrencileri

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 007-008 öğretim yılı I. Yarıyılında Lisansüstü Yönetmeliği hükümlerine göre öğrenci alınacaktır. Lisansüstü

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Lisansüstü Başvuru Tarihi LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARLA İLGİLİ BİLGİLER VE İSTENEN BELGELER TABLONUN DEVAMINDA YER ALMAKTADIR. BAŞVURU TAKVİMİ Giriş Sınavı Tarihi 1415 Ağustos 2017 Giriş Sınavı Sonuçlarının

Detaylı

T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nün aşağıda belirtilen programlarına 2012-2013 öğretim yılı güz yarıyılında Yüksek Lisans ve

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET ALANI

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar,

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim güz yarıyılında üniversitemizde

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Başvuru için Gerekli Yabancı Dil YDS/ÜDS/ KPDS asgari Puan Türk Dili ve

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI. Namık Kemal Üniversitesi

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI. Namık Kemal Üniversitesi NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü -İlan Metni- Üniversitemiz Sosyal Bilimler

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20162017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına ekli tabloda belirtilen Anabilim

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Enstitümüzün aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora öğrencileri

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dalları nda 2013-2014 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI HİTİT Sİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE PROGRAM İLANI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE Sİ ALINACAKTIR 10-14 Ağustos 2015 BAŞVURU

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı başında, aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına Celal Bayar Üniversitesi

Detaylı

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI BAŞVURU KOŞULLARI BAŞVURU TARİHLERİ 2016-2017 Güz Yarıyılı Başvuruları 25 Temmuz 2016 26 Ağustos 2016 tarihleri arasında Sosyal Bilimler

Detaylı

A- YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJAN TABLOLARI. İKTİSAT ANABİLİM DALI Kontenjan Sayısı YABANCI DİL ALES ALES Puan Türü Türk Uyruklu

A- YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJAN TABLOLARI. İKTİSAT ANABİLİM DALI Kontenjan Sayısı YABANCI DİL ALES ALES Puan Türü Türk Uyruklu İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARINA İLİŞKİN BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJAN İLANI A- YÜKSEK

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim güz yarıyılında

Detaylı

YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA ĠLANI T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA ĠLANI T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA ĠLANI T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne 20182019 eğitimöğretim yılı güz yarıyılında Karamanoğlu

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU OCAK 2014 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMLARI

Detaylı

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Ana Bina 3. Kat 331 No'lu Oda 10: Sıhhiye/ANKARA. Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Ana Bina 3. Kat 331 No'lu Oda 10: Sıhhiye/ANKARA. Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi Arkeoloji Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi Arkeoloji Öncesi Arkeolojisi Arkeoloji Klasik Arkeoloji Alman Dili ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı İspanyol Dili ve Edebiyatı Hungaroloji Fransız Dili

Detaylı

ANABĠLĠM DALI ARKEOLOJĠ ANABĠLĠM DALI. Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi. 21 Kredi + 1 Seminer

ANABĠLĠM DALI ARKEOLOJĠ ANABĠLĠM DALI. Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi. 21 Kredi + 1 Seminer 1 2 SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MEZUNĠYET ĠÇĠN GEREKLĠ ASGARĠ TOPLAM KREDĠ BĠLGĠLERĠ TABLOSU (29/03/22 tarihli 48/11 sayılı EKK ile 22-13 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından geçerli olmak üzere kabul edilmiģtir)

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, 2016-2017 eğitim-öğretim bahar yarıyılında

Detaylı

EDEBİYAT FAKÜLTESİ Beşeri ve Ekonomik Coğrafya Bilim Dalı

EDEBİYAT FAKÜLTESİ Beşeri ve Ekonomik Coğrafya Bilim Dalı PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ Türk Uyruklu Ü N İ P T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları T.C. Uyruklu Lisansüstü

Detaylı

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü DOKTORA PROGRAMLARI

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü DOKTORA PROGRAMLARI PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu Engelli ve Şehit Yakını Ü N İ P T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Başvurular, https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu adresinden ONLINE olarak yapılacaktır. Başvuru Adresi Tel: 0242 227 78 57, 0 242 310 19 18 Fax: 0242 227 78 56 GENEL AÇIKLAMALAR 1 İlan kadrosuzdur. 2 Lisansüstü

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI. Kontenjan Alan içi Alan dışı 10 -

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI. Kontenjan Alan içi Alan dışı 10 - KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne Bağlı İlgili Anabilim Dallarına, 017-018 Akademik Yılı Güz Yarıyılı İçin Tezli Yüksek Lisans Programlarına Öğrenci alınacaktır.

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Yüksek Lisans (Tezsiz) Yüksek Lisans (Tezli)

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Yüksek Lisans (Tezsiz) Yüksek Lisans (Tezli) T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Yüksek Lisans (Tezsiz) Yüksek Lisans (Tezli)

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Yüksek Lisans (Tezsiz) Yüksek Lisans (Tezli) T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU KOġULLARI

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU KOġULLARI 1 2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU KOġULLARI TÜRK UYRUKLU ADAYLARIN BAŞVURU TARİHLERİ (SİSTEMDEN ONLİNE BAŞVURU YAPILACAK VE İSTENEN BELGELER ANABİLİM DALLARINA

Detaylı

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu Ü N İ P T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

Detaylı

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 İŞLETME

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 İŞLETME KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İŞLETME KONTENJAN TEZLİ TEZSİZ

Detaylı

Arkeoloji, Sanat Tarihi, Eskiçağ Tarihi, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri, Mimarlık, Restorasyon bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak.

Arkeoloji, Sanat Tarihi, Eskiçağ Tarihi, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri, Mimarlık, Restorasyon bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak. İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 015016 EğitimÖğretim Yılı GÜZ Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda Lisansüstü

Detaylı

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU OCAK 2015 2014-2015 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2018-2019 Öğretim yılı birinci yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvurular online yapılacaktır.

Detaylı

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, aşağıda kontenjanları

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK UYRUKLU ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU KOġULLARI VE KONTENJAN TABLOSU

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK UYRUKLU ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU KOġULLARI VE KONTENJAN TABLOSU 1 2016-2017 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK UYRUKLU ÖĞRENCĠLERĠN BAġVURU KOġULLARI VE KONTENJAN TABLOSU ARKEOLOJĠ Klasik Arkeoloji Tezli Yüksek Lisans 5 55 2.00 60 EA-SÖZ Doktora 5 60 2.75 60 EA-SÖZ

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA KONTENJANLARI (*)

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA KONTENJANLARI (*) ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ VE DOKTORA KONTENJANLARI (*) PROGRAMLAR TEZLİ TEZSİZ DOKTORA TARİH (*) Yakınçağ Tarihi 10 - - Yeniçağ Tarihi 10 - - TÜRK DİLİ VE (*) Türk Dili

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen anabilim dallarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılında, Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

YÜKSEK LİSANS 1/8 İŞLETME

YÜKSEK LİSANS 1/8 İŞLETME KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İŞLETME TEZLİ KONTENJAN TEZSİZ

Detaylı

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMI KONTENJANLARI. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Doktora (Lisansa Dayalı) Alan İçi. Alan İçi

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMI KONTENJANLARI. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Doktora (Lisansa Dayalı) Alan İçi. Alan İçi Alan İçi Alan İçi Alan İçi Alan İçi Tezli Yüksek Lisans ve için ALES Puan Türü T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI

Detaylı

A- TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU ve KABUL KOŞULLARI:

A- TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU ve KABUL KOŞULLARI: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü lisansüstü öğretim programlarına 2012-2013 eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılında öğrenci alınacaktır. A- TEZLİ

Detaylı

REKTÖRLÜK MAKAMINA

REKTÖRLÜK MAKAMINA 17.06.2010 REKTÖRLÜK MAKAMINA Ekte sunulan Enstitümüz ilanının Türkiye genelinde bir gazetede yayınlanmak üzere Basın İlan Kurumu na gönderilmesi gerekmektedir. Bilgilerinize saygılarımla arz ederim. Eki

Detaylı

KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT

KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI VE KONTENJANLARI ANABİLİM DALI KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT LİSANSÜSTÜ

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, 2017-2018 eğitim-öğretim güz yarıyılında

Detaylı

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU AĞUSTOS 2014 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMLARI

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Başvurular, https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu adresinden ONLINE olarak yapılacaktır. Başvuru Adresi Tel: 0242 227 78 57, 0 242 310 19 18 Fax: 0242 227 78 56 GENEL AÇIKLAMALAR 1 İlan kadrosuzdur. 2 Lisansüstü

Detaylı