Öğretmenler ve sağlık ekibi çocuklar için buluşuyor! 10 EKİM 2011 DEDEMAN / ANKARA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Öğretmenler ve sağlık ekibi çocuklar için buluşuyor! 10 EKİM 2011 DEDEMAN / ANKARA"

Transkript

1 Öğretmenler ve sağlık ekibi çocuklar için buluşuyor! 10 EKİM 2011 DEDEMAN / ANKARA

2 AÇILIŞ Prof. Dr. Şükrü Hatun - ODP Proje Koordinatörü Prof. Dr. Hülya Günöz - Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği Başkanı Prof. Dr. Peyami Cinaz - Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği Başkanı Sayın Recep Akdağ - Sağlık Bakanı (Teşrifleri halinde) Sayın Ömer Dinçer - Milli Eğitim Bakanı (Teşrifleri halinde) KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ OKUL ETKİNLİĞİ Sunum Platformu Demo Kürsü Sizde* Öğle yemeği Kahve arası ÇOCUKLARDA DİYABET VE OBEZİTE - OKULDA DİYABET PROGRAMI Oturum Başkanı: Prof. Dr. Gönül Öcal - Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Çocuklarda Diyabet ve Öğretmenin Rolü Prof. Dr. Şükrü Hatun - Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Bilim Dalı Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme, Okuldan Beklentiler Prof. Dr. Abdullah Bereket - Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Bilim Dalı Diyabet Konusunda Öğretmenlerin Bilgi ve Tutumları Doç. Dr. Zehra Aycan - Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi Endokrin Klinik Şefi Kürsü Sizde* BAKANLIK SUNUMLARI Oturum Başkanı: Prof. Dr. Nurgün Kandemir - Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Milli Eğitim Bakanlığı Sunumu (Yapılanlar ve illerden beklentiler) Sağlık Bakanlığı Sunumu (Yapılanlar ve illerden beklentiler) Doç. Dr. Serdar Güler - Sağlık Bakanlığı Diyabet ve Obezite Koordinatörü Kürsü Sizde* Kahve arası SORU-CEVAP Oturum Başkanı: Prof. Dr. Rüveyde Bundak - İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretmenler ve İl Yöneticilerinin Soru ve Katkıları Kahve arası KAPANIŞ * Program içinde katılımcıların soru, görüş veya önerilerini dile getirebilecekleri özel bir uygulama.

3 Sayın Okulda Diyabet Programı Sağlık Bakanlığı Türkiye Diyabet Kontrol Programı çerçevesi ve Çocukluk Çağında Diyabetin önlenmesi, bakım ve tedavisinin geliştirilmesi temel amacı ile uyumlu olarak Çocuk Endokrin ve Diyabet Derneği Diyabet Çalışma Grubu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile geliştirilmiş bir programdır. Bu program çerçevesinde 2010 yılında ülke çapında farklı aktiviteler gerçekleştirilmiştir. Okulda Diyabet Programı nın yeni dönemdeki temel aktivitesi olarak 14 Kasım haftasında ülkemizdeki civarında okulda Çocuklarda Diyabet ve Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme konularının etkili ve akıcı bir şekilde işlendiği bir saatlik eğitim gerçekleştirilecektir. ve Sağlık Bakanlığı temsilcileri, çocuklarda diyabet ve şişmanlık konularıyla ilgili uzmanlar ve yetkililer davetlidir. Bu toplantıda Çocuklarda Diyabet ve Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme konularının işleneceği anahtar sunumlar yapılacak ve 14 Kasım 2011 haftasında okullarda yapılacak eğitim aktivitesi üzerinde durulacaktır. 14 Kasım 2011 tarihinde okullarda yapılacak bu aktivitede rol almak ve bu aktiviteye hazırlanmak amacı ile sizi 10 Ekim 2011 deki Büyük Buluşma ya katılmaya davet ediyoruz. Saygılarımızla Bu aktivite Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Çocuk Endokrin ve Diyabet Derneği/Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği ortak aktivitesi olarak, Türkiye Diyabet Kontrol Programı çerçevesinde ve Milli Eğitim Bakalığı nın organizasyonu ile yapılacaktır. Okullarda yapılacak bu toplantıya hazırlanmak üzere 10 Ekim 2011 tarihinde Ankara Dedeman Otel de Büyük Buluşma gerçekleştirilecektir. Büyük Buluşma ya her ilden Milli Eğitim PROGRAM YÜRÜTME KURULU ADINA Prof. Dr. Şükrü Hatun (Çocuk Endokrin ve Diyabet Derneği Diyabet Grubu Başkanı, Okulda Diyabet Programı Koordinatörü) Prof. Dr. Peyami Cinaz (Çocuk Endokrin ve Diyabet Derneği Başkanı)

4 PROTOKOL OKULDA DİYABET PROGRAMI YÖNLENDİRME KURULU Prof. Dr. Şükrü Hatun (Proje Koordinatörü, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bilim Dalı, Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Çocuk Diyabet Grubu, Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı Çocuk Alt Grubu), Prof. Dr. Hülya Günöz (Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği), Prof. Dr. Peyami Cinaz (Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği), Prof. Dr. Rüveyde Bundak (Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Çocuk Diyabet Grubu), Prof. Dr. Abdullah Bereket (Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Çocuk Diyabet Grubu), Prof. Dr. Şükran Darcan (Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Çocuk Diyabet Grubu), Prof. Dr. Aysun Pideci (Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Çocuk Diyabet Grubu), Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu (Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Çocuk Diyabet Grubu), Dr. Seraceddin Çom (Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü), Doç. Dr. Serdar Güler (Sağlık Bakanlığı), Doç. Dr. Nesibe Andıran (Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı Çocuk Alt Grubu), Doç. Dr. Zehra Aycan (Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Çocuk Diyabet Grubu, Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı Çocuk Alt Grubu), Doç. Dr. Ayla Güven (Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Çocuk Diyabet Grubu), Doç. Dr. Erdal Adal (Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği), Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu (Diyetisyen, Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Çocuk Diyabet Grubu), Doç. Dr. Oğuzhan Deyneli (Tip 1 Diyabetli, Endokrinolog), M. Nezir Kahraman (Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Dairesi Başkanı), Halil Polat (Okul Sağlığı ve Projeler Şube Müdürü), Cengiz Kesici (Sağlık Bakanlığı Beslenme ve Fiziksel Aktivite Dairesi Başkanı), Dyt. Şeniz Ilgaz (Sağlık Bakanlığı Beslenme ve Fiziksel Aktivite Daire Başkanlığı), Psk. Derya Toparlak (Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Çocuk Diyabet Grubu), Hem. Zehra Doğan (Diyabet Hemşireleri Derneği), Hem. Saliha Yılmaz (Diyabet Hemşireleri Derneği), Hem. Nurdan Yıldırım (Diyabet Hemşireleri Derneği), Hem. Hatice Bilgili (Diyabet Hemşireleri Derneği), Hem. Ebru Ercanlı (Tip 1 diyabetli, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bilim Dalı), İlknur Terzioğlu (Rehber öğretmen, Diyabetli Çocuk Annesi), Gamze Gedikli (Tip1 diyabetli, Üniversite Öğrencisi).

5 OKULDA DİYABET PROGRAMI (ODP) ŞİMDİYE KADAR YAPILANLAR: 2010 Okulda Diyabet Programı (ODP), Çocuk Endokrin ve Diyabet Derneği Diyabet Çalışma Grubu, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile geliştirilmiş ve bu konuda 27 Nisan 2010 tarihinde bir protokol imzalanmıştır. Bu program, Sağlık Bakanlığı Türkiye Diyabet Kontrol Programı çerçevesi ve Çocukluk Çağında Diyabetin önlenmesi, bakım ve tedavisinin geliştirilmesi temel amacı ile uyumludur. Programın üç temel amacı vardır. 1. Program çerçevesinde ülkemizdeki okula Benim çocuğum şeker hastası mı? başlıklı farkındalık posteri asılmıştır. Bu poster ile ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki civarındaki öğretmene ve 16 milyon öğrenciye ulaşılarak çocuklarda diyabet konusunda bilgilendirme yapılmıştır. 1. Tip 1 diyabet (genel olarak diyabet) konusunda okullar ve öğretmenler aracılığıyla farkındalık yaratmak. Bu sayede okul çağındaki çocuklarda Tip 1 diyabet erken tanısını sağlamak ve diyabetik ketoasidoz sıklığını azaltmak. 2. Okul çağındaki dolayındaki diyabetli çocuğun bakımlarını güçlendirmek (diyabetlilerin sorumluluklarını almamak şeklindeki öğretmen tutumlarının değişmesi, doğru bilgilenme yoluyla öğretmen ve öğrencilerin diyabete bakışlarında değişiklik yaratılması) ve yaşadıkları sorunları çözmek. 3. Okul çağındaki çocuklarında sağlıklı beslenme tutumu oluşturulması ve şişmanlık konusunda farkındalık yaratılması.

6 2. Çocuklarda diyabeti anlatan bir broşür, okuldaki diyabetli çocukların bakımı konusunda bir rehber, öğretmen eğitimi için bir sunum ilgili web sitelerinden ulaşılabilir hale getirilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il milli eğitim müdürlüklerine bu program çerçevesinde yapılması gerekenleri anlatan bir yazı gönderilmiştir. 3. Ülke çapında Çocuk endokrin üniteleri diyabetli çocuklar aracılığıyla öğretmenlerine okulda diyabet bakımını anlatan bir mektup ulaştıracaklardır. Bu amaçla hazırlanan ve program logolarını taşıyan mektup ve zarf endokrin ünitelerine gönderilmiştir Kasım 2010 de İstanbul da programının ulusal tanıtım toplantısı yapılmış ve bu toplantı basında geniş bir şekilde yer almıştır Nisan 2011 tarihinde geniş kapsamlı bir atölye çalışması düzenlenmiş ve yeni dönem çalışmaları planlanmıştır. 8. Okulda Diyabet Programı materyallerine adreslerinden ulaşılabilmektedir. 4. Öğretmenlere yönelik bir kısa film hazırlanmıştır yayına başlamıştır.

7 ODP YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARI: Bu dönemin temel aktivitesi olarak 14 Kasım 2011 haftasında ülkemizdeki civarındaki okulda Çocuklarda Diyabet ve Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme konularının etkili bir şekilde işlendiği bir saatlik eğitim yapılacaktır. 2. Endokrin merkezi - öğretmen buluşması: Üniversite ve devlet hastanelerindeki 50 çocuk endokrin merkezi, izledikleri diyabetli öğrencilerin rehber öğretmenleri yoksa yetkili öğretmenler ile eğitim toplantısı yapacaktır. Bu yolla en az 50 buluşma gerçekleştirilecektir. 3. Yukarıda belirtilen ve Ekim/Kasım aylarında devam edecek aktiviteler ile okul sağlığı, çocuklarda diyabet, çocuklarda şişmanlık ve sağlıklı beslenme konularında ulusal düzeyde güçlü bir farkındalık oluşturulması ve illerdeki Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri aracılığı ile uzun süreli çalışmaların yapılması hedeflenmiştir. 4. Burs Programı: İhtiyacı olan çocuklara burs verilecektir. Bir vakıf ile ortak yürütülecek bu programın modeli ve metodolojisi üzerinde çalışılmaktadır.

8

Öğretmenler ve Sağlık Ekibinin Buluşması

Öğretmenler ve Sağlık Ekibinin Buluşması Öğretmenler ve Sağlık Ekibinin Buluşması RAPOR 2010-2011 Program Koordinatörü: Prof. Dr. Şükrü Hatun Program Kurulu (Çocuk Endokrin ve Diyabet Derneği, Çocuk Diyabet Grubu) Prof. Dr. Ayşehan Akıncı Prof.

Detaylı

ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİ VE DİYABET DERNEĞİ DİYABET ÇALIŞMA GRUBU GEÇMİŞ ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE YAPILACAKLAR TOPLANTISI

ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİ VE DİYABET DERNEĞİ DİYABET ÇALIŞMA GRUBU GEÇMİŞ ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE YAPILACAKLAR TOPLANTISI ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİ VE DİYABET DERNEĞİ DİYABET ÇALIŞMA GRUBU GEÇMİŞ ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE YAPILACAKLAR TOPLANTISI RAPORU VE KARARLARI 27 ŞUBAT 2016 İSTANBUL 1. Açılış ve

Detaylı

ODP MATERYALLERİ KULLANIM REHBERİ

ODP MATERYALLERİ KULLANIM REHBERİ ODP MATERYALLERİ KULLANIM REHBERİ Web sitesi Okulda Diyabet web sitesi Okulda Diyabet Programının tüm materyallerinin hepsine kolayca ulaşabilmeniz için hazırlandı. Okulda Diyabet Programının materyalleri

Detaylı

TÜRKİYE DİYABET ÖNLEME & KONTROL PROGRAMI - UDAİS - Doç. Dr. Serdar GÜLER Türkiye Obezite ve Diyabet Koordinatörü 25/05/2012, 2.

TÜRKİYE DİYABET ÖNLEME & KONTROL PROGRAMI - UDAİS - Doç. Dr. Serdar GÜLER Türkiye Obezite ve Diyabet Koordinatörü 25/05/2012, 2. TÜRKİYE DİYABET ÖNLEME & KONTROL PROGRAMI - UDAİS - Doç. Dr. Serdar GÜLER Türkiye Obezite ve Diyabet Koordinatörü 25/05/2012, 2. UDAİS, İstanbul SERDAR GÜLER Amasya Trabzon Samsun Anadolu Lisesi Hacettepe

Detaylı

Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Diyabet Çalışma Grubu Önümüzdeki Dönem Çalışmaları Planlama ToplanAsı 27 Şubat 2016-İstanbul

Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Diyabet Çalışma Grubu Önümüzdeki Dönem Çalışmaları Planlama ToplanAsı 27 Şubat 2016-İstanbul Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Diyabet Çalışma Grubu Önümüzdeki Dönem Çalışmaları Planlama ToplanAsı 27 Şubat 2016-İstanbul Çocuk Endokrin ve Diyabet Derneği Diyabet Grubu Çocuk Endokrinoloji

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABET YÖNETİMİ- DİYETİSYEN EĞİTİMİ RAPORU Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hazırlayan: Uzm. Hem. Esma GÜNEY KIZIL- Tıbbi

Detaylı

21 EKĠM 2011 SUPHĠ ÖNER ÖĞRETMEN EVĠ HOŞ GELDİNİZ. Hüseyin GÖKÇE İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü

21 EKĠM 2011 SUPHĠ ÖNER ÖĞRETMEN EVĠ HOŞ GELDİNİZ. Hüseyin GÖKÇE İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü 21 EKĠM 2011 SUPHĠ ÖNER ÖĞRETMEN EVĠ HOŞ GELDİNİZ Hüseyin GÖKÇE İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü 1 OKULDA DİYABET PROGRAMI www.okuldadiyabet.org DİYABET VE OBEZİTE 2 KAN ŞEKERİ, İNSÜLİN VE DİYABET

Detaylı

XXII. Ulusal Pediatrik

XXII. Ulusal Pediatrik DUYURU Değerli Meslektaşlarım, Erciyes Üniversitesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalımız ve Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz XXII. Ulusal Pediatrik için ön çalışma ve

Detaylı

Mesleki Branşlaşmada 22 Yıl: Diyabet Diyetisyenliği

Mesleki Branşlaşmada 22 Yıl: Diyabet Diyetisyenliği 1947 Mesleki Branşlaşmada 22 Yıl: Diyabet Diyetisyenliği Prof. Dr. Dyt. Emel Özer Bilgi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü & Diyabet Diyetisyenliği Derneği Ulusal

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ OKULLARDA DİYABETLİ ÇOCUKLA YAŞAM EĞİTİMİ AKTİVİTE RAPORU 24 Şubat 2016

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ OKULLARDA DİYABETLİ ÇOCUKLA YAŞAM EĞİTİMİ AKTİVİTE RAPORU 24 Şubat 2016 TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ OKULLARDA DİYABETLİ ÇOCUKLA YAŞAM EĞİTİMİ AKTİVİTE RAPORU 24 Şubat 2016 ) Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel

Detaylı

HABERLER & ETKİNLİKLER. Administrator tarafından yazıldı. Pazartesi, 21 Mart :24

HABERLER & ETKİNLİKLER. Administrator tarafından yazıldı. Pazartesi, 21 Mart :24 - Proje kapanış toplantısı 21-22 Eylül 2012 de, Charite Üniversitesi nden (Berlin, Almanya) Prof. Dr. Wolfram Ebell in özel katılımıyla Antalya Türkiye de gerçekleştirildi. - Eylül 2012 de, Türkiye de

Detaylı

ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ. ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA The Society of Endocrinology and Metabolism of Turkey DERNEĞİ ÇOCUK TÜRKİYE

ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ. ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA The Society of Endocrinology and Metabolism of Turkey DERNEĞİ ÇOCUK TÜRKİYE ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ Rehberin basım ve dağıtımı TÜRKİYE İlaç Ltd. Şti. tarafından yapılmaktadır. ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA The Society of Endocrinology and Metabolism of Turkey DERNEĞİ

Detaylı

Endokrin ve Metabolik Hastalıklarda Fiziksel Aktivite ve Egzersiz

Endokrin ve Metabolik Hastalıklarda Fiziksel Aktivite ve Egzersiz Endokrin ve Metabolik Hastalıklarda Fiziksel Aktivite ve Egzersiz Prof Dr Zehra Aycan Doç Dr Baran Yosmaoğlu Yrd Doç Dr Cihan Fidan Hasan Göktan Arzu Bektaş Kapsam: Tip 1 diyabet Obezite ve Tip 2 diyabet

Detaylı

XX. ULUSAL PEDİATRİK. www.upek2016.org ENDOKRİNOLOJİ & DİYABET KONGRESİ. XV. Diyabet Ekibi Kursu II. Pediatrik Endokrinolojiye Giriş Kursu

XX. ULUSAL PEDİATRİK. www.upek2016.org ENDOKRİNOLOJİ & DİYABET KONGRESİ. XV. Diyabet Ekibi Kursu II. Pediatrik Endokrinolojiye Giriş Kursu 2. DUYURU Değerli Meslektaşlarım, Bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalı ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği işbirliği ile düzenlediğimiz Kongremizi yirminci yıla ulaşmanın

Detaylı

DİYABET HEMŞİRELİĞİ DERNEĞİ DİYABET EĞİTİMCİSİNİN EĞİTİMİ KURSU PROGRAMI

DİYABET HEMŞİRELİĞİ DERNEĞİ DİYABET EĞİTİMCİSİNİN EĞİTİMİ KURSU PROGRAMI DİYABET HEMŞİRELİĞİ DERNEĞİ DİYABET EĞİTİMCİSİNİN EĞİTİMİ KURSU PROGRAMI Hazırlayan : Julie A. KUENZİ, RN,MSN,CDE,CPT Medical College of Wisconsin Çeviren: Doç.Dr. Nermin OLGUN Marmara Üniversitesi Hemşirelik

Detaylı

GÖNÜLLÜ ve SOSYAL GENÇLİK

GÖNÜLLÜ ve SOSYAL GENÇLİK GÖNÜLLÜ ve SOSYAL GENÇLİK GENÇLİK ve SPOR BAKANLIĞI GENÇLİK PROJELERİ DESTEK PROGRAMI SOSYAL DAHİL ETME PROJESİ 2013 Doç.Dr. Halim KAZAN Yrd. Doç. Dr. Meral ELÇİ Cengiz YILMAZ Hüseyin ŞANLITÜRK Kadir ERBASAN

Detaylı

Kongrenin başarılı olmasında en önemli faktör sizin değerli katılımınız olacaktır.

Kongrenin başarılı olmasında en önemli faktör sizin değerli katılımınız olacaktır. Değerli Meslektaşlarım, Akdeniz Üniversitesi Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalımız ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği işbirliği ile düzenleyeceğimiz yirmibirinci UPEK hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.

Detaylı

KORGAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

KORGAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ KORGAN İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ Öğrencilerin kişiliği özellikle okul çağlarında şekillenmekte ve yetişkin çağdaki

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU (AİLE HEKİMİ, AİLE SAĞLIĞI ELEMANI, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ HEKİMİ, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ SAĞLIK PERSONELİ) Prof.

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET HEMŞİRELİĞİ TEMEL EĞİTİMİ KURSU RAPORU

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET HEMŞİRELİĞİ TEMEL EĞİTİMİ KURSU RAPORU TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET HEMŞİRELİĞİ TEMEL EĞİTİMİ KURSU RAPORU Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hazırlayan:

Detaylı

Okul Çocuklarında Diyabet ve Okulda Diyabet Bakımı Rehberi

Okul Çocuklarında Diyabet ve Okulda Diyabet Bakımı Rehberi Okul Çocuklarında Diyabet ve Okulda Diyabet Bakımı Rehberi Bu rehber Okullarda Diyabet Eğitim programı çerçevesinde Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Diyabet Çalışma Grubu tarafından hazırlanmış ve

Detaylı

2016 DİYABET OKULU YILLIK PLAN

2016 DİYABET OKULU YILLIK PLAN 2016 DİYABET OKULU YILLIK PLAN 28/01/2016 13:00-13:30 DİYABETTE BESLENME DİY.NEBİLE DERTLİ SEVCAN 25/02/2015 13:00-13:30 DİYABET VENASIL ÖNLENEBİLİR? UZ.DREMRE SERDAR SAYGILI SEVCAN ŞİŞLİ ETFAL EĞİTİM

Detaylı

ATÖLYE ÇALIŞMASI 1 Nisan 2011 - RAPOR -

ATÖLYE ÇALIŞMASI 1 Nisan 2011 - RAPOR - ATÖLYE ÇALIŞMASI 1 Nisan 2011 - RAPOR - ÖZET Okulda Diyabet Programı nın (ODP) yeni dönem etkinliği olarak ODP Atölye Çalışması 1 Nisan 2011 de İstanbul da Sait Halim Paşa Yalısı nda gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU T.C. Milli Eğitim Bakanlığı AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü nün 2011 yılı IPA-I (IPA - Katılım Öncesi Mali Destek

Detaylı

METABOLİK-BARİATRİK CERRAHİDE BESLENME YAKLAŞIMI VE BARİATRİK CERRAHİ DİYETİSYENLİĞİ KURSU

METABOLİK-BARİATRİK CERRAHİDE BESLENME YAKLAŞIMI VE BARİATRİK CERRAHİ DİYETİSYENLİĞİ KURSU METABOLİK-BARİATRİK CERRAHİDE BESLENME YAKLAŞIMI VE BARİATRİK CERRAHİ DİYETİSYENLİĞİ KURSU 06-07 MART 2015 MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ KONFERANS SALONU SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK

Detaylı

1-7 NİSAN KANSER HAFTASI

1-7 NİSAN KANSER HAFTASI 1-7 NİSAN KANSER HAFTASI 1-7 nisan Kanser haftası nedeniyle Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, bir açıklama da bulundu. Bu konuda ki açıklama metni aynen şöyle: 01-07 Nisan Tüm Dünyada halkı

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 205 Eylem Planı NO ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU ETKİNLİK NO ETKİNLİĞİN ADI SORUMLU KURUM/KİŞİ TARİH İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Detaylı

DİYABETTE GÜNCELLEME VE OLGU TARTIŞMA TOPLANTILARI-19

DİYABETTE GÜNCELLEME VE OLGU TARTIŞMA TOPLANTILARI-19 TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ (TEMD) ÇALIŞMA GRUPLARI EĞİTİM TOPLANTILARI DİYABETTE GÜNCELLEME VE OLGU TARTIŞMA TOPLANTILARI-19 31 Mart 2012 Tuğcan Otel Gaziantep ORGANİZASYON TEMD Diabetes

Detaylı

DİABTÜRK Çocuk Grubu ÇOCUKLUK ÇAĞI DİYABETİNİN KONTROLÜ

DİABTÜRK Çocuk Grubu ÇOCUKLUK ÇAĞI DİYABETİNİN KONTROLÜ DİABTÜRK Çocuk Grubu ÇOCUKLUK ÇAĞI DİYABETİNİN KONTROLÜ Doç. Dr. Nesibe Andıran Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi Pediatri Klinik Şefi Pediatrik Endokrinoloji Şef v. Prof. Dr. Şükrü Hatun Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

Değerli Meslektaşlarımız,

Değerli Meslektaşlarımız, Değerli Meslektaşlarımız, Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği (THED), kurulduğu 1990 yılından bu yana üyesi konumunda bulunan Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner ve Fen Fakülteleri nin öğrenci ve öğretim üyeleri

Detaylı

1. Yatılı ilköğretim bölge okullarında rehber öğretmenlerin Akran Arabuluculuğu konusunda bilgi sahibi olma,

1. Yatılı ilköğretim bölge okullarında rehber öğretmenlerin Akran Arabuluculuğu konusunda bilgi sahibi olma, Cuma, 01 Ekim 010 15:14 Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından, okul yönetimi konusunda Yatılı ilköğretim bölge okulları rehber öğretmenlerini bilgilendirmek ve Akran Arabuluculuğu

Detaylı

EK-4 ÇANKIRI ŞEHİT ERDEM ÖZTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BESLENME DOSTU OKUL PLANI FORMU

EK-4 ÇANKIRI ŞEHİT ERDEM ÖZTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BESLENME DOSTU OKUL PLANI FORMU EK-4 ÇANKIRI ŞEHİT ERDEM ÖZTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BESLENME DOSTU OKUL PLANI FORMU AMAÇ Aile ve çocuk eğitimleri ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağmak için; ** Çocuk ve ailelerde

Detaylı

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Beşevler/Ankara

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Beşevler/Ankara Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Beşevler/Ankara Değerli Meslektaşımız, Diğer kronik hastalıklarda olduğu gibi diyabet tedavisinde de tıbbi beslenme tedavisinin rolü büyüktür. Diyabetin

Detaylı

14 Kasım Dünya Diyabet Günü. Kadınlar ve Diyabet: Sağlıklı bir gelecek hakkımız

14 Kasım Dünya Diyabet Günü. Kadınlar ve Diyabet: Sağlıklı bir gelecek hakkımız 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Kadınlar ve Diyabet: Sağlıklı bir gelecek hakkımız 14 Kasım Dünya Diyabet Gününe ilişkin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalımızın bilgilendirme metni:

Detaylı

ÖZEL DENİZ YILDIZI ANAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ DERS YILI YILLIK ÇALIŞMA PLANI

ÖZEL DENİZ YILDIZI ANAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ DERS YILI YILLIK ÇALIŞMA PLANI ÖZEL DENİZ YILDIZI ANAOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ 2018-2019 DERS YILI YILLIK ÇALIŞMA PLANI BESLENME DOSTU OKUL POGRAMI OKUL POLİTİKASI 1- Sağlıklı Yaşam ve Düzenli Beslenme Konusunda Okul Öğretim

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KURTULUŞ ANADOLU LİSESİ BESLENME DOSTU OKUL YILLIK PLANI

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KURTULUŞ ANADOLU LİSESİ BESLENME DOSTU OKUL YILLIK PLANI 05-06 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KURTULUŞ ANADOLU LİSESİ UYGULAMA YÖNELİK ÇALIŞMALAR KASIM 0-06 Kasım 05 09- Kasım 05 6-0 Kasım 05 Ekip ruhunu oluşturmak ve ne olduğunu kavramak Çevre ile işbirliğinin önemini

Detaylı

İlköğretim Okulları Mesleki Çalışma Programı.

İlköğretim Okulları Mesleki Çalışma Programı. İlköğretim Okulları Mesleki Programı 9 İLKÖĞRETİM OKULLARI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 09-22 Haziran 2018 Tarih 09.06.2018 rtesi 10.06.2018 Pazar 11.06.2018 12.06.2018 Zamanı 09.30-10.30 10.45-13.30 BİRİNCİ

Detaylı

Dr. A. Hakan ERSĐN Sağlık Müdür Yardımcısı KHH Đl Kurul Başkanı

Dr. A. Hakan ERSĐN Sağlık Müdür Yardımcısı KHH Đl Kurul Başkanı YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL KURUL TOPLANTISI Tarih: 10/08/2011 1- Türkiye KHH (Kronik Hava Yolu Hastalıkları) Eylem Planı Đl Kurul üyelerinin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : ZEHRA AYCAN Doğum Tarihi: 29 MART 1967 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tıp Fakültesi Gazi üniversitesi 1990 Tıpta Uzmanlık Çocuk

Detaylı

Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY. Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü

Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY. Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü 1 Çocukluk Yılları 3 Temmuz 1942 11 Eylül 1944 Annesi, Ağabeyi ve Kız Kardeşleri 11 Eylül 1942 de Erzurum da

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ KILÇAK İLKOKULU - EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ KILÇAK İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI AMAÇ: Aile ve çocuk eğitimleri ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Finansman Yapısının Güçlendirilmesi ve Yeniden Yapılandırılması için Altyapı Geliştirme Projesi II. Faz Genel Sağlık Sigortası Sağlık Bakım Hizmetleri Ödemeleri

Detaylı

2. Beslenme dostu okul projesi yıllık planının hazırlanması.

2. Beslenme dostu okul projesi yıllık planının hazırlanması. GÖLYAKA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞREETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI Sıra No Ay Planlanan Çalışmalar Açıklamalar 1. Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibinin oluşturulması

Detaylı

ÇALIŞTAY ANTALYA SONUÇ RAPORU Yerleşik Yabancılar Kültürlerarası İletişim Halk Kütüphaneleri 15 Haziran Antalya Müzesi

ÇALIŞTAY ANTALYA SONUÇ RAPORU Yerleşik Yabancılar Kültürlerarası İletişim Halk Kütüphaneleri 15 Haziran Antalya Müzesi ÇALIŞTAY ANTALYA SONUÇ RAPORU Yerleşik Yabancılar Kültürlerarası İletişim Halk Kütüphaneleri 5 Haziran 05 - Antalya Müzesi Emekli Göçü ile Türkiye ye Yerleşen Yabancıların Bilgi Gereksinimlerinin Belirlenmesi

Detaylı

YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL EYLEM PLANI

YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL EYLEM PLANI YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL EYLEM PLANI AMAÇ HEDEF ETKĐNLĐKLER BAŞLAYIŞ TARĐHĐ Yalova Đli KHH Đl Eylem Planını Oluşturmak Eğitim faaliyetlerinin

Detaylı

ARAŞTIRMA BİLGİ SİSTEMLERİ VE SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ ŞUBESİ TARAFINDAN TAMAMLANMIŞ VE ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN PROJELER

ARAŞTIRMA BİLGİ SİSTEMLERİ VE SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ ŞUBESİ TARAFINDAN TAMAMLANMIŞ VE ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN PROJELER 1 ARAŞTIRMA BİLGİ SİSTEMLERİ VE SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ ŞUBESİ TARAFINDAN TAMAMLANMIŞ VE ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN PROJELER 2 MÜDÜRLÜĞÜMÜZ KAYNAKLARIYLA YÜRÜTÜLMEKTE OLAN PROJELER: 3 Sağlığın Adresi Spordan

Detaylı

22- KASIM 2013, CUMA

22- KASIM 2013, CUMA PROGRAM 22- KASIM 2013, CUMA Salon 1 17:30-20:30 İNSÜLİN KURSU İnsülinlere Genel Bakış Tip 1 Dm da Olgularla İnsülin Tedavisi Tip 2 Dm da Olgularla İnsülin Tedavisi Çocuk Hastalarda İnsülin Tedavisi Salon

Detaylı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Diyabet HEMŞİRELİĞİ. Enver Bozkurrt KKTC Sağlık Bakanlığı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Diyabet HEMŞİRELİĞİ. Enver Bozkurrt KKTC Sağlık Bakanlığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Diyabet HEMŞİRELİĞİ Enver Bozkurrt KKTC Sağlık Bakanlığı MÖ 1552 de Hessy Ra Öyle susuzdu ki nil nehrinin suyunu içse susuzluğu giderilmezdi Diyabetin toplumda sık görülen

Detaylı

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 4 Yılda 40 Kat Öğrenci Kuruluşundan bu yana geçen dört senede öğrenci sayısını kırka katlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkiye nin ilk on üniversitesi

Detaylı

24. ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA HASTALIKLARI MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM KURSU 10. DİYABET GÜNLERİ. 1 7-1 8 K a s ı m 2 0 1 2

24. ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA HASTALIKLARI MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM KURSU 10. DİYABET GÜNLERİ. 1 7-1 8 K a s ı m 2 0 1 2 24. ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA HASTALIKLARI MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM KURSU 10. DİYABET GÜNLERİ 1 7-1 8 K a s ı m 2 0 1 2 A s k e r i M ü z e v e K ü l t ü r S i t e s i / İ s t a n b u l 24. ENDOKRİNOLOJİ

Detaylı

İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ AMAÇLARIMIZ Antalya İli Kepez İlçesi İrenoğulları Şehit Atila Nizam İlkokulu'nda Beslenme Dostu Okul Programının 2017-2018 uygulamaları

Detaylı

BASIN DAVETİ. Sayın Basın Mensubu,

BASIN DAVETİ. Sayın Basın Mensubu, Sayın Basın Mensubu, BASIN DAVETİ Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği nin, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen, OTİZM VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ PROJESİ uygulamaya geçirilmiştir.

Detaylı

KAMU-BİB'19 "SPONSORLUK DAVETİ"

KAMU-BİB'19 SPONSORLUK DAVETİ KAMU-BİB'19 "SPONSORLUK DAVETİ" TBD Kamu-BİB'19 "26-29 Ekim 2017" Tarihlerinde Vogue Otel Bodrum'da gerçekleştiriliyor. 2017 Ana temasını "Dijital Devlet" olarak belirlediğimiz Kamu-BİB 19 etkinliğimizde,

Detaylı

UNESCO TÜRKİYE MİLLÎ KOMİSYONU 3. BÜYÜK BULUŞMASI 4-5 KASIM 2016 TARİHLERİNDE ANTALYA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

UNESCO TÜRKİYE MİLLÎ KOMİSYONU 3. BÜYÜK BULUŞMASI 4-5 KASIM 2016 TARİHLERİNDE ANTALYA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ UNESCO TÜRKİYE MİLLÎ KOMİSYONU 3. BÜYÜK BULUŞMASI 4-5 KASIM 2016 TARİHLERİNDE ANTALYA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ UTMK Genel Kurul Başkanı ve Millî Eğitim Bakanı Sayın İsmet YILMAZ ın onurlandırdığı Buluşmaya

Detaylı

ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı

ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı Her yıl matematikçileri, matematik eğitimcilerini, eğitim uygulamasını yapan öğretmen ve öğrencileri, ayrıca kamuda

Detaylı

Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz. 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi

Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz. 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi İlimizin turizm potansiyelinin tanıtılması, öne çıkarılması ve turizm gelirlerinden

Detaylı

MATE PROJE TOPLANTISI

MATE PROJE TOPLANTISI Çok Disiplinli Yaklaşım Kullanılarak Erken Çocukluk Eğitimi Bölümü Meslek Dersi Öğretmenlerinin Kapasitelerinin Geliştirilmesi. MATE PROJE TOPLANTISI Multidisciplinar Approach to improve the competences

Detaylı

yabetteknoloj ler.com 1. DİYABET TEKNOLOJİLERİ SEMPOZYUMU

yabetteknoloj ler.com 1. DİYABET TEKNOLOJİLERİ SEMPOZYUMU 1. DİYABET TEKNOLOJİLERİ SEMPOZYUMU 1. DİYABET TEKNOLOJİLERİ SEMPOZYUMU 20-22 OCAK 2017 DAVET Sayın Meslektaşımız, Diyabet tedavisi giderek daha karmaşık hale geliyor. Bir yandan hastalık insidansı, öte

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı AVRUPALI HUKUKÇULAR EĞİTİM PROGRAMLARI

T.C. BAŞBAKANLIK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı AVRUPALI HUKUKÇULAR EĞİTİM PROGRAMLARI AVRUPALI HUKUKÇULAR EĞİTİM PROGRAMLARI GENEL BİLGİLER Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızla ilgili çalışmalar yapmak ve sorunlarına çözüm üretmek Başkanlığımızın başlıca görev alanları içerisinde yer almaktadır.

Detaylı

KONFERANS PROGRAMI. Forum Düzenleme Kurulu: Forumun Gerçekleştirileceği Yer: İstanbul Teknik Üniversitesi, Süleyman

KONFERANS PROGRAMI. Forum Düzenleme Kurulu: Forumun Gerçekleştirileceği Yer: İstanbul Teknik Üniversitesi, Süleyman KONFERANS PROGRAMI Forumun Amaç ve İçeriği: Geleneksel sağlık sistemleri, hastaneler, tedavi süreçleri, hasta-doktor ilişkileri günümüzde dijital bir dönüşüm yaşayarak yeni bir yapıya bürünmektedir. Özellikle

Detaylı

Orta Öğretim Kurumları Mesleki Çalışma Programı.

Orta Öğretim Kurumları Mesleki Çalışma Programı. Orta Öğretim Kurumları Mesleki Çalışma Programı 15 ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 09-22 Haziran 2018 Tarih Çalışma Zamanı BİRİNCİ HAFTA 09-13 Haziran 2018 Katılımcılar Eğitim Görevlileri

Detaylı

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR):

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR): DÖNEM: 2017-2018 KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ MODELİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNLENDİRME FAALİYETLERİ İL RAPORU DAYANAK: A)90757378-200-E.3297283

Detaylı

KİT Hemşireleri İçin E-eğitim Materyali Projesi & Web Portalı

KİT Hemşireleri İçin E-eğitim Materyali Projesi & Web Portalı KİT Hemşireleri İçin E-eğitim Materyali Projesi & Web Portalı SUNU PLANI 1 2 3 4 5 6 Proje Hakkında Genel Bilgi Projenin Başlatılma Gerekçeleri Proje Hedefleri Proje Çıktıları Eğitim İçeriği ve Ürün Geliştirmede

Detaylı

March / Mart 2014 YEREL DÜZEYDE ÇOCUĞA ŞİDDETİ ÖNLEME ÇALIŞTAYI. Davetliler Listesi (Alfabetik Sırayla)

March / Mart 2014 YEREL DÜZEYDE ÇOCUĞA ŞİDDETİ ÖNLEME ÇALIŞTAYI. Davetliler Listesi (Alfabetik Sırayla) YEREL DÜZEYDE ÇOCUĞA ŞİDDETİ ÖNLEME ÇALIŞTAYI March / Mart 2014 Davetliler Listesi (Alfabetik Sırayla) 7-12 Yaş Çocukları Destekleme Derneği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri

Detaylı

EFQMI Committed to excellence

EFQMI Committed to excellence T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DÜADEKK) EFQMI Committed to excellence Sayı Konu :98653401-3- - fc>03# :" YÖK Bologna Uzmanları Yerinde Ziyaret

Detaylı

Çocukluk Çağında Diyabet: Sorunlar/ Öneriler

Çocukluk Çağında Diyabet: Sorunlar/ Öneriler Çocukluk Çağında Diyabet: Sorunlar/ Öneriler Prof. Dr.Şükrü Hatun Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Bilim Dalı Başkanı Çocuk Endokrin ve Diyabet Derneği Çocuk Diyabet

Detaylı

Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği nin düzenlediği Olgularla Çocukluk Çağı

Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği nin düzenlediği Olgularla Çocukluk Çağı Davet; Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği nin düzenlediği Olgularla Çocukluk Çağı Zehirlenmeleri Kursu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı işbirliği

Detaylı

DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ

DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ 2010 FAALİYET RAPORU Diyabet 2020 Çalıştayı 16-17 Ocak tarihleri arasında Diyabetle Yaşam Derneği Bodrum, Şişli, Kahraman Maraş ve İskenderun şubelerinden temsilciler ile Diyabet

Detaylı

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 09-22 Haziran 2018 GENEL İLKELER A. PROGRAMIN DAYANAĞI: Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ASTIM ALLERJİ ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ASTIM ALLERJİ ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ TÜRK TORAKS DERNEĞİ ASTIM ALLERJİ ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI 2018-2020 ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ Proje Adı tarih Hedef İzlenecek strateji Sorumlu kişiler DEVAM EDEN PROJELERİMİZ: İkinci Ve Üçüncü Basamak

Detaylı

V. ULUSAL YARA BAKIMI KONGRESİ

V. ULUSAL YARA BAKIMI KONGRESİ V. ULUSAL YARA BAKIMI KONGRESİ 25-28 Ekim 2010 Dedeman Otel, Gaziantep DAVET MEKTUBU Değerli Meslektaşlarım, Yara Bakımı ve Doku Onarımı Derneği nin düzenlediği Ulusal Yara Bakımı Kongrelerinin beşincisini

Detaylı

04 MAYIS 2018 Cuma KEREB-İ GAZİ SALONU

04 MAYIS 2018 Cuma KEREB-İ GAZİ SALONU 04 MAYIS 2018 Cuma 09:00 Kayıtlar KEREB-İ GAZİ SALONU 09:30 Açılış Konuşmaları 10:30 Açılış Oturumu Doç. Dr. Metin UÇAR Doç. Dr. Mehmet ALTINÖZ Öğr. Gör. Dr. Demet ÇAKIROĞLU Kamu Kesimi Büro Çalışanlarının

Detaylı

İ.K.Ç.Ü ATATÜRK EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ DİYABET EĞİTİM HEMŞİRESİ SEVİL İŞLİ

İ.K.Ç.Ü ATATÜRK EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ DİYABET EĞİTİM HEMŞİRESİ SEVİL İŞLİ İ.K.Ç.Ü ATATÜRK EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ DİYABET EĞİTİM HEMŞİRESİ SEVİL İŞLİ İ.K.Ç.Ü ATATÜRK EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ Diyabet Eğitim Hemşireleri Hem. Sevil İşli 2004 Hem. Nigar Özen 2005 Uzm. Hem.

Detaylı

Sayın Meslekdaşlarımız ve İlgililer,

Sayın Meslekdaşlarımız ve İlgililer, Sayın Meslekdaşlarımız ve İlgililer, Türk Nöroşirürji Derneği Stereotaksi, Fonksiyonel Nöroşirürji, Ağrı ve Epilepsi Cerrahisi Öğretim ve Eğitim Grubu (SFAECG) İlkbahar Sempozyumu 2014 tarihlerinde Bursa/Uludağ

Detaylı

«Dyned Bilgilendirme Toplantısı» HAZIRLAYANLAR

«Dyned Bilgilendirme Toplantısı» HAZIRLAYANLAR «Dyned Bilgilendirme Toplantısı» HAZIRLAYANLAR Davut KAYA İl Milli Eğitim Şube Müdürü (İl Koordinatörü) Kandemir ÇORAPÇI Strateji Geliştirme Birimi (İl Koor. Yrd.) Erdal KOCADAĞ Strateji Geliştirme Birimi

Detaylı

PEDURO 2015 KONGRE SPONSORLUK PAKETLERİ

PEDURO 2015 KONGRE SPONSORLUK PAKETLERİ PEDURO 2015 KONGRE SPONSORLUK PAKETLERİ Sayın Firma Yetkilileri, Biz gücümüzü bize inanmış, bu ülke için bir şeyler yapma arzusu içinde olan sizlerden alıyoruz. 2015 yılı 6-9 Mayıs ayında Diyarbakır da

Detaylı

1. Beslenme, Hareketli Yaşamve Denetleme Ekibinin oluşturulması ve ilk toplantısının gerçekleştirilmesi.

1. Beslenme, Hareketli Yaşamve Denetleme Ekibinin oluşturulması ve ilk toplantısının gerçekleştirilmesi. GÜRBÜZ BORA İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI Sıra No Ay Planlanan Çalışmalar Açıklamalar 1. Beslenme, Hareketli Yaşamve Denetleme Ekibinin oluşturulması

Detaylı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme 03-04 Eylem Planı Ek- ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU İl düzeyinde Mesleki ve Teknik Eğitimde Tanıtım ve Yöneltme

Detaylı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı 5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012 AÇIKLAMA Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013 S.No Yapılacak işin adı Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak - 2013

Detaylı

Davet mektubu. Genel Bilgiler. Ana Kategori Sponsorlukları. Sosyal Aktivite Sponsorlukları. Zirve Hizmetleri Sponsorlukları.

Davet mektubu. Genel Bilgiler. Ana Kategori Sponsorlukları. Sosyal Aktivite Sponsorlukları. Zirve Hizmetleri Sponsorlukları. Davet mektubu Genel Bilgiler Ana Kategori Sponsorlukları Sosyal Aktivite Sponsorlukları Zirve Hizmetleri Sponsorlukları İletişim DAVET Dünya Meyve Suyu Günü (DMSG) Türk Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED)

Detaylı

ARCHIMEDES Projesi Yerel Çalisma Grubu Toplantisi HOS GELDINIZ 6 Mart 2008

ARCHIMEDES Projesi Yerel Çalisma Grubu Toplantisi HOS GELDINIZ 6 Mart 2008 ARCHIMEDES Projesi Yerel Çalisma Grubu Toplantisi HOS GELDINIZ 6 Mart 2008 Archimedes Projesi Yerel Çalisma Grubu Toplantisi Gündemi 6 Mart 2008 9:30-10:00 Kahvalti 10:00-10:30 Açilis ve Hos Geldiniz 10:30-11:00

Detaylı

EFQMI Committed to excellence

EFQMI Committed to excellence T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DÜADEKK) W W EFQMI Committed to excellence Sayı :98653401-3- - b03# Konu :" YÖK Bologna Uzmanları Yerinde

Detaylı

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜNİVERSİTELERİN PATENTLERİ AR-GE MERKEZLERİ İLE BULUŞUYOR 6-7 KASIM 2017 Harbiye Askeri Müzesi, İstanbul B2B GÖRÜŞMELER TTO TANITIMLARI KONFERANS VE PANELLER AR-GE MERKEZLERİ

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI VIII. SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI VIII. SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI VIII. SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hazırlayan: Uzm. Hem. Pınar AKÇAY-Tıbbi

Detaylı

İbrahim Çeçen ilkokulu

İbrahim Çeçen ilkokulu 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İBRAHİM ÇEÇEN İLKOKULU BESLENME DOSTU OKULLAR KONULU YILLIK EYLEM PLANI nin oluşturulması Okul Müdürü İsmail DURAK Beslenme dostu okul projesi yıllık planın hazırlanması Beslenme

Detaylı

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile 'Obeziteyle Mücadele' işbirliği protokolü İzmir

Detaylı

14. MEZUNİYET SONRASI HİPERTANSİYON EĞİTİM KURSU MART 2017 SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TOPLANTI SALONU MUĞLA

14. MEZUNİYET SONRASI HİPERTANSİYON EĞİTİM KURSU MART 2017 SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TOPLANTI SALONU MUĞLA TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ OBEZİTE - LİPİD METABOLİZMASI - HİPERTANSİYON ÇALIŞMA GRUBU MEZUNİYET SONRASI HİPERTANSİYON EĞİTİM KURSU 14. 11-12 MART 2017 SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TOPLANTI

Detaylı

EK-4:ÖĞRETMEN ŞEVKET ÖZAY İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI

EK-4:ÖĞRETMEN ŞEVKET ÖZAY İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI EK-4:ÖĞRETMEN ŞEVKET ÖZAY İLKOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇ: Kocaeli ili Çayırova ilçesi Öğretmen Şevket Özay İlkokulunda Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında; aşağıda

Detaylı

AYIRICI TANI STRATEJİLERİYLE NÖROGRAFİ-SON PLAK

AYIRICI TANI STRATEJİLERİYLE NÖROGRAFİ-SON PLAK AYIRICI TANI STRATEJİLERİYLE NÖROGRAFİ-SON PLAK AYIRICI TANI STRATEJİLERİYLE NÖROGRAFİ-SON PLAK 30-31 EKİM 2015 SAMSUN SHERATON OTEL Değerli Meslektaşım, Türkiye Klinik Nörofizyoloji EEG-EMG Derneği çatısı

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SAMSUN / İLKADIM HALK EĞİTİM MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SAMSUN / İLKADIM HALK EĞİTİM MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SAMSUN / İLKADIM HALK EĞİTİM MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI DEĞERLER EĞİTİMİ KOMİSYONU ADI SOYADI GÖREVİ KONUM İMZA EMİNE ALBAYRAK Mdr. Yrd. Başkan

Detaylı

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU APHB AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ SOMADA PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ PROJESİ OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU YÖNETİCİ ÖZETİ SOMADA projesi

Detaylı

3. Uluslararası Acil Tıp ve Aile Hekimliği SEMPOZYUMU

3. Uluslararası Acil Tıp ve Aile Hekimliği SEMPOZYUMU 3. Uluslararası Acil Tıp ve Aile Hekimliği SEMPOZYUMU 29 Kasım - 02 Aralık 2018 Merit Crystal Cove Otel Kıbrıs www.aciltipkibris.com İÇİNDEKİLER Genel Bilgiler 2 Konaklama Oteli 3 Kayıt, Konaklama ve Transfer

Detaylı

ÇÜNÜR ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

ÇÜNÜR ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI Sıra No ÇÜNÜR ORTAOKULU 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI Ay Planlanan Çalışmalar Açıklamalar 1. Beslenme ve Hareketli Yaşam İçin "Çekirdek Eylem Ekibi"nin

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitici Gelişimi Programı. EĞİTİM ve ÖLÇME DEĞERLENDİRME KURSU

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitici Gelişimi Programı. EĞİTİM ve ÖLÇME DEĞERLENDİRME KURSU Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitici Gelişimi Programı EĞİTİM ve ÖLÇME DEĞERLENDİRME KURSU 14-15 HAZİRAN 2016 Saat 14 Haziran Salı 15 Haziran Çarşamba 09.00-09.30 Açılış-Tanışma Katılımcı

Detaylı

DOÇ. DR. I. İREM BUDAKOĞLU. Diyabetin Önlenmesi Alt Yürütme Kurulu Adına. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi

DOÇ. DR. I. İREM BUDAKOĞLU. Diyabetin Önlenmesi Alt Yürütme Kurulu Adına. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi DOÇ. DR. I. İREM BUDAKOĞLU Diyabetin Önlenmesi Alt Yürütme Kurulu Adına Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Topluma dayalı önleme stratejileri, diyabetin kontrolünde en kritik noktadır. Sürecin uygulanması

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI DR. BEHÇET UZ ÇOCUK HASTALIKLARI VE CERRAHİSİ EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ 22 Şubat 2013 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi

Detaylı

SAĞLIKTA ENDÜSTRİ SPONSORLUK DOSYASI

SAĞLIKTA ENDÜSTRİ SPONSORLUK DOSYASI SAĞLIKTA SPONSORLUK DOSYASI 18 Nisan 2017 İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi İTÜ Ayazağa Kampüsü KONFERANS PROGRAMI Forumun Amaç ve İçeriği: Geleneksel sağlık sistemleri,

Detaylı