Grundtvig Programı 2012 Öğrenme Ortaklıkları Ara Dönem Toplantısı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Grundtvig Programı 2012 Öğrenme Ortaklıkları Ara Dönem Toplantısı"

Transkript

1 Grundtvig Programı 2012 Öğrenme Ortaklıkları Ara Dönem Toplantısı 17 Haziran Ankara

2 Grundtvig Programı 2012 Öğrenme Ortaklıkları Nihai Rapor 17 Haziran Ankara

3 Grundtvig Programı 2012 Öğrenme Ortaklıkları Nihai Raporu Proje süresi, 1 Ağustos 2012 ile 31 Temmuz 2014 tarihleri arasıdır. Nihai raporda, 2 yıllık proje süresi içerisinde yapmış olduğunuz tüm çalışmaların anlatılması, çalışmalara ilişkin örneklerin sunulması, projeden elde edilen kazanımların aktarılması gerekmektedir. Nihai raporda yapıldığı belirtilen tüm çalışmaların başvuru formunda belirtilen çalışma takvimi, çalışma planı, proje ürünleri, öngörülen proje çıktıları ile uyumlu olması beklenmektedir. Nihai ödeme (%20 lik dilim), raporun Merkez tarafından onaylanmasından sonra yapılır.

4 Nihai ödeme (%20 lik dilim), raporun Merkez tarafından onaylanmasından sonra yapılır. Nihai raporun onaylanması; - Nihai raporun uygun şekilde doldurulmasına, - Nihai rapor ekinde sunulacak belgelerin uygunluğuna eksiksiz olmasına, - Nihai raporun 30 Eylül 2014 tarihine kadar EST ye girilmesine bağlı olacaktır.

5 Nihai rapora ek olarak; Yurtdışı hareketlilik faaliyetlerine ilişkin; Seyahat biletleri, uçağa biniş kartları ve Ev sahibi kurum tarafından düzenlenmiş imzalı katılım sertifikaları Yapılan proje aktivitelerine ilişkin; Yerel faaliyetleri veya ortaklık düzeyinde yapılan çalışmaları ispatlayıcı belge örnekleri ve Proje sonuçlarını gösterir belge ve/veya ürünlerin sunulması gerekmektedir.

6 Form, internet sitemizde yayınlanmamaktadır: Sistemden üretilip proje irtibat kişisinin e-posta adresine Ecas Manuel dosyası ile birlikte tarafımızdan gönderilecektir. Gönderilen e-postada ecas şifresi alınız uyarısı yeralacaktır. Ecas manuel dosyasından yönergeler izlenip, Ecas şifresi alındıktan sonra nihai rapor açılacaktır. Projenin bitiş tarihinden itibaren en geç 30 Eylül 2014 tarihine kadar nihai raporun ekleriyle birlikte Merkezimize gönderilmesi gerekmektedir.

7

8 Nihai rapor, hibe sözleşmesinde hükme bağlanan son teslim tarihi itibari ile teslim edilmezse; 30 gün içinde nihai raporun teslimi için uyarı yazısı gönderilir. Uyarı yazısı sonunda nihai rapor teslim edilmez ise, verilen hibe iptal edilerek, verilmiş olan hibe miktarının iadesi istenir.

9 Formun A, B, C ve D bölümleri başvuru formunda belirtilen bilgilere göre otomatik olarak dolu gelecektir. Bu bölümlerde değişiklik yapılmayacaktır. Formun B bölümünde projeye ilişkin genel bilgiler yer almaktadır.

10 Formun C bölümü proje başvurusunu yapan kurum / kuruluşun bilgilerinin yer aldığı bölümdür. C.1 kurum bilgileri C.2 irtibat kişisi bilgileri C.3 yasal temsilci bilgileri C.4 bilginin kaynağı (başvuru aşamasında ortaklıkla ilgili nasıl bilgi aldınız?) Formun D bölümü aynı bilgilerin diğer ortaklarla ilgili olarak doldurulduğu bölümdür.

11 Formun E bölümü tüm proje ortaklığı düşünülerek doldurulması gereken bölümdür. Nihai raporun, projeye ilişkin tüm ayrıntılarının açıklandığı en önemli bölümüdür. Kısaca projenizin tanımlanması istenmektedir. Bu bölümdeki bilgiler daha sonrasında oluşturulacak basılı materyallerde kullanılabilir. Proje diliniz ingilizce dışında ise; bu bölüme yukarıda yazdıklarınızın ingilizce çevirisini yazmanız istenmektedir.

12 E.2 bölümünde proje ortaklığında oluşturulan proje ürünlerini belirtmeniz gerekmektedir. Bu ürünler oluşturulan kitap, dergi, el sanatları, eğitim seti, görsel materyaller gibi ürünler olabilir. Combobox olarak verilen alanlardan size en uygun olanı seçiniz.

13 Yapılan ortaklığın daha yoğun bir Avrupa İşbirliğini sağlamaya katkısı ne olmuştur? Projenizin katma değeri nedir? Projenizin temel amaç ve hedeflerini özetlemeniz istenmektedir. Belirlenen temel yeterliliklerden size uygun olanları seçiniz. Ortaklık düzeyinde, yukarda belirlediğiniz temel yeterlilikleri destekleyici ne gibi aktiviteleriniz olduğunu kısaca belirtiniz.

14 Yukarıda belirtilen alanlardan projenizle bağlantılı/ilgili olan alanları işaretlemeniz beklenmektedir. İşaretlemiş olduğunuz alanlara ilişkin ortaklık seviyesinde yapmış olduğunuz aktiviteleri belirtmeniz istenmektedir.

15 Başvuru formunda belirtilen ve yapılması planlanan görevlerden farklı olarak yapılmış herhangi bir görev varsa bunları sebepleriyle açıklamanız beklenmektedir. Ortaklık yapısındaki değişikliklerden dolayı oluşan görev değişiklikleri Ekonomik açıdan daha uygun olabileceği düşünülen faaliyetlerin uygun olan ortaklara kaydırılması Proje çalışma planında oluşan herhangi bir değişikliğe ilişkin açıklamalar Çalışma takviminde oluşan küçük zaman farklılıklarını belirtmenize gerek yoktur.

16 Ortaklıkta yer alan tüm kuruluşların arasındaki iletişim ve işbirliğini nasıl tanımlarsınız? Tüm kuruluşlar eşit olarak projede yer aldı mı? Projede yer alan tüm ortakların projeye verdikleri katkıları, yapılan çalışmalardaki işbirliği ve iletişimin etkinliği değerlendirilmelidir. Yaşanan herhangi bir sorun varsa; iletişim problemi, problemi, görevlerini yerine getirmeme veya zamanında yapmama gibi..., belirtmeniz beklenmektedir. Ortaklığın çalışma ve iletişim dilini belirtiniz.

17 Projenin beklenen etkilere ulaşıp ulaşmadığını ve projenin gidişatını, nasıl izlediniz ve değerlendirdiniz? Kullandığınız araçları belirtmeniz beklenmektedir. Yapmış olduğunuz izleme ve değerlendirmenin temel sonuçlarını, beklenen amaçlara ulaşıp ulaşmadığınızı belirtmeniz beklenmektedir. Projenizin beklenen hedeflerine ulaşıp ulaşmadığını veya beklediğiniz sonuçları elde edip etmediğini tespit etmek amacıyla ne tür metodlar kullandığınızı ve bunlardan elde ettiğiniz sonuçları açıklamanız beklenmektedir. Bu yöntem anket, ihtiyaç analizi raporlamaları, istatistiksel çalışma sonuçları olabilir. Yapılan toplantılardaki sözlü değerlendirmeler kastedilmemektedir. Başvuru formunda belirtmiş olduğunuz yöntemlerle paralellik göstermesi beklenmektedir.

18 Başvuru formunda belirtilen sonuçlar/ürünler ve çıktılar ne oranda gerçekleştirildi? Başvuru formunda belirtilenler çıktılarda/sonuçlarda farklılıklar varsa bu farklılıkların sebebleriyle birlikte açıklanması beklenmektedir. Başvuru formunda belirtilen amaçlar ve hedefler ne oranda gerçekleştirildi? Amaçlar ve hedeflere ulaşmada yetersiz kalınmışsa bu yetersizliğin sebebleriyle birlikte Amaçlar ve hedeflere ulaşmada yetersiz kalınmışsa bu yetersizliğin sebebleriyle birlikte açıklanması beklenmektedir. açıklanması beklenmektedir. Başvuru formunda belirtilenlerden daha fazlası yapılmış Başvuru formunda belirtilenlerde değişiklik yapılmış Başvuru formunda belirtilenlerin çok azı gerçekleştirilebilmiş, olabilir. Bunların sebebleriyle birlikte açıklanması beklenmektedir.

19 Yerel aktiviteler bölümüne, yurtiçinde yapmış olduğunuz faaliyetlere katılanların sayısı yazılacaktır. Uluslararası hareketlilik bölümüne, yurtdışı hareketliliği yapmış olanların sayısı yazılacaktır. Bir kişi birden fazla hareketlilik yapmışsa, her bir hareketliliği ayrı olarak değerlendirilecektir. Yerel aktiviteler bölümünde belirtilen sayıların başvuru formu ile uyumlu olması beklenmektedir. Uluslararası hareketlilik için verilen sayının raporun diğer bölümlerinde belirtilen sayı ile uyumlu olması gerekmektedir.

20 Belirtilen sayının bir önceki bölümle uyumlu olması gerekmektedir. Sadece öğrenicilere ilişkin yaş aralığı belirtilmelidir. Farklı yaş aralıkları için ekleme yapılabilir. İstatistiki bilgi amaçlıdır.

21 Gerçekleştirilen aktiviteyi tanımlayınız. Combobox tan en uygun olanı seçiniz. Başlangıç tarihini formdaki seçenekten giriniz. Yerel düzeyde ve hareketlilikler sırasında sizin kurumunuzun yapmış olduğu temel aktiviteleri belirtiniz. Yapmış olduğunuz her bir aktivite için ekleme yapınız. Gerçekleştirilen aktivitede yer alan tüm aktörleri belirtiniz. Gerçekleştirilen yurtdışı hareketlilikleri yazmayınız. Yapmış olduğunuz aktiviteye ilişkin yaptığınız ön çalışma ve hazırlık sürecini yazmayınız. Başvuru formunda belirtilen planlanmış aktiviteler ne oranda gerçekleştirilmiştir? Planlanan tüm aktiviteler tam olarak gerçekleştirilmemiş ise bunun sebeblerini ve ortaklığa etkisini açıklamanız beklenmektedir. Planlanandan farklılıklar varsa bunlarında sebeplerini belirtmeniz gerekmektedir. Yurtdışından gelen konuklarınızı ağırladığınızı yazmayınız. Ancak Türkiye de yapılan toplantı sırasında yapılmış önemli bir aktivite varsa bunları yazınız.

22 Yapılan ortaklığın ve projenin öğreniciler üzerine etkisini, belirtilen alanlar için ayrı ayrı değerlendirmeniz beklenmektedir. Yapmış olduğunuz değerlendirmelere ilişkin açıklama yapmanız gerekmektedir.

23 F.3.2 : Yapılan ortaklığın ve projenin kurum personeli üzerine etkisini, belirtilen alanlar için ayrı ayrı değerlendirmeniz beklenmektedir. F.3.3: Yapılan ortaklığın ve projenin kurum üzerine etkisini, belirtilen alanlar için ayrı ayrı değerlendirmeniz beklenmektedir F.3.4: Yapılan ortaklığın ve projenin yerel halk üzerine etkisini, belirtilen alanlar için ayrı ayrı değerlendirmeniz beklenmektedir. Yapmış olduğunuz değerlendirmelere ilişkin açıklama yapmanız gerekmektedir. Projenizin belirtmek istediğiniz başka etkileri varsa bu bölümde açıklayabilirsiniz

24 Proje sonuçlarını kurumunuz/diğer kurumlar/ yerel halk arasında nasıl yaygınlaştırdınız? Yaygınlaştırma amaçlı yapmış olduğunuz çalışmaları detaylı olarak belirtmeniz beklenmektedir. Belirtilen çalışmaların başvuru formu ile uyumlu olması beklenmektedir. Başvuru formunda belirtilenden farklılıklar varsa sebebleriyle birlikte açıklanması gerekmektedir. Projenizin sürdürülebilirliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Proje sonuçları başkaları tarafından kullanılabilir durumda mıdır? Proje sonuçlarınızı paylaşmak üzere oluşturmuş olduğunuz internet sayfanız, hazırlamış olduğunuz dergi, kitapçık, broşür gibi materyallerin uygun yerlere dağıtımının sağlanması, projenizle ilgili olarak yapılan veya yapılmış diğer proje sahipleri ile iletişim içinde olmanız vs. bu bölümde yer alabilecek örneklerdir.

25 F.6 : Yurtdışı hareketliliklerin tamamı ayrı ayrı ekleme yapılarak yazılmak zorundadır. Hareketliliğin gerçekleştirildiği proje ortağı Hareketliliğin gerçekleştirildiği ülke Hareketliliğin gerçekleştirildiği şehir Hareketliliğin tanımı Hareketliliğin başlangıç tarihi Hareketliliğin bitiş tarihi Hareketliliğe katılan öğrenici sayısı Hareketliliğe katılan yuk. bel. kişilerden engelli olan. sayısı Hareketliliğe katılan personel sayısı Hareketliliğe katılan yuk. bel. pers. engelli olan. sayısı Refakatçi sayısı Refekatçı Sayısı Belirtilen personel ve öğrenici sayılarının formun diğer alanlarında belirtilenlerle uyumlu olması gerekmektedir. Bir kişi birden fazla hareketliliğe katılmış ise, her bir katılımı bir hareketlilik olarak sayılacaktır.

26 Proje öncesinde/sırasında/ sonrasında karşılaştığınız herhangi bir problem veya engel olduysa belirtmeniz ve nasıl çözümlediğinizi açıklamanız beklenmektedir. Ortak bulma, vize sorunu, iletişim problemleri, görev paylaşımındaki sorunlar, mali sorunlar, hareketliliklere katılacak kişilerin seçiminde yaşanılan sıkıntılar, ulusal ajans ile yaşanılan sıkıntılar gibi problemleriniz olduysa bunları belirtiniz. Eklemek istediğiniz diğer yorumlarınızı belirtiniz. Ortaklık projelerinin uygulamalarına dönük Avrupa Komisyonu veya Ulusal Ajansa yönelik herhangi bir yorum veya öneride bulunmak istiyorsanız lütfen detaylı olarak belirtiniz.

27 Bu bölümde, sizin kurumunuzdan hareketliliğe katılan kişi sayısının belirtilmesi gerekmektedir. Hibenin tamamını alabilmeniz için buradaki sayının gerçekleştirmeniz gereken minimum hareketlilik sayısını yansıtması gerekir. Minimum hareketlilik sayısından fazla hareketlilik yaptıysanız yapılan tüm hareketliliğe ilişkin sayıyı yazmanız gerekir. Belirtilen sayının formun diğer bölümlerinde belirtilen sayılar ile uyumlu olması gerekir.

28 Şehir İrtibat kişisinin adı İrtibat kişisinin pozisyonu İrtibat kişisinin imzası Tarih Kurum yetkilisinin adı Kurum yetkilisinin pozisyonu Kurum yetkilisinin imzası Kurum mührü

29 NİHAİ RAPOR DOLDURULURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Nihai rapor hem online olarak hem de kağıt çıktı olarak sunulacaktır. Online olarak doldurulacak olan rapor, irtibat kişisinin e-posta adresine ecas manuel dosyası ile birlikte gönderilecektir. Rapor İngilizce dilinde doldurulacaktır. İngilizce dışında bir dilde doldurulduysa İngilizce tercümesi ile birlikte sunulmalıdır. Formda değişik yerlerde verilen aynı bilgilerin birbiriyle uyumlu olmasına dikkat ediniz. Koordinatör kuruluşun raporunu aynen göndermeyiniz. Formda daha önceden girilmiş olan bilgiler otomatik olarak gelecektir. Bu alanlarda değişiklik yapma şansınız bulunmamaktadır. Eğer değişiklik varsa, bunu değişikliğin çeşidine göre üst yazı veya matbu oluşturulan formlarla yapmanız gerekmektedir.

30 Formda her sayfayı doldurduktan sonra «Validate» tuşuna basarak zorunlu alanların doldurulup doldurulmadığından emin olunuz. Zorunlu alanlar kırmızı çerçeveli alanlardır. Formu doldururken Internet bağlantınızın olmasına gerek yoktur. Formu bilgisayarınıza kaydedip farklı oturumlarda doldurabilirsiniz. Tüm formu doldurduktan sonra «Submit Online» butonuna basarak formu sisteme göndermeniz gerekmektedir. Bu işlem için Internet bağlantınızın olması gerekir. Elektronik olarak gönderilen ve doldurduğunuz formun, «Print form» butonuna basarak çıktısını alınız. Tüm sayfaları paraflayıp, son sayfadaki imza ve mühür bölümlerini doldurduktan sonra ekleriyle birlikte APS veya kargo yoluyla Merkezimize gönderiniz.

31 ÖNEMLİ DİĞER HUSUSLAR; Nihai raporların incelenmesi sonucu iyi proje örnekleri seçilmektedir. Bunun için, Proje amaç ve hedeflere uygunluk, Öğrenici katılımı özellikle dezavantajlı / yaşlı vb... kişilerin katılımı Proje ürünleri Yaygınlaştırma faaliyetleri Proje düzen intizamının çok iyi olması gerekmektedir. İyi Proje örnekleri, yıl sonunda düzenlenen tematik toplantı ve/veya yurt içi - yurtdışında gerçekleştirilen konferanslara davet edilmektedirler.

32 Formla birlikte sunmanız gereken belgeler; Resmi üst yazı Hareketliliklere ilişkin uçak biletleri ve biniş kartları Toplantı katılım sertifikaları (imzalı) Hareketliliğe katılan kişileri gösterir excel listesi (hareketlilik tablosu) Proje çalışmalarına ilişkin ispatlayıcı belgeler (Fotoğraflar, CD, DVD, broşür*, afiş*, gazete küpürleri*, dergi*, kitap*, el sanatları, vs.) Proje ile ilgisiz olan hiçbir belgeyi göndermeyiniz. Göndereceğiniz belgeleri tek nüsha olarak göndermeniz yeterlidir. CD ye kaydetmenize gerek yoktur. Göndereceğiniz belgelerin fotokopilerini göndermeniz gerekmektedir.

33 *Proje ürünü olarak belirtilen tüm yazılı ve görsel materyallerde yasal uyarı bulunması zorunludur. Yasal Uyarı: Bu proje, Hayatboyu Öğrenme Programının Grundtvig Programı çerçevesinde Avrupa Topluluğu ndan alınan destek ile yürütülmüştür. Bu projenin içeriği ve sonuçları hiçbir şekilde Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı nın görüşlerini yansıtmadığı gibi proje ve sonuçları ile ilgili tüm sorumluluk proje sahiplerine aittir.

34 Nihai rapor ve eklerini gönderirken düzenli bir şekilde göndermeniz işleminizin daha hızlı sonuçlanmasını sağlayacaktır.

35 Hareketlilik Listesi Grundtvig Programı sayfası Faydalı Dokümanlar

36 Hareketlilik Tablosu

37 Hareketlilik Listesi Gidilen "her ülke için" ayrı ayrı düzenlenip / çoğaltılıp doldurulmalıdır. Personel ve Öğrenici hareketliliği ayrı ayrı belirtilmelidir.

38 Biniş kartı gönderim örneği gönderim örneği Seyahat belgelerini gönderirken düzenli düzenli bir bir şekilde gidiş şekilde ve dönüş gidiş ve dönüş olarak olarak ayrıştırılmış bir şekilde bir şekilde excel excel listesindeki listesindeki sıraya göre yerleştiriniz. sıraya göre yerleştiriniz.

39

40 Biniş kartı gönderim örnekleri örneği Katılım sertifikası Katılım Seyahat sertifikaları, belgelerini misafir gönderirken eden düzenli bir kuruluş şekilde tarafından gidiş imzalanmış ve dönüş ve olarak mühürlenmiş ayrıştırılmış bir şekilde olmalıdır. excel listesindeki sıraya göre yerleştiriniz.

41

42

2012 Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları Ara Dönem Toplantısı

2012 Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları Ara Dönem Toplantısı 2012 Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları Ara Dönem Toplantısı 17 Haziran 2013 - Ankara 2012 Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları Nihai Rapor 17 Haziran 2013 - Ankara Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları - 2012 Nihai Raporu

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme/ Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları. Final Raporu Rehberi

Hayatboyu Öğrenme/ Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları. Final Raporu Rehberi Hayatboyu Öğrenme/ Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları Final Raporu Rehberi Raporun Gönderilmesi 1. Raporu indireceğiniz link e-posta ile tarafınıza iletilmiştir. 2. Link e tıkladığınızda ECAS

Detaylı

2013 Yılı Comenius Okul Ortaklıkları

2013 Yılı Comenius Okul Ortaklıkları 2013 Yılı Comenius Okul Ortaklıkları Nihai Dönem Toplantısı 10 Haziran 2015 Ankara Nihai Rapor Raporun online olarak yüklenmesi (Submission) Rapor ve eklerinin postayla gönderilmesi EST ye sonuçların yüklenmesi

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme/Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları Proje Yönetim Toplantıları. Eylül 2012, Ankara

Hayatboyu Öğrenme/Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları Proje Yönetim Toplantıları. Eylül 2012, Ankara Hayatboyu Öğrenme/Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları Proje Yönetim Toplantıları Eylül 2012, Ankara Buraya nasıl geldik? Başvuruların teslim alınması Uygunluk kontrolü İçerik değerlendirmesi Ulusal

Detaylı

2013-2014 Proje Döngüsü. Sözleşme, Ara Rapor, Nihai Rapor, Denetim

2013-2014 Proje Döngüsü. Sözleşme, Ara Rapor, Nihai Rapor, Denetim 2013-2014 Proje Döngüsü Sözleşme, Ara Rapor, Nihai Rapor, Denetim Erasmus Hareketlilik Faaliyeti Proje Yönetim Toplantısı Ege Üniversitesi, Üniversitesi, İzmir 6-7 Mayıs 2013 Erasmus Hareketlilik Faaliyetlerinde

Detaylı

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri Sunu İçeriği Tanım ve Kapsam Proje Ortakları Hibe Ölçütleri Bütçe Kalemleri Başvuru

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA İÇERİK Erasmus projelerinin tanıtımı Hareketlilik faaliyeti Proje yaşam döngüsü Hareketlilik projelerinde kurallar Hazırlık Ziyaretleri ERASMUS PROJE

Detaylı

Proje Açılış Toplantısı

Proje Açılış Toplantısı Proje Açılış Toplantısı 08.12.2012 2012-1-TR1-LEO02-37903 YEREL MEDYANIN AB STANDARTLARINDA DEMOKRASİYE KATKISI: Genç Gazeteciler Avrupa daki Yerel Medya Yapısını Öğreniyor Proje Sahibi Balıkesir Gazeteciler

Detaylı

T.C AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TÜRKİYE ULUSAL AJANSI

T.C AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TÜRKİYE ULUSAL AJANSI T.C AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TÜRKİYE ULUSAL AJANSI TURNA Elektronik Proje Yönetim Sistemi Online Başvuru Kılavuzu Yayın tarihi: 03.02.2014 İçindekiler

Detaylı

Grundtvig Programı 2012 Öğrenme Ortaklıkları Ara Dönem Toplantısı. 17 Haziran 2013 - Ankara

Grundtvig Programı 2012 Öğrenme Ortaklıkları Ara Dönem Toplantısı. 17 Haziran 2013 - Ankara Grundtvig Programı 2012 Öğrenme Ortaklıkları Ara Dönem Toplantısı 17 Haziran 2013 - Ankara Grundtvig Programı 2012 Öğrenme Ortaklıkları Ara Rapor 17 Haziran 2013 - Ankara Grundvig Programı 2012 Öğrenme

Detaylı

Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama. 11 Haziran 2013 Ankara

Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama. 11 Haziran 2013 Ankara Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama 11 Haziran 2013 Ankara Belgeler Bilgiler Harcamalar Hatırlatmalar Sunu İçeriği Nihai Rapor Belgeleri 1. Proje bitiminden sonra gönderilecek belgeler

Detaylı

AR-GE PROJELERİ GELİŞME RAPORLARI FORMU KONTROL LİSTESİ

AR-GE PROJELERİ GELİŞME RAPORLARI FORMU KONTROL LİSTESİ ARGE PROJELERİ GELİŞME RAPORLARI FORMU KONTROL LİSTESİ PROJE ADI: Yerli ve Yabancı Ticari Kahverengi Yumurtacı Tavukların Serbest (FreeRange) Yetiştirme Sisteminde ve Üretici Koşullarında Verim Özelliklerinin

Detaylı

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği İçerik Hareketlilik Projeleri ve Amaçlar Kuruluşlar Katılımcılar Hibe Ölçütleri Bütçe Başvuru Ana

Detaylı

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Staj Komisyonu Başkanı: Doç. Dr. S a l i m K A H V E C İ Y a r d ı m c ı l a r : A r ş. G ö r. S e l i n A Y D I N F A N D A K L I A r ş. G ö r. H a t i c e O K U M U Ş A

Detaylı

2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu

2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu 2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı KAYS Tanıtım Sunumu Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? 18.12.2012 www.kuzka.gov.tr 2 Sisteme Nasıl Giriş Yapılır? http://portal.kays.kalkinma.gov.tr

Detaylı

TRNASP T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI

TRNASP T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TRNASP EYLEM 1.1 GENÇLİK DEĞİŞİMLERİ PROJESİ BAŞVURU FORMU DOLDURMA KILAVUZU NOT: Bu kılavuz başvuru formunun

Detaylı

Başlangıç Toplantısı

Başlangıç Toplantısı Grundtvig Programı 2013 Öğrenme Ortaklıkları Başlangıç Toplantısı Ekim, 2013 - Ankara 09:00 09:30 Kayıt 09:30 10:00 Açılış 10:00 11:00 Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları - Genel Kurallar 11:00 11:30 Çay/ Kahve

Detaylı

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd.

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd. Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd. 23/05/2017 Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ 2 Raporlama Yükümlülükleri Nihai Rapor Proje Sonrası Değerlendirme Raporu 3 NİHAİ RAPOR Nihai rapor nedir? Nihai Rapor,

Detaylı

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü

Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Koordinatörlüğü Avrupa Komisyonu (ec.europa.eu) Ulusal Ajanslar (www.ua.gov.tr) Ulusal Erasmus + ofisleri (erasmus.beun.edu.tr) Yerleştirildiğin üniversitenin web

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası süresince

Detaylı

Mobility Tool AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI

Mobility Tool AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Ne & kim? Avrupa Komisyonu Mobility Tool Hareketlilik Projelerinin yönetilmesi ve raporlanması için Avrupa Komisyonu tarafından geliştirilmiş

Detaylı

COMENIUS ASİSTANLIĞI 2010 YILI BİREYSEL BAŞVURU YÖNERGESİ

COMENIUS ASİSTANLIĞI 2010 YILI BİREYSEL BAŞVURU YÖNERGESİ HAYATBOYU ÖĞRENME/COMENIUS PROGRAMI COMENIUS ASİSTANLIĞI 2010 YILI BİREYSEL BAŞVURU YÖNERGESİ Nasıl Başvurulabilir? Başvuru formu doldurulmadan önce 2010 yılı Ulusal Teklif Çağrısı (http://www.ua.gov.tr/index.cfm?k=1691)

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS PROGRAMI

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS PROGRAMI YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS PROGRAMI 4 Mart 2013 - ANKARA İÇERİK Erasmus Proje Türleri Proje Döngüsü Erasmus Hareketlilik Projelerinde Genel Kurallar ERASMUS PROJE TÜRLERİ Hareketlilik Yoğun Programlar

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. PROJE SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: Uyarılar: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası

Detaylı

SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ve ALIM HEYETİ PROGRAMLARI DESTEĞİ

SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ve ALIM HEYETİ PROGRAMLARI DESTEĞİ SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ve ALIM HEYETİ PROGRAMLARI DESTEĞİ EK - C A- SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ONAY BAŞVURU BELGELERİ 1. Sektörel Ticaret Heyeti Desteği Onay Başvuru Formu (EK C-1) 2. Sektörel Ticaret Heyeti

Detaylı

Mobility Tool (Hareketlilik Aracı)

Mobility Tool (Hareketlilik Aracı) Mobility Tool (Hareketlilik Aracı) Dr. Selen TOKGÖZ Yükseköğretim Uzmanı 27 Kasım 2014, Konya Mobility Tool nedir? Hareketlilik projelerinin yönetilmesi ve raporlanması için Avrupa Komisyonu tarafından

Detaylı

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı 17 Aralık 2015 Fen Fakültesi-Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu Prof. Dr. E.Ş. Nazlı Arda Erasmus Kurum Koordinatörü ADIM 1 Gidilecek üniversitenin

Detaylı

Kaliteye Yönelik Tedbirler

Kaliteye Yönelik Tedbirler Erasmus+ Mesleki Eğitim Hareketlilik Kaliteye Yönelik Tedbirler 28 Kasım 2017 Ankara Hareketlilik Başvuru-Kabul Başvuru Kabul Yedek 2296 1944 1944 1482 767 221 209 324 105 114 526 213 2014 2015 2016 2017

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ Yükseköğretim Koordinatörlüğü Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı 11.06.2015, Antalya PROJE DÖNGÜSÜ 1. Başvuru süreci 2. Değerlendirme

Detaylı

SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL

SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL Birim/bölüm koordinatörünüz ve Uluslararası Ofis le sürekli irtibat halinde olmanız gereken bu süreçte çeşitli yükümlülükleriniz olduğunu bilmeli, aşağıda belirtilen

Detaylı

KA2 - Stratejik Ortaklıklar Mesleki Eğitim. Bütçe ve Yönetimi. Özgür Nurdoğan Mesleki Eğitim Programı Uzmanı

KA2 - Stratejik Ortaklıklar Mesleki Eğitim. Bütçe ve Yönetimi. Özgür Nurdoğan Mesleki Eğitim Programı Uzmanı KA2 - Stratejik Ortaklıklar Mesleki Eğitim Bütçe ve Yönetimi Özgür Nurdoğan Mesleki Eğitim Programı Uzmanı Genel Görünüm 1. Bütçe Kalemleri 2. Bütçe Kalemleri Hibe Hesaplama ve Destekleyici Belgeler 3.

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ Dr. Selen TOKGÖZ Uzman 22.06.2014, Antalya PROJE DÖNGÜSÜ 1. Başvuru süreci 2. Değerlendirme ve hibe tahsisatı süreci 3. Sözleşme süreci 4. Uygulama

Detaylı

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı KAYS Tanıtım Sunumu Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? 24.12.2013 www.kuzka.gov.tr 2 Sisteme Nasıl Giriş Yapılır? http://portal.kays.kalkinma.gov.tr

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: Uyarılar: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER 2018 2019 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı gelen ve giden öğrenci ile gelen öğretim üyesi listeleri

Detaylı

http://www.cedefop.europa.eu/en/publication s/19373.aspx bağlantısında yer alan katalogda bulunan çalışma ziyaretlerinden,

http://www.cedefop.europa.eu/en/publication s/19373.aspx bağlantısında yer alan katalogda bulunan çalışma ziyaretlerinden, 2012-2013 Akademik Yılı 2. Dönem Başvuru Duyurusu Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) / Ortak Konulu (Transversal) Program içinde yer alan "Genel ve Mesleki Eğitim Yönetici ve Uzmanlarının Çalışma Ziyaretleri"

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi KABUL ALAN ADAYLARIN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER 2018 2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi, Mevlana Değişim Programı gelen ve giden öğrenci ile gelen

Detaylı

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Staj Komisyonu Başkanı: Doç. Dr. Salim KAHVECİ Yardımcılar: Arş. Gör. Hatice OKUMUŞ Arş. Gör. Selin AYDIN FANDAKLI Arş. Gör. Hakan ERDÖL Staj kuralları Pratik bilgi ve becerilerin

Detaylı

MERKEZĠ FĠNANS HĠBE PROGRAMI. HĠBE BAġVURU FORMU

MERKEZĠ FĠNANS HĠBE PROGRAMI. HĠBE BAġVURU FORMU Bütçe kalemi : İlgi: EuropeAid MERKEZĠ FĠNANS HĠBE PROGRAMI Son başvuru tarihi : HĠBE BAġVURU FORMU BaĢvuru Sahibinin Adı: Dosya No I. PROJE 1. TANIM 1 1.1. PROJENĠN ADI 1.1.1. ÖNCELĠK ALANI 1.2. YER 1.3

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU YATIRIM FONU FİNANSAL RAPORLARININ KAP A GÖNDERİM TESTİ KILAVUZU (MKK-2018) Yatırım fonları finansal rapor gönderim testlerine tüm fon kurucularının ve bildirim gönderecek fonların

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme/ Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları SIKÇA SORULAN SORULAR

Hayatboyu Öğrenme/ Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları SIKÇA SORULAN SORULAR Hayatboyu Öğrenme/ Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları SIKÇA SORULAN SORULAR Başvuru formunda belirtmiş olduğumuz hareketliliklerin yeri, tarihi, süresi ve sayılarında değişiklik yapabilir miyiz?

Detaylı

"YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA YARIŞMA ŞARTNAMESİ "YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ GİRİŞ Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak için, Millî Eğitim

Detaylı

TANITIM GÖREVLENDİRME PROSEDÜRÜ

TANITIM GÖREVLENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 6 1. Amaç Bu prosedürün amacı, Üniversitemiz Tanıtım Dönemi faaliyetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve görevlendirme usul ve esaslarının açıklanmasıdır. 2. Kapsam Bu prosedür,

Detaylı

AVRUPA TOPLULUĞU (AT) YÜKLENİCİLERİ İÇİN KATMA DEĞER VERGİSİ (KDV) İSTİSNA SERTİFİKASI BAŞVURU VE KULLANMA REHBERİ

AVRUPA TOPLULUĞU (AT) YÜKLENİCİLERİ İÇİN KATMA DEĞER VERGİSİ (KDV) İSTİSNA SERTİFİKASI BAŞVURU VE KULLANMA REHBERİ AVRUPA TOPLULUĞU (AT) YÜKLENİCİLERİ İÇİN KATMA DEĞER VERGİSİ (KDV) İSTİSNA SERTİFİKASI BAŞVURU VE KULLANMA REHBERİ I- AT Yüklenicileri için Gelir İdaresi Başkanlığı ndan Katma Değer Vergisi İstisna Sertifikası

Detaylı

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Süreci

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Süreci 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Süreci Başvuru Koşulları: Başvurular 18 Kasım - 20 Aralık 2013 tarihleri arasında http://bilimiz.tubitak.gov.tr adresi üzerinden alınacaktır. Özel okullara

Detaylı

İŞ DENEYİMİ (STAJ) DEFTERİ

İŞ DENEYİMİ (STAJ) DEFTERİ TC ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞ DENEYİMİ (STAJ) DEFTERİ ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ Adı ve Soyadı ÖĞRENCİ

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ YÖNETİM SİSTEMİ 2016

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ YÖNETİM SİSTEMİ 2016 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ YÖNETİM SİSTEMİ 2016 Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Yönetim Sistemi ATÖSİS 0 ATÖSİS, Akademik Teşvik Ödeneği süreçlerinin elektronik ortamda yürütülebilmesi amacıyla geliştirilmiştir.

Detaylı

UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI E-DEFTER İŞLEMLERİ

UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI E-DEFTER İŞLEMLERİ UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI E-DEFTER İŞLEMLERİ İçindekiler UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI E- DEFTER... 2 A-UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTAL GİRİŞ:... 2 1. :... 2 1.1. E-Defter Verileri :... 4 1.2 E-Defter Listesi

Detaylı

GUNDTVİG YETİŞKİN EĞİTİMİ PROGRAMI ÇALIŞMA GRUPLARI HAKKINDA BİLGİ Faaliyetin Tanımı ve Amacı Grundtvig Çalışma Grupları, yetişkin öğrenicilerin

GUNDTVİG YETİŞKİN EĞİTİMİ PROGRAMI ÇALIŞMA GRUPLARI HAKKINDA BİLGİ Faaliyetin Tanımı ve Amacı Grundtvig Çalışma Grupları, yetişkin öğrenicilerin GUNDTVİG YETİŞKİN EĞİTİMİ PROGRAMI ÇALIŞMA GRUPLARI HAKKINDA BİLGİ Faaliyetin Tanımı ve Amacı Grundtvig Çalışma Grupları, yetişkin öğrenicilerin Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) na üye başka bir ülkede

Detaylı

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği

Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Uluslararası 3. Antakya Altındefne film festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Yönetmeliği Amaç Türk Sineması nın gelişmesine ve eserlerinin tanıtılmasına katkı getirmeyi; Yerel halkın, sanatsal etkinlikler

Detaylı

İLKÖĞRETİM KURUMLARINA YÖNELİK SU ELÇİLERİYİZ SUYUN BEKÇİLERİYİZ YARIŞMA REHBERİ

İLKÖĞRETİM KURUMLARINA YÖNELİK SU ELÇİLERİYİZ SUYUN BEKÇİLERİYİZ YARIŞMA REHBERİ İLKÖĞRETİM KURUMLARINA YÖNELİK SU ELÇİLERİYİZ SUYUN BEKÇİLERİYİZ YARIŞMA REHBERİ MADDE 1- YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi kapsamında düzenlenen

Detaylı

TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır.

TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır. TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır. Bu ekranda görüldüğü gibi butonlara basarak işlem yapabilirsiniz. Yeni Kayıt Ekleme Yeni Servis-Kalibrasyon

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-011 00 14.02.2013 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 00 İlk Çıkış 14.02.2013 TALM-001-011

Detaylı

Öğretim Üyesi Kullanıcı Kılavuzu ] EÜTF SoruBank Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi. sürüm

Öğretim Üyesi Kullanıcı Kılavuzu ] EÜTF SoruBank  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi. sürüm Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi EÜTF SoruBank www.sorubank.med.ege.edu.tr Öğretim Üyesi Kullanıcı Kılavuzu ] sürüm 2.0-2012 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi www.med.ege.edu.tr Giriş Sayın hocalarım ve değerli

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-011 00 14.02.2013 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın

Detaylı

YURTDIŞI GEÇİCİ GÖREVLENDİRME BAŞVURU VE TAKİP YARDIM KILAVUZU

YURTDIŞI GEÇİCİ GÖREVLENDİRME BAŞVURU VE TAKİP YARDIM KILAVUZU YURTDIŞI GEÇİCİ GÖREVLENDİRME BAŞVURU VE TAKİP YARDIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Aşağıdaki link ten YURTDIŞI GEÇİCİ GÖREV BAŞVURU ve TAKİP ekranına Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından Çevre ve Orman

Detaylı

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi Proje Destek Programı 2018 Başvuru Rehberi 2 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI İçindekiler Yasal Çerçeve... 4 Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Nedir?... 5 Programın İçeriği... 5 Proje Destek

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI PROGRAM ÜLKELERİ ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİMDE ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ SÖZLEŞME DÖNEMİ 1

ERASMUS+ PROGRAMI PROGRAM ÜLKELERİ ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİMDE ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ SÖZLEŞME DÖNEMİ 1 ERASMUS+ PROGRAMI PROGRAM ÜLKELERİ ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİMDE ÖĞRENCİ VE PERSONEL HAREKETLİLİĞİ 2019-2020 SÖZLEŞME DÖNEMİ 1 ENGELLİ ÖĞRENCİ EK HİBE TALEP FORMU Lütfen bu formu doldurarak ve istenen ekleri

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 05.06.2014

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 05.06.2014 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 05.06.2014 Feragat Web sitemizdeki Feragat Dilekçesi bilgisayar ortamında doldurulup imzalanmalıdır. Sonuçlar açıklandıktan

Detaylı

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak

Detaylı

EUROPASS HARKETLİLİK BELGESİ BAŞVURU KLAVUZU

EUROPASS HARKETLİLİK BELGESİ BAŞVURU KLAVUZU T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı EUROPASS HARKETLİLİK BELGESİ BAŞVURU KLAVUZU Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

Detaylı

Proje Hazırlama LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı

Proje Hazırlama LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı 1 Neden Hareketlilik Projesi? Sorumlu kişilerin; bilgi ve becerilerinin artmasını mı teknolojiyi ve yenilikleri

Detaylı

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD 2 3 PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD PROGRAMIN AMAÇ VE ÖNCELİKLERİ Ajans tarafından sağlanacak teknik desteğin amacı, bölgedeki yerel aktörlerin

Detaylı

Uluslararası İlişkiler Birimi (UİB) (OMÜ-YÖS Ofisi) 1. OMÜ-YÖS İŞ AKIŞI

Uluslararası İlişkiler Birimi (UİB) (OMÜ-YÖS Ofisi) 1. OMÜ-YÖS İŞ AKIŞI Uluslararası İlişkiler Birimi (UİB) (OMÜ-YÖS Ofisi) 1. OMÜ-YÖS İŞ AKIŞI 1. OMÜ-YÖS ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek a) OMÜ-YÖS sınavının yapılacağı yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinin belirlenmesi,

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) SORU VE CEVAPLAR Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan kişiler, Türkiye Ulusal

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ PROJESİ NİYET BEYANI (EXPRESSION OF INTEREST) KILAVUZU

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ PROJESİ NİYET BEYANI (EXPRESSION OF INTEREST) KILAVUZU AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ PROJESİ NİYET BEYANI (EXPRESSION OF INTEREST) KILAVUZU Başlarken... Bir Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi Niyet Beyanı (Eylem 2) doldurmaya başladınız. Bu niyet beyanı ile birlikte

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU 2017-2018 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS SÜRECİ ERASMUS SEÇİMİ İLK AŞAMA: KARŞI ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU EVRAKLARI KABUL MEKTUBU KABUL SONRASI TESLİM EDİLECEK BELGELER

Detaylı

ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI

ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI Erasmus+ programı ile yurtdışında ders vermek üzere seçildiğiniz andan itibaren www.dib.firat.edu.tr internet sitemizi, duyuruları ve e-posta adreslerinizi

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR Seçim öncesi başvuru işlemleri 1. Erasmus yabancı dil sınavının başvuru tarihlerini takip etmek. 2. Yabancı dil sınavına girmek.

Detaylı

YURTDIŞI GEÇİCİ GÖREVLENDİRME BAŞVURU VE TAKİP YARDIM KILAVUZU

YURTDIŞI GEÇİCİ GÖREVLENDİRME BAŞVURU VE TAKİP YARDIM KILAVUZU YURTDIŞI GEÇİCİ GÖREVLENDİRME BAŞVURU VE TAKİP YARDIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Aşağıdaki link ten YURTDIŞI GEÇİCİ GÖREV BAŞVURU ve TAKİP ekranına Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından Orman ve Su

Detaylı

ELEKTRONİK BAŞVURU REHBERİ V 1.0

ELEKTRONİK BAŞVURU REHBERİ V 1.0 ELEKTRONİK BAŞVURU REHBERİ V 1.0 Ağustos 2013 ANKARA Versiyon : 1.0 1/23 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.0 2/23 İçindekiler 1 Giriş. 4 2 E-Fatura Uygulamasına

Detaylı

ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ. Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013

ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ. Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013 ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları İki programdan oluşmaktadır: Hayatboyu Öğrenme Programı Gençlik Programı

Detaylı

AKADEMIK YıLı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

AKADEMIK YıLı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2017-2018 AKADEMIK YıLı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 24.04.17, 11:00, M2 Konferans Salonu MEVLANA DEĞIŞIM PROGRAMı HAKKıNDA Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) Bir belediye 2015 yılı için 2 farklı çalışma grubu ile aşağıdaki konularda

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI 2020 SEYAHAT DESTEĞİ 1. Desteğin Tanımı ve Kapsamı U2020 Seyahat Desteği,

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2016-2017 DGS EK YENİ KAYIT KILAVUZU Sevgili Öğrencimiz, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine hoş geldiniz. 2016 ÖSYM

Detaylı

PROJE BAŞVURUSU HAZIRLAMA KILAVUZU

PROJE BAŞVURUSU HAZIRLAMA KILAVUZU TÜBİTAK TEKNOLOJİ ve YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1514 - GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLEME PROGRAMI 2013 ÇAĞRISI PROJE BAŞVURUSU HAZIRLAMA KILAVUZU AÇIKLAMALAR 1514 -Girişim Sermayesi Destekleme

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme (LLP)/Comenius Programı

Hayatboyu Öğrenme (LLP)/Comenius Programı Hayatboyu Öğrenme (LLP)/Comenius Programı 2013 Yılı Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Açılış Toplantısı II 23 Aralık 2013, Ankara Toplantı Programı 09:30-10:00 Kayıt/ Çay-Kahve İkramı 10:00-11:30 Bilgilendirme

Detaylı

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 İÇİNDEKİLER ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ Öğrenci Süreçleri İş Akışı 2013

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İÇİN ERASMUS+ DERS VERME VE DERS ALMA HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ Ders Verme ve Ders Alma Hareketliliği ne katılmak isteyen Üniversitemiz akademik ve

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU Erasmus+ Programı kapsamında staj yapılacak kuruluşlar hangileri olabilir? Erasmus+ Programı kapsamında Yerleştirme/staj

Detaylı

T.C AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB YOLUNDA GENÇ İLETİŞİMCİLER YARIŞMASI YARIŞMAYA İLİŞKİN KURALLAR

T.C AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB YOLUNDA GENÇ İLETİŞİMCİLER YARIŞMASI YARIŞMAYA İLİŞKİN KURALLAR 1 T.C AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB YOLUNDA GENÇ İLETİŞİMCİLER YARIŞMASI YARIŞMAYA İLİŞKİN KURALLAR (T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı internet adresinde duyuru ve gerekli tüm bilgiler yer almaktadır. www.ab.gov.tr)

Detaylı

HAYATBOYU ÖĞREN, HAYATBOYU KEŞFET!

HAYATBOYU ÖĞREN, HAYATBOYU KEŞFET! T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Grundtvig Programı HAYATBOYU ÖĞREN, HAYATBOYU KEŞFET! 1 Artık ben de bir proje yapıp, meslek edinebileceğim! Yurt dışı

Detaylı

ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ

ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ İŞ VE MESLEK DANIŞMANI (SEVİYE 6) BELGELENDİRME SINAVI BAŞVURUSU VE BAŞVURU BELGELERİNİN KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE HAZİRAN 2015 İÇİNDEKİLER I. KAPSAM...

Detaylı

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ PROJESİ NİHAİ RAPOR FORMU DOLDURMA KILAVUZU (2010)

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ PROJESİ NİHAİ RAPOR FORMU DOLDURMA KILAVUZU (2010) AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ PROJESİ NİHAİ RAPOR FORMU DOLDURMA KILAVUZU (2010) Başlarken... Koordinatör Kuruluşların en önemli sorumluluklarından biri de AGH projesinin bitiminde Ulusal Ajans a projeye ilişkin

Detaylı

ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI

ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ YOL HARİTASI Erasmus+ programı ile yurtdışında ders vermek üzere seçildiğiniz andan itibaren www.dib.firat.edu.tr internet sitemizi, duyuruları ve e-posta adreslerinizi

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri 1 Lisansüstü Programlara Kayıt için Kontenjanların Belirlenmesi, Ön Koşullar ve Duyurular 2 Öğrenci Kabulü 3 Adaylar Sınavlara Girmeden 1- Anabilim

Detaylı

2013 Yılı Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Açılış Toplantısı

2013 Yılı Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Açılış Toplantısı Hayatboyu Öğrenme (LLP)/Comenius Programı 2013 Yılı Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Açılış Toplantısı 10 Ekim 2013, İstanbul SIKÇA SORULAN SORULAR Başvuru formunda belirtmiş olduğumuz hareketliliklerin

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ YÖNETİM SİSTEMİ Ocak 2019

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ YÖNETİM SİSTEMİ Ocak 2019 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ YÖNETİM SİSTEMİ Ocak 2019 Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Yönetim Sistemi ATÖSİS 0 ATÖSİS, Akademik Teşvik Ödeneği süreçlerinin elektronik ortamda yürütülebilmesi amacıyla geliştirilmiştir.

Detaylı

ERASMUS+ 2014-2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ. Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında iki alt faaliyet gerçekleştirilebilmektedir:

ERASMUS+ 2014-2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ. Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında iki alt faaliyet gerçekleştirilebilmektedir: ERASMUS+ 2014-2015 AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında iki alt faaliyet gerçekleştirilebilmektedir: Üniversitemizde ders vermekle yükümlü akademik personel (Prof,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası süresince

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (2010-2012 )

LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (2010-2012 ) LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (2010-2012 ) 2009 Başvuruları - 46 koordinatör kurum başvurusu - 89 ortak kurum başvurusu Bütçe: 886 000 Kabul proje : 45 Nedir? Mesleki eğitim alanında faaliyet

Detaylı

Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü

Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü ERASMUS+ Programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği

Detaylı

ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi

ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi ERASMUS+ Nasıl Başvurulur? Erasmus+ Programı na başvuru

Detaylı

2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU

2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU 2015-2016 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYONU ERASMUS SÜRECİ ERASMUS SEÇİMİ İLK AŞAMA: KARŞI ÜNİVERSİTEYE BAŞVURU EVRAKLARI KABUL MEKTUBU KABUL SONRASI TESLİM EDİLECEK BELGELER

Detaylı