Şef: CEM MANSUR 2012 FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Şef: CEM MANSUR 2012 FAALİYET RAPORU"

Transkript

1 Şef: CEM MANSUR 2012 FAALİYET RAPORU

2 1. TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI HAKKINDA Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 2007 yılında, türünün ülkedeki ilk örneği olarak Cem Mansur tarafından kuruldu. Ülkenin tüm konservatuarlarından her yıl sınavla seçilen yaşları arasındaki yaklaşık 100 müzisyen her yaz, alanlarındaki en iyi eğitmenlerin yönetiminde üç haftalık bir hazırlık dönemi sonrasında Türkiye ve yurtdışında bir dizi konser vermektedir. Orkestra, çağımızın en büyük piyanistlerinden Murray Perahia ile İstanbul da 2007 yılında verdiği ilk konserin ardından Salvatore Accardo ve Natalia Gutman gibi büyük isimlerle de Avrupa nın önemli konser salonlarında sahneye çıktı yılında Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası ilk yurtdışı turnesine çıktığında, Berlin başta olmak üzere Almanya nın önde gelen merkezlerindeki dinleyiciler bu genç müzisyenlerin teknik düzeylerine ve şaşırtıcı enerjilerine tanık oldular. İki yıl sonra orkestra yeniden Berlin deydi ve aynı yaz Roma nın ünlü salonu Sala Santa Cecilia da başarılı bir konser verdi yılında Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, aralarında Viyana da Konzerthaus, Linz de Brucknerhaus (ünlü Brucknerfest dahilinde), Essen Filarmoni ve sezon açılışını yaptığı Bayer/Leverkusen konserlerinin de olduğu önemli sezon ve festivallerde sahnedeydi. Bavarya daki Uluslar Festivali ndeki konseri, festival boyunca dünyanın önde gelen klasik müzik radyolarından Bayerischer Rundfunk un yayınladığı tek etkinlikti. Geçtiğimiz yılın Nisan ayında Türkiye Gençlik Filarmoni Oda Orkestrası, Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ün himayesinde, Amsterdam da Kraliçe Beatrix ve seçkin bir davetli topluluğu için özel bir konser verdi. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, 2012 yılının Eylül ayında, Beethovenfest in dört gün boyunca konuğu olduğu Bonn da, Bozar sezonu dahilinde Brüksel de, Amsterdam, Lahey ve Berlin de konser ve kültürel entegrasyon seminerleri içeren Başkentler Turnesi ne çıktı. Deutsche Welle radyosu orkestranın Almanya da sürekli takipçisiydi. Müziğin sosyal gücüyle ilgili çalışmalar orkestranın kuruluşundan beri etkinliklerinin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Bunların başında gelen Demokrasi Laboratuarı nda Cem Mansur, orkestra ve dinleyicileri orkestra metaforuyla, birlikte yaşam, liderlik, sorumluluk ve toplumsal barış konusunda renkli bir yolculuğa çıkarmaktadır. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası nın 35 üyesi 2010 ve 2012 yıllarında aynı sayıda Ermenistan lı müzisyenin katıldığı Türk/Ermeni Gençlik Orkestrası nı oluşturmuş, İstanbul ve Berlin de konserler vermiştir. Önümüzdeki Eylül ayında Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, İtalya nın önemli konser salonları ve festivallerini kapsayan bir turneye çıkacaktır.

3 2. ORKESTRANIN ÇALIŞMALARI VE 2011 YILI ETKİNLİKLERİ YILI ORKESTRASI 13 farklı üniversite ve konservatuvarda gerçekleştirilen Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası nın 2012 yılı seçmeleri sonucunda 98 kişilik orkestra oluşturulmuştur. Oluşturulan 98 kişilik gençlik orkestrasının okul, sınıf ve enstrüman sayılarına göre dağılımı aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. ÜNİVERSİTE SINIF ENSTRÜMAN Akdeniz Üniversitesi 3 Lise 1 3 Arp 2 Anadolu Üniversitesi 10 Lise 2 4 Fagot 4 Çukurova Üniversitesi 14 Lise 3 7 Flüt Diğer 9 Lise 4 8 Keman 30 Dokuz Eylül Üniversitesi 19 Lisans 1 18 Klarnet 4 Hacettepe Üniversitesi 10 Lisans 2 19 Kontrbas 8 İstanbul Üniversitesi 5 Lisans 3 15 Korno 6 Marmara Üniversitesi 1 Lisans 4 12 Obua 4 Mersin Üniversitesi 6 Mezun 2 Piyano 1 Mimar Sinan Üniversitesi 12 Yüksek Lisans 4 Trombon 3 Trakya Üniversitesi 4 Diğer 6 Trompet 4 Uludağ Üniversitesi 5 Toplam 98 Tuba 1 Toplam 98 Viyola 12 Viyolonsel 10 Vurmalı Çalgılar 5 Toplam YILI PROVALARI VE SOSYAL ÇALIŞMALAR 2012 yılı Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası prova ve sosyal çalışmaları 19 Ağustos 07 Eylül 2012 tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi nde gerçekleştirilmiştir. Genç müzisyenler Cem MANSUR şefliğinde ve farklı enstrüman gruplarını çalıştıran; Tayfun BOZOK, Derya BOZOK, Gültekin ULUTAŞ, Ömer YÖNDEM ve Şafak ERİŞKİN in eğitmenliğiyle 3 haftalık prova dönemini yoğun bir çalışma temposu neticesinde tamamlamışlardır DEMOKRASİ LABORATUVARI Toplumsal yaşama müzik ve orkestra paralelinde yaklaşan Demokrasi Laboratuvarı (Açıklamalı Konser/Seminer) etkinliği, 6 Eylül 2012 de Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat ta gerçekleştirilmiştir. Etkinlikte; takım ruhu, liderlik, karar verme, sorumluluk alma, demokratik katılım, başkalarını dinleme ve onların sesine saygı gösterme konuları işlendi. Laboratuvarın ardından izleyiciler, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası nın bir saatlik konseri ile keyifli anlar yaşadı.

4 SOHBET AKŞAMLARI Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası nın genç müzisyenleri, kamp dönemi boyunca her biri kendi alanında uzman kişilerle buluştu. Sohbet Akşamları adı verilen buluşmaların ilk konuğu Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Yörük KURTARAN oldu. KURTARAN ın Türkiye de Genç Olmak başlıklı konuşmasında Türkiye de gençlerin sorunlarına değinildi. Trakya Üniversitesi nde Müzikoloji Bölümü nde Öğretim Üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Sibel Paşaoğlu YÖNDEM in Müzikal Aidiyet isimli söyleşisi müzisyen gençler tarafından yakın ilgi gördü. Sohbet Akşamlarının son konuğu Harvard Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Kürsü Başkanı Prof. Dr. Cemal KAFADAR oldu METİN SABANCI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ BULUŞMASI Orkestranın genç müzisyenleri ve rehabilitasyon desteği alan çocuklar, Farkındalık Buluşması kapsamında bir araya geldi. Bu buluşmada Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı uzmanları tarafından orkestra üyelerine empati çalışması yapılarak, sahip oldukları fiziksel donanımın üstünlüğünü fark etmeleri, işlevsel yetersizlik ve engellenmişlik hissini algılamaları sağlandı. Orkestra, rehabilitasyon desteği alan çocuklar ve ailelerine mini bir konser verdi. Orkestra üyeleri, konserin ardından engelli olmak, engelle yaşamak ve engel için çözüm üretmek hakkında bilgilendirildiler YILI TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI KONSERLERİ Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası ağırlığı Avrupa da olmak üzere 9 konser gerçekleştirerek 2012 yılı faaliyet dönemini sonlandırmıştır. Bu konserler ; İstanbul, Bursa, Denizli, Ankara, Lahey, Amsterdam, Berlin, Bonn ve Brüksel de gerçekleştirilmiştir TURNE REPERTUVARI Bartok Dans Suiti Rahmaninof Senfonik Danslar Ravel Bolero R. Strauss Rosenkavalier Valsleri M. E. Tanman Barbaros Trafiği Beethoven 3lü Konçerto ve 5. Piyano Konçertosu Cemal Reşit Rey Türk Manzaraları ndan Seçmeler Çaykovski Rococo Çeşitlemeleri

5 3.2. AYA İRİNİ KONSERİ - İSTANBUL Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Eylül 2012 tarihleri arasındaki Başkentler Turnesi öncesinde ilk kez Aya İrini nin büyülü atmosferinde sahneye çıktı. Sanatseverlere unutulmaz bir müzik şöleni yaşatan orkestra, seyircilerin dakikalarca süren alkışlarıyla sonlanan konser ile turneye görkemli bir açılış yaparak başlamış oldu BURSA KONSERİ İlk kez İstanbul da Aya İrini de sahneye çıkarak Başkentler Turnesi ne başlangıç yapan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Osmanlı nın ilk başkenti Bursa da, Bursalı sanatseverlerle buluştu. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Bursa Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle Fethiye Kültür Merkezi nde düzenlenen konser seyirciden tam not aldı DENİZLİ KONSERİ Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, turnenin 3. Durağı olan Denizli de Denizlili sanatseverlerle buluştu. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası nın Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi nde düzenlenen konseri, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB Bilgi Merkezi, Denizli Sanayi Odası ve Denizli Valiliği nin destekleri ile gerçekleştirilmiştir ANKARA KONSERİ Başkentler Turnesi nin Türkiye deki son konseri Ankara da gerçekleşti. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Ankara konserini Ankara Üniversitesi Dil, Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu nda gerçekleştirdi. Ankara Üniversitesi destekleri ile gerçekleşen konser ile Başkentler Turnesi nin Türkiye ayağı sonlanmış oldu LAHEY KONSERİ Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Başkentler Turnesi nin Avrupa daki ilk konserini, Hollanda ile Diplomatik İlişkilerin 400. Yılı Etkinlikleri çerçevesinde, asıl sezona dahil olarak Hollanda nın İdari Başkenti Lahey de Residentie Salonu nda gerçekleştirdi. Orkestra, dünyaca ünlü efsanevi viyolonsel virtüözü Natalia Gutman a eşlik ederek Hollanda seyircisinden büyük beğeni topladı.

6 3.7. CONSERVATORIUM KONSERİ ve HALKA AÇIK PROVA- AMSTERDAM Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Başkentler Turnesi nin Avrupa daki ikinci konserini, Hollanda ile Diplomatik İlişkilerin 400. Yılı Etkinlikleri kapsamında Hollanda nın Başkenti Amsterdam da gerçekleştirdi. Amsterdam Konservatuvarı nın Bernard Haitink Salonu nda gerçekleştirilen konserin solisti konservatuvar öğrencileri arasından yarışma ile seçilen viyolonsel sanatçısı Ketti Roinishvili oldu. Amsterdam da gerçekleştirilen Conservatorium Konseri nin yanı sıra Amsterdam Belediyesi işbirliği ile göçmen toplumların yoğun yaşadığı Muiderpoort bölgesinde, Ayasofya dan esinlenerek inşa edilmiş Majellakerk te halka açık prova gerçekleştirilmiştir. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Majellakerk in restorasyonundan sonra çalan ilk orkestra olmuştur BERLİN KONSERİ Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası nın Almanya daki tüm çalışmalarını kaydederek yayınlayan Deutsche Welle Radyosu, genç Türk bestecisi Mehmet Erhan Tanman dan Barbaros Trafiği adlı eseri sipariş etti. Eser ilk kez Radio Berlin Brandenburg un kişilik salonunda halka tanıtıldı. Bu konserde Beethoven ın Üçlü Konçertosu nda ilk kez yurtdışında bir konserde üç kuşak Türk solisti aynı sahneyi paylaşmış oldu. Orkestranın Berlin Konseri, halka açık prova ve konser formatının bir araya geldiği ve Deutsche Welle Radyosu tarafından canlı sunulan çok özgün bir etkinlik olarak gerçekleşerek Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası nın ilkleri arasında yer aldı BEETHOVEN FESTİVALİ BONN Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Beethoven ın doğum yerinde, bestecinin adını taşıyan festivalin 2012 yılı yerleşik orkestrasıydı. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, festivalin dört günlük bölümünde büyük festival konserine ek olarak, iki eğitim konseri ve iki de oda müziği konseri gerçekleştirdi. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası nın genç müzisyenleri Alman müziksever ailelerin yanında konaklamalarının yanı sıra göçmen toplumunun kültürel entegrasyonuna yönelik seminer ve provalara da dahil oldular. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası nın ziyareti, Looking at Beethoven adlı bir kısa film yarışmasına da konu oldu.

7 3.10. BOZAR KONSERİ - BRÜKSEL Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Başkentler Turnesi nin son konserini, Belçika nın başkenti ve Avrupa Birliği nin kalbi Brüksel in en prestijli konser dizisi Palais des Beaux Arts da verdi. Türkiye Gençlik Filarmonik Orkestrası Beethoven ın 5. Piyano Konçertosu eserinde solist Hüseyin Sermet e eşlik etti. 4. PROJENİN TÜRKİYE TANITIMINA KATKISI Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, yurtiçinde bir eğitim ve toplumsal bilinçlendirme projesi olmasının yanısıra, yurtdışında da ülkemiz için eşsiz bir tanıtım aracıdır. Geçmişte, Türkiye tanıtımı adına yapılan, ve masrafların tümünün T.C. devleti tarafından karşılanarak davetlilere verilen konserlerin aksine, bu projenin yaklaşımı, önde gelen konser sezonları ve festivallere davet edilerek, gidilen ülkenin sürekli müzik dinleyicisine ve kamuoyu önderlerine doğrudan hitab etmektir. Böylece, Türkiye nin çağdaş yüzünü zaten tanıyanlara değil, ülkemizi bu yönüyle tanımayanlara, uygarlık değerlerinin en etkili taşıyıcısı olan çoksesli müzik konusunda gençlerimizin en yüksek uluslararası düzeye ulaşabildiklerini göstermek mümkün olmaktadır. Türkiye nin Avrupalı lığı ile ilgili en küçük önyargısı olanların görüşlerini en etklili ve en hızlı şekilde değiştiren, Türk gençlerinin, dünyanın önde gelen topluluklarıyla aynı sahnelerde ve aynı festivallerde, aynı yüksek standartlara tabi tutuldukları ortamlarda ayakta alkışlanmalarıdır. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası nın bu turnesi, yalnızca tanıtım açısından değerlendirildiğinde bile, amaca en hızlı, hesaplı ve etkili bir şekilde ulaşmanın yolu olduğunu göstermiştir. Alman Basını nda Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası ile ilgili çıkan haberler de bunu doğrular niteliktedir. Bonner Rundschau Genç Türkler Podyumu Fethetti Çarşamba akşamı Beethovenhalle deki konser, şüphesiz festivalin zirvelerinden birini oluşturdu. Bonner General-Anzeiger (Neredeyse) Her şeyi Yapabiliyorlar Her şeyi beceririz, klasikleri bile.türkiye Gençlik Orkestrası nın Beethovenhalle deki dinleyicilere mesajı buydu. Gerçekten de klasikleri iyi biliyorlar. Beethoven dan Bartok a kadar batı müziğinin tarihi içinde bir geziye çıkıldı. Ilk seslendiriş olarak da Erhan Tanman nın Trafik adlı eseri vardı. Beş yıldır Türkiye nin en başarılı konservatuar öğrencilerinden kurulan orkestra, festival konserinde ne üst düzeyde ve teknik olduğu kadar müzikal açıdan da olgun bir topluluk olduğunu gösterdi. Beethoven in Üçlü Konçertosu nda orkestra, Cem Mansur un yönetiminde kusursuz ve sağlam bir şekilde görevini yerine getirirken, Bartok un Dans Süiti ndeki karmaşık yapıyla başa çıkışları hayranlık vericiydi. Ravel in Bolero sunda zirveye kontrollü ve etkili bir çıkışla ulaşıldı. Richard Strauss un Rosenkavalier valslerinde heyecenla çalınan gürültülü pasajların yanısıra şeffalık ta vardı.

8 5. PROJENİN 2012 YILI DESTEKÇİ VE SPONSORLARI Katkılarından dolayı T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu na ve Hollanda Başkonsolosluğu na teşekkürlerimizi sunarız.

Şef: CEM MANSUR 2011 FAALİYET RAPORU

Şef: CEM MANSUR 2011 FAALİYET RAPORU Şef: CEM MANSUR 2011 FAALİYET RAPORU 1. TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI HAKKINDA Belli bir düzeyde müzik eğitimi ve yaşamı olan ülkelerdeki Ulusal Gençlik Orkestrası kavramını Türkiye de de oluşturma

Detaylı

Şef: CEM MANSUR 2013 FAALİYET RAPORU

Şef: CEM MANSUR 2013 FAALİYET RAPORU Şef: CEM MANSUR 2013 FAALİYET RAPORU 1. TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI HAKKINDA Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 2007 yılında, türünün ülkedeki ilk örneği olarak Cem Mansur tarafından kuruldu.

Detaylı

Şef: CEM MANSUR 2015 YILI FAALİYET RAPORU

Şef: CEM MANSUR 2015 YILI FAALİYET RAPORU Şef: CEM MANSUR 2015 YILI FAALİYET RAPORU 1) TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI HAKKINDA Gençleri sanata teşvik etmek amacıyla pek çok çalışmaya imza atan Sabancı Vakfı, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası

Detaylı

Şef: CEM MANSUR 2014 YILI FAALİYET RAPORU

Şef: CEM MANSUR 2014 YILI FAALİYET RAPORU Şef: CEM MANSUR 2014 YILI FAALİYET RAPORU 1) TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI HAKKINDA Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 2007 yılında, türünün ülkedeki ilk örneği olarak Cem Mansur tarafından kuruldu.

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI 2012-2013 AKADEMİK YILI 15 ŞUBAT 2012 TARİHİNDEN 17 EYLÜL 2012 TARİHİNE KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER I. MÜZİK BÖLÜMÜ AKADEMİK TEŞKİLAT ŞEMASI A)

Detaylı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum Antik Tiyatro da sanatseverlerle buluştu. 12 yıldır Bodrum un Gümüşlük beldesinde gerçekleştirilen

Detaylı

2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ

2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ 2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ Konser 15 Ocak 2015 15 Ocak 2015 Antalya Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı Dönem sonu konseri gerçekleştirdi. Konser 16 Ocak 2015 16 Ocak

Detaylı

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu nun, Sanat Yönetmenliğini Yücel Canyaran ın üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/ 1-2-3

Detaylı

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI Bu yıl 10 uncusu düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/1-2-3 Ağustos tarihleri arasında Bodrum da gerçekleştiriliyor. Festivalin açılış

Detaylı

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI MÜZİK AMAÇ Piyano, yaylı çalgılar, üflemeli ve vurmalı çalgılar ve şan ana sanat dallarından oluşan Müzik Programı orkestra enstrümanlarının hemen hemen bütün dallarında eğitim öğretim vermektedir. Batı

Detaylı

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Müzik Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde Bestekar Erol Sayan Özel Konseri düzenlendi.

Detaylı

TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV

TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV BİYOGRAFİ TUNCAY LANGAL 1978 yılında Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak da doğdu. Ticaret Meslek Lisesini bitirdikten sonra Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği

Detaylı

D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ

D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Dayanak Madde 1- (1) Yükseköğretim Kurumları Devlet Konservatuvarları

Detaylı

D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ

D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Dayanak Madde 1 - ( 1 ) Yükseköğretim Kurumları Devlet Konservatuvarları

Detaylı

: Engin ŞEN. : Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzikoloji Anabilim Dalı:

: Engin ŞEN. : Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzikoloji Anabilim Dalı: Engin ŞEN Ad Soyad e-mail : Engin ŞEN : enginsen2011@gmail.com EĞITIM 50.Yıl Besim Kadırgan İlköğretim Okulu: 1997-2004 Maltepe Ertuğrulgazi Yabancı Dil Ağırılıklı Lise: 2004-2008 Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI 1- Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümüne 2015-2016 eğitim-öğretim

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI 1- Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümüne 2016-2017 eğitim-öğretim

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI 1- Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümüne 2017-2018 eğitim-öğretim

Detaylı

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 19 İklim Değişikliği Konferansı Haftanın Bazı Başlıkları Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı Hayatın İçinde Öğreniyoruz İklim Değişikliği Konferansı Tanıdık ve Tanıttık Uludağ

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ. Konservatuvar Kurulu Kararı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ. Konservatuvar Kurulu Kararı T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ Konservatuvar Kurulu Kararı Toplantı Tarihi: 26.03.2014 Başlama saati:14:00 Toplantı Sayısı: 03 Konservatuvar Kurulu 26.03.2014 tarihinde saat

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Kutup Ata Tuncer Doğum Tarihi: 22/02/1980 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Sanatta Yeterlik/Doktora Türk Müziği Haliç Üniversitesi Tez Aşaması Yüksek Lisans Eğitim

Detaylı

Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com

Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com 1972 Bursa doğumlu olan Öğretim Görevlisi Z.Göknur Kara 1993 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü nden

Detaylı

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Rus asıllı kemancı Olga Martinova ve Fransız piyanist Jean- Bernard Pommier çifti, 8 Ağustos Cuma akşamı 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI TARİHLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI TARİHLERİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI TARİHLERİ Yabancı Uyruklu Öğrenci Türkçe Yeterlilik Sınavı 09 Eylül 2014 Salı Saat 10.00 Yabancı Dil Zorunlu Hazırlık Yeterlilik Sınavı 10 Eylül

Detaylı

Film Müzikleri Senfoni Orkestrası FİLMSO

Film Müzikleri Senfoni Orkestrası FİLMSO 2010 yılında alanında en başarılı genç müzisyenlerden kurulan orkestra başta dünya ve yerli film müzikleri olmak üzere; barok, romantik ve klasik dönem tüm senfonik eserlerinden müzikal, vals ve tangolara

Detaylı

Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü nün Yunanlılara karşı kazandığı zaferler, İnönü de anılmaktadır.

Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü nün Yunanlılara karşı kazandığı zaferler, İnönü de anılmaktadır. GÖSTERİ SANATLARI Festivaller ve Yerel Etkinlikler MART Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri Her sene Mart ayında Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle düzenlenen Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar:

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar: DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı Takvimi ve Açıklamalar: FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL BÖLÜM/PROGRAM PUAN TÜRÜ (2017) TABAN PUANI ÖN KAYIT KURS KAYIT KURS/SINAV

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ TARİH ETKİNLİK UYUM HAFTASI ETKİNLİK YERİ 12 15 EYLÜL 2017 Fen SKS Hizmet ve Destekleri

Detaylı

Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon geçirdi.

Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon geçirdi. Aylık Elektronik Haber Servisi Ocak 2012 Sanatla dolu geçen bir dönem daha: Sevgi Gönül Kültür Merkezi Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon

Detaylı

Gıda Teknolojisi 14 Eylül 2015 Pazartesi Saat 14.00. Atçılık ve Antrenörlüğü 14 Eylül 2015 Pazartesi Saat 14.00

Gıda Teknolojisi 14 Eylül 2015 Pazartesi Saat 14.00. Atçılık ve Antrenörlüğü 14 Eylül 2015 Pazartesi Saat 14.00 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI TARİHLERİ AÇIKLAMALAR Yabancı Uyruklu Öğrenci Türkçe Yeterlilik Sınavı 08 Eylül 2015 Salı Saat 10.00 Yabancı Dil Zorunlu Hazırlık Yeterlilik

Detaylı

Gıda Teknolojisi 19 Eylül 2016 Pazartesi Saat Atçılık ve Antrenörlüğü 19 Eylül 2016 Pazartesi Saat 14.00

Gıda Teknolojisi 19 Eylül 2016 Pazartesi Saat Atçılık ve Antrenörlüğü 19 Eylül 2016 Pazartesi Saat 14.00 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI TARİHLERİ AÇIKLAMALAR Yabancı Uyruklu Öğrenci Türkçe Yeterlilik Sınavı 06 Eylül 2016 Salı Saat 10.00 Yabancı Dil Zorunlu Hazırlık Yeterlilik

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ UYUM HAFTASI 12 15 EYLÜL 2017 SKS Hizmet ve Destekleri

Detaylı

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Tel: +90 (224) 2940962 e-mail: cigdemyigit07@gmail.com Ankara da doğdu. Müzik eğitimine Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosunda şarkı söyleyerek başladı. 1992 yılında Gazi

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumları olarak, kurumlarımız arasında Farabi Değişim Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız.

Detaylı

EN KÜÇÜK EN KÜÇÜK KON. PUAN

EN KÜÇÜK EN KÜÇÜK KON. PUAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Fakülte/Yüksekokul Adı ÖSYM Kodu Program Adı Yeni Eski Cerrahpaşa Tıp Fakültesi PUAN KON. PUAN KON. PUAN KON. PUAN KON. PUAN KON. PUAN 105610016 1271011 Cerrahpaşa Tıp MF-3 517,91975

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SURİYE VE MISIR ÜLKELERİNDEN ADAYLAR İÇİN YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2012 KON.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SURİYE VE MISIR ÜLKELERİNDEN ADAYLAR İÇİN YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2012 KON. Fakülte/Yüksekokul Adı Program Adı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cerrahpaşa Tıp 31 29 28 28 28 23 Cerrahpaşa Tıp (İngilizce) 6 6 5 5 5 5 Diş Hekimliği Fakültesi 17 16 15 15 15 13 Eczacılık Fakültesi 18 18 18

Detaylı

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ İletişim: Antalya Kültür Merkezi Tel: 0242 248 90 22 / Faks: 0242 243 92 82 / email: info@anset.com.tr "BEZİRGAN" Tiyatro Oyunu İstanbul Halk Tiyatrosu,

Detaylı

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ İletişim: Antalya Kültür Merkezi Tel: 0242 248 90 22 / Faks: 0242 243 92 82 / email: info@anset.com.tr "BEZİRGAN" Tiyatro Oyunu İstanbul Halk Tiyatrosu,

Detaylı

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ "BEZİRGAN" Tiyatro Oyunu ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ İletişim: Antalya Kültür Merkezi Tel: 0242 248 90 22 / Faks: 0242 243 92 82 / email: info@anset.com.tr İstanbul Halk Tiyatrosu,

Detaylı

YAPTIĞI ÇALIġMALAR: TEZLER: BĠLDĠRĠLER VE SUNUMLAR:

YAPTIĞI ÇALIġMALAR: TEZLER: BĠLDĠRĠLER VE SUNUMLAR: YAPTIĞI ÇALIġMALAR: TEZLER: Lisans bitirme tezi: "Kızılcahamam Düğün Gelenekleri ve Düğün Müzikleri" Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Etnomüzikoloji ve Folklor Anabilimdalı

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS DÖNEMİ MÜZİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNKAYIT ESASLARI Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü ne 2016-2017 öğretim yılında Lisans

Detaylı

Konserin sonunda TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Pultaş ve orkestra şefi Prof. Rinat

Konserin sonunda TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Pultaş ve orkestra şefi Prof. Rinat 33 Konserin sonunda TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Pultaş ve orkestra şefi Prof. Rinat Halitov'a Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan ile Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Çelik ve Prof. Dr. Süheyla

Detaylı

SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri

SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri 2013-2014 Sezonu K A D I K Ö Y B E L E D İ Y E S İ SÜREYYA OPERASI ODA MÜZİĞİ KONSERLERİ 21 Nisan Pazartesi 18:00 Birsen Ulucan Piyano Sınıfı SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri Konuk Sanatçı: Özcan Ulucan 20

Detaylı

GİRİŞ YETENEK SINAVLARI KILAVUZU

GİRİŞ YETENEK SINAVLARI KILAVUZU MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ 2016/2017 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI İSTANBUL DEVLET KONSERVATUVARI GİRİŞ YETENEK SINAVLARI KILAVUZU MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ 2016 I. DEVLET KONSERVATUVARI

Detaylı

BODRUM ODA ORKESTRASI. 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON

BODRUM ODA ORKESTRASI. 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON www.aassm.org.tr AASSM KONSERLERİ BODRUM ODA ORKESTRASI 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON HAKKINDA Konser Yunanlı şef Nikos Haliassas tarafından yönetilecek. Türkiye'den

Detaylı

Polis, saldırıda. Etiler'de cinayet!..

Polis, saldırıda. Etiler'de cinayet!.. 27 MART 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Etiler'de cinayet!.. OTOMOBİLİYLE seyir halindeyken Erhan Hastürk'e, arkasından gelen bir araçtan ateş açılması sonucu hayatını kaybetti.

Detaylı

İDİL BELGİN KÜÇÜKDOĞAN

İDİL BELGİN KÜÇÜKDOĞAN İDİL BELGİN KÜÇÜKDOĞAN Çengelköy Mah. Bakırcıbaşı Sok. Ayanoğlu Apt. Daire No.1 Çengelköy, Üsküdar, İstanbul Cep telefonu : 0 537 554 86 32 E-posta : idilkucukdogan@yahoo.com KİŞİSEL BİLGİLER Uyruğu: T.C

Detaylı

2013 Kış Etkinlikleri

2013 Kış Etkinlikleri KARTAL ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 2013 Kış Etkinlikleri İlk Dönem Sonu Eğitim sistemimizde seçkin bir yere sahip olan İmam Hatip Liseleri içerisinde ayrı bir konumda bulunan

Detaylı

SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri

SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri 2013-2014 Sezonu K A D I K Ö Y B E L E D İ Y E S İ SÜREYYA OPERASI ODA MÜZİĞİ KONSERLERİ 21 Nisan Pazartesi 18:00 Birsen Ulucan Piyano Sınıfı SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri Konuk Sanatçı: Özcan Ulucan 20

Detaylı

Bilim Dalı/Sanat Dalı. Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi

Bilim Dalı/Sanat Dalı. Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi ENSTİTÜ ADI: SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Programın Adı Genel Kontenjan Yurtdışı Kontenjan ALES Puan Türü Anabilim Dalı/Anasanat Dalı TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI (*) Bilim Dalı/Sanat Dalı (Eski Türk

Detaylı

Turkish Jazz Week #5 Edition 2016 Official Concert Program

Turkish Jazz Week #5 Edition 2016 Official Concert Program - 12 Nisan 2016: Mercan Dede, Kırmızı Salon, Priştine - 14 Nisan 2016: Aydin Esen Trio, Kırmızı Salon, Priştine - 13 Nisan 2016: Eren Coşkuner Quarted, "Prenk Jakova" Music School, Yakova - 15 Nisan 2016:

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Tuğçe RENDA. Doğum Tarihi ve Yeri : 3.06.198 - Ankara 3. Unvanı : Araştırma Görevlisi. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans Öğrencisi Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Keman Ana Sanat

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI İÇ DÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI İÇ DÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 21 Nisan 2014 tarihli Altmışikinci Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası

Detaylı

6. Yabancı Dil Festivalimizi Gerçekleştirdik.

6. Yabancı Dil Festivalimizi Gerçekleştirdik. 6. Yabancı Dil Festivalimizi Gerçekleştirdik. Bu yıl 6. düzenlenen İlkokul Yabancı Diller Festivali 26.05.2016 tarihinde saat 17.30 da okulumuz konferans salonunda okulumuz idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerin

Detaylı

GİRİŞ SINAVLARI: /GÜZ

GİRİŞ SINAVLARI: /GÜZ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/GÜZ Enstitümüz bünyesindeki programlara ilişkin olarak, 2014-2015/Güz yarıyılı için yapılacak giriş sınavlarının tarih, saat ve

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KAYIT KABULVE NAKİL- GEÇİŞ YÖNERGESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KAYIT KABULVE NAKİL- GEÇİŞ YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KAYIT KABULVE NAKİL- GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde-l) Bu yönerge, Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ORTAOKUL / LİSE DEVRESİ ÖZEL YETENEK SINAVI İLE GİRİŞ, NAKİL VE GEÇİŞ SINAV YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ORTAOKUL / LİSE DEVRESİ ÖZEL YETENEK SINAVI İLE GİRİŞ, NAKİL VE GEÇİŞ SINAV YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI ORTAOKUL / LİSE DEVRESİ ÖZEL YETENEK SINAVI İLE GİRİŞ, NAKİL VE GEÇİŞ SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II

ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II 04.03.2019 ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II (Türk Müziği Sazları ve Orkestrası İçin) (Tolga Karaca) I ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II (Türk Müziği Sazları ve Orkestrası İçin) (Tolga Karaca) II (Çoksesli Saz Eserleri

Detaylı

11. D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ NİN PROGRAMI AÇIKLANDI!

11. D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ NİN PROGRAMI AÇIKLANDI! 11. D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ NİN PROGRAMI AÇIKLANDI! Her yıl büyük bir heyecanla beklenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 15-19 Ağustos tarihleri arasında

Detaylı

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016 Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri Okulumuzun Ana-B sınıfından Ada SEZGİN, Ana-D sınıfından Nil YÜCESAN ve 2-A. sınıfından Arda Hasan ÖRGÜ Türkiye genelinde düzenlenen Oxford Big Read kitap

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI. Yönetim Kurulu Kararı. Toplantı Tarihi: Toplantı Sayısı: 8

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI. Yönetim Kurulu Kararı. Toplantı Tarihi: Toplantı Sayısı: 8 T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI Yönetim Kurulu Kararı Toplantı Tarihi: 12.04.2016 Toplantı Sayısı: 8 Konservatuvar Yönetim Kurulu 12.04.2016 tarihinde saat 11.30 da Okul Müdürü Prof.

Detaylı

YETENEK SINAVLARI KILAVUZU

YETENEK SINAVLARI KILAVUZU MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI İSTANBUL DEVLET KONSERVATUVARI YETENEK SINAVLARI KILAVUZU MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ 2017 Bu kılavuz, Mimar Sinan Güzel

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Tuğçe RENDA. Doğum Tarihi ve Yeri : 3.06.198 - Ankara 3. Unvanı : Araştırma Görevlisi. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans Öğrencisi Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Keman Ana Sanat

Detaylı

NEYZEN ERCAN IRMAK. 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir.

NEYZEN ERCAN IRMAK. 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir. 1 NEYZEN ERCAN IRMAK 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir. 2 Müzik tutkusu, çocukluk yıllarında kaval çalarak başladı. Bu tutku onun önce Bursa ya, sonra İstanbul a yerleşmesine

Detaylı

D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ!

D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ! D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ! Doğuş Grubu nun kurucu destekçiliğiyle 10 yıldır düzenlenen; 2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri nde Yılın

Detaylı

HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU, BEYAZIT YERLEŞKESİ, BEYAZIT,FATİH / İSTANBUL

HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU, BEYAZIT YERLEŞKESİ, BEYAZIT,FATİH / İSTANBUL FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADRESLERİ Fakülte Adı / Yüksekokul Adı Program Adı ADRESİ Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet Meslek Yüksekokulu HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU, BEYAZIT YERLEŞKESİ,

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Müzik Bölümü Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Haftalık Ders Programı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Müzik Bölümü Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Haftalık Ders Programı . AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Müzik Bölümü 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Haftalık Ders Programı ÖĞRENCİLERE (ve DANIŞMANLARA) ÖNEMLİ UYARILAR: 1.Bireysel derslerinizde, ders yaptığınız

Detaylı

Okulumuzda Klasik Müzik Ziyafeti

Okulumuzda Klasik Müzik Ziyafeti Okulumuzda Ziyafeti Klasik Müzik Lise Müzik Kulübü öğrencilerimiz, 13 Haziran 2016 Pazartesi saat 14.15 te okulumuz konferans salonunda müzik ziyafeti verdi. Öğretim yılının başından beri Müzik Öğretmenimiz

Detaylı

Orkestra Şefi ve Genel Sanat Yönetmeni İstanbul Film Müzikleri Orkestrası

Orkestra Şefi ve Genel Sanat Yönetmeni İstanbul Film Müzikleri Orkestrası İstanbul Film Müzikleri Orkestrası geçmişi, 2007 senesinde Kerem Esemen şefliğinde kurulan bir oda müziği topluluğuna dayanmaktadır. Zaman içerisinde repertuvarında klasik batı müziği eserlerinin yanı

Detaylı

KARŞIYAKA DAN BOĞAZİÇİ NE

KARŞIYAKA DAN BOĞAZİÇİ NE 13 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA 19:30 KARŞIYAKA DAN BOĞAZİÇİ NE KARŞIYAKA ODA ORKESTRASI (KODA) şef Rengim Gökmen Ana Destekçi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserlerinin gerçekleşmesini mümkün kılan ana destekçimiz

Detaylı

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ EYLÜL - EKİM BÜLTENİ İSTANBUL GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No: 39/8 Şişli/İstanbul 1 GBİ ARTIK BM KÜRESEL İŞBİRLİĞİ AĞI ÜYESİ! DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE FESTİVAL

Detaylı

TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI

TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI ESKİŞEHİR ODUNPAZARI MESERRET İNEL İLKOKULU ODUNPAZARI HALK EĞİTİM MERKEZİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU DESTEĞİYLE GURURLA SUNAR TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI KORO ŞEFİ Tülây TÜRKMEN SANAT DANIŞMANI Hüseyin

Detaylı

İlkokul Yabancı Diller Festivali

İlkokul Yabancı Diller Festivali İlkokul Festivali Yabancı Diller 50.KURULUŞ YILIMIZI RESİM SERGİMİZ İLE TAÇLANDIRDIK Milli değerlerine, kültürüne, diline sahip çıkan, kurucumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün ilkeleri doğrultusunda

Detaylı

Müzik 1. Eğitimde Psikolojik Hizmetler 2.Müzik Eğitimi. Gazi Eğitim Enstitüsü Ankara Üniversitesi Gazi Üniversitesi Y. Lisans ----------- ----- ----

Müzik 1. Eğitimde Psikolojik Hizmetler 2.Müzik Eğitimi. Gazi Eğitim Enstitüsü Ankara Üniversitesi Gazi Üniversitesi Y. Lisans ----------- ----- ---- ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Sabri YENER 2. Doğum Tarihi :15 Nisan1952 3. Unvanı : Profesör 4. Öğrenim Durumu : Derecesi Alan Üniversite Yıl Yüksek öğrenim Lisans Müzik 1. Eğitimde Psikolojik Hizmetler 2.Müzik

Detaylı

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi 10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi Katip Çelebi'nin Rektörü Prof. Galip Akhan İzmir'in en genç devlet üniversitesi Katip Çelebi Üniversitesi'nde rektörlük seçimi sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ. Konservatuvar Kurulu Kararı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ. Konservatuvar Kurulu Kararı Konservatuvar Kurulu 13.02.2018 tarihinde saat 10.30 da Okul Müdürü Prof. Ümit İŞGÖRÜR Başkanlığında aşağıda isimleri yazılı tüm üyelerin katılımıyla toplanarak, gündemdeki konuları görüşüp karara bağlanmıştır.

Detaylı

Haziran Öğretmenlerimiz Ö ğretmenlerimiz v eç alışanlarımız ve Çalışanlarımız S ergiledikleri Sergiledikleri O yunla Büyük Büyük Oyunla B eğeni Topladılar Topladılar Beğeni İTK'lı Mezunlar Lise Hayatlarına

Detaylı

SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN KAYIT KABUL YÖNERGESİNİ OKUYUNUZ

SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN KAYIT KABUL YÖNERGESİNİ OKUYUNUZ SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN KAYIT KABUL YÖNERGESİNİ OKUYUNUZ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS KAYIT KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

kültürü araştırmaya, incelemeye adayan ve muhteşem eserler

kültürü araştırmaya, incelemeye adayan ve muhteşem eserler n Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü nde uzun yıllar öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Erman Artun onuruna, kurumsal emeklilik töreniyle Aşıklık Geleneği ve Aşık

Detaylı

Y. Lisans Türk Müziği İst. Teknik Üniv. 1989. Sanatta Yeterlilik Türk Müziği İst. Teknik Üniv. 1994

Y. Lisans Türk Müziği İst. Teknik Üniv. 1989. Sanatta Yeterlilik Türk Müziği İst. Teknik Üniv. 1994 Adı Soyadı: Güldeniz EKMEN AGİŞ Doğum Tarihi: 01.08.1958 Unvanı: Yardımcı Doçent Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı İst. Teknik Üniv. 1979 Y. Lisans Türk Müziği İst.

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI SANAT SEZONU PERİYODİK KONSER PROGRAMI

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI SANAT SEZONU PERİYODİK KONSER PROGRAMI T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ANTALYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI 2017 2018 SANAT SEZONU I TARİHİ: : 6 EKİM 2017 SEZON AÇILIŞ KONSERİ : ALEXANDER RAHBARİ : :SERENAT BESTE:

Detaylı

Doktora, Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2014

Doktora, Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2014 Nilüfer ÖZER Tel: 0224 294 0951 e-mail: niluferyilmaz@uludag.edu.tr Bu EĞİTİM Doktora, Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2014 Yüksek Lisans, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müzik

Detaylı

GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR

GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR Enstitümüz bünyesindeki programlara ilişkin olarak, 2014-2015/Bahar Yarıyılı için yapılacak giriş sınavlarının tarih, saat

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :3. Syf Sayfası :1-10. Syf Sayfası :1-10. Syf Sayfası :1-5. Syf Sayfası :1-10. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar'ın semt evlerinde şenlik var

Detaylı

DALI (DR) 0 5 GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ DALI (SY) 0 5

DALI (DR) 0 5 GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ DALI (SY) 0 5 ÜNİVERSİTE ENSTİTÜ ANABİLİM DALI Yüksek Lisans Doktora ABANT İZZET BAYSAL EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜZİK EĞİTİMİ (DR) 0 3 ABANT İZZET BAYSAL EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜZİK EĞİTİMİ (YL) 3 0 ABANT İZZET

Detaylı

İSTANBUL. Veteriner Fakültesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi VETERİNER FAKÜLTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU, AVCILAR YERLEŞKESİ, AVCILAR / İSTANBUL

İSTANBUL. Veteriner Fakültesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi VETERİNER FAKÜLTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU, AVCILAR YERLEŞKESİ, AVCILAR / İSTANBUL FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL ADRESLERİ Fakülte Adı / Yüksekokul Adı Program Adı Adres Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet Meslek

Detaylı

DESTEKLERİYLE. 32 nd FIAP CONGRESS 32. FIAP KONGRESİ 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA

DESTEKLERİYLE. 32 nd FIAP CONGRESS 32. FIAP KONGRESİ 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA DESTEKLERİYLE 32. FIAP KONGRESİ 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA www.tfsf.org.tr 32 nd FIAP CONGRESS 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA www.fiap32congress.org 32. FIAP KONGRESİ TÜRKİYE DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 13.04.2006 2006/4 Üniversitemiz Senatosu 13.04.2006 Perşembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr.Baki KOMSUOĞLU Başkanlığında

Detaylı

Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu

Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamındaki Kumda Gitar Konserleri serisinde sahne alan gitaristler,

Detaylı

OPERA VE BALE MARDİN DE

OPERA VE BALE MARDİN DE OPERA VE BALE MARDİN DE Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl aralık ayında Ankara Devlet Opera ve Balesi nin Mardin de sahnelediği dünyaca ünlü Azeri besteci

Detaylı

DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN DEVLET OPERA VE BALESİ MÜDÜRLÜĞÜ Sözleşmeli Sanatçı Alım İlanı

DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN DEVLET OPERA VE BALESİ MÜDÜRLÜĞÜ Sözleşmeli Sanatçı Alım İlanı DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN DEVLET OPERA VE BALESİ MÜDÜRLÜĞÜ Sözleşmeli Sanatçı Alım İlanı Genel Müdürlüğümüz Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünün personel ihtiyacını karşılamak

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 03.11.2012 Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Belediyesi'nde belgesel film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor. Levent Kültür Merkezi'nde sinema gösterimleri için de Salkım

Detaylı

AASSM KONSERLERİ.

AASSM KONSERLERİ. AASSM KONSERLERİ www.aassm.org.tr 1 FESTİVAL İZMİR AÇILIŞ KONSERİ / SERTAB ERENER & İZMİR BIG BAND 17 EKİM 2017, SALI Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON HAKKINDA Türkiye'nin en

Detaylı

@ahmed_adnan_saygun

@ahmed_adnan_saygun AhmedAdnanSaygunSanatMerkezi @AASSM_ @ahmed_adnan_saygun Adres: Mithatpaşa Caddesi No:1087 Güzelyalı Konak / İzmir İletişim: AASSM Halkla İlişkiler 0 232 293 38 18/19/20 www.aassm.org.tr AASSM ETKİNLİKLERİ

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi 2018 2019 SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI 28.09.2018 Sayın Velimiz, Özgüveni yüksek, sosyal ilişkilerinde başarılı,

Detaylı

Öğretim Görevlisi Zeynep Göknur YILDIZ

Öğretim Görevlisi Zeynep Göknur YILDIZ Öğretim Görevlisi Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 553 6594114 e-mail:zgkara@msn.com 1972 Bursa doğumlu olan Öğretim Görevlisi Z. Göknur Kara 1993 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği

Detaylı

12.02.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

12.02.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 12.02.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 776 Fen Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı altında eğitim dili %100 İngilizce olarak İnşaat

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜDÜRLÜĞÜNDEN 31 Aralık 2013 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web sayfasında Konservatuvarımız Sahne Sanatları Bölümü, Çağdaş Dans Anasanat Dalı ve Müzik Bölümü, Piyano-Arp-Gitar Anasanat Dalında kullanılmak

Detaylı

Çevre ve. imar yok. ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Boğaziçi için 30 milyarlık kamulaştırma

Çevre ve. imar yok. ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Boğaziçi için 30 milyarlık kamulaştırma Boğaz a imar yok Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Boğazı'nın imara açılması için çok sayıda baskı ve talep olduğunu ancak bu konuda başlatılan bir çalışmanın bulunmadığını şu sözlerle

Detaylı

Tablo 4 Güzel Sanatlar Temel Alanı

Tablo 4 Güzel Sanatlar Temel Alanı Kod Bilim Alanı/Sanat Dalı Koşul No 411 Geleneksel Türk Sanatları 41 1 Müzik 42 4 Plastik Sanatlar 41 2 Sahne Sanatları 43 412 Sinema 41 6 Tasarım 41 413 Taşınabilir Kültür Varlıkları / Sanat Eserleri

Detaylı